Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




27-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papegaai zet politie op verkeerde been

Papegaai zet politie op verkeerde been


http://static0.hln.be/static/photo/2012/18/6/3/20120826193253/media_xll_5112348.jpg


De politie in Rome is met spoed uitgerukt na een telefoontje van een buurvrouw over een eenzaam kind dat in nood verkeerde en steeds "mama, mama" riep. Bij aankomst vonden de agenten echter geen angstig kind, maar een welbespraakte papegaai, aldus het Italiaanse persbureau Ansa.

De verbaasde bewoner vertelde dat zijn papegaai niet alleen mooi kon fluiten, maar ook 'mama' kan zeggen met de stem van een klein kind. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unilever bereidt zich voor op terugkeer van armoede in Europa

Unilever bereidt zich voor op terugkeer van armoede in Europa


http://oi47.tinypic.com/6ep7gj.jpg


Het Brits-Nederlandse consumentengoederenconcern Unilever ziet de armoede terugkeren in Europa en moet bijgevolg zijn strategie daarop afstemmen. Dat zegt de Unilever-topman voor Europa, Jan Zijderveld, in een interview met de Financial Times Deutschland.

"Als een Spanjaard nu gemiddeld 17 euro uitgeeft bij de boodschappen, kan ik hem geen wasmiddel verkopen dat de helft van zijn budget kost", geeft Zijderveld als voorbeeld.

Unilever wil daarom in Europa methodes toepassen die het met succes in Azië toepast. "In Indonesië bijvoorbeeld verkopen we individuele dosissen shampoo aan 2 à 3 cent, en toch verdienen we er geld."

Zo verkoopt Unilever nu in Spanje wasmiddel in kleine verpakkingen die maar voor een vijftal wasbeurten dienen. In Griekenland biedt het concern mayonaise en aardappelpuree aan in kleine verpakkingen.(br.hln)



» Reageer (0)
25-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babyzebra geboren in Planckendael

Babyzebra geboren in Planckendael


http://oi45.tinypic.com/287zpdx.jpg


Dierenpark Planckendael heeft er een inwoner bij: grévyzebra Betina beviel maandagavond van een jong, Noni. Moeder en dochter zijn nu al te bewonderen.

Mama Betina zette het stevige jong van iets meer dan 30 kilogram zonder problemen op de wereld. Noni is de Afrikaanse naam voor de nieuwkomer, wat geschenk van God betekent. In totaal wonen in Planckendael nu vijf grévyzebra's.

De dieren zijn bedreigd en de zoo neemt actief deel aan het Europees kweekprogramma. Noni is het eerste jong in Planckendael van hengst Chris, die vorig jaar arriveerde als nieuwe kweekhengst. Betina daarentegen is met deze geboorte niet aan haar proefstuk toe. Noni is haar vierde veulen.

In Zuid-Ethiopië en Noord-Kenia zijn er nog ongeveer 2.500 grévyzebra's over. Ze zijn de grootste van alle zebra's en de enige die bedreigd zijn. In 30 jaar tijd is hun aantal met 80% verminderd.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plastic vervuilt mosselen

Plastic vervuilt mosselen


http://oi49.tinypic.com/25klnhz.jpg


Mosselen in de Noordzee bevatten per gram vlees één plasticdeeltje. Die plasticdeeltje nemen ze op uit het zeewater, dat sterk vervuild is door plastics uit cosmetica, synthetische kleren en verpakkingsafval. Dat schrijft een Coreliokrant.

De minuscule stukjes plastic worden in alle zeeën wereldwijd aangetroffen en er wordt al een tijdje aangenomen dat schaaldieren, vissen en mensen veel van die plastics uit het zeewater binnenkrijgen, al was tot nog toe niet duidelijk hoe diep de vervuiling doordrong. De universiteit van Gent heeft nu wetenschappelijk aangetoond dat mosselen uit de Noordzee tot in hun weefsel de plastic deeltjes vasthouden. Gemiddeld één stukje per gram mosselvlees.

