Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




11-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaans goudstuk geveild voor 4,5 miljoen dollar

Amerikaans goudstuk geveild voor 4,5 miljoen dollar

http://static0.hln.be/static/photo/2014/3/14/5/20140111025858/media_xll_6389855.jpg

In 2011 bracht een andere 'Brasher Gold Doubloon' 7,4 miljoen dollar op. Een van de hoogste bedragen ooit voor een gouden muntstuk.

Een exemplaar van de eerste goudmunt die in 1778 in de Verenigde Staten geslagen werd, is bij een veiling voor 4,58 miljoen dollar (3,35 miljoen euro) van eigenaar gewisseld. Dat meldt het veilinghuis Heritage Auctions gisteren.

Het gaat om een zogenaamde 'Brasher Gold Doubloon', de munt die is genoemd naar haar goudsmit Ephraim Brasher. Het waardevolle stuk werd donderdag in Orlando geveild. Er blijven slechts enkele exemplaren over van de Brasher Gold Doubloon.

Een andere zeldzame munt, de 'Liberty Head nickel', werd voor 3,29 miljoen dollar (2,41 miljon dollar) verkocht. Er blijven slechts vijf exemplaren over van de munt uit koper en nikkel die in 1913 in Philadelphia geslagen werd. (br.hln)


» Reageer (0)
10-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen weer om een hond door te jagen...

Geen weer om een hond door te jagen...

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/15/11/20140110152621/media_xll_6389006.jpg

Stevig windje, daar op het strand van Grève de Lecq op het Britse kanaaleiland Jersey: Benny de spaniel raakt er zelfs helemaal tureluurs van.

Sophie Dale stuurde dit plaatje naar de lokale krant 'The Jersey Evening Post', waarna het aan een rotvaart viraal ging. De voorbije weken werden het zuidwesten van Engeland, Wales en Schotland geteisterd door hevige regen en overstromingen. Dit weekend komen daar nog eens vriestemperaturen bij, met een grote kans op sneeuw in het noorden.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stijn Vranken wordt nieuwe stadsdichter van Antwerpen

Stijn Vranken wordt nieuwe stadsdichter van Antwerpen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/0/1/20140110164230/media_xll_6389161.jpg

Dichter en theaterman Stijn Vranken wordt vanaf 30 januari, op Gedichtendag, de nieuwe stadsdichter van Antwerpen. De 39-jarige Vranken volgt Bernard Dewulf op, wiens termijn van twee jaar dan afloopt. Dat heeft het Antwerpse schepencollege vandaag beslist, zo meldt schepen van Cultuur Philip Heylen (CD&V).

Ook onder het nieuwe Antwerpse stadsbestuur mag de stadsdichter "in alle artistieke vrijheid" werken aan minimum zes gedichten per jaar over wat hem of haar treft in Antwerpen. Bernard Dewulf leverde er de voorbije twee jaar veertien af, waarvan er enkele ook een vaste plek in het Antwerpse stadsbeeld kregen zoals in het Red Star Line Museum of aan de begraafplaats Schoonselhof.

Stijn Vranken publiceerde tot nu toe de dichtbundels "Vlees mij!" (2008) en "Wees gerust, maar niet hier" (2011) en is voorts vooral bekend als oprichter van "De Sprekende Ezels", een maandelijks treffen van poëzie, muziek en stand-up dat al meer dan 10 jaar bestaat en kansen biedt aan beginnende artiesten.

Hij is geboren in Leuven, maar woont en werkt al geruime tijd in Antwerpen. Volgens de adviescommissie die Vranken aan het college voordroeg was het vooral van belang dat hij zich in zijn laatste gedichten "meer naar buiten richt, naar de wereld en de stad", en "graag en veel optreedt".

Vranken wordt op 30 januari aangesteld in het Antwerpse stadhuis en blijft stadsdichter tot 28 januari 2016. Hij is de zevende Antwerpse stadsdichter, na Tom Lanoye, Ramsey Nasr, Bart Moeyaert, Joke Van Leeuwen, Peter Holvoet-Hanssen en Bernard Dewulf. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen door 15 man in elkaar gemept voor koptelefoon

Jongen door 15 man in elkaar gemept voor koptelefoon

http://static1.hln.be/static/photo/2014/5/6/14/20140110084112/media_xll_6387824.jpg

Jordan met zijn 'Beats'-hoofdtelefoon.

