Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy Joel - Piano Man

Billy Joel - Piano Man

Klik op de foto om hem te beluisteren





William Martin "Billy" Joel (The Bronx (New York), 9 mei 1949) is een Amerikaanse pianist, singer-songwriter en componist. Vanaf 1972 produceerde hij popmuziekhits (begonnen met de single Nocturne) tot zijn afscheid in 1993. Daarna ging hij nog af en toe op tournee (meestal met Elton John), naast het schrijven en opnemen van klassieke muziek.

Van jongs af aan had Joel sterke interesse in muziek, vooral klassieke muziek.

Hij werd hierbij geïnspireerd door onder andere Ray Charles, Dave Brubeck, Sam Cooke, The Rolling Stones, The Beatles, Otis Redding en Ludwig van Beethoven.

Joel werd op zijn veertiende jaar voor het eerst lid van een band. Ver in de jaren zestig maakte hij deel uit van de band Attila en daarna The Hassles. Ook speelde hij in pianobars onder de naam "Bill Martin". Zijn eerste soloalbum, "Cold Spring Harbor" (een referentie naar een klein dorpje aan de noordkust van Long Island (New York), overigens wereldberoemd vanwege het Cold Spring Harbor Laboratory waar ontdekker van de DNA structuur James Watson aan het hoofd staat), kwam in 1971 uit.

Joel ging op tournee met Elton John; gedurende de tournees speelden ze elkaars liederen en voerden duetten op. Joel werd in 1999 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

In januari 2007 werd bekendgemaakt dat Joel bezig was aan een nieuwe popsingle (de eerste sinds River of Dreams uit 1997). In februari kwam die single daadwerkelijk uit, getiteld All my life.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond die gedumpt werd naast koffer met zijn spullen heeft nieuw baasje

Hond die gedumpt werd naast koffer met zijn spullen heeft nieuw baasje

https://pbs.twimg.com/media/B9Ai9MBIgAEIC_Z.jpg

Herinnert u zich Kai nog, de hond die de schijnwerpers haalde nadat hij in een Schots treinstation aan zijn lot overgelaten werd? Eenzaam vastgebonden, naast een koffer met daarin een speeltje, een hondenbak, wat voedsel en zelfs een kussentje.

Het wereldberoemde huisdier heeft nu een nieuw baasje gevonden, in de persoon van Ian Russell. De 52-jarige waterkundige kwam als beste uit de bus uit honderden inzendingen die de dierenbescherming ontvangen had. "Ik kan niet geloven dat ze er net mij uitgepikt hebben. Mijn dalmatiër Mica is net voor Kerstmis gestorven en ik bleef achter met een gebroken hart. Ze is vijftien jaar bij mij gebleven en we brachten haast 24 uur per dag met elkaar door. Ze was mijn oogappel."

"Toen ik het verhaal van Kai hoorde, wist ik dat hij wel wat hulp kon gebruiken. Ik informeerde gewoon of er iets was dat ik kon doen en kijk nu: het lot heeft beslist."

Russell verzekert dat Kai vanaf nu een actief en avontuurlijk leven zal krijgen. "Ik kom in het hele land en werk meestal buiten. Kal zal me vergezellen en als het kan, laat ik hem buiten spelen. Vervolgens springen we weer in ons busje, op naar de volgende plek. We zullen altijd bij elkaar zijn. Het voelt aan alsof ik met hem de Lotto gewonnen heb."

"Ze wilden Kai tot in New York, Los Angeles, Frankrijk, Spanje en zelfs de Filipijnen", verklapt Alan Grant van de dierenbescherming. "Het was dan ook een bijzonder droevig verhaal. We hebben voor Ian gekozen omdat hij ook een van de vele andere honden onderdak zou bieden. Het was echt belangrijk dat het baasje voor Kai koos omwille van de juiste redenen. We zijn er zeker van dat hij nu een fantastisch nieuw leven zal leiden."

De omstandigheden waarin Kai achtergelaten werd, worden nog steeds onderzocht. Vorige maand bekende een vrouw dat zij de hond vastgebonden achtergelaten had omdat ze dacht dat hij gestolen was. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemummificeerde monnik is niet dood maar in diepe meditatie

Experts: "Gemummificeerde monnik is niet dood maar in diepe meditatie"

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/8/10/20150204124859/media_xll_7461580.jpg

Een gemummuficeerde Mongoolse monnik van tweehonderd jaar is volgens academici niet dood maar "in een zeer diepe staat van meditatie". De experts menen dat de monnik in een zeer zeldzame spirituele staat is die 'tukdam' wordt genoemd.

Dat de man in de lotushouding werd aangetroffen is voor professor Ganhugiyn Purevbata het bewijs dat de monnik nog aan het mediteren is.

