NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


02-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verscheurende keuze van babyzeehond: zwemmen of bij mama blijven?

Verscheurende keuze van babyzeehond: zwemmen of bij mama blijven?


http://img408.imageshack.us/img408/2766/zeehond.jpg


De dierenwereld kan soms hard zijn, zelfs voor jonge zeehondjes. Zo moeten de dieren kort na hun geboorte al een verscheurende keuze maken: aan land blijven en dikker worden of in zee duiken en leren zwemmen. Voor de zeehondjes een dilemma op leven en dood.


Babyzeehonden lijken een zorgeloos leven te lijden: onder moeders schoot in een zeebriesje naar de golven kijken. Maar niets is minder waar, zo bewijst een team van BBC met behulp van speciale webcams. Ze volgen een groep grijze zeehonden op de kust van Schotland.


Zeehonden komen wereldwijd aan de kusten van de noordelijke Atlantische Oceaan voor, alsook in de Baltische Zee. Vrouwelijke zeehonden komen ieder jaar naar dezelfde broedplaatsen. Zeehondjes moeten al vlug de keuze maken of ze bij mama blijven dan wel in het water duiken. Dat werd ontdekt bij een groep zeehonden aan de Noorse kust.


De zeehondjes worden geboren met een witte vacht en voeden zich gedurende vijftien dagen met de melk van hun moeder. Nadien vasten ze één tot vier weken lang, terwijl ze hun energie uit hun lichaamsvet halen. Maar in de Noorse kolonie vertonen de zeehondjes een ander gedrag. Veertig procent blijft aan de kust, terwijl de overige zestig procent het avontuur opzoekt.


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/13/15/8/media_l_3928358.jpg?20101102111432


De avontuurlijke zeehondjes leren nog tijdens hun voedingsperiode zwemmen en leggen soms tot twaalf kilometer af. Maar deze zeehondjes nemen wel een groot risico. Veel jongen sterven van de honger en dus is het gevaarlijk om de moeder te verlaten. In het water ligt de temperatuur ook veel lager en soms verliezen ze ook alle contact met hun ouders.


Omgekeerd nemen zeehondjes echter ook een risico door bij hun moeder te blijven. Als de zeehonden niet snel leren zwemmen, dreigen ze niet in staat te zijn om voedsel te zoeken tijdens hun eerste levensjaar. Een verscheurende keuze die de toekomst van het dier en zelfs van een hele groep kan bepalen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Imago Engelse keuken zit in de lift

Imago Engelse keuken zit in de lift


http://img89.imageshack.us/img89/2073/engelsontbijt.jpg


Fransen zijn keukenprinsen, Engelsen kunnen niet koken: een huizenhoog cliché dat vele jaren lang standhield. Het negatieve beeld van de Engelse keuken is echter aan het verdwijnen, zo wijst een recent onderzoek uit.


Wie regelmatig eens scones, crumble, uitgebreide ontbijten, Jamie Oliver-creaties of Nigella Lawson-recepten op tafel zwiert, zal het beamen: de horrorverhalen over de Engelse keuken zijn op zijn zachtst gezegd overtrokken. Toch bleef het beeld van de Britse culinaire traditie als 'saai' en 'gedomineerd door fish & chips' hardnekkig bestaan.


Een internationaal onderzoek, uitgevoerd bij zo'n 26.000 respondenten, blijkt die oude clichés echter te doorbreken, zo meldt het Britse bureau voor Toerisme. De bevraging liep in 36 landen, en daarbij bleek dat Engels eten vooral in landen als Rusland, Estland en Egypte een goede reputatie geniet. Bij Engels eten denken mensen nog het vaakst aan een 'full English breakfast' met onder meer eieren, worst en bacon.


In (Zuid-)Europese landen met een eigen grote culinaire traditie blijkt de Britse keuken nog steeds geen hoge ogen te gooien. Zo houden ze onder meer in Italië, Spanje en Frankrijk nog steeds niet van de Engelse kookkunst. Ook in Japan kampen de Britten nog met een negatief imago. Die crumble-met-sashimi zal dus nog niet voor morgen zijn, en dat is misschien maar best ook.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wespspin wil enkel seks met maagd

Wespspin wil enkel seks met maagdEen mannelijke wespspin heeft één belangrijke eis bij het kiezen van een partner om te paren: het vrouwtje moet nog maagd zijn. Bij deze spinnensoort is de kans om vader te worden immers veel groter met een maagd als partner.

De grootte van het lichaam is doorgaans een belangrijke factor bij spinnen, aangezien grote vrouwtjes meer eitjes kunnen produceren. Bij de wespspin ligt de kans op succes echter drie keer hoger als het mannetje paart met een maagdelijk vrouwtje. Dat ontdekten wetenschappers van de Universiteit van Hamburg.


