Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




28-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stofstorm Sydney kan mensen ziek maken tot bij ons


Stofstorm Sydney kan mensen ziek maken tot bij ons


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/StofstormSydney2.jpg?t=1254134997
Mooi plaatje uit Australië. Maar stofstormen zijn gevaarlijk.


De stofstorm die vorige week Sydney trof zal u vooral bijgebleven zijn door de schitterende foto's die dat opleverde. Maar achter die plaatjes schuilt een groeiend en gevaarlijk fenomeen waarschuwen wetenschappers. Wist u bijvoorbeeld dat zo'n stofstorm iemand aan de andere kant van de aarde ziek kan maken?

Droogte
De zandstormen die Australië nu teisteren zijn het gevolg van een droogte die het continent al tien jaar geselt. De outback is de speeltuin geworden van winden die de kurkdroge (en bijgevolg steeds lossere) bodem de lucht in zuigen en dat stof vaak duizenden kilometers verderop weer doen neerkomen.

Vier oorzaken
Sydney haalde het nieuws wereldwijd. Maar er waren gelijkaardige (en doorgaans grotere) stofstormen de jongste maanden in ondermeer China, Irak, Iran, Pakistan, Saoedi-Arabië, Afghanistan en Arizona. De toename van stofstormen valt toe te schrijven aan vier zaken: ontbossing, overbegrazing, droogtes en klimaatopwarming. In hoeverre die al niet samenhangen.

Elk jaar meer
"We merken de jongste jaren een duidelijke stijging van het aantal stofstormen", zegt Andrew Goudie, aardrijkskundeprof aan de Universiteit van Oxford. Hij wordt bijgetreden door Laurence Barrie, hoofdonderzoeker bij de World Meteorological Organisation (WMO) in Genève. Hij ontwikkelt momenteel een stofstorm-waarschuwingssysteem voor een 40-tal landen.

Net zo gevaarlijk als smog en zure regen
"Stofstormen zijn een natuurlijk fenomeen. Maar ze worden nu mede veroorzaakt door menselijke activiteit. Ze veroorzaken evenveel pollutie als het verkeer en de industrie. En de microscopische stofdeltjes zijn minstens zo gevaarlijk als zure regen en smog: ze dringen diep binnen in het menselijk lichaam, de longen op kop."



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/StofstormSydney.jpg?t=1254135043



Meningitis
En ze dragen ook nog een hoop andere miserie met zich mee. Barrie: "Stofstormen worden bijvoorbeeld verantwoordelijk geacht voor het verspreiden van dodelijk meningitissporen in een deel van Afrika. Elk jaar worden daar 250.000 kinderen besmet met meningitis, van wie er 25.000 sterven."

Coccidioidomycose
In de VS sterven elk jaar 200 van de 200.000 mensen die besmet worden met coccidioidomycose ('valley fever'). Ze worden besmet via stofstormen. De bacterie zit in de bodem die opgezogen wordt in de woestijnen van centraal Californië. Het aantal gevallen is overigens de jongste vier jaar verviervoudigd.

Asthma op Barbados
Zelfs het paradijselijke Barbados weet ervan. Het stof van zandstormen die over de sahara razen reist immers de Atlantische Oceaan over en slaat neer op het eiland, duizenden kilometers verder. Er zijn cijfers die staven dat het aantal gevallen van asthma bij kinderen op het Caraïbische eiland samenhangt met de activiteit van stofduivels in Afrika.

Twee keer de wereld rond
Dat stofstormen een globale affaire zijn, blijkt uit de analyse van een gigantische in de Chinese Taklimakanwoestijn in 2007. Die storm nam 800.000 ton stof mee dat door winden twee keer de aarde werd rondgestuurd. Stof uit de Gobi- en Taklimakanwoestijnen veroorzaakt smog in Los Angeles en in steden in Korea, Rusland en Japan. Wij krijgen wel eens stof uit de Sahara over ons heen; de toppen van de Alpen zelfs gemiddeld elke maand.

Mond- en klauwzeer
Er zijn sterke aanwijzingen dat de uitbraak van mond- en klauwzeer die Groot-Brittannië teisterde in 2001 veroorzaakt werd door een storm in Afrika.

De schaal en impact van stofstormen blijft wetenschappers verbazen. Er zijn satelietbeelden waarop stofstormen te zien zijn in Afrika die bijna zo groot zijn als de Verenigde Staten. Zo'n storm zuigt een miljoen ton stof in de lucht. Sydney was "amper" 5.000 ton vorige week, Peking kreeg er in 2006 eentje over zich heen van 300.000 ton.

