Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




11-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geheim voor lange lokken? Koolhydraten eten

Het geheim voor lange lokken? Koolhydraten eten

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/1/13/20150708115400/media_xll_7854868.jpg

Eindelijk goed nieuws voor de koolhydraten, de voedselgroep die altijd een beetje als het mindere broertje van de voedingsindustrie beschouwd werd. Vanaf nu staan ze namelijk niet alleen meer bekend als dikmakers, maar als dé voedingsgroep bij uitstek die je langere lokken geeft.

Wie droomt van lange lokken kan maar best snel wat koolhydraten naar binnen werken. Complexe koolhydraten als aardappelen, volkorenbrood en pasta zouden immers goed zijn voor de snellere groei van je haar.

De verklaring daarvoor? De cellen in je huid en haar zijn de snelst wisselende van heel je lichaam. Dat wil zeggen dat ze erg gevoelig zijn voor het krijgen van de juiste voeding. Anders breken ze gemakkelijker uit elkaar en worden ze afgestoten.

Complexe koolhydraten bieden het juiste soort voeding voor die cellen, waardoor je haar van binnenuit geholpen wordt bij het groeien. De eiwitten worden namelijk gebruikt als brandstof, waardoor de cellen die zorgen voor de haargroei zich sneller herstellen en groeien. De volgende keer dat je twijfelt tussen een pasta en een salade, kies je dus maar beter voor de eerste optie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura Pausini - Strani Amori

Laura Pausini - Strani Amori

Om haar te beluisteren druk op de foto








Laura Pausini (Faenza, Ravenna, 16 mei 1974) is een Italiaanse zangeres die immens populair is in de Italiaans- en Spaanssprekende wereld. Ze heeft ook veel aanhang in België en Nederland. Ze zingt vooral romantische liedjes, niet alleen in het Italiaans maar ook in het Spaans, Portugees (met Gilberto Gil) en Engels. Zij heeft een warme krachtige stem met een groot stembereik. Haar nummers gaan vooral over de liefde, maar Laura zingt ook over vrede, armoede en racisme.




» Reageer (0)
10-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppeltje drijfnat door hagelstorm minuut na deze imposante trouwfoto

Koppeltje drijfnat door hagelstorm minuut na deze imposante trouwfoto

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/10/10/20150710114307/media_xll_7860640.jpg

De meeste jonggehuwden gruwelen van stormweer op hun grote dag, vooral op het moment dat de trouwfoto's genomen worden. Voor de Canadezen Helen en Owen zorgde een aankomend noodweer net voor een van de meest spectaculaire trouwfoto's die je je maar kan inbeelden.

Fotograaf Cassie Molyneaux legt op Facebook uit hoe een minuut nadat het kiekje geschoten werd de hemelsluizen opengingen en een zware hagelstorm uitbrak. De geliefden, fotograaf en bruidsjonkers zetten het op een lopen naar hun voertuigen, maar werden toch kletsnat. In de nabijgelegen woning van Helen werd haar trouwkleed drooggeblazen met een haardroger en haar kapsel weer in de plooi gelegd door de bruidsmeisjes. De mannen stopten hun zeiknatte kostuums in de droogkast.

Ongeveer een halfuur na de plensbui zag iedereen er opnieuw spik en span uit en ging het trouwfeest van start.

Het was een memorabel moment, zegt Cassie op Facebook. "Iedereen begon hysterisch te lachen." Ze bedankt verder in haar post een aantal mensen, onder wie ook de mannen die geholpen helpen om haar apparatuur te beschermen tegen de kletterende ijskorrels.

De huwelijksfoto werd maandag genomen in het Tom Campbell's Hill Natural Park, in het Canadese Calgary, weet Metro UK. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babyleeuwtje in Pairi Daiza overleden

Babyleeuwtje in Pairi Daiza overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/1/10/20150710111640/media_xll_7860580.jpg

Droevig nieuws uit Pairi Daiza. Daar is babyleeuwtje Mara overleden. Ze werd vorige week geboren en was kleiner en lichter dan een gewoon leeuwenwelpje, wat de verzorgers toen al zorgen baarde. Ze was ook het enige welpje terwijl een leeuwin er normaal minimaal twee werpt. Ondanks de goede zorgen van haar mama Kira en haar verzorger Puria ging haar gezondheid plots snel achteruit. De autopsie wees op een septicemie (bloedvergiftiging) als gevolg van een infectie. "Infecties van die aard kunnen een jong diertje op zeer korte tijd fataal worden", zegt hoofddierenarts Tim Bouts. "Het was de eerste baby van Kira; we hopen dat haar volgende dracht een betere afloop kent."  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Blunt - When I Find Love Again