De voorkeur voor maagden heeft bij wespspinnen nog een andere reden. Zo laten mannetjes na de paring één van hun twee genitaliën achter in het lichaam van het vrouwtje. Dat maakt het dus moeilijker om een vrouwtje dat geen maagd meer is te bevruchten.


Maar het leven van de mannelijke wespspin is toch niet zo rooskleurig als het lijkt. Na de paring worden de mannetjes immers doorgaans opgegeten door het grotere en sterkere vrouwtje. En zelfs als de mannetjes ontsnappen kunnen ze nog hooguit één keer paren, omdat ze slechts één van hun twee genitaliën overhouden. Het seksleven van de wespspin is dus van korte duur...
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liza Minnelli - Cabaret

Liza Minnelli - Cabaret

Klik op de foto om haar te beluisteren


Liza May Minnelli (Los Angeles, Californië, 12 maart 1946) is een Amerikaans actrice en zangeres. Ze won een Oscar voor haar rol in de film Cabaret.
Liza Minnelli is de dochter van de uiterst populaire actrice Judy Garland uit haar tweede huwelijk met de Italiaanse filmregisseur Vincente Minnelli. Haar halfzus, dochter uit haar moeders derde huwelijk, is zangeres Lorna Luft. Minnelli's ouders scheidden toen ze vijf jaar oud was. Ze groeide letterlijk op in de showbusiness, aangezien haar ouders haar overal mee naartoe namen in hun hectische leven. Gedurende haar jeugd ging ze regelmatig op wereldtournee met haar moeder of was ze in de filmstudio met haar vader.

In 1949 maakte ze haar filmdebuut, in de laatste scène van In the Good Old Summertime, een musical met haar moeder en Van Johnson in de hoofdrollen. Ze was tijdens de opname van de scène nog geen twee jaar oud. Ze zou als kind nog regelmatig te zien zijn op de televisie.

In 1963 trad ze op in de off-Broadway musical Best Foot Forward. In 1964 trad ze op 18-jarige leeftijd samen met haar moeder op in het London Palladium, wat haar grote doorbraak naar het publiek betekende. Een jaar later speelde ze in Flora, the Red Menace, haar eerste samenwerking met John Kander en Fred Ebb. Ze kreeg hiervoor een Tony Award, de jongste actrice die deze prijs heeft mogen ontvangen.

In 1969 speelde ze in de film The Sterile Cuckoo, haar eerste hoofdrol in een film. Ze kreeg hiervoor haar eerste Oscarnominatie. In 1973 kreeg ze een Oscar voor Beste Actrice voor haar optreden als Sally Bowles in de musical Cabaret van Bob Fosse. Ze maakte meerdere tv-specials, waarvan ze voor Liza with a Z uit 1972 een Emmy Award won. Minnelli was een regelmatige gast in de trendy discotheek Studio 54.

Haar filmcarrière kende na Cabaret weinig hoogtepunten. In 1977 speelde ze in de musical New York, New York van Martin Scorsese tegenover Robert De Niro. De film trok echter te weinig publiek en wordt als een flop beschouwd. De titelsong Theme from New York, New York, eerst gezongen door Minnelli, zou in de uitvoering van Frank Sinatra een grote hit worden. Haar grootste filmsucces na Cabaret haalde ze in 1981, naast Dudley Moore in de komedie Arthur.

Ze ging zich in latere jaren meer richten op toneeloptredens en haar zangcarrière. Scorsese regisseerde haar in 1977 opnieuw in de Broadway-musical The Act, waarvoor ze haar derde Tony Award zou krijgen. Ze trad ook onder andere op met Sinatra en Sammy Davis Jr. In de jaren tachtig kreeg ze te kampen met drugsverslavingen en een zwakke gezondheid. Hierdoor heeft ze meerdere operaties gehad, onder andere aan haar heupen en knieën, en heeft ze in afkickklinieken gezeten.

In 1989 maakte Minnelli een uitstapje naar de popmuziek. Voor het album Results schakelde ze hulp van het Britse popduo Pet Shop Boys in. De eerste single, Losing My Mind, is een internationale hit. Op het album staat ook een cover van Twist In My Sobriety, oorspronkelijk van Tanita Tikaram. Dit nummer is een duidelijke verwijzing naar verslavingen die Minnelli op dat moment achter de rug had.

In 2007 werkte Minnelli samen met de band My Chemical Romance, ze heeft een kleine rol in het liedje Mama.

In 2010 is Minnelli te zien in de film Sex & the city 2. Zij trouwt hierin een homo-paar en treedt op met het nummer "single ladies", oorspronkelijk uitgevoerd door Beyoncé.

