NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


06-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elk gezin gooit jaarlijks 330 euro voedsel weg


Elk gezin gooit jaarlijks 330 euro voedsel wegElk Belgisch gezin werpt per jaar zomaar 330 euro aan voedsel. Dat is goed voor 60 kilo per jaar, of meer dan een kilo per week. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Uit een studie blijkt dat een tiende van het voedsel dat we in de supermarkt kopen, ongebruikt in de vuilbak verdwijnt. 
 
Belgen staan daarmee niet alleen. Op Europees niveau wordt elk jaar 3 miljoen ton brood weggegooid. Om dat cijfer bevattelijk te maken: dat is voldoende om heel Spanje (46,6 miljoen inwoners) een heel jaar te voorzien van pistolets en stokbroodjes. 
 
De cijfers komen er na het bericht dat medewerkers van Lidl ontslagen zijn toen ze pizza's die zouden worden weggegooid toch meenamen naar huis.

Overigens lijkt het erop dat we wel steeds minder voedsel weggooien. Uit een bevraging van Toppits uit 2008 bleek dat gezinnen maandelijks 8 kilo weggooiden. Nu is dat bijna de helft minder.
» Reageer (0)
05-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wekelijkse zonde mag met nieuw systeem Weight Watchers

Wekelijkse zonde mag met nieuw systeem Weight Watchers

WeightWatchers, 's werelds grootste dieetbedrijf, veranderde zijn succesvolle manier om af te vallen. Zo mag je je nu bijvoorbeeld vrijdagavond laten gaan met fastfood.


WeightWatchers zegt dat het bedrijf zijn werkwijze veranderde omdat een dieet realistisch moet zijn, wil je het volhouden. Daarom laat het nu toe dat je elke avond een glas wijn drinkt of af en toe zondigt met een afhaalmaaltijd. WeightWatchers werkt met een puntensysteem dat berekend wordt op basis van de hoeveelheid calorieën en verzadigde vetten een maaltijd of snacks bevatten. Afhankelijk van je grootte, leeftijd en geslacht moet je elke dag onder een bepaald aantal punten blijven om af te vallen.


Vanaf nu mag je met dit dieet zoveel fruit en groenten eten als je wil, deze zijn geen punten waard. De enige uitzondering zijn aardappelen en andere zetmeelhoudende groenten. Dit komt doordat het nieuwe systeem niet berekend is op de hoeveelheid calorieën maar op een combinatie van de hoeveelheid vet, proteïne, suiker en vezels en hoeveel energie het kost om het te kauwen en te verteren.


Een woordvoerder van WeightWatchers: "Bij het oude systeem was een banaan 1,5 punten, een caloriearme chocoladereep was evenveel waard. Dus als je jezelf wou verwennen zou je waarschijnlijk voor het laatste gekozen hebben. Maar nu kan je zoveel fruit eten als je wil. We proberen mensen aan te moedigen zo gezond als mogelijk te eten."


De tweede innovatie is dat mensen op dieet punten kunnen sparen als reserve die ze over de week kunnen uitspreiden, dit betekent dat je je een dag per week mag laten gaan, met bijvoorbeeld een vettige afhaalmaaltijd. Het bedrijf kreeg wel de kritiek dat ze diëters niet hard genoeg aanpakken. De woordvoerder: "Dat is helemaal niet het geval. Als je blijvend wil afvallen, moet je realistisch zijn. Je kunt je zelf niet opsluiten en alle dingen die je lekker vindt ontzeggen. Dat werkt niet, je mag jezelf af en toe verwennen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom minder douchen beter voor je is

Waarom minder douchen beter voor je is


http://img121.imageshack.us/img121/4028/douchen.jpgVeel mensen douchen haast elke dag, omdat ze denken dat dit hygiënisch is. Steeds meer Amerikanen stappen uit gezondheidsoverwegingen van deze gewoonte af. Ook worden  natuurlijke schoonheidsmiddeltjes steeds populairder.


Onze huidige cultuur van hygiëne, van dagelijks wassen, zeep en deodorant gebruiken, ontstond in de jaren '40. Er zijn volgens experts echter veel redenen om jezelf minder te reinigen en meer als jezelf te ruiken. "We moeten onszelf niet meer wassen zoals we dat deden toen we nog boeren waren", aldus auteur Katherine Ashenburg van 'The Dirt on Clean: An Unsanitized History'. "Sinds de opkomst van kantoorjobs en auto's was de nood om ons te wassen nog nooit zo klein, maar toch doen we het nu meer dan ooit."


