Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




19-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De deodorant die stresszweet halveert

De deodorant die stresszweet halveert



Heb jij ook altijd zweethanden en okselvijvers bij een examen of solliciatie? Geen nood, beterschap is op komst. Beiersdorf zegt een deodorant te hebben ontwikkeld die zweet ontstaan door stress met de helft kan doen afnemen en ook de geur ervan vermindert. Het product zou onder Nivea op de markt komen, zo staat te lezen in Internatal Journal of Cosmetic Science.

De nieuwe deodorant bestaat uit een combinatie van aluminiumchloorhydraat en een antibacteriële cocktail die respectievelijk de zweetopeningen verkleinen, waardoor minder zweet wordt geproduceerd, en de geur verminderen.


Ze testten de deodorant bij een kleine groep van twintig mannelijke en twintig vrouwelijke tieners, allen tussen 16 en 18 jaar. Veertien dagen voor de test mochten ze de oksels enkel nog wassen met neutrale zeep en aluminiumvrije deodorant. Daarna gebruikten ze vier dagen lang de antistressdeodorant onder één oksel en onder de andere oksel niets.


Op de vierde dag werden de proefpersonen onderworpen aan de Trier Social Stress Test, een gestandaardiseerde en effectieve manier om gematigde psychosociale stress op te wekken in een laboratoriumconditie. Zo moesten de tieners een geïmproviseerde presentatie geven voor een jury, die opgenomen werd op video. Daarna werden ze nog onderworpen aan een hoofdrekenproef.


De test duurt zo'n kwartier. Volgens Beiersdorf werd tijdens die periode meer zweet geproduceerd dan in de niet-gestresseerde periode. De hoeveelheid zou te vergelijken zijn met de hoeveelheid zweet geproduceerd na een half uur sporten. Bovendien zou het stresszweet meer stinken, omdat de okselbacteriën gelijktijdig met de zweetklieren werken.

Het bedrijf zegt uniek te zijn, maar ondertussen zou ook L'Oréal onder het merk Vichy een gelijkaardige deodorant op de markt hebben gebracht, zo schrijft nu.nl. Of de resultaten ook overeind blijven bij grotere studies, valt nog af te wachten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak jezelf slimmer door te mediteren

Maak jezelf slimmer door te mediteren





Meditatie maakt je niet alleen rustiger, het sterkt ook de hersenen.


Chinese en Amerikaanse onderzoekers bestudeerden de effecten van de meditatietechniek die bekend staat als 'integrative bodymind training' of IBMT, deze is gebaseerd op oude Chinese methoden. Het combineert houding, mentale verbeelding, ontspannings- en ademhalingstechnieken. Beginnelingen namen deel aan groepsessies  van een half uur op weekdagen gedurende een maand. Een andere groep spendeerde dezelfde tijd aan andere ontspanningstechnieken. Hersenscans toonden aan dat de connecties bij degenen die mediteerden, maar niet bij de anderen, sterker waren na zes uur van trainen. Na 11 uur was er een duidelijk verschil merkbaar.


Deze structurele veranderingen waren het grootst in de vezels die de delenl van de hersenen verbinden die emoties en gedrag regelen. Dit gebied werd eerder al in verband gebracht met dementie, ADHD, depressies en schizofrenie. Deze vorm van meditatie kan dus je helpen je gevoelens controleren, want het maakt je kalm. Een eerdere studie toonde aan dat slechts vijf sessies van 20 minuten van IBMT een zichtbaar effect hadden op de gezondheid doordat het stress beperkt. Dit kan verklaard worden door het feit dat de therapie de nadruk legt op het leegmaken van de gedachten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes zelfdodingen per dag in België

Zes zelfdodingen per dag in België





België telt tweeduizend zelfdodingen per jaar, of gemiddeld zes per dag, waarmee ons land ruim boven het wereldgemiddelde uitsteekt. Dat schrijft La Dernière Heure. Het gaat om de eerste doodsoorzaak door externe factoren. Twee tot drie keer meer mannen dan vrouwen plegen zelfmoord.
 
Zelfdoding komt in alle lagen van de bevolking voor, legt het Franstalige centrum voor zelfmoordpreventie (Centre de prévention du suicide) uit. Wel tonen de statistieken aan dat adolescenten en ouderen het meest vatbaar zijn voor zelfmoordneigingen.
 
300 zelfdodingen voorkomen
Het Franstalige centrum krijgt via zijn gratis telefoonnummer 16.000 oproepen per jaar. "We slagen erin gemiddeld 300 zelfdodingen per jaar te voorkomen", zegt psycholoog Gaston Demaret, die verantwoordelijk is voor de vrijwilligers van het centrum.
 