Aan een bushalte in Gent is een 14-jarige autistische jongen in mekaar ­geslagen voor zijn dure koptelefoon. Vijftien jongeren belaagden hem. Hij kreeg stampen, slagen en een kopstoot toen hij weigerde zijn gadget af te geven. De politie spoort de ­daders op.

Het incident deed zich woensdag voor aan een bushalte op het Gentse Zuid. Slachtoffer Jordan (14) uit Lochristi zat nietsvermoedend op de bus te wachten toen het blinkende gadget van zowat 350 euro in het oog sprong van vijftien allochtone jongeren, allemaal leeftijdsgenoten.

"Opeens stonden ze rond mij", getuigt de tiener. "Ik vroeg of ik iets verkeerd had gedaan, waarop ze plots naar mijn hoofdtelefoon grepen." Toen de tiener zich wegtrok, kreeg hij een ­resem slagen, stampen en een kopstoot te verwerken. Eén dader schopte de jongen hard in de maag. De kerels wisten wellicht niet dat ­Jordan autistisch was. Hij is klein en tenger van gestalte, dus schijnbaar een makkelijk doelwit. De tiener was weerloos tegen de grote groep.

Pas toen er een bus van De Lijn kwam aangereden, zag het ­gewonde slachtoffer een kans om te vluchten. Hij stapte op de bus, vroeg de chauffeur om hulp, maar die deed niets, waardoor de daders konden vluchten.

De Lijn Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart naar het incident, zegt woordvoerder Jef Schoenmaekers. "We onderzoeken wat de rol is van de buschauffeur, want we willen ook zo snel mogelijk duidelijkheid", aldus Schoenmaekers. "Daarvoor moeten we eerst zijn versie van de feiten horen." (br.hln- foto photonews)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huskey zakt door het ijs: brandweerman redt hond

Huskey zakt door het ijs: brandweerman redt hond

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/12/9/20140110110047/media_xll_6388119.jpg

Sean Coyle uit Boston heeft zijn goede daad van de dag verricht. De brandweerman ging voorzichtig te werk, maar slaagde erin om Sylvie, een dertienjarige Huskey, uit een benarde positie te redden. De hond was door het ijs gezakt en zat volledig vast, maar met de hulp van Coyle raakte Sylvie opnieuw op het droge.  


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Literaire Lente wordt vanaf 8 maart Boekenweek

De Literaire Lente wordt vanaf 8 maart Boekenweek

http://static2.hln.be/static/photo/2014/14/4/3/20140109160119/media_xll_6386598.jpg

Op 8 maart gaat de eerste Boekenweek (8-16 maart) in Vlaanderen van start. Deze literaire week volgt de Literaire Lente op en is een samenwerking tussen de Nederlandse stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek (CPNB), De Nederlandse Taalunie en het Vlaamse Boek.be. Dat bevestigt Greet Spaepen van Boek.be vandaag.

Sinds 2012 gaven de Vlaamse en de Nederlandse literaire organisaties samen al het Boekenweekgeschenk uit. Met de gemeenschappelijke organisatie van de Boekenweek, is "de synergie met de Nederlandse organisatie na 20 jaar proberen eindelijk gelukt", zegt Spaepen.

De Boekenweek is in Nederland al aan zijn 79ste editie toe. Door het initiatief ook in Vlaanderen te lanceren, wil Boek.be het Nederlandse werk meer bekendheid geven en het bezoek aan de boekenhandel stimuleren. "Naast de Boekenbeurs in het najaar, moet de Boekenweek het literaire hoogtepunt worden in het voorjaar", aldus Spaepen.

De Nederlandse auteur Tommy Wieringa, bekend van 'Joe Speedboot' en 'Dit zijn de namen', schrijft het Boekenweekgeschenk. Wie voor 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken koopt, ontvangt Wieringas verhaal 'Een mooie jonge vrouw'. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het DASH-dieet alweer tot beste dieet gekroond

Het DASH-dieet alweer tot beste dieet gekroond

http://static2.hln.be/static/photo/2014/5/14/7/20140110050022/media_xll_6387577.jpg

Voor het vierde opeenvolgende jaar is het vrij onbekende DASH-dieet (kort voor Dietary Approaches to Stop Hypertension) verkozen tot het beste, algemene dieet. Dat besliste een panel van experten voor het magazine US News. Hoewel het dieet oorspronkelijk ontworpen werd om een hoge bloeddruk te bestrijden, blijkt het dus ook heel effectief tegen extra kilo's vanwege de gezonde voedingskeuzes.