Minder douchen is goed voor de natuurlijke oliën van je  huid en je bespaart er water mee. Door minder shampoo te gebruiken help je je droge lokken vocht vast te houden, het is beter voor je krullen. En bij mannen is het zelfs fashionable om er slordig bij te lopen. Onlangs ontdekten wetenschappers dat op je huid goede bacteriën leven die je niet zomaar mag wegwassen. Deze 'leiden namelijk je eigen huidcellen op' om eigen antibiotica aan te maken", aldus professor en dermatoloog Richard Gallo. "Deze doden slechte bacteriën." Te vaak douchen kan als laatste je huid droger maken en zelfs eczeem veroorzaken.


Toch is niet iedereen een fan van deze trend. Experts waarschuwen wel dat mensen die veel met vreemden in contact komen ze beter zeep gebruiken, zeker tijdens het griepseizoen om slechte bacteriën weg te wassen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer tieners bleken tanden met keukenmiddeltjes

Steeds meer tieners bleken tanden met keukenmiddeltjes


http://img835.imageshack.us/img835/7431/tandenpoetsen.jpgTienermeisjes die doe-het-zelfkits of keukenmiddeltjes gebruiken om hun tanden te bleken lopen risico op permanente tand- en tandvleesschade. Dat beweren tandartsen althans.


Tal van websites raden aan om je tanden te bleken je zeep, zout, bleekmiddel, soda-bicarbonaat en waterstofperoxide te gebruiken, deze bestanddelen kunnen echter de tanden aantasten en blijvende schade aan het tandvlees veroorzaken, waarschuwen experts. Hierdoor kunnen je tanden zelfs donkerder worden dan voor de behandeling. Deze doe-het-zelftechnieken worden steeds populairder als alternatief voor professionele behandelingen, zeker bij tienermeisjes omdat ze zich niet kunnen veroorloven. 


Professor Anthony Eder: "Steeds meer tieners maken zich zorgen over hun tanden, vooral wat de kleur betreft. Op het internet vind je tal van tips. Verschillende daarvan kunnen echter schade aanrichten aan gezonde tanden. Soda-bicarbonaat en zout haalt het glazuur van de tanden, waardoor ze bruiner en gevoeliger worden, zeker het gebruik van zure stoffen kan heel wat schade aanrichten."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jumping Brussel gaat ondanks diefstal 1.000 ton zand door

Jumping Brussel gaat ondanks diefstal 1.000 ton zand doorDe prestigieuze jumping van Brussel zal van 25 tot 28 november dan toch kunnen doorgaan ondanks een serieuze tegenslag. Deze week ontdekten de organisatoren immers dat er 1.000 ton zand, dat gebruikt wordt als ondergrond om de schokken van het paard na het springen te kunnen opvangen, gestolen is. "Maar we hebben al verscheidene mogelijke leveranciers voor dat speciale zand gevonden", verzekerde de organisator van het Brusselse evenement.


De waarde van het zand, dat opgeslagen lag in de buurt van de hallen 11 en 12 op de Heizel waar het evenement plaatsvindt, wordt geschat op 100.000 euro. De organisatoren hebben ondertussen een klacht ingediend en het onderzoek naar de diefstal is volop aan de gang. De verantwoordelijken van het Heizelcomplex dachten ten onrechte dat de organisatoren een tiental maanden geleden zelf het zand waren komen ophalen met een veertigtal opleggers.
 

"We zijn meteen beginnen zoeken naar een oplossing", verduidelijkte Christophe Ameeuw, die samen met de Braziliaan Nelson Pessoa de leiding heeft over de jumping van Brussel. "Zonder het speciale zand kan de jumping immers niet doorgaan. We hebben op dit moment al meerdere oplossingen om dit probleem aan te pakken. Er is een onderzoek aan de gang maar dat zal geenszins de wedstrijd belemmeren."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak in onderzoek naar vaccin tegen kanker

Doorbraak in onderzoek naar vaccin tegen kanker

Een vaccin zou een revolutionaire nieuwe behandeling tegen verschillende soorten kanker kunnen worden. Britse onderzoekers ontdekten namelijk een manier om het immuunsysteem te beschermen tegen een aanval van tumoren.  