Ervan uitgaan dat wie over zelfdoding praat, niet tot de daad zal overgaan, is een vergissing, aldus nog het centrum. Van de mensen die uit het leven stappen, had 75 procent zijn daad op voorhand aangekondigd.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de tijd trager gaat vlak voor een ongeval

Waarom de tijd trager gaat vlak voor een ongeval




Net voor je valt van je fiets, tegen een andere auto botst of een lelijke val gaat, lijkt de tijd precies trager te gaan. Je ziet alles aankomen, je neemt alle details op, maar je kan meestal niets meer veranderen aan het onoverkomelijke. Wetenschapper David Eagleman maakte het als kleine jongen zelf mee, en sindsdien laat de vraag hem niet meer los.



Als neurowetenschapper kan hij er ondertussen zelfs een antwoord op formuleren:  het slowmotioneffect ontstaat omdat de hersenen in een levensbedreigende situatie werkelijk alles opslaan waardoor je ook alles ervaart, ziet en hoort dat normaal onopgemerkt verdwijnt.


"Iedereen die een valpartij, een autocrash of een fietsongeval overleefde zegt hetzelfde: 'Het was alsof de wereld in slow motion bewoog.'  Ik wilde weten waarom, en startte jaren geleden een studie naar dit slowmotioneffect. "


Dat bleek moeilijker dan gedacht. Om het effect te bestuderen moesten ze mensen doodsangsten bezorgen zonder ook werkelijk hun leven in gevaar te brengen. Een eerste poging om dat met rollercoasters te proberen mislukte alvast. Geen enkele bleek angstaanjagend genoeg om het effect op te wekken.

Het SCAD-duiken bleek wél een goede manier om het effect te bestuderen. SCAD staat voor 'Suspended Catch Air Device' , en is zoals bungeejumpen zonder rekker. Bij SCAD-duiken hang je aan een kabel die wordt losgekoppeld waarna je achterwaarts in vrije val belandt. Na ongeveer 3 seconden vangt een net je op.




 


Om het slowmotioneffect tijdens de beangstigende ervaring te meten, werd de perceptuele chronometer (een dik polshorloge) meegegeven aan de proefpersonen. Het telt zodanig snel dat je de cijfers niet kan lezen en alleen een wazige vlek ziet.

Eagleman hoopte het slowmotioneffect te verklaren door het feit dat je hersenen in turbofunctie gaan en zoveel sneller werken dat de wereld trager lijkt. Zoals een slowmotionfilm dus, waarin je snelle bewegingen net heel goed kan zien.


Dit bleek niet het geval. De proefpersonen ervoeren zonder uitzondering een maximaal beangstigende ervaring en een slowmotioneffect. Zo overschatten ze systematische de werkelijke tijd die passeert tijdens de val. Maar de bewegende cijfers op de chronometer konden ze niet lezen.  "Blijkbaar kan je niet echt slow motion zien, niet zoals een slowmotioncamera werkt. Nee, het is nog interessanter."


Eagleman ontdekte dat het geheugen een grote rol speelt in het slowmotioneffect, niet de turboperceptie van de wereld.  "Onze herinneringen zijn zoals zeven. Veel van wat je ziet, hoort, ruikt of beleeft wordt nooit opgeslagen in het geheugen.  Maar als een auto afwijkt van zijn pad en koers zet naar jou, dan schakelt je geheugen in een hogere versnelling. Alles wat je dan percipieert, wordt 'neergeschreven' in het geheugen. Alles wat ook maar nuttig kan zijn, elk rondvliegende stukje papier of een wolk, wordt opgeslaan. Daardoor sla je enorm veel informatie op in een enorm korte tijd."  Het slowmotioneffect zou een manier van de hersenen zijn om met al die extra informatie om te gaan.

"Als je er op terug kijkt, lijkt het alsof alles lang geduurd heeft, terwijl dat niet zo is. Eigenlijk is dat het enige moment waarop je alles wat je ziet, hoort, ruikt, smaakt en ervaart ook echt bewust meemaakt. Normaal passeert het door de hersenen, om voor altijd vergeten te worden."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Connie Talbot - I Will Always Love You

Connie Talbot - I Will Always Love You

Klik op de foto om ze te beluisteren






Connie Talbot is een Engels zangeresje van amper 10 jaar, geboren 2000 .  Ze werd bekent in Britains got talent in 2007  met het liedje Over the Rainbow .



» Reageer (0)
18-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart single vijftigplussers wil nooit meer een relatie

Kwart single vijftigplussers wil nooit meer een relatie





Bijna acht op de tien Belgische singles ouder dan 50 jaar zien het zelfstandig leven als het grootste voordeel van het single zijn. Nauwelijks 18 procent van hen is te vinden voor een huwelijk of een vaste relatie waarbij ze samenwonen. Dat blijkt uit een enquête van Plus Magazine.


