NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


13-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Download gratis kookboekje vol Europese stoofpotjes

Download gratis kookboekje vol Europese stoofpotjesIn Gent is deze middag een kookboekje voorgesteld dat recepten en verhalen van Europese stoofpotjes bundelt. In het kader van de Week van de Smaak proefde Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) van het gastronomisch patrimonium dat drie topchefs uit België, Hongarije en Spanje gaarden.

"De drie landen die dit jaar het voorzitterschap van de Europese Unie delen, hebben een rijke culinaire geschiedenis, " zegt Eef Rombaut van Faro, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed.

In de uitgave 'stEUw' wordt de geschiedenis van Europese stoofpotjes geschetst, gevolgd door recepten van drie topchefs uit België, Hongarije en Spanje. Schrijfster Katrien Van Bouwel dook drie maanden lang in oude kookboeken, historische en archeologische onderzoeken rond eten en koken.

Ze maakte een overzicht van Europese stoofpotjesgewoontes van de prehistorie tot de slowfoodtendensen. "Ik ging op zoek naar de keuken van alledag en de meest gebruikte stoofmethodes. Ik kwam terecht bij recepten met goedkope ingrediënten en brandstofverbruik maar die wel gezond zijn en waarbij de smaken heel goed bewaard bleven."

Bij fornuizenimporteur ADEK stelden drie topchefs een traditioneel en vernieuwend recept van de uitgave voor. Wouter Keersmaekers, sterrenchef van restaurant De Schone van Boskoop in Boechout, gaarde kalfswangen met bier, room en wintergroenten. Sterrenchef en muzikant Sergio Arola maakte een visstoofpotje. De Brussels-Hongaarse traiteur Valeria Teveli bereidde een stoopotje met kip en rundstoofvlees.

'StEUw' is vanaf vandaag te downloaden op www.weekvandesmaak.be of te bestellen bij Faro op het nummer 02/243 13 50.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische bieren vallen in de prijzen

Belgische bieren vallen in de prijzen


http://img337.imageshack.us/img337/9763/goudencarolustrippel.jpg


Negen Belgische bieren van zes brouwerijen keren met een medaille terug van de 'European Beer Star Awards' in Neurenberg. Aan het evenement namen bijna duizend bieren uit 34 landen deel.

Het Anker in Mechelen won goud met Gouden Carolus Tripel en zilver met Gouden Carolus Classic. Een bronzen medaille ging naar Hopus van brouwerij Lefebvre in Quenast, die ook zilver in de wacht sleepte met haar Barbar. Zowel de blonde als de bruine Brugse Zot van brouwerij De Halve Maan in Brugge won een gouden medaille.

Brouwerij Roman in Oudenaarde kwam op kop te liggen in de categorie Strong Ale met haar Adriaen Brouwer Dark Gold. In de categorie Triple werd de Guillotine van brouwerij Huyghe in Melle met zilver bekroond en in de categorie Double was de derde plaats weggelegd voor Petrus Dubbel dat door Bavik in Harelbeke gebrouwen wordt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man wordt vrouw, dan weer man en trouwt nu (met vrouw)

Man wordt vrouw, dan weer man en trouwt nu (met vrouw)


Charles Kane (rechts) en zijn verloofde Victoria Emms.


Charles Kane (50) onderging 23 jaar geleden een geslachtsverandering, maar had er op een gegeven moment genoeg van om Samantha te zijn. Dus werd hij weer en man en heeft zich intussen verloofd met de sprakelende roodharige Victoria Emms (28). In de verte luiden de bruiloftsklokken.


De steenrijke Londense projectontwikkelaar Charles Kane, een gescheiden vader van twee kinderen, werd in 1987 de glamoureuze binnenhuisarchitect(e) Samantha Kane. Hij spendeerde zo'n 120.000 euro aan zijn geslachtsverandering. Een succesvolle ingreep, want hij/zij was korte tijd verloofd met een rijke landeigenaar.


In 2004 beseft Kane dat het leven als vrouw toch niet je dat is. "De vrouwelijke hormonen maakten me humeurig en emotioneel", getuigt hij. "Shoppen gaat algauw vervelen en mijn seksleven was teleurstellend".


