NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


16-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.After Forever - Energize Me

After Forever - Energize Me

Klik op de foto om ze te beluisteren


After Forever was een Nederlandse female-fronted metalband met invloeden uit de deathmetal, progressieve metal en klassieke muziek. After Forever wordt internationaal gezien als één van de beste bands binnen dit genre en heeft tienduizenden cd's verkocht. Ze hebben niet alleen bijna alle podiums van Nederland betreden, maar tourden ook door Europa en Zuid-Amerika.

After Forever werd opgericht in 1995 door zanger/gitarist Mark Jansen, zanger/gitarist Sander Gommans, toetsenist Jack Driessen, bassist Luuk van Gerven en drummer Joep Beckers. De band kende in de begintijd vooral invloeden van deathmetal. Nadat in 1997 zangeres Floor Jansen werd aangetrokken als leadzangeres, kreeg de band meer zijn huidige vorm, met ook invloeden van andere stijlen zoals klassieke muziek, maar altijd met metal elementen. In 1999 verschenen twee demo's: Ephemeral en Wings of Illusion.

In 2000 kwam het debuutalbum Prison of Desire uit. Dit album wordt beschouwd als één van de beste debuutalbums in het female-fronted metal genre, en bevat de traditionele mix van een klassiek geschoolde sopraan, mannelijke grunts, stevige gitaren, synthesizers en een koor. Sharon den Adel, zangeres van Within Temptation, zingt als gast mee op het laatste nummer.

In 2001 kwam het tweede album, Decipher uit. Dit album volgt dezelfde lijn als Prison of Desire, maar klinkt wat volwassener en werkt het potentieel van Prison of Desire beter uit.

In 2003 bracht After Forever een nieuwe cd uit, Exordium, een mini-cd met vier nieuwe nummers, twee covers en een korte dvd. Deze cd karakteriseert de nieuwe muzikale weg waarop After Forever is ingeslagen na het vertrek van gitarist Mark Jansen; het zoekt een nieuwe stijl, die duidelijk niet hetzelfde is als op Prison of Desire en Decipher.

In 2004 kwam het album Invisible Circles uit. Een conceptalbum over het leven van een meisje dat moet opgroeien onder moeilijke omstandigheden. Naar aanleiding van Invisible Circles werden er een aantal speciale conceptshows gehouden in Nederland waarbij het album van begin tot eind werd gespeeld. Dit album wordt door veel fans als het beste album gezien omdat het muzikaal zeer complex in elkaar zit, met veel invloeden vanuit de prog-metal maar daarnaast het bekende geluid van After Forever ook heel goed weergeeft. Het album kan worden gezien als een origineel en gedurfd album in dit genre.

In september 2005 kwam Remagine uit, een album waarin het thema 'dromen' centraal staat. Dit is een zeer divers album; het bevat toegankelijke ballads en nummers met popinvloeden, maar kent ook nummers met alleen grunts en cleane mannelijke zangpartijen en stevige metal met een koor.

In 2006 is door het platenlabel Transmission een verzamel-cd (2 cd) uitgebracht onder de naam Mea Culpa - Retrospective. Deze cd wordt niet door de band gesponsord, wat dus betekent dat After Forever niet achter deze cd staat.

In 2007 kwam het vijfde album, After Forever, uit. Deze cd kan gezien worden als een samenvatting van alle voorgaande cd's van deze band. Alle elementen van eerdere albums zijn op deze cd terug te horen. Het album is het meest verkochte album van After Forever en kwam binnen op nummer 6 in de album top 100 van Nederland.

Het jaar 2007 bracht niet alleen maar goede zaken voor After Forever. Gitarist Sander Gommans kreeg het advies om een flinke tijd rust te houden in verband met stress-gerelateerde klachten. Mede daarom was 2008 een "sabbatical year" voor After Forever.

