Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




09-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw ruilt onthullende bikini voor flatterend badpak in

Vrouw ruilt onthullende bikini voor flatterend badpak in


http://oi47.tinypic.com/10ora74.jpg


Jonge vrouwen dragen niet langer een weinig bedekkende bikini op het strand, maar kiezen voor een flatterend badpak om te genieten van de zon, dat blijkt uit een recente Britse enquête.

Twee derde van de 1.489 ondervraagde vrouwen tussen 18 en 30 jaar geniet deze zomer van een strandvakantie. De meerderheid van hen droeg of is van plan badkledij uit een stuk aan het zwembad of op het strand aan te trekken. Slechts een derde gaat voor de traditionele bikini aan en 10 procent voor een tankini, dit is een biniki met lang topje dat je buik bedekt.

Badpakken zijn zo populair bij de jongere dames omdat dit hun rondingen beter flatteert, maar 22 procent draagt dit omdat ze het hipper vinden. Slechts een vijfde voelt zich zelfzeker op het strand. Driekwart kocht badkledij dat hun figuur beter doet uitkomen, de helft koos een afslankend model.

Het gemiddelde bedrag dat dames jaarlijks uitgeven aan een bikini is 84 euro aan, de doorsnee vrouw kocht 3,4 nieuwe stukken bedkleding het afgelopen jaar. Mark Pearson van de website MyVoucherCodes.co.uk, die het onderzoek liet uitvoeren: "Het is duidelijk dat het modebeeld aan het veranderen is, een badpak is niet langer ouderwets, er zijn genoeg modellen die alle maten en vormen flatteren."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huiskat maakt meer buit dan baasje denkt

Huiskat maakt meer buit dan baasje denkt


http://oi47.tinypic.com/28hgdgp.jpg


Huiskatten doden meer wilde dieren dan hun eigenaren denken. Dat komt doordat de beesten minder dan een kwart van de buit mee naar huis nemen. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek waarover de krant USA Today vandaag bericht.

Wetenschappers van de University of Georgia rustten zestig katten uit met camera's. Bij elke kat brachten zij zo het jachtgedrag buitenshuis tijdens zeven à tien dagen in kaart.

Het resultaat? Dertig procent van de buit wordt ter plekke opgegeten. Het overgrote deel - maar liefst 49 procent - laten de katten ter plekke liggen en verrotten.



» Reageer (0)
08-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wees eerlijk: het maakt je gelukkiger en gezonder

Wees eerlijk: het maakt je gelukkiger en gezonder


http://oi49.tinypic.com/e9ae0i.jpg


Leugentjes om bestwil lijken misschien onschuldig, maar ze kunnen een grote impact hebben op je mentale én fysieke gezondheid. Wie bewust probeert om altijd eerlijk te zijn, voelt zich namelijk minder gespannen of triestig en heeft ook minder last van hoofdpijn of een zere keel. Bovendien hebben eerlijke mensen ook een betere relatie dan leugenaars.

Dat blijkt althans uit een studie van de Universiteit van Notre Dame. Een onderzoeksteam volgde daar gedurende 10 weken 110 mensen tussen 18 en 71 jaar. Aan de ene helft van de proefpersonen werd gevraagd om volledig te stoppen met liegen, terwijl de andere helft geen instructies kreeg.

Wekelijks gingen beide groepen naar het laboratorium van de onderzoekers, waar hun lichamelijke en mentale gezondheid gemeten werd. Ook moesten ze een test aan de leugendetector ondergaan, om na te gaan hoeveel keer ze hadden gelogen. "De gemiddelde persoon bleek 11 leugens per week te vertellen", aldus onderzoeksleidster professor Anita Kelly.

De resultaten waren duidelijk: als de 'niet-liegende' groep bewust drie leugens minder vertelde, dan ervoeren ze vier mentale en drie fysieke klachten minder dan in andere weken. Als mensen uit de 'liegende' groep onbewust minder leugens vertelden in een bepaalde week, was de daling minder groot. Toch waren er ook bij hen iets minder lichamelijke en geestelijke klachten.

Bovendien bleek het vrij simpel te zijn om minder te liegen. Zo beseften de proefpersonen dat ze de waarheid konden vertellen over hun dagelijkse prestaties in plaats van te overdrijven.

