Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




16-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke ontmoeting: nieren van haar mama redden zijn leven

Unieke ontmoeting: nieren van haar mama redden zijn leven

http://static2.hln.be/static/photo/2015/17/16/4/20150216082727/media_xll_7490539.jpg

Na bijna zes jaar vruchteloos zoeken heeft Vanessa Vloeberghs (39) uit Leuven gisteren dan toch de man ontmoet die al sinds 2009 met de nieren van haar mama leeft.

Voor Vanessa betekende de omhelzing met Mustafa Boyacioglu (63) het einde van haar rouwperiode. "Ik zie nu dat mama's beide nieren bij een goede, warme man zijn terechtgekomen." Ook Mustafa zelf was op zoek naar de familie die hem dit "geschenk voor het leven" had gegeven, maar de wet verhindert ontmoetingen tussen donorfamilies en ontvangers. Pas als beide partijen op zoek gaan via officieuze kanalen, is zo'n match mogelijk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achtergelaten hond was zo bedroefd dat hij huilde

Achtergelaten hond was zo bedroefd dat hij 'huilde

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/2/5/20150216102204/media_xll_7491545.jpg

Een foto van een 'wenende' hond die werd achtergelaten en vastgebonden aan een traliehek in het treinstation van het Britse Eastbourne is al ontelbare keren gedeeld op social media. De viervoeter werd aan zijn lot overgelaten met enkel een bakje water tot zijn beschikking toen zijn baasje in een taxi het hazenpad koos.

Het dier werd al jankend en in tranen gevonden. De hond hoopte die 11de februari meer dan een uur lang dat zijn baasje zou terugkeren om hem te komen halen. Wat uiteraard niet gebeurde. Uiteindelijk werd de arme viervoeter meegenomen door de dierenbescherming.

"We werden woensdagnamiddag opgeroepen omdat er een hond was achtergelaten in het station", zei een woordvoerder van de lokale overheid. "We hebben de hond opgepikt en hij is nu veilig. We proberen de eigenaar op te sporen."

Indien dit niet lukt, dan hoopt men snel een nieuwe thuis voor de viervoeter te vinden. Net zoals gebeurde met Kai, de shar-pei die net na kerstmis met een valiesje werd achtergelaten in een Schots station. Zijn verhaal beroerde het hart van menig dierenvriend. Hopelijk kent ook dit verhaal een happy ending! (br.hln)


» Reageer (0)
15-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kelly Clarkson - My Life Would Suck Without You

Kelly Clarkson - My Life Would Suck Without You

Klik op de foto om ze te beluisteren






Kelly Clarkson (Fort Worth (Texas), 24 april 1982) is een Amerikaans zangeres. Ze was winnaar van American Idol in 2002.

Kelly Brianne Clarkson werd geboren in de Amerikaanse staat Texas, waar ze haar jeugd doorbracht. Ze is het derde en jongste kind van Jeanne Ann Rose, een lerares van Griekse en Ierse afkomst, en Stephen Michael Clarkson, een gewezen ingenieur van Welshe afkomst.

Clarkson had geen gemakkelijke jeugd, vooral door de scheiding van haar ouders – ze was toen zes jaar oud. In het nummer Because of You uit 2005 heeft ze dit thema verwerkt. Haar broer ging bij haar vader wonen, haar zus bij haar tante en Kelly bleef bij haar moeder.

Clarkson was een meisje dat graag zong, en op dertienjarige leeftijd werd haar gevraagd te zingen in het koor van haar middelbare school. Dit aanbod nam ze aan en vanaf dit moment had ze de kans om haar stem te trainen. Nadat Clarkson het diploma van de middelbare school behaalde, besloot ze samen met een vriendin naar Los Angeles te verhuizen om mee te gaan doen met audities en om demo's op te sturen naar platenmaatschappijen. Clarkson en haar vriendin waren net een paar uur ingetrokken in hun appartement toen het appartementencomplex volledig uitbrandde. Op het moment van de brand waren zij niet in het gebouw aanwezig. Dit betekende meteen het eind van de reis en ze keerden terug naar Texas.