In 2008 focussen de bandleden zich op een aantal side-projects. Toetsenist Joost van den Broek componeert muziekstukken voor "Classics in Rock" en "Christmas Metal Symphony". Zangeres Floor Jansen treedt solo op en werkt aan een project met de gitarist Jorn Viggo van de Noorse progessieve band Pagan's Mind. Gitarist/grunter Sander Gommans heeft een thrash/deathmetal project afgerond onder de naam HDK, het album System Overload zal op 23 februari 2009 uitgebracht worden. Gitarist Bas Maas gaat op tour met rock'n'roll band Tank Buster Jack door de Verenigde Staten en Japan. Drummer André Borgman tourt met Robby Valentine en speelt daarnaast samen met gitarist Luuk van Gerven in een coverband Cell 29 dat regelmatig rock klassiekers ten gehore brengt in kleine cafés in Nederland.

Tijdens de break van After Forever is Prison of Desire: The Album - The Sessions (2 cd) in juni 2008 opnieuw uitgebracht door het platenlabel Transmission Records. De bandleden van After Forever benadrukken om dit album niet te kopen, omdat dit album tegen hun wens wordt uitgebracht. Zij hebben van dit label nooit hun deel van de opbrengst gekregen van de albums Remagine (2005) en de verzamelaar Mea Culpa (2006), en tekenden in 2006 een deal met het label Nuclear Blast.

Op donderdag 5 februari 2009 deelde de band mee dat zij ermee stoppen en dus een einde maken aan After Forever.  "...na bijna 15 jaar After Forever, hebben we besloten een punt te zetten achter een mooie en spannende tijd. We zijn ontzettend trots op wat we bereikt hebben, en vooral op de manier waarop we dat hebben gedaan. After Forever is nooit een band geweest die zichzelf herhaalde, we hebben altijd nieuwe dingen geprobeerd ook al was dat niet altijd de meest voor de hand liggende keuze. Juist daarom kregen we respect van de vele fans die ons zo gesteund hebben."
    Bericht namens de bandleden, op http://www.afterforever.com
» Reageer (0)
15-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pyjama steeds vaker buiten slaapkamer gedragen

Pyjama steeds vaker buiten slaapkamer gedragen

Steeds meer Britten trekken meteen na hun werk hun pyjama aan, omdat deze zo makkelijk zit. Dat blijkt uit een enquête.


Meer dan vier op de tien Britten draagt een pyjama, in vergelijking met 29 procent in 2000, dat blijkt uit recente cijfers. Dit zou komen doordat een avondje thuisblijven steeds populairder is, de opmars van het internet en de stijging van thuiswerk. Het bedrijf in marktanalyse Mintel, dat de enquête organiseerde, zegt dat de verkoop van nachtkledij met 9 procent steeg de afgelopen vijf jaar. Slechts 35 procent van de heren draagt 's nachts een pyjama, in vergelijking met 49 procent van de vrouwen. Dit kan volgens de zonderzoekers komen doordat nachtkledij voor mannen een ouderwets imago heeft. Velen denken meteen aan een gestreepte broek en hemd met knopen.


Tamara Sender, mode-experte bij Mintel: "Vooral loungewear is populair, dit is een outfit tussen een pyjama en normale kledij. Het is iets wat mensen  na het werk en voor ze in bed kruipen dragen. Koudere winters en hetere zomers zorgen er ook voor dat mensen meerdere soorten van nachtkledij voor de verschillende seizoenen moeten kopen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorhuid van baby's gebruikt om rimpels te bestrijden

Voorhuid van baby's gebruikt om rimpels te bestrijden

Cellen uit de voorhuid van babyjongens worden gebruikt om huid en bijproducten als collageen te produceren in het labo. Deze worden gebruikt in antirimpelcrèmes of bij patiënten met brandwonden.


De cellen in de voorhuid van besneden babyjongens zijn vergelijkbaar met embryonale stamcellen. Dat betekent dat ze niet volledig ontwikkeld zijn en daardoor voor veel meer doeleinden gebruikt kunnen worden dan andere cellen. Dit betekent dat de fibroblast, de belangrijkste cel van het bindweefsel, gebruikt kan worden om huid, maar ook stoffen als collageen, te cultiveren in het laboratorium. De voorhuid van één besneden jongen kan gedurende tientallen jaren gebruikt worden om duizenden fibroblasten te produceren.


