Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




11-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Phil Collins - One More Night

Phil Collins - One More Night

Klik op de foto om hem te beluisteren






Philip David Charles (Phil) Collins (Chiswick, Londen, 30 januari 1951) is een Brits popmuzikant. Hij werd bekend als drummer en leadzanger van de progressieve rockband Genesis, hij won als soloartiest verscheidene Grammy's en een Academy Award[2] en heeft eveneens een succesvolle carrière als acteur.

Zijn singles, die vaak over verloren liefdes gaan, varieerden van het met drums beladen "In the air tonight", tot het dance-popnummer "Sussudio" en de politieke opvattingen van zijn succesvolle nummer "Another Day in Paradise". Zijn internationale populariteit veranderde Genesis van een progressieve rockband met een een relatief kleine groep fans tot één van de grootste rockbands aller tijden, en tevens een vertrouwde naam binnen de hitlijsten.

Collins' professionele carrière begon als drummer in de obscure rockband Flaming Youth.[3] Toen hij later bij het veel bekendere Genesis kwam, voorzag hij de band alleen van drums en achtergrondzang voor de leadzanger Peter Gabriel. Pas in 1975, toen Gabriel de band verliet, werd Collins leadzanger van Genesis. Tegen het einde van de jaren zeventig demonstreerde de hit "Follow You, Follow Me" de drastische verandering ten opzichte van de vroege jaren van de band en het feit dat de band goed zonder Gabriel zou kunnen.[4] Zijn solocarrière, die flink beïnvloed is door zijn privéleven, brachten hem en Genesis tot een commercieel succes. Volgens Atlantic Records was Collins' totale wereldwijde afzet als een soloartiest in 2002 meer dan 100 miljoen albums.[5] Dat maakt Collins en Paul McCartney de enige artiesten die zowel met een band als solo meer dan 100 miljoen albums hebben verkocht.

Collins werkte met veel artiesten samen, onder wie The Four Tops, George Harrison, Paul McCartney, Robert Plant, Eric Clapton, ABBA's Frida, Mike Oldfield, Sting, Brian Eno, Peter Gabriel, Led Zeppelin, Ozzy Osbourne, Queen, Laura Pausini, Lil' Kim, Philip Bailey en The Who.


» Reageer (0)
10-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manorexia: aantal patiënten is drastisch gestegen

Manorexia: aantal patiënten is drastisch gestegen


http://oi41.tinypic.com/2ltq3hv.jpg



In tien jaar tijd is het aantal Britse mannen dat met levensbedreigende eetstoornissen in het ziekenhuis belandde verdrievoudigd, dat blijkt uit cijfers van de gezondheidszorg.

Voornamelijk jongemannen lopen risico op aandoeningen als anorexia en boulemia nervosa, omdat ze steeds meer druk voelen om te voldoen aan het slanke schoonheidsideaal. Het aantal mannelijke patiënten jonger dan 18 dat werd opgenomen met dit soort aandoening is verdriedubbeld in tien jaar. Het probleem is volgens experts echter veel omvangrijker dan dat, want er wordt bijvoorbeeld geen rekening gehouden met het aantal patiënten dat hulp zoekt bij hun huisarts maar niet opgenomen worden. Ook zijn er heel wat mannen die in stilte lijden.

Experts schatten dat 20 procent van de Britse patiënten met een eetstoornis een man is. Maar de autoriteiten en hulpverlieners negeren dit probleem en richten zich enkel tot vrouwen bij de behandeling ervan. Vorig jaar raakte bekend dat jongens van tien al kampten met boulemia nervosa. Artsen waarschuwen dat door te zwijgen eetstoornissen bij jongens een taboe blijven.

Modetrends als de skinny jeans, tal van graatmagere mannelijke modellen die in de media tentoongesteld worden en het posten van foto's op sociaalnetwerksites zijn volgens experts de oorzaak van deze stijging. Patiënten hebben vaak een laag zelfbeeld en zijn teruggetrokken. Toch kunnen dit soort aandoeningen goed behandeld worden, zeker wanneer dit in een vroeg stadium aangepakt wordt. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kapsters mogen geen hoge hakken meer dragen

 Kapsters mogen geen hoge hakken meer dragen


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/10/27/763791/ontwerp-de-perfecte-stiletto_1_515x0.jpg

Als het van de Europese Unie afhangt, dan zullen kapsters binnenkort geen hoge hakken en juwelen meer mogen dragen. In een nieuw voorgestelde richtlijn wordt gepleit om de hakken te vervangen door antislipzolen en "onhygiënische" ringen en uurwerken te verbieden.

