NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


18-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 man op 4 vindt seks zonder instemming geen verkrachting

Een man op vier vindt seks zonder instemming geen verkrachting

Seks met een vrouw die niet instemt, is volgens bijna een een kwart van de Britse mannen tussen 18 en 25 jaar geen verkrachting.


Een schokkende recent enquête verricht door Britse centra tegen seksueel misbruik 'The Havens'  onthulde ook dat de helft van de 1.012 ondervraagde mannen seks zou hebben met een vrouw die te dronken is om ja te zeggen tegen seks.

Vrouw = seksobject
De 25-jarige Britse Amanda Crane uit Winchester werd acht jaar geleden verkracht door haar partner. "Het is schokkerend dat er ook maar één man bestaat die het goedkeurt seks te hebben met een vrouw die te dronken of gedrogeerd om in te stemmen. Dit maakt duidelijk dat veel jongeren een vrouw als niets anders dan een seksobject zien. Deze cijfers tonen aan dat Britse heren van vandaag erg gewelddadig zijn. Seks zou alleen tussen twee volwassen personen mogen gebeuren die hun instemming hebben gegeven. Het gaat om respect voor je partner, niet om misbruik maken van het feit dat een vrouw bijna bewusteloos is door alcohol en drugs. Als ze nauwelijks in staat is te spreken, is ze duidelijk ook niet in staat om ja tegen seks te zeggen. Dat moet toch bij iedereen duidelijk zijn."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diana Krall - Cry me a river

Diana Krall - Cry me a river

Klik op de foto om haar te beluisteren


Diana Jean Krall (Nanaimo (Brits-Columbia) 16 november 1964) is een Canadese jazzzangeres en -pianiste. Ze is sinds 2003 getrouwd met de Britse zanger Elvis Costello met wie ze op 6 december 2006 een tweeling kreeg, genaamd: Dexter Henry Lorcan en Frank Harlan James.
» Reageer (0)
17-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw draagt vijf verschillende behamaten in leven

Gemiddelde vrouw draagt vijf verschillende behamaten in haar leven


http://img718.imageshack.us/img718/7828/bustehouder.jpgDe gemiddelde vrouw draagt in haar leven vier verschillende kledingmaten en vijf verschillende behamaten tijdens haar leven als gevolg van haar gewicht dat jojoot.


Een enquête bij 2.000 vrouwen toonde aan dat het gewicht van een vrouw dit dieet van 12,7 kg tot 19 kg kan schommelen. De enquête werd georganiseerd door de belangrijkste groep van klinieken gespecialiseerd in cosmetische ingrepen in het Verenigd Koninkrijk. Een derde van hun vrouwelijke patiënten zoekt een behandeling voor de effecten van gewichtstoename of -verlies.


Vooral laserbehandelingen voor striemen zijn steeds populairder, dit steeg de afgelopen maand met 60 procent. Sommige vrouwen zoeken hulp bij meer ingrijpende operaties als buik-, nek- en borstlifts tegen hangende huid door een verlies aan elasticiteit als gevolg van drastisch gewichtsverlies. Ook zoeken steeds meer mensen toevlucht tot technieken als het opvullen van de wangen met fillers en andere verjongende ingrepen.


Gezondheidsexperte Angie Best van de Harley Medical Group: "Het laatste half jaar zag ik duizenden vrouwen die gemiddeld 12 tot 19 kilo bijkwamen of kwijt speelden, wat je figuur drastisch verandert. Dit leidt tot striemen, hangende huid en verlies van stevigheid bijde  borsten. Wat een groot effect op het zelfvertrouwen en eigenbeeld heeft. Daarom kies je om te vermageren beter niet voor een crashdieet, dat leidt namelijk enkel tot meer schoonheidsproblemen." Verpleegster Bernadette Harte: "Eerder dit jaar lanceerden we de eerste laserbehandeling tegen striemen en littekens, wat deze tot 75 procent doet afnemen. We hadden op voorhand verwacht dat deze behandeling zou aanslaan."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pico slaat vriendin het ziekenhuis in

Pico slaat vriendin het ziekenhuis in

De politie is maandagavond tussenbeide moeten komen in een ruzie tussen Walter Michiels, bekend als Pico uit 'FC De Kampioenen', en zijn vriendin Sabine. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Het stel woont sinds enkele weken samen in een vakantieflat in Gingelom. Daar kregen ze erge ruzie. De politie werd gealarmeerd en trof een dronken en agressieve Michiels aan. De acteur weigerde in eerste instantie in de ziekenwagen te stappen, maar deed dat uiteindelijk toch.


