Birdy, de huisduif van Kim Dierick en Greenfield Degruytere uit de Ardooisesteenweg in Roeselare, maakt furore op het internet dankzij een promofilmpje van het dancefestival Tomorrowland. Via een artikel in deze krant kwamen de producenten van het filmpje, die koortsachtig op zoek waren naar een tamme duif, bij Birdy terecht.
Kim en Greenfield vonden Birdy eind vorig jaar op straat en sindsdien wijkt het duifje niet meer van hun zijde. Het koppel maakte zelf al verschillende filmpjes en foto's van hun tamme duif, waardoor het beestje een echt internetfenomeen is geworden. De ster van het vogeltje schijnt nu zo hard dat het zelfs mag figureren in een reclamespot voor Tomorrowland.
"Twee weken terug kregen we plots telefoon van de mensen achter Tomorrowland", vertelt Kim. "Ze waren heel dringend op zoek naar een tamme duif voor een promospot. Vier dagen voor de opnamedag, stootten ze op het artikel dat in april in Het Laatste Nieuws verscheen. Zo kwamen ze bij ons terecht."
Birdy gedroeg zich naar verluidt voorbeeldig tijdens de opnames en had zelfs minder takes nodig dan de meeste menselijke acteurs. "Wie weet opent dit deuren naar ander figuratiewerk", hopen de fiere eigenaars.
In het spotje loopt de hele stad leeg, omdat iedereen naar Tomorrowland trekt. Enkel de duiven, waaronder Birdy, blijven achter. Birdy is te zien vanaf 1:06. (br.hln)
Zomerschoonmaak achter de rug? Dit doe je met je oude kleren
Zomerschoonmaak achter de rug? Dit doe je met je oude kleren
Move over lenteschoonmaak, onze kleerkast opruimen doen we tegenwoordig pas in de zomer - hey we moeten toch plaats kunnen maken voor die soldenbuit? En daar zit je dan, met tientallen dozen vol oude spullen die je nooit meer aantrekt. Vooraleer je richting containerpark trekt, overweeg je best eerst even deze opties.
Proficiat, je hebt het zenuwslopende (en soms hartverscheurende) proces dat 'kleerkast opruimen' heet met glans doorstaan. Maar wat doe je nu met de kleren die je niet meer draagt?
Doneren Wil je je goed hart laten spreken? Dan kan je alle kleding die nog in goede staat is doneren. Veel steden hebben specifieke kledingcontainers, maar je kan ook zelf kleding binnenbrengen bij kringloopwinkels. Bovendien kan je er ook vaak accessoires, schoenen en kinderspeelgoed kwijt.
Money money money Hou je liever je portefeuille open dan dat je je goed hart laat spreken? Introduceer je kleding dan op de tweedehandsmarkt. Dat kan online via sites als 2dehands, maar je kan ook de dichtstbijzijnde tweedehandswinkel opzoeken. Opgelet: ook tweedehandswinkels hebben standaarden! Stap dus niet de winkel binnen met afgesleten vodden, want die kan je gegarandeerd weer mee naar huis nemen.
Kapotte kleding? Maar wat doe je dan met versleten kleding? Je kan natuurlijk linea recta richting het containerpark rijden, maar er zijn een aantal andere interessantere tussenstops. Zo zamelt H&M kleding en huishoudtextiel in (en het goede nieuws: het hoeft niet eens in goede staat of van hun eigen merk te zijn). In ruil voor een volle plastic zak krijg je bovendien ook nog eens een tegoedbon. Ook zijn er tal van bedrijven die kleding per kilo overkopen. Een grote zakcent zal je er niet aan overhouden (het gaat om zo'n €0.25 per kilo), maar je bent wel meteen van je rommel af.
Designer spullen Heb je een duurdere smaak? Dan kan je terecht in de winkels die gespecialiseerd zijn in merkkledij. De meeste steden hebben specifieke luxe tweedehands boetieks, maar je kan ook online terecht om je kleding te verkopen. Sites als Labellov, Labelcrush en Designer-vintage bieden een online platform voor merkkledij. Wel opletten dat je niet meteen verleid wordt door de andere leuke stuks die er online te vinden zijn.