James Blunt - When I Find Love Again

Klik op de foto om hem te beluisteren

James Blunt, geboren als James Hillier Blount (Tidworth (Wiltshire), 22 februari 1974) is een Britse ex-officier in het Britse leger en liedschrijver, wiens debuutalbum Back to Bedlam en de daarvan uitgebrachte singles (vooral nummer 1-hit You're Beautiful) hem in 2005 faam bezorgden. Blunt bespeelt veel instrumenten, waaronder piano, gitaar, orgel en marimba. Hij staat onder contract bij Linda Perry's Amerikaanse label Custard Records. Blunt won twee BRIT Awards en werd genomineerd voor 5 Grammy's.

» Reageer (0)
09-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen Rodin duikt na 24 jaar weer op

Gestolen Rodin duikt na 24 jaar weer op

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/12/14/20150709163415/media_xll_7858364.jpg

Een 24 jaar geleden gestolen beeld van Auguste Rodin is in een veilinghuis in New York weer opgedoken. De buste van een jong meisje met een slang rond de arm is volgens een Londens bedrijf gespecialiseerd in het opsporen van verdwenen kunst rond de 100.000 dollar (90.500 euro) waard en was in 1991 uit een woning in Beverly Hills gestolen. De eigenaar werd op de hoogte gebracht en het beeld zal nog dit jaar verkocht worden. Dat deelde de Art Recovery Group vandaag mee.

De dieven maakten in 1991 voor meer dan een miljoen dollar aan kunst buit. Ze geraakten met de hulp van een dienstbode de woning binnen, terwijl de eigenaars enkele weken op reis waren. Toen ze terugkwamen, was samen met de kunst ook de bediende verdwenen. Hij kon later gearresteerd worden, maar het gestolen goed bleef zoek.

Een groot deel van de buit is overigens nog steeds niet tercht. De buste van de hand van Rodin (1840-1917) dook nu op bij Christie's in New York. De Art Recovery Group onderhandelt naar eigen zeggen met de advocaat van de aanbieder, die zijn aanspraak op het beeld zonder voorwaarden opgaf. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldrecord: Vlaamse tweeling is samen 204 jaar oud

Wereldrecord: Vlaamse tweeling is samen 204 jaar oud

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/12/7/20150709004634/media_xll_7856902.jpg

De oudste tweelingbroers ter wereld mochten gisteren elk 102 kaarsjes uitblazen. Met een glas rode wijn - liefst ­Bordeaux - klonken Paul en Pierre Langerock op hun record in hun ­woonzorgcentrum. «Ons geheim? Je leven lang hard werken, én op tijd en stond een goed glas rode wijn.»

De tweelingbroers Paul en Pierre Langerock werden gisteren samen 204 jaar oud. Daardoor mogen ze zich plots de oudste mannelijke tweeling ter wereld noemen. De familie is alvast bezig met een officiële erkenning door Guinness World ­Records. Maar die wachtten ze niet af voor een feestje in het woonzorgcentrum Ter Venne in Sint-Martens-Latem waar de broers al twee jaar verblijven.

Paul en Pierre werden op 8 juli 1913 geboren in Dendermonde. Kort daarna verhuisde de familie naar de Gentse Coupure en daar bleef de eeneiige tweeling tot hun honderdste verjaardag wonen. «We zijn altijd samen gebleven», zegt Paul. «Tijdens WOI hebben Duitse officieren hun intrek genomen in ons huis en zijn we tijdelijk verhuisd naar Sluis. Na de oorlog zijn we teruggekomen naar Gent.»

