NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


09-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade wordt schaarse delicatesse zoals kaviaar

"Chocolade wordt schaarse delicatesse zoals kaviaar"Door de combinatie van een stijgende vraag en veranderende economische en klimatologische omstandigheden dreigt cacao, de grondstof van chocolade, een schaars goed te worden. Deskundigen vergelijken het product binnen enkele decennia zelfs met kaviaar.

De cacaoproductie is in gevaar door een combinatie van factoren, met de erg lage verloning van de cacaoboeren als belangrijkste. De boeren verkopen hun productie in de meeste gevallen tegen een erg lage prijs aan grote multinationals. Van de anderhalve euro die de consument betaalt voor een chocoladereep, gaat nog geen drie eurocent naar de boer.

Dat probleem wordt extra prangend omdat de planten regelmatig vervangen moeten worden. Boeren moeten daarvoor in veel gevallen een nieuw stuk grond zoeken en drie tot vijf jaar wachten voor de nieuwe planten volwassen zijn. Veel boeren opteren liever voor een ander gewas, en vooral de jongere generatie bedankt vaak voor het harde werk en trekt liever naar de stad.

In landen als Ghana en Ivoorkust raakt de bodem van cacaoplantages bovendien aan snel tempo uitgeput, en ook de klimaatverandering kan de oogst doen dalen. In Indonesië, de derde grootste cacaoproducent ter wereld, hebben veranderende weerspatronen de cacaoteelt al in de war gestuurd.

Delicatesse
Volgens wetenschappers kunnen een aantal van die problemen opgelost worden met andere varianten en betere methoden. Maar die kunnen niet vermijden dat de cacaoproductie steeds meer concurrentie krijgt van andere gewassen waar veel vraag naar is, zoals palmolie voor biobrandstoffen. Nieuwe productie in regio's als Latijns-Amerika en Azië kunnen voor soelaas zorgen, maar vormen een druppel op de hete plaat als chocolade ook in markten als China en India een populaire zoetigheid wordt.

In de voorbije zes jaar is de prijs voor cacao op de wereldmarkt al verdubbeld. Naarmate die trend zich doorzet, zal chocolade over enkele decennia minder alomtegenwoordig in ontbijtgranen en snacks. Er zal een groeiende kloof komen tussen goedkope producten die vooral uit suiker en palmolie bestaan, en echte chocolade, die opnieuw de oorspronkelijke status van delicatesse zal krijgen.

Echte liefhebbers zullen dan een pak dieper in de buidel moeten tasten.  In de Britse krant The Independent vergelijkt Sara Jayne Stanes van de British Academy of Chocolate het met goede rode wijn. "Consumenten moeten begrijpen dat fijne chocolade, net als fijne wijn, aanzienlijk meer zal kosten."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Duitsers voorspellen nog koudere winter dan vorig jaar

Ook Duitsers voorspellen nog koudere winter dan vorig jaar


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/15/9/8/media_xl_3937328.jpg?20101109123734Duitse weerkundigen verwachten opnieuw een ijskoude winter. Daarmee bevestigen ze eerdere voorspellingen van hun Britse collega's. De Duitse experts gaan zelfs nog een stapje verder en denken dat de winter nog strenger dan vorig jaar zal worden.

Enkele dagen geleden waarschuwden weerkundigen uit Rusland en Polen voor een extreme koudegolf. Hun Duitse collega's bevestigen dat het land zich mag opmaken voor een ijskoude winter. Eerder hadden ook de Britten een gelijkaardige voorspelling gedaan. Het lijkt dus logisch dat ook de Lage Landen niet zullen ontsnappen aan de winterkou.

De komende weken zullen we er echter nog niet veel van merken. De temperatuur blijft heel november zacht, maar die warme novembermaand is de voorbode van een ijskoude winter. "De eerste helft van december zal ook nog zacht blijven, daarna begint het te sneeuwen", zegt Dr. Karsten Brandt van de Duitse weerdienst Donnerwetter.de. "Vanaf januari wordt het pas echt koud met nachtvorst tot -20 graden. De sneeuw kan even smelten door een korte opwarming, maar in februari kondigt zich een nieuwe koudegolf aan. De winter zal nog tot diep in maart aanhouden."

En de kans op een witte kerst? Die vooruitzichten zijn volgens de Duitsers dit jaar uitzonderlijk gunstig. (br.hln foto anp)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toestel zegt terminale patiënt hoe lang hij nog leeft

Toestel zegt terminale patiënt hoe lang hij nog leeft


http://img577.imageshack.us/img577/8011/terminaal.jpg


Wetenschappers hebben een systeem ontwikkeld dat terminale kankerpatiënten vertelt hoe lang ze nog te leven hebben. De onderzoekers bestudeerden daarvoor 1.000 terminale patiënten.