Het magazine wilde weten of de alleenstaande 50-plussers verzuurd of vereenzaamd zijn en liet een peiling uitvoeren bij 1.050 alleenstaande Belgische 50-plussers, 38 procent vrouwen en 62 procent mannen. Daaruit blijkt dat slechts 9 procent zich ongelukkig voelt, dat 29 procent zich prima in zijn vel voelt en dat 62 procent zowel gelukkige als ongelukkige periodes kent. Voorts vindt 78 procent het grootste voordeel dat ze meester zijn over hun eigen leven. "Ook het feit dat ze over alles zelf kunnen beslissen, zoals de woning, uitgaven, tv-programma's en reizen, en ze zich nooit hoeven te ergeren aan onaangename gewoonten van hun partner, vinden ze grote voordelen", legt Ludo Hugaerts van Plus Magazine uit.


Het grootste nadeel van hun situatie is het feit dat ze niemand hebben om mooie momenten mee te delen, vindt de helft van de ondervraagden. Slechts 2 procent droomt van een huwelijk, 54 procent zou in de toekomst het liefst een LAT-relatie willen, 28 procent wil nooit meer een relatie en 16 procent hoopt op een vaste relatie waarbij ze samenwonen met hun partner.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoep en zoet blijven in de brooddoos

Snoep en zoet blijven in de brooddoos



1 op 3 ouders geeft hun kinderen iets zoets mee naar school. Snoepjes en koekjes zit bij 32 procent sowieso in de brooddoos, zo blijkt uit een rondvraag van Jumbo, een Nederlandse supermarktketen. Op de middelbare school verdwijnt fruit bijna volledig.


8 op 10 ouders beweert weloverwogen en goed op te letten wat ze hun kleintjes meegeven. 12 procent maakt zich zelfs ernstig zorgen over wat ze hun kinderen meegeven: 2, 5 procent vermoedt zelfs dat hun kleintjes de boterhammetjes gewoon wegkieperen.


Zoet geniet nog altijd de voorkeur. Favoriet is hagelslag, chocoladepasta, pindakaas of jonge kaas. Opvallend gegeven: er is een verschil tussen hoger en lager opgeleiden. Kinderen met lager opgeleide ouders kopen vaker hun lunch op school dan leerlingen met een hoger opgeleide mama of papa. Vooral onder de hoogopgeleiden beweert het merendeel dat hun kinderen een gezonde en verantwoorde lunch krijgen.


Minder goed nieuws is dat fruit quasi volledig verdwijnt uit de brooddoos van de middelbare schoolstudent. Terwijl 87 procent van de basisschoolkinderen nog hun portie fruit meekrijgen, daalt die gezonde gewoonte drastisch op de middelbare school.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees maakt bed dat je beschermt bij aardbeving

Chinees maakt bed dat je beschermt bij aardbeving




Een Chinese man heeft een bed uitgevonden dat volledige bescherming biedt tijdens een aardbeving. Hij nam een patent op de uitvinding. Dat meldt de China Daily vandaag.


De 66-jarige Wang Wenxi ontwierp een bed waar aan elk uiteinde kasten voorzien zijn. Daarin kunnen dan drinkbaar water, voedsel in blik, een megafoon en een hamer opgeslagen worden zodat een persoon meerdere dagen kan overleven in geval van een aardbeving.
Tijdens een aardbeving wordt daarnaast automatisch een zware plank over het bed geschoven. Op die manier bevindt de gebruiker zich in een hermetisch afgesloten schuilplaats waardoor hij beschermd is tegen het vallende puin.


"De aardbevingen van Wenchuan en Yushu hebben vele levens gekost, dus ik dacht dat dit de beste oplossing was om nog meer sterfgevallen te voorkomen", zei Wang. Wenchuan was het epicentrum van de aardbeving in Sichuan die bijna 87.000 levens eiste in mei 2008. Een andere aardbeving, in Yushu in de provincie Qinghai, doodde in april bijna 2.700 mensen.


De gepensioneerde man zei nog dat het bed vooral bedoeld is voor woningen met meerdere verdiepingen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China zoekt 6 pandaverzorgers

China zoekt 6 pandaverzorgers



Een pandacentrum in het zuidwesten van China zoekt zes tijdelijke pandaverzorgers. Wie er altijd van gedroomd heeft om dergelijke beren te verzorgen, kan nu zijn of haar kans wagen. Dierenliefhebbers over de hele wereld komen in aanmerking. Dat maakten Chengdu Panda Base en het Wereld Natuur Fonds bekend.





De zes winnaars mogen een maand lang helpen in het pandacentrum en bloggen nadien over hun ervaringen. Ze zullen het gedrag van de dieren bestuderen, eventuele geboortes bijwonen en ook trektochten maken in het natuurlijke leefgebied van de panda.

