Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




07-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toegevoegd zout door voedingsproducenten

 Toegevoegd zout door voedingsproducenten kan één op vijf hartziekten voorkomen




Als de hoeveelheid zout toegevoegd door voedingsproducenten beperkt zou worden, zou één op vijf hartziekten kunnen worden vermeden. Jaarlijks zouden zo duizenden mensen kunnen redden, omdat de kans op hartaanvallen en beroertes verkleint.


Volgens recent Australisch onderzoek zou deze relatief simpele wet twintig keer effectiever zijn dan voedingsadvies.


Dagelijks zou je niet meer dan 6 gram zout mogen opnemen, maar gemiddeld is de opname nu 9 gram. Door voedingsproducenten te verplichten minder dan 3 gram (maaltijden) of 0,6 gram (broodjes) zout toe te voegen, zou de zoutinname serieus beperkt kunnen worden. Nu bevatten veel bereide maaltijden meer dan 3 of 4 gram zout.


"Het is onvoldoende om mensen aan te raden minder zout te eten en gewoonweg te hopen dat ze gezondere keuzes zouden maken. De voedselproducenten moeten gedwongen worden het zoutgehalte te verminderen: ze hebben die verantwoordelijkheid ten op zichte van de consument. Doen ze het niet, dan moet de regering maar ingrijpen", aldus onderzoekster Linda Cobiac.


Daar lijken ze vooralsnog niet voor te vinden te zijn. Gezondheidsorganisaties en -ministers proberen de sector uit vrije wil zover te krijgen het zoutgehalte gradueel te laten zakken.


Of de consument dat leuk zal vinden is een andere vraag. We zijn gewend aan veel 'smaak', veroorzaakt door zout, in eten en vinden 'pure' voeding vaak smakeloos.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen Degas na 37 jaar opgedoken bij Sotheby's

Gestolen Degas na 37 jaar opgedoken bij Sotheby's


http://img35.imageshack.us/img35/4083/wasvrouwenmettandpijn.jpg


Wasvrouwen met tandpijn, een schilderijtje van de Franse impressionist Edgar Degas, is opgedoken in het aanbod van een veiling bij Sotheby's in New York. Het werkje was 37 jaar geleden gestolen uit het museum van het Franse Le Havre, en werd door een medewerker van dat museum herkend in de catalogus van de veiling. Sotheby's nam het onmiddellijk uit de verkoop en het Franse ministerie van Cultuur heeft het teruggevraagd.


Op het gestolen doek, Blanchisseuse souffrant des dents (1871-1873), staan twee studies van een wasvrouw met tandpijn. Het gaat niet om een topstuk van Degas. Het schilderij werd op het moment van de diefstal bewaard in het museum van Le Havre, maar het is eigendom van het Musée d'Orsay. De experts van Sotheby's schatten de waarde ervan tussen 250.000 en 280.000 euro.


Het werk staat in de database van het Musée d'Orsay, maar was niet opgenomen in de database met gestolen kunstwerken van Interpol. Het werd bij het veilinghuis niet als een gestolen stuk herkend. De huidige eigenaar, die het werk naar de veiling had gebracht, heeft het te goeder trouw gekocht.



Als het stuk in Frankrijk was teruggevonden, zou het ministerie van Cultuur het daar zonder probleem kunnen opeisen. Maar nu het werk zich in privébezit in de Verenigde Staten bevindt, moet het ministerie met de eigenaar onderhandelen. Het onderzoek naar de diefstal is ondertussen zowel in Frankrijk als de VS heropend.  (br.Het Nieuwsblad)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Bowie - Port of Amsterdam

David Bowie - Port of Amsterdam

Klik op de foto om hem te beluisteren






David Bowie (Brixton, 8 januari 1947) is een Engelse muzikant. Hij wordt gezien als een uiterst invloedrijk rockmuzikant, artiest en acteur, vanaf de jaren zestig tot heden.

David Bowie werd bekend vanwege wereldhits zoals Changes, Ziggy Stardust, Let's Dance, Dancing In The Street, Heroes en Under Pressure. In Nederland had Bowie vijf nummer één hits. Daarnaast is hij bekend van de verschillende imago's, die vooral in de jaren zeventig excentriek te noemen waren.

