Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




01-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blanke mens bestaat amper 5.000 jaar

Blanke mens bestaat amper 5.000 jaar



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/monogamie.jpg?t=1249916298



De blanke mens bestaat amper 5.200 à 5.500 jaar zo hebben wetenschappers van de Universiteit van Oslo ontdekt. Tot dan hadden we allemaal een donkere huidskleur.

Landbouw
Dat heeft voor een groot stuk te maken met de omschakeling van een maatschappij die voornamelijk van de jacht en visvangst leefde naar eentje die van landbouw ging leven. Daardoor verdween veel vitamine D uit het menu van de volkeren die in het noorden van Europa leefden.

Zon
Het menselijk lichaam kan vitamine D aanmaken als de huid in contact komt met de zon. Mensen met een lichte huidskleur produceren vitamine D veel effectiever onder invloed van zonlicht dan mensen met een donkere huidskleur. Dat leidde tot een snelle ontwikkeling van een lichte huidskleur in gebieden waar de zon minder schijnt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee leeuwen bezorgen picknickers de schrik van hun leven

Twee leeuwen bezorgen picknickers de schrik van hun leven


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/leeuwen.jpg?t=1251822762


Deze twee leeuwen hebben enkele picknickers de schrik van hun leven bezorgd in Zuid-Afrika. Enkele toeristen hadden hun uitklapbaar tafeltje en uitpuilende frigobox opgediept om rustig te genieten van de natuur in de Tuningi Safari Lodge. "We willen dat onze gasten zeer dicht bij de dieren kunnen komen, maar zo dicht kan natuurlijk niet. Gelukkig konden we ons op tijd uit de voeten maken.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier heeft Mozart geplast


"Hier heeft Mozart geplast"





Het kleine Oostenrijkse dorpje Raschala koestert een unieke steen. Niet vanwege zijn zeldzame vorm of uitzonderlijke locatie, maar omdat... Mozart er enkele eeuwen geleden tegen geplast zou hebben.

De vochtige feiten zouden zich in 1787 afgespeeld hebben. De Oostenrijkse componist verplaatste zich met zijn koets toen hij plots overvallen werd door 'hoge nood'. Nadat hij zijn voertuig laten stoppen had, ging hij zijn gangen tegen de hoog opstekende pilaar.

Stadslegende of niet, bijna tweehonderd jaar later was de lokale bevolking deze 'uitzonderlijke gebeurtenis' nog lang niet vergeten. Meer zelfs: een herdenkingsplaat zorgt er sindsdien voor dat horden toeristen afzakken naar het plaatsje om op de foto te gaan met deze fors uit de kluiten gewassen steen.(br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lottowinnares verbrast fortuin aan borsten, alcohol en drugs


Lottowinnares verbrast fortuin aan borsten, alcohol en drugs


http://img188.imageshack.us/img188/8387/lottowinnares.jpg



Rogers was amper 16 toen ze fier haar cheque in de lucht stak. Vandaag is ze een hoopje ellende onderdak bij haar ouders.
Ze was amper zestien toen ze met de lotto 175.000 Britse pond of zo'n 200.000 euro won. Vandaag, zes jaar later heeft Callie Rogers geen cent meer. De jonge vrouw besteedde haar fortuin aan haar borsten, alcohol en cocaïne. Ze komt dan ook tot de conclusie dat ze "de lotto liever niet gewonnen had".

"Had liever nooit gewonnen"
Ze gaf ook een smak geld uit aan een vakantie met haar familie en waslijst aan vriendjes. Plots was het meisje Rogers populair geworden en het kon niet op. Toen ze het grote lot won, werkte ze als winkelhulpje in een lokale supermarkt. Vandaag leeft ze opnieuw op kosten van mama en papa. "Eerlijk, ik wou dat ik de lotto nooit gewonnen had en met wat ik vandaag weet...ik zou hen het geld onmiddellijk teruggeschonken hebben", aldus Rogers.

Zelfmoordneigingen
"Ik was gewoon te jong, kon niet omgaan met zo'n smak geld dat plots op mijn bankrekening stond. De voorbije zes jaar leefde ik in een soort roes en nu zit ik in een zwart gat. Een zwart gat waar ik nog moeilijk uit kan." Vorig jaar dacht ze nog aan zelfmoord. Ze zag haar relatie met haar drugsdealer niet meer zitten. "Ik voelde me toen zo minderwaardig en miserabel dat ik alleen nog aan de dood kon denken", besluit Rogers.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlamde vrouw overleeft veertig dagen alleen op zee


Verlamde vrouw overleeft veertig dagen alleen op zee






Hilary Lister, een 37-jarige verlamde vrouw, heeft een solozeiltocht rond Groot-Brittannië met succes afgerond. Lister, die verlamd is van haar nek tot aan haar tenen, is daarmee de eerste met zo'n handicap die in haar eentje rond het eiland is gevaren. Ze was veertig dagen op zee.

