Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




13-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdpijn? Vergeet pijnstillers, drink water

Hoofdpijn? Vergeet pijnstillers, drink water


http://oi49.tinypic.com/2yzk9hx.jpg


De volgende keer dat je hoofdpijn hebt, moet je volgens wetenschappers niet naar het medicijnkastje lopen, maar wel naar de koelkast. Zij stellen namelijk dat zeven glazen water per dag de pijn kunnen verzachten en de levenskwaliteit van chronische patiënten verbeteren.

Enkele jaren geleden merkten wetenschappers van de Universiteit van Maastricht dat een patiënt met blaasproblemen, die aangeraden werd om meer water te drinken, zijn migraines duidelijk zag verbeteren.

Onderzoeksleider dr. Mark Spigt en zijn team besloten daarom om verder onderzoek uit te voeren naar de invloed van water op hoofdpijn. Daarvoor rektruteerden ze meer dan 100 patiënten die regelmatig last hadden van lichte of ernstige hoofdpijn.

De wetenschappers leerden hen hoe ze de pijn konden verzachten, zoals door het verminderen van stress, het verbeteren van de slaapgewoonten en het vermijden van cafeïne. Daarnaast kreeg de helft van de proefpersonen de opdracht om gedurende drie maanden anderhalve liter water te drinken, bovenop hun normale vochtinname.

Na die periode werd aan alle proefpersonen gevraagd om een vragenlijst in te vullen, die speciaal ontwikkeld werd om de levenskwaliteit van hoofdpijnpatiënten te meten. Uit de resultaten daarvan bleek dat degene die extra water dronken zich duidelijk beter voelden dan de andere proefpersonen.

"We veronderstellen dat sommige hoofdpijnpatiënten baat kunnen hebben bij het drinken van extra water. Voor wie aan chronische hoofdpijn lijdt, kan het dus zeker geen kwaad om dat voor een korte periode te proberen. Op die manier kunnen ze nagaan of er ook bij hen een verbetering optreedt", aldus de wetenschappers.

Toch is niet iedereen overtuigd van de werking. Volgens dr. Fayyaz Ahmed van het Britse migrainestichting kan de vermindering van de klachten ook toe te schrijven zijn aan een placebo-effect. Daarbij verwachten en geloven de patiënten dat het water zal helpen, waardoor dat ook echt gebeurt. Maar ook hij bevestigt: "De regelmatige opname van water en een voldoende hydratatie is gezond, waardoor veel mensen zich beter voelen", aldus dr. Ahmed. (br.hln)



» Reageer (0)
11-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ieder mens draagt 1 kilogram bacteriën mee

"Ieder mens draagt 1 kilogram bacteriën mee"


http://oi49.tinypic.com/dbfo5.jpg


"Ieder mens zit vol bacteriën, vooral in de darmen maar ook op de huid. Gemiddeld 1 kilo van ons lichaamsgewicht bestaat uit bacteriën", beweert de Nederlandse hoogleraar microbiologie en infectiepreventie Jan Kluytmans. "De meeste bacteriën kunnen geen kwaad, maar sommige bacteriën kunnen gevaarlijk zijn voor mensen met een zwakke weerstand, zoals ouderen of ernstig zieken''.

In ziekenhuizen is het daarom zaak om extra alert te zijn op besmettingen met resistente bacteriën. Dat zijn bacteriën die niet meer reageren op antibiotica en daardoor moeilijk te bestrijden zijn.

"Je kan niet voorkomen dat mensen die een bacterie bij zich dragen in een ziekenhuis binnenkomen. Wat je wel moet proberen te vermijden is dat ze er ziek van worden of anderen mee besmetten. Daarom is het belangrijk dat je risicogroepen test om uit te zoeken of ze een ziekenhuisbacterie bij zich dragen. Varkenshouders worden standaard getest als ze binnenkomen in het ziekenhuis, maar ook mensen die recent in een buitenlands ziekenhuis geweest zijn'', legt Kluytmans uit.

Lang niet iedereen die het ziekenhuis in komt wordt getest. Daardoor kan iemand die een ziekenhuisbacterie met zich meedraagt weleens gemist worden. "Wanneer de besmetting dan vastgesteld wordt, moet meteen een contactonderzoek gedaan worden om te kijken of de patiënt anderen besmet heeft".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto van man met aan artritis stervende hond in het water gaat viraal

Foto van man met aan artritis stervende hond in het water gaat viraal


http://oi48.tinypic.com/2ugyq76.jpg
© Hannah Stonehouse Hudson/StonehousePhoto.com.


