Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




08-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van echte dierenvrienden gesproken...

Van echte dierenvrienden gesproken...

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/6/11/20150708082719/media_xll_7854431.jpg

De 'dierentuin' van Imgur-gebruiker ninjago24k is klaar om het internet te veroveren. Deze foto's van zijn hond, hamster en acht vogels doen ongetwijfeld je hart smelten. Echte dierenvrienden zijn het. Letterlijk.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewonde hond van berg gered op schouders van brandweerman

Gewonde hond van berg gered op schouders van brandweerman

http://static0.hln.be/static/photo/2015/2/8/6/20150707193816/media_xll_7853481.jpg

Net zoals ongetwijfeld duizenden andere honden in de Verenigde Staten heeft viervoeter Rue een bewogen weekend achter de rug. De 1,5 jaar oude vizsla uit Salt Lake City werd zaterdagnamiddag opgeschrikt door het vuurwerk voor de nationale feestdag, ontsnapte uit de tuin en vluchtte richting de nabijgelegen bergen.

Enkele wandelaars ontdekten de volgende dag een angstige en uitgedroogde Rue die een gewonde poot had opgelopen en ze verwittigden meteen de brandweer. Tony Stowe klom niet veel later met zijn team van het plaatselijke brandweerstation meer dan drie kilometer naar de plek waar het gewonde dier gespot was.

Bij aankomst bleek Rue echter te uitgeput en gewond om zelf terug te wandelen. Stowe aarzelde dan ook geen moment om de viervoeter op zijn schouders te tillen en begon zo aan de afdaling. Nadat Rue veilig aan de dierenbescherming overhandigd werd, konden haar bezorgde baasjes opgespoord worden via haar microchip.

Het departement plaatste zondag nog enkele foto's van de reddingsoperatie op Facebook en Tony schreef dat hij Rue sowieso geadopteerd zou hebben indien ze geen thuis had. "Ik mis haar nu al", schreef hij over de hond. "Ze is zo'n lieve hond en gemakkelijk om te dragen. Ik ben blij dat ze thuis is en ik ben blij dat ik haar mocht ontmoeten. Ik hou van mijn job." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crisis versterkt diplomakloof bij jongeren

Crisis versterkt diplomakloof bij jongeren

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/14/0/20150707132906/media_xll_7852365.jpg

De crisisjaren hebben de kloof tussen hoog- en laagopgeleide jongeren groter gemaakt. Dat meldt De Standaard op basis van studiewerk van het Federaal Planbureau.

Het Planbureau volgde twee groepen jongeren: de eerste kwam in 2002, tijdens een economisch goeie periode, op de arbeidsmarkt en de tweede na het begin van de crisis in 2009. Elke groep werd vijf jaar gevolgd.

Terwijl de helft van alle jongeren in goede economische tijden na vijf maanden een job vond, was dat tijdens de crisisperiode al acht maanden. Wie een hoger diploma kon voorleggen, vond veel sneller werk.

Tijdens de crisisjaren was de diplomakloof groter: laaggeschoolden zochten nog langer naar een job, houders van een hoger diploma zagen hun voordeel nog versterkt. Terwijl de bachelors het populairst waren in de groeiperiode, raakten in crisistijd de masters het snelste uit de werkloosheid. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit eerder zwom er zoveel pladijs in de Noordzee als nu

Nooit eerder zwom er zoveel pladijs in de Noordzee als nu

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/5/0/20150708101036/media_xll_7854600.jpg

Nog niet eerder heeft er zoveel schol (In Vlaanderen meestal pladijs genoemd) in de Noordzee gezwommen als nu. Dat blijkt uit vandaag verschenen cijfers van de Internationale Raad voor Onderzoek der Zee (ICES). De stand van de volwassen schol wordt geschat op bijna 901.700 ton. Ook het tongbestand is volgens de onderzoekers licht gegroeid. De toename is grotendeels te danken aan vermindering van de druk op de visstand door visserij.

