Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




26-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een vrouw heeft pas haar eigen stijl op 35ste

Een vrouw heeft pas haar eigen stijl op 35ste


http://oi49.tinypic.com/33auwsy.jpg


De mode-industrie mag dan wel vooral jonge schoonheden gebruiken, het is pas veel later dat vrouwen hun eigen stijl ontdekken. Na jaren experimenteren met verschillende stijlen en looks, heeft een vrouw op 35-jarige leeftijd genoeg zelfvertrouwen om tevreden te zijn met haar uiterlijk.

Eén op de drie vrouwen voelt zich steeds beter over haar eigen uiterlijk naarmate ze ouder wordt. Drie op vier vindt dan ook dat hun stijl over de jaren enorm veel verbeterd is.

"Er wordt aangenomen dat je looks en gevoel voor stijl pieken als late tiener of vroege twintiger, maar dit onderzoek toont aan dat het veel langer kan duren voor je een eigen stijl vindt", zegt een woordvoerster van CC, een Brits modebedrijf dat de rondvraag uitvoerde.

De meeste vrouwen zijn pas echt tevreden met hun stijl als ze 35 jaar zijn. Bij één op twintig gaat het zelfs nog verder: zij voelen ze zich pas op 56-jarige leeftijd helemaal goed met hun eigen stijl.

Toch blijven veel vrouwen nog worstelen met hun kleren, zelfs al hebben ze een eigen imago. Zo gaf 59 procent van de vrouwen toe dat ze zich wel eens te jong kleden voor hun leeftijd. Eén op vijf maakt zich zorgen dat ze eruitzien als een "schaap in de kleren van een lam".

"Het is bemoedigend dat zo veel vrouwen meer zelfvertrouwen hebben en zich aantrekkelijker voelen naarmate ze ouder worden", zegt een woordvoerster van modebedrijf CC, die de rondvraag uitvoerde.

"Zelfvertrouwen, kennis en wijsheid zijn cruciaal voor je looks. Je kan alle laatste modetrends volgen, maar als je die niet met genoeg zelfvertrouwen draagt, dan verpest je de hele look", aldus de woordvoerster.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urine op borrelnootjes in drie op de vijf cafés

Urine op borrelnootjes in drie op de vijf cafés


http://oi45.tinypic.com/35bfkh0.jpg


Bij vijf staalnames van borrelnootjes in cafés tijdens het VT4-programma 'De Smaakpolitie' bleken drie ervan sporen van urine te bevatten. Die waren afkomstig van klanten die na een toiletbezoek hun handen niet hadden gewassen, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Borrelnootjes mogen maar aan één klant worden voorgeschoteld. De overschot moet onherroepelijk de vuilnisbak in, stelt het federaal voedselagentschap FAVV. Cafébazen die hetzelfde nootje twee keer aan verscheidene klanten aanbieden, begaan een zware inbreuk.

Het FAVV zal blijven controleren of de hapjes steeds vervangen worden. In 2010 kreeg één op de 200 gecontroleerde zaken daarvoor een waarschuwing. (br.hln)



» Reageer (0)
25-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijgermug in opmars in Zuid-Europa

Tijgermug in opmars in Zuid-Europa


http://oi48.tinypic.com/2dbld0g.jpg


De tijgermug, een Aziatisch insect dat ziekten zoals Dengue-koorts overdraagt, is aan een opmars bezig in het zuiden van Europa. Dat blijkt uit een studie in het vakblad Interface van de Britse Royal Society, en wordt bevestigd door professor Marc Coosemans van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. De mug bevindt zich evenwel niet in België.

Volgens de studie is de opwarming van het klimaat verantwoordelijk voor de opmars van de tijgermug. Professor Coosemans merkt echter op dat vooral de globalisering de verspreiding van het insect in de hand werkt. "De eitjes van exotische muggen komen met de import van goederen mee", legt hij uit.

De professor meldt dat in 2000 de tijgermug nabij de haven van Antwerpen werd aangetroffen, maar sindsdien nooit meer is teruggezien. "Onze winterse omstandigheden zijn te bar voor het insect. De tijgermug is dan ook totaal afwezig in België", vertelt hij. De mug bevindt zich wel in het zuiden van Europa, zoals in Spanje, Italië en Zuid-Frankrijk.