2 à 3 miljard ton uit Afrika
"Elk jaar verplaatsen stofstormen nu zo'n 2 à 3 miljard ton stof van Afrika over de rest van de wereld. Je moet niet vragen wat dat aanricht aan de bodem daar", zegt Lester Brown, directeur bij de Earth Policy Institute researchgroep in Washington. "Het zou eeuwen duren om dat te vervangen."

Chinees probleem
Volgens Brown en nogal wat Chinese collega's van hem is de toename van stofstormen in China dan weer direct gelinkt aan wat de mens er uitspookt. In casu ontbossing en een explosieve toename van schapen en geiten sinds de jaren tachtig, toen Peking beperkingen ophief voor herders. "Die beesten hebben alles kaalgevreten. Koppel dat aan minder regen door global warming en je krijgt het perfecte recept voor stofstormen." De Chinezen zijn ondertussen begonnen met de aanplant van tientallen miljoenen bomen om die trend tegen te gaan. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dj Otzi -Hey Baby

 Dj Otzi -Hey Baby

Om hem te beluisteren druk op de foto





DJ Ötzi (Sankt Johann in Tirol, 7 januari 1971) is een Oostenrijkse popartiest, wiens naam eigenlijk Gerhard Friedl luidt. In 1995 werd hij in een karaokebar ontdekt en begon hij een loopbaan als animator. Eerst in Oostenrijk, maar later ook op Majorca in Spanje.


Zijn muzikale doorbraak haalde DJ Ötzi onverwachts in 1999 met het après-ski-lied Anton aus Tirol. Dit werd niet alleen een hit in Oostenrijk, maar ook in Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein, België, Luxemburg en Nederland. Het was zo onverwachts dat men er in het begin ook geen clip bij had. In 2001 haalde DJ Ötzi een nummer één hit in Groot-Brittannië, Frankrijk en Australië met het lied Hey Baby. In 2001 heeft hij een nummer opgenomen met de Nederlandse Hermes House Band. Verrassend genoeg heeft hij ook twee keer een nummer één hit in Japan gehaald. Met zijn hit Einen Stern heeft hij in Duitsland en Oostenrijk niet alleen een nummer één hit gescoord, maar had hij ook de meestverkochte single van 2007. In Zwitserland is het geen nummer één geworden maar stond het een lange tijd in de top-10


De geruchten dat hij de openingssong voor het EK voetbal 2008 in Oostenrijk zou zingen bleken niet waar te zijn.


DJ Ötzi valt op, omdat hij steeds een soort wit gebreid mutsje op heeft. Verder gaat hij vrij modern gekleed behalve bij Tiroler volksliedjes zoals Anton aus Tirol en Gemma Bier Trinken. Dan heeft DJ Ötzi ook wel traditionele Oostenrijkse kleding aan als een lederhose.




» Reageer (0)
27-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We worden ouder, maar ook fitter en alerter


We worden ouder, maar ook fitter en alerter


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/bejaarden-3.jpg?t=1254059883


Dat we steeds ouder worden is al lang geen nieuws meer. Maar zeker even belangrijk is dat de tachtigers en nog ouderen in steeds meer gevallen die leeftijd bereiken in goede fysieke en geestelijke conditie, zo schrijft het Britse zondagsblad The Observer. Want volgens nieuw onderzoek gaat de puur cijfermatige levensverwachting hand in hand met een steeds gezondere oude dag.

Fabeltje
Dat de vergrijzing leidt tot een groeiend aantal bejaarden die in leven worden gehouden door de moderne geneeskunde, maar gebukt gaan onder allerhande lichamelijke kwalen of aan Alzheimer lijden en verkommeren in een bejaardenhuis, is een fabeltje, zo stelt de Britse Academie van Medische Wetenschappen vast. In werkelijkheid is dat stereotiepe beeld achterhaald. Maar doordat de levensverwachting zo snel blijft toenemen zijn grote inspanningen nodig om die positieve trend in stand te kunnen houden, zo staat te lezen in het rapport 'Rejuvenating Ageing Research'.

