Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




28-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bescherming loont: meer reuzenpanda's in China

Bescherming loont: meer reuzenpanda's in China

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/7/11/20150228093259/media_xll_7523561.jpg

De met uitsterven bedreigde reuzenpanda's stellen het beter in China. De populatie is gestegen naar 1.864 panda's in natuurreservaten en bossen daarbuiten. Dat blijkt uit cijfers van de bevoegde autoriteiten in Peking. Bij de laatste telling van de dieren in 2003 ging het nog om ongeveer 17 procent minder exemplaren. Natuurbehoudsorganisatie WWF - die het dier overigens als logo heeft - stelt in een persbericht dat "de bescherming van de bedreigde reuzenpanda haar vruchten afwerpt, al blijft er veel werk om te zorgen dat de soort niet meer in gevaar zou zijn."

"De Chinese overheid heeft veel gedaan om leefgebied van de reuzenpanda's te behouden en bedreigingen weg te nemen", zegt Franck Hollander, biodiversiteit-expert bij WWF. Dat gebeurde in nauwe samenwerking met de organisatie. "We zagen al langer dat de populatie panda's niet meer afnam. Nu het aantal in het wild levende reuzenpanda's stijgt, blijkt dat natuurbescherming echt zin heeft."

Behalve de toename in aantal, blijkt uit de telling ook dat de dieren zich geografisch verspreiden. Het leefgebied nam zo toe met 11,8 procent in vergelijking met 2003. Het gebied omvat nu 2.577.000 hectare, aldus WWF. Van alle reuzenpanda's leeft 33,2 procent buiten natuurreservaten.

Ondanks het positieve nieuws, waarschuwt de natuurbehoudsorganisatie dat de populatie nog onder druk staat. "Stroperij vindt weliswaar niet meer plaats, maar aanleg van wegen en spoorlijnen, mijnbouw en bouw van dammen, komt vaker voor", aldus WWF. Daardoor dreigt ongeveer 12 procent van de dieren buiten reservaten geïsoleerd te raken van hun soortgenoten. De organisatie pleit voor de aanleg van panda-ecoducten en ecologische corridors. (br.hln)


» Reageer (0)
27-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet doodskisten, deze capsules veranderen je geliefde in een boom

Vergeet doodskisten, deze capsules veranderen je geliefde in een boom

http://static3.hln.be/static/photo/2015/3/2/7/20150227104843/media_xll_7520887.jpg

De Italiaanse ontwerpers Anna Citelli en Raoul Bretzel zijn gepassioneerd door het milieu. Zo gepassioneerd zelfs dat ze een milieuvriendelijke manier hebben bedacht om ... mensen te begraven.

"Het duurt 10 tot 40 jaar vooraleer bomen volgroeid zijn", staat er te lezen op de website van Capsula Mundi, het gezamenlijk project van Citelli en Bretzel. "De doodskisten gemaakt van het hout van die bomen worden amper drie dagen gebruikt." Dat vonden de twee absurd, en dus besloten ze een manier te bedenken om bomen te redden én nieuwe exemplaren te planten.

http://static0.hln.be/static/photo/2015/12/11/1/20150227105441/media_xll_7520896.jpg



Het idee van Capsula Mundi in een notendop: eens iemand sterft, wordt hij of zij in foetushouding in een eivormige capsule geplaatst, die gemaakt is van organische materialen en dus 100% afbreekbaar. Die capsule wordt, net als een zaadje, in de grond begraven. Daarbovenop wordt een boom naar keuze geplant, die 'gevoed' wordt door de capsule.

Na verloop van tijd zouden begraafplaatsen zo vervangen worden door 'herdenkingsbossen', maar er is één klein probleem: Italië verbiedt deze manier van mensen begraven en dus blijft het voorlopig bij een concept. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse dakloze vindt voor eeuwig onderdak in Vaticaan

Vlaamse dakloze vindt voor eeuwig onderdak in Vaticaan

http://static3.hln.be/static/photo/2015/17/4/12/20150227094614/media_l_7520787.jpg

Een Vlaming is de allereerste dakloze die in het Vaticaan is begraven tussen bisschoppen en prinsen. Willy Herteleer leefde bijna twintig jaar als zwerver op en rond het Sint-Pietersplein. Toen hij stierf, gaf de paus uitzonderlijk toestemming om hem op Campo Santo te begraven. "Hij was een missionaris van de straat", luidt het vandaag Het Laatste Nieuws.