En het blijft niet bij deze plannen. De richtlijn wil ook dat de kapsters niet te veel knipbeurten per dag uitvoeren, om "emotionele instortingen" te voorkomen. Daarnaast moeten ze ook regelmatig een "sociale dialoog" voeren (lees: roddelen) met hun klanten, om het "mentale welzijn" op de werkplek te bevorderen.

De overeenkomst zal deze maand getekend worden door de EU Coiffure, die de bazen van kapperszaken vertegenwoordigt, en de UNI Europa Hair & Beauty, die de belangen van de Europese kappers behartigt. Beide groepen zijn 'sociale partners' van de Europese Commissie en zullen de richtlijnen bindend maken in alle 27 staten van de Europese Unie.

"Een verspilling van tijd en geld", vindt de Britse National Hairdressers' Federation. "We moeten jobs creëren, niet ze vermoorden", bevestigt de Britse minister van Werk Chris Grayling.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Net gedumpt? Doe deze dingen zeker niet

Net gedumpt? Doe deze dingen zeker niet


http://oi42.tinypic.com/33vzvkj.jpg

Als je geliefde je net heeft gedumpt, dan ben je erg kwetsbaar en is gezond verstand vaak zoek. Daarom enkele tips om het hoofd koel te houden zodat je geen domme dingen doet waar je achteraf spijt van krijgt.

- Hem iedere keer bellen als jij aan hem denkt: maak je niet te veel zorgen als je om de zeven minuten aan je ex denkt. Maar weersta aan de drang om hem dan telkens op te bellen, anders gaat hij al gauw denken dat je stalkt.

- Je verdriet delen op Facebook: Schrijf zeker geen cryptische omschrijven, want haast iedereen uit je omgeving weet wat je nu doormaakt, dus weet ook iedereen over wie je het hebt als je zegt dat "sommigen altijd een rotzak zullen blijven". Sociaalnetwerksites zijn geen dagboeken, als je het moeilijk hebt, bel dan iemand op om even wat stoom af te laten.

- Je haar laten knippen: Naar de kapper gaan na een breuk is geen goed idee. Nog erger dan gedumpt te worden, is een kersverse vrijgezel te zijn met een lelijk kapsel. Wacht to je minder gestresseerd bent om je look helemaal te veranderen.

- Meteen vrienden proberen te zijn. Wanneer je klaar bent om met je ex te praten over zijn nieuwe liefde, ben je ook er klaar voor om vrienden te zijn, anders vermijd je best even nog alle contact.

- Onmiddellijk een nieuwe relatie beginnen: Zorg ervoor dat je eerst emotioneel stabiel bent voor je je hart voor iemand nieuw openstelt. Heb je nu echt toevallig iemand ontmoet waar het ontzettend goed mee klikt, doe het dan erg rustig aan, want de kans is groot dat jullie relatie op de klippen loopt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fabergé

Fabergé

Klik op de foto om een filmpje over de Fabergé-eieren te bekijken






Fabergé-eieren (Russisch: Яйца Фаберже) zijn juwelen in de vorm van paaseieren die Peter Carl Fabergé (of beter gezegd: zijn werknemers) tussen 1885 en 1917 maakte in opdracht van de Russische tsaren om te dienen als paasgeschenk. Kenmerkend voor de ongeveer 50 gemaakte eieren is dat ze stuk voor stuk uniek zijn en dat ze gemaakt zijn van kostbare materialen zoals goud, platina en edelstenen. Na de Russische Revolutie zijn de eieren verspreid geraakt over de hele wereld: tien eieren zijn verdwenen, zestien zijn in bezit van particulieren, vijf zijn in handen van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk en een groot aantal eieren bevindt zich in verschillende musea. Fabergé-eieren zijn heden zeer kostbaar en sommige zijn miljoenen waard.


Pasen was (en is) een belangrijke feestdag in Rusland waarbij het de gewoonte was om elkaar cadeaus te geven. Vaak waren dit mooi versierde eieren, omdat die symbool stonden voor vruchtbaarheid. In 1885 gaf tsaar Alexander III zijn juwelier Fabergé opdracht een paasei te maken voor zijn vrouw, de tsarina Maria Fjodorovna. Zo werd het eerste Fabergé-ei geboren: het "Hen Egg". De tsarina was zó opgetogen over het geschenk dat de tsaar Fabergé benoemde tot hofjuwelier met de opdracht ieder jaar een nieuw paasei te maken. De voorwaarden waren dat ieder ei uniek moest zijn en bij voorkeur een bepaald thema moest hebben. Verder kreeg Fabergé de vrije hand en wist zelfs de tsaar niet hoe het volgende ei eruit zou zien. Als hij er al eens naar informeerde was het antwoord steevast: "Uwe Majesteit zal tevreden zijn". Na de dood van Alexander III in 1894 zette de nieuwe tsaar Nicolaas II de traditie voort, maar vanaf dat jaar werden er twee eieren per jaar besteld; één voor zijn vrouw, de tsarina Alexandra Fjodorovna en één voor zijn moeder de keizerin-weduwe.


