Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




07-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Young - Every time you go away

Paul Young - Every time you go away

Om hem te beluisteren druk op de foto







Neil Young (Toronto, Ontario, 12 november 1945) is een Canadees zanger, songwriter en ondernemer. In een carrière die een periode overspant vanaf midden jaren zestig tot aan de dag van vandaag, heeft hij een oeuvre bij elkaar gespeeld dat vergelijkbaar is met dat van Bob Dylan.




» Reageer (0)
06-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitlers schilderijen onder de hamer


Hitlers schilderijen onder de hamer


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Hitlersschilderijen.jpg?t=1252237464



Drie pastels van Adolf Hitler zijn in Duitsland geveild voor een totaal bedrag van 42.000 euro. De veiling greep plaats in Nuremberg, waar de naziprocessen werden gehouden.

Telefonische bieders
Veilingmeester Herbert Weidler onthult dat de waterverfschilderijen naar drie telefonische bieders gingen. 'Pronkstuk' was een schilderij van de Oostenrijkse stad Weissenkirchen in der Wachau, dat voor 24.000 euro van eigenaar wisselde.

De door Hitler gesigneerde schilderijen werden in 1910 en 1911 gemaakt, toen Hitler in Wenen als kunstenaar aan de bak probeerde te komen.

Geen grote kunst
Weidler valideert de pastelschilderijen als "het werk van een kunstleraar in een gemeenteschool die net heeft leren tekenen".

Joods museum
Dertien eerdere werken van Hitler gingen in april onder de hamer voor meer dan 95.000 euro. Die schilderijen werden in 1945 door een Britse soldaat in Duitsland gevonden. Tussen 1909 en 1945 heeft Hitler naar schatting 3.400 schilderijen gemaakt. Weidler schenkt de commissie van de verkoop naar eigen zeggen aan een joods museum.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Last van muggenbeten? Je zweet is niet zoet genoeg


Last van muggenbeten? Je zweet is niet zoet genoeg





Muggen, ze hebben heel wat mensen de voorbije zomermaanden wakker gehouden en jeukende plekken op het lichaam bezorgd. Maar niet iedereen is het doelwit van die ongewenste bezoekers en volgens de Sunday Telegraph weten we nu eindelijk hoe dat komt: het is zoet geurend zweet dat de mug op afstand houdt.

Ik wel, zij niet
We gaan de zomer missen, maar voor veel mensen is er toch één pluspunt: de muggen verdwijnen uit onze slaapkamers, wat goed is voor de nachtrust van wie voortdurend wordt gebeten (of eigenlijk: gestoken). Zeker wanneer die merkt hoe de bedgenoot daar absoluut geen last van heeft.

Niets met bloed te maken
Over de oorzaak doen heel wat verhalen de ronde, maar aangezien ook wetenschappers niet immuun zijn voor de mug, is nu echt onderzoek verricht en daardoor weten we nu waarom de mug discrimineert: dat heeft niets te maken met 'zoet bloed', zoals vaak wordt gezegd, de echte oorzaak zit in zoet zweet.






 

Ketonen
Want doelwitten van de vliegende kamikazes blijken minder fruitachtige, zoete elementen in hun zweet te hebben dan de mensen die geen ongewenst bezoek krijgen van de insecten. Want het zijn die zoete componenten, ketonen genaamd, die de mug weghouden. Dus hoe meer je daarvan hebt, hoe beter je slaapt.
 
Volgens dr. James Logan, onderzoeksleider aan het Britse Rothamsead Research Institute, "kunnen muskieten een breed gamma van chemicaliën en signalen opsporen die hen zeggen dat ze te maken hebben met een mens. Maar als zo'n mens een grote hoeveelheid ketonen in het zweet heeft en dus zoet ruikt, denkt de mug dat het niet om een mens gaat en laat hij die met rust".

Geen alcohol, geen parfum
Dr. Logans ploeg analyseerde de lichaamsgeuren van een aantal vrijwilligers die werden gebeten en van mensen die daar geen last van hadden. Hen werd gevraagd geen alcohol te drinken, geen parfums of andere geurmiddelen te gebruiken, zodat alleen hun natuurlijke lijfgeur te ruiken was. Dat leidde tot de ontdekking van vijf ketonen die muggen op afstand houden. Als die op de huid werden gespoten van mensen die normaal gesproken door muggen werden belaagd, hadden die geen last meer.
 
