Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




20-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patti Smith - Because The Night

Patti Smith - Because The Night

Klik op de foto om ze te beluisteren






Patti Smith (Chicago (Illinois), 30 december 1946) is een Amerikaanse rockzangeres en dichteres. Zij wordt wel beschouwd als een voorloper van de punkbeweging, maar is in feite meer verwant aan artiesten als The Velvet Underground en Bob Dylan. De arrangementen van haar nummers zijn vaak vrij complex en er komen ook lange improvisaties voor.


Zij brak door met haar album Horses in 1975. Daarna volgden nog o.a. Radio Ethiopia en Easter. Haar laatste CD kwam uit in 2007 en heet Twelve', deze bevat twaalf covers uit de jaren '60-'70, gebracht op een eigenzinnige manier .




» Reageer (0)
19-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven van deze straathond veranderde voorgoed na hels avontuur

Het leven van deze straathond veranderde voorgoed na hels avontuur

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/1/6/20150718235105/media_xll_7878396.jpg

Een jonge straathond uit Indianapolis bevond zich deze week in een benarde positie toen een vrouw uit de buurt hem te hulp schoot. Het arme dier was vast komen te zitten in een autowiel en kon geen kant meer op. De brandweer had naar eigen zeggen meer dan een uur nodig om de angstige viervoeter te bevrijden. Het verhaal kende dus gelukkig een goede afloop en daar bleef het niet bij... want haar leven op straat is nu ook voorgoed voorbij.

Volgens een Facebookbericht van de brandweer in Indianapolis kende de 20-jarige Jessica Arnold de straathond al langer en had ze haar de naam 'Jimma' gegeven. Ze gaf het dier ook regelmatig te eten wanneer het in de buurt rondhing.

Toen ze vrijdagnamiddag echter thuis kwam van haar werk en merkte dat Jimma vastzat, aarzelde ze geen seconde: met de hond (en het wiel) in de auto reed ze meteen naar de plaatselijke brandweer.

Reddingsoperatie
Een team van bezorgde brandweermannen probeerden Jimma eerst met vloeibare zeep en vervolgens met olie te bevrijden, maar zonder resultaat. Al snel werden dan ook de grote middelen ingezet om eerst de autoband en vervolgens de velg te verwijderen. "De hond leek stabiel en hoewel duidelijk geschrokken, was ze niet agressief", klinkt het.

"Terwijl verschillende pompiers doorwerkten om te hond te bevrijden, kalmeerden anderen haar met zachte aanrakingen en lieve woorden zodat ze zich niet tegen haar redders zou verzetten", staat in het bericht te lezen. "De hond werd verschillende keren erg onrustig en het team gaf haar telkens even te tijd om te kalmeren voor ze verder werkten."

Nieuw baasje
Meer dan een uur later kon Jimma eindelijk weer van haar vrijheid genieten. "De luchtpijp van de hond werd op geen enkel moment geraakt en ze zag er voor de rest ok uit", werd nog gemeld. "Na het verwijderen van de velg werd een erg gelukkig Jimma met de vrouw mee naar huis gestuurd."

Er was voor Jimma echter ook een positieve kant aan het verhaal. Volgens een update van de brandweer zou haar reddende engel immers hebben laten weten dat de hond een permanent lid van haar gezin zal worden.

Meer foto's vind je op Facebook, waar de brandweermannen alvast heel wat lof kregen voor het redden van Jimma. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinéad O'Connor - Troy

Sinéad O'Connor - Troy

Klik op de foto om ze te beluisteren

Sinéad Marie Bernadette O'Connor (Dublin, 8 december 1966) is een Iers singer-songwriter. Haar voornaam wordt uitgesproken als 'sji-neid'.

» Reageer (0)
18-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinead O'Connor voor het eerst oma

Sinead O'Connor voor het eerst oma

http://static0.hln.be/static/photo/2015/13/5/4/20150718115813/media_xll_7877584.jpg

Sinead O'Connor is op 48-jarige leeftijd oma geworden. Op Facebook onthult de zangeres dat de vriendin van haar zoon Jake is bevallen van een jongetje. De baby is het eerste kleinkind van Sinead.

