NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


22-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Splitsing België is technisch mogelijk, maar ingewikkeld

"Splitsing België is technisch mogelijk, maar ingewikkeld"
België opsplitsen is technisch mogelijk, maar het wordt een ingewikkelde zaak en het is vooral een politieke keuze. Dat lijkt de conclusie te zijn van de Panaroma-uitzending 'Plan B', waarbij 11 professoren hun licht laten schijnen over de vraag of en hoe ons land kan worden gesplitst.

Nu de communautaire onderhandelingen vijf maanden na de verkiezingen nog altijd niets hebben opgeleverd en de PS enkele weken geleden openlijk sprak over Plan B, wilde Panorama nagaan of een splitsing wel degelijk mogelijk is en hoe dat technisch kan worden gerealiseerd. Elf professoren maakten voor hun eigen vakgebied de denkoefening.
 
De reportage bewijst dat het thema geen taboe meer is en dat een splitsing ook mogelijk is. Het zal dan echter wel een politieke keuze zijn die leidt tot zeer moeilijke en vooral zeer ingewikkelde onderhandelingen tussen Vlamingen, Brusselaars en Walen. De grootste obstakels zijn zoals verwacht Brussel en de sociale zekerheid.

"Splitsing niet wenselijk"
Uit de reportage blijkt ook dat vooral de Franstaligen het sociaal-economisch moeilijk zullen krijgen. Een splitsing van de sociale zekerheid zal hen voor problemen stellen en ook economisch heeft Wallonië minder overlevingskansen dan Vlaanderen. Beide partijen zullen het in een overgangsfase moeilijk krijgen.
 
De Franstaligen en de traditionele Vlaamse partijen verwerpen het plan B. Tijdens een debat na de uitzending benadrukten CD&V, sp.a, Open Vld en Groen! dat een splitsing nog veel moeilijker is dan de huidige onderhandelingen en dus niet wenselijk. N-VA, Vlaams Belang en LDD stelden met genoegen vast dat de geesten geëvalueerd zijn. (br.hln, foto photo news )
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoen haaien per jaar gedood in Atlantische Oceaan

Miljoen haaien per jaar gedood in Atlantische Oceaan


http://img152.imageshack.us/img152/8718/haaien.jpg


In 2008 hebben vissers in de Atlantische Oceaan minstens 1,3 miljoen haaien gedood. Dat meldt de internationale natuurbeschermingsorganisatie Oceana in een rapport.

Het gaat echter maar om een schatting op basis van alle geregistreerde vangsten. Vermoedelijk worden nog meer haaien gevangen en ligt het aantal nog hoger. Oceana pleit daarom voor quota, aangezien er duidelijk sprake is van overbevissing.

Er leven 21 haaiensoorten in de Atlantische Oceaan, waarvan drie op vier met uitsterven bedreigd wordt. De populatie witpunthaaien is al met 70 procent gedaald, het aantal hamerhaaien nam zelfs met 99 procent af. De bescherming van haaien is volgens Oceana nauwelijks geregeld op internationaal niveau.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glazen voor kinderen bevatten "tot 1.000 keer" te veel lood

Glazen voor kinderen bevatten "tot 1.000 keer" te veel lood


Deze zomer haalde McDonald's al miljoenen 'Shrek'-glazen uit de rekken, maar het probleem blijkt veel groter te zijn. © epa


Amerikaanse drinkglazen met cartoonfiguurtjes zoals Superman, Wonder Woman of personages uit 'De Tovenaar van Oz' bevatten tot duizend keer méér lood dan wat de overheid toelaat voor kinderproducten. Dat meldt persagentschap AP op basis van labotesten.


De verf die werd gebruikt voor de decoratie van de glazen werd vervaardigd in China en bleek bij onderzoek tussen de 16 en 30,2 procent lood te bevatten, daar waar Volksgezondheid 0,03 procent toelaat. De glazen bleken overigens niet alleen te veel lood te bevatten. Ook de niveaus van cadmium, dat nog gevaarlijker is dan lood, waren erg hoog.


Toen de onderzoekers 'normaal gebruik' van de glazen nabootsten in hun tests, bleken er 'kleine maar significante' stukken van het lood en de cadmium los te komen van de tekeningen. De gevolgen kunnen zeer zwaar zijn, aangezien kinderen zo zware metalen op hun handen krijgen, en die dan mogelijk in hun mond kunnen wrijven.


Een aantal van de merken die de glazen gebruiken, zijn Coca-Cola, Walt Disney, Burger King en McDonald's. Coca-Cola, dat vorige week al op de hoogte werd gebracht van de testresultaten, maakte gisteren bekend dat het 88.000 glazen terugroept. Deze zomer haalde McDonald's al 12 miljoen 'Shrek'-glazen uit de handel.