Collageen wordt vaak in antirimpelcrèmes gebruikt om de elasticiteit van de huid te stimuleren. Bijvoorbeeld de producten van SkinMedica, de favorieten van Oprah, zijn op basis hiervan gemaakt. Veel cosmeticabedrijven betalen ook duizenden dollars voor zo'n voorhuid omdat ze kunstmatig gekweekte huid gebruiken voor cosmetische tests. Dit redt namelijk het leven van duizenden dieren en deze tests zijn veel accurater. Daarnaast maakt dit het ook mogelijk om zieke huid na te bootsen, wat de ontwikkeling helpt van producten voor gevoelige types.


Andere doeleinden waar deze fibroblasten voor gebruikt worden, zijn het kweken van huid voor patiënten met brandwonden, zweren en andere open wonden. Deze kunsthuid wordt als een soort verband gelegd op de open wonde om zo te voorkomen dat deze infecteert, waardoor er minder complicaties optreden en patiënten minder lang moeten herstellen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste geluksbrenger? Een vriendelijk gebaar

Grootste geluksbrenger? Een vriendelijk gebaarEen oprecht compliment, woorden als 'ik hou van je' tot een simpele 'dank u wel' van de baas maken een mens innerlijk tevreden. Onderzoekers achterhaalden dat vooral kleine dingen je humeur opliften.


De rondvraag onder 3.000 personen, uitgevoerd door een Britse wenskaartenfabrikant,  leert dat een compliment, gegeven op het juiste moment, je dag het meeste doen kleuren. Tweede grootste geluksbrenger zijn de woorden 'ik hou van je', gevolgd door een liefdevolle boodschap of kaart van je geliefde. Ook een knuffel scoort hoog, net als het vinden van geld in de zak van een oud paar jeans.


Opmerkelijk: drie vierde van de ondervraagden voelt zich effectief gelukkiger bij het zien van een vriendelijke daad. Terwijl 97 procent van de ondervraagden zichzelf als vriendelijk aanziet, geeft meer een kwart wel toe zelden een oudere te helpen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan 2 miljoen pelgrims verzamelen nabij Mekka

Meer dan 2 miljoen pelgrims verzamelen nabij Mekka

Meer dan twee miljoen moslims zijn maandag bijeengekomen nabij de berg Arafat, bij de Saoedische stad Mekka, voor het hoogtepunt van de jaarlijkse pelgrimstocht (hadj).
 
De gelovigen trokken naar de berg Arafat, waar de profeet Mohammed 14 eeuwen geleden zijn laatste preek zou hebben gegeven. De hadj verloopt voorlopig zonder grote incidenten, zo wordt vernomen bij de verantwoordelijke veiligheidsdiensten.
 
Veiligheid
De veiligheid tijdens de pelgrimstocht is een van de topprioriteiten van de bevoegde instanties, die eerder verklaarden dat ze een aanslag van al-Qaida tegen de gelovigen niet konden uitsluiten. Al-Qaida van het Arabische schiereiland (Aqpa) heeft echter afgelopen zondag laten weten dat het gekant is tegen elke aanslag op de pelgrims.
 
Volgens de Saoedische minister van Binnenlandse Zaken, prins Nayef, zijn er dit jaar zo'n 1,8 miljoen pelgrims afkomstig uit 181 verschillende landen. Hij spreekt van een record. (br.hln  foto
epa)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australiër gaat drie weken leven tussen 400 spinnen

Australiër gaat drie weken leven tussen 400 spinnen


Een Australische man is van plan drie weken door te brengen temidden van honderden spinnen, waaronder enkele zeer gevaarlijke. De Australiër, die vandaag begon aan het opmerkelijke initiatief, zal dit doen in de etalage van zijn winkel in Melbourne. Het doel is om 50.000 dollar in te zamelen voor een liefdadigheidsinstelling voor kinderen.
 
Nick Le Souef zal gedurende drie weken eten, slapen en werken tussen 400 spinnen, waarvan er sommige zoals de redbackspin dodelijk kunnen zijn.
 

"Ik ben een beetje gek om dit te doen. Redbackspinnen zijn dodelijk, maar weinig mensen sterven nog aan hun beet omdat tientallen jaren geleden een antigif ontwikkeld werd. Ik ben er zeker van dat ik niet gebeten zal worden", aldus de Australiër. "Ik ben al eens gebeten door slangen, en gestoken door roggen of andere gevaarlijke vissen, maar nog nooit door spinnen."
 