Sinds hij negentien jaar geleden Schoep samen met zijn gewezen verloofde als puppy adopteerde, zijn John Unger en zijn huisdier onafscheidelijk. In die mate dat de Amerikaan uit Wisconsin nu, negentien jaar later, in het water gaat om de stervende Schoep -hij lijdt aan artritis die zo pijnlijk is dat hij nog nauwelijks kan slapen- enkele pijnvrije momenten te gunnen. Een bekende fotograaf heeft het duo geportretteerd en dat bijzonder mooie beeld gaat inmiddels viraal.

De band tussen Schoep, die door zijn ex-baasje mishandeld werd en vernoemd is naar een bekend merk van ijscrème uit Wisconsin, gaat ver terug. Unger vindt immers dat Schoep zijn leven gered heeft, nadat hij na de scheiding met zijn verloofde zo depressief was dat hij met zelfmoordgedachten rondliep. Het gezelschap van Schoep sleurde hem door die moeilijke tijden, waardoor Unger het nu niet meer dan normaal vindt dat hij er alles aan doet om de hond in zijn laatste maanden nog wat levensvreugde te bezorgen. Zo trekt de man om hem in slaap te wiegen naar Lake Superior: water zou immer een therapeutisch effect hebben op het getergde lijf van Schoep. Het was tijdens een van die momenten dat de foto hierboven genomen werd, door Hannah Stonehouse Hudson, eigenares van Stonehouse Photography en een vriend van Unger.

"De relatie tussen Unger en Schoep inspireerde me om dit beeld vast te leggen", aldus Hannah in de Huffington Post. "Ik had slechts vijf minuten om dit beeld te schieten wegens tijdsgebrek. Door mijn hels werkritme voor Stonehouse had ik al enkele eerdere afspraken met Unger gemist en ik wist dat ik het niet kon blijven uitstellen. Op 31 juli is het er eindelijk van gekomen. John die Schoep liefheeft, en Schoep die John zo vertrouwt dat hij in zijn armen in slaap valt in het water. Aan dit beeld is niets geposeerd. Ik haat geposeerde foto's, want die missen de ware essentie. Ik hoop dat mensen zich kunnen vereenzelvigen met deze foto, dat ze zich een tijd herinneren waarin ze zich veilig, geborgen en geliefd voelden. Dan moeten ze dat gevoel maar naar de toekomst projecteren. Er is veel te veel negativiteit in deze wereld. Misschien kan ik met deze foto daar een heel klein beetje verandering in brengen."

Hannah postte de foto op Facebook, waar ze de innige relatie tussen de twee ook beschrijft. 311.000 likes en 187.500 shares zijn het voorlopige resultaat. Unger is alvast blij met de aandacht die de foto krijgt. Enerzijds omdat er via een actie geld ingezameld wordt voor de behandeling van Schoep tegen artritis, anderzijds omdat hij nu plots erg populair is bij het vrouwvolk. Omdat hij nog altijd vrijgezel is, komt ook dat laatste hem niet slecht uit. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe slapen op je buik de kans op erotische droom verhoogt

Hoe slapen op je buik de kans op erotische droom verhoogt


http://oi49.tinypic.com/2a0bazr.jpg


Voor wie wel eens zin heeft in een erotische droom is er goed nieuws: je kan die uitlokken door in slaap te vallen op je buik. Volgens wetenschappers heb je dan namelijk veel meer kans op een sexy droom dan in andere houdingen.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Calvin Kai-Ching Yu van de Shue Yan Universiteit in Hong Kong. Hij sprak met 670 studenten, waarvan twee derde vrouwelijk was, en vroeg hen vragenlijsten in te vullen over hun dromen.

Daarbij moesten ze onder andere aangeven hoe vaak dromen voorkomen, hoe intens ze zijn en over wat ze gaan. Daarnaast vroeg Yu ook hoe vaak ze op hun zij, met het gezicht omhoog of omlaag sliepen.