"Per portie mosselen, die ongeveer driehonderd gram mosselvlees bevat, krijg je dus driehonderd stukjes plastic binnen", zegt professor Colin Janssen, de milieutoxicoloog die het onderzoek leidde, in de krant. (br.hln)



» Reageer (0)
24-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlegen om je uit te kleden? Niet met deze tips

Verlegen om je uit te kleden? Niet met deze tips


http://static3.hln.be/static/photo/2012/14/7/0/20120824153056/media_xll_5109000.jpg


Wanneer je je moet uitkleden voor een nieuwe liefde is blaken van zelfvertrouwen alles. Probeer deze tips uit zodat je jezelf naakt geweldig voelt.

Troeven benadrukken
Gebruik zelfbruinende crème om je rondingen in de verf te zetten en de aandacht af te leiden van de lichaamsdelen waar je niet gek op bent. Scrub je ganse lichaam in de douche en spendeer extra aandacht aan ruwe, droge huid, zoals je ellebogen, knieën, enkels en polsen. Gebruik een zelfbruiner in sprayvorm, omdat dit makkelijker is aan te brengen.

Breng dit aan op de plekken waar je graag wat slanker was geweest, zoals de zijkanten van je taille of de buiten- en binnenkant van je dij. Dit schept een donkeren, afslankende schaduw. Zorg ervoor dat de verschillende zones vloeiend in elkaar overgaan, in plaats van een scherpe lijn.

Positie
Als je voor je partner gaat staan, zorg dan dat je voeten niet recht naast elkaar staan, maar draai jezelf een beetje. Dit benadrukt de rondingen van je borsten, kont en dijen. Ook is asymmetrie beter, plooi een knie, zet een hand op je taille en kantel je heup langs een kant, dit is heel wat sexyer dan simpelweg recht te staan.

Als je op bed kruipt, is de meest sexy pose op je zij te liggen. Hierdoor lijkt je taille slanker en creëer je meer rondingen aan je heupen. Zet je onderste arm onder je borsten om deze naar boven te duwen, steek je kont naar achteren om je zandloperfiguur te benadrukken.


Wondercrèmes
- Pukkels op je achterwerk of rug kun je verdoezelen met een glitterende crème. Dit doet imperfecties vervagen.

- Een foundation camoufleert verkleuring door uitslag of pigmentvlekjes.

- Een crème met caffeine zorgt ervoor dat een appelsienhuid tijdelijk verdwijnt.

- Olie maakt je huid niet alleen sensueler, het helpt ook een droge huid te voorkomen.

Belichting
- Het zachte licht van kaarsen verzacht je trekken, de flikkerende vlammetjes creêren wat mystiek.

-Ruil je lampen in voor exemplaren met een roze tint, die geven je lichaam namelijk een gouden gloed en scheppen een warme sfeer.

- Licht op de achtergrond is het beste. Het is dus beter het licht in slaapkamer uit te doen en dat in de gang te laten branden met de deur op een kier. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiffeltoren is 434 miljard euro waard

"Eiffeltoren is 434 miljard euro waard"


http://oi45.tinypic.com/314dr7l.jpg

De Eiffeltoren is het duurste monument van Europa. Uit een studie moet blijken dat het bouwwerk in Parijs maar liefst 434 miljard euro waard is.

De Eiffeltoren is volgens kenners zes keer meer waard dan het Colloseum in Rome. De studie die Kamer van Koophandel in Monza publiceert, bestaat uit een vergelijking van de waarde van een aantal bekende historische monumenten en bouwwerken in Europa. Het onderzoek is niet gebaseerd op de materiële waarde maar op het imago, de 'merkbekendheid' en de esthetische kwaliteiten van de 'landmarks'. Op basis van die parameters wordt de trots van Parijs dus geschat op 434 miljard euro of 25 procent van het Franse bruto binnenlands product.

