NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
22-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kind gehoorzamer bij mama

Kind gehoorzamer bij mama

Kinderen luisteren beter naar hun moeder, zo blijkt uit de grote opvoedingsenquête van de CM. Al vertoeft papa steeds meer in de gezinsbuurt, opvoeden lijkt nog altijd een vrouwenkwestie.

Meer tijd
Ouders zijn niet bang hun kinderen af en toe te straffen, dat toont de rondvraag van de Christelijke Mutualiteiten aan. De huisregeltjes worden dan wel door beide ouders opgesteld en goedgekeurd, toch weegt mama's gezag nog altijd iets meer door. Volgens het onderzoek wordt er twee keer zo goed naar de moeder geluisterd. "Niet verwonderlijk", stelt psychologe en onderzoekster Vlaeminck. "Al doet de papa ook zijn best in het huishouden, mama's bekommeren zich nog meer om hun kroost".

Belonen
Als mama meer met haar kroost in de weer is, is het niet onlogisch dat ze de meeste huisregeltjes opstelt. Ze straft en beloont tegelijk. Dat maakt dat kinderen ook sneller naar haar luisteren.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonlicht verhoogt kans op genezing huidkanker

Zonlicht verhoogt kans op genezing huidkanker

Mensen met een hoge concentratie van vitamine D, zonlicht stimuleert de productie van deze stof, hebben meer kans om darm- of huidkanker te overleven dan mensen met een tekort.

Hervallen
Darmkankerpatiënten met veel vitamine D hebben 50 procent meer kans te genezen. Uit een andere studie blijkt nog dat mensen met huidkanker en een hoge concentratie van vitamine D meer kleinere tumoren hebben. Het vermindert ook je kans om te hervallen met een derde. Je vindt de stof in een beperkt aantal voedingsmiddelen als vette vis. Vitamine D berschermt ook tegen osteoporose, diabetes, astma, hoge bloeddruk, depressie en MS.

Zon is goed tegen huidkanker
Professor Julia Newton Bishop: "In heel wat landen heeft de bevolking een laag niveau van vitamine D. Veel mensen met huidkanker vermijden de zon aangezien een verbrande huid het risico op de ziekte verhoogt. Maar nu blijkt dat zonnestralen je net kunnen helpen bij deze ziekte. Het geheim is om het juiste evenwicht te zoeken wat je zontijd betreft. Je moet je wel blijven beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van surfers controleert ex op internet


Helft van surfers controleert ex op internet

Meer dan de helft van de surfers gebruikte het internet om informatie over een oude vlam op te zoeken, zelfs al was het iemand die ze zelf gedumpt hadden. Dat blijkt uit een wereldwijde enquête bij 1.000 volwassenen.

Vlam aanwakkeren
37 procent zegt informatie op te zoeken over zijn ex-partner om te weten waar die zich nu mee bezig houdt. Slechts vier procent hoopt dat dit vlam terug aanwakkert bij zijn of haar ex. Het internet zorgt er wel voor dat  zeven procent terug een relatie begint met een vorige partner. Een op de vijf negeerde al een aanvraag via mail om terug contact te leggen met een vroegere geliefde. Vier procent deed de moeite om zijn ex op te sporen om te melden hoe gelukkig ze zijn zonder hem of haar, drie procent hoopte te ontdekken dat zijn of haar ex er slecht aan toe was.
Zichzelf zoeken

Voor de rest gebruikt zeven op de tien surfers netwerksites als Facebook om oude schoolvrienden op te zoeken. Meer dan een derde zoekt naar ex-collega's, tien procent probeert mensen die ze op vakantie ontmoetten te contacteren. Verder blijkt dat velen ijdel zijn, 59 procent geeft zijn eigen naam in bij een zoekmachine om te kijken wat er verschijnt. Mannen doen dit vaker dan vrouwen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sheryl Crow - The First Cut Is The Deepest

Sheryl Crow - The First Cut Is The Deepest

Om haar te beluisteren druk op de foto


Sheryl Suzanne Crow (Kennett (Missouri), 11 februari 1962) is een Amerikaans blues- en rockzangeres, gitariste en liedjesschrijfster. Haar vroege werk wordt gekarakteriseerd door haar focus op de slidegitaar. Na een uitstap in 2002 naar de popmuziek keert ze in haar latere werk terug naar haar roots als singer/songwriter.
Haar bekendste liedjes in Nederland zijn All I Wanna Do, A Change Would Do You Good, If It Makes You Happy, Everyday Is a Winding Road, My Favorite Mistake, en Soak Up The Sun.

