Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




22-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braambeswijn als hulpmiddel voor diabetici

Braambeswijn als hulpmiddel voor diabetici


http://oi50.tinypic.com/18k8av.jpg


Braambessen zouden het leven van diabetici (type 2) een heel stuk eenvoudiger kunnen maken volgens recente bevindingen. Onderzoekers ontdekten dat wijn op basis van braambessen (en blauwe bessen) stoffen bevat die het suikerniveau in het bloed helpen controleren.

Mensen met diabetes type 2 hebben moeite om het suiker in hun bloed op peil te houden omdat hun lichaam onvoldoende insuline aanmaakt. Hierdoor moeten ze opletten met koolhydraten in hun eetpatroon, aangezien deze worden omgezet naar glucose, waardoor de suikerspiegel stijgt.

Onderzoekers aan de unversiteit van Illinois vonden stoffen in braambeswijn die de werking van twee enzymen blokkeren die instaan voor het absorberen van koolhydraten in het lichaam. De bessen zouden zelfs even efficiënt zijn als officiële anti-diabetesmiddelen.

Ze hopen nu een non-alcoholische gefermenteerde fruitdrank te maken die de suikerspiegel laag kan houden en bovendien ook ontstekingen helpt afweren.  (br.hln)



» Reageer (0)
21-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we blij worden van aardbeien

Waarom we blij worden van aardbeien


http://oi50.tinypic.com/15i3vrp.jpg


Aardbeien, frambozen, chocolade of een lekkere tas thee, het zijn stuk voor stuk blijmakers. Maar, waarom eigenlijk? Volgens nieuw onderzoek zouden ze chemisch verwant zijn aan antidepressiva en zo een positieve invloed hebben op ons gemoed.

De ontdekking kwam toevallig tijdens studies van de Amerikaanse Chemical Society, de grootste wetenschappelijke vereniging ter wereld. Naar aanleiding van de 244ste National Meeting & Exposition werden meer dan 1.700 stoffen onder de loep genomen die voor de smaak zorgen van alledaagse voeding.

"Molecules in chocolade, verschillende soorten bessen en voedsel met veel omega 3 hebben een positieve impact op de gemoedstoestand. Heel wat samenstellingen, verantwoordelijk voor de smaak, vertonen een structuur gelijkaardig aan die van valproïnezuur, een basisingrediënt in pillen tegen moodswings voor mensen met manische depressies of gelijkaardige aandoeningen", verklaart Karina Martinez-Mayorga, leidinggevend onderzoekster.

"Het overtuigende bewijs dat stoffen in chocolade, aardbeien, blauwe bessen, thee, ... positief inwerken op de gemoedstoestand is bemoedigend voor verder onderzoek", getuigt ze. Samen met haar team hoopt ze de chemische processen in voeding verder te identificeren om zo te komen tot dieettips en voedingssupplementen tegen moodswings. Ze benadrukt wel dat het (nog) geen vervanging is voor voorgeschreven antidepressiva.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australische strandgangers laten broek zakken uit protest

Australische strandgangers laten broek zakken uit protest

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Aan de andere kant van de wereld is het momenteel winter. Maar dat weerhield enkele demonstranten er niet van in blote billen te protesteren tegen de erbarmelijke staat van de toiletten op het strand van Adelaide.

Getooid in een zwart pak en bolhoed, sleurden een twaalftal actievoerders een reeks toiletten op het Australische strand, waarna ze hun broek lieten zakken.

Het gebeuren werd georganiseerd door fotograaf Andrew Baines die zo hoopt de slechte staat van de openbare toiletten aan te kaarten. Ook de lokale handelaars zijn het beu dat de sanitaire voorzieningen op en rond het strand te wensen overlaten. Café-uitbater Kym Hewitt getuigt: "De openbare toiletten kunnen haast niet gebruikt worden waardoor veel mensen onze toiletten gebruiken."

De activisten waren tevreden na afloop van de actie. "Al had de protestactie beter plaatsgevonden in de zomer", lachte een van de deelnemers. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit de oorzaak van onze intelligentie?

Is dit de oorzaak van onze intelligentie?


http://oi48.tinypic.com/1052mhy.jpg


Je ooit al afgevraagd hoe het eigenlijk komt dat de mens het intelligentste wezen op de aardbol is? Wetenschappers aan de universiteit van Colorado claimen het antwoord te weten. Een piepklein deeltje van een proteïne, genaamd DUF1220, zou de oorzaak zijn van onze goed ontwikkeld brein.

De snelle en ingrijpende evolutie van onze hersenen laat wetenschappers al decennialang verbijsterd achter, maar nu zou het antwoord open en bloot op tafel liggen. "DUF1220 is de sleutel tot de grootte en complexiteit van onze hersenen", stelt professor James Silka.