In tegenstelling tot de tijgermug is de Japanse mug wel bestand tegen een Belgische winter. Het instituut vond een lokale populatie terug in de provincie Namen, maar nam reeds maatregelen om de populatie in te dijken en verspreiding tegen te gaan. De Japanse mug kan ook ziekten overdragen, maar dat is vooralsnog niet het geval, besluit de professor. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Medicijnen met patent worden goedkoper

Medicijnen met patent worden goedkoper


http://oi46.tinypic.com/nf2rnq.jpg


Rond november worden een stel vrij nieuwe medicijnen goedkoper, ook al is hun patent nog niet verlopen.

De prijs van een groot aantal geneesmiddelen onder patent zal in ons land elk jaar worden aangepast. Daarvoor zal het Riziv telkens in februari kijken naar de evolutie van de prijzen in zes andere landen met een vergelijkbare levensstandaard (Frankrijk, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Finland en Ierland). De prijzen bij ons zullen dan per Koninklijk Besluit daaraan worden aangepast. De prijsaanpassing volgt uiterlijk in november.

Volgens minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx levert dat voor haar begroting een besparing van 12 miljoen euro op. De patiënt ziet zijn remgeld dalen.

Het gaat om gebrevetteerde geneesmiddelen, die minstens 5 en maximaal 12 jaar terugbetaald worden door de ziekteverzekering. De nieuwe maatregel komt bovenop andere prijsdalingen, die al eerder werden doorgevoerd. Dit veroorzaakt onrust bij de apothekers, want zij zien hun winstmarges dalen.



» Reageer (0)
24-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koud bad en zwarte koffie doen cellulitis verdwijnen

Koud bad en zwarte koffie doen cellulitis verdwijnen


http://oi44.tinypic.com/6eg8dy.jpg

Het onbijt overslaan, een koud bad nemen en zwarte koffie drinken. Het zijn maar enkele van de methodes die celebritytrainer Venice A Fulton aanraadt om kilo's én cellulitus kwijt te raken. Volgens hem word je op die manier in zes weken "slanker dan al je vriendinnen".

En veel mensen geloven in Fultons advies. Zijn 'Six Weeks To OMG' staat tegenwoordig aan de top van de afslankboeken, en is zelfs populairder dan de Dukan- en Atkins-diëten.

Voor het dieet baseerde Fulton zich op de voedingsplannen die hij voor zijn bekende klanten uitstippelde. Het gaat om een mix van voeding, stofwisselingsprocessen, genetica en psychologie. Op die manier belooft hij een verlies van 9 kilogram lichaamsvet en een vermindering van de cellulitis.

Om dat te bereiken, moet je het advies van vele andere diëten vergeten. Zo raadt Fulton aan om niet over te schakelen op kleine, frequente porties, maar te blijven bij drie maaltijden per dag.

Het ontbijt, traditioneel gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag, moet je echter overslaan. Dat wordt bij Fulton vervangen door een maaltijd halverwege de ochtend, rond 10 uur. Dat zou een boost geven aan je metabolisme.

"Franse onderzoekers toonden in 2000 al aan dat een energierijk ontbijt met toast, yoghurt en fruit het verlies van vet in de loop van de dag blokkeert", zegt Fulton.

Een andere tip van Fulton is dat je moet wegblijven van vruchtensappen en smoothies, omdat die je aanzetten tot overeten. Daarnaast stelt hij ook dat de koolhydraten in broccoli slechter kunnen zijn dan die in een cola.

Om je cellulitis kwijt te raken, gelooft Fulton in een combinatie van koude baden en zwarte koffie. "Het onderdompelen in koud water brengt het metabolisme in overdrive", legt de man uit. "En wie niet met zijn hele lichaam in het water durft, kan ook alleen zijn benen erin steken", geeft hij nog als tip.

Een ongelofelijk dieet lijk het ons, dat volgens Fulton niet alleen kilo's en cellulitis doet verliezen, maar ook zorgt voor een verbeterd zelfbeeld. Daarnaast krijg je er ook een plattere buik en gezondere lokken, huid en nagels van. Wij zeggen: eerst zien, en daarna geloven...