Kleding ruilen Tegenwoordig is het hipper dan hip: kleding ruilen, ook wel swapping genoemd. Dat kan op heuse swap-events (zie swapping), waarop vrouwen samenkomen om hun miskopen te ruilen, maar je kan natuurlijk ook in de gezelligheid van je eigen huiskamer tussen de miskopen van familie en vriendinnen graaien. Leuk, toch? Opgelet: er wordt meestal wel verwacht dat alle kledij nog in perfecte staat is. (br.hln)
Uitgemergelde straathond krijgt tweede kans en bloeit helemaal open
Uitgemergelde straathond krijgt tweede kans en bloeit helemaal open
Klik op de foto om het filmpje te bekijken
In een hartverscheurend filmpje dat enkele dagen geleden op Youtube verscheen, is te zien hoe een zieke en doodsbange hond van straat wordt gered in India. Met een beetje liefde en de broodnodige verzorging ondergaat het dier dankzij de dierenorganisatie Animal Aid Unlimited op slechts zes weken tijd een ongelooflijke transformatie.
De achtergelaten viervoeter was erg verwaarloosd en zat volledig onder het schurft. Zijn vacht was volledig verdwenen en bij elke aanraking kromp het dier angstvallig ineen. De werknemers van de organisatie in India waren echter vastbesloten hem er weer bovenop te helpen: zo is te zien hoe ze hem eerst zachtjes proberen aaien en hem langzaam en erg voorzichtig beginnen wassen om zijn pijnlijke wonden te verzorgen.
Zes weken later is er van het doodsbange dier geen spoor meer te bekennen. In plaats daarvan krijgen we een gelukkige, gezonde en speelse hond te zien. (br.hln)
Man krijgt as overleden vrouw mee in potje Nescafé
Man krijgt as overleden vrouw mee in potje Nescafé
Qua gebrek aan tact kan dit wel tellen. Een Limburgse man die in april zijn vrouw verloor, kreeg haar as na de crematie mee in een potje Nescafé. Hij heeft klacht ingediend tegen de begrafenisondernemer.
"Mijn vrouw was amper 47 toen ze overleed", vertelt Klaas (56) in Het Belang Van Limburg. "Ze was van de trap gevallen. Haar plotse overlijden was voor de hele familie een verschrikking." Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was, moest de grootste klap nog volgen. Enkele dagen na de crematie belde de begrafenisondernemer naar Heiremans met de vraag om het resterende deel van de as te komen halen. Het was pas in de auto dat hij ontdekte dat de as in een potje oploskoffie zat. "Ik was zo van slag dat ik de kracht niet meer had om te reageren."
De Vlaamse Autonome Raad voor het Uitvaartwezen heeft het over een ernstige beroepsfout. "Dit had nooit mogen gebeuren", aldus woordvoerder Thomas Heiremans. (br.hln)
Fleetwood Mac is een oorspronkelijk Britse band, opgericht door Peter Green (zang, gitaar en mondharmonica). Oorspronkelijk bestond de band uit Peter Green en Mick Fleetwood (drums), Jeremy Spencer (gitaar) en Bob Brunning (bas). Fleetwood Mac begon als bluesband en heette oorspronkelijk Peter Green´s Fleetwood Mac. In eerste instantie is John McVie bij de Bluesbreakers gebleven maar heeft in een later stadium Bob Brunning vervangen. Na het vertrek van Peter Green bleef de naam Fleetwood Mac. Mick Fleetwood en John McVie zijn dan ook de constante factor in de groep gebleven. De groep evolueerde in de loop der jaren tot een popgroep met steeds wisselende bezettingen. In Nederland en België zijn ze vooral bekend door hun hits als Go Your own Way, Dreams, Everywhere en Little Lies.
Op dit moment wordt er veel gespeculeerd over de toekomst van Fleetwood Mac. Mick Fleetwood heeft zelf aangekondigd weer te willen gaan werken met Peter Green, hoewel dat onwaarschijnlijk lijkt.
Een ander gerucht is dat Sheryl Crow de plaats van Christine McVie zal gaan innemen.