Erg bedreigd
De reuzenpanda is een zeer bedreigde diersoort. In China leven er slechts 1.600 in het wild en zo'n 300 in gevangenschap. In de rest van de wereld leven slechts enkele tientallen panda's in dierentuinen.

Geïnteresseerden kunnen zich de komende zes weken inschrijven op www.pandahome.com.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet alle salades zijn even gezond

Niet alle salades zijn even gezond





Als je tijdens je lunchpauze een slaatje neemt om je gezondheid een boost te geven, dan haal je hier misschien niet ten volle jouw voordeel uit doordat je de verkeerde groenten kiest. Dat beweert voedingswetenschapper Steve Rothwell.


Steve Rothwell zegt dat de gezondste salades bestaan uit jonge planten die nog niet volledig volgroeid zijn. Bladgroenten zijn over het algemeen voedzaam omdat ze heel wat vitamines, mineralen en natuurlijke plantenbestanddelen als carotenoïden bevatten. Die helpen de plant licht te vangen en dit om te zetten in energie. Betacaroteen is een bron aan vitamine A, wat goed is voor een gezonde huid en goed zicht, luteïne en zeaxanthine zijn belangrijk voor gezonde ogen.


Het zijn echter de bladeren die blootgesteld zijn aan veel licht die de hoogste hoeveelheden van gezonde bestanddelen bevatten. Rothwell: "Als je een volwassen ijsbergsla neemt, zijn enkel de buitenste bladeren blootgesteld aan licht. Maar deze worden vaak weggesmeten voor de bladeren met lichte kleur binnenin, die dus minder voedzaam zijn. Jonge planten hebben vaak meer bladeren die allemaal blootgesteld worden aan de zon. Dat is waarom deze gezonder zijn."


"De gezondste groente voor in je salade zijn preischeuten. Ze bevatten zeven keer meer vitamine C dan appelsienen, dit speelt een rol in de vorming van bloedvaten, pezen, ligamenten, beenderen, het helpt bij de absorptie van ijzer uit voeding, ondersteunt het immuunsysteem en is een antioxidant, deze stof zou moeten helpen tegen kanker. De scheuten bevatten vier keer meer vitamine A dan tomaten, zijn rijk aan foliumzuur, wat helpt gezonde cellen en bloed te produceren en essentieel is tijdens de zwangerschap. Spinazie is ook erg gezond en ideaal voor in een salade. Maar niet iedereen houdt van de smaak wanneer deze groente rauw is. Door het te koken verliest het veel van zijn voedzame waarde. Jonge spinazie is wel zacht en zoet genoeg om rauw gegeten te worden", aldus de wetenschapper.


"Alle soorten sla bevatten vitamine A, C en K, daarnaast zitten ze boordevol antioxidanten. Verschillende kleuren en variëteiten hebben specifieke voordelen. 'Pikante' groenten als waterkers en rucola bevatten een stof die de cellen beschermen en kanker bevechten, daarnaast zouden ze het immuunsysteem steunen. Appels, broccoli en tomaten worden vaak genoemd als het superfruit of groenten, maar waterkers is een betere bron aan vitamine C, B, K en E, ijzer, calcium, magnesium en zink. Het bevat zelfs meer calcium dan melk", besluit Rothwell.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man leeft al jarenlang als 'Boomer de hond

Man leeft al jarenlang als 'Boomer de hond'


Gary Mathews in zijn hondenkostuum.


Al bijna dertig jaar leeft de 44-jarige Gary Guy, een Amerikaanse werkloze computertechnicus, als een hond. Hij draagt zijn haar in twee staartjes bovenop zijn hoofd, zodat hij net oortjes heeft, aan zijn nek draagt hij een ketting met 'Boomer'. Zijn verzoek om zijn naam officieel hierin te veranderen, werd echter geweigerd.


Zijn huis is gevuld met hondenspeeltjes en -magazines. Hij kan ook blaffen net als een hond. Gary Guy Mathews : "Soms ga ik net als een hond op mijn twee achterste 'poten' staan om te smeken. Mijn obsessies begon als kind met een tv-reeks uit de jaren '80 'Here's Boomer', dit gaat over een hond die mensen redt. Sindsdien, al bijna dertig jaar dus, laat ik me zo noemen. Ik voel me op mijn best in mijn Boomer-kostuum, dan wandel ik zo door de wijk als een echte hond."


Mathews vroeg aan de rechtbank om zijn naam officieel naar 'Boomer The Dog' te veranderen. "Sommige mensen denken dat ik gek ben, maar eens ze me leren kennen beseffen ze dat ik niet zo abnormaal ben. Ik word niet betaald om als een hond te leven, het zou natuurlijk fijn zijn moest dit wel gebeuren."


