Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




24-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patti Smith - Because The Night

Patti Smith - Because The Night

Klik op de foto om ze te beluisteren






Patti Smith (Chicago (Illinois), 30 december 1946) is een Amerikaanse rockzangeres en dichteres. Zij wordt wel beschouwd als een voorloper van de punkbeweging, maar is in feite meer verwant aan artiesten als The Velvet Underground en Bob Dylan. De arrangementen van haar nummers zijn vaak vrij complex en er komen ook lange improvisaties voor.


Zij brak door met haar album Horses in 1975. Daarna volgden nog o.a. Radio Ethiopia en Easter. Haar laatste CD kwam uit in 2007 en heet Twelve', deze bevat twaalf covers uit de jaren '60-'70, gebracht op een eigenzinnige manier .



» Reageer (0)
23-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijk hormoon om te bruinen duikt op in België

Gevaarlijk hormoon om te bruinen duikt op in België


http://oi47.tinypic.com/ax20oy.jpg


Het illegale hormoon 'Barbie drug', waarmee je in een maand mooi bruin kunt worden, is opgedoken in België. Bij een dealer in het West-Vlaamse Ardooie werden 500 pakketjes van het spul aangetroffen. De vondst kwam er nadat een vrouwelijke klant met ernstige huidklachten in het ziekenhuis was beland, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Melanotan is een verboden product. Het Geneesmiddelenagentschap waarschuwt dat onlinebestellingen levensgevaarlijke stoffen kunnen bevatten. "Bij een test in een van onze laboratoria bleek er in melanotan-poeder insuline te zitten", aldus het agentschap. "Dat inspuiten is voor niet-diabetici levensgevaarlijk."

"De dealer wordt vervolgd op basis van de dopingwet, omdat melanotan van oorsprong een hormonaal product is. Hij riskeert vijf jaar cel en een boete tot 100.000 euro", zegt hormonenmagistraat Johan Lescrauwaet. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jubelparkmuseum herdenkt 150ste geboortedag Henry van de Velde

Jubelparkmuseum herdenkt 150ste geboortedag Henry van de Velde

http://oi49.tinypic.com/33yrvyr.jpg


In het Brusselse Jubelparkmuseum wordt in de herfst van 2013 een overzichtstentoonstelling georganiseerd van het leven en het werk van de veelzijdige kunstenaar en architect Henry van de Velde. Volgend jaar is het 150 jaar geleden dat van de Velde geboren werd.

"De tentoonstelling 'Henry van de Velde - Passie, functie en schoonheid' zal een chronologisch overzicht van het leven en het werk van deze veelzijdige kunstenaar brengen aan de hand van een nooit eerder gezien ensemble kunstwerken en vele documenten zoals foto's en brieven", luidt het in een mededeling van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis.

Van de Velde (1863-1957) werd opgeleid als kunstschilder, maar ontwikkelde zich tot een veelzijdig kunstenaar. Hij ontwierp onder meer meubels, zilverwerk, porselein, juwelen en boekbanden, maar is ook bekend van gebouwen als de Boekentoren van de universiteit van Gent en de villa Bloemenwerf in Ukkel. Van de Velde stond aan de wieg van de kunstschool waaruit het Bauhaus zou ontstaan en richtte in Brussel de kunstschool Ter Kameren op.

De restrospectieve "Henry van de Velde - Passie, functie en schoonheid" loopt van 13 september 2013 tot 12 januari 2014 in het Jubelparkmuseum. Hij is in het voorjaar van 2013 al te zien in het Neues Museum Weimar in Duitsland.



» Reageer (0)
22-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Modeontwerpster Kaat Tilley (52) overleden

Modeontwerpster Kaat Tilley (52) overleden


http://oi50.tinypic.com/jkf8ep.jpg


De bekende Belgische modeontwerpster Kaat Tilley is overleden. Dat meldt de VRT. Volgens een mededeling van haar familie stierf ze heel onverwacht aan een virale infectie. Tilley werd amper 52 jaar.

Met grote verslagenheid en immens verdriet melden wij het plotse overlijden van Kaat Tilley, op de dag dat de zon het hoogst in de hemel staat", laat haar familie weten.

"Haar levenslange kruistocht voor schoonheid is abrupt afgebroken door een virale infectie. Zij blijft verder leven in de harten van velen, net als de wereld die ze met zoveel liefde en overgave gecreëerd heeft."

Kaat Tilley studeerde cum laude af aan de mode-academie in Antwerpen, met haar eindcollectie 'Mahler and Venice'.

"Kaat Tilley heeft altijd haar stijl behouden: prinsessenjurken, etherisch, romantisch", vertelde modejournaliste Veerle Windels aan Radio 1. En die stijl werd bij heel wat beroemdheden gesmaakt. Zo ontwierp ze onder meer outfits voor Barbra Streisand, Diana Ross, Naomi Campbell en Halle Berry.