Zoet fruit of aceton
Op basis van die bevinding wordt nu, in samenwerking met een commercieel bedrijf, een manier uitgewerkt om met die ketonen (waarvan de geur doet denken aan extreem zoet fruit of aan aceton om nagellak te verwijderen) een nieuw anti-muggenproduct te lanceren. Dat is al uitgetest in Kenia en Brazilië, waar muskieten ook gevaarlijke ziektes als malaria veroorzaken. Daaruit bleek dat ze succesvol zijn in de strijd tegen verschillende soorten muskieten, waaronder de 'Culex', die in deze contreien voor slapeloze nachten zorgt.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portugees sluit bejaarde vader 14 jaar in schuur op

Portugees sluit bejaarde vader 14 jaar in schuur op





De Portugese politie trof een 78-jarige verwaarloosde man aan die al 14 jaar in een schuur opgesloten zat. Hij werd daar vastgehouden door zijn zoon en schoondochter, zij streken zijn maandelijkse pensioen van 200 euro op.

Bonen in blik
De man, Manuel Neves, spendeerde de laatste 14 jaar in een schuur in de tuin waar hij bewaakt werd door een rottweiler, dat meldt De Telegraaf. Wekelijks kreeg hij een voorraad bonen in blik en worsten, daarvan moest hij overleven. Hij waste zich al die tijd niet en moest zijn behoefte in zijn broek doen. 

Badend in urine
Het waren de buren die alarm sloegen nadat ze de man hoorden roepen om hulp. De politie trof hem badend in zijn eigen urine aan en zijn nagels waren zo lang dat ze krulden. De man wist ook niet meer hoe een toilet te gebruiken of zijn eigen leeftijd. De politie bracht hem naar een bejaardentehuis.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek is als



img514/8941/salmahaynucg7.jpg



muziek is als

een verfijnd melodisch maskerade
de fagot als paladijn verkleed
een carnaval van zoete hoge klanken
een raveliaanse regenboogetude in kostuum gehuld

muziek is als

een cocon gesponnen uit vijzel van robijn
een fanfare voor een prinsessendans
het paradijselijk vlinderbal
waar de gasten dansen op cantates en gavottes

muziek is als

een moestuin in de regen
duizenden druppels slaan het ritme van de trom
tussen de karmijnrode dissonanten
speelt de rabarber de cello met virtuoos elan
chromatische intervallen als watervallen
ze galmen na in dorp en stad
het gregoriaans patergezang
schalt uit azuurblauwe erkers
begeleid door kinderstemmen en lier
het kaviaar voor het gehoor
besprenkeld met oleander en laurier 




» Reageer (0)
05-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat wij nog kunnen leren van Françaises

Wat wij nog kunnen leren van Françaises





Van Franse vrouwen valt veel te leren, zegt schrijfster Debra Ollivier die al tien jaar in Parijs woont. De verschillende visie op het leven, de liefde en seks geven Française de allure die ze altijd schijnen te hebben. En dit zijn hun geheimpjes:

1) Houden van mannen

"Franse vrouwen houden van mannen, en vice versa. Als er gepraat wordt over mannen, is dat zonder frustratie maar bewonderend en met appreciatie. Franse mannen en vrouwen houden van elkaars gezelschap. Ze praten, ze lachen, ze flirten. Waarom dat zo goed lukt? Omdat Franse vrouwen weten dat mannen mannen zijn. Mannen denken en verwerken anders, dus moet je niet proberen ze net als jou te maken."

2) Flirten

"Flirten is het kloppende hart van de Franse samenleving. Alle vrouwen flirten, ook als ze dat eigenlijk niet leuk vinden. Het seksuele kantje aan flirten is geen bedreiging, maar het hoort erbij en het leidt zeker niet altijd naar seks."