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe supervrucht: avocado houdt je jong

De nieuwe supervrucht: avocado houdt je jong


http://oi39.tinypic.com/jrpg6c.jpg


Avocado is de sleutel tot de jeugd, want wetenschappers ontdekten namelijk dat dit veroudering en tal van ziekten voorkomt.

De Mexicaanse onderzoeker Christian Cortes-Rojo ontdekte dat avocado's de negatieve effecten van zuurstof op het lichaam tegengaat. Daarna helpt dit de concentratie van cholesterol in het bloed te verlagen, wat betekent dat het helpt te beschermen tegen hart- en vaataandoeningen. Ook verlicht het de gezondheidsklachten van patiënten met diabetes.

De onderzoekers namen gist van avocado, maar hetzelfde soort vet vind je in olie van avocado. Dit is niet de eerste keer dat wetenschappers ontdekken dat exotisch fruit medische problemen als hartziekten en kanker kan bevechten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gotye - Somebody That I Used To Know

Gotye - Somebody That I Used To Know

Klik op de foto om hem te beluisteren





Wouter De Backer (Brugge, 21 mei 1980), beter bekend als Gotye (en als producer Wally De Backer), is een Belgisch-Australische singer-songwriter, drummer, gitarist en toetsenist uit Melbourne.

De Backer is geboren in Brugge, België, maar verhuisde op tweejarige leeftijd naar Australië en beoefende aldaar reeds muziek in zijn tienerjaren, in de lokale rockband Downstares. Toen de band uiteenging, begon De Backer zich te concentreren op zijn soloproject, dat pas later de naam 'Gotye' zou krijgen. Naast het Engels spreekt De Backer ook Nederlands.

Hij is eveneens een derde van de indie-popband The Basics uit Melbourne.

Zijn eerste single "Learnalilgivinanlovin" van de plaat "Like Drawing Blood" kwam uit in augustus 2006. In Nederland kwam de plaat in juni 2008 uit en bleef in augustus steken op de 2e positie in de Tipparade.

Op 5 augustus 2011 werd zijn single met Kimbra, Somebody That I Used To Know de 3FM Megahit. Daarnaast staat het nummer al 24 weken in de iTunes Top 30, waarvan 12 weken op nummer 1. Op 17 september 2011 kwam de single op nummer 1 te staan in de Single Top 100. Een week later stond hij ook op de eerste plaats van de 3FM Mega Top 50. In de Ultratop 50 stond het nummer 12 weken op nummer 1. In de Single Top 100 staat het inmiddels al meer dan 35 weken genoteerd. In de Verenigde Staten oogst het nummer ook heel wat succes, in de Amerikaanse hitparade Billboard Hot 100 staat Somebody That I Used To Know momenteel zelfs op nummer 1.

In 2011 won Gotye drie prijzen op de Australische ARIA Awards. Hij werd er verkozen tot beste mannelijke artiest van het jaar en Somebody that I used to know werd de single en beste poprelease van het jaar.Het nummer "Somebody that I used to know" won op de Music Industry Awards 2011 in Vlaanderen op 10 december zowel de prijs voor hit van het jaar als voor videoclip van het jaar.

Op 3 april 2012 maakte de Nederlandse Top 40 bekend dat Gotye het 47 jaar oude record van Trio Hellenique heeft gebroken. Hun 'La Danse de Zorba' was sinds zijn notering in 1965-1966 de hit met het hoogste aantal punten, maar aan die hegemonie maakte 'Somebody that I used to know' een einde.



» Reageer (0)
23-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100.000 vrouwen verminkt met illegale besnijdenis in Groot-Brittannië

"100.000 vrouwen verminkt met illegale besnijdenis in Groot-Brittannië"


http://oi44.tinypic.com/20rz8w.jpg
Voormalig topmodel Waris Dirie werd als kind zelf het slachtoffer van een besnijdenis en voert al jarenlang campagne tegen het fenomeen.


In Groot-Brittannië hebben tot 100.000 vrouwen een illegale besnijdenis moeten ondergaan, terwijl medisch personeel de ingreep zou willen uitvoeren bij meisjes van amper tien jaar oud, stelt The Sunday Times. De krant zegt met een verborgen camera een arts, een tandarts en een beoefenaar van alternatieve geneeskunde te hebben gefilmd die een besnijdenis zouden willen uitvoeren of de operatie zouden kunnen regelen. De arts en tandarts ontkennen.