Het menselijk brein vandaag is maar liefst drie keer groter dan dat ten tijde van de mensapen. Ook in verhouding tot de lichaamsgrootte palmen onze hersenen nu een veel groter volume in. De hersenschors, fundamenteel voor analyse en interpratie, is bovendien veel beter ontwikkeld en bevat een hogere concentratie aan neuronen. Maar, hoe is het gebeurd?

"Dit onderzoek toont aan dat we de evolutionaire groei van het menselijke brein te danken hebben aan een specifieke unit binnen een proteïne, wat we een eiwitdomein noemen. Meer dan bij eender welk ander ras, zijn ze het talrijkst aanwezig in de mens", verklaart Silka.

In het menselijk DNA zitten meer dan 270 kopieën van DUF1220 gecodeerd. Ter vergelijking: chimpansees hebben 125 exemplaren, gorilla's 99 en muizen slechts eentje. "De rode draad doorheen het onderzoek werd snel duidelijk. Hoe meer kopieën van DUF1220, hoe groter het brein, zowel binnen het menselijk ras als bij verschillende andere diersoorten", klinkt het.

Verder werd het eiwitdomein ook gekoppeld aan micro- en macrocefalie, afwijkingen waarbij de hersenen respectievelijk te klein en te groot zijn. "Deze ontdekking opent heel wat nieuwe deuren. Zo kan de kennis worden toegepast bij de diagnose van ziekten die gelinkt zijn aan hersengrootte. In een breder kader brengt het een nieuwe manier aan het licht om het menselijk brein te bestuderen", besluit professor Silka. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie redt tante op het nippertje van zelfmoord

Familie redt tante op het nippertje van zelfmoord


http://static2.hln.be/static/photo/2012/9/8/0/20120820175239/media_xll_5099685.jpg


Spectaculaire maar helaas ook dieptrieste beelden vanuit China: een vrouw wil zelfmoord plegen door van het dak van een gebouw te springen, maar wordt met man en macht tegengehouden door familieleden, vrienden en reddingswerkers. Wat ze op dat moment nog niet wisten, is dat Sheng Fi enkele uren eerder vanop dezelfde plek haar vierjarig neefje naar beneden gegooid had....

De levensmoeë moordenares zat in een bittere ruzie verwikkeld met haar schoonzus, de moeder van het jongetje dus. Uit wraak verstikte ze hem en smeet ze zijn lichaam van het dertig meter hoge gebouw in Zhanjiang (Guangdong).

Toen Sheng zelf op het punt stond zelfmoord te plegen, trachtte haar dochter haar op andere ideeën te brengen. Dat gaf de rest de tijd om haar nog in extremis bij de benen vast te grabbelen.

De pijnlijke waarheid kwam dus pas aan het licht nadat ze van de richel gesleurd was. "Ze geeft toe dat ze het lichaam van de jongen van ditzelfde dak naar beneden gooide", aldus een politiewoordvoerder. "Ze zal nu dus toch nog sterven, maar dan door een vuurpeloton."

China staat bekend om haar hoge zelfmoordstatistieken. Vorig jaar trachtten maar liefst twee miljoen inwoners er een einde te maken aan hun leven. Bij 15- tot 34-jarigen vormt het zelfs de belangrijkste doodsoorzaak. (br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse zanger Scott McKenzie overleden

Amerikaanse zanger Scott McKenzie overleden

Klik op de foto om ' San Francisco ' te beluisteren





De Amerikaanse zanger Scott McKenzie, die zich aansloot bij de groep The Mamas and the Papas en het bekendst is van zijn hit 'San Francisco' (be sure to wear flowers in your hair) uit 1967, is zaterdag op 73-jarige leeftijd overleden.

McKenzie werd op 10 januari 1939 in Jacksonville, Florida geboren als Philip Blondheim. Hij groeide op in Virginia en raakte bevriend met de zoon van één van zijn moeders vrienden, John Phillips. Aan het eind van de jaren '50 vormde hij met Phillips een doo wop band, The Locals. Ze traden ook samen op onder andere namen, zoals The Journeymen in 1964. Phillips begon in die tijd de groep The Mamas and the Papas met Michelle Gilliam, Denny Doherty en Cass Elliot. McKenzie wilde liever solo optreden, terwijl Phillips de groep vormde en uiteindelijk naar Californië verhuisde. Een korte tijd later volgde McKenzie hem vanuit New York City en hij tekende een contract bij Lou Adlers label Ode. Phillips schreef en produceerde San Francisco voor McKenzie en het werd uitgebracht in 1967. Phillips speelde in dit nummer gitaar en Cass Elliot bespeelde de bellen. Het werd een top vijf-hit in Amerika, en bereikte in verschillende landen de #1-positie, waaronder Nederland.

San Francisco was over de hele wereld succesvol, en geldt tegenwoordig als een echt hippielied. Na deze single werd Like an old time movie uitgebracht, wederom geschreven en geproduceerd door Phillips, maar veel minder succesvol dan zijn voorganger. McKenzie bracht twee albums uit: The Voice of Scott McKenzie en Stained Glass Morning. Aan het eind van de jaren '60 stopte hij met opnemen en hij ging voor korte tijd in een woestijn en Virginia Beach wonen.

