Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




19-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allergieën verpesten seksleven

Allergieën verpesten seksleven




83 procent van de mensen met een allergie zegt dat de aandoening hun seksleven negatief beïnvloedt. Ze hebben meer slaap- of seksuele problemen dan anderen.

Niet sexy
In vergelijking met andere patiënten hebben mensen met allergieën meer problemen met slaap, vermoeidheid en seksuele activiteiten. Slechts drie procent van hen had nog nooit last van een verstoorde nachtrust. "Als je niet kunt ademen, je neus loopt, je ogen jeuken, je niest en je bent vermoeid, dan voel je je niet erg sexy en is het ook niet makkelijk om in slaap te raken", aldus professor Michael Benninger.

Welke behandeling
Mensen met allergieën voor pollen of stof kampen vaak met symptomen als jeuk, zwellingen en een lopende neus. Er zijn tal van behandelingen voor patiënten van allergieën. Degenen bij wie hun seksleven lijdt onder hun aandoening vermijden best verdovende antihistamines, die je slaperig maken, of orale docengestie middelen, die je angstig maken, aldus Benninger .(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zak in een diepe slaap.



img146/2104/sharonstsj0.jpg

 
De kraan staat wijd open
druppel voor druppel in de massa.
Voorzichtig ontdoe ik de knopen,
van een huiverend lichaam.
Drijvend in water met rozenaroma.
Warmte en liefde omarmen me,
hoewel er niemand is.
Eenzaamheid vloeit mee met de dampen,
en ik zak in een diepe slaap.



» Reageer (0)
18-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn kleurenblinden straks te genezen?


Zijn kleurenblinden straks te genezen?


http://img41.imageshack.us/img41/4021/kleurenblind.jpg



Het lijkt er sterk op dat er een middel tegen kleurenblindheid is gevonden. Amerikaanse wetenschappers slaagden erin een virus te vinden dat de cellen in het zichtvermogen kunnen herstellen.

1 op 12 mannen en 1 op 200 vrouwen kampen wereldwijd met kleurenblindheid. Voor hen hebben de genetische vorsers aan de universiteiten van Florida en Washington goed nieuws.

Experimenten
Met een aangepast virus konden ze het vermogen van lichtgevoelige cellen in het visuele waarnemingscentrum, herstellen. Nadat twee kleurenblinde apen met het virus werden geïnjecteerd, bleken de twee 24 uur later genezen. Volgens de wetenschappers werkt de techniek ook op mensen. Daarbij hopen ze binnenkort de eerste klinische tests aan te vatten.

Kleurenzwakte
Kleurenblindheid kan geheel of gedeeltelijk voorkomen. 'Kleurenzwakte' komt vaker voor dan echte  kleurenblindheid. Daarbij is één van de drie kleurwaarnemingssystemen helemaal uitgevallen. Meestal treedt kleurenblindheid op als één of meer van de drie typen kegeltjes, die naast de staafjes een van de twee soorten lichtgevoelige cellen in het netvlies zijn, niet goed of helemaal niet werken. Kleurenblindheid is meestal een geslachtsgebonden erfelijke aandoening, hoewel er ook verworven vormen bestaan, meestal door intoxicaties, soms met bepaalde geneesmiddelen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oermensen droegen al roze en turquoise

Oermensen droegen al roze en turquoise




Ze worden afgebeeld in donkere dierenhuiden en -pelsen. Maar een nieuwe ontdekking wijst er op dat de oermensen een voorkeur hadden voor kleurrijke kledij.

Een internationaal team archeologen ontdekten in een grot in Georgië vezels van roze, turquoise en zwarte draden zo'n 34.000 jaar geleden. Dat maakt hen meteen de oudste bekende vezels. De vorige oudste vezels waren maar 28.000 jaar oud en werden ontdekt in Tsjechië.

IJstijd
De vezels komen uit het wild en werden gesponnen, geknoopt en gebonden om linnen en draad, en uiteindelijk, kledij te maken. "Dit was een cruciale uitvinding voor de vroege mensen. Deze vezels werden gebruikt om kledij, touwen of manden te maken. Vooral dingen die in een huishoudelijke context werden gebruikt dus", verklaart professor Ofer Bar-Yose van de universiteit van Harvard.