De rechter in Pennsylvania besloot echter dat Gary zijn naam niet mag veranderen, omdat die verwarring zou kunnen veroorzaken bij bijvoorbeeld de hulpdiensten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anderhalf uur parkeren 22.782 euro

Anderhalf uur parkeren 22.782 euro





Een defecte parkeerautomaat heeft een 45-jarige man uit München behoorlijk laten schrikken. Na anderhalf uur parkeren toonde het display van de betaalautomaat in een parkeergarage in het Beierse Rosenheim een bedrag van maar liefst 22.782 euro.

Volgens de automaat heeft de Audi A3 van Stephan Schoor maar liefst 3.796 dagen en 17 uur in de garage gestaan. Dat komt neer op bijna tien jaar en vijf maanden. De Duitser nam contact op met parkeerbeheer.

"Ik heb op de alarmknop van de automaat gedrukt. Volgens de parkeerwachter moest het een technisch defect zijn. Hij bezorgde me een nieuw parkeerticket." Met het nieuwe ticket kon de man voor 1,50 euro de parkeergarage verlaten.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gary Moore - Still got the blues

Gary Moore - Still got the blues

Klik op de foto om hem te beluisteren





Gary Moore



In 1970 formeerde hij samen met Noel Bridgeman en Bruce Shiels de groep Skid Row. De groep bestreek een breed scala aan muziekstijlen waaronder jazz, rock en blues.

Met deze groep verdiende Moore een reputatie in de muziekindustrie die al snel uitmondde in samenwerking met Phil Lynott.

Zijn eerste soloalbum bracht Moore in 1973 uit als de Gary Moore Band.

In 1979 startte hij, met hulp van Phil Lynott, een echte solocarrière. De combinatie van Moores gitaarspel en Lynotts stem leverden de single Parissienne Walkways (van het album 'Back On The Streets') op dat in april 1979 de Britse top tien haalde.

Na een serie stevige rock albums keerde Moore terug naar de blues met het album Still Got the Blues, met daarop bijdragen van B.B. King, Albert King en Albert Collins. Dit album was een geweldig succes.

Moore bleef bij de blues tot 1997, toen hij besloot te gaan experimenteren met moderne dancebeats in Dark Days In Paradise. Dit zette vele fans, en ook de muziekpers, danig op het verkeerde been.

Met het album Back to the Blues keerde Moore uiteindelijk terug op het vertrouwde bluesstramien.




» Reageer (0)
17-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kies zelf wat je droomt

Kies zelf wat je droomt



Kussen met George Clooney, de loterij winnen of de wereld als Superman rondfladderen: het kan enkel in je dromen. Of toch niet? Het fenomeen van 'lucide dromen' bestaat waarbij je zelf dromen kan opwekken en bijsturen.


Het lijkt enkel een Hollywoodverhaal uit de nieuwste bioscoophit 'Inception' waar Leonardo Di Caprio ware dromen weet te manipuleren. Maar volgens droomdeskundigen kan iedereen bepalen waarover te dromen, al kan dat enkel in je eigen hoofd.


Heb je een 'lucide' droom, bepaal je zelf waarover je droomt, gaande van stoppen met roken tot het schrijven van een roman of een stomende affaire met Brad Pitt. Duizenden jaren geleden achtten Tibetaanse monniken het mogelijk om tijdens hun slaap over de Himalaya te vliegen of hun ziel met één of ander dier te laten versmelten.


Maar hoe lukt het bij de gewone sterveling? "Dromen doen we in principe enkel tijdens de REM-fase of Rapid Eye Movement", stelt de Amerikaanse droomexpert Mike Lowis, "en dat duurt gemiddeld slechts twee uren. Bij lucide dromen kan je langere tijd dromen". 


Waarom dromen wij? Volgens Lowis zijn dromen een slim mechanisme om onopgeloste problemen tijdens de slaap te vatten. Een andere mogelijke verklaring waarom we dromen, is dat op die manier het brein op die manier met gevaarlijk situaties weet om te gaan. "Een evolutionaire strategie, zeg maar, dat verklaart waarom zoveel dromen over bedreigingen en gevaarlijke situaties gaan", aldus de dromenkenner.


Hoe kan je dromen manipuleren? Volgens psychologe Debbie Winterbourne kan iedereen lucide dromen opwekken. Reeds in haar kindertijd lukt het haar en intussen geeft ze cursussen om de techniek aan te leren. "De sleutel is beseffen dat je aan het dromen bent terwijl je aan het slapen bent. Eén manier om dat te doen is een notebook naast je bed te houden. Meteen na het ontwaken, schrijf je alles neer. Na een tijdje herken je droomthema's. Door daar bewust van te worden, herken je ze in een volgende droom en weet je zo waarover je droomt. Eens je weet waarover je droomt, bepaal je zelf de onderwerpen".


15 procent behoeft geen training en kan makkelijk lucide dromen opwekken. Voor de anderen breekt een periode van intensieve training aan. Eenmaal gelukt, kan je het onderbewuste sturen, help je nachtmerries de laan uit en los je zelfs problemen op. Er in geloven dat het echt zal gebeuren, is een eerste vereiste.