In 1986 ging hij in een nieuwe versie van The Mamas and the Papas zingen en in 1988 schreef hij samen met Phillips de Beach Boys hit Kokomo. In 1998 ging hij met pensioen en stopte hij met The Mamas and Papas. McKenzie overleed op 18 augustus 2012 op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van een zenuwaandoening.



» Reageer (0)
20-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook oma's zijn dol op porno voor vrouwen

Ook oma's zijn dol op porno voor vrouwen


http://static3.hln.be/static/photo/2012/5/9/2/20120820170636/media_xll_5099567.jpg


De pornografische trilogie 'Fifty Shades Of Grey' is niet meteen wat je verwacht te zien op de boekenplank van je grootmoeder, maar de vraag naar audioversies van deze bestseller is nochtans ontzettend groot.

De Britse liefdadigheidsinstelling 'Calibre' die bijziende gepensioneerde helpt, zegt dat er een grote vraag is naar audioversies van het boek 'Fifty Shades of Grey', wat ook wel als mamaporno wordt bestempeld. De meesten die hier naar vragen zijn vrouwen ouder dan 70 jaar. Directeur van Calibre Michael Lewington: "Veel van deze dames maakten de seksuele revolutie uit de jaren '60 mee en zijn erg breeddenkend. Velen van hen zitten nu thuis en voelen zich sociaal geïsoleerd, dankzij literatuur blijven ze zich toch verbonden voelen met de buitenwereld. Wanneer familie of vrienden op bezoek komen kunnen ze praten over de laatste bestsellers die ze bij ons geleend hebben."

Hoofd van de audioboeken Christine Ronaldson: "We hebben een aanbod van 8.500 audioboeken, we moeten wel inspelen op wat onze lezers willen lezen, onze beslissing om deze populaire reeks aan ons aanbod toe te voegen bewijst dat we inspelen op literaire trends." De trilogie volgt de jonge, seksueel onervaren studente Ana Steel die een affaire begint met de miljardair Christian Grey. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Geen taboe meer: aseksualiteit is vierde geaardheid

Geen taboe meer: aseksualiteit is vierde geaardheid


http://oi49.tinypic.com/nqzu55.jpg


Ongeveer een procent van de bevolking is aseksueel en voelt zich helemaal niet seksueel aangetrokken tot anderen, ontdekte een Canadese professor.

De vooraanstaande academicus aan de Brock Universiteit in Canada Anthony Bogaert suggereert dat de seksualisering van onze maatschappij ervoor heeft gezorgd dat steeds meer mensen geen seksuele gevoelens ervaren. In 2004 analyseerde de academicus de antwoorden van 18.000 Britten op een rondvraag omtrent seksuele aantrekking uit 1994. Daaruit blijkt dat een procent zich nog nooit op seksueel vlak tot anderen aangetrokken heeft gevoeld.

Hij legt deze aandoening uit in het boek 'Understanding Asexuality' dat volgende maand gepubliceerd wordt. Wereldwijd zouden ongeveer 70 miljoen mensen absoluut geen seksdrift hebben. Naast homo-, hetero- en biseksualiteit zou volgens hem aseksualiteit als vierde geaardheid kunnen genoemd worden. Bogaert: "Dit fenomeen wordt te weinig bestudeerd. Deze 'patiënten' kunnen zich uitgesloten voelen van onze 'erg seksuele maatschappij'."

Deze aandoening heeft volgens experts altijd al bestaan, maar de laatste jaren zou het aantal aseksuelen gestegen zijn omdat hier meer open over gepraat kan worden in onze maatschappij. Volgens Bogaert zijn er twee vormen van deze 'aandoening': "Mensen die wel een seksdrift hebben, die zich dus niet aangetrokken voelen tot anderen maar wel masturberen en degenen die absoluut geen seks willen hebben."

Sommige aseksuelen hebben gewoon geen zin in seks. Anderen voelen zich simpelweg niet aangetrokken tot anderen, maar ze willen wel een intieme relatie en een emotionele band met een partner. Soms gaat het zelfs zo ver dat deze personen liever zwanger raken via ivf om seks te vermijden. De 23-jarige Joshua Hatton uit Birmingham getuigt: "Drie jaar geleden las ik voor het eerst over aseksualiteit, wat meteen alles verklaarde. Ik hoefde niet langer te liegen. Er wordt verwacht van jonge mannen dat ze met zoveel mogelijk verschillende meisjes naar bed gaan. Nu ik heb ontdekt dat ik niet alleen ben, voel ik me meer op mijn gemak."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geit opgepakt voor gewapende overval

Geit opgepakt voor gewapende overval


http://oi48.tinypic.com/200e2kh.jpg


In Nigeria heeft de politie een geit opgepakt. Het dier wordt er van verdacht een gewapende overval te hebben gepleegd.