Momenteel wordt een forensisch onderzoek uitgevoerd op het lichaam dat naar schatting 200 jaar oud is en in dierenhuiden is bewaard.

Op zucht van Boeddha
Maar experts blijven erbij: het lichaam bevindt zich in een zeer zeldzame spirituele staat, 'tukdam', en is slechts één fase verwijderd van de staat van een levende Boeddha.

Professor Purevbata, tevens stichter van het Mongoolse Instituut van Boeddhistische Kunst aan de Boeddhistische universiteit van Oelan Bator, de hoofdstad van Mongolië: "De lama zit in de lotuspositie vajra, zijn linkerhand is open en zijn rechterhand symboliseert de prekende Sutra".  

"Dat is een teken dat de lama niet dood is maar in een zeer diepe meditatie zit volgens de oude traditie van Boeddhistische lamas".

De voorbije vijftig jaar zijn er naar verluidt 40 dergelijke gevallen gesignaleerd in India met mediterende Tibetaanse monniken.

Lichaam krimpt
Dokter Barry Kerzin, een boeddhistische monnik en lijfarts van de Dalai Lama zegt het voorrecht te hebben gehad "zorg te dragen van enkele monniken die in de tukdam-staat verkeerden".

"Als die persoon erin slaagt langer dan drie weken in die staat te blijven, wat zelden gebeurt, begint zijn lichaam te krimpen. Uiteindelijk blijven enkel het haar, de nagels en de kleren van die persoon over".

Regenboog
"In dergelijke gevallen zien omstanders dagenlang een regenboog in de lucht. Dat betekent dat die persoon een 'regenbooglichaam' heeft gevonden. Dat is de hoogste staat, dichtbij die van Boeddha".

"Als de persoon die mediteert erin slaagt in die staat te blijven, kan hij een Boeddha worden".

"Door zo'n hoog spiritueel level te bereiken zal de mediteerder ook anderen helpen en iedereen rond hem zal een diep gevoel van vreugde ervaren".

Aangenomen wordt dat de mummie een leraar is van Lama Dashi-Dorzho Itigilov. Die werd in 1852 geboren en was een lama uit de Tibetaanse boeddhistische traditie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen vinden zichzelf te dik en hebben te veel stress

Belgen vinden zichzelf te dik en hebben te veel stress

http://static2.hln.be/static/photo/2015/17/5/13/20150203211559/media_xll_7459588.jpg

De barometer 2014 van Newpharma, de grootste Belgische online apotheek, onthult de top Belgische gezondheidszorgen op basis van de 50 best verkochte producten van het afgelopen jaar. Wat blijkt? De Belg maakt zich voornamelijk zorgen over zijn overgewicht, over zijn slechte adem en zijn cholesterol. We zijn ook sterk op onze hoede voor problemen gerelateerd aan stress, verkoudheid of eelt.

"Uiteindelijk kunnen we twee belangrijke soorten producten onderscheiden in onze ranking: de ene heeft betrekking op de gezondheid, de andere op de esthetiek", besluit Mike Vandenhooft, mede-oprichter van Newpharma.

Problemen rond overgewicht blijken ons het meest zorgen te baren: vetverbranders, vetvangers en koolhydratenblokkers staan op de website op kop in de lijst met best verkochte producten. Medicijnen en voedingssupplementen rijk aan vitamine D -hoofdzakelijk gebruikt om botten aan te sterken - volgen op de voet. Behandelingen op basis van paracetamol en ibuprofen tegen koorts en alle soorten pijn vervolledigen de top 3.

Belgen lijken ook steeds meer onder meer druk te staan. Er was een opvallende stijging in de verkoop van voedingssupplementen tegen stress. Verder was er vorig jaar meer vraag naar voedingssupplementen tegen erectiestoornissen en naar supplementen die de symptomen van de menopauze verlichten.

Producten voor mondhygiëne (zoals tandpasta voor kinderen en bleaching-oplossingen) bezetten een prominente plaats in de bestellingen. Glijmiddelen, anti-rimpelcrèmes en oplossingen tegen haaruitval verdwijnen uit de lijst met bestsellers.

Problemen met eelt lijken de Belgen meer te verontrusten, gelet op de sterke intrede van de elektronische voetvijlen in de bestsellers.

In dit specifieke geval, en wat betreft bleken van tanden, kan de sterke stijging  van de verkoop deels verklaard worden door een grootschalige communicatiecampagne van laboratoria en distributeurs. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe vliegsokken snurkers het zwijgen opleggen

Hoe vliegsokken snurkers het zwijgen opleggen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/0/6/4/20150204081119/media_xll_7461034.jpg

Vliegsokken, speciale sokken die helpen tegen opgezwollen en pijnlijke voeten tijdens een lange vlucht of een lange autorit, helpen ook tegen snurken. Dat blijkt uit een Canadese studie. De sokken zorgen ervoor dat er 's nachts minder vocht van je voeten naar je nek verschuift en zo worden zelfs de luidste snurkers onder ons het zwijgen opgelegd.

