Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




14-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johan Verminnen - Rue Des Bouchers

Johan Verminnen - Rue Des Bouchers

Klik op de foto om hem te beluisteren

 
 
 
Johan Verminnen (Wemmel, 22 mei 1951) is een Belgische liedjesschrijver en zanger. Zijn
bekendste liedjes zijn waarschijnlijk Ieder met zijn vlag (1970), Laat me nu toch niet alleen (1973), Brussel (1976), Oostende in the rain (1978), In de Rue des Bouchers (1979), 'k Voel me goed (1981), Mooie Dagen (1986) en De tet van Koekelberg (2007).
 
Verminnen werd geboren als jongste in een gezin van vijf kinderen en groeide op in Wemmel, net ten noorden van Brussel. In 2004 schreef hij een boek over zijn moeder: Prinses van het Pajottenland, in 2006 verscheen van zijn hand het boek De laatste boot, en in 2007 Van Brussel naar de Wereld (in het kader van zijn nieuwe theatertournee). Deze drie boeken werden vergezeld van een speciaal opgenomen cd.

Al van jongs af aan wilde Verminnen zanger worden. Eerste ruimere bekendheid verwierf hij dankzij een televisie-optreden in het programma "Ontdek de ster" in 1969, en zijn eerste plaat verscheen in 1971. In zijn beginjaren werkte hij nauw samen met Will Tura en Raymond Van het Groenewoud. Zijn debuutsingle was Ieder met Zijn Vlag ('70).

Vaak is Brussel het thema of de inspiratiebron van Verminnens chansons, een stad waar hij zich nauw mee verbonden voelt. Een van zijn bekendste liedjes en tegelijk een klassieker op feest- en dansgelegenheden, is In de Rue des Bouchers uit 1979 (in het Nederlands Beenhouwersstraat, de bekendste horecastraat in het centrum van Brussel). Nochtans is dit nummer minder representatief voor Verminnens werk (het is in het Brussels dialect gezongen en heeft een volks, feestelijk ritme). Andere bekende liedjes van hem zijn Laat Me Nu Toch Niet Alleen (1973), 'k Voel Me Goed (1981), Mooie Dagen (1989). Het is in Vlaanderen minder bekend dat Verminnen ook heel wat Franstalige liederen opnam en daardoor ook in de Franstalige wereld enige bekendheid geniet.

Verminnen heeft zich ingespannen voor een aangepast economisch en juridisch statuut voor kunstenaars en richtte in 1992 mee de belangenvereniging Zamu voor zangers en muzikanten op. Sinds 2007 is Verminnen gedelegeerd bestuurder van de Nederlandstalige vleugel van auteursrechtenvereniging Sabam.

Verminnen trouwde in 1986 met fotomodel Catherine Mattelaer, en een jaar later werd hun dochter Pauline geboren, waaraan hij een gelijknamig lied wijdde (1987). Tegenwoordig woont Verminnen in Hansbeke, een deelgemeente van Nevele.

In 1991 zong hij "Romeo en Julius", een lied over homoseksualiteit van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. De opname was onderdeel van het televisieprogramma "Een nieuwe jas", een hommage aan de tachtigjarige Annie M.G. Schmidt.

» Reageer (0)
13-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny White (67) overleden

Johnny White (67) overleden

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/14/11/20140113205356/media_xll_6396791.jpg

De Vlaamse charmezanger Johnny White is deze avond in het ziekenhuis van Aalst overleden ten gevolge van een hartaanval. Hij werd 67 jaar.

Johnny White, geboren als Johnny Wittevrouw, werd deze namiddag geveld door een hartaanval. Een kijkoperatie moest duidelijkheid brengen over de toestand van White, maar hij ontwaakte niet meer uit zijn verdoving.

In 2003 werd de horeca-ondernemer  in de Eregalerij van Radio 2 opgenomen  met zijn grootste hit 'Verloren hart, verloren droom'. In november bracht hij nog de single 'Morgen wordt alles anders' uit. In 2015 zou White zijn 50-jarige carrière vieren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe je lange lokken je steeds meer geld kosten

Hoe je lange lokken je steeds meer geld kosten

http://static0.hln.be/static/photo/2014/6/10/8/20140113180856/media_xll_6396413.jpg

Zou jij meer dan 210 euro uitgeven aan een shampoo met truffelolie? Steeds meer beautymerken brengen exclusieve haarproducten op de markt die een hoop geld kosten. Maar zijn deze luxeproducten ook echt beter voor je lokken?