Het verhaal van Willy Herteleer, die op 12 december vorig jaar op 80-jarige leeftijd stierf, gaat de wereld rond. Herteleer zorgde dan ook voor een opmerkelijke primeur: hij is de eerste dakloze die van de paus op heilige grond begraven is. Op Campo Santo Teutonico, het Duitse kerkhof in Vaticaanstad, liggen verder alleen bisschoppen, pelgrims en prinsen. "Willy heeft vele mensen de weg naar God gewezen. Hij was een missionaris van de straat. In die zin wás hij een pelgrim", zei de verantwoordelijke van de begraafplaats, Hans-Peter Fischer.

Herteleer werd in 1935 geboren in Antwerpen. Volgens zoon Patrice (54) is hij 19 jaar geleden naar Rome vertrokken met een religieuze organisatie. "Hij liet alles achter: zijn huis, zijn meubels, zijn familie... Sindsdien heb ik hem nog één of twee keer gezien. We hoorden dat hij ijzer verkocht om geld te verdienen."

De Vlaamse pelgrim liet drie kinderen achter in Antwerpen. Een vrouw had hij niet meer - hij was al gescheiden. Ook tijdens zijn jaren in België had hij weinig contact met zijn familie. Herteleer werd op 12 december binnengebracht in het Santo Spirito-ziekenhuis in de buurt van het Vaticaan. Een voorbijganger had hem onderkoeld gevonden op straat. De Antwerpenaar stierf in het ziekenhuis, maar had geen identiteitsbewijs bij zich. Enkele dagen later werd het lichaam geïdentificeerd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse uniefs verleiden steeds meer buitenlandse onderzoekers

Vlaamse uniefs verleiden steeds meer buitenlandse onderzoekers

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/11/9/20150227084157/media_xll_7520709.jpg

Buitenlandse onderzoekers vinden steeds vlotter hun weg naar de Vlaamse universiteiten, zo blijkt uit cijfers van de KU Leuven, de UGent en de Universiteit Antwerpen. Vooral de wetenschappelijke faculteiten kleuren door krapte in eigen land snel internationaal. Dat schrijft De Tijd.

"Twee jaar geleden bedroeg het aandeel doctoraten door buitenlandse studenten amper 30 procent", zegt Liliane Schoofs, vicerector onderzoeksbeleid aan de KU Leuven. "Nu heeft de meerderheid van de faculteiten 40 procent bereikt. Hier en daar is de verhouding tussen het aantal buitenlandse doctorandi en de Vlaamse zelfs fiftyfifty."

In het academiejaar 2009-2010 namen in Antwerpen buitenlandse onderzoekers 29 procent van de afgelegde doctoraten voor hun rekening. Vijf jaar later is dat al 35 procent. In Gent groeide het aantal buitenlandse onderzoekers tussen 2009 en 2013 met 10 procentpunten, van 25 naar 35 procent.

De populariteit van de Vlaamse universiteiten is deels te danken aan een hertekening van de financiering. Maar universiteiten gaan ook veel bewuster op zoek naar buitenlandse profielen. Vooral voor de wetenschappelijke en ingenieursopleidingen is actief rekruteren broodnodig. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze broers wisselen al jarenlang dezelfde kaart uit

Deze broers wisselen al jarenlang dezelfde kaart uit

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/5/5/20150227085415/media_xll_7520720.jpg

Met Facebook en alle technologie durven we soms vergeten dat niets echt 'gelukkige verjaardag' zegt zoals een verjaardagskaart op de grote dag. Dat hebben deze twee broers goed begrepen. Al gingen zij een stapje verder. Zo sturen ze al sinds 1987 dezelfde kaart over en weer.

Eén van de zonen van de broers plaatste enkele foto's van de verjaardagskaart op reddit. Blijkbaar wisselt het duo al 28 jaar dezelfde kaart uit. Ieder jaar schrijven de broers er nieuwe gelukswensen op. Traditiegetrouw is er ook steeds een dollarbriefje in te vinden.