David Bowie is geboren in Brixton (stadsdeel van Londen), maar is opgegroeid in Bromley, in het graafschap Kent. Toen Bowie 15 was, werd zijn linkeroog in een gevecht met een vriend beschadigd toen deze hem met zijn vuist in het gezicht raakte. Na enkele operaties kan David Bowie nog wel zien met zijn beschadigde oog, zij het in mindere kwaliteit. De pupil kan, door de beschadiging, niet meer reageren op licht-variaties waardoor het linkeroog permanent een bruine kleur lijkt te hebben. Hierdoor lijkt het dat hij op het eerste gezicht twee verschillend gekleurde ogen heeft, wat later een van zijn handelsmerken zal worden.

Oorspronkelijk was hij in de jaren zestig saxofonist en zanger in verschillende Londense bluesbandjes, zoals de The Lower Third. Een van David Bowie's grootste talenten is om nieuwe trends te zetten, die navolging kregen over de hele wereld. Later in zijn carrière wist hij zijn imago aan te passen aan muzikale trends, waarbij hij daar zijn eigen invulling aan wist te geven. Zijn muzikale invloed blijkt onder meer door het aantal artiesten dat aangeeft door hem muzikaal geïnspireerd te zijn (Simple Minds, U2, Pet Shop Boys, Placebo, Sonic Youth, The Arcade Fire, Nine Inch Nails, Joy Division en vele anderen). Hij is beïnvloed door drama, van avant-garde en mime tot commedia dell'arte en gebruikte verschillende karakters en pseudoniemen in zijn werk, waarvan Ziggy Stardust de bekendste is. De naam David Bowie is een gevolg van het feit dat er al een Davy Jones van The Monkees was. Daarom koos hij de achternaam Bowie, van Jim Bowie, die het bowiemes had uitgevonden.

Hij verwierf zijn eerste bekendheid met het nummer Space Oddity in 1969, dat samenviel met de eerste maanlanding en gebaseerd was op Stanley Kubricks film 2001: A Space Odyssey. Het was zijn eerste commerciële succes in het Verenigd Koninkrijk waar de single de vijfde plaats in de hitparade haalde. In Nederland bereikte de single in september 1969 een achtste plaats in de hitparade. In de Verenigde Staten bereikte het nummer de vijftiende plek in de hitparade. De re-release in 1975 in Engeland bereikte zelfs de eerste plek. Zijn eerste twee albums waren in eerste instantie nergens een groot succes. Beide albums werden in het Verenigd Koninkrijk uitgebracht met de titel David Bowie, hetgeen tot de nodige verwarring leidde. In de Verenigde Staten stond het tweede album in eerste instantie bekend als Man Of Words, Man Of Music. In 1972 werd het tweede album opnieuw uitgebracht als Space Oddity. Met die titel haalde het album zowel in de Verenigde Staten als in het Verenigd Koninkrijk de top 20.

In maart 1970 trouwde Bowie met Mary Angela Barnett (nu beter bekend als Angela Bowie). Later dat jaar bracht hij The Man Who Sold the World uit. Hierop verruilde hij de akoestische gitaar van Space Oddity voor een zwaarder rockgeluid, verzorgd door onder andere gitarist Mick Ronson. Dit sloot aan bij de Britse hardrock van dat moment, hoewel ook op dit album Bowie's drang tot vernieuwing bleek, onder meer door het gebruik van latin invloeden in het titelnummer. Rond deze tijd vormde hij ook zijn band The Spiders From Mars (als opvolger van Hype). Het titelnummer werd succesvol gecoverd door Lulu in 1974 en door Nirvana in 1994. De hoes van The Man Who Sold the World was opvallend, omdat Bowie te zien was in een elegante jurk. Dit was een van de eerste tekenen van de exploitatie van zijn androgyne uiterlijk. De hoes werd in de Verenigde Staten gecensureerd en vervangen door een andere hoes.