Volgens ICES blijft de stand van tarbot en griet stabiel en groeit die van kabeljauw voorzichtig. De aanwas van jonge haring bleek vorig jaar groter dan geschat. Voor de visserij betekent dit waarschijnlijk dat de quota voor schol, haring en kabeljauw verhoogd worden. Tong blijft hetzelfde en de vangst op tarbot en griet zal verlaagd worden.

Ieder jaar bepalen visserijbiologen hoeveel vis er in de Noordzee rondzwemt en hoe groot de kans is op nakomelingen. Dat doen ze steekproefsgewijs voor de belangrijkste vissoorten, zoals tong, schol, kabeljauw en haring. De berekeningen van ICES vormen een advies over hoeveel vis van een bepaalde soort gevangen mag worden. Uiteindelijk stelt de Europese Ministerraad vast hoeveel er gevangen mag worden, de zogeheten quota. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giftige spin op de loop in Nederland: beet binnen 6 uur dodelijk

Giftige spin op de loop in Nederland: beet binnen 6 uur dodelijk

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/1/5/20150708095535/media_xll_7854545.jpg

In Rijnsburg, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, kruipt sinds gisteren een zeer giftige kamspin rond. Het dier, afkomstig uit Zuid- of Midden-Amerika, werd aangetroffen tussen een partij bloemen op de bloemenveiling in de Zuid-Hollandse plaats, meldt De Telegraaf. Een beet van de tien centimeter grote spin kan binnen zes uur dodelijk zijn.

Spinnenexperts zijn opgetrommeld om de spin te vangen, maar dat is tot dusver niet gelukt. De zoektocht is volgens hen een 'onbegonnen zaak'. De spin bevindt zich waarschijnlijk niet in een woonwijk of dichtbevolkt gebied. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Admiral Freebee - Look at what love has done

 Admiral Freebee - Look at what love has done

Klik op de foto om hem te beluisteren



Admiral Freebee is de artiestennaam van de Antwerpse artiest Tom Van Laere (1975). Hij haalde de naam uit het boek On the Road, van Jack Kerouac. Zijn muziek kan omschreven worden als roots-rock, sterk gelijkend op het werk van Neil Young. Uiterlijk onderscheidt "de admiraal" zich door zijn groot postuur en volle baard.

Admiral Freebee is doorgebroken in Humo's Rock Rally, editie 2000. Hij werd tweede, na Mintzkov Luna. Meestal treedt Admiral Freebee op als groep, in een rock-bezetting. De bandleden wisselen daarbij voortdurend.

Voor de tweede studioplaat "Songs" trok Van Laere naar de Verenigde Staten om daar in een professionele studio op te nemen. Op 2 juli 2005 trad Admiral Freebee voor het tweede jaar op rij op in de Marquee van Rock Werchter. In 2006 volgde een optreden op Pinkpop.

In datzelfde jaar vertrok Van Laere voor de tweede maal met lege handen richting Amerika om enkele weken later met een nieuwe gitaar en een nieuwe cd onder de arm terug te keren. Wild dreams of new beginnings werd geproduceerd Malcolm Burn. Op de cd staat onder meer Coming of the Knight, een duet met Emmylou Harris. Op 1 oktober 2006 trad Van Laere op op de 0110-concerten.

Admiral Freebee scoort zijn grootste hit in Vlaanderen met Always on the Run, een single uit het album The Honey and The Knife (2010).

In 2011 verschijnt een verzamel-cd (Wreck Collection - The Singles), waarvan het nummer Old Angel Midnight als single wordt uitgebracht.


