NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


19-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als man niet wil klussen? Blijven zagen!

Als man nier wil klussen? Blijven zagen!


http://img530.imageshack.us/img530/7217/klusjes.jpg


Blijven doorzagen is volgens één Belgische man op de vier de beste manier om hem aan het klussen te krijgen in huis. Het gewoon lief vragen helpt maar bij één man op twintig.

Dit blijkt uit een enquête die de doe-het-zelfdivisie van Bosch liet uitvoeren bij vijfhonderd mannen en evenveel vrouwen. Eén geënquêteerde man op de drie zegt geen aansporing nodig te hebben om aan de slag te gaan. De vrouwen hebben daarover een andere mening: twee op de drie maakt duidelijk dat mannen wel degelijk gestimuleerd moeten worden. Stevig doorzeuren is het meest doeltreffend daarvoor, vinden ze. Maar ook het ego van de man bespelen blijkt efficiënt.

Het vervelendste aan al het kluswerk vinden mannen het opruimen achteraf (25 procent). De vrouwen beamen dit: volgens één op de drie laat hun man bijzonder veel rommel na.

Ook opmerkelijk: het gros van de vrouwen vindt klussen een typische mannentaak. Maar twee vrouwen op de drie haten het als mannen ervan uitgaan dat zij het zélf niet kunnen. De Belgische mannen denken overigens iets minder traditioneel: niet minder dan tachtig procent vindt dat de vrouw gerust ook een handje mag toesteken. (br. Het Nieuwsblad)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beha kun je maar drie maanden dragen

Beha kun je maar drie maanden dragen


http://img690.imageshack.us/img690/1748/bh1i.jpgTwee op de drie vrouwen gebruiken te lang dan gezond is hun make-up, zo stellen ze zichzelf bloot aan tal van bacteriën. Maar ook je beha heeft zijn houdbaarheidsdatum want na een bepaalde tijd verliest deze zijn steun. Daarom zetten we op een rijtje welke gebruiksproducten we regelmatig moeten vervangen.Haarborstel
Deze was je best wekelijks in heet water. Vervang wanneer de haartjes beschadigd lijken. Een haarfollikel van 1mm kan tot 50.000 bacteriën bevatten en je borstel kan hiertoe bijdragen. Vooral de resten van haarproducten kunnen plakkerig worden en vuil aantrekken.

Loopschoenen
Deze vervang je best om de 400 tot 800 km. Want door in oude schoenen te lopen, riskeer je blessures en infecties. Na een bepaalde tijd geven ze namelijk niet voldoende steun meer. Een recente studie toonde aan dat er 100 keer meer schimmels in oude schoenen zitten dan in een wc-pot.

Tandenborstel
Koop om de drie maanden een nieuwe tandenborstel. Uit onderzoek blijkt namelijk dat deze na drie maanden minder efficiënt worden. Virussen als hepatitis B en C kunnen doorgegeven worden via een tandenborstel.

Beha
Een sportbeha smijt je best weg na drie maanden of na dertig tot veertig wasbeurten. Vermijd biologische detergenten en wasverzachters, ze beschadigen het lycra. Borsten bestaan voornamelijk uit vetweefsel die omhoog gehouden worden door ligamenten. Deze kunnen uitrekken door herhaalde op- en neergaande bewegingen als ze niet goed ondersteund worden, beha's geven minder steun na drie maanden.

Matras
Je bent na acht tot tien jaar toe aan een nieuwe matras. Experts zeggen dat we ongeveer 284 ml vocht per nacht uitscheiden. Dit is de ideale omgeving voor huisstofmijten. Ook de dode huidschilfers in de matras zijn een bron van eten voor deze parasieten. Het gemiddelde bed bevat meer dan 10.000 huisstofmijten, wat allergieën kan veroorzaken.

Scheermesje
Dit smijt je best na twee of drie scheerbeurten keer weg. Wrijving tussen de huid en het mesje kan uitslag veroorzaken. Een bot mesje kan verstopt raken met dode huidcellen, wat kan leiden tot ingegroeide haren en wondjes.

Badhanddoeken
Deze was je best wekelijks op 60 °C, het is ook uit den boze handdoeken te delen. Want huidproblemen en infecties kunnen zich zo makkelijk verspreiden. Meer dan de helft van de mensen draagt stafylokokken op zijn huid. Dit kan schadelijk zijn wanneer dit in een wond terecht komt.

Kussen
Was je kussen elke drie maanden of vervang om de zes tot twaalf maanden. Na een half jaar bestaat 10 procent van je kussen uit huisstofmijt, hun uitwerpselen en zweet. Wanneer je dit inhaleert, ben je vatbaarder voor astma, sinusitis en rhinitis.

Spons
Deze moet je na elk keer reinigen en dagelijks infecteren. In de holten van sponsen huizen bacteriën. Meer dan een miljard bacteriën kunnen hierin groeien na een dag gebruik. Wetenschappers vonden in keukensponsen bacteriën als de E. coli en salmonella.

Lakens
Je donsdeken moet om de zes maanden gewassen worden, lakens wekelijks.

Snijplank
Reinig en desinfecteer deze na elke keer je deze gebruikte, smijt de plank weg wanneer beschadigingen het reinigen bemoeilijken.  Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit vijftig keer meer bacterieën bevat dan een wc-bril. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pochen met je armoede is in

Pochen met je armoede is in

In plaats van te concurreren met vrienden en buren over je levensstijl, scheppen gezinnen nu op met hoe arm ze zijn. Dat is althans het geval in het Verenigd Koninkrijk.


