Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




24-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malariavaccin dat miljoenen levens kan redden krijgt groen licht van Europa

Malariavaccin dat miljoenen levens kan redden krijgt groen licht van Europa

http://static0.hln.be/static/photo/2015/9/9/10/20150724081205/media_xll_7888315.jpg

Een middel tegen malaria heeft van het Europees geneesmiddelenagentschap EMA groen licht gekregen om te worden gebruikt in Afrika. Het is het eerste vaccin tegen de ziekte in de wereld.

EMA adviseert een vergunning voor het middel te verstrekken om het aan baby's in Afrika te kunnen geven in landen waar het risico op malaria het grootst is. Het middel, RTS,S, of Mosquirix genaamd, is ontwikkeld door het Britse farmacieconcern GlaxoSmithKline. Het bedrijf maakte vandaag het Europese advies bekend.

Aanbevelingen van de EMA worden doorgaans binnen enkele maanden overgenomen door de Europese Commissie. Later dit jaar zal naar verwachting de Wereldgezondheidsorganisatie WHO een oordeel vellen.

Naar schatting 584.000 mensen overleden in 2013 aan malaria, vooral in Afrika. Meer dan tachtig procent van de doden zijn kinderen jonger dan vijf jaar. De parasiet die de ziekte veroorzaakt wordt door malariamuggen overgebracht.

GlaxoSmithKline heeft geen prijs genoemd voor het vaccin maar heeft volgens de BBC toegezegd dat het geen winst op het middel zal gaan maken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met deze simpele truc krijg je zweetgeurtjes uit je favoriete sneakers

Met deze simpele truc krijg je zweetgeurtjes uit je favoriete sneakers

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/6/12/20150724111859/media_xll_7888482.jpg

De een heeft er al meer last van dan de ander, maar vooral in de zomer hebben heel wat mensen te kampen met niet bepaald fris ruikende sneakers (vooral geen sokken dragen blijkt een boosdoener te zijn). Gelukkig is er simpel trucje om komaf te maken met deze vieze geurtjes.

Er zijn honderden middeltjes op de markt om van zweetvoeten af te komen, maar wat als het kwaad al geschied is en je favoriete sneakers een uur in de wind stinken? Voor je in de weer gaat met (dure en schadelijke) chemicaliën of je schoenen gewoon in de vuilbak kiepert, hebben wij een trucje dat alleszins bij ons toch werkte.

Stop je sneakers helemaal vol met ongebruikte theezakjes. Opteer wel voor een goedkoop merk, want het is niet aan te raden om daarna nog thee te zetten met de zakjes in kwestie (wegens walgelijk). De theezakjes zullen de lucht in je schoenen opnemen en absorberen. Je omgeving zal je dankbaar zijn! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vangelis - Conquest of Paradise

Vangelis - Conquest of Paradise

Klik op de foto om hem te beluisteren

Vangelis (Grieks: Βαγγέλης), pseudoniem van Evanghelos Odysseas Papathanasiou (Grieks: Ευάγγελος Οδυσσέας Παπαθανασίου), (Volos, 29 maart 1943) is een Grieks muzikant en multi-instrumentalist die veelal gebruikmaakt van synthesizer, piano, keyboards en andere elektronische instrumenten. Hij is vooral bekend van de filmmuziek Chariots of Fire uit 1981 (waarvoor hij een Oscar won), voor de muziek van de film Blade Runner, de nummer 1-hit Conquest of Paradise uit de film 1492: Conquest of Paradise en het thema voor het Wereldkampioenschap voetbal 2002.

Terwijl hij wel de "Godfather van new age-muziek wordt genoemd, gelooft hijzelf dat zijn muziek de deur opgezet heeft naar ongetalenteerde musici die erg saaie muziek maken

» Reageer (0)
23-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen zonneklopper? Word zelfbruiner pro met deze tips

Geen zonneklopper? Word zelfbruiner pro met deze tips

http://static0.hln.be/static/photo/2015/12/4/10/20150723154040/media_xll_7886950.jpg

Is een strandvakantie niet voor jou weggelegd, maar ga je wel graag met een bruin velletje door het leven? Dan zit er niet veel anders op dan met een tube zelfbruiner aan de slag te gaan. Maar geen zorgen, deze tips behoeden je voor het gevreesde Dalmatiër-effect.

