NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


04-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dakloze Nederlander blijkt zoon van miljonair

Dakloze Nederlander blijkt zoon van miljonairIn Nederland heeft een 28-jarige zwerver ontdekt dat hij de zoon is van een miljonair, schrijft de Volkskrant. Jerry Winkler werd opgevoed door zijn moeder en een andere man, maar kreeg na de dood van zijn moeder zware aanvaringen met zijn stiefvader.

Hij liep op zijn veertiende weg van huis, en begon een lange tocht langs opvangtehuizen, internaten, gastgezinnen en daklozenpensions door heel Nederland. Hij raakte aan drank en drugs, dealde en zwierf over straat.

Jerry ging op zoek naar zijn biologische vader toen hij vernam dat zijn moeder een affaire had gehad in de periode dat hij werd verwerkt. Hij ontdekte zo dat zijn echte vader de in 1992 gestorven miljonair Alfred Winkler uit Bussum is, wat bevestigd werd door een DNA-test.

De man kan waarschijnlijk geen aanspraak maken op de erfenis van de miljonair, maar wordt nu wel onderhouden door de stichting waaraan zijn vader geld naliet. Die bekijkt of ze hem op weg kan helpen in het leven.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eugénie Blanchard (114), oudste mens ter wereld, overleden

Eugénie Blanchard (114), oudste mens ter wereld, overleden


http://img522.imageshack.us/img522/5199/eugnieblanchard.jpgEugénie Blanchard, de oudste mens ter wereld, is op 114-jarige leeftijd overleden. Blanchard stierf in een ziekenhuis op Saint-Barthélémy, het eiland in de Franse Antillen waar ze op 16 februari 1896 ook werd geboren. Ze werkte jarenlang als non op Curaçao. De Française was sinds 4 mei 2010 officieel erkend als de oudste mens ter wereld, na het overlijden van de Japanse Kama Chinen enkele dagen voor haar 115de verjaardag. De Amerikaanse Eunice Sanborn is nu de oudste mens ter wereld. Ook zij werd deze zomer 114 jaar.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op vijf vrouwen liegt tegen vriendin over prijs kledingstuk

Een op vijf vrouwen liegt tegen vriendin over prijs kledingstuk

Een op de tien Britse vrouwen is beschaamd wanneer ze veel geld aan kledij uitgeeft, 20 procent van hen liegt zelfs over de prijs van een outfit.


56 procent van de dames zegt dat een kledingstuk minder kostte tegen vrienden, dat blijkt uit een enquête bij 1.121 vrouwen in het Verenigd Koninkrijk door MyVoucherCodes.co.uk. Ze wil liever het imago van een koopjesjager dan een snob genoemd te worden. 36 procent is trots op zichzelf wanneer ze een koopje vond. 67 procent liegt regelmatig over de prijs van kledij tegen haar partner.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.90 procent haaien in oceanen uitgemoord jongste 20 jaar

90 procent haaien in oceanen uitgemoord jongste 20 jaar


http://img46.imageshack.us/img46/6651/haai.jpg


De mensheid is aan een recordtempo de haai aan het uitmoorden. De jongste twintig jaar is zeker de helft van alle kraakbeenvissen (chondrichthyes) in onze oceanen verdwenen. Van die groep, waarin ook roggen zitten, worden de 400 soorten haaien het hardst getroffen. Van de kleinere soorten haaien is 70 procent verdwenen, van de grotere, de soorten die we graag zien in documentaires of waar we voor naar aquaria trekken, zelfs 90 procent. Wetenschappers rekenden uit dat zelfs wanneer er vanaf morgen geen enkele haai meer wordt gedood, het minstens twee mensengeneraties zal duren voor het bestand hersteld is. Maar momenteel is de kans reëel dat voor onze kleinkinderen haaien iets uit het verleden zullen zijn.

Een studie in opdracht van de International Union for Conservation of Nature (IUCN), waaraan meer dan honderd marinebiologen en haaienexperts uit de hele wereld werkten, werpt een dramatisch licht op de toestand van één van de oudste wezens op onze planeet. De eerste haaien zwommen 420 miljoen jaar geleden in onze zeeën. Ze evolueerden 320 miljoen jaar lang tot wat ze nu al 100 miljoen jaar zijn. De mens, die in zijn intelligente vorm amper 200.000 jaar bestaat, is er dus in geslaagd om vooral de jongste 20 jaar de haai tot op het randje van uitsterven te brengen.

Haai doodt mens: 10-0
Het is niet echt een eerlijke strijd. De kans dat u door een haai gebeten wordt (niet eens gedood) terwijl u aan het zwemmen bent in de zee is 38 keer kleiner dan de kans dat u getroffen wordt door bliksem. Voor elke persoon die gebeten wordt door een haai (alweer, niet gedood) verdrinken er 3.306 bij het zwemmen in de zee.