De Georgische grotten zijn geen prettige omgeving om te leven. De omstandigheden waren moeilijk: de laatste ijstijd was nog bezig, en kledij was noodzakelijk om de koude winter te overleven.

Klei
Er werden honderden vezels gevonden in 27 kleisamples, genomen van de grond in de grot. De vezels zelf zijn te klein om te zien met het blote oog. Sommige vezels waren gedraaid, en werden dus waarschijnlijk gebruikt om snaren, draden of touwen te maken. Andere vezels waren dan weer gekleurd met natuurlijk kleurstoffen uit planten en wortels. Er werden ook 'jonge' vezels in de grot gevonden die slechts 21.000 jaar oud waren.

De vezels werden bij toeval ontdekt. De wetenschappers waren eigenlijk op zoek naar pollen van bomen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partnergeweld zelden bestraft

Partnergeweld zelden bestraft


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/partner-geweld.jpg?t=1253284283



Driekwart van de strafdossiers over partnergeweld wordt geseponeerd. Dat blijkt uit cijfers van het College van de Procureurs-Generaal. Het weekblad Knack publiceerde de cijfers.
 
Uit de cijfers blijkt dat in 2007 op de correctionele parketten 44.743 zaken van partnergeweld geregistreerd werden. Dat is 6,6 procent van het totale aantal binnengekomen zaken. In 2008 steeg dat cijfer tot 46.670, goed voor bijna 7 procent. Opvallend: de meeste dossiers komen voor in het rechtsgebied Gent. Antwerpen komt op de tweede plaats, gevolgd door Brussel en Luik. Zowel in 2007 als in 2008 gaat het in meer dan 40 procent van de gevallen om slagen en verwondingen.
 
Driekwart van de dossiers krijgt een "zondergevolgstelling". In bijna 12 procent van de gevallen volgde uiteindelijk een dagvaarding en kwam het daadwerkelijk tot een proces. In een kwart van de gevallen gebeurde de seponering wegens een "geregulariseerde toestand". In 16,9 procent van de gevallen wegens onvoldoende bewijzen. Nog opmerkelijk: vorig jaar kregen 4 dossiers een "zondergevolgstelling" omdat de dader immuniteit genoot.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brits schooljongetje van twaalf werd meisje tijdens vakantie

Brits schooljongetje van twaalf werd meisje tijdens vakantie





Een twaalfjarige jongetje dat na de schoolvakantie terugkeerde als meisje - met vlechtjes en een lange jurk - zet het Verenigd Koninkrijk op stelten. De tiener bereidt zich voor op een chirurgische ingreep, waardoor hij de jongste transseksueel ooit zou kunnen zijn.

De transformatie sloeg in als een bom bij de medeleerlingen, die door hun leerkrachten werden aangemaand om het jongetje als een meisje te behandelen. Boze ouders vertelden The Sun dat hun kinderen wenend en verward naar huis kwamen. Ze vinden dat ze gewaarschuwd hadden moeten worden vóórdat het kind weer op school verscheen. Dan hadden ze hun eigen kroost kunnen inlichten en de zaak met hen bespreken.

Vermomming
De ouders van het jongetje in kwestie lieten zijn naam veranderen en helpen hem met zijn hormonenbehandeling. Ze hadden gehoopt dat de andere leerlingen hun kind niet zouden herkennen door de 'vermomming', maar die hadden meteen door om wie het ging. De puber zou ook al jaren aan zijn vrienden gezegd hebben dat hij zo graag een meisje wou zijn.

Sommige leraars droegen overigens ook niet echt bij tot het slagen van de geheimhouding. Ze hadden de leerlingen tijdens een vergadering verteld dat er "eentje niet bij was omdat dat jongetje nu een meisje is".