Deze eieren worden ook vaak nagemaakt, zoals veel trouwens in de antiekwereld



» Reageer (0)
09-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De herkomst van paaseieren

De herkomst van paaseieren


http://img338.imageshack.us/img338/7473/paaseieren1.jpg




Reeds bij onze verre voorvaderen was het ei al het symbool van de opstanding. Bij de Joden was het de gewoonte eieren te eten als maaltijd op de begrafenis als symbool van de wedergeboorte na de dood. Germanen aten eieren bij de offermaaltijden van Ostara, de godin van lente en vruchtbaarheid. Werd in het oude Hoog-Duits Eástr Ostara genoemd, en ter ere van haar werd ieder jaar een tweedaags feest gevierd.

Eieren staat niet alleen symbool voor het nieuwe leven, maar ook voor de vier elementen:

1) De schaal staat voor de aarde  
2) Het membraan staat voor de lucht 
3) Het eiwit staat voor het water   
4) Het eigeel staat voor het vuur  


Ontstaan in de middeleeuwen, doordat in de vastentijd een kerkelijk verbod was ingesteld voor het eten van eieren en vlees. In deze periode echter legden de kippen bijzonder veel eieren. De eieren werden gekookt, om langer goed te blijven, versierd, en met Pasen veelvuldig gegeten of cadeau gedaan.


Ook dit is een gebruik waar onze voorouders zich al aan over gaven. In Christelijke landen werden de eieren beschilderd in de kleuren van het altaar, waarna men ze de kerk inbracht om te laten wijden en te offeren. Niet Christelijke streken beschilderden hun eieren in heldere kleuren, welke een weerspiegeling waren van het zonlicht in de lente.


Vroeger waren boeren gewoon om met Pasen eieren in de akkers te begraven om vruchtbaarheid over hun akkers af te dwingen. Dit is waarschijnlijk de voorloper van het verstoppen van de eieren, welke kinderen met veel plezier gaan zoeken.




» Reageer (0)
07-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachbui stimuleert eetlust

Lachbui stimuleert eetlust


http://img230.imageshack.us/img230/1007/carre.jpg


Het is algemeen bekend, en nog maar eens bewezen: lachen blijft het beste medicijn. Een goede lachbui heeft dezelfde effecten op het lichaam als een goede workout: het verbetert je humeur, het vermindert stresshormonen, het boost het immuunsysteem, het verlaagt de bloeddruk en de cholesterol. Daar bovenop stimuleert het de eetlust. Dat meldt de Amerikaans lachexpert Lee Berk.

Berk liet een groep vrijwilligers twee video's bekijken: een ontspannende en een humoristische. Tussen beide kijksessies zat een week tijd. Tegelijk werd in hun bloed het niveau van de hongerhormonen leptine en ghreline gemeten.

Na het kijken van de ontspannende video werd geen significant verschil in niveau vastgesteld. Dat was bij de humoristische video wel het geval: het veranderde de bloeddruk, het niveau leptine daalde en het niveua ghreline steeg. Een gelijkaardige verandering zoals na een sportsessie, die gepaard gaat met een toegenomen hongergevoel.
 
De wetenschapper ziet in de toekomst een belangrijk toepassing voor de 'lachbuien': het helpen van ondervoede personen. Personen die weigeren te eten, zouden via een alternatieve lachtherapie terug hun eetlust (en misschien ook levenslust) kunnen terugvinden.

"Vooral bij wie geen fysieke activiteiten aankan om de eetlust te normaliseren of aan te wakkeren, kan dit een oplossing bieden", aldus Berk. Hij denk aan chronische pijnpatiënten of weduwes en weduwnaren.

"Het is fascinerend dat positieve emoties, die ontstaan door muziek spelen, zingen of zelfs lachen, zoveel positieve biologische effecten hebben. Lachen is dus echt het beste medicijn."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diamantmuseum geeft iedere bezoeker gratis diamantje

Diamantmuseum geeft iedere bezoeker gratis diamantje


http://oi43.tinypic.com/s1ruag.jpg


Het Brugs Diamantmuseum pakt uit met een geslepen stunt om haar bezoekersaantal op te krikken. Vanaf paasmaandag 9 april krijgt iedere bezoeker een gratis diamantje.