Het DASH-dieet, ontwikkeld door de National Heart, Lung, and Blood Institute is volgens US News het beste eetpatroon voor het verbeteren van de cholesterolwaarden en gaat voor verse producten, volle granen en magere proteïnen. Vetten, suikers en zoute voeding zijn, samen met alcohol uit den boze.

DASH kiest vooral voor gezond verstand en werd eerste uit een lijst van 32 diëten. In de algemene categorie en de categorie voor een gezonde levensstijl stond het aan kop, terwijl het een gedeelde eerste plaats kreeg voor beste diëten voor mensen met diabetes. Volgens de experten is het dieet vrij gemakkelijk te volgen en dus een goede keuze voor op lange termijn. Het enige nadeel is dat het, door de vele verse producten, "niet zo goedkoop" is.

Het TLC-dieet, dat ook gericht is op cardiovasculaire gezondheid, werd nipt tweede. De afkorting staat voor Therapeutic Lifestyle Changes en wordt bestempeld als een "heel stabiel dieet". Het Mayo Clinic dieet, het mediterraan dieet en het Weight Watchers-dieet kregen een gedeelde derde plaats. Het Weight Watchers-dieet werd wel gezien als het beste dieet voor snel gewichtsverlies, is het goedkoopste dieet én is het gemakkelijkst om te volgen.

De 'slechtste' diëten
Sommige van de meer populaire diëten eindigden helemaal onderaan het lijstje. Zo bijvoorbeeld het Paleo dieet of oerdieet dat volgens de experten "te moeilijk is om te volgen". Het Dukan dieet, dat door Carole Middleton (moeder van) wordt gevolgd, kreeg een gedeelde laatste plaats omdat het "te streng is, te veel regels heeft en er geen bewijs is dat het effectief werkt". Een expert beschreef het zelfs als "idioot". (br.hln)


» Reageer (0)
09-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huishoudelijke taken maken Vlaamse mannen depressief

Huishoudelijke taken maken Vlaamse mannen depressief

http://static3.hln.be/static/photo/2014/8/6/3/20140109083325/media_xll_6385053.jpg

De nieuwe man bestaat (nog) niet in Vlaanderen. Een onderzoek aan de universiteit van Gent heeft aangetoond dat de meeste mannelijke Vlamingen ongelukkig zijn doordat hun partner uit werken gaat. Als de heren hierdoor meer huishoudelijke taken moeten uitvoeren, kunnen ze zelfs depressieve klachten ontwikkelen.

De Gentse onderzoekers bevraagden 1.054 heteroseksuele mannen en vrouwen tussen 18 en 65 jaar, dat meldt de nieuwsdienst van de openbare omroep VRT. Ze vergeleken de mentale toestand van koppels waarbij de vrouw thuis blijft met die van koppels waarbij beide partners de kost verdienen. Daaruit blijkt dat mannen onbewust nog steeds problemen hebben met een vrouw die uit werken gaat. En ze zijn nog ongelukkiger wanneer zij meer verdient dan zijzelf.

"Ook bij tweeverdieners gaat de voltijdse tewerkstelling van de vrouw samen met een minder goede mentale gezondheid van hun partner, maar dan enkel wanneer de vrouw een loon heeft dat hoger is dan dat van haar partner." Voor vrouwen daarentegen lijkt een onevenwicht in inkomen hun mentale gezondheid niet nefast te beïnvloeden.

Uit het onderzoek blijkt verder dat mannen meer depressieve klachten rapporteren naarmate ze een groter deel van het huishouden op zich nemen, terwijl vrouwen net minder klachten vertonen wanneer zij het grootste deel op zich nemen. "Dit laatste is vooral het gevolg van het feit dat vrouwen gevoeliger zijn voor de mentale gezondheid van hun partner. Er is immers een sterke associatie in het voorkomen van klachten van depressiviteit bij beide partners. Mannen die meer huishoudelijke taken op zich nemen dan hun partner melden meer klachten en dit maakt dat ook hun partner zich minder goed in haar vel voelt."