Het Colloseum in Rome prijkt op de tweede plaats. Het bouwwerk is 'amper' 91 miljard euro waard, een miljard meer dan de nog onafgewerkte Sagrada Familia van Gaudi in Barcelona. Andere bekende monumenten op de lijst zijn de kathedraal van Milaan, goed voor 82 miljard euro, de Tower of London (70,5 miljard euro), het Pradomuseum in Madrid (59 miljard euro) en Stonehenge (10,5 miljard).

De Italianen plakken voor de aardigheid ook een som op het Witte Huis. Het bekende optrekje in Washington DC is goed voor een waarde van 81 miljard euro.  Over onze nationale trots, het Atomium wordt met geen woord gerept. (br.hln)



» Reageer (0)
23-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste panda in Berlijnse zoo is overleden

Laatste panda in Berlijnse zoo is overleden


http://static0.hln.be/static/photo/2012/1/14/10/20120822123958/media_xll_5103040.jpg


De laatste pandabeer in de zoo van Berlijn, Bao Bao, is dood. Het dier, een geschenk van China, overleed op 34-jarige leeftijd in de Zoologischer Garten van de Duitse hoofdstad. Bao Bao gold wereldwijd als de oudste in een zoo levende mannelijke panda, meldt de Berlijnse zoo. De beer bracht geen nakomelingen voort.

Bao Bao "sliep rustig in", zei zoo-directeur Bernhard Blaszkiewitz. De pandabeer kwam op tweejarige leeftijd begin november 1980 als geschenk van de Chinese regering aan de toenmalige bondskanselier Helmut Schmidt naar Berlijn, samen met het vrouwtje Tjen Tjen. Zij overleed in 1984. Zijn tweede partner, Yan Yan, stierf eind maart 2007 in Berlijn.

Berlijn verliest zo, na het overlijden van ijsbeer Knut, opnieuw een publiekslieveling. De panda's, die door uitsterving bedreigd zijn, komen in Europa nog voor in het Oostenrijkse Wenen en het Spaanse Madrid. (br.hln - foto ap)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenactvisten verkleed als konijnen sluiten zich op in kooien op Antwerpse Meir

Dierenactvisten verkleed als konijnen sluiten zich op in kooien op Antwerpse Meir


http://oi45.tinypic.com/2150uw9.jpg


Aan de Wapper op de Antwerpse Meir hebben vrijwilligers van de vzw Anti Dierproeven Coalitie (ADC) gisteren op een ludieke manier geprotesteerd tegen dierenproeven in (Belgische) laboratoria. Vijf actievoerders werden opgesloten in kooien, verkleed als konijntjes met geïrriteerde ogen als symbool voor de kwalijke gevolgen van een oog-irritatietest die op dieren wordt uitgevoerd.

Volgens ADC worden er in België jaarlijks nog meer dan 700.000 dieren gebruikt voor allerlei tests in laboratoria. Zowat 60.000 daarvan zijn konijnen. "De oog-irritatietest is een van de meest schrijnende voorbeelden", zegt ADC-voorzitter Danny Flies. "Het experiment bestaat al sinds 1944 en wordt vandaag nog steeds toegepast, hoewel er al lang alternatieve methoden bestaan."

Eerder op de dag wilden vrijwilligers van ADC een 55.000 handtekeningen tellende petitie tegen dierproeven afgeven op de Brusselse hoofdzetel van chemiereus Solvay, maar daar wilde niemand hen ontvangen. De actie op de Meir was daarentegen niet specifiek tegen één bedrijf gericht. "Hier willen we veeleer het publiek informeren over het bestaan en de gevolgen van dierproeven in Belgische laboratoria", verduidelijkt Flies. "Het gaat immers om een verborgen leed. We zien in het nieuws vaak beelden van wantoestanden zoals mishandeling of bijvoorbeeld de vossenjacht, en terecht, maar dierproeven zijn veel minder zichtbaar."