Ook in het Sint-Trudoziekenhuis hield Michiels het niet rustig. Veiligheidsmensen moesten de voormalige acteur bedaren. Na een verhoor bij de lokale politie mocht Michiels terug naar huis.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook is wapen bij echtscheiding

Facebook is wapen bij echtscheiding


http://img88.imageshack.us/img88/9746/facebookmb.jpg


Een ex-partner die al maanden wacht op alimentatie, heeft de gegevens van de ex op Facebook gebruikt om aan te tonen dat ze wel degelijk kan en moet betalen. "Facebook duikt steeds meer op als bewijsmateriaal in echtscheidingen", zegt specialiste Christine Van Roy van de K.U.Leuven in Het Laatste Nieuws.

Maanden achterstallige alimentatie voor hun zoontje had Annelies B. (30) uit Koksijde. Maar op haar Facebook-pagina pronkte ze met haar nieuwe laptop of haar reisje naar Rome. Haar ex-vriend printte het allemaal uit, en legde de documenten, 18 bladzijden, neer op de rechtbank waar het door de rechter aanvaard werd als bewijsmateriaal.

"Logisch", zegt specialiste familie- en jeugdrecht Christine Van Roy (K.U.Leuven), "de dame heeft de gegevens zelf publiek gemaakt door ze op het wereldwijde internet te plaatsen. Facebook wordt steeds meer gebruikt in familierecht. Mensen die nog in een echtscheidingsprocedure zitten en op Facebook pronken met hun nieuwe relatie, moeten goed weten wat ze doen. Ze leveren zelf bewijsmateriaal van overspel. Recht op privacy moet je daarbij niet inroepen. Je hebt de gegevens immers zelf op Facebook gezet."

Eerder raakte al bekend dat zowel de fiscus als de politie Facebook gebruiken om aan informatie te raken. "Mensen denken best twee keer na over wat ze allemaal op hun Facebook zetten", besluit Christine Van Roy. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlovingsring Kate Middleton was van prins Harry

Verlovingsring Kate Middleton was van prins Harry


http://img176.imageshack.us/img176/3760/verlovingsringkatemiddld.jpgDe Britse prins William heeft zijn verloofde Kate Middleton de verlovingsring van zijn moeder, wijlen prinses Diana, gegeven. De ring was echter eigendom van zijn jongere broer Harry.

Na de dood van Diana in 1997 mochten Harry en William enkele bezittingen van hun moeder uitkiezen. Prins William koos voor een gouden horloge en prins Harry besloot haar verlovingsring te houden.http://img176.imageshack.us/img176/6425/verlovingsringkatemiddl.jpg"Harry gaf de ring maar al te graag aan zijn broer. Hij houdt van William en vindt het niet meer dan normaal dat de echtgenote van de toekomstige koning de ring van Diana draagt. Zo zou ze het zelf ook gewild hebben", aldus een anonieme bron aan Popeater.

Prins William en Kate Middleton kondigden dinsdag hun verloving aan. Het koppel stapt volgend jaar in het huwelijksbootje.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koala bezoekt pub en slaapt roes uit

Koala bezoekt pub en slaapt roes uit


http://img87.imageshack.us/img87/338/koalam.jpg


In het Australische Queensland zijn ze al wel wat gewoon maar een koala die een bar bezoekt, is ook daar een hot item in de media.

Klanten van de Marlin bar op het idyllische Magnetic Island wisten niet wat ze zagen toen een koala op zaterdagavond parmantig de pub binnenwandelde. Hij huppelde onmiddellijk naar de bar waar ober Kevin Martin gekscherend naar zijn identiteit vroeg. "Aangezien hij me die verschuldigd bleef, moest ik hem een biertje weigeren," aldus olijke Kevin.