» Reageer (0)
07-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begijntjes laten u Leuven zien

Begijntjes laten u Leuven zien

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/enkele-toeristen-op-de-foto-met-de-als-begijntjes-verklede-annick-en-cecile-nbsp-nbsp-foto-vertommen/p1/img-MzQzNDE0MjUvYXQvNzg1MTE0OC82NDB4NjQwL0ZU/7851148.jpeg?v=phHVj1e

Deze zomer lopen er 'begijntjes' door het stadscentrum. Stadsgidsen Annick Decoster (58) en collega Cécile Keereman (72) trekken de straat op in het lange zwarte gewaad van een begijntje uit de 17de eeuw. Daarmee wil men bij de gidsenbond dezelfde weg inslaan als concurrent Leuven Leisure.

"Op stap met een begijn uit de 17de eeuw". De titel van de nieuwe wandeling van de Leuvense Gidsenbond kan niet duidelijker zijn. En om toeristen en lokale Leuvenaars zo goed mogelijk uit te leggen wat het is om als begijn door het leven te gaan, trekken de gidsen alles uit de kast. Letterlijk dan. "Ik ben in december begonnen met naaien en nu heb ik toch al drie authentieke outfits kunnen maken", vertelt Annick Decoster. De 58-jarige vrouw trotseerde zaterdagnamiddag samen met haar 72-jarige collega Cécile Keereman in haar lange zwarte outfit temperaturen tot 35 graden. Maar dat hadden de twee kranige dames er graag voor over. "Ja, wij zweten ons kapot maar in die tijd was het precies hetzelfde. Een hete zomer of koude regen, wij maken geen verschil!", klinkt het enthousiast.

Dolle Mina's

De twee dames zullen deze zomer samen met twee andere collega's verkleed als begijntje door Leuven gidsen. Zevenentwintig jaar nadat zuster Julia, het laatste Leuvense begijntje, begraven werd, lopen er dus opnieuw vrome vrouwtjes door de stad. Al hebben zij maar één duidelijk doel voor ogen. "Dit is een experiment om de toeristen iets nieuws aan te bieden", vertelt Cécile. "We moeten natuurlijk zien dat we niet uit onze rol vallen maar het is iets tof, zeker ook voor kinderen. De mensen die ons hier al gezien hebben, zijn nieuwsgierig en vragen zich af of we echte begijntjes zijn", vult Annick aan. "Iedereen denkt trouwens dat begijntjes halve heiligen waren. Maar het waren geen wegkwijnende kwezels die niet van straat raakten. Het waren zelfs Dolle Mina's avant la lettre!", vertelt Cécile vurig.

Concurrentie

De Leuvense dames willen met het nieuwe concept ook een ander publiek aantrekken. Net als hun concurrent Leuven Leisure die soortgelijke wandelingen aanbiedt. "Wij willen zeker niet zwaar concurreren maar de mensen van Leuven Leisure verplichten ons om te vernieuwen. Zij hebben ons wakker geschud. Ook bij ons moet het interessant - en vooral leuk - zijn. Dit is een heel goed begin", klinkt het overtuigd. Bij Leuven Leisure zijn ze alvast vereerd en beseffen ze dat ze bijvoorbeeld voor de populaire vikingafvaart van de Dijle een nieuwe wind door het toeristisch aanbod laten waaien. "Ons aanbod is inderdaad speciaal met onder meer een speciale stadstocht voor vrijgezellen, een themawandeling voor architecten of een zoektocht naar 'de verrader', op basis van de boeken van Jo Claes", zegt medezaakvoerder Jacob Snellings. "Ik denk dat de gidsenbond wakker geschoten is, omdat we veel communiceren via onze website en via mails. En speciaal is ook onze winkel in de Tiensestraat, tegenover de Domus, die vaak als vertrekpunt fungeert of waar je een streekbiertje kan proeven."