Gezonder
"Niemand wil tien jaar langer leven als die jaren moeten worden doorgebracht in een home", aldus professor Linda Partridge van het University College in Londen die het onderzoek leidde. "Maar dat is ook niet wat we momenteel meemaken. Ja, mensen leven inderdaad steeds langer. Maar tegelijkertijd leven ze gezondere, productievere levens."

Dat blijkt uit talloze statistieken, die bijvoorbeeld aantonen dat het percentage mensen dat in een bejaardentehuis verblijft, niet is gestegen vergeleken met twintig jaar geleden. Met andere woorden: veel minder mensen worden om gezondheidsredenen gedwongen om hun huis te verruilen voor een home, aldus professor Partridge.

Een andere vorser, professor Kay-Tee Khaw van de universiteit van Cambridge, wijst erop dat "als je de cijfers van 1970 vergelijkt met die van 1990, het aantal 85-jarigen met een of andere handicap in die periode is gehalveerd".






Levensstijl
Dat zoveel mensen mogen genieten van een gezonde oude dag heeft twee hoofdoorzaken: medische interventies en een veranderde levensstijl. Wat het eerste aspect betreft hebben bijvoorbeeld medicijnen die hoge bloeddruk en hartproblemen bestrijden gezorgd dat het aantal mensen dat daaraan sterft sinds 1990 met maar liefst 40 procent is gedaald. Daarnaast zijn we ook anders gaan leven. Stoppen met roken, meer bewegen en minder drinken zijn trends die worden weerspiegeld in de gezondheidsstatistieken. En die er volgens professor Khaw voor zorgen dat "we niet alleen langer leven, maar ook minder kans lopen om op latere leeftijd te kampen met lichamelijke of geestelijke handicaps".

Vijf uur per dag
Dat alles heeft er volgens professor Partridge toe geleid dat "de 60-jarigen van vandaag het soort leven leiden dat een eeuw geleden slechts aan mensen van 40 was voorbehouden. En wat belangrijker is: we gaan naar een toekomst waarin 80-jarigen leven zoals nu mensen van 60. Maar dat de levensverwachting momenteel in veel landen elke dag met vijf uur stijgt heeft (letterlijk) een prijs: tegen 2050 zal de verouderde bevolking de maatschappij volgens het rapport negen keer zoveel zoveel kosten als de huidige recessie". (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef je kind water mee naar school

Geef je kind water mee naar school





Welk drankje geef je mee aan je kind? Als alternatief voor frisdrank, wordt fruitsap al eens in de boekentas gestoken. Niet dus, fruitsapjes bevatten evenveel suikers als frisdranken en maakt je kind even dik. Enkel water hoort in een gezonde boekentas.

Natuurlijke suikers
Heel wat kinderen krijgen een 'gezonder' fruitsapje mee naar school. Vruchtendrankjes zijn in het hoofd van heel wat ouders een gezonder alternatief omdat de suikers zogezegd 'natuurlijker' zijn. De vruchtensuiker uit fruit is echter niet beter of slechter dan de zoetmakers bij frisdranken. De toegevoegde suiker uit cola is zelfs even goed of slecht als de natuurlijke suiker uit vruchtensap of de toegevoegde suiker uit de drinkyoghurts.

Tanden
Fruitsappen bevatten bovendien citroenzuur, vergelijkbaar met het fosforzuur uit cola, wat de tanden kan aantasten. Wat het vitamine C gehalte betreft van fruitsappen, is dat zeer gering. Een kind dat normaal eet, heeft geen tekort aan vitamine C en hoeft bijgevolg geen extra's. Appelsap en druivensap bevatten zelfs nauwelijks vitamines.

Water
Idem met de ijsthee. Ook dat is geen gezonder alternatief en bevat evenveel suiker en zuren als andere frisdranken. Water, en dat mag ook leidingwater zijn, is het enige gezonde drankje. Ook een calorie-arm lightdrankje kan af en toe. Willen je kinderen toch fruitsap, geef het dan bij het ontbijt of het vieruurtje. Een vers stuk fruit verdient echter alle voorkeur.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienerzeilster Laura heeft haar zeilreis in kaart gebracht

Tienerzeilster Laura heeft haar zeilreis in kaart gebracht




De 14-jarige Laura Dekker heeft haar zeilreis in kaart gebracht. Op Twitter laat ze weten dat haar plannen klaar zijn, maar dat nog steeds verbeteringen worden aangebracht.