De onderzoekers besluiten dat beide bevindingen duidelijk maken dat mannen in hun relaties gevoelig zijn voor een verlies van status, zeggenschap en autonomie.

Onderzoeker aan de universiteit van Gent Piet Bracke: "We gingen bij de aanvang van het onderzoek uit dat we tegenwoordig in een maatschappij leven waarbij mannen en vrouwen op gelijke voet staan. Nu blijkt dat toch niet zo te zijn. De moderne variant van het traditionele gezin is een man die voltijds werkt en een vrouw met een halftijdse job. Ook binnen dit model zijn mannen vaker depressief. De klachten van mannen die moeten helpen in het huishouden zijn gespannenheid, rusteloosheid en een verminderde eetlust. Hoe meer taakjes ze voor hun rekening nemen, hoe slechter ze zich voelen."

De problemen zijn groter bij de hogere leeftijdscategorieën omdat deze personen in de jaren 70 met andere verwachtingen aan hun relatie zijn begonnen. Maar ook jonge mannen ervaren deze problemen; zij voelen zich slecht door een werkende vrouw.

Hoe kunnen koppels nu dit soort problemen oplossen? Bracke meent dat ze niet veel meer kunnen doen dan de strijd op te geven en te leren leven met een vrouw die meer verdient en meer competent is.

De onderzoekers baseerden zich op een dataset uit 2001, maar benadrukken dat hun analyse in 2014 standhoudt. Ze merken op dat het aantal gezinnen waarin zowel de man of vrouw deeltijds of voltijds tewerkgesteld zijn, nog steeds blijft toenemen. De resultaten van het onderzoek verschijnen binnenkort in het wetenschappelijk tijdschrift Health Sociology Review. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijn entertaint zwemmer

Dolfijn entertaint zwemmer

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De tuimelaar in deze video is overduidelijk een nieuwsgierig en sociaal beest. Op de beelden is te zien hoe het circa twee jaar oude dier ongegeneerd het gezelschap van een zwemmer opzoekt. De dolfijn werd ter hoogte van Shelly Beach nabij Sydney gefilmd en is geen onbekende in die wateren.

Circa achttien maanden geleden strandde het zoogdier op een zandbank in het zuiden van Sydney. De dolfijn kon gered worden, maar raakte afgezonderd van zijn school. Sindsdien duikt de tuimelaar geregeld op in de buurt van een aantal populaire stranden in de stad en entertaint het de strandgangers en zwemmers, maar dat baart lokale natuurbeheerders zorgen. Zij roepen op om het dier met rust te laten.

"Dolfijnen zijn fantastische dieren, maar het is in het belang van het dier en de veiligheid van de mens dat er afstand wordt gehouden", zegt Michael Treanor. "Het blijft een wild dier dat instinctief handelt en iemand kan verwonden." Maar omgekeerd is ook waar. De kans dat het dier gewond raakt door aanrakingen van de mens en uiteindelijk in gevangenschap belandt, is niet ondenkbaar en een scenario dat Treanor koste wat het kost wil vermijden.

Dat het dier een entertainer is en graag in het gezelschap van mensen vertoeft, staat vast. Afgelopen week nog dook de tuimelaar op naast een surfer. Het speelse vrouwtje gooide zeewier naar de sporter en buitelde over de surfplank. Entertainment troef, maar des te langer het dier gescheiden blijft van zijn eigen soort en alleen rondtoert, des te groter ook het risico dat de dolfijn aangevallen wordt door een haai, waarschuwt de Australiër. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haaien worden veel ouder dan gedacht

Haaien worden veel ouder dan gedacht

http://static0.hln.be/static/photo/2014/9/10/14/20140109100931/media_xll_6385244.jpg

Haaien kunnen wel drie keer zo oud worden als tot nu toe werd gedacht. Wetenschappers van de Woods Hole Oceanopgraphic Institution (WHOI) in de Amerikaanse staat Massachusetts hebben met een nieuwe techniek vastgesteld dat de mannelijke grote witte haai ouder dan 70 jaar kan worden.

Onderzoekster Li Ling Hamady van het WHOI wijst erop dat we alleen maar denken veel van de haai af te weten, maar dat dit vooral neerkomt op meningen over de haai.