Vanaf 18 juli

Wie zelf eens rondgeleid wil worden door één van de Leuvense begijntjes en meer te weten wil komen over hun levenswandel, kan daarvoor terecht op de website van Toerisme Leuven. De Leuvense Gidsenbond biedt de wandeling aan vanaf 18 juli, elke zaterdag vanaf 14 uur aan de kerk van het Begijnhof. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sommige mensen verouderen drie keer sneller dan anderen

Sommige mensen verouderen drie keer sneller dan anderen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/9/5/13/20150707102336/media_xll_7851778.jpg

We worden allemaal onherroepelijk ouder. Maar we doen dat niet allemaal even snel. Sommige mensen worden tot drie keer sneller oud dan anderen, zo blijkt uit een nieuwe studie.

Amerikaanse wetenschappers bestudeerden een groep 38-jarigen en stelden vast dat hun biologische leeftijd varieerde tussen 28 en 61 jaar. De onderzoekers legden 18 maatstaven vast om te bepalen hoe snel een persoon veroudert. Daarvoor werden nier, lever en longen getest, naast het immunsysteem, de spijsvertering, graad van cholesterol en de gezondheid van het hart. De studie van deze zogenaamde biomarkers werd uitgevoerd op 871 deelnemers aan de Dunedin Studie, die de gezondheid documenteerde van ongeveer duizend Nieuw-Zeelanders die tussen 1972 en 1973 werden geboren. De 18 biomakers werden gemeten toen de deelnemers 26, 32 en 38 jaar waren.

De meeste deelnemers hadden een biologische leeftijd die overeenkwam met hun werkelijke leeftijd, sommigen bleken drie keer zo snel te verouderen en nog anderen waren in die periode van acht jaar niets verouderd.

Mensen die snel verouderen zien er volgens de onderzoekers niet alleen ouder uit, ze zijn ook fysiek tot minder in staat en vertoonden een veroudering van de hersenen en een achteruitgang in kennisprocessen. Ze voelden zich ook minder gezond. Het verouderingsproces is slechts voor 20 procent genetisch bepaald, zo toonde onderzoek van tweelingen aan. "Dat geeft ons de hoop dat we met medicatie het verouderingsproces kunnen vertragen en zo mensen meer gezonde en actieve jaren kunnen verschaffen", zegt professor Terrie Moffitt van de Duke universiteit in North Carolina die de studie leidde. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Eén-omroepsters nemen afscheid op 16 juli

Zo snel? Eén-omroepsters nemen afscheid op 16 juli

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/16/7/20150707075701/media_xll_7851517.jpg

Vorige maand raakte bekend dat de Eén-omroepsters van het scherm zullen verdwijnen, omdat de omroep werkt aan een nieuwe netstijl. Sinds vandaag kleeft er ook een definitieve datum op dat afscheid. Op donderdag 16 juli zullen de omroepsters afscheid nemen van de kijker.

Op donderdag 16 juli zullen Geena Leesa, Saartje Vandendriessche, Eva Daeleman en Andres Croonenberghs zich na "Vive le vélo" samen tot de kijkers richten voor een afscheidsgroet.

Vanaf vrijdag 17 juli zullen de huidige trailerstemmen tijdelijk de programma's buiten beeld aankondigen, tot Eén in het najaar van start gaat met de nieuwe netstijl. Die nieuwe stijl zou een combinatie worden van netstemmen en grafieken, volgens VRT een nieuwe en dynamische manier om de kijker door de tv-avond te loodsen. Eén was een van de allerlaatste Europese televisiezenders die omroepers of omroepsters destijds inzette. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hard verdict voor Cancellara: wéér breuken in rug en einde Tour

Hard verdict voor Cancellara: wéér breuken in rug en einde Tour

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/12/7/20150706212313/media_xll_7850782.jpg

Het is niet het seizoen van Fabian Cancellara, wel integendeel. De 34-jarige Zwitser van Trek Factory Racing zag eerder al zijn voorjaar in rook opgaan door een zware crash in de E3 Harelbeke en nu moet hij ook de Tour verlaten na een tuimelperte in de chaotische etappe op Belgische bodem. Net als eind maart kwam 'Spartacus' keihard op zijn (onder)rug terecht met als gevolg bijna dezelfde breuken. Wel straf: Cancellara reed nog ruim 50 kilometer met die zware averij. De pijnlijke diagnose volgde pas vanavond na onderzoek in het ziekenhuis.  (br.hln)


