NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


17-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Fogerty - Have You Ever Seen The Rain?

John Fogerty - Have You Ever Seen The Rain?

Klik op de foto om hem te beluisteren


John Cameron Fogerty (Berkeley, Californië, 28 mei 1945) is een Amerikaans singer-songwriter. Hij is vooral bekend als voorman van de rockgroep Creedence Clearwater Revival. Karakteristiek is zijn raspende stem en pakkende gitaar-riffs.

Fogerty en zijn broer Tom vormden een bandje in El Cerrito, Californië, aan het eind van de vijftiger jaren, als Tommy Fogerty and the Blue Velvets. De naam werd, door toedoen van de platenmaatschappij die hen wilde contracteren (Fantasy), veranderd in The Golliwogs in 1964.

In 1968 bracht de band hun eerste album uit onder de naam Creedence Clearwater Revival. Deze naam had de band in 1967 aangenomen. Hierop stonden onder andere covers waaronder Susie Q en I Put a Spell on You, die hun eerste hits werden. Nadien volgde vele hitsingles waaronder Proud Mary, Fortunate Son, Up Around The Bend, Green River, Down On The Corner, Travelin' Band, Lookin' Out My Back Door, Bad Moon Rising, en Who'll Stop The Rain.

Door spanning onderling vertrok Tom na het zesde album Pendulum. De andere bandleden wilden meer invloed in de composities en uitvoering, aangezien Fogerty de bepalende factor was. Dit experiment duurde één album, Mardi Gras, en de groep ging in 1973 uit elkaar.

Fogerty bracht nadien enkele soloalbums uit. In 1973 brengt hij Blue Ridge Rangers uit met country-covers, waarbij hij alle instrumenten zelf bespeelt. In 1975 brengt hij John Fogerty uit waar onder andere Rocking All Over The World op staat, dat later een grote hit zal worden voor Status Quo. Ondertussen ruziet Fogerty met Fantasy Records over de royalty's van zijn CCR-songs. In 1985 komt Centerfield uit. Dit wordt een succes in de VS. Op dit album staat het nummer The Old Man Down The Road. Platenmaatschappij Fantasy klaagt Fogerty aan omdat dit nummer teveel zou lijken op Run Through The Jungle  van CCR. Fogerty wint het proces door de songs voor te spelen in de rechtszaal. Hierbij weet hij de rechter ervan te overtuigen dat het wel degelijk een andere song is. Maar de mogelijkheid op een eventuele reünie is voor altijd verkeken, zoals Fogerty in interviews benadrukt. Dit wordt versterkt door het overlijden van Tom Fogerty in 1990. In 1986 kwam het album 'Eye of the Zombie' uit, wat door critici slecht werd ontangen. Hierna trok Fogerty zich voor lange tijd terug uit de muziekwereld. In 1993 wordt Creedence Clearwater Revival in de Rock and Roll Hall of Fame  opgenomen. Fogerty weigert met zijn oud-collega's op te treden tijdens deze huldiging en speelt enkele CCR-nummers samen met Bruce Springsteen. Pas in 1997 komt Fogerty met een nieuw album, Blue Moon Swamp en wordt bekroond met een Grammy Award. In 1998 komt het live-album Premonition uit waarbij hij onder andere weer zijn oude CCR-songs ten gehore brengt. In 2004 wordt het album Deja Vu (All Over Again)  uitgebracht. Inmiddels zijn Fogerty en Fantasy Records weer verzoend met elkaar, wat Fogerty weer de gelegenheid geeft zijn oude repertoire op te pakken. De reden is dat Fantasy is verkocht en het nieuwe management de zaak met Fogerty schikt. In 2006 wordt onder het label van Fantasy een verzamelalbum uitgebracht van CCR-songs en songs van Fogerty zelf, genoemd "The Long Road Home".
Fogerty heeft in september 2007 een nieuw studio-album uitgebracht en gaat weer op wereldtournee. Dit nieuwe album heet "Revival". Als onderdeel van de "Revival Tour" trad Fogerty op 20 juni 2008 op in Ahoy Rotterdam.
Op 2 september 2009 komt er een nieuw album uit. Het is een vervolg van de "blue ridge rangers" uit 1973 en heeft als titel 'Blue ridge rangers rides again'. Het betreft hier wederom covers uit de country en western scene van o.a John Denver & Ricky Nelson. Ook staat hier een eigen cover op 'Change in the weather' van het album 'Eye of the zombie' uit 1986.