Anderen stopten dan weer met het verzinnen van excuses als ze te laat kwamen of als hun werk niet op tijd af was. Sommigen pakten het nog anders aan: zij vermeden leugentjes door moeilijke vragen te beantwoorden met een andere vraag, om de persoon in kwestie af te leiden.

"We stelden vast dat je doelbewust kan zorgen voor een drastische daling van het aantal leugentjes. En daarvoor krijg je een betere gezondheid in de plaats", aldus professor Kelly. Dus waarom zou je het niet proberen?  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer volwassenen blijven bij ouders wonen

Steeds meer volwassenen blijven bij ouders wonen


http://oi47.tinypic.com/r1yma8.jpg


Het aantal jonge volwassenen dat nog altijd bij de ouders inwoont, zit in stijgende lijn. Dat blijkt uit een onderzoek van het Institut pour un Développement Durable (instituut voor duurzame ontwikkeling, IDD).

In totaal woonden in ons land in 2009 ongeveer één miljoen jongeren tussen 18 en 34 jaar in bij hun ouders. Iets meer dan 200.000 van die jongeren bevinden zich in de leeftijdscategorie van 25 tot 34 jaar, aldus IDD.

Het aantal jongeren tussen 18 en 24 jaar dat het ouderlijke nest nog niet heeft verlaten, is daarmee duidelijk toegenomen, van 76,5 procent in 2004 tot 80,4 procent in 2009. Bij de 25- tot 34-jarigen is de evolutie minder uitgesproken: er wordt een lichte stijging opgetekend tussen 2004 en 2007 (van 14,9 naar 16,9 procent), maar in 2009 is het aantal weer gezakt tot het niveau van vijf jaar eerder (14,9 procent).

De toename van het aantal thuiswonenden bij de 18- tot 24-jarigen laat zich volgens het IDD vooral verklaren doordat jongeren steeds vaker, en vaak ook langer, voortstuderen. In die leeftijdscategorie zijn de studenten dan ook in de meerderheid (65,8 procent). Bij de 25-34-jarigen zijn het vooral de voltijds werkenden (69,6 procent) die zich nog onder de hoede van hun ouders bevinden. Tot slot blijkt uit het onderzoek dat meer mannen dan vrouwen bij hun ouders blijven wonen.

Het IDD benadrukt nog dat er weinig exacte gegevens beschikbaar zijn over dit onderwerp. Voor het onderzoek moest een beroep worden gedaan op de cijfers van de Europese enquête SILC (Statistics on Income and Living Conditions). (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinead O' Connor - Don't cry for me Argentina

Sinead O' Connor - Don't cry for me Argentina

Klik op de foto om haar te beluisteren






Sinéad Marie Bernadette O'Connor (Dublin, 8 december 1966) is een Iers singer-songwriter. Haar voornaam wordt uitgesproken als 'shi-need'.



» Reageer (0)
07-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil je geen soa? Stop dan met schaamhaar scheren

Wil je geen soa? Stop dan met schaamhaar scheren


http://static3.hln.be/static/photo/2009/13/15/11/media_xl_868256.jpg


 Een Britse dokter roept op om te stoppen met ontharen, en meer bepaald schaamhaar scheren. Daar heeft ze ook een goede reden voor: "Het risico op infectie en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) stijgt enorm na ontharing". Cijfers om haar claim te staven heeft ze echter niet, en het is nog maar de vraag of het onderhand zeer onpopulaire schaamhaar zal blijven staan omdat een dokter dat vraagt.

De reden voor haar betoog is simpel: verwijderd schaamhaar zorgt ervoor dat infecties en bacterieën vrij spel krijgen, en maken zo de overdracht van soa's nog gemakkelijker.

"Zeker herpes profiteert door de microscopische wondjes, waardoor het virus gemakkelijker kan overgedragen worden." Zweren en abcessen op de geslachtsdelen, infecties op de penis, balzak of schaamlippen: Gibson heeft het allemaal al gezien. 

"Schaamhaar heeft nut, namelijk een extra bescherming tegen wrijving, die de huid kan verdunnen en kan beschadigen, én bescherming tegen bacteriën", argumenteert huisarts Emily Gibson.

 "Ontharing veroorzaakt een irritatie aan de haarfollikel en laat microscopisch kleine wondjes na. Om de huid glad te houden, moet de ontharing regelmatig gebeuren wat de huid van het geschoren of gewaxte gebied extra irriteert. Gecombineerd met het warme, vochtige gebied van de genitaliën, is het een feestlocatie voor bacteriën", zegt Gibson.