Op rietjes blazen
Ze kon tijdens de reis haar zeilen hijsen en laten zakken door op rietjes te blazen of te zuigen. Geavanceerde techniek hielp de vrouw om haar route te bepalen.





http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/13/3/media_xl_1329753.jpg



Verder werd de vrouw alleen in en uit de boot geholpen. Eerder voer Lister al alleen over het Kanaal. De Britse lijdt aan een progressieve ziekte waardoor ze steeds verder verlamd raakt.(br.hln)




» Reageer (0)
31-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen nemen pestgedrag van ouders over


"Kinderen nemen pestgedrag van ouders over"





Kinderen die relationele agressie gebruiken in de klas kunnen dat thuis opgepikt hebben. Uit Vlaams onderzoek blijkt namelijk dat de ouders van die kinderen vaak ook gebruik maken van psychologische druk om bepaalde normen op te dringen. Ze negeren bijvoorbeeld hun kind zolang dat niet doet wat ze willen.


Doelbewust kwetsen
Bij relationele agressie wil men iemand doelbewust kwetsen door zijn sociale relaties onder druk te zetten. Ze negeren de andere en trachten hem uit de groep te sluiten door bijvoorbeeld negatieve roddelpraatjes te vertellen. In de klas kan het gaan om een kind dat geen vriend meer wil zijn van een klasgenoot en daarom weigert met hem te praten en te spelen en tevens de rest van de klas manipuleert om dat ook niet meer te doen, deze kinderen dus vertonen pestgedrag.


Manipuleren
Uit een studie in Vlaamse scholen bij meer dan 600 kinderen tussen 8 en 10 jaar oud blijkt dat kinderen die relationele agressie in de klas thuis gebruiken soms eveneens geconfronteerd worden met soortgelijke ouderlijke psychologische controle. Kinderen kunnen daaruit leren dat het manipuleren en uitbuiten van hechte relaties een doeltreffende manier is om persoonlijke doelen te bereiken. De onderzoekers ontdekten ook dat een kind vlugger geneigd zal zijn om zich ook zo te gedragen als het zich bevindt in een klas waar dergelijke psychologische controlemethode gebruikt wordt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfvertrouwen slinkt bij jonge vrouwen


Zelfvertrouwen slinkt bij jonge vrouwen





Liefst negentig procent van de jonge vrouwen kampt met faalangst. Uit een enquête van het Nederlandse weekblad Yes blijkt dat hun eigenwaarde en zelfvertrouwen er sterk op achteruit gaat. Vooral twijfels over het gewicht steken de kop op.

Toenemende trend
Niet naar school durven, vrezen dat anderen je niet leuk vinden, jezelf lelijk vinden, ziek zijn tijdens de examens: het zijn maar enkele voorbeelden die aangeven dat steeds meer jonge meisjes het slachtoffer worden van toenemende faalangst. Slechts 11 procent van alle ondervraagden voelt zich zelfzeker genoeg. Meestal geven de jongeren zichzelf zeer lage cijfers wat zelfvertrouwen betreft. 1 op de 5 geeft zichzelf zelfs een onvoldoende.

Redenen
Het gewicht speelt een grote rol. Vrouwen met een gezonde BMI scoren beter dan diegenen met een ongezond cijfer. Ook een 'bad hair day' maakt 60 procent van de meisjes onzeker. 16 procent van de ondervraagden werkt eraan door het volgen van een assertiviteitscursus.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appels nog gezonder dan gedacht


Appels nog gezonder dan gedacht


http://img8.imageshack.us/img8/8071/appelszijngezond.jpg


Dagelijks je portie fruit eten is nog belangrijker voor je gezondheid dan experts eerst dachten. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Polyfenolen
Wetenschappers analyseerden de eigenschappen van appels, perziken en nectarines. Zo ontdekten ze dat deze fruitsoorten vijf keer zoveel polyfenolen bevatten dan eerder was vastgesteld. Professor Dr Paul Kroon: "De bacteriën in de darmen zetten deze polyfenolen om in stoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid, ze stimuleren bijvoorbeeld de activiteit bij antioxidanten."