3) Mysterieus zijn

"De liefde is niet absoluut voor Franse vrouwen. Het gaat niet om totale liefde of totale afwijzing, er erkennen ook de nuances: hij houdt een beetje van me, veel, gepassioneerd, zot veel of helemaal niet. Bovendien houden Franse vrouwen hun hart een beetje gesloten, ze gaan niet in hun kaarten laten kijken. En niet elke relatie hoeft te eindigen in een huwelijk of kinderen, soms dient een relatie voor hen gewoon om te leren over het leven en de liefde."

4) Regels overboord gooien

"De meest gerespecteerd regels in Frankrijk zijn die die niet neergeschreven zijn of uitgesproken worden. Dat is niet zo in Groot-Brittannië, bij ons zijn alle regeltjes duidelijk en we volgen ze braaf. Franse vrouwen hebben dat niet, en zijn ook niet beschaamd of voelen zich niet schuldig. Als het past in hoe zij zich voelen, waarom zouden ze dan regels gehoorzamen die tegen hun persoonlijke vrijheid ingaan?"

5) Geen perfect huwelijk

"We weten het wel, maar toch blijven we hopen en dromen. Franse vrouwen weten beter: het huwelijk is niet perfect, en zelfs niet na te streven. De helft van de Franse vrouwen kiest voor samenwonen, en wie wél huwt, ziet het niet als een sprookjesachtig 'lang en gelukkig'. Maar wel als iets dat in het midden van het leven staat, met alle contradicties, complicaties en moeilijkheden die dat met zich meebrengt. Dat wil niet zeggen dat elke Française of Fransman vreemd gaat en als het gebeurt, is dat even vaak een reden voor scheiding als ergens anders. Toch aanvaarden meer Fransen dat het mogelijk is dat een persoon niet volstaat voor een leven lang."

6) Elegant oud worden

"In plaats van verwoede pogingen te doen om er jonger uit te zien, aanvaarden Franse vrouwen de veroudering met sensualiteit en allure. De meeste zitten er niet mee om ouder te worden, ze hebben te veel plezier in volwassen zijn. Dat maakt ook dat oudere vrouwen een niet te onderschatten speelster op de liefdesmarkt zijn."



http://img122.imageshack.us/img122/6779/mode.jpg



7) Genieten van het leven

"Fransen zijn professionele sensualisten. Ze begrijpen dat het universum niet zal exploderen als ze er geen aandacht aan besteden, dus nemen ze de tijd om zich te amuseren en te genieten. Geen Blackberry-diners of multi-tasking, maar wel vers voedsel, een goede wijn en fantastische seks."

8) Slank zijn

"De gemiddelde Franse vrouw voelt zich graag goed in haar vel en straalt dat ook uit. Meteen de reden waarom ze zo bewonderd worden. En slank blijven. Want dik zijn, wordt gewoonweg niet aanvaard in Frankrijk. Dat je daarvoor croissants, wijn en brie moet laten staan: dat is dan maar zo. Emotioneel eten, daar doen Franse vrouwen niet aan."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medicijnen alsmaar duurder

Medicijnen alsmaar duurder





Volgens de krant Le Soir gaat de prijs van de terugbetaalde medicijnen snel de hoogte in. Het globale terugbetaalde bedrag is op zes jaar tijd bijna verdubbeld. Een rapport van het RIZIV voorziet een stijging van de uitgaven voor 2008 en 2009.
 
Waar het vorige rapport nog een stijging met 11,9 pct voorzag in 2008, is dat nu 13,2 pct. Voor 2009 rekent men op een stijging van de uitgaven met bijna 10 pct. Die verhoging wordt beschouwd als "problematisch" door de budgettaire controlecommissie van het RIZIV.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schokkend filmpje over sms'en achter het stuur

Schokkend filmpje over sms'en achter het stuur

Om het filmpje te bekijken druk op de foto

Schokkend filmpje om stil van te worden !






