Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




27-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gemiddelde vrouwenfiguur: van peer- naar appelvormig

Het gemiddelde vrouwenfiguur: van peer- naar appelvormig


http://oi49.tinypic.com/34s0x9l.jpg


Lange tijd had de gemiddelde vrouw een peervormig figuur, met brede heupen en een goed gevulde kont. Tegenwoordig is dat echter niet meer het geval, want vandaag zijn er meer vrouwen met een appelvormig figuur. Dat wil vooral zeggen: een dikkere buik.

De verschuiving kwam aan het licht door een reeks gezondheidsonderzoeken van een fitnessclub bij tienduizenden Britse mannen en vrouwen. Daaruit bleek dat de gemiddelde vrouw tegenwoordig een middelomtrek van 83,8 centimeter heeft, 5 centimeter groter dan de gezondheidslimiet.

Verder bleken de 24.025 vrouwen gemiddeld een heup-tailleverhouding te hebben van 0,83. Alles boven de 0,8 wordt gezien als een appelvormig figuur, gekenmerkt door een grote taille en slanke heupen.

Een taille-omtrek die minder dan 80 procent van de heupomtrek bedraagt, wordt algemeen beschouwd als gezond. De ideale verhouding is de wespentailleverhouding van 0,7, die het gemiddelde was in de jaren '50.

"De gemiddelde vrouw heeft dus niet langer een peervormig figuur, maar wel een appelvormig", bevestigt een woordvoerder van Nuffield Health. Dat zorgt er onder andere voor dat het type kledij waarin (alle) vrouwen passen sterk aan het veranderen is, wat erg belangrijk is voor winkelketens.

Maar veel belangrijker nog is het gezondheidsrisico dat aan deze verschuiving verbonden is. Verzameld vet rond de buikstreek blijkt namelijk erg schadelijk te zijn. Niet alleen produceert dit meer gevaarlijke stoffen, maar het ligt ook dichter bij de vitale organen dan vet op je achterste, heupen en billen.

Recent onderzoek toonde aan dat extra gewicht rond de taille het risico op verschillende ziekten doet stijgen, zoals borstkanker, hartziekten, leverproblemen en diabetes. Bovendien is het voor deze vrouwen ook moeilijker om zwanger te raken, omdat het vet het normale ritme van de eierstokken verstoort.

"De tailleverhouding lijkt misschien een kwestie van schoonheid, maar dit gaat niet over vrouwen die al dan niet in een skinny jeans passen. De taille is veeleer een indicator van algemeen welzijn en gezondheid", zegt dr. Davina Deniszczyc van Nuffield Health.

Gelukkig is er ook goed nieuws voor vrouwen met een bredere taille: het vet rond je buik is meestal het eerste dat verdwijnt als je op dieet gaat. (br.hln)



» Reageer (0)
26-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote rosse vleermuis voor het eerst in België

"Grote rosse vleermuis" voor het eerst in België

http://oi48.tinypic.com/1604tih.jpg
De "grote rosse vleermuis". © Peter Kanuch via natuurbericht.be.


Aan de kust in Heist zijn recentelijk tot tweemaal toe geluidssignalen opgevangen van de "grote rosse vleermuis", een soort die nog nooit eerder in België werd waargenomen. Dat meldt Natuurbericht.be.

"Of de grote rosse vleermuis een dwaalgast was, een individu dat de kustlijn als trekroute gebruikte of een exemplaar dat zich ergens in de buurt ophield, is momenteel nog niet duidelijk", aldus de Vleermuizenwerkgroep van Natuurpunt.

De soort wordt algemeen beschouwd als één van de zeldzaamste vleermuissoorten uit Europa en met een vleugelspanwijdte tot ruim 45 centimeter en een gewicht tot bijna 80 gram ook de grootste Europese soort. De dichtstbijzijnde waarneming is afkomstig uit de regio van Parijs (2009).

Grote rosse vleermuizen eten grote kevers, libellen, nachtvlinders en, wellicht als enige vleermuizensoort ter wereld, kleine zangvogeltjes.

Ultrasone geluiden
Tussen begin april en midden mei voerde de Vleermuizenwerkgroep van Natuurpunt een onderzoek uit naar doortrekkende vleermuizen langsheen de Belgische kust. Op een flatgebouw op de zeedijk in Heist werd een detector opgesteld die automatisch alle ultrasone geluiden van voorbijvliegende vleermuizen registreerde.

Het geluid van de "grote rosse vleermuizen" dateert van 20 april, maar de opnames werden aan verschillende specialisten voorgelegd om zekerheid te krijgen.

Uit de opnames werden verder vooral "ruige dwergvleermuizen", "gewone dwergvleermuizen" en enkele "rosse vleermuizen" gedetecteerd. Minstens twee keer werd het geluid van een "tweekleurige vleermuis" geregistreerd, voorheen werd die slechts een dertigtal keer in België gemeld.

