Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




15-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toyboy Kai-Mook overlijdt voor vertrek naar België

Toyboy Kai-Mook overlijdt voor vertrek naar België


http://oi47.tinypic.com/34ysjso.jpg


Hussein, de kweekstier die normaal gezien vandaag zou aankomen in Planckendael vanuit Tierpark Hagenbeck in Hamburg, overleed bij het inladen net voor hij op transport vertrok. Tijdens het laden, kreeg de stier plots ademnood en viel neer. Ondanks intensieve diergeneeskundige zorgen, stierf de bull binnen enkele minuten. Hussein was 40 jaar oud en bracht 14 jongen voort.

Hussein zou zich in Planckendael in de nieuwe olifantentempel in de ganse kudde mengen om alle vruchtbare vrouwen te bevruchten. Dit is een zware tegenslag voor het kweekprogramma en we leven mee met onze collega's van Hamburg, meldt de Antwerpse ZOO in een persbericht.

"Het transport van olifanten is altijd een heel delicaat gebeuren. Er kan altijd iets mislopen. Elk dier heeft een eigen karakter en kan verschillend reageren. Wij focussen nu op de verhuizing van onze dames. Maandag 18 juni verhuizen alle vijf de vrouwtjesolifanten van de ZOO naar Planckendael. Al meer dan een jaar wordt dit transport minutieus voorbereid. Alle dieren werden in het verleden al eerder vervoerd. Alleen voor Kai-Mook is het de eerste keer. Zij wende aan de container en oefende het in en uit stappen, met snoepjes als beloning."

Na het instappen worden de containers met een kraan op een vrachtwagen gehesen. De olifanten worden begeleid door hun vertrouwde verzorgers die de dieren voortdurend in de gaten houden via camera's. Eerst vertrekken Kai-Mook, May Tagu en Phyo Phyo en in een tweede ronde verlaten Dumbo en Yu Yu Yin de ZOO. In Planckendael krijgen de dieren meteen eten en drinken en vooral veel rust.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom papa zijn dochter meer beschermt vanaf 13 jaar

Waarom papa zijn dochter meer beschermt vanaf 13 jaar


http://oi45.tinypic.com/wn13o.jpg


Steeds meer papa's zijn (over)beschermend over hun dochters, vooral als ze een zekere leeftijd bereiken. Vanaf 13 jaar mogen ze namelijk actief zijn op Facebook en andere sociaalnetwerksites, waarvan papa's een slechte invloed vrezen.

Ze hebben namelijk het gevoel dat ze de controle verliezen, omdat ze niet voortdurend kunnen checken wat hun kinderen op die sites doen. Daarnaast zijn ze ook bang voor de invloed van de sterrencultuur op hun dochters.

Dat blijkt uit een enquête bij 180 directeurs en leerkrachten van verschillende Britse meisjesscholen. Zij werden ondervraagd over de rol van papa's in de opvoeding van hun dochters.

49 procent van hen vindt dat papa's hun dochters veel meer beschermen dan vroeger, vooral uit angst voor sociale media. Slechts 5 procent denkt dat de papa's vandaag minder beschermend zijn.

Verder bleek ook dat papa's en mama's even veel interesse tonen in de opleiding van hun dochters, maar dat papa's meer geneigd zijn om de school te contacteren "als ze het gevoel hebben dat hun dochter onrechtvaardig behandeld wordt".

En terecht, vinden Britse experten. "De bezorgdheid van de papa's is rechtmatig. Het is normaal dat ze hun dochters willen beschermen in een wereld waar jonge meisjes - en jongens - onder allerlei soorten druk staan door de media", vindt directeur Alun Jones.

Dat is inderdaad waar de meeste ouders bang voor zijn: de invloed van de celebritycultuur en de bijhorende obsessie voor diëten en Photoshop. Ze vrezen dat hun dochters opgroeien in een wereld waar alleen uiterlijk leidt tot succes, en niet intelligentie en ambitie. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mens staat dichter bij speelse bonobo dan gedacht

Mens staat dichter bij speelse bonobo dan gedacht


http://oi48.tinypic.com/167tagl.jpg


De mens staat genetisch net zo dicht bij de bonobo als bij de chimpansee - zijn twee evolutionair naaste levende familieleden. Tot nu toe werd gedacht dat mens en chimpansee veel nauwer verwant waren.

Dit blijkt uit een analyse van het genoom van de bonobo. Het dna van de Afrikaanse mensaap is in kaart gebracht door genetici van het Max Planck Instituut voor evolutionaire antropologie in Leipzig. Ze publiceren hun resultaat deze week in Nature.

De bonobo is na chimpansee, gorilla en orang-oetan de laatste mensaap waarvan het genoom is ontcijferd. Basis van de analyse, die licht kan werpen op de evolutie van de mens, is het dna van een vrouwelijke bonobo in de dierentuin van Leipzig.

De analyse wijst uit dat de mens genetisch niet meer dan 1,3 procent verschilt van zowel bonobo als chimpansee. De beide mensapen verschillen onderling 1,4 procent. Circa 3 procent van het menselijk genoom komt méér overeen met de genomen van bonobo of chimpansee dan die van de apen met elkaar. Meer dan verwacht, zegt hoofdauteur Kay Prüfer.

De laatste gemeenschappelijke voorouder van bonobo, chimpansee en mens leefde 4,5 miljoen jaar geleden, blijkt uit berekeningen; die van bonobo en chimpansee ruim 1 miljoen jaar geleden. Opmerkelijk genoeg heeft na die splitsing geen vermenging meer plaatsgevonden tussen de mensapen. Dit bevestigt de theorie dat ze 2 miljoen jaar geleden gescheiden zijn geraakt door het ontstaan van de Congo, de rivier die beide soorten nog steeds scheidt.

Hoewel bonobo en chimpansee genetisch veel gelijkenis vertonen, verschillen ze sterk in gedrag. Zo zijn chimpansees agressief en gewelddadig, bonobo's zachtaardig, speels en gericht op seksueel plezier. In die aspecten lijken ze meer op de mens.