» Reageer (0)
17-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruim helft mannen kiest voorlezen boven cafébezoek


Ruim helft mannen kiest voorlezen boven cafébezoek


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/voorlezen.jpg?t=1253193759



Een kleine meerderheid (58 procent) van de Belgische mannen kiest ervoor zijn kinderen een bedtijdverhaaltje voor te lezen in plaats van op café te gaan. Een nipte minderheid (49 procent) verkiest het verversen van een luier boven spreken in het openbaar. 89 procent van de mannen gaat wél liever kijken naar zijn voetballende kinderen dan naar een betalende match.

Eerste plaats
Toch noemen onze mannen zich 'echte familiemannen'. Ze zeggen dat hun relatie en hun gezin op de eerste plaats komen, en van hen een betere man hebben gemaakt. Dat blijkt uit een onderzoek van beautymerk Dove bij mannen in het kader van de lancering van de mannenlijn Dove Men+Care.

Koken
Uit dat onderzoek blijkt ook dat het traditionele rollenpatroon bij de Belgische mannen niet meer bestaat. De man neemt actief deel aan het huishouden en voelt zich daar goed bij, terwijl zijn vrouw ook uit werken gaat. 88 procent heeft er geen probleem mee dat zij meer verdient, 72 procent vindt koken belangrijker dan gezinshoofd te zijn en 74 procent prefereert een etentje met het gezin boven een partijtje voetbal met vrienden.

Prioriteiten
Het vaderschap heeft een sterke en positieve invloed op hoe mannen zich in hun vel voelen. 94 procent zegt dat het vaderschap hem heeft doen begrijpen wat echt belangrijk is in het leven, 90 procent dat ze een meer bekwaam persoon zijn geworden en 87 procent zegt geleerd te hebben andere prioriteiten te stellen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glimlach krikt zelfvertrouwen van vrouwen op


Glimlach krikt zelfvertrouwen van vrouwen op


http://img6.imageshack.us/img6/4392/glimlachen.jpg


Onzekere vrouwen voelen zich duidelijk beter nadat ze begroet werden met een glimlach, dat ontdekten onderzoekers.


Goedkeuring

De onderzoekers bestudeerden 57 vrouwen met een normaal lichaamsgewicht maar waarvan sommigen helemaal niet en anderen wel tevreden waren over hun uiterlijk. Ze toonden hen een foto van zichzelf gevolgd door een lachend gezicht, iets wat op sociale goedkeuring duidt. Daaruit bleek dat dit bij onzekere vrouwen de tevredenheid over hun lichaam en zelfzekerheid stimuleerde. Psychologe Carolien Martijn: "We denken dat onzekere vrouwen vooral op zoek zijn naar sociale aanvaarding, een glimlach bezorgt hen dat."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieus schepsel zaait terreur in Panamees dorpje

Mysterieus schepsel zaait terreur in Panamees dorpje


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Mysterieusschepsel.jpg?t=1253196064



In een Panamees dorpje zaait een vreemd schepsel angst en terreur bij de lokale bevolking. Inwoners van Cerro Azul beschrijven het 'wezen' als Gollem uit de Lord Of The Rings-films.

Het beest werd zaterdag gespot door schoolkinderen die aan de waterkant aan het spelen waren. Volgens de 14- tot 16-jarige scholieren kroop het schepsel uit een grot. Vervolgens klauterde het beest in hun richting over de rotsen.

Bekogeld met stenen
De vier jongens gooiden stenen naar het mysterieuze wezen om zich te verdedigen. Toen het beest was overleden, gooiden ze het lijk in het water, zo meldt The Sun.

Hun ouders geloofden niets van het hele verhaal en ze namen de volgende dag een kijkje bij het water. Ze waren verbijsterd toen ze het aangespoelde 'lichaam' aan de waterkant aantroffen.