De koala vond er dan niets beter op dan tot onder de nok van het dak te klimmen voor een zalig dutje, waar hij overduidelijk aan toe was want het diertje viel onmiddellijk in slaap.

Kevin Martin vermoedt dat de koala beschutting zocht tegen de regen die avond. Het dier zit nu terug te genieten van de prachtige natuur op Magnetic Island nadat rangers hem kwamen wekken uit zijn roes in de Marlin Bar. De koala is trouwens nog steeds welkom in de pub. "Een wekelijks bezoekje zou fantastisch zijn, het is heel goed voor de business," besluit de ober.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menstruerende vrouwen moeten rode armband dragen van hun baas

Menstruerende vrouwen moeten rode armband dragen van hun baas


http://img189.imageshack.us/img189/2192/41443961.jpg


Een werkgever in Noorwegen verplicht menstruerende vrouwen om een rode armband te dragen. De vrouwen mogen dan vaker dan 'normaal' naar het toilet gaan. Uit een rondvraag van de Noorse vakbond Parat blijkt verder dat steeds meer werkgevers het toiletbezoek van hun werknemers controleren.


Een werkgever heeft zijn vrouwelijke werknemers alvast verplicht om een rode armband te dragen als ze menstrueren. Zo weet hij meteen dat ze een "goede reden" hebben om vaker dan 'normaal' naar het toilet te gaan, schrijft de Deense nieuwssite epn.dk. Het opmerkelijke initiatief is geen alleenstaand feit. Zo worden steeds meer werknemers gecontroleerd op hun toiletbezoek, blijkt uit de enquête.


Bij een andere werkgever moeten de bedienden hun toiletbezoek registreren. Zo werd een bediende met buikkrampen op het einde van de werkdag op het matje geroepen. Ze was iets "te vaak" naar het toilet gelopen. Verder blijkt nog dat 66 procent van de ondervraagde Noren een sleutel of een badge moeten afhalen om naar het toilet te gaan. Zo wordt het 'tijdsgebruik' op toilet gemeten en geregistreerd.


31 procent geeft ook aan dat hun toiletbezoek geregistreerd wordt met een camera. Amper 16 procent zegt dat er helemaal geen vorm van controle is.


Het zijn opmerkelijke, zoniet schokkende cijfers. Wij vragen ons alvast af of u op het werk ook gecontroleerd wordt als u naar het toilet gaat. Mag een werkgever het toiletbezoek van zijn werknemers controleren? Laat ons weten wat u ervan vindt!» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 1 op 17 Belgen is moslim

Bijna 1 op 17 Belgen is moslim


http://img252.imageshack.us/img252/4328/moslims.jpgHet aantal moslims in België ligt een pak hoger dan de statistieken tot nu toe aangaven. Dat blijkt uit een studie van socioloog Jan Hertogen. Volgens hem leven er 623.780 moslims in België, of 5,8% van de bevolking. Dat meldt Le Soir. Tot nu toe werd uitgegaan van 400.000 moslims.
 
De projectie van Hertogen werd overgenomen door het Amerikaanse onderzoekscentrum Pew Forum, gespecialiseerd in religieuze demografie. De moslimgemeenschap in België is zeer stedelijk: zo is 22% van de Brusselaars moslim. In Antwerpen zijn er 81.933 moslims, in Luik 28.341 en Charleroi 25.962.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nits - In the Dutch Mountains

Nits - In the Dutch Mountains

Klik op de foto om ze te beluisteren


Nits is een Amsterdamse popgroep die in 1974 werd opgericht. De kern van de band bestaat uit zanger en tekstschrijver Henk Hofstede, Rob Kloet (percussie) en Robert Jan Stips (keyboard).

De band was vooral in de jaren 80 zeer populair. De groep scoorde toen hits met nummers als "Nescio", "In The Dutch Mountains" en "J.O.S. Days". Daarna nam het commerciële succes af. Wel oogsten de Nits in zowel binnen- als buitenland nog steeds lof met hun platen en optredens.