De Nothing Compares 2 U-zangeres stelde haar fans al op de hoogte toen de bevalling nog gaande was. "Oh mijn god. Nog een paar uur en dan komt mijn grootste droom uit, dan word ik oma'', schreef de artiest.

Gisteravond laat maakte ze bekend dat het een jongetje is geworden. Sinead heeft vier kinderen. In maart maakte ze bekend dat Lia, de vriendin van haar 27-jarige zoon Jake zwanger was. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plus size model schrijft geschiedenis op cover van fitnessmagazine

Plus size model schrijft geschiedenis op cover van fitnessmagazine

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/14/12/20150718101743/media_xll_7876692.jpg

Als er één groep nog steeds niet helemaal mee was wat het plus size-bewustzijn betreft, dan waren het de fitnessmagazines wel. Wie op zoek was naar een sporttijdschrift mocht er prat op gaan dat er een ingeoliede adonis (sixpack inbegrepen) of vrouw met stalen buikspieren op de cover te zien was. Tot nu, met dank aan het blad Women's Running.

Op de cover zien we een vollere jonge vrouw, al lopend. Een hele verademing vergeleken met het doorsnee fitnessmodel. Zelfs het covermodel zelf, de 18-jarige Erica Schenk, was verrast door het aanbod.

"Ik had geen flauw idee dat ik ook effectief op de cover zou staan," vertelde ze aan E! News. "Ik werd pas na de fotoshoot verwittigd dat het om de voorpagina ging, ik stond met mijn mond vol tanden. Ik had ook wel verwacht dat het wat stof zou doen opwaaien, maar niet dat het zo'n hot topic zou worden!"

Hardnekkig vooroordeel
De keuze om Schenk op de cover te zetten, was erg bewust. Zo wou het tijdschrift de definitie van 'dé loper' opentrekken, alsook wat het nu precies betekent om 'fit' te zijn. "Er is een hardnekkig vooroordeel dat alle lopers en sporters mager zijn, maar zo zit de werkelijkheid helemaal niet in elkaar," vertrouwde chef-redacteur Jessica Sebor toe aan Today. "Lopers zijn er in alle vormen en maten. Ga maar eens aan de eindstreep van iedere loopwedstrijd staan, en dan zal je het met eigen ogen zien. Wij vonden het hoog tijd om dat eens onder de aandacht te brengen."

Herkenbaarheid
Bovendien wouden ze niet alleen de lichaamsdiversiteit aankaarten, maar meteen ook zorgen dat alle vrouwen die het magazine eens vastpakken of in de winkel zien liggen, zich aangesproken zouden voelen. "Iedere vrouw loopt wel eens langs een tijdschriftenrek en heeft het gevoel dat ze zich in geen enkele voorpagina kan herkennen," legde Sebor uit. "Wij willen dat onze lezers een stukje van zichzelf terugzien in onze cover."

Ook Schenk is in haar nopjes met de cover en de impact die het tijdschrift heeft. "Ik vind het geweldig dat je op de voorpagina een vrouw ziet met ronde vormen en volle dijen die nog steeds trots is op haar lichaam! Ik draag geen losse kleren om mijn lichaam te verhullen. In het begin voelde ik me daarom wat onzeker, maar toen realiseerde ik me dat ik nooit andere vrouwen zou kunnen helpen om zichzelf te accepteren, als ik dat zelf niet eens kan." Amen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte voetjes? Dit vreemde pedicuretrucje werkt écht

Zachte voetjes? Dit vreemde pedicuretrucje werkt écht

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/7/2/20150717131617/media_xll_7875512.jpg

Met dit warme zomerweer blijven onze kousen in de kast, en dan zijn die droge, ruwe eeltplekjes erg zichtbaar. Je hoeft gelukkig geen dure pedicure te betalen om poezelig zachte voetjes te krijgen: deze simpele lifehack werkt ook. En je hebt de ingrediënten waarschijnlijk al in je kast staan.