Minnelli is vier keer getrouwd geweest, met zanger Peter Allen (3 maart 1967 - 24 juni 1974), filmproducent Jack Haley jr. (15 september 1974 - 1979), beeldhouwer Mark Gero (4 december 1979 - 1992) en concertpromoter David Gest (16 maart 2002 - 24 juli 2003). Op haar huwelijk met Gest waren onder andere Michael Jackson en Elizabeth Taylor te gast. Ook zou ze relaties hebben gehad met o.a. Peter Sellers en Desi Arnaz jr.

Minnelli is waarschijnlijk de enige Oscarwinnares van wie beide ouders ook Oscarwinnaars zijn. Ze is ook een van de weinige personen met de Triple Crown of Acting (het winnen van de drie belangrijkste acteerprijzen, Tony (voor theater), Emmy (voor tv) en Oscar (voor film)) en een van de weinige die de vier belangrijkste entertainmentprijzen (Oscar, Tony, Emmy en Grammy) gekregen hebben. Aan de andere kant is ze ook samen met Faye Dunaway, Sandra Bullock en Halle Berry een van de vier actrices die zowel de Oscar voor Beste Actrice als de Razzie voor Slechtste Actrice hebben gekregen. Hieronder volgt een lijst van de belangrijkste prijzen waar ze voor genomineerd is geweest (gewonnen prijzen zijn vetgedrukt).
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenbeul ketent hond tien jaar vast aan radiator

Dierenbeul ketent hond tien jaar vast aan radiator

In Nederland is een gruwelijk geval van dierenmishandeling aan het licht gekomen: een man uit Aalten heeft bekend zijn hond tien jaar lang vast te hebben geketend aan een verwarmingsradiator. Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) trof het teefje, van rond de tien jaar, onder erbarmelijke omstandigheden aan. Het graatmagere dier lag in haar eigen urine en zat onder de doorligplekken. De hond had een vieze huid en verschillende gezwellen. Dat schrijft De Telegraaf.

De dierenbeul heeft een proces-verbaal gekregen en heeft inmiddels afstand gedaan van de hond. De kruising tussen een Labrador en een Argentijnse dog is ondergebracht bij Stichting Het Afdankertje om op krachten te komen. Een medewerker van het asiel: "Het schijnt dat ze Bianca heette, maar wij noemen haar Diva. Het wordt straks een knappe oude dame."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne herfstdag


De dikke mist houdt ze gevangen
die zoete vochtige geuren
van de gestorven bladeren
met hun roestige kleuren.
De eens zo groene bomen
verliezen hun waaiende kruinen.
De naakte takken, winterklaar
rusten in moe gebloeide tuinen.
Enkele roodbruine bladeren,
laten zich met de wind vervoeren.
Ze hebben hun taak vervuld
en zijn dankbaar
voor hun korte leven
» Reageer (0)
01-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent in wereldwijde top-10 te bezoeken steden in 2011

Gent in wereldwijde top-10 te bezoeken steden in 2011


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/8/3/7/media_xl_3927802.jpg?20101101144922


De stad Gent is door Lonely Planet opgenomen in de top-10 van te bezoeken steden voor 2011. De Arteveldestad is volgens de wereldberoemde reisgids "Europa's best bewaarde geheim" en staat wereldwijd op de zevende plaats, na onder meer New York, Tel Aviv en Wellington.


De reisgids 'Best in Travel 2011' van Lonely Planet selecteert de tien streken, landen en steden die je moet gezien hebben volgend jaar. Gent werd voor het eerst opgenomen en is een van de kleinste steden in de lijst, zegt woordvoerder Tony Hall.
 

Naast Gent worden ook New York City, Tanger, Tel Aviv, Wellington, Valencia, Iquitos, Delhi, Newcastle in Australië en Chiang Mai genoemd.
 

"Het lijkt of de Belgen vergaten om iedereen te vertellen over Gent. Toeristen haasten zich om Brussel, Brugge en Antwerpen te bezoeken, maar Gent met zijn historische centrum laten ze links liggen. Het is Europa's best bewaarde geheim." Ook de grote studentenpopulatie en de Gentse Feesten vallen in de smaak bij de uitgevers van Lonely Planet.
 

Het is de zesde keer dat Lonely Planet een rangschikking maakt van te bezoeken steden. Een opname in de lijst zorgt voor extra aandacht en mogelijk extra bezoekers voor Gent.