Tegen kanker en hartziekten
Het onderzoek bewijst dat deze stof ontzettend belangrijk is om mensen gezond te houden. Professor Kroon: "Polyfenolen gaan ontstekingen en kwaadaardige tumoren tegen. Daarnaast beschermen ze de cellen tegen beschadiging van vrije radicalen en voorkomen ze hart- en vaatziekten. Uit onderzoek blijkt ook dat deze stoffen het risico op Alzheimer aanzienlijk verlagen."





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crèches voorkomen depressie bij moeders

Crèches voorkomen depressie bij moeders


http://img21.imageshack.us/img21/2449/creches.jpg


Crèches zijn niet alleen goed voor het sociale leven van kinderen, het is ook een plek waar ouders banden smeden voor het leven en een sociaal netwerk uitbouwen. Op deze manier kunnen kinderdagverblijven een depressie bij moeders voorkomen.

Banden
Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat kinderdagverblijven een verborgen functie hebben. Moeders met een kind in de crèche hebben minstens een goede vriendin onder de andere mama's van het kinderdagverblijf. De crèche zorgt namelijk voor banden tussen ouders omdat ze opvoedingstips uitwisselen, zo breiden ze er hun sociaal netwerk uit. Dat is vooral het geval bij moeders, omdat ze het vaakst helpen bij buitenschoolse activiteiten en schooluitstappen.

Bron aan info
Uit het onderzoek blijkt ook dat dit voordelig is voor alle mama's, onafhankelijk van hun inkomen. "Ouders verwachten dat er in de crèche voor hun kinderen gezorgd wordt en dat hun kinderen er dingen bijleren. Maar het helpt hen ook van elkaar te leren", aldus onderzoeker Mario Small. "De meeste mensen weten bij hun eerste kind niet veel over opvoeden. Andere ouders zijn dan een goede bron aan informatie."

Minder depressies
Daarnaast blijkt ook dat crèches depressies bij moeders helpen voorkomen. Degenen die er vrienden maakten hadden bijna 60 procent kans minder op een depressie. De band tussen de ouders was vooral sterk tussen ouders waarbij de crèche feestjes en andere activiteiten organiseren en ze elkaar regelmatig ontmoetten.




» Reageer (0)
30-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schatrijke Chinese Lady Davies herbouwt eeuwenoude tempel


Schatrijke Chinese Lady Davies herbouwt eeuwenoude tempel in Brussel


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Chinese-tempel.jpg?t=1251635524



Een oude Chinese tempel naar Brussel verschepen alleen voor een opera? Geen probleem als je geld hebt. En dat heeft de steenrijke Chinese Lady Davies. Dankzij haar kan De Munt uitpakken met een première waar de internationale operawereld over spreekt. 'Ik heb het gehad met dure auto's en kunst. Liever barokmuziek.'


Ze ziet er uit zoals je je een lichtjes excentrieke mecenas voorstelt. Hooggehakt, kortgerokt en behangen met juwelen. Linda Wong groeide als dochter van een fortuinlijke Chinese zakenman op in het geld. Door haar huwelijk met, en na twintig jaar de echtscheiding van de Britse bankier Sir David Davies, kreeg haar bankrekening nog een extra stimulans. Bovendien hield ze aan dat huwelijk ook nog de titel van Lady over. En dat staat er dan ook op het businesskaartje dat ze ons overhandigt: Lady Davies, voorzitster van de KT Wong Foundation.


Met die naar haar overleden vader genoemde stichting probeert ze sinds kort culturele bruggen te slaan tussen China en de rest van de wereld. En zoals het hoort, zien mensen zoals zij de dingen daarbij groot. Neem Semele , het uitzonderlijke project waarvoor ze in Brussel is aanbeland. Háár idee. En eentje waarvoor niets haar te gek is. Niet alleen laat ze met Zhang Huan een belangrijke Chinese hedendaagse kunstenaar die nog nooit een opera had geregisseerd deze Händelopera in goede banen leiden. Als die kunstenaar zegt dat hij daarvoor een 450 jaar oude Mingtempel uit China wil laten overkomen, maakt zij dat mogelijk.