In songs als Who'll Stop The Rain, Have You Ever Seen The Rain en Fortunate Son levert Fogerty kritiek op de Vietnamoorlog. Vandaar dat deze muziek prominent aanwezig is in de populaire televisieserie Tour of Duty.
Met het album Deja Vu (All Over Again) levert Fogerty kritiek op de Irak-oorlog en wijst op de vergelijking (Deja Vu) met de Vietnamoorlog.

Veel liederen gaan over het diepe zuiden van Amerika. Fogerty kende dit deel van zijn land alleen uit verhalen, die hij als kind gretig tot zich nam, aangezien hij in een voorstad van San Francisco is geboren en getogen.
Het mysterieuze van het moerasland inspireerde hem tot songs als Walking On The Water, Green River, Born On The Bayou, Bad Moon Rising en It Came Out Of The Sky. Fogerty zingt hierom met een aangedikt 'Southern' accent en draagt vaak een houthakkersblouse.

Er gaan geruchten dat met Proud Mary mari(y)huanna bedoeld wordt. Fogerty zelf verklaart dat het verhaal draait om een stoomboot en dat hij vaak woorden en teksten achter elkaar zet omdat ze lekker klinken en niet altijd een verhaal te vertellen hebben. Zo is Willy and the Poor Boys, de naam van een CCR-album én een zin in het refrein van Down On The Corner, gebaseerd op Winnie de Poeh. Hieruit blijkt dus dat Fogerty niet altijd zijn teksten voor een onderliggende boodschap gebruikt.
» Reageer (0)
16-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandalen takelen Brussels Bloementapijt toe


Vandalen takelen Brussels Bloementapijt toeTwee vandalen hebben zaterdagochtend het Bloementapijt op de Brusselse Grote Markt toegetakeld. Dat meldt het Brusselse parket.

De twee dertigers, die een glas te veel op hadden, waren over de omheining gekropen en tussen de bloemen gaan lopen. Een van hen was op de grond gaan liggen en had zwembewegingen gemaakt. Een politiepatrouille merkte de twee op en rekende hen onmiddellijk in.
 
De onderhoudsdiensten van de stad Brussel hebben het tapijt, dat over een oppervlakte van twee vierkante meter beschadigd was, hersteld. De twee vandalen werden na verhoor vrijgelaten en zullen later de factuur voor de herstelwerkzaamheden toegestuurd krijgen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 4 tienjarigen heeft eigen spaarrekening

1 op 4 tienjarigen heeft eigen spaarrekening


http://img196.imageshack.us/img196/146/spaarrekening.jpgZestig procent van de tienjarigen krijgt gemiddeld 16 euro zakgeld per maand. Ook beschikt 1 op 4 van deze leeftijd al over een eigen bankrekening, zo blijkt uit cijfers van het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO).
Vanaf hun twaalfde tonen kinderen interesse in banken. En toch beschikken heel wat tienjarigen al over een bankrekening. Kinderen kunnen op elke leeftijd een spaarrekening openen, zelfs zonder toestemming van de ouders. De bank moet de ouders daar niet van op de hoogte brengen.


Jongeren kunnen wel pas geld afhalen vanaf zestien jaar, met een limiet van 125 euro per dag. Ze mogen ook per dag voor hetzelfde bedrag aan overschrijvingen doen.

Met de toestemming van de ouders mogen kinderen al vanaf hun 12de zelf geld afhalen. Ook ouders mogen geld afhalen als dat 'in het belang is van het kind' . Vanaf 18 jaar mogen de jongeren vrij over hun geld beschikken.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liever zand verkopen dan bedelen


Liever zand verkopen dan bedelen


http://img819.imageshack.us/img819/9433/takalakoyes.jpg


Zowat tweehonderd vrouwen in de Nigerese hoofdstad Niamey komen aan de kost door zand te verkopen. Je hebt er geen beginkapitaal voor nodig, alleen spieren en doorzettingsvermogen. Het harde labeur helpt de arme vrouwen hun trots te bewaren.


De vrouwen staan bekend als 'takalakoyes', een naam in het Zarma die verwijst naar het houten juk waarmee ze hun zware kalebassen met gezeefd zand transporteren. Ze leveren dat zand aan metsers die kleine opdrachten uitvoeren en aan marktkramers die hun klanten op een zuivere ondergrond willen verwelkomen. Maar de meeste afnemers zijn stedelingen die hun binnenplaats willen verfraaien met wit zand.