Na een korte loopbaan als lerares begon ze haar muzikale carrière als achtergrondzangeres van Michael Jackson tijdens zijn Bad-Tour in 1988. Gezien haar muzikale talenten kwam ze al snel met andere artiesten in contact en nam een eerste pop-album op. Na twijfels bij de platenmaatschappij en Sheryl zelf, werd dit album uiteindelijk nooit uitgebracht. Een illusie armer bleef Sheryl wel actief als componist en zangeres, en sloot zich aan bij een 'jam'-band die op dinsdagavonden samen speelde in Los Angeles. Deze jam-sessies resulteerden uiteindelijk in haar eerste album Tuesday Night Music Club met de wereldhit All I Wanna Do. Ze kreeg in 1994 een Grammy voor Record Of The Year en Best New Artist. Ook haar tweede en derde albums (Sheryl Crow en The Globe Sessions) leverden haar lovende kritieken en enkele awards op. In 1999 verschijnt een live-album (Live from Central Park) waarop ze speelt en zingt met grootheden als Eric Clapton, Keith Richards en Stevie Nicks.

In 1997 was Crow medeauteur en zangeres van het lied Tomorrow Never Dies, de titelsong van de gelijknamige James Bondfilm (1997).

Na drie succesvolle albums kampt Sheryl in 2000 en 2001 met een writers' block. Na veel bloed, zweet en tranen (en hulp van collega's als Lenny Kravitz en Stevie Nicks) verschijnt in 2002 het 'poppy' album C'mon C'mon. Na het verschijnen van een succesvol Greatest Hits-album in 2003, keert Sheryl in 2005 terug naar haar roots als singer/songwriter met het grotendeels akoestische album Wildflower. Op dit laatste album staat ook Always on your Side, dat in de V.S. de hitparade haalde als duet met Sting.

Nog steeds heeft Sheryl Crow veel aanzien bij andere artiesten. Lenny Kravitz zei ooit over haar: "Je hoeft maar een instrument in haar handen te duwen en ze weet het te bespelen." Sheryl was ook co-producer van een album van de Amerikaanse band Dixie Chicks.

Sheryl's meest recente album, Detours, verschijnt in februari 2008. Het is het meest politieke album dat ze uitbracht. Zo refereert ze in haar songs o.a. aan de orkaan Katrina en de oorlog in Irak. Maar ze snijdt ook persoonlijker onderwerpen aan, zo gaat Make It Go Away over de behandeling van haar borstkanker, en Lullabye for Wyatt over haar geadopteerde zoon. De eerste singles Shine Over Babylon (alleen digitaal verkrijgbaar) en Love Is Free worden bescheiden hits in de Verenigde Staten. De tour ter promotie van het album brengt Sheryl sinds lange tijd weer naar Nederland: op 29 juni 2008 was ze de afsluitende hoofdact op het gratis festival Parkpop in Den Haag.

Crow heeft onder andere relaties gehad met gitarist Eric Clapton en met Amerikaans wielrenner Lance Armstrong.

In 2005 werd in een vroeg stadium borstkanker bij Sheryl geconstateerd. In juni 2006 startte ze alsnog haar uitgestelde tour door de Verenigde Staten en Canada, samen met zanger John Mayer.

In 2007 komt Sheryl in het nieuws door andere zaken dan haar muziek, namelijk door haar oproep om ten bate van het milieu zuiniger te zijn met toiletpapier, en de adoptie van een jongetje dat Wyatt Steve heet.
» Reageer (0)
21-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe herken je de eerste tekenen van dementie?


Hoe herken je de eerste tekenen van dementie?


http://img24.imageshack.us/img24/3663/alzheimersu.jpg


Wie het gevoel heeft veel te vergeten, zegt wel eens al lachend: 'ik word precies dement'. Vergeetachtigheid is hét kenmerk van dementie, maar niet elke vergeetachtigheid leidt ook naar dementie. Gezondheid.be legt uit dat beginnende dementie een graad is die het gewone vergeten overstijgt.

Meer dan vergeten
Zo vergeet men erg vertrouwde dingen, zoals de namen van de kleinkinderen, en ligt het niet 'op het puntje van de tong'. Het is dus meer dan 'ik kan er niet opkomen', de herkenning ontbreekt ook als het vergetene genoemd wordt.

Zo vergeet men niet alleen wie er heeft gebeld, maar ook dat er is gebeld. Verschillende keren hetzelfde vragen is niet alleen omdat men het antwoord niet meer weet, maar ook omdat men niet meer weet dat de vraag al is gesteld.