Foutjes herstel je met... melk
Het meest aangehaalde huis-tuin-en-keukenmiddeltje om strepen te verminderen is citroen, maar wat als je gezicht net onder de zelfbruinervlekken zit? Daar ga je niet zomaar even met een citroen overheen, je huid is daar immers veel gevoeliger en reageert al snel verkeerd op zuren. De oplossing? Een melkmasker. Doe een heel klein beetje citroensap bij wat melk, en laat er vervolgens een uur lang een citroenschijfje in weken. De melk zal opstijven en een pasta vormen, die je vervolgens makkelijk op het gezicht kan aanbrengen, zonder vervelende huidirritaties achteraf.

Ijsklontjes tegen irritaties
Ben jij iemand die in de zomer al eens last kan krijgen van meer puistjes? Dan kunnen ijsblokjes soelaas brengen. Wrijf voor je aan het zelfbruinen slaat met ijsklontjes over je huid. Dat zorgt ervoor dat je poriën sluiten waardoor ze niet verstopt kunnen raken met zelfbruiner en je dus minder snel puistjes krijgt. Ook zorgt deze methode ervoor dat je minder snel irritaties krijgt op je benen.

Gebruik handschoenen
Een handschoen helpt om het product beter te verdelen zodat je een egaler resultaat krijgt. Maar een handschoen alleen klaart het klusje niet, ook je techniek moet in orde zijn. Breng het product eerst aan op de handschoen en knijp vervolgens je vingers dicht in een vuist zodat het product in de bovenste helft van je handschoen (waar je vingertoppen zitten) dringt. Breng de zelfbruiner vervolgens met dat gedeelte aan voor een streepvrij resultaat.

Lang leve hydraterende crème
Nieuw in de zelfbruinwereld? Dan lijkt het waarschijnlijk wat intimiderend om zelfbruiner ook op je gezicht aan te brengen. Als je daar wat huiverachtig tegenover staat, kan je ook eerst een hydraterende crème aanbrengen. Dat zorgt ervoor dat de zelfbruiner minder donker zal uitpakken en er natuurlijker uitziet.

Laagjes zijn key
De beste - en meest foolproof manier - om zelfbruiner aan te brengen, is door op te bouwen. Spreid het zelfbruinen uit over een paar uur. Doe een eerste laag, wacht vervolgens een halfuur tot 40 minuten, en doe dan een tweede laag. Als je wil kan je nog eens een halfuurtje wachten en vervolgens een derde laag aanbrengen. Was het geheel na vier tot vijf uur af en wees verrast door die mooie zomergloed.

Epileer of scheer elektrisch
Heb je eindelijk bruine benen, maar durf je ze niet te laten zien omdat je niet meer durft te scheren uit angst je kleurtje te vervagen? Geen nood, gebruik gewoon een epilator of elektrisch scheermes. Die verwijderen immers enkel de haartjes en laten die bruine kleur waar je zo gehecht aan bent helemaal intact. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame vleermuizensoort gespot in omgeving van Han-sur-Lesse

Zeldzame vleermuizensoort gespot in omgeving van Han-sur-Lesse

http://static3.hln.be/static/photo/2015/12/1/4/20150722134426/media_xll_7884499.jpg

In Han-sur-Lesse, in de provincie Namen, is een groep van een vijftigtal zeldzame vleermuizen gespot. Het gaat om een soort die met uitsterven bedreigd is. Dat heeft de Waalse natuurorganisatie Natagora bekendgemaakt.

De kleine vleermuis meet 37 bij 45 millimeter en heeft een grijsbruine vacht op de rug. Op de buik is hij grijs en grijswit.

Terwijl er midden vorige eeuw nog een 30.000 voorkwamen in onze contreien is de soort zo goed als uitgestorven, onder andere door het gebruik van pesticiden en het verdwijnen van heggen en houtwallen uit onze landschappen. Er zouden volgens Natagora nog hooguit drie of vier kolonies in Wallonië overblijven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom wil je altijd iets kopen bij Zara, H&M & co

Daarom wil je altijd iets kopen bij Zara, H&M & co

http://static0.hln.be/static/photo/2015/2/2/6/20150722203153/media_xll_7885401.jpg

Kom jij ook nooit met lege handen thuis na een shoppingtripje bij modeketens als H&M en Zara? Dat ligt niet aan jou, maar aan de 'schattenjacht' strategie die de ketens toepassen zegt Business Insider.