Het computermodel houdt rekening met factoren zoals ademhaling, polsslag, gewichtverlies en aantal bloedcellen, en de ontwerpers hopen het beschikbaar te maken in een klein draagbaar toestel.


De technologie laat gebruikers toe de laatste fases van hun leven te plannen, en tijd vrij te maken voor zaken als reizen, het maken van een testament en het nemen van afscheid van geliefden. Artsen hebben het immers soms moeilijk om patiënten te vertellen hoe lang ze nog te leven hebben, meldt de Daily Mail. Bij sommige mensen vordert de kanker namelijk sneller dan bij andere. "Artsen komen wel voor de dag met een soort van schatting, maar dat is enkel gebaseerd op ervaringen met eerdere gevallen," zegt professor Chris Todd van de Universiteit van Manchester. "Dat is niet verschrikkelijk accuraat."


De techniek werd ontwikkeld door onderzoekers van het Londense St George Hospital en de universiteit van Manchester. Ze hopen dat het systeem zal worden gebruikt door artsen en verplegers in consultatieruimtes en bij patiënten thuis. "De techniek zou patiënten ook helpen te beslissen wanneer en of ze naar het ziekenhuis moeten, of thuis verzorging nodig hebben. We zeggen niet dat ze allemaal moeten weten hoeveel tijd ze nog hebben, maar het kan heel handig zijn indien ze het laatste deel van hun leven willen plannen. Indien we accurater kunnen zijn, kan dat mensen zeker helpen knopen door te hakken."


De methode kan ook meer mensen toelaten thuis te sterven, omdat ze tijdig thuisverzorging kunnen regelen. In Groot-Brittannië overlijdt slechts een of vijf patiënten thuis, hoewel bijna twee derde dat wel wil. Gesprekken over palliatieve zorg worden vaak uitgesteld tot het te laat is, zegt Mike Hobday van Macmillan Cancer Support.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els Van Doren ontsnapte eerder al aan sabotagepoging

"Els Van Doren ontsnapte eerder al aan sabotagepoging"
Terwijl het stof rond de parachutemoord nog lang niet is gaan liggen, komt vtm-journalist Faroek Özgünes met een boek op de markt over het ophefmakende proces. Daarin beweert hij onder meer dat slachtoffer Els Van Doren twee weken voor haar dood al eens aan een sabotagepoging was ontsnapt, maar dat de speurders met die info niets hebben gedaan "omdat dat niet in hun onderzoek paste".In HUMO van deze week vertelt Özgünes over het proces en zijn visie erover. "Het tragische is dat dat de speurders vijf weken na de dood van Els Van Doren al het hele moordscenario beschreven hadden. (...) Vanaf dan hebben ze alles in het werk gesteld om hun hypotheses te bewijzen."


"Andere elementen, die volgens mij wél belangrijk zijn, komen gewoon niet in het dossier voor. Zo is Els Van Doren twee weken voor haar dood wellicht al aan een sabotagepoging ontsnapt. Op het proces is daar niks over verteld, omdat de speurders het niet konden bewijzen: de videobeelden van die sprong waren verdwenen - per ongeluk uitgewist."Vtm-journalist Faroek Özgünes schreef een boek over het ophefmakende proces.
Vtm-journalist Faroek Özgünes schreef een boek over het ophefmakende proces.Özgünes gaat ook mee in de gedachte van de Nederlandse expert Peter van Koppen, die het onderzoek een voorbeeld van tunnelvisie noemde. "Hij noemde het een dadergeleid onderzoek, waarin de politie vooral de schuld van één bepaalde dader wil bewijzen. Hij heeft daar een punt, want zo is het gegaan in het onderzoek naar Els Clottemans", aldus de journalist, die zelf geen uitspraken doet over schuld of onschuld.


"Ik spreek me daar niet over uit. Ik concentreer me vooral op het onderzoek, omdat je daar ziet dat een aantal mogelijkheden om de waarheid te vinden verwaarloosd zijn. De waarheid kunnen we in elk geval niet meer achterhalen. Al zijn er een aantal dingen waar je niet naast kan kijken bij de persoon van Els Clottemans, maar dan nog stuitte het me tegen de borst dat je kon voelen dat alles al beslist was nog voor het proces helemaal was afgelopen."
(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maagdelijke boa heeft 22 jongen zonder vader

Maagdelijke boa heeft 22 jongen zonder vaderEen vrouwelijke boa constrictor in de VS heeft al twee keer het leven geschonken aan jonge slangen zonder de hulp van een mannelijke boa. De boa heeft nu 22 jongen die geen vader hebben, zo meldt BBC.