Het geheim van een goede pedicuresessie? Mondwater. Jawel, je hoort het goed: die fles Listerine komt voor meer van pas dan een frisse adem. Neem een teiltje dat groot genoeg is om je voeten in te weken en vul dat met mondspoelmiddel, azijn en water (van elk evenveel). Laat 15 minuutjes weken, en tadaa: mooie voetjes.

Zowel Listerine als azijn bevatten immers niet-agressieve zuren die je huid exfoliëren. Opgelet: niet alle mondwaters bevatten dat; ga op zoek naar benzoëzuur/benzoic acid in de ingrediënten. Het water is daarnaast weer nodig om je recept wat te verdunnen en irritatie te voorkomen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Douche jij 's avonds of 's ochtends? Want dat maakt wel degelijk een verschil

Douche jij 's avonds of 's ochtends? Want dat maakt wel degelijk een verschil

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/8/4/20150717184410/media_xll_7876414.jpg

Heb jij 's morgens een verwkikkende douche nodig om de slaap uit je ogen te spoelen? Of geniet jij liever 's avonds van een ontspannende hete douche? Of douche je gewoon wanneer het je het beste uitkomt? Feit is dat 's morgens of 's avonds douchen gevolgen kan hebben voor onze huid, gezondheid én hygiëne.

Stel jezelf de volgende drie vragen om erachter te komen of je nu beter 's morgens of 's avonds onder de douchestraal springt:

1. Heb je een droge of een vette huid?
Is jouw huid aan de vette kant? Dan was je je gezicht hoogstwaarschijnlijk 's ochtends, of je nu ook een douche neemt of niet. Maar niet iedereen is ermee gebaat om zijn gezicht twee keer per dag te wassen, probeer het dus tot één keer per dag te beperken. Als je een droge huid hebt is het sowieso geen goed idee om 's ochtends te douchen. Het warme water zorgt er immers voor dat je huid uitdroogt. Sla het douchen of ochtendlijke wassen van je gezicht dus over en opteer beter voor een watje met wat micellair water om je gezicht te reinigen.

2. Raak je moeilijk in slaap?
Sommigen vinden niets zo ontspannend als een warme douche om de dag te beëindigen, maar in de realiteit werkt zo'n waterstraal net oppeppend. Bovendien kan een avondlijke douche ervoor zorgen dat je lichaamstemperatuur omhoog gaat, terwijl die 's avonds net naar beneden zou moeten gaan om je lichaam voor te bereiden op het slapengaan. Als je al een moeilijke slaper bent, is het dus geen goed idee om 's avonds te douchen.

3. Heb je het gevoel dat je overdag snel vuil wordt?
Deze vraag berust vooral op persoonlijke voorkeur. Als je 's avonds laat thuiskomt en je voelt je vuil, dan is het logisch dat je nog snel even in de douche springt voor het slapen gaan. Anderen geven er dan weer de voorkeur aan om de dag fris te beginnen in plaats van te beëindigen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dizzy Man's Band - The Opera

Dizzy Man's Band - The Opera

Klik op de foto om ze te beluisteren





Dizzy Man's Band was een Nederlandse pretpopgroep uit Zaandam rond zanger Jacques Kloes.

De band debuteerde in 1970 met het nummer Tickatoo, met een herkenbare, van Creedence Clearwater Revival (Down On The Corner) geleende melodielijn. Ook blazersrockgroepen als Blood, Sweat & Tears behoorden tot de referentiekaders, blijkens een nummer als A Matter Of Facts.

Andere nummers van de groep zijn Jumbo, Mickey Mouse, Rio, The Show en Mony The Phony. Van die laatste twee nummers werd een tweetalige medley gemaakt als reclame voor een bank. Farce Majeure maakte van The Show een aanklacht op de regering ("Het is maar show"). In 1975 werd gescoord met The Opera, een nummer dat opviel door de Pavarotti-achtige intermezzo's.


In 1983 viel de Dizzy Man's Band uiteen maar kwam later bijeen voor de Goud van Oud-concerten van Veronica. In 2009 kwam er weer een reeks concerten.