Bij de praktijk worden de clitoris en soms ook de schaamlippen weggesneden. Er zijn zelfs gevallen waarbij ook de vagina wordt dichtgenaaid, zodat er nog slechts een kleine opening overblijft. In Groot-Brittannië is de uitvoering en ook de regeling van de procedure illegaal, met gevangenisstraffen tot 14 jaar.

De ingreep wordt traditioneel voor culturele redenen uitgevoerd in Afrika, en komt in Groot-Brittannië steeds meer voor als gevolg van de migratiestroom uit landen als Soedan, Somalië en Ethopië. De slachtoffers worden zelden verdoofd, en lijden vervolgens in stilte. Forward, een organisatie die strijdt tegen de praktijk, schat dat in Groot-Brittannië ongeveer 100.000 vrouwen besneden zijn.

Ook eens de ingreep is uitgevoerd, wordt eigenlijk nooit een klacht ingediend, terwijl in bepaalde delen van Londen naar schatting maar liefst een vrouw op twintig slachtoffer is van de praktijk. De Londense politie kreeg sinds 2008 wel 166 meldingen van mensen die schrik hadden dat ze slachtoffer zouden worden van besnijdenis, maar tot dusver is geen enkele dader veroordeeld. Hetzelfde geldt voor de politiediensten in de rest van Engeland en Wales. Sinds 1980 zijn slechts twee artsen om die reden geschorst door de Britse Orde van Geneesheren.

"Leden van de gemeenschap en familieleden weten ervan," zegt Efue Dorkenoo van organisatie Equality Now aan Sky News. "Er is veel druk, en als je ermee naar buiten komt, kan je worden uitgestoten en vervolgd binnen de gemeenschap. Mensen hebben dus schrik om ermee naar voren te treden."

De Sunday Times filmde nu een tandarts die bereid was twee meisjes van 10 en 13 te besnijden, plus een huisdokter die een undercoverjournalist doorverwees naar de tandarts. Die zei dat niemand het mocht weten, en dat het iets was "tussen jou, mij en Allah". De krant sprak ook met een leverancier van alternatieve medicatie die bereid was een tienjarig meisje te besnijden voor 750 pond (914 euro).

De huisdokter zei nog dat het veiliger zou zijn de ingreep te laten uitvoeren in Afrika, en dat hij geneesmiddelen zou voorschrijven om mee te nemen.

Een vroedvrouw uit Birmingham zegt dat ze het aantal verminkingen in de regio zag verdrievoudigen sinds 2002. Alison Byrne, die pionierswerk heeft verricht om behandelingen te voorzien voor besneden vrouwen, zegt dat ze patiënten had van 16 tot 40 jaar. Ze kreeg zelfs enkele vrouwen over de vloer die nog een opening hadden ter grootte van een lucifer, waar dan urine en menstruatiebloed doorheen moest. Veel van die vrouwen kregen ernstige infecties, en kunnen dagenlang bloeden zonder ophouden.

Byrne zegt dat er een groot gebrek aan opleiding en kennis is bij medisch personeel, wat een ernstig probleem vormt. Artsen in het ziekenhuis bieden nu een behandeling aan om littekenweefsel te verwijderen dat het gevolg is van de besnijdenis. Ze hopen zo tientallen vrouwen te helpen.

Supermodel en voormalig VN-ambassadrice Waris Dirie is een hevige tegenstander van de praktijk. Dirie is afkomstig uit Somalië en werd besneden toen ze amper vijf jaar was. "Wanneer een blank meisje wordt misbruikt, komt de politie de deur inbeuken. Wanneer een zwart meisje wordt verminkt, kijkt niemand naar haar om. Dat is wat ik noem racisme", stelt Dirie.

De Britse Orde van Geneesheren is een onderzoek gestart naar de arts die The Sunday Times filmde. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen jaar lang 's nachts opgesloten in kolenhok

Jongen jaar lang 's nachts opgesloten in kolenhok


http://oi40.tinypic.com/2u4tx7b.jpg


In Groot-Brittannië moet een koppel zich voor de rechter verantwoorden omdat ze de zoon van de vrouw een jaar lang elke nacht opsloten in een voormalig kolenhok. Daar moest het tienjarige kind slapen op een vieze matras terwijl de deur op slot ging. Naast de matras had de jongen enkel een vuile slaapzak en een pot om zijn gevoeg te doen.