Verlies en verwarring
Nog kenmerkend: men verliest voortdurend alledaagse objecten als bril, sleutels en gsm en vindt die op abnormale plaatsen terug. Steeds vaker komen episodes van verwardheid voor: men weet niet meer wat men aan het doen was en laat klusjes onafgewerkt achter, de weg naar huis wordt niet meer gevonden en men wil in het midden van de nacht boodschappen gaan doen.

Sociale leven
Deze manier van vergeten wordt op den duur zodanig dat een gesprek, serie of verhaal volgen moeilijk wordt omdat de feiten niet meer lang genoeg onthouden kunnen worden om de rode draad te volgen. Dat heeft een impact op het sociale leven en de relaties met anderen, die ook mee lijden met de patiënt.

Karakter
Ook het karakter van de persoon lijkt te veranderen, hij of zij wordt nerveuzer, paniekerig, soms zelfs opvliegend. Over het algemeen is er minder controle op emoties, dus ook boosheid, verdriet of geluk worden sneller en extremer geuit. Men beseft dit controleverlies tot op zekere hoogte, en voelt zich onbehaaglijk en men reageert krampachtig.

Moeilijk vast te stellen
Dementie is niet altijd gemakkelijk vast te stellen, en er zijn redelijk wat situaties die kunnen leiden naar een dementietoestand. Oudere mensen zijn sowieso al trager, zwakker en kwetsbaarder. Om alert te blijven, zijn sociale contacten nodig. Ontbreken die, dan kan er een toestand ontstaan die lijkt op dementie.

Ook een depressie bij ouderen kan lijken op dementie. Die depressie wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door de mensen die wegvallen, de omgeving die verandert, een al dan niet gedwongen verhuis of een pensionering.

Een dementietoestand kan ook opgewekt worden door lichamelijke ziekten, zoals een luchtweginfectie. Kortom, extreme vergeetachtigheid of verwardheid hoeft niet altijd te leiden naar dementie.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen betalen hoogste prijs voor crisis

"Vrouwen betalen hoogste prijs voor crisis"


Meisjes in ontwikkelingslanden worden van school gehaald om te werken.


Meisjes en vrouwen betalen de hoogste prijs voor de economische crisis, terwijl zij juist een sleutelrol kunnen vervullen in de oplossing ervan. Dat staat in het onderzoeksrapport 'Because I am a Girl' van de ontwikkelingsorganisatie Plan.

Onderwijs
Volgens Plan zijn wereldwijd zeshonderd miljoen vrouwen uitgesloten van het arbeidsproces, het aantal jonge meisjes dat gedwongen wordt tot zware arbeid neemt toe en ze worden nog steeds eerder van school gehaald. Als gevolg van de financiële crisis wordt nog minder in meisjes geïnvesteerd. Plan noemt dat een "desastreuze keuze" en zegt dat onderwijs voor hen niet alleen een fundamenteel recht is, maar ook de weg naar vooruitgang. "Hele families en gemeenschappen kunnen daarvan profiteren."

Tienerzwangerschappen
Als voorbeeld schrijft Plan in het rapport dat tienerzwangerschappen in Kenia de economie in dat land 500 miljoen dollar per jaar kosten, terwijl investeren in meisjes 3,2 miljard dollar kan opleveren. De Wereldbank becijferde eerder dat ontwikkelingslanden een gezamenlijke groei kunnen realiseren van 92 miljard dollar per jaar als meisjes dezelfde onderwijskansen krijgen als jongens.

Meisjesdag
Plan stelt voor 22 september uit te roepen tot Internationale Meisjesdag en gaat verder met de campagne 'Because I am a Girl' om de positie van meisjes en vrouwen in ontwikkelingslanden te verbeteren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucht in huis dikwijls sterker vervuild dan buitenlucht


Lucht in huis dikwijls sterker vervuild dan buitenlucht


http://img3.imageshack.us/img3/788/vervuildebinnenlucht.jpg


De binnenlucht in huis of op kantoor is vaak sterker vervuild dan de buitenlucht en dat kan nadelig zijn voor de gezondheid. Maar met enkele eenvoudige maatregelen kan de vervuiling beperkt worden. Dat is de boodschap van de campagne 'De lucht in uw huis heeft een schoonmaakbeurt nodig'.

Binnenlucht is ongezond
In mei vorig jaar bleek uit onderzoek van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) naar de binnenlucht in Vlaamse huizen dat de concentratie totaal vluchtige organische stoffen (TVOC) op bijna alle meetlocaties hoger was dan de richtwaarde van het Vlaamse Binnenmilieubesluit.