Het winnen van American Idol in 2002, waarvoor ze door vrienden was aangemeld, bezorgde Clarkson een platencontract bij RCA en haar droom kwam uit: het opnemen van een eigen album. Maar Clarkson wilde wel de tijd nemen voor haar album, daarom bracht ze eerst in de Verenigde Staten een dubbele a-kantsingle uit: A Moment Like This en Before Your Love. De eerstgenoemde behaalde de nummer 1 positie in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

Een jaar later kwam het debuutalbum Thankful uit met als leadsingle Miss Independent, samen met zangeres Christina Aguilera geschreven. Hierna kwamen nog twee singles uit: Low en The Trouble with Love Is. Dit laatste nummer kwam op de soundtrack van Love Actually. Met Miss Independent brak Clarkson ook internationaal door.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewonde toekan krijgt nieuwe 3D-geprinte snavel

Gewonde toekan krijgt nieuwe 3D-geprinte snavel

http://static2.hln.be/static/photo/2015/3/2/4/20150213155518/media_xll_7485034.jpg

Een Costaricaanse toekan, die het bovenste deel van haar snavel verloor, kan binnenkort weer als nieuw door het leven dankzij de 3D-printer. De vogel krijgt een nieuwe kunstsnavel aangemeten.

De vogel, die de naam Greca heeft meegekregen, verloor haar snavel nadat ze was mishandeld dor een groep jongeren. De tamme Greca leefde in een dorp, waar het gevoed werd door de lokale bevolking. De tamheid was ook de reden dat de vogel zich in eerste instantie niet verweerde tegen de groep jongeren.

Greca herstelt op dit moment in een vogelopvang, waar ze wordt klaargestoomd voor de ingewikkelde operatie aan de snavel. Het geld voor de operatie werd bijeengebracht door een inzamelingsactie in Costa Rica.

In een video op de Costaricaanse nieuwssite La Nacion wordt uit de doeken gedaan hoe de operatie in zijn werk zal gaan en is te zien hoe de 3D-printer de snavel fabriceert. Waarschijnlijk wordt de nieuwe snavel met een of meerdere schroeven bevestigd. De vogel gaat een spannende tijd tegemoet. Het is namelijk nog niet zeker of Greca haar nieuwe snavel accepteert of dat de snavel zich hecht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elbow - Grounds For Divorce


Elbow - Grounds For Divorce

Klik op de foto om hun te beluisteren






Elbow is een muziekgroep uit Manchester, bestaande uit zanger Guy Garvey, pianist Craig Potter, bassist Pete Turner, drummer Richard Jupp en gitarist Mark Potter. De groep werd opgericht in 1991. In 2001 werd hun eerste album uitgebracht en in 2003 hun tweede, dat zeer goed werd ontvangen. De groep is nu een band met groeiende populariteit, zoals te zien is aan de hitnoteringen van hun derde en vierde album. De muziek van Elbow bestaat uit goed gefundeerde muzikale landschappen met daar overheen de dragende stem van de zanger Guy Garvey. In 2008 kreeg Elbow de Mercury Music Prize voor hun album The Seldom Seen Kid en in februari 2009 de Brit Award voor de beste Britse band. Eind september 2010 kondigde de band op haar site aan de opvolger van The Seldom Seen Kid begin 2011 uit te zullen brengen. Op 22 december maakte de band bekend dat deze opvolger Build a Rocket Boys! gaat heten, en op 7 maart zal uitkomen. De eerste single zal Lippy Kids zijn. Dit nummer bezorgde hen hun eerste Top 40 hit in Nederland. Het nummer kwam tot nu toe tot de 29ste positie in de lijst.




» Reageer (0)
14-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn je chips niet meer krokant? Steek ze in de oven!

Zijn je chips niet meer krokant? Steek ze in de oven!

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/8/4/20150213122537/media_xll_7484479.jpg

Niks viezer dan chips die niet meer krokant zijn. Gelukkig is er een foodhack die je favoriete snack meteen weer hapklaar maakt. En hij is zo simpel dat we ons afvragen waarom we er nooit zélf aan gedacht hebben.

Het enige wat je hoeft te doen is je oven voorverwarmen op 180 graden en de chips 10 minuten (of iets langer, dat hangt ervan af hoe 'plat' ze precies geworden zijn) te bakken. Op die manier onttrek je het vocht aan de aardappelschijfjes en worden ze weer héérlijk crispy. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jager doodt zeldzame Grand Canyon-wolf

Jager doodt zeldzame Grand Canyon-wolf

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/7/7/20150213173823/media_xll_7485532.jpg

Dit is Echo, de eerste grijze wolf die sinds tientallen jaren werd gespot in de buurt van de Grand Canyon in de VS. Het staat nu vast dat een jager in december, slechts enkele maanden nadat Echo voor het eerst werd gezien, het dier de zeldzame wolf heeft gedood nadat hij haar had aanzien voor een coyote.

