NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


15-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modellen defileren op langste catwalk in Kopenhagen

Modellen defileren op langste catwalk in Kopenhagen
Tijdens de Copenhagen Fashion Week is vandaag het record van de langste catwalk gebroken. Meer dan tweehonderd modellen defileerden door de Deense hoofdstad op een catwalk van ťťn mijl, of 1,609 kilometer, lang, zo meldden de organisatoren.

100.000 toeschouwers
De modellen, een aantal van hen waren zo van de straat was geplukt, showden in de regen creaties van vijfhonderd Scandinavische modelabels. Meer dan 100.000 toeschouwers stonden langs de catwalk die was gebouwd in de winkelstraat Stroeget. De show kostte 2,5 miljoen Deense kroon (335.000 euro), aldus de organisatoren.

Volgens de website van Guinness World Records stond het vorige catwalkrecord op 1.594,7 meter. Dat was gevestigd in april 2010 in Thailand.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sade - Smooth Operator

Sade - Smooth Operator

Klik op de foto om ze te beluisteren


Sade Adu (Ibadan, Nigeria, 16 januari 1959) is het pseudoniem van de Britse zangeres Helen Folesade Adu. Samen met Paul Spencer Denman, Andrew Hale en Stuart Matthewman vormt zij de band Sade (spreek uit sjaadee).

Sade is geboren in Ibadan (Nigeria) als dochter van een Nigeriaanse vader en een Engelse moeder. Als haar ouders uit elkaar gaan verhuist ze op haar vierde met haar moeder en oudere broer Banji naar Colchester in Engeland.

Sade raakt geÔnteresseerd in paardrijden, ze koopt een paard van het geld dat ze met haar zaterdagbaantjes verdient. Deze hobby is ook terug te zien in de videoclip van de single Never As Good As The First Time.

Daarnaast luistert Sade naar soulmuziek zoals die gedraaid wordt in de disco vlakbij de Amerikaanse legerbasis. Als ze naar een concert gaat van de Jackson Five raakt ze vooral geboeid door het feit dat ze een uiteenlopend publiek trokken.

Sade is ook geÔnteresseerd in mode, vandaar dat ze in 1977 een driejarige studie aan de Londense kunstacademie St. Martin's begint. Tussen de bedrijven door zingt ze in de door bassist/gitarist Ray St. John opgerichte latin/soulband Arriva. Het nummer Diamond Life (de oorspronkelijke titel van Smooth Operator) is van zijn hand. Als Arriva in 1980 ter ziele gaat wordt er een nieuwe band opgericht: Pride. Sade, die inmiddels haar eigen boetiek heeft geopend en ook actief is als fotomodel, vormt het achtergrondkoortje met Barbara Dickinson; Nick Moxom is de leadzanger.

Pride bouwt een live-reputatie op in zowel Londen als New York. De band trekt zelfs de aandacht van Spandau Ballet-manager Steve Dagger en staat in 1982 op het punt om een contract te krijgen, dat gaat echter niet door.

Ondertussen heeft Sade de kunst van het songschrijven ontdekt en ze richt met Pride-leden Paul Spencer-Denman (bas), Stuart Matthewman (gitaar/sax) en Paul Anthony Cook (drums) een eigen band op die haar naam draagt.

In december 1982 debuteert Sade in de hoofdstedelijke jazzclub Ronnie Scott's en krijgt al snel meer aandacht van de pers dan het zieltogende Pride. Later komt toetsenist Andrew Hale erbij.

In 1985 weet Sade een rolletje te bemachtigen in de film Absolute Beginners (naar het boek van Colin Macinnes); ze speelt een nachtclubzangeres die het speciaal voor deze film geschreven Killer Blow vertolkt. Mede-auteur is Simon Booth, gitarist van collega-band Working Week. Op 13 juli staat Sade in het Wembley stadion tijdens Live Aid.

In het najaar van 1985 verschijnt het tweede album. Promise levert de singles Sweetest Taboo, Is It A Crime ? en Never As Good As The First Time op. De clips voor deze nummers zijn gelijktijdig opgenomen. Albumtrack Jezebel groeit uit tot een live-klassieker.

Vanaf januari 1986 toert Sade met een vernieuwde bezetting waarin de Amerikaanse zanger Leroy Osbourne, gitarist Gordon Hunte en trombonist Jake Jacas (als vervanger van Terry Bailey) zijn opgenomen. In april 1986 staat Nederland op het programma.