Lonely Planet wordt alvast gesteund door de Amerikaanse nieuwszender CNN die Gent verkiest boven Antwerpen en Brugge, en door de ruim 61.000 Facebookfans en 28.575 fans die de fiere stede ook nog eens de mooiste stad van België noemen.  Ter vergelijking Brugge en Antwerpen lokken respectievelijk 17.000 en 35.000 fans. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Van Eyck tot Dürer 1430-1530

 Van Eyck tot Dürer 1430-1530


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Van-Eyck-tot-Drer.jpg?t=1288612335


In het Groeningemuseum in Brugge loopt de prestigieuze tentoonstelling Van Eyck tot Dürer. De tentoonstelling past in het stadsfestival Brugge Centraal

Om de vijf jaar pakt Brugge uit met een groot stadsfestival dat Brugge als cultuurstad op de kaart zet. De cultuurhistorische tentoonstelling Van Eyck tot Dürer belicht de artistieke wisselwerking die er in de 15de eeuw was tussen de Lage Landen en Centraal en Oost-Europa. Er zijn topwerken verzameld uit musea, kerken, kloosters en privé-collecties uit heel Europa en Amerika.


Van Eyck tot Dürer loopt tot eind januari in het Groeningemuseum in Brugge.

 Iedere dag open van 9.30 tot 18 uur gesloten op maandag

Basistarief 11 euro, gratis voor Bruggelingen
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het automerk Pontiac is niet meer

Het automerk Pontiac is niet meer


http://img695.imageshack.us/img695/6668/pontiac1958.jpg


Het automerk Pontiac is niet meer. Na 84 jaar is de hit uit de jaren 60 niet meer levensvatbaar.

Het noodlijdende Pontiac werd vorig jaar al door General Motors terminaal verklaard. Zondag liep het contract tussen GM en de Pontiac-dealers af en het wordt niet meer verlengd, zo was al langer geweten.

Pontiac, in het leven geroepen in 1926, ging al bijna een keer eerder failliet. In de jaren 50 was de verkoop te laag. Maar door het merk te verbinden aan autoracing kwam het er weer helemaal bovenop. Op zijn hoogtepunt in 1968, toen bijna een miljoen exemplaren van de band rolden, doken de vinnige wagens voortdurend op in Hollywoodfilms. Het bekendste Pontiacmodel was de GTO, de 'Gran Turismo Omologato', een kleine wagen met een sterke V8-motor.

Tegen het einde van de jaren 80 koos het merk opnieuw een andere weg: het ruilde zijn sportieve imago voor de meer klassieke uitstraling van andere GM-auto's. Maar die zet luidde de definitieve ondergang in.

In 2008 werden slechts 267.000 Pontiacs verkocht, minder dan een derde van zijn hoogtepunt in 1968. In mei van dit jaar is de laatste Pontiac gemaakt. (br.Het Nieuwsblad)
» Reageer (0)
31-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duits tv-programma gaat praten met doden

Duits tv-programma gaat praten met dodenOp de Duitse tv start vanavond een nieuwe omstreden RTL-serie waarin een Zwitsers medium contact probeert te leggen met doden. De protestantse kerk in Duitsland is verbolgen over het feit dat 'Das Medium' net start op Hervormingsdag, een dag die staat "voor de band tussen geloof en ratio".


In de eerste aflevering wordt geprobeerd contact te leggen met Uwe Barschel, de ex-premier van de deelstaat Sleeswijk-Holstein die in 1987 dood werd aangetroffen in een badkuip in een Zwitsers hotel. Volgens het officiële onderzoeksrapport was er hoogstwaarschijnlijk sprake van zelfmoord, maar volgens zijn weduwe is de CDU-politicus vermoord.

Freya Barschel heeft aanwijzingen dat haar man geen rust vindt, omdat het bij haar thuis spookt. Het licht en de tv gaan steeds vanzelf aan en uit.


Barschel overleed luttele weken nadat hij de deelstaatverkiezingen had verloren na de zogeheten Waterkant-affaire. Volgens weekblad Der Spiegel zou Barschel een lastercampagne hebben georkestreerd tegen oppositieleider Björn Engholm (SPD). Jaren na Barschels dood concludeerde een enquêtecommissie dat daar geen bewijs voor was.


Er zijn tal van complottheorieën over Barschels dood. Zo schreef een voormalige Mossad-agent in een boek dat de Israëlische geheime dienst Barschel heeft vermoord omdat die zich had verzet tegen geheime Israëlische wapentransacties op Duits grondgebied en omdat hij dreigde over die affaire uit de school te klappen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean Béraud 1849 - 1935 was een Frans impressionistische kunstschilder.

Jean Béraud  1849 - 1935  was een Frans impressionistische kunstschilder.

Klik op de foto om gedeelte van zijn overige werken te bekijken


Jean Béraud (Sint-Petersburg, 12 januari 1849 - Parijs, 4 oktober 1935) was een Franse impressionistische schilder.