"Maar Kaat kende ook heel wat problemen. Ze had verschillende zakenpartners en haar zaken gingen meermaals over kop", aldus Windels. Zo gingen haar winkels in het najaar van 2010 failliet. Daarna startte ze wel nog een nieuw modelabel op.

De jongste jaren raakte Tilley echter meer bekend door haar schilderijen. "De laatste jaren was ze niet meer zo met mode bezig. Ze leefde teruggetrokken in haar huis, waar ze vooral schilderde", bevestigt Agnes Goyvaerts, moderedactrice van De Morgen.

Ook zelf gaf Tilley aan dat ze meer een schilderes was dan een modeontwerpster. "Als kind wilde ik zangeres worden, en later danseres. Dan dacht ik eraan vroedvrouw te worden, maar uiteindelijk ben ik gaan tekenen", zei ze ooit zelf.

"Tilley maakte prachtige boeken met fijne, kleine tekeningen voor ze aan collecties begon. Ze zag zichzelf niet als modeontwerpster, was helemaal niet met trends bezig. Ze kwam ook na de generatie van de fameuze zes van Antwerpenpen. De concurrentie was toen enorm groot, ze sprak daar met enige bitterheid over", weet Goyvaerts.

"Ze is begonnen met feest- en bruidskledij, maar viel buiten het modecircuit. Ze had een winkel in de Koningsgalerij en maakte kostuums voor Zap Mama, MadreDeus. Ze zat vooral in de kunstwereld. Zo zal ze dan ook herinnerd worden: als iemand die in jaren negentig heel groot was en in een sfeer zat die aansluit bij theater."

Op gezondheidsvlak kende Tilley ook problemen, toen in 1989 kanker ontdekt werd. "Ik heb mijn kanker vertaald in iets moois en goeds", zei ze daarover op de website van de Vlaamse Liga tegen kanker. "Vroeger was ik gesloten en verlegen, nu durf ik recht voor de raap mijn gedacht te zeggen. Nu stap ik op het probleem af en terwijl ik het bij het nekvel grijp, zeg ik "O, is het dat maar"."

Het overlijden van Tilley komt erg onverwacht. "Ik schrok heel erg, gisteren op haar Facebook las ik nog dat alles klaar was voor de verkoop van  haar archief dit weekend. Het is totaal onverwacht", aldus Agnes Goyvaerts.

Volgens de mededeling van haar familie is Tilley overleden aan een virale infectie. De modeontwerpster laat twee dochters achter. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droomjob? Minder dan 1 op 5 bereikt ambities uit jeugd

Droomjob? Minder dan 1 op 5 bereikt ambities uit jeugd


http://oi46.tinypic.com/bim5qx.jpg


Als je klein bent, dan krijg je te horen dat je 'later alles kan worden wat je maar wil'. Heel wat kinderen denken dan ook te weten hoe hun latere carrière er zal uitzien. Die dromen komen echter maar zelden uit.

Volgens een Britse enquête oefent namelijk minder dan één op de vijf werknemers (15 procent) de job uit waar hij tijdens zijn kindertijd van droomde. De overige 85 procent, bij wie het niet lukte, is daar vaak gefrustreerd over.

Meer dan één op de tien mannen (14 procent) bekende dat ze als kleine jongen het liefst voetballer wilden worden. Ook piloot (11 procent) en soldaat (7 procent) was voor velen een droomberoep.

Twintig procent van de ondervraagde vrouwen wilde dan weer verpleegster worden, op de voet gevolgd door leerkracht.

Politicus was voor beide geslachten het minst aantrekkelijke beroep, met slechts één procent dat daarvan droomde als kind.

De enquête bij 1.044 Britse volwassenen werd uitgevoerd door 'Opinion Matters', in opdracht van JCB Toughphones. "Het is jammer dat maar weinig mensen hun ambities kunnen waarmaken, maar natuurlijk kan niet iedereen een professionele voetballer worden", zei Jason Kemp van het bedrijf.

Bij het maken van hun studiekeuze, moeten tieners dan ook beseffen dat een carrière niet altijd uitdraait zoals je verwacht. Vasthouden aan je kinderdromen is niet altijd mogelijk, of zelfs niet altijd een goed idee. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luipaard gered uit waterbassin

Luipaard gered uit waterbassin


http://oi50.tinypic.com/aebkmp.jpg


Op een theeplantage in het Indiase Haskhowa, 45 kilometer van Siliguri, kwam eergisteren een luipaard in de problemen nadat het in een waterreservoir was gevallen. Er kwam een team van het Mahananda Wildlife Sanctuary, een ladder en een net aan te pas om de katachtige uit het bassin te krijgen.