'Hoofdpijn? Ja, dat heeft dit project me al meermaals bezorgd', lacht de in Maleisië opgegroeide Wong. 'Natuurlijk leek het idee van die tempel me eerst ook over the top . Tot ik 'm in Sjanghai zag staan en begreep dat dit écht nodig was voor de productie. Een namaakversie zou niet hetzelfde zijn. Als je erin staat, ruik je aan het hout gewoon de geschiedenis. Dat kan niemand namaken. En dus vond ik dat die naar Brussel moest komen. Ik ben schuldig.' (lacht) Natuurlijk had ze met dit project evengoed naar grote operahuizen in Londen, Parijs of New York kunnen stappen. Maar ze klopte in Brussel aan omdat ze wist dat De Munt niet bang is voor een experiment én in het verleden al gewerkt had met andere plastische kunstenaars. Het stopt trouwens niet in onze hoofdstad. Want volgend jaar gaat heel de productie (én de tempel) naar China, alwaar Wongs Semele de allereerste barokopera ooit zal zijn die er wordt opgevoerd. 'Ongelofelijk, niet? Maar waar. De Culturele Revolutie van Mao in de jaren zestig heeft echt grote gaten geslagen in de Chinese cultuur. China zag nog nooit een barokopera maar heeft inmiddels wél al Mamma Mia! gehad. Zeer vreemd in mijn ogen.'


Dat Lady Davies haar hart verloren heeft aan opera, komt door haar vader. 'Als kind heeft hij mij echt gebrainwasht', zegt ze. 'Er stond thuis altijd klassiek op. Pas op mijn vijftiende hoorde ik een popnummer, toen mijn moeder een single het huis had ingesmokkeld.'


In een Brits krantenartikel over haar echtscheiding staat te lezen dat Davies' over een enorme schoenencollectie beschikt. Is dat haar grootste excentrieke trekje? 'Ik kan nog lang niet tippen aan de legendarische collectie van Imelda Marcos', lacht ze. 'Ik vermoed dat wat ik nu doe mijn excentriekste kant is. Men vraagt me vaak waarom ik mijn geld in dit soort projecten stop. Waarom niet , antwoord ik dan. Ik heb de dure wagens en de schilderijen gehad. Wat heb je daar uiteindelijk aan? Liever investeren in het creëren van cultuur. Ook al lijkt het soms meer op een kruistocht. Ik vind het wonderlijk om met talentvolle, creatieve mensen te werken.'


Wanneer ze besefte dat door haar rijkdom haar leven iets makkelijker zou zijn dan dat van haar medemensen, willen we tot slot weten. Ze denkt na en houdt haar antwoord vervolgens filosofisch. 'Ik ben grootgebracht met oude Chinese waarden en principes, die voor veel hedendaagse Chinezen niet meer gelden. Het draait niet om geld of om het feit of je van adel bent of niet. Als je er niet in slaagt om een waardig en beschaafd mens te wezen, dan ben je niemand. Ook al staan er nog zoveel nullen achter dat cijfer op je bankrekening.' (br.Het Nieuwsblad)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongeval met koetsen tijdens jubileumviering in Laken

Ongeval met koetsen tijdens jubileumviering in Laken


http://img15.imageshack.us/img15/6858/koninklijkejubileumvier.jpg



Tijdens de koninklijke jubileumviering op het paleis in Laken is een ongeval gebeurd met twee koetsen. Er vielen twee licht- en twee zwaargewonden. De slachtoffers behoren niet tot de koninklijke familie.



In het kasteelpark van Laken is momenteel een groot tuinfeest aan de gang ter gelegenheid van verschillende jubilea die het koningshuis dit jaar viert.
Tijdens het feest zijn twee paardenkoetsen met elkaar in aanrijding gekomen. Volgens de woordvoerder van het Paleis zijn de paarden van een koets beginnen te galopperen en konden ze niet meer ingetoomd worden. De koets is daardoor ingereden op een andere koets.


De inzittenden van de op hol geslagen koets werden uit het voertuig geslingerd en liepen zo verwondingen op. Twee mensen raakten lichtgewond, twee andere zwaarder gewond. De lokale ambulance van het leger was meteen ter plaatse. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.


De slachtoffers behoren niet tot de leden van de koninklijke familie. Het Paleis betreurt het ongeval ten zeerste, klinkt het. Het programma van de feestelijkheden voor de koninklijke jubilea zal niet worden onderbroken.