» Reageer (0)
17-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisduif schittert in promofilmpje Tomorrowland

Huisduif schittert in promofilmpje Tomorrowland

Klik op de foto om ht filmpje te bekijken

Birdy, de huisduif van Kim Dierick en Greenfield Degruytere uit de Ardooisesteenweg in Roeselare, maakt furore op het internet dankzij een promofilmpje van het dancefestival Tomorrowland. Via een artikel in deze krant kwamen de producenten van het filmpje, die koortsachtig op zoek waren naar een tamme duif, bij Birdy terecht.
Kim en Greenfield vonden Birdy eind vorig jaar op straat en sindsdien wijkt het duifje niet meer van hun zijde. Het koppel maakte zelf al verschillende filmpjes en foto's van hun tamme duif, waardoor het beestje een echt internetfenomeen is geworden. De ster van het vogeltje schijnt nu zo hard dat het zelfs mag figureren in een reclamespot voor Tomorrowland.  

"Twee weken terug kregen we plots telefoon van de mensen achter Tomorrowland", vertelt Kim. "Ze waren heel dringend op zoek naar een tamme duif voor een promospot. Vier dagen voor de opnamedag, stootten ze op het artikel dat in april in Het Laatste Nieuws verscheen. Zo kwamen ze bij ons terecht."  

Birdy gedroeg zich naar verluidt voorbeeldig tijdens de opnames en had zelfs minder takes nodig dan de meeste menselijke acteurs. "Wie weet opent dit deuren naar ander figuratiewerk", hopen de fiere eigenaars.  

In het spotje loopt de hele stad leeg, omdat iedereen naar Tomorrowland trekt. Enkel de duiven, waaronder Birdy, blijven achter. Birdy is te zien vanaf 1:06. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerschoonmaak achter de rug? Dit doe je met je oude kleren

Zomerschoonmaak achter de rug? Dit doe je met je oude kleren

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/0/0/20150717061439/media_xll_7873635.jpg

Move over lenteschoonmaak, onze kleerkast opruimen doen we tegenwoordig pas in de zomer - hey we moeten toch plaats kunnen maken voor die soldenbuit? En daar zit je dan, met tientallen dozen vol oude spullen die je nooit meer aantrekt. Vooraleer je richting containerpark trekt, overweeg je best eerst even deze opties.

Proficiat, je hebt het zenuwslopende (en soms hartverscheurende) proces dat 'kleerkast opruimen' heet met glans doorstaan. Maar wat doe je nu met de kleren die je niet meer draagt?

Doneren
Wil je je goed hart laten spreken? Dan kan je alle kleding die nog in goede staat is doneren. Veel steden hebben specifieke kledingcontainers, maar je kan ook zelf kleding binnenbrengen bij kringloopwinkels. Bovendien kan je er ook vaak accessoires, schoenen en kinderspeelgoed kwijt.

Money money money
Hou je liever je portefeuille open dan dat je je goed hart laat spreken? Introduceer je kleding dan op de tweedehandsmarkt. Dat kan online via sites als 2dehands, maar je kan ook de dichtstbijzijnde tweedehandswinkel opzoeken. Opgelet: ook tweedehandswinkels hebben standaarden! Stap dus niet de winkel binnen met afgesleten vodden, want die kan je gegarandeerd weer mee naar huis nemen.

Kapotte kleding?
Maar wat doe je dan met versleten kleding? Je kan natuurlijk linea recta richting het containerpark rijden, maar er zijn een aantal andere interessantere tussenstops. Zo zamelt H&M kleding en huishoudtextiel in (en het goede nieuws: het hoeft niet eens in goede staat of van hun eigen merk te zijn). In ruil voor een volle plastic zak krijg je bovendien ook nog eens een tegoedbon. Ook zijn er tal van bedrijven die kleding per kilo overkopen. Een grote zakcent zal je er niet aan overhouden (het gaat om zo'n €0.25 per kilo), maar je bent wel meteen van je rommel af.