Na die terugroepacite kocht AP verschillende nieuwere glazensets, en oudere via onder meer online veilingen en een rommelmarkt. Na analyse van de willekeurig gekochte glazen blijkt nu dus dat het probleem veel verder gaat dan de McDonald's-besmetting van deze zomer. Extra zorgelijk is dat de glazen door hun kleurige designs speciaal voor kinderen op de markt worden gebracht.
» Reageer (0)
21-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Everett Millais 1829 - 1896 Was een Brits kunstschilder


John Everett Millais  1829 - 1896  Was een Brits kunstschilder

Klik op de foto om zijn overige werken te bekijken
John Everett Millais (Southampton, 8 juni 1829 - Londen, 13 augustus 1896) was een Britse schilder en tekenaar. Hij was één van de oprichters van de kunstenaarsvereniging Pre-Raphaelite Brotherhood. Millais was tijdens zijn leven een van de meest succesvolle schilders van het Victoriaanse Groot-Brittannië.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John-Everett-Millais.jpg?t=1290348255Millais stamde af van een oude familie uit Jersey. Hij was het derde kind van John William Millais en Mary Emily Hodgkinson. In 1840 werd Millais reeds op elfjarige leeftijd toegelaten op de Royal Academy of Arts Schools. Hij was de jongste leerling ooit op de RA Schools. Aldaar kwam hij in contact met Dante Gabriel Rossetti en William Holman Hunt. Met hen vormde hij in 1848 de Pre-Raphaelite Brotherhood. Andere leden van de PRB waren William Michael Rossetti, Frederic George Stephens, James Collinson en Thomas Woolner.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/john-everet-millais3.jpg?t=1290347479De PRB had in de kunstcriticus John Ruskin (1819-1900) een belangrijke voorvechter. Millais kwam in contact met de vrouw van Ruskin, Effie Gray. Het huwelijk tussen John en Effie Ruskin was notoir slecht. Millais en Effie kregen in 1853 een verhouding. In 1854 verliet Effie haar echtgenoot en vervolgens werd hun huwelijk nietig verklaard. Een jaar later (1855) trouwden Millais en Effie. Zij kregen acht kinderen.
De carrière van Millais was maatschappelijk uiterst succesvol. In 1853 werd hij verkozen als Associate of the Royal Academy of Arts. Millais exposeerde op Wereldtentoonstellingen in Londen en Parijs, ontving het Legion d'honneur (1878), een eredoctoraat in Oxford (1880) en werd in 1885 als eerste Britse kunstenaar tot baronet verheven
 


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John_Everett_Millais5.jpg?t=1290347565In 1896 volgde Millais Frederic Leighton als President van de Royal Academy op. Een aantal maanden later overleed Millais als gevolg van keelkanker. Hij werd begraven in de St Paul's Cathedral.
Millais begon zijn carrière in de Pre-Raphaelite Brotherhood. Belangrijke werken uit die tijd zijn Christ in the House of His Parents ("Christus in het huis van zijn ouders") uit 1850, bekritiseerd omdat het de Heilige Familie laat zien als hardwerkende mensen onder erbarmelijke omstandigheden, alsmede Ophelia uit 1850, geïnspireerd op Ophelia uit "Hamlet" van William Shakespeare.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John-Everett-Millais6.jpg?t=1290348343Na zijn huwelijk in 1855 hanteerde Millais een toegankelijker stijl, die door sommige critici (en oude voorvechters van de PRB) als Ruskin en Morris slecht werd ontvangen. Zij beschouwden de nieuwe stijl van Millais als een catastrofale uitverkoop van talent. Het publiek van Millais omarmde de nieuwe stijl echter enthousiast en zijn portretten (Disraeli, Gladstone, Tennyson en Lillie Langtry), historie-schilderijen (The Boyhood of Raleigh, The Northwest Passage) en (Schotse) landschappen (October Chill) vonden een brede waardering. Millais was eveneens een succesvol illustrator.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemen scoren meest na een ruzie

Bloemen scoren meest na een ruzie


http://img690.imageshack.us/img690/4436/boeket.jpg


Valt er na een ruzie iets goed te maken, koop dan een ruiker bloemen. Onderzoek geeft aan dat bloemen het meest geschikte cadeau zijn om sorry te zeggen.


De enquête, uitgevoerd door Boeketcadeau.nl, geeft aan dat er tijdens de winter meer ruzie gemaakt wordt. 68 procent stelt dat de donkere dagen aanleiding geven tot meer depressieve gevoelens  en geruzie in het huishouden.


Wanneer een meningsverschil moet bijgelegd worden, vindt 72 procent dat bloemen de ideale verzoeners zijn.  Bloemen worden verkozen boven chocolade (9 procent), sieraden (6 procent) of een fles wijn (5 procent). Tien procent zag liever iets anders, al had de helft geen idee wat dat het best kon zijn.