De takalakoyes zelf leven aan de rand van Niamey. Ze komen uit de dorpen in de buurt en trokken naar de hoofdstad op zoek naar werk. "Het is geen vrouwenwerk, maar we hebben geen keuze", zegt Hadi Moussa. Ze komt uit Karma, op ongeveer 50 kilometer van Niamey. "Als je veel kinderen hebt en het inkomen van je man zelfs amper voldoende is om iedereen te eten te geven, moet je wel iets ondernemen", zegt haar collega, Fati Gna. "We doen dit werk zodat we kunnen eten zonder te moeten bedelen."
 

Gna leunt afgepeigerd tegen een muur. 's Nachts ben ik zo moe dat ik bijna niet kan slapen", klaagt ze. De takalakoyes stappen drie tot vijf keer per dag naar plekken rond de stad waar goed zand te vinden is - aan de rand van akkers, in verlaten steengroeven of op rivierbanken. Overal kan je wel vrouwen zien zitten die zand aan het zeven zijn.


In de stad krijgen ze voor 20 kilogram zand ongeveer 250 CFA-frank, 40 eurocent. "Dat is verschrikkelijk weinig, en toch zijn er afnemers die nog proberen af te dingen", zegt Hadjia Haoua, een medewerkster van een organisatie in Niamey die werkt rond geweld tegen vrouwen. Gemiddeld verdienen de zandventers 750 tot 1000 CFA-frank (1,2 tot 1,5 euro) per dag. Dat is niet weinig voor een land waar veel mensen met minder dan een euro per dag moeten rondkomen.

Mery Abdou, een veteraan van de takalakoyes, zegt dat ze door geduldig sparen al een koe en vier geiten heeft kunnen kopen. Ramatou Ali, die nog maar drie jaar zand verkoopt, heeft al een lam kunnen kopen. Dit jaar hoopt ze ook genoeg bijeen te krijgen voor een matras voor haar dochter, die nog bij haar man op het platteland leeft.


Anders dan de grote zandleveranciers moeten de takalakoyes geen belastingen betalen. Maar ze krijgen het soms wel aan de stok met de eigenaars van de gronden waar ze hun zand vandaan halen. "Ze jagen ons weg, ze zeggen dat we hun erfenis opgraven", zegt Abdou.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekke competitie met honingbijen in Ontario

Gekke competitie met honingbijen in Ontario


http://img818.imageshack.us/img818/2529/bijen3.jpgIn Aylmer (Ontario, Canada) is afgelopen weekend de jaarlijkse wedstrijd om het meest honingbijen verzamelen gehouden. Deze competitie mag gerust een van de meest bizarre ter wereld genoemd worden.http://img821.imageshack.us/img821/7865/bijen2.jpg Er wordt een koningin onderaan de kin geplaatst, die zoveel mogelijk 'werksters' moet aantrekken. Uiteindelijk ging Tibor Szabo met de eer lopen. Het recordaantal bijen op een lichaam staat echter nog steeds op naam van Mark Biancaniello: hij kreeg in 1998 het gezelschap van maar liefst 350.000 zoemers, goed voor een extra gewicht van 40 kilogram.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnepanelen gevaarlijk voor brandweer

Zonnepanelen gevaarlijk voor brandweer


http://img844.imageshack.us/img844/7759/zonnepanelen.jpgAls zonnepanelen in brand staan, zijn ze gevaarlijk voor de brandweer. Dat staat in een memo van het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid, dat onder meer richtlijnen opstelt voor de brandweer.
 
Ook als de elekriciteit bij een brand wordt uitgeschakeld, blijven de panelen onder spanning staan. Daardoor lopen brandweerlieden het gevaar te worden geëlektrocuteerd als ze de brand met water proberen te blussen.
 
Het NIFV adviseert om bij brand de kabels van de panelen door te knippen met geďsoleerd gereedschap. Alleen dan kan de brand veilig worden geblust.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte beer tien dagen gekneld in plastieken pot

Zwarte beer tien dagen gekneld in plastieken pot

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Een zwarte beer is na tien dagen met zijn kop vast te hebben gezeten in een plastieken pot eindelijk bevrijd uit een hachelijke positie. Het zes maanden oude welpje kon al die tijd niet eten of drinken, wat bijna leidde tot de dood. Verzorgers konden de moeder echter verdoven en de pot verwijderen.

Het welpje belandde plots van de hemel in de hel bij het speuren naar eten in een container in Florida. Sindsdien probeerden buurtbewoners en een team verzorgers om de moeder om de tuin te leiden en zo het welpje uit de benarde situatie te redden. Telkens was de moeder iedereen evenwel te slim af. Na dik tien dagen proberen werd de beer stilaan opgegeven, maar finaal werd hij toch gered.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische frank welkom in Kringwinkels Genk en Tongeren

Belgische frank welkom in Kringwinkels Genk en Tongeren
Wie nog bankbiljetten van 100 tot 10.000 Belgische frank rondslingeren heeft, kan van 15 september tot en met 2 oktober terecht in de Kringwinkels van Genk, Tongeren en Bilzen. Volgens de Nationale Bank van België is er nog zo'n 169.221.281 euro aan oude Belgische frank niet ingewisseld. Het gaat om 15.727.456 biljetten.
 