Ooit werd het omgekeerde gedacht en werden lichaamsdelen voor de operatie geschoren om infectie te vermijden. Daar zijn chirurgen vanaf gestapt, tenzij het haar de operatie bemoeilijkt of ontharing nodig is voor het gebruik van elektrische klemmen.

"De tijd, energie, geld en gevoelens beide geslachten spenderen aan het verwijderen van schaamhaar is zowel astronomisch als nutteloos: welke methode je ook gebruikt, haar groeit altijd terug. Het wint altijd."

De esthetische voorkeuren van deze tijden laten haar koud: "Schaamhaar is het zichtbare resultaat van hormonen en volwassen worden. Niets om je voor te schamen dus! Het wordt tijd dat we publiekelijk de oorlog tegen schaamhaar een halt toeroepen, en toelaten dat het blijft waar het hoort."

Straffe taal. Het is geen nieuws dat het aantal soa's en infecties bij jongeren inderdaad toeneemt, maar tot nu toe werd het vooral toegeschreven aan onzorgvuldig condoomgebruik. Kan iets simpels als ontharing echt een rol spelen?

"Ik ga akkoord dat sommige ontharingsmethodes de huid kunnen beschadigen en zo infecties kunnen doen toenemen. Andere methodes zijn wel veilig, zoals laserontharing door een professionele onthaarder", nuanceert dermatoloog Bav Shergill. Over een link met de gestegen soa-infecties spreekt hij zich niet uit.

Wie geen wisselende partners heeft en de scheermesjes of scheerkoppen regelmatig vervangt of zich laat ontharen op een professionele manier, moet zich waarschijnlijk niet al te veel zorgen maken. Wie er van wil profiteren op reis, doet best wat ze altijd al had moeten doen: een condoom gebruiken, en dat gebruik afdwingen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zouden ze zijn zonder ons? Helft mannen kent kledingmaat niet

Wat zouden ze zijn zonder ons? Helft mannen kent kledingmaat niet

http://oi45.tinypic.com/33pexqg.jpg


"Als je die kleren draagt, dan wil ik niet met jou gezien worden." Het is een uitspraak die heel wat vrouwen al eens deden tegen hun partner. Het gevolg? Tegenwoordig bepaalt de vrouw welke outfits haar man draagt. Goed bedoeld natuurlijk, want ze wil hem behoeden voor modeblunders.

Meer dan één op de drie mannen (37 procent) koopt zelfs geen enkel kledingstuk meer zelf, terwijl bijna de helft (48 procent) niet eens weet welke maat hij nodig heeft. Dat blijkt althans uit een rondvraag van onlinewinkel isme.com bij zo'n 2.000 vrouwen van 50 jaar en ouder.

Van de mannen die wel eens shopt, doet 26 procent dat alleen omdat hun huidige outfits helemaal versleten zijn. Bovendien gaan ze dan op zoek naar de goedkoopste items, en letten ze helemaal niet op hoe ze ermee staan. Volgens de ondervraagde vrouwen was dat vroeger nochtans niet zo, maar verliest de gemiddelde man zijn interesse in mode vanaf 37 jaar.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat 59 procent van de vrouwen zich genoodzaakt voelt om in te grijpen. Dat doen ze vooral omdat de stijl van hun man ouderwets (18 procent), niet stijlvol en slecht passend (31 procent) of gewoon erg gênant (19 procent) is.

Vrouwen willen het liefst dat hun man de stijl van George Clooney en Hugh Grant nastreven, maar daar slagen ze bijna nooit in. Nochtans kan elke man volgens Julie Donnelly van isme.com die look bereiken, op voorwaarde dat hij wat inspanningen doet. "Mannen zijn volledig in staat om zichzelf te kleden. Als een outfit perfect past, er fris en kreukvrij uitziet én met zorg samengesteld is, dan ziet het er altijd goed uit", meent zij.