Bloemen of niet, een voorwerp alleen is niet voldoende. Wie iets wil goedmaken, moet dat vanuit een oprecht gevoel doen. Eerdere studies spreken erover dat dit persoonlijk moet gebeuren, met gevoel en met verantwoordelijkheidsgevoel. Ook komen verontschuldigingen beter over als de fout bij de persoon wordt gezocht en niet bij de omgevingsfactoren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top in Rusland wil bestand wilde tijgers verdubbelen

Top in Rusland wil bestand wilde tijgers verdubbelen


http://img717.imageshack.us/img717/4296/siberischetijgers.jpg


In Sint-Petersburg, in het noordwesten van Rusland, is een vierdaagse top van start gegaan ter bescherming van de tijger. Het doel van de bijeenkomst is het aantal wilde tijgers tegen 2022 te verdubbelen. Er leven nog maar zowat 3.200 tijgers in het wild, terwijl de populatie een eeuw geleden nog uit 100.000 dieren bestond.

"Het gaat om een bijeenkomt van internationale leiders zonder voorgaande om het aantal tijgers te verdubbelen", verklaarde James Adams, de vicevoorzitter van de Wereldbank, die de financiering van het beschermingsprogramma voor tijgers controleert, bij de opening van het forum.
 
"Op honderd jaar tijd werd het aantal tijgers dertig keer kleiner. Drie van de acht subsoorten zijn uitgestorven. De tijger is een van de meest kwetsbare dieren en met uitsterven bedreigd", benadrukte de Russische minister van Natuurlijke Rijkdommen, Joeri Troetnev.
 
Dertien landen
Op de top zijn dertien landen vertegenwoordigd: vijf eerste ministers, onder meer de Russische premier Vladimir Poetin, alsook talrijke hooggeplaatste regeringsfunctionarissen. Tijdens het forum zal een internationaal programma voor de bescherming van de tijger goedgekeurd worden. Zo zal bijvoorbeeld een internationaal consortium voor de bescherming van het dier worden opgericht waarbij Interpol en de douanediensten van de deelnemende landen betrokken worden.
 
Andrej Koesjlin, die bij de Wereldbank verantwoordelijk is voor de bescherming van de tijger, deelde midden november al mee dat er 350 miljoen dollar (256.000 miljoen euro) geblokkeerd zou worden over een periode van vijf jaar voor de financiering van het actieplan dat tijdens de bijeenkomst goedgekeurd zal worden. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolstoelatlete kan plots weer lopen na verkeersongeval

Rolstoelatlete kan plots weer lopen na verkeersongeval


http://img8.imageshack.us/img8/1289/moniquevandervorst.jpg
Monique van der Vorst


In de Nederlandse sportwereld heeft er zich een mirakel voltrokken. De 26-jarige Monique van der Vorst is immers geen paralympisch atlete meer. De mindervalide Nederlandse Sportster van het Jaar 2009, die sinds haar dertiende in een rolstoel zit, kan weer lopen. Na een verkeersongeluk kreeg ze plots opnieuw gevoel in haar benen.


Van der Vorst blonk de afgelopen jaren uit in het wielrennen en triatlon voor gehandicapten. Op de Paralympische Spelen 2008 in Peking veroverde ze twee zilveren medailles op de handbike. Ook is ze meervoudig wereld-en Europees kampioene en won ze vorig jaar in oktober de Ironman van Hawaï.


In maart kreeg Van der Vorst tijdens een trainingskamp een verkeersongeluk. Na dat ongeval begonnen haar verlamde benen weer gevoel te krijgen. "Na een intensieve revalidatie is ze nu klaar om weer tot de valide sporters te behoren", bevestigde André Cats van de paralympische ploeg voor 2012.


 http://img508.imageshack.us/img508/9708/moniquevandervorst1.jpg


Monique verloor het gevoel in beide benen na een mislukte enkeloperatie op haar dertiende. Haar linkerbeen moest volgens artsen zelfs geamputeerd worden, maar ze beet door. In 2007 brak ze bij een verkeersongeval onder meer een borstwervel. Maar na een nieuwe aanrijding in maart van dit jaar kreeg ze plots weer tintelingen in haar benen.


"Het is een wonderlijk verhaal. Na dat ongeval begon er van alles in haar lichaam in beweging te komen en nu is ze in staat om te lopen. Niemand heeft er een verklaring voor. Wij hebben haar de afgelopen maanden in de revalidatie bijgestaan. Aanvankelijk leek dat lopen helemaal nergens naar, maar beetje bij beetje ging het beter. Het is haar ambitie om geen paralympiër meer te zijn", klinkt het.
» Reageer (0)
20-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeddaten voor senioren: nieuwe trend?

Speeddaten voor senioren: nieuwe trend?Omdat veel ouderen eenzaam zijn, organiseerde het OCMW van Turnhout de eerste speeddating voor senioren. Bedoeling is op korte tijd zoveel mogelijk nieuwe senioren te leren kennen.

Speeddating is een datingtrend waarbij je steeds van tafel én partner wisselt voor een korte babbel. Deze manier van daten is een populair gegeven bij jongeren, al komt daar misschien binnenkort verandering in nu ook de eerste speeddating voor senioren plaatsvond.

Eenzaamheid
Volgens OCMW-voorzitter Wouter Fransen zijn veel ouderen eenzaam. In de voorbije 'Vlaamse week van de oudere' werkte de man voor het eerst het initiatief uit.