Koning Albert en Koningin Paola zijn dit jaar 50 jaar getrouwd, prinses Astrid 25, prins Filip 10 en prins Laurent 6 jaar. 178 paren uit heel het land zijn uitgenodigd om vanmiddag mee te vieren. Het gaat om gewone burgers die op dezelfde dag trouwden als de koninklijke jubilarissen. Samen met leden van de koninklijke familie kunnen ze in het park wandelen. Er is ook allerlei animatie met acteurs en acrobaten.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortsluiting oorzaak van brand Carolus Borromeuskerk


Kortsluiting oorzaak van brand Carolus Borromeuskerk


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Carolus-Borromeuskerk.jpg?t=1251632032



In de bekende Carolus Borromeuskerk aan het Hendrik Conscienceplein in Antwerpen is vanochtend brand uitgebroken. Iets over 09.00 uur was de brand onder controle. Er is sprake van twee brandhaarden, zo werd vernomen bij de woordvoerder van de Antwerpse lokale politie, Sven Lommaert.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/11/13/0/media_xl_1288800.jpg
 


Kunstwerken in veiligheid
Volgens Lommaert raakten niet onmiddellijk veel kunstwerken beschadigd door de brand zelf. Het is nu van belang dat de werken binnen de kerk op een veilige plaats worden gezet waar er zo weinig mogelijk rook- of waterschade is. Het is de bedoeling dat de rook nu uit de kerk wordt gezogen.
 
Twee brandhaarden
Wat de oorzaak van de brand betreft, is er sprake van twee brandhaarden. Een ervan is volgens Lommaert zeker accidenteel en ontstond wellicht door een kortsluiting. De tweede brandhaard was mogelijk een voortzetting van de kortsluiting binnen de elektrische leidingen, maar dat wordt nog onderzocht.





 
Werken nat door bluswerken
Een tweetal schilderijen van de hand van Abraham Janssens, die onder de gaanderij hingen, zouden tijdens de bluswerken nat zijn geworden. Hetzelfde geldt voor twee biechstoelen met houten engelen.



 




Rubens
De Carolus Borromeuskerk is een barokke kerk en wordt door sommigen bestempeld als dé Rubenskerk bij uitstek. Pieter Paul Rubens had immers een belangrijk aandeel in de decoratie van de voormalige Jezuiëtenkerk, al gingen bij een brand in 1718 39 plafondschilderingen van zijn hand in de vlammen op.
 

In amper zes jaar gebouwd
De bouwplannen voor de kerk werden opgesteld door eigen ordeleden, zoals François d'Aguilon en Pieter Huyssen. De bouwwerken namen slechts zes jaar in beslag (1615-1621). De patroonheilige van de kerk was Ignatius van Loyola, de stichter van de Jezuiëtenorde.
 

Napoleon
Bij het opheffen van de orde in 1773 werden hun goederen verbeurd verklaard en openbaar verkocht. De kerk zou nadien een tijd dienst doen als lokaal voor godsdienstonderricht en ze kreeg met Carolus Borromeus een nieuwe patroonheilige. Bij het concordaat met Napoleon in 1803 werd ze dan een zelfstandige parochiekerk.
 

Contrareformatie
De kerk werd opgetrokken in volle Contrareformatie. De gevel is rechtstreeks geïnspireerd door die van de veertig jaar oudere moederkerk van de orde in Rome, de Gesukerk, die werd opgetrokken door Giacomo della Porta. Rubens had als schilder-decorateur-architect een hand in de toren, de voorgevel, het hoogaltaar, het plafondstucwerk en de Houtappel- of Mariakapel.
 

Blikseminslag in 1718
Op 18 juli 1718 sloeg de bliksem in de kerk in. Daarbij raakte het interieur zwaar beschadigd en gingen liefst 39 plafondschilderingen van Rubens verloren. Bij de restauratie in de jaren '80 werd geprobeerd het oorspronkelijke interieur van voor 1718 te benaderen. Een van de blikvangers in de kerk is dat, dankzij een oorspronkelijk, nog steeds functionerend mechanisme boven het hoofdaltaar, de schilderijen kunnen worden verwisseld.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hasseltse gezegden

Hasseltse gezegden



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/oude-affiche.jpg?t=1251564452


Gisteren had ik bezoek van een vriendin uit Hasselt
Hier een paar uitdrukkingen van haar die ik toch heb moeten laten vertalen voor ik er iets van begreep
Wie kent deze uitdrukkingen ?


Hieë zeûp de baan vanne ton aaf
Heje ziet op d' (h)èske
Iech bèn riepe snèije
Ich zal oech bedieme eever our lanke vitse
“Un guidon”, da’s Frans, joeng, “ne” giedõ, da’s Essels!