Een lowbudget filmpje dat jongeren waarschuwt voor de gevaren van sms'en achter het stuur is een internetsensatie geworden met al meer dan vijf miljoen kijkers op YouTube.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/2/13/7/media_l_1430512.jpg



Bedoeld voor scholengemeenschap
De film werd gemaakt door een voormalige BBC-producer met onervaren jongeren als acteurs. Het filmpje was bedoeld voor een scholengemeenschap in Wales en werd gefinancierd door de lokale overheid en schenkingen, maar een clip ervan wordt nu wereldwijd bekeken. Het is een van de krachtigste filmpjes van openbaar nut dat ooit werd gemaakt.

Gruwelijk gedetailleerd
Het vertelt het verhaal van de 17-jarige Cassie Cowan, "een braaf meisje uit een nette familie". Cassie veroorzaakt echter een gruwelijke botsing wanneer ze de weg uit het oog verliest terwijl ze een sms verstuurt. Bij het ongeval komen twee van haar beste vriendinnen om het leven en een echtpaar in een andere auto. De sleutel tot het succes van het filmpje is de gruwelijk gedetailleerde manier waarop de crash en de gevolgen ervan in beeld worden gebracht.

"Worden mama en papa wakker?"
De meisjes worden als lappenpoppen heen en weer gegooid in de auto. Een kind in de auto die door Cassie wordt aangereden vraagt aan een hulpverlener "wanneer worden mama en papa wakker?" terwijl een baby onwezenlijk voor zich uit staart en de kijker zich afvraagt of die dood is.

In samenwerking met jongeren
Het project is een update van een voorlichtingsfilm van Peter Watkins-Hughes over joyriding die vijftien jaar geleden voor dezelfde school werd gemaakt.

Watkins-Hughes: "De leerlingen wezen me er op dat joyriding nog altijd  gebeurde, maar dat tieners die sms'en terwijl ze rijden een veel groter probleem is. Die medewerking met de leerlingen maakt deze film zo realistisch. Zo botst Cassie wanneer ze een nummer opzoekt in het adressenboek van haar gsm en niet terwijl ze een tekst aan het maken is. De jongeren toonden me immers dat ze een tekst kunnen schrijven zonder naar hun gsm te kijken, zelfs met hun handen achter hun rug. Maar ze moeten wel naar hun gsm kijken om het nummer te vinden, dus daar hield ik rekening mee".

Belangrijke boodschap
Watkins-Hughes postte de clip op YouTube opdat een vriend bij de BBC het zou kunnen zien. Daar bleef het enkele weken onopgemerkt, tot heel wat bloggers het begonnen rondsturen. "De film bevat een belangrijke boodschap en dat is waarom mensen van New York tot Nieuw-Zeeland het bekijken. De emotie zit goed. De meeste waarschuwingsfilms eindigen met de crash, wij tonen de pijn en het leed na de crash".





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel en Lausanne ruziën over erfenis van choreograaf Maurice Béjart


Brussel en Lausanne ruziën over erfenis van choreograaf Maurice Béjart





De Fondation Maurice Béjart in Lausanne haalt zwaar uit naar het pas ingehuldigde Maison Maurice Béjart Huis (MBH) in Brussel. De stichting neemt het niet dat het Maurice Béjart Huis zich de naam en het werk van de choreograaf eigen maakt. De Zwitserse stichting noemt zichzelf "de enige erfgenaam" van de dansmeester.
 
Het MBH, dat op 31 augustus ingehuldigd werd, eert Béjart, die in Marseille geboren werd en in 2007 in Lausanne overleed, maar die een groot deel van zijn carrière in België doorbracht. Zo startte hij in Brussel het Ballet van de XXe Eeuw op in 1960. In 1985 verliet hij de hoofdstad.
 
Woning
In de Belgische pers lekte uit dat Stichting Maurice Béjart in Lausanne het Brusselse initiatief absoluut niet kan smaken. "Het Belgische project heeft geen legitimiteit om zichzelf als vertegenwoordiger van Béjart en zijn werk op te voeren", staat te lezen in een brief van een advocaat van de Zwitserse stichting.
 
Dat Béjart in België een ereplaats krijgt, is niet meer dan normaal, oordeelt het Maurice Béjart Huis daarentegen. "Het Huis is meer dan een museum of stichting; het is de plek waar hij gewoond en gecreëerd heeft", repliceert Jacques De Decker, lid van de raad van bestuur van het MBH.
 