Laura wil in haar eentje rond de wereld zeilen. Eind augustus is ze onder toezicht geplaatst van de jeugdzorg. De Raad voor de Kinderbescherming had hierom gevraagd omdat het volgens de raad onverantwoord is dat het meisje de reis van twee jaar in haar eentje maakt. Haar ouders moeten nu samen met een gezinsvoogd bepalen wat Laura wel of niet mag.

Op de site van het Jeugdjournaal staat de route van Laura. Haar reis begint in Portugal. Via de Caraïben, Indonesië en Afrika vaart ze rond de wereld. Onderweg krijgt ze in een aantal steden bezoek van haar familie en zeilvrienden.

De rechter beslist op 26 oktober of ze de reis daadwerkelijk mag maken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Verrassingsfeestje


Wat kan er zoal gebeuren op een verrassingsfeestje

klik op de foto om de clip te bekijken







» Reageer (0)
26-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom worden vrouwen ongelukkiger en mannen vrolijker?

Waarom worden vrouwen ongelukkiger en mannen vrolijker?


http://img4.imageshack.us/img4/9089/ongelukkigevrouwen.jpg



Vrouwen zijn ongelukkiger dan ooit, zo staat te lezen op Express.be. De zakensite beroept zich op een aantal studies die aantonen dat de vrouwelijke gemoedstoestand er sinds 1972 enkel op achteruit gaat. De stress die huidige vrouwen vandaag voelen, is groot ondanks alle kansen die ze krijgen.

Man/vrouw
Vrouwen zijn welstellender dan ooit, gezonder en hoger opgeleid dan pakweg 40 jaar geleden. En toch wringt er iets want de algemene gemoedstoestand gaat bergaf. En dit terwijl mannen, volgens onderzoek, zich steeds vrolijker gaan voelen.

Ongelukkiger met de jaren
Opmerkelijk is dat alle vrouwen zich slechter in hun vel voelen. Gehuwd of single, kinderloos of niet, blank of zwart, zelfs waar ze wonen doet er niet toe. Marcus Buckingham, één van de onderzoekers, stelt vast dat dames tevredener aan hun leven beginnen, maar met de leeftijd ongelukkiger worden. Paradoxaal genoeg geldt dat voor heren niet, zij worden net gelukkiger met de jaren.

Kinderen en geld
Die somberheid is gelinkt aan hun huwelijk, geld- en materiële zaken. Het huishouden is steeds minder een reden tot somberheid omdat ze de voorbije jaren een betere taakverdeling kennen met de partner. Volgens Betsy Wharton, co-auteur van 'The Paradox of Declining Female Happiness' zijn het kinderen die je leven overhoop gooien. Al zijn er volgens haar weinig vrouwen die dat kunnen en willen toegeven.

Perfectioniste
Tijdsgebrek is een niet te onderschatten factor. Volgens de vorsers hebben dames vaak het gevoel dat hoe meer interessante zaken zich hun leven afspelen, hoe minder tijd ze eraan kunnen besteden. Ook het biologische en hormonale speelt een rol en het feit dat dames veel harder en perfectionistischer zijn voor zichzelf. Bovendien moeten ze voldoen aan het schoonheidsideaal en wordt van hen verwacht dat ze er op hun zestigste nog als een dertiger bijlopen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa wil maximumvolume mp3-spelers

Europa wil maximumvolume mp3-spelers


http://img195.imageshack.us/img195/7070/mp3ez.jpg



Het volume van mp3-spelers mag in de toekomst niet hoger dan 80 decibel zijn. Dat staat in een voorstel van de Europese Commissie, dat maandag naar buiten zal worden gebracht. Commissaris Meglena Kuneva (Consumentenzaken) wil met de maatregel gehoorschade van luisteraars voorkomen.

Mp3-spelers kunnen nu nog tot 100 decibel aan geluid produceren. Een normaal gesprek is ongeveer 60 decibel, bij een rockconcert wordt veelal 115 decibel gehaald.

Schadelijk
Te hard geluid kan leiden tot schade aan het gehoor. Omdat de oordopjes van mp3-spelers vaak direct in het oor geplaatst worden, zijn deze extra schadelijk.

Europa wil dat de producenten van draagbare muziekspelers, waaronder dus ook gsm's en iPods, het maximale geluidsniveau van de apparaten voor de Europese markt verlagen. Alle nieuwe muziekspelers moeten aan die eisen voldoen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sister Act 2 - Oh Happy Day

Sister Act 2 - Oh Happy Day

Om de clip  te bekijken druk op de foto






Sister Act 2: Back in the Habit is een Amerikaanse komische speelfilm uit 1993, met hoofdrollen voor onder meer Lauryn Hill, Jennifer Love Hewitt en Whoopi Goldberg. De film is een vervolg op de film Sister Act.