Britse onderzoekers ontdekten hoe tumorcellen zich beschermen tegen het natuurlijke verdedigingssysteem van het lichaam. Het proteïne FAP (fibroblast activation protein alpha) stopt het immuunsysteem van het lichaam van de kwaadaardige kankercellen te bevechten. Kankercellen doen het lichaam 'denken' dat ze een blessure zijn. Hierdoor gaat het lichaam in plaats van de tumoren te vernietigen deze cellen voeden. Hierdoor kan er geen vaccin of andere behandelingen gemaakt worden die werken met het immuunsysteem van het lichaam. Nu ontdekten vorsers dus dat door FAP uit te schakelen, het lichaam zelf de tumoren aanvalt.


De onderzoekers testten deze theorie door muizen met longkanker op genetisch vlak te veranderen, zodat ze de productie van FAP konden uitschakelen. Nadat dit gebeurd was, bleek dat kankercellen stierven. Door dit proces af te zetten, geloven de vorsers dat het lichaam zichzelf kan genezen in geval deze ziekte.


Professor en immunoloog Douglas Fearon: "Dit is een belangrijke stap die de huidige kankerbehandelingen radicaal kan veranderen. De resultaten werpen nieuw licht op waarom het lichaam kankercellen niet vernietigt zoals het wel met andere ziekten doet. Het proteïne FAP staat in verband met veel kankers, waaronder borst-, darm- en longtumoren. Verder onderzoek moet wel nog uitwijzen of dit ook van toepassing is bij mensen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Organisatie wil terracotta leger Xi'an naar Ieper halen

Organisatie wil terracotta leger Xi'an naar Ieper halen


http://img441.imageshack.us/img441/6066/50021984.jpg


Het Ieperse managementbureau Envinyatar heeft verregaande plannen om van januari tot juli 2014 het terracotta leger van Xi'an tentoon te stellen in de West-Vlaamse stad. De onderhandelingen met de Chinese overheid zijn al ver gevorderd.


Het gaat om een privé-initiatief, gedragen door bedrijven, waarvoor reeds een jaar stille diplomatie met het land werd gevoerd. De organisatoren zijn nog op zoek naar de nodige financiering om het project te realiseren. Midden december moet de lijst met steunende bedrijven worden voorgesteld aan de Chinese ambassadeur.


In januari vertrekt er vervolgens een delegatie naar Peking en in april wordt er normaal gezien een intentieverklaring ondertekend, in het bijzijn van de burgemeester van Ieper en de gouverneur van West-Vlaanderen. In de tijd die daarop volgt zou enkel nog onderhandeld moeten worden over de procedures.


De 2.200 jaar oude kunstschat en UNESCO-Werelderfgoed werd pas in 1974 ontdekt. Van 1 oktober 2008 tot 31 maart 2009 kwamen er reeds beelden naar het Limburgse Maaseik. De vzw Expo Maaseik betaalde 2,2 miljoen euro om de krijgers van Xi'an naar België te halen, de tentoonstelling werd voor nog eens 54 miljoen euro verzekerd. De veertien originele terracotta soldaten en ruim tweehonderd (graf)vondsten trokken toen 190.000 bezoekers.


Concreet zou de Ieperse evenementenhal 'Egliseum' zestien tot achttien beelden tentoonstellen die het land nog nooit eerder hebben verlaten. De tentoonstelling zou samenvallen met de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog. Er worden duizenden bezoekers verwacht.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ellen Foley - We Belong To The Night

Ellen Foley - We Belong To The Night

Klik op de foto om haar te beluisteren


Ellen Foley (Saint Louis (Missouri), 5 juni 1951) is een Amerikaanse zangeres en actrice. Ze heeft als zangeres drie solo-albums gemaakt, maar is vooral bekend vanwege haar samenwerking met andere artiesten, van wie Meat Loaf waarschijnlijk de bekendste is.

Haar debuutalbum Nightout kwam uit in 1979, en is tevens haar bekendste album. Het bevat onder meer de hitsingle "What's the matter baby". Het album werd geproduceerd door Ian Hunter and Mick Ronson die er ook op meespeelden. Haar andere twee solo-albums waren getiteld "Spirit of St. Louis" uit 1981 en "Another Breath" uit 1983.

Haar doorbraak was al in 1977 gekomen met het zingen van het duet Paradise by the Dashboard Light met Meat Loaf dat op diens album "Bat out of Hell" staat. Ook maakte zij naam door haar medewerking aan het album Body and Soul van Joe Jackson. Verder is zij te horen op het album Sandinista! van The Clash in het nummer Hitsville UK. Alle vier de leden van The Clash werkten mee aan Foleys album The Spirit of St. Louis uit 1981.