Eind goed, al goed: het imposante mannetje, dat wellicht meer dan zestig kilogram weegt, kwam er heelhuids vanaf .




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisdrank en chocolade vier keer duurder op Brussels Airport

Frisdrank en chocolade vier keer duurder op Brussels Airport


http://oi45.tinypic.com/nmkd4l.jpg


Frisdrank en chocolade koop je beter niet op Brussels Airport, want die producten zijn er tot bijna vier keer zo duur als in de winkels in de stad. Dat blijkt uit een onderzoek van reisbijstandsorganisatie Touring in samenwerking met haar Nederlandse zusterorganisatie ANWB.

Shoppen in de luchthaven blijkt in de meeste gevallen wel nog altijd goedkoper dan in de stad, maar de prijsverschillen tussen de luchthavens onderling zijn heel groot. Voor het onderzoek werden 60 producten vergeleken in elf grote Europese luchthavens en in de stadswinkels van München, Amsterdam en Brussel.

In Brussels Airport is de consument wel aan het goede adres voor kleding. Voor parfum ben je het goedkoopste af in Londen, voor eten en chocolade is dat München. Elektro, cd's en dvd's zijn het duurst in Amsterdam. Tabaksproducten, alcohol, elektro, frisdrank en eten zijn in het leeuwendeel van de gevallen duurder op de luchthaven.

Over het algemeen is Londen de goedkoopste luchthaven en Praag de duurste. Voor de meeste producten ben je wel nog altijd goedkoper af in de luchthaven. Het taxfree systeem werd in 1999 weliswaar afgeschaft, maar de Belgische luchthavenshops hebben beslist om de 21 procent btw toch niet door te rekenen aan de klant.

Door de grote onderlinge prijsverschillen tussen de luchthavens is het voor de reiziger wel moeilijk om een efficiënte koopstrategie uit te dokteren. Touring raadt aan zich eerst te informeren alvorens te shoppen op de luchthaven. De organisatie vraagt wel een meer eenduidige prijzenpolitiek en vergelijkende tabellen op de luchthavenwebsites van de prijzen op de verschillende bestemmingen.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meat Loaf - I'd Lie For You

Meat Loaf - I'd Lie For You

Klik op de foto om hem te beluisteren






Meat Loaf, geboren als Marvin Lee Aday (Dallas, 27 september 1947), is een Amerikaanse rockzanger en acteur. Hij werd vooral bekend door zijn rockhit Paradise by the Dashboard Light van zijn album Bat Out Of Hell (1977), die hij zong met Ellen Foley. De teksten en muziek zijn van Jim Steinman.

Meat Loafs optredens worden gekenmerkt door theatrale acts. In een interview in de Volkskrant in 2003 zei hij: "De meeste rockbands denken dat het voldoende is gewoon hun liedjes te spelen. Ik niet. Mensen moeten meegesleept worden in een drama. Ieder hoekje van het podium moet worden benut. [...] Een beetje op en neer springen is niet genoeg. Je moet alles uit de kast halen en je inleven in een rol, elke dag weer."

In 1994 won Meat Loaf de Grammy Award for Best Rock Vocal Performance, Solo voor zijn "I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That)".



» Reageer (0)
21-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drinkwater 64 procent duurder in zes jaar tijd

Drinkwater 64 procent duurder in zes jaar tijd


http://oi49.tinypic.com/2dlp73q.jpg


Drinkwater is in België tussen 2005 en 2011 64 procent duurder geworden. Dat blijkt vandaag uit een studie van de federale overheidsdienst Economie over de drinkwatersector.

De drinkwaterprijs blijkt sinds 2005 fors gestegen. In 2011 bedroeg de totale waterprijs (btw inclusief) in België 3,85 euro per kubieke meter, 63,9 procent meer dan in 2005 (2,35 euro). Voornamelijk de toename van de zuiverings- en saneringskosten (+175,4 procent in 2011 ten opzichte van 2005) is hiervan de oorzaak.

Volgens de FOD Economie zijn deze kosten het gevolg van de Europese Waterrichtlijn, die aan de basis ligt van de reorganisatie van de watersector in België. De omzetting van die Europese richtlijn naar regionaal recht heeft forse veranderingen in de sector teweeggebracht, ook voor de tariefstructuur. De stijging van de vaste (abonnements)kosten en van de uitgaven voor het eigenlijke waterverbruik bleef tussen 2005 en 2011 relatief beperkt tot respectievelijk 33,4 procent en 20,9 procent.