Dat de tweelingbroers een wel erg hechte band hebben, bevestigt ook verpleegster Christel Provost. «Paul en Pierre ver­wijzen vaak naar elkaar met het koosnaampje ­'Pilou'. Daarnaast worden ze écht niet graag van elkaar gescheiden. Als dat toch even gebeurt, om bijvoorbeeld in bad te gaan, dan vragen ze al naar elkaar.» (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De poepsimpele manier waarop deze man 45 kilo kwijtspeelde

De poepsimpele manier waarop deze man 45 kilo kwijtspeelde

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/10/0/20150708221659/media_xll_7856730.jpg

Alasdair Wilkins verloor 45 kg op een jaar tijd en dit zonder voortdurend op slablaadjes te kauwen of een spinningmarathon af te werken in een spannende lycra outfit. Volgens de man is zijn bijzondere "methode" eigenlijk doodeenvoudig.

De man ploos geen honderden dieetboeken uit om de perfecte methode te vinden. Hij deed gewoon één simpel ding dat hem op het lijf geschreven bleek.

"Ik ging naar de fitness en wandelde", verklaarde Wilkins zijn straffe prestatie. "Ik wandelde op de loopband, bergopwaarts, elke dag een uur lang - en daarmee bedoel ik echt elke dag", schreef hij in een artikel voor Vox dat ondertussen al meer dan 10.000 keer werd gedeeld en honderden reacties verzamelde.

129 kg
Twaalf maanden geleden woog de 27-jarige student nog 129 kilo droog aan de haak. Hij was net alleen gaan wonen en had redelijk wat vrije tijd. Het perfecte moment om gewicht te verliezen.

Geïntimideerd
"Zoals zo vele mensen die te dik zijn, was ik ook geïntimideerd door de gymzaal", aldus Wilkins. "Maar er was wel een toestel dat ik kon gebruiken zonder hulp van een begeleider en dat was de loopband. Dus ik begon daar omdat dat het makkelijkst was."

Adem
Hij trainde elke dag op zijn eentje terwijl hij naar series keek op zijn tablet. Geleidelijk begon de man kilo's te verliezen. "Joggen kon ik zelfs niet want dan werd mijn adem onmiddellijk afgesneden. Nu kan ik een tempo aan van 12 km per uur. Voor mij was dit de beste manier om te trainen." Bovendien volgende Wilkins geen speciaal dieet. Hij at gewoon kleinere porties dan voorheen.

Boost
Met het kwijtspelen van de kilo's groeide zijn zelfvertrouwen. Al na een gewichtsverlies van negen kilo, merkte hij dat het geloof in zichzelf een flinke boost kreeg. "Het is belangrijk om te beseffen dat je niet onmiddellijk je einddoel moet bereiken om je beter in je vel te voelen", verduidelijkte de man.

Wilskracht
"Het was niet omdat mijn doorzettingsvermogen zo geweldig was dat ik dit heb gerealiseerd. Dat bewijzen de 26 voorgaande jaren. Ik heb gewoon een routine ontdekt die ik leuk vond en kon volhouden."

Overweldigd
Wilkins voelt zich overweldigd door alle positieve reacties die hij op zijn artikel heeft gekregen. "Het is fantastisch dat mensen mijn schrijfsel betekenisvol vinden en er inspiratie uithalen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg wint grote pot met Lotto: drie miljoen euro

Belg wint grote pot met Lotto: drie miljoen euro

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/11/0/20150708232057/media_xll_7856850.jpg

Gisteren is een landgenoot in één klap drie miljoen euro rijker geworden. Tijdens de Lottotrekking kruiste slechts één deelnemer de winnende combinatie aan.

5, 19, 21, 22, 32 en 45: deze reeks moest er vanavond op het bulletin staan om de grote pot ter waarde van 3.007.307 euro op te strijken. De winnaar heeft nu twintig weken de tijd om zich te melden.

Op zaterdag 11 juli volgt er een nieuwe kans voor de mensen die nu naast de hoofdprijs grepen. Dan bedraagt de jackpot één miljoen euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Rea - The Blue Cafe

Chris Rea  - The Blue Cafe

Klik op de foto om hem te beluisteren





Chris Rea '( Christopher Anton) (Middlesbrough (Engeland), 4 maart 1951) is een Britse zanger.

Chris Rea is met zijn krasse zangstem vooral bekend geworden met nummers als Fool (If you think it's over), Josephine en Driving home for Christmas, die nog altijd veel gedraaid worden op de radio.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in 1985 in Willie and the Poor Boys en in 1999 in Parting Shots, waar hij tevens de muziek van deed. Hij schreef en produceerde de film La Passione, die in 1996 verscheen.