De senioren werden aan tafeltjes van vier gezet en kregen een gespreksonderwerp voorgeschoteld. Na een kwartier werd van tafel gewisseld. Om de gesprekken vlotjes te laten verlopen, werd een lijst met mogelijke gespreksonderwerpen op tafel gelegd. De senioren wisselden zo'n dertien keer waardoor het merendeel met iedereen kon spreken. Wie dat wenst, kan zijn favoriete gesprekspartner later nog eens opzoeken. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klimaat op drift: roze pelikanen stranden in Siberië

Klimaat op drift: roze pelikanen stranden in Siberië


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/6/8/3/media_xl_3949023.jpg?20101119180849De rare kuren van ons klimaat hebben een horde roze pelikanen de verkeerde richting uitgestuurd. In plaats van in Noord-Afrika terecht te komen, strandden de bleek uitgeslagen beesten in de Altaj, een regio in het zuiden van Siberië.
 
De directeur van de plaatselijke zoo in Barnaul zei dat de pelikanen uitgeput waren. "Ze konden niet meer op hun poten staan." Maar na een portie vis gekregen te hebben, zijn de dieren weer opgekikkerd.
 
Sowieso kunnen ze in Siberië niet blijven. De strenge winter ligt in het verschiet. De roze pelikanen overwinteren in principe in het noorden van Afrika. (br.hln  foto reuters )
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 7 voordelen van het ouder worden

De 7 voordelen van het ouder wordenOuderdomsverschijnselen niet meegerekend, biedt een jaartje extra vaak een pak voordelen. Veertigers hoeven de verjaardagskalender niet langer te vrezen, lees hieronder waarom.

1.    Minder gepieker over je uiterlijk
Twintigers en ook dertigers twijfelen sterk aan hun looks: de cup is te  klein, de heupen te dik. Met het ouder worden, lijken de grootste twijfels verdwenen omdat vrouwen met de jaren gewoon meer van hun uiterlijk houden. Dat aanvaardingsproces en het vertrouwen dat je daardoor krijgt, maakt meteen aantrekkelijk en geeft een sexy gloed aan je lichaam.

2. Ik kan alles aan
Vanaf een bepaalde leeftijd, kennen vrouwen het leven. Een gebroken huwelijk, een slechte carrièrezet of een groot verlies: het leven kent geen geheimen meer. Door al deze tegenslagen te verwerken, krijg je meer kracht en weet je nieuwe klappen beter op te vangen.

3.    Moeder is geweldig
Als je klein bent, weet moeder alles. Als tiener weet moeder niets. Met het ouder worden, merk je pas hoe briljant, geduldig en geweldig ze eigenlijk altijd geweest is.

4.    Elke dag telt
Hou ouder je wordt, hoe beter je beseft dat elk moment kostbaar is. Niets is zo onvoorspelbaar als het leven en dat besef groeit met de dag. 

5.    Tijd is belangrijker dan geld
Waarom nog een minuut verspillen aan een job of een relatie die verkeerd zit? Zelfs als verdien je rijkelijk, een carrière of huwelijk vraagt meer dan geld. Dat zullen veertigers geweten hebben.

6.    Een bad ontspant meer dan een douche
Een bad is dan wel relaxerender en luxueuzer dan een douche, het gaat erom dat je op rijpere leeftijd makkelijker kleine keuzes maakt om jezelf te verwennen. Denk aan een brandend kaarsje, een chocoladesnack, een warme sweater: genieten doe je van kleine dingen.

7.    Bewegen is noodzakelijk
Waarom zou je te voet gaan of de fiets nemen als de auto voor de deur staat? Met het ouder worden, lijkt beweging aan belang te winnen. Sporten is een manier om je lichaam te verzorgen omdat je het nu eenmaal nodig hebt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermoeide studenten krijgen facelift cadeau in Zuid-Korea

Vermoeide studenten krijgen facelift cadeau in Zuid-Korea

In Zuid-Korea krijgen steeds meer vermoeide studenten een facelift cadeau van hun ouders als ze slagen in de zware toelatingsexamens voor de universiteit. De concurrentie om een plaatsje te verwerven in het hoger onderwijs is er bikkelhard.


De trend heeft ertoe geleid dat enkele klinieken speciale pakketten aanbieden. Zo worden niet alleen de vermoeidheidsrimpeltjes weggewerkt, maar ook krijgen de studenten 25 procent korting als ze ook meteen hun neus en ogen wat meer westers laten maken.


Een ander ziekenhuis steunt ook de moeders die hun kind hebben bijgestaan op de weg naar de universiteit. Bij een facelift voor hun kinderen krijgen de moeders een gratis botoxbehandeling cadeau.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder circussen met wilde dieren in Nederland

Minder circussen met wilde dieren in Nederland

Steeds meer circussen schrappen acts met wilde dieren. In vijf jaar tijd is het aandeel circussen dat in Nederland voorstellingen met wilde dieren gaf, gedaald van 83 procent naar 35 procent. In veel gevallen gaat het om nieuwe circussen.