Vliegsokken verminderen de hoeveelheid vocht in je voeten en benen en helpen zo tegen pijn en opgezwollen voeten tijdens het vliegen. De sokken helpen ook bij slaapapneu en snurken, dat blijkt uit een nieuwe studie van de Canadese Universiteit van Toronto.

Als je 's nachts in je bed ligt, stijgt het vocht in je voeten en benen door de zwaartekracht naar je nek. Dat vocht leidt bij velen tot een hels gesnurk. Wie 's nachts vliegsokken draagt, zorgt ervoor dat er minder vocht in de voeten komt zodat er ook minder vocht naar de nek kan stijgen. Zo zullen zelfs de luidste snurkers stil slapen, klinkt het. Gewone sokken hebben jammer genoeg niet hetzelfde resultaat. (br.hln)


» Reageer (0)
03-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Charles - Georgia On My Mind

Ray Charles - Georgia On My Mind

Klik op de foto om hem te beluisteren






Ray Charles Robinson (Albany (Georgia), 23 september 1930 – Beverly Hills (Californië), 10 juni 2004) was een blinde Amerikaans zanger/pianist en een groot vertolker van de moderne blues en de rhythm-and-blues. In de jaren '50 ontwikkelde hij deze muziek verder door de introductie van elementen uit de kerkelijke gospelmuziek, welke laatste onder meer wordt gekenmerkt door een prominente rol van het vrouwenkoor. Zo stond Ray Charles, meestal begeleid door een groep zangeressen (de Raelettes), aan de wieg van de soul met nummers als I got a woman, The night time is the right time en What'd I say. Legendarisch is de uitvoering van laatstgenoemd nummer tijdens een openluchtconcert in Atlanta, Georgia in 1959. Dat optreden was een hoogtepunt in zijn loopbaan.

In 1960 volgde een radicale verandering van stijl: violen en popsongs deden hun intrede. De blues en rhythm-and-blues hadden afgedaan. Ray Charles scoorde enkele megahits met Hit the road Jack en I can't stop loving you, en zijn vertolking van Georgia on my mind maakte die song tot een evergreen. Notoir is zijn nummer Busted dat hij schreef nadat hij een jaar in de gevangenis gezeten had voor het bezit van heroïne.

Ray Charles stierf op 10 juni 2004 op 73-jarige leeftijd, ten gevolge van leverkanker, in zijn huis te Beverly Hills, Californië, in bijzijn van familie en vrienden.

Over het leven van Charles is een film gemaakt met in de hoofdrol Jamie Foxx: Ray (2004).



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James wandelde elke dag 33 km naar zijn werk tot nobele onbekenden hem levensgrote verrassing schonken

James wandelde elke dag 33 km naar zijn werk tot nobele onbekenden hem levensgrote verrassing schonken

http://static2.hln.be/static/photo/2015/18/12/3/20150203163411/media_xll_7459323.jpg

In de stad van de auto-industrie gaat Robertson door het leven zonder auto sinds zijn Honda Accord tien jaar geleden de geest gaf. En op het openbaar vervoer kan de man ook al niet rekenen om het hele traject naar de fabriek in Rochester Hills (Michigan) af te leggen voor zijn shift die om 14 uur begint en duurt tot 22 uur. Met zijn uurloon van omgerekend zo'n 9,30 euro kan hij zich geen nieuwe wagen veroorloven, laat staan een verzekering afsluiten of de brandstof betalen.

Dus elke werkdag gaat Robertson een stukje met de bus en loopt hij de rest. "Op vrijdag ben ik bekaf en in het weekend slaap ik erg veel", bekent de moedige man in de krant Detroit Free Press. "Maar ik kan me onmogelijk inbeelden dat ik niet zou werken."

Het arbeidsethos van James is ontroerend en zelfs uitgegroeid tot een voorbeeld. ""Als deze man hier kan komen, terwijl hij kilometers af moet leggen in de sneeuw en regen, dan kan iedereen hier zijn", stelt fabrieksmanager Todd Wilson. "Ik heb mensen in Pontiac wonen, tien minuten verderop, en die beweren soms dat ze er niet kunnen zijn. Onzin!" De vrouw van de fabrieksmanager bereidt elke avond een warme maaltijd voor de toegewijde arbeider.