Mens doodt haai:
100.000.000-0
Terwijl er gemiddeld jaarlijks tien mensen wereldwijd sterven door een haaienaanval, worden naar schatting jaarlijks 100 miljoen haaien gedood, waarvan ongeveer 73 procent specifiek voor de handel in haaienvinnen. Of: 8.330 haaien per uur, 138 per minuut, eentje om de 2,3 seconden. Die slachtpartij is een relatief jong fenomeen: ze kreeg een nieuwe élan toen een aantal Aziatische landen aan hun economische opmars begonnen. De vinnen brengen in Azië honderden dollars op. Haaienvinnensoep wordt gezien als statusverhogend, een wondermiddel voor alles, van kaalheid tot impotentie. Het mag op geen enkel trouwfeest van de nieuwe middenklasse in bijvoorbeeld China ontbreken.

Smaakloos en ongezond
Eigenlijk heeft de vin geen smaak, maar ze wordt geserveerd in combinatie met onder meer kip en ham. Chinezen geloven ondermeer dat haaien geen kanker kunnen krijgen (iets wat ondertussen is weerlegd) en wie dus veel haaienvinnen eet, krijgt geen kanker. Een fabeltje. Haaienvinnen bevatten grote hoeveelheden kwik en kunnen op lange termijn juist schadelijk voor onze gezondheid zijn. 

Hoe groter, hoe sneller dood
Ontvinnen is officieel verboden in Europa, maar er is een regeling waardoor je wel de vinnen aan boord mag afsnijden en het karkas en de vinnen in verschillende havens aan land mag brengen. Dat wordt eigenlijk niet gecontroleerd, dus die wet heeft ook geen tanden. Het gevolg is dat 35 procent van de haaien in de wateren in ons deel van de wereld op het punt staan definitief te verdwijnen. Voor de Amerikaanse kust is zowat de helft van de haaien verdwenen. Maar het ergst van al is het gesteld in de tropische wateren. Daar is 75 procent (en waarschijnlijk meer) van de totale haaienpopulatie verdwenen. het is overigens in die gebieden dat de meeste haaien leven.

De regel is doorgaans dat hoe groter de haai is, hoe harder ze getroffen wordt. Hamerhaaien zijn voor 80 procent uitgeroeid de jongste 20 jaar, tijgerhaaien zelfs met 90 procent. Haaien die migreren hebben dubbel prijs: ze kans dat ze gevangen worden is gewoon groter.

Schuld
Er zijn drie takken van de visserij verantwoordelijk voor die aanslag. De commerciële visserij die zich specifiek richt op het vangen van haaien voor hun vinnen is de belangrijkste. De schepen blijven soms wekenlang vissen in internationale wateren waarna ze naar huis terugkeren met vele tonnen aan haaienvinnen. Om ruimte uit te sparen voor de dure vinnen, worden die afgesneden terwijl de haaien nog in leven zijn. De "ontvinde" lichamen worden dan terug in zee geworpen waar de haaien een langzame en wrede dood sterven.

Bijvangst
De bijvangst bij de jacht op ondermeer tonijn en zwaardvis met longlines (drijvende vislijnen die tot 100 kilometer lang kunnen zijn en waaraan duizenden haken hangen) is de tweede boosdoener. Toen de haaienvin nog geen lucratief product was, werden de haaien meestal losgesneden waarna ze een kans van meer dan 80 procent hadden op overleven. Tegenwoordig worden ze echter gezien als een bonus voor de vissers, die ze snel van hun vinnen ontdoen, teruggooien en verminkt, levend een zeer langzame, pijnlijke dood tegemoet doen zinken.

Sport in de kraamkamers
Een derde, minder grootschalige maar uiterst destructieve praktijk is de illegale visserij in natuurparken met kleine bootjes die dicht bij de kust kunnen komen. En dus niet makkelijk vindbaar zijn voor de kustwacht. Desastreus want net in de gebieden die door de haaien als kraamkamers worden gebruikt.

Waarom haaien anders zijn
Haaien zijn extra gevoelig voor overbevissing. Zoals met alle grote roofdieren hebben ze een zeer geavanceerde manier van voortplanten. Hun levenscyclus lijkt meer op die van dolfijnen en walvissen dan op die van andere vissen. Dat houdt in dat ze er lang over doen om volwassen te worden (een walvishaai is pas na meer dan 15 jaar geslachtrijp) en ze weinig jongen voortbrengen (voor veel soorten slechts 1 tot 4 per jaar).