Bij luxe modehuizen weet je exact wanneer pakweg de herfst collectie in de winkels ligt en tot wanneer. Behoor je tot de happy few die zich in dat soort winkels kleding kan veroorloven, dan hoef je ook niet per se wekelijks terug te gaan. De collecties blijven toch een tijdje hetzelfde. Dat is echter niet zo bij de goedkope winkelketens.

Zara en consoorten hebben dagelijks leveringen met nieuwe items. Als een item op de catwalk verschijnt tijdens de modeweken, kunnen ze dat twee weken later al in de winkelrekken krijgen. Ter vergelijking: dat kan bij grote modehuizen tot een halfjaar duren. Door die continue vernieuwing van het aanbod, willen mensen zoveel mogelijk terugkeren om zo niets te missen.

"Mensen hebben het gevoel dat als ze iets zien bij Zara en co, ze het meteen moeten kopen omdat het anders niet meer verkrijgbaar is de volgende keer dat ze daar zijn," legt Business Insider uit.

Daarom kun je dus niet weerstaan aan nog maar eens een nieuw T-shirtje of jeans bij je favoriete budgetketens - interessant. (br.hln)


» Reageer (0)
22-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museumwerknemer steelt 143 schilderijen en vervangt ze met eigen werken

Museumwerknemer steelt 143 schilderijen en vervangt ze met eigen werken

http://static3.hln.be/static/photo/2015/6/5/11/20150722162731/media_xll_7884911.jpg

Een werknemer die instond voor het bewaren van schilderijen in een museum in het zuiden van China heeft 143 kunstwerken gestolen. Hij verving ze door kopieën die hij zelf geschilderd had. Opvallend: op een dag merkte hij dat zijn namaakschilderijen zelf vervangen waren door andere kopieën.

5,15 miljoen euro
Xiao Yuan, de hoofdarchivaris van de Academie van Schone Kunsten in Kanton, deed zijn bekentenis voor de rechtbank. Hij stond er terecht omdat hij omgerekend 5,15 miljoen euro winst had gemaakt met het doorverkopen van de originele doeken. Een van de gekopieerde en opnieuw verkochte artiesten van Xiao is van schilder Qi Baishi (1864-1957).

De prijzen van zijn werk lopen op tot de prijzen die betaald worden voor een Picasso of Warhol. Xiao, die de schilderijen op doek of kalligrafieën zelf maakte, verkocht 125 werken op veilingen. De politie nam 18 schilderijen bij hem thuis in beslag.

Niet de enige
De man zei aan de rechtbank dat hij niet de enige was die op die manier aan het werk was in het museum. "Gedurende het onderzoek heeft de politie me foto's van mijn kopieën getoond en ik realiseerde me dat sommige waren vervangen. De kwaliteit van het werk was matig", zei hij aan de rechters, volgens een videosequentie van het proces die publiek gemaakt werd.

Veilinghuis China Guardian, het op een na belangrijkste van China, bevestigde dat Xiao Yuan een van zijn bronnen was. Er werd een onderzoek geopend naar de schilderijen die door hem verkocht zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dankzij deze foto kregen Kale en Keire geen spuitje

Dankzij deze foto kregen Kale en Keire geen spuitje

http://static2.hln.be/static/photo/2015/7/0/14/20150722110138/media_xll_7884209.jpg

Dit zijn Kale en Keire, twee asielhonden die lange tijd in een asiel verbleven in het noorden van de Amerikaanse staat Georgia. Maar niemand wou hen adopteren, dus was het maandag hun laatste kans om iemand te vinden. Als niemand hen wou adopteren, zouden Kale en Keira een spuitje krijgen. Gelukkig bracht een oproep via Facebook daar razendsnel verandering in.