Het resultaat was duidelijk: wie op zijn buik sliep, rapporteerde veel meer gevoelens van 'seks' en 'achtervolging' dan de anderen. Daarnaast kwamen er ook andere pikante motieven voor, zoals 'vastgebonden' of 'opgesloten' zijn of 'niet in staat zijn om te bewegen'. Ook hadden zij vaker dromen waarin een geval van 'erotomanie' aan bod kwam, waarbij mensen geloven dat ze een geheime aanbidder hebben, vaak een bekende persoon.

Kai-Ching Yu: "Deze studie bewijst dat je lichaamshouding tijdens het slapen de inhoud van je dromen kan beïnvloeden. Ik geloof dat het brein niet helemaal afgesloten is van de buitenwereld als je slaapt en de stimuli, ook die ten gevolge van je omgeving, hebben meer invloed dan je denkt."

Maar hoe komt het nu dat op je buik slapen de kans op een erotische droom verhoogt? Volgens de wetenschapper heeft dat te maken met een mindere toevoer van lucht als je met je gezicht naar beneden ligt. Dat zorgt ervoor dat je hersenen de indruk krijgen dat je vastgeklemd wordt.



» Reageer (0)
10-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean Lambrecks stuurt deurwaarder naar klooster Malonne

Jean Lambrecks stuurt deurwaarder naar klooster Malonne


http://oi49.tinypic.com/2yvs3mc.jpg


Jean Lambrecks heeft gisteren een deurwaarder naar het klooster van de Arme Klaren in Malonne gestuurd. Dat besliste de vader van de vermoorde Eefje nadat hij vernam dat Michelle Martin de erfenis van haar moeder in het klooster heeft ondergebracht. Dat schrijven de Concentrakranten.

Volgens het magazine Paris Match liet de ex van Marc Dutroux de erfenis van haar moeder in het klooster onderbrengen. Indien dat klopt, wil Lambrecks die spullen in beslag laten nemen. Beide kranten melden niet of er effectief iets in beslag genomen werd.

Lambrecks besloot over te gaan tot de inbeslagname omdat Martin veroordeeld werd tot het betalen van 179.000 euro aan de nabestaanden van de slachtoffers van Dutroux. "We hebben nog geen euro gezien. Ik weet dat die spullen weinig of niks waard zijn. Maar het gaat mij om het principe."

De mogelijke opvang van Michelle Martin in het klooster van Malonne zorgt al enige tijd voor een pak beroering.

In een brief aan de burgerlijke partijen bevestigt Martins advocaat Thierry Moureau dat ze nog niet gestart is met het vergoeden van de slachtoffers, zo schrijft Le Soir vandaag. De advocaat vindt evenwel dat "het vergoeden van de slachtoffers geen voorwaarde is voor een voorwaardelijke invrijheidstelling".

De advocaat bevestigt wel dat Martin tot nu toe 265 euro gespaard heeft op zijn derdenrekening. Ze stort al enkele jaren 5 euro per maand. Het geld is voor de burgerlijke partijen bedoeld. (br.hln - foto belga)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.47.000 Belgische chauffeurs beboet in Frankrijk in juli

47.000 Belgische chauffeurs beboet in Frankrijk in juli


http://oi47.tinypic.com/5l6u7b.jpg


In de maand juli heeft Frankrijk 47.000 bekeuringen opgestuurd naar Belgische autobestuurders die verkeersovertredingen hebben begaan. Dat schrijft de Franse krant Les Echos vandaag.

Sinds 1 juli kunnen Belgische bestuurders die in Frankrijk de verkeersregels aan hun laars lappen de boete thuis toegestuurd krijgen. Dat is het gevolg van een akkoord tussen Frankrijk en België, dat toelaat om gegevens tussen beide landen uit te wisselen.

Tussen 1 juli en 31 juli zijn al 47.000 Belgische bestuurders op de bon geslingerd in Frankrijk, aldus Les Echos. De slechtste automobilisten komen volgens de krant evenwel uit Duitsland. Jaarlijks worden in Frankrijk 500.000 tot 1 miljoen verkeersovertredingen van Duitse bestuurders geregistreerd, maar voorlopig bestaat er nog geen akkoord tussen Frankrijk en Duitsland dat toelaat om die boetes ook op te sturen.