ADC wil enerzijds een strengere wetgeving, maar anderzijds ook dat bedrijven op eigen houtje meer investeren in alternatieve testmethoden. "In de meeste gevallen zijn die al ruimschoots voorhanden", zegt Flies.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je toch moet opletten met voorverpakte sla

Waarom je toch moet opletten met voorverpakte sla


http://oi48.tinypic.com/2lcb6fd.jpg


Akkoord, op de verpakking staat meestal 'wassen voor gebruik', maar hoeveel mensen scheuren niet gewoon het zakje open om de slamix in een kom te zwieren of een handjevol tussen een sandwich te stoppen? Volgens het Britse Voedselagentschap (FSA) kan je zo voor onaangename, maar vooral ongezonde verrassingen komen te staan.

Hoewel we ons doorgaans bewust zijn van de gezondheidgevaren van rauw, ongaar of slecht bewaard vlees en gevolgte, blijkt uit een studie van het FSA dat groenten en fruit zelden gezien worden als boosdoeners in het kader van een voedselvergiftiging. Vorig jaar nog zorgden de met EHEC besmette Spaanse komkommers en Duitse sojascheuten voor een wereldwijde heisa.

"Wanneer we sla kopen zijn de bacteriën onzichtbaar, zeker voorverpakte slamixen zien er bedrieglijk proper uit. Enkel als er een label 'gewassen en klaar om te eten' op staat kan je het in principe zo eten. Anders moeten groenten altijd grondig gewassen worden", stelt Bob Martin van het FSA.

Om na te gaan hoe groot de gezondheidsgevaren nu precies zijn, onderzocht een team microbiologen 120 slakroppen uit 6 grote supermarkten. Stuk voor stuk werden ze getest op bacteriën die voedselvergiftigingen kunnen veroorzaken, waaronder listeria en E.coli. Resultaat? Bij 1 op 40 kroppen (die net zo goed terecht kunnen komen in ongewassen, voorverpakte sla) werden te hoge waarden van E.coli gevonden. Van listeria was geen enkel spoor.

"Bij jonge kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een zwakke weerstand kan dit snel leiden tot een verstoorde maag", verklaart Phil Weat van het FSA. Hoewel de meeste kwekers zich houden aan de strikte hygiënische regels, kan de grond, het water of een arbeider met slechte persoonlijke hygiëne (letterlijk) roet in het eten gooien.

De boodschap is duidelijk: het risico is klein, maar het is en blijft belangrijk alle groenten en fruit altijd grondig te wassen, ook wanneer het voorverpakt is en perfect proper lijkt. 




» Reageer (0)
22-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braambeswijn als hulpmiddel voor diabetici

Braambeswijn als hulpmiddel voor diabetici


http://oi50.tinypic.com/18k8av.jpg


Braambessen zouden het leven van diabetici (type 2) een heel stuk eenvoudiger kunnen maken volgens recente bevindingen. Onderzoekers ontdekten dat wijn op basis van braambessen (en blauwe bessen) stoffen bevat die het suikerniveau in het bloed helpen controleren.

Mensen met diabetes type 2 hebben moeite om het suiker in hun bloed op peil te houden omdat hun lichaam onvoldoende insuline aanmaakt. Hierdoor moeten ze opletten met koolhydraten in hun eetpatroon, aangezien deze worden omgezet naar glucose, waardoor de suikerspiegel stijgt.

Onderzoekers aan de unversiteit van Illinois vonden stoffen in braambeswijn die de werking van twee enzymen blokkeren die instaan voor het absorberen van koolhydraten in het lichaam. De bessen zouden zelfs even efficiënt zijn als officiële anti-diabetesmiddelen.

Ze hopen nu een non-alcoholische gefermenteerde fruitdrank te maken die de suikerspiegel laag kan houden en bovendien ook ontstekingen helpt afweren.  (br.hln)



» Reageer (0)
21-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we blij worden van aardbeien

Waarom we blij worden van aardbeien


http://oi50.tinypic.com/15i3vrp.jpg


Aardbeien, frambozen, chocolade of een lekkere tas thee, het zijn stuk voor stuk blijmakers. Maar, waarom eigenlijk? Volgens nieuw onderzoek zouden ze chemisch verwant zijn aan antidepressiva en zo een positieve invloed hebben op ons gemoed.