Lifehack: zo hou je een glas witte wijn koel zonder ijsblokjes
Lifehack: zo hou je een glas witte wijn koel zonder ijsblokjes
"Zal ik wat ijsblokjes in je glas witte wijn doen?" Liever niet, danku. Water bij de wijn doen vinden wij doorgaans geen probleem, tenzij het om de letterlijke uitvoering van het spreekwoord gaat. Dag smaak, en hallo waterachtig wijntje. Met dit simpele trucje blijft jouw wit wijntje lekker fris, zonder smaakverlies.
De oplossing voor een heerlijk fris wijntje is zo belachelijk simpel dat het jammer is dat we er zelf niet zijn opgekomen. Alle credits gaan naar gezondheidswebsite Greatist, die op de proppen kwam met dit simpele trucje. Witte wijn bestaat uit druiven, dus waarom niet een paar ijskoude druiven toevoegen aan je favoriete drankje?
Stop een zakje witte druiven in de diepvries. Als ze helemaal bevroren zijn, kan je er makkelijk een paar in je glas wijn plonzen. Een natuurlijk ijsblokje zonder smaakverlies. (br.hln)
Wetenschappelijk bewezen: je draagt beter geen beha
Wetenschappelijk bewezen: je draagt beter geen beha
Je beha uitdoen na een lange dag is één van de beste dingen aan het vrouw zijn. Uit een Frans onderzoek blijkt nu echter dat je misschien beter helemaal geen beha zou dragen.
Het gaat in tegen alles wat ons in het verleden geleerd is, maar een Franse studie uitgevoerd door het Centre Hospitalier Universitaire in Besancon toont aan dat het dragen van een beha helemaal niet zoveel voordelen heeft als we dachten. Zo werd in het verleden altijd beweerd dat een beha tegengaat dat je borsten gaan doorhangen, maar niets is minder waar volgens onderzoeker Jean-Denis Rouillon. "Medisch, fysiek en anatomisch gezien hebben borsten er geen enkele baat bij om de zwaartekracht ontzegd te worden. In tegendeel zelfs: ze gaan alleen maar meer hangen door het gebruik van een beha. Dit komt omdat beha's de aangroei van natuurlijk ondersteunend borstweefsel tegengaan."
Rouillon bestudeerde sinds 1997 al 330 vrijwilligers tussen de 18 en 34 jaar oud, waarbij hij de positie van hun borsten waarnam tijdens het verouderingsproces. (br.hln)
Dat je je favoriete bikini of badpak niet mag wassen in de wasmachine, weten de meeste mensen wel. Het verslijt zo een stuk sneller. Uitspoelen met lauw water is daarom de boodschap. Maar wat doe je erna?
Rol badkledij alvast nooit op en laat het niet te lang in een strandtas zitten. Zo verstikt de stof, waardoor het gaat stinken. Uitwringen is evenwel geen goed idee, want zo verliest het zijn vorm. Je stopt je zwemkledij ook beter niet in de droogkast, want dan vervaagt de kleur en verliest het stretch.
De beste oplossing is om je zwemkledij op een platte ondergrond te drogen te leggen. Door het aangepaste materiaal duurt dat trouwens helemaal niet lang. Weet je ook weer wat te doen, na een dagje strand tijdens dit zomerse weekend. (br.hln)
Dus daar komt die vieze geur van je voeten vandaan (+ zo kom je ervan af)
Dus daar komt die vieze geur van je voeten vandaan (+ zo kom je ervan af)
De stof van je schoenen in combinatie met warme temperaturen veroorzaakt bij iedereen wel eens het befaamde gênante kwaaltje: zweetvoeten. Hoewel de benaming anders doet vermoeden, is de geur nochtans niet rechtstreeks afkomstig van zweet, volgens de wetenschap. Het zijn bacteriën op je voeten die je dit ongemak bezorgen, maar gelukkig kan je er wel iets aan doen.