De jonge slangen zijn ook genetisch heel bijzonder. Maagdelijke geboorten komen wel vaker door bij dieren. Zo planten veel insecten zich voort zonder te paren. Hun jongen zijn dan vaak genetisch identiek. Maar bij dieren zoals slangen is het toch ongebruikelijk. In 2006 werd een gelijkaardige ontdekking gedaan bij komodovaranen.

Geen vader
Een jaar later werd de maagdelijke voortplanting ook vastgesteld bij gevangen vrouwelijke hamerhaaien. Maar het verhaal van de boa is een uitzonderlijk geval. De slang zit gevangen met vier mannelijke slangen en dus lijkt het logisch dat ze zich seksueel zou voortplanten. Wetenschappers merkten echter op dat de jongen eigenschappen vertoonden die ze bij geen van de mogelijke vaders konden terugvinden.

Halve klonen
Uit genetisch onderzoek bleek dat de slang geen sperma van de mannetjes gebruikt heeft. De jongen zijn echter ook niet genetisch identiek aan hun moeder. Niet alleen zijn het allemaal vrouwtjes, ze delen maar de helft van de genetische eigenschappen van de moederslang. De jonge slangen beschikken over twee kopieën van de helft van de chromosomen van hun moeder. Waarom de vrouwelijke boa - die zich vroeger wel nog seksueel heeft voortgeplant - geen gebruik maakt van het sperma is nog onduidelijk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordopbrengst voor stripboek van Marc Sleen

Recordopbrengst voor stripboek van Marc Sleen

Het stripboek 'De vrolijke avonturen van Doris Dobbel' is voor 12.000 euro verkocht. Daarmee is de strip de duurste Nederlandstalige uitgave. Aanvankelijk vroeg Catawiki, een onlinecatalogus, 14.000 euro voor de verhalen van Doris Dobbel.
 
Afgelopen zomer werd het boek uit 1952 bij toeval ontdekt in een tweedehandswinkel voor de prijs van 1 euro. Doris Dobbel is geschreven door Marc Sleen, bekend van de stripreeks Nero. Van 'De vrolijke avonturen van Doris Dobbel' zijn vermoedelijk 100 exemplaren gedrukt, maar daarvan zijn slechts zes complete uitgaven bekend. Een ander exemplaar van het stripboek bracht acht jaar geleden 9.700 euro op tijdens een veiling in Gent.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom schoonmoeders kunnen ergeren

Waarom schoonmoeders kunnen ergeren7 op de 10 vrouwen klagen over schoonmoeders die hun opvoedingsvaardigheden sterk bekritiseren. Ook schoonmoeders die ongevraagd opdagen, lijken ergernis op te wekken.


De overbezorgde schoonmoeder wordt vaak door mannen bespot, maar ook vrouwen lopen niet altijd warm voor hun schoonmama. Belangrijkste bron van irritatie betreft het gezeur over haar opvoedingsvaardigheden, het 'gepamper' bij haar zoon en haar pogingen om de kleinkinderen teveel te verwennen.  Ook als ze ongevraagd én onnodig vaak opduikt, wekt ze bij vele vrouwen ergernis op. Bij de rondvraag op een Britse oudersite, werden tientallen getuigenissen gedropt van vrouwen die hun schoonmama niet kunnen uitstaan.


De resultaten van het onderzoek dienen als startsein voor een Britse gratis online gids. Bedoeling ervan is om in de aanloop van Kerstmis met schoonmoeder overweg te geraken. Volgens de adviezen is het belangrijk te onthouden dat schoonmoeders niet altijd vinden dat je slecht bezig bent, alleen is het voor hen zeer moeilijk om de eigen mening in te slikken. Zeker als je het anders doet dan hoe zij het zou hebben gedaan met de eigen kinderen. Waarschijnlijk kan je de raad van je eigen ma beter aan, maar bij een schoonmoeder voelt het al snel aan alsof het eigen gezag wordt ondermijnd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boer zkt vrouw vndt weduwe

Boer zkt vrouw, vndt weduwe: "Niemand nmt me iets kwalijk"


Boer Luc Vandewalle met (links naar rechts) kandidates Dorien, Virginie en Barbara.


Luc Vandewalle, de 29-jarige weduwnaar uit 'Boer zkt Vrouw', is inmiddels zes weken samen met een weduwe van 26 met twee kindjes. Ook zij zit in de boerenstiel. "Bij de andere meisjes praatte ik niet over mijn gevoelens, met haar kan ik dat wel omdat we hetzelfde hebben meegemaakt", vertelt hij aan een collega van Het Laatste Nieuws. Aan Barbara, de laatste overgebleven kandidate, biechtte hij zijn nieuwe liefde op. "Niemand neemt me iets kwalijk".


Tweeënhalf jaar geleden verloor Luc zijn vrouw na een slepende ziekte. Buiten het zicht van de camera's vond hij opnieuw de liefde.


