Eet jij straks de nieuwe kiwibes?
De Fruit- en groenteveiling Profruco uit Vrasene lanceert in september
volgend jaar een nieuwe fruitsoort op de Belgische markt: de kiwibes.
Verwacht je aan een kleine kiwi zo groot als een druif. Het verschil
met een gewone kiwi is dat deze vrucht een haarloze schil heeft,
waardoor je ze niet moet schillen of doorsnijden en uitlepelen.
Zoet en zacht Het
vruchtvlees is zacht en sappig, met een uitgesproken zoete smaak. Er is
ook een grote verscheidenheid aan vorm en kleur van de vruchten. Zo
zijn er groene, rode en gele varianten van bolrond tot eivormig. De
eerste commerciƫle oogst van de Belgische kiwibes zal vanaf volgend
jaar in de winkels liggen.
Deze fruitsoort is heel goed bestand tegen ziektes en fruitplagen en biedt daardoor ook mogelijkheden voor de biologische teelt.
Voedingswaarde Qua
voedingswaarde en smaak moet de zoete kiwibes niet onderdoen voor de
gewone kiwi. Je eet hem net als een druif gewoon uit het vuistje.
Volgens veiling Profruco kan je de kiwibes ook perfect in desserts
verwerken. (br.hln)
|