Zweetvoeten is de iets beschaafdere term voor "stinkvoeten", terwijl dit laatste nochtans een betere woordkeuze is. Een onaangename geur ontstaat niet rechtstreeks door zweet, want dat is in principe geurloos. Voeten zweten over het algemeen erg gemakkelijk, en doordat we ze opsluiten in een warme, vochtige omgeving (de schoen dus), vormen ze een ideale broeihaard voor bacteriën. Het zijn die bacteriën die een stinkend gas verspreiden, wat zowaar een nog viezere gedachte is dan dat het puur om een zweetgeur zou gaan.
Maar voor elk probleem is er een oplossing. Er zijn een paar kleine dingen die je kan doen om die bacteriën en hun onaangename geurtje op een afstand te houden.
Scrubben en wassen Je voeten voldoende wassen (surprise, surprise) helpt om ze schoon te houden, maar wie veel last heeft van onaangename geurtjes weet dat dit alleen niet genoeg is. Een antibacteriële zeep kan helpen, alsook een puimsteen om dode huidcellen te verwijderen. Bacteriën zijn gek op die bezwete dode huidcellen, dus daar maak je maar beter komaf mee.
Sokken Als je al sokken draagt in de zomer, kies dan voor exemplaren van luchtig, natuurlijk materiaal zoals katoen. En elke dag een proper paar, maar dat spreekt hopelijk voor zich.
Schoenen luchten Na een dagje zweten in je favoriet paar schoenen is het belangrijk dat je ze even laat luchten. Wissel ook bij voorkeur elke dag van paar, zodat je schoenen even tijd krijgen om goed te "ademen" tussendoor.
Deodorant Voor wie het nog niet wist: er bestaat zoiets als voetendeodorant. Bij de drogist, in de apotheker of zelfs in sommige grotere supermarkten vind je een ruim assortiment aan crèmes en sprays, die bacteriedodend werken en een aangenaam geurtje verspreiden. (br.hln)
Noem het digitale vergeetachtigheid of het Google-effect, maar feit is dat ons geheugen ernstig achteruitgaat door al die hedendaagse technologie. Eerder onderzoek toonde al aan dat we minder snel zaken onthouden, simpelweg omdat we ze toch makkelijk online kunnen opzoeken, maar nu is er ook een nieuw onderzoek dat ontdekte dat dat effect nog veel verder gaat.
De studie werd uitgevoerd door Kaspersky Lab, een bedrijf in internetbeveiliging, en ontdekte dat het 'Google effect' nog veel verder reikt dan we dachten. We onthouden niet alleen minder goed feitjes en externe kennis, maar ook belangrijke persoonlijke informatie zoals contactgegevens, foto's en telefoonnummers.
Kortom, we zijn niet alleen minder goed in het onthouden van hoofdsteden, we kunnen ook onze ouders niet meer bellen zonder hun telefoonnummer op te zoeken op onze smartphone. We zijn tegenwoordig afhankelijk geworden van onze technologische toestellen wat persoonlijke informatie betreft, iets dat Kasperky's rapport 'digitale amnesie' noemt.
Hoewel dat op het eerste zicht problematisch lijkt, hoeft dat niet echt negatief te zijn volgens de studie. Het zorgt er immers voor dat we minder irrelevante informatie (zoals de gegevens van een vorige bank) moeten onthouden en meer ruimte vrij hebben voor belangrijke herinneringen. Het vergeten wordt wel problematisch wanneer het informatie betreft die we ons eigenlijk wel zouden moeten herinneren, volgens neurologe Kathryn Mills.
Maar het 'vergeten' op zich is niet het belangrijkste, wél het feit dat we nu digitale hulpmiddelen (zoals foto's of tweets) nodig hebben om informatie die persoonlijk wel relevant is (zoals vakantieherinneringen) te bewaren. Volgens klinisch psychologe Jenny Yip is dat wel een teken van een groter probleem. "We verliezen niet alleen onze mogelijkheid om zaken te memoriseren, we zorgen ervoor dat onze hersenen uit balans raken," verklaart ze. "Omdat we zo zeer afhankelijk zijn van technologie is onze linker hersenhelft veel dominanter, ten koste van de rechter hersenhelft, en laat die nu net verantwoordelijk zijn voor het geheugen en concentratie."