Vzw De Koop Kringloopcentrum wil iedereen nu de gelegenheid geven om van dat oude geld af te geraken. Het bedrag dat klanten te veel betalen in oude Belgische frank krijgen ze terug in euro.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste ommegang van Hasseltse Virga Jessefeesten afgelast door de regen

Eerste ommegang van Hasseltse Virga Jessefeesten afgelast door de regen


http://img534.imageshack.us/img534/1813/virgajessebeeld.jpg


De eerste ommegang van de zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten in Hasselt is omwille van de regen afgelast. Er werden 25.000 toeschouwers verwacht voor deze 45ste editie. De mensen die een ticket voor de tribune hadden, kunnen het kaartje tot eind augustus gebruiken voor een gratis toegang tot een Hasselts museum naar keuze. Dat maakte het Hasseltse Virga Jessecomité bekend.


"Het stadsbestuur en het comité betreuren het afgelasten van de eerste ommegang. We onderzoeken of er een bijkomende ommegang georganiseerd wordt", vertelt communicatieverantwoordelijke Luc Smeets.
 

Woensdag 18 augustus om 19.30 uur, zondag 22 augustus en zondag 29 augustus om 15 uur vindt nog een ommegang plaats. "De politie had voor de eerste ommegang zondag 25.000 bezoekers geteld. Rond 15.30 uur kregen die de afgelasting te horen. Na overleg met diverse instanties nemen we donderdag 19 augustus een definitieve beslissing omtrent een extra ommegang", aldus Smeets.
» Reageer (0)
15-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean Frédéric Bazille was een Frans impressionistisch kunstschilder.

Jean Frédéric Bazille was een Frans impressionistisch kunstschilder.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Jean-Frdric-Bazille-3.jpg?t=1281876465
Portret van Jean Frédéric Bazille,  geschilderd door Pierre-Auguste Renoir


Jean Frédéric Bazille (Montpellier, 6 december 1841 – Beaune-la-Rolande, 28 november 1870) was een Frans impressionistisch kunstschilder.

Bazille werd geboren in 1841 in Montpellier in het zuiden van Frankrijk in een aanzienlijke familie. Zijn belangstelling voor schilderkunst werd gewekt door Alfred Bruyas, een plaatselijke kunstverzamelaar, die ook Courbet en een aantal impressionisten steunde. In 1862 gaat hij studeren in Parijs, naast medicijnen studeerde hij ook schilderkunst onder Charles Gleyre, waar hij Monet, Renoir en Sisley ontmoette. In 1963 maakte het viertal buitenstudies in Fountainbleau, het bos nabij Parijs.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Bazille-Jean-Frederic-2.jpg?t=1281876641In 1864 bleek Bazille zijn medicijnen-examens niet gehaald te hebben en hij besloot zich volledig op het schilderen toe te leggen. In vergelijking met zijn vrienden was hij financieel goed af en hij hielp hen waar hij kon. Hij huurde samen met Monet een studio en Monet bracht hem in contact met Jongkind en Boudin. In 1866 werd voor het eerst een werk van Bazille toegelaten tot de 'Salon', een stilleven. Een ander werk werd afgewezen. Vanaf dat moment worden zijn werken echter regelmatig tot de 'Salon' toegelaten. Later huurde Bazille een studio in de buurt van Café Guerbois, het ontmoetingspunt voor de impressionisten. Door de invloed van Manet en Courbet ging Bazille experimenteren met figuur schilderen in de open lucht. In 1870 schilderde Bazille zijn beroemde 'Bazille's Studio, rue de la condamine', waar Monet, Renoir, Manet en ook Zola op te zien zijn. Het werk tekent de goede verhoudingen die de kunstenaars onderling hadden.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Jean-Frdric-Bazille.jpg?t=1281876710Hij werd in 1870 doodgeschoten bij Beaune-la-Rolande in het departement Loiret tijdens de Frans-Duitse Oorlog. Hij stief op 29-jarige leeftijd
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modellen defileren op langste catwalk in Kopenhagen

Modellen defileren op langste catwalk in Kopenhagen
Tijdens de Copenhagen Fashion Week is vandaag het record van de langste catwalk gebroken. Meer dan tweehonderd modellen defileerden door de Deense hoofdstad op een catwalk van één mijl, of 1,609 kilometer, lang, zo meldden de organisatoren.