Luiaard zonder haar
Deskundigen moeten nog onderzoek doen voor ze een verklaring kunnen geven. Op verschillende blogs wordt het vermoeden geuit dat het hier om een luiaard gaat, die om welke reden dan ook zijn haar heeft verloren. (br.hln)








» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen bouwen themapark rond chocolade

Chinezen bouwen themapark rond chocolade



Als alles volgens plan verloopt, gaat volgend jaar in Peking een themapark rond chocolade open. Volgens de China Daily zullen er chocoladen replica's te zien zijn van onder meer het beroemde terracottaleger en de Chinese Muur. Het park komt op de Olympische site en zal vijf paviljoenen en twee openluchtsites omvatten.

Chocolade is in China lang niet zo populair als bij ons. De lekkernij valt evenwel steeds meer in de smaak bij de jongeren.

Belgen en Zwitsers
Befaamde chocolatiers uit België en Zwitserland zullen meewerken aan het themapark, dat in janurai de deuren moet openen. Zij springen maar al te graag mee op de kar om zo toegang te krijgen tot de immense Chinese markt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In groep sporten maakt gelukkiger


In groep sporten maakt gelukkiger





Samen met anderen sporten zorgt er voor dat je lichaam meer endorfine, een gelukshormoon, aanmaakt. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Euforisch gevoel
Als je sport maakt je lichaam vanzelf endorfine aan, dat is al lang geweten. Deze stof is verantwoordelijk voor de euforische sensatie die je achteraf kunt ervaren. Onderzoekers ontdekten nu dat dit effect groter is wanneer je samen met anderen sport. Ze testten twaalf roeiers die intens sporten met een virtuele boot. Degenen die alleen trainden hadden meer pijn, als gevolg van minder endorfine in hun bloed, dan degenen die samen roeiden.

Gelukkig
Dat betekent volgens de onderzoekers dat dit niet alleen je sportprestaties verbetert. Volgens hen is deze stof verantwoordelijk voor het mechanisme dat zorgt dat we gelukkkig worden van activiteiten als samen dansen of lachen.  Onderzoeker Emma Cohen: "Hoe een groepsactiviteit endorfine in je bloed verhoogt, is nog niet duidelijk. Maar dit resultaat bewijst wel dat samen bewegen hier verantwoordelijk voor kan zijn."

Groepslessen werken
Sportpsychologe Carole Seheul vindt het een wonderbaarlijk resultaat. "Sporten in groep is goed om verschillende redenen: bijvoorbeeld qua motivatie en op sociaal vlak. Groepslessen werken dus echt."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eens worden je dromen waar



http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/bruin.jpg


Eens worden je dromen waar

laat de zon je tranen drogen
geef je zorgen aan de wind
blijf geloven...
blijf vertrouwen...
dat jij het geluk weer vindt

blijf maar hopen...
blijf maar zoeken...
ook al is het nog zo zwaar
blijf maar vechten
voor je toekomst
eens worden je dromen waar




» Reageer (0)
16-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maakt een uniform betere leerlingen?


Maakt een uniform betere leerlingen?


http://img22.imageshack.us/img22/9104/schooluniformen.jpg


Nog weinig scholen voeren een uniformplicht in. Britse jongeren vinden dat een spijtige zaak en pleiten ervoor om op school de informele regels aan te pakken. Opmerkelijk is dat het niet de leerkrachten zijn die terug naar een 'conservatievere stijl ' grijpen, eerder de leerlingen. Ze geloven dat een uniform tot betere examenresultaten kan leiden.

Trend
Hoeveel restaurants dringen nog aan op een jas of stropdas? Wie kleedt zich nog op om naar theater te gaan? Binnen de schoolpoort lijkt die trend zich in tegenovergestelde richting te begeven. Heel wat Britse scholieren zien een stijlvolle blazer wel zitten. "We hielden een uitgebreide raadpleging", vertelt Patrick Hazlewood, een schoolhoofd in de Britse Telegraph. "Onder de 11- tot 16-jarigen bleek bijna 60 procent voorstander van de blazer".

  

  


Schooluniformen hoeven niet ouderwets of oubollig aan te voelen, zo denken de studenten erover. Ze zijn er stellig van overtuigd dat de juiste kleding een gevoel van eigenwaarde geeft en uiteindelijk tot betere examenresultaten leidt.