"Tussen het verblijf op de boerderij en de droomreis naar Kenia zaten drie weken. Ik leerde haar al eerder kennen, maar in die periode is er iets moois gebloeid. Zij wenst anoniem te blijven, wat ik respecteer, want ze heeft er niet voor gekozen om aan het programma deel te nemen".


Hoe hij haar leerde kennen? "Op een avond ging ik met een kameraad op café. Ik keerde vroeger naar huis omdat er een koe op kalven stond. 's Avonds laat kreeg ik een sms'je: mijn maat was met een meisje aan de praat geraakt wier zus weduwe was. Hij dacht dat het iets voor mij kon zijn. Ik kreeg haar nummer en na verloop van tijd heb ik gebeld. Ik had niets te verliezen".


"We hadden meteen een goed contact, maar het duurde nog even voor er sprake was van een relatie. Er moet iets groeien voor er iets kan bloeien", weet boer Luc.


"Ik heb nooit zin gehad mijn diepste gevoelens met die andere meisjes te delen, laat staan met heel Vlaanderen. Met haar kan ik dat wel. Ik begrijp haar en zij begrijpt mij. Anderhalf jaar geleden is zij haar man verloren. Ze heeft een zoontje van anderhalf en een dochtertje van drie. Met de kindjes klikt het ook. Maar goed ook, want als je de kinderen niet graag ziet, kan je de moeder ook niet graag zien".


En hoe reageerde Barbara, de laatste overgebleven kandidate? "Ik heb het op het gepaste moment aan Barbara verteld. Ze reageerde positief en leek oprecht blij te zijn voor mij. Het was haar ook al langer duidelijk dat het tussen ons vriendschappelijk zou blijven. Waarom ik toch met haar naar Kenia ben vertrokken? Zo'n kans krijg je niet vaak. We hebben ons enorm geamuseerd. Ik heb niet de indruk dat iemand me iets kwalijk neemt". (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbra Streisand - You'll Never Walk Alone

Barbra Streisand - You'll Never Walk Alone

Klik op de foto om haar te beluisteren


Barbra Streisand (New York City, 24 april 1942) is een Amerikaans zangeres, actrice, producente en filmregisseuse. In totaal heeft Streisand twee Oscars, vijf Emmy's, acht Golden Globes en een Tony Award gewonnen.

Barbra Streisand werd geboren als Barbara Joan Streisand in Brooklyn, New York. Tijdens haar jeugd werd ze al zangeres in een club. In 1962 tekende ze haar eerste platencontract en haar debuutalbum Barbra Streisand Album won twee Grammy's in 1963. In de jaren '60 zong ze ook in musicals, trad ze op in televisieshows en maakte ze haar eerste film.

Streisand is tussen 1963 en 1971 getrouwd geweest met Elliott Gould. Ze kregen een zoon Jason Gould (in 1991 speelde Jason de zoon van Barbra in de film Prince of Tides). In 1998 hertrouwde ze met James Brolin. Streisand is een fanatiek aanhangster van de Democratische Partij.

In 1980 scoorde ze een grote nummer 1-hit met Woman in love. In Nederland was het de bestverkochte single van 1980[1]. Het nummer is afkomstig van haar album Guilty, uit 1980. Een album waarop ze samenwerkt met Barry Gibb. In 2005 werken ze wederom samen aan de opvolger, Guilty Pleasures.

Als zangeres scoorde ze in 1997 alleen in de Nederlandse Top 40 nog een nummer 1 hit met Tell him, een duet met Céline Dion. In de Mega Top 100 kwam het niet hoger dan nummer twee.

In totaal heeft Streisand meer dan zestig albums uitgebracht, waarvan zo'n vijftien soundtrack-albums bij films. Ze is de vrouwelijke artiest met de meeste gouden, platina en multi-platina albums. Tevens heeft ze in ieder decennium van haar carričre een album in de top 10 gehad.

In 2000 nam ze afscheid van het liveoptreden met haar Timeless tour. Haar laatste concert was op 28 september 2000 in Madison Square Garden, New York. In 2006 heeft ze echter weer een tournee gedaan in Noord-Amerika en Canada, samen met Il Divo als haar gasten. Het eerste concert van deze tournee was op 4 oktober 2006 in Philadelphia, Pennsylvania en het laatste concert was op 20 november 2006 in Los Angeles, Californië.

Voor het eerst in haar meer dan 40-jarige carričre maakt Barbra in 2007 een Europese tour. In 1994 heeft ze wel al in Londen een aantal concerten gegeven maar nu vinden er concerten plaats in meerdere Europese steden. In Zürich, Wenen, Parijs, Berlijn, Stockholm, Manchester, Dublin en Londen zal Barbra een of meerdere concerten geven.
» Reageer (0)
08-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst uit nazitijd ontdekt bij graafwerkzaamheden in Berlijn

Kunst uit nazitijd ontdekt bij graafwerkzaamheden in BerlijnBij graafwerkzaamheden in Berlijn hebben archeologen een verrassende vondst gedaan: elf kunstwerken waarvan gedacht werd dat ze in de nazitijd vernietigd werden. Dat werd vandaag vernomen bij de presentatie in de Duitse hoofdstad.