100.000 toeschouwers
De modellen, een aantal van hen waren zo van de straat was geplukt, showden in de regen creaties van vijfhonderd Scandinavische modelabels. Meer dan 100.000 toeschouwers stonden langs de catwalk die was gebouwd in de winkelstraat Stroeget. De show kostte 2,5 miljoen Deense kroon (335.000 euro), aldus de organisatoren.

Volgens de website van Guinness World Records stond het vorige catwalkrecord op 1.594,7 meter. Dat was gevestigd in april 2010 in Thailand.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sade - Smooth Operator

Sade - Smooth Operator

Klik op de foto om ze te beluisteren


Sade Adu (Ibadan, Nigeria, 16 januari 1959) is het pseudoniem van de Britse zangeres Helen Folesade Adu. Samen met Paul Spencer Denman, Andrew Hale en Stuart Matthewman vormt zij de band Sade (spreek uit sjaadee).

Sade is geboren in Ibadan (Nigeria) als dochter van een Nigeriaanse vader en een Engelse moeder. Als haar ouders uit elkaar gaan verhuist ze op haar vierde met haar moeder en oudere broer Banji naar Colchester in Engeland.

Sade raakt geďnteresseerd in paardrijden, ze koopt een paard van het geld dat ze met haar zaterdagbaantjes verdient. Deze hobby is ook terug te zien in de videoclip van de single Never As Good As The First Time.

Daarnaast luistert Sade naar soulmuziek zoals die gedraaid wordt in de disco vlakbij de Amerikaanse legerbasis. Als ze naar een concert gaat van de Jackson Five raakt ze vooral geboeid door het feit dat ze een uiteenlopend publiek trokken.

Sade is ook geďnteresseerd in mode, vandaar dat ze in 1977 een driejarige studie aan de Londense kunstacademie St. Martin's begint. Tussen de bedrijven door zingt ze in de door bassist/gitarist Ray St. John opgerichte latin/soulband Arriva. Het nummer Diamond Life (de oorspronkelijke titel van Smooth Operator) is van zijn hand. Als Arriva in 1980 ter ziele gaat wordt er een nieuwe band opgericht: Pride. Sade, die inmiddels haar eigen boetiek heeft geopend en ook actief is als fotomodel, vormt het achtergrondkoortje met Barbara Dickinson; Nick Moxom is de leadzanger.

Pride bouwt een live-reputatie op in zowel Londen als New York. De band trekt zelfs de aandacht van Spandau Ballet-manager Steve Dagger en staat in 1982 op het punt om een contract te krijgen, dat gaat echter niet door.

Ondertussen heeft Sade de kunst van het songschrijven ontdekt en ze richt met Pride-leden Paul Spencer-Denman (bas), Stuart Matthewman (gitaar/sax) en Paul Anthony Cook (drums) een eigen band op die haar naam draagt.

In december 1982 debuteert Sade in de hoofdstedelijke jazzclub Ronnie Scott's en krijgt al snel meer aandacht van de pers dan het zieltogende Pride. Later komt toetsenist Andrew Hale erbij.

In 1985 weet Sade een rolletje te bemachtigen in de film Absolute Beginners (naar het boek van Colin Macinnes); ze speelt een nachtclubzangeres die het speciaal voor deze film geschreven Killer Blow vertolkt. Mede-auteur is Simon Booth, gitarist van collega-band Working Week. Op 13 juli staat Sade in het Wembley stadion tijdens Live Aid.

In het najaar van 1985 verschijnt het tweede album. Promise levert de singles Sweetest Taboo, Is It A Crime ? en Never As Good As The First Time op. De clips voor deze nummers zijn gelijktijdig opgenomen. Albumtrack Jezebel groeit uit tot een live-klassieker.

Vanaf januari 1986 toert Sade met een vernieuwde bezetting waarin de Amerikaanse zanger Leroy Osbourne, gitarist Gordon Hunte en trombonist Jake Jacas (als vervanger van Terry Bailey) zijn opgenomen. In april 1986 staat Nederland op het programma.

Sade breekt het concert in Frankfurt af omdat de pers haar voortdurend lastigvalt. Op 20 juni 1986 staat ze op een groots anti-apartheidsconcert in het Londense Clapham Common.