De gemiddelde Britse vrouw geeft jaarlijks 527 euro uit aan haar kapsel. Dure bezoekjes aan chique kapsalons, extensions en dure kleurproducten zorgen voor een grote hap uit hun haarbudget. Er zijn heel wat exlusieve merken als Fuente of Alterna Haircare die shampoos van meer dan 100 euro per potje in hun gamma hebben. Tamara Ecclestone, dochter van de bekende Britse Formule 1-baas, lanceerde onlangs de beautylijn Show Beauty. Ze maakte een lotion waarvan het potje versierd is met Swarovski-kristallen. Voor een potje ben je al snel 187 euro kwijt.

Werkt het of werkt het niet?

Volgens haarexpert Philip Kingsley is de aantrekkingskracht van de dure merken vooral psychologisch. "Hoe mooier de verpakking, geur, exlusiviteit, hoe beter het psychologische effect van deze producten. Door de hoge prijs ga je ook echt denken en willen dat deze shampoos beter zijn." Toch zeggen veel experts dat de dure ingrediënten echt kunnen werken. Styliste Katie Hamburger: "De diamanddeeltjes in shamoo zorgen voor meer vitaliteit, sommige van deze deeltjes blijven in je lokken zelfs na het drogen. Ze reflecteren het licht en dat zorgt voor meer glans."

Kleurspecialist Andrew Bernie staat dan weer eerder sceptisch tegenover peperdure lotions. "Deze ingrediënten klinken haast magisch, maar je moet je afvragen welk effect ze zullen hebben. Is dat (soms minieme) voordeel de hoge prijs waard is. Een shampoo met diamant of truffel klinkt wat mystieker en chiquer. Het effect is haast nooit zo groot dat mensen je op straat je hierover zullen aanspreken. De beste manier om een shampoo te vinden die bij je past is door te testen. Duurder is niet noodzakelijk beter. Wat werkt voor je haar is erg persoonlijk, je kapper kan je ook helpen."

Tips

Bij de aankoop van een shampoo moet je vooral op de onderstaande  ingrediënten letten. Deze zijn belangrijker dan de kostprijs of de mooie beloftes die in bepaalde reclamespotjes gemaakt worden.

- Glycerine zorgt voor een beschermende laag die het vocht vasthoudt. Shampoos die dit ingrediënt bevatten, verrichten vooral tijdens de wintermaanden wonderen voor droog haar. Citroenzuur (citric acid) helpt je haar glanzend te houden.

- Sojaproteïnes maken droge lokken sterker.

- Vet haar was je best met shampoo op basis van kamille, tea tree olie, rozemarijn, aloe vera of fruitextracten.

- De beste conditioners bevatten shea boter of kokosnootolie. Olijfolie maakt het haar zachter en avocado is goed om je hoofdhuid te voeden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studie toont aan: koffie stimuleert het visuele geheugen

Koffie stimuleert het visuele geheugen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/7/4/20140112211511/media_xll_6392959.jpg

Koffie stimuleert het visuele geheugen. Dat blijkt uit een nieuwe Amerikaanse studie die is verschenen in het ecologiemagazine Nature.

Tot nog toe waren er onvoldoende bewijzen dat koffie het geheugen stimuleert, maar onderzoekers van de Johns Hopkins-universiteit in het Amerikaanse Baltimore stelden vast dat cafeïne het visuele geheugen kan stimuleren.

De onderzoekers vroegen aan 73 vrijwilligers foto's van voorwerpen te bekijken. Vervolgens kreeg de helft van hen 200 milligram cafeïne toegediend, wat overeenkomt met twee tassen koffie. De anderen kregen een placebo.

De dag nadien werd aan beide groepen opnieuw een reeks foto's getoond. Sommige foto's waren dezelfde als de dag voordien, andere foto's waren helemaal nieuw en nog andere vertoonden gelijkenissen maar waren toch anders.

De twee groepen slaagden er allebei even goed in de nieuwe foto's van de bekende foto's te onderscheiden. Maar de groep die cafeïne kreeg toegediend, slaagde er beter in de gelijkende foto's eruit te pikken.

"Als we die gelijkaardige maar toch andere voorwerpen niet hadden gebruikt, zouden we geen enkel effect van cafeïne hebben kunnen aantonen", luidt het. In het geval van de gelijkaardige maar toch andere foto's moet het geheugen een "moeilijker" taak uitvoeren en net dat proces lijkt vlotter te gaan door de cafeïne. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Tijgermug ook in België neergestreken

De Tijgermug ook in België neergestreken

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/3/14/20140113144816/media_xll_6395879.jpg

De Aziatische tijgermug, die tropische ziektes kan overdragen zoals gele koorts, knokkelkoorts of chikungunya, is vorige zomer in België neergestreken. De mug werd gesignaleerd in een bandenimportbedrijf in de buurt van de Antwerpse haven, zo laat het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) weten. Er is voorlopig weinig reden tot ongerustheid: de exotische mug blijkt de winter in onze streken (voorlopig) niet te kunnen overleven.