De ontdekking kwam toevallig tijdens studies van de Amerikaanse Chemical Society, de grootste wetenschappelijke vereniging ter wereld. Naar aanleiding van de 244ste National Meeting & Exposition werden meer dan 1.700 stoffen onder de loep genomen die voor de smaak zorgen van alledaagse voeding.

"Molecules in chocolade, verschillende soorten bessen en voedsel met veel omega 3 hebben een positieve impact op de gemoedstoestand. Heel wat samenstellingen, verantwoordelijk voor de smaak, vertonen een structuur gelijkaardig aan die van valproïnezuur, een basisingrediënt in pillen tegen moodswings voor mensen met manische depressies of gelijkaardige aandoeningen", verklaart Karina Martinez-Mayorga, leidinggevend onderzoekster.

"Het overtuigende bewijs dat stoffen in chocolade, aardbeien, blauwe bessen, thee, ... positief inwerken op de gemoedstoestand is bemoedigend voor verder onderzoek", getuigt ze. Samen met haar team hoopt ze de chemische processen in voeding verder te identificeren om zo te komen tot dieettips en voedingssupplementen tegen moodswings. Ze benadrukt wel dat het (nog) geen vervanging is voor voorgeschreven antidepressiva.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australische strandgangers laten broek zakken uit protest

Australische strandgangers laten broek zakken uit protest

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Aan de andere kant van de wereld is het momenteel winter. Maar dat weerhield enkele demonstranten er niet van in blote billen te protesteren tegen de erbarmelijke staat van de toiletten op het strand van Adelaide.

Getooid in een zwart pak en bolhoed, sleurden een twaalftal actievoerders een reeks toiletten op het Australische strand, waarna ze hun broek lieten zakken.

Het gebeuren werd georganiseerd door fotograaf Andrew Baines die zo hoopt de slechte staat van de openbare toiletten aan te kaarten. Ook de lokale handelaars zijn het beu dat de sanitaire voorzieningen op en rond het strand te wensen overlaten. Café-uitbater Kym Hewitt getuigt: "De openbare toiletten kunnen haast niet gebruikt worden waardoor veel mensen onze toiletten gebruiken."

De activisten waren tevreden na afloop van de actie. "Al had de protestactie beter plaatsgevonden in de zomer", lachte een van de deelnemers. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit de oorzaak van onze intelligentie?

Is dit de oorzaak van onze intelligentie?


http://oi48.tinypic.com/1052mhy.jpg


Je ooit al afgevraagd hoe het eigenlijk komt dat de mens het intelligentste wezen op de aardbol is? Wetenschappers aan de universiteit van Colorado claimen het antwoord te weten. Een piepklein deeltje van een proteïne, genaamd DUF1220, zou de oorzaak zijn van onze goed ontwikkeld brein.

De snelle en ingrijpende evolutie van onze hersenen laat wetenschappers al decennialang verbijsterd achter, maar nu zou het antwoord open en bloot op tafel liggen. "DUF1220 is de sleutel tot de grootte en complexiteit van onze hersenen", stelt professor James Silka.

Het menselijk brein vandaag is maar liefst drie keer groter dan dat ten tijde van de mensapen. Ook in verhouding tot de lichaamsgrootte palmen onze hersenen nu een veel groter volume in. De hersenschors, fundamenteel voor analyse en interpratie, is bovendien veel beter ontwikkeld en bevat een hogere concentratie aan neuronen. Maar, hoe is het gebeurd?

"Dit onderzoek toont aan dat we de evolutionaire groei van het menselijke brein te danken hebben aan een specifieke unit binnen een proteïne, wat we een eiwitdomein noemen. Meer dan bij eender welk ander ras, zijn ze het talrijkst aanwezig in de mens", verklaart Silka.