Echo werd doodgeschoten in de staat Utah, nadat ze meer dan 1.100 kilometer had afgelegd op zoek naar een mannetje.

"Echo kwam tot een hartverscheurend einde, maar haar trektocht door wouden en woestijnen toont aan dat er nog een uitstekende habitat is voor wolven in het Amerikaanse westen", zo stelde Michael Robinson van het Center for Biological Diversity.

"Haar dood toont ook dat er nu meer dan ooit nood is aan educatie, ordehandhaving en wetenschappelijke ondersteuning om met uitsterven bedreigde wolven te beschermen". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 op de 10 Belgen wonen samen als koppel

6 op de 10 Belgen wonen samen als koppel

http://static3.hln.be/static/photo/2015/14/16/2/20150213143627/media_xll_7484912.jpg

Exact 59,4 procent van de volwassen Belgen woont, in de een of andere vorm, samen als koppel. Dat blijkt uit cijfers die werden bekendgemaakt door Statbel, de directie statistiek van de FOD Economie. De cijfers, die de toestand op 1 januari 2011 weergeven, vormen de meest recente gegevens over samenwonende Belgen.

Uit de cijfers blijkt dat bijna een op de twee Belgen (48,0 procent) getrouwd is en samenwoont. Daarnaast zijn er nog 3,1 procent wettelijk en 8,3 procent feitelijk samenwonenden. De gegevens hebben betrekking op de Belgische bevolking van 18 jaar en ouder.

Vlaanderen telt volgens de cijfers relatief gezien meer samenwonende koppels (63,3 procent) dan Wallonië (56,6 procent) en Brussel (45,9 procent).

West-Vlaanderen

Een opsplitsing per gemeente leert dan weer dat in het West-Vlaamse Lichtervelde relatief de meeste personen als koppel samenwonen (71,3 procent). Opvallend is dat de gemeenten die de top drie vervolledigen eveneens uit West-Vlaanderen komen: Zedelgem (71,7 procent) en Oudenburg (71,0 procent). De top van die lijst wordt overigens compleet door Vlaamse gemeenten beheerst. De eerste Waalse gemeente, Mont-de-l'Enclus, staat pas op de 80ste plaats.

Brussel

De gemeenten met het kleinste aandeel samenwonende koppels liggen dan weer in het Brussels gewest. De top vijf wordt aangevoerd door de studentenstad Elsene (35,2 procent), gevolgd door Sint-Gillis, Etterbeek, Brussel en Sint-Joost-ten-Node. Antwerpen (49,8 procent) is de eerste Vlaamse gemeente, op de 19de plaats.

Tot slot blijkt uit de cijfers ook dat op 1 januari 2011 - 7,5 jaar na de invoering van het huwelijk voor holebi's - 0,16 procent van de bevolking getrouwd was met iemand van hetzelfde geslacht, wat overeenkomt met 13.614 mensen. (br;hln)


» Reageer (0)
13-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geredde orang-oetan schenkt een boeketje aan haar verzorger

Geredde orang-oetan schenkt een boeketje aan haar verzorger

http://oi62.tinypic.com/a3nhjm.jpg

Pinkgy geeft een boeketje aan haar verzorger. De orang-oetan zat gedurende dertien jaar opgesloten en kreeg enkel junkfood en frisdrank voordat ze werd gered door het 'International Animal Rescue Orangutan Rehabilitation Centre' in Ketapang, West Kalimantan (Borneo).

Ze kreeg een tandoperatie om de door suiker aangevreten tanden te herstellen en staat op een streng dieet. De organisatie heeft als doel Pinkgy samen met 82 andere lotgenoten ooit weer vrij te laten in het wild.  (br.hln)


» Reageer (0)
12-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de beste persfoto van het jaar

Dit is de beste persfoto van het jaar

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/13/0/20150212110630/media_xll_7481220.jpg

Een foto van een homoseksueel koppel tijdens een intiem moment in het Russische Sint-Petersburg: dat is de World Press Photo van het jaar 2014. De winnende foto werd genomen door de Deense fotograaf Mads Nissen voor de Deense krant Politiken. Dat werd vandaag bekendgemaakt in Amsterdam.

Mads Nissen is fotograaf bij de Deense krant Politiken. Zijn winnende foto toont Jon en Alex, een homoseksueel koppel in Sint-Petersburg. Het leven voor homoseksuelen en transgenders in Rusland wordt alsmaar moeilijker: seksuele minderheden hebben er te maken met legale en sociale discriminatie, aanrandingen en gewelddadige aanvallen door conservatieve religieuze en nationalistische groeperingen.