Wetenschappelijk gezien beginnen we pas met deze vissen en leren we nu pas wat ze eten, waar ze zwemmen en hoe oud ze worden, aldus Li.

De ouderdom van een aantal haaien in de Atlantische Oceaan is vastgesteld met behulp van stoffen in hun lijf die afkomstig zijn van kernproeven die de VS en de Sovjet-Unie tot 1964 hebben gedaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mieltje gaat de wereld rond

Mieltje gaat de wereld rond

http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/4/0/20140109092701/media_xll_6385170.jpg

De gedroomde medailles en records op het WK in Boedapest waren hem niet meer gegund, maar een jaar nadat Emiel 'Mieltje' Pauwels (95) al eens de wereldpers haalde met zijn heroïsche spurtfinale in San Sebastian (zie video onderaan dit stuk), wordt ook het nieuws van zijn overlijden gretig gedeeld. Van Frankrijk over Spanje tot de VS. Overal berichten ze over de Brugse atleet, zijn moedige keuze en zijn opmerkelijke afscheidsdrink met vrienden en familie. (br.hln)


» Reageer (0)
08-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Troonswissel en blijde intredes kostten 235.000 euro

Troonswissel en blijde intredes kostten 235.000 euro

http://static0.hln.be/static/photo/2014/6/12/0/20140108162859/media_xll_6383835.jpg

De totale kosten voor de plechtigheden in verband met de troonsafstand van koning Albert II en de troonsbestijging van koning Filip op 21 juli, de festiviteiten die die dag georganiseerd werden en de latere blijde intredes van het nieuwe vorstenpaar worden geraamd op circa 235.000 euro. Dat blijkt uit het antwoord van premier Elio Di Rupo op een schriftelijke vraag van Theo Francken (N-VA).

De specifieke kosten voor de plechtigheden rond de troonsafstand en -bestijging worden geraamd op 58.314 euro. Dit bedrag omvat 42.259 euro ten laste van de Federale Overheidsdienst Kanselarij van de eerste minister voor het opzetten van en uitbaten van een perscentrum en het onthaal en begeleiding van pers en media, en 16.055 euro voor de politiezone Brussel.

De festiviteiten, die overigens eerst gepland waren om op 21 juli het feit te vieren dat Albert II 20 jaar koning was en nadien een bijzondere dimensie kregen omwille van de troonsbestijging van Filip, kostten circa 80.000 euro. Voor het volksfeest in het Warandepark werd met name 20.000 euro uitgetrokken, voor het afsluitingsspektakel en vuurwerk 50.595 euro en de driekleurige versiering van de kolommen op het Koningsplein 9.984 euro.

De kost van de federale tussenkomst voor de blijde intredes wordt op 96.082 euro geraamd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het 'regent' vleermuizen in Australië

Het regent vleermuizen in Australië

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Het is zomer in Australië en het weer is er ook naar. Grote delen van het land kampen met een hittegolf. Die heeft in het noordoosten voor een vreemd soort neerslag gezorgd. Ongeveer 100.000 vleermuizen zijn sinds het snikhete weekend naar beneden gevallen in het zuiden van de deelstaat Queensland, zo meldt de Australische omroep ABC.
De dieren kunnen niet tegen de hitte en vallen volgens een lokale natuurbeschermer bij temperaturen boven de 43 graden dood of stervende neer. Het is voor de natuur in het gebied een grote tegenslag, want de 25 kolonies vleermuizen vormen er een belangrijk onderdeel van. Ze zijn nu vrijwel weggevaagd door de hittegolf.

De stank van de karkassen zorgt op tal van plaatsen - vooral ten westen en zuidwesten van de stad Brisbane - voor grote overlast.  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Felfies: de nieuwe internethit

Felfies: de nieuwe internethit

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/2/4/20140108112129/media_xll_6382669.jpg

Vergeet de selfie. De zelfportretten die vorig jaar een hit werden op internet, hebben een opvolger: de felfies - oftewel farmerselfies. Boeren met hun dieren. Dat schrijft Trouw.

Het was het Ierse landbouwtijdschrift Farmers journal die de trend begon door een wedstrijd uit te schrijven. Inmiddels heeft dat een stroom aan felfies opgeleverd, variërend van een boer met zijn koeien op de achtergrond, tot een boer die zowel zichzelf als zijn schaap van een zonnebril en een sigaret heeft voorzien.