Nader onderzoek kan wellicht ooit verhelderen wat de genetische en evolutionaire achtergrond is van zulke verschillen in gedrag, zegt Prüfer. "Het maakt voor ons mensbeeld veel uit of het vreedzame karakter van de bonobo en de agressieve aard van de chimpansee nieuwe eigenschappen zijn of dat ze al aanwezig waren in de laatste gemeenschappelijke voorouder van bonobo, chimp en mens".

Frans de Waal, primatenkenner aan de Emory University in Atlanta, noemt vanuit de VS het feit dat bonobo en chimpansee genetisch op gelijke afstand staan van de mens een belangrijke conclusie. Wat hem betreft, kan het idee dat de bonobo geen rol speelt in het debat over de afstamming van de mens nu van tafel.

"Dat geldt ook voor het verhaal dat de gewelddadigheid van mens en chimpansee teruggaat tot onze laatste gemeenschappelijke voorouder. Als die voorouder bonoboachtige trekken had, moet dat verhaal worden herschreven", aldus De Waal. (br.hln)



» Reageer (0)
14-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toni Childs - Don't Walk Away

Toni Childs - Don't Walk Away

Klik op de foto om ze te beluisteren





Toni Childs (geboren 29 oktober, 1957) is een Amerikaanse zangeres

Toni Childs groeide op onder een streng religieus regime  in verschillende kleine dorpjes op het Amerikaanse platteland. In de dogmatische levenvisie van de familie Childs passen geen creatieve uitingen, maar Toni voelt zich sterk aangetrokken tot de blues van Billie Holiday en verlaat al op vijftienjarige leeftijd het ouderlijk huis. Zwervend van stad naar stad belandt ze uiteindelijk in de roerige muziekscene van Los Angeles. Na het zien van een Pink Floyd-concert in '72 weet Toni zeker dat ze op professionele basis verder wil in de popmuziek...



» Reageer (0)
13-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langste bruidssleep ter wereld bijna drie kilometer lang

Langste bruidssleep ter wereld bijna drie kilometer lang


http://oi48.tinypic.com/fk7hx4.jpg


Eat this, Elke Vanelderen: een bruidssleep van maar liefst 2,8 kilometer lang, genoeg voor een nieuw wereldrecord. De creatie werd gisteren voorgesteld op de Spaanse trappen aan de Trinità dei Monti-kerk. De sprookjesachtige stunt diende om de aandacht te vestigen op de opening van een nieuwe workshop van de ontwerper van dienst, Gianni Molaro.

Het ongelooflijke aanhangsel werd in september vorig jaar ook al echt gedragen door Elena De Angelis, voor haar trouw in Napels. Een legertje vrijwilligers begeleidde de bruid toen, terwijl naast het parcours 20.000 mensen mensen nieuwsgierig toekeken.

In maart ging de indrukwekkende creatie zelfs de lucht in, via een luchtballon. De stunt paste in het concept van de huwelijksbeurs die toen plaatsvond in het Roemeense Boekarest. "Ik was echt dankbaar om deze sleep te mogen ontwerpen", verklaarde Molaro vorig jaar. "Op weg naar de kerk ben ik tienduizenden mensen tegengekomen die me ervoor gefeliciteerd hebben. Ik wilde dat deze sluier symbool zou staan voor vrede en hoop, volgens mij zijn we daar in geslaagd. Dit is een van de grootste momenten uit mijn carrière."

Om u een idee te geven: Usain Bolt zou bijna vijf minuten nodig hebben om de hele lengte af te sprinten, en dat op wereldrecordtempo. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Webwinkel 3Suisses halveert per ongeluk alle prijzen

Webwinkel 3Suisses halveert per ongeluk alle prijzen


http://oi50.tinypic.com/hti4bo.jpg


Een fout in de software waardoor per ongeluk alle artikelen in prijs werden gehalveerd, heeft geleid tot een run op de Franse modewebwinkel 3Suisses. Koopjesjagers sloegen massaal spullen in. Dat liet het bedrijf via Facebook weten.

De internetfirma wilde eigenlijk de prijzen van een bepaald aantal artikelen met 20 procent verlagen. Maar door de fout ging er bij alle spullen 50 procent af. Het nieuws over de prijsverlaging ging via sociale netwerken als een lopend vuurtje rond. Helaas voor de kopers staat in de voorwaarden dat in geval van een technische fout, de koop niet doorgaat.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soldenoorlog barst volop los

Soldenoorlog barst volop los


http://oi50.tinypic.com/2w2k1u8.jpg


Winkelketen Zeb breekt opnieuw het soldendebat open door vrijdag al met de koopjesperiode te beginnen. De zelfstandigenorganisaties bestrijden de keten met nieuwe wapens. De FOD Economie en consumentenminister Johan Vande Lanotte staan hen daarin bij, schrijven Het Laatste Nieuws en de Concentrakranten.

Tegen Zeb, een textielketen met ruim dertig Vlaamse vestigingen, lopen al lang een paar rechtszaken wegens het niet respecteren van de soldenwetgeving. De keten lapt de sperperiode al jaren aan zijn laars. Ondernemersorganisaties NSZ en Unizo stapten daarvoor al naar de rechter, maar daar volgde nog geen definitieve uitspraak.

"We hebben het geweer van schouder veranderd", zegt Christine Mattheus van NSZ, dat gisteren al een nieuwe klacht indiende tegen Zeb. "Nu al korting geven, is strijdig met de wet. We focussen nu ook op het feit dat de prijs die in juni wordt gevraagd, de referentieprijs moet zijn in de koopjesperiode."

NSZ en Unizo weten zich gesteund door de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie, die twee weken geleden al te kennen gaf de regels streng te gaan controleren, en met boetes van 1.500 tot 60.000 euro dreigde. Dit weekend zullen inspecteurs op pad zijn om bij Zeb en eventuele andere overtreders prijzen te noteren. "De verlaagde prijs zal als referentieprijs gehanteerd moeten worden om de soldenprijs te bepalen", zegt Chantal De Pauw, woordvoerster van de FOD Economie.