"Haaien zijn niet zoals andere vissen", zegt George Burgess, directeur bij het Florida Program for Shark Research. "Haaien leggen geen eitjes, ze zijn levendbarend. De wijfjes dragen de embryo's minstens 12, vaak 18 maanden. En het duurt bij de meeste soorten een jaar voor ze opnieuw kunnen dragen, bij veel van de grotere soorten is het een driejaarlijkse cyclus. Dat impliceert dat om een bestand te herstellen je niet over jaren maar over decennia spreekt."

"Ik ga dat niet zien, u ook niet, zelfs uw kinderen niet"
Voor de hamerhaai is die herstelperiode - mits maatregelen waar we nog heel ver vanaf staan - nu al zeker honderd jaar. "Ik ga dat niet zien, u ook niet, zelfs uw kinderen niet", zegt Burgess. "when these animals go down - they're down forever or for a very long time."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: je diepste geheimen bespreken op shrink party

Trend: je diepste geheimen bespreken op 'shrink party'

De 'shrink party' is de nieuwste trend in het Verenigd Koninkrijk. Dit is een zelfhulpfeestje waar vrouwen hun emotionele problemen bespreken bij een glas wijn, hapjes én een psycholoog. 


Volgens de organisatoren uit het Britse Manchester kan alles er besproken worden: relatieproblemen maar ook dagdagelijkse beslommeringen. Een voorwaarde is wel dat alle deelnemers vrouwen moeten zijn. Dit zou zijn omdat alleen zij dapper genoeg zijn om over al hun emoties te praten, hun hart te openen en hun diepste geheimen bloot te leggen. Hier moet je uiteraard een pak geld voor betalen.


Volgens sommigen echter is het probleem van dit soort feestjes dat het je verplicht te praten, terwijl dit tijdens een normale afspraak met vriendinnen vaak toch spontaan gebeurt. Tegenstanders zeggen dat het meer om roddelen, je verkneukelen met de problemen van anderen draait. Waardoor je echte leven haast herleid wordt tot een soap. Psychologe Deborah Tannen zegt dat praten als therapie op lange termijn niet werkt, dat het prietpraat is van de gezondheidsindustrie waarvan de prioriteit is geld te verdienen en niet patiënten te helpen. Daarnaast waarschuwen experts voor het zomaar onthullen van al je geheimen. Als ze namelijk sappig genoeg zijn, zullen ze als snel verspreid raken en zal er heel wat geroddeld worden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf werknemers Lidl ontslagen voor meenemen pizza's die weggegooid zouden worden

Vijf werknemers Lidl ontslagen voor meenemen pizza's die weggegooid zouden worden


http://img695.imageshack.us/img695/797/lidlo.jpgVijf personeelsleden van het Lidl-warenhuis in Libramont zijn deze week ontslagen wegens een zware fout, schrijft de krant l'Avenir vandaag. Ze namen in augustus producten mee die anders weggegooid zouden worden wegens een panne van de koelkasten. De personeelsleden hadden de toestemming van een verantwoordelijke gekregen om de producten mee naar huis te nemen.
 
"Een verantwoordelijke van de winkel had gezegd dat we ons mochten bedienen omdat de producten toch weggegooid zouden worden. Zelf heb ik twee pizza's meegenomen", aldus een personeelslid met tien jaar dienst.
 
Vorige week donderdag werd de vrouw voor 72 uur geschorst en werd ze verzocht om de winkel te verlaten en niet meer terug te komen. Dinsdag werd ze ontslagen wegens zware fout. De directie van Lidl geeft geen commentaar, aldus l'Avenir.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cyndi Lauper - Just Your Fool

Cyndi Lauper - Just Your Fool

Klik op de foto om haar te beluisteren


Cynthia Ann Stephanie Lauper (New York, 22 juni 1953) is een Amerikaans zangeres en actrice.

Cyndi Lauper werd in 1985 wereldberoemd met Girls just want to have fun.  Time After Time (1984), The Goonies 'R' Good Enough (1985) en True Colors (1986). Na jaren van weinig succes is haar nieuwe album, Memphis blues, een onverwachte hit in de VS.
» Reageer (0)
03-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een schone huid is vatbaarder voor infecties

Een schone huid is vatbaarder voor infecties


http://img4.imageshack.us/img4/4367/bad1p.jpgEen té schone huid maakt ons veel vatbaarder voor infecties. De reden is duidelijk: de triljoenen bacteriën op onze huid worden te vaak weggewassen, waardoor ze ons niet meer kunnen beschermen.


Het gekke is dat als deze bacteriën zich in onze huid zouden bevinden, ze ons net een infectie zouden geven. Maar zolang ze zich aan de oppervlakte bevinden, schakelen ze andere bacteriën die willen binnendringen uit.