Le Souef benadrukt dat spinnen zich liever bezighouden met levende kakkerlakken en sprinkhanen die ze als voedsel voorgeschoteld zullen krijgen.  (br.hln  foto's afp)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twaalf sfinxen ontdekt nabij Egyptische Luxor

Twaalf sfinxen ontdekt nabij Egyptische Luxor


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/14/10/5/media_xl_3943160.jpg?20101115123843Nabij de tempels van Karnak, in de Egyptische regio Luxor, zijn 12 sfinx-standbeelden aangetroffen uit de periode van farao Nectanebo I, die regeerde van 380 tot 362 voor Christus. Dat meldt de Egyptische Hoge Raad van Antiquiteiten (SCA - Supreme Council of Antiquities).
 
De standbeelden werden ontdekt op een 600 meter lange oude weg die vertrok bij de Nijl, aldus SCA . De weg in kwestie voegt zich bij de 'Straat van Sfinxen', een 2,7 kilometer lange laan die de tempels van Luxor verbindt met die van Karnak. Tijdens de opgravingen, die worden voortgezet, werden eveneens voorwerpen uit de Romeinse tijd aangetroffen. (br.hln. foto afp)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Who wants to live forever - gezongen door Queen

Een fragment uit de film  Aragorn en Arwen

  Who wants to live forever - gezongen door Queen

Om het te bekijken druk op de fotoArwen is een Halfelf uit het boek "In de Ban van de Ring" van J.R.R. Tolkien.

Arwen werd in het jaar 241 van de Derde Era geboren als dochter van Elrond en Celebrían, en ze woonde het grootste deel van haar leven in de bossen van Lothlórien, bij haar grootmoeder Galadriel, en de vallei Rivendel, waar haar vader vertoefde. Arwen werd gezien als de Undómiel het Sindarijnse woord voor Avondster (Engels: Evenstar) van de Elfen, en men zei van haar dat ze zeer op haar voormoeder Lúthien leek. De naam Undómiel had ze van Galadriel gekregen.

Net als haar broers Elladan en Elrohir en haar vader, had Arwen de keuze gekregen om Elf of Mens te zijn. Omdat zij verliefd was geworden op Aragorn van de Dúnedain nadat hij verliefd was geworden op haar, koos zij tot groot verdriet van haar vader voor de sterfelijkheid. Als teken hiervan schonk zij hem het juweel de Avondster, en na de val van de Sauron aan het eind van de Derde Era trouwde zij in Minas Tirith met Aragorn.

Als koningin van Gondor en Arnor schonk zij haar man één zoon, Eldarion, en enkele dochters wier naam Tolkien nooit bekendmaakte. Eldarion, de erfgenaam, stamde af van zowel Elrond als Elros, en zou daarom tijdens zijn koningschap niet alleen Gondor en Arnor, maar ook de gebieden die eens zijn grootvader Elrond had geregeerd, besturen.

In het jaar 120 van de Vierde Era stierf Aragorn tenslotte, eerder dan Arwen had gewild. Na zijn dood vertrok zij uit Gondor en ging naar Lothlórien, dat nu verlaten was, en ze stierf voor de lente op de Cerin Amroth.


De persoon van Arwen heeft op veel lezers een grote indruk gemaakt, en er zijn dan ook meisjes die naar haar genoemd worden. In het begin was dat in Nederland wettelijk niet toegestaan, omdat het geen bestaande voornaam was. Inmiddels is de wetgeving veranderd.» Reageer (0)
14-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gustave Leonard de Jonghe 1829 - 1893 was een Belgisch kunstschilder

Gustave Leonard de Jonghe  1829 - 1893  was een Belgisch kunstschilder


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/De_Jonghe_Gustave_Leon.jpg?t=1289744581


Gustave De Jonghe werd geboren in Kortrijk 1829.


Zijn eerste schilderlessen kreeg hij van zijn vader Jean-Baptist de Jonghe, voordat hij in Brussel ging studeren.

Op de leeftijd van 15 jaar overleed zijn vader, waarna hij een beurs kreeg van zijn geboortestad om zijn studie verder te zetten.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Gustave-Leonard-de-Jonghe1.jpg?t=1289744776Hij studeerde bij François-Jean Navez aan de Academie van Brussel. De Jonghe's schilderstijl werd sterk beïnvloed door zijn vriend, de Belgische schilder, Louis Gallait. Gallait had ook een sterke invloed in de carrière van de Jonghe .