Designer spullen
Heb je een duurdere smaak? Dan kan je terecht in de winkels die gespecialiseerd zijn in merkkledij. De meeste steden hebben specifieke luxe tweedehands boetieks, maar je kan ook online terecht om je kleding te verkopen. Sites als Labellov, Labelcrush en Designer-vintage bieden een online platform voor merkkledij. Wel opletten dat je niet meteen verleid wordt door de andere leuke stuks die er online te vinden zijn.

Kleding ruilen
Tegenwoordig is het hipper dan hip: kleding ruilen, ook wel swapping genoemd. Dat kan op heuse swap-events (zie swapping), waarop vrouwen samenkomen om hun miskopen te ruilen, maar je kan natuurlijk ook in de gezelligheid van je eigen huiskamer tussen de miskopen van familie en vriendinnen graaien. Leuk, toch? Opgelet: er wordt meestal wel verwacht dat alle kledij nog in perfecte staat is. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgemergelde straathond krijgt tweede kans en bloeit helemaal open

Uitgemergelde straathond krijgt tweede kans en bloeit helemaal open

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


In een hartverscheurend filmpje dat enkele dagen geleden op Youtube verscheen, is te zien hoe een zieke en doodsbange hond van straat wordt gered in India. Met een beetje liefde en de broodnodige verzorging ondergaat het dier dankzij de dierenorganisatie Animal Aid Unlimited op slechts zes weken tijd een ongelooflijke transformatie.

De achtergelaten viervoeter was erg verwaarloosd en zat volledig onder het schurft. Zijn vacht was volledig verdwenen en bij elke aanraking kromp het dier angstvallig ineen. De werknemers van de organisatie in India waren echter vastbesloten hem er weer bovenop te helpen: zo is te zien hoe ze hem eerst zachtjes proberen aaien en hem langzaam en erg voorzichtig beginnen wassen om zijn pijnlijke wonden te verzorgen.

Zes weken later is er van het doodsbange dier geen spoor meer te bekennen. In plaats daarvan krijgen we een gelukkige, gezonde en speelse hond te zien.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man krijgt as overleden vrouw mee in potje Nescafé

Man krijgt as overleden vrouw mee in potje Nescafé

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/0/3/20150717093723/media_xll_7875063.jpg

Qua gebrek aan tact kan dit wel tellen. Een Limburgse man die in april zijn vrouw verloor, kreeg haar as na de crematie mee in een potje Nescafé. Hij heeft klacht ingediend tegen de begrafenisondernemer.

"Mijn vrouw was amper 47 toen ze overleed", vertelt Klaas (56) in Het Belang Van Limburg. "Ze was van de trap gevallen. Haar plotse overlijden was voor de hele familie een verschrikking." Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was, moest de grootste klap nog volgen. Enkele dagen na de crematie belde de begrafenisondernemer naar Heiremans met de vraag om het resterende deel van de as te komen halen. Het was pas in de auto dat hij ontdekte dat de as in een potje oploskoffie zat. "Ik was zo van slag dat ik de kracht niet meer had om te reageren."

De Vlaamse Autonome Raad voor het Uitvaartwezen heeft het over een ernstige beroepsfout. "Dit had nooit mogen gebeuren", aldus woordvoerder Thomas Heiremans. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleetwood Mac - Little lies

Fleetwood Mac - Little lies

Klik op de foto om hun te beluisteren






Fleetwood Mac is een oorspronkelijk Britse band, opgericht door Peter Green (zang, gitaar en mondharmonica). Oorspronkelijk bestond de band uit Peter Green en Mick Fleetwood (drums), Jeremy Spencer (gitaar) en Bob Brunning (bas). Fleetwood Mac begon als bluesband en heette oorspronkelijk Peter Green´s Fleetwood Mac. In eerste instantie is John McVie bij de Bluesbreakers gebleven maar heeft in een later stadium Bob Brunning vervangen. Na het vertrek van Peter Green bleef de naam Fleetwood Mac. Mick Fleetwood en John McVie zijn dan ook de constante factor in de groep gebleven. De groep evolueerde in de loop der jaren tot een popgroep met steeds wisselende bezettingen. In Nederland  en België  zijn ze vooral bekend door hun hits als Go Your own Way, Dreams, Everywhere en Little Lies.