Sade breekt het concert in Frankfurt af omdat de pers haar voortdurend lastigvalt. Op 20 juni 1986 staat ze op een groots anti-apartheidsconcert in het Londense Clapham Common.

Na afloop van de Promise-tournee verhuist Sade naar Madrid en duurt het tot 1988 voor er weer een nieuwe plaat verschijnt; het op de Bahama's opgenomen Stronger Than Pride. De singles zijn het titelnummer, Paradise, Nothing Can Come Between Us, en Turn My Back On You. Tijdens de bijbehorende tournee, die in november 1988 Nederland aandoet, zijn Dave Early en Gordon Matthewman vervangen door, respectievelijk, Blair Cunningham en James McMillan.

Op 11 oktober 1989 trouwt Sade met de Spaanse filmregisseur Carlos Scola, maar als dit huwelijk binnen de kortste keren op de klippen loopt keert ze terug naar Engeland. Bij wijze van therapie breekt ze eigenhandig een huis af om het steen voor steen weer op te bouwen.

In 1994, na afloop van de tournee, verhuist Sade naar Ocho Rios, Jamaica waar ze in het huwelijk treedt met producer Bob Morgan. Op 21 juli 1996 krijgen ze een dochter Ila.

Na een lange periode van bijna 10 jaar bracht Sade begin februari 2010 een nieuw album uit getiteld Soldier of Love.
Ľ Reageer (0)
14-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dans met mijDe afbeelding ďhttp://img84.imageshack.us/img84/3530/tanged3.jpgĒ kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 
dans met mij
onder de sterrenhemel
tot niets meer overblijft
en we voor altijd vergeten zijn
 
dans met mij
in oeroude wouden
waar natuur ons wijsheid schenkt
en levenskracht van de bomen druipt
 
dans met mij
over glooiende heuvels
waar ze zoeken naar iets
om in te geloven
 
dans met mij
laat ons zijn wie we zijn
dans met mij
tot aan het einde der tijden
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe verminder je rug- en nekklachten

Hoe verminder je rug- en nekklachten


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/rugklachten.jpg?t=1240678516Wie kent het niet, na een stressvolle werkdag kom je thuis met een pijnlijke rug en nek. Na een tijdje kunnen deze klachten zich opstapelen en uiteindelijk escaleren. Toch kun je via enkele simpele stappen de pijn danig verminderen. Wij sommen enkele handige tips op om van die vervelende nek- en rugklachten af te komen.

Pijn in de rug komt vaak voort uit een slechte lichaamshouding. Kies daarom steeds een geschikte bureaustoel en stel hem correct in. Zet de zithoogte zo dat je knieŽn een hoek van 90 tot 105 graden maken. Je armleuningen zouden net iets hoger moeten komen als de hoogte waarom je ellebogen op de bureau liggen.

Probeer steeds rechtop te zitten met ontspannen schouders en verander af en toe lichtjes van houding anders zet je bepaalde spieren en wervels onder te grote druk. Probeer om het uur een beetje te stappen. Ga eens een koffietje halen, print een documentje af, of ga eens naar het wc. Plaats je werkobjecten steeds in een werkcirkel rond je, dingen die je niet nodig hebt mag je best wat verder weg plaatsen.

Probeer je nek wat te ontlasten door je klavier en beeldscherm recht voor je te zetten. De ideale afstand van jezelf tot het beeldscherm bedraagt een 60 ŗ 70 centimeter, zorg ervoor dat je net over je scherm kan heen kijken en maak af en toe kleine, korte bewegingen met je hoofd. Zo maak je je nek los en zorg je voor een korte adempauze.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 jaar oude whisky ontdooid

100 jaar oude whisky ontdooidIn het Nieuw-Zeelandse Christchurch is vandaag een 100 jaar oude whisky uit een bevroren krat gehaald in het Canterbury Museum. De krat werd begin dit jaar gevonden onder het ijs van Antarctica, en stond een maand lang in een speciale ruimte om langzaam te ontdooien.


De whisky was een eeuw geleden begraven door de poolreiziger Ernest Shackleton (1874-1922). Whiskykenners zijn opgetogen dat de fles ontdooid is. Nu is het mogelijk om met een injectienaald wat drank uit de fles te halen en die in een Schotse brouwerij na te maken. Dan kan geproefd worden wat Shackleton 100 jaar geleden had willen opdrinken.