Bovendien zit er nog een financieel addertje onder het gras aangezien de Stichting Maurice Béjart de commerciële rechten opeist.

Op 22 november houdt het Huis een opendeurdag. (br.hln)





» Reageer (0)
04-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nudisten gaan zaklopen op verjaardag van hun club


Nudisten gaan zaklopen op verjaardag van hun club


http://img3.imageshack.us/img3/5377/nudistengaanzaklopen.jpg


De enige nudistenclub in het meest noordelijke deel van de Australische staat Queenslands viert dit weekend zijn twintigste verjaardag. Hoogtepunt van de festiviteiten is een wedstrijd zaklopen. Geen ongevaarlijke bezigheid voor nudisten, zo lijkt ons.

Barbecue
Volgens The Cairns Post verwacht de Barrier Reef Sun Club zo'n honderd naaktlopers uit de hele wereld. Het feestweekend wordt ingezet met een massale strippartij van al de gasten, gevolgd door een barbecue. Ook al iets waar ze daar zullen moeten voor uitkijken.

Volksspelen
Hoogtepunt wordt het volksspelenfestival met voorop het zaklooptoernooi. Voorts wordt er croquet gespeeld en moeten de deelnemers een parcours afleggen waarbij hun respctievelijke linker- en rechterbeen aan elkaar vastgebonden zijn.

Geen kleding toegelaten
"De enige regel bij de oprichting van de club was dat er geen kledij is toegelaten", zegt ondervoorzitter Lillian Allen. "Onze leden komen uit alle lagen van de bevolking, van dokters tot arbeiders. Singels zijn toegelaten. Op het terrein van de club mogen evenwel geen foto's genomen worden".

Wie lid wil worden, betaalt 75 euro per koppel. In de prijs zijn overnachtingen in caravans of tenten begrepen. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén kans op duizend dat je MS krijgt


"Eén kans op duizend dat je MS krijgt"


http://img44.imageshack.us/img44/9560/multiplesclerose.jpg



De jaarlijkse campagne van de MS-Liga loopt vanaf 10 september onder de slogan 'Eén kans op duizend dat u MS krijgt. Help deze mysterieuze ziekte stoppen'. Samen met ambassadrice Evy Gruyaert zullen honderden vrijwilligers tien dagen lang chocolade verkopen.

Geen genezing
Multiple Sclerose (MS) is een aandoening van het centrale zenuwstelsel die zich meestal manifesteert bij jongvolwassenen (tussen 20 en 40 jaar). De oorzaak is vooralsnog onbekend, zodat er geen kans is op genezing. De ziekte kan leiden tot onder meer spraakstoornissen, gezichtsverlamming en spasmen. In ons land zijn er tussen de 10.000 en 11.000 personen met MS, wat neerkomt op meer dan één op duizend. Sinds enkele jaren kan de voortgang van hun ziekte wel worden afgeremd.



    http://img188.imageshack.us/img188/3133/multiplesclerose1.jpg




Bewegingsdag

Tijdens de MS-week brengt de Liga de ziekte onder de aandacht van het publiek. Op die manier wil de vereniging beleidsbeslissingen afdwingen die de levenskwaliteit van personen met MS verbetert. Op 7 en 14 november organiseert de Liga in samenwerking met geneesmiddelenproducent Bayer Schering een 'Bewegingsdag'. Daar kunnen personen met MS in aanwezigheid van kinesitherapeuten, fysiotherapeuten en Evy Gruyaert leren welk positief effect sporten heeft op het verloop van hun ziekte.(br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Poepmeisje' wordt hype


'Poepmeisje' wordt hype


http://img42.imageshack.us/img42/4568/wcboxen.jpg



Een meisje van 19, dat het voorbije weekend tijdens het rockfestival van Leeds met haar arm vastraakte in een toilet, is stilaan een beroemdheid aan het worden. Facebookgroepen hebben het 'Poepmeisje' tot heldin verheven en de commercie heeft geld 'geroken'. Dat meldt Sky News.