De beeldhouwwerken waren in 1937 op een reizende tentoonstelling in heel Duitsland te zien als 'Entartete Kunst'. Ze waren uit musea en tentoonstellingen verwijderd. De nazi's noemden de beelden ontaard, omdat ze antinationalistisch, moreel verwerpelijk of kritisch ten opzichte van het regime waren. Hitler hield de Joden verantwoordelijk voor, wat hij noemde, "de ontaarding van de moderne kunst".
 

Onder de gevonden sculpturen in brons en keramiek zijn objecten van Edwin Scharff, Otto Baum, Marg Moll, Gustav Heinrich Wolff, Naum Slutzky, Karl Knappe, Otto Freundlich en Emy Roeder. De kunstwerken werden ontdekt bij graafwerkzaamheden voor de aanleg van een metrostation bij het raadhuis van Berlijn. Hoe zij op de vindplaats terechtgekomen zijn, is een raadsel.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe hoger diploma, hoe langer men leeft

Hoe hoger diploma, hoe langer men leeftDe sociale ongelijkheid inzake gezondheid in België neemt toe. Hogergeschoolden leven langer dan lagergeschoolden en hun levensverwachting stijgt ook sneller, zo blijkt uit een studie van de Koning Boudewijnstichting waarover Het Belang van Limburg bericht.


Uit de studie blijkt dat de levensverwachting van een hooggeschoolde man van 25 jaar 80 jaar is. Dat is 2,5 jaar meer dan 10 jaar geleden. Een middelbaar geschoolde 25-jarige wordt gemiddeld 77,5 jaar oud (2 jaar meer dan tien jaar geleden), iemand die alleen lager onderwijs volgde 76 jaar (+1,5 jaar) en wie geen enkel onderwijs volgde heeft een levensverwachting van 72,5 jaar. De levensverwachting van een niet-geschoolde ging er het voorbije decennium niet op vooruit.
 

De studie van de Koning Boudewijnstichting bevat ook cijfers over de gezonde levensverwachting van de vrouw, of het aantal jaren dat de vrouw gespaard blijft van ernstige kwalen. Ook hier speelt het opleidingsniveau een rol. Zo blijft een hooggeschoolde vrouw gemiddeld gezond tot de leeftijd van 72 jaar. Voor een middelbaar geschoolde vrouw is dat 66 ŕ 67 jaar, voor een lager geschoolde vrouw 61 jaar en voor een niet-geschoolde vrouw amper 54 jaar. Voor alle vrouwen is de achterstand in vergelijking met de hooggeschoolde vrouwen toegenomen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christophe Hardiquest van Bon-Bon is Chef van het Jaar in nieuwe GaultMillau

Christophe Hardiquest van Bon-Bon is Chef van het Jaar in nieuwe GaultMillau


Christophe Hardiquest van Bon-Bon © belga


Chef-kok Christophe Hardiquest van het Brusselse restaurant Bon-Bon heeft de titel Chef van het Jaar van de culinaire gids GaultMillau in de wacht gesleept. Dat werd vandaag bekendgemaakt bij de voorstelling van de GaultMillau 2011 voor België en Luxemburg.

De keuze voor Hardiquest is gebaseerd op het feit dat "Christophe naadloos inspeelt op de huidige gastronomische trends: een topproduct en garneringen met een moderne toets zonder afbreuk te doen aan de smaak en het evenwicht", stelt Philippe Limbourg, directeur van GaultMillau Benelux.

Bij de voorstelling van de gids werd ook ingegaan op wijzigingen in het beoordelingssysteem. Zo wordt, in overeenstemming met het Franse systeem, een vijfde koksmuts ingevoerd voor restaurants die 19,5 op 20 halen. In België krijgt enkel het Kruishoutemse restaurant Hof Van Cleve van chef-kok Peter Goossens die score toebedeeld.

Twee nieuwe restaurants met 18 op 20
Aan de top van van de Belgische culinaire wereld verandert er overigens weinig, zo blijkt uit deze gids. De Brusselse restaurants Comme Chez Soi en Sea Grill, die een scoren van 19 op 20 halen, vervolledigen net als de voorbije jaren top drie.

Wel zijn er twee nieuwe restaurants die een score van 18 op 20 kregen, wat hun totaal op tien brengt. Het gaat om De Karmeliet in Brugge en Hertog Jan in Sint-Michiels (Brugge).