In 2005 heeft hij nog 11 nieuwe cd's uitgebracht (130 nummers), een dvd en een boek met schilderingen die hij gemaakt heeft tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte rond het jaar 2000. Chris Rea heeft omstreeks 2005 bekend gemaakt dat hij stopt met touren. In 2006 deed hij zijn The Farewell Tour. Tijdens deze tour speelde hij oude klassiekers en nieuwe nummers.

Hoewel zijn gezondheid hem nog steeds parten speelt, maakt Rea in het najaar van 2007 zijn terugkeer naar het podium bekend. In het voorjaar van 2008 heeft hij met een nieuwe band, the Fabulous Hofner Blue Notes, een korte Europese tournee gedaan: "The Return of the Fabulous Hofner Blue Notes". De band speelt een mix van blues en instrumentale nummers, nieuwe songs en klassiekers. De muzikale invloeden gaan van de instrumentele platen uit de jaren 50 tot en met Miles Davis.

Een album van het quintet is verschenen in februari 2008.

In April 2011 is het volgende project van Chris Rea aangekondigd. Dit is het 'Santo Spirito Project' wat zal bestaan uit 2 speelfilms met bijbehorende soundtracks en een apart album op 3 CD's. De datum voor de release is 13 juni 2011.


» Reageer (0)
08-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van echte dierenvrienden gesproken...

Van echte dierenvrienden gesproken...

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/6/11/20150708082719/media_xll_7854431.jpg

De 'dierentuin' van Imgur-gebruiker ninjago24k is klaar om het internet te veroveren. Deze foto's van zijn hond, hamster en acht vogels doen ongetwijfeld je hart smelten. Echte dierenvrienden zijn het. Letterlijk.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewonde hond van berg gered op schouders van brandweerman

Gewonde hond van berg gered op schouders van brandweerman

http://static0.hln.be/static/photo/2015/2/8/6/20150707193816/media_xll_7853481.jpg

Net zoals ongetwijfeld duizenden andere honden in de Verenigde Staten heeft viervoeter Rue een bewogen weekend achter de rug. De 1,5 jaar oude vizsla uit Salt Lake City werd zaterdagnamiddag opgeschrikt door het vuurwerk voor de nationale feestdag, ontsnapte uit de tuin en vluchtte richting de nabijgelegen bergen.

Enkele wandelaars ontdekten de volgende dag een angstige en uitgedroogde Rue die een gewonde poot had opgelopen en ze verwittigden meteen de brandweer. Tony Stowe klom niet veel later met zijn team van het plaatselijke brandweerstation meer dan drie kilometer naar de plek waar het gewonde dier gespot was.

Bij aankomst bleek Rue echter te uitgeput en gewond om zelf terug te wandelen. Stowe aarzelde dan ook geen moment om de viervoeter op zijn schouders te tillen en begon zo aan de afdaling. Nadat Rue veilig aan de dierenbescherming overhandigd werd, konden haar bezorgde baasjes opgespoord worden via haar microchip.

Het departement plaatste zondag nog enkele foto's van de reddingsoperatie op Facebook en Tony schreef dat hij Rue sowieso geadopteerd zou hebben indien ze geen thuis had. "Ik mis haar nu al", schreef hij over de hond. "Ze is zo'n lieve hond en gemakkelijk om te dragen. Ik ben blij dat ze thuis is en ik ben blij dat ik haar mocht ontmoeten. Ik hou van mijn job." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crisis versterkt diplomakloof bij jongeren

Crisis versterkt diplomakloof bij jongeren

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/14/0/20150707132906/media_xll_7852365.jpg

De crisisjaren hebben de kloof tussen hoog- en laagopgeleide jongeren groter gemaakt. Dat meldt De Standaard op basis van studiewerk van het Federaal Planbureau.

Het Planbureau volgde twee groepen jongeren: de eerste kwam in 2002, tijdens een economisch goeie periode, op de arbeidsmarkt en de tweede na het begin van de crisis in 2009. Elke groep werd vijf jaar gevolgd.

Terwijl de helft van alle jongeren in goede economische tijden na vijf maanden een job vond, was dat tijdens de crisisperiode al acht maanden. Wie een hoger diploma kon voorleggen, vond veel sneller werk.