De selfie werd vorig jaar zowel in België, Nederland en Groot-Brittannië verkozen tot woord van het jaar toen de zelfportretten een internethit werden. Ook bekende mensen deden er vrolijk aan mee. Benieuwd of de felfie een even grote hit zal worden op sociaalmediasites! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niké van Samothrace krijgt fikse herstelbeurt

Niké van Samothrace krijgt fikse herstelbeurt

http://static2.hln.be/static/photo/2014/7/2/13/20140106215433/media_xll_6379048.jpg

Het Louvre heeft via private donaties een miljoen euro bijeengeharkt voor dringende restauratiewerken aan één van zijn pronkstukken, de Niké van Samothrace. Het marmeren beeld stamt uit de tweede eeuw voor Christus en beeldt de godin van de overwinning, Niké, uit.

Het geld voor de restauratie is het resultaat van een inzamelingsactie die 4 maanden geleden begon. 6.700 kustliefhebbers droegen hun steentje bij - gaande van 1 tot 8.500 euro. Volgens het Parijse museum hebben ook niet-Fransen, met name Japanners, centen bijgedragen.

De restauratie van het beeld, dat ook bekend is als de Gevleugelde Overwinning van Samothrace, zal om en bij de 4 miljoen euro kosten. De andere drie miljoen euro wordt door het mecenaat opgehoest. Het beroemde gevleugelde beeld zal deze zomer zijn plaatsje bovenaan het trappenhuis Daru terugvinden. Het monumentale trappenhuis zelf wordt ook aangepakt, maar zal pas in maart 2015 hersteld zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat doet lammetje in nek van paus?

Wat doet lammetje in nek van paus?

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/13/11/20140108124321/media_xll_6383156.jpg

Paus Franciscus schrikt niet terug voor een selfie maar felfies, de nieuwe internethit waarbij mensen met een boerderijdier poseren, lijken evenzeer aan hem besteed. In Rome poseerde de kerkvader met een schattig lammetje in zijn nek.

De paus heeft maandag een bezoek gebracht aan de levende kerststal van de Sint-Alfonso Maria de' Liguorikerk. Meer dan tweehonderd mensen speelden er het feest van Driekoningen na. Volgens Radio Vaticaan begroette hij elk van de deelnemers afzonderlijk. Een zichtbaar goedgemutste Franciscus kreeg een lammetje in zijn nek gelegd en glimlachte van oor tot oor. De foto's spreken dan ook boekdelen.  (br.hln)

 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheetjes: nog steeds beschamend voor vrouwen

Scheetjes: nog steeds beschamend voor vrouwen

http://oi42.tinypic.com/11t0apv.jpg

Uit een rondvraag van online magazine ze.nl bij meer dan 750 Nederlandse vrouwen blijkt dat het voor 6 op de 10 dames een taboe blijft om scheetjes te laten in het bijzijn van hun partner. Voor 38 procent kan het enkel en alleen als het echt niet meer houdbaar is.

Voor de makers van ze.nl is het een overwinning dat 4 op de 10 vrouwen liever de schone schijn aan haar laars lapt dan met buikkrampen opgezadeld te zitten. Als er iets is dat de cijfers naar ons gevoel aantonen, is dat vrouwen nog steeds ontzettend veel gêne hebben over een doodnormaal fenomeen.

Zo geeft 15 procent van de ondervraagde vrouwen aan dat ze nooit windjes durft te laten in de buurt van haar partner, terwijl het voor 8 procent 'not done' is bij eender wie. Nog eens 38 procent doet het alleen wanneer het absoluut niet meer houdbaar is.

Bovendien blijkt uit de rondvraag dat de meeste vrouwen er de eerste maanden van een nieuwe relatie alles aan doen om de indruk te wekken dat winderigheid hen compleet vreemd is. Zo zou amper 12 procent binnen de maand "zondigen", terwijl 28 procent 2 tot 5 maanden blijft knijpen. Nog eens 7 procent kijkt zelfs 2 jaar of langer de kat uit de boom. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erg zeldzaam: Siamese walvistweeling gevonden

Siamese walvistweeling gevonden

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/10/5/20140108104707/media_xll_6382490.jpg

In een lagune in Mexico hebben vissers twee buitengewoon zeldzame grijze walviskalveren ontdekt. Het gaat om een ruim twee meter lange Siamese tweeling. Het zou de eerste geregistreerde ontdekking van deze misvorming bij grijze walvissen ter wereld zijn.