De foto won ook de eerste prijs in de categorie 'Contemporary issues'.

De winnaar ontvangt een geldprijs van 10.000 euro en Canon schenkt hem een professionele DSLR-camera. De prijzen worden op 24 en 25 april uitgereikt in Amsterdam. Alle winnende foto's worden nadien een jaar lang tentoongesteld in honderd steden in 45 landen.

Categorieën

Voor de 58ste World Press Photo-wedstrijd waren er 97.912 inzendingen door 5.692 persfotografen, fotojournalisten en documentairefotografen uit 131 landen. Een internationale jury onder leiding van Michele McNally van The New York Times reikte - naast de World Press Photo van 2014 - prijzen uit in acht categorieën aan 42 fotografen uit 17 landen.

Daarbij één Belg dit jaar: Tomas van Houtryve kaapte met 'Blue sky days' de derde prijs weg in de categorie Contemporary issues (stories).

Dit jaar werd een nieuwe categorie in het leven geroepen: 'Long-term projects'. Voor deze categorie ontving de jury 510 projecten, of in totaal 14.583 foto's. De winnaar in deze categorie is de Amerikaanse Darcy Padilla met het project 'Family love'.

Dit zijn de winnaars in alle categorieën: (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de gekste gezondheidstrends voor 2015

Dit zijn de gekste gezondheidstrends voor 2015

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/7/9/20150212111718/media_xll_7479174.jpg

Koffie met boter, krekelmeel of een gezichtsbehandeling met slakkenslijm. Gekker kan het haast niet worden. Maar of al die vreemde gezondheistrends ook écht goed voor je zijn, dat is nog maar de vraag.

Gelaatsverzorging met slakkenslijm

Wat is het? Een gezichtsbehandeling waarbij slakken voor de volledige 45 minuten over je gezicht kruipen. 14.000 minuscule tandjes veroorzaken tijdens de behandeling een licht tintelend gevoel op je gezicht.

Waarom doen we het? Slakkenslijm bevat voedingsstoffen en antioxidanten die je gezicht er strakker en jonger doen uitzien.

Werkt het? Dermatologen zijn niet zeker of er echt voordelen aan zo'n slakkenslijmbehandeling verbonden zijn, en al zeker niet op lange termijn. Op korte termijn kan zo'n facial er wel voor zorgen dat je gezichtshuid er even beter uitziet.

Koffie met boter

Wat is het? Dave Asprey, een ondernemer die met zijn overgewicht afrekende en daarna een zelfverklaarde gezondheidsguru werd, vond in 2009 de Bulletproof-koffie uit. Het recept is simpel: één kop koffie met daarin 2 eetlepels ongezouten boter en 1 tot 2 eetlepels olie.

Waarom doen we het? De Bulletproof-koffie belooft je een volledige dag van energie te voorzien. Dat mag ook wel, voor 450 Kcal per kopje.

Werkt het? Dokters zijn kritisch over dit drankje. Niet alleen beval het een belachelijk hoog aantal calorieën, het voorkomt ook de opname van gezonde voedingsstoffen, omdat je een kop Bulletproof best drinkt als ontbijt.

Krekelmeel

Wat is het? Exact wat de naam al doet vermoeden: krekels die vermalen worden tot een poederachtige substantie. Het meel wordt gebruikt om onder andere proteïnerepen en desserten te maken.

Waarom doen we het? Krekels zitten vol ijzer, proteïne, vitamine B12 en bevatten bijna evenveel calcium als een glas melk. Als je meer van insecten dan van melkproducten houdt is dit dus een topper.

Werkt het? Krekels bevatten een hoger percentage aan proteïnes dan andere dierlijke voedingsbronnen, en zijn daarom een goede optie. Insecten eten is natuurlijk iets waar niet iedereen voor open staat, al helpt het misschien om te weten dat de beestjes grondig werden gereinigd en verwerkt vooraleer ze in de voedselketen terecht kwamen.

Alles met kokosolie

Wat is het? Van kokosolie in je koffie tot kokosolie als make-upremover of als extra ingrediënt in smoothies: dit goedje is populairder dan ooit.

Waarom doen we het? Kokosolie zit vol goede stoffen: goede cholesterol, antioxidanten en antimicrobiële stoffen. Om er maar een paar te noemen.