Vijf jaar geleden besloot Kane om weer man te worden. Drie operaties en 30.000 euro later was het zover. Zijn borstimplantaten werden verwijderd en zijn mannelijke geslachtsdelen werden in ere hersteld door middel van huidentingen. Opnieuw bleek de ingreep succesvol gezien zijn recente verloving.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jesus Christ Superstar - I Don't Know How To Love Him

Jesus Christ Superstar - I Don't Know How To Love Him

Klik op de foto om het te beluisteren

I Don't Know How To Love Him komt uit de rockopera Jesus Christ Superstar
» Reageer (0)
12-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstshoppen in Londen? Hou je aan de verkeersregels

Kerstshoppen in Londen? Hou je aan de verkeersregelsOm enige orde in de chaos van de kerstshopping te brengen, is dit jaar een heus verkeerssysteem voor voetgangers uitgewerkt in de Londense Oxford Street.


Wie wil genieten van winkelen in de stadscentra, maar de kerstdrukte haat, zou voordeel moeten ondervinden bij het nieuwste 'traffic management systeem' voor voetgangers. Elke kant van de weg wordt opgedeeld in twee rijstroken voor shoppers. Trage wandelaars kunnen treuzelen aan de binnenkant, haastige medemensen hollen in de snelle rijstrook voorbij.


Of de praktijk er meer vaart achter zet, blijft maar de vraag. Tegenstanders van het voetgangerssysteem vrezen dat overvolle winkeltassen, shoppers die gsm'en én bewonderende blikken door de imposante kerstverlichting, het wandelverkeer blijven vertragen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 op 10 vrouwen vinden het leven te saai

6 op 10 vrouwen vinden het leven te saaiDe dagelijkse sleur treft meer vrouwen. 6 op 10 vrouwen klagen dat hun leven te gewoon is. Saaie seks, routine, het huishouden, hun uiterlijk en het gebrek aan avontuur en geld zijn de belangrijkste oorzaken.


Meer dan 4000 Britse vrouwen werden ondervraagd over hoe gelukkig ze zijn met verschillende aspecten van hun leven.  28 procent vindt het leven, in vergelijking met vijf jaar geleden, een pak saaier. Hun beperkt sociaal leven, het gebrek aan avontuur en sekspret, wordt als belangrijke reden voor hun malaise bekeken. Vier op tien voelt zich somber door de winter, volgens hen bezorgt het koude seizoen hun gemoed weinig goeds.


Opvallend is dat vrouwen onzeker zijn over uiterlijk en intelligentie. 1 op 5 is ontevreden met hun kledingstijl en vreest straks te lijken op haar moeder. De algemene ontevredenheid besmet ook haar garderobe: de helft draagt overwegend zwart. Ook jeans en T-shirt, joggings en cardigans sieren menige kleerkast, slechts 1 op 10 draagt meestal heldere en frisse tinten.


"Het onderzoek laat zien hoe gemakkelijk we ons laten gaan", stelt gedragstherapeute Judi James. "Zorgen over werk en financiën doen ons minder risico nemen. Dat zorgt dan weer dat we ons gewoontjes voelen wat een invloed heeft op ons geluk, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Kleine veranderingen, zoals het doorbreken van saaie gewoonten, je lichaamstaal aanpassen en meer stemmingsverbeterende kleuren dragen, kunnen positiever en gelukkiger maken".


Top 10 van zaken die sleur opwekken:
 
1.    Nooit genoeg geld hebben
2.    Dezelfde routine
3.    Saaie kleding
4.    Gebrek aan sociaal leven
5.    Eindeloze huishouden
6.    Steeds dezelfde dingen eten
7.    Gebrek aan vakanties
8.    Saaie baan
9.    Geen nieuwe hobby's of interesses
10.    Saai seksleven
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 3 zwangere vrouwen in Zuid-Afrika besmet met hiv


1 op 3 zwangere vrouwen in Zuid-Afrika besmet met hiv


http://img152.imageshack.us/img152/1518/aidsinafrika.jpg


Bijna een derde van de zwangere vrouwen in Zuid-Afrika is besmet met hiv. De strijd tegen aids vormt dan ook één van de "belangrijkste uitdagingen" voor de verdere ontwikkeling van het land, zo zegt minister van Volksgezondheid Aaron Motsoaledi vrijdag in het dagblad "Business Day".