Zijn volgende album, Hunky Dory (1971), kenmerkte zich deels door een terugkeer naar het geluid van Space Oddity, maar ook door "Oh! You Pretty Things" en het nummer "Kooks". Dat laatste nummer werd opgedragen aan zijn toen nog jonge zoon Zowie Bowie, die als Duncan Zowie Heywood Jones bij de burgerlijke stand bekend staat. Bowie eerde op het album verder op ongebruikelijk directe manier enkele van zijn voorbeelden in de nummers "Song for Bob Dylan", "Andy Warhol" en "Queen Bitch" (opgedragen aan de Velvet Underground). Het volgende jaar zou Bowie Lou Reeds solo-doorbraak Transformer produceren. Vergezeld van de hitsingle Life On Mars verkocht Hunky Dory goed in het Verenigd Koninkrijk. Ook zijn zelfverklaarde biseksualiteit kon op veel aandacht rekenen (later zou hij afstand nemen van deze uitspraak). In de daaropvolgende periode van achttien maanden (1972 en 1973) had hij in het Verenigd Koninkrijk vier albums in de top tien staan en acht top tien hits. Ook in Nederland en België begonnen zijn albums rond deze tijd steeds beter te verkopen....

Momenteel is Bowie de facto met pensioen, en houdt hij zich muzikaal vooral bezig met het heruitbrengen van ouder materiaal. Af en toe treedt hij nog eens live op of is hij te zien in een film, zoals in The Prestige.

Hier zingt David Bowie een versie van Port of Amsterdam, geschreven door Jacques Brel.




» Reageer (0)
06-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feeststoet ter ere van Ensor trekt duizenden kijklustigen

Feeststoet ter ere van Ensor trekt duizenden kijklustigen


http://img225.imageshack.us/img225/7011/jamesensor.jpg


Enkele duizenden toeschouwers hebben genoten van de feeststoet ter ere van James Ensor die 150 jaar geleden werd geboren. De Mars op Oostende was een initiatief van het kunstencentrum Vrijstaat O. Er namen 300 figuranten en ongeveer 100 muzikanten deel. De optocht eindigde met een slotspektakel en treurmars op het strand van de stad aan zee.

"De mars werd een uniek eresaluut aan James Ensor en zijn wilde fantasie", zegt Pieter Koten van Vrijstaat O. "We zijn in ons opzet geslaagd om een bonte parade met ritme, kleur, klank en beweging te organiseren. De optocht was opgebouwd rond thema's uit het werk van Ensor, zoals carnaval, de liefde, de dood en lachen met de macht."

De mars werd geregisseerd door Dirk Opstaele van Ensemble Leporello. Verschillende beeldende kunstenaars hadden vlaggen ontworpen die tijdens de optocht werden meegedragen. Zij maakten de optocht nog kleurijker en levendig.

Het Rode Kruis schatte het aantal toeschouwers voor de slotparade op het strand op ongeveer 5.000. Volgens Pieter Koten was de Mars op Oostende zeker één van de hoogtepunten van Oostende, Cultuurstad van Vlaanderen 2010.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén Adriatische schildpad op drie aangetast door plastic

Eén Adriatische schildpad op drie aangetast door plastic


http://img255.imageshack.us/img255/5847/schildpadf.jpg


Eén schildpad op drie in de Adriatische Zee heeft plastic in zijn lichaam. Dat stelden onderzoekers vast in een studie naar de impact van afval op het leven in zee.

Zeeschildpadden maken van het ondiepe water in de Adriatische Zee gebruik om zich te voeden tijdens hun groeiproces. Helaas is de bodem van die zee de meest vervuilde van heel Europa. De onderzoekers bestudeerden de lichamen van gestorven schildpadden nadat ze gestrand waren of per ongeluk door vissers waren gevangen.

Een paar gram van die afvalstukken kan al fataal zijn voor een schildpad. Bij meer dan een derde van de 54 onderzochte schildpadden zouden sporen van plastic aangetroffen zijn. Het afval is afkomstig van plastic zakken, verpakking, vislijnen, touwen, etc. Het plastic neemt veel plaats in in de darmen van schildpadden en bemoeilijkt de vertering van voedsel.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbel zoveel 60-plussers scheiden

Dubbel zoveel 60-plussers scheiden


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/11/9/14/media_xl_3933809.jpg?20101106082013



Vorig jaar lieten 3.759 zestigplussers terwijl dat er tien jaar geleden nog maar 2.015 waren. 6 procent van alle Belgen die hun huwelijk laten ontbinden is ouder dan 60 jaar. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Daarmee is de toename van het aantal echtscheidingen bij de 60-plussers dubbel zo groot als bij de hele bevolking. Tussen 2000 en 2009 naam het aantal echtscheidingen met 'slechts' 20 procent toe, van 27.002 naar 32.606.