Een studie toonde aan dat negen op de tien Britse gezinnen vindt het oké te pochen over de manieren waarop ze moeten besparen in het huishouden of hun verlies aan loon o phet werk. 96 procent is er trots op te kunnen vertellen hoe ze een koopje op de kop tikten. Slechts een kleine meerderheid voelde zich er goed bij te praten over iets waar ze veel geld voor betaalden.


Door de economische crisis vinden velen het harteloos en hard om op te scheppen over rijkdom. Minder dan een derde praat graag over een hoog loon, terwijl meer dan twee derde met plezier deelt hoe weinig ze verdienen. Meer dan zeven op de tien praat openlijk over hoe weinig spaargeld ze hebben. De enquête bevroeg 1.400 volwassenen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee sonates van Vivaldi ontdekt

Twee sonates van Vivaldi ontdekt


http://img7.imageshack.us/img7/8881/vivaldiy.jpg


In Londen zijn twee tot dusver onbekende vioolsonates gevonden van Antonio Vivaldi. Dat meldt de Britse zender BBC. De twee werken van de Rode Monnik hebben 270 jaar lang ongemerkt in een verzameling handschriften gelegen.
 
Behalve de sonates van de Italiaanse meester van de 'Vier seizoenen' werden in de verzameling ook stukken van Georg Friedrich Händel, de 17de eeuwse violist Arcangelo Corelli en Henry Purcell aangetroffen. De bloemlezing werd tussen 1715 en 1725 samengesteld. Een inmiddels overleden zakenman had de manuscripten gekocht; in 2008 ging de verzameling naar het Foundling-Museum.
 
Muziekdeskundigen gaan er van uit dat Vivaldi de beide sonates oorspronkelijk schreef voor amateurmuzikanten. Een van de werken, de sonate in C-Dur, krijgt zondag in Liverpool zijn wereldpremière.Wie was Vivaldi


Antonio Lucio Vivaldi (Venetië, 4 maart 1678 – Wenen, 28 juli 1741), bijgenaamd Il Prete Rosso (de rode priester) was een Italiaanse violist, priester en componist.

Hij werd geboren in Venetië. Zijn vader die een kapper was, hielp hem in zijn carrière in de muziek en meldde hem aan bij de Cappella di San Marco, waar vader Vivaldi zelf een vooraanstaand violist was.

In 1703 werd Vivaldi priester. Hij kreeg al snel de bijnaam Il Prete Rosso ("de rode priester"), vermoedelijk vanwege zijn rode haar. Vanaf 1704 hoefde hij niet meer deel te nemen aan de heilige mis in verband met zijn slechte gezondheid: hij leed aan astma. Maar volgens sommigen mocht hij de mis niet meer opdragen omdat, als hij inspiratie kreeg voor een nieuw muziekstuk, hij dat gewoon ging opschrijven tijdens de mis. Vivaldi werd vioolleraar in een meisjesweeshuis in Venetië, het Pio Ospedale della Pietà. De musicerende wezen stegen snel in aanzien, ook in het buitenland. Omdat meisjes eigenlijk geen muziek mochten spelen, gaven zij concerten van achter een doek. Voor hen schreef Vivaldi de meeste van zijn concerten, cantates en gewijde muziek. In 1705 werd de eerste verzameling (raccolta) van zijn werk gepubliceerd en er zouden er nog vele volgen. Als hij niet op één van zijn vele reizen was, vervulde Vivaldi verschillende taken in het weeshuis. In 1713 kreeg hij de verantwoordelijkheid voor alle muzikale activiteiten in het instituut. Hij stierf op 28 juli 1741.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook schakelt duizenden accounts uit

Facebook schakelt duizenden accounts uit en vraagt mensen identiteitsbewijs in te scannen


http://img88.imageshack.us/img88/9746/facebookmb.jpg


Een fout bij Facebook heeft geleid tot de deactivatie van duizenden accounts, meldt BoyGeniusReport en wordt bevestigd door Facebook zelf. Het gaat blijkbaar telkens om accounts van vrouwen. De gebruikers, die blijkbaar geen gebruiksvoorwaarden hebben geschonden, kregen een bericht dat hun account 'niet-authentiek' was.

Facebook gaf gisteren toe dat er een probleem was. "We ontdekten een bug in een systeem dat mogelijk valse accounts zoekt en deactiveert. De bug, die slechts korte tijd actief was, leidde ertoe dat een heel klein percentage van Facebookaccounts per ongeluk op inactief werd gezet. Toen we de bug ontdekten, hebben we het probleem meteen opgelost. We heractiveren nu de accounts en verwittigen de getroffen mensen."

Identiteitsbewijs
Vreemd genoeg vraagt Facebook sommmige getroffen gebruikers om een afbeelding van een "door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs", waar "hun volledige naam, geboortedatum en foto duidelijk op te zien zijn". Terwijl Facebook belooft die afbeeldingen opnieuw te deleten, zijn gebruikers allerminst opgezet met de opmerkelijke vraag. Zoals dat gaat, hebben ze zich meteen verenigd in de groep 'Against Verifying Accounts With Mobile/ Credit Card/ Government Issued ID', die weliswaar slechts 207 leden telt.

Opgelet
Facebook benadrukt in de Wall Street Journal dat het nooit achter identiteitspapieren zal vragen via e-mail, en zegt de gegevens enkel te vragen op Facebook zelf, nadat de gedeactiveerde gebruiker heeft geprobeerd in te loggen met het juiste paswoord. "Wees achterdochtig met e-mails die lijken afkomstig te zijn van Facebook en je vragen om je account te authentificeren of te updaten", zegt woordvoerder Simon Axten.