Aangedaan door het artikel in de krant heeft de 19-jarige student Evan Leedy besloten om actie te ondernemen. Hij is met een inzamelingsactie gestart die in geen tijd een recordbedrag bij elkaar heeft sprokkeld. De teller staat momenteel op maar liefst 158.000 euro.

Aanvankelijk was het de bedoeling van de student om een voldoende hoog bedrag in te zamelen om James een auto inclusief verzekering te schenken. "Elke cent zal James op een bepaalde manier gaan helpen", zegt Leedy.

Robertson is erg gevleid door de gulle giften van nobele onbekenden en kan amper geloven wat hem overkomt maar intussentijd blijft hij naarstig verder stappen naar de fabriek. Het werk roept.

Gisteren hebben Robertson en de jonge Leedy elkaar ontmoet. De student heeft de fabrieksarbeider alle hartverwarmende berichten laten zien die de donateurs hem met hun geld toestuurden.

Robertson was emotioneel en erg opgetogen. "Ik zal altijd bij je in het krijt staan. Ik zal dit nooit vergeten". De man kan nu een auto gaan kopen. "Ik hou van Fords." (br.hln)


» Reageer (0)
02-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muddy Waters & The Rolling Stones - Baby Please Don't Go

Muddy Waters & The Rolling Stones - Baby Please Don't Go

Klik op de foto om ze te beluisteren

Muddy Waters, pseudoniem van McKinley Morganfield (Issaquena County (Mississippi), 4 april 1913 - Westmont (Illinois), 30 april 1983), was een Amerikaanse blueszanger, en wordt in de bluesmuziek gezien als een opvolger van zijn voorgangers Son House, Willie Brown, en Robert Johnson. In de lijst van "the 100 Greatest Artists of All Time" (de 100 beste artiesten aller tijden) van Rolling Stone staat Waters op nummer 17

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaft Kuifje-album verkocht voor 2,5 miljoen euro

Kaft Kuifje-album verkocht voor 2,5 miljoen euro

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/13/3/20150202193133/media_xll_7457403.jpg

De originele tekening uit 1942 die Hergé maakte voor de kaft van het Kuifje-album 'De geheimzinnige ster', is gisteren in Brussel voor 2,5 miljoen euro verkocht. Dat heeft Petits Papiers-Huberty-Breyne, de galerij die de tekening te koop aanbood, vandaag laten weten.

De zwartwittekening met Chinese inkt in de typische "klare lijn"-techniek van Hergé, behoorde een twintigtal jaar tot een privécollectie en werd destijds gekocht voor 500.000 Franse frank of ongeveer 76.000 euro. Op de prent staan Kuifje en Bobby op een stuk meteoriet in de oceaan en kijken ze naar een paddenstoel van een viertal meter, die net uit de grond gekomen is.

"Van Gogh van de strip"
De tekening bracht een van de hoogste bedragen ooit op voor een tekening van Hergé, die ook de "Van Gogh van de strip" genoemd wordt, en zelfs een van de hoogste bedragen ooit voor een werk uit een stripreeks in het algemeen. In mei 2014 bracht bij een veiling in Parijs een dubbele pagina waarbij Hergé Chinese inkt had gebruikt voor de kaft van Kuifje-albums die tussen 1937 en 1958 zijn verschenen, 2,65 miljoen euro op. In augustus werd de eerste editie van het Amerikaanse magazine 'Action Comics', waarin in 1938 voor het eerst Superman verscheen, via eBay verkocht voor 3,2 miljoen dollar (2,85 miljoen euro).

De koper van 'De mysterieuze ster' is een "kenner" die niet uit België of Frankrijk komt, aldus een woordvoerder van de galerij nog. De galerij verkocht ook nog meer dan 60 originele stukken van Philippe Geluck. Zijn werk 'L'union fait la force' bracht het meest op en ging voor 21.000 euro van de hand. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Specialisten mogen geen extra ereloon meer aanrekenen

"Specialisten mogen geen extra ereloon meer aanrekenen"

http://static2.hln.be/static/photo/2015/15/1/8/20150201235212/media_xll_7455368.jpg

Schaf de supplementen op erelonen af. Daarvoor pleit de Gentse prof ­gezondheidseconomie Lieven ­Annemans, nu blijkt dat steeds meer specialisten patiënten weigeren te ­behandelen bij wie ze géén extra ­ereloon mogen aanrekenen.

Almaar vaker krijgen patiënten met zachte dwang de raad om bij hun ­ziekenhuisopname een eenpersoonskamer te nemen. Alleen dan mogen artsen immers extra ereloon aan­rekenen, en steeds meer dokters doen dat, aldus 'De Tijd'. "Geen eenpersoonskamer? Dan krijgt u de specialist niet te zien", zo klinkt het. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block reageert kordaat: "Dat mag niet. Het is tegen de deontologie".