De Engels-Ierse Shackleton en Robert Falcon Scott probeerden tussen 1907 en 1909 tevergeefs de Zuidpool te bereiken. Bij Cape Royds bouwden ze in 1908 een hut, waar ze de kisten met whisky begroeven. Door gebrek aan voldoende voorraden lukte het de expeditie niet de Zuidpool te bereiken. Bij hun vertrek uit Antarctica moesten ze whisky en andere spullen achterlaten omdat de winter intrad.Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Installatie automatisch stopsysteem op spoor schiet op

Installatie automatisch stopsysteem op spoor schiet opHet gaat vooruit met de aanleg van het automatisch stopsysteem TBL1+, dat moet verhinderen dat treinen door het rood rijden. Dat staat vandaag in De Morgen. De installatie van het stopsysteem werd versneld na de ramp in Buizingen zes maanden geleden, waarbij achttien doden vielen.

Inmiddels heeft 40 procent van de risicovolle seinen TBL1+. Begin dit jaar was dat nog maar een kwart. Seinen waar veel treinen passeren met hoge snelheid worden als prioritair beschouwd, aldus spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.

Ook bij spooroperator NMBS, die ervoor moet zorgen dat de treinstellen een TBL1+-ontvanger krijgen, is er vooruitgang. In totaal moeten 1.121 locomotieven en motorstellen onder handen worden genomen. Doel voor eind dit jaar is 31 procent af te werken. Eind dit jaar moet ook 31 procent van de locomotieven met het systeem uitgerust zijn.

De vakbonden zijn tevreden met de vooruitgang, maar vragen zich af waarom het zo moeizaam ging. "Veiligheid was duidelijk geen prioriteit van de NMBS vůůr Buizingen. Want als het moet, dan lukt het blijkbaar wel", luidt het daar.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opel Antwerpen boekt winst

Opel Antwerpen boekt winst


http://img10.imageshack.us/img10/4443/opelantwerpen.jpg


Opel Antwerpen is dan wel door moeder General Motors (GM) doodverklaard, de autofabriek aan de Noorderlaan heeft vorig jaar nog wel winst geboekt, blijkt uit het jaarverslag van General Motors Belgium, zoals de fabriek officieel heet.

Ondanks de kelderende vraag naar Antwerpse Astra's en de lange productieonderbrekingen door economische werkloosheid en sociale onrust schreef het bedrijf zwarte cijfers. Over het hele jaar 2009 bleef er een nettowinst van 11,91 miljoen euro over.
 
De winst staat in schril contrast met de sombere toekomstperspectieven van de fabriek sinds GM op 21 januari bekendmaakte de Antwerpse fabriek te willen sluiten, luidt het in de krant De Tijd.
 
Volgens ABVV-hoofdafgevaardigde Rudi Kennes bevestigen de resultaten "dat GM met Opel de kip met de gouden eieren slacht. De sluitingsbeslissing was een zuivere politieke keuze van de GM-directie", aldus Kennes. Volgens de vakbondsman was Opel Antwerpen, met uitzondering van de crisisjaren 2004 en 2007, bijna altijd winstgevend
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deep Blue Something - Breakfast At Tiffany's

Deep Blue Something - Breakfast At Tiffany's

Klik op de foto om ze te beluisteren


Deep Blue Something is een Amerikaanse rockband uit Denton, Texas.

Deep Blue Something bestaat uit de broers Todd en Toby Pipes en Kirk Tatom, Clay Bergus en John Kirtland. De band werd in 1993 opgericht en hun eerste album, 11th Song, kwam datzelfde jaar uit. In de zomer van 1996 scoorden ze hun grootste hit met "Breakfast At Tiffany's", die tot nummer 5 in de Billboard Hot 100 bereikte. Het liedje was geÔnspireerd op de film Roman Holiday, maar de zanger vond een andere film met Audrey Hepburn een betere titel. Het album Home werd goud in de Verenigde Staten.

Het vervolgalbum Byzantium (1998) werd alleen buiten Amerika uitgebracht. In 2001 volgde hun vooralsnog laatste cd, het eponieme Deep Blue Something.
Ľ Reageer (0)
13-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shoppen doet je beter slapen

Shoppen en wandelen doen je beter slapenShoppen doet je niet alleen beter voelen, het doet je ook beter slapen. Dat zegt professor Jim Horne toch. Shoppen heeft namelijk drie grote voordelen: het houdt de hersenen bezig, je komt in het daglicht en het verandert de hersengolven tijdens de slaap.