Andere manieren
Hij zegt dat Facebook mogelijk valse accounts trouwens eerst verifieert op andere manieren, zoals met een sms'je, vooraleer te vragen naar identiteitsbewijzen. Dat gebeurt slechts in "heel uitzonderlijke gevallen" wanneer er geen andere vorm van verificatie mogelijk is, en het heel waarschijnlijk is dat de account werd aangemaakt door een spammer. Facebookbaas Mark Zuckerberg zegt trouwens dat de problemen niets te maken hebben met het mailsysteem dat Facebook eerder deze week lanceerde.

Nog problemen?
Alle problemen lijken echter nog niet van de baan. De Huftington Post ontving een bericht van een gebruikster die een kopie van haar rijbewijs doorstuurde, en van Facebook een melding kreeg dat haar account toch niet opnieuw geactiveerd kon worden. "De beslissing is definitief", stond er...
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkers nemen krokodil van 3,2 meter mee naar huis

Makkers nemen krokodil van 3,2 meter mee naar huisWat doe je als je een potentieel dodelijke, ruim drie meter lange krokodil aantreft in een populaire zwemplaats? Dan neem je dat beest toch gewoon mee naar huis, zeker! Toch als je een Australische twintiger bent, en van geen kleintje vervaard.


Twee vrienden uit Oenpeli, in het Australische Northern Territory, troffen woensdag een krokodil aan in een vaak gebruikte zwemvijver, en oordeelden dat het te gevaarlijk was om de potentiële killer daar zomaar te laten rondzwerven.


"Veel jongeren gaan daar zwemmen, en je ziet er ook vaak gezinnen", zegt een politieman uit de regio. "Maar omdat het te laat was om nog iemand te bellen om het dier op te halen, besloten die twee jongens om de croc zelf te vangen en in de laadbak van hun lichte vrachtwagen te gooien."


De twee namen de gigant mee naar het huis van hun oom, en besloten om het beest 's nachts in de voortuin onder te brengen. Daar werd ze de volgende ochtend aangetroffen door een zeer verbaasde politiepatrouille. "De krokodil was groter dan we dachten", zegt een van de opgetrommelde dienders. "We hadden vijf man nodig om ze in onze wagen te laden: wij, de jongens die de croc vonden en een ranger. Sterk dat ze het dier de avond voordien met maar twee man hebben verplaatst."


De krokodil werd vervolgens naar de East Alligator-rivier gebracht, waar ze werd vrijgelaten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pester krijgt 250.000 euro schadevergoeding na ontslag

Pester krijgt 250.000 euro schadevergoeding na ontslag


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/11/15/1/media_xl_3946786.jpg?20101118080046


Drie mannen die Daniël M. pestten en folterden in het bedrijf MACtac, hebben na hun ontslag een forse schadevergoeding bekomen bij de arbeidsrechter. De rechter vond de ontslagen onrechtmatig, en kende een vakbondsman zelfs een schadevergoeding van 250.000 euro toe, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

In 2008, nadat de nieuwe directie van MACtac de beelden van de pesterijen te zien kreeg, ontsloeg ze drie daders op staande voet. Een van hen, Lucien J., lid van de christelijke vakbond CSC en beschermd omdat hij op de lijst van de sociale verkiezingen stond, stapte met de steun van de vakbond naar de rechter.
 
In eerste aanleg kreeg hij ongelijk, maar in beroep werd de man in het gelijk gesteld. De arbeidsrechter vond de extreme folteringen, die op de beelden te zien waren, geen dwingende reden voor ontslag. MACtac weigerde om hem terug in dienst te nemen en moest 250.000 euro schadevergoeding betalen.

De twee andere daders stapten daarna met steun van de socialistische vakbond FGTB eveneens naar de rechter en kregen elk een lagere, maar toch nog royale ontslagvergoeding.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer plasvriendelijke horeca en winkels voor Gentse dames

Meer plasvriendelijke horeca en winkels voor Gentse dames


http://img594.imageshack.us/img594/8633/wcmb.jpgDe stad Gent wil horecazaken motiveren om hun sanitair voor vrouwen gratis open te stellen. In het kader van de Wereldtoiletdag ondertekende Gent een samenwerkingsakkoord met de 'Plasactiegroep'.

Op de wekelijkse persconferentie werd het protocol ludiek op een wc-rol ondertekend. "Gent heeft met bijna honderd toiletten een ruim aanbod aan publiek sanitair in parken, openbare gebouwen, musea en sportcentra", aldus schepenen Mathias De Clercq (Open vld) en Martine De Regge (sp.a). "Maar we kunnen onmogelijk op elke straathoek openbaar sanitair voorzien."

Geen consumptieverplichting
In 2007 vond al een proefproject plaats waarbij 26 horecazaken een sticker 'Laat haar zitten' aan het raam van hun zaak hingen. Dat betekende dat vrouwen er zonder consumptieverplichting naar het toilet kunnen. Dat project wordt nu structureel aangepakt en uitgebreid voor mensen met een handicap.

Infostewards van de Dienst Economie zullen de komende weken alle horecazaken en winkels in de stad bezoeken en de zaakvoerders motiveren om hun sanitair gratis open te stellen voor vrouwen. Tien zaken tekenden ondertussen een engagementsverklaring. Een lijst van deelnemende zaken is te vinden op www.plasactie.be.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alanis Morissette - Thank You

Alanis Morissette - Thank You

Klik op de foto om haar te beluisteren

Alanis Nadine Morissette (Ottawa, 1 juni 1974) is een Canadese singer-songwriter.