Volgens Het Laatste Nieuws zullen de Franse flitspalen dit jaar 700 miljoen euro opbrengen. Vorig jaar leverden die 639 miljoen euro op. Op basis van halfjaarlijkse resultaten is nu al becijferd dat 2012 een recordjaar wordt. (br.hln)



» Reageer (0)
09-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw plant huwelijk maar is nog op zoek naar echtgenoot

Vrouw plant huwelijk maar is nog op zoek naar echtgenoot


http://oi46.tinypic.com/2nixnis.jpg


Anita Chakra Burtty heeft haar huwelijk al gepland en betaald ook al is ze momenteel nog steeds vrijgezel. Ze hoopt tegen april de ware Jacob te hebben gevonden.

De 42-jarige astrologe is er honderd procent van overtuigd dat ze haar toekomstige echtgenoot in oktober of november van dit jaar zal ontmoeten. "Eens hij me leert kennen zal hij hopelijk inzien dat ik een erg grappig, genereus en liefdevol persoon ben. Hij zit er hopelijk niet mee in dat ik een tikkeltje gek ben."

De vrouw, die afkomstig is uit Sydney, heeft de datum reeds vastgelegd. Ook kocht ze al haar bruidsjurk, regelde ze een bloemist en legde ze een receptie op het strand vast. Anita nodigde zelfs vrienden en familie uit Engeland uit om de ceremonie bij te wonen.

"Het leven zit raar in elkaar. Ik heb al gekkere dingen gehoord. We zien wel wat de toekomst brengt", reageerde ze hoopvol.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schapen waarschuwen met sms voor wolven

Schapen waarschuwen met sms voor wolven


http://oi50.tinypic.com/2w6c77r.jpg

Schapen kunnen herders misschien straks via een sms waarschuwen dat de kudde wordt aangevallen door wolven. Een Zwitserse bioloog werkt aan een halsband die de hartslag van de schapen in de gaten houdt, en een tekstberichtje stuurt als de hartslag tijdens een bepaalde periode sterkt omhooggaat.

Volgens de BBC worden schapen in Zwitserland steeds vaker aangevallen door wolven, waarbij kuddes overlevende schapen door de omheining breken van het gebied waar ze staan te grazen. Ze worden soms pas kilometers verderop teruggevonden.

In Zwitserland, in de bergen bij Les Diablerets, zijn al testen gedaan met de halsband, die gebruikmaakt van een systeem dat vergelijkbaar is met hartslagmeters voor sporters. Daarbij werden wolfshonden gebruikt. De tests lijken volgens bioloog Jean-Marc Landry uit te wijzen dat de hartslag van een schaap van 60 tot 80 slagen per minuut verdrievoudigt als het dier stress ervaart.

De eerste halsbanden zouden komende herfst op de markt verkrijgbaar moeten zijn. Naast een variant waarbij de herder wordt gewaarschuwd, wordt gedacht aan een halsband die een voor de wolf afschrikwekkend geluid produceert. Noorwegen en Frankrijk zouden ook al interesse hebben in de band. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse universiteit gaat rattenstront inzamelen

Nederlandse universiteit gaat rattenstront inzamelen


http://oi45.tinypic.com/2zqrd41.jpg


Gezocht: rattenpoep. En niet van iedere rat, maar van bruine ratten, beter bekend als rioolratten. Wetenschappers van de Wageningen Universiteit hebben het publiek opgeroepen om keutels van deze wilde, bruine ratten op te sturen. Die worden vervolgens gebruikt in onderzoek naar de resistentie van ratten tegen rattengif.

Het onderzoek vindt plaats in opdracht van het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Milieu. Sommige rioolratten zijn resistent tegen rattenbestrijdingsmiddelen. Zij hebben een erfelijke eigenschap die ervoor zorgt dat het gif bij hen niet meer werkt. Hoe meer van deze beesten er komen, hoe nuttelozer het gebruik van bestrijdingsmiddelen wordt. Dat kan voor problemen zorgen, omdat ratten ziekten overbrengen zoals de ziekte van Weil. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw ruilt onthullende bikini voor flatterend badpak in

Vrouw ruilt onthullende bikini voor flatterend badpak in


http://oi47.tinypic.com/10ora74.jpg


Jonge vrouwen dragen niet langer een weinig bedekkende bikini op het strand, maar kiezen voor een flatterend badpak om te genieten van de zon, dat blijkt uit een recente Britse enquête.