Na afloop van de Promise-tournee verhuist Sade naar Madrid en duurt het tot 1988 voor er weer een nieuwe plaat verschijnt; het op de Bahama's opgenomen Stronger Than Pride. De singles zijn het titelnummer, Paradise, Nothing Can Come Between Us, en Turn My Back On You. Tijdens de bijbehorende tournee, die in november 1988 Nederland aandoet, zijn Dave Early en Gordon Matthewman vervangen door, respectievelijk, Blair Cunningham en James McMillan.

Op 11 oktober 1989 trouwt Sade met de Spaanse filmregisseur Carlos Scola, maar als dit huwelijk binnen de kortste keren op de klippen loopt keert ze terug naar Engeland. Bij wijze van therapie breekt ze eigenhandig een huis af om het steen voor steen weer op te bouwen.

In 1994, na afloop van de tournee, verhuist Sade naar Ocho Rios, Jamaica waar ze in het huwelijk treedt met producer Bob Morgan. Op 21 juli 1996 krijgen ze een dochter Ila.

Na een lange periode van bijna 10 jaar bracht Sade begin februari 2010 een nieuw album uit getiteld Soldier of Love.
» Reageer (0)
14-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dans met mijDe afbeelding “http://img84.imageshack.us/img84/3530/tanged3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 
dans met mij
onder de sterrenhemel
tot niets meer overblijft
en we voor altijd vergeten zijn
 
dans met mij
in oeroude wouden
waar natuur ons wijsheid schenkt
en levenskracht van de bomen druipt
 
dans met mij
over glooiende heuvels
waar ze zoeken naar iets
om in te geloven
 
dans met mij
laat ons zijn wie we zijn
dans met mij
tot aan het einde der tijden
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe verminder je rug- en nekklachten

Hoe verminder je rug- en nekklachten


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/rugklachten.jpg?t=1240678516Wie kent het niet, na een stressvolle werkdag kom je thuis met een pijnlijke rug en nek. Na een tijdje kunnen deze klachten zich opstapelen en uiteindelijk escaleren. Toch kun je via enkele simpele stappen de pijn danig verminderen. Wij sommen enkele handige tips op om van die vervelende nek- en rugklachten af te komen.

Pijn in de rug komt vaak voort uit een slechte lichaamshouding. Kies daarom steeds een geschikte bureaustoel en stel hem correct in. Zet de zithoogte zo dat je knieën een hoek van 90 tot 105 graden maken. Je armleuningen zouden net iets hoger moeten komen als de hoogte waarom je ellebogen op de bureau liggen.

Probeer steeds rechtop te zitten met ontspannen schouders en verander af en toe lichtjes van houding anders zet je bepaalde spieren en wervels onder te grote druk. Probeer om het uur een beetje te stappen. Ga eens een koffietje halen, print een documentje af, of ga eens naar het wc. Plaats je werkobjecten steeds in een werkcirkel rond je, dingen die je niet nodig hebt mag je best wat verder weg plaatsen.

Probeer je nek wat te ontlasten door je klavier en beeldscherm recht voor je te zetten. De ideale afstand van jezelf tot het beeldscherm bedraagt een 60 ŕ 70 centimeter, zorg ervoor dat je net over je scherm kan heen kijken en maak af en toe kleine, korte bewegingen met je hoofd. Zo maak je je nek los en zorg je voor een korte adempauze.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 jaar oude whisky ontdooid

100 jaar oude whisky ontdooidIn het Nieuw-Zeelandse Christchurch is vandaag een 100 jaar oude whisky uit een bevroren krat gehaald in het Canterbury Museum. De krat werd begin dit jaar gevonden onder het ijs van Antarctica, en stond een maand lang in een speciale ruimte om langzaam te ontdooien.


De whisky was een eeuw geleden begraven door de poolreiziger Ernest Shackleton (1874-1922). Whiskykenners zijn opgetogen dat de fles ontdooid is. Nu is het mogelijk om met een injectienaald wat drank uit de fles te halen en die in een Schotse brouwerij na te maken. Dan kan geproefd worden wat Shackleton 100 jaar geleden had willen opdrinken.


De Engels-Ierse Shackleton en Robert Falcon Scott probeerden tussen 1907 en 1909 tevergeefs de Zuidpool te bereiken. Bij Cape Royds bouwden ze in 1908 een hut, waar ze de kisten met whisky begroeven. Door gebrek aan voldoende voorraden lukte het de expeditie niet de Zuidpool te bereiken. Bij hun vertrek uit Antarctica moesten ze whisky en andere spullen achterlaten omdat de winter intrad.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Installatie automatisch stopsysteem op spoor schiet op

Installatie automatisch stopsysteem op spoor schiet opHet gaat vooruit met de aanleg van het automatisch stopsysteem TBL1+, dat moet verhinderen dat treinen door het rood rijden. Dat staat vandaag in De Morgen. De installatie van het stopsysteem werd versneld na de ramp in Buizingen zes maanden geleden, waarbij achttien doden vielen.