Alanis Morissette wordt geboren in Ottawa, Ontario, Canada. Haar ouders zijn de Franstalige Canadees Alan Morissette en de in 1956 uit Hongarije gevluchte Georgia Feuerstein. Ze zochten een vrouwelijke variant van de naam Alan en vonden tenslotte in een krant de Griekse naam Alanis. Ze heeft een oudere broer (Chad) en een tweelingbroer (Wade).

Al met 6 jaar speelt ze piano en vanaf 9 jaar schrijft ze zelf liedjes. Twee jaar later brengt ze in eigen beheer het zelfgeschreven Fate stay with me op single uit. Begin 1986 raakt ze landelijk bekend door haar deelname aan een aantal afleveringen van het Canadese kinderprogramma You can't do that on television. Ze valt op door haar talent, en doet mee aan een talentenjacht, maar strandt in de eerste ronde, en zingt het volkslied bij belangrijke sportwedstrijden.

In 1991 komt haar eerste album, Alanis, uit, een verzameling danspopliedjes. Ze wordt wel vergeleken met Debbie Gibson en Tiffany. De eerste single, Too hot, haalt de top 10 in Canada. Het album behaalt tweemaal platina en in 1992 wint ze een Juno als meestbelovende nieuwe zangeres. Alanis wil dit album niet meer opnieuw uitgegeven zien. Het is niet meer te verkrijgen tenzij via bootlegs of wat rondcirculerende mp3's.

Haar tweede album, Now is the time, bevat ook serieuzer klinkende songs, maar wordt niet zo goed ontvangen als het eerste album. Ze verliest haar platencontract en het lijkt of haar muzikale carrière voorbij is.

Toch wil ze doorgaan met muziek maken en gaat op zoek naar samenwerking. Ze verhuist naar Toronto en ontmoet daar een aantal songschrijvers, zonder resultaat. Daarna beproeft ze haar geluk in Los Angeles. Uiteindelijk klikt het met producer Glen Ballard, die eerder werkte met onder andere Quincy Jones, Kiki Dee, Paula Abdul en Wilson Phillips. Ze beginnen direct te schrijven, met als resultaat een aantal songs met openhartige, zeer persoonlijke teksten, onder andere over haar voorbije relaties, die elk in één dag geschreven en opgenomen worden. Hiermee gaat ze een aantal platenmaatschappijen af. Ze tekent tenslotte bij Madonna's nieuwe label Maverick, waar ze (naast Madonna zelf) de eerste belangrijke artiest wordt. Voor het uit te brengen album weet ze de ongewoon hoge gage van $1,50 per verkocht exemplaar te bedingen.

Dit derde album, Jagged little pill, zorgt in 1995 voor wereldwijde bekendheid. Door haar alternatieve geluid en zelfbewuste songteksten is zij al spoedig een voorbeeld voor veel vrouwelijke navolgers. Dankzij zes succesvolle singles (You oughta know, Hand in my pocket, All I really want, Ironic, You learn, Head over feet) wordt het met een verkoop van meer dan 30 miljoen exemplaren (bron: www.maverick.com) het succesvolste album van de jaren 90. Van de zes Grammy Award-nominaties wint ze er vier (album van het jaar, beste vrouwelijke zangprestatie, beste rocksong (You oughta know), en beste rockalbum). In Nederland haalt het album de eerste plaats in de verkooplijsten na een succesvol, live uitgezonden optreden op Pinkpop in mei 1996. De video Jagged little pill live levert haar in 1997 een vijfde Grammy Award op. Na een vermoeiende concerttour van anderhalf jaar is ze niet meer van plan nog een album te maken.

Ze maakt een rugzaktocht door India en daar vindt ze toch inspiratie voor een nieuw album, Supposed former infatuation junkie (1998), veelzijdiger en nog persoonlijker dan het voorgaande. Ook dit album wordt een succes: zo'n 7 miljoen exemplaren gaan over de toonbank. Dankzij haar alleen op de soundtrack van de film City of angels verschenen song Uninvited wordt ook deze goed verkocht. De song levert haar datzelfde jaar twee Grammy Awards op.

In 1999 maakt ze een van de succesvolste albums uit de MTV Unplugged-reeks, en speelt ze een kleine maar verrassende rol als God in de film Dogma van Kevin Smith. Op de soundtrack haar song Still.

Het album Under rug swept volgt in 2001. Na dit album brengt Alanis ook een dvd met bijbehorende cd uit, Feast On Scraps met 8 nieuwe songs die Under Rug Swept niet gehaald hadden.

In 2004 komt het album So-Called Chaos uit. Het toont een heel andere Alanis dan vroeger. Haar liedjes klinken zeemzoet en gelukkiger, haar lange haren heeft ze afgeknipt en het lijkt alsof ze voor de eerste keer oprecht lacht. Zelf beweert ze dat dit komt door haar relatie met de 2 jaar jongere acteur Ryan Reynolds. Alanis leerde Ryan kennen in 2002 op het verjaardagsfeest van Drew Barrymore en verloofde zich met hem in 2003.

2005 is een druk jaar voor Alanis. Niet alleen brengt ze een akoestische versie van haar hitalbum Jagged Little Pill uit, ter ere van zijn 10-jarig bestaan, ook brengt ze op het einde van het jaar voor het eerst in haar carrière een compilatieplaat uit. Het album krijgt de naam The Collection en als single koos ze om voor het eerst een cover op te nemen, Crazy van Seal. Het album bevat haar grootste hits en enkele van haar persoonlijke favorieten. Alanis schrijft voor de derde keer een soundtrack. Dit keer voor de film The Chronicles Of Narnia. De song krijgt de naam Wunderkind en levert Alanis een goldenglobe-nominatie op.