In 1979 had ze een hit met "We Belong to the Night", te horen op haar eerste soloalbum "Nightout".

Later werkte Ellen Foley mee aan de band met de naam Pandora's Box, opgericht door Jim Steinman in 1989. Ellen Foley is getrouwd met de schrijver Doug Bernstein. Het paar woont in Manhattan.

Ellen Foley heeft een actieve carrière met optredens in diverse Broadway-shows, films en televisieprogramma's. Zo trad ze op Broadway onder andere op in shows als Me and My Girl en de revival van de musical Hair en Off-Broadway in Beehive. Ze speelde in eerste instantie de rol van de heks in Stephen Sondheims Into the Woods in het Old Globe Theater in San Diego, maar werd vervangen door Bernadette Peters voordat de show naar New York kwam. Nadat de show op Broadway kwam nam zij uiteindelijk de rol toch weer over.

Haar meest bekende rol op televisie is als de advocate Billie Young in het programma Night Court gedurende één seizoen. Hierna werd zij vervangen door Markie Post. Verder had zij rollen in Miloš Formans filmversie van de musical Hair uit 1979, en in de films Cocktail, Fatal Attraction en Married to the Mob.
» Reageer (0)
04-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dakloze Nederlander blijkt zoon van miljonair

Dakloze Nederlander blijkt zoon van miljonairIn Nederland heeft een 28-jarige zwerver ontdekt dat hij de zoon is van een miljonair, schrijft de Volkskrant. Jerry Winkler werd opgevoed door zijn moeder en een andere man, maar kreeg na de dood van zijn moeder zware aanvaringen met zijn stiefvader.

Hij liep op zijn veertiende weg van huis, en begon een lange tocht langs opvangtehuizen, internaten, gastgezinnen en daklozenpensions door heel Nederland. Hij raakte aan drank en drugs, dealde en zwierf over straat.

Jerry ging op zoek naar zijn biologische vader toen hij vernam dat zijn moeder een affaire had gehad in de periode dat hij werd verwerkt. Hij ontdekte zo dat zijn echte vader de in 1992 gestorven miljonair Alfred Winkler uit Bussum is, wat bevestigd werd door een DNA-test.

De man kan waarschijnlijk geen aanspraak maken op de erfenis van de miljonair, maar wordt nu wel onderhouden door de stichting waaraan zijn vader geld naliet. Die bekijkt of ze hem op weg kan helpen in het leven.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eugénie Blanchard (114), oudste mens ter wereld, overleden

Eugénie Blanchard (114), oudste mens ter wereld, overleden


http://img522.imageshack.us/img522/5199/eugnieblanchard.jpgEugénie Blanchard, de oudste mens ter wereld, is op 114-jarige leeftijd overleden. Blanchard stierf in een ziekenhuis op Saint-Barthélémy, het eiland in de Franse Antillen waar ze op 16 februari 1896 ook werd geboren. Ze werkte jarenlang als non op Curaçao. De Française was sinds 4 mei 2010 officieel erkend als de oudste mens ter wereld, na het overlijden van de Japanse Kama Chinen enkele dagen voor haar 115de verjaardag. De Amerikaanse Eunice Sanborn is nu de oudste mens ter wereld. Ook zij werd deze zomer 114 jaar.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op vijf vrouwen liegt tegen vriendin over prijs kledingstuk

Een op vijf vrouwen liegt tegen vriendin over prijs kledingstuk

Een op de tien Britse vrouwen is beschaamd wanneer ze veel geld aan kledij uitgeeft, 20 procent van hen liegt zelfs over de prijs van een outfit.