Henk Hofstede en Alex Roelofs, studenten aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, richtten in 1974 samen met Michiel Peters en Rob Kloet The Nits op. Het eerste concert was op 12 december dat jaar, tijdens een studentenfeest in De Brakke Grond in Amsterdam. Aan een optreden op OOR's Eerste Nederlandse Groepen Presentatie in het Amsterdamse Paradiso, op 25 oktober 1975, hielden ze een platencontract over. Bij Burdorf Booking - een sublabel van Dureco -mochten ze in 1976 een single opnemen. Yes Or No werd in 1977 uitgebracht. Ze kwamen ermee in Toppop, maar omdat de single bijna niet verkrijgbaar was, zat er net geen top-40-notering in.

In september 1978 verscheen in beperkte oplage het album The Nits. De band trad steeds vaker op en met het nummer Tutti Ragazzi deed de groep mee aan de OOR-elpee Keihard & Swingend. De Haagse manager Aad Link was gecharmeerd van de band en zocht met producer Robert Jan Stips contact met platenmaatschappij CBS, het latere Sony. The Nits werden vrijgekocht en tekenden een contract.

In The Dutch Mountains (1987) werd live opgenomen in de eigen Werf-studio in Amsterdam. Het titelnummer werd een hit. Ook het nummer J.O.S. Days kwam in de top-40. The Nits ontvingen wederom een Edison. In 1988 verscheen het mini-album Hat. Met het nummer The Dream bereikten ze de top-40. In maart 1989 traden The Nits op in het Rossia-theater in Moskou. Bij terugkomst in Nederland ontvingen ze voor de derde maal een Edison. Bovendien kregen ze de BV Popprijs.
» Reageer (0)
16-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftiger wil blijven werken na pensioen

Vijftiger wil blijven werken na pensioenHet merendeel van de vijftigplussers wil na zijn pensionering aan de slag blijven. Voornamelijk om sociale contacten te onderhouden, zo blijkt uit een enquête van Plus Magazine.


Op de Zenith-beurs werden duizend werkende Belgen tussen 50 en 65 jaar ondervraagd. Daaruit blijkt dat het merendeel wil blijven werken om sociale contacten te onderhouden. Het financiële aspect is slechts voor 26 procent een motivatie en velen denken er zelfs aan om als vrijwilliger aan de slag te gaan.


De ondervraagden zijn voornamelijk bang dat ze na hun pensionering zullen aftakelen en intellectueel achteruit gaan. Voor eenzaamheid is slechts 17 procent bevreesd.


Aan het einde van de loopbaan wil 38 procent wel overstappen op deeltijds werken of tijdskrediet. Slechts één op drie wil voltijds blijven werken tot de laatste dag. Bijna driekwart ziet de periode daarna als een nieuwe levensfase vol mogelijkheden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsbeer kijkt filmmaker recht in de ogen

IJsbeer kijkt filmmaker recht in de ogen


http://img293.imageshack.us/img293/7383/ijsbeer.jpgTristan Bayer wilde in het Canadese plaatsje Cape Churchill een boeiende documentaire draaien over ijsberen. De filmmaker had wellicht nooit kunnen vermoeden dat hij een kolos van zo nabij recht in de ogen zou kunnen kijken. Het mooie moment geschiedde toen de nieuwsgierige ijsbeer zijn lichaam tegen de truck van Tristan omhoog hees. Een unieke blijk van vertrouwen tussen mens en dier.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De oudste voetballer van Groot-Brittannië is 75 jaar

De oudste voetballer van Groot-Brittannië is 75 jaarDickie Borthwick is gek van het voetbalspelletje. Op zijn 75e heeft de taaie Brit zijn voetbalschoenen nog steeds niet over de heg gesmeten. Daarmee is hij de oudste nog actieve speler van Groot-Brittannië. Het voorbije weekend was hij met zijn ploeg (Wyke Veterans) te bewonderen in het Bob Lucas Stadium van 'zijn' Weymouth.