Dat blijkt vandaag uit onderzoek door vereniging Wilde Dieren de Tent Uit. Met 250 stuks is het aantal wilde dieren in circussen in Nederland op zich niet gedaald. De circussen huren de dieren vaak in uit West- of Oost-Europa. Naast de klassiekers, zoals olifanten, tijgers en leeuwen, gebruiken zij pinguïns, apen en giraffes. In 2010 traden meer dan dertig diersoorten op in circussen.


De vereniging vindt dat het welzijn van de wilde dieren, geestelijk en lichamelijk, ernstig wordt aangetast. Hun leefomstandigheden frustreren hen in hoge mate. De dieren verblijven in kleine kooien, zijn onderworpen aan trainingen en het doen van kunstjes en gaan geregeld op transport. De organisatie wil een verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen. Naast het dierenleed, vindt zij het gebruik een verkeerd voorbeeld voor de omgang met dieren en voor hun waarde.


Per jaar reizen gemiddeld zeventig circussen door Nederland, de afgelopen vijf jaar steeds meer. Ook treden zij vaker op buiten het seizoen, dat van half maart tot half oktober duurt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christina Aguilera - Fighter

Christina Aguilera - Fighter

Klik op de foto om haar te beluisteren


Christina María Aguilera (Staten Island (New York City), 18 december 1980) is een Amerikaans popartiest en model. Ze brak definitief door met haar debuutalbum Christina Aguilera (1999). Eveneens goed ontvangen werden Mi Reflejo (2000), een Spaanstalige popalbum, en My Kind of Christmas (2000).

Aguilera's tweede studioalbum Stripped (2002) werd minder goed ontvangen dan haar vorige albums - een punt van kritiek was dat ze haar onschuldige tienerimago had verruild voor een nieuw meer expliciet sexy imago. Haar derde studioalbum Back to Basics (2006) had invloeden van soul-, jazz- en bluesmuziek en werd wel positief ontvangen. Inmiddels heeft ze een Greatest hits-album uitgebracht genaamd Keeps Gettin' Better: A Decade of Hits (2008) . Haar vierde studioalbum zal Bionic heten en de release zou volgens haar website zijn op 8 juni 2010. Wereldwijd heeft ze meer dan 42 miljoen platen verkocht.

In haar carrière heeft Aguilera een groot aantal prijzen gewonnen, waaronder vijf Grammy Awards van de achttien nominaties.

In 1998 mocht ze de soundtrack inzingen voor "Mulan" toen ze bewezen had dat ze een hoge, krachtige stem had waarmee ze een hoge "E" een octaaf boven midden "C" kon zingen in het liedje "Run to You" van Whitney Houston dat ze in haar badkamer had opgenomen. De videoclip die de film moest promoten toonde een jonge Aguilera met kort haar. Reflection werd genomineerd voor een Golden Globe voor "Best Original Song for a Motion Picture" in 1998.

Haar eerste album, "Christina Aguilera", kwam op 24 augustus 1999 uit en verkocht meer dan 8 miljoen kopieën in de VS. Haar cd versloeg P. Diddy's tweede album Forever. De singles "Genie in a Bottle", "What a Girl Wants" en "Come on Over (All I Want is You)" kwamen allemaal in de top van de Billboard Hot 100 binnen in 1999 en 2000. Ook de single "I Turn To You" deed het goed met een derde plek. Maar Aguilera had niet alleen commercieel succes; ze werd in 2000 beloond met een Grammy voor "Best New Artist", waarmee ze Britney Spears versloeg. Ze was ook genomineerd voor "Best Female Pop Vocal Performance" voor "Genie in a Bottle". "Obvious", het laatste liedje op de cd, was een origineel liedje dat ze naar Ron Fair had ingezonden voor ze een contract sloot met RCA Records.

In 2000 benadrukte Aguilera haar Latino-afkomst door een Spaanstalig album, Mi Reflejo, uit te brengen. Deze cd bevatte Spaanstalige versies van de liedjes op haar Engelstalige cd, maar ook nieuwe Spaanse liedjes. De cd leverde haar een "Latin Grammy" op voor "Best Female Pop Vocal Album". De single "Falsas Esperanzas" kwam in de Top 40 in Argentinië in 2001. Ricky Martin vroeg haar om een duet met hem te zingen op "Nobody Wants to Be Lonely" voor zijn cd "Sound Loaded". Het was zijn tweede single van die cd. De single haalde de top 5 in Groot-Brittannië en Duitsland. Om zich een rauwer imago aan te meten veranderde ze in de loop van 2001 haar uiterlijk. Eerst verscheen een nog redelijk beschaafd neusknopje maar niet veel later verscheen er ook een piercing in haar onderlip.


Aguilera trouwde in 2005 met de eveneens Joodse Jordan Bratman, met wie ze sinds 2002 een relatie heeft. Op 12 januari 2008 kreeg zij een zoon. In 2010 maakte Aguilera bekend dat zij en Bratman gaan scheiden
» Reageer (0)
19-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als man niet wil klussen? Blijven zagen!