Op regionaal niveau betaalde de verbruiker in 2011 het minste in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (3,42 euro per kubieke meter). In Vlaanderen bedroeg de totale waterprijs per kubieke meter gemiddeld 3,83 euro, in Wallonië 4,03 euro. De gemiddelde waterprijs steeg het sterkst in Vlaanderen: +69,3 procent in 2011 ten opzichte van 2005. In Wallonië en Brussel was de stijging wat beperkter, met respectievelijk +59,1 procent en +49,1 procent. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermijd ontsierende witte lijntjes bij het zonnen

Vermijd ontsierende witte lijntjes bij het zonnen


http://oi46.tinypic.com/33a9hk1.jpg


Een bruin tintje doet die frisse zomerjurk net iets beter uitkomen, daar is haast elke vrouw het over eens. Maar niets is zo ontsierend als ingebrande witte lijntjes van je bikini of badpak. Vermijd deze beautyblunder met onderstaande tips.

Badpakken met uitsparingen aan de buik en asymmetrische bikini's zijn tegenwoordig erg hip, helaas zorgen ze er wel voor dat je niet mooi egaal bruint op het strand. Als je dan een strapless jurk hebt klaarliggen voor een feestelijke gelegenheid als een zomerbruiloft zijn die vreemde witte lijntjes helaas niet zo elegant. Als je weet dat je er tiptop moet uitzien in je feestoutfit, blijf dan de dagen ervoor uit de zon. Wil je toch ontspannen op het strand, zet je dan enkel in de schaduw en bedek je lichaam met donkere kledij. Witte stukken zijn voelen echter minder warm aan, maar ze voorkomen niet dat de zonnestralen je huid kleuren.

Het lijkt misschien een evidentie, maar wanneer je naakt zont, heb je geen last van lijntjes. De moeilijkheid is een goede plek te vinden waar je dit kan doen, een afgesloten plekje in je eigen tuin is een goede optie. Zorg er wel voor dat je jezelf, en zeker plekjes die niet vaak in de zon komen, goed insmeert met een hoge beschermingsfactor. Deze moet je minstens een halfuur op voorhand aanbrengen om te voorkomen dat de crème er snel afgaat.

Kies een bandeautopje zonder bandjes, nog beter is zwemkledij te dragen die de zon doorlaat. Dit zijn bikini's en badpakken gemaakt in een stof waarop een speciale weeftechniek is toegepast. Onder meer het merk Kiniki is gespecialiseerd in dit soort kleding en biedt fashionable modellen aan. Wanneer je dit draagt, is het nog ontzettend belangrijk je goed te smeren om zonnebrand en huidkanker te voorkomen. Deze stoffen beschermen namelijk niet tegen de schadelijke stralen van de zon. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eetstoornis treft 50-plussers even hard als tienermeisjes

Eetstoornis treft 50-plussers even hard als tienermeisjes


http://oi47.tinypic.com/vjifl.jpg


Over anorexia wordt meestal gesproken als een tiener- en zelfs kinderprobleem, maar daar stopt het helemaal niet. Volgens een grootschalige studie in de Verenigde Staten worden ook steeds meer vrouwen tussen 50 en 80 jaar getroffen door eetstoornissen.

Het gaat om een studie bij zo'n 2.000 Amerikaanse vrouwen ouder dan 50, die uitgevoerd werd door een team van de University of North Carolina. Zij stelden vast dat velen van hen een problematische relatie met eten hebben, wat kan leiden tot onder andere anorexia, boulimie of een verslaving aan vermageringspillen of intensief sporten.

Verrassend was dat maar maar liefst 70 procent van hen nog steeds probeert om kilo's te verliezen door te diëten. 41 procent bekende dagelijks haar lichaam te bekijken in de spiegel, terwijl 40 procent zich enkele keren per week (of meer) weegt.

Daarnaast was bijna twee derde (62 procent) ervan overtuigd dat hun lichaam en gewicht een negatieve invloed hebben op hun leven. Zo voelt 79 procent zich niet goed in zijn vel en denkt 64 procent daar zelfs dagelijks aan. 66 procent is dan ook niet tevreden over haar lichaam, met vooral complexen over de buik (86 procent) en de lichaamsvorm (73 procent).

Verder bekende 8 procent dat ze de afgelopen vijf jaar al eens braakten na een maaltijd, om het calorierijke voedsel uit hun lichaam te verwijderen. Meer dan 3,5 procent had de afgelopen maand dan weer last van vreetbuien.

Heel wat vrouwen doen ook een beroep op ongezonde methodes om af te vallen. Zo'n 8 procent slikt wel eens gevaarlijke dieetpillen, terwijl 7 procent extreem veel en hard sport. Anderen gebruiken dan weer diuretica (plaspillen, 2,5 procent) of laxeermiddelen (2 procent).

"We weten erg weinig over hoe vrouwelijke 50-plussers denken over hun lichaam", zegt onderzoeksleidster dr. Cynthia Bulik. "Algemeen wordt aangenomen dat oudere vrouwen eetstoornissen 'ontgroeien', maar niemand deed de moeite om het hen te vragen. Dat deden wij wel, en met verrassende resultaten."