Erika Mees, marketingmanager van Zeb, gelooft niet dat de winkelketen een risico loopt. "Wij volgen de wet wel degelijk én houden rekening met referentieprijzen. De wet zegt dat het daarbij gaat over de laagste prijs in de maand voor afprijzing. Wij beginnen op 15 juni met de solden, dus onze referentieperiode is midden mei tot midden juni." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brian May - Love Of My Life

Brian May - Love Of My Life

Om hem te beluisteren klik op de foto






Brian May is op 19 juli 1947 geboren in het Engelse plaatsje Hampton bij Londen, als zoon van Harold en Ruth May. Hij heeft geen broers of zussen.

May bezocht de prestigieuze Hampton School in zijn woonplaats en studeerde daarna Natuur- en wiskunde aan het Imperial College te Londen. Daar startte hij een promotietraject (sterrenkunde). Vanwege het succes van Queen liet de afronding daarvan enkele decennia op zich wachten. Daarnaast is hij co-auteur van twee wetenschappelijke publicaties. Nadat hij in 2006 zijn aantekeningen tegenkwam, heeft May alsnog gewerkt aan zijn proefschrift over de reflectie van zonlicht op interstellair stof, dat gebaseerd is op waarnemingen die hij in 1971 in de sterrenwacht van Tenerife deed. Hij leverde in augustus 2007 het manuscript van zijn proefschrift in bij zijn promotores en promoveerde op 23 augustus 2007.[1]. Daarnaast heeft May twee eredoctoraten

May speelde vóór Queen in bands als 1984 en Smile. In Smile speelde May samen met de latere drummer van Queen Roger Taylor en zijn jeugdvriend Tim Staffell. Korte tijd na het uiteenvallen van Smile ontstond Queen. De zelfgemaakte elektrische gitaar van May, 'The Red Special', werd een belangrijk onderdeel van het typische Queen-geluid.

Het eerste album van Queen genaamd Queen werd uitgebracht op 13 juli 1973. De eerste single van Queen, "Keep Yourself Alive", werd geschreven door May. Hij schreef samen met zanger Freddie Mercury de meeste nummers, geïnspireerd door onder andere The Beatles en Jimi Hendrix.

May schreef ook samen met Mercury het laatste nummer van Queen, Mother Love van het album Made In Heaven.

Na het overlijden van Freddie Mercury in 1991 kreeg zijn solocarrière de volle aandacht. In september 1992 kwam zijn eerste soloalbum, Back To The Light, uit. Op dit album staan bekende nummers als Driven By You en de nummer 1-hit Too Much Love Will Kill You. Op dat moment was The Brian May Band geformeerd met onder andere ex-Whitesnake- en ex-Black Sabbath-ritmesectie Neil Murray en Cozy Powell, en gaven zij concerten over de hele wereld. Een concertregistratie van deze tour is uitgegeven onder de naam Live at the Brixton Academy. Tussentijds kwam ook nog de Queensingle No-One But You (Only The Good Die Young) uit als eerbetoon aan de pas overleden prinses Diana en aan Freddie Mercury. In 1998 kwam zijn tweede album Another World uit, en in het jaar 2000 zijn derde, de soundtrack Furia.



» Reageer (0)
12-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Botanische Tuinen Sydney eindelijk vleerhondvrij

Botanische Tuinen Sydney eindelijk vleerhondvrij

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





In het Australische Sydney is een kolonie vleerhonden eindelijk verjaagd uit de Koninklijke Botanische Tuinen bij het beroemde Opera House. De dieren worden al jaren beschouwd als een plaag, en werden nu verdreven met behulp van lawaai, meldt de directeur van de tuinen.

In de Botanische Tuinen zaten vooral grijskoppige vleerhonden, de grootste vleermuizen ter wereld. Ze kunnen tot een kilo zwaar wegen, worden 22 tot 27 cm lang en hebben een spanwijdte van meer dan een meter. 's Nachts eten ze stuifmeel, nectar en fruit, en ze zijn dan ook belangrijk voor het voortbestaan van verschillende planten en bomen, onder andere eucalyptusbomen. Ze brengen stuifmeel over, en via hun uitwerpselen verspreiden ze zaadjes.

De dieren veroorzaakten echter veel schade in het park, waardoor al 58 bomen gekapt moesten worden. Honderden andere bomen en planten werden bedreigd. Vorige week hingen er nog ongeveer 5.000 vleerhonden aan de bomen in het park, maar nu zouden er nog slechts tien volhouders zitten.

's Ochtends en 's avonds wordt 35 tot 45 minuten lawaai gemaakt met behulp van het geluid van zware industrie. De timing van de actie, die al meermaals werd uitgesteld, was cruciaal wegens de broedcyclus van de dieren. De gevluchte vleerhonden hebben zich nu verspreid over de hele regio. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geuren die ons vrolijk maken

Geuren die ons vrolijk maken


http://oi47.tinypic.com/2nbhwy1.jpg


Het zijn vooral nostalgische geuren die ons gemoed spontaan opvrolijken. Dat blijkt uit een Brits onderzoek van Vileda. Vers afgereden gras, een proper huis, aftershave, gebak en een goed gebraad staan overtuigend op kop.

Geuren die ons doen terugdenken aan thuis blijken het meeste geluk te brengen omdat ze je meevoeren naar gekoesterde herinneringen. Het aroma van een van mama's gerechten of haar parfum is genoeg om in een flits terug in je eigen kindertijd te staan.