Dickie staat al 63 jaar op de grasmat. Hij zette zijn eerste voetbalpasjes in 1947, twee jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog. "Op mijn twaalfde ben ik bij een klein ploegje in Schotland begonnen. Vier jaar later ging ik naar Weymouth, dat op dit moment uitkomt in de zevende Engelse klasse."

De buitenspeler werd in zijn lange loopbaan nooit uitgesloten. "Ik ben dan ook een faire speler. Ik doe niets liever dan 90 minuten achter de bal te hollen. Ondanks mijn leeftijd blijft mijn handelingssnelheid hoog liggen. Hoelang ik nog wil doorgaan? Tot als mijn knieën het begeven. Ik raakte in mijn leven maar één keer geblesseerd, toen ik mijn sleutelbeen brak."


Naast zijn actieve voetbalcarrière, die nooit verder reikte dan enkele amateurclubs, is Dickie ook een fervent Weymouth-fan. "Hij is onmisbaar voor onze club. Hij is onze materiaalman, maar eigenlijk doet hij meer dan dat. Mocht hij kunnen, dan vulde hij zijn naam al eerste in op ons wedstrijdblad. Helaas is dat niet aan de orde", aldus manager Ian Hutchinson.

De oudste speler ooit op het hoogste niveau wereldwijd is de Mexicaan Salvador Reyes, die in 2008 op 71-jarige leeftijd nog enkele minuten meespeelde met Chivas tegen Pumas.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins William gaat trouwen

Prins William gaat trouwenDe Britse prins William (28), de oudste zoon van kroonprins Charles en wijlen prinses Diana, stapt volgend jaar eindelijk in het huwelijksbootje met zijn vriendin Kate Middleton (28). Dat heeft Buckingham palace vandaag bekendgemaakt. Het huwelijk zal plaatsvinden in de lente of de zomer van 2011 in Londen en wordt naar verwachting het grootste Britse huwelijksfeest sinds Charles en Diana in 1981 in het huwelijksbootje stapten.


"Meer details over de datum van de bruiloft zullen op een later tijdstip meegedeeld worden", klonk het in een officiële mededeling. Het koppel verloofde zich vorige maand tijdens een vakantie in Kenia. Prins Williams heeft Queen Elizabeth en andere familieleden op de hoogte gebracht van zijn verloving. Hij heeft ook de toelating aan Kate's vader gevraagd.


Er werd al lange tijd gespeculeerd over een huwelijk tussen William en Kate. De geruchten namen toe na een bezoek van Kate's ouders aan een kasteel van Queen Elizabeth vorige maand. Het Britse koningshuis heeft de geruchten tot vandaag altijd ontkend.

Het koppel is ondertussen al acht jaar samen en zal na het huwelijk in Noord-Wales gaan wonen waar prins William, tweede in lijn voor de troon, dienst doet bij de Royal Air Force. William en Kate leerden elkaar kennen op de universiteit in Schotland. In 2007 ging het koppel enige tijd uit elkaar.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdpersonage uit boek pleegt ook echte gruwelmoord

Hoofdpersonage uit boek pleegt ook echte gruwelmoord


De roman werd inmiddels uit de handel genomen.


Een man uit de Amerikaanse staat Florida heeft bekend dat hij zijn moeder vermoordde op precies dezelfde manier als werd beschreven in een recent boek. De moordenaar sloeg zijn slachtoffer, sneed haar open en verwijderde vervolgens haar organen.


Voor de auteur van de roman 'Grognard' zijn de recente bekentenissen een regelrechte nachtmerrie. Schrijver Patrick Quéré (30) baseerde het hoofdpersonage van zijn boek gedeeltelijk op zijn vriend Beau Bruneau (29). Dat is de man die nu beschuldigd wordt van de moord op zijn moeder, die plaatsvond op 30 oktober van dit jaar.

Te toevallig
"Toen ik de feiten hoorde, waren de gelijkenissen te toevallig om toeval te zijn", zegt Quéré. "Het heeft een tijdje geduurd vooraleer ik kon geloven dat het echt was gebeurd."