De geit, volgens de 'persoonbeschrijving' zwart en wit gekleurd, werd in de deelstaat Kwara bij de kraag gevat door een burgerwacht. Volgens leden van de burgerwacht was het dier aanvankelijk evenwel een overvaller die zich, bij wijze van zwarte magie, getransformeerd heeft in een geit. De verdachte voltrok dit huzarenstukje nadat hij was betrapt bij het gewapenderhand stelen van een Mazda 323.

"Eén dader kon ontsnappen terwijl de andere zich had omgetoverd in een geit", aldus Tunde Mohammed van de politie van Kwara. "We kunnen het verhaal niet bevestigen, maar feit is, dat we de geit hebben opgepakt", aldus nog de woordvoerder. (br.hln)



» Reageer (0)
18-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransman zonder armen en benen verbindt al zwemmend de vijf continenten

Fransman zonder armen en benen verbindt al zwemmend de vijf continenten

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





De Franse zwemmer Philippe Croizon heeft gisteren van het Amerikaanse eiland Klein Diomedes naar het vier kilometer verderop liggende Russische eiland Groot Diomedes gezwommen. Hij werkte daarmee de laatste etappe af in zijn droom om al zwemmend de vijf continenten te verbinden.

Croizon zag achttien jaar geleden zijn vier ledematen geamputeerd nadat hij geëlektrocuteerd raakte terwijl hij de schotelantenne op zijn dak aan het bijstellen was. Bij de amputatie van zijn laatste ledemaat verloor hij naar eigen zeggen de wil om nog verder te leven.

Een documentaire op tv in het ziekenhuis inspireerde hem uiteindelijk om toch door te zetten. Het programma volgde een vrouw die het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland had overgezwommen. In 2010 deed Croizon haar dat als eerste mens zonder ledematen na.

Begin dit jaar ging de Fransman dan voor een nieuwe uitdaging: al zwemmend de vijf continenten verbinden. In mei zwom hij 20 kilometer tussen Papoea-Nieuw-Guinea en Indonesië, in juni stak hij de Rode Zee over van Egypte naar Jordanië en in juli was de Straat van Gibraltar aan de beurt.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dolfijn bespringt toeriste

Dolfijn bespringt toeriste

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Enthousiaste dolfijn bespringt toeriste . De video werd al meer dan twee miljoen keer bekeken, kijk zelf maar eens waarom.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De face-kini, de bikini die het gezicht beschermt

De face-kini, de bikini die het gezicht beschermt


http://oi47.tinypic.com/2ecjkf9.jpg


Vrouwen in de regio Qingdao, in China, hebben een nieuw accessoire toegevoegd aan hun strandtas: een masker dat hun volledige gezicht bedekt.

Voor Chinese vrouwen volstaan zonnecrèmes duidelijk niet om zich te beschermen tegen de zon. De dames zijn geobsedeerd met het behoud van hun witte huid, waardoor dit vreemde artikel tegenwoordig een echte must is op het Aziatische strand.

De maskers zijn vervaardigd in een brede waaier van kleuren en patronen. De face-kini, zoals het masker genoemd wordt, is gemaakt van nylon en heeft enkel een opening voor de ogen, neus en mond.

Het idee werd bedacht door een vrouw uit Japan, en kent groot succes. De vraag naar face-kinis is zo groot dat de lokale shops de verkoop niet kunnen volgen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duffy - Well, Well, Well

Duffy - Well, Well, Well

Klik op de foto om haar te beluisteren







Aimee Anne Duffy (Nefyn, 23 juni 1984) is een Welshe zangeres en songwriter. Haar stem wordt vaak vergeleken met die van Dusty Springfield en Amy Winehouse. Met haar soulnummers wordt ze getipt als een groot doorbrekend talent in 2008.


Duffy werd in 1984 geboren in het stadje Nefyn. Haar ouders scheidden toen ze tien jaar oud was en ze verhuisde met onder andere haar moeder en tweelingzus naar een andere stad. Toen Duffy vijftien jaar was, zong ze in verschillende lokale bands. In 2003 deed ze mee aan Wawffactor, een alternatieve versie van Idols en eindigde als tweede. Na die deelname was ze een graag geziene artiest in de lokale jazz- en bluescafés. Een platencontract volgde en haar doorbraak was in november een feit, toen ze mocht optreden in de BBC2-show Later with Jools Holland.

Sinds maart 2008 ligt haar debuutalbum Rockferry in de winkels. Daar staat onder andere de eerste single Mercy op. De single werd bekroond tot Megahit op de radiozender 3FM en bereikte de nummer 1 positie in de Nederlandse Top 40. Ook wordt deze single gebruikt in het voetbalspel FIFA 09. In mei 2008 werd de tweede single Warwick Avenue uitgebracht.