Vanaf 1848 nam hij deel aan de tentoonstellingen van het Salon van Brussel.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Gustave-Leonard-de-Jonghe2.jpg?t=1289744844Hoewel de Jonghe zijn loopbaan begon met het schilderen van historische en heilige onderwerpen, werd hij  beroemd om zijn portretten en genrestukken met burgerlijke thema's die vooral de vrouwen van de hogere klasse vertegenwoordigde.

In 1855 werd hij de directe opvolger van de beroemde Belgische schilder Alfred Stevens, in Parijs.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Gustave-Leonard-de-Jonghe3.jpg?t=1289744884In 1860 verhuisde de Jonghe naar Parijs, waar hij vooral groepsportretten maakte van mooie en elegante vrouwen uit de rijke bourgeoisie, waarin vele mode details van de tijd zijn terug te vinden.

In de jaren 1870 pendelde de kunstenaar herhaaldelijk tussen Parijs en Brussel. Een begin van blindheid in 1882 beëindigde de artistieke carrière van De Jonghe.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/gustave_de_jonghe.jpg?t=1289744942De Jonghe overleed in 1893 in Antwerpen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pony begeleidt blinde moslima

Pony begeleidt blinde moslima "omdat honden onrein zijn"
Als blinde moslima ging de Amerikaanse Mona Ramouni zonder een blindengeleidehond door het leven. Aangezien dit volgens haar religieuze ouders onreine dieren zijn, wilden ze namelijk geen hond in huis.


Ramouni werd kort na de geboorte blind, maar ze moest haar plan trekken omdat ze door haar geloofsovertuiging geen hond in huis kon nemen. In april 2008 las ze een artikel over pony's die hetzelfde als blindengeleidehonden deden. "Ik was hier zelf nooit op gekomen. Dus spaarde ik drie jaar om een pony die getraind wordt om me te begeleiden te kunnen betalen." Sinds de moslima 'Cali' heeft, is haar leven ontzettend veranderd. De pony helpt haar uit de auto en zich een weg door een massa te banen. Het dier is 76,2 centimeter groot en opgeleid om binnenshuis stil te staan. "Het is een geweldig dier. Dankzij haar heb ik opnieuw het zelfvertrouwen dat ik als kind had."


Toch ging het niet allemaal van een leien dakje, zo had Ramouni veel moeite om een groot hok in de tuin te laten installeren en een hoefsmid te zoeken.» Reageer (0)
13-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bespaar op cosmetica zonder dat je looks hieronder lijden

Bespaar op cosmetica zonder dat je looks hieronder lijden

Jezelf verzorgd en mooi houden kan een dure zaak worden. Voor wie wil besparen, hebben we enkele makkelijke besparingstips zonder dat je er minder goed uitziet.


Je eigen wortels kleuren is veel goedkoper dan naar een schoonheidssalon te gaan om je kleuring te laten bijwerken. Hier bestaan verschillende specifieke kits voor. Zo kun je langer zonder kappersbezoek. Degenen die nog nooit zelf hun haar hebben gekleurd, vragen best een vriendin om hulp.


Hoe korter je haar is, hoe vaker je het moet laten knippen. Als je een langer kapsel hebt, kun je twee keer zolang zonder knipbeurt en kun je de kosten bij de kapper dus halveren. 


Pedicures kosten vaak veel geld, maar je kunt dit overslaan als je je voeten tijdens de wintermaanden niet verwaarloost. Koop een puimsteem en een verzorgende voetcrème. Trek die sokken regelmatig uit en geef je voeten een onderhoudsbeurt.


Geurtjes die alcohol bevatten vervagen sneller dan parfums op basis van olie. Dat betekent dus dat je er vaker van gaat gebruiken en dat deze sneller opraken. Kies dus voor een parfum zonder alcohol.