"Momenteel is de populatie van tijgermuggen aan de haven van Antwerpen nog veel te klein en moet ze eerst kunnen overwinteren vooraleer ze kan uitbreiden. De toenemende internationale handel en de opwarming van de aarde kunnen hier echter verandering in brengen", waarschuwt Isra Deblauwe, biologe van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.
    
Het ITG houdt de aanwezigheid van de mug in het bandenimportbedrijf in elk geval nauwlettend in de gaten. De vraag is of de eitjes van de exoot zullen kunnen overwinteren. Voorts zullen de ladingen geluksbamboeplanten die België binnenkomen via de haven van Antwerpen, gecontroleerd worden. Eind november vorig jaar werd één levende larve van de Aziatische tijgermug gevonden in een lading van dergelijke sierplanten in de haven.
    
De Aziatische tijgermug komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, maar heeft al Amerika en Zuid-Europa veroverd en is nu aan een opmars noordwaarts richting onze contreien bezig. De tijgermug reist de wereld rond via de handel in voornamelijk tweedehandsbanden en lucky bamboo-planten. Het water dat in de banden blijft staan of waarin de planten veroverd worden, is een ideale afzetplaats voor de eitjes van de muggen.
    
De mug kan virussen verspreiden zoals knokkelkoorts of chikungunya, maar het ITG benadrukt dat die meestal het land binnenkomen via een geïnfecteerde reiziger.
    
Het Instituut pleit voor een langetermijn-surveillanceplan op mogelijke importplaatsen in België. Ook de registratie van biologische bestrijdingsmiddelen volgens de EU-richtlijnen is een must om de verspreiding van de mug tegen te gaan, luidt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe biljet van 10 euro voorgesteld in Frankfurt

Nieuwe biljet van 10 euro voorgesteld in Frankfurt

http://static2.hln.be/static/photo/2014/6/4/2/20140113125231/media_xll_6395387.jpg

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft maandag in Frankfurt het nieuwe biljet van 10 euro voorgesteld. Het wordt vanaf 23 september in omloop gebracht, zo maakte ECB-directielid Yves Mersch bekend.

Het ontwerp van het nieuwe biljet lijkt op dat van het bestaande, dat sinds 2002 in omloop is. Het nieuwe briefje is dankzij nieuwe technieken wel beter bestand tegen vervalsing en het is duurzamer dan het oude.

De ECB is bezig met een vernieuwingsoperatie van de eurobiljetten. In mei vorig jaar werden al nieuwe briefjes van 5 euro in omloop gebracht. De andere waarden (20, 50, 100, 200 en 500 euro) worden geleidelijk aan vernieuwd, in oplopende volgorde.

De euromunten en -biljetten zijn het wettige betaalmiddel in achttien landen (goed voor 334 miljoen mensen). Letland trad op 1 januari als achttiende land toe tot de eurozone. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verloren maandag

Verloren maandag

http://oi43.tinypic.com/ofl7k.jpg

Het is vandaag verloren maandag, de eerste maandag na driekoningen. Vooral in Antwerpen vieren ze dat ieder jaar, dan eten mensen appelbollen en worstenbrood. Voor de bakkerijen daar is het de drukste dag van het jaar.
In Antwerpen trakteren de meeste cafébazen (innen) dan met worstenbroden en appelbollen .Trouwens in de meeste Antwerpse gezinnen staan ze dan ook op het menu !

Smakelijk !!!


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppeltje boekt goedkope vlucht vanop luchthaven 6.760 kilometer verderop

Koppeltje boekt goedkope vlucht vanop luchthaven 6.760 kilometer verderop

http://static0.hln.be/static/photo/2014/16/16/7/20140113094250/media_xll_6394447.jpg

Ze waren nog zo opgezet met hun koopje, een ticket van Birmingham naar Trinidad en terug voor amper 964 euro. Het geluk van het Britse stelletje was van korte duur. Een vriendelijk meisje aan de infobalie maakte hen duidelijk dat hun vlucht vertrok vanop de luchthaven van Birmingham... in de VS, zo'n 6.760 kilometer verderop.