Inmiddels heeft 40 procent van de risicovolle seinen TBL1+. Begin dit jaar was dat nog maar een kwart. Seinen waar veel treinen passeren met hoge snelheid worden als prioritair beschouwd, aldus spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.

Ook bij spooroperator NMBS, die ervoor moet zorgen dat de treinstellen een TBL1+-ontvanger krijgen, is er vooruitgang. In totaal moeten 1.121 locomotieven en motorstellen onder handen worden genomen. Doel voor eind dit jaar is 31 procent af te werken. Eind dit jaar moet ook 31 procent van de locomotieven met het systeem uitgerust zijn.

De vakbonden zijn tevreden met de vooruitgang, maar vragen zich af waarom het zo moeizaam ging. "Veiligheid was duidelijk geen prioriteit van de NMBS vóór Buizingen. Want als het moet, dan lukt het blijkbaar wel", luidt het daar.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opel Antwerpen boekt winst

Opel Antwerpen boekt winst


http://img10.imageshack.us/img10/4443/opelantwerpen.jpg


Opel Antwerpen is dan wel door moeder General Motors (GM) doodverklaard, de autofabriek aan de Noorderlaan heeft vorig jaar nog wel winst geboekt, blijkt uit het jaarverslag van General Motors Belgium, zoals de fabriek officieel heet.

Ondanks de kelderende vraag naar Antwerpse Astra's en de lange productieonderbrekingen door economische werkloosheid en sociale onrust schreef het bedrijf zwarte cijfers. Over het hele jaar 2009 bleef er een nettowinst van 11,91 miljoen euro over.
 
De winst staat in schril contrast met de sombere toekomstperspectieven van de fabriek sinds GM op 21 januari bekendmaakte de Antwerpse fabriek te willen sluiten, luidt het in de krant De Tijd.
 
Volgens ABVV-hoofdafgevaardigde Rudi Kennes bevestigen de resultaten "dat GM met Opel de kip met de gouden eieren slacht. De sluitingsbeslissing was een zuivere politieke keuze van de GM-directie", aldus Kennes. Volgens de vakbondsman was Opel Antwerpen, met uitzondering van de crisisjaren 2004 en 2007, bijna altijd winstgevend
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deep Blue Something - Breakfast At Tiffany's

Deep Blue Something - Breakfast At Tiffany's

Klik op de foto om ze te beluisteren


Deep Blue Something is een Amerikaanse rockband uit Denton, Texas.

Deep Blue Something bestaat uit de broers Todd en Toby Pipes en Kirk Tatom, Clay Bergus en John Kirtland. De band werd in 1993 opgericht en hun eerste album, 11th Song, kwam datzelfde jaar uit. In de zomer van 1996 scoorden ze hun grootste hit met "Breakfast At Tiffany's", die tot nummer 5 in de Billboard Hot 100 bereikte. Het liedje was geďnspireerd op de film Roman Holiday, maar de zanger vond een andere film met Audrey Hepburn een betere titel. Het album Home werd goud in de Verenigde Staten.

Het vervolgalbum Byzantium (1998) werd alleen buiten Amerika uitgebracht. In 2001 volgde hun vooralsnog laatste cd, het eponieme Deep Blue Something.
» Reageer (0)
13-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shoppen doet je beter slapen

Shoppen en wandelen doen je beter slapenShoppen doet je niet alleen beter voelen, het doet je ook beter slapen. Dat zegt professor Jim Horne toch. Shoppen heeft namelijk drie grote voordelen: het houdt de hersenen bezig, je komt in het daglicht en het verandert de hersengolven tijdens de slaap.

Om beter te slapen raadt hij aan 'om wandelingen in een steeds veranderende omgeving, zoals windowshoppen, te maken' of een heet bad te nemen. Pillen, drankjes en andere regels moeten vergeten worden. "Waarom? Omdat ze de natuurlijke slaperigheid niet bevorderen."

Niet: sporten
Sporten bijvoorbeeld wordt vaak aangeraden om beter te slapen. Hoewel een fysiek afmattende sportsessie inderdaad kan leiden tot een diepe(re) slaap, blijft dat effect niet overeind als het lichaam koel blijft. Het is dus niet de beweging maar de verhoogde temperatuur van het lichaam door het sporten die je slaperig maakt. 