Professor Lieven Annemans (UGent), specialist gezondheidseconomie, gaat een stap verder: "De oplossing? Schaf de supplementen af. Verschillende ­tarieven voor dezelfde behandeling kan je niet verantwoorden. Al is afschaffen niet makkelijk, want supplementen maken 10 procent uit van het inkomen van een arts." De prof stelt voor om de tarieven van de artsen te hervormen, zodat hard­werkende dokters toch nog loon naar werken krijgen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniaal! Paprika's snijden was nog nooit zo makkelijk

Geniaal! Paprika's snijden was nog nooit zo makkelijk

Klik op de foto om de video te bekijken

Een paprika snijden zonder dat de pitjes aan het vruchtvlees en aan je handen blijven kleven, is geen evidente klus. Dit moet toch makkelijker kunnen, zal je vast al eens gedacht hebben. En inderdaad, Youtuber Dave Hax toont ons een geniale manier om deze vrucht in een handomdraai de baas te kunnen. In een video laat hij stap voor stap zien hoe je paprika's op een zeer efficiënte manier kan snijden zonder last te hebben van de pitjes. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honing, het zoete goud voor je huid en haar

Honing, het zoete goud voor je huid en haar

http://static3.hln.be/static/photo/2015/2/16/5/20150130170949/media_xll_7450130.jpg

Honing is niet alleen een lekkere zoetigheid, het is ook zoet voor je huid en je haar. Honing is immers een natuurlijk schoonheidsmiddeltje. Het doet wonderen voor je huid en zorgt voor een gezonde haardos. Kijk maar waar honing allemaal goed voor kan zijn. Bedankt, bijtjes!

Volgens Cosmopolitan hoort honing best niet alleen in je keukenkast, maar ook in de badkamer bij al je schoonheidsproducten. Honing doet namelijk wonderen voor je huid en haar. Wel een belangrijke tip: gebruik natuurlijke, onbewerkte honing om volop te kunnen genieten van de voordelen ervan. Echte honing is bijvoorbeeld:

Een huidverzachtende scrub
Honing is blijkbaar een perfecte natuurlijke scrub. Het bevat zuren die dode huidcellen helpen verwijderen en natuurlijke hydraterende zuren die je huid 'shiny en new' maken. Je kan de perfecte peeling gewoon thuis maken! Mix één eetlepel honing met een eetlepel bruine suiker en een theelepeltje limoensap. Als je last hebt van een vlekkerige huid of snel puistjes krijgt, voeg dan ook een halve theelepel kaneel toe. Zo krijgen de goede antibacteriële eigenschappen van je scrub een extra boost.

Een lippenbalsem
Niets lelijker en lastiger dan droge en gescheurde lippen, in deze koude tijden zeker geen uitzondering. Gelet op het feit dat honing een geweldige natuurlijke scrub is en een natuurlijk bevochtigingsmiddel, blijkt honing ook wonderen te doen voor je droge lippen. Smeer honing over je lippen voor je gaat slapen en wordt wakker met een superzachte glimlach.

Een littekenmirakel
Honing heeft de antibacteriële eigenschappen waar veel huidjes om smeken, klinkt het. Heb je last van vlekjes, mee-eters en littekens van puistjes? Breng dan een beetje honing aan op deze plekken. Honing verwijdert de bacteriën, vermindert de zwelling en helpt de beschadigde huid te herstellen.

Een genezer van brandwondjes
Honing wordt al eeuwen gebruikt als een natuurlijk middel tegen een verbrande huid door de zon en tegen lichte brandwonden. De antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen gaan infecties tegen en versnellen het genezingsproces.  

Een genezer van droge hielen
Honing is zelfs voor je voeten een godsgeschenk. Harde, droge en soms zelfs gekloven hielen zien er niet uit en kunnen ook pijnlijk zijn. Breng een beetje honing aan op de plek van onheil en je zal zien dat je voeten snel superzacht en genezen zullen zijn.

Een masker voor zijdezacht haar
Honing zou ook een geweldig masker zijn voor je haar. Het hydrateert je lokken en zorgt voor de glans die veel shampoomerken beloven, maar weigeren waar te maken. Maak je eigen masker door één eetlepel te mengen met twee eetlepels olijfolie of kokosnootolie en masseer het door je haar en punten. Zet een douchekapje op en laat inwerken voor een twintigtal minuten, terwijl je af en toe de haardroger erbij neemt zodat het goedje opwarmt en nog beter werkt. Geen tijd? Voeg dan een beetje honing aan je conditioner toe en laat inwerken voor vijf minuten voor een zacht en glanzend resultaat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energieleveranciers dreigen personen met handicap af

Energieleveranciers dreigen personen met handicap af

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/1/9/20150202063729/media_xll_7455759.jpg

Mensen met een handicap, die recht hebben op een sociaal tarief voor gas en elektriciteit, staan onder druk van energieleveranciers. Die dreigen ermee om hen meer te laten betalen dan nodig, zegt de bevoegde overheidsdienst vandaag in Het Nieuwsblad.