In het menselijk DNA zitten meer dan 270 kopieën van DUF1220 gecodeerd. Ter vergelijking: chimpansees hebben 125 exemplaren, gorilla's 99 en muizen slechts eentje. "De rode draad doorheen het onderzoek werd snel duidelijk. Hoe meer kopieën van DUF1220, hoe groter het brein, zowel binnen het menselijk ras als bij verschillende andere diersoorten", klinkt het.

Verder werd het eiwitdomein ook gekoppeld aan micro- en macrocefalie, afwijkingen waarbij de hersenen respectievelijk te klein en te groot zijn. "Deze ontdekking opent heel wat nieuwe deuren. Zo kan de kennis worden toegepast bij de diagnose van ziekten die gelinkt zijn aan hersengrootte. In een breder kader brengt het een nieuwe manier aan het licht om het menselijk brein te bestuderen", besluit professor Silka. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie redt tante op het nippertje van zelfmoord

Familie redt tante op het nippertje van zelfmoord


http://static2.hln.be/static/photo/2012/9/8/0/20120820175239/media_xll_5099685.jpg


Spectaculaire maar helaas ook dieptrieste beelden vanuit China: een vrouw wil zelfmoord plegen door van het dak van een gebouw te springen, maar wordt met man en macht tegengehouden door familieleden, vrienden en reddingswerkers. Wat ze op dat moment nog niet wisten, is dat Sheng Fi enkele uren eerder vanop dezelfde plek haar vierjarig neefje naar beneden gegooid had....

De levensmoeë moordenares zat in een bittere ruzie verwikkeld met haar schoonzus, de moeder van het jongetje dus. Uit wraak verstikte ze hem en smeet ze zijn lichaam van het dertig meter hoge gebouw in Zhanjiang (Guangdong).

Toen Sheng zelf op het punt stond zelfmoord te plegen, trachtte haar dochter haar op andere ideeën te brengen. Dat gaf de rest de tijd om haar nog in extremis bij de benen vast te grabbelen.

De pijnlijke waarheid kwam dus pas aan het licht nadat ze van de richel gesleurd was. "Ze geeft toe dat ze het lichaam van de jongen van ditzelfde dak naar beneden gooide", aldus een politiewoordvoerder. "Ze zal nu dus toch nog sterven, maar dan door een vuurpeloton."

China staat bekend om haar hoge zelfmoordstatistieken. Vorig jaar trachtten maar liefst twee miljoen inwoners er een einde te maken aan hun leven. Bij 15- tot 34-jarigen vormt het zelfs de belangrijkste doodsoorzaak. (br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse zanger Scott McKenzie overleden

Amerikaanse zanger Scott McKenzie overleden

Klik op de foto om ' San Francisco ' te beluisteren





De Amerikaanse zanger Scott McKenzie, die zich aansloot bij de groep The Mamas and the Papas en het bekendst is van zijn hit 'San Francisco' (be sure to wear flowers in your hair) uit 1967, is zaterdag op 73-jarige leeftijd overleden.

McKenzie werd op 10 januari 1939 in Jacksonville, Florida geboren als Philip Blondheim. Hij groeide op in Virginia en raakte bevriend met de zoon van één van zijn moeders vrienden, John Phillips. Aan het eind van de jaren '50 vormde hij met Phillips een doo wop band, The Locals. Ze traden ook samen op onder andere namen, zoals The Journeymen in 1964. Phillips begon in die tijd de groep The Mamas and the Papas met Michelle Gilliam, Denny Doherty en Cass Elliot. McKenzie wilde liever solo optreden, terwijl Phillips de groep vormde en uiteindelijk naar Californië verhuisde. Een korte tijd later volgde McKenzie hem vanuit New York City en hij tekende een contract bij Lou Adlers label Ode. Phillips schreef en produceerde San Francisco voor McKenzie en het werd uitgebracht in 1967. Phillips speelde in dit nummer gitaar en Cass Elliot bespeelde de bellen. Het werd een top vijf-hit in Amerika, en bereikte in verschillende landen de #1-positie, waaronder Nederland.