» Reageer (0)
06-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste mens ter wereld (116) dankt leeftijd aan slaap

Oudste mens ter wereld (116) dankt leeftijd aan slaap

http://static1.hln.be/static/photo/2015/11/6/7/20150706175853/media_xll_7850317.jpg

Susannah Mushatt Jones is vandaag 116 jaar oud geworden en de Amerikaanse is daarmee de oudste nog levende persoon van de wereld. Dat heeft Guinness World Records bekendgemaakt.

Gevraagd naar haar geheim zei Jones, die is geboren op 6 juli 1899: "Slaap." Eerder liet de vrouw weten dat ze nooit heeft gerookt of gedronken en zich altijd heeft "omringd met liefde en positieve energie".

De inwoner van New York, die blind is en slechthorend, is niet de oudste mens die ooit heeft geleefd. De Franse Jeanne Calment werd 122 jaar en 164 dagen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dakloze bedankt vriendelijk voor ingezamelde 5.000 dollar

Dakloze bedankt vriendelijk voor ingezamelde 5.000 dollar

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/7/14/20150706095725/media_xll_7848839.jpg

Een dakloze uit Canada vond ongeveer een maand geleden 2.400 dollar (bijna 2.200 euro) op straat. In plaats van het gevonden geld in zijn eigen zak te steken, bracht de man het fortuin naar de politie. Het nieuws van deze actie ging daarna snel rond op het internet en iemand besloot een crowdfundingsactie op te zetten voor de eerlijke vinder. Met succes: 5.000 dollar (ruim 4.500 euro) werd opgehaald voor de man. Alleen wil de dakloze dat geld niet hebben.

Via GoFundMe werd er geld opgehaald voor de dakloze man. De actie ging sneller dan gedacht. Binnen een aantal dagen werd er 5.000 dollar opgehaald voor de man. Er was alleen een probleem: niemand wist wie de dakloze was. De man wilde niet met zijn naam in de media. Dat maakte hem moeilijk traceerbaar.

De politieagent die eerder door de dakloze was benaderd toen hij het geld had gevonden, was zo onder de indruk van de crowdfundingsactie dat hij op zoek ging naar de man. Na een lange zoektocht vond hij hem.

De dakloze vertelde de agent het geld niet te willen. Hij wilde liever een baan zodat hij zijn eigen geld kon verdienen. Hij vroeg de agent of hij het geld over wilde maken naar een organisatie voor dak- en thuislozen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse prinsesje Charlotte gedoopt

Britse prinsesje Charlotte gedoopt

http://static0.hln.be/static/photo/2015/18/14/8/20150705202949/media_xll_7847588.jpg

Met water uit de Jordaan en onder begeleiding van muziek gecomponeerd door Georg Friedrich Händel is het Britse prinsesje Charlotte gisteren gedoopt. Dat gebeurde in de Maria Magdalenakerk in Sandringham. De plichtpleging werd uitgevoerd door Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury.

Prins William en zijn vrouw Kate, de ouders van Charlotte, lieten vandaag weten dat hun jongste telg vijf peetouders heeft gekregen.

Ze kozen Kates tennisvriendin Sophie Carter, haar neef Adam Middleton, Williams klasgenoot James Meade, Laura Fellowes, een telg uit de Spencer-familie van Williams moeder prinses Diana, en Williams basisschoolvriend Thomas von Straubenzee.