Om beter te slapen raadt hij aan 'om wandelingen in een steeds veranderende omgeving, zoals windowshoppen, te maken' of een heet bad te nemen. Pillen, drankjes en andere regels moeten vergeten worden. "Waarom? Omdat ze de natuurlijke slaperigheid niet bevorderen."

Niet: sporten
Sporten bijvoorbeeld wordt vaak aangeraden om beter te slapen. Hoewel een fysiek afmattende sportsessie inderdaad kan leiden tot een diepe(re) slaap, blijft dat effect niet overeind als het lichaam koel blijft. Het is dus niet de beweging maar de verhoogde temperatuur van het lichaam door het sporten die je slaperig maakt. 

Heet bad
Vandaar dat een heet bad hetzelfde effect heeft. Badschuim helpt trouwens het bad langer warm te houden, en zo de slaperigheid te bevorderen.

Toch moet je geen schrik hebben dat je in slaap valt in bad: het warme water doet je bloed sneller stromen, en maakt je dus eerst wakkerder. Het is pas na het afdrogen, waardoor het lichaam afkoelt en begint te overcompenseren dat de slaap komt.

Wandelen en windowshoppen
Ook wandelen in een veranderende omgeving, zoals windowshoppen of een stad bekijken, helpt je slapen. Dat komt omdat je brein aan het werk wordt gezet, met steeds nieuwe prikkels. Een kruiswoordraadsel, een sudoku of tv kijken werkt niet omdat het veel kleinere delen van je brein gebruikt. Diepe gesprekken met mensen of nieuwe mensen ontmoeten dan weer wel.  Zolang je maar beweegt, interageert en druk bezig bent.

Voeten niet echt moe
De vermoeidheid na een dag wandelen aan zee, in een museum of door winkelstraten is dus niet (enkel) door 'de frisse lucht' of het wandelen zelf, maar door de steeds nieuwe prikkels die je brein ontvangt.  "Ik vermoed zelfs dat de pijnlijke voeten niet echt komen van het rondlopen, maar een hulpkreet zijn van je hersenen om te zeggen dat het genoeg is", voegt Horne er aan toe.

Hersenstructuur
Bijkomend voordeel is dat je niet alleen beter gaat slapen, maar ook dat je hersenstructuur voordelige veranderingen ondergaat door de nieuwe dingen die je die dag hebt opgepikt. Die tonen zich op hersenscans onder de vorm van periodieke, trage trillingen. 

Oudere mensen die deze trage trillingen vertonen zijn flexibeler en denken sneller, al is nog niet bewezen dat een drukke oude dag het brein ook echt jong houdt.

Daglicht
En er is nog een voordeel van wandelen in de buitenlucht: het daglicht. Licht heeft een krachtige invloed op de interne lichaamsklok en vooral op de timing van onze slaap. Het kan slaperigheid overdag verminderen, terwijl gebrek aan licht net slaap opwekt.

Vandaar dat zoveel ouderen zo slecht slapen: ze komen weinig buiten, en hun lichaamsklok raakt totaal in de war.  Ook de dutjes overdag kunnen het slapen 's nachts bemoeilijken. Dat geldt ook voor baby's: maak het niet tť donker tijdens hun dutjes zodat ze zich zeker niet 'overslapen'.

Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eťn op vier vrouwen heeft maat 46 (of meer)

Eťn op vier vrouwen heeft maat 46 (of meer)Eťn op vier Britse vrouwen draagt kledij in maat 46 of meer. Kledij voor grote maten is dan ook een van de snelst groeiende takken in de mode-industrie, en in het totaal goed voor bijna 4,5 miljard euro in het Verenigd Koninkrijk alleen. Geen wonder dus dat ook mode-ontwerpers zoals Marc Jacobs mee op de trein springen.


Vele winkels bereiden zich intussen voor om deze vrouwen van modieuze kledij te voorzien. Sommige voorzien zelfs in maat 48 of 50, andere kiezen voor dikkere modepoppen.  Maar de vrouwen zelf zijn nog niet tevreden. Ze vinden dat de kledij te weinig past bij een rond figuur en dat kleren in grote maten minder modieus zijn.


De Britse vrouw koopt het vaakst maat 40 (31 procent) en 42. 15 procent draagt maat 44, 25 procent kiest voor een 46 of een hogere maat.