Uiteraard zijn ook zij menselijk en zijn ze wel eens wat te laat of slaan ze door vergeetachtigheid een jaartje over, maar de traditie houdt nog steeds stand. Om zich ervan te verzekeren dat de kaart niet verloren gaat in de post, zorgen de broers dat ze hun papieren gelukswensen steeds zelf aan de ander overhandigen. Trouwens, de naam die op de enveloppe is doorgekrast? Dat is een ex-vrouw. (br.hln)


» Reageer (0)
26-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakt en honing: gewaagd maar geslaagd

Naakt en honing: gewaagd maar geslaagd

http://static1.hln.be/static/photo/2015/6/1/12/20150226075922/media_xll_7517622.jpg

Normaal fotografeert Blake Little Hollywoodsterren maar voor een keer brengt hij gewone mensen voor de lens die voor de gelegenheid bedekt zijn met liters honing.

In de fotoserie Preservation lijken mensen 'bevroren' in de tijd. Van baby's tot bejaarden en honden: allen kregen het plakkerige goedje over zich heen.

"Honing heeft als eigenschap om mensen op een universele manier te transformeren", vertelt Little in een YouTube-video die ons een blik gunt achter de schermen. Honing kan vormen versterken en onsterfelijkheid suggereren.

De prachtige fotoserie wordt momenteel tentoongesteld in de Paul Kopeikin Gallery in Los Angeles en zal ook in boekvorm worden uitgegeven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand kijkt om naar kind dat rilt van de kou tot deze bijzondere man passeert...

Niemand kijkt om naar kind dat rilt van de kou tot deze bijzondere man passeert...

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Het is barkoud in New York. De temperatuur stijgt nauwelijks boven het vriespunt uit. Op de grond van een drukke winkelstraat ligt er een arm kind te rillen van de kou. Wie gaat hem helpen?

Twee uren gaan voorbij tijdens het sociale experiment. Passanten gunnen de jongen amper een blik, laat staan dat ze zich om hem bekommeren. Nochtans draagt hij enkel broek en T-shirt vol gaten en moet hij het stellen zonder schoenen.

Degene die hem uiteindelijk wel helpt, blijkt een man te zijn die hem het beste begrijpt... (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste vluchthuis voor mannen

Eerste vluchthuis voor mannen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/6/15/2/20150226060742/media_xll_7517432.jpg

Mannen die het slachtoffer zijn van extreem familiaal geweld kunnen vanaf volgende maand terecht in een vluchthuis in de regio rond Mechelen. Dergelijke geheime opvangplaatsen voor vrouwen bestaan al langer in ons land, maar voor mannen is het een primeur. Dat bericht De Morgen.

Vorig jaar was een op de tien vrouwen het slachtoffer van partnergeweld. Bij mannen ging het volgens cijfers van het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk om een op de twintig. Voor vrouwen bestaan vluchthuizen bijna veertig jaar, en vandaag is er ook voor mannen vraag naar opvang. De meest voorkomende aanleiding is partner- of eergerelateerd geweld, zowel binnen het gezin als in een bredere familiale context.

"Dan gaat het bijvoorbeeld om mannen die een relatie hebben met een vrouw uit een andere geloofsgemeenschap, terwijl de familie al een huwelijk heeft gearrangeerd met iemand uit de eigen gemeenschap", vertelt Yolanda Switten van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) Boom Mechelen Lier, dat het eerste Belgische vluchthuis voor mannen opricht. "Maar ook homoseksuele mannen kunnen gebukt gaan onder extreem fysiek of psychisch geweld uit de familiale omgeving." (br.hln)


» Reageer (0)
25-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carole King - You've Got A Friend

Carole King - You've Got A Friend

Klik op de foto om haar te beluisteren






Carole King (9 februari 1942; Brooklyn, New York), Carole King, is een Amerikaanse singer-songwriter die in de jaren zestig hits schreef voor anderen; met en zonder haar eerste echtgenoot Gerry Goffin. Zoals daar zijn;

    Will you love me tomorrow (een hit van The Shirelles),
    Take Good Care of My Baby (Bobby Vee),
    The Loco-motion (Little Eva)
    A Natural Woman (Aretha Franklin).