Het koppel liet de jongen overdag wel naar school gaan, maar stopte hem 's nachts telkens in zijn koude, kleine 'cel' zonder toilet, tandenborstel of lavabo. De knaap werd soms ook langere periodes opgesloten, wanneer hij betrapt werd op het 'stelen' van voedsel uit de ijskast.

De zaak kwam aan het licht toen leraars zich zorgen maakten over de toestand van de jongen en de politie verwittigden. "Ik heb nog nooit zoiets gezien," zegt Matt Normanton van de politie aan de Daily Mail. "Die plek was veel erger dan een politie- of gevangeniscel. Ik hoop dat ik zoiets nooit meer tegenkom." De agent zegt dat het hok net groot genoeg was voor een enkele matras en een po, die vol urine zat. "De knul had stukjes van de muur zitten schrapen toen hij zat opgesloten. Het was barbaars."

Na de mishandeling, die duurde van begin januari 2010 tot eind januari 2011, werd de jongen onder toezicht van de lokale overheid geplaatst. Naast het feit dat hij in het park kon gaan spelen, was hij naar verluidt erg blij met zijn eerste tandenborstel. De moeder, een dertiger, en haar partner, een veertiger, mogen sindsdien geen contact meer hebben met de jongen, of met andere kinderen jonger dan 16 zonder toezicht. Ze worden volgende maand berecht en riskeren een gevangenisstraf voor kindermishandeling.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17-jarige woog nog 38 kg toen ze stierf aan anorexia

17-jarige woog nog 38 kg toen ze stierf aan anorexia


http://oi44.tinypic.com/65mz4l.jpg


Stephen en Corinne Seddon uit het Britse Padiham roepen ouders op goed te letten op tekenen die kunnen wijzen op anorexia bij hun kinderen. Vorig jaar in november overleed hun dochter Charlotte op 17-jarige leeftijd aan de gevolgen van de ziekte, een zaak die nu voorkomt voor een rechtbank die de dood van het meisje onderzocht.

Charlotte was een "intelligent, zelfzeker en populair" meisje dat de symptomen van de ziekte erg goed kon verstoppen voor haar ouders. Zo weigerde de tiener samen met de andere gezinsleden aan tafel te gaan omdat ze zogezegd al gegeten had. In werkelijkheid at ze dan helemaal niet. Haar echte gevoelens vertrouwde ze enkel toe aan haar dagboeken, die pas werden gevonden na haar overlijden.

Het blonde meisje schreef dat ze zich gevangen voelde in een vicieuze cirkel van gewichtsverlies, het tellen van calorieën, depressieve buien en overgeven. Het meisje deed het uitstekend op school, en was in haar laatste jaar zelfs de primus. Toen Charlotte stierf, woog ze nog slechts 38 kilogram en had ze een erg verzwakt hart. De lijkschouwing wees uit dat dat nog slechts 190 gram woog, terwijl dat bij een gezond hart ongeveer 320 gram is. De spieren errond waren verzwakt door een gebrek aan voedingsstoffen.

Charlotte had al problemen met haar eetgedrag toen ze twaalf was. Toen haar toestand in juni vorig jaar verergerde, ging ze akkoord om zich te laten behandelen door specialisten in de dagopvang van een ziekenhuis. Toen ze in november overleed, was haar behandeling daar slechts een paar dagen voorbij. (br.hln)



» Reageer (0)
21-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Meisje in bikini' gemaakt met postkaarten van The Queen

'Meisje in bikini' gemaakt met postkaarten van The Queen


http://oi40.tinypic.com/15prfd0.jpg


Van ver kon dit even goed een schilderij zijn, dat gebruik maakt van een schildertechniek als het pointillisme. Maar dat is het niet: dit kunstwerk is gemaakt met duizenden dezelfde postkaarten van The Queen, in een opvallend vrolijk mantelpakje.

'Meisje in een gele bikini' werd het kunstwerk toepasselijk gedoopt, en het is van de hand van kunstenaar David Mach. Het is momenteel te bezichtigen in Edingburgh, waar de Britse Charlotte Roirdan bij het werk poseert.