De wetenschap buigt zich al langer over het fenomeen en bestempelen de lucide toestand als 'wetenschappelijk aanvaard'. Intussen zien ook sportpsychologen heil in het dromenbewustzijn. Dromen zouden een perfecte trainingsmethode zijn om een mentale en fysieke boost aan atleten te geven.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Firenze dreigt zijn David te verliezen

Firenze dreigt zijn David te verliezen





Advocaten van de Italiaanse staat bereiden een zaak voor tegen de stad Firenze met als inzet de wereldberoemde David van Michelangelo. Volgens de advocaten van minister van Cultuur Bondi zijn er historische bewijzen opgedoken die aantonen dat het meesterwerk sinds de Italiaanse eenmaking in 1861 van de overheid is, zo meldt het Laatse Nieuws. Matteo Renzi, de burgemeester van Firenze, betwist dat. Hij belooft tot de laatste snik te vechten voor het beeld.

De rechtmatige eigenaar van David, die elk jaar 9,8 miljoen euro in het laatje brengt dankzij de ruim anderhalf miljoen bezoekers die hem komen bewonderen, zal ook de inkomsten opstrijken, en daar is het natuurlijk allemaal om te doen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portie woede maakt gezonder

Portie woede maakt gezonder



Wil je graag het laatste woord en kom je op voor je mening, wandel je gegarandeerd gezonder door het leven. Nieuw Amerikaans onderzoek bewijst dat een portie woede of argumentatiedrang goed zijn voor je gezondheid. Conflicten vermijden en de dingen op je maag laten liggen, leiden alleen maar tot meer stress.


Wie conflicten en argumenten tracht te omzeilen, ervaart abnormale fluctuaties van het stresshormoon cortisol. Volgens onderzoeksleider en psychologe Dr. Kira Birditt zijn we gelukkiger en meer ontspannen als we de lastige materies met onze partner, baas of kinderen op het juiste moment aanpakken in plaats van wrok te laten etteren. "Relaties hebben een belangrijke invloed op onze dagelijkse handelingen, vooral de problemen met een partner worden beter meteen aangepakt. Hoe we omgaan met problemen, beïnvloedt sterk ons dagelijks welzijn."


De onderzoeker ondervond echter dat de meeste mensen interpersoonlijke problemen trachten te vermijden. Daartoe werden gegevens van 1.842 volwassenen tussen 33 tot 84 jaar geanalyseerd. Vrijwilligers gaven hun eventuele argumenten mee of vertelden als ze de confrontatie bewust hadden vermeden. Ook speekselmonsters werden afgenomen.


Degenen die conflicten vermeden, bleken meer lichamelijke klachten als misselijkheid of pijn te ervaren. Ook het cortisolpatroon bleek hoger wat erop duidde dat ze langer stress voelden.


Cortisol kent een piek in de ochtend waarna het stresshormoon geleidelijk daalt. Mensen die argumenten vermeden, bleken 's ochtends een hogere stijging te kennen met een tragere daling tot gevolg. Zo kalmeerden ze gedurende de dag minder snel. Eerder onderzoek toonde al aan dat emotie oppotten, sneller doet sterven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Fogerty - Have You Ever Seen The Rain?

John Fogerty - Have You Ever Seen The Rain?

Klik op de foto om hem te beluisteren






John Cameron Fogerty (Berkeley, Californië, 28 mei 1945) is een Amerikaans singer-songwriter. Hij is vooral bekend als voorman van de rockgroep Creedence Clearwater Revival. Karakteristiek is zijn raspende stem en pakkende gitaar-riffs.

Fogerty en zijn broer Tom vormden een bandje in El Cerrito, Californië, aan het eind van de vijftiger jaren, als Tommy Fogerty and the Blue Velvets. De naam werd, door toedoen van de platenmaatschappij die hen wilde contracteren (Fantasy), veranderd in The Golliwogs in 1964.

In 1968 bracht de band hun eerste album uit onder de naam Creedence Clearwater Revival. Deze naam had de band in 1967 aangenomen. Hierop stonden onder andere covers waaronder Susie Q en I Put a Spell on You, die hun eerste hits werden. Nadien volgde vele hitsingles waaronder Proud Mary, Fortunate Son, Up Around The Bend, Green River, Down On The Corner, Travelin' Band, Lookin' Out My Back Door, Bad Moon Rising, en Who'll Stop The Rain.

Door spanning onderling vertrok Tom na het zesde album Pendulum. De andere bandleden wilden meer invloed in de composities en uitvoering, aangezien Fogerty de bepalende factor was. Dit experiment duurde één album, Mardi Gras, en de groep ging in 1973 uit elkaar.