Volgens de officiële cijfers is meer dan 10 procent van de 49 miljoen Zuid-Afrikanen besmet met het virus dat aids veroorzaakt.
Sinds het aantreden van president Jacob Zuma in mei 2009 worden in het land aanzienlijke inspanningen geleverd om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan. Een in januari gestarte campagne heeft onder andere tot doel om tegen juni 2011 15 miljoen Zuid-Afrikanen een aids-test te laten ondergaan. Het aantal door de overheid verdeelde condooms neemt bovendien toe van 450 miljoen naar 1,5 miljard exemplaren per jaar.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerkuilen in Vlaanderen worden steeds exotischer

Kerkuilen in Vlaanderen worden steeds exotischer


http://img138.imageshack.us/img138/2751/kerkuil.jpg


Bij een controle van broedende kerkuilen in Vlaanderen bleek de voorbije vijf jaar dat in tien gevallen één van de oudervogels tot een ondersoort behoorde die hier van nature niet voorkomt. Het genenprofiel van de jongen raakt daardoor mogelijk 'vervuild' en de vogels zien er vaak ook anders uit.

De Kerkuilwerkgroep (Vogelbescherming Vlaanderen) onderzoekt met de Universiteit Antwerpen of de genenvervuiling gevaar oplevert voor de toekomst van de soort. In België en Nederland komen twee kerkuilondersoorten voor: een witte en een donkere variant. Het gaat om een natuurlijke mengpopulatie tussen de twee ondersoorten.
 
"Eén op de vijf kerkuilen die in vogelopvangcentra terechtkomen, 9,7 pct van alle slachtoffers en 3,8 pct van de verkeersslachtoffers blijken uit gevangenschap afkomstig. Tien jaar geleden was dat onbestaande", aldus Ludo Smets van de Kerkuilwerkgroep.
 
Jaarlijks worden een 2.500 potentiële nestplaatsen van kerkuilen gecontroleerd en op tien plaatsen werd een oudervogel van mogelijke ondersoorten vastgesteld die hier niet thuishoren. "Een deel van ontsnapte of vrijgelaten exotische kerkuilen uit volières overleeft blijkbaar en mengt zich met onze wilde populatie. Dat zorgt voor genencombinaties die hier niet thuishoren. Een natuurlijke genetische mix van ondersoorten is uitzonderlijk, maar het kan. Maar in dit geval gaat het echter om ondersoorten die paren met kerkuilen die hier geografisch niet thuishoren."
 
Mutaties die op natuurlijke wijze ontstaan, kunnen door de natuur uitgezuiverd worden. "We onderzoeken echter wat de gevolgen zijn voor de populatie als exotische oudervogels kweken met onze inheemse ondersoorten."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese vaas op zolder brengt eigenaars 50 miljoen euro op

Chinese vaas op zolder brengt eigenaars 50 miljoen euro ophttp://img337.imageshack.us/img337/5738/chinesevaas.jpg


Een 18de eeuwse Chinese vaas die ontdekt werd tijdens een grote schoonmaakactie in huis, heeft een recordbedrag van 43 miljoen pond (50,6 miljoen euro) opgebracht op een veiling in Londen.

De waarde van het voorwerp werd tussen de 800.000 en 1,2 miljoen pond geraamd, maar uiteindelijk veranderde de vaas voor 43 miljoen pond van eigenaar. De, vermoedelijk Chinese, koper betaalde ook nog eens een bijkomende premie van 8,6 miljoen pond aan de veilingmeester.

Het gaat wellicht om het hoogste bedrag dat ooit voor een Chinees kunstwerk betaald werd tijdens een veiling, aldus veilinghuis Bainbridges. De vaas is geel en hemelsblauw, met een vismotief aan de voorkant.