Werkt het? Experten zijn het er over eens dat er meer research nodig is om te kunnen bevestigen dat kokosolie écht het superfood is dat men nu beweert dat het is. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouder dan 30? Dan is het eigenlijk al te laat

Ouder dan 30? Dan is het eigenlijk al te laat

http://static0.hln.be/static/photo/2015/8/16/13/20150211112843/media_xll_7478503.jpg

Money, money, money. We kunnen niet alleen niet zonder, we willen vaak ook nog eens zo veel mogelijk van het slijk der aarde. Toch? Uit een verslag van de Federal Reserve Bank van New York blijkt nu dat je gemiddelde vermogen bepaald wordt in je bloeiende jaren als twintiger. Rijker dan dát word je niet. Tenzij er een financieel gelukje op je weg komt natuurlijk.

Voor de ene liggen de jaren als twintiger al wat verder dan voor de andere. Voor nog anderen moeten ze nog komen of zijn ze volop bezig. Een fantastische tijd, doorgaans, waar de mens tot zelfontplooiing komt, zeg maar volwassen(er) wordt. Nog redelijk onbezorgd, de toekomst lacht je toe. Maar die eerste tien jaren op de arbeidsmarkt zijn meestal wel bepalend voor de rest van je carrière. Financieel dan. Wie hoopt dat de beloning van het grote geld later in de loopbaan nog toegewaaid komt, vergist zich.

Vergeet dus dat luxeleventje, als het al voor je dertigste zo niet uitpakte. Je zal dus moeten wennen aan een middelmatig leven, tenzij je natuurlijk de lotto wint, een belachelijke som erft of in het huwelijksbootje stapt met iemand die wél meer dan bemiddeld is.

In cijfers betekent dit dat de happy één procent van grootste verdieners tussen de 20 en de 30 hun vermogen zien aangroeien met 1.450 procent tegen de tijd dat ze 55 zijn. Wie op zijn 29ste 265.000 euro per jaar binnenrijft - yep, ze bestáán! - komt op zijn 55ste dus uit op een duizelingwekkende 3,85 miljoen euro. Jieha!

Wie in de top 5 procent zit, ziet het vermogen nog altijd toenemen met 230 procent. Meer dan een verdubbeling dus en ook niet onaardig. Behoor je tot de mediaan, dan spreken we nog maar van een stijging met 38 procent. Voor de meesten onder ons groeit het loon na ons 35ste levensjaar niet meer aan. Het slechtste nieuws is er voor wie onderaan bengelt: die verdient zelfs minder naarmate de carrière vordert.

Onderzoekers Fatih Guvenen, Fatih Karahan, Serdar Ozkan en Jae Song bestudeerden de loopbanen van zo'n 5 miljoen werkenden over 40 jaar. (br.hln)


» Reageer (0)
11-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enorme muntenschat gevonden in Engels dorp

Enorme muntenschat gevonden in Engels dorp

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/5/0/20150210200653/media_xll_7476945.jpg

In het Engelse dorp Lenborough zijn meer dan 5.000 munten gevonden uit de tijd dat de Angelsaksen het huidige Engeland overheersten. De waarde van de totale schat moet nog worden vastgesteld, maar een voorlopige schatting komt uit op 1,3 miljoen pond (1,5 miljoen euro), meldt het British Museum.

Het is de grootste muntenvondst in het Verenigd Koninkrijk in bijna twintig jaar. Op de munten, die waren begraven in een loden blik, staan de beeltenissen van koning Ethelred II de Onberadene (circa 968 - 1016) en koning Knoet II de Grote (990-1035). Veertig verschillende muntmeesters hebben ze geslagen.

Paul Coleman vond de munten in december 2014 met een metaaldetector tijdens een wedstrijd waarbij mensen de grond afspeuren met detectoren. "Toen ik de munten zag was ik enorm enthousiast want ik wist dat ik een opgepotte verzameling vond. Mijn enthousiasme werd nog groter toen ik mij realiseerde wat de impact van deze vondst was. De man die over de lokale vondsten gaat, zei tegen me: 'Nu weet ik een beetje hoe Howard Carter zich voelde toen hij voor het eerst in de tombe van Toetanchamon keek'."(br.hln)


» Reageer (0)
10-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Style Council - You're The Best Thing

The Style Council - You're The Best Thing

Klik op de foto om ze te beluisteren






The Style Council was een Brits soul-jazz collectief uit de jaren 80 rond zanger/gitarist Paul Weller (ex-voorman van The Jam) en toetsenist Mick Talbot (ex-Dexy's Midnight Runners). Waar The Jam bekend stond als een typisch Britse band en nergens anders zo populair was als in eigen land had de Council vooral succes op het Europese vasteland.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In deze familie werden al 200 jaar enkel jongetjes verwekt, tot slimme vrouw dit deed

In deze familie werden al 200 jaar enkel jongetjes verwekt, tot slimme vrouw dit deed

http://static0.hln.be/static/photo/2015/9/5/10/20150210175905/media_xll_7476775.jpg

Toen Myla Lawrie in oktober vorig jaar geboren werd, schreef ze zonder het zelf te beseffen familiegeschiedenis. Sinds 1809 moest de familie het zonder babydochters stellen tot mama Hannah een ongemeen slim plan bedacht.