In 2006 deelt Alanis mee dat ze bezig is met het schrijven van een autobiografie en een nieuw album. Haar relatie met Ryan kende volgens de pers een korte breuk, waarna Alanis en Ryan weer samenkwamen. Dit gerucht werd echter niet bevestigd door de twee sterren.

In 2008 trad Alanis met haar band op op het Pinkpopfestival en op de Lokerse Feesten. In dat jaar kwam ook haar nieuwe album Flavors of Entanglement uit. De eerste single die wordt uitgebracht is Underneath.

» Reageer (0)
18-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw spendeert 300 uur aan voorbereiding feestdagen

Vrouw spendeert 300 uur aan voorbereiding feestdagen


http://img696.imageshack.us/img696/6885/kerstinkopen.jpgVrouwen spenderen gemiddeld 300 uur, of het equivalent van 38 werkdagen, aan de voorbereiding van de feestdagen, dat suggereert Brits onderzoek althans.

Research
Meer dan een derde van de voorbereidingen voor Kerstmis en Nieuwjaar gaat naar het vinden van de perfecte geschenken voor partners, familie en vrienden. Vrouwen geven hierbij het meeste geld uit aan hun partner: gemiddeld 148 euro, 128 euro aan familieleden en 104,5 euro aan vrienden.  Twee derde van de dames krijgt het liefst kledij voor Kerstmis, 59 procent van de mannen vraagt een gameconsole. 32 procent van de kerstcadeautjes zal bestaan uit kledij, 18 procent zal chocolade zijn, 17 procent gadgets. De enquête ondervroeg meer dan 3.000 Britse vrouwen.

Op tijd
De gemiddelde Britse vrouw begint haar research van de cadeautjes, gerechten en versiering midden oktober. Tegelijkertijd begint de gemiddelde man pas te shoppen halfweg december. Vrouwen beginnen liefst zo vroeg omdat ze dan meer kans maken op de beste voedingsproducten, cadeautjes en versieringen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arbeider jarenlang gefolterd en vernederd op werk

Arbeider jarenlang gefolterd en vernederd op werkEen schokkende bewakingsvideo toont M., vastgebonden door zijn collega's. (foto: Het Laatste Nieuws/Paris Match)


Een fabrieksarbeider uit het Waalse Bergen onderging op zijn werk gedurende jaren de gruwelijkste vernederingen en martelingen. Dat meldt de gedrukte versie van Het Laatste Nieuws vandaag. Het moegetergde slachtoffer, dat zelfmoordgedachten had door de aanhoudende wandaden, is nu al 3 jaar thuis met een posttraumatisch stress-syndroom.


De collega's van M. bij het bedrijf Mactac in Soignies bleken inventief in hun folterpaktijken: ze bonden hun collega tijdens zijn nachtshift vast, sloten hem op, bespoten hem met een hogedrukreiniger of vernederden hem seksueel. Hoewel er in totaal zo'n 25 mensen aan de lawaaierige nachtelijke martelingen deelnamen, kwam er nooit een onderzoek naar de gruweldaden. Negen jaar lang gingen de onmenselijke vernederingen door.


Volgens M. begonnen de pesterijen al toen hij nog maar enkele dagen in dienst was in het bedrijf. Een verantwoordelijke van de arbeider gooide papiersnippers tussen de boterhammen van de man of smeerde zijn machine in met vet. Daarna belaagde de verantwoordelijke zijn slachtoffer ook fysiek. "Hij moest tonen aan de rest hoe hij me domineerde, liefst zo primair mogelijk", vertelt M.


Al snel liepen de pesterijen uit de hand: toen hij zich verweerde tegen zijn collega's, werden zijn spullen kapot gemaakt en deed men hem fysiek pijn. Een sterke en jonge kracht vernederde M. seksueel, onder meer door zijn penis in het gezicht van zijn slachtoffer te duwen. Steeds meer collega's van M. sloten zich bij de pesters aan. Triest dieptepunt was toen een weerloze M. in een ijzeren kooi werd opgesloten, onder talkpoeder bedolven ("Ik dacht dat ik ging stikken", zegt hij) en per vorklift naar buiten gereden. In de winterkoude werd hij vervolgens met een hogedrukreiniger schoongespoten.


Uit trots wilde de man noch in het bedrijf noch tegenover zijn gezin spreken over de feiten. Uiteindelijk kreeg M. via een collega toch een bewakingsvideo in handen die de feiten registreerde. Daarmee kon hij de gruwel bewijzen die hem jarenlang werd aangedaan. In 2002 neemt de arbeider het na een zoveelste sabotage van zijn materiaal niet meer. Hij gaat met zijn verhaal naar een verantwoordelijke en de bedrijfarts, maar die tonen zich bezorgder om de video dan om M.'s welzijn. Daarna hielden de vernederingen en martelingen op, maar tegen de daders werd niet opgetreden.


Eind 2007 was M. aan het einde van zijn Latijn: de voortdurende denigrerende opmerkingen, en de vrees dat het bedrijf een reden zocht om hem aan de deur te zetten, dreven hem tot het uiterste. De man overwoog om zelfmoord te plegen, zegt hij: "Ik ben naar huis gegaan en wilde er een eind aan maken. De koord hing al aan het plafond van de kelder, ik zag geen andere uitweg uit deze hel." Toen M. de moed vond om de feiten aan te kaarten bij zijn vrouw en dochter, heeft het gezin er alles aan gedaan om M. te steunen na de jarenlange martelgang.