Als man nier wil klussen? Blijven zagen!


http://img530.imageshack.us/img530/7217/klusjes.jpg


Blijven doorzagen is volgens één Belgische man op de vier de beste manier om hem aan het klussen te krijgen in huis. Het gewoon lief vragen helpt maar bij één man op twintig.

Dit blijkt uit een enquête die de doe-het-zelfdivisie van Bosch liet uitvoeren bij vijfhonderd mannen en evenveel vrouwen. Eén geënquêteerde man op de drie zegt geen aansporing nodig te hebben om aan de slag te gaan. De vrouwen hebben daarover een andere mening: twee op de drie maakt duidelijk dat mannen wel degelijk gestimuleerd moeten worden. Stevig doorzeuren is het meest doeltreffend daarvoor, vinden ze. Maar ook het ego van de man bespelen blijkt efficiënt.

Het vervelendste aan al het kluswerk vinden mannen het opruimen achteraf (25 procent). De vrouwen beamen dit: volgens één op de drie laat hun man bijzonder veel rommel na.

Ook opmerkelijk: het gros van de vrouwen vindt klussen een typische mannentaak. Maar twee vrouwen op de drie haten het als mannen ervan uitgaan dat zij het zélf niet kunnen. De Belgische mannen denken overigens iets minder traditioneel: niet minder dan tachtig procent vindt dat de vrouw gerust ook een handje mag toesteken. (br. Het Nieuwsblad)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beha kun je maar drie maanden dragen

Beha kun je maar drie maanden dragen


http://img690.imageshack.us/img690/1748/bh1i.jpgTwee op de drie vrouwen gebruiken te lang dan gezond is hun make-up, zo stellen ze zichzelf bloot aan tal van bacteriën. Maar ook je beha heeft zijn houdbaarheidsdatum want na een bepaalde tijd verliest deze zijn steun. Daarom zetten we op een rijtje welke gebruiksproducten we regelmatig moeten vervangen.Haarborstel
Deze was je best wekelijks in heet water. Vervang wanneer de haartjes beschadigd lijken. Een haarfollikel van 1mm kan tot 50.000 bacteriën bevatten en je borstel kan hiertoe bijdragen. Vooral de resten van haarproducten kunnen plakkerig worden en vuil aantrekken.

Loopschoenen
Deze vervang je best om de 400 tot 800 km. Want door in oude schoenen te lopen, riskeer je blessures en infecties. Na een bepaalde tijd geven ze namelijk niet voldoende steun meer. Een recente studie toonde aan dat er 100 keer meer schimmels in oude schoenen zitten dan in een wc-pot.

Tandenborstel
Koop om de drie maanden een nieuwe tandenborstel. Uit onderzoek blijkt namelijk dat deze na drie maanden minder efficiënt worden. Virussen als hepatitis B en C kunnen doorgegeven worden via een tandenborstel.

Beha
Een sportbeha smijt je best weg na drie maanden of na dertig tot veertig wasbeurten. Vermijd biologische detergenten en wasverzachters, ze beschadigen het lycra. Borsten bestaan voornamelijk uit vetweefsel die omhoog gehouden worden door ligamenten. Deze kunnen uitrekken door herhaalde op- en neergaande bewegingen als ze niet goed ondersteund worden, beha's geven minder steun na drie maanden.

Matras
Je bent na acht tot tien jaar toe aan een nieuwe matras. Experts zeggen dat we ongeveer 284 ml vocht per nacht uitscheiden. Dit is de ideale omgeving voor huisstofmijten. Ook de dode huidschilfers in de matras zijn een bron van eten voor deze parasieten. Het gemiddelde bed bevat meer dan 10.000 huisstofmijten, wat allergieën kan veroorzaken.

Scheermesje
Dit smijt je best na twee of drie scheerbeurten keer weg. Wrijving tussen de huid en het mesje kan uitslag veroorzaken. Een bot mesje kan verstopt raken met dode huidcellen, wat kan leiden tot ingegroeide haren en wondjes.

Badhanddoeken
Deze was je best wekelijks op 60 °C, het is ook uit den boze handdoeken te delen. Want huidproblemen en infecties kunnen zich zo makkelijk verspreiden. Meer dan de helft van de mensen draagt stafylokokken op zijn huid. Dit kan schadelijk zijn wanneer dit in een wond terecht komt.

Kussen
Was je kussen elke drie maanden of vervang om de zes tot twaalf maanden. Na een half jaar bestaat 10 procent van je kussen uit huisstofmijt, hun uitwerpselen en zweet. Wanneer je dit inhaleert, ben je vatbaarder voor astma, sinusitis en rhinitis.

Spons
Deze moet je na elk keer reinigen en dagelijks infecteren. In de holten van sponsen huizen bacteriën. Meer dan een miljard bacteriën kunnen hierin groeien na een dag gebruik. Wetenschappers vonden in keukensponsen bacteriën als de E. coli en salmonella.