De film was populair vanwege de vele gospelsongs en R&B klassiekers, net nummers als "Ain't No Mountain High Enough" (Diana Ross en The Supremes / Marvin Gaye), "Dancing in the Street", "Stop! In the Name of Love!" (The Supremes) en versies van kerkliederen als "Joyful, joyful" en "Oh Happy Day".


De succesvolle showbizz-zangeres Deloris Van Cartier, (gespeeld door Whoopi Goldberg) meldt zich wederom aan als non in het klooster uit de eerste film omdat de andere zusters haar hulp nodig hebben. De school gaat dicht wanneer de zusters niet genoeg geld hebben om de school te kunnen blijven onderhouden.

Deloris moet muzieklessen gaan geven op St. Francis Highschool. Het blijkt dat de muzieklessen, pretlessen worden genoemd en Deloris zou daar wat aan moeten veranderen. Ze wil een eis geven aan de leerlingen, als ze deze taak volbrengen dan zullen de leerlingen slagen. Deloris bedenkt dat de leerlingen een koor moeten vormen en op zullen moeten treden om te slagen. Dat wordt niet echt een makkelijke taak, omdat de leerlingen het niet makkelijk voor haar maken. Ze wil zich inschrijven voor een wedstrijd voor koorzangers. Ze wil dan van haar klas een koor maken. Eerst treden ze op voor de leerlingen van de school en dat gaat goed en ze krijgen een heel groot applaus.

Wanneer ze een oude muzieklokaal aan het opruimen zijn, ontdekken de andere nonnen dat de school al vaak meegedaan heeft aan koren wedstrijden en dat ze die wedstrijden ook regelmatig gewonnen hebben. De nonnen melden de school aan zonder dat de leerlingen dat weten. Deloris is daar niet zo blij mee, maar ze doen toch mee. Wanneer ze later ook nog de wedstrijd winnen wordt er besloten dat de school niet meer zal sluiten.




» Reageer (0)
25-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diabetici mogen wel suiker eten

Diabetici mogen wel suiker eten


http://img98.imageshack.us/img98/6512/diabetes.jpg



Experts zeggen dat diabetici wel suiker mogen eten, ook hebben ze geen suikervervangers nodig. Een gezond eetpatroon is echter wel belangrijk voor hen.

Mythe
Experts zeggen dat er heel wat mythes rond diabetes bestaan. Om misverstanden omtrent de ziekte uit de wereld te helpen, willen artsen en experts het woord suikerziekte bannen, dat meldt gezondheidsnet.be. Ook dat je van te veel suiker diabetes zou krijgen of dat je als patiënt suiker moet bannen, is een mythe. Diabetici moeten zich dus niet enkel beperken tot suikervervangers, iets wat vooral mensen met diabetes type 2 doen. Zij hebben vaak overgewicht en willen dit zo aanpakken.

Gezond eten
Patiënten moeten net als iedereen gezond eten en vooral veel variëren. Met vetten en suikers moeten ze wel voorzichtig zijn en hun cholesterolgehalte goed in de gaten houden. Diabeten hebben namelijk veel meer kans op hart- en vaatziekten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opvallend veel spinnen dit jaar


Opvallend veel spinnen dit jaar

Geen angst ...spinnetjes zijn heel nuttige insecten   ! ! !




Misschien heb je thuis de voorbije weken al enkele spinnen over de vloer gehad? Het ziet er naar uit dat we deze herfst wel meer spinnen zullen zien. Door het weer van de voorbije weken waren de omstandigheden goed voor spinnen om zich voort te planten. Het aantal spinnen is daardoor volgens Britse wetenschappers fel toegenomen. En in deze periode van het jaar dringen de spinnen massaal onze huizen binnen, meldt de Telegraph.