56 procent van de dames zegt dat een kledingstuk minder kostte tegen vrienden, dat blijkt uit een enquête bij 1.121 vrouwen in het Verenigd Koninkrijk door MyVoucherCodes.co.uk. Ze wil liever het imago van een koopjesjager dan een snob genoemd te worden. 36 procent is trots op zichzelf wanneer ze een koopje vond. 67 procent liegt regelmatig over de prijs van kledij tegen haar partner.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.90 procent haaien in oceanen uitgemoord jongste 20 jaar

90 procent haaien in oceanen uitgemoord jongste 20 jaar


http://img46.imageshack.us/img46/6651/haai.jpg


De mensheid is aan een recordtempo de haai aan het uitmoorden. De jongste twintig jaar is zeker de helft van alle kraakbeenvissen (chondrichthyes) in onze oceanen verdwenen. Van die groep, waarin ook roggen zitten, worden de 400 soorten haaien het hardst getroffen. Van de kleinere soorten haaien is 70 procent verdwenen, van de grotere, de soorten die we graag zien in documentaires of waar we voor naar aquaria trekken, zelfs 90 procent. Wetenschappers rekenden uit dat zelfs wanneer er vanaf morgen geen enkele haai meer wordt gedood, het minstens twee mensengeneraties zal duren voor het bestand hersteld is. Maar momenteel is de kans reëel dat voor onze kleinkinderen haaien iets uit het verleden zullen zijn.

Een studie in opdracht van de International Union for Conservation of Nature (IUCN), waaraan meer dan honderd marinebiologen en haaienexperts uit de hele wereld werkten, werpt een dramatisch licht op de toestand van één van de oudste wezens op onze planeet. De eerste haaien zwommen 420 miljoen jaar geleden in onze zeeën. Ze evolueerden 320 miljoen jaar lang tot wat ze nu al 100 miljoen jaar zijn. De mens, die in zijn intelligente vorm amper 200.000 jaar bestaat, is er dus in geslaagd om vooral de jongste 20 jaar de haai tot op het randje van uitsterven te brengen.

Haai doodt mens: 10-0
Het is niet echt een eerlijke strijd. De kans dat u door een haai gebeten wordt (niet eens gedood) terwijl u aan het zwemmen bent in de zee is 38 keer kleiner dan de kans dat u getroffen wordt door bliksem. Voor elke persoon die gebeten wordt door een haai (alweer, niet gedood) verdrinken er 3.306 bij het zwemmen in de zee.

Mens doodt haai:
100.000.000-0
Terwijl er gemiddeld jaarlijks tien mensen wereldwijd sterven door een haaienaanval, worden naar schatting jaarlijks 100 miljoen haaien gedood, waarvan ongeveer 73 procent specifiek voor de handel in haaienvinnen. Of: 8.330 haaien per uur, 138 per minuut, eentje om de 2,3 seconden. Die slachtpartij is een relatief jong fenomeen: ze kreeg een nieuwe élan toen een aantal Aziatische landen aan hun economische opmars begonnen. De vinnen brengen in Azië honderden dollars op. Haaienvinnensoep wordt gezien als statusverhogend, een wondermiddel voor alles, van kaalheid tot impotentie. Het mag op geen enkel trouwfeest van de nieuwe middenklasse in bijvoorbeeld China ontbreken.

Smaakloos en ongezond
Eigenlijk heeft de vin geen smaak, maar ze wordt geserveerd in combinatie met onder meer kip en ham. Chinezen geloven ondermeer dat haaien geen kanker kunnen krijgen (iets wat ondertussen is weerlegd) en wie dus veel haaienvinnen eet, krijgt geen kanker. Een fabeltje. Haaienvinnen bevatten grote hoeveelheden kwik en kunnen op lange termijn juist schadelijk voor onze gezondheid zijn. 

Hoe groter, hoe sneller dood
Ontvinnen is officieel verboden in Europa, maar er is een regeling waardoor je wel de vinnen aan boord mag afsnijden en het karkas en de vinnen in verschillende havens aan land mag brengen. Dat wordt eigenlijk niet gecontroleerd, dus die wet heeft ook geen tanden. Het gevolg is dat 35 procent van de haaien in de wateren in ons deel van de wereld op het punt staan definitief te verdwijnen. Voor de Amerikaanse kust is zowat de helft van de haaien verdwenen. Maar het ergst van al is het gesteld in de tropische wateren. Daar is 75 procent (en waarschijnlijk meer) van de totale haaienpopulatie verdwenen. het is overigens in die gebieden dat de meeste haaien leven.

De regel is doorgaans dat hoe groter de haai is, hoe harder ze getroffen wordt. Hamerhaaien zijn voor 80 procent uitgeroeid de jongste 20 jaar, tijgerhaaien zelfs met 90 procent. Haaien die migreren hebben dubbel prijs: ze kans dat ze gevangen worden is gewoon groter.