Zelf had ze in 1962 een hit met It Might As Well Rain Until September, dit werd ook opgenomen door de Engelse zangeres Helen Shapiro.

In de jaren zestig heeft ze enkele malen geprobeerd een solocarrière van de grond te krijgen, wat echter steeds mislukte. Na haar scheiding van Gerry Goffin is ze getrouwd met musicus Charles Larkey en verhuisd naar de Amerikaanse westkust.

Daar formeerde ze met Danny Kortchmar de groep The City, die slechts één (geflopt) album - Now that everything's been said - heeft uitgebracht.

In 1970 verscheen haar eerste solo-album, het eveneens geflopte Writer. In 1971 kwam ze met het succesvolle Tapestry, haar meest bekende en meest gewaardeerde album. Tapestry wordt beschouwd als één van de beste elpees in de popmuziek van de jaren zeventig. Hierop staan enkele van de vroegere hits die ze met Gerry Goffin schreef en het nummer You've got a friend. Dit werd overigens een hit van James Taylor, die ook op Tapestry te horen is, als muzikaal begeleider. Ook staat hierop het nummer Where you lead, dat rond de eeuwwisseling hernieuwde belangstelling won, doordat het de titelsong was van de televisieserie Gilmore Girls.

Hierna heeft ze nog een aantal goed verkopende albums gemaakt zoals Music (1971), Rhymes and Reasons (1972) en Wrap Around Joy (1974). In 1974 had ze ook een hit met Corazon.

In 1975 schreef ze samen met Goffin Thoroughbred, met James Taylor, David Crosby en Graham Nash. In 1977 trouwde ze met Rick Evers, die een jaar later aan een overdosis heroïne overleed.

In de jaren '80 bracht ze nog een aantal albums uit en zette zich in voor het milieu en voor de Democratische Partij.

In 2010 vierde ze het dertigjarig jublieum van haar eerste duoconcert met James Taylor in de Troubadour. Beide artiesten zongen apart en samen en speelden gitaar en piano op elkaars nummers. Dit beviel zo goed dat ze daarna op tournee gingen met een band bestaande uit Kings schoonzoon en Taylors toenmalige begeleidingsmuzikanten.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hartverscheurende brief aan overleden vader ligt te verkommeren op straat

"Liefste papa, ik mis je": hartverscheurende brief aan overleden vader ligt te verkommeren op straat

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/9/11/20150225170507/media_xll_7516151.jpg

"Liefste papa. 's Nachts kijk ik naar de hemel en maak ik een wens richting de ster die het meest schittert. Ik beeld me in dat jij dat bent." En zo ging het nog wel even door in deze brief, die emotioneel naar het hart grijpt.

Zonde dat die boodschap aan een overleden vader zomaar lag te verkommeren op de parking van een café in het Britse Sumerset. Stomweg kwijtgespeeld, oordeelde de uitbaatster. En dus zette ze een foto van de brief op haar Facebookpagina om de rechtmatige eigenaar terug te vinden.

"Een van de klanten kwam dit afgeven", klonk het. "Het is een hartverscheurende brief van een jong meisje aan haar vader die nu in de hemel is. Help haar mee zoeken, dit kunnen we nooit zomaar weggooien."

Missie geslaagd, want vanmorgen liet de 51-jarige Nicki Holroyd weten dat de familie van het meisje het kostbare eerbetoon komen ophalen is. "Ze zijn zeer dankbaar en opgelucht dat we zo gereageerd hebben en de brief nu weer in hun bezit is."

Hieronder kan u de volledige inhoud van de brief lezen.

Liefste papa. Ik hou van jou. Ik mis je zo erg en wens dat je nu hier bent. 's Nachts kijk ik naar de hemel en maak ik een wens richting de ster die het meest schittert. Ik beeld me in dat jij dat bent.

Op je verjaardag, vaderdag, mijn verjaardag en Kerstmis denk ik altijd aan jou. Soms ben ik blij, soms verdrietig. Maar op dit moment kan ik je in mijn hart voelen en denk ik constant aan jou.

Ik wou wel dat we nog één keer afscheid hadden kunnen nemen met een knuffel alvorens je je reis naar je nieuwe thuis in de hemel aanvatte. Ik weet dat al mijn broers en zussen en iedereen in de familie je ook elke dag mist.