Maatregelen
De campagne is een initiatief van de federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, met de steun van minister van Klimaat en Energie Paul Magnette.
"Via deze campagne wil men niet alleen de aandacht van het publiek vestigen op de binnenhuisvervuiling, maar vooral ook verschillende oplossingen of maatregelen voorstellen waarmee we die vervuiling kunnen beperken", zo meldt de overheidsdienst. Vanaf 22 september verschijnen er advertenties in tijdschriften. Op binnenlucht.be vind je eenvoudige maatregelen om binnenhuisvervuiling te bestrijden. Die maatregelen gaan van voldoende verluchten, over regelmatig stof afnemen, tot milieuvriendelijke producten kopen. Via dienstenchequeondernemingen worden infobrochures verspreid in de huishoudens.

Regelgeving
"De schadelijke gevolgen van binnenhuisvervuiling op het milieu en onze gezondheid kunnen we enkel verminderen door een combinatie van een betere regelgeving door de overheid en een gedragswijziging bij de consument", zegt minister Magnette in het communiqué. De ministerraad heeft recentelijk ook zijn Lucht- en Productplan goedgekeurd. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vijfde van de ouders straft zijn kinderen nooit

Een vijfde van de ouders straft zijn kinderen nooit


http://img3.imageshack.us/img3/4373/straf.jpg20 procent van de ouders straft zijn kinderen nooit. Dat blijkt uit een enquête bij 1.000 Vlamingen omtrent hun ervaringen bij het opvoeden van hun kroost.


Goede relatie
De meeste ouders zeggen een goede relatie met hun kinderen te hebben. In 76 procent van de gevallen omschrijven ze de band met hun kroost als openhartig, vertrouwelijk, vriendschappelijk of liefdevol. Ruim vier op de tien ouders bepalen samen met de kinderen de regels en afspraken die binnen het gezin gelden. In één op de drie gezinnen beslissen de vaders en de moeders hier alleen over. Over tabak of drugs valt met de overgrote meerderheid van de ouders helemaal niet te onderhandelen: slechts 6 procent vindt dit bespreekbaar.


Straffen
Bij het niet naleven van de gemaakte afspraken, wordt 80 procent van de kinderen gestraft. In de meeste gevallen gebeurt dit door de kinderen de toegang tot hun pc, gsm of de tv te ontzeggen of te beperken (32 procent). Op de tweede plaats komt de fysieke straf (22 procent), waarbij de kinderen in de hoek moeten staan, straf schrijven of klusjes moeten doen. De top drie wordt vervolledigd door het geven van huisarrest (9 procent).


Taak ouders
In het onderzoek voor het gratis tijdschrift 'çava?' vindt meer dan 90 procent van de ondervraagden dat opvoeden een taak van de ouders is en blijft.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dalida and Alain Delon - Paroles

Dalida and Alain Delon - Paroles

Om hun te beluisteren druk op de foto


Dalida (Caïro, 17 januari 1933 - Parijs, 3 mei 1987) was een Egyptisch-Franse zangeres en actrice van Italiaanse afkomst. Ze werd geboren als Yolanda Christina Gigliotti. Met meer dan 125 miljoen verkochte platen is ze een van Frankrijks meest succesvolle artiesten ooit.

In 1954 was Yolanda Christina Gigliotti Miss Egypte, en op haar eenentwintigste vertrok ze naar Frankrijk voor een carrière als zangeres en actrice. Ze noemde zichzelf toen Dalila, naar de vrouw uit de Bijbel. In Parijs veranderde ze haar naam op aanraden van Eddie Barclay in Dalida. Ze brak door met een Italiaans getint repertoire, en cultiveerde haar 'exotische' uitstraling met een grote bos zwarte krullen en donker omrande ogen. Pas aan het einde van de jaren zestig nam ze haar typerende, blonde kapsel. Aan het begin van de jaren zeventig verdiepte ze haar repertoire door werk van Léo Ferré en Jacques Brel op te nemen.

Met "Gigi L'Amoroso", het gezongen verhaal van een Napolitaanse hartenbreker die na een mislukt avontuur in Hollywood terugkeert naar zijn geboortedorp, had ze haar grootste hit. Daarna besloot ze, op aanraden van haar broer Orlando, die tevens haar manager was, zich te richten op de opkomende disco. Met "J'Attendrai", een cover van een chanson uit de jaren dertig, had ze de eerste Franstalige discohit. Daarna volgde nog de disco-opvolger van "Gigi L'Amoroso", "Gigi in Paradisco" waarin Gigi na zijn dood in de hemel in het Engels zingt. Ook het nummer "Darla Dirladada" werd internationaal in 1970 een grote hit. Wereldwijd verkocht ze veel singles en albums, vooral in Frankrijk, Italië, België, Zwitserland, Duitsland, Egypte, Canada, het Midden-Oosten en Japan was ze razendpopulair.