San Francisco was over de hele wereld succesvol, en geldt tegenwoordig als een echt hippielied. Na deze single werd Like an old time movie uitgebracht, wederom geschreven en geproduceerd door Phillips, maar veel minder succesvol dan zijn voorganger. McKenzie bracht twee albums uit: The Voice of Scott McKenzie en Stained Glass Morning. Aan het eind van de jaren '60 stopte hij met opnemen en hij ging voor korte tijd in een woestijn en Virginia Beach wonen.

In 1986 ging hij in een nieuwe versie van The Mamas and the Papas zingen en in 1988 schreef hij samen met Phillips de Beach Boys hit Kokomo. In 1998 ging hij met pensioen en stopte hij met The Mamas and Papas. McKenzie overleed op 18 augustus 2012 op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van een zenuwaandoening.



» Reageer (0)
20-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook oma's zijn dol op porno voor vrouwen

Ook oma's zijn dol op porno voor vrouwen


http://static3.hln.be/static/photo/2012/5/9/2/20120820170636/media_xll_5099567.jpg


De pornografische trilogie 'Fifty Shades Of Grey' is niet meteen wat je verwacht te zien op de boekenplank van je grootmoeder, maar de vraag naar audioversies van deze bestseller is nochtans ontzettend groot.

De Britse liefdadigheidsinstelling 'Calibre' die bijziende gepensioneerde helpt, zegt dat er een grote vraag is naar audioversies van het boek 'Fifty Shades of Grey', wat ook wel als mamaporno wordt bestempeld. De meesten die hier naar vragen zijn vrouwen ouder dan 70 jaar. Directeur van Calibre Michael Lewington: "Veel van deze dames maakten de seksuele revolutie uit de jaren '60 mee en zijn erg breeddenkend. Velen van hen zitten nu thuis en voelen zich sociaal geïsoleerd, dankzij literatuur blijven ze zich toch verbonden voelen met de buitenwereld. Wanneer familie of vrienden op bezoek komen kunnen ze praten over de laatste bestsellers die ze bij ons geleend hebben."

Hoofd van de audioboeken Christine Ronaldson: "We hebben een aanbod van 8.500 audioboeken, we moeten wel inspelen op wat onze lezers willen lezen, onze beslissing om deze populaire reeks aan ons aanbod toe te voegen bewijst dat we inspelen op literaire trends." De trilogie volgt de jonge, seksueel onervaren studente Ana Steel die een affaire begint met de miljardair Christian Grey. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Geen taboe meer: aseksualiteit is vierde geaardheid

Geen taboe meer: aseksualiteit is vierde geaardheid


http://oi49.tinypic.com/nqzu55.jpg


Ongeveer een procent van de bevolking is aseksueel en voelt zich helemaal niet seksueel aangetrokken tot anderen, ontdekte een Canadese professor.

De vooraanstaande academicus aan de Brock Universiteit in Canada Anthony Bogaert suggereert dat de seksualisering van onze maatschappij ervoor heeft gezorgd dat steeds meer mensen geen seksuele gevoelens ervaren. In 2004 analyseerde de academicus de antwoorden van 18.000 Britten op een rondvraag omtrent seksuele aantrekking uit 1994. Daaruit blijkt dat een procent zich nog nooit op seksueel vlak tot anderen aangetrokken heeft gevoeld.

Hij legt deze aandoening uit in het boek 'Understanding Asexuality' dat volgende maand gepubliceerd wordt. Wereldwijd zouden ongeveer 70 miljoen mensen absoluut geen seksdrift hebben. Naast homo-, hetero- en biseksualiteit zou volgens hem aseksualiteit als vierde geaardheid kunnen genoemd worden. Bogaert: "Dit fenomeen wordt te weinig bestudeerd. Deze 'patiënten' kunnen zich uitgesloten voelen van onze 'erg seksuele maatschappij'."