De antwoorden vind je onder reactie





» Reageer (0)
29-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italianen aantrekkelijkste volk van Europa


Italianen aantrekkelijkste volk van Europa


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/carla_bruni.jpg?t=1251547436
Carla Bruni



42 procent van de Duitse singles vindt dat Italianen het meest sexy volk zijn. Ondermeer de First lady van Frankrijk Carla Bruni en voetbalspeler Luca Toni zijn hier verantwoordelijk voor dat aantrekkelijke imago.

Goed in bed
Uit ondezoek bij 1300 Duitse singles blijkt dat Italianen het meeste sex appeal van Europa hebben. Carla Bruni, het Franse model van Italiaanse oorsprong, de 32-jarige voetbalspeler Luca Toni, actrice Sophia Loren en de nieuwste vriendin van George Clooney Elisabetta Canalis werden als de mooiste Italianen verkozen. Het feit dat ze in het openbaar steeds modieus gekleed en stijlvol zijn kan verklaren waarom Italianen zo sexy zijn. Daarnaast hebben ze ook het imago goed in bed te zijn.



http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/LucaToni.jpg?t=1251547525
Luca Toni



Zuiders
Verder komen ook andere Zuid-Europese landen in de top drie van meest aantrekkelijke volk. De Fransen krijgen een tweede plaats met 29 procent en Spanjaarden een derde met 25 procent. Portugezen daarentegen, bengelen helemaal onderaan, alleen Ierland en Finland scoren slechter.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentenaar levensgevaarlijk gewond na val van standbeeld


Gentenaar levensgevaarlijk gewond na val van standbeeld


http://img42.imageshack.us/img42/4061/jacobvanartevelde.jpg
Het standbeeld op de Vrijdagmarkt.


Een 27-jarige man is vanochtend in Gent levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij op het standbeeld van Jacob Van Artevelde op de Vrijdagmarkt kroop en er vervolgens afviel. Intussen is het levensgevaar geweken, laat het parket van Gent weten.

Dronkemansgrap

Het ongeval gebeurde rond 4 uur vanochtend en was het gevolg van een uit de hand gelopen dronkemansgrap. De 27-jarige Gentenaar, die onder invloed bleek, liep met een groep vrienden over de Vrijdagmarkt en besloot om op het standbeeld in het midden van het plein te kruipen. Toen hij bijna boven was, viel de man en kwam op zijn hoofd terecht.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaas Patrimoine Gourmand teruggeroepen wegens listeria-bacterie


Kaas Patrimoine Gourmand teruggeroepen wegens listeria-bacterie





De winkel Match roept een lot Epoisse-kaas van het merk Patrimoine Gourmand terug omdat er listeria monocytogenes in ontdekt is. Dat kan de ziekte listeriosis veroorzaken, zo meldt Match vandaag via het Federaal Voedselagentschap.

Koorts en/of hoofdpijn
De listeria monocytogenes werd ontdekt in de verpakking van 250 gram (EAN-code 3257981663985, lotnummer 174). Wie na gebruik van het product koorts krijgt met of zonder hoofdpijn, wordt aangeraden naar de huisarts te gaan. Vooral zwangere vrouwen, mensen met verminderde weerstand en ouderen moeten oppassen. Wie het product nog niet geconsumeerd heeft, kan het terugbrengen en krijgt zijn geld terug.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontvoerder en verkrachter Jaycee


Ontvoerder en verkrachter Jaycee vermoordde waarschijnlijk ook tien prostituees


http://img38.imageshack.us/img38/1766/ontvoerderenverkrachter.jpg
Philipp Garrido (58) en zijn vrouw Nancy (54) pleitten geboeid voor de rechter onschuldig op de 29 aanklachten.



Het gruwelverhaal rond de ontvoering en verkrachting van Jaycee Lee Dugard in Californië wordt almaar erger. Nadat de voorbije dagen al uitkwam dat Phillip Garrido (58) samen met zijn vrouw Nancy (54) gedurende 18 jaar Jaycee (nu 29) ontvoerde, gevangen hield, verkrachtte en twee kinderen bij haar verwekte, blijkt hij wellicht ook een seriemoordenaar te zijn. De politie zoekt naar bewijzen van Garrido's betrokkenheid in de moord op liefst tien prostituees.




Onbewogen luistert Garrido naar de monsterlijke aanklacht.
Onbewogen luistert Garrido naar de monsterlijke aanklacht.