In de jaren tachtig dwong een oogkwaal, die uit haar jeugd stamde, haar tot enkele operaties die weinig verbetering brachten. Ze zag steeds minder met haar linkeroog, en keek vaak scheel. Ook de relaties met mannen waren weinig gelukkig. Drie mannen met wie ze een al dan niet langdurige, doch erg innige relatie onderhield, pleegden zelfmoord.

Ze speelde nog in een film, genaamd "De Zesde Dag", waarvoor ze terugkeerde naar Egypte. Moe van alle problemen maakte ze in de nacht van 2 op 3 mei 1987 met behulp van pillen in Parijs een eind aan haar leven. Ze liet een briefje na met de woorden: « la vie m'est insupportable, pardonnez-moi ». Na haar dood werd Dalida een groot voorbeeld voor de nieuwe generatie zangeressen. Samen met Édith Piaf, wordt Dalida gezien als de meeste populaire en invloedrijke Franse zangeres uit de 20e eeuw.
Place Dalida (XVIIIe arrondissement).

Een aantal jaren na haar dood werd onder grote belangstelling de "Place Dalida" plechtig ingehuldigd te Parijs (XVIIIe arrondissement), dichtbij haar voormalige woonplaats in de wijk Montmartre. Op dit plein staat ook een borstbeeld van Dalida (bovenlichaam). In dezelfde wijk ligt Dalida ook begraven, namelijk op Cimetière de Montmartre, waar veel bekende personen liggen begraven.
» Reageer (0)
20-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo stop je met je kind te verwennen


Zo stop je met je kind te verwennen

Het is heel verleidelijk om je kroost te verwennen. Een ijsje hier en een nieuw speeltje daar, zonder dat je het beseft verwacht je kind steeds te krijgen waar het om vraagt. Tot je plots beseft dat je met een verwend nest zit. We leren hoe je dit stopt.

Wanneer je het druk hebt of je bent gestresseerd, is het verleidelijk om je kleuter te geven waar het om vraagt in een drukke supermarkt. Maar als je kind zelden moet wachten waar het om vraagt, is het belangrijk dat je jezelf vragen begint te stellen. Kinderen moeten namelijk leren om te gaan met teleurstellingen.


Stap 1
Verwende kinderen zijn het vaakst een probleem van de ouders. Ze proberen de dingen die ze zelf niet hadden in hun jeugd te compenseren of willen een schuldgevoel doen verdwijnen. Iemand die zelf afdankertjes moest dragen zal makkelijker dure kledij voor de kinderen kopen. Ook zijn verwennerijen voor sommigen een bewijs van goed ouderschap. Probeer dus te ontdekken waarom je je kind verwent. Ben je moe en op zoek naar een snelle oplossing of voel je je schuldig omdat je weinig tijd hebt voor je kroost? Als je weet waarvan de nood om kinderen te verwennen komt, is het makkelijker om met deze slechte gewoonte stoppen.


Stap 2
Dit is de moeilijkste stap. Je moet beginnen met nieuwe regels vast te leggen. Je kroost zal snel merken dat je strenger bent en zich hiertegen verzetten. Zorg dat je partner je hierbij steunt. Leg vervolgens de nieuwe regels uit aan je kinderen. Vraag ze de regels te herhalen zodat je zeker weet dat ze het begrepen hebben. Het is nog beter samen een lijst op te stellen, waarop je een stickertje kunt plakken als ze braaf de regels volgen.Stap 3
Begin niet te discussiëren over de nieuwe regels, want dan kom in je een straatje zonder eind terecht. Je moet niet altijd een reden geven bij een regel, ze moeten bepaalde dingen nu eenmaal leren aanvaarden. Als je kind waarom vraagt, zeg je "Omdat dit de regel is" en blijf dit herhalen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen gemiddeld negen keer dezelfde vraag moeten stellen voor ouders toegeven. Sterk jezelf en geeft steeds een nee als antwoord. Uiteindelijk zal je kroost het vanzelf opgeven.


Stap 4
Kinderen proberen je met een schuldgevoel op te zadelen door te zeggen: "Maar iedereen heeft dat spelletje". Dan kun je het bijvoorbeeld op hun verlanglijstje zetten voor de verjaardag, een manier vinden waarop ze het kunnen verdienen of samen uitrekenen hoelang ze ervoor moeten sparen.