Zelfs als geheugenvaardigheden niet nodig zouden zijn in de hedendaagse wereld waarin je continu verbonden bent, is het belangrijk om jet rechter hersenhelft te blijven trainen, volgens Yip. Zij geeft als tip mee om minstens één keer per week eens af te kicken van technologie en een boek vast te pakken, een nieuwe hobby uit te oefenen of gewoon eens neer te zitten voor een goed gesprek. Dat moet lukken, toch? (br.hln)
Elbow is een muziekgroep uit Manchester, bestaande uit zanger Guy Garvey, pianist Craig Potter, bassist Pete Turner, drummer Richard Jupp en gitarist Mark Potter. De groep werd opgericht in 1991. In 2001 werd hun eerste album uitgebracht en in 2003 hun tweede, dat zeer goed werd ontvangen. De groep is nu een band met groeiende populariteit, zoals te zien is aan de hitnoteringen van hun derde en vierde album. De muziek van Elbow bestaat uit goed gefundeerde muzikale landschappen met daar overheen de dragende stem van de zanger Guy Garvey. In 2008 kreeg Elbow de Mercury Music Prize voor hun album The Seldom Seen Kid en in februari 2009 de Brit Award voor de beste Britse band. Eind september 2010 kondigde de band op haar site aan de opvolger van The Seldom Seen Kid begin 2011 uit te zullen brengen. Op 22 december maakte de band bekend dat deze opvolger Build a Rocket Boys! gaat heten, en op 7 maart zal uitkomen. De eerste single zal Lippy Kids zijn. Dit nummer bezorgde hen hun eerste Top 40 hit in Nederland. Het nummer kwam tot nu toe tot de 29ste positie in de lijst.
Verzwakt berenjong springt in boot rafter en wordt gered
Verzwakt berenjong springt in boot rafter en wordt gered
Een berenjong van vijf maanden oud dat verlaten was door zijn moeder, is op een geweldige manier aan de dood ontsnapt. Het verzwakte diertje sprong met zijn laatste krachten in een bootje en werd zo gered door een Amerikaanse rafter.
Het beertje werd vier dagen op rij gesignaleerd door rafters aan de oever van de Nolichucky rivier nabij Erwin in de Amerikaanse staat Tennessee. Zo raakte het jong een beetje gewend aan de aanwezigheid van mensen. Het dier was blijkbaar achtergelaten door zijn moeder en erg ondervoed.
Toen op dag vier Danny Allen van High Mountain Expeditions met zijn raft de oever naderde, verzamelde het beertje al zijn moed om in het bootje te springen. Die sprong betekende zijn redding.
Het jong werd naar een berenopvangcentrum in Townsend gebracht waar het een tijdje zal verblijven om weer aan te sterken. Het beertje dat ondertussen de naam 'Noli' kreeg naar de rivier waar het werd aangetroffen, zal wellicht tussen en augustus en december opnieuw in het wild worden uitgezet. (br.hln)
Er worden weer veel kilometers gemaald op de snelwegen naar het zuiden en laat je daar nu ook dórst van krijgen. Maar let op: in de Franse snelwegwinkels past u beter op uw centen. Een fles water zelfs kost tot vier keer meer, zo becijferde autowebsite Caradisiac.
Duurder, ja dat zie je vanop kilometers afstand. Maar hoeveel duurder? Caradisiac, een vergelijkende gids op het internet over alles wat met auto's te maken heeft, ging shoppen. De reporter vulde een boodschappenmandje in één zo'n winkel (Aire Chartres-Gasville) en kocht vervolgens dezelfde producten in een grote Carrefour op vijftig kilometer van de snelweg. De boodschappen bleken gemiddeld 122% duurder in de snelwegwinkels.
Van de gecontacteerde uitbaters van snelwegwinkels wilde niemand reageren, behalve Total, dat 130 miljoen bezoekers per jaar over de vloer krijgt in zijn 'aires'. Total verwijst naar de zeer hoge huurprijzen voor de commerciële panden bij de bezinestations. Plus naar de openingsuren. Wie 7/7 en 24/24 open is, moet daarvoor véél personeel inzetten (vijftien tot twintig loontrekkenden per handelszaak, volgens Total) en ook zij werken uiteraard niet voor niks. (br.hln)
Vic Chesnutt (Jacksonville, 12 november 1964 – Athens, 25 december 2009) was een Amerikaans singer-songwriter.