"We worden overstelpt met klachten", zegt André Gubbels, hoofd van de Directie-GeneraalPersonen met een Handicap. "Klachten van de meest kwetsbare personen in onze samenleving, die dreigende telefoontjes krijgen van hun energieleverancier: 'Of je bezorgt ons direct een document, of je moet meer betalen.'"

De telefoontjes kaderen allemaal in dezelfde problematiek: personen met een handicap hebben recht op een sociaal tarief voor energie. In principe krijgen ze dat automatisch: hun elektronisch dossier raakt via verschillende overheidsdiensten tot bij de energieleveranciers. "Maar omdat die leveranciers niet werken met rijksregisternummers, worden voor heel wat mensen geen gegevens naar die leveranciers gestuurd", zegt de Directie-Generaal.

Het gevolg: enkele energieleveranciers bellen de personen met een handicap zelf massaal op. Ze eisen een papieren document. "Maar dat document is pas in maart beschikbaar", zegt de Directie-Generaal. Volgens staatssecretaris voor Personen met een Beperking Elke Sleurs handelen de leveranciers onwettig. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Davies - Lola

Ray Davies - Lola

Klik op de foto om hem te beluisteren






Ray Davies (Fortis Green, Londen, 21 juni, 1944) was singer-songwriter/gitarist van de Britse band The Kinks.

Hij is de oudere broer van gitarist Dave Davies. Ray Davies is de drijvende kracht geweest achter de popgroep The Kinks, die haar successen voornamelijk in de jaren 1964-1975 kende. Davies is verantwoordelijk voor vrijwel alle composities welke de groep op de plaat heeft gezet. Zijn songs kenmerken zich vooral door een kritische houding ten opzichte van de Engelse middle class. Na zijn betrokkenheid bij The Kinks heeft Davies zich met wisselend succes op enkele solo projecten gestort.



» Reageer (0)
01-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charles Catteau - geboren 1880 in Sèvres en gestorven 1966 in Nice

Charles Catteau - geboren 1880 in Sèvres en gestorven 1966 in Nice

Hij werd geboren uit een Belgische vader en een Franse moeder.
Charles Catteau studeerde in 1903 af als ingenieur-keramist aan de ‘Ecole nationale de Céramique’ in Sèvres. Hij gaat eerst aan de slag bij de Königliche Porzellan-Manufaktur in Nymphenburg nabij Munchen. Daar krijgt hij de de kans om zijn artistieke vaardigheden te ontwikkelen vooraleer hij in 1906 naar Boch Frères Keramis trekt.




http://i771.photobucket.com/albums/xx355/halloween_doe/charles-chatteau.jpg?t=1269787696



Hij verdedigt de visie dat kunst toegankelijk moet zijn voor iedereen. Overtuigd van de cruciale rol die het onderwijs hierbij speelt, werd Catteau titularis van de cursus decoratieve schilderkunst aan de industriële hogeschool van La Louvière. Hij bleek een uitstekend pedagoog te zijn, die zijn studenten aanmoedigde om te styleren en geometrische vormen te gaan gebruiken.


Aangekomen bij Boch Keramis in La Louvière, maakt Catteau snel carrière: ontwerper, op zijn 27ste bevorderd tot hoofd van de designafdeling, zijn Catteaus eerste creaties voor Boch Frères eerder traditioneel. Het observeren van de natuur bezorgt hem inspiratie voor zijn ontwerpen: planten, verschillende gestileerde dieren, geometrische motieven... Zijn bekendste creaties dateren van kort na de eerste wereldoorlog. Hij creëert binnen de keramische kunsten nieuwe vormen, nieuwe glazuur- en decoratietechnieken.





http://i771.photobucket.com/albums/xx355/halloween_doe/boch.jpg?t=1269788053




Terwijl zijn werk qua vorm en ontwerpen werd beïnvloed door verschillende kunststromingen zoals het het Japanisme en het Africanisme. en de internationale avant-garde stromingen hebben geleid tot het gebruik van puur abstracte, geometrische ontwerpen en intense kleuren. Op die manier werd Catteau een vertegenwoordiger bij uitstek van de Art Deco met een zeer persoonlijke toets.