Het asiel besloot de twee vrienden nog een laatste kans te geven met een oproep via Facebook. Dit bericht werd gepost: "Ik ben Kala. Dit is Keira. We zijn zo bang. De mensen die in het asiel werken kunnen zien hoe bang we zijn. Ons is net verteld dat vandaag onze deadline is. Iemand moet ons komen redden vandaag, of wij zijn 'de volgende.' Keira is zwart en geen 'echte boxer', gewoon een mixje. Ze is heel dapper en vertelt dat het wel goed komt, wat er ook gebeurt. Ze zegt me dat ik ook dapper moet zijn, maar ik weet niet hoe."

"Zie je onze gezichtjes? Keira weet wat er gaat gebeuren. Je kan 't in haar ogen zien. Ze zet een dapper masker op, maar ik kan haar hartje snel voelen kloppen terwijl ik me aan haar vastklamp. Als niemand ons komt redden, gaat iemand haar van me afnemen. Ik zal naar haar kijken als ze de gang uitloopt. Ze zal niet terugkomen en ik zal huilen. En dan zullen ze voor mij komen, maar ik zal niet zo dapper zijn. We hebben elkaar troost geboden terwijl we hier zaten. Ze gaf me hoop toen ik niets meer had. Maar nu is het voorbij. Tenzij..."

Alsof deze boodschap nog niet genoeg emoties losweekt, werd er ook een hartverscheurende foto gepost waarop Kale en Keire elkaar knuffelen. De oproep werd meteen massaal gedeeld via sociale media en binnen enkele uren werd al een potentiële adopteur gevonden. De man aarzelde geen moment om beide honden meteen mee te nemen naar een nieuwe thuis. Geen wonder dat Kale en Keira en veel vrolijker uitzien. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is nu het gezondste? Niet ontbijten of snel een donut naar binnen werken?

Wat is nu het gezondste? Niet ontbijten of snel een donut naar binnen werken?

http://static1.hln.be/static/photo/2015/9/4/2/20150721100013/media_xll_7882292.jpg

Dat een gezond ontbijt essentieel is voor een goed begin van de dag, weten we ondertussen wel. Maar we weten ook dat we lang niet iedere morgen de tijd hebben om zo'n ontbijt in elkaar te flansen. En dan worden we al snel verleid door die donuts en chocoladebroodjes tijdens de vergadering of in de etalages in het station. Maar wat is nu het gezondste? Helemaal niet ontbijten of toch zo'n calorierijke snelle hap naar binnen spelen?

Het ontbijt overslaan en zo de calorieën en suikers van die donut vermijden, moet toch de beste optie zijn, niet? Niet zo snel.

Brandstof nodig
"Als we het ontbijt overslaan, bewijzen we ons lichaam alles behalve een dienst," verklaart Maya Bach, voedingsdeskundige. "Je lichaam is al de hele nacht aan het vasten, waardoor het 's ochtends 'brandstof' nodig heeft zodat je metabolisme weer op gang kan komen. Zonder die brandstof kunnen onze lichamen niet naar behoren functioneren."

Ook experte Lindsay Joe is het daarmee eens. "Alles is beter dan helemaal niets eten," zegt ze. "Onze lichamen kan je het best vergelijken met auto's. Als er geen benzine is, zijn zelfs de eenvoudigste taken een uitputtende opgave voor ons lichaam."

Donut of helemaal niets?
Maar dat is nog niet alles. Zo wezen verschillende studies al uit dat consequent ontbijten een verminderd risico op obesitas inhoudt. Bovendien ontdekte The National Weight Control Registry dat maar liefst 78 procent van de mensen die wat kilo's verloren en hun nieuwe gewicht makkelijk konden behouden, iedere ochtend ontbeten.

"Hoewel een donut uiteraard niet de beste soort brandstof is, helpt het wel om je metabolisme op gang te doen komen en zullen je lichaam en hersenen er beter door functioneren," verklaart Bach. "Als je helemaal niets eet, is de kans groot dat je je zwak en sloom voelt en de hele ochtend zonder energie zit." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papa, je zou schrikken als je me nu ziet. Ik kan al tot 20 tellen en goed voetballen

Papa, je zou schrikken als je me nu ziet. Ik kan al tot 20 tellen en goed voetballen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/13/3/10/20150722101242/media_xll_7884025.jpg

Vanop een boot voor de kust van Ibiza strooiden familie en vrienden van Diether Cornaer (36) zijn as uit, dag op dag een jaar na zijn verkeersongeval op de terugweg van Tomorrowland. Zoontje Nikas (4) gooide een fles in zee. Daarin zijn trotse opsomming van wat hij het laatste jaar allemaal geleerd heeft. "Papa, je zou schrikken als je me nu ziet. Wat ik allemaal al kan. Ik kan al tot 20 tellen, ik kan goed voetballen ik eet flink en het liefst frietjes."