Met de ontdekking komt het aantal vleermuissoorten in België op 22. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigenaar verloren camera teruggevonden na wereldwijde zoektocht

Eigenaar verloren camera teruggevonden na wereldwijde zoektocht


http://oi49.tinypic.com/24lr8mx.jpg


Toen Jan van Cappellen uit Amersfoort afgelopen week een camera in de trein bij Station Amstel vond, kon hij onmogelijk vermoeden wat voor opschudding diezelfde Canon-camera op internet zou veroorzaken. Inmiddels werd de eigenaar van de camera dan toch gevonden.

"Ik stapte op de trein na een dagje Amsterdam en daar zag ik hem liggen: een camera met zo'n 2800 foto's op het geheugenkaartje", doet van Cappellen zijn relaas. "Thuisgekomen heb ik al die foto's bekeken om zo aanknopingspunten te vinden. Ik zag Ierland, Rome, Parijs en Amsterdam allemaal de revue passeren. En zo'n vijf keer zag ik deze jongen met zijn rode haar', vertelt van Capellen.

Hij voelde zich een beetje een detective: "Ik heb foto's uitvergroot, van alles gedaan om achter een naam te komen. Ik ontdekte wel dat de tijdsindicatie op de camera 11 of 12 uur vroeger was, dus hij moest waarschijnlijk uit Canada of Amerika komen."

Facebook
De speurtocht barstte pas echt los toen zijn schoonzoon een foto uit de reeks op Facebook zette. "Binnen de paar dagen was de foto daar al zo'n 50.000 keer gedeeld. En mijn mailbox liep helemaal over."

Van Cappellen is nog steeds onder de indruk. "Ik had ook zo'n 25 hostels in Amsterdam gemaild, en de respons was echt hartverwarmend.  Ik kreeg natuurlijk ook met oplichters te maken die beweerden dat de camera van hen was. Dan vroeg ik ze hun adres door te sturen. Wanneer ze dat dan deden dan mailde ik terug, dat de politie onderweg was", vertelde van Cappellen al lachende.

"Spoorwegen en politie deden niets"
Minder te spreken is hij over de inzet van de Nederlandse Spoorwegen en de Amsterdamse politie: "De NS doet helemaal niet als je niet eerste de camera inlevert, en de Amsterdamse politie heeft me twee keer beloofd terug te bellen. Ik wacht nog steeds."

En heeft de zoektocht nu resultaat opgeleverd? "Jazeker! Ik weet nu dat de camera van Reggie Downing uit Canada is, ik heb al mail van hem gekregen. Hij zit nu in Praag. Hij schreef me dat hij behoorljk 'pissed off' was, toen hij merkte dat hij zijn camera kwijt was. En ja, hij is natuurlijk enorm blij dat ik 'm gevonden heb. Nog even een afspraak maken hoe hij de camera krijgt, en dan kan ik de zaak afsluiten. Het was een mooi avontuur, hoor."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hackers stelen drie miljoen euro via online banking

Hackers stelen drie miljoen euro via online banking


http://oi46.tinypic.com/65pumx.jpg


De voorbije dagen zijn vier personen opgepakt en aangehouden in een gerechtelijk onderzoek naar de hacking van bankenwebsites. Het gaat om twee Russen en twee Polen die legaal in België verbleven en hun bankrekening zouden ter beschikking gesteld hebben om er geld op te laten storten dat bij de hackings ontvreemd was. Volgens het federaal parket bedraagt de omvang van de ontvreemde bedragen meer dan 3 miljoen euro.

Het onderzoek van het federaal parket, onder leiding van onderzoeksrechter Michel Claise, viseert een criminele organisatie die via malware toegang zocht tot de computers van bankklanten die aan pc-banking deden. De gegevens die ze op die manier verzamelden, werden nadien gebruikt om zelf via internet toegang te krijgen tot de rekeningen van die klanten en er geld af te halen. Dat geld werd dan op andere rekeningen gestort van zogenaamde "muilezels", mensen die speciaal aangezocht waren en erin toestemden om hun rekening te laten gebruiken. Die "muilezels" moesten de overgemaakte sommen vervolgens afhalen en overmaken naar het buitenland. Zij streken voor hun medewerking 5 tot 10 procent van de ontvreemde sommen af.
   
De criminele organisatie voerde in de tweede helft van 2011 een testfase uit, waarbij verschillende pogingen werden ondernomen om toegang te krijgen tot bankrekeningen en waarbij enkele kleine geldsommen werden ontvreemd. Begin dit jaar schakelde de organisatie echter een versnelling hoger en begon ze op veel grotere schaal en aan een veel hoger ritme fraudeleuze overschrijvingen uit te voeren.
   
Daarbij had ze het gemunt op vijf grote Belgische banken. Bij één van die banken werden tussen 1 januari en 4 juni maar liefst 7.500 klanten slachtoffer van de hackings en werd 1.836.130,52 euro ontvreemd.
   