"We hebben onze rekening gemaakt en kunnen dit aan", vertelt conservator Boris Dewolf. "Zelfs veel Bruggelingen weten niet eens dat er een diamantmuseum is in hun stad. Daar maken we met deze actie komaf mee. We hebben het aantal diamanten in rekening gebracht, maar het mogen er altijd meer zijn." De actie loopt zeker tot na de zomer. Het Diamantmuseum in Brugge lokt jaarlijks 30.000 bezoekers.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook kleine spelers verhoogden gasprijzen op 1 april

Ook kleine spelers verhoogden gasprijzen op 1 april


http://oi41.tinypic.com/16jnbbd.jpg


Test-Aankoop wijst er vandaag op dat niet alleen Electrabel en Luminus de gasfactuur hebben laten stijgen op 1 april. Ook klanten met een variabel contract bij Eneco, Lampiris en Octa Plus, die hun gasprijzen niet koppelen aan de olieprijzen op de internationale markten, zien op 1 april de gasfactuur stijgen. Test-Aankoop raadt, in navolging van de oproep van minister van Economie Johan Vande Lanotte, aan de factuur te betwisten en onder voorbehoud te betalen.

Ook sommige klanten van Eneco, Lampiris en Octa Plus worden met een stijging geconfronteerd. Het gaat om klanten met een variabel contract waarin de aardgasprijs wordt berekend volgens de zogenaamde TTF-parameter, die maandelijks de evolutie van de natuurlijke gasprijs volgt op de Amsterdamse energiebeurs Endex.

Vandaag worden alle energieleveranciers verwacht bij de Economische Inspectie voor een gesprek. Ze zullen worden aangemaand prijsverhogingen in te trekken. Een rapportering van die ontmoeting aan de bevoegde minister Vande Lanotte wordt verwacht tegen begin volgende week.

Test-Aankoop zegt dat men niet kan ontkennen dat de wetteksten verwarring creëren, maar dat duidelijk was dat de wet van start ging vanaf, en dus inclusief, 1 april. Prijsstijgingen net voor het ingaan van de bevriezing, is tegen de geest van de wet, zegt ook Test-Aankoop.

De consumentenorganisatie raadt klanten met een variabele energiefactuur nu aan "onder alle voorbehoud" te betalen. Mocht de prijsstijging in de toekomst door een rechter onwettig worden bevonden, dan is het mogelijk om terugbetaald te worden, legt Test-Aankoop uit. Als de gestegen factuur betaald wordt zonder enige betwisting, is dat achteraf niet meer mogelijk.

Ook Unizo roept kmo's op eventuele voorschotfacturen te betalen, maar de verhoging te betwisten. Voka daarentegen vindt het niet de taak van de overheid om op te roepen tot betwisting of het niet betalen van facturen. (br.hln)



» Reageer (0)
06-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afwijzing op Facebook doet even veel pijn als in het echte leven

Afwijzing op Facebook doet even veel pijn als in het echte leven


http://oi40.tinypic.com/2h51mop.jpg


Als je merkt dat een zogenaamde vriend jouw vriendschapverzoek op Facebook weigerde of negeerde, dan is dat natuurlijk niet leuk. Volgens psychologen doet het zelfs even veel pijn als een afwijzing in het echte leven.

Dat doet de onderzoekers besluiten dat velen het internet als een echte plaats beschouwen, net als de 'gewone' wereld.

Tot die conclusie kwamen ze na een experiment bij 77 universiteitsstudenten. Als zij tijdens een gesprek afgewezen werden, voelden ze zich stuk voor stuk beledigd en genegeerd. En dat 'slechte' gevoel was even sterk bij een echte als bij een online conversatie, inclusief dezelfde reacties.

"Tegen onze verwachtigen in, werden de reacties van de studenten niet bepaald door verdriet, maar wel door gevoelloosheid en afstandelijkheid of terugtrekking", zegt gedragspsycholoog Joshua Smyth.

"Als jij je al ooit slecht voelde omdat je 'genegeerd' werd op Facebook, dan ben je zeker niet alleen", stelt Smyth gerust. "Facebook is dan wel bedoeld om sociale contacten te maken, maar het wordt even vaak gebruikt om anderen uit te sluiten."

"De meeste mensen verwachten dat iemand negeren op het vluchtige internet minder pijn doet dan een persoonlijke afwijzing, maar uit onze studie blijkt dat dit niet het geval is. Het gaat om dezelfde psychologische reacties."

Toch vindt Smyth dat hun bevindingen ook een positieve kant hebben. "Het betekent namelijk dat de wel zinvolle gesprekken ook een invloed hebben, die zowel het lichamelijke als geestelijke welzijn verbetert", meent hij.