Het koppel arriveerde goed geluimd op de luchthaven van Birmingham. Daar kregen ze te horen dat een vlucht van American Airlines op hen wachtte op Birmingham-Shuttlesworth International Airport. Het stelletje viel van hun wolk want die luchthaven ligt dus in de staat Alabama. "Het meisje aan de infobalie deelde ons vriendelijk mee dat onze vlucht honderden mijlen verderop wachtte. Er restte ons maar een optie, terug de wagen in en naar huis rijden", vertelt de 55-jarige Kevin Jones (55) uit Leicester. Toch vertrok hij met zijn vriendinnetje Jeanette alsnog  op vakantie, zij het wat korter bij huis in Spanje.

Het is niet de eerste keer dat de 'Birminghams' voor rode kaken zorgen. In 2008 deelde het bestuur van Birmingham in Groot-Brittannië 720.000 folders uit waarin ze haar recyclagebeleid in de verf zette. Op het foldertje stond een foto van de skyline van Birmingham in Alabama. Een wel uiterst pijnlijke vergissing was dat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vulkaan spuwt blauwe lava

Vulkaan spuwt blauwe lava

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Een prachtig natuurspektakel valt er te bewonderen op het Indonesische eiland Java. Krachtige blauwe lavastromen van de vulkaan Kawah Ijen banen zich een weg naar onderen met daartussen af en toe heldere gele vlammen die oplichten.

Concreet gaat het om opstijgende zwaveldampen die eens ze in contact komen met de lucht, al brandend de vulkaan afglijden. De Fransman Olivier Grunewald kon het fenomeen, dat alleen 's nachts waar te nemen valt, filmen op 2.800 meter hoogte.

Hij nam ook foto's van arbeiders die met twee manden aan een stok in erbarmelijke omstandigheden zwavel winnen uit de vulkaan. Ze dragen de manden die tot 100 kg kunnen wegen via smalle paadjes langs de kraterwand. De zwavel wordt opgekocht door een suikerfabriek. Het wordt gebruikt voor het bleken van suiker, het laten stollen van rubber en voor andere industriële processen in de omgeving. (br.hln)


» Reageer (0)
12-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese panda's over twee maanden in Pairi Daiza

Chinese panda's over twee maanden in Pairi Daiza

http://oi39.tinypic.com/u9g.jpg

De twee Chinese panda's Haohao et Xinghui komen eind februari of begin maart aan in het Belgische dierenpark Pairi Daiza. Dat heeft Eric Domb, de CEO van het park, vandaag aangekondigd.

Chinese ambtenaren voerden vandaag een laatste controle uit van het pandaverblijf in het dierenpark. De inspecteurs verklaarden nadien dat de infrastructuur origineel en uiterst geschikt is. De Chinese panda's zullen er wellicht 15 jaar verblijven en worden exclusief verzorgd door Chinese deskundigen.

In Pairi Daiza is een ruimte van 5.300 vierkante meter voorzien om de panda's in onder te brengen. Ruim 80 procent van de aanpassingswerken is afgerond. Er zijn onder meer twee binnenkamers en twee omheinde zones. Daar bevinden zich onder meer een grot, een verzorgingsruimte en technische lokalen. Volgens de Chinese inspecteurs moet er nog een beetje verfijnd worden. Er worden nog 4.000 theeplanten geplant en Chinese bamboe.

Het hele project kost zo'n 8 miljoen euro, waarvan 2 à 3 miljoen voor de verhuis.

Het is nog niet bekend wanneer het publiek de panda's te zien krijgt. Volgens Eric Domb hebben de dieren een maand tijd nodig om te acclimatiseren. Dierenpark Pairi Daiza in Brugelette viert in mei zijn 20-jarig bestaan en overschreed in september 2013 de kaap van een miljoen bezoekers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handige truc om wijnfles te openen zonder kurkentrekker

Handige truc om wijnfles te openen zonder kurkentrekker

Klik op de foto om het filmpje met de handige truc te bekijken


Heb je ooit wel eens in een situatie gezeten waarbij je een lekkere fles wijn wilde drinken in leuk gezelschap, maar je geen kurkentrekker bij de hand had? Hier is een simpel en briljant trucje om de kurk toch uit de fles te krijgen. Het enige wat je nodig hebt is een schoen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henri Julien Félix Rousseau 1844 - 1910 was een Frans kunstschilder.


Henri Rousseau (Laval, 21 mei 1844 - Parijs, 2 september 1910) was een Frans post impressionistisch kunstschilder.