Toen Hannah (26) en Mark Lawrie een koppel werden en kinderen wilden, moest Mark iets opbiechten. Volgens de man, zelf vader van twee zoontjes uit een eerdere relatie, zou het onmogelijk zijn om een dochter te verwekken gezien dit al 200 jaar niet meer gelukt was binnen de familie. Het laatste meisje bleek overoverovergroottante Bessie te zijn, geboren in 1809.

Conceptie
Nochtans is er elke keer vijftig procent kans op een meisje maar in de familie van Mark leek het nooit meer te lukken. Het signaal voor Hannah om er toch alles aan te doen om een dochter op de wereld te zetten. Zo stootte ze op de bijzondere methode van Landrum B. Shettles. Het tijdstip van de conceptie zou een invloed hebben op het geslacht van de baby. Seks net voor de eisprong zou de kans op een meisje vergroten dan seks op de dag van de eisprong zelf. Dat komt omdat mannelijke spermacelllen sneller sterven.

Mannelijke zaadcellen zwemmen weliswaar sneller en zullen het eitje dan wel als eerste bereiken, bij seks voor de eisprong is dat eitje nog niet klaar voor bevruchting. Wanneer het wel klaar is, zijn de mannelijke spermacellen al uitgeteld en kunnen de vrouwelijke zaadcellen toeslaan.

Ovulatietesten
Hannah ging met ovulatietesten aan de slag om het lot een handje te helpen. Romantisch was het misschien niet maar succesvol des te meer. Na één poging was het al raak. En zo kwam het dat de familie Myla mocht verwelkomen, het eerste meisje sinds 200 jaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanker, bedankt! Dankzij jou beleefde ik mooiste jaar van mijn leven

Kanker, bedankt! Dankzij jou beleefde ik mooiste jaar van mijn leven

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/0/1/20150210113708/media_xll_7475716.jpg

Eveline Koopmans heeft baarmoederhalskanker en niet lang meer te leven. Met de dood in de ogen kijkt de vrouw in een aangrijpende brief vol dankbaarheid op haar ziekte terug: "Als je ziek wordt, kom je ineens tot de kern van het leven. En dat is liefde."

In 2011 werd bij Eveline baarmoederhalskanker vastgesteld. De kanker is nu uitgezaaid en volgens artsen zou de Nederlandse vrouw de jaarwisseling niet halen. Maar Eveline is er nog altijd en sterker dan ooit. Ze is dankbaar voor haar dodelijke ziekte en noemt 2014 zelfs het mooiste jaar van haar leven. Hoe kan dat? Dat legt Eveline uit in een pakkende brief die niemand onberoerd zal laten.

Echt leven
"Sinds oktober 2011 ben je in mijn leven en sinds je er bent is alles anders geworden. Eén van de mooiste cadeautjes die ik van je heb gekregen is dat door jou ik veel meer leef, maar dan bedoel ik écht leven. Ik zie echt, en ruik, en voel en ik besef me dat zo vaak. Dat is ontzettend mooi.

Sinds jij in mijn leven bent, heb ik mezelf opnieuw mogen leren ontdekken en ben ik (spiritueel) gegroeid. Een nieuwe versie, misschien wel een verbeterde versie van de oude Eveline, ik die zonder controle kan leven, niet meer constant bezig is met de toekomst en met streven/verbeteren/meer, meer, meer...

Ik heb geleerd geen verwachtingen meer te hebben, want verwachtingen hebben, leidt tot hebzucht,onrust en/of teleurstellingen. Hierdoor is die blijvende diepe rust ontstaan en nooit meer weggegaan."

Cadeautjes
Zelfs de aspecten die de ziekte ondraaglijk maken buigt Eveline om tot iets positief. De kanker heeft haar een hele lijst cadeaus geschonken. "Door het verlies van mijn haar, heb ik nu een veel mooier en dikker haar terug gekregen", schrijft ze. "Ik mag op alle tijden van mezelf champagne drinken, ik mag iedere dag uitslapen en iedere dag is weekend voor mij.. Weet je, ik hou op want volgens mij is de boodschap wel duidelijk. Ik wil eigenlijk alleen maar zeggen: bedankt!"