Ten slotte merkten de onderzoekers nog op dat we voorzichtig moeten omgaan met de resultaten, omdat ze beïnvloed kunnen zijn door de proefpersonen. "Het ging om studenten die opgegroeid zijn met het internet en andere technologieën. Bij minder ervaren mensen kan het anders zijn", besluit Filipkowski. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Virus besmet ruim half miljoen Apple-computers

Virus besmet ruim half miljoen Apple-computers


http://oi42.tinypic.com/ohoj6w.jpg


Meer dan een half miljoen Mac-computers zijn besmet met een virus dat specifiek gericht is tegen de producten van fabrikant Apple. Dat melden verschillende informaticaveiligheidsbedrijven. Het is een teken dat Apple aantrekkelijker wordt voor informaticapiraten.

Het virus, een Trojaans paard met de naam BackDoor.Flashback, gaat op de computers op zoek naar paswoorden en bankgegevens van de gebruiker. Het is volgens experts specifiek ontwikkeld om de beveiliging van Mac-computers te omzeilen.

"Alles wat de informaticapiraten hebben geleerd bij hun aanvallen op de pc-wereld begint zich nu ook te richten op de Macwereld", luidt het bijvoorbeeld bij het informaticaveiligheidsbedrijf McAfee. De getroffen computers bevinden zich vooral in de VS en Canada, stelt de Russische verkoper van antivirusprogramma's Dr. Web.

Wereldwijd zijn er 63 miljoen Macs in gebruik, en de computers zijn vanwege hun lage marktaandeel lange tijd onaantrekkelijk geweest voor virusontwikkelaars. Criminelen richtten zich liever op de pc's die werkten met Windowssoftware, omdat ze dan veel meer potentiële slachtoffers konden bereiken. Apple maakte van dat gegeven zelfs een verkoopargument.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Google toont nieuw speeltje: 'augmented reality bril'

Google toont nieuw speeltje: 'augmented reality bril'

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Google heeft  bekendgemaakt dat het werkt aan 'Project Glass': een nieuw experiment met zogenaamde draagbare 'augmented reality brillen'.

De internetgigant startte een webpagina waarop het Project Glass aankondigt. De pagina heeft als doel de discussie te openen over de mogelijkheden en de nodige feedback te verzamelen. De komende dagen en weken zal het team dat aan het project werkt er over de vooruitgang communiceren.

Hoewel het product van Project Glass de vorm heeft van een bril is het geen echte bril. Het gaat om een draagbare computer die op de neus rust. Voor het rechteroog bevindt zich een doorzichtig display.

In onderstaande video is te zien hoe de bril toestaat om verschillende acties te ondernemen. Op het scherm verschijnt informatie zoals navigatie, berichten en het weer. Met het apparaat kunnen ook foto's worden gemaakt. In de video is niet het definitieve ontwerp te zien. Het geeft enkel een beeld van hoe de bril in de toekomst eventueel kan werken.

Wanneer de bril op de markt komt, is nog niet duidelijk. The New York Times sprak eerder al over eind dit jaar, maar dat lijkt wellicht wat optimistisch. Wel heeft een aantal medewerkers van Google alvast prototypes meegekregen om uit te testen. (br.hln)



» Reageer (0)
05-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordaantal Belgen met achterstallige schulden

Recordaantal Belgen met achterstallige schulden


http://oi40.tinypic.com/2je8do1.jpg


Het aantal Belgen met een betalingsachterstand op minstens één krediet heeft in maart een nieuw record bereikt. De groep Belgen met minstens één achterstallig contract is opgelopen tot 320.058, blijkt uit gegevens van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren van de Nationale Bank.

De totale betalingsachterstand van de Belgen bedroeg in maart ruim 2,6 miljard euro. De achterstallige schulden zijn verdeeld over in totaal bijna 466.000 contracten, wat overeenkomt met een gemiddelde betalingsachterstand van 5.592 euro per contract.

Het totale aantal uitstaande kredieten liep in maart op tot 11.357.754, verdeeld over circa 6,2 miljoen mensen.

De grote meerderheid van de kredieten in omloop zijn consumentenkredieten. Logischerwijs zijn ook de meeste contracten met betalingsachterstand dergelijke consumentenkredieten. De gemiddelde betalingsachterstand per contract ligt wel veel hoger bij de hypothecaire kredieten (ruim 30.000 euro) dan bij de consumentenkredieten (bijna 3.900 euro). (br.hln - beeld photo news)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse krijgt na 16 jaar haar verdwenen kat terug

Duitse krijgt na 16 jaar haar verdwenen kat terug


http://oi40.tinypic.com/2a2h5i.jpg


Morgen vindt de emotionele hereniging plaats tussen een Duitse vrouw en haar kat Poldi. Het dier had zestien jaar lang in bossen gewoond in de buurt van München, meldde de plaatselijk dierenbescherming.