De ‘Exposition Internationale des Arts Décoratifs et industriels modernes’ in Parijs in 1925 was van doorslaggevend belang voor zowel Catteau als Boch Frères Keramis. In 1927 deed ook de glasfabriek “Verreries de Scailmont” in Manage een beroep op hem. Aan het hoofd van het “Atelier de Fantaisie” van de Manufacture Boch Frères Keramis, kreeg hij nationale en internationale erkenning. Zijn werk was enorm populair tot begin jaren 30. Hij bleef voor het bedrijf werken tot in 1946. Hij verliet La Louvière in 1950 en verhuisde naar het Franse Nice, waar hij in 1966 overleed.




http://i771.photobucket.com/albums/xx355/halloween_doe/chateau-1.jpg?t=1269788957



Het werk van Catteau is wereldwijd verspreid en zeer gegeerd bij verzamelaars. Binnen de kunstmarkt worden zijn kwalitatieve werken dan ook uitermate zeldzaam. (br.www.charlescatteau.be)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 tips om de nagels van je kat te knippen

6 tips om de nagels van je kat te knippen


http://static2.hln.be/static/photo/2011/17/8/8/20111031154845/media_xl_4446188.jpg

 

Niet alleen de nagels van een hond moeten af en toe bijgeknipt worden, ook die van jouw kat kunnen wel eens een knipbeurt gebruiken. Verrast? Wij geven je vijf tips om het knippen makkelijker te maken voor je lieveling ... en voor jou!

1. Een vroege start

Als je de nagels van je kat al knipt als ze nog klein is, dan zal het proces veel makkelijker verlopen. Toch heb je sowieso veel geduld nodig om ervoor te zorgen dat je kat haar poten niet meteen wegtrekt. Begin met simpele pootmassages en schakel pas na een tijdje over naar het eigenlijke knippen.

2. Wacht het juiste moment af

Als je kat wil spelen, dan is het NIET het juiste moment om zijn nagels te knippen. Wacht daar liever mee tot ze geslapen heeft, dan heb je veel minder kans dat ze je zal krabben.

3. Geen spelletje

Zorg ervoor dat je niet te veel met je hand wiebelt als je de poten van je kat probeert vast te nemen, zodat ze niet denkt dat het een spelletje is waarbij ze iets moet proberen te grijpen. Probeer ook om af en toe haar pootjes te verwennen, zodat ze went aan de aanrakingen.

4. Kneed de pootjes

Voor je begint te knippen, moet je de poten en zelfs de nagels van je kat kneden. Op die manier raakt ze gewend aan de beweging, maar zal ze ook haar klauwen op een natuurlijke manier uitstrekken en terug intrekken.

5. Geef haar een krabpaal

Geef je kat ook een krabpaal waarmee ze zelf haar klauwen onder controle kan houden. Daarnaast kan je ook kiezen voor een stukje hout, of misschien heeft je kat zelf al een 'krabboomstam' uitgezocht.

6. Knip!

Als je toch zelf moet knippen, om bijvoorbeeld ingegroeide nagels te voorkomen, dan is het belangrijk dat je dat zo snel mogelijk doet. Zorg ervoor dat je kat geen tijd heeft om haar poten weg te trekken, want dan kan je per ongeluk op een verkeerde plaats knippen. Kies ook voor een speciale schaar, die je kan vinden in een dierenspeciaalzaak of bij de dierenarts. Succes! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo vaak moet je handdoeken wassen

Zo vaak moet je handdoeken wassen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/3/12/20150201105649/media_xll_7453602.jpg

We moeten niet elke dag douchen om gezond te zijn, dat heeft een wetenschapper vorige maand onthuld. Maar hoe snel worden je handdoeken een broeihaard van bacteriën? Een Amerikaanse expert zegt dat je ze best na drie keer beurten in de wasmachine gooit.

Professor in de gezondheidswetenschap Kelly A. Reynolds legt uit dat je handdoeken die na het douchen of baden vochtig zijn best te drogen hangt. Bacteriën en schimmels beginnen zich namelijk op te stapelen, maar de groei vertraagt als de handdoek droogt. Dat klinkt als een hoop was elke week, maar dat valt wel mee als je niet elke dag doucht. Elke keer dat je een handdoek gebruikt, neemt die niet alleen water maar ook dode huidcellen van je lichaam op. Dit veroorzaakt al na één droogssessie een onprettige geur dankzij de miljarden bacteriën.

Handdoeken voor je gezicht en washandjes was je best meteen na elk gebruik. Washandjes worden namelijk erg nat en vuil, denk maar aan make-up en dode huidcellen. Omdat het langer duurt bij een washandje om te drogen is dit de perfecte broeihaard voor bacteriën en schimmels.