Van de proefpersonen had 29 procent te maken met overgewicht, terwijl 27 procent obees was.De gemiddelde leeftijd van de proefpersonen was 59 jaar. De eetstoornissen kwamen vooral voor bij vroege vijftigers, maar ook 75-plussers hadden er nog last van.

"We mogen ons dus niet blind staren op de leeftijd als het aankomt op eetstoornissen", vindt dr. Bulik. "Dokters moeten alert blijven voor de symptomen en ook het gewicht van oudere vrouwen in de gaten houden."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appels helpen af te vallen... als je de schil ook opeet

Appels helpen af te vallen... als je de schil ook opeet


http://oi47.tinypic.com/i29jfb.jpg


Dagelijks een appel eten kan je enkele kilo's helpen te verliezen, maar dan moet je wel de schil ook opeten. Een chemische stof die zorgt voor de glans van dit fruit stimuleert het lichaam namelijk meer calorieën te verbranden.

Muizen die vette voeding aten waarin ook de stof ursolic zuur verwerkt was, kwamen minder gewicht bij dan degenen die ongezond aten zonder dit bestanddeel. Daarnaast houdt dit zuur de bloedsuikerspiegel laag en voorkomt het dat de lever vet opslaat. Onderzoekers aan de universiteit van Iowa ontdekten tevens dat ursolic zuur ook de groei van spieren en bruin vet stimuleert. Je vindt deze stof ook in veenbessen, pruimen en basilicum, oregano en thijm.

Professor Christopher Adam: "Aangezien spieren zeer goed zijn voor het verbranden van calorieën, kan de toename van spiermassa bij de muizen die ursolic zuur kregen voldoende zijn om te verklaren waarom deze stof overgewicht beperkt. We waren wel verrast dat deze stof ook het bruin vet doet toenemen, wat het verbranden van calorieën stimuleert, dit helpt het lichaam ook tegen obesitas te beschermen." 

Daarnaast kan deze stof ook ouderen helpen te voorkomen dat hun spieren zich afbreken op latere leeftijd. Dit beperkt het risico op moeilijk geneesbare blessures. Professor Adams wil nu onderzoeken of appelschil even goed is voor mensen als voor muizen. Zo kan hij ontdekken hoeveel appels we nodig hebben om meer spiermassa te kweken en een slankere taille te krijgen. Als dit aantal erg hoog is, kan ursolic zuur in een pil of supplement verwerkt worden. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom een Big Mac er nooit uitziet als op het menu

Waarom een Big Mac er nooit uitziet als op het menu

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Na een vraag van een Canadese hamburgerliefhebster waarom de hamburgers die je koopt bij McDonald's er altijd anders uitzien dan de burgers die het bedrijf in zijn advertenties toont, besloot de Canadese marketing-director Hope Bagozzi om de wereld een blik achter de schermen te bieden van de 'food-styling' bij haar bedrijf.

Urenlang worden de hamburgers gepimpt tot ze er op hun sappigst, smakelijkst en grootst uitzien tijdens de fotoshoot. Er worden allerlei trucjes gebruikt om de ingrediënten goed te laten uitkomen. Zo worden ketchup en mosterd bijvoorbeeld aangebracht met een spuitje.

Bagozzi benadrukt wel dat alle ingrediënten die op de advertenties te zien zijn ook effectief in de burgers zitten. Ze worden enkel wat meer benadrukt en beter gepresenteerd. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy DeVille - I Call Your Name

Willy DeVille - I Call Your Name

Klik op de foto om hem te beluisteren






Willy DeVille, pseudoniem van William Borsey (Stamford (Connecticut), 25 augustus 1950 – New York, 6 augustus 2009), was een Amerikaans zanger en liedjesschrijver. Hij maakte aanvankelijk naam als zanger en voorman van de band Mink DeVille en scoorde met deze band in 1978 de internationale hit Spanish Stroll.



» Reageer (0)
20-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de kans groot is dat je nieuwe jurkje al gedragen is

Waarom de kans groot is dat je nieuwe jurkje al gedragen is

http://oi47.tinypic.com/2qu88jd.jpg


Als jij onlangs een dure jurk of rok gekocht heb, dan bestaat er een kans dat die al eens gedragen werd door iemand anders. Maar liefst één op de acht vrouwen koopt namelijk een duur kledingstuk, draagt het één keer op een avondje uit en brengt het de volgende dag terug naar de winkel. Een gelegaliseerde vorm van winkeldiefstal, vinden experten.

Bovendien is het werkelijke cijfer wellicht nog veel hoger dan één op acht. Veel shoppers zijn namelijk te beschaamd om toe te geven dat ze zoiets doen. "Het is niet iets dat veel mensen zullen bekennen. Ze willen er geen aandacht op vestigen", zegt sociaal psychologe Sandra Wheatley. "Het is dan ook een, weliswaar gelegaliseerde, vorm van winkeldiefstal."