Poldi was sterk vermagerd en was te identificeren door een tatoeage achter het oor, vertelt Eveline Kosenbach van de dierenbescherming die de eigenares van de kat heeft verwittigd.

"Ze dacht echt dat ze haar kat nooit meer zou terugzien na al die tijd", vertelde Kosenbach. Ze voegde er aan toe dat het "uiterst zeldzaam" is dat een poes nog leeft na zo'n lange verdwijning.

"We zijn er zeker van dat het over Poldi gaat", verzekerde Kosenbach. Ze legde uit dat het dier een chip heeft met een uniek identificatienummer. Morgen zal baasje haar huisdier ophalen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1.000 euro boete voor Engelsen die tuinslang gebruiken

1.000 euro boete voor Engelsen die tuinslang gebruiken


http://oi41.tinypic.com/2crog0k.jpg


In het oosten en zuiden van Engeland is het vanaf heden verboden om een tuinslang te gebruiken. Gezinnen die dat wel doen, riskeren een boete van 1.000 euro. De strenge maatregel viseert ongeveer twintig miljoen huishoudens en is het gevolg van uitzonderlijke droogte in sommige delen van het land.

Op een paar regenbuien na, bleef het de afgelopen maand erg droog in Oost- en Zuid-Engeland en delen van Yorkshire. De droogte is niet nieuw en houdt al twee winters aan, meldt Peter Simpson van het Britse watervoorzieningsbedrijf Anglian Water. Rivieren en waterreservoirs werden onvoldoende aangevuld, waardoor jan modaal de tuinslang nu moet weren. Wie de regel aan zijn laars lapt, riskeert een fikse boete van 1.000 euro.

Naast Anglian Water, lieten nog zes andere maatschappijen weten dat ze de waarschuwing in regel zullen brengen. Niet alleen particuliere perkjes, ook parken en volkstuinen zullen het even zonder tuinslang moeten stellen.

Het Britse milieu-agentschap verklaarde dat de meeste waterreservoirs abnormaal laag staan, net als de rivieren in de regio. Naast de opgelegde beperkingen, roept het agentschap de watermaatschappijen ook op om dringend werk te maken van het dichten van lekken in waterleidingen. In de periode 2010 - 2011 ging zo dagelijks meer dan 3,3 miljard liter water verloren. Zo laat 'Ofwat' weten, de Britse regulator van de water- en rioleringsindustrie.

Dat de lekken een groot probleem zijn, staat buiten kijf. De watermaatschappijen wijzen echter met beschuldigende vinger naar het gebrek aan regen. Ze maken intussen werk van het dichten van de lekkages en vervoeren water naar de droogste gebieden.

Engeland hoopt zo de watertoevoer te kunnen blijven garanderen en strengere beperkingen later dit jaar te voorkomen. Met het uitsluiten van de tuinslang hoopt het bedrijf Southern Water de vraag naar water te doen dalen met vijf procent. Het laatste verbod, in 2006, deed de vraag alvast zakken met tien procent, aldus de onderneming Thames Water. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andrea Bocelli - Besame Mucho

Andrea Bocelli - Besame Mucho

Om hem te beluisteren druk op de foto





Andrea Bocelli (Lajático, Toscane, 22 september 1958) is een Italiaanse tenor, die zowel klassieke als populaire muziek zingt. Tevens zingt hij in enkele opera's, en is hij een producer.

Andrea Bocelli leed vanaf zijn geboorte aan de oogziekte glaucoom. Op twaalfjarige leeftijd werd hij na een ongeluk met een voetbal geheel blind, tot dat moment kon hij nog een beetje met zijn rechteroog zien.

Bocelli werd ontdekt door Zucchero toen deze een tenor zocht voor de demo van Miserere. Uiteindelijk nam Zucchero dit nummer op met Luciano Pavarotti, maar Andrea Bocelli begeleidde Zucchero op zijn internationale concerttour.

Bocelli werd in Italië algemeen bekend na zijn overwinning op het Festival van Sanremo in 1994 met Il mare calmo della sera. Het jaar daarop deed hij nog eens mee aan het festival met Con te partirò. Dit nummer nam hij in 1996 opnieuw op, samen met Sarah Brightman onder de titel Time to say goodbye en haalde er een internationale hit mee.