Veel winkels bieden staaltjes aan, smijt deze zeker niet weg. Dankzij hun kleine formaat zijn ze ideaal om in je handtas te stoppen of om mee te nemen op vakantie. Via het internet kun je ook aan staaltjes van je favoriete producten gratis bestellen. Je moet er wel wat zoekwerk op google voor over hebben.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Download gratis kookboekje vol Europese stoofpotjes

Download gratis kookboekje vol Europese stoofpotjesIn Gent is deze middag een kookboekje voorgesteld dat recepten en verhalen van Europese stoofpotjes bundelt. In het kader van de Week van de Smaak proefde Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) van het gastronomisch patrimonium dat drie topchefs uit België, Hongarije en Spanje gaarden.

"De drie landen die dit jaar het voorzitterschap van de Europese Unie delen, hebben een rijke culinaire geschiedenis, " zegt Eef Rombaut van Faro, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed.

In de uitgave 'stEUw' wordt de geschiedenis van Europese stoofpotjes geschetst, gevolgd door recepten van drie topchefs uit België, Hongarije en Spanje. Schrijfster Katrien Van Bouwel dook drie maanden lang in oude kookboeken, historische en archeologische onderzoeken rond eten en koken.

Ze maakte een overzicht van Europese stoofpotjesgewoontes van de prehistorie tot de slowfoodtendensen. "Ik ging op zoek naar de keuken van alledag en de meest gebruikte stoofmethodes. Ik kwam terecht bij recepten met goedkope ingrediënten en brandstofverbruik maar die wel gezond zijn en waarbij de smaken heel goed bewaard bleven."

Bij fornuizenimporteur ADEK stelden drie topchefs een traditioneel en vernieuwend recept van de uitgave voor. Wouter Keersmaekers, sterrenchef van restaurant De Schone van Boskoop in Boechout, gaarde kalfswangen met bier, room en wintergroenten. Sterrenchef en muzikant Sergio Arola maakte een visstoofpotje. De Brussels-Hongaarse traiteur Valeria Teveli bereidde een stoopotje met kip en rundstoofvlees.

'StEUw' is vanaf vandaag te downloaden op www.weekvandesmaak.be of te bestellen bij Faro op het nummer 02/243 13 50.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische bieren vallen in de prijzen

Belgische bieren vallen in de prijzen


http://img337.imageshack.us/img337/9763/goudencarolustrippel.jpg


Negen Belgische bieren van zes brouwerijen keren met een medaille terug van de 'European Beer Star Awards' in Neurenberg. Aan het evenement namen bijna duizend bieren uit 34 landen deel.

Het Anker in Mechelen won goud met Gouden Carolus Tripel en zilver met Gouden Carolus Classic. Een bronzen medaille ging naar Hopus van brouwerij Lefebvre in Quenast, die ook zilver in de wacht sleepte met haar Barbar. Zowel de blonde als de bruine Brugse Zot van brouwerij De Halve Maan in Brugge won een gouden medaille.

Brouwerij Roman in Oudenaarde kwam op kop te liggen in de categorie Strong Ale met haar Adriaen Brouwer Dark Gold. In de categorie Triple werd de Guillotine van brouwerij Huyghe in Melle met zilver bekroond en in de categorie Double was de derde plaats weggelegd voor Petrus Dubbel dat door Bavik in Harelbeke gebrouwen wordt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man wordt vrouw, dan weer man en trouwt nu (met vrouw)

Man wordt vrouw, dan weer man en trouwt nu (met vrouw)


Charles Kane (rechts) en zijn verloofde Victoria Emms.


Charles Kane (50) onderging 23 jaar geleden een geslachtsverandering, maar had er op een gegeven moment genoeg van om Samantha te zijn. Dus werd hij weer en man en heeft zich intussen verloofd met de sprakelende roodharige Victoria Emms (28). In de verte luiden de bruiloftsklokken.


De steenrijke Londense projectontwikkelaar Charles Kane, een gescheiden vader van twee kinderen, werd in 1987 de glamoureuze binnenhuisarchitect(e) Samantha Kane. Hij spendeerde zo'n 120.000 euro aan zijn geslachtsverandering. Een succesvolle ingreep, want hij/zij was korte tijd verloofd met een rijke landeigenaar.


In 2004 beseft Kane dat het leven als vrouw toch niet je dat is. "De vrouwelijke hormonen maakten me humeurig en emotioneel", getuigt hij. "Shoppen gaat algauw vervelen en mijn seksleven was teleurstellend".