Relatietherapeute Rika Ponnet meent te weten waarom zestigplussers nu vaker dan ooit de stap zetten naar een echtscheiding.

"Enerzijds omdat een echtscheiding vandaag de normaalste zaak van de wereld is. Anderzijds omdat het beeld de laatste tien jaar nog is veranderd. Ook bij de oudere generatie is scheiden heel gewoon geworden."
 
Bovendien worden we steeds ouder. "Zestigers hebben nog heel wat jaren voor de boeg. Die willen ze delen met een partner met wie het goed klikt", zegt de relatietherapeute.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever De allerslimste mens ter wereld

De Wever doet terug mee aan ‘De allerslimste mens ter wereld'


http://img801.imageshack.us/img801/4505/bartdewever.jpg



Bart De Wever gaat dan toch deelnemen aan ‘De allerslimste mens ter wereld’, de populaire tv-quiz met Erik Van Looy. De Wever heeft vrijdag de knoop doorgehakt.

De Wever trekt zich niets aan van de reacties die hij mogelijk zal krijgen. Hij twijfelde eerder aan zijn deelname omdat de regeringsonderhandelingen nog steeds bezig zijn. Maar omdat de opnames binnen drie weken starten en dus in de kerstperiode vallen, wanneer de politiek wat stilvalt, besloot hij toch mee te doen.
Freek Braeckman

Volgens De Wever kon hij geen neen zeggen tegen "Erik Van Looy en zijn fantastische team". Hij gaat er ook van uit dat hij het dit keer niet zo lang zal volhouden.

Productiehuis Woestijnvis kiest voor de quiz de beste dertig kandidaten uit de verschillende reeksen van 'De slimste mens'. Bart De Wever moest destijds in de finale zijn meerdere erkennen in nieuwsanker Freek Braeckman.

De eerste aflevering van 'De allerslimste mens ter wereld' wordt op 6 december uitgezonden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 5,8 miljoen Belgen zijn vertrouwd met internet

Bijna 5,8 miljoen Belgen zijn vertrouwd met internet





Bijna 5,8 miljoen Belgen hebben ooit al gebruik gemaakt van of gesurft op internet. Vooral de hoger opgeleiden en mensen met veel professionele verantwoordelijkheid zijn vertrouwd met internet. Dat zijn enkele van de resultaten van de recentste Plurimedia-studie van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM). Het ging om een kwantitatief onderzoek bij 10.461 respondenten ouder dan 12 jaar uit heel België, uitgevoerd van 1 juni 2009 tot 31 mei 2010.
 
Uit het onderzoek blijkt dat 5.768.000 Belgen zeggen ooit al eens gebruik gemaakt te hebben van internet. Dat komt volgens het CIM overeen met 62 procent van de Belgische bevolking ouder dan 12 jaar. De penetratie van digitale media is het grootst bij hoger opgeleide mensen en werknemers met een grote professionele verantwoordelijkheid. Meer dan 90 procent van deze sociale groep gebruikt internet.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Léonard krijgt taart in gezicht tijdens plechtigheid

Léonard krijgt taart in gezicht tijdens plechtigheid

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Aartsbisschop André Léonard heeft tijdens een kerkelijke plechtigheid een taart in het aangezicht gekregen. Dat is te zien op een filmpje van de katholieke website Gloria TV.


De feiten dateren van Allerheiligen. De aartsbisschop ging om 15.30 uur een gebedsdienst van Pro Sanctitate, een religieuze Franstalige lekenvereniging, voor in Ukkel.


Monseigneur Léonard wacht bij het spreekgestoelte tot het koor is uitgezongen. Plots komt een jongeman naar voren en duwt een taart in het gezicht van Léonard. Het koor stopt onmiddellijk met zingen en er klinkt geschreeuw. De dader kon de kathedraal verlaten.


Claire Jonnard, de Franstalige woordvoerster van het aartsbisdom, bevestigt het incident. "De aartsbisschop heeft de plechtigheid afgewerkt en heeft geen klacht willen neerleggen tegen zijn belager. We hebben helemaal geen idee wie het is en wat zijn bedoelingen waren", klinkt het.