Nu is M. met ziekteverlof. Drie jaar al zit de man thuis met een posttraumatisch stressyndoom dat men ook bij frontsoldaten vindt. En het lijkt er niet op dat de pijn snel zal helen. "Ik voel me gebroken en ik weet niet hoe ik er weer bovenop moet komen", luidt het. De daders zouden inmiddels ontslagen zijn, al is het markant dat dit pas gebeurd zou zijn nadat M. in ziekteverlof ging, terwijl de pesterijen dus al negen jaar bezig waren.


Het parket van Bergen was aanvankelijk niet van plan om op te treden in de zaak, omdat de feiten verjaard zouden zijn: de videobeelden dateren immers al van 2002. Onder druk van de advocaat van M., die aanvoert dat de feiten ook daarna bleven duren, beslist de rechtbank van Namen of de 25 verdachten alsnog voor de correctionele rechtbank kunnen verschijnen. Zij kunnen dan een veroordeling riskeren voor onder meer aanranding van de eerbaarheid, belaging, schuldig verzuim en vrijwillige slagen en verwondingen. Mactac is ook aangeklaagd en riskeert zware boetes.


Het parket van Bergen heeft intussen gereageerd op het dossier. De gerechtelijke instanties beklemtonen dat het slachtoffer pas in 2008 een klacht heeft ingediend, zes jaar na de laatste feiten. "De feiten zijn ernstig, maar we begrijpen niet waarom het slachtoffer tot 2008 gewacht heeft vooraleer een klacht in te dienen", aldus het parket van Bergen. "Op dat ogenblik zat de persoon in een ontslagprocedure voor de arbeidsrechtbank. De laatste feiten dateren van 2002. De feiten zijn na vijf jaar verjaard."
 

De arbeider in kwestie werd meer dan tien jaar lastiggevallen, ook fysiek. Het bedrijf had psychologische hulp aangeboden aan het slachtoffer en een overplaatsing. Vijfentwintig personeelsleden van MACtac zijn in verdenking gesteld, net als het bedrijf zelf. "Het onderzoek en de verhoren hebben twee jaar geduurd, wat normaal is gezien het aantal betrokkenen", aldus het parket.
 

De raadkamer moet zich in januari volgend jaar uitspreken over de verjaring. "Maar op burgerlijk vlak kan het slachtoffer altijd een procedure opstarten om een eventuele schadevergoeding te bekomen", besluit het parket van Bergen. (br.hln)


Wat kunnen mensen toch wreed zijn...!» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuigt een vampiervriendin jou leeg?

Zuigt een vampiervriendin jou leeg?


Courtney Cox en Jennifer Aniston.


Elke vrouw negeerde al eens bewust haar gsm wanneer die bepaalde vriendin nog maar eens belt om weer urenlang over haar relatie, moeder of carrière te zeuren, zonder dat je er ook maar één woord tussenkrijgt of dat ze naar jouw leven vraagt. Enkele tips om af te rekenen met dit soort energievretende vriendschap.


Een vampiervriendin is iemand die voortdurend over zichzelf praat, je op de meest ongelegen momenten belt om haar beklag over haar slechte relatie of falende carrière te doen zonder dat ze hier ooit iets voor terug doet of naar jouw zorgen vraagt. Als jullie iets gaan drinken of eten, betaal jij steeds de rekening, want zij is toevallig, voor de driehonderdste keer, haar portefeuille vergeten. Na uren troostten en advies geven ontdek je dan dat ze jouw raad volledig in de wind slaat en even ongelukkig zal blijven.


Dit soort vrouwen zuigt aal energie uit je en laat je volledig uitgeput achter. Zelfs celebrities zijn niet immuun voor dit probleem. Kijk maar naar Courteney Cox, ze brak onlangs met haar partner David Arquette na 11 jaar huwelijk, insiders zeggen dat haar vriendin Jennifer Aniston hier verantwoordelijk voor is. Jennifer gaf zelfs toe dat ze er misschien voor heeft gezorgd dat ze Cox afleidde van haar relatie. Een vriend: "Jennifer vraagt zich of haar eigen afhankelijkheid ervoor heeft gezorgd dat ze te veel vroeg van Courtney. Deze laatste heeft namelijk Jennifer gesteund tijdens haar breuk met Brad Pitt." De kans is zelfs groot dat Jennifer de scheiding van Cox allemaal rond zichzelf deed draaien, een vampiervriendin laat geen gelegenheid aan zich voorbijgaan om andermans crisissen te gebruiken zelf de aandacht op te eisen.


Het is heel moeilijk om zo'n energievretende vriendschap te verbreken. Vaak moet er iets bij jezelf veranderen. Want zo'n vampiervriendin heeft vaak aandacht nodig op de meest vreemde tijdstippen: 's ochtends vroeg of 's avonds laat. Ze belt dan naar de persoon waarvan ze denkt dat die zeker zullen antwoorden, onafhankelijk van het feit of het past of niet. Zorg ervoor dat je geen makkelijke prooi bent en smoor dit gedrag tijdig in de kiem. Toch pak je dit beter niet met woorden, de kans is zelfs groot dat ze je niet eens hoort, maar met daden aan.