Ook uitslag, blauwe plekken en oppervlakkige wonden herstellen niet meer zo snel als vroeger. De bacteriën schakelen verzachten namelijk de reactie van het immuunsysteem, die als natuurlijke reactie de huid rond de wonde doet opzwellen.


Dat de moderne mens eigenlijk té proper is, is geen nieuws. We wassen ons te vaak, met te veel zeep. De vloeren zijn te schoon, de lakens te steriel, onze dingen te proper. Het maakt dat allergieën en huidaandoeningen als eczema veel vaker voorkomen, omdat er niet genoeg antistoffen worden opgebouwd door blootstelling aan insecten en vuiligheid.


Een nieuwe Amerikaanse studie bevestigt dat nu nog maar eens in een publicatie in het vakblad Nature Medicine. "De bacteriën op onze huid zijn eigenlijk goed voor ons", besluit professor Richard Gallo. Wat dan het 'goede evenwicht' is, hoe vaak 'mogen' we ons wassen en de keukenvloer schrobben, blijft onduidelijk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar Mister Dakloos 2012

Op zoek naar Mister Dakloos 2012


© photo news


De inschrijvingen voor Mister Dakloos 2012, een misterverkiezing onder Belgische daklozen, zijn vandaag geopend. Dat maakte Mathilde Pelsers bekend, de organisatrice van het evenement. De laureaat wint een jaar gratis huur en gepersonaliseerde begeleiding.


De finaleronde vindt plaats in oktober 2011, maar wordt voorafgegaan door preselecties en een verkiezingsparcours. In 2010 was er al een gelijkaardige missverkiezing, maar omdat de organisatie vaststelde dat er ook mannelijke aanvragen binnenkwamen, volgt deze keer een misterverkiezing. Om beter te kunnen begeleiden, vindt het project ook maar om de twee jaar plaats.

Het doel van het project is dubbel: naast sensibilisatie is het ook een sociaal project, waarbij reïntegratie in de maatschappij vooropstaat. Wie wil deelnemen, moet achttien jaar zijn en Belg. Meer info op gratis nummer 0800/555.02 of website www.sbprojects.be.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adembenemend noorderlicht valt over IJsland

Adembenemend noorderlicht valt over IJsland


http://img269.imageshack.us/img269/9528/noorderlicht.jpg
Foto Kristján Unnar Kristjansson


Amateurfotograaf Kristján Unnar Kristjansson is een specialist in het fotograferen van het spectaculaire noorderlicht. En dat zie je! Geniet mee van dit adembenemdende lichtspel boven IJsland.


Het noorderlicht of aurora borealis - genoemd naar de Romeinse godin Aurora (dageraad) en het Griekse woord 'boreas' (wind) - is vooral zichtbaar in de poolgebieden en wordt meestal 's nachts waargenomen. Het kleurt de noordelijke horizon groenachtig of met een rode gloed.


Kristján Unnar Kristjansson maakte de voorbije negen jaar het zo prachtig mogelijk vastleggen van het noorderlicht tot zijn missie. De 31-jarige fotograaf zegt dat hij vaak op zoek gaat naar afgelegen plekken waar er geen lichtpollutie is om het beste shot te verkrijgen. Dat betekent dat hij soms 10 tot 15.000 kilometer moet omrijden voor het perfecte plaatje. Maar dat loont dan ook de moeite.


"De ervaring valt met geen woorden te beschrijven", zegt hij in de Telegraph. "Ook al heb ik het nu al vaak gezien, ik ben nog altijd helemaal van mijn melk als het verschijnt." Technisch gezien is het ook geen makkelijke karwei en er is, volgens Kristjansson, ook veel geluk mee gemoeid. "Maar geen enkel ander natuurfenomeen kan hieraan tippen. Ik raad iedereen aaan om IJsland, Noorwegen, Groenland of Alaska te bezoeken, alleen al voor het noorderlicht."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijzinnigen willen ook euthanasie voor jongeren

Vrijzinnigen willen ook euthanasie voor jongerenDe Humanistische-Vrijzinnige Vereniging (HVV) vraagt dat het recht op euthanasie wordt uitgebreid naar dementerenden en minderjarigen. Daarnaast willen ze dat hulp bij zelfdoding ingeschreven wordt in de euthanasiewet en moet er een doorverwijsplicht komen voor artsen die een verzoek tot euthanasie weigeren. In Antwerpen zetten ze vanavond hun eis kracht bij tijdens een film- en debatavond en de start van een nationale petitie.


"Sinds 2002 heeft België een euthanasiewet, die euthanasie mogelijk maakt bij ondraaglijk lichamelijk en geestelijk lijden dat veroorzaakt wordt door een onomkeerbare ziekte of ongeval", zegt Jancinta De Roeck, directeur HVV. "Een voorafgaandelijke wilsverklaring geeft de mogelijkheid om euthanasie te vragen indien je zelf je wil niet meer kan uiten. Helaas is deze vorm van niet meer bewust zijn door de wet beperkt tot een onomkeerbare coma.
 