Fogerty bracht nadien enkele soloalbums uit. In 1973 brengt hij Blue Ridge Rangers uit met country-covers, waarbij hij alle instrumenten zelf bespeelt. In 1975 brengt hij John Fogerty uit waar onder andere Rocking All Over The World op staat, dat later een grote hit zal worden voor Status Quo. Ondertussen ruziet Fogerty met Fantasy Records over de royalty's van zijn CCR-songs. In 1985 komt Centerfield uit. Dit wordt een succes in de VS. Op dit album staat het nummer The Old Man Down The Road. Platenmaatschappij Fantasy klaagt Fogerty aan omdat dit nummer teveel zou lijken op Run Through The Jungle  van CCR. Fogerty wint het proces door de songs voor te spelen in de rechtszaal. Hierbij weet hij de rechter ervan te overtuigen dat het wel degelijk een andere song is. Maar de mogelijkheid op een eventuele reünie is voor altijd verkeken, zoals Fogerty in interviews benadrukt. Dit wordt versterkt door het overlijden van Tom Fogerty in 1990. In 1986 kwam het album 'Eye of the Zombie' uit, wat door critici slecht werd ontangen. Hierna trok Fogerty zich voor lange tijd terug uit de muziekwereld. In 1993 wordt Creedence Clearwater Revival in de Rock and Roll Hall of Fame  opgenomen. Fogerty weigert met zijn oud-collega's op te treden tijdens deze huldiging en speelt enkele CCR-nummers samen met Bruce Springsteen. Pas in 1997 komt Fogerty met een nieuw album, Blue Moon Swamp en wordt bekroond met een Grammy Award. In 1998 komt het live-album Premonition uit waarbij hij onder andere weer zijn oude CCR-songs ten gehore brengt. In 2004 wordt het album Deja Vu (All Over Again)  uitgebracht. Inmiddels zijn Fogerty en Fantasy Records weer verzoend met elkaar, wat Fogerty weer de gelegenheid geeft zijn oude repertoire op te pakken. De reden is dat Fantasy is verkocht en het nieuwe management de zaak met Fogerty schikt. In 2006 wordt onder het label van Fantasy een verzamelalbum uitgebracht van CCR-songs en songs van Fogerty zelf, genoemd "The Long Road Home".
Fogerty heeft in september 2007 een nieuw studio-album uitgebracht en gaat weer op wereldtournee. Dit nieuwe album heet "Revival". Als onderdeel van de "Revival Tour" trad Fogerty op 20 juni 2008 op in Ahoy Rotterdam.
Op 2 september 2009 komt er een nieuw album uit. Het is een vervolg van de "blue ridge rangers" uit 1973 en heeft als titel 'Blue ridge rangers rides again'. Het betreft hier wederom covers uit de country en western scene van o.a John Denver & Ricky Nelson. Ook staat hier een eigen cover op 'Change in the weather' van het album 'Eye of the zombie' uit 1986.


In songs als Who'll Stop The Rain, Have You Ever Seen The Rain en Fortunate Son levert Fogerty kritiek op de Vietnamoorlog. Vandaar dat deze muziek prominent aanwezig is in de populaire televisieserie Tour of Duty.
Met het album Deja Vu (All Over Again) levert Fogerty kritiek op de Irak-oorlog en wijst op de vergelijking (Deja Vu) met de Vietnamoorlog.

Veel liederen gaan over het diepe zuiden van Amerika. Fogerty kende dit deel van zijn land alleen uit verhalen, die hij als kind gretig tot zich nam, aangezien hij in een voorstad van San Francisco is geboren en getogen.
Het mysterieuze van het moerasland inspireerde hem tot songs als Walking On The Water, Green River, Born On The Bayou, Bad Moon Rising en It Came Out Of The Sky. Fogerty zingt hierom met een aangedikt 'Southern' accent en draagt vaak een houthakkersblouse.

Er gaan geruchten dat met Proud Mary mari(y)huanna bedoeld wordt. Fogerty zelf verklaart dat het verhaal draait om een stoomboot en dat hij vaak woorden en teksten achter elkaar zet omdat ze lekker klinken en niet altijd een verhaal te vertellen hebben. Zo is Willy and the Poor Boys, de naam van een CCR-album én een zin in het refrein van Down On The Corner, gebaseerd op Winnie de Poeh. Hieruit blijkt dus dat Fogerty niet altijd zijn teksten voor een onderliggende boodschap gebruikt.




» Reageer (0)
16-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandalen takelen Brussels Bloementapijt toe


Vandalen takelen Brussels Bloementapijt toe



Twee vandalen hebben zaterdagochtend het Bloementapijt op de Brusselse Grote Markt toegetakeld. Dat meldt het Brusselse parket.