Schuld
Er zijn drie takken van de visserij verantwoordelijk voor die aanslag. De commerciële visserij die zich specifiek richt op het vangen van haaien voor hun vinnen is de belangrijkste. De schepen blijven soms wekenlang vissen in internationale wateren waarna ze naar huis terugkeren met vele tonnen aan haaienvinnen. Om ruimte uit te sparen voor de dure vinnen, worden die afgesneden terwijl de haaien nog in leven zijn. De "ontvinde" lichamen worden dan terug in zee geworpen waar de haaien een langzame en wrede dood sterven.

Bijvangst
De bijvangst bij de jacht op ondermeer tonijn en zwaardvis met longlines (drijvende vislijnen die tot 100 kilometer lang kunnen zijn en waaraan duizenden haken hangen) is de tweede boosdoener. Toen de haaienvin nog geen lucratief product was, werden de haaien meestal losgesneden waarna ze een kans van meer dan 80 procent hadden op overleven. Tegenwoordig worden ze echter gezien als een bonus voor de vissers, die ze snel van hun vinnen ontdoen, teruggooien en verminkt, levend een zeer langzame, pijnlijke dood tegemoet doen zinken.

Sport in de kraamkamers
Een derde, minder grootschalige maar uiterst destructieve praktijk is de illegale visserij in natuurparken met kleine bootjes die dicht bij de kust kunnen komen. En dus niet makkelijk vindbaar zijn voor de kustwacht. Desastreus want net in de gebieden die door de haaien als kraamkamers worden gebruikt.

Waarom haaien anders zijn
Haaien zijn extra gevoelig voor overbevissing. Zoals met alle grote roofdieren hebben ze een zeer geavanceerde manier van voortplanten. Hun levenscyclus lijkt meer op die van dolfijnen en walvissen dan op die van andere vissen. Dat houdt in dat ze er lang over doen om volwassen te worden (een walvishaai is pas na meer dan 15 jaar geslachtrijp) en ze weinig jongen voortbrengen (voor veel soorten slechts 1 tot 4 per jaar).

"Haaien zijn niet zoals andere vissen", zegt George Burgess, directeur bij het Florida Program for Shark Research. "Haaien leggen geen eitjes, ze zijn levendbarend. De wijfjes dragen de embryo's minstens 12, vaak 18 maanden. En het duurt bij de meeste soorten een jaar voor ze opnieuw kunnen dragen, bij veel van de grotere soorten is het een driejaarlijkse cyclus. Dat impliceert dat om een bestand te herstellen je niet over jaren maar over decennia spreekt."

"Ik ga dat niet zien, u ook niet, zelfs uw kinderen niet"
Voor de hamerhaai is die herstelperiode - mits maatregelen waar we nog heel ver vanaf staan - nu al zeker honderd jaar. "Ik ga dat niet zien, u ook niet, zelfs uw kinderen niet", zegt Burgess. "when these animals go down - they're down forever or for a very long time."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: je diepste geheimen bespreken op shrink party

Trend: je diepste geheimen bespreken op 'shrink party'

De 'shrink party' is de nieuwste trend in het Verenigd Koninkrijk. Dit is een zelfhulpfeestje waar vrouwen hun emotionele problemen bespreken bij een glas wijn, hapjes én een psycholoog. 


Volgens de organisatoren uit het Britse Manchester kan alles er besproken worden: relatieproblemen maar ook dagdagelijkse beslommeringen. Een voorwaarde is wel dat alle deelnemers vrouwen moeten zijn. Dit zou zijn omdat alleen zij dapper genoeg zijn om over al hun emoties te praten, hun hart te openen en hun diepste geheimen bloot te leggen. Hier moet je uiteraard een pak geld voor betalen.


Volgens sommigen echter is het probleem van dit soort feestjes dat het je verplicht te praten, terwijl dit tijdens een normale afspraak met vriendinnen vaak toch spontaan gebeurt. Tegenstanders zeggen dat het meer om roddelen, je verkneukelen met de problemen van anderen draait. Waardoor je echte leven haast herleid wordt tot een soap. Psychologe Deborah Tannen zegt dat praten als therapie op lange termijn niet werkt, dat het prietpraat is van de gezondheidsindustrie waarvan de prioriteit is geld te verdienen en niet patiënten te helpen. Daarnaast waarschuwen experts voor het zomaar onthullen van al je geheimen. Als ze namelijk sappig genoeg zijn, zullen ze als snel verspreid raken en zal er heel wat geroddeld worden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf werknemers Lidl ontslagen voor meenemen pizza's die weggegooid zouden worden

Vijf werknemers Lidl ontslagen voor meenemen pizza's die weggegooid zouden worden


http://img695.imageshack.us/img695/797/lidlo.jpgVijf personeelsleden van het Lidl-warenhuis in Libramont zijn deze week ontslagen wegens een zware fout, schrijft de krant l'Avenir vandaag. Ze namen in augustus producten mee die anders weggegooid zouden worden wegens een panne van de koelkasten. De personeelsleden hadden de toestemming van een verantwoordelijke gekregen om de producten mee naar huis te nemen.
 