Twee derde van de 1.489 ondervraagde vrouwen tussen 18 en 30 jaar geniet deze zomer van een strandvakantie. De meerderheid van hen droeg of is van plan badkledij uit een stuk aan het zwembad of op het strand aan te trekken. Slechts een derde gaat voor de traditionele bikini aan en 10 procent voor een tankini, dit is een biniki met lang topje dat je buik bedekt.

Badpakken zijn zo populair bij de jongere dames omdat dit hun rondingen beter flatteert, maar 22 procent draagt dit omdat ze het hipper vinden. Slechts een vijfde voelt zich zelfzeker op het strand. Driekwart kocht badkledij dat hun figuur beter doet uitkomen, de helft koos een afslankend model.

Het gemiddelde bedrag dat dames jaarlijks uitgeven aan een bikini is 84 euro aan, de doorsnee vrouw kocht 3,4 nieuwe stukken bedkleding het afgelopen jaar. Mark Pearson van de website MyVoucherCodes.co.uk, die het onderzoek liet uitvoeren: "Het is duidelijk dat het modebeeld aan het veranderen is, een badpak is niet langer ouderwets, er zijn genoeg modellen die alle maten en vormen flatteren."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huiskat maakt meer buit dan baasje denkt

Huiskat maakt meer buit dan baasje denkt


http://oi47.tinypic.com/28hgdgp.jpg


Huiskatten doden meer wilde dieren dan hun eigenaren denken. Dat komt doordat de beesten minder dan een kwart van de buit mee naar huis nemen. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek waarover de krant USA Today vandaag bericht.

Wetenschappers van de University of Georgia rustten zestig katten uit met camera's. Bij elke kat brachten zij zo het jachtgedrag buitenshuis tijdens zeven à tien dagen in kaart.

Het resultaat? Dertig procent van de buit wordt ter plekke opgegeten. Het overgrote deel - maar liefst 49 procent - laten de katten ter plekke liggen en verrotten.



» Reageer (0)
08-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wees eerlijk: het maakt je gelukkiger en gezonder

Wees eerlijk: het maakt je gelukkiger en gezonder


http://oi49.tinypic.com/e9ae0i.jpg


Leugentjes om bestwil lijken misschien onschuldig, maar ze kunnen een grote impact hebben op je mentale én fysieke gezondheid. Wie bewust probeert om altijd eerlijk te zijn, voelt zich namelijk minder gespannen of triestig en heeft ook minder last van hoofdpijn of een zere keel. Bovendien hebben eerlijke mensen ook een betere relatie dan leugenaars.

Dat blijkt althans uit een studie van de Universiteit van Notre Dame. Een onderzoeksteam volgde daar gedurende 10 weken 110 mensen tussen 18 en 71 jaar. Aan de ene helft van de proefpersonen werd gevraagd om volledig te stoppen met liegen, terwijl de andere helft geen instructies kreeg.

Wekelijks gingen beide groepen naar het laboratorium van de onderzoekers, waar hun lichamelijke en mentale gezondheid gemeten werd. Ook moesten ze een test aan de leugendetector ondergaan, om na te gaan hoeveel keer ze hadden gelogen. "De gemiddelde persoon bleek 11 leugens per week te vertellen", aldus onderzoeksleidster professor Anita Kelly.

De resultaten waren duidelijk: als de 'niet-liegende' groep bewust drie leugens minder vertelde, dan ervoeren ze vier mentale en drie fysieke klachten minder dan in andere weken. Als mensen uit de 'liegende' groep onbewust minder leugens vertelden in een bepaalde week, was de daling minder groot. Toch waren er ook bij hen iets minder lichamelijke en geestelijke klachten.

Bovendien bleek het vrij simpel te zijn om minder te liegen. Zo beseften de proefpersonen dat ze de waarheid konden vertellen over hun dagelijkse prestaties in plaats van te overdrijven.

Anderen stopten dan weer met het verzinnen van excuses als ze te laat kwamen of als hun werk niet op tijd af was. Sommigen pakten het nog anders aan: zij vermeden leugentjes door moeilijke vragen te beantwoorden met een andere vraag, om de persoon in kwestie af te leiden.