Bij een tweede bank ging het om 4.900 klanten en 1.496.012 euro. De drie andere banken hebben nog geen cijfers gecommuniceerd over het aantal getroffen klanten maar volgens het parket moeten de cijfers in dezelfde lijn liggen. Omdat de organisatie bovendien gebruik maakte van "muilezels" die een bankrekening hadden bij dezelfde bank als de slachtoffers, was het zowat onmogelijk om de frauduleuze overschrijvingen te blokkeren.
   
Gezien de omvang van het fenomeen besloot het federaal parket een onderzoek te starten onder leiding van onderzoeksrechter Claise. In dat onderzoek zijn nu vier "muilezels" opgepakt en aangehouden. "Hun aanhouding heeft zeker zijn belang", zegt Lieve Pellens, woordvoerster van het federaal parket. "Zonder dit soort mensen kan de criminele organisatie gewoon haar buit niet opstrijken. Wat zij doen is dus allesbehalve onschuldig."
   
De vier zijn in verdenking gesteld voor het uitvoeren van geldtransferts zonder over de hoedanigheid van financieel intermediair te beschikken, witwassen en medeplichtigheid aan hacking. Ze riskeren celstraffen tot 5 jaar. (br.hln)



» Reageer (0)
25-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge is de meest leefbare Belgische stad

Brugge is de meest leefbare Belgische stad


http://oi48.tinypic.com/5w502.jpg


Van alle Belgische steden is het in Brugge het best leven. Ook de rest van de top vijf is Vlaams, met Hasselt, Leuven, Genk en Gent. Marche-en-Famenne is de eerste Waalse stad, op plaats zes, op de voet gevolgd door Kortrijk en Mechelen. Dat blijkt uit een onderzoek van Test-Aankoop bij 2.700 Belgen.

Wie in Vlaanderen woont, is over het algemeen meer tevreden met zijn woonplaats. Antwerpen valt net buiten de top 10, Aalst en Vilvoorde bekleden respectievelijk plaatsen 14 en 15. Brussel staat nog verder, op de 18e plaats. Van de Waalse steden eindigen enkel Waver (9e) en Eigenbrakel (10e) in de top 10. Charleroi sluit op de 21e plaats de rij.

De ondervraagden moesten elf factoren die leven in de stad beïnvloeden, beoordelen. Huisvesting kwam als belangrijkste uit de bus, gevolgd door veiligheid, mobiliteit, werkgelegenheid en gezondheidszorg. De kwaliteit van het onderwijs blijkt het minst belangrijk.

De leefkwaliteit is de laatste vijf jaar niet veranderd, vinden de meeste ondervraagden, al vindt meer dan de helft van de inwoners van Verviers, Charleroi en Brussel dat de leefkwaliteit erop achteruit is gegaan. In Mechelen en Marche-en-Famenne ging de leefkwaliteit er volgens goed twee derde van de ondervraagde inwoners dan weer op vooruit.

Voor het onderzoek vroeg Test-Aankoop naar de leefkwaliteit in Brussel, de tien provinciehoofdsteden en de (op één na) meest bevolkte stad van elke provincie. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrijven met de hand: wie doet dat nog?

Schrijven met de hand: wie doet dat nog?


http://oi47.tinypic.com/i5rf55.jpg



Als je je niet meer kan herinneren wanneer je voor de laatste keer iets met de hand geschreven hebt, dan ben je zeker niet de enige. Bij de gemiddelde volwassene is dat namelijk bijna zes weken geleden. En bij één op drie gaat het nog verder: zij hebben al zes maanden niks meer op papier gezet.

Echt verrassend is dat niet, in een wereld die gedomineerd wordt door computers en smartphones. Daarbij gebruiken we een toetsenbord en scherm om onze gedachten te noteren, en lijken pen en papier met uitsterven bedreigd.

Volgens een enquête bij 2.000 Britten, uitgevoerd door de online kantoorhandel Docmail, heeft de gemiddelde volwassene al 41 dagen niet meer geschreven. En als dat toch gebeurt, dan gaat het bij twee op drie om een haastig neergekrabbelde herinnering of notitie.

"Het is jammer dat schrijven in verval is, maar het is een logisch gevolg van de snelle en duidelijke communicatie van vandaag", vindt Dave Broadway van Docmail. "Mensen gaan altijd op zoek naar manieren om hun leven makkelijker te maken, dat is de reden waarom technologie zo belangrijk is in het alledaagse leven."

Dat komt onze taalkennis echter niet ten goede. Vier op tien bekennen namelijk te vertrouwen op de spellingchecker of -voorspeller van hun computer of gsm. Daarnaast schrijven ook steeds meer mensen (één op vier) met afkortingen en/of in 'sms-taal'.

Ook bekende meer dan de helft van de ondervraagden dat zijn handschrift duidelijk achteruitgegaan is, met zelfs één op zeven die zegt er beschaamd over te zijn. De meesten vinden het echter geen probleem, want "wat ze schrijven hoeft toch nooit netjes te zijn."