Pleiten onschuldig
Het duivelskoppel moest al voor de rechter verschijnen in Placerville en pleitte onschuldig op de 29 aanklachten van ontvoering, gevangen houden en verkrrachten van Jaycee. De openbare aanklager zei dat ze meermaals levenslang riskeren. Eerder gisteren excuseerde de politie zich al omdat een agent drie jaar geleden een unieke kans had laten liggen om de vreselijke misdaden te stoppen. Na een tip van een buur ging hij op controle, maar hij verzuimde dat grondig te doen en daardoor ontdekte hij het ontvoerde meisje niet.




Garrido's vrouw Nancy wordt geboeid voorgeleid.
Garrido's vrouw Nancy wordt geboeid voorgeleid.


Lijken gedumpt
Die strafmaat zal wellicht nog veel hoger oplopen, want de politie is naarstig op zoek naar bewijzen voor seriemoorden in het huis in antioch van het duivelskoppel. Begin jaren '90 werden in de buurt tien prostituees vermoord en de lijken van enkele slachtoffers werden gedumpt vlakbij de plaats waar Garrido werkte.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/4/5/4/media_xl_1260844.jpg

In deze tent in de achtertuin van de Garrido's werd Jaycee 18 jaar lang gevangen gehouden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat niet mag in bad


Wat niet mag in bad


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/watnietmaginbad.jpg?t=1251545225



Een bad nemen werkt therapeutisch. Het beïnvloedt ons hele organisme en zou een goede zaak moeten zijn. Wat een weldaad voor het lichaam is, kan helaas ook schadelijk zijn. Enkele regels hou je maar beter in het achterhoofd vooraleer je kan genieten van een welverdiende dompelbeurt.

Niet uit het water
Een aangename sfeer versterkt het gevoel van welzijn. Kies ontspannende muziek die geleidelijk ontspant en de vrije loop laat aan sensaties en gedachten. Probeer te vermijden om tijdens het baden uit het water te stappen, het lichaam riskeert dan af te koelen zodat het bad zijn beoogde doel voorbijschiet.

Zachte temperatuur
Bij een ontspannend bad hoort een aangepaste omgevingstemperatuur. Om je goed te voelen bij het uitkleden en niet te bevriezen als je uit je bad stapt, is een temperatuur tussen de 20 en 30 graden ideaal.

Afkoeling
Om jezelf in de watten te leggen, moet je het badritueel een beetje voorbereiden. Een nekkussentje dat je vastmaakt aan de badrand is nuttig. Om uitglijden te vermijden, leg je een warm anti-slip badmatje naast het bad. Om afkoeling te vermijden, is het aan te raden je meteen in een voorverwarmde handdoek te wikkelen van zodra je uit het water stapt.

Alcohol
Een glaasje alcohol lijkt de ideale aanvulling op een ontspannend bad. Maar wees op je hoede: grootmoeders regel 'niet eten voor je in het water gaat' geldt nog steeds. En bovendien zijn glazen gevaarlijk in bad.

Gelaatskleur
De gelaatskleur is een belangrijke indicator om te weten of je het bad verdraagt. Een blekere gelaatskleur dan normaal geeft aan dat je een bloeddrukdaling hebt. Idem met koud zweet. Krijg je een zeer rood gezicht, is dit een alarmsignaal. Dit geeft een temperatuuropstoot aan. In beide gevallen moet je het bad onderbreken.

Kippevel
Als je rillingen krijgt of kippevel bij het nemen van je bad, stap dan uit bad. Net zoals een verhoogde hartslag betekent dit dat je lichaam niet reageert zoals het hoort. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny Hallyday - Je n'ai jamais pleuré


Johnny Hallyday - Je n'ai jamais pleuré


Om Je n'ai jamais pleuré van Johnny Hallyday te beluisteren druk op de foto







Johnny Hallyday, pseudoniem van Jean-Philippe Smet (Parijs, 15 juni 1943) is een Franse zanger en acteur met Belgische wortels. Hij was begin jaren '60 de populairste Franse rock-'n-rollzanger. In zijn thuisland is hij nog steeds ongekend populair en geeft nog altijd uitverkochte concerten in music-halls en voetbalstadions. Geschat wordt dat Johnny tussen de 80 en 100 miljoen albums heeft verkocht. Van zijn platen werden er 39 goud en 18 platina. Buiten Frankrijk en de Franstalige landen is Johnny Hallyday nauwelijks bekend. Daarom wordt hij in Engelstalige landen betiteld als "the biggest rock star you’ve never heard of".