Een keukenhanddoek moet je na elke afwasbeurt in de kookwas stoppen. Deze trekken heel wat mogelijk gevaarlijke bacteriën aan, blijven vaak vochtig door het regelmatige gebruik en ze bevinden zich vaak in de buurt van voedsel. Daarom is het belangrijk om ze na elk gebruik te wassen om te vermijden dat je de bacteriën op de oppervlakten verspreidt waar je later van eet. Er is ook goed nieuws: als je een handdoek elke keer goed wast, dan kun je deze wel tot tien jaar gebruiken. (br.hln)


» Reageer (0)
31-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tori Amos - Winter

Tori Amos - Winter

Klik op de foto om haar te beluisteren





Myra Ellen (Tori) Amos (Newton (North Carolina), 22 augustus 1963) is een Amerikaans pianiste en singer-songwriter.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw die vroeger man was bevalt van tweeling

Vrouw die vroeger man was bevalt van tweeling

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/3/0/20150131175652/media_xll_7452480.jpg

Hayley Haynes heeft het onmogelijke verwezenlijkt. Ze beviel van een tweeling terwijl ze zelf geboren werd als man, zonder eierstokken en eileiders.

Tijdens haar tienerjaren had Hayley nooit haar maandstonden gekregen. Op haar 19e kreeg ze te horen dat ze aan een zeldzame aandoening leed: Androgeen Ongevoeligheidssyndroom. Dokters vertelden haar dat ze nooit kinderen zou kunnen krijgen, omdat ze geen baarmoeder had.

Hayley zag haar droom om ooit kinderen te krijgen uit elkaar spatten, maar in 2007 vonden dokters toch een minuscule baarmoeder, die ze deden groeien met een hormonenbehandeling.

In 2011 was ze officieel klaar voor IVF (In-vitrofertilisatie), maar de NHS (National Health Service) wou de behandeling niet financieren. Het koppel haalde daarom 14.000 euro op voor de behandeling in Cyprus.

Volgens de dokters had Hayley 60 procent kans om zwanger te worden. En nu, negen jaar nadat ze haar vertelden dat ze nooit zwanger zou worden, is Hayley bevallen van een tweeling, Avery en Darcey. "Moeder worden was het mooiste moment van mijn leven", aldus Hayley (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Concertgebouw Brugge en Vooruit Gent voorgedragen als Vlaamse Kunstinstelling

Concertgebouw Brugge en Vooruit Gent voorgedragen als Vlaamse Kunstinstelling

http://static3.hln.be/static/photo/2015/15/16/3/20150130152647/media_xll_7449858.jpg

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz draagt Concertgebouw Brugge en Vooruit in Gent voor als kandidaat Vlaamse Kunstinstelling. Dat heeft de Vlaamse regering vandaag beslist. Als de twee instellingen de procedure met succes doorlopen, heeft Vlaanderen er volgens minister Gatz twee "Kompany's van de cultuursector" bij.

Op dit moment zijn er vijf erkende Vlaamse Kunstinstellingen: deSingel, Ancienne Belgique, Kunsthuis (Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen), Brussels Philharmonic en deFilharmonie. Vanuit het Cultureel-erfgoeddecreet erkent de Vlaamse Gemeenschap twee instellingen: KMSKA en het M HKA, wat het totaal op zeven Vlaamse instellingen brengt.

Met het Concertgebouw in Brugge en de Vooruit in Gent wil minister Gatz daar twee instellingen aan toevoegen. Wat het Concertgebouw betreft, zegt de Open Vld-minister dat "de instelling er op korte termijn in geslaagd is om in binnen- en buitenland gekend te zijn voor haar hoogstaande, diverse en uitdagende programmatie". De Vooruit noemt Gatz "een uniek voorbeeld van permanente publieksvernieuwing". "De instelling behoort tot het DNA van het artistieke leven in Vlaanderen, maar ook daarbuiten."

De grote Vlaamse Kunstinstellingen worden beschouwd als de ambassadeurs van de kunsten. "De erkende Vlaamse Kunstinstellingen zijn de Kompany's van de cultuursector. Ze moeten een rolmodel zijn op en naast het veld, nationaal en internationaal. In een voetbalploeg is de kapitein een topspeler met ervaring. Hij moet niet alleen de weg tonen, maar ook de anderen op en naast het veld op sleeptouw nemen. Zo zie ik het ook voor het Concertgebouw in Brugge en de Vooruit in Gent", aldus Gatz.

Beide organisaties zijn nu uitgenodigd zich kandidaat te stellen voor de erkenning als Vlaamse Kunstinstelling. Hun werking zal worden geëvalueerd door een erkenningscommissie met binnenlandse en buitenlandse experts. Op basis van deze evaluatie zal de Vlaamse regering wellicht nog voor de zomer een definitieve beslissing nemen. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!