Noël Godin zou niet achter de stunt zitten. De notoire taartengooier had in maart al laten weten dat Léonard zijn volgende doelwit zou zijn. (br.Gva)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elk gezin gooit jaarlijks 330 euro voedsel weg


Elk gezin gooit jaarlijks 330 euro voedsel weg



Elk Belgisch gezin werpt per jaar zomaar 330 euro aan voedsel. Dat is goed voor 60 kilo per jaar, of meer dan een kilo per week. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Uit een studie blijkt dat een tiende van het voedsel dat we in de supermarkt kopen, ongebruikt in de vuilbak verdwijnt. 
 
Belgen staan daarmee niet alleen. Op Europees niveau wordt elk jaar 3 miljoen ton brood weggegooid. Om dat cijfer bevattelijk te maken: dat is voldoende om heel Spanje (46,6 miljoen inwoners) een heel jaar te voorzien van pistolets en stokbroodjes. 
 
De cijfers komen er na het bericht dat medewerkers van Lidl ontslagen zijn toen ze pizza's die zouden worden weggegooid toch meenamen naar huis.

Overigens lijkt het erop dat we wel steeds minder voedsel weggooien. Uit een bevraging van Toppits uit 2008 bleek dat gezinnen maandelijks 8 kilo weggooiden. Nu is dat bijna de helft minder.




» Reageer (0)
05-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wekelijkse zonde mag met nieuw systeem Weight Watchers

Wekelijkse zonde mag met nieuw systeem Weight Watchers





WeightWatchers, 's werelds grootste dieetbedrijf, veranderde zijn succesvolle manier om af te vallen. Zo mag je je nu bijvoorbeeld vrijdagavond laten gaan met fastfood.


WeightWatchers zegt dat het bedrijf zijn werkwijze veranderde omdat een dieet realistisch moet zijn, wil je het volhouden. Daarom laat het nu toe dat je elke avond een glas wijn drinkt of af en toe zondigt met een afhaalmaaltijd. WeightWatchers werkt met een puntensysteem dat berekend wordt op basis van de hoeveelheid calorieën en verzadigde vetten een maaltijd of snacks bevatten. Afhankelijk van je grootte, leeftijd en geslacht moet je elke dag onder een bepaald aantal punten blijven om af te vallen.


Vanaf nu mag je met dit dieet zoveel fruit en groenten eten als je wil, deze zijn geen punten waard. De enige uitzondering zijn aardappelen en andere zetmeelhoudende groenten. Dit komt doordat het nieuwe systeem niet berekend is op de hoeveelheid calorieën maar op een combinatie van de hoeveelheid vet, proteïne, suiker en vezels en hoeveel energie het kost om het te kauwen en te verteren.


Een woordvoerder van WeightWatchers: "Bij het oude systeem was een banaan 1,5 punten, een caloriearme chocoladereep was evenveel waard. Dus als je jezelf wou verwennen zou je waarschijnlijk voor het laatste gekozen hebben. Maar nu kan je zoveel fruit eten als je wil. We proberen mensen aan te moedigen zo gezond als mogelijk te eten."


De tweede innovatie is dat mensen op dieet punten kunnen sparen als reserve die ze over de week kunnen uitspreiden, dit betekent dat je je een dag per week mag laten gaan, met bijvoorbeeld een vettige afhaalmaaltijd. Het bedrijf kreeg wel de kritiek dat ze diëters niet hard genoeg aanpakken. De woordvoerder: "Dat is helemaal niet het geval. Als je blijvend wil afvallen, moet je realistisch zijn. Je kunt je zelf niet opsluiten en alle dingen die je lekker vindt ontzeggen. Dat werkt niet, je mag jezelf af en toe verwennen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom minder douchen beter voor je is

Waarom minder douchen beter voor je is


http://img121.imageshack.us/img121/4028/douchen.jpg



Veel mensen douchen haast elke dag, omdat ze denken dat dit hygiënisch is. Steeds meer Amerikanen stappen uit gezondheidsoverwegingen van deze gewoonte af. Ook worden  natuurlijke schoonheidsmiddeltjes steeds populairder.


Onze huidige cultuur van hygiëne, van dagelijks wassen, zeep en deodorant gebruiken, ontstond in de jaren '40. Er zijn volgens experts echter veel redenen om jezelf minder te reinigen en meer als jezelf te ruiken. "We moeten onszelf niet meer wassen zoals we dat deden toen we nog boeren waren", aldus auteur Katherine Ashenburg van 'The Dirt on Clean: An Unsanitized History'. "Sinds de opkomst van kantoorjobs en auto's was de nood om ons te wassen nog nooit zo klein, maar toch doen we het nu meer dan ooit."