Op dit moment wordt er veel gespeculeerd over de toekomst van Fleetwood Mac. Mick Fleetwood heeft zelf aangekondigd weer te willen gaan werken met Peter Green, hoewel dat onwaarschijnlijk lijkt.

Een ander gerucht is dat Sheryl Crow de plaats van Christine McVie zal gaan innemen.




» Reageer (0)
16-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lifehack: zo hou je een glas witte wijn koel zonder ijsblokjes

Lifehack: zo hou je een glas witte wijn koel zonder ijsblokjes

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/8/1/20150716121302/media_xll_7872691.jpg

"Zal ik wat ijsblokjes in je glas witte wijn doen?" Liever niet, danku. Water bij de wijn doen vinden wij doorgaans geen probleem, tenzij het om de letterlijke uitvoering van het spreekwoord gaat. Dag smaak, en hallo waterachtig wijntje. Met dit simpele trucje blijft jouw wit wijntje lekker fris, zonder smaakverlies.

De oplossing voor een heerlijk fris wijntje is zo belachelijk simpel dat het jammer is dat we er zelf niet zijn opgekomen. Alle credits gaan naar gezondheidswebsite Greatist, die op de proppen kwam met dit simpele trucje. Witte wijn bestaat uit druiven, dus waarom niet een paar ijskoude druiven toevoegen aan je favoriete drankje?

Stop een zakje witte druiven in de diepvries. Als ze helemaal bevroren zijn, kan je er makkelijk een paar in je glas wijn plonzen. Een natuurlijk ijsblokje zonder smaakverlies. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappelijk bewezen: je draagt beter geen beha

Wetenschappelijk bewezen: je draagt beter geen beha

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/9/3/20150713144647/media_xll_7866453.jpg

Je beha uitdoen na een lange dag is één van de beste dingen aan het vrouw zijn. Uit een Frans onderzoek blijkt nu echter dat je misschien beter helemaal geen beha zou dragen.

Het gaat in tegen alles wat ons in het verleden geleerd is, maar een Franse studie uitgevoerd door het Centre Hospitalier Universitaire in Besancon toont aan dat het dragen van een beha helemaal niet zoveel voordelen heeft als we dachten. Zo werd in het verleden altijd beweerd dat een beha tegengaat dat je borsten gaan doorhangen, maar niets is minder waar volgens onderzoeker Jean-Denis Rouillon. "Medisch, fysiek en anatomisch gezien hebben borsten er geen enkele baat bij om de zwaartekracht ontzegd te worden. In tegendeel zelfs: ze gaan alleen maar meer hangen door het gebruik van een beha. Dit komt omdat beha's de aangroei van natuurlijk ondersteunend borstweefsel tegengaan."

Rouillon bestudeerde sinds 1997 al 330 vrijwilligers tussen de 18 en 34 jaar oud, waarbij hij de positie van hun borsten waarnam tijdens het verouderingsproces. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom mag badkleding niet in de droogkast

Daarom mag badkleding niet in de droogkast

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/16/10/20150715183731/media_xll_7871815.jpg

Dat je je favoriete bikini of badpak niet mag wassen in de wasmachine, weten de meeste mensen wel. Het verslijt zo een stuk sneller. Uitspoelen met lauw water is daarom de boodschap. Maar wat doe je erna?

Rol badkledij alvast nooit op en laat het niet te lang in een strandtas zitten. Zo verstikt de stof, waardoor het gaat stinken. Uitwringen is evenwel geen goed idee, want zo verliest het zijn vorm. Je stopt je zwemkledij ook beter niet in de droogkast, want dan vervaagt de kleur en verliest het stretch.

De beste oplossing is om je zwemkledij op een platte ondergrond te drogen te leggen. Door het aangepaste materiaal duurt dat trouwens helemaal niet lang. Weet je ook weer wat te doen, na een dagje strand tijdens dit zomerse weekend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dus daar komt die vieze geur van je voeten vandaan (+ zo kom je ervan af)

Dus daar komt die vieze geur van je voeten vandaan (+ zo kom je ervan af)

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/16/1/20150716091448/media_xll_7872631.jpg

De stof van je schoenen in combinatie met warme temperaturen veroorzaakt bij iedereen wel eens het befaamde gênante kwaaltje: zweetvoeten. Hoewel de benaming anders doet vermoeden, is de geur nochtans niet rechtstreeks afkomstig van zweet, volgens de wetenschap. Het zijn bacteriën op je voeten die je dit ongemak bezorgen, maar gelukkig kan je er wel iets aan doen.