Het boek, dat in juli op de markt kwam, was bepaald geen literaire hit: er werden maar enkele tientallen exemplaren van verkocht vooraleer het uit de handel werd genomen. De auteur zegt nu dat hij de plot van zijn verhaal regelmatig besprak met Bruneau. Het boek gaat over een man die voor galg en rad opgroeit, niks van zijn leven weet te maken en uiteindelijk helemaal door het lint gaat.

Schoolvrienden
"Beau en ik kenden elkaar al sinds onze middelbare schooltijd", zegt Quéré. "We beschouwden onszelf zo'n beetje als buitenstaanders. Ik was erbij toen Beau in 2001 zelfmoord probeerde te plegen. Mijn hoofdpersonage lijkt echt op hem: een eenzaat die andere mensen uit zijn leven bant."

De roman werd inmiddels uit de handel genomen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beroemdste haman van Istanboel

De beroemdste haman van Istanboel

Als Europese Hoofdstad Cultuur 2010 is Istanbul zeker een bezoek waard met alle festivals, concerten, tentoonstellingen en workshops die er georganiseerd worden. Een bezoek aan de bekendste hamam van Istanbul mag echter ook niet ontbreken op het programma.


De çemberlitas hamam is alleen al door het interieur de moeite waard. Het badhuis kent een lange geschiedenis en opende haar deuren al in 1584. Niet alleen de architectuur is hemels, zo ook de behandeling die je kan ondergaan.


Zo kun je je heerlijk laten scrubben of laten masseren met schuimig zeep. Bij het scrubben ga je op een verwarmde steen liggen, hierdoor gaan de poriën wijd openstaan. Er wordt niet één plekje overgeslagen. Vervolgens krijg je een zeepmassage. Een ding is zeker: er komt veel schuim bij kijken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkeren blijft een mannenzaak

Parkeren blijft een mannenzaakWat de parkeergewoonten betreft, blijven chauffeurs steken in een traditioneel rolpatroon. De gemiddelde vrouw laat het parkeren liever aan de man over, terwijl zij vooral de rol van 'betaler' bij het parkeerautomaat opneemt.


Parkeren is een stressvol gebeuren, zo blijkt uit het onderzoek, uitgevoerd door de Nederlandse parkeeraanbieder Park-line. De helft van alle ondervraagde vrouwen geeft aan zelden te parkeren, maar laat de job met plezier aan manlief over. Bij mannen is dat niet het geval: 73 procent doet alles alleen tijdens het parkeren, ook de betalingen.  Slechts 2 procent van de heren laat de parkeertaak aan de dames over.


In grote steden wordt het parkeren als stressvol beschouwd. Naast de stress van het zoeken naar een parkeerplaats, bezorgt ook de parkeermeter negatieve emoties. 42% betaalt altijd tot vaak te veel en 36% geeft aan wel eens te veel te betalen. Tijdens het shoppen (71%), boodschappen doen (47%) en restaurantbezoek (38%) wordt vaak meer dan nodig ingestoken.  Gemiddeld betalen we 2 euro te veel per parkeerbeurt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.After Forever - Energize Me

After Forever - Energize Me

Klik op de foto om ze te beluisteren


After Forever was een Nederlandse female-fronted metalband met invloeden uit de deathmetal, progressieve metal en klassieke muziek. After Forever wordt internationaal gezien als één van de beste bands binnen dit genre en heeft tienduizenden cd's verkocht. Ze hebben niet alleen bijna alle podiums van Nederland betreden, maar tourden ook door Europa en Zuid-Amerika.

After Forever werd opgericht in 1995 door zanger/gitarist Mark Jansen, zanger/gitarist Sander Gommans, toetsenist Jack Driessen, bassist Luuk van Gerven en drummer Joep Beckers. De band kende in de begintijd vooral invloeden van deathmetal. Nadat in 1997 zangeres Floor Jansen werd aangetrokken als leadzangeres, kreeg de band meer zijn huidige vorm, met ook invloeden van andere stijlen zoals klassieke muziek, maar altijd met metal elementen. In 1999 verschenen twee demo's: Ephemeral en Wings of Illusion.