Tijdens de crisisjaren was de diplomakloof groter: laaggeschoolden zochten nog langer naar een job, houders van een hoger diploma zagen hun voordeel nog versterkt. Terwijl de bachelors het populairst waren in de groeiperiode, raakten in crisistijd de masters het snelste uit de werkloosheid. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit eerder zwom er zoveel pladijs in de Noordzee als nu

Nooit eerder zwom er zoveel pladijs in de Noordzee als nu

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/5/0/20150708101036/media_xll_7854600.jpg

Nog niet eerder heeft er zoveel schol (In Vlaanderen meestal pladijs genoemd) in de Noordzee gezwommen als nu. Dat blijkt uit vandaag verschenen cijfers van de Internationale Raad voor Onderzoek der Zee (ICES). De stand van de volwassen schol wordt geschat op bijna 901.700 ton. Ook het tongbestand is volgens de onderzoekers licht gegroeid. De toename is grotendeels te danken aan vermindering van de druk op de visstand door visserij.

Volgens ICES blijft de stand van tarbot en griet stabiel en groeit die van kabeljauw voorzichtig. De aanwas van jonge haring bleek vorig jaar groter dan geschat. Voor de visserij betekent dit waarschijnlijk dat de quota voor schol, haring en kabeljauw verhoogd worden. Tong blijft hetzelfde en de vangst op tarbot en griet zal verlaagd worden.

Ieder jaar bepalen visserijbiologen hoeveel vis er in de Noordzee rondzwemt en hoe groot de kans is op nakomelingen. Dat doen ze steekproefsgewijs voor de belangrijkste vissoorten, zoals tong, schol, kabeljauw en haring. De berekeningen van ICES vormen een advies over hoeveel vis van een bepaalde soort gevangen mag worden. Uiteindelijk stelt de Europese Ministerraad vast hoeveel er gevangen mag worden, de zogeheten quota. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giftige spin op de loop in Nederland: beet binnen 6 uur dodelijk

Giftige spin op de loop in Nederland: beet binnen 6 uur dodelijk

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/1/5/20150708095535/media_xll_7854545.jpg

In Rijnsburg, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, kruipt sinds gisteren een zeer giftige kamspin rond. Het dier, afkomstig uit Zuid- of Midden-Amerika, werd aangetroffen tussen een partij bloemen op de bloemenveiling in de Zuid-Hollandse plaats, meldt De Telegraaf. Een beet van de tien centimeter grote spin kan binnen zes uur dodelijk zijn.

Spinnenexperts zijn opgetrommeld om de spin te vangen, maar dat is tot dusver niet gelukt. De zoektocht is volgens hen een 'onbegonnen zaak'. De spin bevindt zich waarschijnlijk niet in een woonwijk of dichtbevolkt gebied. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Admiral Freebee - Look at what love has done

 Admiral Freebee - Look at what love has done

Klik op de foto om hem te beluisteren



Admiral Freebee is de artiestennaam van de Antwerpse artiest Tom Van Laere (1975). Hij haalde de naam uit het boek On the Road, van Jack Kerouac. Zijn muziek kan omschreven worden als roots-rock, sterk gelijkend op het werk van Neil Young. Uiterlijk onderscheidt "de admiraal" zich door zijn groot postuur en volle baard.

Admiral Freebee is doorgebroken in Humo's Rock Rally, editie 2000. Hij werd tweede, na Mintzkov Luna. Meestal treedt Admiral Freebee op als groep, in een rock-bezetting. De bandleden wisselen daarbij voortdurend.

Voor de tweede studioplaat "Songs" trok Van Laere naar de Verenigde Staten om daar in een professionele studio op te nemen. Op 2 juli 2005 trad Admiral Freebee voor het tweede jaar op rij op in de Marquee van Rock Werchter. In 2006 volgde een optreden op Pinkpop.

In datzelfde jaar vertrok Van Laere voor de tweede maal met lege handen richting Amerika om enkele weken later met een nieuwe gitaar en een nieuwe cd onder de arm terug te keren. Wild dreams of new beginnings werd geproduceerd Malcolm Burn. Op de cd staat onder meer Coming of the Knight, een duet met Emmylou Harris. Op 1 oktober 2006 trad Van Laere op op de 0110-concerten.