Een (klein) probleem is er wel wanneer ze hun eigen geschrift achteraf niet meer kunnen lezen. Dat gebeurt wel eens bij één op de drie ondervraagden. 44 procent vindt zijn handschrift dan ook niet 'mooi' of niet 'makkelijk te lezen'.

Ten slotte vond één op de zes Britten zelfs dat schrijven niet meer aangeleerd hoeft te worden op school. Een slecht idee, vindt Broadway van Docmail. "Hoewel schrijven minder nuttig wordt, blijft het belangrijk om te kunnen communiceren zonder technologische middelen", aldus de man. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mick Hucknall - Holding Back The Years


Mick Hucknall - Holding Back The Years

Klik op de foto om hem te beluisteren






Mick Hucknall is de lead zanger van Simply Red (geboren in Denton, Greater Manchester, op 8 juni 1960)

Vorige week is hij in het huwelijksbootje gestapt met zijn tien jaar jongere vriendin. Slechts een handvol mensen woonden de ceremonie bij, meldt de Britse tabloid Daily Mail.

Onder het goedkeurend oog van acht genodigden beloofde de 49-jarige zanger eeuwige trouw aan Gabriella Wesberry, een 39-jarige voormalige kunstverkoopster. De twee hebben al een dochtertje samen.


» Reageer (0)
24-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Op vakantie naar Frankrijk? Vergeet uw alcoholtest niet

Op vakantie naar Frankrijk? Vergeet uw alcoholtest niet


http://oi47.tinypic.com/4lm24n.jpg


Belangrijk om weten indien u deze zomer met de auto in Frankrijk op vakantie gaat of mocht u het land doorkruisen op weg naar uw bestemming. Vanaf 1 juli zijn alle chauffeurs in ons buurland, ook buitenlanders, verplicht om een alcoholtest aan boord te hebben.

De nieuwe verkeerswet moet automobilisten in Frankrijk twee keer doen nadenken voor ze drinken. Met een eigen alcoholtest aan boord zullen ze volgens de overheid misschien voorzichtiger zijn. De alcohollimiet in Frankrijk is dezelfde als in België. De alcoholtester zal in Frankrijk vanaf volgende maand in vele winkels verkocht worden. Twee versies werden goedgekeurd: een goedkope tester waarbij we 'in het zakje blazen' en een dure digitale versie. Voor de eerste betaalt u enkele euro's, de tweede kost meer dan 100 euro.

De Franse politie zal deze zomer wel controleren of chauffeurs een test aan boord hebben, maar ze zullen nog met een waarschuwing wegkomen. Vanaf november staan er echter boetes van 11 euro op het ontbreken van de alcoholtest. Het valt overigens aan te raden meteen twee testers te kopen, want er moet zich altijd één ongebruikte test in de wagen bevinden. In het geval een controle moet u net als in ons land ook een fluovestje en uw gevarendriehoek kunnen tonen.

De Britse tabloid Daily Mail ging na of de goedkope test betrouwbaar is. Een reporter dronk een halve liter Stella Artois, in principe net voldoende om in de buurt van de limiet te geraken. Na twintig minuten besloot hij te blazen. Normaal moest de test een groen kleurtje tonen, maar er gebeurde niets. Na een tweede grote pint probeerde hij het nog een keer. Nu werden een paar kristallen groen, maar de rode streep (de limiet) werd nog lang niet bereikt. Een derde halve liter bier dan maar en deze keer was de test wel positief. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patti Smith - Because The Night

Patti Smith - Because The Night

Klik op de foto om ze te beluisteren






Patti Smith (Chicago (Illinois), 30 december 1946) is een Amerikaanse rockzangeres en dichteres. Zij wordt wel beschouwd als een voorloper van de punkbeweging, maar is in feite meer verwant aan artiesten als The Velvet Underground en Bob Dylan. De arrangementen van haar nummers zijn vaak vrij complex en er komen ook lange improvisaties voor.


Zij brak door met haar album Horses in 1975. Daarna volgden nog o.a. Radio Ethiopia en Easter. Haar laatste CD kwam uit in 2007 en heet Twelve', deze bevat twaalf covers uit de jaren '60-'70, gebracht op een eigenzinnige manier .



» Reageer (0)
23-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijk hormoon om te bruinen duikt op in België

Gevaarlijk hormoon om te bruinen duikt op in België


http://oi47.tinypic.com/ax20oy.jpg


Het illegale hormoon 'Barbie drug', waarmee je in een maand mooi bruin kunt worden, is opgedoken in België. Bij een dealer in het West-Vlaamse Ardooie werden 500 pakketjes van het spul aangetroffen. De vondst kwam er nadat een vrouwelijke klant met ernstige huidklachten in het ziekenhuis was beland, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Melanotan is een verboden product. Het Geneesmiddelenagentschap waarschuwt dat onlinebestellingen levensgevaarlijke stoffen kunnen bevatten. "Bij een test in een van onze laboratoria bleek er in melanotan-poeder insuline te zitten", aldus het agentschap. "Dat inspuiten is voor niet-diabetici levensgevaarlijk."