Van degenen die het wel durfden bekennen in een enquête van OnePoll, deed ongeveer de helft het om financiële redenen. Door de economische crisis kunnen ze zich namelijk geen dure merkkledij (meer) veroorloven. 18 procent doet het dan weer om een heel andere reden: zij houden van het spannende gevoel dat ze erdoor krijgen.

De enquête bij 2.000 vrouwen toonde ook aan dat het 'lenen' vooral gebeurt ter gelegenheid van een trouw. Anderen doen het voor een doop, een gala of een kerstfeest.

Verder bleek ook dat vooral vrouwen tussen 18 en 24 jaar het doen, goed voor ongeveer 16 procent van alle ondervraagden. Daarnaast bekende ook 14 procent van de 25- tot 31-jarigen wel eens kleren terug te brengen.

Eén van hen was de 24-jarige Hannah Priddey, een studente aan de universiteit van Bristol. Zij kocht om de twee weken een glamoureuze outfit die ze daarna terugbracht, en dat gedurende de afgelopen vier jaar. Per keer gaf ze ongeveer 70 pond (of 86 euro) uit, waardoor ze duizenden ponden spaarde.

"De meeste kleren waarmee ik het deed, waren zodanig duur dat je ze maar één keer kan dragen op een speciale gelegenheid", zegt Hannah. "Door het beperkte gebruik, zijn die kleren eigenlijk het geld niet waard. Ik was een studente met een beperkt budget, en spaarde zo heel wat geld uit."

Tegenwoordig doet Hannah het echter niet meer. "Ik begon me schuldig te voelen. Het was alsof ik iemands kleren leende zonder toestemming."

En dat vinden ook Britse experten. "Het is begrijpelijk dat mensen meer op hun uitgaven letten in deze moeilijke economische tijden, maar het terugbrengen van kleren na het dragen is oneerlijk en risicovol", vindt de woordvoerder van OnePoll, die de enquête uitvoerde.

Nochtans zijn winkels niet verplicht om goederen terug te nemen die beschadigd zijn. En dat is meestal wel het geval. Want hoewel de meeste vrouwen het prijskaartje niet afknippen, maar verstoppen, zijn ze niet altijd even voorzichtig met de kleren.

Zo had 7 procent al eens een outfit teruggebracht nadat ze erop braakten, terwijl 6 procent morste op een 'geleende' outfit. 8 procent liet het kleedje in kwestie dan weer een hele nacht op de grond rondslingeren en 9 procent bekende dat er overduidelijk een rookgeur in hing. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milow - You Don't Know

Milow - You Don't Know

Klik op de foto om hem te beluisteren






Milow (Leuven, 14 juli 1981), geboren als Jonathan Vandenbroeck, is een Belgische singer-songwriter. De zanger is bekend van zijn hits You don't know en Ayo Technology en was de grote winnaar van de MIA's 2008 en 2009.

Milow werd voor het eerst gehoord op Humo's Rock Rally 2004. Daar stootte hij onmiddellijk door tot de finale, maar een podiumplaats miste hij net. De jury noemde zijn cover van Bruce Springsteens 'Thunder Road' de beste van de jongste editie en oordeelde dat zijn nummer You Don't Know tot de sterkste drie van de wedstrijd behoorde.

In januari 2006 bracht Milow zijn eerste cd uit. The Bigger Picture werd opgenomen in eigen beheer, met behulp van producer Nigel Powell. Om de cd op te nemen werd er beroep gedaan op gastmuzikanten. Onder andere Sergej Van Bouwel (Absynthe Minded), Frederik Sioen en Johannes Verschaeve (The Van Jets).

In hetzelfde jaar, 2006, haalde zijn single One of it De Afrekening. In januari 2007 komt de single You don't know ook binnen in De Afrekening waar het zelfs 3 weken lang op nummer 1 genoteerd staat.

Begin november kwam zijn nieuwe single Dreamers and Renegades uit, welke na nog geen week airplay gebombardeerd werd tot hotshot van Studio Brussel. De single was de voorloper van Milows nieuwe album, Coming of Age, dat vanaf 1 februari 2008 in de rekken lag. Milow stelde dit nieuwe album voor op 6 februari 2008 in Het Depot te Leuven.

De krant De Standaard heeft Milow een plaats op zijn weblog aangeboden. Op Off The Record bracht Milow verslag uit over het producen van zijn platen en hij schrijft nog steeds geregeld over zijn leven als singer-songwriter.

Op 28 juni 2007 opende hij Rock Werchter in de Piramid Marquee.

Op 1 februari 2008 bemachtigde Milow drie MIA's (Music Industry Awards). Twee publieksprijzen: voor beste song en voor beste videoclip. De muzieksector riep hem uit tot beste doorbraak.