De Siamese walvistweeling was al dood toen vissers ze zondag ontdekten in de Ojo de Liebre lagune bij het schiereiland Baja California. Die staat in verbinding met de Stille Oceaan en trekt elke winter honderden grijze walvissen die vanuit de Beringstraat naar het warme water migreren. 

Deskundigen van de Nationale Commissie voor Beschermde Natuurgebieden (Conanp) in Mexico verifieerden de bijzondere ontdekking gisteren. De Siamese walvistweeling kwam vermoedelijk ter wereld via een miskraam die het gevolg was van hun misvormdheid. De onderzoekers leiden dat af uit de omvang van de dieren. Normale grijze walviskalveren meten bij hun geboorte tussen de drie en vijf meter.

De zo'n halve ton zware dieren waren bij hun middel met elkaar vergroeid en hadden twee volgroeide hoofden en staartvinnen, zo verklaarde Conanp-regiomanager en zeebioloog Benito Bermudez tegenover Mexicaanse media. Hij bestempelt de ontdekking als "buitengewoon zeldzaam en ongekend in het bewuste gebied".    

De carcassen van de Siamese walvistweeling zijn in beslag genomen voor wetenschappelijk onderzoek. Misvormingen zoals deze zijn wel al bekend bij vinvissen, meer bepaald bij de gewone - , dwerg- en arctische vinvis.

Volgens deskundige Alisa Schulman-Janiger, wetenschapper bij het Amerikaanse Genootschap voor walvisachtigen, is de Siamese grijze walvistweeling zwaar onderontwikkeld. Ze vraagt zich ernstig af of het moederdier de miskraam of doodgeboorte wel overleefde, zo meldt de nieuwssite Mail Online.       

De walvissen in de wateren bij het schiereiland Baja California trekken ieder jaar massa's toeristen die een glimp van de dieren hopen op te vangen. In het seizoen 2012-2013 werden er zo'n 1.200 grijze walvissen gespot. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Klik op de foto om ze te beluisteren






Roland Van Campenhout, of kortweg Roland  is een Vlaamse bluesmuzikant.

Admiral Freebee of Tom Van Laere is een Antwerpse artiest

Samen brengen ze dit prachtige nummer


» Reageer (0)
07-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helmbloem in de strijd tegen (chronische) pijn

Helmbloem in de strijd tegen (chronische) pijn

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/15/6/20140107100659/media_xll_6379656.jpg

De wortels van de helmbloem (Corydalis) bevatten pijnstillende extracten die een blijvende werking hebben in tegenstelling tot traditionele medicatie, waarbij al snel gewenning optreedt. Experten zien de traditionele plant uit de eeuwenoude Chinese geneeskunde dan ook als een veelbelovende optie voor chronische pijnpatiënten.

Al eeuwenlang worden de wortels van de helmbloem, familie van de papaver, ingezet tegen pijn. Wetenschappers aan de universiteit van Californië hebben nu ontdekt waarom deze plant precies zo heilzaam is. Het sleutelingrediënt blijkt dehydrocorybulbine (DHCB) te zijn, een extract dat bestand is tegen de gewenning die bij traditionele Westerse pijnmedicatie vaak optreedt bij langdurig gebruik.

De actieve stof speelt niet in op onze morfinereceptoren, maar wel op andere genen die zich binden met de neurotransmitter dopamine. Dit 'happy' hormoon controleert het belonings- en genotscentrum in het brein en helpt ook bij de regeling van beweging en emotionele reacties.

"Deze natuurlijke pijnstiller is werkzaam tegen drie soorten pijn die de mens treffen: acute pijn, ontstekingen en chronische pijn", verklaart onderzoeker Olivier Civelli. Hoewel de extracten van de helmbloem dus in principe op vrijwel alle pijnprikkels kunnen worden toegepast, zijn ze vooral veelbelovend voor mensen die dagelijks geconfronteerd worden met middelmatige pijn. Een testfase op mogelijke allergische reacties staat eerst nog op planning, pas daarna zullen artsen de pijnstiller kunnen voorschrijven.(br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!