"Een verantwoordelijke van de winkel had gezegd dat we ons mochten bedienen omdat de producten toch weggegooid zouden worden. Zelf heb ik twee pizza's meegenomen", aldus een personeelslid met tien jaar dienst.
 
Vorige week donderdag werd de vrouw voor 72 uur geschorst en werd ze verzocht om de winkel te verlaten en niet meer terug te komen. Dinsdag werd ze ontslagen wegens zware fout. De directie van Lidl geeft geen commentaar, aldus l'Avenir.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cyndi Lauper - Just Your Fool

Cyndi Lauper - Just Your Fool

Klik op de foto om haar te beluisteren


Cynthia Ann Stephanie Lauper (New York, 22 juni 1953) is een Amerikaans zangeres en actrice.

Cyndi Lauper werd in 1985 wereldberoemd met Girls just want to have fun.  Time After Time (1984), The Goonies 'R' Good Enough (1985) en True Colors (1986). Na jaren van weinig succes is haar nieuwe album, Memphis blues, een onverwachte hit in de VS.
» Reageer (0)
03-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een schone huid is vatbaarder voor infecties

Een schone huid is vatbaarder voor infecties


http://img4.imageshack.us/img4/4367/bad1p.jpgEen té schone huid maakt ons veel vatbaarder voor infecties. De reden is duidelijk: de triljoenen bacteriën op onze huid worden te vaak weggewassen, waardoor ze ons niet meer kunnen beschermen.


Het gekke is dat als deze bacteriën zich in onze huid zouden bevinden, ze ons net een infectie zouden geven. Maar zolang ze zich aan de oppervlakte bevinden, schakelen ze andere bacteriën die willen binnendringen uit.


Ook uitslag, blauwe plekken en oppervlakkige wonden herstellen niet meer zo snel als vroeger. De bacteriën schakelen verzachten namelijk de reactie van het immuunsysteem, die als natuurlijke reactie de huid rond de wonde doet opzwellen.


Dat de moderne mens eigenlijk té proper is, is geen nieuws. We wassen ons te vaak, met te veel zeep. De vloeren zijn te schoon, de lakens te steriel, onze dingen te proper. Het maakt dat allergieën en huidaandoeningen als eczema veel vaker voorkomen, omdat er niet genoeg antistoffen worden opgebouwd door blootstelling aan insecten en vuiligheid.


Een nieuwe Amerikaanse studie bevestigt dat nu nog maar eens in een publicatie in het vakblad Nature Medicine. "De bacteriën op onze huid zijn eigenlijk goed voor ons", besluit professor Richard Gallo. Wat dan het 'goede evenwicht' is, hoe vaak 'mogen' we ons wassen en de keukenvloer schrobben, blijft onduidelijk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar Mister Dakloos 2012

Op zoek naar Mister Dakloos 2012


© photo news


De inschrijvingen voor Mister Dakloos 2012, een misterverkiezing onder Belgische daklozen, zijn vandaag geopend. Dat maakte Mathilde Pelsers bekend, de organisatrice van het evenement. De laureaat wint een jaar gratis huur en gepersonaliseerde begeleiding.


De finaleronde vindt plaats in oktober 2011, maar wordt voorafgegaan door preselecties en een verkiezingsparcours. In 2010 was er al een gelijkaardige missverkiezing, maar omdat de organisatie vaststelde dat er ook mannelijke aanvragen binnenkwamen, volgt deze keer een misterverkiezing. Om beter te kunnen begeleiden, vindt het project ook maar om de twee jaar plaats.