De geur van aftershave, bier en natte verf doet mensen onmiddellijk denken aan vaders, terwijl parfum en frisse was vooral gekoppeld worden aan moeders. Ook de geur van zee, zonnecrème, roomijs, verse bloemen en barbecues zijn blijmakers. Iets vreemdere geuren die hoog scoorden, zijn haarspray, leder, benzine en krijtstof. De absolute topper van alle 'vrolijke geuren' is volgens 82 procent van de ondervraagden een fris gepoetst huis.

Uit het onderzoekje blijkt ook dat het moderne leven een aantal geuren verbannen heeft naar de geschiedenis. Zo vielen geuren die herinneren aan grootouders verbazend uit de boot. Oma's zeep, parfum en lavendelzakjes in de kleerkast staan niet meer op de lijst met favoriete geuren, net als rook uit de pijp van opa, brandend hout en doordringende aftershave. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Norah Jones - Say Goodbye

 Norah Jones - Say Goodbye

Klik op de foto om haar te beluisteren






Norah Jones, volledige naam Geetali Norah Jones Shankar (New York City, 30 maart 1979), is een Amerikaanse jazz-zangeres.

Jones is een dochter van de Indiase sitarspeler Ravi Shankar en Sue Jones. Ze is een halfzuster van muzikante Anoushka Shankar, geboren uit het tweede huwelijk van haar vader Shankar. Jones bracht haar jeugd door bij haar moeder, die naar Dallas (Texas) verhuisde toen ze vier jaar oud was.

Jones is sterk beïnvloed door de muziek van (onder andere) Bill Evans en Billie Holiday. Ze beschouwt Willie Nelson als haar grote idool. Op vijfjarige leeftijd begon Jones met zingen in kerkkoren. Twee jaar later startte ze met pianolessen en speelde ze een tijdje saxofoon. Op haar vijftiende verhuisde Jones naar Dallas, waar ze zich inschreef op de Booker T. Washington High School voor drama en visuele kunsten. Op haar zestiende gaf ze haar eerste optreden in een plaatselijke coffeeshop, waarbij ze I’ll be seeing you zong. Ze vond zingen leuk, maar had het idee dat een pianostudie haar een vastere basis zou geven. Terwijl ze nog op school zat, won ze de Down Beat Student Music Awards (SMA) voor Best Jazz Vocalist en Best Original Composition in 1996. In 1997 behaalde ze nogmaals een SMA voor Best Jazz Vocalist.

Nadat Jones afstudeerde, vertrok ze naar de University of North Texas, waar ze zich toelegde op jazzpiano. Ze zong een tijd in een bandje genaamd Laszlo. Ze speelden vooral muziek die ze zelf beschrijft als ‘donkere jazzachtige rock’. In 1999 verhuisde ze naar New York waar ze regelmatig optrad met de funk-fusion groep Wax Poetic. Tussen baantjes als serveerster door ging Jones om met de plaatselijk songwriters. Ze kreeg daardoor inspiratie om haar eigen nummers te gaan schrijven. Uiteindelijk werd er een groep gevormd met songwriter Jess Harris, Lee Alexander als bassist en Dan Rieser als drummer. Jones zong en speelde piano. In oktober 2000 nam de groep een paar demo’s op voor ‘Blue Note Records’. Voor Jones was dit de gelegenheid om vocaal terug te keren naar haar jazzroots en opnieuw liedjes te schrijven. Het resultaat van de demo’s werd uitgebracht als EP onder de titel First sessions. In 2001 tekende Jones een contract bij Blue Note Records.

In mei 2001 begon Jones met het opnemen van haar album Come Away With Me. Ze deed hiervoor voorbereidend werk met producer Craig Street in de ‘Baersville Studio’ in Woodstock. In augustus 2001 gingen Norah en haar muzikanten weer de studio in, deze keer met producer Arif Mardin in de Sorcerer Sound-studio in Manhattan. Het album kwam uit in februari 2002. Jones was de grote winnaar tijdens de uitreiking van de Grammy's in 2003. Ze won in elke categorie waarin ze genomineerd was en ging zo met acht Grammy's naar huis. Haar debuutalbum werd beloond met bekroningen in de categorieën Beste Nieuwkomer, Beste Album, Beste Song (Don't know why), Beste Opname (Don't know why), Beste Gezongen Popalbum, Beste Zangeres, Beste Songwriting en Beste Productie. Tegen het einde van 2006 waren er wereldwijd 19 miljoen exemplaren van Come Away With Me over de toonbank gegaan.

In februari 2004 kwam Jones' tweede studio-album Feels Like Home uit. Binnen één week waren van het schijfje wereldwijd één miljoen exemplaren verkocht. Hoewel Come Away With Me beter verkocht dan Feels Like Home (vier miljoen stuks wereldwijd) zag het publiek Jones' tweede album toch als de succesvolle opvolger waar op gehoopt was. Met het album in haar bagage ging Jones op tournee, samen met haar eigen Handsome Band. Van de tour verschenen opnames op de dvd Live in 2004.

Sinds 2005 werkte Jones aan haar derde album, dat vanaf januari 2007 in de winkels lag onder de titel Not Too Late. Als eerste single hiervan verscheen het nummer Thinking About You.

Tevens in 2007 maakte Jones haar debuut als filmactrice met een hoofdrol in My Blueberry Nights. Ze was vijf jaar eerder te zien in Two Weeks Notice, maar dan als zichzelf.



» Reageer (0)
11-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo geef je muggen deze zomer geen kans

Zo geef je muggen deze zomer geen kans


http://oi46.tinypic.com/madp8l.jpg


Je hebt het slechte nieuws vermoedelijk al wel gehoord: deze zomer zitten we opgescheept met meer muggen dan anders. De milde winter bracht een kweekfestijn van beestjes met zich mee, die willens nillens onze lange zomeravonden (en dagen) gaan verstoren. Toch kan je irritante muggenbeten voorkomen op een natuurlijk manier. Hier volgen alvast enkele tips.