Ik wou dat je nog altijd hier was, maar tot we elkaar weer ontmoeten zal ik je laten rusten. Ik hou enorm veel van jou xx RIP papa xx en ik hoop dat je blij bent waar je bent xxx

Heel veel liefs, je kleine meid Summer, ik hou van jou xxxxxx (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen kende het lot van dit meisje

"Iedereen kende het lot van dit meisje"

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/12/8/20150225104314/media_xll_7515083.jpg

Het was een duister geheim dat al jaren doorheen een dorp in de Chinese Hubei provincie spookte. Iedereen wist ervan maar niemand deed iets tot één foto een van de meest afschuwelijke mishandelingen ooit blootlegde.

Toen de nu 24-jarige Zhang Qi in 2009 haar vriend moest dumpen van haar ouders, ondernam ze meerdere pogingen om van huis weg te lopen. Daarna vertelde het koppel dat hun dochter geestesgestoord was en sloten haar op in een oud, vervallen huis gewoon omdat ze haar vriendje niet leuk vonden.

Invloedrijk
"Haar ouders zijn invloedrijke mensen en dorpsbewoners kregen de boodschap zich niet te moeien", verklapte Chow Jen uit het plaatsje Jingang. "Iedereen kende het lot van het meisje."

Bedreigingen
"Ik verhuisde en bezocht het dorp sporadisch, dus ik gaf niet om hun bedreigingen. Nadat de lokale autoriteiten weigerden om in te grijpen, plaatste ik foto's van dat arme meisje online." Volgens Chow claimden de ouders dat hun dochters labiel was en dat ze opgesloten werd voor haar eigen bestwil.

Dier
"Telkens ik naar Jingang terugkeerde voor het Chinese Nieuwjaar zocht ik haar in het geheim op. Tijdens mijn laatste bezoek zag ik haar liggen op een bed van stro met enkele dekens en wat voedsel en besloot ik dat het genoeg was geweest. Of ze nu mentale problemen had of niet, dat meisje werd als een dier behandeld. Ik werd er ziek van en contacteerde de politie en plaatste enkele beelden op internet."

Censuur
Tot dusver hebben noch de autoriteiten, noch de politie enig commentaar gegeven over de hartverscheurende zaak. De Chinese overheid heeft naar verluidt de beelden gecensureerd. Hoe het met het meisje ondertussen gesteld is, is onbekend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom stuurde deze vrouw haar online lover al meer dan 1,4 miljoen dollar?

Waarom stuurde deze vrouw haar online lover al meer dan 1,4 miljoen dollar?

Klik op de foto om de video te bekijken


Dr. Phil staat garant voor waanzinnige verhalen en bizarre getuigenissen en dat is in de nieuwste aflevering niet anders. Sarah is tot over haar oren verliefd op een zeker Chris Olsen, een man die ze leerde kennen op het internet maar nog nooit heeft ontmoet. Ondertussen heeft Sarah al meer dan 1,4 miljoen dollar naar haar grote liefde gestuurd.
Sarah is al 17 maanden aan het online daten met Chris, maar tot een ontmoeting is het nog nooit gekomen. "Hij heeft me verteld dat hij weduwnaar is en twee dochters heeft en in Zuid-Afrika woont voor zijn werk. Hij heeft al vijf of zes keer geprobeerd om naar Amerika te komen, helaas zonder succes", vertelt Sarah.

Chris blijkt ook een echte poeet te zijn die Sarah met zijn mooie woordjes zo rond zijn vinger windt. "Hij zegt dingen zoals "Hoe gaat het met mijn koningin?" of "Hoe gaat het met mijn bloem", aldus Sarah die soms uren aan een stuj met Chris babbelt.

Hoewel ze hem nog nooit heeft ontmoet, stuurt Sarah voortdurend geld op naar Chris, die pech wel lijkt aan te trekken. Een gestolen kredietkaart, hotelrekeningen, advocatenrekeningen, ziektes, borg... Alle redenen zijn goed om Chris geld op te sturen en hem "uit de nood te helpen". Toch gelooft Sarah niet dat ze met een oplichter te maken heeft: "Ik geloof echt dat hij de waarheid vertelt en hij heeft me verzekerd dat hij alles zal terugbetalen als hij terug in het land is".  