Het hoeft niet te verbazen dat ook de schattige prins George deels met de aandacht ging lopen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den Bosch brengt grootste Jheronimus Bosch-expositie ooit

Den Bosch brengt grootste Jheronimus Bosch-expositie ooit

http://static2.hln.be/static/photo/2015/6/6/4/20150623115133/media_xll_7818544.jpg

Het Noordbrabants Museum in Den Bosch brengt vanaf 13 februari 2016 een uitgebreid eerbetoon aan de beroemdste kunstenaar die de Brabantse stad heeft voortgebracht: Jheronimus Bosch (circa 1450-1516). Met naar verwachting twintig schilderijen en negentien tekeningen is het de grootste overzichtstentoonstelling ooit rond de kunstschilder, meldt het museum.

"De expositie vormt een ongeëvenaard eerbetoon aan de belangrijkste middeleeuwse kunstenaar die Nederland heeft gekend", zegt het museum. "Nooit eerder werden zoveel werken van deze 'duivelskunstenaar' bijeengebracht."

Het Noordbrabants Museum krijgt kunstwerken te leen van vooraanstaande collega's als het Prado in Madrid, het Metropolitan Museum in New York, het Louvre in Parijs en de Gallerie dell'Accademia in Venetië. Daaronder bevinden zich schilderijen als 'Het narrenschip' en 'De keisnijding' (beide omstreeks 1494 geschilderd).

De tentoonstelling is het hoogtepunt van het Nationaal Evenementenjaar Jheronimus Bosch 500, dat in 2016 wordt gevierd. Met talloze festiviteiten, projecten en evenementen wordt stilgestaan bij het vijfhonderdste sterfjaar van de kunstenaar. Den Bosch is de stad waar hij als Jheronimus van Aken werd geboren, waar hij zijn meesterwerken schilderde en waaraan hij zijn artiestennaam Bosch ontleende. Hij onderscheidde zich door het schilderen en tekenen van monsters, duivelse figuren, engelen en heiligen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mungo Jerry - In The Summertime

Mungo Jerry - In The Summertime

Klik op de foto om ze te beluisteren


Mungo Jerry is de naam van een Engelse popgroep, die vooral begin jaren 70 succes had. Hierna zijn ze nog jaren actief geweest, met een steeds veranderende bezetting, maar met Ray Dorset altijd als voorman. Ze zijn vooral bekend door hun hits "In the Summertime", "Lady Rose" en "Alright alright alright", dat een bewerking is van "Et moi, et moi, et moi" van de Franse zanger Jacques Dutronc.

» Reageer (0)
05-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de populairste methode voor het vergroten van je productiviteit

Dit is de populairste methode voor het vergroten van je productiviteit

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/3/2/20150705102346/media_xll_7846727.jpg

De methode uit het boek 'Getting Things Done' van de Amerikaan David Allen is de bekendste en volgens miljoenen mensen de effectiefste manier om productiever te worden. Deze week kwam een herziene versie uit. De Nederlandse krant nrc.next legt uit hoe je zelf aan de slag kunt.

Allens boek Getting Things Done kwam vijftien jaar geleden uit en geldt sindsdien als hét boek over productiviteit. Het is in dertig talen vertaald en er zijn wereldwijd meer dan twee miljoen exemplaren van verkocht. Het uitgangspunt van de methode-Getting Things Done (GTD) is eenvoudig: ruimte creëren in je hoofd, zodat je je met volle aandacht kunt richten op wat je moet doen.

De methode werkt met een stappenplan. Stap één van GTD is alles op te schrijven wat er nog moet gebeuren. Dat opschrijven is nodig, omdat we slecht zijn in het onthouden van dingen. Vervolgens moet je al die doelen en acties organiseren, op een manier waardoor je precies weet wat je op welk moment moet doen.

Allen pleit voor een Systeem, met hoofdletter S. Dat Systeem bevat al onze taken die moeten uitgevoerd worden, onderverdeeld in een inbox, een lijst met 'eerstvolgende acties', een 'later/misschien'-lijst, een agenda en een archief. Het Systeem moet op z'n minst één keer per week worden bijgewerkt.