Bij oude vriendschappen is vaak het probleem dat jullie beiden veranderd zijn. Toen jullie twintigers waren, hadden jullie waarschijnlijk tijd om elkaar op de meest onmogelijke momenten te troosten. Maar nu heb je een totaal ander leven en kan dat wel eens wat moeilijker liggen. Het beste is voor jezelf een grens te stellen en die niet te overschrijden, zodat je je niet langer laat leegzuigen door je vampiervriendin.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 man op 4 vindt seks zonder instemming geen verkrachting

Een man op vier vindt seks zonder instemming geen verkrachting

Seks met een vrouw die niet instemt, is volgens bijna een een kwart van de Britse mannen tussen 18 en 25 jaar geen verkrachting.


Een schokkende recent enquête verricht door Britse centra tegen seksueel misbruik 'The Havens'  onthulde ook dat de helft van de 1.012 ondervraagde mannen seks zou hebben met een vrouw die te dronken is om ja te zeggen tegen seks.

Vrouw = seksobject
De 25-jarige Britse Amanda Crane uit Winchester werd acht jaar geleden verkracht door haar partner. "Het is schokkerend dat er ook maar één man bestaat die het goedkeurt seks te hebben met een vrouw die te dronken of gedrogeerd om in te stemmen. Dit maakt duidelijk dat veel jongeren een vrouw als niets anders dan een seksobject zien. Deze cijfers tonen aan dat Britse heren van vandaag erg gewelddadig zijn. Seks zou alleen tussen twee volwassen personen mogen gebeuren die hun instemming hebben gegeven. Het gaat om respect voor je partner, niet om misbruik maken van het feit dat een vrouw bijna bewusteloos is door alcohol en drugs. Als ze nauwelijks in staat is te spreken, is ze duidelijk ook niet in staat om ja tegen seks te zeggen. Dat moet toch bij iedereen duidelijk zijn."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diana Krall - Cry me a river

Diana Krall - Cry me a river

Klik op de foto om haar te beluisteren


Diana Jean Krall (Nanaimo (Brits-Columbia) 16 november 1964) is een Canadese jazzzangeres en -pianiste. Ze is sinds 2003 getrouwd met de Britse zanger Elvis Costello met wie ze op 6 december 2006 een tweeling kreeg, genaamd: Dexter Henry Lorcan en Frank Harlan James.
» Reageer (0)
17-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw draagt vijf verschillende behamaten in leven

Gemiddelde vrouw draagt vijf verschillende behamaten in haar leven


http://img718.imageshack.us/img718/7828/bustehouder.jpgDe gemiddelde vrouw draagt in haar leven vier verschillende kledingmaten en vijf verschillende behamaten tijdens haar leven als gevolg van haar gewicht dat jojoot.


Een enquête bij 2.000 vrouwen toonde aan dat het gewicht van een vrouw dit dieet van 12,7 kg tot 19 kg kan schommelen. De enquête werd georganiseerd door de belangrijkste groep van klinieken gespecialiseerd in cosmetische ingrepen in het Verenigd Koninkrijk. Een derde van hun vrouwelijke patiënten zoekt een behandeling voor de effecten van gewichtstoename of -verlies.


Vooral laserbehandelingen voor striemen zijn steeds populairder, dit steeg de afgelopen maand met 60 procent. Sommige vrouwen zoeken hulp bij meer ingrijpende operaties als buik-, nek- en borstlifts tegen hangende huid door een verlies aan elasticiteit als gevolg van drastisch gewichtsverlies. Ook zoeken steeds meer mensen toevlucht tot technieken als het opvullen van de wangen met fillers en andere verjongende ingrepen.


Gezondheidsexperte Angie Best van de Harley Medical Group: "Het laatste half jaar zag ik duizenden vrouwen die gemiddeld 12 tot 19 kilo bijkwamen of kwijt speelden, wat je figuur drastisch verandert. Dit leidt tot striemen, hangende huid en verlies van stevigheid bijde  borsten. Wat een groot effect op het zelfvertrouwen en eigenbeeld heeft. Daarom kies je om te vermageren beter niet voor een crashdieet, dat leidt namelijk enkel tot meer schoonheidsproblemen." Verpleegster Bernadette Harte: "Eerder dit jaar lanceerden we de eerste laserbehandeling tegen striemen en littekens, wat deze tot 75 procent doet afnemen. We hadden op voorhand verwacht dat deze behandeling zou aanslaan."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pico slaat vriendin het ziekenhuis in

Pico slaat vriendin het ziekenhuis in

De politie is maandagavond tussenbeide moeten komen in een ruzie tussen Walter Michiels, bekend als Pico uit 'FC De Kampioenen', en zijn vriendin Sabine. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Het stel woont sinds enkele weken samen in een vakantieflat in Gingelom. Daar kregen ze erge ruzie. De politie werd gealarmeerd en trof een dronken en agressieve Michiels aan. De acteur weigerde in eerste instantie in de ziekenwagen te stappen, maar deed dat uiteindelijk toch.


Ook in het Sint-Trudoziekenhuis hield Michiels het niet rustig. Veiligheidsmensen moesten de voormalige acteur bedaren. Na een verhoor bij de lokale politie mocht Michiels terug naar huis.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook is wapen bij echtscheiding

Facebook is wapen bij echtscheiding


http://img88.imageshack.us/img88/9746/facebookmb.jpg


Een ex-partner die al maanden wacht op alimentatie, heeft de gegevens van de ex op Facebook gebruikt om aan te tonen dat ze wel degelijk kan en moet betalen. "Facebook duikt steeds meer op als bewijsmateriaal in echtscheidingen", zegt specialiste Christine Van Roy van de K.U.Leuven in Het Laatste Nieuws.