Vijf jaar geleden besloot Kane om weer man te worden. Drie operaties en 30.000 euro later was het zover. Zijn borstimplantaten werden verwijderd en zijn mannelijke geslachtsdelen werden in ere hersteld door middel van huidentingen. Opnieuw bleek de ingreep succesvol gezien zijn recente verloving.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jesus Christ Superstar - I Don't Know How To Love Him

Jesus Christ Superstar - I Don't Know How To Love Him

Klik op de foto om het te beluisteren

I Don't Know How To Love Him komt uit de rockopera Jesus Christ Superstar
» Reageer (0)
12-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstshoppen in Londen? Hou je aan de verkeersregels

Kerstshoppen in Londen? Hou je aan de verkeersregelsOm enige orde in de chaos van de kerstshopping te brengen, is dit jaar een heus verkeerssysteem voor voetgangers uitgewerkt in de Londense Oxford Street.


Wie wil genieten van winkelen in de stadscentra, maar de kerstdrukte haat, zou voordeel moeten ondervinden bij het nieuwste 'traffic management systeem' voor voetgangers. Elke kant van de weg wordt opgedeeld in twee rijstroken voor shoppers. Trage wandelaars kunnen treuzelen aan de binnenkant, haastige medemensen hollen in de snelle rijstrook voorbij.


Of de praktijk er meer vaart achter zet, blijft maar de vraag. Tegenstanders van het voetgangerssysteem vrezen dat overvolle winkeltassen, shoppers die gsm'en én bewonderende blikken door de imposante kerstverlichting, het wandelverkeer blijven vertragen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 op 10 vrouwen vinden het leven te saai

6 op 10 vrouwen vinden het leven te saaiDe dagelijkse sleur treft meer vrouwen. 6 op 10 vrouwen klagen dat hun leven te gewoon is. Saaie seks, routine, het huishouden, hun uiterlijk en het gebrek aan avontuur en geld zijn de belangrijkste oorzaken.


Meer dan 4000 Britse vrouwen werden ondervraagd over hoe gelukkig ze zijn met verschillende aspecten van hun leven.  28 procent vindt het leven, in vergelijking met vijf jaar geleden, een pak saaier. Hun beperkt sociaal leven, het gebrek aan avontuur en sekspret, wordt als belangrijke reden voor hun malaise bekeken. Vier op tien voelt zich somber door de winter, volgens hen bezorgt het koude seizoen hun gemoed weinig goeds.


Opvallend is dat vrouwen onzeker zijn over uiterlijk en intelligentie. 1 op 5 is ontevreden met hun kledingstijl en vreest straks te lijken op haar moeder. De algemene ontevredenheid besmet ook haar garderobe: de helft draagt overwegend zwart. Ook jeans en T-shirt, joggings en cardigans sieren menige kleerkast, slechts 1 op 10 draagt meestal heldere en frisse tinten.


"Het onderzoek laat zien hoe gemakkelijk we ons laten gaan", stelt gedragstherapeute Judi James. "Zorgen over werk en financiën doen ons minder risico nemen. Dat zorgt dan weer dat we ons gewoontjes voelen wat een invloed heeft op ons geluk, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Kleine veranderingen, zoals het doorbreken van saaie gewoonten, je lichaamstaal aanpassen en meer stemmingsverbeterende kleuren dragen, kunnen positiever en gelukkiger maken".


Top 10 van zaken die sleur opwekken:
 
1.    Nooit genoeg geld hebben
2.    Dezelfde routine
3.    Saaie kleding
4.    Gebrek aan sociaal leven
5.    Eindeloze huishouden
6.    Steeds dezelfde dingen eten
7.    Gebrek aan vakanties
8.    Saaie baan
9.    Geen nieuwe hobby's of interesses
10.    Saai seksleven
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 3 zwangere vrouwen in Zuid-Afrika besmet met hiv


1 op 3 zwangere vrouwen in Zuid-Afrika besmet met hiv


http://img152.imageshack.us/img152/1518/aidsinafrika.jpg


Bijna een derde van de zwangere vrouwen in Zuid-Afrika is besmet met hiv. De strijd tegen aids vormt dan ook één van de "belangrijkste uitdagingen" voor de verdere ontwikkeling van het land, zo zegt minister van Volksgezondheid Aaron Motsoaledi vrijdag in het dagblad "Business Day".