Op 21 juli 2014 waren Diether -sportfunctionaris in de gemeente Wingene - en zijn vrouw en apothekeres Debbie in de vroege ochtenduurtjes op weg naar huis in Assebroek na een heerlijke festivaldag op Tomorrowland. Op de A12 in Aartselaar liep het helemaal fout. Een taxibus met negen inzittenden, ook op de terugweg van het festival, ramde hun auto in de flank. Debbie, die achter het stuur zat, raakte zwaargewond maar overleefde. Ze lag vijf weken in ziekenhuis, waar ze het overlijden van haar man te slikken kreeg. "Ik moest me erdoor slaan, voor Nikas. Pas de laatste maanden zat ik meer en meer na te denken over wat Diethers hartenwens zou zijn. Ik denk dat het Ibiza is - al hebben we daar eigenlijk nooit over gepraat. Tja, je bent nog maar begin de dertig..."

Komende vrijdag pompen de beats weer in Boom. Debbie had op Tomorrowland een herdenkingsmoment kunnen organiseren, maar dat is het laatste wat ze wil. "Veel te confronterend. Vorig jaar was onze eerste en laatste Tomorrowland. Een prachtige feestdag die ik koester. Die herinnering moet intact blijven. Rouwen in dat feestgedruis, het zou wringen en botsen. Nooit van mijn leven ga ik nog naar Tomorrowland. Als ik nog maar dat soort muziek hoor, word ik veel te emotioneel dan goed voor me is. Ik luister dus naar StuBru nu." Tussen Tomorrowland en Ibiza ligt sowieso een dikke rode draad. "Diethers liefde voor die David Guetta-achtige muziek heeft hij daar, in Ibiza, opgedaan als jonge gast." (br.hln)


» Reageer (0)
21-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linda Perry - Fly away

Linda Perry - Fly away

Klik op de foto om ze te beluisteren







Linda Perry (Springfield (Massachusetts), 15 april 1965) is een Amerikaans rockmuzikant, songwriter en producer. Haar ouders zijn van Portugese en Braziliaanse afkomst en ze is vooral bekend als zangeres van de voormalige band 4 Non Blondes.

Als coproducer en schrijfster werkte Perry mee aan het album M!ssundaztood van Pink. Tevens schreef ze enkele nummers voor het album 'Try This' van Pink. Ook schreef en produceerde ze de nummers Nasty Ghetto voor de Sugababes en What you Waiting For voor Gwen Stefani. Daarnaast is Perry voor een groot deel verantwoordelijk voor albums van Courtney Love en Kelly Osbourne.

Daarnaast schreef ze voor en met Christina Aguilera het nummer Beautiful van het album Stripped en in 2006 het nummer Hurt van het album Back to Basics, gebaseerd op Perry's recente verlieservaring. Aguilera heeft het nummer echter herschreven omdat het te veel referenties had naar de vader van Perry.

Voor de film Prey for Rock and Roll schreef ze met Gina Gershon het nummer StupidStar.

In 2007 schreef ze het nummer My Love voor Céline Dions album Taking Chances. Dit nummer werd in 2008 de titelsong van het "Best Of" album "My Love Ultimate Essential Collection".


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst rolde deze FBI-agent de maffia op, nu redt hij dieren

Eerst rolde deze FBI-agent de maffia op, nu redt hij dieren

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/15/9/20150721101749/media_xll_7882269.jpg

Hij infiltreerde bij de maffia en werd daarvoor internationaal geprezen. Jack Garcia nam dan ook met opgeheven hoofd in 2006 afscheid bij de FBI, maar het begon toch weer te kriebelen. Hij moest en zou zich voor de goede zaak in blijven zetten. Daarom neemt hij het nu op voor mishandelde dieren. "Ik wil ze de stem geven die ze zelf niet hebben."