Je kan uiteraard altijd de zware insectwerende middelen inzetten, maar wetenschappers blijven het oneens over de veiligheid van deze producten, zeker voor kleine kinderen. Zo wordt gesteld dat de chemicaliën die doorgaans gebruikt worden allergische reacties kunnen veroorzaken. Deze 'beschuldigingen' worden vanuit andere hoek natuurlijk weer helemaal ontkracht. Schadelijk of niet, het kan nooit kwaad om ook de natuurlijke alternatieven op een rijtje te zetten, alsook de voor- en nadelen ervan.

1. Om te beginnen kan je altijd de piekmomenten vermijden. Veel muggensoorten zijn vooral actieve bijters tijdens de zonsopgang en -ondergang. Uiteraard zijn er ook muggen die een hele dag door in aanvalsmodus staan. Kortom, je kan altijd op het menu staan.

2. Geruchten doen al langer de ronde dat het eten van look muggen op een afstand houdt. Toch is er nog niet veel wetenschappelijk onderzoek gevoerd om dit te staven. Lookolie daarentegen, zou wel effectief zijn wanneer je het op je huid smeert. Helaas schrik je zo vermoedelijk ook al je omstaanders af.

3. Olie op basis van citronella werkt, maar slechts voor 20 minuten. Terwijl het voor muggen vreselijk zou stinken, vinden mensen het doorgaans een aangename geur. Experten stellen bovendien dat het geen kwaad kan om het regelmatig opnieuw aan te brengen. Uit onderzoek blijkt dat sojaboonolie veel effectiever is en je maar liefst 90 minuten beschermt. Daarnaast zou ook de mix van citroen- en eucalyptusolie goed werken.

4. Tuinkaarsen of fakkels zijn een must als je lange zomeravonden in de tuin wil zitten. De geur doet er echter niet toe, want het is de rook die muggen op een afstand houdt.

5. Hoewel de resultaten nog niet sterk staan, blijkt uit een Amerikaanse studie dat een dagelijkse dosis (75 tot 150 mg) vitamine B-1 je lichaamsgeur lichtjes zou veranderen, waardoor je plots geen lekkere hap meer lijkt voor muggen.

6. Wees ook voorzichtig met plassen water in je omgeving. Zwembaden, drinkbakjes en lege bloempotten zijn bijvoorbeeld ideale kweekplaatsen voor muggen. Ververs daarom zeker wekelijks het water en berg andere objecten waar plasvorming kan ontstaan gewoon op.

7. Terwijl kattenkruid een magneet is voor katten, blijven muggen er blijkbaar liever zo ver mogelijk van verwijderd. Olie op basis van kattenkruid zou dan ook een goede bescherming bieden tegen muggenbeten. Hopelijk ben je wel een kattenvriend, want zij zullen je huid best aantrekkelijk vinden.

8. Tot slot geven experten nog mee om later op de avond en vroeg in de ochtend gewoon zoveel mogelijk huid te bedekken. De temperaturen zijn dan meestal toch wat lager, dus kan de zomermode even wachten.



» Reageer (0)
09-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden troosten niet enkel baasjes maar ook vreemden

Honden troosten niet enkel baasjes maar ook vreemden


http://oi50.tinypic.com/23i8apt.jpg


Een hond biedt snel troost wanneer je je droevig voelt, dit geldt niet alleen voor baasjes maar ook vreemdelingen, zo blijkt uit kleinschalig onderzoek.

18 honden van verschillende rassen werden in hun huis gefilmd terwijl hun baasje en een vreemde luid begonnen te praten en vervolgens deden alsof ze huilden. 15 van de viervoeters staakten hun activiteiten en benaderden de droevige persoon meteen, ze raakten hem of haar op een geruststellende manier, ook al hadden ze deze man of vrouw nog nooit ontmoet.

Professor Jennifer Mayer zegt dat dit bewijst dat honden op hetzelfde niveau staan als kleuters, die proberen iemand te troosten door hen te knuffelen of een speeltje te geven. "Onafhankelijk van het feit dat dit hun baasje of een vreemde was, wanneer de honden iemand zien huilen, gaan ze naar hem of haar toe als middel van troost. De dieren kozen dus niet voor hun baasje wanneer de vreemde huilde. Ze reageerden op de emoties van mensen en niet op hun eigen noden."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat verkopen of weggeven? Eerst steriliseren a.u.b.

Kat verkopen of weggeven? Eerst steriliseren a.u.b.


http://oi45.tinypic.com/znaagk.jpg


Katten die worden weggegeven of verkocht, moeten vanaf 1 september 2014 op voorhand worden gesteriliseerd. Enkel katten die bestemd zijn voor een erkende kwekerij of mensen in het buitenland, mogen nog zonder voorafgaande ingreep worden verhandeld. Dat blijkt uit een koninklijk besluit waarvoor de ministerraad vandaag het licht op groen heeft gezet.

Het aantal katten in ons land neemt jaarlijks met zes procent toe. Gevolg is een overbezetting in de dierenasielen en een verbreiding van het aantal zwerfkatten. Daardoor moeten steeds meer poezen een dodelijk spuitje krijgen. Vorig jaar ging het om 12.000 van de 35.000 katten die in een asiel terecht kwamen, ofwel 2.000 meer dan in 2010.

De toename van het aantal zwerfkatten verhoogt dan weer het risico op de verspreiding van besmettelijke ziekten. De bekendste zijn leukose, kattenaids en toxoplasmose.

Twee koninklijke besluiten moeten de cijfers naar beneden halen. Het eerste voorziet in een geleidelijke sterilisatie van alle huiskatten in ons land. Dat gebeurt in twee stappen. Een kat adopteren uit een asiel zal vanaf 1 september 2012 nog enkel kunnen indien ze gesteriliseerd, geïdentificeerd en geregistreerd is. Tot 1 maart 2013 kan de adoptant met het asiel overeenkomen de sterilisatie door een arts naar keuze te laten uitvoeren.