Chesnutt werd als kind geadopteerd en groeide op in Zebulon in de Amerikaanse staat Georgia, waar hij zijn eerste liedjes schreef toen hij vijf jaar oud was. Op zijn achttiende raakte hij door een verkeersongeval gedeeltelijk verlamd, maar hij bleef gitaar spelen.
Hij ging wonen in Nashville in Tennessee, en vond zijn inspiratie (bij Stevie Smith, Walt Whitman, Wallace Stevens, W.H. Auden, Stephen Crane en Emily Dickinson) om liedjes te schrijven en te componeren. Zijn liedjes werden gecoverd door o.m. Madonna, Smashing Pumpkins en Garbage. Zelf trad hij op in rolstoel.
Chesnutt raakte op 24 december 2009 in coma, nadat hij een overdosis spierverslappers had ingenomen. Hij overleed een dag later op 45-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Athens in de staat Georgia.
De meeste pinguïns plonzen al rond in water nog voor ze goed en wel hun donsveren kwijt zijn. Een zwemvogel met aquafobie lijkt dan ook onmogelijk, maar blijkbaar bestaan ze toch. Daar is Charlotte het levende bewijs van.
Normaal gezien leren pinguïns zwemmen door naar hun ouders te kijken. Het is immers nogal moeilijk om aan eten - vis - te geraken zonder het water in te duiken. Charlotte is echter nogal verwend op dat vlak: ze leeft al sinds ze uit het ei kroop in een dierenpark in Gloucestershire, en is het gewoon dat de verzorgers haar portie vis tot bij haar brengen.
Toen de verzorgers merkten dat kleine Charlotte haar uiterste best deed om haar veren droog te houden, riepen ze de hulp in van surrogaatvader Alistair Keen, die haar met de fles opvoedde. Met behulp van een duikbril en een snorkel geeft hij de pinguïn nu zwemlessen, en die lopen volgens het park best goed. Min of meer toch. (br.hln)
We mogen allemaal hopen dat we zo oud worden als Doris Long (101), en dat we dan ook nog eens haar fut hebben op die leeftijd. De dame voerde dit weekend zonder verpinken een rappel uit en vestigde daarmee een wereldrecord.
"Het waaide nogal, dus ik schommelde wel wat", aldus een gelukkige Doris na haar rappel dit weekend. Ook het typische Britse koude weer - compleet met regen - hield haar niet tegen. "Ik heb ervan genoten. Het was het meer dan waard!"
De eeuweling liet zich van de Spinnaker Tower in Portsmouth zakken; geen sinecure op haar leeftijd. Ze zette de prestatie vorig jaar al eens neer, maar dat koelde haar zin voor avontuur duidelijk niet. "Het was dit jaar veel moeilijker dan vorig jaar", aldus Doris. "Vooral door de wind." Angst heeft de kranige dame echter niet. "Ik ben nooit bang geweest. Ik heb gewoon een rustig karakter." (br.hln)
De operatie redde zijn lichaam, maar veranderde hem in een vreemde
De operatie redde zijn lichaam, maar veranderde hem in een vreemde
Ze noemen het 'de moeder aller operaties': een 10-uur durende marathon waarbij alle organen kankervrij gemaakt worden. Schrijfster Sonya Lea vertelt in haar memoires 'Wondering Who You Are' hoe de ingreep haar man in een totale vreemde veranderde: van een uitbundige dominante man tot een stille, teruggetrokken persoon die zelfs niet meer wist wat seks was.
Sonya Lea leerde Richard Bandy kennen toen ze 17 was op haar schoolbal in Ontario. De knappe man had net een debatwedstrijd gewonnen en had zo een trip naar Canada verdiend. Lea werd haast op slag verliefd op de grote, innemende man. "Hij was een kracht waar je rekening mee moest houden", vertelt ze aan News.com.au. Hij vroeg haar nummer, en dat was dat: het koppel werd onafscheidelijk en vierde deze zomer zelfs haar 32ste huwelijksverjaardag.