Lakens
Je donsdeken moet om de zes maanden gewassen worden, lakens wekelijks.

Snijplank
Reinig en desinfecteer deze na elke keer je deze gebruikte, smijt de plank weg wanneer beschadigingen het reinigen bemoeilijken.  Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit vijftig keer meer bacterieën bevat dan een wc-bril. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pochen met je armoede is in

Pochen met je armoede is in

In plaats van te concurreren met vrienden en buren over je levensstijl, scheppen gezinnen nu op met hoe arm ze zijn. Dat is althans het geval in het Verenigd Koninkrijk.


Een studie toonde aan dat negen op de tien Britse gezinnen vindt het oké te pochen over de manieren waarop ze moeten besparen in het huishouden of hun verlies aan loon o phet werk. 96 procent is er trots op te kunnen vertellen hoe ze een koopje op de kop tikten. Slechts een kleine meerderheid voelde zich er goed bij te praten over iets waar ze veel geld voor betaalden.


Door de economische crisis vinden velen het harteloos en hard om op te scheppen over rijkdom. Minder dan een derde praat graag over een hoog loon, terwijl meer dan twee derde met plezier deelt hoe weinig ze verdienen. Meer dan zeven op de tien praat openlijk over hoe weinig spaargeld ze hebben. De enquête bevroeg 1.400 volwassenen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee sonates van Vivaldi ontdekt

Twee sonates van Vivaldi ontdekt


http://img7.imageshack.us/img7/8881/vivaldiy.jpg


In Londen zijn twee tot dusver onbekende vioolsonates gevonden van Antonio Vivaldi. Dat meldt de Britse zender BBC. De twee werken van de Rode Monnik hebben 270 jaar lang ongemerkt in een verzameling handschriften gelegen.
 
Behalve de sonates van de Italiaanse meester van de 'Vier seizoenen' werden in de verzameling ook stukken van Georg Friedrich Händel, de 17de eeuwse violist Arcangelo Corelli en Henry Purcell aangetroffen. De bloemlezing werd tussen 1715 en 1725 samengesteld. Een inmiddels overleden zakenman had de manuscripten gekocht; in 2008 ging de verzameling naar het Foundling-Museum.
 
Muziekdeskundigen gaan er van uit dat Vivaldi de beide sonates oorspronkelijk schreef voor amateurmuzikanten. Een van de werken, de sonate in C-Dur, krijgt zondag in Liverpool zijn wereldpremière.Wie was Vivaldi


Antonio Lucio Vivaldi (Venetië, 4 maart 1678 – Wenen, 28 juli 1741), bijgenaamd Il Prete Rosso (de rode priester) was een Italiaanse violist, priester en componist.

Hij werd geboren in Venetië. Zijn vader die een kapper was, hielp hem in zijn carrière in de muziek en meldde hem aan bij de Cappella di San Marco, waar vader Vivaldi zelf een vooraanstaand violist was.

In 1703 werd Vivaldi priester. Hij kreeg al snel de bijnaam Il Prete Rosso ("de rode priester"), vermoedelijk vanwege zijn rode haar. Vanaf 1704 hoefde hij niet meer deel te nemen aan de heilige mis in verband met zijn slechte gezondheid: hij leed aan astma. Maar volgens sommigen mocht hij de mis niet meer opdragen omdat, als hij inspiratie kreeg voor een nieuw muziekstuk, hij dat gewoon ging opschrijven tijdens de mis. Vivaldi werd vioolleraar in een meisjesweeshuis in Venetië, het Pio Ospedale della Pietà. De musicerende wezen stegen snel in aanzien, ook in het buitenland. Omdat meisjes eigenlijk geen muziek mochten spelen, gaven zij concerten van achter een doek. Voor hen schreef Vivaldi de meeste van zijn concerten, cantates en gewijde muziek. In 1705 werd de eerste verzameling (raccolta) van zijn werk gepubliceerd en er zouden er nog vele volgen. Als hij niet op één van zijn vele reizen was, vervulde Vivaldi verschillende taken in het weeshuis. In 1713 kreeg hij de verantwoordelijkheid voor alle muzikale activiteiten in het instituut. Hij stierf op 28 juli 1741.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook schakelt duizenden accounts uit

Facebook schakelt duizenden accounts uit en vraagt mensen identiteitsbewijs in te scannen


http://img88.imageshack.us/img88/9746/facebookmb.jpg


Een fout bij Facebook heeft geleid tot de deactivatie van duizenden accounts, meldt BoyGeniusReport en wordt bevestigd door Facebook zelf. Het gaat blijkbaar telkens om accounts van vrouwen. De gebruikers, die blijkbaar geen gebruiksvoorwaarden hebben geschonden, kregen een bericht dat hun account 'niet-authentiek' was.

Facebook gaf gisteren toe dat er een probleem was. "We ontdekten een bug in een systeem dat mogelijk valse accounts zoekt en deactiveert. De bug, die slechts korte tijd actief was, leidde ertoe dat een heel klein percentage van Facebookaccounts per ongeluk op inactief werd gezet. Toen we de bug ontdekten, hebben we het probleem meteen opgelost. We heractiveren nu de accounts en verwittigen de getroffen mensen."