Hoewel het steeds slechter gaat met Eveline, blijft ze het leven maximaal vieren, dat vertelt ze aan het magazine Linda. "Ik vul mijn dagen met veel bezoek, lezen, schilderen, mediteren en er langzaam aan toegeven dat mijn lichaam het aan het opgeven is. Het draaiboek voor mijn uitvaart - ik noem het De Eindshow - ligt klaar. Het wordt een heel mooi feest.

De volledige dankbrief van Eveline kan u hier lezen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom die puist altijd op dezelfde plaats opduikt

Waarom die puist altijd op dezelfde plaats opduikt

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/6/5/20150209135351/media_xll_7473410.jpg

Kan je nu al perfect de locatie van je volgende puist voorspellen, aangezien die dingen hardnekkig op dezelfde plaats opduiken? Dan heb je last van een heel specifieke vorm van acné, die waarschijnlijk een al even specifieke reden heeft. Dermatoloog Joshua Zeichner zette de oorzaken voor Women's Health op een rijtje:

Je hebt een cyste:
Heb je vaak last van een pijnlijke zwelling, maar komt de puist er nooit echt door? Dan zit de kans erin dat je met een cyste zit. Die ontstaan wanneer de olie van de huid niet afgevoerd wordt via de porie, maar onderhuids blijft zitten en daar een ontsteking veroorzaakt. Als je denkt dat je deze vorm van acne hebt, blijf je er wel beter af. Zulke ontstekingen worden best nagekeken door een dermatoloog.

Je hebt een puist uitgeknepen:
Niets geeft je zo'n voldaan gevoel als dat witte kopje van de puist uit te knijpen. Jammer genoeg kan dit tot complicaties leiden als je het niet helemaal correct hebt gedaan. Als je niet de volledige blokkade van de huid verwijderd hebt, kan de ontsteking gewoon terugkomen. "Het lijkt dan alsof je een andere puist krijgt, maar eigenlijk is het gewoon steeds dezelfde", aldus Zeichner. Laat het uitknijpen dan even zo en behandel de ontsteking op een andere manier. Reinig de huid goed en smeer in met een zalfje met bijvoorbeeld salicylzuur en/of benzoylperoxide erin.

Het ligt aan je handen:
Raak jij ook onbewust je gelaat aan met je handen, bijvoorbeeld als je gestresseerd bent? En duikt de puist net daar op? Dan hoef je de oorzaak niet ver te zoeken: de bacteriën die op je handen zitten, zorgen ervoor dat je poriën verstopt en ontstoken raken. De ideale oplosing is dan je slechte gewoonte afleren, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Tot het zo ver is, is het heel belangrijk om je huid regelmatig te reinigen. Ook hier zijn producten met benzoylperoxide erin aangewezen, omdat ze alle bacteriën doden.

Het is hormonaal:
Iedere vrouw weet hoeveel invloed je kan ondervinden van hormoonschommelingen. Als je merkt dat je uitbraak van acne steeds op dezelfde dagen van de maand valt, heeft het waarschijnlijk hier iets mee te maken. Vooral de huid rond je neus en kin zou wel eens wat last kunnen krijgen van puistjes tijdens je maandstonden. Jammer genoeg valt hier weinig aan te doen, behalve middeltjes nemen die je hormoonhuishouding controleren, zoals de anticonceptiepil. Verder kan je een goede cleanser gebruiken, liefste met salicylzuur erin, in de week voor je maandstonden om alle overtollige olie te verwijderen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand ziet shoppen tot 22 uur zitten

Niemand ziet shoppen tot 22 uur zitten

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/5/9/20150210045322/media_xll_7475109.jpg

Zullen hele winkelstraten straks tot 22 uur openblijven, zoals Open Vld wil? Alvast niet als het van zelfstandigenorganisaties, de vakbond, de ketens en de supermarkten afhangt. "Zelfs al komt de wet er, dan nog zal er weinig veranderen."

Te duur, te weinig vraag vanuit de consument en extra werklast: dat zijn volgens het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) de belangrijkste redenen waarom 76% van hun leden het niet ziet zitten om langer open te blijven. Maar de tegenwind komt niet enkel van de zelfstandigenvereniging en haar collega's van Unizo.