Maanden achterstallige alimentatie voor hun zoontje had Annelies B. (30) uit Koksijde. Maar op haar Facebook-pagina pronkte ze met haar nieuwe laptop of haar reisje naar Rome. Haar ex-vriend printte het allemaal uit, en legde de documenten, 18 bladzijden, neer op de rechtbank waar het door de rechter aanvaard werd als bewijsmateriaal.

"Logisch", zegt specialiste familie- en jeugdrecht Christine Van Roy (K.U.Leuven), "de dame heeft de gegevens zelf publiek gemaakt door ze op het wereldwijde internet te plaatsen. Facebook wordt steeds meer gebruikt in familierecht. Mensen die nog in een echtscheidingsprocedure zitten en op Facebook pronken met hun nieuwe relatie, moeten goed weten wat ze doen. Ze leveren zelf bewijsmateriaal van overspel. Recht op privacy moet je daarbij niet inroepen. Je hebt de gegevens immers zelf op Facebook gezet."

Eerder raakte al bekend dat zowel de fiscus als de politie Facebook gebruiken om aan informatie te raken. "Mensen denken best twee keer na over wat ze allemaal op hun Facebook zetten", besluit Christine Van Roy. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlovingsring Kate Middleton was van prins Harry

Verlovingsring Kate Middleton was van prins Harry


http://img176.imageshack.us/img176/3760/verlovingsringkatemiddld.jpgDe Britse prins William heeft zijn verloofde Kate Middleton de verlovingsring van zijn moeder, wijlen prinses Diana, gegeven. De ring was echter eigendom van zijn jongere broer Harry.

Na de dood van Diana in 1997 mochten Harry en William enkele bezittingen van hun moeder uitkiezen. Prins William koos voor een gouden horloge en prins Harry besloot haar verlovingsring te houden.http://img176.imageshack.us/img176/6425/verlovingsringkatemiddl.jpg"Harry gaf de ring maar al te graag aan zijn broer. Hij houdt van William en vindt het niet meer dan normaal dat de echtgenote van de toekomstige koning de ring van Diana draagt. Zo zou ze het zelf ook gewild hebben", aldus een anonieme bron aan Popeater.

Prins William en Kate Middleton kondigden dinsdag hun verloving aan. Het koppel stapt volgend jaar in het huwelijksbootje.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koala bezoekt pub en slaapt roes uit

Koala bezoekt pub en slaapt roes uit


http://img87.imageshack.us/img87/338/koalam.jpg


In het Australische Queensland zijn ze al wel wat gewoon maar een koala die een bar bezoekt, is ook daar een hot item in de media.

Klanten van de Marlin bar op het idyllische Magnetic Island wisten niet wat ze zagen toen een koala op zaterdagavond parmantig de pub binnenwandelde. Hij huppelde onmiddellijk naar de bar waar ober Kevin Martin gekscherend naar zijn identiteit vroeg. "Aangezien hij me die verschuldigd bleef, moest ik hem een biertje weigeren," aldus olijke Kevin.

De koala vond er dan niets beter op dan tot onder de nok van het dak te klimmen voor een zalig dutje, waar hij overduidelijk aan toe was want het diertje viel onmiddellijk in slaap.

Kevin Martin vermoedt dat de koala beschutting zocht tegen de regen die avond. Het dier zit nu terug te genieten van de prachtige natuur op Magnetic Island nadat rangers hem kwamen wekken uit zijn roes in de Marlin Bar. De koala is trouwens nog steeds welkom in de pub. "Een wekelijks bezoekje zou fantastisch zijn, het is heel goed voor de business," besluit de ober.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menstruerende vrouwen moeten rode armband dragen van hun baas

Menstruerende vrouwen moeten rode armband dragen van hun baas


http://img189.imageshack.us/img189/2192/41443961.jpg


Een werkgever in Noorwegen verplicht menstruerende vrouwen om een rode armband te dragen. De vrouwen mogen dan vaker dan 'normaal' naar het toilet gaan. Uit een rondvraag van de Noorse vakbond Parat blijkt verder dat steeds meer werkgevers het toiletbezoek van hun werknemers controleren.


Een werkgever heeft zijn vrouwelijke werknemers alvast verplicht om een rode armband te dragen als ze menstrueren. Zo weet hij meteen dat ze een "goede reden" hebben om vaker dan 'normaal' naar het toilet te gaan, schrijft de Deense nieuwssite epn.dk. Het opmerkelijke initiatief is geen alleenstaand feit. Zo worden steeds meer werknemers gecontroleerd op hun toiletbezoek, blijkt uit de enquête.


Bij een andere werkgever moeten de bedienden hun toiletbezoek registreren. Zo werd een bediende met buikkrampen op het einde van de werkdag op het matje geroepen. Ze was iets "te vaak" naar het toilet gelopen. Verder blijkt nog dat 66 procent van de ondervraagde Noren een sleutel of een badge moeten afhalen om naar het toilet te gaan. Zo wordt het 'tijdsgebruik' op toilet gemeten en geregistreerd.


31 procent geeft ook aan dat hun toiletbezoek geregistreerd wordt met een camera. Amper 16 procent zegt dat er helemaal geen vorm van controle is.


Het zijn opmerkelijke, zoniet schokkende cijfers. Wij vragen ons alvast af of u op het werk ook gecontroleerd wordt als u naar het toilet gaat. Mag een werkgever het toiletbezoek van zijn werknemers controleren? Laat ons weten wat u ervan vindt!» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!