Identiteitsbewijs
Vreemd genoeg vraagt Facebook sommmige getroffen gebruikers om een afbeelding van een "door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs", waar "hun volledige naam, geboortedatum en foto duidelijk op te zien zijn". Terwijl Facebook belooft die afbeeldingen opnieuw te deleten, zijn gebruikers allerminst opgezet met de opmerkelijke vraag. Zoals dat gaat, hebben ze zich meteen verenigd in de groep 'Against Verifying Accounts With Mobile/ Credit Card/ Government Issued ID', die weliswaar slechts 207 leden telt.

Opgelet
Facebook benadrukt in de Wall Street Journal dat het nooit achter identiteitspapieren zal vragen via e-mail, en zegt de gegevens enkel te vragen op Facebook zelf, nadat de gedeactiveerde gebruiker heeft geprobeerd in te loggen met het juiste paswoord. "Wees achterdochtig met e-mails die lijken afkomstig te zijn van Facebook en je vragen om je account te authentificeren of te updaten", zegt woordvoerder Simon Axten.

Andere manieren
Hij zegt dat Facebook mogelijk valse accounts trouwens eerst verifieert op andere manieren, zoals met een sms'je, vooraleer te vragen naar identiteitsbewijzen. Dat gebeurt slechts in "heel uitzonderlijke gevallen" wanneer er geen andere vorm van verificatie mogelijk is, en het heel waarschijnlijk is dat de account werd aangemaakt door een spammer. Facebookbaas Mark Zuckerberg zegt trouwens dat de problemen niets te maken hebben met het mailsysteem dat Facebook eerder deze week lanceerde.

Nog problemen?
Alle problemen lijken echter nog niet van de baan. De Huftington Post ontving een bericht van een gebruikster die een kopie van haar rijbewijs doorstuurde, en van Facebook een melding kreeg dat haar account toch niet opnieuw geactiveerd kon worden. "De beslissing is definitief", stond er...
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkers nemen krokodil van 3,2 meter mee naar huis

Makkers nemen krokodil van 3,2 meter mee naar huisWat doe je als je een potentieel dodelijke, ruim drie meter lange krokodil aantreft in een populaire zwemplaats? Dan neem je dat beest toch gewoon mee naar huis, zeker! Toch als je een Australische twintiger bent, en van geen kleintje vervaard.


Twee vrienden uit Oenpeli, in het Australische Northern Territory, troffen woensdag een krokodil aan in een vaak gebruikte zwemvijver, en oordeelden dat het te gevaarlijk was om de potentiële killer daar zomaar te laten rondzwerven.


"Veel jongeren gaan daar zwemmen, en je ziet er ook vaak gezinnen", zegt een politieman uit de regio. "Maar omdat het te laat was om nog iemand te bellen om het dier op te halen, besloten die twee jongens om de croc zelf te vangen en in de laadbak van hun lichte vrachtwagen te gooien."


De twee namen de gigant mee naar het huis van hun oom, en besloten om het beest 's nachts in de voortuin onder te brengen. Daar werd ze de volgende ochtend aangetroffen door een zeer verbaasde politiepatrouille. "De krokodil was groter dan we dachten", zegt een van de opgetrommelde dienders. "We hadden vijf man nodig om ze in onze wagen te laden: wij, de jongens die de croc vonden en een ranger. Sterk dat ze het dier de avond voordien met maar twee man hebben verplaatst."


De krokodil werd vervolgens naar de East Alligator-rivier gebracht, waar ze werd vrijgelaten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pester krijgt 250.000 euro schadevergoeding na ontslag

Pester krijgt 250.000 euro schadevergoeding na ontslag


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/11/15/1/media_xl_3946786.jpg?20101118080046


Drie mannen die Daniël M. pestten en folterden in het bedrijf MACtac, hebben na hun ontslag een forse schadevergoeding bekomen bij de arbeidsrechter. De rechter vond de ontslagen onrechtmatig, en kende een vakbondsman zelfs een schadevergoeding van 250.000 euro toe, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

In 2008, nadat de nieuwe directie van MACtac de beelden van de pesterijen te zien kreeg, ontsloeg ze drie daders op staande voet. Een van hen, Lucien J., lid van de christelijke vakbond CSC en beschermd omdat hij op de lijst van de sociale verkiezingen stond, stapte met de steun van de vakbond naar de rechter.
 
In eerste aanleg kreeg hij ongelijk, maar in beroep werd de man in het gelijk gesteld. De arbeidsrechter vond de extreme folteringen, die op de beelden te zien waren, geen dwingende reden voor ontslag. MACtac weigerde om hem terug in dienst te nemen en moest 250.000 euro schadevergoeding betalen.

De twee andere daders stapten daarna met steun van de socialistische vakbond FGTB eveneens naar de rechter en kregen elk een lagere, maar toch nog royale ontslagvergoeding.

» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!