Klem in toiletpot
Charlotte had op het festival haar tas laten vallen in een verplaatsbaar toilet. In een poging om haar handtas op te vissen, raakte ze klem. Toen ze er niet in slaagde om het ding met één arm te pakken te krijgen, stak ze haar andere arm in de pot. Gevolg: Charlotte kwam hopeloos vast te zitten.

Hulp
Enkele vrienden die op Charlotte stonden te wachten, riepen om hulp. De hulpdiensten hadden twintig minuten nodig om het toilet te ontmantelen en het meisje te bevrijden.

Blauwe en bruine plekken
Het meisje was ongedeerd, een resem blauwe plekken niet te na gesproken. Om nog te zwijgen van de bruine plekken. Charlotte werd met een brandweerslang schoongespoten. Zoals het een rechtgeaarde muziekfan betaamt, volgde het meisje het festival verder alsof er niets was gebeurd.

Petten
Intussen is het verhaal een eigen leven gaan leiden. Sommigen beweren dat Charlotte is uitgegleden en met haar hoofd in de toiletpot belandde. Het meisje is evenwel een hechte heldin geworden. De Facebookgroep 'Poo Girl Leeds Fest 2009 Appreciation Society' heeft inmiddels al meer dan 13.000 leden. Intussen worden er ook al 'Poepmeisjespetten' aan de man gebracht.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walvissen spoelen aan na ramp met Turks vrachtschip


Walvissen spoelen aan na ramp met Turks vrachtschip


http://img30.imageshack.us/img30/4701/walvissenspoelenaan.jpg


De exotische stranden aan de zuidkust van de tropische eilandstaat Madagaskar zijn bedekt met een pikzwarte, kleverige smurrie na de averij van een Turks vrachtschip vorige week. De Gulser Ana verloor zoveel diesel, olie en fosfaat, dat veel walvissen in de problemen zijn gekomen.

Bultruggen
Enkele tientallen kilometers kust, befaamd vanwege koraalriffen, zeldzame schildpadden en passerende walvissen zijn getroffen door de milieuramp. Het is vooral een drama voor de bultrugwalvissen, die net nu de plaats van de ramp passeren op weg naar hun belangrijkste broedplaats ten oosten van het eiland. Tientallen van hen zijn al aangespoeld. Hun spuitgaten zaten dicht door de olie en ze kampen met ernstige ademhalingsproblemen. Zeker achthonderd vrijwilligers en experts zijn bezig met een schoonmaakactie te land en te water.

Zwarte lijst
De 189 meter lange tanker had een lading van 39.000 ton fosfaat en 700.000 liter olie aan boord en was op weg naar India. Volgens onbevestigde berichten stond het schip op een zwarte lijst en mocht het geen enkele haven in de Europese Unie aandoen. De tanker is inmiddels gezonken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carla Bruni - L'amour


Carla Bruni


Om het mooie nummertje L'amour van Carla Bruni te beluisteren
druk op de foto en geniet









Carla Gilberta Bruni Tedeschi (Turijn, 23 december 1967), beter bekend als Carla Bruni, is een Italiaans-Frans model en singer-songwriter. Na het huwelijk met de president Nicolas Sarkozy werd ze First Lady van Frankrijk.

Haar stiefvader Alberto Bruni Tedeschi (vader Maurizio Remmert) was mede-eigenaar van het Pirelli-concern en haar moeder Marysa Borini is een concertpianiste. Toen Carla vijf jaar oud was vertrok het gezin naar Frankrijk. Later bezocht ze een kostschool in Zwitserland. Na haar terugkomst begon ze een studie architectuur in Parijs, maar maakte haar studie niet af.


Als 19-jarige begon ze een carrière als model en op 20-jarige leeftijd was zij al één van de meest succesvolle modellen op de catwalk met een jaarinkomen van 7,5 miljoen dollar. In deze jaren werd zij beroemd door affaires met beroemdheden als Mick Jagger, Eric Clapton, Donald Trump, Kevin Costner en Vincent Pérez. Ze is een aantal jaren getrouwd geweest met Raphaël Enthoven. Samen kregen zij in 2002 een zoon, Aurélien.