Het was niet altijd even gemakkelijk: twee kinderen opvoeden, verhuizen naar Seattle. Richard werkte te hard als fysiotherapeut, en Sonya worstelde een tijdje met alcoholisme. Maar ze hielden van elkaar en konden samen alles aan. Of dat dachten ze toch, want hun grootste uitdaging moest nog komen. In 2000 werd bij Richard een zeldzame vorm van kanker vastgesteld waarbij kankercellen zich aan het laagje slijm rond de organen hechten. Hij onderging vastberaden chemo en een operatie, en dacht dat het hoofdstuk daarmee afgesloten was.
Drie jaar later was de kanker echter terug, en de artsen planden een gevaarlijke en zware ingreep, die ook wel de 'moeder aller operaties' wordt genoemd: Richard werd opengesneden van bekken tot borstbeen, waarna de chirurgen wel tien uur lang alle organen een voor een schoonmaakten. Het liep echter niet zoals gepland: een van de organen werd geraakt, waarna een zware interne bloeding optrad. Een ongeluk met zware gevolgen, aangezien het ziekenhuis het probleem pas laat opmerkte. Na vier minuten zonder zuurstof treedt er al sterfte in de hersencellen op; Richard was levenloos voor minstens tien minuten.
"De man die mij alles van seks leerde, was weer maagd" Toen Richard wakker werd na de operatie, wist Sonya meteen dat er iets niet helemaal pluis was. "Zelfs met zuurstofmasker en groggy van de operatie kon ik zien dat zijn blik vlak en onthecht was, en ik herkende zijn handschrift niet", schrijft ze. Artsen vermoedden dat de zware narcose er voor iets tussen zat, maar de veranderingen bleven. "Hij herinnerde zich bepaalde feiten: zijn naam, mijn naam, de naam van de president. Maar zodra we vroegen naar diepere en complexe herinneringen, was hij leeg. Hij ging van een sterke, dominante persoonlijkheid naar een stille, apathische, onderdanige man."
Sonya beschrijft het alsof ze een kind opnieuw moest opvoeden. "Hij was echt alles kwijt: herinneringen, basiskennis, sociale patronen en gewoontes... Ik moest hem erop wijzen dat hij niet mocht boeren in het openbaar, en dat hij zich moest bedekken waar onze dochter bij was. Hij wist niet meer dat het niet netjes is om mensen aan te staren, en huilde bijna elke dag." Na heel wat intensieve therapie ontwikkelde Richard weer een karakter, maar het was een heel ander dan ervoor. "Hij noemde me 'lieveling', iets wat hij vroeger nooit deed, en sliep opgekruld op zijn zij in plaats van op zijn rug. Hij at ook opeens graag spruitjes, iets wat hij vroeger niet binnenkreeg."
Zelfs seks was iets helemaal nieuws. "Zes weken na de operatie nam hij me 's nachts vast, en ik kroop boven op hem. Ik zag aan zijn gelaat dat hij een hele nieuwe ervaring had. Hij wist niet wat ik zou doen, hoe het zou zijn als we elkaar aanraakten. Toen ik hem vroeg of hij zich seks herinnerde, zei hij van niet. De man die mij alles van seks had geleerd, was weer maagd geworden; mijn man was niet langer mijn man."
"We werden opnieuw verliefd" Sonya zakte weg in een diepe depressie. "Ik had echt gedacht dat hij zich plotsklaps alles weer zou herinneren wanneer we de liefde bedreven." Pas toen ze zich erbij neerlegde dat hij nooit meer de oude zou zijn, ging het stilletjesaan beter. Richard stortte zich met hart en ziel op zijn genezing, en kon uiteindelijk weer aan het werk als fysiotherapeut. Met de hulp van Sonya vond hij opnieuw een plaatsje in de maatschappij.