Deze aandoening heeft volgens experts altijd al bestaan, maar de laatste jaren zou het aantal aseksuelen gestegen zijn omdat hier meer open over gepraat kan worden in onze maatschappij. Volgens Bogaert zijn er twee vormen van deze 'aandoening': "Mensen die wel een seksdrift hebben, die zich dus niet aangetrokken voelen tot anderen maar wel masturberen en degenen die absoluut geen seks willen hebben."

Sommige aseksuelen hebben gewoon geen zin in seks. Anderen voelen zich simpelweg niet aangetrokken tot anderen, maar ze willen wel een intieme relatie en een emotionele band met een partner. Soms gaat het zelfs zo ver dat deze personen liever zwanger raken via ivf om seks te vermijden. De 23-jarige Joshua Hatton uit Birmingham getuigt: "Drie jaar geleden las ik voor het eerst over aseksualiteit, wat meteen alles verklaarde. Ik hoefde niet langer te liegen. Er wordt verwacht van jonge mannen dat ze met zoveel mogelijk verschillende meisjes naar bed gaan. Nu ik heb ontdekt dat ik niet alleen ben, voel ik me meer op mijn gemak."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geit opgepakt voor gewapende overval

Geit opgepakt voor gewapende overval


http://oi48.tinypic.com/200e2kh.jpg


In Nigeria heeft de politie een geit opgepakt. Het dier wordt er van verdacht een gewapende overval te hebben gepleegd.

De geit, volgens de 'persoonbeschrijving' zwart en wit gekleurd, werd in de deelstaat Kwara bij de kraag gevat door een burgerwacht. Volgens leden van de burgerwacht was het dier aanvankelijk evenwel een overvaller die zich, bij wijze van zwarte magie, getransformeerd heeft in een geit. De verdachte voltrok dit huzarenstukje nadat hij was betrapt bij het gewapenderhand stelen van een Mazda 323.

"Eén dader kon ontsnappen terwijl de andere zich had omgetoverd in een geit", aldus Tunde Mohammed van de politie van Kwara. "We kunnen het verhaal niet bevestigen, maar feit is, dat we de geit hebben opgepakt", aldus nog de woordvoerder. (br.hln)



» Reageer (0)
18-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransman zonder armen en benen verbindt al zwemmend de vijf continenten

Fransman zonder armen en benen verbindt al zwemmend de vijf continenten

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





De Franse zwemmer Philippe Croizon heeft gisteren van het Amerikaanse eiland Klein Diomedes naar het vier kilometer verderop liggende Russische eiland Groot Diomedes gezwommen. Hij werkte daarmee de laatste etappe af in zijn droom om al zwemmend de vijf continenten te verbinden.

Croizon zag achttien jaar geleden zijn vier ledematen geamputeerd nadat hij geëlektrocuteerd raakte terwijl hij de schotelantenne op zijn dak aan het bijstellen was. Bij de amputatie van zijn laatste ledemaat verloor hij naar eigen zeggen de wil om nog verder te leven.

Een documentaire op tv in het ziekenhuis inspireerde hem uiteindelijk om toch door te zetten. Het programma volgde een vrouw die het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland had overgezwommen. In 2010 deed Croizon haar dat als eerste mens zonder ledematen na.

Begin dit jaar ging de Fransman dan voor een nieuwe uitdaging: al zwemmend de vijf continenten verbinden. In mei zwom hij 20 kilometer tussen Papoea-Nieuw-Guinea en Indonesië, in juni stak hij de Rode Zee over van Egypte naar Jordanië en in juli was de Straat van Gibraltar aan de beurt.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dolfijn bespringt toeriste

Dolfijn bespringt toeriste

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Enthousiaste dolfijn bespringt toeriste . De video werd al meer dan twee miljoen keer bekeken, kijk zelf maar eens waarom.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!