Op 7 juni 2008 opende hij TW Classic en op 13 juli 2008 opende hij Werchter Boutique. Hiermee werd hij de eerste artiest ooit die op de alledrie de festivals van Werchter speelde.

In september 2008 bracht hij de single Ayo Technology uit. Het is een cover van de gelijknamige single uit 2007 van 50 Cent, Justin Timberlake en Timbaland.

Op 24 december 2008 speelde Milow live op de Grote Markt in Breda voor het publiek van de Nederlandse versie van het Glazen Huis in het kader van de 3FM-actie 'Serious_Request'. Tijdens het optreden van Milow ging de collectebus rond voor het Rode Kruis ten behoeve van vluchtelingen wereldwijd.

Op 6 februari 2009 bemachtigde Milow vijf MIA's. Hij was daarmee de grote winnaar van de uitreiking van 2009. Milow ontving de prijzen in de categorieën beste soloartiest, beste videoclip, beste pop, beste song en beste download.

Op 12 februari had hij tijdens een opkomende sneeuwstorm een ongeval met een huurauto in IJsland, waar hij was voor de opname van een videoclip voor de single "Out of my hands". De wagen was total-loss, maar er waren geen slachtoffers.


» Reageer (0)
19-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoveel mensen wassen hun handen niet na toiletbezoek

Zoveel mensen wassen hun handen niet na toiletbezoek


http://oi46.tinypic.com/21b5gki.jpg


Miljoenen mensen nemen het niet zo nauw met hygiëne. Zo wast slechts de helft van de volwassenen zijn handen met zeep na een toiletbezoek. Dat wordt vooral toegeschreven aan het drukke leven. 27 procent wil op het werk bijvoorbeeld zo snel mogelijk terug naar zijn bureau, waardoor er geen tijd is om de handen netjes te wassen en te drogen.

Verder bleek ook dat 58 procent van de mannen regelmatig 's ochtends de douche overslaat en ongewassen naar het werk vertrekt. Eén kwart zei daarover dat ze wat extra slaap veel belangrijker vinden dan hygiëne, terwijl één op drie er simpelweg niks om geeft

"Natuurlijk willen we allemaal liever blijven liggen in ons bed, maar het overslaan van een ochtendlijke wasbeurt is zowel anti-sociaal voor de mensen die met ons moeten werken als ongezond. Een douche maakt je niet alleen wakker, maar regelmatig wassen houdt ook de overdracht van bacteriën tegen", zegt professor John Oxford van de Universiteit van Londen.

Bovendien blijft het niet alleen bij een gebrek aan persoonlijke hygiëne, maar worden ook heel wat huishoudelijke klusjes het slachtoffer van onze hectische levensstijl. Dat blijkt uit een rondvraag van Dettol HABIT bij zo'n 2.000 volwassenen.

Eén op twintig ondervraagden gaf toe dat het al een maand geleden was dat ze hun toilet schoongemaakt hadden. Bij 10 procent was dat al twee weken geleden. Een kwart sliep dan weer al een maand in hetzelfde beddengoed.

"Het leven is dan wel veel drukker dan vroeger, maar dat is geen excuus om niet te zorgen voor je eigen basishygiëne, zoals het wassen van je handen, en voor een proper en gezond huis", vindt professor John Oxford.

"Er is een groot verschil tussen een netjes huis en een hygiënisch proper huis", benadrukt de specialist nog. "Als mensen hun bed niet willen opmaken of hun kleren in de kast hangen, dan is dat zo. Maar het is belangrijk om belangrijke oppervlakten schoon te maken en de desinfecteren, zoals het aanrecht in de keuken, gootstenen en natuurlijk het toilet."

En dat gebeurt tegenwoordig veel te weinig. Zo gaf één op de vijf ondervraagden toe dat ze hun koelkast al een jaar niet hadden schoongemaakt of gedesinfecteerd, terwijl één op twintig dat zelfs nog nooit had gedaan. Nochtans is de koelkast een voedingsbodem voor bacteriën, die welig tieren in de koudere temperaturen.

De helft van de ondervraagden laat dan weer het aanrecht in de keuken erg vuil worden, zelfs als ze er rauw vlees of groenten op bereidden. Meer dan de helft zei ook dat ze zelden hun handen wassen voor het koken of eten van een maaltijd.

16 procent dacht - verkeerdelijk - dat 'een beetje vuil en bacteriën goed voor je zijn', terwijl 10 procent vindt dat het te lang duurt om alles proper en bacterievrij te maken. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse zwarte beren kunnen tellen

Amerikaanse zwarte beren kunnen tellen


http://oi46.tinypic.com/u98og.jpg


Zeggen dat mensapen bijzonder gewiekst zijn, is een open deur intrappen. Maar nieuw onderzoek, gepubliceerd in het boek 'Animal Behaviour', heeft aangetoond dat ook Amerikaanse zwarte beren niet te onderschatten zijn. Blijkbaar kunnen de dieren eenvoudige optelsommen maken, een talent dat eerder enkel bij apen ontdekt werd.