"We stelden vast dat je doelbewust kan zorgen voor een drastische daling van het aantal leugentjes. En daarvoor krijg je een betere gezondheid in de plaats", aldus professor Kelly. Dus waarom zou je het niet proberen?  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer volwassenen blijven bij ouders wonen

Steeds meer volwassenen blijven bij ouders wonen


http://oi47.tinypic.com/r1yma8.jpg


Het aantal jonge volwassenen dat nog altijd bij de ouders inwoont, zit in stijgende lijn. Dat blijkt uit een onderzoek van het Institut pour un Développement Durable (instituut voor duurzame ontwikkeling, IDD).

In totaal woonden in ons land in 2009 ongeveer één miljoen jongeren tussen 18 en 34 jaar in bij hun ouders. Iets meer dan 200.000 van die jongeren bevinden zich in de leeftijdscategorie van 25 tot 34 jaar, aldus IDD.

Het aantal jongeren tussen 18 en 24 jaar dat het ouderlijke nest nog niet heeft verlaten, is daarmee duidelijk toegenomen, van 76,5 procent in 2004 tot 80,4 procent in 2009. Bij de 25- tot 34-jarigen is de evolutie minder uitgesproken: er wordt een lichte stijging opgetekend tussen 2004 en 2007 (van 14,9 naar 16,9 procent), maar in 2009 is het aantal weer gezakt tot het niveau van vijf jaar eerder (14,9 procent).

De toename van het aantal thuiswonenden bij de 18- tot 24-jarigen laat zich volgens het IDD vooral verklaren doordat jongeren steeds vaker, en vaak ook langer, voortstuderen. In die leeftijdscategorie zijn de studenten dan ook in de meerderheid (65,8 procent). Bij de 25-34-jarigen zijn het vooral de voltijds werkenden (69,6 procent) die zich nog onder de hoede van hun ouders bevinden. Tot slot blijkt uit het onderzoek dat meer mannen dan vrouwen bij hun ouders blijven wonen.

Het IDD benadrukt nog dat er weinig exacte gegevens beschikbaar zijn over dit onderwerp. Voor het onderzoek moest een beroep worden gedaan op de cijfers van de Europese enquête SILC (Statistics on Income and Living Conditions). (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinead O' Connor - Don't cry for me Argentina

Sinead O' Connor - Don't cry for me Argentina

Klik op de foto om haar te beluisteren






Sinéad Marie Bernadette O'Connor (Dublin, 8 december 1966) is een Iers singer-songwriter. Haar voornaam wordt uitgesproken als 'shi-need'.



» Reageer (0)
07-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil je geen soa? Stop dan met schaamhaar scheren

Wil je geen soa? Stop dan met schaamhaar scheren


http://static3.hln.be/static/photo/2009/13/15/11/media_xl_868256.jpg


 Een Britse dokter roept op om te stoppen met ontharen, en meer bepaald schaamhaar scheren. Daar heeft ze ook een goede reden voor: "Het risico op infectie en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) stijgt enorm na ontharing". Cijfers om haar claim te staven heeft ze echter niet, en het is nog maar de vraag of het onderhand zeer onpopulaire schaamhaar zal blijven staan omdat een dokter dat vraagt.

De reden voor haar betoog is simpel: verwijderd schaamhaar zorgt ervoor dat infecties en bacterieën vrij spel krijgen, en maken zo de overdracht van soa's nog gemakkelijker.

"Zeker herpes profiteert door de microscopische wondjes, waardoor het virus gemakkelijker kan overgedragen worden." Zweren en abcessen op de geslachtsdelen, infecties op de penis, balzak of schaamlippen: Gibson heeft het allemaal al gezien. 

"Schaamhaar heeft nut, namelijk een extra bescherming tegen wrijving, die de huid kan verdunnen en kan beschadigen, én bescherming tegen bacteriën", argumenteert huisarts Emily Gibson.

 "Ontharing veroorzaakt een irritatie aan de haarfollikel en laat microscopisch kleine wondjes na. Om de huid glad te houden, moet de ontharing regelmatig gebeuren wat de huid van het geschoren of gewaxte gebied extra irriteert. Gecombineerd met het warme, vochtige gebied van de genitaliën, is het een feestlocatie voor bacteriën", zegt Gibson.

Ooit werd het omgekeerde gedacht en werden lichaamsdelen voor de operatie geschoren om infectie te vermijden. Daar zijn chirurgen vanaf gestapt, tenzij het haar de operatie bemoeilijkt of ontharing nodig is voor het gebruik van elektrische klemmen.

