NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


23-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walvis na bijna tien jaar herenigd met redders

Walvis na bijna tien jaar herenigd met redders
Een bultrugwalvis is na tien jaar herenigd met de mensen die het dier van de dood gered hebben. Het team merkte in 2008 een walvis op die veel gelijkenissen met het dier vertoonde. Na onderzoek bleek het om dezelfde walvis te gaan.


Voor het eerst is een walvis na zo'n lange tijd in zee teruggezien. Het was op een ochtend in november 2000 dat een grote bultrugwalvis op een strand nabij het Braziliaanse Ubatuba voor zijn leven lag te vechten. Vlug werd een team van honderd vissers, brandweerlui, biologen en vrijwilligers samengesteld om de walvis terug naar zee te slepen.


De strijd duurde twaalf uur en het reddingsteam was opgelucht toen de walvis onder de golven verdween. Uit ervaring wisten ze dat de overlevingskansen van het dier nog steeds niet groot waren. Maar intussen weten ze dat de bultrug dankzij hun inspanningen overleefde. Twee jaar geleden merkten biologen een gezonde walvis op die een gelijkaardige kleur vertoonde als de walvis uit 2000.


Na een analyse van de huid van het dier blijkt het met zekerheid om de gestrande walvis te gaan. Dat is goed nieuws voor iedereen die zich ieder jaar inspant om walvissen te redden. Dit jaar alleen al werden 95 walvissen gevonden op stranden in Brazilië. Slechts eentje kon levend wegzwemmen. Een succesverhaal was dus zeer welkom voor de Braziliaanse reddingsteams.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheid Marie-Rose Morel gaat snel achteruit

Gezondheid Marie-Rose Morel gaat snel achteruit


http://img641.imageshack.us/img641/6598/marierosemorel.jpg


Ondanks al haar vechtlust gaat de gezondheidstoestand van Marie-Rose Morel (38) snel achteruit. Volgens haar omgeving is de kanker uitgezaaid naar de hersenen en gaat het snel bergaf met haar.

De dokters hadden Morel deze zomer nog zes maanden gegeven nadat ze ontdekten dat de baarmoederkanker, na een eerste verbetering, terug was. Mogelijk zou ze Kerstmis nog halen. Maar Morel toonde zich strijdlustiger dan ooit. Tot voor kort leek haar vechtlust ook te werken en verklaarde ze dat ze het "relatief goed" stelt.
 
Boekenbeurs en 'Koppen'
Begin deze maand signeerde ze nog op de Boekenbeurs en werkte ze nog mee aan een reportage over alternatieve geneeskunde in 'Koppen'. Nauwelijks twee weken geleden belandde ze in een soort 'malaise'. Sindsdien gaat het volgens de krant steil bergaf. Bij een hersenscan werd duidelijk dat er drie tumoren in haar hersenen zitten, ter hoogte van de hersenschors, het linkeroor en het evenwichtscentrum.
 
Volgens haar directe omgeving stevent ze onmiskenbaar op "het laatste stadium" af.

Morel zelf zou de moed nog niet hebben opgegeven en blijft vechten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbara Dex - Crazy

Barbara Dex - Crazy

Klik op de foto om haar te beluisteren


Barbara Dex (22 januari 1974) is een Belgische zangeres. Haar vader is zanger Marc Dex, die vooral in de jaren zestig in België populair was

Barbara begint in 1991 een muzikale carrière als ze in het radioprogramma de Kempenshow optreedt. Daar brengt ze covers van liedjes van Ann Christy en Axelle Red.

In 1992 neemt ze als studente haar eerste single Een land op.

In 1993 wordt ze geselecteerd om met het liedje Iemand als jij België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Op het festival in Millstreet, Ierland eindigt ze echter met drie puntjes als allerlaatste. Debet hieraan is het door Barbara zelf vervaardigde 'kleedje', dat iedere beschrijving tart. Hiermee wordt ze nog steeds geplaagd, vanwege de 'Barbara Dex Award'. Dit is een prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt door de website House of Eurovision, voor de slechtst geklede artiest op het festival.