Bérauds vader (ook Jean) was beeldhouwer van beroep. Hij was waarschijnlijk aan het werk op de bouwplaats van de Izaäkkathedraal op het moment van de geboorte van zijn zoon. Bérauds moeder heette Geneviève Eugenie Jacquin. Na de dood van Bérauds vader verhuisde het gezin naar Parijs. Béraud werd opgeleid tot jurist tot de bezetting van Parijs tijdens de Frans-Pruisische oorlog in 1870.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Jean_Braud_de_modiste.jpg?t=1288530002Na de oorlog werd Béraud voor twee jaar leerling van Léon Bonnat aan de École des Beaux Arts. Zijn schilderijen werden voor het eerst in 1872 tentoongesteld in het Salon. Maar hij kreeg pas erkenning in 1876, met zijn Op de terugweg van de begrafenis. Hij exposeerde met de Vereniging van Franse aquarellisten op de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Hij schilderde veel scènes van het Parijse dagelijkse leven tijdens de Belle Époque in een stijl die zich ergens tussen de academische kunst van het Salon en impressionisme bevond. Béraud ontving het Légion d'honneur in 1894.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/JeanBraud3.jpg?t=1288530080Bérauds schilderijen bevatten vaak op waarheid gebaseerde humor en een bespotting van het late 19e-eeuwse Parijse leven, samen met frequente verschijningen van bijbelse figuren in hedendaagse situaties. Zijn schilderijen, zoals Maria Magdalena in het Huis van de Farizeeën, wekten controverse toen deze werden tentoongesteld.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Jean-Braud-winter.jpg?t=1288530135Tegen het einde van de 19e eeuw besteedde Béraud minder tijd aan schilderen, maar hij werkte bij tal van commissies van tentoonstellingen, onder andere de Salon de la Société Nationale die hij, samen met Auguste Rodin, Jean-Louis Ernest Meissonier en Puvis de Chavannes had opgericht. Béraud is nooit getrouwd en had geen kinderen. Hij is begraven op de begraafplaats van Montparnasse, naast zijn moeder en zijn tweelingzus.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Jean_Braud_de_drinkers.jpg?t=1288530284

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boek Darwin brengt 22.500 euro op

Boek Darwin brengt 22.500 euro op


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Charles-Darwin.jpg?t=1288527965
Charles Darwin


Een zeldzaam boek van Charles Darwin heeft 22.500 euro opgebracht op de Amsterdam Antiquarian Book, Map & Print Fair. Dat is minder dan de vraagprijs van 27.500 euro, maar "toch een heel mooi bedrag voor een zeer zeldzaam boek met het handschrift van Darwin", aldus een woordvoerder van de Groningse antiquarische boekhandel Berger & De Vries, die het boek te koop aanbood.
 
Het gaat om een eerste druk van het boek 'The effects of cross and self fertilisation in the vegetable kingdom' uit 1876. Het bevat een handgeschreven opdracht van Darwin. 'With the kind regards of the author', schreef Darwin aan de ontvanger, de Duitse bioloog Robert Caspary. Het kwam slechts zelden voor dat Darwin dergelijke opdrachten in zijn boeken schreef.
 
Het is al weer enkele jaren geleden dat een dergelijk boek te koop werd aangeboden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zhang kroont zichzelf tot snelste bierdrinker ter wereld

Zhang kroont zichzelf tot snelste bierdrinker ter wereld

De Chinees Zhang Fengzhong beweert van zichzelf dat hij de snelste bierdrinker ter wereld is. De kerel zwelgt een pint van 64 centiliter binnen in welgeteld 3.17 seconden. Burps.


Zijn prestatie is alvast opgenomen in het Jinisi-boek, de Chinese evenknie van het Guinnessboek. Zhang kapt ook wel eens een karton melk van 1,2 liter achterover. Daar heeft hij op de kop 7 seconden voor nodig.


De man schuimt verscheidene drinkcompetities in zijn land af. "Noem mij gerust een natuurtalent", zegt Zhang over zijn bijzondere gave. "Al komt er ook heel wat training aan te pas. Ik raad de mensen echter aan om voorzichtig te zijn met dergelijke stunts".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de laatste beer uit Pyreneeën dood?

Is de laatste beer uit Pyreneeën dood?
Camille, de laatste 'autochtone' beer uit de Pyreneeën, heeft meer dan waarschijnlijk het loodje gelegd. Het dier heeft al maanden geen teken van leven meer gegeven. Dat heeft de Spaanse dierenbeschermingsorganisatie Fapas laten weten. Camille was de laatste beer die van oorsprong uit de Pyreneeën kwam. Al de andere beren die nog in de regio leven, een twintigtal, werden uit Slovenië ingevoerd.
 