Anderzijds herzien sommige winkels de maten naar beneden. Een maat 40 of 42 vandaag is groter dan vroeger. Het idee is dat vrouwen zich goed voelen over zichzelf en hun lichaam omdat ze een 'kleine' maat hebben, en blijven terugkomen. Dit heeft echter tot gevolg dat je  niet in elke winkel dezelfde maat hebt, wat klanten bijzonder vervelend vinden.

De graatmagere modellen liggen al een tijdje onder vuur, en terzelfdertijd wordt een voller figuur gepromoot. Model Crystal Renn (maat 44) en ontwerper Mark Fast die enkel modellen met maat 40 en 42 de catwalk op stuurde, zouden daar een grote rol in hebben gespeeld.

"We worden steeds dikker, en dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. De grote maten zijn dus geen nichemarkt meer, maar worden in tegendeel een belangrijk onderdeel van de mode-industrie", aldus modeanaliste Tamara Sender van Mintel.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame rode panda geboren in Nederland

Zeldzame rode panda geboren in NederlandHet Nederlandse Zoo Parc Overloon heeft er een bijzondere inwoner bij. Het dierenpark mocht immers een zeldzame, maar kerngezonde rode panda verwelkomen.

Volgens het dierenpark stellen baby en moeder het goed. Voorlopig is het jong nog te klein om aan het grote publiek voorgesteld te worden.

In AziŽ leven er nog slechts 2.500 van deze pandasoort. Daarom zijn verschillende dierentuinen gestart met het kweken van deze pandasoort.
Ľ Reageer (0)
12-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champagne moet je schenken als bier

"Champagne moet je schenken als bier"Of u er zich het hoofd over breekt of niet, Franse wetenschappers hebben voor ons allemaal uitgevogeld hoe je het perfecte glas bubbels moet schenken. Op dezelfde manier als een glas bier, zo blijkt.

Gťrard Liger-Belair en zijn collega's testten twee inschenkmethodes. De ene houdt in dat je de champagne giet in een rechtopstaand glas, de andere was het laten 'glijden' van de drank langs de glaswand van een schuin gehouden glas, zoals je een biertje inschenkt.

De laatste methode behield het CO2-gehalte in de drank dubbel zo goed, wellicht omdat het een 'zachtere' methode was. Meer CO2 betekent meer bubbels en dus meer smaak.

Smaak, aroma en mondgevoel
Vooral de bubbels zijn van belang bij het drinken van champagne, zo bleek al uit eerdere studies. De bubbels zijn de essentie van champagnes en schuimwijnen, en brengen zowel smaak, aroma als mondgevoel over.

De studie bevestigt ook het belang van koeling voor het serveren champagne. 3 ŗ 4 graden Celcius is perfect, en helpt ook om het CO2-verlies bij het inschenken te beperken.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bord leeg eten maakt dik

'Bord leeg eten' maakt dikHet was (en is) iets waar de meeste ouders op staan: dat kinderen hun bord leegeten. Zo zijn ze zeker dat ze genoeg hebben gegeten, en dan wordt er geen voedsel verspild en weggegooid. Maar net die raad zou aan de basis kunnen liggen van overgewicht. Wie altijd zijn bord leegeet, zou zich wel eens systematisch kunnen 'overeten' omdat er niet wordt gestopt als het genoeg is geweest.

Vier op vijf Britten geven toe dat ze blijven eten ook al hebben ze eigenlijk genoeg. Ze voelen zich verplicht om alles op te eten, of  ze staan er niet bij stil dat je eten kan en mag laten liggen.

Eet je bord leeg
De meeste volwassenen bewijzen met een beschuldigende vinger naar het mantra 'eet je bord leeg'. 90 procent van de Britten is opgegroeid met dat principe, zo bleek uit een bevraging van de dieetorganisatie Lighter Life.

Opscheppen
Maar ook de portie wordt vaak fout ingeschat. De helft van de vrouwen schept evenveel op als hun man, waardoor ze evenveel eten terwijl ze dagelijks toch een pak minder energie nodig hebben. Ze geven zelfs dezelfde portie aan hun kinderen. Een kwart van de mannen zegt dan weer te veel te eten omdat hun vrouw te veel opschept.