Klik op de foto om een filmpje over zijn andere werken te bekijken



Zelfportret Henri Rousseau

Hij droeg de bijnaam "Le Douanier", omdat hij bij de douane werkte. Zijn werk bleef lang onopgemerkt, maar eenmaal ontdekt werd het bejubeld om zijn artistieke kwaliteit.

http://oi40.tinypic.com/232onl.jpg


Henri Rousseau werd geboren in Laval. Hij nam dienst in het leger en werkte onder andere in een tolhuisje aan de rand van Parijs. Pas op 40-jarige leeftijd begon hij met schilderen. Hij had geen artistieke opleiding genoten en kon dus onbelemmerd door tradities van de klassieke opleidingen werken. Tijdens zijn leven werd zijn werk niet gewaardeerd en zelfs belachelijk gemaakt, Rousseau zelf bleef echter altijd in zijn kunst geloven. Hij probeerde te werken in de stijl van de volgelingen van Ingres, maar dit is hem nooit gelukt. Hij kreeg veel kritiek op zijn kinderlijke stijl, en het werd hem verweten dat hij maar wat aanprutste. Als je zijn werk echter beter bekijkt, zie je dat zijn manier van schilderen zeer geraffineerd is. Zijn werk werd ook juist gewaardeerd vanwege de onschuldige primitieve kwaliteiten ervan. Het waren de Spaanse schilders die hem als eerste opmerkten en hem tot de avant-garde rekenden. In 1908 hield Pablo Picasso een banket ter ere van Henri Rousseau, waar ze hem spottend belaadden met medailles en hem uitlachten.

http://oi43.tinypic.com/2ywd25f.jpg



Rousseau is nooit buiten Frankrijk geweest, en moet zijn inspiratie dan ook uit geïllustreerde boeken en botanische tuinen hebben gehaald. Overigens beweerde hij tijdens zijn diensttijd naar Mexico te zijn uitgezonden. Henri Rousseau stierf op 66-jarige leeftijd.

http://oi39.tinypic.com/168skjn.jpg

De werken van Henri Rousseau behoren tot het postimpressionisme. Hij werkte in een naïeve of primitieve stijl.

http://oi39.tinypic.com/2hrzc4i.jpg



Rousseau schilderde over het algemeen landschappen, soms een stadsbeeld, met op de voorgrond een figuur. Hij noemde dit zijn 'portretlandschappen'. Het meest bekend van hem zijn zijn jungles. Hij schilderde in lagen, beginnend met een blauwe lucht en eindigend met allerlei dieren en bloemen op de voorgrond. In zijn jungles zijn altijd dieren verborgen.[1] Hij werkte lang aan zijn schilderijen en heeft dan ook geen groot oeuvre. Voor zijn jungles gebruikte Rousseau een zeer ruime variëteit, meer dan 50, groentinten.

http://oi39.tinypic.com/29wx0s5.jpg



In 1911 werd er in de Salon des Indépendants een retrospectief tentoongesteld. Zijn werk was tevens te zien op de eerste tentoonstelling van Der Blaue Reiter.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale Persprijs voor 'The Broken Circle Breakdown' in Palm Springs

Internationale Persprijs voor 'The Broken Circle Breakdown' in Palm Springs

Klik op de foto om de trailer te bekijken



Felix van Groeningens 'The Broken Circle Breakdown' heeft vannacht de Fipresci Internationale Persprijs voor Beste Niet-Engelstalige Film gewonnen tijdens de 25ste editie van het Palm Springs International Film Festival. Sinds 21 december staat de Belgische Oscarinzending samen met nog acht andere titels op een shortlist waaruit de vijf genomineerden in de categorie voor Beste Niet-Engelstalige Film worden gekozen. Alle negen films worden dit weekend voor een laatste maal getoond aan twee groepen bestaande uit leden van Academy of Motion Picture Sciences (AMPAS) in Los Angeles en New York.

De Fipresci Jury kon kiezen uit alle op het Festival vertoonde inzendingen voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film. Dat waren ze bijna allemaal, inclusief de negen titels op de shortlist. Het winnen van de Internationale Persprijs voor Beste Niet-Engelstalige Film van het Jaar is natuurlijk een opsteker voor Felix van Groeningen en zijn film. Het gebeurt op een strategisch moment, net tijdens het weekend wanneer de negen overgebleven kandidaten voor een allerlaatste maal worden voorgesteld aan twee groepen van stemgerechtigde AMPAS leden in Los Angeles en New York. Of het de film heeft geholpen, weten we donderdagnamiddag wanneer alle Oscarnominaties in Beverly Hills bekend worden gemaakt.