Beste jonge chef
GaultMillau deelde traditioneel ook prijzen uit voor de beste jonge topchefs. In Vlaanderen ging de titel naar Kwinten De Paepe van restaurant Trente in Leuven. In Brussel gaat krijgt Gaëtan Colin (Jaloa) die eer toebedeeld.

De GaultMillau-gids 2011 kost 25 euro en is te koop vanaf woensdag. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op drie vrouwen struikelt over killerhakken

Eén op drie vrouwen struikelt over killerhakkenNet als Lady Gaga maakt één op drie vrouwen regelmatig een val door de hoge hakken die ze dragen. Jaarlijks belanden 3 miljoen Britse vrouwen daardoor op de spoeddienst.


Eén op vijf verzwikt een enkel of scheurt een pees door het dragen van killerhakken, een op drie valt op haar gezicht met beschadigde tanden en gebroken polsen tot gevolg, zo blijkt uit een bevraging van 3.000 vrouwen.

Zes op de tien vrouwen blijft zweren bij de hoge hakken omdat ze complimenten krijgen, ook al heeft negen op tien al eens meegemaakt dat hun ongemakkelijke schoenen de avond hebben verpest. Amper twee procent van de vrouwen draagt nooit hakken.

Toch hoeven (relatief) hoge hakken geen synoniem te zijn met 'pijn' of 'onmogelijk 500 meter mee te lopen', maar draagcomfort is moeilijk in te schatten bij een pasbeurt in een winkel natuurlijk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste bier ter wereld gemaakt met ijs uit Antarctica

Duurste bier ter wereld gemaakt met ijs uit AntarcticaHet duurste bier ter wereld kan je in Australië kopen. Van het bier 'Antarctic Nail Ale' zijn slechts 30 flesjes gemaakt. Het is dan ook een heel bijzonder bier: het water is afkomstig van ijs uit Antarctica.

De voorbije nacht werd op een veiling bijna 600 euro betaald voor een flesje van het bier. De opbrengst ging naar de 'Sea Shepherd Conservation Society'. Het is gebrouwen door de universiteit Edith Cowan in Perth. Het water in het bier is gesmolten ijs dat de vloot vorig jaar meebracht na de jaarlijkse tocht tegen Japanse walvisvaarders voor de Zuidpool.

"Ongeveer 90 procent van bier bestaat uit water. Dit bier is dus mogelijk het oudste en zuiverste ter wereld", zegt brouwer John Stallwood.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Word jij ooit rijk? 14 signalen die je kansen bepalen

Word jij ooit rijk? 14 signalen die je kansen bepalen
Van haarkleur tot gewicht, van het aantal vrienden tot je uiterlijk: het zijn signalen die je rijkdom kunnen voorspellen. Volgens de Amerikaanse auteur Anneli Rufus verhogen bepaalde kenmerken je kansen om als welstellend figuur door het leven te wandelen.


1.    Wie aantrekkelijk is, verdient meer. Gemiddeld gezien verdienen mooie mannen 9 procent meer dan minder aantrekkelijke soortgenoten, bij vrouwen bedraagt dat verschil 4 procent.


2.    Naast uiterlijk, speelt ook IQ een rol. Mensen met een bovengemiddeld IQ schijnen 20 procent meer rijkdom te vergaren dan een ondergemiddeld IQ.


3.    Wie populair was en veel vrienden had op de middelbare school, zou ook later een hoger loon opstrijken.


4.    Grote mensen= groter loon. Elke extra centimeter boven het gemiddelde, zou 1 procent extra loon opleveren bij vrouwen. Bij mannen is dat 1,5 procent extra.


5.    Gehuwden zijn rijker dan gescheiden of alleenstaanden. Een koppel is gemiddeld 77 procent welstellender.


6.    Opvallend: drinken verhoogt het kapitaal. Mannen die regelmatig een glaasje verzetten, verdienen maar liefst 21 procent meer dan geheelonthouders, bij vrouwen is dat 8 procent.  De reden ligt in de sociale context: wie nooit alcohol drinkt, is meestal conservatiever en heeft minder sociale contacten.


7.    Gewicht speelt ook een rol. Hoe dikker de mens, hoe magerder het loon. Telkens de BMI toeneemt met 1 punt, daalt je rijkdom met 8 procent.


8.    Diploma speelt uiteraard mee. Heb je een wiskundig diploma op zak en werk je in de petroleum-, electronische-, nucleaire of chemische branche, verdien je veel meer dan een gelijkwaardig diploma in taal-, gezins-, kunst- of theologiewetenschappen.


9.    Heb je Russische voorvaders, maak je meer kans om er warmpjes in te zitten. 22 procent van de Amerikaanse gezinnen met een Russische voorvader heeft een kapitaal van meer dan 1 miljoen dollar.