In 2000 kwam het debuutalbum Prison of Desire uit. Dit album wordt beschouwd als één van de beste debuutalbums in het female-fronted metal genre, en bevat de traditionele mix van een klassiek geschoolde sopraan, mannelijke grunts, stevige gitaren, synthesizers en een koor. Sharon den Adel, zangeres van Within Temptation, zingt als gast mee op het laatste nummer.

In 2001 kwam het tweede album, Decipher uit. Dit album volgt dezelfde lijn als Prison of Desire, maar klinkt wat volwassener en werkt het potentieel van Prison of Desire beter uit.

In 2003 bracht After Forever een nieuwe cd uit, Exordium, een mini-cd met vier nieuwe nummers, twee covers en een korte dvd. Deze cd karakteriseert de nieuwe muzikale weg waarop After Forever is ingeslagen na het vertrek van gitarist Mark Jansen; het zoekt een nieuwe stijl, die duidelijk niet hetzelfde is als op Prison of Desire en Decipher.

In 2004 kwam het album Invisible Circles uit. Een conceptalbum over het leven van een meisje dat moet opgroeien onder moeilijke omstandigheden. Naar aanleiding van Invisible Circles werden er een aantal speciale conceptshows gehouden in Nederland waarbij het album van begin tot eind werd gespeeld. Dit album wordt door veel fans als het beste album gezien omdat het muzikaal zeer complex in elkaar zit, met veel invloeden vanuit de prog-metal maar daarnaast het bekende geluid van After Forever ook heel goed weergeeft. Het album kan worden gezien als een origineel en gedurfd album in dit genre.

In september 2005 kwam Remagine uit, een album waarin het thema 'dromen' centraal staat. Dit is een zeer divers album; het bevat toegankelijke ballads en nummers met popinvloeden, maar kent ook nummers met alleen grunts en cleane mannelijke zangpartijen en stevige metal met een koor.

In 2006 is door het platenlabel Transmission een verzamel-cd (2 cd) uitgebracht onder de naam Mea Culpa - Retrospective. Deze cd wordt niet door de band gesponsord, wat dus betekent dat After Forever niet achter deze cd staat.

In 2007 kwam het vijfde album, After Forever, uit. Deze cd kan gezien worden als een samenvatting van alle voorgaande cd's van deze band. Alle elementen van eerdere albums zijn op deze cd terug te horen. Het album is het meest verkochte album van After Forever en kwam binnen op nummer 6 in de album top 100 van Nederland.

Het jaar 2007 bracht niet alleen maar goede zaken voor After Forever. Gitarist Sander Gommans kreeg het advies om een flinke tijd rust te houden in verband met stress-gerelateerde klachten. Mede daarom was 2008 een "sabbatical year" voor After Forever.

In 2008 focussen de bandleden zich op een aantal side-projects. Toetsenist Joost van den Broek componeert muziekstukken voor "Classics in Rock" en "Christmas Metal Symphony". Zangeres Floor Jansen treedt solo op en werkt aan een project met de gitarist Jorn Viggo van de Noorse progessieve band Pagan's Mind. Gitarist/grunter Sander Gommans heeft een thrash/deathmetal project afgerond onder de naam HDK, het album System Overload zal op 23 februari 2009 uitgebracht worden. Gitarist Bas Maas gaat op tour met rock'n'roll band Tank Buster Jack door de Verenigde Staten en Japan. Drummer André Borgman tourt met Robby Valentine en speelt daarnaast samen met gitarist Luuk van Gerven in een coverband Cell 29 dat regelmatig rock klassiekers ten gehore brengt in kleine cafés in Nederland.

Tijdens de break van After Forever is Prison of Desire: The Album - The Sessions (2 cd) in juni 2008 opnieuw uitgebracht door het platenlabel Transmission Records. De bandleden van After Forever benadrukken om dit album niet te kopen, omdat dit album tegen hun wens wordt uitgebracht. Zij hebben van dit label nooit hun deel van de opbrengst gekregen van de albums Remagine (2005) en de verzamelaar Mea Culpa (2006), en tekenden in 2006 een deal met het label Nuclear Blast.