Zweetvoeten is de iets beschaafdere term voor "stinkvoeten", terwijl dit laatste nochtans een betere woordkeuze is. Een onaangename geur ontstaat niet rechtstreeks door zweet, want dat is in principe geurloos. Voeten zweten over het algemeen erg gemakkelijk, en doordat we ze opsluiten in een warme, vochtige omgeving (de schoen dus), vormen ze een ideale broeihaard voor bacteriën. Het zijn die bacteriën die een stinkend gas verspreiden, wat zowaar een nog viezere gedachte is dan dat het puur om een zweetgeur zou gaan.

Maar voor elk probleem is er een oplossing. Er zijn een paar kleine dingen die je kan doen om die bacteriën en hun onaangename geurtje op een afstand te houden.

Scrubben en wassen
Je voeten voldoende wassen (surprise, surprise) helpt om ze schoon te houden, maar wie veel last heeft van onaangename geurtjes weet dat dit alleen niet genoeg is. Een antibacteriële zeep kan helpen, alsook een puimsteen om dode huidcellen te verwijderen. Bacteriën zijn gek op die bezwete dode huidcellen, dus daar maak je maar beter komaf mee.

Sokken
Als je al sokken draagt in de zomer, kies dan voor exemplaren van luchtig, natuurlijk materiaal zoals katoen. En elke dag een proper paar, maar dat spreekt hopelijk voor zich.

Schoenen luchten
Na een dagje zweten in je favoriet paar schoenen is het belangrijk dat je ze even laat luchten. Wissel ook bij voorkeur elke dag van paar, zodat je schoenen even tijd krijgen om goed te "ademen" tussendoor.

Deodorant
Voor wie het nog niet wist: er bestaat zoiets als voetendeodorant. Bij de drogist, in de apotheker of zelfs in sommige grotere supermarkten vind je een ruim assortiment aan crèmes en sprays, die bacteriedodend werken en een aangenaam geurtje verspreiden.  (br.hln)


» Reageer (0)
15-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe de technologie ons geheugen verpest

Hoe de technologie ons geheugen verpest

http://static1.hln.be/static/photo/2015/11/4/4/20150715093124/media_xll_7870324.jpg

Noem het digitale vergeetachtigheid of het Google-effect, maar feit is dat ons geheugen ernstig achteruitgaat door al die hedendaagse technologie. Eerder onderzoek toonde al aan dat we minder snel zaken onthouden, simpelweg omdat we ze toch makkelijk online kunnen opzoeken, maar nu is er ook een nieuw onderzoek dat ontdekte dat dat effect nog veel verder gaat.

De studie werd uitgevoerd door Kaspersky Lab, een bedrijf in internetbeveiliging, en ontdekte dat het 'Google effect' nog veel verder reikt dan we dachten. We onthouden niet alleen minder goed feitjes en externe kennis, maar ook belangrijke persoonlijke informatie zoals contactgegevens, foto's en telefoonnummers.

Kortom, we zijn niet alleen minder goed in het onthouden van hoofdsteden, we kunnen ook onze ouders niet meer bellen zonder hun telefoonnummer op te zoeken op onze smartphone. We zijn tegenwoordig afhankelijk geworden van onze technologische toestellen wat persoonlijke informatie betreft, iets dat Kasperky's rapport 'digitale amnesie' noemt.

Hoewel dat op het eerste zicht problematisch lijkt, hoeft dat niet echt negatief te zijn volgens de studie. Het zorgt er immers voor dat we minder irrelevante informatie (zoals de gegevens van een vorige bank) moeten onthouden en meer ruimte vrij hebben voor belangrijke herinneringen. Het vergeten wordt wel problematisch wanneer het informatie betreft die we ons eigenlijk wel zouden moeten herinneren, volgens neurologe Kathryn Mills.