Ploegen die de beren in de Pyreneeën in de gaten houden, hebben Camille al maanden niet meer gezien. Rekening houdend met de leeftijd van de beer en het feit dat ze ziek was, gaan verschillende organisaties ervan uit dat de beer dood is. De laatste foto van Camille, die haar biotoop op de Spaanse kant van de Pyreneeën had, dateert van 5 februari.
 
Fapas vraagt de Spaanse autoriteiten het nodige te doen dat de Europese bruine beer niet volledig uitsterft in de Pyreneeën.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hocus Pocus - I Put A Spell On You

Hocus Pocus - I Put A Spell On You

Om hun te beluisteren klik op de foto en geniet

Film met in de hoofdrollen Bette Midler, Sarah Jessica Parker, Kathy Najimy...


De film begint in het Amerikaanse plaatsje Salem in het jaar 1693. Drie heksen — Winifred, Sarah, en Mary Sanderson — maken plannen om de levenskracht van een jong meisje genaamd Emily te absorberen om zo onsterfelijk te worden. Haar broer, Thackery Binx, probeert haar te redden, maar de heksen doden Emily voor hij iets kan doen. De heksen veranderen Binx vervolgens in een onsterfelijke zwarte kat om hem te straffen voor het verstoren van hun plannen. Niet veel later worden de heksen gevangen en ter dood veroordeeld. Net voor ze sterven, laat het spreukboek van Winifred een vloek los die de drie in staat stelt om gedurende een nacht weer de aarde te bewandelen wanneer een maagd een magische kaars aansteekt.300 jaar later, tijdens halloween, wordt de kaars aangestoken door een jongen genaamd Max. Hij, zijn zusje Dani en zijn vriendin Allison worden vervolgens doelwit van de weer tot leven gebrachte heksen, die voordat de zon opkomt proberen alsnog hun onsterfelijkheid te krijgen. Binx, die nog altijd een kat is, komt de drie te hulp. De heksen roepen een zombie genaamd Billy Butcherson (die ooit de geliefde was van Winifred) om de drie kinderen te vangen. Ondertussen worden ze zelf geconfronteerd met het hedendaagse leven. Iedereen ziet hun heksenkleding aan voor halloweenkostuums dus niemand is bang voor ze. Eenmaal proberen de kinderen de heksen te doden in een oven, maar ze kunnen ontsnappen.Uiteindelijk blijkt Billy Butcherson aan de kant van de kinderen te staan daar hij nog een rekening te vereffenen heeft met de heksen. In de climax van de film vechten de vier het uit met de heksen op een kerkhof. Winifred gebruikt een toverdrank om de levenskracht van Max te absorberen wanneer de zon opkomt. De vloek wordt verbroken en de heksen exploderen.


Nu de heksen definitief zijn verslagen is de vloek op Binx opgeheven. Zijn geest kan eindelijk naar het hiernamaals vertrekken.


HOCUS POCUS is een waanzinnige komedie, barstensvol betoverende lachsalvo's en magische trucage waar iedereen volop van zal genieten! 

Aanrader voor Halloween...
» Reageer (0)
30-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is halloween nou eigenlijk voor een feest?

Wat is halloween nou eigenlijk voor een feest?http://img233.imageshack.us/img233/8306/heksje.gifHalloween is een typisch Amerikaans feest. Ieder jaar vieren de Amerikanen op 31 oktober halloween. Wat is halloween nou eigenlijk voor een feest? Voor de meeste is het een griezelfeest. Waar mensen zich als iets griezeligs verkleden. Maar wat wordt er nu eigenlijk echt gevierd? Sommigen zeggen dat het een feest voor duivelaanbidders is. Anderen zeggen dat het een onschuldig overblijfsel is van een oud ritueel. Het woord ‘halloween’ is afgeleid van ‘All Hallows Eve’. Dit is de avond voor het katholieke ‘Allerheiligen’ (All Hollows day) wat op 1 november valt. Maar in de 5e eeuw voor Christus eindigde de zomer officieel op 31 oktober.  Dit feest werd door de kelten ‘Samhain’ genoemd. Dit was voor hun oud en nieuw.
De legende van het Keltische nieuwjaar vertelt dat op 31 oktober de laatste zomerdag is.
Op die dag zullen de lichaamloze geesten van de mensen die het vorige jaar gestorven zijn terug komen. Zij gaan dan op zoek naar (levende) lichamen die zij het jaar daarna kunnen bezitten. De Kelten geloofden dat dit de enige manier van leven na de dood was. Niets zou die dag meer bestaan, zodat de geesten van de doden zich konden verenigen met de levende. Natuurlijk wilden de levenden niet dat de geesten in hun lichaam kwamen. En om er voor te zorgen dat de geesten hun lichaam niet zouden kiezen, deden de mensen alle vuren in hun huizen uit en trokken oude kleren aan. De mensen dachten dat de geesten hun lichamen dan niet meer zouden willen hebben, omdat ze lelijk waren en het in hun huis veel te koud was. Verder maakten de mensen veel herrie in de buurt waar ze woonden. Zo probeerden ze de geesten weg te jagen . Na Halloween staken de kelten hun vuur weer aan met een speciaal vuur. Dat vuur was van hen allemaal. Dit heette Druidische vuur en het brandde in het midden van Ierland bij Usinach. De Rooms-katholieken namen de gebruiken van de Kelten over en deden alsof die van hen zelf waren. De manier waarop de gebruiken werden uitgevoerd veranderden steeds meer in rituelen. Een ritueel is een gebruik volgens de godsdienst. Dus als de kerk zegt het moet zo dan mocht dat vroeger niet anders.