Sarah roept nu de hulp in van Dr. Phil om Chris op te sporen, zodat ze kunnen trouwen. Is Chris een oplichter of is hij een goede ziel die gewoon 1,4 miljoen dollar aan pech heeft gehad in de laatste 17 maanden? (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grumpy Cat heeft concurrentie, maak kennis met Sauerkraut

Grumpy Cat heeft concurrentie, maak kennis met Sauerkraut

http://static3.hln.be/static/photo/2015/10/8/11/20150224132431/media_xll_7512971.jpg

De eeuwig slecht gehumeurde Grumpy Cat heeft er een concurrent bij, namelijk de Amerikaanse Sauerkraut (lees: zuurkool in het Duits). Deze kat heeft een al even verzuurde gezichtsuitdrukking, wat het diertje een gigantisch populair Instagramaccount oplevert. Ontmoet de sensatie van het jaar.

De tweejarige Sauerkraut werd uit het dierenasiel gered door het liefdevolle koppel Amy en Patrick Bender uit de Amerikaanse staat Oklahoma. In eerste instantie was het de bedoeling om Sauerkraut op iets latere leeftijd af te staan voor adoptie, maar het koppel raakte te gehecht aan het diertje. De kat die wegens een neurologische aandoening zowat permanent afkeurend kijkt is dan ook de schattigheid zelve. Door de aandoening bleef ze namelijk klein. "Ze weegt nu ongeveer 2,5 kilo en is volgroeid. Veel mensen zijn verbaasd over haar kleine omvang, maar ze is volwassen en ze heeft een attitude waar je 'u' tegen zegt", vertelde Amy aan de DailyMail.

Sauerkraut is met haar 33.000 volgers een gigantische hit op Instagram, (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit het ultieme middel tegen stress?

Is dit het ultieme middel tegen stress?



De mensen achter Youtube-kanaal Soulpancake zochten (én vonden) het ultieme middel tegen stress. Ze nodigden enkele gestresseerde mannen en vrouwen uit om plaats te nemen in een glazen box in het park, en toen gebeurde er dit ... klik op de foto om de video te bekijken

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat eet je best (niet) voor je gaat slapen

Wat eet je best (niet) voor je gaat slapen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/16/12/20150225041605/media_xll_7513557.jpg

Wat je eet voor je onder de wol kruipt, kan je nachtrust aanzienlijk beïnvloeden. In goede én in slechte zin, dus wie als een roosje wil slapen, volgt best deze richtlijnen.

SUPER SLAAPSNACKS

- Kersen. Een zoete snoeperij die je jezelf nog mag gunnen 's avonds, want het fruit is één van de weinige voedingsmiddelen die van van nature melatonine bevatten. Dit hormoon wordt normaal gezien door je lichaam aaangemaakt, maar wordt ook vaak aan slaapmedicatie toegevoegd. Vervang die pil door een handvol kersen, en snurken maar.

- Magnesium. Voedsel dat veel magnesium bevat, zoals groene bladgroenten en advocado, kunnen jouw ritje naar dromenland aangenamer maken. Studies bevestigen het gunstig effect van magnesium op de kwaliteit en lengte van jouw slaap én je staat 's ochtends makkelijker op. Toast met zelfgemaakte guacamole als avondsnack? Bring it on!

- Volle granen. De gedroomde combinatie voor een goede nachtrust, is een avondmaal dat granen met eiwitten combineert. Brood, pasta of rijst gecombineerd met een eierbereiding of eiwitrijk gevogelte zoals kip of kalkoen, vormen een ideale avondmaaltijd voor wie daarna heerlijk wil rusten.

-Tryptofaan is een goddelijk natuurlijk slaapmiddel. Het aminozuur stimuleert de aanmaak van serotonine, een hormoon dat mee de slaap regelt. Noten, kalkoen, sojabonen of pompoenpitten bevatten grote hoeveelheden tryptofaan en passen perfect in een rustgevende maaltijd 's avonds.

SNEAKY SLAAPSTELENDE SNOEPERIJEN

- Vet voedsel. Helaas, die zak chips of die pot ijs voor televisie verstoort onze nachtrust. Het duurt lang voor ons lichaam die vette snacks kan verteren, waardoor ons lichaam (half) wakkerblijft tijdens het verteringsproces. Een onregelmatige nachtrust is het gevolg.