» Reageer (0)
17-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wespen pas op komst in september

Wespen pas op komst in september


http://oi48.tinypic.com/35k6ahh.jpg


Goed nieuws voor de zonnekloppers, zoetebekken en bbq-liefhebbers dit weekend. Door de weersomstandigheden eerder dit jaar zijn de meeste wespennesten nog niet ontwikkeld, waardoor de wespen nog niet opduiken. "Binnen twee à drie weken zijn de wespen er. In september gaan ze op zoek naar zoetigheden", zegt professor Frans Jacobs van de UGent.

"De lente was relatief koud en er waren periodes van afwisselend warm en koud weer. Daarom begint de ontwikkeling van de wespennesten nu pas goed op gang te komen", aldus Jacobs, hoofd van het Gentse laboratorium voor zoöfysiologie. "Tot nu toe was het nog niet echt een actief wespenjaar", zegt ook Joeri Cortens van Natuurpunt.

De ontwikkeling van een wespennest begint bij één koningin die overwintert, in tegenstelling tot bijen waar de koningin omringd blijft in de winter. De wespenkoningin legt na verloop van tijd eitjes. Die eerste generatie gaat aan het werk, waarna de koningin niet meer uitvliegt. Nieuwe generaties wespen blijven zich ontwikkelen zodat het nest groeit, tot honderden soms duizenden per nest.

"Maar de wespennesten kunnen op dit moment nog niet ontwikkeld zijn. Nu de zomer opsteekt, gaan de nesten in ontwikkeling", zegt professor Jacobs. Binnen twee à drie weken zullen de wespen er dus zijn. "Dan zie je dat wanneer de bakker de deur openlaat, de wespen op de koeken zitten." Al kan het ook wat later zijn, alles hangt ook af van de weersomstandigheden die nu volgen.

De korte periodes goed weer in juli hebben volgens professor Jacobs gedeeltelijk wel de ontwikkeling van de nesten gestimuleerd. "Maar die periode zal niet lang genoeg geweest zijn."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat is liefde: hoe deze vader zijn gehandicapte dochter gelukkig maakt

Dat is liefde: hoe deze vader zijn gehandicapte dochter gelukkig maakt


http://oi46.tinypic.com/2dt3pso.jpg


Moeders worden traditioneel aanzien als degene die alles overheeft voor haar kinderen. Maar dat doet vaders vaak onrecht aan, en de Amerikaan Rick Van Beek bewijst hoeveel ook papa's geven om hun kinderen. Papa Rick neemt deel aan zware sportwedstrijden, met zijn dertienjarige gehandicapte dochter Madison in zijn armen. Zijn motivatie: "Ze is zo graag buiten, het maakt haar gelukkig. En wat haar gelukkig maakt, maakt mij gelukkig".

Bij Madison ('Maddy') werd de zware motorische handicap door hersenverlamming, vastgesteld twee maanden na haar geboorte. "Het was de moeilijkste dag uit ons leven. Iedereen wenst dat zijn kinderen gezond zijn, en acht jaar lang heb ik niet anders gehoopt. Maar als zij niet zou zijn wie ze is, dan zouden wij niet de mensen zijn die we vandaag zijn."

Maddy, nu dertien, kan niet lopen, ze kan nauwelijks bewegen, ze kan niet praten maar ze is graag buiten. Papa Rick (39) uit Byron Center (Michigan) zag maar één oplossing: de armen en benen van zijn dochter worden.

"Ze functioneert als een driejarige. Een van de weinige dingen die we weten is dat ze graag buiten is, dat ze dol is op water en graag de wind door haar haren voelt wapperen."

Voor haar neemt hij onder de naam 'Team Maddy' deel aan allerlei sportwedstrijden, nu al meer dan 70 op vier jaar tijd. Daarbij gewone loopwedstrijden, halve marathons en zelfs triatlons. Afgelopen zondag nog vervolmaakte hij de Sandford and sun sprinttriatlon, met een halve kilometer zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen.

Tijdens het zwemgedeelte trekt Rick zijn dochter voort in een kajak, tijdens het fietsen trekt hij een karretje. Lopen doet hij meestal met dochterlief in de armen, al legt hij ook stukken af met haar in een buggy.

"Ik weet nog de eerste keer dat Maddy deelnam aan een marathon, de Grand Rapids Marathon, waarbij ze werd voortgeduwd. Haar gezicht straalde pure vreugde uit, ze was gelukkig met elke bobbel in de weg. Haar zo gelukkig zien was meer dan ik kon verdragen, mijn emoties overweldigden me compleet. Kort daarna stopte ik met roken, toen toch twee pakjes per dag, en ik viel af, voor Maddy.

Hij begon te trainen voor races  en besefte algauw dat dit zowel zijn gezondheid als Maddy ten goede zou komen: hij werd fit, en hij kon geld inzamelen voor goede doelen zoals het ontwikkelen van apparaten die gehandicapte kinderen kunnen helpen.  "Het is niet gemakkelijk geweest, we zijn veel hindernissen tegengekomen, maar het is goedgekomen."