Wetenschappers hebben de beren een aantal numerieke tests met stipjes laten uitvoeren op een touchscreen computer. Telkens wanneer de dieren een antwoord goed hadden, werden ze beloond met eten. Volgens de wetenschappers is het de eerste keer dat ze bij een soort die niet ontwikkeld is om sociaal te leven "de mogelijkheid ontdekken om dingen te individualiseren".

Verder onderzoek moet nu uitwijzen of de beren nog meer geavanceerde kwantitatieve vaardigheden bezitten.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 brildragers is bang voor lenzen

1 op 2 brildragers is bang voor lenzen

Klik op de foto om een filmpje te bekijken






De helft van de mensen die een bril draagt, doet dat omdat ze het niet aandurven om lenzen te dragen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Specsavers Opticiens.

Bijna de helft (46 procent) van de brildragers heeft ooit overwogen om lenzen te dragen, maar durfde dat uiteindelijk toch niet. Zo vindt 38 procent het een akelig idee vinden om de eigen ogen aan te raken. 35 procent denkt dan weer dat lenzen onhandig zijn, omdat het te moeilijk is en te veel tijd kost.

Ook van de mensen die wel lenzen dragen, was een kwart er in eerste instantie bang voor. Ook zij hadden angst om aan hun eigen ogen te komen (44 procent) of vonden het onhandig (35 procent).

En hoewel de meesten daar ondertussen aan gewend aan, blijven lenzen toch bij één op de vijf lensdragers voor problemen zorgen. Bovendien is bijna 40 procent bang om een lens kwijt te raken.

Een instructiefilmpje over het gebruik van lenzen wordt dan ook door 90 procent van de lensdragers nuttig bevonden. Ook 80 procent van de brildragers denkt dat een instructiefilmpje nuttig is, terwijl 20 procent zelfs denkt dat het hen over de streep kan trekken. Daarnaast is het gratis uitproberen van lenzen voor één op de drie brildragers een drempelverlagende factor.

"Het is jammer dat veel mensen door angst en onwetendheid geen lenzen durven te dragen. Als je er op de juiste manier mee omgaat, kunnen lenzen nochtans veel comfort en gemak brengen", vindt Ingrid Kersting, woordvoerder van Specsavers.

"Met een instructiefilmpje willen we mensen die voor het eerst lenzen gaan dragen - of dit overwegen - een handje helpen. Ook kan het handig zijn voor mensen die al langer lenzen dragen".



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hacker steelt 50 GB gegevens Visa- en MasterCard-klanten

Hacker steelt 50 GB gegevens Visa- en MasterCard-klanten


http://oi50.tinypic.com/90pqtl.jpg


Een hacker beweert 50 gigabyte aan gegevens van Visa- en MasterCard-klanten gestolen te hebben. Hij publiceerde al een lijst van 113 pagina's waarop hij de kaartnummers heeft weggelaten "om de onschuldigen te beschermen". Ook Belgische klanten staan op die lijst. Een woordvoerder van Visa Europa laat intussen weten dat Visa "samen met partners, waaronder ook de politie, die bewering onderzoekt". Bij MasterCard konden ze de hacking nog niet bevestigen.

Volgens de veiligheidsexperts van de gespecialiseerde blog Belsec is die hacker geen bluffer. "Hij heeft de reputatie te doen wat hij zegt. En als hij inderdaad voor 50 gigabyte aan gegevens heeft van Visa- en MasterCard-klanten, dan is dit waarschijnlijk de hack van het jaar, vergelijkbaar met die op Sony in 2011."

Het is nu wachten tot wanneer de hacker, die zichzelf Reckz0r noemt, meer informatie geeft. "Voorlopig is de afkomst van die gegevens niet duidelijk", aldus Belsec. "Waarschijnlijk komen ze van een e-commercebedrijf of een betalingsverwerker. Uit de lijst die al gelekt is, blijkt dat de data niet geëncrypteerd zijn, net zoals dat het geval was bij de gegevens die van Dexia en AGO-Interim ontvreemd werden."

Een andere hacker, Rex Mundi, die er vorige week mee dreigde vandaag de gegevens van 10.000 AGO-Interimklanten online te zetten als het uitzendbureau geen losgeld betaalde, heeft de deadline verschoven naar de nacht van dinsdag op woensdag. "Wij zijn alvast niet ingegaan op hun vraag, en zullen dat ook niet doen", aldus Dirk Clarysse, advocaat van AGO-Interim. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!