"De dealer wordt vervolgd op basis van de dopingwet, omdat melanotan van oorsprong een hormonaal product is. Hij riskeert vijf jaar cel en een boete tot 100.000 euro", zegt hormonenmagistraat Johan Lescrauwaet. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jubelparkmuseum herdenkt 150ste geboortedag Henry van de Velde

Jubelparkmuseum herdenkt 150ste geboortedag Henry van de Velde

http://oi49.tinypic.com/33yrvyr.jpg


In het Brusselse Jubelparkmuseum wordt in de herfst van 2013 een overzichtstentoonstelling georganiseerd van het leven en het werk van de veelzijdige kunstenaar en architect Henry van de Velde. Volgend jaar is het 150 jaar geleden dat van de Velde geboren werd.

"De tentoonstelling 'Henry van de Velde - Passie, functie en schoonheid' zal een chronologisch overzicht van het leven en het werk van deze veelzijdige kunstenaar brengen aan de hand van een nooit eerder gezien ensemble kunstwerken en vele documenten zoals foto's en brieven", luidt het in een mededeling van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis.

Van de Velde (1863-1957) werd opgeleid als kunstschilder, maar ontwikkelde zich tot een veelzijdig kunstenaar. Hij ontwierp onder meer meubels, zilverwerk, porselein, juwelen en boekbanden, maar is ook bekend van gebouwen als de Boekentoren van de universiteit van Gent en de villa Bloemenwerf in Ukkel. Van de Velde stond aan de wieg van de kunstschool waaruit het Bauhaus zou ontstaan en richtte in Brussel de kunstschool Ter Kameren op.

De restrospectieve "Henry van de Velde - Passie, functie en schoonheid" loopt van 13 september 2013 tot 12 januari 2014 in het Jubelparkmuseum. Hij is in het voorjaar van 2013 al te zien in het Neues Museum Weimar in Duitsland.



» Reageer (0)
22-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Modeontwerpster Kaat Tilley (52) overleden

Modeontwerpster Kaat Tilley (52) overleden


http://oi50.tinypic.com/jkf8ep.jpg


De bekende Belgische modeontwerpster Kaat Tilley is overleden. Dat meldt de VRT. Volgens een mededeling van haar familie stierf ze heel onverwacht aan een virale infectie. Tilley werd amper 52 jaar.

Met grote verslagenheid en immens verdriet melden wij het plotse overlijden van Kaat Tilley, op de dag dat de zon het hoogst in de hemel staat", laat haar familie weten.

"Haar levenslange kruistocht voor schoonheid is abrupt afgebroken door een virale infectie. Zij blijft verder leven in de harten van velen, net als de wereld die ze met zoveel liefde en overgave gecreëerd heeft."

Kaat Tilley studeerde cum laude af aan de mode-academie in Antwerpen, met haar eindcollectie 'Mahler and Venice'.

"Kaat Tilley heeft altijd haar stijl behouden: prinsessenjurken, etherisch, romantisch", vertelde modejournaliste Veerle Windels aan Radio 1. En die stijl werd bij heel wat beroemdheden gesmaakt. Zo ontwierp ze onder meer outfits voor Barbra Streisand, Diana Ross, Naomi Campbell en Halle Berry.

"Maar Kaat kende ook heel wat problemen. Ze had verschillende zakenpartners en haar zaken gingen meermaals over kop", aldus Windels. Zo gingen haar winkels in het najaar van 2010 failliet. Daarna startte ze wel nog een nieuw modelabel op.

De jongste jaren raakte Tilley echter meer bekend door haar schilderijen. "De laatste jaren was ze niet meer zo met mode bezig. Ze leefde teruggetrokken in haar huis, waar ze vooral schilderde", bevestigt Agnes Goyvaerts, moderedactrice van De Morgen.

Ook zelf gaf Tilley aan dat ze meer een schilderes was dan een modeontwerpster. "Als kind wilde ik zangeres worden, en later danseres. Dan dacht ik eraan vroedvrouw te worden, maar uiteindelijk ben ik gaan tekenen", zei ze ooit zelf.

"Tilley maakte prachtige boeken met fijne, kleine tekeningen voor ze aan collecties begon. Ze zag zichzelf niet als modeontwerpster, was helemaal niet met trends bezig. Ze kwam ook na de generatie van de fameuze zes van Antwerpenpen. De concurrentie was toen enorm groot, ze sprak daar met enige bitterheid over", weet Goyvaerts.

"Ze is begonnen met feest- en bruidskledij, maar viel buiten het modecircuit. Ze had een winkel in de Koningsgalerij en maakte kostuums voor Zap Mama, MadreDeus. Ze zat vooral in de kunstwereld. Zo zal ze dan ook herinnerd worden: als iemand die in jaren negentig heel groot was en in een sfeer zat die aansluit bij theater."