"Eerst reed ik een grote drugsbaas rond en daarna opeens mijn dochter", refereert Garcia aan zijn tijd als undercoveragent. Dat was wel even schakelen, zegt hij tegen The New York Post. "Het heeft even geduurd voordat ik daaraan gewend was geraakt. Toen deze kans voorbijkwam, wilde ik 'm grijpen."

De man met flink postuur en van Cubaanse komaf verwierf internationale bekendheid toen hij het voor elkaar kreeg bij de Gambinomaffia te infiltreren onder zijn alias Jack Falcone. Dankzij de dappere daad van Garcia werden dertig bendeleden veroordeeld.

"Het geweld tegen weerloze dieren is net zo wreed als sommige misdaden die ik in een vorig leven als agent heb onderzocht. En ik heb nogal wat voorbij zien komen", stelt Garcia.

De man heeft zich nu aangesloten bij 'Guardians of Rescue', een organisatie die dierenasielen ondersteunt, zich inzet tegen dierenmishandeling en ervoor zorgt dat ouderen gratis de beschikking krijgen over hulphonden.

Volgens oprichter Robert Misseri is Garcia 'een grote aanwinst'. "We wilden iemand hebben die niet alleen lokaal iets kan bereiken, maar ook landelijk iets kan betekenen."

Door zijn nieuwe baan heeft Garcia het gevoel dat hij de hulpeloze dieren kan helpen. "Als je problemen hebt met de maffia, dan kun je daar iets tegen doen. De politie bellen, bijvoorbeeld. Maar dieren kunnen niet van zich laten horen als ze mishandeld worden. Ik wil ze een stem geven." (br.hln)


» Reageer (0)
20-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe komt het dat onze vingers niet allemaal even lang zijn?

Hoe komt het dat onze vingers niet allemaal even lang zijn?

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/3/14/20150720153943/media_xll_7881254.jpg

Wie al eens een tripje naar de zoo heeft ondernomen, had het waarschijnlijk al wel opgemerkt: onze vingers zien er heel anders uit dan die van de dieren. Niet alleen omdat we geen vlijmscherpe nagels hebben, maar vooral omdat onze vingers allemaal een andere lengte hebben.

De handen van onze voorouders leken veel meer op die van chimpansees, met veel langere handpalmen en vingers en kortere, zwakkere duimen. Bovendien waren de vingers gebogen en ontbrak het bredere deel van de bovenste vingerkootjes, waardoor de handen ideaal waren voor horizontale steun (zoals takken) maar niet genoeg kracht hadden om dingen goed vast te houden of om druk uit te oefenen.

Vergeleken met zulke handen, zijn onze handen korter. Bovendien hebben onze vingertoppen brede, ondersteunende botjes met kussentjes, wat helpt om dingen vast te nemen. Ook zijn onze duimen, wijs- en middelvingers een stuk sterker om zo grotere druk aan te kunnen.

Verder heeft onze duim na verloop van tijd ook drie extra spieren gekregen die chimpansees niet hebben en die ervoor zorgen dat onze duim veel sterker beweeglijker is. In de fysiologie hebben we het dan over oppositie: we kunnen onze duim perfect samenbrengen met het topje van onze pink. Daardoor zijn we beter in het vastnemen van kleine objecten vastnemen en het maken van allerlei werktuigen.


Er is echter nog een andere theorie, die een tikje gewelddadiger is. Volgens enkele wetenschappers zouden onze handen hun huidige vorm hebben omdat we zo het perfecte menselijke wapen kunnen vormen: de vuist.