Meer waar voor je geld
De supergrote, goedkope porties helpen dit fenomeen nog in de hand. 71 procent van de mensen laten zich verleiden door de (veel) grotere porties omdat ze maar een beetje duurder zijn dan de kleinere porties. Dit geldt voor meeneemkoffies, chips, broodjes en zelfs chocoladerepen. Dat ze zo 100 tot 400 calorieŽn extra opnemen, dringt niet door.

Zelfs goede voornemens verdwijnen als sneeuw voor de zon als we zo'n aantrekkelijke deal zien verschijnen. We kunnen niet weerstaan aan het idee meer waar voor ons geld te krijgen, met de bekende (gezondheids)gevolgen.

Eten als gewoonte
"Dit onderzoek bewijst hoe goedkope voeding, niet stilstaan bij de juiste portie en promoties mensen verleiden om te overeten", aldus psychotherapeute Mandy Cassidy van Lighter Life.

De grotere porties hebben nog een nadeel: ze maken ons lichaam gewoon aan veel eten. Eten wordt een gewoonte, en ons lichaam past zich snel aan aan gewoontes. Eten wordt dan gauw iets waar het naar verlangt.

Dubbel zo groot
Een onderzoek van de Britse voedingsorganisatie bleek dat heel wat bereide maaltijden, taarten en drankjes veel in portie waren toegenomen de laatste 20 jaar. Een lasagne is dubbel zo groot, een koffiekoek ging van 50 naar 70 gram. Een Amerikaans onderzoek stelde hetzelfde fenomeen vast. Hamburgers zijn er dubbel zo groot, pastamaaltijd soms zelfs vijf keer zo groot.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwallenplaag Spaanse kust eist al 700 slachtoffers deze week

Kwallenplaag Spaanse kust eist al 700 slachtoffers deze week

De Spaanse Costa's bereidden zich eerder deze week al voor op een grote kwallenplaag dreigde. De maatregelen konden echter niet voorkomen dat deze week al 700 mensen door deze dieren aangevallen werden, dat maakt een woorvoerder van de Costa Blanca bekend.

Het is volop chaos aan de Mediterrane kust in Spanje, een invasie van kwallen bezorgde al honderden zwemmers pijnlijke beten. Op een normale zomerdag vallen er dagelijks slechts een vijftal slachtoffers van kwallen in Spanje. De dieren zijn klein en transparant, waardoor ze moeilijk te detecteren en te bestrijden zijn. Nochtans zeggen Spaanse zeebiologen dat er deze zomer over het algemeen minder kwallen aanwezig zijn dan vorige jaren.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lottowinnares van 1,3 miljoen dacht dat ze 85 euro won

Lottowinnares van 1,3 miljoen dacht dat ze 85 euro wonVan een leuke verrassing gesproken! De 18-jarige Britse Stacey Bywater prees zichzelf al erg gelukkig met 85 euro extra zakgeld die ze met de lotto had gewonnen. Achteraf bleek ze pardoes alle cijfers juist te hebben. En dat was goed voor liefst 1,3 miljoen euro.

Stacey, uit Holmfirth in West Yorkshire, wist dat ze vier van de zes getallen juist geraden had en was blij met de 70 Engelse pond die ze op die manier won met de lotto. Die zou ze goed besteden tijdens haar vakantie in Turkije. Vader Gary ontdekte echter dat dochterlief alle zes cijfers juist had. De jackpot van 1,1 miljoen (meer dan 1,34 miljoen euro) pond was de hare.

Mini Cooper cabrio
De verpleegster wil het geld in de familie houden. Haar oudere zus krijgt een huis en ook haar ouders krijgen een vette cheque om te verhuizen. Zichzelf schenkt ze een Mini Cooper cabrio, waarvoor ze wel nog eerst haar rijbewijs moet halen.

Stacey Bywater is overigens niet zinnens haar cariŤre als verpleegster op te geven. "Ik werk met kinderen en dat vind ik top. Dat blijf ik doen. Maar het geld zal mijn leven veranderen", bekent ze aan SkyNews.

De geplande trip naar Turkije met haar familie en vrienden gaat gewoon door.
Ľ Reageer (0)
11-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knokke in de ban van dolfijn Rudolf

Knokke in de ban van dolfijn Rudolf

Voor de kust van Duinbergen Knokke-Heist zwemt al enkele dagen de langsnuit dolfijn Rudolf. Het beest laat zien hoe het vissen vangt en springt daarbij zelfs hoog uit water. Zijn capriolen zijn een ware toeristenattractie. Een langsnuit dolfijn is een kleine soort dolfijn die graag acrobatische toeren uithaalt zich normaal vooral in tropische wateren ophoudt.
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael verwelkomt twee Arabische oryxen

Planckendael verwelkomt twee Arabische oryxen
Dierenpark Planckendael bij Mechelen verwelkomt met Lah'byb en Loubna twee borelingen bij de Arabische oryxen. Het was al vijf jaar geleden dat er nog een geboorte bij deze bedreigde antilopensoort werd opgetekend. Het park telt ondertussen zeven exemplaren.
 