Heet bad
Vandaar dat een heet bad hetzelfde effect heeft. Badschuim helpt trouwens het bad langer warm te houden, en zo de slaperigheid te bevorderen.

Toch moet je geen schrik hebben dat je in slaap valt in bad: het warme water doet je bloed sneller stromen, en maakt je dus eerst wakkerder. Het is pas na het afdrogen, waardoor het lichaam afkoelt en begint te overcompenseren dat de slaap komt.

Wandelen en windowshoppen
Ook wandelen in een veranderende omgeving, zoals windowshoppen of een stad bekijken, helpt je slapen. Dat komt omdat je brein aan het werk wordt gezet, met steeds nieuwe prikkels. Een kruiswoordraadsel, een sudoku of tv kijken werkt niet omdat het veel kleinere delen van je brein gebruikt. Diepe gesprekken met mensen of nieuwe mensen ontmoeten dan weer wel.  Zolang je maar beweegt, interageert en druk bezig bent.

Voeten niet echt moe
De vermoeidheid na een dag wandelen aan zee, in een museum of door winkelstraten is dus niet (enkel) door 'de frisse lucht' of het wandelen zelf, maar door de steeds nieuwe prikkels die je brein ontvangt.  "Ik vermoed zelfs dat de pijnlijke voeten niet echt komen van het rondlopen, maar een hulpkreet zijn van je hersenen om te zeggen dat het genoeg is", voegt Horne er aan toe.

Hersenstructuur
Bijkomend voordeel is dat je niet alleen beter gaat slapen, maar ook dat je hersenstructuur voordelige veranderingen ondergaat door de nieuwe dingen die je die dag hebt opgepikt. Die tonen zich op hersenscans onder de vorm van periodieke, trage trillingen. 

Oudere mensen die deze trage trillingen vertonen zijn flexibeler en denken sneller, al is nog niet bewezen dat een drukke oude dag het brein ook echt jong houdt.

Daglicht
En er is nog een voordeel van wandelen in de buitenlucht: het daglicht. Licht heeft een krachtige invloed op de interne lichaamsklok en vooral op de timing van onze slaap. Het kan slaperigheid overdag verminderen, terwijl gebrek aan licht net slaap opwekt.

Vandaar dat zoveel ouderen zo slecht slapen: ze komen weinig buiten, en hun lichaamsklok raakt totaal in de war.  Ook de dutjes overdag kunnen het slapen 's nachts bemoeilijken. Dat geldt ook voor baby's: maak het niet té donker tijdens hun dutjes zodat ze zich zeker niet 'overslapen'.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op vier vrouwen heeft maat 46 (of meer)

Eén op vier vrouwen heeft maat 46 (of meer)Eén op vier Britse vrouwen draagt kledij in maat 46 of meer. Kledij voor grote maten is dan ook een van de snelst groeiende takken in de mode-industrie, en in het totaal goed voor bijna 4,5 miljard euro in het Verenigd Koninkrijk alleen. Geen wonder dus dat ook mode-ontwerpers zoals Marc Jacobs mee op de trein springen.


Vele winkels bereiden zich intussen voor om deze vrouwen van modieuze kledij te voorzien. Sommige voorzien zelfs in maat 48 of 50, andere kiezen voor dikkere modepoppen.  Maar de vrouwen zelf zijn nog niet tevreden. Ze vinden dat de kledij te weinig past bij een rond figuur en dat kleren in grote maten minder modieus zijn.


De Britse vrouw koopt het vaakst maat 40 (31 procent) en 42. 15 procent draagt maat 44, 25 procent kiest voor een 46 of een hogere maat.

Anderzijds herzien sommige winkels de maten naar beneden. Een maat 40 of 42 vandaag is groter dan vroeger. Het idee is dat vrouwen zich goed voelen over zichzelf en hun lichaam omdat ze een 'kleine' maat hebben, en blijven terugkomen. Dit heeft echter tot gevolg dat je  niet in elke winkel dezelfde maat hebt, wat klanten bijzonder vervelend vinden.

De graatmagere modellen liggen al een tijdje onder vuur, en terzelfdertijd wordt een voller figuur gepromoot. Model Crystal Renn (maat 44) en ontwerper Mark Fast die enkel modellen met maat 40 en 42 de catwalk op stuurde, zouden daar een grote rol in hebben gespeeld.

"We worden steeds dikker, en dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. De grote maten zijn dus geen nichemarkt meer, maar worden in tegendeel een belangrijk onderdeel van de mode-industrie", aldus modeanaliste Tamara Sender van Mintel.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!