Vanaf 1 september 2014 krijgt die maatregel uitbreiding naar kwekers en particulieren. Voor ze worden weggegeven of verkocht moeten alle katten dan een sterilisatie, identificatie en registratie ondergaan. De maatregel geldt niet voor poezen die naar een kwekerij of het buitenland verhuizen. De woordvoerster van bevoegd minister Laurette Onkelinx preciseert dat iemand wiens kat thuis kittens krijgt en die wil bijhouden, niet verplicht is de dieren te steriliseren.

Het tweede koninklijk besluit is gericht naar de gemeenten. Ze moeten voor een contactpunt zorgen waar inwoners zwerfkatten kunnen melden, zodat ze gevangen, gesteriliseerd en terug vrijgelaten kunnen worden, of desnoods een dodelijk spuitje krijgen. Gemeenten moeten er voor zorgen dat de gesteriliseerde zwerfkatten gevoederd worden en ze beschutting hebben tegen extreme weersomstandigheden. De gemeenten zullen gegevens over hun zwerfkattenbeleid moeten bijhouden.

Uit cijfers van de FOD Economie blijkt dat er in 2008 in ons land 1.974.000 katten waren. "Het is een goede zaak dat minister Onkelinx maatregelen neemt, maar we hebben het moeilijk met het vangen, steriliseren en terug vrijlaten van verwilderde en zwerfkatten", aldus Rodts.

Rodts verwijst naar een onderzoek waaruit blijkt dat de negen miljoen Britse katten op vijf maanden 92,4 miljoen wilde dieren vingen, waaronder 57 miljoen zoogdieren, 27 miljoen vogels en bijna 5 miljoen amfibieën en reptielen. "Andere onderzoeken tonen dat er meer vogels dan zoogdieren gevangen worden. Katten die in landelijke gebieden verblijven doden ook meer wilde dieren dan katten die in steden leven".

Rodts wijst erop dat katten ook voedselconcurrenten zijn voor inheemse roofdieren, zoals marterachtigen en vossen of haviken en buizerds. "De impact van al die katten op bijvoorbeeld grondbroedende vogels is wellicht veel groter dan de impact van vossen, die wél in onze natuur thuishoren. Het aantal katten in de natuur wordt, in tegenstelling tot de inheemse wilde roofdieren, niet beïnvloed door de aanwezige prooien, net omdat ze van de mens eten krijgen". (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijt verspreidt virus dat miljoenen bijen doodt

Mijt verspreidt virus dat miljoenen bijen doodt


http://oi47.tinypic.com/23k3c5h.jpg


Een heel besmettelijk virus dat de parasitaire mijt 'Varroa' verspreidt, zorgt waarschijnlijk voor de dood van miljoenen bijen. Dat zeggen Amerikaanse en Britse onderzoekers in een studie die gisteren gepubliceerd werd in de Verenigde Staten. Zij voerden hun onderzoek op Hawaï. De mijt voedt zich met het bloed van bijen, zowel larven als volwassen, doorboort hun huid en vervormt hun vleugels.

De Varroamijt kan het virale milieu van honingbijen voor altijd omvergooien, en zou een factor kunnen zijn in het 'colony collapse disorder', of CCD, waarmee wetenschappers de plotse verdwijning van miljoenen volwassen bijen uit bijenkorven bedoelen. CCD werd voor het eerst in 2005 waargenomen, maar de oorsprong ervan is nog onbekend. Het fenomeen dook al op in de Verenigde Staten, Europa en elders in de wereld.

Dat het virus aanwezig blijft in het lichaam van de bijen, zelfs nadat de mijt zich teruggetrokken heeft, zou de massale sterfte onder bijen kunnen verklaren. De nieuwe stam van het virus geeft de bijen door via voeding en tijdens de voortplanting. Maar door de mijten komt de ziekteverwekker bovendien rechtstreeks in het bloed van de bijen. Zo ontstaat een nieuwe overdrachtsmanier die bovendien tal van natuurlijke beschermingsmechanismen van de bij vermijdt, leggen de onderzoekers uit.

Bijen spelen een essentiële rol in de bestuiving van verschillende fruit- en groentengewassen, waarvan de waarde in de Verenigde Staten op jaarlijks 15 tot 20 miljard dollar geschat wordt.(br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reclame waarin vrouwen zichzelf onderplassen schokt Amerikanen

Reclame waarin vrouwen zichzelf onderplassen schokt Amerikanen


http://oi47.tinypic.com/2v7t2pv.jpg


De chique Amerikaanse grootwarenhuisketen Harvey Nichols ligt onder vuur vanwege zijn laatste reclamecampagne. Daarop zijn namelijk modellen te zien die in hun broek geplast hebben van opwinding. Critici noemen de beelden walgelijk.

De bewuste flyers, waarop onder meer een vrouw met een natte plek op haar oranje broek poseert, werden naar duizenden klanten gestuurd. Onderaan stond de slogan: 'The Harvey Nichols Sale... Try To Contain Your Excitement' (De uitverkoop van Harvey Nichols... Probeer je opwinding onder controle te houden). Heel wat gevoelige klanten bestempelden deze foto's als vrouwonterend. Hoewel velen de humor van de champagne inzien, spuien anderen hun kritiek op het internet. Zo reageren mensen op de microblogsite Twitter: "Harvey Nichols heeft de grens overschreden." Iemand anders merkte op: "Dit overtuigt me absoluut niet om daar te gaan shoppen." Anderen gaan zelfs nog verder en noemen dit de slechtste reclamecampagne ooit, of zelfs ronduit walgelijk.

Een woordvoerder van de keten legt uit waarom ze deze campagne hebben gekozen: "We ontwikkelden de campagne om onze zomersolden te promoten, wij wilden de opwinding van vrouwen op een humoristische manier weergeven. De beelden verwijzen naar een bekende Amerikaanse uitdrukking, we hebben onderzoek gedaan naar het gebruik hiervan. Ook testten we op sociale media hoe het publiek reageerde, iedereen zag er de humor van in.