Op een gegeven moment werd het geloof in geesten die het lichaam over namen steeds minder. Het werd meer een ceremonie, dit is een plechtigheid, om zich te verkleden als trollen, spoken en heksen.I n de jaren rond 1840 werd het Halloweenfeest door Ierse immigranten naar Amerika gebracht. Immigranten zijn mensen die in een ander land gaan wonen. Rond die tijd had je favoriete grappen, bijvoorbeeld het omgooien van bijgebouwen en het niet helemaal goed ophangen van een hek. De gewoonte rond ‘trick-or-treat’ (zeg: trikkor-triet) – wat betekent geef me iets lekkers of ik neem je te grazen – komt helemaal niet van de Kelten. Dit is in de 9eeuw in Europa een gewoonte geworden.
Op 2 november (Allerzielen) gingen de vroegere Christenen al lopend van dorp naar dorp om te bedelen om ‘zielen cake’. Dit is brood met krenten. Des te meer cake de bedelaar kreeg hoe meer hij beloofde om te bidden voor de dode familieleden van de gevers. Men geloofde dat de gebeden van de bedelaar de doden zouden helpen om in de hemel te komen.
De traditie rond de lampion komt uit een legende van Jack de Vrek. Jack was een akelige man, die gierig en onbetrouwbaar was. Op de avond van 31 oktober kwam de duivel hem halen, omdat het tijd was om te sterven. Maar Jack wilde nog niet dood en liet de duivel in een boom klimmen. Op die boom tekende hij een kruis, zodat de duivel daar gevangen zat. Als de duivel Jack niet meer lastig zou vallen, zou hij hem loslaten. Toen Jack dood was mocht hij niet naar de hemel, omdat hij zo slecht was geweest. Maar hij mocht ook niet naar de hel, omdat hij de duivel had bedrogen. In plaats daarvan kreeg Jack van de duivel een gloeiend houtje. Zo kon hij zijn weg vinden door het enge duister. Het gloeiende houtje zat in een uitgeholde knol om hem langer te laten gloeien.
De Ieren gebruikten toen knollen als lantaarns, maar toen de immigranten in Amerika de pompoen zagen, gebruikten ze die als lantaarn, want die was veel mooier. Zo werden de lampionnen in Amerika uitgeholde pompoenen met een gloeiend lichtje erin.D us Halloween is niet ontstaan vanuit het aanbidden van de duivel. Het is ontstaan uit het nieuwjaarsfeest van de Kelten. En uit de oude gebruiken van de Rooms-Katholieken en de Christenen uit Europa.
In Amerika zijn er nog steeds kerken die Halloween met de kinderen vieren. In Belgie en Nederland heb je dat niet.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen langer leven?

Waarom vrouwen langer leven? Cellen herstellen vlotter
Vrouwen leven langer omdat hun cellen zich vlotter herstellen als ze beschadigd zijn. Dat schrijft De Morgen op basis van informatie van Scientific American.
 

De vrouw is biologisch voorbestemd om ouder te worden dan de man, stelt Tom Kirkwood, geriater verbonden aan de universiteit van Newcastle. "We hebben onder andere zelf onderzoek gedaan dat aantoont dat soorten die langer leven een beter mechanisme hebben om hun organisme te onderhouden", aldus Kirkwood.
 

Andere studies tonen dan weer aan dat, althans buiten het lichaam, vrouwelijke cellen inderdaad beter schade kunnen herstellen dan mannelijke.
 