Op gezondheidsvlak kende Tilley ook problemen, toen in 1989 kanker ontdekt werd. "Ik heb mijn kanker vertaald in iets moois en goeds", zei ze daarover op de website van de Vlaamse Liga tegen kanker. "Vroeger was ik gesloten en verlegen, nu durf ik recht voor de raap mijn gedacht te zeggen. Nu stap ik op het probleem af en terwijl ik het bij het nekvel grijp, zeg ik "O, is het dat maar"."

Het overlijden van Tilley komt erg onverwacht. "Ik schrok heel erg, gisteren op haar Facebook las ik nog dat alles klaar was voor de verkoop van  haar archief dit weekend. Het is totaal onverwacht", aldus Agnes Goyvaerts.

Volgens de mededeling van haar familie is Tilley overleden aan een virale infectie. De modeontwerpster laat twee dochters achter. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droomjob? Minder dan 1 op 5 bereikt ambities uit jeugd

Droomjob? Minder dan 1 op 5 bereikt ambities uit jeugd


http://oi46.tinypic.com/bim5qx.jpg


Als je klein bent, dan krijg je te horen dat je 'later alles kan worden wat je maar wil'. Heel wat kinderen denken dan ook te weten hoe hun latere carrière er zal uitzien. Die dromen komen echter maar zelden uit.

Volgens een Britse enquête oefent namelijk minder dan één op de vijf werknemers (15 procent) de job uit waar hij tijdens zijn kindertijd van droomde. De overige 85 procent, bij wie het niet lukte, is daar vaak gefrustreerd over.

Meer dan één op de tien mannen (14 procent) bekende dat ze als kleine jongen het liefst voetballer wilden worden. Ook piloot (11 procent) en soldaat (7 procent) was voor velen een droomberoep.

Twintig procent van de ondervraagde vrouwen wilde dan weer verpleegster worden, op de voet gevolgd door leerkracht.

Politicus was voor beide geslachten het minst aantrekkelijke beroep, met slechts één procent dat daarvan droomde als kind.

De enquête bij 1.044 Britse volwassenen werd uitgevoerd door 'Opinion Matters', in opdracht van JCB Toughphones. "Het is jammer dat maar weinig mensen hun ambities kunnen waarmaken, maar natuurlijk kan niet iedereen een professionele voetballer worden", zei Jason Kemp van het bedrijf.

Bij het maken van hun studiekeuze, moeten tieners dan ook beseffen dat een carrière niet altijd uitdraait zoals je verwacht. Vasthouden aan je kinderdromen is niet altijd mogelijk, of zelfs niet altijd een goed idee. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luipaard gered uit waterbassin

Luipaard gered uit waterbassin


http://oi50.tinypic.com/aebkmp.jpg


Op een theeplantage in het Indiase Haskhowa, 45 kilometer van Siliguri, kwam eergisteren een luipaard in de problemen nadat het in een waterreservoir was gevallen. Er kwam een team van het Mahananda Wildlife Sanctuary, een ladder en een net aan te pas om de katachtige uit het bassin te krijgen.

Eind goed, al goed: het imposante mannetje, dat wellicht meer dan zestig kilogram weegt, kwam er heelhuids vanaf .




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisdrank en chocolade vier keer duurder op Brussels Airport

Frisdrank en chocolade vier keer duurder op Brussels Airport


http://oi45.tinypic.com/nmkd4l.jpg


Frisdrank en chocolade koop je beter niet op Brussels Airport, want die producten zijn er tot bijna vier keer zo duur als in de winkels in de stad. Dat blijkt uit een onderzoek van reisbijstandsorganisatie Touring in samenwerking met haar Nederlandse zusterorganisatie ANWB.

Shoppen in de luchthaven blijkt in de meeste gevallen wel nog altijd goedkoper dan in de stad, maar de prijsverschillen tussen de luchthavens onderling zijn heel groot. Voor het onderzoek werden 60 producten vergeleken in elf grote Europese luchthavens en in de stadswinkels van München, Amsterdam en Brussel.

In Brussels Airport is de consument wel aan het goede adres voor kleding. Voor parfum ben je het goedkoopste af in Londen, voor eten en chocolade is dat München. Elektro, cd's en dvd's zijn het duurst in Amsterdam. Tabaksproducten, alcohol, elektro, frisdrank en eten zijn in het leeuwendeel van de gevallen duurder op de luchthaven.

Over het algemeen is Londen de goedkoopste luchthaven en Praag de duurste. Voor de meeste producten ben je wel nog altijd goedkoper af in de luchthaven. Het taxfree systeem werd in 1999 weliswaar afgeschaft, maar de Belgische luchthavenshops hebben beslist om de 21 procent btw toch niet door te rekenen aan de klant.