In 1972 stierf de laatste wilde Arabische oryx, maar via kweek in dierentuinen is de antilopesoort voorlopig gered. Dankzij herintroductie komen ze tegenwoordig weer op enkele plaatsen in de natuur voor. In Oman leven vandaag honderd dieren en in Saoedi-ArabiŽ zowat vierhonderd. Bovendien zijn er plannen om het dier uit te zetten in JordaniŽ, Koeweit en SyriŽ. Stropen blijft echter ook nu nog een bedreiging.
 
De Arabische oryx leeft voornamelijk in de stenige woestijnen van Saoedi-ArabiŽ en Oman. Een gebied met extreme temperatuursverschillen, waar in jaren geen druppel regen kan vallen en waar zware zandstormen waaien. Arabische oryxen kunnen 25 tot 30 kilometer per nacht afleggen.

Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De barbecue als caloriebom: 3.000 calorieŽn per keer

De barbecue als caloriebom: 3.000 calorieŽn per keerBij de zomer horen terrasjes, ijsjes en barbecues. Net die zomeractiviteiten kunnen er gevaarlijk veel kilo's doen bijkomen. Vooral een barbecue blijkt een verbogen caloriebom: ťťn gezellig avondje eten blijkt gemiddeld liefst 3.000 calorieŽn op te leveren.

Dat is bijna het dubbele dat een gemiddelde vrouw per dag mag eten, en een derde meer dan de calorie-opname voor de gemiddelde man. Naast te veel calorieŽn bevatten de geliefde barbecues ook te veel vet en te veel zout. En dan werden de drankjes er nog niet eens bijgeteld.

Eetfestijn
Nochtans is niet de barbecue op zich die het gevaar vormt, maar wel hoe de gemiddelde liefhebber hem organiseert: als een groot, lang eetfestijn. Barbecues duren langer dan een gemiddeld avondmaal, dus eet je vanzelf al meer. Gemiddeld worden ook meer stukken vlees voorzien dan je zou eten bij een normaal maal. Gasten voelen zich vaak verplicht om alles te proberen, waarbij ze zich overeten.

Nog een laatste...
De verschillende 'rondes' helpen dit nog in de hand: ťťn laatste hapje, nog een bťťtje aardappelsla of een stukje worst voor het goestingske, en voor je het weet heb je twee tot drie keer zoveel gegeten als normaal. De vaak ongezonde bijgerechten (aardappelsla, frieten, lookboter) werken dit nog verder in de hand, en die twee blaadjes sla en drie stukjes tomaat bieden echt geen tegengewicht.

7 stukken vlees
Op een gemiddelde (Britse) barbecue verschijnen twee worstjes, anderhalve burger, twee kippenbouten, anderhalve satť en een klein stukje vis op het bord. Daar komt nog een gebakken aardappel, wat sla, pastasalade en verschillende lepels mayonaise en andere dressings bij.

Er wordt afgesloten met twee desserts, wat alles bij elkaar 3.000 calorieŽn oplevert.  Zonder dranken dus, die per blikje bier (200 calorieŽn), glas wijn (130 calorieŽn) of glas frisdrank (125 calorieŽn), ook enorm kunnen oplopen.

Alsof dat nog niet genoeg is, bevat de gemiddelde barbecue ook dubbel zoveel zout dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Oplossing
De oplossing is niet de barbecue afschaffen of beknibbelen op zomers plezier. Maar door het principe aan te passen kom je al een heel eind. Voorzie minder vlees per persoon, meer groenten en minder vettige sauzen. Leer als gast te weigeren als je genoeg hebt, en luister naar de signalen van je lichaam.

Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superbacterie wereldwijd verspreid via plastische chirurgie

Superbacterie wereldwijd verspreid via plastische chirurgieVeel westerlingen kiezen voor een esthetische ingreep in India, wat de verspreiding van NDM-1 in de hand werkt.