Admiral Freebee scoort zijn grootste hit in Vlaanderen met Always on the Run, een single uit het album The Honey and The Knife (2010).

In 2011 verschijnt een verzamel-cd (Wreck Collection - The Singles), waarvan het nummer Old Angel Midnight als single wordt uitgebracht.


» Reageer (0)
07-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begijntjes laten u Leuven zien

Begijntjes laten u Leuven zien

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/enkele-toeristen-op-de-foto-met-de-als-begijntjes-verklede-annick-en-cecile-nbsp-nbsp-foto-vertommen/p1/img-MzQzNDE0MjUvYXQvNzg1MTE0OC82NDB4NjQwL0ZU/7851148.jpeg?v=phHVj1e

Deze zomer lopen er 'begijntjes' door het stadscentrum. Stadsgidsen Annick Decoster (58) en collega Cécile Keereman (72) trekken de straat op in het lange zwarte gewaad van een begijntje uit de 17de eeuw. Daarmee wil men bij de gidsenbond dezelfde weg inslaan als concurrent Leuven Leisure.

"Op stap met een begijn uit de 17de eeuw". De titel van de nieuwe wandeling van de Leuvense Gidsenbond kan niet duidelijker zijn. En om toeristen en lokale Leuvenaars zo goed mogelijk uit te leggen wat het is om als begijn door het leven te gaan, trekken de gidsen alles uit de kast. Letterlijk dan. "Ik ben in december begonnen met naaien en nu heb ik toch al drie authentieke outfits kunnen maken", vertelt Annick Decoster. De 58-jarige vrouw trotseerde zaterdagnamiddag samen met haar 72-jarige collega Cécile Keereman in haar lange zwarte outfit temperaturen tot 35 graden. Maar dat hadden de twee kranige dames er graag voor over. "Ja, wij zweten ons kapot maar in die tijd was het precies hetzelfde. Een hete zomer of koude regen, wij maken geen verschil!", klinkt het enthousiast.

Dolle Mina's

De twee dames zullen deze zomer samen met twee andere collega's verkleed als begijntje door Leuven gidsen. Zevenentwintig jaar nadat zuster Julia, het laatste Leuvense begijntje, begraven werd, lopen er dus opnieuw vrome vrouwtjes door de stad. Al hebben zij maar één duidelijk doel voor ogen. "Dit is een experiment om de toeristen iets nieuws aan te bieden", vertelt Cécile. "We moeten natuurlijk zien dat we niet uit onze rol vallen maar het is iets tof, zeker ook voor kinderen. De mensen die ons hier al gezien hebben, zijn nieuwsgierig en vragen zich af of we echte begijntjes zijn", vult Annick aan. "Iedereen denkt trouwens dat begijntjes halve heiligen waren. Maar het waren geen wegkwijnende kwezels die niet van straat raakten. Het waren zelfs Dolle Mina's avant la lettre!", vertelt Cécile vurig.

Concurrentie

De Leuvense dames willen met het nieuwe concept ook een ander publiek aantrekken. Net als hun concurrent Leuven Leisure die soortgelijke wandelingen aanbiedt. "Wij willen zeker niet zwaar concurreren maar de mensen van Leuven Leisure verplichten ons om te vernieuwen. Zij hebben ons wakker geschud. Ook bij ons moet het interessant - en vooral leuk - zijn. Dit is een heel goed begin", klinkt het overtuigd. Bij Leuven Leisure zijn ze alvast vereerd en beseffen ze dat ze bijvoorbeeld voor de populaire vikingafvaart van de Dijle een nieuwe wind door het toeristisch aanbod laten waaien. "Ons aanbod is inderdaad speciaal met onder meer een speciale stadstocht voor vrijgezellen, een themawandeling voor architecten of een zoektocht naar 'de verrader', op basis van de boeken van Jo Claes", zegt medezaakvoerder Jacob Snellings. "Ik denk dat de gidsenbond wakker geschoten is, omdat we veel communiceren via onze website en via mails. En speciaal is ook onze winkel in de Tiensestraat, tegenover de Domus, die vaak als vertrekpunt fungeert of waar je een streekbiertje kan proeven."