"De tijd, energie, geld en gevoelens beide geslachten spenderen aan het verwijderen van schaamhaar is zowel astronomisch als nutteloos: welke methode je ook gebruikt, haar groeit altijd terug. Het wint altijd."

De esthetische voorkeuren van deze tijden laten haar koud: "Schaamhaar is het zichtbare resultaat van hormonen en volwassen worden. Niets om je voor te schamen dus! Het wordt tijd dat we publiekelijk de oorlog tegen schaamhaar een halt toeroepen, en toelaten dat het blijft waar het hoort."

Straffe taal. Het is geen nieuws dat het aantal soa's en infecties bij jongeren inderdaad toeneemt, maar tot nu toe werd het vooral toegeschreven aan onzorgvuldig condoomgebruik. Kan iets simpels als ontharing echt een rol spelen?

"Ik ga akkoord dat sommige ontharingsmethodes de huid kunnen beschadigen en zo infecties kunnen doen toenemen. Andere methodes zijn wel veilig, zoals laserontharing door een professionele onthaarder", nuanceert dermatoloog Bav Shergill. Over een link met de gestegen soa-infecties spreekt hij zich niet uit.

Wie geen wisselende partners heeft en de scheermesjes of scheerkoppen regelmatig vervangt of zich laat ontharen op een professionele manier, moet zich waarschijnlijk niet al te veel zorgen maken. Wie er van wil profiteren op reis, doet best wat ze altijd al had moeten doen: een condoom gebruiken, en dat gebruik afdwingen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zouden ze zijn zonder ons? Helft mannen kent kledingmaat niet

Wat zouden ze zijn zonder ons? Helft mannen kent kledingmaat niet

http://oi45.tinypic.com/33pexqg.jpg


"Als je die kleren draagt, dan wil ik niet met jou gezien worden." Het is een uitspraak die heel wat vrouwen al eens deden tegen hun partner. Het gevolg? Tegenwoordig bepaalt de vrouw welke outfits haar man draagt. Goed bedoeld natuurlijk, want ze wil hem behoeden voor modeblunders.

Meer dan één op de drie mannen (37 procent) koopt zelfs geen enkel kledingstuk meer zelf, terwijl bijna de helft (48 procent) niet eens weet welke maat hij nodig heeft. Dat blijkt althans uit een rondvraag van onlinewinkel isme.com bij zo'n 2.000 vrouwen van 50 jaar en ouder.

Van de mannen die wel eens shopt, doet 26 procent dat alleen omdat hun huidige outfits helemaal versleten zijn. Bovendien gaan ze dan op zoek naar de goedkoopste items, en letten ze helemaal niet op hoe ze ermee staan. Volgens de ondervraagde vrouwen was dat vroeger nochtans niet zo, maar verliest de gemiddelde man zijn interesse in mode vanaf 37 jaar.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat 59 procent van de vrouwen zich genoodzaakt voelt om in te grijpen. Dat doen ze vooral omdat de stijl van hun man ouderwets (18 procent), niet stijlvol en slecht passend (31 procent) of gewoon erg gênant (19 procent) is.

Vrouwen willen het liefst dat hun man de stijl van George Clooney en Hugh Grant nastreven, maar daar slagen ze bijna nooit in. Nochtans kan elke man volgens Julie Donnelly van isme.com die look bereiken, op voorwaarde dat hij wat inspanningen doet. "Mannen zijn volledig in staat om zichzelf te kleden. Als een outfit perfect past, er fris en kreukvrij uitziet én met zorg samengesteld is, dan ziet het er altijd goed uit", meent zij.

De grootste modemissers die mannen maken (volgens hun vrouw)
- een jeansbroek die te zakkerig of te hoog getailleerd is, of de enkels ontbloot
- een jeansbroek in combinatie met een jeansjasje
- broeken die uit de mode zijn, of te klein
- korte en spannende zwembroekjes
- kleurloze combinaties van saaie tinten, zoals bruin en beige
- een klassieker: sokken in sandalen
- trainingspak
- een trui met een kap, waarmee ze zich jonger willen voordoen dan ze zijn
- ouderwetse T-shirts met drukke patronen



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gloria Gaynor - Can't Take My Eyes Off You

Gloria Gaynor - Can't Take My Eyes Off You

Klik op de foto om hem te beluisteren






Gloria Gaynor (Newark (New Jersey), 7 september 1949) is een Amerikaans zangeres, bekend door de discohit I Will Survive (1979) en Never Can Say Goodbye (1973). Gaynor was zangeres bij de Soul Satisfiers, een jazz/pop-band, uit de jaren '60. Haar eerste solosingle was She'll Be Sorry/Let Me Go Baby  (1965).