Toch is Barbara in haar eigen land gelanceerd. Een eerste full-cd Iemand wordt opgenomen en verkoopt vrij goed. Daarop staat ook een Engelse versie van Iemand als jij. Enkele andere liedjes zijn Nederlandse vertalingen van bekende buitenlandse hits. Vanaf 1995 begint ze definitief in het Engels te zingen.

De tweede cd van Barbara Dex, Tender touch, verschijnt in 1996. Daarop stonden liedjes als Sweet Summernights en het duet met Paul Michiels, Leaving this town. In 1997 mag ze de titelsong van de populaire VRT-serie Windkracht 10 inzingen. De goed verkopende soundtrack is er de oorzaak van dat vele optredens samen met de crew van Windkracht 10 volgen. Begin 1998 verschijnt uiteindelijk de derde Engelstalige cd van Barbara Dex, Strong.

Ondertussen trouwt Barbara Dex op 18 november 2000 en krijgt in begin augustus 2001 een zoon, Wout. En eind 2004 wordt Barbara opnieuw moeder van zoon Kobe.

Barbara Dex staat even later weer in de schijnwerpers met haar album Timeless. In december dat jaar zingt Barbara ook mee op Elke dag een feest, een single van Artiesten zonder grenzen. In 2004 neemt zij opnieuw deel aan de Belgische preselectie voor het Eurovisiesongfestival 2004. Haar kapsel valt op door een opmerkelijke re-styling. Zij zingt haar nummer samen met zanger/componist Alides Hidding. Het liedje 'One life' eindigt derde achter Xandee en Natalia Druyts.

In 2006 neemt ze nogmaals deel aan de preselectie. Haar liedje Crazy wint de tweede voorronde. In de halve finale wordt ze tweede dankzij de steun van het publiek. Maar in de finale speelt ze echter geen rol van betekenis meer. De single komt wel binnen in de top 10 van de Vlaamse Ultra Top 50 en is hiermee haar grootste hit sinds Iemand als jij.

Samen met Bart Herman zingt zij het Gordellied van De Gordel, editie 2008 met als titel Onderweg met jou.
» Reageer (0)
22-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo pak je het pestgedrag van collega's aan

Zo pak je het pestgedrag van collega's aanPesten gebeurt overal, zowel op school als op het werk, zo toont de recente gebeurtenis in het bedrijf MACtac aan. Voordat 'onschuldig' pesten escaleert in een immens probleem, pak je de zaken liefst zo snel mogelijk aan.

-Laat de pester weten dat hij te ver gaat, zo geeft vacaturesite Jobat aan. Geef aan dat de grapjes niet meer leuk zijn.

-Praat erover met iemand die je kan vertrouwen. Zoek steun.

-Noteer alle gebeurtenissen en pesterijen. Op die manier heb je een bewijs als dat nodig blijkt. Het helpt bovendien om je hart te luchten.

-Ziekteverzuim door pestgedrag is een serieuze hap in de rekening van je werkgever. 22 procent van het ziekteverzuim bij gepeste werknemers ligt daaraan. Maak de rekening voor je werkgever en schotel het hem voor.

-Praat met de pester en vraag wat zijn motieven zijn. Probeer hem of haar zelfs te begrijpen.

-Getuigen zijn belangrijk. De meesten zwijgen in alle talen, maar weten wel degelijk wat er aan de hand is. Praat met hen en probeer te mobiliseren.

-Geef je pester van hetzelfde gedrag terug. Negeer hem, snauw hem af en scheld terug. Ga alleen niet te ver, zodat je niet ontslagen wordt.

-Neem niet meteen ontslag, maar  vecht terug. Wil je toch weg, zorg dat je dan wat achter de hand hebt. Zorg dat de werkgever je voldoende gehoord heeft. Tenslotte heeft hij een gezondheidsbeleid op de werkvloer te vervullen.  Confronteer hem daarmee.