Vanaf 18 juli

Wie zelf eens rondgeleid wil worden door één van de Leuvense begijntjes en meer te weten wil komen over hun levenswandel, kan daarvoor terecht op de website van Toerisme Leuven. De Leuvense Gidsenbond biedt de wandeling aan vanaf 18 juli, elke zaterdag vanaf 14 uur aan de kerk van het Begijnhof. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sommige mensen verouderen drie keer sneller dan anderen

Sommige mensen verouderen drie keer sneller dan anderen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/9/5/13/20150707102336/media_xll_7851778.jpg

We worden allemaal onherroepelijk ouder. Maar we doen dat niet allemaal even snel. Sommige mensen worden tot drie keer sneller oud dan anderen, zo blijkt uit een nieuwe studie.

Amerikaanse wetenschappers bestudeerden een groep 38-jarigen en stelden vast dat hun biologische leeftijd varieerde tussen 28 en 61 jaar. De onderzoekers legden 18 maatstaven vast om te bepalen hoe snel een persoon veroudert. Daarvoor werden nier, lever en longen getest, naast het immunsysteem, de spijsvertering, graad van cholesterol en de gezondheid van het hart. De studie van deze zogenaamde biomarkers werd uitgevoerd op 871 deelnemers aan de Dunedin Studie, die de gezondheid documenteerde van ongeveer duizend Nieuw-Zeelanders die tussen 1972 en 1973 werden geboren. De 18 biomakers werden gemeten toen de deelnemers 26, 32 en 38 jaar waren.

De meeste deelnemers hadden een biologische leeftijd die overeenkwam met hun werkelijke leeftijd, sommigen bleken drie keer zo snel te verouderen en nog anderen waren in die periode van acht jaar niets verouderd.

Mensen die snel verouderen zien er volgens de onderzoekers niet alleen ouder uit, ze zijn ook fysiek tot minder in staat en vertoonden een veroudering van de hersenen en een achteruitgang in kennisprocessen. Ze voelden zich ook minder gezond. Het verouderingsproces is slechts voor 20 procent genetisch bepaald, zo toonde onderzoek van tweelingen aan. "Dat geeft ons de hoop dat we met medicatie het verouderingsproces kunnen vertragen en zo mensen meer gezonde en actieve jaren kunnen verschaffen", zegt professor Terrie Moffitt van de Duke universiteit in North Carolina die de studie leidde. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Eén-omroepsters nemen afscheid op 16 juli

Zo snel? Eén-omroepsters nemen afscheid op 16 juli

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/16/7/20150707075701/media_xll_7851517.jpg

Vorige maand raakte bekend dat de Eén-omroepsters van het scherm zullen verdwijnen, omdat de omroep werkt aan een nieuwe netstijl. Sinds vandaag kleeft er ook een definitieve datum op dat afscheid. Op donderdag 16 juli zullen de omroepsters afscheid nemen van de kijker.

Op donderdag 16 juli zullen Geena Leesa, Saartje Vandendriessche, Eva Daeleman en Andres Croonenberghs zich na "Vive le vélo" samen tot de kijkers richten voor een afscheidsgroet.

Vanaf vrijdag 17 juli zullen de huidige trailerstemmen tijdelijk de programma's buiten beeld aankondigen, tot Eén in het najaar van start gaat met de nieuwe netstijl. Die nieuwe stijl zou een combinatie worden van netstemmen en grafieken, volgens VRT een nieuwe en dynamische manier om de kijker door de tv-avond te loodsen. Eén was een van de allerlaatste Europese televisiezenders die omroepers of omroepsters destijds inzette. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hard verdict voor Cancellara: wéér breuken in rug en einde Tour

Hard verdict voor Cancellara: wéér breuken in rug en einde Tour

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/12/7/20150706212313/media_xll_7850782.jpg

Het is niet het seizoen van Fabian Cancellara, wel integendeel. De 34-jarige Zwitser van Trek Factory Racing zag eerder al zijn voorjaar in rook opgaan door een zware crash in de E3 Harelbeke en nu moet hij ook de Tour verlaten na een tuimelperte in de chaotische etappe op Belgische bodem. Net als eind maart kwam 'Spartacus' keihard op zijn (onder)rug terecht met als gevolg bijna dezelfde breuken. Wel straf: Cancellara reed nog ruim 50 kilometer met die zware averij. De pijnlijke diagnose volgde pas vanavond na onderzoek in het ziekenhuis.  (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!