Minder douchen is goed voor de natuurlijke oliën van je  huid en je bespaart er water mee. Door minder shampoo te gebruiken help je je droge lokken vocht vast te houden, het is beter voor je krullen. En bij mannen is het zelfs fashionable om er slordig bij te lopen. Onlangs ontdekten wetenschappers dat op je huid goede bacteriën leven die je niet zomaar mag wegwassen. Deze 'leiden namelijk je eigen huidcellen op' om eigen antibiotica aan te maken", aldus professor en dermatoloog Richard Gallo. "Deze doden slechte bacteriën." Te vaak douchen kan als laatste je huid droger maken en zelfs eczeem veroorzaken.


Toch is niet iedereen een fan van deze trend. Experts waarschuwen wel dat mensen die veel met vreemden in contact komen ze beter zeep gebruiken, zeker tijdens het griepseizoen om slechte bacteriën weg te wassen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer tieners bleken tanden met keukenmiddeltjes

Steeds meer tieners bleken tanden met keukenmiddeltjes


http://img835.imageshack.us/img835/7431/tandenpoetsen.jpg



Tienermeisjes die doe-het-zelfkits of keukenmiddeltjes gebruiken om hun tanden te bleken lopen risico op permanente tand- en tandvleesschade. Dat beweren tandartsen althans.


Tal van websites raden aan om je tanden te bleken je zeep, zout, bleekmiddel, soda-bicarbonaat en waterstofperoxide te gebruiken, deze bestanddelen kunnen echter de tanden aantasten en blijvende schade aan het tandvlees veroorzaken, waarschuwen experts. Hierdoor kunnen je tanden zelfs donkerder worden dan voor de behandeling. Deze doe-het-zelftechnieken worden steeds populairder als alternatief voor professionele behandelingen, zeker bij tienermeisjes omdat ze zich niet kunnen veroorloven. 


Professor Anthony Eder: "Steeds meer tieners maken zich zorgen over hun tanden, vooral wat de kleur betreft. Op het internet vind je tal van tips. Verschillende daarvan kunnen echter schade aanrichten aan gezonde tanden. Soda-bicarbonaat en zout haalt het glazuur van de tanden, waardoor ze bruiner en gevoeliger worden, zeker het gebruik van zure stoffen kan heel wat schade aanrichten."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jumping Brussel gaat ondanks diefstal 1.000 ton zand door

Jumping Brussel gaat ondanks diefstal 1.000 ton zand door



De prestigieuze jumping van Brussel zal van 25 tot 28 november dan toch kunnen doorgaan ondanks een serieuze tegenslag. Deze week ontdekten de organisatoren immers dat er 1.000 ton zand, dat gebruikt wordt als ondergrond om de schokken van het paard na het springen te kunnen opvangen, gestolen is. "Maar we hebben al verscheidene mogelijke leveranciers voor dat speciale zand gevonden", verzekerde de organisator van het Brusselse evenement.


De waarde van het zand, dat opgeslagen lag in de buurt van de hallen 11 en 12 op de Heizel waar het evenement plaatsvindt, wordt geschat op 100.000 euro. De organisatoren hebben ondertussen een klacht ingediend en het onderzoek naar de diefstal is volop aan de gang. De verantwoordelijken van het Heizelcomplex dachten ten onrechte dat de organisatoren een tiental maanden geleden zelf het zand waren komen ophalen met een veertigtal opleggers.
 

"We zijn meteen beginnen zoeken naar een oplossing", verduidelijkte Christophe Ameeuw, die samen met de Braziliaan Nelson Pessoa de leiding heeft over de jumping van Brussel. "Zonder het speciale zand kan de jumping immers niet doorgaan. We hebben op dit moment al meerdere oplossingen om dit probleem aan te pakken. Er is een onderzoek aan de gang maar dat zal geenszins de wedstrijd belemmeren."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak in onderzoek naar vaccin tegen kanker

Doorbraak in onderzoek naar vaccin tegen kanker





Een vaccin zou een revolutionaire nieuwe behandeling tegen verschillende soorten kanker kunnen worden. Britse onderzoekers ontdekten namelijk een manier om het immuunsysteem te beschermen tegen een aanval van tumoren.  