 



In 1998 verliet zij de modewereld en stortte zich op het schrijven en zingen van chansons. In 2003 verscheen haar debuutalbum Quelqu’un m’a dit. Dit album, met nummers in de stijl van Joni Mitchell en Serge Gainsbourg werd goed ontvangen. In 2007 verscheen het Engelstalige album No Promises. Haar derde album heet Comme Si de Rien N'Était en werd goed ontvangen door de pers

Op 17 december 2007 werden in de Franse pers foto's gepresenteerd van president Nicolas Sarkozy en Carla Bruni. Op 2 februari 2008 zijn ze getrouwd. Op 11 april 2008 werd in New York een naaktfoto van Carla Bruni geveild voor 91.000 dollar (een equivalent van bijna 58.000 euro). Enkele Franse media werden in juni 2007 beboet, omdat ze naakfoto's van de presidentsvrouw hadden gepubliceerd zonder toestemming van de fotografen.





» Reageer (0)
03-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russen willen met giftige chemicaliën sneeuw stoppen


Russen willen met giftige chemicaliën sneeuw stoppen





De burgemeester van Moskou, Joeri Loezjkov, wil de Russische hoofdstad sneeuwvrij houden door wolken met chemicaliën te bewerken. Een sneeuwvrij Moskou levert volgens Loezjkov vooral voordelen op voor de miljoenen inwoners, omdat het sneeuwvrij maken van straten drie keer zo duur is als het wolkenvrij maken van de lucht.

Versneld uitsneeuwen
Op feestdagen laat hij de wolken al bewerken, zodat er gegarandeerd geen neerslag valt. Dat heeft tot gevolg dat het in de omgeving van Moskou dan juist meer sneeuwt. Want daar komt het eigenlijk op neer: ervoor zorgen dat de wolken op een andere plek versneld uitsneeuwen.

Zilverjodide
Dat kan door enorme hoeveelheden kristallen zilverjodide in de wolken te jagen. De kleine waterdruppeltjes, waaruit een wolk bestaat, zetten zich af op de kristallen en komen dan als neerslag omlaag. Ook bij de Olympische Spelen van 2008 in Peking is deze techniek toegepast.

Giftig
Experts waarschuwen dat de gevolgen van Loezjkovs nieuwe weerinitiatief niet te overzien zijn. Zilverjodide is alvast door het Amerikaanse Office of the Environment, Health and Safety geklasserd als een "gevaarlijke stof die water en bodem verontreinigd en erg giftig is voor vissen, vee en mensen."

Boete voor weermannen
Loezjkov kwam al eerder met bizarre initiatieven. Zo stelde hij voor om de lokale weermannen te beboeten voor foute weersvoorspellingen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeden op Waregem Koerse


Hoeden op Waregem Koerse


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Waregem-koerse.jpg?t=1251974101


Stilaan een traditie op Waregem Koerse: de exclusieve hoeden van de genodigden. De organisatie van de Grote Steeple Chase van Vlaanderen looft Ascot-gewijs een prijs uit voor het mooiste, origineelste of gekste hoofddeksel. Dat geld gaat integraal naar het goede doel.






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingenieuze prothese voor Lucky de schildpad


Ingenieuze prothese voor Lucky de schildpad





Het zag er niet goed uit voor Lucky, een schildpad uit Petaluma in Californië. Een wasbeer had zijn voorste pootjes afgebeten. Maar een clevere dierenarts heeft er iets op gevonden.


Lucky schuift voortaan door het leven dankzij twee prothesen, gemaakt van schijfjes die gebruikt worden om tafels en stoelen te stabiliseren. De dierenarts maakte ze op de juiste hoogte, zodat Lucky perfect nog vele jaren kan overleven.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seks op straat in volle stadscentrum van Barcelona


Seks op straat in volle stadscentrum van Barcelona



Aan la Boqueria gaan sekstoeristen op straat ongegeneerd hun gangen.


De Spaanse krant El Pais brengt een opmerkelijk verhaal over een seksschandaal in Barcelona. In volle stadscentrum -aan de wereldberoemde markt La Boqueria- gaan de sekstoeristen wel heel ver. Ze hebben er ongegeneerd seks met prosituees, gewoon op straat alsof het niets is. De Spaanse krant illustreert het seksschandaal met foto's die weinig aan de verbeelding overlaten.