De broer en zus die de porseleinen vaas uit het Qianlong-tijdperk op zolder ontdekten, hadden geen idee van de familieschat die ze in hun bezit hadden, stelt Helen Porter van het veilinghuis. Toen de hamer neerviel, moest de zus even de ruimte verlaten "om verse lucht te scheppen", verklaarde ze nog. (br.hln) (
foto reuters)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ere-grootmaarschalk van het hof overleden

Ere-grootmaarschalk van het hof overleden
Herman Liebaers, ere-grootmaarschalk van het hof, is op 9 november op, 91-jarige leeftijd overleden. Dat schrijft De Morgen en is door de familie bevestigd. Liebaers, jarenlang vertrouweling van wijlen koning Boudewijn, was de eerste Vlaamse hofmaarschalk van een Belgische koning. Na zijn vertrek aan het hof zorgde hij voor ophef door te stellen dat kroonprins Filip niet geschikt is voor de troon.
 

Liebaers startte zijn carrière bij de Koninklijke Bibliotheek, waar hij in 1956 directeur werd. In 1973 ging hij aan het hof werken. Hij werd de eerste Vlaming die het in de toen nog zeer Franstalige entourage van de koning tot hofmaarschalk schopte. Liebaers was een vooraanstaande vrijzinnige en dat botste soms met de zeer katholieke moraal van het koningshuis.
 

In 1981 verliet Liebaers het hof. Tien jaar later kwam hij in een mediastorm terecht na een interview met de krant De Morgen. Daarin zei de gewezen hofmaarschalk onomwonden dat prins Filip niet geschikt is om koning te worden. "Hij kan het niet, hé", zei Liebaers toen.
 

De hofmaarschalk viel in ongenade bij het hof. Zo moest hij bij het overlijden van Boudewijn net als alle Belgen aanschuiven aan het paleis om ''zijn koning'' een laatste groet te mogen brengen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Blues Brothers - Everybody Needs Somebody

The Blues Brothers - Everybody Needs Somebody

Klik op de foto om ze te beluisteren


The Blues Brothers is een Amerikaanse band, ontstaan uit de passie die Saturday Night Live-acteurs John Belushi en Dan Aykroyd deelden voor blues en R&B uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. In de gelijknamige bar van Aykroyd werd muziek uitgewisseld en was vaak gelegenheid voor jamsessies met de blues als thema.

Het eerste optreden bestond uit een vertolking van het nummer King Bee, dat Belushi zong in een bijenkostuum aansluitend op de "Killer Bee"-sketch in Saturday Night Live. Later ontstond het in zwart geklede duo Jake en Elwood Blues, begeleid door het toenmalige huisorkest van Saturday Night Live, waarin bekende namen van het Stax-label speelden zoals Steve Cropper, Donald Dunn, Lou Marini en Alan Rubin. Als onderdeel van de show droeg Aykroyd een middels handboeien beveiligd attachékoffertje met daarin uitsluitend één bluesharp (Hohner Special 20).

Naar aanleiding van het succes van Saturday Night Live besloot de "band" op tournee te gaan. Dit resulteerde in hun eerste livealbum getiteld Briefcase Full Of Blues. In 1980 volgde een tweede liveregistratie, getiteld Made In America.

Ook in 1980 werd de film The Blues Brothers opgenomen, die gebaseerd was op de karakters uit de band.
» Reageer (0)
11-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kleine Zeemeermin is weer thuis in Kopenhagen

De Kleine Zeemeermin is weer thuis in Kopenhagen


foto reuters


Het beroemde beeldje van de Kleine Zeemeermin is weer thuis. In het voorjaar werd het beeld voor het eerst in 97 jaar uit Kopenhagen weggehaald om de ster van het Deense paviljoen te worden op de Wereldexpo in Shanghai.


De expo is voorbij en dus mocht ook de Kleine Zeemeermin na een reis van een half jaar weer naar huis terugkeren. De verhuis van het beeld was controversieel in Denemarken, omdat het als respectloos beschouwd werd om een culturele schat als reclamestunt naar de andere kant van de wereld te brengen.