"De emotie drijft me en inspireert me om de dingen te doen die ik doe. Noem het inspiratie, noem het motivatie, maar ik noem het liefde. Dit zal nooit vervagen, Maddy is mijn hart en ik ben haar benen. Op een dag zal ze er fysiek niet meer zijn, maar ze zit voor altijd in mijn hart en zal me van daaruit aanmoedigen."

De toeschouwers van de wedstrijden zijn geraakt door het gebaar van de liefhebbende vader, maar hij wijst resoluut alle bewierokingen af. "Het is Madison die het leven van mensen verandert, veel meer dan ik weet. Ze doet niets, ze is er gewoon. Het is niet ik, het is zij. We zijn een goed team."

Samen met zijn vrouw Mary en de twee andere kinderen, zet het gezin zich voor honderd procent in voor hun vzw.

Hersenverlamming is een koepelterm voor aandoeningen die de hersenen en het zenuwstelsel aantasten, zoals bewegen, leren, horen, praten, zien en denken.  Hersenverlamming kan zich al voordoen in de baarmoeder, tijdens de geboorte tot twee jaar na de geboorte. Ouders merken vaak op dat hun kind niet leert zitten, rollen of kruipen. Symptomen zijn slappe spieren, geblokkeerde spieren en gewrichten, aan een of beide kanten van het lichaam. Een behandeling is er niet. (br.hln - foto Rick Van Beek)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om je huisdieren koel te houden bij een hittegolf

Tips om je huisdieren koel te houden bij een hittegolf


http://oi47.tinypic.com/8vng2x.jpg


We brengen ons in gereedheid voor de eerste (en wellicht enige) hittegolf van het jaar. Mensen en treinen nemen maatregelen, maar wat met je huisdieren? Enkele tips.

- Binnen
Hou je huisdieren zoveel mogelijk binnen, zeker als je het huis koel kan houden. Dat doe je door de gordijnen te sluiten of de rolluiken neer te laten.

Mogen je huisdieren niet binnen, voorzie dan schaduw of een plek waar ze kunnen schuilen tegen de zon. Zorg ervoor dat er geen plastic, glas of golfplaten in het kot aanwezig zijn: dit creëert een serre-effect waardoor het in de schuilplaats nog warmer wordt dan buiten.

- Water
Net zoals mensen kunnen huisdieren uitdrogen. Voorzie elke dag vers, fris water dat liefst op een schaduwrijke plek blijft staan. Overweeg een grotere kom dan normaal, zeker als je de hele dag van huis bent. Laat je hond in een zwembadje rollebollen of spuit hem nat om de verfrissing totaal te maken.

-    Niet thuis
Ben je niet thuis, vraag dan een buur, familielid of vriend om een oogje in het zeil te houden en je huisdieren te beschermen tegen de zon en hitte en te voorzien van water en afkoeling.

-    Elektriciteit
In gebieden waar de elektriciteit uitvalt door de hitte of waar geëvacueerd moet worden, wordt aangeraden de huisdieren mee te nemen, in de mate van het mogelijke.

-    Wandelen
Behandel je huisdieren net als kleine kinderen of bejaarden bij een hittegolf: geen zware inspanningen op het heetst van de dag. Wandel bij voorkeur ' s ochtends vroeg en/of 's avonds laat en vermijd zeker de uren tussen 11 en 18 uur .

Zoek een schaduwrijke plek op en neem extra water mee voor je hond. Plan eventueel een rustpauze als je merkt dat de inspanning toch te zwaar is voor de hond.

Beton, asfalt en zand zijn te vermijden: deze kunnen de poten van de hond (of kat) zwaar verbranden. Je hond een duik laten nemen in een rivier of meer is ook niet altijd een goed idee: de warmte kan de waterkwaliteit aantasten en je hond opzadelen met bacterieën en diarree (wat uitdroging nog waarschijnlijker maakt). Opletten is de boodschap.

-    Extra kwetsbaar
Honden met korte snuiten zijn extra kwetsbaar omdat ze moeilijker kunnen ademen. Zij mogen zeker geen inspanningen doen en niet in de zon liggen. Ook huisdieren met een witte vacht moeten extra beschermd worden: zij lopen meer risico op huidkanker.

-    Vochtigheid
Niet alleen een hoge temperatuur, ook een hoge vochtigheidsgraad is gevaarlijk voor je huisdieren. Zeker honden koelen af door contact met de lucht (vandaar de tond uit de bek). Als de vochtigheid te hoog is, kan de hond geen warmte afgeven aan de omgeving en kan zijn eigen temperatuur snel oplopen. In zo'n omstandigheid is het essentieel je hond snel af te koelen, door water, ijsblokken of een ventilator. Let wel: een ventilator alleen kan een hond niet koel houden.