Afgelopen week kwam een herziene versie van het boek uit, ook in Nederlandse vertaling. Technologische ontwikkelingen en nieuwe inzichten in de cognitiewetenschappen maakten delen van het eerste boek achterhaald. Grootste verschilpunt is dat het beoogde doelpubliek is veranderd. Het eerste boek was gericht op managers, de hernieuwde versie richt zich op een bredere doelgroep: van CEO's tot studenten, van huisvrouwen tot gepensioneerden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijngaarden Champagne en Bourgogne zijn Unesco-werelderfgoed

Wijngaarden Champagne en Bourgogne zijn Unesco-werelderfgoed

http://static3.hln.be/static/photo/2015/4/7/10/20150705000235/media_xll_7846510.jpg

De wijngaarden, -huizen en -kelders van de Champagne en enkele wijngaarden in Bourgogne zijn erkend als werelderfgoed. Dat maakte de Unesco bekend.

De VN-organisatie voor Cultuur vergaderde deze week in het Duitse Bonn, waar bijna 40 dossiers voor de erkenning als werelderfgoed besproken werden. Voor Frankrijk stonden de wereldberoemde wijngaarden op het programma.

Voor de Champagne werd onder meer gewezen op de bijzondere techniek voor de sprankelende wijn door een tweede fermentatie in de fles, die al gehanteerd wordt sinds het begin van de 17e eeuw.

Voor de Bourgogne gaat het om de percelen op de hellingen van de Côte de Nuits en van Beaune, die door hun geologie en ligging "een uniek karakter aan de wijn geven". Ook de dorpen in dat gebied en de stad Beaune zijn erkend als werelderfgoed, net als het historische centrum van Dijon. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny Cash - Hurt

Johnny Cash - Hurt

Klik op de foto om hem te beluisteren






Johnny (J.R.) Cash (Kingsland (Arkansas), 26 februari 1932 - Nashville (Tennessee), 12 september 2003) was een Amerikaanse countryzanger, gitarist en singer-songwriter. Hij werd wereldwijd bekend als The Man in Black (De man in het zwart) en viel op door zijn diepe baritonstem. Hij was van 1954 tot 1966 getrouwd met Vivian Liberto en vanaf 1968 met June Carter Cash, die op 15 mei 2003 overleed. Johnny Cash overleed later datzelfde jaar op 71-jarige leeftijd in zijn woning in Hendersonville, vlakbij Nashville vanwege ademhalingsstoornissen, veroorzaakt door diabetes. Hij was een van de invloedrijkste zangers in het country-genre.



» Reageer (0)
04-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Activisten protesteren bijna naakt en met nepbloed tegen stierenrennen in Pamplona

Activisten protesteren bijna naakt en met nepbloed tegen stierenrennen in Pamplona

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/15/3/20150704183540/media_xll_7846008.jpg

Een honderdtal dierenrechtenactivisten heeft vandaag bijna naakt en bedekt met vals bloed gemanifesteerd tegen de omstreden stierenrennen in het Noord-Spaanse Pamplona, die maandag van start gaan. Het gaat om leden van Peta en AnimaNaturalis.

De meeste manifestanten zijn volledig bedekt met vals bloed, anderen dragen valse stierenhoorns. Ze hebben borden bij met daarop in verschillende talen de boodschap "de straten van Pamplona zijn gekleurd met stierenbloed". De dierenrechtenactivisten willen zo de aandacht trekken op het feit dat "tientallen stieren verwondingen oplopen, terwijl de deelnemers hen achtervolgen, slaan en terroriseren, alvorens uiteindelijk te sterven in de arena", klinkt het in een mededeling.

Het San-Fermínfestival, in het kader waarvan de stierenrennen worden georganiseerd, lokt jaarlijks duizenden personen vanuit de hele wereld. Stieren worden er gelost in de straten, achter de lopers die traditioneel gekleed zijn in het wit met een rode sjaal. Uiteindelijk worden ze naar de arena's geleid, waar ze gedood worden tijdens de stierengevechten in de loop van de dag. Elk jaar raken bij de stierenlopen bovendien mensen gewond; soms komen zelfs mensen om het leven.