De ongewone kunst wordt op 25 april geveild tijdens de Scottish Contemporary Sale.

Verwacht wordt dat het werk tussen 4.000 en 6.000 Britse pond zal opbrengen, omgerekend goed voor zo'n 4.800 tot 7.300 euro.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (7) zonder handen wint schrijfprijs

Meisje (7) zonder handen wint schrijfprijs


http://oi42.tinypic.com/6fno8l.jpg


De zevenjarige Annie Clark uit de Amerikaanse deelstaat Pennsylvania heeft een schrijfprijs gewonnen. Op het eerste zicht niet meteen iets bijzonders, zij het niet dat het meisje zonder handen geboren is.

Clark mocht eerder deze week de Nicholas Maxim Award en een cheque van 1.000 dollar in ontvangst nemen. Het is de eerste keer dat Zaner-Bloser Inc. de prijs uitreikt, die gehandicapte studenten met een uitstekende pen in de bloemetjes wil zetten.

Annie, die kan schrijven doordat ze haar pen tussen haar armen klemt, werd tijdens de prijsuitreiking op het basketbalveld van de Wilson Christian Academy bijzonder warm onthaald door de studenten. Als bedankje droeg ze een kanariegele outfit, de kleuren van de school.

"Mijn dochter is altijd heel vastberaden geweest en trekt haar eigen plan door zichzelf aan te kleden en alleen te eten", vertelt haar vader aan de Pittsburgh Post-Gazette. "Ze kan fietsen. Ze zwemt. Ze is zo vastberaden dat er niets is wat ze niet kan."(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 giraffen geëlektrocuteerd in Zuid-Afrika

4 giraffen geëlektrocuteerd in Zuid-Afrika


http://oi44.tinypic.com/35hhduh.jpg


In de buurt van het Kruger Nationaal Park in Zuid-Afrika zijn sinds juni 2011 al minstens vier giraffen geëlektrocuteerd nadat ze hoogspanningskabels hadden geraakt. Energieleverancier Eskom heeft intussen maatregels genomen om de kabels, die veel te laag hingen, te verplaatsten.

In het Marloth Park, vlakbij het wereldberoemde Krugerpark, kwamen de voorbije maanden zeker vier giraffen om het leven. De dieren raakten met hun kop de laag gespannen hoogspanningskabels en dat bleek telkens fataal af te lopen. Dat zegt een parkwachter vrijdag aan AFP. Volgens diverse bronnen waren de hoogspanningskabels veel te kort en hingen ze te laag tegen de grond.

De parkwachters en dierenbeschermingsorganisaties trokken aan de alarmbel en wezen Eskom op zijn verantwoordelijkheid. Het elektriciteitsbedrijf greep eind maart in en verplaatste in één dag alle laag hangende hoogspanningskabels. Specialisten plaatsten ook nieuwe transformatoren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoontje levend begraven omdat hij huiswerk niet maakte

Zoontje levend begraven omdat hij huiswerk niet maakte


http://oi44.tinypic.com/wv3gx2.jpg


Een Chinese vader is gearresteerd op verdenking van moord op zijn zesjarige zoon. De stoppen sloegen door toen het kind hem vertelde dat hij zijn huiswerk was vergeten te maken. Het jongetje werd als straf levend begraven.

Volgens de Shanghai Daily schopte en sloeg de vader zijn zoon met een steen totdat hij bewusteloos was. In plaats van de knaap naar het ziekenhuis te brengen, besloot de man om hem levend te begraven.

Drie kinderen zagen hoe hun broertje werd meegenomen naar een heuvel waar de vader hem levend begroef. Papa Li drong aan om hem niet te verklikken. De verdachte werd echter kort daarna aangehouden en zit nu in de cel op verdenking van moord op zijn zoon.



» Reageer (0)
20-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 9 stuurt elke dag stoute sms naar partner

1 op 9 stuurt elke dag stoute sms naar partner


http://oi41.tinypic.com/2z7mo3s.jpg


Sexting, het versturen van pikante sms'jes, is al een tijdje aan een opmars bezig. Vandaag bekent 47 procent van de volwassenen seksueel getinte sms'je te sturen naar zijn of haar partner. Eén op negen doet het zelfs elke dag. Toch loopt dat niet altijd even vlot...