Spinnen zijn zowat de meest ongewenste dieren in huis, maar toch hebben ze ook positieve effecten. Zonder spinnen zouden we overspoeld worden door vliegen en andere lastposten. Door het mooie weer zullen we de komende week meer spinnen dan normaal ons huis zien binnendringen. Het is ook in deze tijd van het jaar dat spinnen ons meer opvallen. De spinnen uit de tuin worden dikker en veel kleine spinnetjes worden geboren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste plafondschildering op doek rechtgetrokken in Antwerpen

Grootste plafondschildering op doek rechtgetrokken in Antwerpen


http://img195.imageshack.us/img195/1318/grootsteplafondschilder.jpg


Restaurateurs trokken de grootste plafondschildering uit Vlaanderen recht in de kantoren van de ING-bank aan de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen. "De goden op de Olympusberg" meet 65 m² en is de blikvanger in de Oude Beurs in Antwerpen. Voor restauratie werd het doek tijdelijk verhuisd naar de grote hal van het ING-kantoor. Het rechttrekken, waardoor de restauratie beter kan verlopen, verliep niet zonder risico. Bij een eerdere poging in februari toonden de goden zich weerspannig en ging de constructie aan het wankelen waardoor het doek scheurde.
 

Niet eenvoudig

"Geen eenvoudige klus", weet Bart Jonckheere van Erfgoed Vlaanderen. "Tijdens de restauratie moeten we er rekening mee houden dat het doek leeft. Het moet kunnen uitzetten door warmte en luchtvochtigheid. Daarnaast is het belangrijk dat het natuurlijk kan doorhangen en dat we het niet te strak aanspannen. In eerste instantie zal de schade aan de picturale laag gefixeerd worden. Het afgescheurde stuk wordt opnieuw bedoekt en de scheur in het schilderij en het steundoek wordt gelijmd en geschilderd."
 

100.000 euro

Drie à vijf restaurateurs ontfermen zich nog tot december over het doek. Het grote publiek kan die restauratie dagelijks volgen tijdens de openingsuren van het ING-kantoor. Het totale kostenplaatje bedraagt 100.000 euro. Het is nog niet duidelijk wanneer het doek terug naar de Oude Beurs verhuist.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw zwanger van twee baby's die geen tweeling zijn

Vrouw zwanger van twee baby's die geen tweeling zijn





Het Amerikaanse koppel Todd en Julia Grovenburg reageerde verrast toen artsen vertelden dat ze twee baby's verwachtten en dat het ene kind twee weken later verwekt was dan het andere.

Hudson en Jillian
De artsen denken dat de eerste baby Jillian twee en een half weken voor de tweede baby Hudson werd verwekt. Dit verschijnsel heet superfoetatie, dat is wanneer een eicel bevrucht raakt als de moeder al zwanger is.

Twee hartslagen
"Alles duidt er op dat de twee kinderen op een andere dag verwekt werden", Aldus professor Karen Boyle. "Op de eerste echografie van zagen we dat één baby zich goed ontwikkelde en daaruit konden we ook exact afleiden hoe oud de foetus was. Dan merkte ik de hartslag van een tweede baby op die helemaal nog niet zo goed ontwikkeld was."

Heel zeldzaam
Volgens Boyle is dit een heel zeldzaam verschijnsel, ze heeft zelf maar weet van tien eerdere gevallen van superfoetatie. Het kan wel pas echt vastgesteld worden bij de geboorte, wanneer de artsen tests op de baby's kunnen uitvoeren.




» Reageer (0)
24-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe worm steelt paswoorden Twitter


Nieuwe worm steelt paswoorden Twitter




Een nieuwe worm steelt inlognamen en wachtwoorden van gebruikers op blogsite Twitter. De worm stuurt Twitteraars berichten waarin wordt gesuggereerd dat er een video van de ontvanger online staat, meldt de Telegraaf.

De link naar de zogenaamde video stuurt de gebruiker naar een valse inlogpagina waarop hij zijn inlognaam en wachtwoord moet invullen. Wie zo onvoorzichtig is om dat te doen, is zijn profiel kwijt aan de worm, die het dan gebruikt voor het sturen van nieuwe phishingberichten.

Slachtoffers moeten hun wachtwoord veranderen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade wordt duurder door cacaotekort

Chocolade wordt duurder door cacaotekort


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/pralines.jpg?t=1253800494



Chocoholics zullen binnenkort heel wat armer worden door hun verslaving. Chocolade wordt waarschijnlijk een pak duurder door een wereldwijd tekort aan cacao.