De grootste modemissers die mannen maken (volgens hun vrouw)
- een jeansbroek die te zakkerig of te hoog getailleerd is, of de enkels ontbloot
- een jeansbroek in combinatie met een jeansjasje
- broeken die uit de mode zijn, of te klein
- korte en spannende zwembroekjes
- kleurloze combinaties van saaie tinten, zoals bruin en beige
- een klassieker: sokken in sandalen
- trainingspak
- een trui met een kap, waarmee ze zich jonger willen voordoen dan ze zijn
- ouderwetse T-shirts met drukke patronen



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gloria Gaynor - Can't Take My Eyes Off You

Gloria Gaynor - Can't Take My Eyes Off You

Klik op de foto om hem te beluisteren






Gloria Gaynor (Newark (New Jersey), 7 september 1949) is een Amerikaans zangeres, bekend door de discohit I Will Survive (1979) en Never Can Say Goodbye (1973). Gaynor was zangeres bij de Soul Satisfiers, een jazz/pop-band, uit de jaren '60. Haar eerste solosingle was She'll Be Sorry/Let Me Go Baby  (1965).



» Reageer (0)
06-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet zeker of hij homo is? Kijk in zijn ogen

Niet zeker of hij homo is? Kijk in zijn ogen


http://oi47.tinypic.com/2rf3thi.jpg
 

Wetenschappers maakten het inschatten van de seksuele geaardheid van een potentiële partner net iets makkelijker: een snelle blik in de ogen van je 'crush' vertelt je namelijk de waarheid.

Professoren Ritch Savin-Williams en Gerulf Rieger volgden 165 mannen en 160 vrouwen, er zaten wel hetero- als homoseksuelen bij. Terwijl ze naar een filmpje van een masturberende man, vrouw of naar een neutraal landschap keken, werden hun pupillen gevolgd. Daaruit blijkt dat heteroseksuele mannen reageerden op de beelden van de vrouwen en homoseksuele mannen op die van mannen, biseksuelen vertoonden een reactie op beide geslachten.

Vrouwen daarentegen zitten veel complexer in elkaar. Lesbische dames hadden grotere pupillen na het zien van seksuele beelden van andere dames, maar hun heteroseksuele geslachtsgenoten hadden dezelfde reactie op beide geslachten. Dit betekent volgens de professoren niet dat alle heteroseksuele vrouwen stiekem biseksueel zijn, maar wel dat hun subjectieve opwinding past niet bij hun lichamelijke opwinding. De reactie is volgens sommige experts een overlevingsmechanisme door het risico op verkrachting. Een vrouwenlichaam kan onafhankelijk van de werkelijke aantrekkingskracht reageren op een seksuele prikkeling, om zichzelf te beschermen.

Dus als je merkt dat wanneer je met een man staat te praten dat zijn pupillen groter worden, dan ben je zeker dat in elk geval al op het vrouwelijke geslacht valt. De pupillen worden al lang gebruikt om het niveau van opwinding bij mensen te meten. Ze worden bijvoorbeeld groter wanneer mensen een puppy of een vriendelijk gezicht zien. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood 5 tot 10 cent duurder vanaf september

Brood 5 tot 10 cent duurder vanaf september


http://oi49.tinypic.com/358taw2.jpg


Vanaf september wordt brood 5 tot 10 cent duurder. De oorzaak is de rampzalige tarweoogst in de hele wereld. "In de VS is de uitzonderlijke droogte de boosdoener, in Noord-Europa ligt de oorzaak bij het koude en natte voorjaar", zegt landbouwexpert Luc Busschaert.

Volgens de Vlaamse Bakkersfederatie komt er daardoor vanaf september 5 cent bij, Busschaert zelf verwacht een prijsstijging met 10 cent. "Al zijn het de bakkers zelf die daarover zullen beslissen", zegt Bruno Kuylen van de Bakkersfederatie in de krant De Standaard.

Sinds 2004 mogen de bakkers zelf hun prijs bepalen. Acht jaar geleden kostte een groot brood 1,6 euro, op dit moment is dat bij de meeste bakkers 2,1 euro. Door de rampzalige landbouwzomer valt te verwachten dat ook de prijs van andere basisproducten als vlees, bier, en plantaardige olie vanaf dit najaar zullen stijgen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansee vraagt hulp bij ontsnapping

Chimpansee vraagt hulp bij ontsnapping

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Een chimpansee uit de Britse Welsh Mountain Zoo vraagt bezoekers via gebarentaal om hem te helpen ontsnappen.

Alex Bailey bracht een bezoekje aan de dierentuin en filmde hoe de aap hem duidelijke aanwijzingen gaf om het raam te openen. Volgens Peter Dickinson, een medewerker van de dierentuin, komt het wel vaker voor dat chimpansees bezoekers aan de hand van gebaren bepaalde handelingen laten uitvoeren.