Goedkoop en drugsverslaafd
Die foto's werden gemaakt door buurtbewoners die de nachtelijke overlast kotsbeu zijn. De sekstoeristen profiteren van de erg goedkope en vaak drugsverslaafde Afrikaanse hoertjes voor een snelle wip in het openbaar. Het stadsbestuur heeft nu een speciaal plan tegen die openbare seks uitgevaardigd. De politie stelt vast dat zelfs na zware straffen de prositituees én de sekstoeristen doorgaan met hun schaamteloze praktijken.

Gebruikte condooms
Een kaasverkoopster beklaagt zich er in El Pais over dat ze elke morgen gebruikte condooms voor haar winkel moet opruimen. "Het is ronduit beschamend. Die meisjes doen zowat alles voor hun klanten, ze doen het zelfs nauwelijks verscholen achter een geparkeerde auto." Een nachtwaker kan de tel nauwelijks bijhouden van het aantal keren dat hij op zijn beeldscherm schaamteloze openbare seks ziet passeren. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse man wil eigen baby's borstvoeding geven

Zweedse man wil eigen baby's borstvoeding geven


http://img200.imageshack.us/img200/6127/mangeeftborstvoeding.jpg



Een Zweedse vader neemt deel aan een experiment dat hem in de toekomst in staat moet stellen om borstvoeding te geven aan zijn kinderen. De man uit Stockholm stimuleert via een pompje zijn borsten om melk te produceren. "Alles wat geen pijn doet is de moeite waard om te proberen en als het lukt dan is het een stap vooruit voor mannen die zelf borstvoeding willen geven aan hun kinderen. Dat is heel belangrijk want zo kunnen ze al snel een hechte band vormen met hun baby's", aldus Ragnar Bengtsson (26).

Televisieprogramma
De man zijn streven om borstvoeding te geven, wordt op de voet gevolgd door de Zweedse zender TV8. Bengtsson schrijft ook zijn ervaringen neer in een blog op de website van het programma 'De Melkman - Een druppel per keer'. Bengtsson zal tot en met december zijn borsten om de drie uur oppompen. Intussen studeert hij ook nog economie aan de universiteit van Stockholm. "Ik zal ook tijdens de lessen moeten 'pompen'. Het raakt me niet als medestudenten daar aanstoot aan nemen. Als zij hiermee moeite hebben dan is dat hun probleem." Mannen zijn in staat om na een stevige hormonenkuur melk te produceren, maar Bengtsson is niet van plan om het proces op 'chemische wijze' te sturen. De Zweed heeft al een zoon van twee, maar die wordt op geen enkele manier in het experiment betrokken. Hij wil zijn toekomstige kinderen wel zelf borstvoeding geven.

Kritiek
Toch is niet iedereen even enthousiast. "Ik heb ook al hevige afkeurende reacties gekregen. Sommigen denken dat ik echt ziek ben." Sigbritt Werner, professor endocrinologie aan het Karolinska Instituut in Stockholm zegt dat de mogelijk bestaat dat Bengtsson na drie à vier maanden enkele druppels produceert. Hoewel Werner interesse heeft voor het expermiment toch zou ze liever zien dat mannen hun borstkas gebruiken om hun kinderen te knuffelen. "Als de moeder weg is en de baby's huilen dan gaan mannen vaak hopeloos op zoek naar dingen om hen te troosten. Ze kunnen hun baby's dan maar beter eens goed tegen de borstkas aandrukken", aldus Werner.

Instinct
"Kinderen weten instinctief dat borsten een dubbele functie hebben. Ze kunnen niet alleen gebruikt worden als voedselbron, maar ook als bron van affectie. Mannen moeten daarom niet hopeloos worden en proberen om melk te produceren om zo een stevige band met hun kinderen te ontwikkelen. Ze kunnen hun baby's gewoon even tegen hun borstkas houden", besluit de professor.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gedicht Het leven

Het leven



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/het-leven.jpg?t=1249240825






» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!