Dementie, Alzheimer en onomkeerbare hersenaandoeningen vallen dus buiten de wet. Ook minderjarigen kunnen niet om euthanasie vragen. "Via een petitie willen we er bij alle federale politici op aandringen dat de euthanasiewet tijdens de volgende legislatuur uitgebreid en verfijnd wordt."
 

Daarnaast vindt HVV de tijdslimiet van vijf jaar op de wilsverklaring overbodig. "De wilsverklaring is ten allen tijde herroepbaar. Door die limiet werk je vergetelheid om ze te verlengen alleen maar in de hand. Tot slot vragen we dat er strenger wordt toegezien dat ziekenhuizen, die met overheidsgeld werken, de toepassing van de euthanasiewet niet in de weg staan", besluit De Roeck.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mailen naar dode is het nieuwe rouwen

"Mailen naar dode is het nieuwe rouwen"

Mailen naar een dierbare overledene is een nieuwe vorm van rouwen, net als het oprichten van een speciale webpagina. Steeds vaker staat in overlijdensadvertenties ook een webadres vermeld, waarop belangstellenden nog iets tegen de dode kunnen zeggen en waar ze hun condoleance kunnen achterlaten.

"Het is een moderne vorm van voorouderverering", zegt antropoloog Eric Venbrux, wetenschappelijk directeur van het Centrum voor Thanatologie van de Radboud Universiteit in het Nederlandse Nijmegen. Volgens Venbrux raakt een interactieve vorm van gedenken steeds meer in de mode.
» Reageer (0)
02-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote beslissing voor de boeg? Slaap er eens over

Grote beslissing voor de boeg? Slaap er eens over


http://img180.imageshack.us/img180/7624/slapen8.jpg


Het advies om er een nachtje over te slapen als je voor een moeilijke of grote beslissing staat, blijkt niet uit de lucht gegrepen. Je hersenen afleiden van het probleem of de keuze is om bij de juiste beslissing uit te komen. De hersenen zouden dit proces onbewust sturen.


Dat concluceert de Nederlander Maarten Bos uit zin doctoraatsonderzoek aan de Radboud Universiteit Nijmegen.


Bos liet een twee groep studenten kiezen uit vier (denkbeeldige) auto's, die elk 12 specifieke kenmerken hadden. Slecht twee van de auto's waren zuinig en lagen goed op de weg. De studenten kregen de tijd om over elke auto te lezen. Een groep werd gevraagd om onmiddellijk een beslissing te nemen, de andere groep werd een vijftal minuutjes afgeleid voor ze om een keuze werd gevraagd.


Over het algemeen maakte de tweede groep betere beslissingen dan de eerste. De verklaring zou zijn dat hun hersenen voldoende tijd hadden gekregen om alle voor- en nadelen af te wegen, waardoor ze een meer gegronde keuze konden maken. "Onze respondenten sliepen niet letterlijk voor ze een beslissing maakten, maar het nut van een mentale rustperiode is duidelijk. Je krijgt gewoon de tijd om de hoofd- en de bijzaken te scheiden", concludeert Bos.
 

Interessant detail: beslissingen neem je ook beter met een volle dan met een lege maag.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikste Britse tiener komt jaar na dieetkuur 100 kilo bij

Dikste Britse tiener komt jaar na dieetkuur 100 kilo bij


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/2/13/12/media_xl_3928917.jpg?20101102180201


Een Brits meisje heeft na een jaar haar titel van dikste Britse tiener heroverd. Georgia Davis leverde vorig jaar een opvallende prestatie door op een Amerikaans dieetkamp bijna de helft van haar gewicht te verliezen. Een jaar later is ze echter opnieuw honderd kilo bijgekomen.


Ongeveer honderd kilo was tiener Georgia Davis vorig jaar afgevallen. Op 17-jarige leeftijd heeft ze haar kroon van dikste Britse tiener helaas weer stevig in handen. In zestien maanden tijd kwam ze die volledige honderd kilo weer vlot bij. Ze weegt nu 215 kilo. Dat is zelfs een paar kilo meer dan toen ze aan haar dieetkuur in de Wellspring Academy van North Carolina begon.


Na haar enorme gewichtverlies herviel Davis al snel weer in haar oude gewoonten. Ze begon op jonge leeftijd overdadig te eten na de dood van haar vader. "Ik eet om me beter te voelen en daarna voel ik me slecht en eet ik nog meer", legt ze uit in de Daily Mail. In augustus 2008 vertelde de dokter haar dat ze dringend ruim 120 kilo moest vermageren of ze zou door haar overgewicht sterven.