Het is niet de eerste keer dat de keten voor controverse zorgt. Vorig jaar kreeg Harvey Nichols al klachten over een tv-spotje waarin vrouwen 's ochtends het huis van een onenightstand verlieten, wat ook wel de 'Walk of shame' wordt genoemd. Velen vonden dit namelijk seksistisch. De winkelketen zou op deze manier promiscuïteit promoten.



» Reageer (0)
08-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afslanken door acht glazen water per dag te drinken? Dikke onzin

"Afslanken door acht glazen water per dag te drinken? Dikke onzin"


http://oi47.tinypic.com/sccemf.jpg


Het heeft ondertussen al in elk tijdschrift gestaan: wie acht glazen water drinkt per dag, valt af. Maar is dat wel zo? "Dikke onzin", zegt Spero Tsindos, lector aan La Trobe University in Melbourne.

Doorgaans wordt verondersteld dat de ideale dagelijkse hoeveelheid water voor vrouwen zo'n 2,8 liter is, voor mannen ligt dat rond de 3,4 liter. Niet onbelangrijk: in dit getal zitten de vloeistoffen die je zowel in eten als in drinken terugvindt.

Tsindos zegt dat we ons helemaal geen ongeluk hoeven te drinken om aan de ideale dagelijkse hoeveelheid vloeistoffen te geraken. Zo worden groenten, fruit, sappen en zelfs koffie en thee meegerekend: "Als je dorst hebt, dan drink je iets, maakt niet uit wat het is. Het hoeft echt niet noodzakelijk water te zijn."

"Ik zeg niet dat je geen water meer moet drinken. Ik zeg dat die twee liter water per dag een fabeltje is. We zouden iedereen moeten duidelijk maken dat dranken zoals thee en koffie meetellen, en dat je - ondanks het hoge cafeïnegehalte - echt niet zal uitdrogen", aldus Tsindos.

De Australiër is er van overtuigd dat een grote hoeveelheid water drinken totaal overbodig is, omdat het water "toch via de urine naar buiten gaat".

Wie probeert af te vallen door acht glazen water per dag te drinken, zou bedrogen uitkomen. Zo kan een afslankplan enkel lukken door de combinatie van water én een laag-calorisch dieet. "Er is geen enkel bewijs dat je enkel en alleen door water kan afvallen", schrijft de lector in the Australian and New Zealand Journal of Public Health. "Water is belangrijk voor je gezondheid, maar acht glazen water per dag is overdreven."

Waar dat regeltje dan vandaan komt? "Die acht glazen per dag dateert mogelijk uit de Amerikaanse richtlijnen uit 1945", lezen we in Tsindos artikel. De National Academy of Sciences beval destijds 2,5 liter water per dag aan. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine in bier maakt sterker, slanker én gezonder

Vitamine in bier maakt sterker, slanker én gezonder


http://oi48.tinypic.com/34t60ap.jpg


Goed nieuws voor wie het weekend gaat starten met een frisse pint. Uit nieuw onderzoek zou namelijk blijken dat bier, net als melk, een 'mirakelmolecule' bevat die overgewicht kan aanpakken, spierweefsel versterkt én goed is voor onze weerstand.

Het potentieel van deze molecule, genaamd nicotinamide riboside (NR), werd onderzocht door het team van Johnan Auwerx, hoofd van de 'Ecole Polytechnique Federale' in het Zwitserse Lausanne. Het onderzoek zelf gebeurde aan het Weill Cornell Medical College in New York.

Daar werden muizen op een vetrijk dieet gezet. De helft ervan kreeg gedurende 10 weken ook NR toegediend, de vitamine die omgedoopt werd tot 'de mirakelmolecule'. Meer dan 60 procent van de muizen die NR kregen verdikte aanzienlijk minder dan de muizen die enkel vette voeding aten.

Bovendien had geen enkele NR-muis diabetes ontwikkeld, wat wel het geval was bij de andere groep. Daarnaast bleken de NR-muizen ook in veel betere vorm te zijn, wat bevestigd werd door het onderzoeken van spiervezels onder de microscoop. Ze scoorden ook opvallend beter op uithoudingstesten. Tot slot werden er geen bijwerkingen ontdekt tijdens de experimenten.

Lichaamscellen blijken NR te vangen, waar het vervolgens een boost geeft aan het metabolisme. Dit is vergelijkbaar met de werking van resveratrol in wijn. "Het ziet er naar uit dat cellen puur gebruiken wat ze nodig hebben en de rest opzij zetten zonder dat het zich transformeert in gelijk welke schadelijke vorm", aldus de onderzoekers.

De meest logische verklaring is dat een stijging in de hoeveelheid NR de energietoevoer (mitochondriële werking) van cellen bevordert. Deze mitochondriën werden in eerder onderzoek al verbonden aan het ouder worden van ons lichaam. Onderzoekers hopen dan ook dat deze mirakelmolecule onze levensduur positief zal kunnen beïnvloeden en daarnaast ook nog andere gezondheidsvoordelen zal bieden, vooral wat overgewicht betreft.

Op dit moment is het nog zeer moeilijk om de molecule te reproduceren omdat ze uitzonderlijk klein is. Het blijkt zelfs nog niet mogelijk om de concentratie ervan in melk en bier te meten. Daarom kunnen de wetenschappers ook nog niet zeggen hoeveel je zou moeten drinken om een wezenlijk effect te voelen. Een testfase met menselijke proefkonijnen staat dan ook hoog op de agenda.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al miljoenen mensen besmet met 'ongeneeslijke' gonorroe

Al miljoenen mensen besmet met 'ongeneeslijke' gonorroe


http://oi45.tinypic.com/2ljhzdx.jpg


Ter vergelijking met aids mag een druiper of gonorroe onschadelijk lijken. Maar de bestrijding van de seksueel overdraagbare aandoening wordt steeds moeilijker, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Ook die besmetting kan tot de dood leiden.