Gewoonte
Het viel de directeur op hoe weinig jongens nog weten hoe ze een stropdas moeten knopen. "De informaliteit lijkt gewoonte, misschien daarom dat ze de idee van je op te kleden, best wel leuk vinden. Ze zijn dat in het dagelijkse leven niet gewend".
 
De telegraph vermeldt meteen een aantal pro's en contra's.
- Uniformen creëren een gedeeld gevoel van identiteit. Het geeft een school een zekere trots en fierheid. 
- Geen stress meer over je outfit 's ochtends. Ook verdwijnt de druk om er net als de anderen te moeten bijlopen.
-Eenzelfde klederdracht wekt een gevoel van discipline.
- Uit onderzoek blijkt dat een strikt uniform vaak tot betere examenresultaten leidt.

De nadelen:
-Uniformen zijn een onnodige en dure kost.
-Ze ontmoedigen individualiteit.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Speeksel helpt echt bij wondjes

Speeksel helpt echt bij wondjes





Speeksel versnelt het genezingsproces van kleine wondjes. Vroeger werd gedacht dat het speeksel een proteïne bevatte dat de bacteriën doodde, maar dat is niet zo. Speeksel, en meer bepaald het proteïne histatine, zorgt ervoor dat het weefsel sneller herstelt. Dat ontdekten Nederlandse wetenschappers.

De wetenschappers testten histatine, dat cellen in een mondwondje sneller doet groeien, op weefsel in een laboratorium. Na 12 uur waren de wondjes die aan speeksel waren blootgesteld gedicht, terwijl de onbehandelde open bleven. Dit mechanisme is waarschijnlijk de verklaring waarom dieren letterlijk hun wonden likken.

Gehoopt wordt dat deze bevindingen mensen met slechthelende wonden kunnen helpen, zoals bij diabetes en brandwonden. Of dit mechanisme werkt voor een wonde van elke grootte is niet duidelijk.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen wimpelen vaker seks af met excuus dan vrouwen


Mannen wimpelen vaker seks af met excuus dan vrouwen


http://img5.imageshack.us/img5/8966/bede.jpg



27 procent van de mannen gebruikt regelmatig een excuus om geen seks te moeten hebben, in vergelijking met 18 procent van de vrouwen. Uit Brits onderzoek blijkt dat beide geslachten een vrijpartij weigeren om een andere reden.  

Te moe
Uit recent Brits onderzoek onder 4.000 volwassenen blijkt dat één op de vijf Britten regelmatig een excuus gebruikt om geen seks te moeten hebben. Zeven op de tien zegt te moe te zijn om van een vrijpartij te genieten, bij 40 procent verpest de crisis hun seksleven. De bekende zin "Vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn" is niet langer het meest gebruikte excuus, partners worden vaker afgewimpeld met "Ik ben te moe".

Geen interesse
De helft van de mannen zegt ook echt moe te zijn wanneer ze seks afwimpelen, maar drie kwart van de vrouwen wijst een vrijpartij af omdat het hen niet meer interesseert. Eén op de drie mannen verzint wel een excuus omdat ze hun partner niet meer aantrekkelijk vinden, dit in vergelijking met slechts 20 procent van de vrouwen. "Vermoeidheid heeft veel invloed op de bedpret tegenwoordig. Koppels brengen liever wat tijd met elkaar door op een andere manier. Dat is niet onlogisch, we werken allemaal langer dan vroeger, mensen kampen tegenwoordig ook vaak met stress", aldus een onderzoeker.

Doen alsof
Ook bleek uit de studie dat mannen (50 procent) vaker doen alsof ze slapen om geen seks te moeten hebben dan vrouwen (40 procent). Vier op de tien mannen kruipt ook niet samen met zijn partner in bed om een vrijpartij te vermijden, bij vrouwen is dat 'slechts' 20 procent.