"Het duurde bijna tien jaar, maar we werden opnieuw verliefd op elkaar. Hij is niet meer de indrukwekkende man van vroeger, en hij herinnert zich nog steeds niet alles, maar ik hou van de man die hij nu is: vrijgevig, gevoelig, zeer aanhankelijk. Een man die zijn vrouw doodgraag ziet. Ik denk niet dat ik voor zo'n man gevallen zou zijn toen ik 17 was, maar ik voel mij erg aangetrokken tot de man die hij nu is." (br.hln)
Ontsteltenis én grote opluchting alom tijdens de begrafenis van een baby in Kenia. Het jongetje, dat eerder officieel dood was verklaard door de artsen, begon plots te lachen in zijn doodskist toen een familielid voor een laatste keer naar hem ging kijken.
De baby was vorige week zondag geboren. Omdat hij twee maanden te vroeg ter wereld kwam, werd de kleine spruit naar het ziekenhuis van Bondo overgebracht. Ondanks het feit dat het kindje er met de beste zorgen werd omringd, haalde hij het niet. De dokters konden niet anders dan zijn dood vaststellen.
Laatste groet Het kind zou vorig weekend ten grave gedragen geworden. Een tante wilde het jongetje nog een laatste maal begroeten. Tot haar immense verbazing zag zij het kindje glimlachen in zijn doodskist.
De vader spoedde zich naar het hospitaal om zijn vrouw het goede nieuws te melden. Zij barstte begrijpelijkerwijs uit in tranen van geluk. (br.hln)
Peter Dennis Blandford ('Pete') Townshend (Chiswick, Londen, 19 mei 1945) is een Engelse rockgitarist, -zanger, -songwriter en -componist die vooral bekend is door zijn rol als gitarist en belangrijkste songwriter van de Britse rockband The Who.
De carrière van Pete Townshend met The Who beslaat een periode van meer dan veertig jaar, waarin deze uitgroeide tot een van de grootste en invloedrijkste rock-'n-rollbands ter wereld. Townshend schreef in zijn rol als primaire songwriter meer dan honderd nummers voor de elf studioalbums die The Who maakte, bijvoorbeeld de grootste delen van de rockopera's Tommy en Quadrophenia en tientallen nummers die verschenen op singles, bonusnummers op heruitgaven en nummers van verscheidene rariteitencollecties, zoals Odds and Sods. Hoewel hij het bekendste was als gitarist, heeft Townshend op verschillende albums (zowel solo als met de band) ook instrumenten als de basgitaar, drums en piano bespeeld.
Pete Townshend is een volgeling van de Indiase religieuze goeroe Meher Baba, wiens spirituele leringen hem in het openbaar hebben doen afstappen van zijn drugsgebruik. Tijdens zijn solocarrière, waarin hij slechts sporadisch actief is (geweest), kreeg Townshend de kans om te spelen met zowel een van zijn grote helden, John Lee Hooker, als verschillende muzikanten uit de rockwereld, onder wie David Gilmour, Simon Phillips, Pino Palladino en Ronnie Lane.
Townshend is een voorstander en donateur van verschillende liefdadigheids- en andere filantropische doeleinden. Ook omdat zijn luistervermogen gedurende de afgelopen jaren flink verminderd is als gevolg van uitbundige blootstelling aan harde muziek uit koptelefoons en tijdens concerten, heeft Townshend geholpen om de organisatie Hearing Education and Awareness for Rockers op te starten.
In 2003 werd hij door de politie officieel gewaarschuwd, omdat hij op internet een kinderpornosite zou hebben bezocht, maar na een artikel in The Guardian, waarin hij werd vrijgepleit, werd hij vrijgesproken. In 2006 bracht hij met The Who het eerste album met nieuw materiaal sinds 25 jaar uit en begon met hen een lucratieve en succesvolle wereldtournee.
Miljoen dollar vindersloon voor schoenen 'Wizard of Oz'
Miljoen dollar vindersloon voor schoenen 'Wizard of Oz'
Een anonieme fan heeft een beloning van 1 miljoen dollar uitgeloofd voor het terugbezorgen van de rode glitterschoenen uit de film 'The Wizard of Oz'. Dat hebben Amerikaanse media gemeld.
De schoenen werden in de film uit 1939 gedragen door Judy Garland. Het is in augustus tien jaar geleden dat de schoenen werden gestolen uit het Judy Garland Museum in Minnesota. (br.hln)