-    Borstelen
Een geborstelde vacht voorkomt huidproblemen en kan je hond ook helpen 'fris' te blijven. Heeft je hond lang haar, overweeg dan een knipbeurt (geen scheerbeurt!): minder haar kan minder warmte vasthouden. Let wel: als het haar te kort wordt, kan de huid van je hond verbranden. In dat geval doe je er goed aan zonnecrème te smeren.

-    Verfrissende snoepjes
Bied je hond (of kat) verfrissende snoepjes aan, zoals ijsblokjes, watermeloen of bevroren pindakaas.  Een stukje vlees uit de diepvries houdt je hond enige tijd zoet en koel.

-    Zonnecrème
Haarloze of kortgeschoren huisdieren worden beter ingesmeerd met zonnecrème als extra bescherming tegen de zon. Ook zij kunnen verbranden. Overweeg ze een hoedje op te zetten.

-    Auto
Laat een hond, netzomin als een baby, in een warme auto of die nu in de zon staat of niet. Het raampje een beetje openzetten, is niet voldoende. Elk jaar sterven verschillende huisdieren door de hitte die in een auto nog veel sneller oploopt dan elders. Neem je hond mee of voorzie opvang thuis of in een tijdelijk opvangtehuis.

- Zonneslag
Huisdieren zijn niet immuun aan zonneslag. Wees alert voor de symptomen: hevig ademhalen, traag reageren, veel kwijlen, extreem veel drinken, koorts, overgeven, een dieproze of paarse tong, duizeligheid, slechte coördinatie en flauwvallen.

Rij onmiddellijk naar de dierenarts om schade aan de organen of zelfs de dood te vermijden.

Geef je hond terwijl kleine slokje fris (niet koud!) water, en koel hem/haar af met koudecompressen. (br.hln)




» Reageer (0)
16-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dalmatiër adopteert gevlekt lammetje

Dalmatiër adopteert gevlekt lammetje

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





"Vlekken zijn vlekken" moet een dalmatiër vanop een Australische boerderij gedacht hebben. En zo voedt de liefdevolle hond momenteel een in de steek gelaten gevlekt lammetje op als was het haar bloedeigen puppy. Lieve dierenvrienden, haal jullie zakdoeken maar boven.

"Ik vond het gewoon hilarisch en kan er alleen maar om lachen", vertelt boerderijeigenaar Julie Bolton aan het Amerikaanse persagentschap AP. De dalmatiër, die zelf geen puppy's heeft, heeft een bijzondere voorkeur voor het gevlekte lammetje. "Wanneer ze kan, wast en likt ze het diertje alsof ze de moeder is."

En het babyschaapje geniet met volle teugen van de aandacht. "Het komt het lam alleen maar ten goede", vult Julie's man aan.

Volgens dierenarts Kersti Seksel is het niet ongewoon dat honden optreden als vervangmoeder voor eender welke diersoort. Zo adopteerde een golden retriever in het verleden al eens drie witte tijgerwelpjes en nam een Franse bulldog de zorg op zich van wilde beren. (br.hln)



» Reageer (0)
15-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KU Leuven kan bijwerking chemo drastisch verminderen

KU Leuven kan bijwerking chemo drastisch verminderen


http://oi49.tinypic.com/33oi3xl.jpg


De schadelijke neveneffecten van chemotherapie kunnen drastisch verminderd worden door de activiteit van PHD2, een eiwit dat reageert op zuurstoftekorten in het bloed, te blokkeren. Dat hebben onderzoekers van KU Leuven, die deel uitmaken van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB), aangetoond. Het onderzoek verschijnt in het toonaangevende tijdschrift Cancer Cell.

Via onderzoek bij muizen hebben Rodrigo Leite de Oliveira, Sofie Deschoemaeker en Massimiliano Mazzone aangetoond dat de blokkering van PHD2 leidt tot de productie van anti-oxidatieve enzymen, die kunnen voorkomen dat er schade wordt aangericht in de cellen van ons lichaam. Die eiwitten zorgen er op die manier ook voor dat de schadelijke effecten van chemotherapie op gezonde organen geneutraliseerd kunnen worden.

De wetenschappers bevestigden ook een eerder onderzoek van het Leuvense labo, dat had aangetoond dat de verminderde activiteit van het enzym PHD2 bij zuurstoftekort tot beter gevormde bloedvaten leidt. Dat kan de behandeling van kanker bevorderen, omdat de geneesmiddelen daardoor de hele tumor kunnen bereiken en dus effectiever zijn. Bovendien kan een kleinere dosis toegediend worden, wat niet onbelangrijk is voor toxische medicijnen.