10.    Investeren in onroerend goed loont. Vooral op jonge leeftijd is dat het geval. Vastgoed kopen op jonge leeftijd maakt meer kans om later de vruchten te plukken.


11.    Blondjes hebben niet alleen meer plezier, maar ook een rijker loonbriefje. Gemiddeld zouden blondharigen 7 procent meer verdienen.


12.    Roken schaadt de gezondheid, maar ook het kapitaal. Dat is bij een niet-roker 50 procent hoger dan bij lichte of kettingrokers.


13.    Wie rijk geboren is, behoudt meestal die rijkdom. Volgens onderzoek maak je 36 procent kans om de welvaart of armoede van je ouders over te erven.


14.    54 procent van de kinderen uit een rijk gezin die bovendien een universiteitsdiploma behalen, dikken hun bankrekening alleen maar aan. 
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droomhuwelijksreis rond de bol eindigt met recordpoging

Droomhuwelijksreis rond de bol eindigt met recordpoging


http://img593.imageshack.us/img593/9071/deniseenmarkduffield.jpgDenise en Mark Duffield-Thomas zijn echt wel met hun gat in de boter gevallen. Iedereen herinnert zich nog de Engelsman Ben Southall, de jongeman die de mooiste job ter wereld won: een jaar lang 'conservator' spelen op Hamilton Island, een droomeiland in de Whitsundays aan de Great Barrier Reef voor de Australische kust. Denise en Mark wonnen de opvolger: 'The Ultimate Job - Honeymoon Testers' een droomhuwelijksreis rond de wereld. Als promotiestunt moesten ze de beste bestemmingen over de hele wereld voor een huwelijksreis testen.Op hun laatste trip bezocht het pasgetrouwde Ierse stel ook de Whitsundays-Eilanden en daar legden ze de laatste hand aan hun unieke wereldrecordpoging: zoveel mogelijk huwelijksgeloften afleggen. Originele plaatsen genoeg: op een boot in volle Great Barrier Reef, kniehoog in het water met de haaien en giftige kwallen en roggen als getuigen, op een waterglijbaan of gewoon superromantisch bij de ondergaande zon op een sprookjesachtige pier. Denise en Mark Duffield-Thomas deden het allemaal.Originele trouwpartijen genoeg zoals hier kniehoog in het water en met giftige 'stingers' als getuigen.
Originele trouwpartijen genoeg zoals hier kniehoog in het water en met giftige 'stingers' als getuigen.


Om het World Guinness Record te breken moet het pasgetrouwde stel op het einde van hun droomhuwelijksreis aan 84 geraken, maar dat kan geen probleem zijn, want ze zitten al aan 80.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fritzl krijgt vergunning voor gigantisch bouwproject

Fritzl krijgt vergunning voor gigantisch bouwprojectSchaamte in het Oostenrijkse stadje waar Josef Fritzl woonde. De veroordeelde Fritzl heeft er de toelating gekregen om een aantal huizen te bouwen. Hij deed die aanvraag in 2006, nog voor de gruwelijke feiten uit zijn kelder aan het licht kwamen.Fritzl was bezig met vastgoed voor hij vorig jaar veroordeeld werd. De Oostenrijker hield zijn dochter 24 jaar gevangen in een kelder en verwekte verschillende kinderen bij haar. Eén van die kinderen stierf in de kelder, anderen zagen pas voor het eerst in hun leven zonlicht toen de feiten bekend werden.


De 75-jarige Fritzl wou 13 huizen, een kantoorgebouw en een ondergrondse garage bouwen. De brief met de toelating is gericht aan 'Herr Building Engineer Josez Fritzl'. Het terrein waar Fritzl aan de slag wou ligt op amper 50 meter van het huis waar hij zijn dochter gevangen hield.


De aanvraag deed Fritzl in augustus 2006, twee jaar voor de feiten aan het licht kwamen. Toen genoot hij in de regio als zakenman nog veel respect. De lokale overheid vreest dat een bouwproject van Fritzl een ongewild horrormonument zal worden. Ook Elisabeth - die nog steeds in de buurt woont samen met haar zes kinderen - is niet te spreken over het nieuws.


Fritzl gaf vorige week voor het eerst een interview vanuit zijn cel. Daarin toonde hij helemaal geen spijt voor zijn daden. Buurtbewoners hopen de vergunning via de rechtbank nog te kunnen intrekken.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermassen met dood bedreigd

Jef Vermassen met dood bedreigd


http://img577.imageshack.us/img577/3109/jefvermassen.jpg
Toppleiter Jef Vermassen heeft doodsbedreigingen gekregen.De doodsbedreigingen zijn een gevolg van de uitspraak in het proces rond de 'parachutemoord', waarbij beschuldigde Els Clottemans vorige maand schuldig bevonden werd aan de moord op Els Van Doren in 2006. Vermassen trad in dat assisensproces op als advocaat van de familie van Els Van Doren. De zaak kreeg erg veel media-aandacht: Clottemans werd veroordeeld tot 30 jaar cel, hoewel er geen materiele bewijzen waren dat ze de misdaad pleegde.