In de VS werd Davis door psychologen en trainers gevolgd. Dagelijks moest ze 10.000 stappen afleggen en zo slaagde ze erin te vermageren. Na haar kuur woog ze nog 114 kilo en was ze verlost van haar diabetes. In de zomer van vorig jaar keerde ze naar Groot-Brittannië terug om voor haar zieke moeder te zorgen. Ze was toen heel optimistisch over haar toekomst en beloofde zelfs op eigen houtje nog eens ruim 40 kilo te vermageren.


Het liep echter helemaal mis voor Georgia. Artsen winden er geen doekjes om. Op haar 'magerste' punt had ze een levensverwachting van ongeveer 80 jaar. Op dit ogenblik zou de tiener nog voor haar twintigste sterven. Georgia vraagt om professionele hulp en zegt dat haar eetverslaving vergelijkbaar is met een verslaving aan drugs of alcohol. "Ik weet dat ik me opnieuw dood aan het eten ben, maar ik kan er momenteel gewoon niets aan doen", zegt ze.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flamingo gebruikt make-up om mooie roze kleur te krijgen

Flamingo gebruikt make-up om mooie roze kleur te krijgenEen flamingo heeft ook cosmetische producten nodig om er goed uit te zien. Met speciale pigmenten onderhouden ze de roze kleur van hun veren.

De flamingo beschikt over speciale klieren die pigmenten aanmaken. Die smeren ze over hun veren in, waardoor ze roos blijven. Wetenschappers ontdekten dit schoonheidsproduct bij flamingo's in het zuiden van Spanje, meldt BBC. De pigmenten zitten in een soort olie die de flamingo met klieren afscheidt. Daarop smeren ze het goedje over hun volledige lichaam in.

De flamingo's gebruiken de pigmenten op het ogenblik dat ze er op hun best willen uitzien. Het vraagt immers tijd en energie om de pigmenten aan te maken en dus kunnen we veronderstellen dat een kleurrijke flamingo een gezond dier is. Zonder deze make-up zou de kleur van een flamingo al na enkele dagen verbleken.

Vooral vrouwtjes zijn veel met hun uiterlijk bezig. Mannetjes associëren de kleur immers met de kwaliteit van hun partner. Met een roze flamingo hebben ze dus meer kans op jongen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kussende Spaanse homo's plannen 'flashmob' voor paus

Kussende Spaanse homo's plannen 'flashmob' voor pausHomoactivisten hebben plannen voor een opvallend protest wanneer paus Benedictus XVI komend weekend Barcelona bezoekt. In een zogenaamde 'flashmob' willen ze zoveel mogelijk kussende homo's en lesbiennes verzamelen om de ogen van de religieuze leider open te trekken.

De kusmanifestatie moet plaatsvinden als de paus arriveert bij de Sagrada Familia in Barcelona, tijdens zijn tweedaags bezoek aan de Spaanse stad komende zaterdag en zondag. Volgens de organisatie zal de actie 'enkele honderden' deelnemers lokken die simultaan aan het tongzoenen zullen slaan.

De actie, die opgezet werd uit protest tegen de intolerante houding van de Kerk tegenover andersgeaarden, zal hooguit enkele minuten duren. Bedoeling is dat de deelnemers vervolgens weer vertrekken alsof er niks gebeurd is, en een wellicht verbouwereerde Benedictus XVI achterlaten.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verscheurende keuze van babyzeehond: zwemmen of bij mama blijven?

Verscheurende keuze van babyzeehond: zwemmen of bij mama blijven?


http://img408.imageshack.us/img408/2766/zeehond.jpg


De dierenwereld kan soms hard zijn, zelfs voor jonge zeehondjes. Zo moeten de dieren kort na hun geboorte al een verscheurende keuze maken: aan land blijven en dikker worden of in zee duiken en leren zwemmen. Voor de zeehondjes een dilemma op leven en dood.


Babyzeehonden lijken een zorgeloos leven te lijden: onder moeders schoot in een zeebriesje naar de golven kijken. Maar niets is minder waar, zo bewijst een team van BBC met behulp van speciale webcams. Ze volgen een groep grijze zeehonden op de kust van Schotland.


Zeehonden komen wereldwijd aan de kusten van de noordelijke Atlantische Oceaan voor, alsook in de Baltische Zee. Vrouwelijke zeehonden komen ieder jaar naar dezelfde broedplaatsen. Zeehondjes moeten al vlug de keuze maken of ze bij mama blijven dan wel in het water duiken. Dat werd ontdekt bij een groep zeehonden aan de Noorse kust.