Stap 5
Je weet sowieso dat als je nee leert te zeggen dat je kind een woedeuitbarsting krijgt. Bereid je daar op voor, blijf kalm en neutraal ook al sta je in een drukke supermarkt. Je kind zal al snel leren dat een woedeaanval niet de manier is om iets te krijgen en zal hier uiteindelijk mee stoppen. Opvoedingsexperts vergelijken dit met de slaaptraining van een baby, bereid je voor op een week van stress en tranen, daarna gaat het al heel wat beter.


Stap 6
Wanneer kinderen gewoon zijn om dingen meteen te krijgen, zullen ze zich nergens meer op verheugen. De beste manier om je kinderen te leren wachten is door zakgeld te geven en ze te laten sparen voor iets groot. Verlanglijstjes zijn hier een goed middel voor. Maak ze ook eindig, er mogen altijd maximum tien dingen opstaan. Kunnen ze iets schrappen, dan pas mogen ze er iets nieuw opzetten.


Stap 7
Leer je kind te belonen met niet materiële zaken. Als ze braaf zijn, beloon ze dan met een partijtje voetbal of speel wat poppenkast voor ze. Probeer je kroost wekelijks te belonen als ze de regels volgden.
» Reageer (0)
19-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama verkiest peuterfase

Mama verkiest peuterfase


http://img196.imageshack.us/img196/4229/peuters.jpg


Uit onderzoek van Zwitsal blijkt dat veertig procent van alle mama's de peuterfase prefereren boven de babytijd. De eigenwijsheid van de peuter doet hen genieten.

Koppig
2.100 moeders werkten aan het 'Grote Peuteronderzoek' van Zwitsal mee. Zeven op tien mama's worden vlugger boos op een kleintje dan op een baby. Peuters doen dan ook niet altijd automatisch wat ouders vragen. Zeven op de tien moeders zijn vaker boos op een kleine spruit dan een baby. Vooral het avondeten is een moment van pure chaos, zo vindt een kwart van alle ondervraagden.

Uiten
Ondanks alle drukte, liggen de opstandige peutertjes toch in de bovenste lade. De persoonlijke ontwikkeling van hun ukje met de fase van eigenwijsheid, doet mama's genieten. Ook vinden ze het leuk dat de kleine zich steeds beter kan uiten.

Kwaad
Het nodige geduld om hiermee om te springen, is echter af en toe zoek. Een kwart van alle mama's durft al eens tegen de kleine te roepen. Tien procent deelt regelmatig een tikje op de bil uit.

Wassen
Hygiëne is voor de mama superbelangrijk. Handjes wassen voor het eten en ook na toilet wordt de kleine geleerd zijn handen te spoelen. Door de Mexicaanse griep zijn mama's extra voorzichtig en wordt daar nog meer op gelet.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champagnedruiven rotten


Champagnedruiven rotten door populaire Spaanse cava

De Union des Producteurs de Champagne, een beroepsvereniging die de wijnboeren en grote merken vertegenwoordigt, heeft beslist dit najaar slechts 60 procent van de druiven te gebruiken om champagne van te maken, ondanks de schitterende opbrengst van de wijnranken. Dat staat te lezen in de krant Het Laatste Nieuws.


Als gevolg van de populariteit van de Spaanse cava bleven veel champagnehuizen met grote stock zitten. De beslissing om 40 procent van de druiven niet te oogsten, is de enige manier om de prijs voor een fles stabiel te houden.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skelet van mammoet in Nederland geveild voor 240.000 euro

Skelet van mammoet in Nederland geveild voor 240.000 euro

Een volledig skelet van een mammoet is in Nijmegen geveild voor 240.000 euro. Dat liet het veilinghuis Hessink's Veilingen weten. De Duitse koper moet ook ruim 60.000 euro aan veilingkosten en provisie betalen.
 
Het skelet is 3,98 meter hoog, heeft slagtanden van 3,20 meter en is het grootste van een wolharige mammoetstier dat ooit in Europa werd opgebouwd. Het skelet is samengesteld uit botten die de afgelopen 50 jaar in Nederland werden gevonden.
 
Wolharige mammoeten leefden in de ijstijd op de Russische steppe en in de noordelijke helft van Europa.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allergieën verpesten seksleven

Allergieën verpesten seksleven
83 procent van de mensen met een allergie zegt dat de aandoening hun seksleven negatief beïnvloedt. Ze hebben meer slaap- of seksuele problemen dan anderen.

Niet sexy
In vergelijking met andere patiënten hebben mensen met allergieën meer problemen met slaap, vermoeidheid en seksuele activiteiten. Slechts drie procent van hen had nog nooit last van een verstoorde nachtrust. "Als je niet kunt ademen, je neus loopt, je ogen jeuken, je niest en je bent vermoeid, dan voel je je niet erg sexy en is het ook niet makkelijk om in slaap te raken", aldus professor Michael Benninger.