Voor miljoenen mensen, die besmet geraken door deze geslachtsziekte, kan binnen afzienbare tijd geen genezing meer mogelijk zijn, waarschuwt de WHO. Tegen breedspectrum antibiotica, dat algemeen als laatste behandelingsmogelijkheid voor gonorroe geldt, zijn in vele landen resistenties waargenomen.

Daardoor stijgt het gevaar dat een vermoedelijke "onschadelijke" druiper zich tot een zware en uiteindelijk dodelijke ziekte ontwikkelt. "Gonorroe wordt door hoge besmettingswaarden en verminderende behandelingsmogelijkheden een belangrijke uitdaging voor de gezondheidszorg", zegt de bevoegde WHO-specialiste Manjula Lusti-Narasimhan. Elk jaar worden wereldwijd 106 miljoen mensen - bijna uitsluitend door geslachtsverkeer - met de ziekte geïnfecteerd.

Volgens de WHO zijn er alarmerende rapporten uit Australië, Frankrijk, Japan, Noorwegen en Zweden over resistenten tegen Cephalosporine, een groep van breedspectrum antibiotica die gebruikt wordt tegen als gonokokken (de bacterie Neisseria gonorrhoeae) bekende besmetter. Voor de inperking van het druipergevaar publiceerde de WHO een omvangrijk globaal actieplan.

Naast duidelijk grotere waakzaamheid van dokters bij het voorschrijven van antibiotica ter bestrijding van gonorroe is dringend wetenschappelijk onderzoek nodig naar alternatieve behandelingsmethoden, zei Lusti-Narasimhan. Als gonokokken ongeneeslijk worden, zijn de gevolgen voor de gezondheid erg zwaarwegend", waarschuwde ze.

De gonorroe-bacteriën hechten zich aan de slijmvliezen van de urinebuis of de baarmoederhals vast en beschadigen het weefsel door ontsteking met etterig vocht. Zonder behandeling kunnen de infecties gemakkelijk andere organen aantasten. Door de wonden in de schaamstreek wordt het risico op de overbrenging van het aidsvirus hiv aanzienlijk verhoogd.

"Antibioticum-resistenten (AMR) die de laatste tijd uitgebreid bij gonorroe worden vastgesteld, kunnen leiden tot de dood", luidt het in het WHO-rapport. Ze zullen ten minste behandelingen aanzienlijk moeilijker maken, het lijden van patiënten en hun families vergroten en tot aanzienlijke stijging van de kosten voeren. Tot de vermijdbare oorzaken behoren een te vaak, lichtzinnig en niet-doelgerichte aanwending van antibiotica, maar ook het gebruik van geneesmiddelen van slechte kwaliteit. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Legend - Rolling in the Deep

John Legend - Rolling in the Deep

Klik op de foto om hem te beluisteren






John Legend (Springfield (Ohio), 28 december 1978) is een Amerikaanse R&B/soulzanger, tekstschrijver en producer. In 2004 kwam hij in de bekendheid door zijn album Get Lifted, wat geproduceerd werd door Kanye West. Daarnaast heeft hij vele samenwerkingen gehad met onder andere Jay-Z, Lauryn Hill en The Black Eyed Peas. Legend beschrijft zijn eigen muziek als soul met gospel-invloeden gemixt met hiphop en een ‘feel-good sound’.

Legend werd in 1978 geboren als John Stephens. Toen hij 4 jaar oud was, begon hij met piano spelen op een piano die in het ouderlijk huis stond. Enkele jaren later kwam hij in het kerkkoor terecht. Veel van zijn gospel nummers leerde hij van zijn grootmoeder. Legend werd in zijn vroege jaren geïnspireerd door Jodeci, Boyz II Men, LL Cool J, MC Hammer en vooral Michael Jackson. Legend volgde onderwijs op de plaatselijke high school, gevolgd door de Universiteit van Pennsylvania. Tijdens zijn schoolcarrière hield hij zich continu bezig met muziek. Met een klein koortje nam hij verschillende CD’s op. Hij trad ook solo op in vele talentenjachten.

Door zijn tijd in Philadelphia leerde hij ook artiesten kennen als Jill Scott en The Roots. Langzaam werd Legend bekend en trad hij op in nachtclubs in New York, Washington D.C. en Philadelphia. In 1998 speelde hij de piano op Lauryn Hill’s album Everything is Everything. In 2001 bracht hij een live-album uit: Live At Jimmy’s Uptown. Later kwam Legend via zijn vroegere huisgenoot Devon Harris in aanraking met Kanye West, Harris’ neef. Hiermee begon een innige samenwerking tussen de twee. Legend sloot zich aan bij G.O.O.D. Music, de platenlabel van Kanye West. In 2004 bracht West zijn eerste album College Dropout uit, een album waar Legend veel aan heeft meegewerkt. Als tegenprestatie produceerde West vele tracks voor Legend's eerste album Get Lifted.

Legend heeft verder samengewerkt met vele andere artiesten. Hij schreef de single You Don't Know My Name van Alicia Keys. Ook speelt hij de piano op Encore en Lucifer, twee singles van Jay-Z’s Black Album. Ook is Legend te horen op The Boogie That B van The Black Eyed Peas. Zijn eigen album Get Lifted bracht twee succesvolle singles voort: Used To Love U en Ordinary People. Het album zelf bracht Legend 3 Grammy Awards: Best R&B Album, Best R&B Male Vocal Performance, en Best New Artist. Ook heeft John Legend meegewerkt aan een project van Will.i.am en Sergio Mendes, het album Timeless uit 2005. Hier is hij te horen in het nummer Please baby don't.

In 2006 bracht Legend zijn vervolgalbum uit: Once Again. Voor dit album werkte hij wederom met Kanye West en will.i.am. De eerste single van het album is Save Room, gevolgd door P.D.A. (We Just Don't Care). De laatste single van John Legend is 'Stereo'.

In 2008 is Legends nieuwste album Evolver uitgekomen, waarvan in 2009 een nieuwe single is verschenen, genaamd Quickly, samen met Brandy.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!