» Reageer (0)
06-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet zeker of hij homo is? Kijk in zijn ogen

Niet zeker of hij homo is? Kijk in zijn ogen


http://oi47.tinypic.com/2rf3thi.jpg
 

Wetenschappers maakten het inschatten van de seksuele geaardheid van een potentiële partner net iets makkelijker: een snelle blik in de ogen van je 'crush' vertelt je namelijk de waarheid.

Professoren Ritch Savin-Williams en Gerulf Rieger volgden 165 mannen en 160 vrouwen, er zaten wel hetero- als homoseksuelen bij. Terwijl ze naar een filmpje van een masturberende man, vrouw of naar een neutraal landschap keken, werden hun pupillen gevolgd. Daaruit blijkt dat heteroseksuele mannen reageerden op de beelden van de vrouwen en homoseksuele mannen op die van mannen, biseksuelen vertoonden een reactie op beide geslachten.

Vrouwen daarentegen zitten veel complexer in elkaar. Lesbische dames hadden grotere pupillen na het zien van seksuele beelden van andere dames, maar hun heteroseksuele geslachtsgenoten hadden dezelfde reactie op beide geslachten. Dit betekent volgens de professoren niet dat alle heteroseksuele vrouwen stiekem biseksueel zijn, maar wel dat hun subjectieve opwinding past niet bij hun lichamelijke opwinding. De reactie is volgens sommige experts een overlevingsmechanisme door het risico op verkrachting. Een vrouwenlichaam kan onafhankelijk van de werkelijke aantrekkingskracht reageren op een seksuele prikkeling, om zichzelf te beschermen.

Dus als je merkt dat wanneer je met een man staat te praten dat zijn pupillen groter worden, dan ben je zeker dat in elk geval al op het vrouwelijke geslacht valt. De pupillen worden al lang gebruikt om het niveau van opwinding bij mensen te meten. Ze worden bijvoorbeeld groter wanneer mensen een puppy of een vriendelijk gezicht zien. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood 5 tot 10 cent duurder vanaf september

Brood 5 tot 10 cent duurder vanaf september


http://oi49.tinypic.com/358taw2.jpg


Vanaf september wordt brood 5 tot 10 cent duurder. De oorzaak is de rampzalige tarweoogst in de hele wereld. "In de VS is de uitzonderlijke droogte de boosdoener, in Noord-Europa ligt de oorzaak bij het koude en natte voorjaar", zegt landbouwexpert Luc Busschaert.

Volgens de Vlaamse Bakkersfederatie komt er daardoor vanaf september 5 cent bij, Busschaert zelf verwacht een prijsstijging met 10 cent. "Al zijn het de bakkers zelf die daarover zullen beslissen", zegt Bruno Kuylen van de Bakkersfederatie in de krant De Standaard.

Sinds 2004 mogen de bakkers zelf hun prijs bepalen. Acht jaar geleden kostte een groot brood 1,6 euro, op dit moment is dat bij de meeste bakkers 2,1 euro. Door de rampzalige landbouwzomer valt te verwachten dat ook de prijs van andere basisproducten als vlees, bier, en plantaardige olie vanaf dit najaar zullen stijgen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansee vraagt hulp bij ontsnapping

Chimpansee vraagt hulp bij ontsnapping

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Een chimpansee uit de Britse Welsh Mountain Zoo vraagt bezoekers via gebarentaal om hem te helpen ontsnappen.

Alex Bailey bracht een bezoekje aan de dierentuin en filmde hoe de aap hem duidelijke aanwijzingen gaf om het raam te openen. Volgens Peter Dickinson, een medewerker van de dierentuin, komt het wel vaker voor dat chimpansees bezoekers aan de hand van gebaren bepaalde handelingen laten uitvoeren.

"Als een bezoeker dan op de vingers getikt wordt door een personeelslid, is het excuus altijd: 'Maar de chimpansee vroeg me om het te doen!'", aldus Dickinson. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!