Volgens de officiële cijfers is meer dan 10 procent van de 49 miljoen Zuid-Afrikanen besmet met het virus dat aids veroorzaakt.
Sinds het aantreden van president Jacob Zuma in mei 2009 worden in het land aanzienlijke inspanningen geleverd om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan. Een in januari gestarte campagne heeft onder andere tot doel om tegen juni 2011 15 miljoen Zuid-Afrikanen een aids-test te laten ondergaan. Het aantal door de overheid verdeelde condooms neemt bovendien toe van 450 miljoen naar 1,5 miljard exemplaren per jaar.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerkuilen in Vlaanderen worden steeds exotischer

Kerkuilen in Vlaanderen worden steeds exotischer


http://img138.imageshack.us/img138/2751/kerkuil.jpg


Bij een controle van broedende kerkuilen in Vlaanderen bleek de voorbije vijf jaar dat in tien gevallen één van de oudervogels tot een ondersoort behoorde die hier van nature niet voorkomt. Het genenprofiel van de jongen raakt daardoor mogelijk 'vervuild' en de vogels zien er vaak ook anders uit.

De Kerkuilwerkgroep (Vogelbescherming Vlaanderen) onderzoekt met de Universiteit Antwerpen of de genenvervuiling gevaar oplevert voor de toekomst van de soort. In België en Nederland komen twee kerkuilondersoorten voor: een witte en een donkere variant. Het gaat om een natuurlijke mengpopulatie tussen de twee ondersoorten.
 
"Eén op de vijf kerkuilen die in vogelopvangcentra terechtkomen, 9,7 pct van alle slachtoffers en 3,8 pct van de verkeersslachtoffers blijken uit gevangenschap afkomstig. Tien jaar geleden was dat onbestaande", aldus Ludo Smets van de Kerkuilwerkgroep.
 
Jaarlijks worden een 2.500 potentiële nestplaatsen van kerkuilen gecontroleerd en op tien plaatsen werd een oudervogel van mogelijke ondersoorten vastgesteld die hier niet thuishoren. "Een deel van ontsnapte of vrijgelaten exotische kerkuilen uit volières overleeft blijkbaar en mengt zich met onze wilde populatie. Dat zorgt voor genencombinaties die hier niet thuishoren. Een natuurlijke genetische mix van ondersoorten is uitzonderlijk, maar het kan. Maar in dit geval gaat het echter om ondersoorten die paren met kerkuilen die hier geografisch niet thuishoren."
 
Mutaties die op natuurlijke wijze ontstaan, kunnen door de natuur uitgezuiverd worden. "We onderzoeken echter wat de gevolgen zijn voor de populatie als exotische oudervogels kweken met onze inheemse ondersoorten."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese vaas op zolder brengt eigenaars 50 miljoen euro op

Chinese vaas op zolder brengt eigenaars 50 miljoen euro ophttp://img337.imageshack.us/img337/5738/chinesevaas.jpg


Een 18de eeuwse Chinese vaas die ontdekt werd tijdens een grote schoonmaakactie in huis, heeft een recordbedrag van 43 miljoen pond (50,6 miljoen euro) opgebracht op een veiling in Londen.

De waarde van het voorwerp werd tussen de 800.000 en 1,2 miljoen pond geraamd, maar uiteindelijk veranderde de vaas voor 43 miljoen pond van eigenaar. De, vermoedelijk Chinese, koper betaalde ook nog eens een bijkomende premie van 8,6 miljoen pond aan de veilingmeester.

Het gaat wellicht om het hoogste bedrag dat ooit voor een Chinees kunstwerk betaald werd tijdens een veiling, aldus veilinghuis Bainbridges. De vaas is geel en hemelsblauw, met een vismotief aan de voorkant.

De broer en zus die de porseleinen vaas uit het Qianlong-tijdperk op zolder ontdekten, hadden geen idee van de familieschat die ze in hun bezit hadden, stelt Helen Porter van het veilinghuis. Toen de hamer neerviel, moest de zus even de ruimte verlaten "om verse lucht te scheppen", verklaarde ze nog. (br.hln) (
foto reuters)» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!