De zeehondjes worden geboren met een witte vacht en voeden zich gedurende vijftien dagen met de melk van hun moeder. Nadien vasten ze één tot vier weken lang, terwijl ze hun energie uit hun lichaamsvet halen. Maar in de Noorse kolonie vertonen de zeehondjes een ander gedrag. Veertig procent blijft aan de kust, terwijl de overige zestig procent het avontuur opzoekt.


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/13/15/8/media_l_3928358.jpg?20101102111432


De avontuurlijke zeehondjes leren nog tijdens hun voedingsperiode zwemmen en leggen soms tot twaalf kilometer af. Maar deze zeehondjes nemen wel een groot risico. Veel jongen sterven van de honger en dus is het gevaarlijk om de moeder te verlaten. In het water ligt de temperatuur ook veel lager en soms verliezen ze ook alle contact met hun ouders.


Omgekeerd nemen zeehondjes echter ook een risico door bij hun moeder te blijven. Als de zeehonden niet snel leren zwemmen, dreigen ze niet in staat te zijn om voedsel te zoeken tijdens hun eerste levensjaar. Een verscheurende keuze die de toekomst van het dier en zelfs van een hele groep kan bepalen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Imago Engelse keuken zit in de lift

Imago Engelse keuken zit in de lift


http://img89.imageshack.us/img89/2073/engelsontbijt.jpg


Fransen zijn keukenprinsen, Engelsen kunnen niet koken: een huizenhoog cliché dat vele jaren lang standhield. Het negatieve beeld van de Engelse keuken is echter aan het verdwijnen, zo wijst een recent onderzoek uit.


Wie regelmatig eens scones, crumble, uitgebreide ontbijten, Jamie Oliver-creaties of Nigella Lawson-recepten op tafel zwiert, zal het beamen: de horrorverhalen over de Engelse keuken zijn op zijn zachtst gezegd overtrokken. Toch bleef het beeld van de Britse culinaire traditie als 'saai' en 'gedomineerd door fish & chips' hardnekkig bestaan.


Een internationaal onderzoek, uitgevoerd bij zo'n 26.000 respondenten, blijkt die oude clichés echter te doorbreken, zo meldt het Britse bureau voor Toerisme. De bevraging liep in 36 landen, en daarbij bleek dat Engels eten vooral in landen als Rusland, Estland en Egypte een goede reputatie geniet. Bij Engels eten denken mensen nog het vaakst aan een 'full English breakfast' met onder meer eieren, worst en bacon.


In (Zuid-)Europese landen met een eigen grote culinaire traditie blijkt de Britse keuken nog steeds geen hoge ogen te gooien. Zo houden ze onder meer in Italië, Spanje en Frankrijk nog steeds niet van de Engelse kookkunst. Ook in Japan kampen de Britten nog met een negatief imago. Die crumble-met-sashimi zal dus nog niet voor morgen zijn, en dat is misschien maar best ook.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wespspin wil enkel seks met maagd

Wespspin wil enkel seks met maagdEen mannelijke wespspin heeft één belangrijke eis bij het kiezen van een partner om te paren: het vrouwtje moet nog maagd zijn. Bij deze spinnensoort is de kans om vader te worden immers veel groter met een maagd als partner.

De grootte van het lichaam is doorgaans een belangrijke factor bij spinnen, aangezien grote vrouwtjes meer eitjes kunnen produceren. Bij de wespspin ligt de kans op succes echter drie keer hoger als het mannetje paart met een maagdelijk vrouwtje. Dat ontdekten wetenschappers van de Universiteit van Hamburg.


De voorkeur voor maagden heeft bij wespspinnen nog een andere reden. Zo laten mannetjes na de paring één van hun twee genitaliën achter in het lichaam van het vrouwtje. Dat maakt het dus moeilijker om een vrouwtje dat geen maagd meer is te bevruchten.


Maar het leven van de mannelijke wespspin is toch niet zo rooskleurig als het lijkt. Na de paring worden de mannetjes immers doorgaans opgegeten door het grotere en sterkere vrouwtje. En zelfs als de mannetjes ontsnappen kunnen ze nog hooguit één keer paren, omdat ze slechts één van hun twee genitaliën overhouden. Het seksleven van de wespspin is dus van korte duur...
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liza Minnelli - Cabaret

Liza Minnelli - Cabaret

Klik op de foto om haar te beluisteren


Liza May Minnelli (Los Angeles, Californië, 12 maart 1946) is een Amerikaans actrice en zangeres. Ze won een Oscar voor haar rol in de film Cabaret.
Liza Minnelli is de dochter van de uiterst populaire actrice Judy Garland uit haar tweede huwelijk met de Italiaanse filmregisseur Vincente Minnelli. Haar halfzus, dochter uit haar moeders derde huwelijk, is zangeres Lorna Luft. Minnelli's ouders scheidden toen ze vijf jaar oud was. Ze groeide letterlijk op in de showbusiness, aangezien haar ouders haar overal mee naartoe namen in hun hectische leven. Gedurende haar jeugd ging ze regelmatig op wereldtournee met haar moeder of was ze in de filmstudio met haar vader.