Tijdens en na het proces werden onder meer op de sociaalnetwerksite Facebook anti-Vermassengroepen opgericht, nu kwamen er dus ook bedreigingen tegenover de advocaat. "Ik had dit liever niet gepubliceerd gezien, maar het is wel juist", gaf Vermassen tegenover de openbare omroep VRT toe. "Ik hoop dat de hetze stopt. Dit is niet prettig voor mij." De advocaat gaf ook te kennen dat hij zich wegens de bedreigingen zorgen maakt om zijn kinderen en kleinkinderen. Vermassen heeft een klacht ingediend.


De bedreigingen zouden zijn geuit op een Facebookgroep. Een van die groepen werd inmiddels al opgedoekt, maar er werden er ook alweer andere opgericht. (br.hln)
» Reageer (0)
07-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evacuatie Turks kankerdorp op til: al twee kerkhoven vol


Evacuatie Turks 'kankerdorp' op til: al twee kerkhoven vol


http://img201.imageshack.us/img201/1471/tuzky.jpgWeerzinwekkend nieuws uit Turkije. Het dorp Tuzköy in het centrum van het land is getroffen door een zeldzame kanker die veroorzaakt wordt door een mineraal dat in de buurt overvloedig voorkomt. De helft van de doden in Tüzkoy is te wijten aan de zeldzame kanker mesothelioom. Het 'kankerdorp' wordt stilaan omgetoverd tot een spookdorp en twee kerkhoven liggen al propvol. De Turkse regering bereidt een algemene evacuatie voor en bouwt al huizen in de buurt om de bevolking op te vangen.


Het dorp is samen met het nabijgelegen Karain bekend als toeristische trekpleister door de nabijheid van de wereldberoemde Rotsen van Kappadocië, erkend UNESCO-werelderfgoed. Helaas is het dorp ook getroffen door een erg hoge graad van een zeldzaam soort longkanker: mesothelioom, die tot duizend keer meer voorkomt dan normaal in de streek.


De zeldzame kankersoort wordt meestal gelinkt aan bepaalde asbestmineralen, maar is in Tuzköy veroorzaakt door een ander soort mineraal uit de zeolietgroep, erioniet. Een combinatie van vulkanisch gesteente, vocht- en zoutgehalte zorgt voor het ontstaan van erioniet, dat in het gebied overvloedig voorkomt. Het inademenen van het mineraal dat gebruikt werd bij de constructie van woningen in het dorp veroorzaakt de kanker.


Het probleem is al 20 jaar bekend en sinds 2004 wordt de streek officieel als gevaarlijk bestempeld. Pas nu wordt het probleem als acuut beschouwd, want de regering wil het hele dorp evacueren en de overgebleven inwoners onderbrengen in een nieuw dorp in de buurt dat volop in aanbouw is. Er zijn al zo'n duizend inwoners vertrokken uit het spookdorp, maar er blijven er nog altijd zo'n 2.000 over in het gebied in en rond Tuzköy.


Vreemd genoeg zijn er ondanks de jarenlange zware gezondheidsproblemen slechts één dokter, één verpleegster en één vrouwvrouw in Tuzköy. De twee kerkhoven liggen overvol door de vele kankerdoden. Een derde kerkhof is nu in aanleg voor het dorp van slechts enkele duizenden inwoners, dat meer en meer een spookdorp wordt. De dorpelingen leven er van de landbouw, veeteelt en een nabijgelegen zoutmijn, maar zullen vanaf volgend jaar een nieuw leven moeten opbouwen in een nieuw kunstmatig dorp, want de overheid overweegt het dorp te begraven. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Almaar meer paarden worden verwaarloosd

Almaar meer paarden worden verwaarloosdDierenrechtenorganisaties krijgen zoveel meldingen over verwaarloosde paarden dat de gespecialiseerde asielen de dieren nog nauwelijks kunnen stallen. Dat melden de Coreliokranten.

"Het aantal onverzorgde paarden is fors gestegen", zegt Marina Tondeleir van The Old Horses Lodge in Laarne. Reden: de lage prijs, waardoor iedereen zich een paard kan aanschaffen. Maar geld om het dier te verzorgen is er vaak niet.
 
Met de winter voor de deur verwacht Tondeleir nog een forse toename van het aantal verwaarloosde paarden. "Er is minder hooi, waardoor het paardenvoer peperduur zal zijn", zegt ze. Op dierenverwaarlozing staan boetes van 125 tot 5.000 euro.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!