Eén op tien bekende namelijk dat ze het stoute sms'je al eens per ongeluk verstuurden naar een vriend of familielid.

Af en toe is het echter net de bedoeling dat het sms'je niet bij de vaste partner terechtkomt. 12 procent bekende namelijk dat ze hun telefoonnummer aan een flirt gaven, hoewel ze een vaste relatie hadden. Bovendien gaf één op de vijf ondervraagden toe dat ze in het geheim aan sexting doen met iemand anders.

Eén op de zeven mensen met een vaste relatie (14 procent) verwijdert de sexy sms'jes meteen, om niet betrapt te worden door zijn of haar partner. Toch lukt dat niet altijd even goed, want 10 procent van de ontrouwe mannen werd betrapt bij het sturen van zo'n gewaagde sms.

Maar niet alleen sexting wordt steeds populairder, zo bleek uit de rondvraag bij 2.000 volwassenen, die uitgevoerd werd door het Britse Recombu.com. Er zijn namelijk ook steeds meer mensen die romantisch 'videobellen' met (19 procent) of intieme foto's versturen naar (14 procent) hun partner.

"Sexting en videobellen worden steeds 'gewoner' in onze hedendaagse maatschappij. Dat komt omdat mensen steeds vertrouwder raken met hun smartphones", zegt woordvoerster Hannah Bouckley. "Het is een nieuwe, leuke en spannende manier om het vuur in je relatie te houden, op voorwaarde dat je het voorzichtig doet."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit voorspelt koudste mei in 100 jaar, maar we krijgen een hete zomer

Brit voorspelt koudste mei in 100 jaar, maar we krijgen een hete zomer


http://oi43.tinypic.com/4jkzcx.jpg


Groot-Brittannië mag zich klaarmaken voor de koudste meimaand van de afgelopen honderd jaar. Dat voorspellen althans enkele weerkundigen. Zij menen dat het triestige weer van april meegenomen wordt naar volgende maand. In enkele regio's wordt er zelfs nog sneeuw voorspeld, terwijl de rest van de UK af te rekenen krijgt met temperaturen rond de vijf graden en bijtend koude wind.

Normaal gezien is het in mei gemiddeld 15 graden in het Verenigd Koninkrijk. De onafhankelijke weerman bij WeatherAction, Piers Corbyn, waarschuwt dat volgende maand de koudste meimaand van de voorbije honderd jaar zal worden met bijzonder koude noordewinden. De laatste keer dat mei ook al kouder dan gewoonlijk was, was in 1996.

Officiële weerberichten waarschuwen voor hevige regen, hagel en donder. Omdat het eerder bijzonder droog was in de UK, zal de grond door het minste beetje regen verzadigd zijn. Er is dus een reële kans op overstromingen. In Schotland was het vorige week al min zeven graden Celsius en de rest van het land had toen de grootste moeite om boven het vriespunt te blijven.

Bepaalde wetenschappers kunnen trouwens wel heel ver vooruit kijken: zij voorspellen nu al een enorm hete zomer. "De eerste week van mei zal sowieso slecht worden", aldus weerman Jim Dale. "Als het heel mei slecht weer blijft, kunnen we misschien wel eens een hele goede zomer hebben. Zo blijft alles in balans."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tieners gaan depressie te lijf met videospel

Tieners gaan depressie te lijf met videospel


http://oi43.tinypic.com/sma78g.jpg


Artsen in Nieuw-Zeeland behandelen depressies bij tieners met een 3D-computerspel, dat even effectief kan zijn als normale therapie. Dat schreven de behandelaars in het gisteren gepubliceerde British Medical Journal.

Onderzoekers van de universiteit van Auckland lieten 94 depressieve tieners het spel SPARX spelen. De gemiddeld ruim 15 jaar oude patiënten leerden in de virtuele wereld om te gaan met negatieve gevoelens, zoals woede.