Maar het 'vergeten' op zich is niet het belangrijkste, wél het feit dat we nu digitale hulpmiddelen (zoals foto's of tweets) nodig hebben om informatie die persoonlijk wel relevant is (zoals vakantieherinneringen) te bewaren. Volgens klinisch psychologe Jenny Yip is dat wel een teken van een groter probleem.
"We verliezen niet alleen onze mogelijkheid om zaken te memoriseren, we zorgen ervoor dat onze hersenen uit balans raken," verklaart ze. "Omdat we zo zeer afhankelijk zijn van technologie is onze linker hersenhelft veel dominanter, ten koste van de rechter hersenhelft, en laat die nu net verantwoordelijk zijn voor het geheugen en concentratie."

Zelfs als geheugenvaardigheden niet nodig zouden zijn in de hedendaagse wereld waarin je continu verbonden bent, is het belangrijk om jet rechter hersenhelft te blijven trainen, volgens Yip. Zij geeft als tip mee om minstens één keer per week eens af te kicken van technologie en een boek vast te pakken, een nieuwe hobby uit te oefenen of gewoon eens neer te zitten voor een goed gesprek. Dat moet lukken, toch? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elbow - The Loneliness of a Tower Crane Driver

Elbow - The Loneliness of a Tower Crane Driver

Klik op de foto om ze te beluisteren







Elbow is een muziekgroep uit Manchester, bestaande uit zanger Guy Garvey, pianist Craig Potter, bassist Pete Turner, drummer Richard Jupp en gitarist Mark Potter. De groep werd opgericht in 1991. In 2001 werd hun eerste album uitgebracht en in 2003 hun tweede, dat zeer goed werd ontvangen. De groep is nu een band met groeiende populariteit, zoals te zien is aan de hitnoteringen van hun derde en vierde album. De muziek van Elbow bestaat uit goed gefundeerde muzikale landschappen met daar overheen de dragende stem van de zanger Guy Garvey. In 2008 kreeg Elbow de Mercury Music Prize voor hun album The Seldom Seen Kid en in februari 2009 de Brit Award voor de beste Britse band. Eind september 2010 kondigde de band op haar site aan de opvolger van The Seldom Seen Kid begin 2011 uit te zullen brengen. Op 22 december maakte de band bekend dat deze opvolger Build a Rocket Boys! gaat heten, en op 7 maart zal uitkomen. De eerste single zal Lippy Kids zijn. Dit nummer bezorgde hen hun eerste Top 40 hit in Nederland. Het nummer kwam tot nu toe tot de 29ste positie in de lijst.


» Reageer (0)
14-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzwakt berenjong springt in boot rafter en wordt gered

Verzwakt berenjong springt in boot rafter en wordt gered

http://static3.hln.be/static/photo/2015/15/2/3/20150712220849/media_l_7865103.jpg

Een berenjong van vijf maanden oud dat verlaten was door zijn moeder, is op een geweldige manier aan de dood ontsnapt. Het verzwakte diertje sprong met zijn laatste krachten in een bootje en werd zo gered door een Amerikaanse rafter.

Het beertje werd vier dagen op rij gesignaleerd door rafters aan de oever van de Nolichucky rivier nabij Erwin in de Amerikaanse staat Tennessee. Zo raakte het jong een beetje gewend aan de aanwezigheid van mensen. Het dier was blijkbaar achtergelaten door zijn moeder en erg ondervoed.

Toen op dag vier Danny Allen van High Mountain Expeditions met zijn raft de oever naderde, verzamelde het beertje al zijn moed om in het bootje te springen. Die sprong betekende zijn redding.

Het jong werd naar een berenopvangcentrum in Townsend gebracht waar het een tijdje zal verblijven om weer aan te sterken. Het beertje dat ondertussen de naam 'Noli' kreeg naar de rivier waar het werd aangetroffen, zal wellicht tussen en augustus en december opnieuw in het wild worden uitgezet. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!