Op 20 november zullen toeristen het beeldje weer kunnen bewonderen. Dan wordt ze officieel op haar sokkel gezet. Daar woont de Kleine Zeemeermin al sinds 1913. Ze is geïnspireerd op het sprookje van Hans Christian Andersen over een zeemeermin die verliefd wordt op een prins en 300 jaar moet wachten voor ze een mens kan worden.(br;hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we in West-Europa zo bang zijn voor spinnen

Waarom we in West-Europa zo bang zijn voor spinnen


http://img576.imageshack.us/img576/3172/spinnen.jpg


Het is winter en dus duiken spinnen weer overal in huis op. Vaak kunnen die beestjes niet snel genoeg verdwijnen. Maar is die spinnenfobie geen typisch West-Europees fenomeen? Volgens wetenschappers hebben we onze angst te danken aan het gebrek aan contact met de echte grote spinnen van onze planeet.Wat wij een dikke spin noemen, is een dwerg in landen waar vogelspinnen leven. Volgens Britse wetenschappers krijgen veel mensen rillingen als ze aan deze gigantische spinnen denken. Vogelspinnen komen immers vooral in tropische klimaten voor en dus hebben we geen kans om onze angst te overwinnen.


"Er zijn verschillende zones in de hersenen die geprikkeld worden als we een vogelspin zien. Vooral de paniekzone die zich centraal in het brein bevindt", legt Dr. Dean Mobbs uit. Dat principe is ook van kracht bij slangen, nog een dier dat veel mensen angst inboezemt.

De onderzoekers gingen na hoe 20 personen met een gemiddelde tot lage angst voor spinnen op de aanwezigheid van een vogelspin reageerden. Ze moesten hun voet in een doos plaatsen en kregen op videobeelden te zien hoe de gigantische spin steeds dichter bij kwam.foto ap


De giftigste spin ter wereld is de Braziliaanse Jager. Eén 50.000ste van het gif is al voldoende om een volwassene te doden. We zullen deze spin bij ons normaal gezien nooit tegenkomen, maar het doet die spinnetjes op het toilet of in de kelder meteen een stuk lieftalliger ogen (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werk Lichtenstein geveild voor recordbedrag van 30,8 miljoen

Werk Lichtenstein geveild voor recordbedrag van 30,8 miljoen
Een werk van Pop-art kunstenaar Roy Lichtenstein heeft op een veiling in New York een recordbedrag opgeleverd van 42,6 miljoen dollar (30,8 miljoen euro).


"Ohhh... Alright...", een portret van een vrouw aan de telefoon, verdubbelde daarmee het vorige record voor een werk van de Amerikaanse artiest (1923-1997). Dat vorige record bedroeg 16,2 miljoen dollar voor een werk dat geveild werd bij Christie's in 2005.


Een doek van Andy Warhol met daarop een blik Campbell's soep, dat geschat werd tussen 30 en 50 miljoen dollar, behaalde dan weer niet het verhoopte resultaat en bracht 'slechts' 21,2 miljoen dollar op. Het absolute record voor een werk van Andy Warhol ligt tot dusver op 71,7 miljoen dollar.» Reageer (0)
10-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al 610.000 Belgen hebben diabetes

Al 610.000 Belgen hebben diabetes


http://img51.imageshack.us/img51/1197/diabetesz.jpg


Diabetes blijft wereldwijd toenemen. Momenteel lijden 285 miljoen mensen aan suikerziekte en een prognose stelt dat dat er in 2030 liefst 438 miljoen kunnen zijn. Naar aanleiding van de Wereld Diabetes Dag op zondag 14 november vraagt de Vlaamse Diabetes Vereniging (VDV) dat België werk maakt van een nationaal diabetesplan.

In België hebben 610.000 mensen diabetes. Dat is 8 procent van de populatie tussen 20 en 79 jaar. Volgens de VDV wordt elke 20 minuten een nieuwe diagnose van type 2 diabetes vastgesteld. Verwacht wordt dat tegen 2030 liefst 750.000 mensen de aandoening hebben.

Blindheid en nierproblemen
Volgens de VDV wordt al te vaak aangenomen dat diabetes niet al te ernstig is. "Nochtans is diabetes de frequentste oorzaak van blindheid bij volwassenen en van nierinsufficiëntie. De ziekte veroorzaakt twee tot vier keer meer sterfte door hartinfarct en twee tot zes keer meer tromboses", zegt de VDV.
 
Geen nationaal plan
De Vlaamse vereniging vindt het onbegrijpelijk dat België nog geen nationaal diabetesplan heeft. "Dat wordt nochtans sterk aanbevolen in de VN-resolutie over diabetes van december 2006. Ook de Senaat riep in 2007 op tot een gecoördineerde aanpak", luidt het.
 
Naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag op 14 november wil de VDV mensen bewust maken van hun risico op diabetes en een lans breken voor preventie. "Voldoende bewegen en evenwichtig eten zijn de eerste stappen om het risico op diabetes in te dijken. Ook een gecoördineerde aanpak door huisarts, verpleegkundige en specialist zorgt voor een snelle diagnose en gepaste behandeling", besluit de VDV.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scholen zetten grootouders in de bloemen

Scholen zetten grootouders in de bloemenGrootouders spelen een belangrijke rol in gezinnen. Van 15 tot 21 november is het 'ouderenweek' in Vlaanderen. Duizenden scholen vieren dan hun grootouderfeest, zo meldt Klasse.


Uit een studie van Kind en Gezin blijkt dat grootouders een belangrijke factor binnen het gezin vormen. Maar liefst 69 procent van de gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar doen een beroep op grootouders voor de opvang van de kinderen. Voorts blijkt dat 43 procent de grootouders inschakelt voor vervoer van de kinderen, en 25 procent vraagt hulp met koken voor het gezin.
 

De tijdschriften Klasse en Yeti organiseren deze maand verschillende initiatieven. Met de postercampagne "Met oma en opa kan alles" (Bedankt!) wil Klasse alle grootouders bedanken voor wat zij voor kleinkinderen doen. Ongeveer 4.000 scholen hangen de poster deze maand aan de schoolpoorten op.


Een tweede initiatief is het speciaal grootoudernummer Klasse voor Ouders. Kinderen vertellen er wat zij van hun oma en opa vinden. Drie generaties leraren vertellen over hun ervaringen met het onderwijs.
 

Ook Yeti besteedt extra aandacht aan de grootouders. Zo krijgen tieners er tips om hun relatie met hun oma en opa springlevend te houden, en kunnen ze in een ludieke persoonlijkheidstest ontdekken hoe zij als grootouders zullen zijn.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zlata plooit zich dubbel

Zlata plooit zich dubbel


Barcroft Media/Getty ImagesToen ze amper vier jaar was, ontdekte Zlata dat ze over een merkwaardig talent beschikte: ze kon zich dubbel plooien. Het 24-jarige fenomeen van Russische afkomst is intussen uitgegroeid tot een van de meest spektakulaire slangenmensen ter wereld.


Dankzij een dagelijkse harde training kan ze zich met haar 1.80 meter en 54 kilogram in een doos van 50 vierkante centimeter wringen. In een van haar favoriete acts buigt ze zich achterover in een perfecte hoek van 90 graden en raakt ze met haar handen haar hielen aan. Het lijkt wel of ze zichzelf doormidden snijdt. Met haar bijzondere talent reist ze de hele wereld af.


"Voor mij is dit nagenoeg een natuurlijke houding. Ik voel me er heel comfortabel bij. Hoewel, soms kan het wel eens pijn doen als ik urenlang moet poseren voor fotoshoots", zegt Zlata; "Maar als je lang in een stoel zit, gaan je spieren ook wel eens pijn doen".


"Een speciaal dieet volg ik niet", zegt het ranke riet dat intussen in Duitsland woont. "Hard trainen om mijn spieren soepel te houden is de boodschap".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bossprinkhaan heeft grootste testikels ter wereld

Bossprinkhaan heeft grootste testikels ter wereld

Dr. Karim Vahed van de universiteit van Derby en de welgeschapen Platycleis affinis.
Een welbepaalde soort bossprinkhaan gaat door het leven met een immens geheim: hij heeft de grootste testikels ter wereld. Zijn ballen wegen 14 procent van z'n lichaamsgewicht.

Dit is gebleken uit onderzoek van dr. Karim Vahed van de universiteit van Derby. "We konden onze ogen niet geloven toen we de testikels van de Platycleis affinis zagen", aldus de wetenschapper. "Het leek wel of ze zijn hele buik vulden".

Onvermoeibare lover
Dat deze sprinkhaan goed geschapen is, betekent evenwel niet dat hij enorme massa's sperma kan produceren. Wel kan het insect blijven paren zonder uitgeput te geraken.