De twee dertigers, die een glas te veel op hadden, waren over de omheining gekropen en tussen de bloemen gaan lopen. Een van hen was op de grond gaan liggen en had zwembewegingen gemaakt. Een politiepatrouille merkte de twee op en rekende hen onmiddellijk in.
 
De onderhoudsdiensten van de stad Brussel hebben het tapijt, dat over een oppervlakte van twee vierkante meter beschadigd was, hersteld. De twee vandalen werden na verhoor vrijgelaten en zullen later de factuur voor de herstelwerkzaamheden toegestuurd krijgen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 4 tienjarigen heeft eigen spaarrekening

1 op 4 tienjarigen heeft eigen spaarrekening


http://img196.imageshack.us/img196/146/spaarrekening.jpg



Zestig procent van de tienjarigen krijgt gemiddeld 16 euro zakgeld per maand. Ook beschikt 1 op 4 van deze leeftijd al over een eigen bankrekening, zo blijkt uit cijfers van het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO).
Vanaf hun twaalfde tonen kinderen interesse in banken. En toch beschikken heel wat tienjarigen al over een bankrekening. Kinderen kunnen op elke leeftijd een spaarrekening openen, zelfs zonder toestemming van de ouders. De bank moet de ouders daar niet van op de hoogte brengen.


Jongeren kunnen wel pas geld afhalen vanaf zestien jaar, met een limiet van 125 euro per dag. Ze mogen ook per dag voor hetzelfde bedrag aan overschrijvingen doen.

Met de toestemming van de ouders mogen kinderen al vanaf hun 12de zelf geld afhalen. Ook ouders mogen geld afhalen als dat 'in het belang is van het kind' . Vanaf 18 jaar mogen de jongeren vrij over hun geld beschikken.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liever zand verkopen dan bedelen


Liever zand verkopen dan bedelen


http://img819.imageshack.us/img819/9433/takalakoyes.jpg


Zowat tweehonderd vrouwen in de Nigerese hoofdstad Niamey komen aan de kost door zand te verkopen. Je hebt er geen beginkapitaal voor nodig, alleen spieren en doorzettingsvermogen. Het harde labeur helpt de arme vrouwen hun trots te bewaren.


De vrouwen staan bekend als 'takalakoyes', een naam in het Zarma die verwijst naar het houten juk waarmee ze hun zware kalebassen met gezeefd zand transporteren. Ze leveren dat zand aan metsers die kleine opdrachten uitvoeren en aan marktkramers die hun klanten op een zuivere ondergrond willen verwelkomen. Maar de meeste afnemers zijn stedelingen die hun binnenplaats willen verfraaien met wit zand.


De takalakoyes zelf leven aan de rand van Niamey. Ze komen uit de dorpen in de buurt en trokken naar de hoofdstad op zoek naar werk. "Het is geen vrouwenwerk, maar we hebben geen keuze", zegt Hadi Moussa. Ze komt uit Karma, op ongeveer 50 kilometer van Niamey. "Als je veel kinderen hebt en het inkomen van je man zelfs amper voldoende is om iedereen te eten te geven, moet je wel iets ondernemen", zegt haar collega, Fati Gna. "We doen dit werk zodat we kunnen eten zonder te moeten bedelen."
 

Gna leunt afgepeigerd tegen een muur. 's Nachts ben ik zo moe dat ik bijna niet kan slapen", klaagt ze. De takalakoyes stappen drie tot vijf keer per dag naar plekken rond de stad waar goed zand te vinden is - aan de rand van akkers, in verlaten steengroeven of op rivierbanken. Overal kan je wel vrouwen zien zitten die zand aan het zeven zijn.


In de stad krijgen ze voor 20 kilogram zand ongeveer 250 CFA-frank, 40 eurocent. "Dat is verschrikkelijk weinig, en toch zijn er afnemers die nog proberen af te dingen", zegt Hadjia Haoua, een medewerkster van een organisatie in Niamey die werkt rond geweld tegen vrouwen. Gemiddeld verdienen de zandventers 750 tot 1000 CFA-frank (1,2 tot 1,5 euro) per dag. Dat is niet weinig voor een land waar veel mensen met minder dan een euro per dag moeten rondkomen.

Mery Abdou, een veteraan van de takalakoyes, zegt dat ze door geduldig sparen al een koe en vier geiten heeft kunnen kopen. Ramatou Ali, die nog maar drie jaar zand verkoopt, heeft al een lam kunnen kopen. Dit jaar hoopt ze ook genoeg bijeen te krijgen voor een matras voor haar dochter, die nog bij haar man op het platteland leeft.


Anders dan de grote zandleveranciers moeten de takalakoyes geen belastingen betalen. Maar ze krijgen het soms wel aan de stok met de eigenaars van de gronden waar ze hun zand vandaan halen. "Ze jagen ons weg, ze zeggen dat we hun erfenis opgraven", zegt Abdou.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!