Op donderdag 5 februari 2009 deelde de band mee dat zij ermee stoppen en dus een einde maken aan After Forever.  "...na bijna 15 jaar After Forever, hebben we besloten een punt te zetten achter een mooie en spannende tijd. We zijn ontzettend trots op wat we bereikt hebben, en vooral op de manier waarop we dat hebben gedaan. After Forever is nooit een band geweest die zichzelf herhaalde, we hebben altijd nieuwe dingen geprobeerd ook al was dat niet altijd de meest voor de hand liggende keuze. Juist daarom kregen we respect van de vele fans die ons zo gesteund hebben."
    Bericht namens de bandleden, op http://www.afterforever.com
» Reageer (0)
15-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pyjama steeds vaker buiten slaapkamer gedragen

Pyjama steeds vaker buiten slaapkamer gedragen

Steeds meer Britten trekken meteen na hun werk hun pyjama aan, omdat deze zo makkelijk zit. Dat blijkt uit een enquête.


Meer dan vier op de tien Britten draagt een pyjama, in vergelijking met 29 procent in 2000, dat blijkt uit recente cijfers. Dit zou komen doordat een avondje thuisblijven steeds populairder is, de opmars van het internet en de stijging van thuiswerk. Het bedrijf in marktanalyse Mintel, dat de enquête organiseerde, zegt dat de verkoop van nachtkledij met 9 procent steeg de afgelopen vijf jaar. Slechts 35 procent van de heren draagt 's nachts een pyjama, in vergelijking met 49 procent van de vrouwen. Dit kan volgens de zonderzoekers komen doordat nachtkledij voor mannen een ouderwets imago heeft. Velen denken meteen aan een gestreepte broek en hemd met knopen.


Tamara Sender, mode-experte bij Mintel: "Vooral loungewear is populair, dit is een outfit tussen een pyjama en normale kledij. Het is iets wat mensen  na het werk en voor ze in bed kruipen dragen. Koudere winters en hetere zomers zorgen er ook voor dat mensen meerdere soorten van nachtkledij voor de verschillende seizoenen moeten kopen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorhuid van baby's gebruikt om rimpels te bestrijden

Voorhuid van baby's gebruikt om rimpels te bestrijden

Cellen uit de voorhuid van babyjongens worden gebruikt om huid en bijproducten als collageen te produceren in het labo. Deze worden gebruikt in antirimpelcrèmes of bij patiënten met brandwonden.


De cellen in de voorhuid van besneden babyjongens zijn vergelijkbaar met embryonale stamcellen. Dat betekent dat ze niet volledig ontwikkeld zijn en daardoor voor veel meer doeleinden gebruikt kunnen worden dan andere cellen. Dit betekent dat de fibroblast, de belangrijkste cel van het bindweefsel, gebruikt kan worden om huid, maar ook stoffen als collageen, te cultiveren in het laboratorium. De voorhuid van één besneden jongen kan gedurende tientallen jaren gebruikt worden om duizenden fibroblasten te produceren.


Collageen wordt vaak in antirimpelcrèmes gebruikt om de elasticiteit van de huid te stimuleren. Bijvoorbeeld de producten van SkinMedica, de favorieten van Oprah, zijn op basis hiervan gemaakt. Veel cosmeticabedrijven betalen ook duizenden dollars voor zo'n voorhuid omdat ze kunstmatig gekweekte huid gebruiken voor cosmetische tests. Dit redt namelijk het leven van duizenden dieren en deze tests zijn veel accurater. Daarnaast maakt dit het ook mogelijk om zieke huid na te bootsen, wat de ontwikkeling helpt van producten voor gevoelige types.


Andere doeleinden waar deze fibroblasten voor gebruikt worden, zijn het kweken van huid voor patiënten met brandwonden, zweren en andere open wonden. Deze kunsthuid wordt als een soort verband gelegd op de open wonde om zo te voorkomen dat deze infecteert, waardoor er minder complicaties optreden en patiënten minder lang moeten herstellen.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!