-Zorg dat je ondersteuning krijgt van je omgeving thuis, vrienden, kennissen. Stel hun ook op de hoogte.

-Ga naar een dokter want pesten veroorzaakt een continue negatieve stress die je gezondheid kan schaden. Dit kan ook resulteren in een psychische wonde. Stress is niet de schuld van de werknemer die geen te hoge werkdruk aankan, maar een gevolg van het feit dat de werkgever er niet in slaagt een veilige werkplek te creëren en te behouden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Draagt jouw kind de juiste schoen?

Draagt jouw kind de juiste schoen?


http://img32.imageshack.us/img32/7591/kinderschoenen.jpg


Onderzoek bewijst dat heel wat kinderen de verkeerde schoenenmaat dragen. Hoe dat komt? Gebrek aan aandacht, geld, gemakzucht en de modegevoeligheid zijn kwalijke oorzaken met lelijke gevolgen voor de voetjes.


Nieuw onderzoek aan de universiteit van Glasgow geeft aan dat vier miljoen Britse kinderen niet met de juiste schoenenmaat rondhuppelen. Ouders die hun kinderen in de verkeerde schoen steken, bezorgen hen veel ellende, gaande van pijnlijke drukpunten tot ingroeiende teennagels op korte termijn. Op langere termijn kunnen knie- en gewrichtsproblemen opduiken of zelfs vervormde voeten.


Podologen waarschuwen dat ouders even veel aandacht aan kindervoeten zouden moeten schenken dan aan het kindergebit. Volgens de Britse voetexpert Gordon Watt zijn er heel wat redenen die aan de oorzaak liggen van een slechte schoenverzorging bij kinderen. "Mensen realiseren zich onvoldoende wat de gevolgen van slecht zittende schoenen kunnen zijn", stelt de man. "Teveel ouders opteren voor goedkopere schoenen, terwijl ook modetrends de kindervoeten meestal geen deugd doen. Mensen ervaren voeten als een stinkorgaan, waardoor ze er weinig aandacht aan schenken, terwijl ze dat net meer zouden moeten doen".


Kindervoetjes neigen de eerste vier jaren sterk te groeien, maar het kan tot 18 jaar duren vooraleer de botten, spieren en ligamenten hun volwassen vorm bereiken. Daardoor is ook de tienervoet gebaat bij een goede schoen.


Volgens het onderzoek laat 1 op de 10 ouders hun kinderen rondlopen met te kleine schoenen. De helft geeft aan een nieuw paar te kopen als de kinderen over pijnlijke voeten klagen. Slechts 40 procent van de ondervraagden ziet erop toe dat de schoenen van hun kroost degelijk en voldoende ondersteuning biedt.


Ook geld speelt een rol. Een groot aantal geeft toe de schoenen in een grotere maat te kopen in de hoop zo geld te besparen. Het feit dat goedkopere exemplaren in supermarkten staan te blinken, maakt het goedkoper en makkelijker om er snel een paar mee te nemen, zonder dat kinderen deze aanpassen.


Ook modetrends liggen gevoelig, vooral bij pubers en tieners. Trendy en  hippe schoenen bieden vaak weinig tot geen ondersteuning.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Offerblokdief geveld door vallend heiligenbeeld

Offerblokdief geveld door vallend heiligenbeeld


http://img130.imageshack.us/img130/3946/sintantonius.jpgEen dief die in een Münchense kerk aan de haal wilde gaan met een offerblok, is buiten westen geslagen door een vallend heiligenbeeld. De would-be dief hield een gapende hoofdwonde over aan de 'aanval' van de heilige.

Het levensgrote houten beeld van Sint Antonius maakte deel uit van de offerblok die de dief wilde openbreken. Door zijn geklungel ging het beeld aan het wankelen om uiteindelijk op het hoofd van de dief te tuimelen. "Sint Antonius heeft met succes zijn offerblok verdedigd", aldus pastoor Ludwig Sperrer.