Naast lof van de internationale pers behoorde 'The Broken Circle Breakdown' ook bij de publieksfavorieten in Palm Springs. Omdat de drie voorstellingen volledig uitverkocht waren, zal het Festival op de slotdag nog een extra vertoning van de film inlassen. "We zijn absoluut verheugd dat de film zo'n groot succes is in Palm Springs", verklaarde Helen Du Toit, de artistieke directeur van het Festival. "We kunnen nu alleen maar duimen voor de Oscar".

Naast 'The Broken Circle Breakdown' nodigde Palm Springs ook 'Marina' van Stijn Coninx, 'Het vonnis' van Jan Verheyen en 'La tendresse' van Marion Hänsel uit. Nadat Felix van Groeningen zijn film in de eerste helft van het Festival had voorgesteld, vlogen ook Stijn Coninx, Matteo Simoni, Jan Verheyen en Koen De Bouw donderdag over om hun films aan volle zalen enthousiaste festivalgangers voor te stellen.

Het Palm Springs International Film Festival (PSIFF) werd 25 jaar geleden opgestart door de ondertussen overleden Sonny Bono (o.a. gekend van het muziekduo Sonny & Cher) die er op dat ogenblik ook burgemeester was. Het woestijnstadje in de buurt van het Joshua Tree National Park is nog steeds een favoriet overwinteringsoord voor rijken en beroemdheden. Naast de Belgische delegatie verwelkomde het Festival dit jaar ook een groot aantal bekende gasten onder wie Meryl Streep, Tom Hanks, Julia Roberts, Sandra Bullock, Matthew McConaughey, Colin Farrell, Steve McQueen, Bradley Cooper, en de leden van U2. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist je dit al over tranen?

Wist je dit al over tranen?

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/1/0/20140110163011/media_xll_6389145.jpg

Hoewel heel wat diersoorten tranen laten, heeft de mens het monopolie op de emotionele traan. Dat deze zoute druppeltjes daarnaast noodzakelijk zijn voor gehydrateerde, gezonde ogen, weet ongetwijfeld iedereen. Ontdek hier een aantal feiten over tranen die je misschien zullen verbazen.

1. Chemie
Puur chemisch gezien is traanvocht nauw verwant aan speeksel. Het bestaat hoofdzakelijk uit water, zout, eiwitten en hormonen. Tranen ontstaan in de 'lacrimale' klier, die bij overproductie via je ogen ontsnappen.

2. Drie types
Wist je dat er meer dan één type tranen bestaat? Eerst en vooral zijn er de basale tranen die we vrijwel altijd in onze ogen hebben. Ze bevochtigen, voeden en beschermen. Ten tweede zijn er de reflextranen. Zij schieten in actie wanneer we blootgesteld worden aan irritatie door onder meer wind, rook en ajuin. Tot slot zijn er uiteraard nog de emotionele tranen. De drie types zouden te onderscheiden zijn door een verschillende chemische samenstelling. Wanneer we huilen tijdens of na een overweldigende, negatieve of positieve ervaring, zouden tranen bijvoorbeeld meer hormonen bevatten.

3. Man vs vrouw
Het is geen fabeltje: vrouwen huilen effectief vaker én langer dan mannen. Cijfermateriaal uit verschillende studies doet vermoeden dat een vrouw gemiddeld 2 tot 5 keer per maand weent, terwijl dat bij mannen slechts 1,4 keer zou zijn. De huilbuien zelf zouden ongeveer 6 minuten duren bij de vrouw en 2 tot 4 minuten bij de man. De tranen gaan bij 65 procent van de dames over in snikken, bij heren zou dat slechts bij 6 procent het geval zijn.

Deze genderkloof valt voor een deel biologisch te verklaren. Zo zien de traanklieren van vrouwen er onder een microscoop anders uit dan die van mannen. Bovendien is het traankanaal van de man groter, wat ervoor zorgt dat tranen veel minder snel over de kaken zullen rollen.

4. Cultureel
Hoe jij omgaat met tranen hangt daarnaast ook af van de cultuur waarin je opgroeit. Zo zouden vrouwen zich in het Westen opvallend vrijer voelen om te huilen, in tegenstelling tot wie opgroeit in traditionele, conservatievere culturen. Bij mannen blijken culturele verschillen minder van belang.

5. Loopneus
Het is niet verrassend dat je neus vrijwel altijd begint te lopen wanneer je huilt. De lacrimale klier stuurt namelijk ook overtollige tranen naar je neusholte. De hoofdpijn die kan ontstaan door te wenen, zou dan weer het gevolg zijn van opgespannen spieren en dehydratatie.