Volgens de wetenschappers van VIB en KU Leuven zijn de resultaten van deze onderzoeken veelbelovend. Chemotherapie in combinatie met specifieke PHD2-blokkers zou de effectiviteit van de therapie kunnen verhogen zonder de schadelijke neveneffecten die zwaar belastend zijn voor de patiënt, luidt het. Wel wordt erop gewezen dat er momenteel nog geen specifieke PHD2-blokkers beschikbaar zijn en het kan nog jaren duren vooraleer dit bij patiënten kan toegepast worden. (br.hln)

Patiënten die hierover vragen hebben kunnen terecht bij patienteninfo@vib.be.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger Chapman - Shadow On The Wall

Roger Chapman - Shadow On The Wall

Klik op de foto om hem te beluisteren






Roger Maxwell "Chappo" Chapman (Leicester, 8 april 1942) is een Brits rockzanger.

Chapman begint zijn zangcarrière in 1966 bij de band The Farinas. In 1967 trad hij toe tot de fameuze Britse rockband Family. In 1974 richtte hij samen met Charlie Whitney (gitaar) de Streetwalkers op.

Vanaf 1978 treedt Chapman solo op en bleef tot 2010 actief als zanger, met een steeds wisselende begeleidingsband. Hij staat bekend als een temperamentvol performer en wordt als zanger geroemd om zijn rauwe vocale vibrato. Solo-successen behaalde hij met een cover van Let's Spend the Night Together van The Rolling Stones (1978) en Shadow on the wall met Mike Oldfield (1983).

In augustus 2010 gaf Chapman zijn afscheidconcert op het 'Rythm Festival' te Biggleswade.



» Reageer (0)
14-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met de facelift: 'face shaping' is de nieuwste trend

Gedaan met de facelift: 'face shaping' is de nieuwste trend


http://oi50.tinypic.com/wwlwfk.jpg


De traditionele facelift is uit de mode. Het is tegenwoordig niet meer 'hip' om je huid operatief strakker te laten trekken en overtollige huid te verwijderen. In de plaats daarvan kiezen steeds meer vrouwen voor 'face shaping', waarbij implantaten meer volume aan je gezicht geven.

"De plastische chirurgie is zich, net als alle andere dingen, constant aan het ontwikkelen", verklaart de wereldbefaamde chirurg dr. Laurence  Kirwan. "Een facelift wordt tegenwoordig gezien als iets ouderwets. Mensen denken aan hun oma's als het over facelifts gaat. Ze willen iets moderner, dat overeenkomt met de huidige manier van denken."

En dat is exact waar de 'face shaping' aan voldoet. Het is minder veeleisend voor de patiënt, want de verdoving is korter, net zoals de tijd die nodig is om te herstellen. Bovendien zijn er (voorlopig) minder negatieve connotaties aan verbonden dan aan de term facelift.

"We weten allemaal dat mensen die te veel facelifts laten uitvoeren er nogal uitgerekt uitzien, en zelfs niet meer op zichzelf lijken", zegt Kirwan. "Bij face shaping kan dat niet gebeuren, omdat er niets (lees: huid) weggenomen wordt van het gezicht. Er komt alleen iets bij, waardoor de contour van het gezicht verandert."

De implantaten bestaan in verschillende maten en stijlen voor de kin, kaken, neus en wangen. Bij de operatie wordt er een kleine insnijding gemaakt vlakbij de gewenste plaats van het implantaat. Dat gebeurt ofwel in een vouw van het gezicht, ofwel in de mond, daar waar het tandvlees en de lippen elkaar raken.

Daarna maakt de chirurg een soort zakje in de gezichtsweefsel, waar hij het implantaat inbrengt. Ten slotte wordt de insnijding weer dichtgenaaid. Het hele proces duurt één à twee uur en wordt meestal onder algemene verdoving uitgevoerd. Een vrij gemakkelijke ingreep dus.

"In vergelijking met de lange hersteltijd na een facelift, zullen mensen dus veel sneller hun normale leven weer kunnen opnemen", bevestigt dr. Kirwan. Bovendien is het resultaat van een shaping permanent, waardoor de procedure niet om de paar jaar opnieuw uitgevoerd moet worden.

"De meeste mensen associëren een facelift met een gevecht tegen het ouder worden, maar face shaping gaat veel verder. Veel mensen hebben bijvoorbeeld geen goed zichtbare kin of zijn ongelukkig met de vorm van hun jukbeenderen", gaat Kirwan verder. "De face shaping kan mensen hen helpen, alsook degene die een iets vollere kaaklijn willen, of een vollere neus."

"En, zoals met alle chirugische procedures, verandert het resultaat de manier waarop mensen over zichzelf denken", voegt hij toe. "Het verandert niet alleen hoe ze eruitzien, maar het geeft ook een boost aan hun zelfvertrouwen en hoe ze zichzelf tonen aan de buitenwereld", aldus dr. Kirwan.

Toch is de facelift nog niet helemaal ten dode opgeschreven. "Veel mensen laten tegelijkertijd een facelift en een faceshaping uitvoeren. Zo krijgen ze het beste van de twee ingrepen", besluit dr. Kirwan. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!