Door de grote onderlinge prijsverschillen tussen de luchthavens is het voor de reiziger wel moeilijk om een efficiënte koopstrategie uit te dokteren. Touring raadt aan zich eerst te informeren alvorens te shoppen op de luchthaven. De organisatie vraagt wel een meer eenduidige prijzenpolitiek en vergelijkende tabellen op de luchthavenwebsites van de prijzen op de verschillende bestemmingen.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meat Loaf - I'd Lie For You

Meat Loaf - I'd Lie For You

Klik op de foto om hem te beluisteren






Meat Loaf, geboren als Marvin Lee Aday (Dallas, 27 september 1947), is een Amerikaanse rockzanger en acteur. Hij werd vooral bekend door zijn rockhit Paradise by the Dashboard Light van zijn album Bat Out Of Hell (1977), die hij zong met Ellen Foley. De teksten en muziek zijn van Jim Steinman.

Meat Loafs optredens worden gekenmerkt door theatrale acts. In een interview in de Volkskrant in 2003 zei hij: "De meeste rockbands denken dat het voldoende is gewoon hun liedjes te spelen. Ik niet. Mensen moeten meegesleept worden in een drama. Ieder hoekje van het podium moet worden benut. [...] Een beetje op en neer springen is niet genoeg. Je moet alles uit de kast halen en je inleven in een rol, elke dag weer."

In 1994 won Meat Loaf de Grammy Award for Best Rock Vocal Performance, Solo voor zijn "I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That)".



» Reageer (0)
21-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drinkwater 64 procent duurder in zes jaar tijd

Drinkwater 64 procent duurder in zes jaar tijd


http://oi49.tinypic.com/2dlp73q.jpg


Drinkwater is in België tussen 2005 en 2011 64 procent duurder geworden. Dat blijkt vandaag uit een studie van de federale overheidsdienst Economie over de drinkwatersector.

De drinkwaterprijs blijkt sinds 2005 fors gestegen. In 2011 bedroeg de totale waterprijs (btw inclusief) in België 3,85 euro per kubieke meter, 63,9 procent meer dan in 2005 (2,35 euro). Voornamelijk de toename van de zuiverings- en saneringskosten (+175,4 procent in 2011 ten opzichte van 2005) is hiervan de oorzaak.

Volgens de FOD Economie zijn deze kosten het gevolg van de Europese Waterrichtlijn, die aan de basis ligt van de reorganisatie van de watersector in België. De omzetting van die Europese richtlijn naar regionaal recht heeft forse veranderingen in de sector teweeggebracht, ook voor de tariefstructuur. De stijging van de vaste (abonnements)kosten en van de uitgaven voor het eigenlijke waterverbruik bleef tussen 2005 en 2011 relatief beperkt tot respectievelijk 33,4 procent en 20,9 procent.

Op regionaal niveau betaalde de verbruiker in 2011 het minste in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (3,42 euro per kubieke meter). In Vlaanderen bedroeg de totale waterprijs per kubieke meter gemiddeld 3,83 euro, in Wallonië 4,03 euro. De gemiddelde waterprijs steeg het sterkst in Vlaanderen: +69,3 procent in 2011 ten opzichte van 2005. In Wallonië en Brussel was de stijging wat beperkter, met respectievelijk +59,1 procent en +49,1 procent. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermijd ontsierende witte lijntjes bij het zonnen

Vermijd ontsierende witte lijntjes bij het zonnen


http://oi46.tinypic.com/33a9hk1.jpg


Een bruin tintje doet die frisse zomerjurk net iets beter uitkomen, daar is haast elke vrouw het over eens. Maar niets is zo ontsierend als ingebrande witte lijntjes van je bikini of badpak. Vermijd deze beautyblunder met onderstaande tips.

Badpakken met uitsparingen aan de buik en asymmetrische bikini's zijn tegenwoordig erg hip, helaas zorgen ze er wel voor dat je niet mooi egaal bruint op het strand. Als je dan een strapless jurk hebt klaarliggen voor een feestelijke gelegenheid als een zomerbruiloft zijn die vreemde witte lijntjes helaas niet zo elegant. Als je weet dat je er tiptop moet uitzien in je feestoutfit, blijf dan de dagen ervoor uit de zon. Wil je toch ontspannen op het strand, zet je dan enkel in de schaduw en bedek je lichaam met donkere kledij. Witte stukken zijn voelen echter minder warm aan, maar ze voorkomen niet dat de zonnestralen je huid kleuren.

Het lijkt misschien een evidentie, maar wanneer je naakt zont, heb je geen last van lijntjes. De moeilijkheid is een goede plek te vinden waar je dit kan doen, een afgesloten plekje in je eigen tuin is een goede optie. Zorg er wel voor dat je jezelf, en zeker plekjes die niet vaak in de zon komen, goed insmeert met een hoge beschermingsfactor. Deze moet je minstens een halfuur op voorhand aanbrengen om te voorkomen dat de crème er snel afgaat.