Plastische chirurgie-patiŽnten hebben een nieuwe soort superbacterie verspreid die resistent is voor bijna alle antibiotica. Momenteel wordt de bacterie vooral aangetroffen in Zuid-AziŽ en Groot-BrittaniŽ, maar wetenschappers menen dat ze wereldwijd zal verspreid raken. Dat meldt de BBC.

Veel ziekenhuisinfecties die al moeilijk behandelbaar waren, zijn nog beter bestand geworden tegen geneesmiddelen wegens een recent ontdekt gen dat tussen verschillende soorten bacteriŽn kan 'springen'.

Het zogenaamde NDM-1-gen werd voor het eerst in twee soorten bacteriŽn - Klebsiella pneumoniae en Escherichia coli - geÔndentificeerd door Timothy Walsh van de universiteit van Cardiff. Ze werden gedragen door een Zweedse man die in een ziekenhuis in India verbleef. Wat zorgwekkend is, is dat deze bacteriŽn ook resistent blijken voor antibiotica die als een laatste middel worden ingeschakeld bij noodbehandelingen van superbacteriŽn.

Naar India voor cosmetische ingreep
In een nieuw onderzoek, dat werd uitgevoerd door Walsh en Karthikeyan Kumarasamy van de universiteit van Madras, ging men  na hoe vaak de bacteriŽn met NDM-1 voorkomen in het zuiden van AziŽ en in Groot-BrittanniŽ, waar reeds verschillende gevallen werden vastgesteld. ZiekenhuispatiŽnten met verdachte symptomen werden daarbij onderzocht. In twee Indiase ziekenhuizen vond men respectievelijk 44 mensen (1,5 procent van de onderzochte patiŽnten) en 26 mensen (8 procent) die de bacterie droegen.

Ook in Pakistan, Bangladesh werd de bacterie aangetroffen. In Groot-BrittanniŽ werden 37 gevallen vastgesteld: vaak gaat het om patiŽnten die recent naar India of Pakistan reisden om er een cosmetische ingreep te ondergaan.

"India is ook een populaire bestemming bij andere Europeanen en Amerikanen die voor plastische chirurgie kiezen", waarschuwt de studie, die gepubliceerd werd in vakblad The Lancet. "Het is waarschijnlijk dat NDM-1 wereldwijd verspreid zal raken."

Alarmerend potentieel
NDM-1-bacteriŽn blijken bestand te zijn tegen tegen alle antibiotica, behalve tigecycline en colistin. En in sommige gevallen zijn zelfs die niet in staat om infecties terug te dringen. Nog verontrustender is dat het NDM-1-gen teruggevonden werd in dna-structuren die makkelijk gekopieerd en overgedragen kunnen worden tussen bacteriŽn. "Dit creŽert een alarmerend potentieel tot verspreiding en diversificatie", zegt het onderzoek. "Door het toenemende luchtverkeer en migratie kunnen bacteriŽn steeds sneller tussen landen en continenten reizen."

Johann Pitout van de Canadese universiteit van Calgary roept op om iedereen die om medische redenen in India verblijft, te screenen op multi-resistente bacteriŽn vooraleer de medische verzorging in het thuisland van de patiŽnt verder kan worden gezet.

Ľ Reageer (0)
10-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen spenderen 2,5 jaar van leven aan fornuis

Vrouwen spenderen 2,5 jaar van leven aan fornuis
Vrouwen spenderen een groot deel van hun leven aan het fornuis, de gemiddelde Britse dame is namelijk twee en een half jaar van haar volwassen leven bezig met koken. De gemiddelde man daarentegen raakt slechts aan 1,4 jaar.

Mannen helpen
Uit de cijfers van de Britse enquÍte blijkt wel dat de tijd dat vrouwen met koken bezig zijn gehalveerd is in de laatste 50 jaar, toch zijn het nog steeds de dames die het vaakst aan het fornuis staan. 75 procent van de maaltijden worden nog steeds bereid door vrouwen.

Meer dan acht op de tien vrouwen zijn meer dan een uur bezig met koken na het werk, in het weekend is dat dubbel zo lang. Zo komt de gemiddelde vrouw aan negen uur per week, een totaal van 2,51 jaar tussen haar 18de en haar 65ste. De reden waarom vrouwen minder lang achter het fornuis staan is niet alleen dankzij de hulp van mannen, de moderne technologie zorgt ook voor tijdswinst.
Ľ Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!