Het vorige klotenrecord stond op naam van een soort fruitvlieg. Diens testikels wegen 10,6 procent van zijn lichaamsgewicht.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Beatles - Till There Was You

The Beatles - Till There Was You

Klik op de foto om ze beluisteren


The Beatles was een popgroep uit de Engelse stad Liverpool. De bezetting bestond uit John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr. De groep was actief van 1960 tot 1970 en wordt nu nog steeds beschouwd als een van de meest invloedrijke bands uit de geschiedenis van de popmuziek.[1] Al vrij snel na hun doorbraak kregen de leden van The Beatles te maken met hysterische reacties van voornamelijk jonge tienermeisjes, die tijdens concerten de muziek met hun gegil overstemden. Voor dit gedrag raakte de term "Beatlemania" in zwang. Tijdens hun carrière verrichtten ze pionierswerk in de geluidsstudio, waarvoor ze in brede kring lof oogstten. Onder hun invloed groeide de popmuziek uit van een op Amerikaanse rhythm and blues gebaseerd genre tot een veel breder georiënteerde muzieksoort.

De Beatles-leden John Lennon en Paul McCartney waren de belangrijkste liedjesschrijvers van het viertal. Tot de bekendste hits van The Beatles behoren: I Want to Hold Your Hand, She Loves You, Yesterday, Michelle, Yellow Submarine, Lucy in the Sky with Diamonds, All You Need Is Love, Hey Jude, Let It Be, Help!, Penny Lane, Come Together en Strawberry Fields Forever

Hun album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band uit 1967 geldt als een mijlpaal in de popgeschiedenis
» Reageer (0)
09-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade wordt schaarse delicatesse zoals kaviaar

"Chocolade wordt schaarse delicatesse zoals kaviaar"Door de combinatie van een stijgende vraag en veranderende economische en klimatologische omstandigheden dreigt cacao, de grondstof van chocolade, een schaars goed te worden. Deskundigen vergelijken het product binnen enkele decennia zelfs met kaviaar.

De cacaoproductie is in gevaar door een combinatie van factoren, met de erg lage verloning van de cacaoboeren als belangrijkste. De boeren verkopen hun productie in de meeste gevallen tegen een erg lage prijs aan grote multinationals. Van de anderhalve euro die de consument betaalt voor een chocoladereep, gaat nog geen drie eurocent naar de boer.

Dat probleem wordt extra prangend omdat de planten regelmatig vervangen moeten worden. Boeren moeten daarvoor in veel gevallen een nieuw stuk grond zoeken en drie tot vijf jaar wachten voor de nieuwe planten volwassen zijn. Veel boeren opteren liever voor een ander gewas, en vooral de jongere generatie bedankt vaak voor het harde werk en trekt liever naar de stad.

In landen als Ghana en Ivoorkust raakt de bodem van cacaoplantages bovendien aan snel tempo uitgeput, en ook de klimaatverandering kan de oogst doen dalen. In Indonesië, de derde grootste cacaoproducent ter wereld, hebben veranderende weerspatronen de cacaoteelt al in de war gestuurd.

Delicatesse
Volgens wetenschappers kunnen een aantal van die problemen opgelost worden met andere varianten en betere methoden. Maar die kunnen niet vermijden dat de cacaoproductie steeds meer concurrentie krijgt van andere gewassen waar veel vraag naar is, zoals palmolie voor biobrandstoffen. Nieuwe productie in regio's als Latijns-Amerika en Azië kunnen voor soelaas zorgen, maar vormen een druppel op de hete plaat als chocolade ook in markten als China en India een populaire zoetigheid wordt.

In de voorbije zes jaar is de prijs voor cacao op de wereldmarkt al verdubbeld. Naarmate die trend zich doorzet, zal chocolade over enkele decennia minder alomtegenwoordig in ontbijtgranen en snacks. Er zal een groeiende kloof komen tussen goedkope producten die vooral uit suiker en palmolie bestaan, en echte chocolade, die opnieuw de oorspronkelijke status van delicatesse zal krijgen.

Echte liefhebbers zullen dan een pak dieper in de buidel moeten tasten.  In de Britse krant The Independent vergelijkt Sara Jayne Stanes van de British Academy of Chocolate het met goede rode wijn. "Consumenten moeten begrijpen dat fijne chocolade, net als fijne wijn, aanzienlijk meer zal kosten."
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!