Kies een bandeautopje zonder bandjes, nog beter is zwemkledij te dragen die de zon doorlaat. Dit zijn bikini's en badpakken gemaakt in een stof waarop een speciale weeftechniek is toegepast. Onder meer het merk Kiniki is gespecialiseerd in dit soort kleding en biedt fashionable modellen aan. Wanneer je dit draagt, is het nog ontzettend belangrijk je goed te smeren om zonnebrand en huidkanker te voorkomen. Deze stoffen beschermen namelijk niet tegen de schadelijke stralen van de zon. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eetstoornis treft 50-plussers even hard als tienermeisjes

Eetstoornis treft 50-plussers even hard als tienermeisjes


http://oi47.tinypic.com/vjifl.jpg


Over anorexia wordt meestal gesproken als een tiener- en zelfs kinderprobleem, maar daar stopt het helemaal niet. Volgens een grootschalige studie in de Verenigde Staten worden ook steeds meer vrouwen tussen 50 en 80 jaar getroffen door eetstoornissen.

Het gaat om een studie bij zo'n 2.000 Amerikaanse vrouwen ouder dan 50, die uitgevoerd werd door een team van de University of North Carolina. Zij stelden vast dat velen van hen een problematische relatie met eten hebben, wat kan leiden tot onder andere anorexia, boulimie of een verslaving aan vermageringspillen of intensief sporten.

Verrassend was dat maar maar liefst 70 procent van hen nog steeds probeert om kilo's te verliezen door te diëten. 41 procent bekende dagelijks haar lichaam te bekijken in de spiegel, terwijl 40 procent zich enkele keren per week (of meer) weegt.

Daarnaast was bijna twee derde (62 procent) ervan overtuigd dat hun lichaam en gewicht een negatieve invloed hebben op hun leven. Zo voelt 79 procent zich niet goed in zijn vel en denkt 64 procent daar zelfs dagelijks aan. 66 procent is dan ook niet tevreden over haar lichaam, met vooral complexen over de buik (86 procent) en de lichaamsvorm (73 procent).

Verder bekende 8 procent dat ze de afgelopen vijf jaar al eens braakten na een maaltijd, om het calorierijke voedsel uit hun lichaam te verwijderen. Meer dan 3,5 procent had de afgelopen maand dan weer last van vreetbuien.

Heel wat vrouwen doen ook een beroep op ongezonde methodes om af te vallen. Zo'n 8 procent slikt wel eens gevaarlijke dieetpillen, terwijl 7 procent extreem veel en hard sport. Anderen gebruiken dan weer diuretica (plaspillen, 2,5 procent) of laxeermiddelen (2 procent).

"We weten erg weinig over hoe vrouwelijke 50-plussers denken over hun lichaam", zegt onderzoeksleidster dr. Cynthia Bulik. "Algemeen wordt aangenomen dat oudere vrouwen eetstoornissen 'ontgroeien', maar niemand deed de moeite om het hen te vragen. Dat deden wij wel, en met verrassende resultaten."

Van de proefpersonen had 29 procent te maken met overgewicht, terwijl 27 procent obees was.De gemiddelde leeftijd van de proefpersonen was 59 jaar. De eetstoornissen kwamen vooral voor bij vroege vijftigers, maar ook 75-plussers hadden er nog last van.

"We mogen ons dus niet blind staren op de leeftijd als het aankomt op eetstoornissen", vindt dr. Bulik. "Dokters moeten alert blijven voor de symptomen en ook het gewicht van oudere vrouwen in de gaten houden."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appels helpen af te vallen... als je de schil ook opeet

Appels helpen af te vallen... als je de schil ook opeet


http://oi47.tinypic.com/i29jfb.jpg


Dagelijks een appel eten kan je enkele kilo's helpen te verliezen, maar dan moet je wel de schil ook opeten. Een chemische stof die zorgt voor de glans van dit fruit stimuleert het lichaam namelijk meer calorieën te verbranden.

Muizen die vette voeding aten waarin ook de stof ursolic zuur verwerkt was, kwamen minder gewicht bij dan degenen die ongezond aten zonder dit bestanddeel. Daarnaast houdt dit zuur de bloedsuikerspiegel laag en voorkomt het dat de lever vet opslaat. Onderzoekers aan de universiteit van Iowa ontdekten tevens dat ursolic zuur ook de groei van spieren en bruin vet stimuleert. Je vindt deze stof ook in veenbessen, pruimen en basilicum, oregano en thijm.

Professor Christopher Adam: "Aangezien spieren zeer goed zijn voor het verbranden van calorieën, kan de toename van spiermassa bij de muizen die ursolic zuur kregen voldoende zijn om te verklaren waarom deze stof overgewicht beperkt. We waren wel verrast dat deze stof ook het bruin vet doet toenemen, wat het verbranden van calorieën stimuleert, dit helpt het lichaam ook tegen obesitas te beschermen." 

Daarnaast kan deze stof ook ouderen helpen te voorkomen dat hun spieren zich afbreken op latere leeftijd. Dit beperkt het risico op moeilijk geneesbare blessures. Professor Adams wil nu onderzoeken of appelschil even goed is voor mensen als voor muizen. Zo kan hij ontdekken hoeveel appels we nodig hebben om meer spiermassa te kweken en een slankere taille te krijgen. Als dit aantal erg hoog is, kan ursolic zuur in een pil of supplement verwerkt worden. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!