6. Ajuinen
Die tranen die ontstaan wanneer je ajuinen aan het snijden bent, worden veroorzaakt door 'syn-propanethial-S-oxide'. Deze chemische stof is de grote boosdoener omdat de lacrimale klier erdoor geprikkeld wordt.

7. Seksdrift
Volgens een neurologische studie uit 2011 aan het Weizmann Institute of Science in Israël zouden vrouwentranen, en vooral hun geur, een domper zijn op de seksdrift en testosteronproductie van de man. De conclusie luidt dat er een 'chemosignaal' schuilt in menselijke tranen. (br.hln)


» Reageer (0)
11-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rose Jang - Don't Cry for Me Argentina

Rose Jang - Don't Cry for Me Argentina

Klik op de foto om haar te beluisteren





Rose Jang is een geprezen Koreaans-Amerikaanse pop opera artieste die bekend staat voor het zingen van opera aria's, muzikale en klassieke popsongs.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit hondje laat je beter niet alleen

Dit hondje laat je beter niet alleen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Beagle Lucy was duidelijk niet aan haar proefstuk toe toen het belletje van de microgolfoven afging. Baasje Rodd Scheinerman was even niet in de buurt en Lucy besloot het eten niet koud te laten worden. Haar geniale poging om de heerlijke kipnuggets uit de hete microgolfoven op het aanrecht te halen werd meteen een hit op Youtube.

In het filmpje is te zien hoe Lucy eerst op het keukeneiland springt om te kijken wat er te rapen valt. Daarna verschuift ze de stoel met haar neus zodat die strategisch naast het aanrecht komt te staan. Nadat ze op het aanrecht is gesprongen, probeert ze met haar pootje de microgolfoven te openen, die natuurlijk gloeiend heet is. Lucy geeft echter niet op en nadat ze één kipnugget heeft kunnen bemachtigen slaagt ze erin om de bakplaat op de grond te smijten: doel bereikt.  

Het filmpje werd ondertussen al meer dan 340.000 keer bekeken op Youtube.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stap jij morgen zonder broek op Brusselse metro?

Stap jij morgen zonder broek op Brusselse metro?

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/12/7/20140111142738/media_xll_6390652.jpg

De Brusselse metro zal er morgen anders uitzien dan gewoonlijk. Reizigers worden immers uitgenodigd om hun broek of jurk uit te trekken en in hun onderbroek op de metro te stappen, alsof er niets aan de hand is. Het evenement 'No Pants Subway Ride' wordt voor de eerste keer in Brussel georganiseerd. In 59 andere steden, verspreid over 27 landen, is het al een jaarlijkse traditie.

Het idee komt overgewaaid uit New York, waar de 'No Pants Subway Ride' al aan zijn tiende editie is. In Brussel is de organisatie in handen van de 41-jarige Australiër Richard Medic. "Ik heb vastgesteld dat niemand dit evenement in Brussel organiseert, dus besloot ik het zelf te doen", verklaart hij tegenover de rtbf.

Afspraak wordt gegeven om 15 uur aan het metrostation Louisalaan, waar deelnemers instructief krijgen. Bij aankomst moeten ze 'normaal' gekleed zijn. Pas wanneer ze op de metro stappen, zullen ze hun broek uittrekken.

De hele onderneming duurt ongeveer een uur en gaat via Kunst-Wetstraat naar het station Sint-Kathelijne. Op Facebook hebben al meer dan driehonderd mensen aangegeven te zullen deelnemen. "Meer dan ik had gehoopt", stelt de organisator.

Je kan de 'No Pants Subway Ride' in Brussel via streaming op het internet volgen, een wereldprimeur. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat extreme kou met een lichaam doet

Wat extreme kou met een lichaam doet

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/4/9/20140110071004/media_xll_6387669.jpg

In Noord-Amerika vriest het momenteel de pannen van het dak. Sneeuw- en ijsstormen zorgen er samen met een krachtige kille wind, voor temperaturen tot -57°C. Aangezien de mens niet gemaakt is om in extreme kou te leven, zijn de gevolgen voor het lichaam niet te onderschatten.

De meerderheid van de wereldbevolking is een middelmatig tot tropisch klimaat gewoon. In tegenstelling tot de Inuit in Arctisch Canada of de Nenets in het Noorden van Rusland, zijn de meeste mensen niet aangepast aan temperaturen ver onder het vriespunt.