"Als een bezoeker dan op de vingers getikt wordt door een personeelslid, is het excuus altijd: 'Maar de chimpansee vroeg me om het te doen!'", aldus Dickinson. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen is de 'zatste' stad

Antwerpen is de 'zatste' stad


http://oi48.tinypic.com/6hrmex.jpg


Van alle 589 gemeenten en steden in ons land, moet de Antwerpse politie de meeste processen-verbaal voor openbare dronkenschap uitschrijven. Dat blijkt uit een analyse van politiestatistieken. Vorig jaar hebben agenten 19.368 processenverbaal opgesteld voor openbare dronkenschap, een record en 13 procent meer dan in 2010.

Vorig jaar waren er 2.505 processen- verbaal voor openbare dronkenschap in Antwerpen, dat is dubbel zoveel als in Luik (1.130), de nummer twee op de lijst. Nummer drie is Gent (930), gevolgd door respectievelijk Brussel (821), Brugge (692), Leuven (570), Charleroi (488), Aalst (382), Namen (375) en Blankenberge (364).

De Concentrakranten, die vandaag berichten over de analyse, hadden studentenstad Leuven "eerlijk gezegd op één verwacht". Toch zijn er in de studentenstad slechts 570 pv's opgesteld voor openbare dronkenschap. Bijna vier keer minder dan in Antwerpen.

In de top dertig van "steden met stevige drinkers" staan ook drie kuststeden. Vooral Blankberge (tiende plaats) springt in het oog. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4-jarig kankerpatiëntje krijgt alsnog droomreis cadeau

4-jarig kankerpatiëntje krijgt alsnog droomreis cadeau


http://oi45.tinypic.com/28v8vmg.jpg


Een 4-jarig meisje dat kanker overwon, ziet haar droom dan toch werkelijkheid worden. In 2010 werd leukemie vastgesteld bij de kleine McKenna. De Make-A-Wish Foundation deed haar een reisje naar Disney World cadeau. Maar omdat haar vader weigerde het toestemmingsformulier van Make-A-Wish te ondertekenen, kon de trip niet doorgaan. Daarop besloten familieleden zelf geld in te zamelen zodat McKenna alsnog haar wens in vervulling zag gaan.

Make-A-Wish vervult de hartenwens van kinderen die vechten tegen een levensbedreigende ziekte en betaalt de kosten die aan de wens verbonden zijn. McKenna koesterde de vurige hoop attractiepark Disney World te bezoeken. Haar vader verzette zich echter tegen de reis. "Wat de organisatie doet is enkel bedoeld voor patiënten die terminaal ziek zijn. McKenna is inmiddels genezen. Ik zeg niet dat ze het niet moeilijk heeft gehad, maar de organisatie had haar misschien beter een schommel cadeau gedaan", aldus de vader.

Hierdoor zag McKenna haar droom aan diggelen geslagen. De organisatie heeft namelijk de handtekening van beide ouders nodig. "Volgens ons beleid hebben we de toestemming van zowel de vader als de moeder nodig om problemen te vermijden", vertelt de directeur. "We willen ons niet mengen in familiekwesties. Al moet ik wel toegeven dat het de eerste keer is dat een ouder niet instemt."

McKenna's familie bleef echter niet bij de pakken zitten en besloot zelf de kosten te financieren. Om geld op te halen verkochten enkele neefjes ijsloly's en chocoladerepen. En zo kon de kleine McKenna Mickey Mouse toch nog de hand gaan schudden. "Ik ben altijd blijven hopen, maar ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gaan", bekent ze. "Het is net als in een sprookje, eind goed al goed." (br.hln)



» Reageer (0)
04-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandalen richten ravage aan in Australische zoo

Vandalen richten ravage aan in Australische zoo


http://oi46.tinypic.com/3477gv8.jpg


Vandalen hebben deze week een ravage aangericht in een dierentuin op het Australische eiland Tasmanië. Negen vogels werden afgeslacht en ongeveer 60 vogels, kangoeroes en apen zijn verdwenen, zegt de eigenaar van de zoo, Dick Warren, tegen de Australische zender ABC.