Top 10 van excuses om seks af te wimpelen:
1. Ik ben te moe.
2. Ik ben niet in de stemming.
3. Ik heb hoofdpijn.
4. Ik moet vroeg opstaan morgen.
5. Ik heb het te druk.
6. Ik ben boos op je.
7. De kinderen kunnen ons horen.
8. Je hebt een douche nodig.
9. Ik heb een zwakke rug.
10. Het is nog te vroeg in onze relatie.





» Reageer (0)
15-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollywood doet massaal aan naaktyoga


Hollywood doet massaal aan naaktyoga


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/naaktyoga.jpg?t=1253033452



Yoga met kledij is passé in Hollywood. Nicolas Cage, Halle Berry en Gwyneth Paltrow doen het liever naakt.


Eenwording
Omdat tal van internationale sterren als Jennifer Lopez of Naomi Watts bekenden naakt yoga te beoefenen, is dit op weg om wereldwijd een trend te worden. De sportclubs waar je het kunt uitvoeren schieten als paddenstoelen uit de grond in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Rusland en Australië. Deze sporttak houdt dezelfde houdingen in als de traditionele yoga, enkel gebeurt het helemaal naakt. Dit zou je helpen je remmingen los te laten en de eenwording van je lichaam, brein en ziel te stimuleren.


Sensueel
De naakte yogaclubs veroorzaken wel wat ophef in Amerika. Daar hebben namelijk de lessen erotische namen als 'Sensuele naaktyoga' en 'Workout voor geliefden". De Indische yogaexpert Bharat Thakur is gechoqueerd door de trend. "Dit is het ergste wat je kan doen met yoga. Er zijn veel betere manieren om je lichaam en geest te stimuleren. Je kledij erbij uittrekken is pervers, dan kan je beter op een naaktstrand gaan liggen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Clijsters' stekje in Amerika

Kim Clijsters' stekje in Amerika





De Amerikaanse blog The Real Estalker is erin geslaagd om enkele foto's te bemachtigen van het optrekje van Kim Clijsters en haar echtgenoot Brian Lynch in de Verenigde Staten. We laten u even mee binnengluren.











Het huis van het gezinnetje Lynch-Clijsters is gelegen in New Jersey en strekt zich uit over een oppervlakte van 828 vierkante meter. Het telt drie slaapkamers maar op de tweede verdieping is het nog mogelijk om extra kamers te maken. Bovendien heeft elke slaapkamer zijn eigen badkamer. De vorige eigenaars verbouwden ook de kelder zodat daar een bar is en twee extra slaapkamers met een eigen badkamer. Ideaal dus voor een kindermeisje om bij de familie in te trekken. Of ideaal voor Jada als ze later haar eigen ruimte wil.











Grote tuin
Clijsters en haar echtgenoot zouden voor het huis maar liefst 772.000 dollar of zo'n 530.183 euro betaald hebben. Daarvoor krijgen ze naast de vele slaapkamers ook nog een mooi afgewerkte leefruimte en keuken in de plaats. Bovendien zullen ook de honden van onze tennistrots zich naar hartelust kunnen uitleven want achter het huis ligt een mooi onderhouden tuin.







Neem daarbij het grote terras en je kan je inbeelden dat de familie Lynch-Clijsters straks na een nieuwe hechtische tennisperiode helemaal tot rust kan komen op deze plek.








» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billenklets als straf wekt agressie op

Billenklets als straf wekt agressie op





Kinderen die als straf een klets op de poep of elders krijgen, reageren later agressiever en ontwikkelen zich mentaal slechter dan degenen die verbaal gehekeld werden. Dat blijkt uit nieuw onderzoek, gepubliceerd in the Journal of Child Development.

Onderzoek
Een fysieke straf is voor jonge kinderen zeer slecht, zo blijkt uit het laatste onderzoek onder 2.500 Amerikaanse families. Onderzoekers registreerden het aantal tikjes dat kinderen tussen 1, 2 en 3 jaar kregen. Opvolgend werd hun gedrags- en mentale ontwikkeling bekeken.

Aantal
Een derde van de allerkleinsten ontving meer dan twee keer per week een tik op de poep of elders. De helft van de tweejarigen kreeg meer dan drie billenkletsen per week. Idem voor de
driejarigen.