Hun bewijsmateriaal? 1) chimpansees kunnen geen vuist maken; 2) hoe kleiner de oppervlakte, hoe meer kracht je vuistslag heeft; 3) de minutieuze plaatsing van onze botten zorgt voor een slag met de meest mogelijke impact op het slachtoffer. Dat komt omdat, wanneer we een vuist maken, er geen plaats meer is binnenin onze handen. Daardoor heeft de slag extra veel kracht wanneer hij bij het slachtoffer aankomt, maar wordt de impact op ons hand zoveel mogelijk beperkt. En laat dat nu net komen door de lengte van onze vingers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man kocht dit schilderij voor 83 euro... en kan het nu verkopen voor 6,5 miljoen

Man kocht dit schilderij voor 83 euro... en kan het nu verkopen voor 6,5 miljoen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/14/1/20150719114911/media_xll_7878766.jpg

Hoop jij ook stiekem een verborgen schat te ontdekken telkens je een kringloopwinkel binnenwandelt? Voor een man uit Texas kwam die droom uit, want hij verliet de winkel als miljonair.

Voor 90 dollar (83 euro) tikte Ray Riley uit de Amerikaanse staat Texas een schilderij op de kop. Dat schilderij blijkt nu een originele Sigmar Polke te zijn, een Duitse schilder waarvan de werken prijzen halen tot wel 25 miljoen euro.

Het schilderij dat Ray kocht, wordt geschat op 6,5 miljoen. "Toen ik de lijst verwijderde, zag ik de letters 'P-o-l-k-e' staan", vertelt Ray aan ABC News. "Ik werd heel zenuwachtig en ik begon te trillen. Uiteindelijk heb ik het schilderij enkele weken verstopt."

Gaye Jackson, die de kringloopwinkel uitbaat, zegt dat ze wel honderden kunstwerken binnen krijgen. "We weten niet of sommige miljoenen waard zijn."

Het is niet de eerste keer dat in de kringloopwinkel dure schilderijen worden afgeleverd. Eerder schonk al iemand een originele William G. Yorke aan de kringloopwinkel, een schilderij dat op minstens 16.000 euro wordt geschat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eens te dik, altijd te dik

"Eens te dik, altijd te dik"

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/11/0/20150719211144/media_xll_7879545.jpg

Mensen met overgewicht hebben maar een uiterst kleine kans om hun kilo's ooit kwijt te spelen. Dat concluderen Britse wetenschappers na een onderzoek bij 280.000 mensen. Ons lichaam is er op gemaakt om reserves op te bouwen voor periodes van schaarste, en geeft die reserves niet graag af. Daarom moeten we vooral proberen te vermijden dat mensen dik worden.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiwit in hersenvocht kan wijzen op vroege fase Alzheimer

Eiwit in hersenvocht kan wijzen op vroege fase Alzheimer

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/13/8/20150720095545/media_xll_7880363.jpg

Het gehalte van het eiwit neurogranine in het hersenvocht kan in de toekomst mogelijk helpen bij het vroegtijdig aantonen van de ziekte van Alzheimer. Dat blijkt uit onderzoek van Maartje Kester van VUmc in Amsterdam. De resultaten werden voorgesteld tijdens de Internationale Alzheimer's Association Conferentie 2015 in Washington DC.

"Mijn collega's en ik hebben gevonden dat neurogranine mogelijk kan helpen bij het diagnosticeren, voorspellen en monitoren van de ziekte van Alzheimer", zegt Kester.

Het onderzoek gebeurde bij 162 mensen, verdeeld over drie groepen: patiënten zonder medische afwijkingen, patiënten met tekenen van een milde cognitieve achteruitgang (MCI) en patiënten met de ziekte van Alzheimer. De patiënten werden gemiddeld vier jaar gevolgd en doorliepen verschillende onderzoeken.

"Neurogranine is waarschijnlijk betrokken bij de communicatie tussen zenuwcellen in de hersenen", aldus de onderzoekers. Uit het onderzoek blijkt dat het gehalte van het eiwit neurogranine in het hersenvocht hoger is bij patiënten met Alzheimer. Daarnaast is het eiwit meer aanwezig bij patiënten met MCI die later de ziekte van Alzheimer krijgen, dan bij MCI-patiënten die niet achteruitgaan. Bij de MCI-patiënten met een hogere neurograninewaarde was er ook een hogere kans op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer.