Los van de snugger ontworpen thermische kledij die we vandaag ter beschikking hebben, beschikt ook ons lichaam over een aantal afweermechanismen om de kerntemperatuur op te krikken wanneer we het koud hebben. Spieren trillen, tanden klapperen en onze huid en haartjes zorgen voor kippenvel, een soort evolutionaire echo van toen de mens nog veel hariger was. Al deze reacties worden gestimuleerd door de hypothalamus, de inwendige thermostaat in je brein, met als enig doel je vitale organen te verwarmen tot er een schuilplaats of warmtebron gevonden kan worden.

Tot de bijwerkingen van deze missie behoren tintelingen en pijnprikkels in de uiteinden van je lichaam, dat er ondertussen alles aan doet om zoveel mogelijk warm bloed in het centrum te bewaren. Wanneer de blote huid in contact komt met extreme koude, kan de beperkte bloedtoevoer lijden tot vrieswonden. Dit fenomeen, ook wel 'frostbite' genoemd, ontstaat door fijn weefsel dat bevriest en scheurt. Omdat we helaas niet beschikken over een dikke wintervacht of een aangepaste vetlaag, leggen we best zoveel mogelijk kledij over elkaar om de warme lucht te vangen.

Los van het puur fysieke, moet de mens het bij extreme weersomstandigheden vaak stellen zonder een aantal basisbehoeften. Denk maar aan elektriciteitspannes, gebarsten leidingen en auto's die dienst weigeren. In sommige delen van de VS, zoals in Indiana, werden alle voertuigen verbannen van de weg, op de hulpdiensten na. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie is niet schadelijker dan water

Koffie is niet schadelijker dan water

http://oi40.tinypic.com/208uq0m.jpg

Dat koffie je lichaam zou uitdrogen, is een mythe. Wetenschappers aan de universiteit van Birmingham hebben ontdekt dat enkele koppen koffie per dag je lichaam even goed hydrateert als water.

Sportwetenschapper en onderzoekster Sophie Killer zegt dat het idee dat koffie je lichaam uitdroogt een conclusie is van een onderzoek dat 80 jaar geleden op staaltjes cafeïne werd uitgevoerd. Killer meent echter dat dit bestanddeel en andere ingrediënten in koffie met elkaar reageren. Daarom is de studie uit 1928 niet meer zo relevant. Voor de studie dronken 50 gezonde mannen dagelijks vier koppen water of koffie gedurende drie dagen. Nadien wisselden de groepen van drankje om. Alle deelnemers aten hetzelfde tijdens de studie. Ze mochten niet intensief sporten en alcohol was ook verboden.

De bloed- en urinestalen toonden aan dat de mannen even gehydrateerd waren wanneer ze koffie dronken als bij water. Ze produceerden dezelfde hoeveelheid urine, dat staat in het medische blad PLOS ONE. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid raadt aan dat vrouwen 1,3 liter vocht per dag opnemen, voor mannen is dat ongeveer 1,6 liter vocht. Sommige experts zeggen dat je koffie niet onder 'vocht' mag rekenen. Anderen adviseren dat je na elke kop koffie of thee best een glas water drinkt om jezelf tegen uitdroging te beschermen.

Killer zegt dat deze resultaten bewijzen dat koffie dus niet uitdroogt, tenminste als je het met mate drinkt. De Britse professor en voedingsexepert Frankie Phillips voegt eraan toe dat een kleine, sterke koffie als een espresso tot uitdroging kan leiden. Maar de cafeïne in een normale kop koffie wordt in evenwicht gebracht door de grote hoeveelheid water. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaans goudstuk geveild voor 4,5 miljoen dollar

Amerikaans goudstuk geveild voor 4,5 miljoen dollar

http://static0.hln.be/static/photo/2014/3/14/5/20140111025858/media_xll_6389855.jpg

In 2011 bracht een andere 'Brasher Gold Doubloon' 7,4 miljoen dollar op. Een van de hoogste bedragen ooit voor een gouden muntstuk.

Een exemplaar van de eerste goudmunt die in 1778 in de Verenigde Staten geslagen werd, is bij een veiling voor 4,58 miljoen dollar (3,35 miljoen euro) van eigenaar gewisseld. Dat meldt het veilinghuis Heritage Auctions gisteren.

Het gaat om een zogenaamde 'Brasher Gold Doubloon', de munt die is genoemd naar haar goudsmit Ephraim Brasher. Het waardevolle stuk werd donderdag in Orlando geveild. Er blijven slechts enkele exemplaren over van de Brasher Gold Doubloon.

Een andere zeldzame munt, de 'Liberty Head nickel', werd voor 3,29 miljoen dollar (2,41 miljon dollar) verkocht. Er blijven slechts vijf exemplaren over van de munt uit koper en nikkel die in 1913 in Philadelphia geslagen werd. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!