In Nederland waren "Tes tendres années" en "Pour moi la vie va commencer" zijn grootste successen. Beiden stonden op nummer 1 geklasseerd in de Nederlandse Top 40. Johnny speelde tevens in talloze films. Zij eerste film werd gemaakt in 1955 toen hij 12 was.





» Reageer (0)
28-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontvoerd meisje was 18 jaar seksslavin van duivelskoppel


Ontvoerd meisje was 18 jaar seksslavin van duivelskoppel

Om het CBS News Report te bekijken druk op de foto






Jaycee Lee Dugard verdween achttien jaar geleden in Californië, toen ze elf was. Vandaag is de inmiddels 29-jarige vrouw terecht. Ze stapte zelf een poltiebureau in Contra Costa County binnen op bijna 300 kilometer van waar ze laatst gezien was en beweerde dat zij de vermiste Jaycee Lee Dugard was.



Het duivelskoppel Phillip en Nancy Garrido.



Twee kinderen van verkrachter
Dugard bracht de laatste achttien jaren van haar leven door in een schuur in de tuin van haar ontvoerders in Antioch, waar ze gedwongen werd twee kinderen van haar ontvoerder-verkrachter ter wereld te brengen. Ze was al die jaren de seksslavin van Phillip en Nancy Garrido, die beiden zijn aangehouden. Ze worden aangeklaagd voor ontvoering en verkrachting. De borg werd gezet op een miljoen dollar.




Links Dugard zoals ze eruitzag voor haar ontvoering. Rechts zoals ze er volgens de politie vandaag zou uitzien.
Links Dugard zoals ze eruitzag voor haar ontvoering. Rechts zoals ze er volgens de politie vandaag zou uitzien.


Alerte campusflik
Phillip Garrido is een 58-jarige verkrachter, die bekend is bij het gerecht en levenslang onder toezicht staat. Het duivelskoppel werd gearresteerd door een alerte agent, die argwaan kreeg toen Garrido met twee meisjes van 11 en 14 verscheen op de campus van de Berkeley universiteit. Garrido moest daarop met zijn vrouw Nancy (54), met de twee meisjes (en hun moeder Jaycee Lee Dugard) naar zijn reclasseringsagent om uitleg te verschaffen. Daar kwam de waarheid aan het licht.




http://www.hln.be/static/FOTO/pe/3/16/11/media_l_1226396.jpg



Godsdienstfreak

Dugard was amper veertien toen ze haar eerste kind moest baren, verwekt door haar verkrachter. Ook de kinderen werden opgesloten in de tuin en liepen nooit school. Het is niet duidelijk of de misdadiger ook zijn eigen kinderen verkrachtte. Zijn obsessie met godsdienst werd hem uiteindelijk fataal. Hij had het de laatste tijd alsmaar over doceren aan Berkeley en had het over bekende professoren als waren het zijn vrienden.




De pijl duidt de woning van het duivelskoppel aan, waar hun slachtoffer in de tuin gevangen gehouden werd.



"Als de lotto winnen"
Op tien juni 1991 stond Jaycee op de bus te wachten in South Lake Tahoe toen ze plots schreeuwend en hevig tegenspartelend in een wagen werd gesleurd door een man en vrouw, die met haar wegscheurden. Dat gebeurde voor de ogen van stiefvader Carl Probyn, die naar eigen zeggen "door de hel ging" en zich nu voelt alsof hij "de lotto heeft gewonnen" omdat zijn stiefdochter gevonden werd. Hij werd door heel wat mensen indertijd zelf verdacht. "Tot de dag van vandaag", snikt hij. Zijn relatie met de natuurlijke moeder van Jaycee Lee Dugard hield dan ook geen stand.



Stiefvader Carl Probyn was zelf lang verdachte nummer 1.

Stiefvader Carl Probyn was zelf lang verdachte nummer 1.


Aardige mensen
Op basis van de gesprekken die al plaatsvonden tussen Jaycee Lee Dugard, de FBI, de politie en moeder Terry Probyn zou het wel degelijk om de achttien jaar geleden verdwenen vrouw gaan. Dat laat stiefvader Carl Probyn nog weten. "Jaycee herinnerde zich allerlei details uit haar jeugd en kende het antwoord op verscheidene vragen van haar moeder."

De vrouw zou in relatief goede gezondheid verkeren. Volgens buurvrouw Helen Boyer (78) waren de Garrido's de alleraardigste mensen.





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!