In 1949 maakte ze haar filmdebuut, in de laatste scène van In the Good Old Summertime, een musical met haar moeder en Van Johnson in de hoofdrollen. Ze was tijdens de opname van de scène nog geen twee jaar oud. Ze zou als kind nog regelmatig te zien zijn op de televisie.

In 1963 trad ze op in de off-Broadway musical Best Foot Forward. In 1964 trad ze op 18-jarige leeftijd samen met haar moeder op in het London Palladium, wat haar grote doorbraak naar het publiek betekende. Een jaar later speelde ze in Flora, the Red Menace, haar eerste samenwerking met John Kander en Fred Ebb. Ze kreeg hiervoor een Tony Award, de jongste actrice die deze prijs heeft mogen ontvangen.

In 1969 speelde ze in de film The Sterile Cuckoo, haar eerste hoofdrol in een film. Ze kreeg hiervoor haar eerste Oscarnominatie. In 1973 kreeg ze een Oscar voor Beste Actrice voor haar optreden als Sally Bowles in de musical Cabaret van Bob Fosse. Ze maakte meerdere tv-specials, waarvan ze voor Liza with a Z uit 1972 een Emmy Award won. Minnelli was een regelmatige gast in de trendy discotheek Studio 54.

Haar filmcarrière kende na Cabaret weinig hoogtepunten. In 1977 speelde ze in de musical New York, New York van Martin Scorsese tegenover Robert De Niro. De film trok echter te weinig publiek en wordt als een flop beschouwd. De titelsong Theme from New York, New York, eerst gezongen door Minnelli, zou in de uitvoering van Frank Sinatra een grote hit worden. Haar grootste filmsucces na Cabaret haalde ze in 1981, naast Dudley Moore in de komedie Arthur.

Ze ging zich in latere jaren meer richten op toneeloptredens en haar zangcarrière. Scorsese regisseerde haar in 1977 opnieuw in de Broadway-musical The Act, waarvoor ze haar derde Tony Award zou krijgen. Ze trad ook onder andere op met Sinatra en Sammy Davis Jr. In de jaren tachtig kreeg ze te kampen met drugsverslavingen en een zwakke gezondheid. Hierdoor heeft ze meerdere operaties gehad, onder andere aan haar heupen en knieën, en heeft ze in afkickklinieken gezeten.

In 1989 maakte Minnelli een uitstapje naar de popmuziek. Voor het album Results schakelde ze hulp van het Britse popduo Pet Shop Boys in. De eerste single, Losing My Mind, is een internationale hit. Op het album staat ook een cover van Twist In My Sobriety, oorspronkelijk van Tanita Tikaram. Dit nummer is een duidelijke verwijzing naar verslavingen die Minnelli op dat moment achter de rug had.

In 2007 werkte Minnelli samen met de band My Chemical Romance, ze heeft een kleine rol in het liedje Mama.

In 2010 is Minnelli te zien in de film Sex & the city 2. Zij trouwt hierin een homo-paar en treedt op met het nummer "single ladies", oorspronkelijk uitgevoerd door Beyoncé.

Minnelli is vier keer getrouwd geweest, met zanger Peter Allen (3 maart 1967 - 24 juni 1974), filmproducent Jack Haley jr. (15 september 1974 - 1979), beeldhouwer Mark Gero (4 december 1979 - 1992) en concertpromoter David Gest (16 maart 2002 - 24 juli 2003). Op haar huwelijk met Gest waren onder andere Michael Jackson en Elizabeth Taylor te gast. Ook zou ze relaties hebben gehad met o.a. Peter Sellers en Desi Arnaz jr.

Minnelli is waarschijnlijk de enige Oscarwinnares van wie beide ouders ook Oscarwinnaars zijn. Ze is ook een van de weinige personen met de Triple Crown of Acting (het winnen van de drie belangrijkste acteerprijzen, Tony (voor theater), Emmy (voor tv) en Oscar (voor film)) en een van de weinige die de vier belangrijkste entertainmentprijzen (Oscar, Tony, Emmy en Grammy) gekregen hebben. Aan de andere kant is ze ook samen met Faye Dunaway, Sandra Bullock en Halle Berry een van de vier actrices die zowel de Oscar voor Beste Actrice als de Razzie voor Slechtste Actrice hebben gekregen. Hieronder volgt een lijst van de belangrijkste prijzen waar ze voor genomineerd is geweest (gewonnen prijzen zijn vetgedrukt).
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!