De vandalen braken in hokken in en vingen de negen vogels, waaronder een zeldzame parkiet, smeten ze dood en sloegen de kop eraf. Onder de verdwenen dieren zijn twee zeldzame parkieten en vijf quolls, een vleesetend buideldier dat alleen in Australië en op het eiland Nieuw-Guinea voorkomt. De populatie Tasmaanse duivels heeft geen schade opgelopen. Die buideldieren zijn door een besmettelijke ziekte in het wild vrijwel uitgestorven.

De dierentuin staat bekend om zijn fokprogramma's met bedreigde diersoorten. Volgens een woordvoerster heeft het vandalisme grote schade aan dat programma aangericht. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Negentiger behaalt record in polsstokspringen

Negentiger behaalt record in polsstokspringen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Van de meeste mensen op een gerespecteerde leeftijd zou je verwachten dat ze in hun vrije tijd rustig genieten van een biertje en van in hun ligstoel verhalen vertellen aan de kleinkinderen. Maar dat is buiten William Bell gerekend. De Amerikaan is op 90-jarige leeftijd nog erg actief. Hij blijft wereldrecords breken. In het polsstokspringen.

William Bell springt nog drie keer per week. Hij heeft al een heleboel wereldrecords polsstokspringen op zijn palmares staan in de leeftijdscategorieën 75-79, 80-84, en 85-89 jaar. Op deze video is te zien hoe de negentiger nog probleemloos -en shirtloos- over een hoogte van 218 cm springt en daarmee een nieuw wereldrecord binnen zijn leeftijdscategorie op zijn naam schrijft. (br.hln)



» Reageer (0)
03-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buttermilk Sky, het dwerggeitje op speed

Buttermilk Sky, het dwerggeitje op speed

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Buttermilk Sky is de volledige naam van dit speelse Nigeriaanse dwerggeitje. En het kan iets wat u en ik niet kunnen: meer dan 2 miljoen views op YouTube halen!

In het filmpje is Buttermilk amper vijf weken oud. En al meteen zo'n ster! Het geitje komt uit Maine, waar het op een boerderij leeft met de toepasselijke naam 'Took A Leap Farm'. De eigenaars van het zotte beest wilden de plaatselijke dierenverzorgers een handje helpen met de leuke videobeelden. Ze beloofden hen 25 dollar als het filmpje duizend views haalde.

Nou! In geen tijd ging de hele handel viraal en kijk: de teller staat voorlopig op bijna 2,3 miljoen views.

Hoge bomen vangen veel wind en dus krijgt ook Buttermilk er al van langs op het internet. Het geitje zou niet bepaald een toffe speelvogel zijn, volgens zelfverklaarde kenners. Het moet gezegd: het dier geeft me daar een ander geitje een opdoffer van jewelste. Een crapuleuze karatetrap à la Eric Cantona of een speelse tik? Oordeel zelf. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komst van Aziatische hoornaar vormt dreiging voor Belgische honingbijen

Komst van Aziatische hoornaar vormt dreiging voor Belgische honingbijen


http://oi47.tinypic.com/35mqgk3.jpg


De Aziatische hoornaar, een insect dat zich met bijen voedt, zou vanaf half augustus in België kunnen verschijnen. Volgens het gespecialiseerde Waalse onderzoeks- en informatiecentrum Cari (Centre apicole de recherche et d'information) is de komst van het dier naar ons land zelfs "onvermijdelijk".

De Aziatische hoornaar (vespa velutina) zit al sinds 2005 in Frankrijk. Het insect kwam toen wellicht via containers met Chinees aardewerk het land binnen. "Sindsdien heeft het insect zich erg goed aangepast aan ons klimaat", zegt Etienne Bruneau, directeur van het Cari.

Vanaf de maand augustus begeven de Aziatische hoornaars zich naar bijenkorven om honingbijen te vangen. "De imkers moeten waakzaam zijn en foto's nemen, zodat we het dier kunnen identificeren", zegt Bruneau. Mocht het nodig blijken, moet een beroep worden gedaan op de Franse brandweer, die meer ervaring heeft met het bestrijden van de nesten van Aziatische hoornaar. De nesten bevinden zich op 15 à 20 meter hoogte en er is specifiek materiaal vereist om de nesten te vernietigen.

Mensen die door de Aziatische hoornaar gestoken worden, lopen geen gevaar. Bovendien zijn de insecten niet agressief en vallen ze enkel mensen aan wanneer hun nest wordt verstoord.