- Alcohol. Die twee glaasjes rode wijn 's avonds maken je inderdaad slaperig, maar toch is het niet de perfecte slaapmuts, zoals velen denken. In werkelijkheid zorgt alcohol voor het slapengaan voor een onregelmatige slaap waarbij je vaak wakker wordt, ook al merk je dat zelf niet. Beperk je tot één glaasje om dat effect te vermijden.

- Koffie. Surprise, surprise, koffie houdt je wakker. Om er geen slechte nachtrust aan over te houden, beperk je jouw cafeïne-inname beter tot 200 à 300 mg per dag. Vermijd ook om 's avonds nog koffie te drinken. Cafeïne vind je trouwens ook in chocolade, frisdrank, energiedrankjes en thee. Opletten dus met die zoetigheden voor het slapengaan.


LAAT ETEN EN SNACKEN


Enkele uren voor het nachtlampje uitgaat eet je in het beste geval niet. Maar wie laat thuis is of toch nog een beetje honger krijgt na de maaltijd, hoeft ook niet met een grommende maag te gaan slapen. Als je laat eet, neem dan een kleiner bord dan normaal. Zo overbelast je jouw lichaam niet bij de vertering. Wie wil snacken na de maaltijd zonder zijn slaap in de war te sturen, hier nog enkele nachtrustvriendelijke suggesties:

- een volkoren cracker met pindakaas
- een tas warme melk
- yoghurt met een halve banaan en eventueel wat gehakte walnoten
- twee kopjes popcorn met een beetje olijfolie of honing

Smakelijk en slaap zacht! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby ontdekt in Antwerpse vondelingenschuif

Baby ontdekt in Antwerpse vondelingenschuif

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/15/4/20150225085621/media_xll_7514899.jpg

In de vondelingenschuif van Moeders voor Moeders in Borgerhout is een baby aangetroffen.

Antwerps OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA) houdt vanmiddag om 12 uur een persconferentie "met betrekking tot de Antwerpse vondelingenschuif", meldt zijn kabinet in een korte mededeling. Het persmoment zal plaatsvinden in het gebouw van Moeders voor Moeders - de vzw achter de vondelingenschuif - in de Helmstraat nummer 87-89 in Borgerhout.

Vooraf zullen geen verdere verklaringen worden afgelegd, klinkt het nog. Meer details zijn dus nog niet bekend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer zijn grote vriend urenlang vastzit in modder, doet dappere teckel dit

Wanneer zijn grote vriend urenlang vastzit in modder, doet dappere teckel dit


Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Een teckel, genaamd Razor, wordt als een held onthaald in de Amerikaanse staat New Mexico. Dankzij de volharding van het dappere hondje kon zijn veel grotere vriend, de Sint-Bernard Jazzy, gered worden uit een diepe modderpoel.

Volgens de Amerikaanse media ontsnapte Jazzy vorige week aan de aandacht van zijn baasje en wist door een openstaande poort te glippen. Maar het grote avontuur van de Sint-Bernard in het stadje Belen eindigde al snel in een modderpoel waar het dier helemaal kwam vast te zitten. De hond kon geen vin meer verroeren.

Het zag er dus helemaal niet goed uit voor Jazzy tot teckel Razor voorbijkwam en merkte dat zijn grote vriend in moeilijkheden verkeerde. Toen het baasje van de teckel hem die morgen zag, vond hij dat de hond vreemd deed. "Ik gaf hem eten maar hij gedroeg zich bizar en probeerde wellicht zo mijn aandacht te trekken", vertelde Tim Chavez aan zender KRQE.

Toen Chavez naar zijn werk vertrok, werd Razor helemaal wanhopig. Uiteindelijk wist het slimme hondje een buur te alarmeren. Die kwam af op zijn hysterische geblaf waardoor Razor hem door een veld naar een hulpeloze Jazzy leidde. Het moment voor de buur om de reddingsdiensten te bellen.

Acht reddingswerkers kwamen eraan te pas om de Sint-Bernard te bevrijden. Men vermoedt dat Jazzy minstens achttien uur lang heeft vastgezeten. In nood kent men zijn vrienden en dat geldt zeker voor Razor en Jazzy!