In 1998 trad Andrea Bocelli op in het Kennedy Center in Washington D.C. en werd hij ontvangen door de Amerikaanse president Bill Clinton in het Witte Huis. In hetzelfde jaar tourde hij door Amerika en won hij twee World Music Awards, wat hij in 2002 herhaalde. In de jaren daartussen werd hij meerdere malen genomineerd voor een Grammy Award, maar deze heeft hij tot nog toe niet gewonnen. Wel kreeg hij verscheidene andere internationale prijzen toegekend.

Tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Turijn in 2006 heeft Bocelli het nummer Because we believe gezongen. Voor de Nederlandse versie van zijn cd Amore heeft hij het nummer opgenomen met Marco Borsato.

In 2005 heeft Bocelli het project Teatro del Silenzio geopend, een openluchttheater nabij het plaatsje Lajatico in Toscane. Slechts een keer per jaar wordt, in de maand juli, dit theater opengesteld voor publiek. In de zomer van 2007 heeft Bocelli zijn grote nummers hier tijdens een concert ten gehore gebracht. Tijdens deze avond vond de registratie plaats voor de dvd Vivere, Live in Tuscany. In de zomer van 2010 heeft de laatste editie van het project "Theatro del Silenzio" plaatsgevonden.

Op 27 juni 1992 trouwde Bocelli met zijn toenmalige liefde Enrica Cenzatti, zij kenden elkaar uit de tijd dat hij een nog onbekende zanger was. Ze kregen samen twee zonen. In 2002 scheidde het paar. Tegenwoordig woont Bocelli samen met Veronica Berti in de Toscaanse badplaats Forte dei Marmi. Samen met zijn verloofde heeft hij een dochter.



» Reageer (0)
04-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor een strakke bikinikont

Tips voor een strakke bikinikont

http://oi41.tinypic.com/20poeq9.jpg

Het aftellen naar het strandseizoen is begonnen, wie zelfzeker met een strakke kont wil paraderen in bikini kan best vanaf nu enkele keren per week onderstaande oefeningen afwerken.

- Zet je handen en knieën op de grond. Beweeg je rechterbeen gestrekt naar achteren gedurende 90 seconden, je voet komt hoger dan je hoofd. Vervolgens is je linkerbeen aan de beurt. Herhaal dit drie keer.

- Deze oefening maakt de zijkant van je kont steviger. Start met gestrekte benen en plaats je voeten op schouderbreedte van elkaar. Zet vervolgens een been zijwaarts en plooi deze knie. Het andere been blijft gestrekt. Herhaal dit tien keer en wissel vervolgens van kant.

- Deze oefening pakt niet alleen je beenspieren maar ook je heupen aan. Ga terug op je handen en knieën zitten, hou je rechterknie geplooid, hef het op naar de zijkant, tot het parallel is met je heupen. Hou dit gedurende 90 seconden aan elke kant vol en werk de hele oefening drie keer af.

- Neem vervolgens een licht gewichtje (of een vol flesje water) in beide handen, sta met je voeten op schouderbreedte van elkaar. Beweeg je handen naar voren, terwijl je door je kniën plooit en je je kont naar achteren duwt. Ga terug naar je startpositie en beweeg je handen naar beneden. Herhaal dit drie keer en rust tussendoor een half minuutje.

- Begin weer op je handen en knieën en hou je rechterbeen geplooid, beweeg dit naar achter tot het op dezelfde lijn als je ruggengraat komt, evenwijdig met het plafond. Hou deze positie gedurende 90 seconden aan en doe hetzelfde met je linkerbeen.

- Loop de trap op om calorieën te verbranden. Neem een trede per keer, voer daarna het tempo op door telkens een trede over te slaan/ Begin met een sessie van tien, maar bouw geleidelijk op tot meer. Je kunt de oefening nog moeilijker maken door een gewicht te dragen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tragedie Utoya brengt twee geliefden samen nadat ze zwommen voor hun leven

Tragedie Utoya brengt twee geliefden samen nadat ze zwommen voor hun leven


http://oi42.tinypic.com/sgn19f.jpg


Zelfs de grootste tragedie brengt soms een straaltje hoop en vreugde. Het bloedbad dat Anders Breivik afgelopen zomer aanrichtte op het eiland Utoya kostte 69 mensenlevens. Twee overlevers van de slachtpartij die samen zwommen voor hun leven, zijn nu een koppel geworden. De 19-jarige Sofie Tommeras Lyshagen en de 20-jarige Hakon Knudsen doorstonden samen doodsangsten en daardoor zijn ze nu geliefden.