Britse onderzoekers ontdekten hoe tumorcellen zich beschermen tegen het natuurlijke verdedigingssysteem van het lichaam. Het proteïne FAP (fibroblast activation protein alpha) stopt het immuunsysteem van het lichaam van de kwaadaardige kankercellen te bevechten. Kankercellen doen het lichaam 'denken' dat ze een blessure zijn. Hierdoor gaat het lichaam in plaats van de tumoren te vernietigen deze cellen voeden. Hierdoor kan er geen vaccin of andere behandelingen gemaakt worden die werken met het immuunsysteem van het lichaam. Nu ontdekten vorsers dus dat door FAP uit te schakelen, het lichaam zelf de tumoren aanvalt.


De onderzoekers testten deze theorie door muizen met longkanker op genetisch vlak te veranderen, zodat ze de productie van FAP konden uitschakelen. Nadat dit gebeurd was, bleek dat kankercellen stierven. Door dit proces af te zetten, geloven de vorsers dat het lichaam zichzelf kan genezen in geval deze ziekte.


Professor en immunoloog Douglas Fearon: "Dit is een belangrijke stap die de huidige kankerbehandelingen radicaal kan veranderen. De resultaten werpen nieuw licht op waarom het lichaam kankercellen niet vernietigt zoals het wel met andere ziekten doet. Het proteïne FAP staat in verband met veel kankers, waaronder borst-, darm- en longtumoren. Verder onderzoek moet wel nog uitwijzen of dit ook van toepassing is bij mensen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Organisatie wil terracotta leger Xi'an naar Ieper halen

Organisatie wil terracotta leger Xi'an naar Ieper halen


http://img441.imageshack.us/img441/6066/50021984.jpg


Het Ieperse managementbureau Envinyatar heeft verregaande plannen om van januari tot juli 2014 het terracotta leger van Xi'an tentoon te stellen in de West-Vlaamse stad. De onderhandelingen met de Chinese overheid zijn al ver gevorderd.


Het gaat om een privé-initiatief, gedragen door bedrijven, waarvoor reeds een jaar stille diplomatie met het land werd gevoerd. De organisatoren zijn nog op zoek naar de nodige financiering om het project te realiseren. Midden december moet de lijst met steunende bedrijven worden voorgesteld aan de Chinese ambassadeur.


In januari vertrekt er vervolgens een delegatie naar Peking en in april wordt er normaal gezien een intentieverklaring ondertekend, in het bijzijn van de burgemeester van Ieper en de gouverneur van West-Vlaanderen. In de tijd die daarop volgt zou enkel nog onderhandeld moeten worden over de procedures.


De 2.200 jaar oude kunstschat en UNESCO-Werelderfgoed werd pas in 1974 ontdekt. Van 1 oktober 2008 tot 31 maart 2009 kwamen er reeds beelden naar het Limburgse Maaseik. De vzw Expo Maaseik betaalde 2,2 miljoen euro om de krijgers van Xi'an naar België te halen, de tentoonstelling werd voor nog eens 54 miljoen euro verzekerd. De veertien originele terracotta soldaten en ruim tweehonderd (graf)vondsten trokken toen 190.000 bezoekers.


Concreet zou de Ieperse evenementenhal 'Egliseum' zestien tot achttien beelden tentoonstellen die het land nog nooit eerder hebben verlaten. De tentoonstelling zou samenvallen met de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog. Er worden duizenden bezoekers verwacht.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ellen Foley - We Belong To The Night

Ellen Foley - We Belong To The Night

Klik op de foto om haar te beluisteren






Ellen Foley (Saint Louis (Missouri), 5 juni 1951) is een Amerikaanse zangeres en actrice. Ze heeft als zangeres drie solo-albums gemaakt, maar is vooral bekend vanwege haar samenwerking met andere artiesten, van wie Meat Loaf waarschijnlijk de bekendste is.

Haar debuutalbum Nightout kwam uit in 1979, en is tevens haar bekendste album. Het bevat onder meer de hitsingle "What's the matter baby". Het album werd geproduceerd door Ian Hunter and Mick Ronson die er ook op meespeelden. Haar andere twee solo-albums waren getiteld "Spirit of St. Louis" uit 1981 en "Another Breath" uit 1983.