In Belen geraakt men niet uitgepraat over de heldendaad van Razor. Het gemeentepersoneel gaat het hondje dan ook eerstdaags in de bloemetjes zetten. Dik verdiend Razor!  (br.hln)


» Reageer (0)
24-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze eekhoorns zijn liever zelf fotograaf van dienst

Deze eekhoorns zijn liever zelf fotograaf van dienst

http://static2.hln.be/static/photo/2015/6/15/12/20150220203934/media_xll_7504512.jpg

De Russische fotograaf Vadim Troenov heeft opvallende kiekjes kunnen nemen van twee eekhoorns. Het lijkt alsof de ene een foto van de andere neemt, terwijl die statig met een sneeuwbal poseert. Een nieuw model èn natuurfotograaf lijken geboren. Een ongelooflijke timing van de fotograaf, al heeft die wel een beetje vals gespeeld.

De bovenstaande schattige foto waarbij de ene eekhoorn een foto lijkt te nemen van de andere is vertederend en ontegensprekelijk een prachtig staaltje dierenfotografie. Het is wel niet helemaal spontaan gebeurd. In de sneeuwbal zit voedsel verstopt, waardoor de fotograaf de diertjes vlak bij hem en de opgestelde camera kon krijgen. Voor de rest: knappe fotografische vaardigheden en een perfecte timing. Leuk!

Bekijk hier nog meer knappe foto's van Vadim Troenov. Troenov trekt niet zomaar foto's van eekhoorns. De diertjes hebben in Rusland geen goede reputatie en met vertederende foto's als deze probeert de natuurfotograaf die negatieve beeldvorming over eekhoorns te veranderen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De remedie tegen pinda-allergie: pinda's...

De remedie tegen pinda-allergie: pinda's...

http://static0.hln.be/static/photo/2015/7/7/5/20150224155711/media_xll_7513310.jpg

Door kinderen pinda's voor te schotelen kan je een eventuele latere pinda-allergie vermijden. Volgens een studie geldt deze aparte remedie niet alleen voor pinda's, maar bijvoorbeeld ook voor melk en eieren.

Volgens de studie kan je het risico op een pinda-allergie drastisch doen dalen door kinderen tussen de vier en elf maanden kleine hoeveelheiden pindaproteïnen voor te schotelen. Van een testgroep die geen pindaproteïnen kreeg voorgeschoteld, ontwikkelde 13,7 procent een allergie op latere leeftijd. Van de testgroep die wel pindaproteïnen toegediend kreeg, ontwikkelde slechts 1,9 procent een allergie.

Gideon Lack, een van de onderzoekers en hoofd van het Department of Pediatric Allergy aan het King's College London, meent dat een kind die de eerste tekenen van een allergie vertoont, onmiddellijk getest moet worden door een huidtest. "Maar ook bij een negatieve test moeten we kinderen aanmoedigen om pinda's te eten", aldus Lack.

De laatste dertien jaar is in de VS het aantal mensen met een pinda-allergie verviervoudigd van 0,4 procent in 1997 tot 2 procent in 2010. Voor sommige mensen kan een allergische reactie heel zware en soms dodelijke gevolgen hebben. Ze kunnen in een anfylactische shock geraken die enkel kan verdwijnen door epinefrine te injecteren. (br.hln)


» Reageer (0)
23-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In dit museum kunnen ook blinden de Mona Lisa zien

In dit museum kunnen ook blinden de Mona Lisa 'zien'

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/5/3/20150223163023/media_xll_7511268.jpg

Het bekende Museum van Prado in Madrid heeft een speciale expositie: het museum heeft samen met experten enkele wereldberoemde schilderijen zoals de Mona Lisa van Da Vinci in 3D nagemaakt, zodat slechtzienden en blinden deze prachtige cultuuriconen kunnen 'zien'.

De schilderijen in 3D mogen aangeraakt worden, waardoor ook blinden een mentaal beeld kunnen vormen van het schilderij en ook zij kunnen genieten van de schoonheid ervan. Ook de info naast de schilderijen is in braille voor een perfecte totaalervaring. Mooi initiatief (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!