Welke behandeling
Mensen met allergieën voor pollen of stof kampen vaak met symptomen als jeuk, zwellingen en een lopende neus. Er zijn tal van behandelingen voor patiënten van allergieën. Degenen bij wie hun seksleven lijdt onder hun aandoening vermijden best verdovende antihistamines, die je slaperig maken, of orale docengestie middelen, die je angstig maken, aldus Benninger .(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zak in een diepe slaap.img146/2104/sharonstsj0.jpg

 
De kraan staat wijd open
druppel voor druppel in de massa.
Voorzichtig ontdoe ik de knopen,
van een huiverend lichaam.
Drijvend in water met rozenaroma.
Warmte en liefde omarmen me,
hoewel er niemand is.
Eenzaamheid vloeit mee met de dampen,
en ik zak in een diepe slaap.» Reageer (0)
18-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn kleurenblinden straks te genezen?


Zijn kleurenblinden straks te genezen?


http://img41.imageshack.us/img41/4021/kleurenblind.jpgHet lijkt er sterk op dat er een middel tegen kleurenblindheid is gevonden. Amerikaanse wetenschappers slaagden erin een virus te vinden dat de cellen in het zichtvermogen kunnen herstellen.

1 op 12 mannen en 1 op 200 vrouwen kampen wereldwijd met kleurenblindheid. Voor hen hebben de genetische vorsers aan de universiteiten van Florida en Washington goed nieuws.

Experimenten
Met een aangepast virus konden ze het vermogen van lichtgevoelige cellen in het visuele waarnemingscentrum, herstellen. Nadat twee kleurenblinde apen met het virus werden geïnjecteerd, bleken de twee 24 uur later genezen. Volgens de wetenschappers werkt de techniek ook op mensen. Daarbij hopen ze binnenkort de eerste klinische tests aan te vatten.

Kleurenzwakte
Kleurenblindheid kan geheel of gedeeltelijk voorkomen. 'Kleurenzwakte' komt vaker voor dan echte  kleurenblindheid. Daarbij is één van de drie kleurwaarnemingssystemen helemaal uitgevallen. Meestal treedt kleurenblindheid op als één of meer van de drie typen kegeltjes, die naast de staafjes een van de twee soorten lichtgevoelige cellen in het netvlies zijn, niet goed of helemaal niet werken. Kleurenblindheid is meestal een geslachtsgebonden erfelijke aandoening, hoewel er ook verworven vormen bestaan, meestal door intoxicaties, soms met bepaalde geneesmiddelen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oermensen droegen al roze en turquoise

Oermensen droegen al roze en turquoise
Ze worden afgebeeld in donkere dierenhuiden en -pelsen. Maar een nieuwe ontdekking wijst er op dat de oermensen een voorkeur hadden voor kleurrijke kledij.

Een internationaal team archeologen ontdekten in een grot in Georgië vezels van roze, turquoise en zwarte draden zo'n 34.000 jaar geleden. Dat maakt hen meteen de oudste bekende vezels. De vorige oudste vezels waren maar 28.000 jaar oud en werden ontdekt in Tsjechië.

IJstijd
De vezels komen uit het wild en werden gesponnen, geknoopt en gebonden om linnen en draad, en uiteindelijk, kledij te maken. "Dit was een cruciale uitvinding voor de vroege mensen. Deze vezels werden gebruikt om kledij, touwen of manden te maken. Vooral dingen die in een huishoudelijke context werden gebruikt dus", verklaart professor Ofer Bar-Yose van de universiteit van Harvard.

De Georgische grotten zijn geen prettige omgeving om te leven. De omstandigheden waren moeilijk: de laatste ijstijd was nog bezig, en kledij was noodzakelijk om de koude winter te overleven.

Klei
Er werden honderden vezels gevonden in 27 kleisamples, genomen van de grond in de grot. De vezels zelf zijn te klein om te zien met het blote oog. Sommige vezels waren gedraaid, en werden dus waarschijnlijk gebruikt om snaren, draden of touwen te maken. Andere vezels waren dan weer gekleurd met natuurlijk kleurstoffen uit planten en wortels. Er werden ook 'jonge' vezels in de grot gevonden die slechts 21.000 jaar oud waren.