Hoogste prijs
De prijs van cacao was nog nooit zo hoog sinds 1985. Dat is het resultaat van een slechte oogst in de Ivoorkust, het gebied dat instaat voor 40 procent van cacaobonen. Ook de storm El Nino die in Indonesië en Ecuador erg heeft huisgehouden, vernietigde de voorraad van heel wat boeren. Eerder bleek al dat de vraag naar cacao met drie procent gestegen is.

Chocoladerepen
Experts zeggen dat het vooral de kost van chocoladerepen zal doen stijgen. Andrew Bonfield van de Britse snoepgigant Cadbury meent dat als dit zo verder blijft gaan, de prijs van chocolade erg zal stijgen. Andere critici geloven dat het tot een wereldwijd tekort zal komen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend bij kinderen: seksarmbandjes


Trend bij kinderen: seksarmbandjes



http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/seksarmbandjes.jpg?t=1253796842



Dunne plastic armbandjes in talrijke kleurtjes die vroeger bij meisjes symbool stonden voor vriendschap, krijgen nu een heel andere betekenis. Ze heten 'shagbands', wat zoveel betekent als seksarmbandjes, en ze zijn ontzettend populair bij Britse lage schoolkinderen.

Kleurencode
Trends op de speelplaats hebben altijd bestaan: briefpapier verzamelen, wheelies tot zelfs knikkeren. Deze rubberen armbandjes vind je in tal van winkels voor enkele euro's, binnen handbereik van heel wat kinderen dus. Wat veel ouders niet weten is dat ze een kleurencode hebben: zo staat zwart voor geslachtsgemeenschap, blauw voor orale seks, groen voor masturbatie, geel voor een knuffel, roze voor een kus of een liefdesbeet.

Seksuele handelingen
De armbandjes worden op verschillende scholen op verschillende manieren gebruikt. Bij sommige is het zo dat als een medestudent aan een bepaalde kleur bandje trekt, je bij hem of haar die die handeling moet doen. In andere streken moet je de armbandjes kunnen bemachtigen om bijvoorbeeld een kus te bemachtigen. Soms dienen ze als een soort trofeeënkast van hun ervaringen. Ze staan dan voor alles wat de drager al gedaan heeft op seksueel vlak. Op tal van websites staan suggesties hoe je de armbandjes moet gebruiken.

Ouders kennen betekenis niet
Verkoper Richie Hudson ziet er geen problemen in. "Deze armbandjes seksualiseren kinderen helemaal niet. Er gebeuren veel ergere dingen op de speelplaats. De zwarte exemplaren verkopen het beste, maar niet vanwege hun seksuele betekenis." Veel ouders weten echter niet wat deze armbandjes betekenen. Degenen die wel op de hoogte zijn, moeten beslissen hoe ze hiermee omgaan. Sommige Britse schooldirecteurs hebben de hype al verboden bij kinderen. Directeur Shannel Johnson greep in. "Heel wat ouders zijn geschokt als ze horen wat deze armbandjes betekenen. Ik heb ze verboden in mijn school, om de kinderen te beschermen."



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/18/15/3/media_xl_1789248.jpg



Net als 'tikkertje kus'
Moeder Donna Heaton: "Ik heb mijn zoontje van acht betrapt toen hij zo'n armbandje droeg. Het is niet enkel dat ze maken dat jonge kinderen dingen horen waar ze helemaal niet klaar voor zijn, ze hebben vaak zelfs nog geen seksuele opvoeding gekregen. Maar er zullen ook kinderen gepest worden of gedwongen worden om bepaalde dingen te doen die ze niet willen. Mijn zoon gebruikte de bandjes om meisjes te mogen kussen, een beetje zoals wij vroeger 'tikkertje kus' speelden, redelijke onschuldig nog. Maar die andere kleuren van bandjes staan voor heel minder onschuldige dingen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duo overvalt Magrittemuseum Jette: schilderij van 4 miljoen gestolen


Duo overvalt Magrittemuseum Jette: schilderij van 4 miljoen gestolen


http://img19.imageshack.us/img19/9053/magrittemuseumjette.jpg



Het René Magrittemuseum in de Esseghemstraat in het Brusselse Jette is vanochtend overvallen. Twee dieven bedreigden het personeel en stalen het doek Olympia waarvan de waarde op 3 tot 4 miljoen euro geschat wordt.