Ook zijn er onderzoeken die bewijzen dat gecastreerde honden en katten langer leven dan hun meer mannelijke soortgenoten. Tests met muizen in Japan, waarbij een muis gecreëerd werd uit genetisch materiaal van twee mamamuizen, hebben aangetoond dat de supervrouwelijke exemplaren gemiddeld nog eens 186 dagen langer leven dan de standaard vrouwtjesmuis.
 

Het waarom kan volgens Kirkwood niet anders dan bij de evolutie gezocht worden. Wanneer een man een vrouw bevrucht heeft, zit zijn taak er in wezen op. Of zijn lichaam voor de rest in goede staat is, speelt niet zo'n rol.
 

Voor zover bekend zijn er wereldwijd 80 mensen ouder dan 110. Nauwelijks vier onder hen zijn mannen, onder wie de Belg Jan Goossenaerts.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Essenaar is oudste man van Europa

Essenaar is oudste man van Europa


http://img155.imageshack.us/img155/6743/jangoossenaerts.jpg


Jan Goossenaerts uit Essen in de provincie Antwerpen viert vandaag zijn 110e verjaardag. Daarmee is hij de oudste man van Europa.

Volgens de Amerikaanse Gerontology Research Group zijn er wereldwijd slechts een tachtigtal mensen van 110 jaar en ouder. Onder hen zijn slechts drie mannen: een Amerikaan, een Japanner en een inwoner van Barbados. Zaterdag komt daar de Vlaming Goossenaerts bij.

Jan Goossenaerts werd op 30 oktober 1900 geboren in Essen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog vluchtte hij naar Nederland. Later keerde hij terug naar België, waar hij tot aan zijn pensioen in 1965 als metselaar in Essen werkte. Op zijn 106de verhuisde de man, die tot dan bij zijn zoon en schoondochter had gewoond, naar een bejaardenhuis.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen celstraf voor stelen van 623 fietsen

Geen celstraf voor stelen van 623 fietsen
Een 38-jarige man uit Antwerpen die meer dan 600 fietsdiefstallen bekende, is door de onderzoeksrechter vrijgelaten mits handlichting. Hij moet zich wel laten behandelen voor zijn verslavingsproblematiek.

De man werd afgelopen zaterdag door de spoorwegpolitie betrapt. Die hield toezicht aan de fietspunten nabij het Centraal Station, omdat die al geruime tijd geteisterd werden door een diefstallenplaag.
 
De man bekende dat hij op 2,5 maand tijd maar liefst 623 fietsen had gestolen. Dat is een gemiddelde van acht diefstallen per dag. Hij had ze verder verkocht en op die manier 16.000 euro opgestreken.
 
De verdachte moet op 24 november voor de rechtbank verschijnen. Niet voor de fietsdiefstallen, maar voor een winkeldiefstal.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer Belgen zijn laat met aflossing hypotheek

Steeds meer Belgen zijn laat met aflossing hypotheek
Eind juni 2010 bedroeg de achterstand bij de afbetaling van hypotheekleningen 769,9 miljoen euro. Dat is circa 50 procent meer dan in augustus 2008, toen het bedrag van de uitstaande wanbetalingen 520,5 miljoen euro bedroeg. Dat meldt Test-Aankoop in haar tijdschrift Budget & Recht. Volgens de consumentenorganisatie zal die trend zich nog doorzetten "bij gebrek aan een strengere wet".


Volgens Test-Aankoop zijn in eerste instantie de bankiers hiervoor verantwoordelijk, want zij verlenen te gemakkelijk krediet. "Sommigen gaan er zelfs van uit dat een gezin van vier kan leven van 800 tot 1.000 euro per maand, in de veronderstelling dat zo'n bedrag overblijft na maandelijkse afbetaling". Ook het feit dat kredietinstellingen steeds meer met variabele rentevoeten werken is risicovol, want bij stijging komen heel wat afbetalers in de problemen.
 

De consumentenorganisatie eist een wetswijziging naar het voorbeeld van de wet op het consumentenkrediet. Verleners van hypotheekleningen worden op die manier verplicht zich te vergewissen van de financiële situatie en de terugbetalingsmogelijkheden van de klant. Via een controleerbaar systeem zouden de bankiers het maximumkrediet moeten berekenen en dit grondig motiveren als ze dit overschrijden.
 

Een kredietverlener die zijn verplichtingen op dat vlak niet nakomt, moet volgens TA gesanctioneerd worden, en bovendien de consument die zijn afbetaling niet nakomt, schadeloos stellen. TA eist ook een verbod van praktijken waarbij verkoop van producten die niet bij de consument passen, beloond wordt. Bij stijgende rentevoeten moet de consument de keuze krijgen tussen een hogere maandelijkse afbetaling of onveranderde afbetaling met een termijnverlenging.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!