Het doel van het project is dubbel: naast sensibilisatie is het ook een sociaal project, waarbij reïntegratie in de maatschappij vooropstaat. Wie wil deelnemen, moet achttien jaar zijn en Belg. Meer info op gratis nummer 0800/555.02 of website www.sbprojects.be.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adembenemend noorderlicht valt over IJsland

Adembenemend noorderlicht valt over IJsland


http://img269.imageshack.us/img269/9528/noorderlicht.jpg
Foto Kristján Unnar Kristjansson


Amateurfotograaf Kristján Unnar Kristjansson is een specialist in het fotograferen van het spectaculaire noorderlicht. En dat zie je! Geniet mee van dit adembenemdende lichtspel boven IJsland.


Het noorderlicht of aurora borealis - genoemd naar de Romeinse godin Aurora (dageraad) en het Griekse woord 'boreas' (wind) - is vooral zichtbaar in de poolgebieden en wordt meestal 's nachts waargenomen. Het kleurt de noordelijke horizon groenachtig of met een rode gloed.


Kristján Unnar Kristjansson maakte de voorbije negen jaar het zo prachtig mogelijk vastleggen van het noorderlicht tot zijn missie. De 31-jarige fotograaf zegt dat hij vaak op zoek gaat naar afgelegen plekken waar er geen lichtpollutie is om het beste shot te verkrijgen. Dat betekent dat hij soms 10 tot 15.000 kilometer moet omrijden voor het perfecte plaatje. Maar dat loont dan ook de moeite.


"De ervaring valt met geen woorden te beschrijven", zegt hij in de Telegraph. "Ook al heb ik het nu al vaak gezien, ik ben nog altijd helemaal van mijn melk als het verschijnt." Technisch gezien is het ook geen makkelijke karwei en er is, volgens Kristjansson, ook veel geluk mee gemoeid. "Maar geen enkel ander natuurfenomeen kan hieraan tippen. Ik raad iedereen aaan om IJsland, Noorwegen, Groenland of Alaska te bezoeken, alleen al voor het noorderlicht."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijzinnigen willen ook euthanasie voor jongeren

Vrijzinnigen willen ook euthanasie voor jongerenDe Humanistische-Vrijzinnige Vereniging (HVV) vraagt dat het recht op euthanasie wordt uitgebreid naar dementerenden en minderjarigen. Daarnaast willen ze dat hulp bij zelfdoding ingeschreven wordt in de euthanasiewet en moet er een doorverwijsplicht komen voor artsen die een verzoek tot euthanasie weigeren. In Antwerpen zetten ze vanavond hun eis kracht bij tijdens een film- en debatavond en de start van een nationale petitie.


"Sinds 2002 heeft België een euthanasiewet, die euthanasie mogelijk maakt bij ondraaglijk lichamelijk en geestelijk lijden dat veroorzaakt wordt door een onomkeerbare ziekte of ongeval", zegt Jancinta De Roeck, directeur HVV. "Een voorafgaandelijke wilsverklaring geeft de mogelijkheid om euthanasie te vragen indien je zelf je wil niet meer kan uiten. Helaas is deze vorm van niet meer bewust zijn door de wet beperkt tot een onomkeerbare coma.
 

Dementie, Alzheimer en onomkeerbare hersenaandoeningen vallen dus buiten de wet. Ook minderjarigen kunnen niet om euthanasie vragen. "Via een petitie willen we er bij alle federale politici op aandringen dat de euthanasiewet tijdens de volgende legislatuur uitgebreid en verfijnd wordt."
 

Daarnaast vindt HVV de tijdslimiet van vijf jaar op de wilsverklaring overbodig. "De wilsverklaring is ten allen tijde herroepbaar. Door die limiet werk je vergetelheid om ze te verlengen alleen maar in de hand. Tot slot vragen we dat er strenger wordt toegezien dat ziekenhuizen, die met overheidsgeld werken, de toepassing van de euthanasiewet niet in de weg staan", besluit De Roeck.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mailen naar dode is het nieuwe rouwen

"Mailen naar dode is het nieuwe rouwen"

Mailen naar een dierbare overledene is een nieuwe vorm van rouwen, net als het oprichten van een speciale webpagina. Steeds vaker staat in overlijdensadvertenties ook een webadres vermeld, waarop belangstellenden nog iets tegen de dode kunnen zeggen en waar ze hun condoleance kunnen achterlaten.

"Het is een moderne vorm van voorouderverering", zegt antropoloog Eric Venbrux, wetenschappelijk directeur van het Centrum voor Thanatologie van de Radboud Universiteit in het Nederlandse Nijmegen. Volgens Venbrux raakt een interactieve vorm van gedenken steeds meer in de mode.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!