De vezels werden bij toeval ontdekt. De wetenschappers waren eigenlijk op zoek naar pollen van bomen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partnergeweld zelden bestraft

Partnergeweld zelden bestraft


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/partner-geweld.jpg?t=1253284283Driekwart van de strafdossiers over partnergeweld wordt geseponeerd. Dat blijkt uit cijfers van het College van de Procureurs-Generaal. Het weekblad Knack publiceerde de cijfers.
 
Uit de cijfers blijkt dat in 2007 op de correctionele parketten 44.743 zaken van partnergeweld geregistreerd werden. Dat is 6,6 procent van het totale aantal binnengekomen zaken. In 2008 steeg dat cijfer tot 46.670, goed voor bijna 7 procent. Opvallend: de meeste dossiers komen voor in het rechtsgebied Gent. Antwerpen komt op de tweede plaats, gevolgd door Brussel en Luik. Zowel in 2007 als in 2008 gaat het in meer dan 40 procent van de gevallen om slagen en verwondingen.
 
Driekwart van de dossiers krijgt een "zondergevolgstelling". In bijna 12 procent van de gevallen volgde uiteindelijk een dagvaarding en kwam het daadwerkelijk tot een proces. In een kwart van de gevallen gebeurde de seponering wegens een "geregulariseerde toestand". In 16,9 procent van de gevallen wegens onvoldoende bewijzen. Nog opmerkelijk: vorig jaar kregen 4 dossiers een "zondergevolgstelling" omdat de dader immuniteit genoot.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brits schooljongetje van twaalf werd meisje tijdens vakantie

Brits schooljongetje van twaalf werd meisje tijdens vakantie

Een twaalfjarige jongetje dat na de schoolvakantie terugkeerde als meisje - met vlechtjes en een lange jurk - zet het Verenigd Koninkrijk op stelten. De tiener bereidt zich voor op een chirurgische ingreep, waardoor hij de jongste transseksueel ooit zou kunnen zijn.

De transformatie sloeg in als een bom bij de medeleerlingen, die door hun leerkrachten werden aangemaand om het jongetje als een meisje te behandelen. Boze ouders vertelden The Sun dat hun kinderen wenend en verward naar huis kwamen. Ze vinden dat ze gewaarschuwd hadden moeten worden vóórdat het kind weer op school verscheen. Dan hadden ze hun eigen kroost kunnen inlichten en de zaak met hen bespreken.

Vermomming
De ouders van het jongetje in kwestie lieten zijn naam veranderen en helpen hem met zijn hormonenbehandeling. Ze hadden gehoopt dat de andere leerlingen hun kind niet zouden herkennen door de 'vermomming', maar die hadden meteen door om wie het ging. De puber zou ook al jaren aan zijn vrienden gezegd hebben dat hij zo graag een meisje wou zijn.

Sommige leraars droegen overigens ook niet echt bij tot het slagen van de geheimhouding. Ze hadden de leerlingen tijdens een vergadering verteld dat er "eentje niet bij was omdat dat jongetje nu een meisje is".
» Reageer (0)
17-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruim helft mannen kiest voorlezen boven cafébezoek


Ruim helft mannen kiest voorlezen boven cafébezoek


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/voorlezen.jpg?t=1253193759Een kleine meerderheid (58 procent) van de Belgische mannen kiest ervoor zijn kinderen een bedtijdverhaaltje voor te lezen in plaats van op café te gaan. Een nipte minderheid (49 procent) verkiest het verversen van een luier boven spreken in het openbaar. 89 procent van de mannen gaat wél liever kijken naar zijn voetballende kinderen dan naar een betalende match.

Eerste plaats
Toch noemen onze mannen zich 'echte familiemannen'. Ze zeggen dat hun relatie en hun gezin op de eerste plaats komen, en van hen een betere man hebben gemaakt. Dat blijkt uit een onderzoek van beautymerk Dove bij mannen in het kader van de lancering van de mannenlijn Dove Men+Care.

Koken
Uit dat onderzoek blijkt ook dat het traditionele rollenpatroon bij de Belgische mannen niet meer bestaat. De man neemt actief deel aan het huishouden en voelt zich daar goed bij, terwijl zijn vrouw ook uit werken gaat. 88 procent heeft er geen probleem mee dat zij meer verdient, 72 procent vindt koken belangrijker dan gezinshoofd te zijn en 74 procent prefereert een etentje met het gezin boven een partijtje voetbal met vrienden.

Prioriteiten
Het vaderschap heeft een sterke en positieve invloed op hoe mannen zich in hun vel voelen. 94 procent zegt dat het vaderschap hem heeft doen begrijpen wat echt belangrijk is in het leven, 90 procent dat ze een meer bekwaam persoon zijn geworden en 87 procent zegt geleerd te hebben andere prioriteiten te stellen.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!