Ook Open Vld- coalitiepartner CD&V en de liberale vakbond ACLVB zien er geen brood in. "We kunnen enkel vermoeden dat het hier om een lobby-voorstel gaat ten voordele van bepaalde warenhuisketens", klinkt het bij die laatste. En dat terwijl Comeos, de federatie die net die ketens vertegenwoordigt, ook al geen fan is. "Van ons mag de mogelijkheid bestaan om langer open te blijven", vindt bestuurder Dominique Michel. "Maar ik ben helemaal niet zeker of ketens dat wel gaan doen. Gaan er nog klanten komen om 21 uur? Vergeet niet: het kost een fortuin om pakweg een supermarkt een uurtje later te sluiten. Wij vinden dit voorstel geen prioriteit."

Ook retailexpert Gino Van Ossel van de Vlerick Business School denkt niet dat we binnenkort plots om 21 uur nog kleedjes gaan passen of brood zullen kopen. "De openingsuren worden nu nog niet eens allemaal gebruikt. Ze mogen nu al alle dagen open zijn tot 20 uur en op vrijdag tot 21 uur. De enige winkels die dat doen, zijn de supermarkten - en dan nog lang niet allemaal. Discountketens zoals Aldi en Lidl blijven vaak al niet zo laat open." Grootste probleem: na 18 uur personeel inzetten is duur. "Want er moet een toeslag betaald worden die vastgelegd is in de cao. Vraag is dan of het nog rendabel is. Voor een zelfstandige die alleen in zijn zaak staat, speelt dat niet zo. Als ze al personeel hebben, zijn die toeslagen ook kleiner. Maar blijft de vraag: gaat er wel volk op afkomen? Ik denk dat men de vraag vanuit de consument een beetje overschat." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pieter Aspe schrijft Suske & Wiske-verhaal

Pieter Aspe schrijft Suske & Wiske-verhaal

http://static1.hln.be/static/photo/2015/11/0/7/20150210081300/media_xll_7475257.jpg

'De Drieste Drone', zo heet het Suske & Wiske-verhaal van de hand van thrillerauteur Pieter Aspe. In september moet de strip in de winkel liggen, zo verklapte Aspe gisteravond in 'De Ideale Wereld'. "Voor de zeventigste verjaardag van Suske & Wiske schrijven er mensen van allerlei pluimage een scenario, en ik ben er één van. Ik schrijf wel alleen maar het verhaal, tekenen doe ik niet." (br.hln)


» Reageer (0)
09-02-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bergbeklimmers vinden verdwenen vlucht (met voetballers aan boord) na 54 jaar terug

Bergbeklimmers vinden verdwenen vlucht (met voetballers aan boord) na 54 jaar terug

http://static1.hln.be/static/photo/2015/18/2/11/20150209080312/media_xll_7472471.jpg

Bergbeklimmers hebben een opmerkelijke vondst gedaan in Chili. Ze troffen in de Andes de resten aan van een vliegtuig dat 54 jaar geleden van de rader verdwenen is. Bij de vlucht kwamen 24 passagiers om het leven, waaronder 8 leden van een professionele voetbalploeg.

De bergbekimmers vonden de resten op een hoogte van 3.200 meter op ongeveer 360 kilometer van de hoofdstad Santiago. De expeditieleider wil de exacte vindplaats nog niet verklappen. Hij wil zo vermijden dat er spullen gestolen worden, zegt hij aan de Chileense zender Channel 7.

Het toestel, een Douglas DC-3 verdween op 3 april 1961. De verdwijning verstomde niet alleen Chili maar ook de rest van de (sport)wereld met verbazing. Green Cross had net een uitwedstrijd gespeeld voor de beker van Chili (Copa de Chile) in Osorno en was op de terugweg naar de hoofdstad toen het drama zich voltrok. De ploeg had zich over twee vliegtuigen verdeeld. Een van de vliegtuigen landde op het voorziene tijdstip in de hoofdstad, het tweede toestel verdween spoorloos.

Wekenlang werd er vruchteloos gezocht naar de verdwenen vlucht. Voor de omgekomen spelers werd een begrafenisplechtigheid gehouden. "Het was een onbeschrijflijk moment toen we het wrak aantroffen. Er gingen verschillende sensaties en emoties door ons heen. We konden de energie maar ook de pijn voelen", aldus Alobornoz over de opmerkelijke vondst. De klimmers konden duidelijk een deel van de romp waarnemen en ze troffen ook beenderen aan van de overleden passagiers. Green Cross speelde tot 1965 in de hoogste klasse. Daarna werd de ploeg ontbonden. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!