"Wanneer de ziekte van Alzheimer in een vroegtijdig stadium kan worden gesignaleerd kunnen patiënten en hun naasten zich beter voorbereiden op de tijden die gaan komen", klinkt het nog. "Daarnaast kan mogelijk het beloop en de voortgang van de ziekte met dit eiwit beter gevolgd worden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Narcisten hebben veel bevestiging nodig, volgens onderzoek

Narcisten hebben veel bevestiging nodig, volgens onderzoek

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/16/3/20150720085114/media_xll_7880298.jpg

We hebben allemaal wel zo iemand in onze vriendenkring die denkt dat de hele wereld rond hem of haar draait. In plaats van je de volgende keer nog eens te ergeren wanneer ze weer eens alle belangstelling opeisen, probeer je er beter zo veel mogelijk voor hen te zijn, want wat blijkt? Narcistische mensen zijn net erg behoevend.

Volgens onderzoeker David Chester van de universiteit van Kentucky en zijn onderzoeksteam lopen narcisten helemaal niet over van zelfvertrouwen.

Hersenscan
Voor hun studie onderzochten ze 50 studenten van wie ze eerst berekenden hoe narcistisch ze waren.Dat deden ze aan de hand van statements zoals '"ik vind mezelf een uniek persoon". Vervolgens werden de studenten gekoppeld aan een speciale hersenscanner, die de verbindingen tussen de verschillende hersengebieden meet.

Daarbij waren Chester en zijn team vooral geïnteresseerd in een gebied helemaal vooraan, gekend als de mediale prefrontale cortex, dat geassocieerd wordt met hoe we over onszelf denken. Maar ook een ander, iets dieper gelegen gebied kreeg de volle aandacht: het striatum ventrale, dat gelinkt wordt aan beloningen en geluksgevoel.

Veel bevestiging nodig
Wat blijkt nu? Narcisten mogen misschien wel zeggen dat ze zelfzeker zijn, maar volgens de hersenscan hebben ze een intern tekort als het op het belonen van zichzelf aankomt. Met andere woorden: narcisten hebben onbewust heel veel bevestiging nodig van anderen om dat tekort goed te maken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkelijk niets is klaar voor ouder wordende bevolking

"Werkelijk niets is klaar voor ouder wordende bevolking"

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/8/3/20150720063617/media_xll_7880103.jpg

Er nadert een golf van een kleine 3,8 miljoen zestigplussers, maar niemand weet hoe en waar ze moeten gaan wonen. Uit een nieuw onderzoek van de KU Leuven blijkt dat onze huizen niet geschikt zijn om oud in te worden en dat de buurt daar niet aan is aangepast, zo staat vandaag in de kranten van Mediahuis.

Binnen twintig jaar zullen er dubbel zoveel 80-plussers zijn als nu. Nog eens twintig jaar ­later is dat aantal al verdrievoudigd tot 1,2 miljoen. "Om die kost op te vangen, zullen we allemaal langer moeten werken. Maar waar gaan al die bejaarden wonen?", zegt professor Pascal De Decker, socioloog en stedenbouwkundige van de KU Leuven.

"Werkelijk niéts - huizen noch buurten - is klaar voor een ouder wordende bevolking. De toestand is hopeloos én ­ernstig", zo klinkt het.

"Extra rusthuizen bouwen blijkt onbetaalbaar, dus wil de overheid dat ouderen langer thuis wonen. Maar onze huizen zijn daar niet op voorzien" zegt De Decker. "Onderzoek toont aan dat nu al 40 procent van de ouderen in een huis woont dat niet is aangepast aan hun zorgbehoefte." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Werkelijk niets is klaar voor ouder wordende bevolking"

"Werkelijk niets is klaar voor ouder wordende bevolking"


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patti Smith - Because The Night

Patti Smith - Because The Night

Klik op de foto om ze te beluisteren






Patti Smith (Chicago (Illinois), 30 december 1946) is een Amerikaanse rockzangeres en dichteres. Zij wordt wel beschouwd als een voorloper van de punkbeweging, maar is in feite meer verwant aan artiesten als The Velvet Underground en Bob Dylan. De arrangementen van haar nummers zijn vaak vrij complex en er komen ook lange improvisaties voor.


Zij brak door met haar album Horses in 1975. Daarna volgden nog o.a. Radio Ethiopia en Easter. Haar laatste CD kwam uit in 2007 en heet Twelve', deze bevat twaalf covers uit de jaren '60-'70, gebracht op een eigenzinnige manier .




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!