De 19-jarige Sofie verloor in het bloedbad tjidens het jeugdkamp op Utoya niet enkel haar ex-lief maar ook haar beste beste vriend. Zelf werd ze beschoten door Breivik maar kon toch ontkomen. Ze moest zwemmen voor haar leven. Toen merkte ze Hakon op. Ze wisselden enkele woorden. "We verkeerden allebei in staat van hysterie, maar vreemd genoeg zijn we sindsdien niet meer van elkaars zijde geweken. We zijn een koppel geworden", vertelt ze aan The Sun.

"Het was pas in de maanden na de tragedie dat onze liefde echt is opengebloeid. Tijdens een romantisch uitje op het platteland sloeg de vonk over. We waren niet gekraakt door het bloedbad en voelden dat we elkaar konden helpen. Ondanks het vreselijke kwaad van Utoya hopen we dankzij onze liefde toch een streepje hoop en vreugde uit te dragen."

Op 22 juli 2011 liet de extreemrechtse Anders Breivik eerst een bom ontploffen in het politieke hart van Oslo. Die aanslag eiste al negen mensenlevens, maar dat vond hij nog niet genoeg. Hij trok naar het eiland Utoya, waar een jongerenkamp van de Noorse socialisten aan de gang was. Daar slachtte hij tijdens een moordtocht van een uur nog eens 69 jongeren af. "Ik hoop dat hij psychiatrische hulp krijgt en het kwaad beseft dat hij had aangericht. Ik denk dat hij dat vandaag niet beseft", zegt Sofie Tommeras Lyshagen.

De 33-jarige Breivik staat terecht voor massamoord. Wellicht zal hij de rest van zijn leven in een psychiatrische instelling doorbrengen. Daarover schreef hij vorige week: "Een politieke activist naar een asiel sturen is sadistischer en slechter dan hem te doden. Als dat lot me te wachten staat, dan is het erger dan de dood." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasgeboren chimpansee in Artis overleden

Pasgeboren chimpansee in Artis overleden


http://oi44.tinypic.com/jp9eyo.jpg


De chimpansee die op 23 maart in de Amsterdamse dierentuin Artis werd geboren, is deze ochtend overleden. Verzorgers zagen Amber, de moeder van het jong, verslagen naar haar baby kijken. "De armen en benen van het jong hingen slap langs Ambers buik", aldus Artis. "De ogen van de baby waren gesloten, en het gezichtje was extreem bleek."

De doodsoorzaak van het aapje, dat de naam Ajabu had gekregen, is nog niet bekend. In de dierentuin leven nu nog negen chimpansees, die intens verdrietig zijn. "Het is niet mogelijk om meteen een sectie op het lichaam te verrichten, omdat de chimpansees eerst tijd nodig hebben om afscheid te nemen van Ajabu. Het rouwproces bij chimpansees kan dagen duren." Als de moeder er klaar voor is, legt zij haar baby in een hoekje. De andere chimpansees kunnen dan afscheid nemen.

De vorige keer dat er in Artis een chimpansee werd geboren, was zowat 10 jaar geleden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kane - Dreamer

 Kane - Dreamer

Klik op de foto om hem te beluisteren





Kane is een Nederlandse rockgroep. De band bestaat uit de twee oorspronkelijke leden Dinand Woesthoff (zanger) en Dennis van Leeuwen (gitarist).


De groep ontstond in Den Haag in 1998, waar Woesthoff en Van Leeuwen elkaar ontmoetten in een strandtent, waar zij op dat moment werkten. Beiden hebben een passie voor muziek, en het duurde niet lang voor Edwin Jansen ze ontdekte in een groezelig tentje, waar ze toen nog voor een klein publiek optraden. De muziek kan worden omschreven als gitaarrock en is geïnspireerd door U2.

In de zomer van 1999 brak de groep definitief door met "Where Do I Go Now". Het album As Long As You Want This uit 1999 stond 1,5 jaar in de Nederlandse albumlijst en verkreeg dubbel platina. Het tweede album So Glad You Made It bracht de carrière van band naar een hoger niveau. Leadsingle "So Glad You Made It" en "Let It Be" waren populair.

De jaren daarna verkreeg Kane awards van onder andere TMF en MTV alsmede een Edison. Kane trad op in Parkpop en Pinkpop.

De echtgenote van Woesthoff was Guusje Nederhorst. Zij overleed op 29 januari 2004 aan kanker. De zoon van het echtpaar is Dean Maddy Woesthoff. Woesthoff wijdde het lied "Dreamer" aan zijn overleden vrouw. Deze single werd meteen een nummer 1-hit, en werd de best verkochte Nederlandse single van dat jaar. De opbrengsten van deze single gaf hij aan het KWF. Eerder had hij al een vriendin, Maddy, aan kanker verloren.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!