Agressiever
Kinderen die op eenjarige leeftijd al fysieke straffen kregen, reageerden op tweejarige leeftijd veel agressiever en scoorden op driejarige leeftijd lager bij tests die het denkvermogen analyseerden. Verbale straffen alleen leken weinig of geen effect te hebben op de agressieve of cognitieve ontwikkeling.

Tieners
Bijkomend onderzoek bekeek de effecten op langere termijn. Wanneer kinderen opgroeien tot tieners, neigen ouders minder fysiek te straffen. In gezinnen waar dat niet het geval was, kampten alweer deze jongeren met meer gedragsproblemen dan degenen die nooit een tik kregen.

Volwassenen
Kinderen die regelmatig lijfstraffen krijgen, vertonen op volwassen leeftijd twee tot drie keer meer kans op anti-sociaal gedrag. De vorsers hopen dat de resultaten tot nadenken stemmen. Ouders moeten leren afstappen van fysieke straffen. Alternatieven moeten gezocht worden om kinderen discipline bij te brengen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel krijgt 48.000 euro om naakt te trouwen


Koppel krijgt 48.000 euro om naakt te trouwen





Sven Ornelis en Kurt Rogiers stappen door het ganse land om geld te verdienen voor het goede doel. Niet slecht, maar in Nieuw-Zeeland pakken ze hun stunts toch nog wat grootser aan. Radiozender 'The Edge' had namelijk 100.000 Nieuw-Zeelandse dollar (iets minder dan 48.000 euro; nvdr) over voor het koppel dat naakt in het huwelijksbootje wil stappen. Het waren de luisteraars die mochten beslissen welke van de vijf opgedaagde bruidsparen-in-spe de geldprijs in ontvangst mocht nemen.







Uiteindelijk kwamen Cherie en Shane uit Canterbury als winnaars uit de bus. Zij zullen elkaar nu poedelnaakt het ja-woord geven aan boord van een luxueuze catamaran, in aanwezigheid van 48 gasten. De plechtigheid zal live te volgen zijn op de radiozender en uitgezonden worden op tv-kanaal Sunrise TV3.








» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henin praat eerstdaags over rentree in het tennis


"Henin praat eerstdaags over rentree in het tennis"


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/JustineHenin.jpg?t=1252957349



Justine Henin geeft eerstdaags een nieuwe persconferentie. Niet om het over haar engagement bij Unicef te hebben maar wel om alle details van haar comeback uit de doeken te doen, zo meldt de Franstalige televisiezender RTBf. De 27-jarige Waalse heeft intussen ook veertien nieuwe tennisrackets besteld. Geen speeltjes voor tussendoor maar wel oerdegelijke competitieve stuks. "Dat zijn er evenveel als toen ze nog op het circuit actief was. Zo blijft ze de geruchten voeden natuurlijk", klinkt het. Mogelijk treedt na Kim Clijsters nu dus ook onze tweede 'Leading Lady' van het Belgische tennis terug op de voorgrond.

Mentaal gesterkt
De geruchten over een comeback van het voormalige nummer één van de wereld woeden al een tijdje in alle hevigheid. De zevenvoudige grandslamwinnares kondigde exact 16 maanden geleden ietwat onverwacht haar afscheid aan het tennis aan. Ze had een burn-out, wat fysieke ongemakken en ze wou nieuwe paden bewandelen in haar leven. Intussen is ze mentaal opnieuw aangesterkt, traint ze al maanden in het krachthonk en is ze haar 'nieuwe' leven wat beu. Daarnaast werkt de geslaagde terugkeer van Clijsters natuurlijk als een rode lap op een stier.

Na exhibitiepartijen het grote werk?
Henin speelt eind dit jaar enkele demonstratiewedstrijden in Charleroi (5 en 6 december) en Dubai. Vanaf januari 2010 zou ze dan volgens verschillende bronnen de echte competitie aangaan. Toch ontkent haar gewezen coach Carlos Rodriguez een terugkeer in alle toonaarden. Wordt vervolgd.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!