Het museum in Jette is gelegen in het huis waar de schilder jarenlang woonde en kan enkel op afspraak bezocht worden. Het is niet het grote Magrittemuseum aan het Koningsplein dat eerder dit jaar de deuren opende. Dat museum heeft de grootste Magrittecollectie ter wereld.



http://img27.imageshack.us/img27/816/olympiamargritte.jpg





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man is grootste ruziestoker in relatie

Man is grootste ruziestoker in relatie





Is er ruzie in het huishouden, dan ligt de schuld meestal bij de man. Dat vinden zowel Nederlandse mannen als vrouwen. De helft geeft aan dat de ruzie ontstaat omdat manlief niet goed luistert.

Zelden ruzie
In het oktobernummer schrijft MIND Magazine over een onderzoek naar de oorzaken en frequentie van ruzie in de liefde. Nederlanders blijken daarbij geen fanatieke ruziemakers te zijn. Maar liefst 40% van de ondervraagden beweert nooit ruzie te hebben met zijn of haar geliefde.

Luistergedrag
Maar áls er een conflict is, noemt 25% van de vrouwen het gedrag van hun partner de voornaamste aanleiding hiervoor. Mannen lijken dit te erkennen, zij vinden hun slecht 'luistergedrag' de oorzaak van al dat getwist. Vrouwen vinden overigens dat zij wel goed luisteren naar hun partner.

Geld
Niet alleen zijn er in Nederlandse gezinnen weinig conflicten, ook over geld en het huishouden vallen er, volgens de resultaten, weinig woorden. Een luttele tien procent twist over de taakverdeling binnen het huishouden, slechts vijf procent van de ruzies gaan over geld.

Sexy partner
Het magazine werpt een diepere blik op de werking van het mannelijke brein. Daaruit blijkt dat heren de oorzaak van een ruzie doorgaans snel vergeten. Belangrijk weetje: mannen onthouden wel  hoe sexy hun partner is in volle furie.




» Reageer (0)
23-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenbeul wikkelt kat in tape en dumpt ze

Dierenbeul wikkelt kat in tape en dumpt ze


De onfortuinlijke poes kon gelukkig gered worden.


Er wordt een beloning van 1.000 dollar (675 euro) uitgeloofd voor tips die kunnen leiden tot de arrestatie van een onverlaat die een kat heeft gedumpt in een tuin in Philadelphia. De dierenbeul had de poes in zelfklevende tape gewikkeld. Gelukkig was het hoofd van de kat niet omwonden met het kleverige spul.

"Dit is het werk van een krankzinnige", zegt George Bengal van de dierenbescherming. "Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt".

Verdoofd
De kattin, die door medewerkers van de dierenbescherming 'Sticky' wordt genoemd, werd gistermiddag in haar benarde toestand aangetroffen. Het dier werd volgens de website philly.com verdoofd om de tape zorgvuldig te kunnen wegknippen zodat die als bewijsmateriaal kan dienen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacht op heksen kost leven aan vrouwen en kinderen

Jacht op heksen kost leven aan vrouwen en kinderen




De heksenjacht is iets wat we enkel in een geschiedenisboek zouden verwachten, maar steeds vaker worden vrouwen en kinderen vervolgd en vermoord omdat ze verdacht worden van hekserij. Volgens de Verenigde Naties verspreiden de praktijken zich steeds meer over de wereld en vernielen ze het leven van miljoenen mensen. Dat meldt Reuters.

Vermoord door eigen ouders
Geweld en moord, vooral op oudere vrouwen, komt voor van Zuid-Afrika tot India. Hulporganisaties in Nepal en Papoea-Nieuw-Guinea stellen vast dat de heksenjacht in deze landen weer fel oplaait. In Nigeria leven kinderen op straat nadat ze door hun eigen familie uitgespuwd werden op verdenking van hekserij. De laatste tijd is de situatie nog verergerd. Zo worden veel kinderen door hun eigen ouders vermoord omdat die vrezen dat de overheid hen zal dwingen om de kinderen terug in huis te nemen.

Economische crisis
De VN kan geen exacte cijfers op de heksenjacht plakken, maar jaarlijks worden zeker enkele tienduizenden mensen vermoord op beschuldiging van hekserij. Miljoenen anderen worden om dezelfde reden het slachtoffer van geweld, diefstal en isolatie. De economische crisis is mogelijk een van de oorzaken. Daardoor leven steeds meer mensen in armoede en die gaan op zoek naar een zondebok die hen ongeluk brengt. In veel gevallen gaat het echter ook om opdrachten van priesters, vaak uit belangrijke godsdiensten of regeringen.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!