Haar doorbraak was al in 1977 gekomen met het zingen van het duet Paradise by the Dashboard Light met Meat Loaf dat op diens album "Bat out of Hell" staat. Ook maakte zij naam door haar medewerking aan het album Body and Soul van Joe Jackson. Verder is zij te horen op het album Sandinista! van The Clash in het nummer Hitsville UK. Alle vier de leden van The Clash werkten mee aan Foleys album The Spirit of St. Louis uit 1981.

In 1979 had ze een hit met "We Belong to the Night", te horen op haar eerste soloalbum "Nightout".

Later werkte Ellen Foley mee aan de band met de naam Pandora's Box, opgericht door Jim Steinman in 1989. Ellen Foley is getrouwd met de schrijver Doug Bernstein. Het paar woont in Manhattan.

Ellen Foley heeft een actieve carrière met optredens in diverse Broadway-shows, films en televisieprogramma's. Zo trad ze op Broadway onder andere op in shows als Me and My Girl en de revival van de musical Hair en Off-Broadway in Beehive. Ze speelde in eerste instantie de rol van de heks in Stephen Sondheims Into the Woods in het Old Globe Theater in San Diego, maar werd vervangen door Bernadette Peters voordat de show naar New York kwam. Nadat de show op Broadway kwam nam zij uiteindelijk de rol toch weer over.

Haar meest bekende rol op televisie is als de advocate Billie Young in het programma Night Court gedurende één seizoen. Hierna werd zij vervangen door Markie Post. Verder had zij rollen in Miloš Formans filmversie van de musical Hair uit 1979, en in de films Cocktail, Fatal Attraction en Married to the Mob.




» Reageer (0)
04-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dakloze Nederlander blijkt zoon van miljonair

Dakloze Nederlander blijkt zoon van miljonair



In Nederland heeft een 28-jarige zwerver ontdekt dat hij de zoon is van een miljonair, schrijft de Volkskrant. Jerry Winkler werd opgevoed door zijn moeder en een andere man, maar kreeg na de dood van zijn moeder zware aanvaringen met zijn stiefvader.

Hij liep op zijn veertiende weg van huis, en begon een lange tocht langs opvangtehuizen, internaten, gastgezinnen en daklozenpensions door heel Nederland. Hij raakte aan drank en drugs, dealde en zwierf over straat.

Jerry ging op zoek naar zijn biologische vader toen hij vernam dat zijn moeder een affaire had gehad in de periode dat hij werd verwerkt. Hij ontdekte zo dat zijn echte vader de in 1992 gestorven miljonair Alfred Winkler uit Bussum is, wat bevestigd werd door een DNA-test.

De man kan waarschijnlijk geen aanspraak maken op de erfenis van de miljonair, maar wordt nu wel onderhouden door de stichting waaraan zijn vader geld naliet. Die bekijkt of ze hem op weg kan helpen in het leven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eugénie Blanchard (114), oudste mens ter wereld, overleden

Eugénie Blanchard (114), oudste mens ter wereld, overleden


http://img522.imageshack.us/img522/5199/eugnieblanchard.jpg



Eugénie Blanchard, de oudste mens ter wereld, is op 114-jarige leeftijd overleden. Blanchard stierf in een ziekenhuis op Saint-Barthélémy, het eiland in de Franse Antillen waar ze op 16 februari 1896 ook werd geboren. Ze werkte jarenlang als non op Curaçao. De Française was sinds 4 mei 2010 officieel erkend als de oudste mens ter wereld, na het overlijden van de Japanse Kama Chinen enkele dagen voor haar 115de verjaardag. De Amerikaanse Eunice Sanborn is nu de oudste mens ter wereld. Ook zij werd deze zomer 114 jaar.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op vijf vrouwen liegt tegen vriendin over prijs kledingstuk

Een op vijf vrouwen liegt tegen vriendin over prijs kledingstuk





Een op de tien Britse vrouwen is beschaamd wanneer ze veel geld aan kledij uitgeeft, 20 procent van hen liegt zelfs over de prijs van een outfit.


56 procent van de dames zegt dat een kledingstuk minder kostte tegen vrienden, dat blijkt uit een enquête bij 1.121 vrouwen in het Verenigd Koninkrijk door MyVoucherCodes.co.uk. Ze wil liever het imago van een koopjesjager dan een snob genoemd te worden. 36 procent is trots op zichzelf wanneer ze een koopje vond. 67 procent liegt regelmatig over de prijs van kledij tegen haar partner.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!