Volgens de onderzoekers kan het spel als behandelmethode even effectief zijn als één-op-één therapie. Zo'n 44 procent van de patiënten herstelde volledig na het voltooien van voldoende uitdagingen in de virtuele wereld. In een normale behandelgroep ligt dat percentage op 26 procent, aldus de onderzoekers.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yes - Owner Of A Lonely Heart

Yes - Owner Of A Lonely Heart

Klik op de foto om ze te beluisteren





Yes is een progressieve rockband, in 1968 opgericht in Londen. Kenmerkend voor de muziek zijn de complexe ritmes en harmonieën, de virtuositeit van de muzikanten, de meerstemmige zang en de mystieke teksten. Sommigen zullen daarbij de hoge, ietwat engelachtige zang van Jon Anderson willen noemen en het aparte, zware basgeluid van Chris Squire. Het mystieke aspect van Yes wordt vaak geaccentueerd door de vele hoesontwerpen die kunstenaar Roger Dean voor Yes heeft gemaakt.

Door de jaren heen heeft Yes talloze bezettingen gekend. Op een zeker moment waren er zelfs twee groepen die de naam Yes voerden. Na een gerechtelijke uitspraak mocht de ene groep (bestaande uit Squire, Rabin, Kaye, White) zichzelf Yes noemen, de andere groep ging verder als Anderson Bruford Wakeman Howe. Onder die naam brachten zij één titelloos album uit. Later zijn deze twee groepen gefuseerd en bestond Yes voor enige tijd uit acht muzikanten. Een ander opmerkelijk feit is dat Yes ooit is gefuseerd met Buggles, bekend van hits als "Video killed the radio star". Na 1 album in deze samenstelling verruilde Trevor Horn de microfoon voor de mengtafel voor de productie van het commercieel uiterst succesvolle 90125 (een titel die slaat op het catalogusnummer van dit album bij Atlantic). De meeste leden die ooit tot Yes hebben behoord zijn Britse muzikanten, maar Yes heeft ook leden gehad uit Zwitserland, Zuid-Afrika, Verenigde Staten en Slovenië. Een alfabetisch overzicht van de muzikanten die in de loop der jaren tot Yes hebben behoord:



» Reageer (0)
19-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nathalie Meskens, Natalia en tien anderen voor goede doel op naaktkalender

Nathalie Meskens, Natalia en tien anderen voor goede doel op naaktkalender


http://oi40.tinypic.com/e67ucg.jpg


Annemie Struyf, meter van Kom op tegen Kanker, werkte de afgelopen weken met fotografe Lieve Blancquaert aan een naaktkalender waarin twaalf Vlaamse topvrouwen poseren.

De twaalf 'Naked First Ladies' zijn actrice Nathalie Meskens, minister van Justitie Annemie Turtelboom, journaliste Annemie Struyf, zangeres Natalia, 'First Lady of Europe' Geertrui Windels, presentatrice Francesca Vanthielen, Vlaams minister Hilde Crevits, presentatrice Sofie Van Moll, actrice Gilde De Bal, sportster Elodie Ouedraogo, actrice Joke Devynck en Minister van Staat Miet Smet.

Struyf en Blancquaert willen met de naaktkalender naar eigen zeggen een statement maken rond vrouwen en kanker, de kwetsbaarheid van een lichaam en de fragiliteit van het leven. De kalender is vanaf zaterdag 21 april te koop bij Standaard Boekhandel. De dames willen de foto's uit de kalender ten allen koste uit de media houden, omdat ze vrezen dat mensen de kalender niet meer zullen kopen als de foto's al online of in de magazines te zien zijn.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Big Ben-toren krijgt mogelijk naam van Queen

Big Ben-toren krijgt mogelijk naam van Queen


http://oi44.tinypic.com/317jzop.jpg


De toren van de beroemdste klok ter wereld krijgt binnenkort misschien een nieuwe naam. Ter ere van het jubileum van de Britse Queen zal de toren mogelijk 'Elizabeth Tower' gaan heten. De bel in de toren blijft hoe dan ook als Big Ben door het leven gaan.

Het is een fout die menig toerist in Londen maakt. Big Ben is de naam van de klok, maar niet de toren die aan de oevers van de Thames staat. Die toren heet nu gewoon 'Clock Tower' en verdient een eigen naam. Naar aanleiding van het jubileumjaar van Queen Elizabeth II werd het voorstel ingediend om het monument haar naam te geven. Verschillende parlementsleden stemden al in met het idee.

'Elizabeth Tower' krijgt al de steun van verschillende prominente politici zoals David Cameron, Nick Clegg, Ed Miliband en Boris Johnson. (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!