Vorig jaar werd de Aziatische hoornaar ook al aangetroffen in het Henegouwse Vloesberg. Het ging toen nog om een eenmalige waarneming.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dave Berry - This Strange Effect

Dave Berry - This Strange Effect

Klik op de foto om hem te beluisteren






Dave Berry (pseudoniem van David Holgate Grundy; Sheffield, 6 februari 1941) is een Engelse rhythm-and-blues-zanger. Hij was de zoon van een jazz - drummer en dus al van in de wieg geconfronteerd met muziek. Met This Strange Effect ("you've got this strange effect on me, and I like it") bereikte hij in 1965 de eerste plaats van de Nederlandse Top 40.

Berry's eerste hit kwam uit voor het bestaan van de Nederlandse Top 40. Met The Crying Game haalde hij de vijfde plaats in de UK Singles Chart in 1964, evenals later met Little Things (1965) en Mama (1966). Berry trad doorgaans volledig gehuld in zwarte kleren op. Van zijn grootste hit This Strange Effect verschenen coverversies op cd's van Bill Wyman (Stuff) en Hooverphonic (Blue Wonder Power Milk).


» Reageer (0)
02-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overlast door eikenprocessierups zeker nog tot eind september

Overlast door eikenprocessierups zeker nog tot eind september


http://oi47.tinypic.com/2dv331s.jpg

 
De kans dat de eikenprocessierups hinder veroorzaakt bij contact met de mens, zal nog tot ongeveer eind september duren. Dat is later dan normaal, aangezien de rupsen dit jaar later verpoppen. Dat meldt de vzw Lokaal Gezondheidsoverleg (LOGO), die in Limburg de ontwikkelingen op de voet volgt.

De volgroeide rupsen beginnen normaal medio juni met verpoppen. Daardoor neemt de hinder voor de mens, zoals jeuk, rode ogen of irritatie van de luchtwegen, af. Toch blijft het contact met de harige beestjes zorgen voor ongemak, meestal tot eind augustus.

Aangezien de rupsen dit jaar echter later dan normaal verpoppen, zal de kans op irritatie bij menselijk contact nog zeker een maand langer duren. Vooral het contact met de nesten van de rupsen kan nog tot eind september erg onaangenaam zijn, stelt het LOGO. Vanaf oktober is de kans op overlast eerder gering.

Intussen kunnen mensen die nesten vinden of getroffen zijn door irritaties van de rupsen, best contact opnemen met hun gemeentebestuur. Van daaruit worden dan gespecialiseerde diensten ter plaatse gestuurd om de eikenprocessierupsen te bestrijden. Het LOGO stelt dat er bij lichte symptomen geen medicijnen nodig zijn. Als de klachten na 2 weken niet zijn verdwenen of er hevige jeuk optreedt, wordt aangeraden om bij de apotheker anti-jeukmiddelen aan te schaffen. In (eerder uitzonderlijk) geval van ademhalingsmoeilijkheden, dient onmiddellijk een huisarts geraadpleegd te worden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Martine Tanghe gaat opnieuw Het Journaal presenteren

Martine Tanghe gaat opnieuw 'Het Journaal' presenteren


http://oi46.tinypic.com/2v0kfp5.jpg


 Op 3 september, exact tien maanden nadat ze plots van het tv-scherm verdween om de strijd tegen borstkanker aan te gaan, keert Martine Tanghe terug als ankervrouw van 'Het Journaal'. Dat staat vandaag in de krant Het Laatste Nieuws.

Het wordt een comeback zonder compromis, want de 56-jarige nieuwslezeres wordt in de weken nadien ook één van de gezichten van de VRT-verkiezingsprogramma's en zal op 14 oktober voor Eén 'De Drote Verkiezingsshow' aan elkaar praten.

VRT-woordvoerder Bjorn Verdoodt bevestigt aan de krant dat Martine Tanghe weer aan de slag gaat en meteen haar functie als ankervrouw van 'Het Journaal' van 19 uur en ook dat van 13 uur weer voor haar rekening zal nemen. "Maar we zijn vooral gelukkig dat Martine goed hersteld is van de ziekte waarmee ze vorig jaar werd geconfronteerd", aldus Verdoodt. De populairste nieuwslezeres van Vlaanderen kan straks dus een zwarte pagina omdraaien en opnieuw voluit voor haar job gaan. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!