Peta roept Spanje al jaren op om een einde te maken aan deze traditie. Het land kent bovendien nog andere omstreden tradities met stieren. Zo worden in november tijdens het festival 'El Toro Jubilio' in de stad Medinaceli lappen met pek aan de hoorns van stieren vastgemaakt en vervolgens in brand gestoken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wou priester losgeld voor gestolen schilderij van de Rechtvaardige Rechters ?

Wou priester losgeld voor gestolen schilderij van de Rechtvaardige Rechters ?

http://oi58.tinypic.com/2vkgcn7.jpg

De mysterieuze diefstal van de Rechtvaardige Rechters kent een nieuwe episode. Volgens een 91-jarig vrouw werd het paneel van het meesterwerk Het lam Gods door meerdere daders gestolen. Haar nonkel, kanunnik Kamiel Van Ongeval, was het kopstuk achter de verdwijning. De priester wou losgeld van het bisdom zodat hij gedupeerden kon terugbetalen na verkeerde beleggingen tijdens de bankencrisis.

Wie dacht dat het onderzoek naar de Rechtvaardige Rechters, dat verdween in 1934, sinds enkele nieuwe gebeurtenissen in een definitieve plooi kwam te liggen, is eraan voor de moeite. Recent viel de politie binnen bij een Gentse familie en onthulde oud-bankdirecteur Jan Bosselaers nog dat de Kredietbank in de jaren '80 benaderd is door een advocaat die het paneel wilde verkopen voor 20 miljoen Belgische frank (500.000 euro).

Iedereen ging er altijd van uit dat de diefstal van het schilderij van de gebroeders van Eyck uit de Sint-Baafskathedraal het werk was van één dader, namelijk Arsène Goedertier. Gisteren gooide Christiana De Geest echter een ander licht op de zaak: het paneel werd volgens haar door meerdere daders gestolen en het kopstuk achter de verdwijning was kanunnik Kamiel Van Ongeval. De 91-jarige vrouw is de achternicht van Van Ongeval uit Deftinge bij Geraardsbergen, wiens jongere broer in de tijd pastoor-deken was in Wetteren. Net op dat moment was Goedertier daar koster.

"Ik heb van mijn ouders gehoord dat het nonkel kanunnik was die het kopstuk was van dat kringetje rond de diefstal", getuigt ze in het VRT-journaal. "Alléén heeft hij dat niet gedaan. Hij had hulp, maar ik weet niet van wie."

Waarom zou de kanunnik dan achter de diefstal zitten? Heel simpel: een geldkwestie. Al in de jaren negentig van de vorige eeuw werd er al een verband gelegd tussen Van Ongeval en de verdwijning. De geestelijke haalde geld op bij de katholieke Gentenaren voor de goede werking van het bisdom. Door verkeerde beleggingen en de bankencrisis, ging dat geld in rook op.

Van Ongeval vond dat de gedupeerden hun zuurverdiende centen moesten terugkrijgen. Zijn collega's waren niet opgezet met dat idee en weigerden. Daarom zou hij door de verdwijning druk willen zetten hebben op het bisdom om zo geld los te weken.

"Ik weet dat hij zijn fortuin en het geld dat hij van de bank gehaald heeft tot de laatste cent aan de arme mensen heeft gegeven. Maar de adel heeft zijn geld niet teruggekregen", zo vertelde ze. Waarom ze nu pas met het verhaal op de proppen komt? "Alles werd toegedekt. Wij moesten zwijgen als we iets gehoord hebben. Mijn moeder had een zeer nauwe band met nonkel, maar ze liet weinig los uit angst voor een schandaal. Daarom heeft ze het meegenomen in haar graf."  (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!