De dief is door de ingreep van de heilige evenwel niet tot inkeer gekomen. De man ging aanbellen bij een huis in de buurt om zijn bloedende hoofdwonde te laten verzorgen. In dat huis ging zijn kompane aan de haal met een portefeuille die daar op een kast rondslingerde.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen gebruiken trucs om de weegschaal te misleiden

Vrouwen gebruiken trucs om de weegschaal te misleiden


http://img38.imageshack.us/img38/8027/weegschaal.jpg


Vrouwen kennen een heleboel truckjes opdat de weegschaal enkele kilo's minder aanduidt. De populairste methode is door zich op één been te wegen. De helft van de dames trekt bovendien alle kleren uit voor een kilootje minder, zo blijkt uit een onderzoek van een Britse dieetsite.


90 procent van de vrouwen staat regelmatig op de weegschaal. 85 procent is allesbehalve blij met het resultaat. In de overtuiging dat er heel wat manieren zijn om de weegschaal de slim af te zijn, gebruiken deze vrouwen sluwe manieren.

Vier op de tien gaat eerst naar het toilet, één op de tien houdt haar adem in op de weegschaal. Duizenden dames wegen zich dan weer enkel voor een maaltijd en niet erna. Een opmerkelijke drie procent wacht zelfs op volle maan in de overtuiging dat dit de lichtste periode van de maand is. 


"Het is zeer onrustwekkend dat zoveel mensen na een weegbeurt depressief worden", stellen de onderzoekers. "De trend om zich wekelijks te wegen, vormt het grote probleem. 85 procent verliest er het humeur bij. Niet wat de weegschaal aangeeft, dan wel je BMI-maat telt vanuit gezondheids- en schoonheidsoogpunt".


Verwonderlijk is ook dat bijna de helft van alle dames die zichzelf wegen, in realiteit zwaarder zijn dan ze dachten.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Splitsing België is technisch mogelijk, maar ingewikkeld

"Splitsing België is technisch mogelijk, maar ingewikkeld"
België opsplitsen is technisch mogelijk, maar het wordt een ingewikkelde zaak en het is vooral een politieke keuze. Dat lijkt de conclusie te zijn van de Panaroma-uitzending 'Plan B', waarbij 11 professoren hun licht laten schijnen over de vraag of en hoe ons land kan worden gesplitst.

Nu de communautaire onderhandelingen vijf maanden na de verkiezingen nog altijd niets hebben opgeleverd en de PS enkele weken geleden openlijk sprak over Plan B, wilde Panorama nagaan of een splitsing wel degelijk mogelijk is en hoe dat technisch kan worden gerealiseerd. Elf professoren maakten voor hun eigen vakgebied de denkoefening.
 
De reportage bewijst dat het thema geen taboe meer is en dat een splitsing ook mogelijk is. Het zal dan echter wel een politieke keuze zijn die leidt tot zeer moeilijke en vooral zeer ingewikkelde onderhandelingen tussen Vlamingen, Brusselaars en Walen. De grootste obstakels zijn zoals verwacht Brussel en de sociale zekerheid.

"Splitsing niet wenselijk"
Uit de reportage blijkt ook dat vooral de Franstaligen het sociaal-economisch moeilijk zullen krijgen. Een splitsing van de sociale zekerheid zal hen voor problemen stellen en ook economisch heeft Wallonië minder overlevingskansen dan Vlaanderen. Beide partijen zullen het in een overgangsfase moeilijk krijgen.
 
De Franstaligen en de traditionele Vlaamse partijen verwerpen het plan B. Tijdens een debat na de uitzending benadrukten CD&V, sp.a, Open Vld en Groen! dat een splitsing nog veel moeilijker is dan de huidige onderhandelingen en dus niet wenselijk. N-VA, Vlaams Belang en LDD stelden met genoegen vast dat de geesten geëvalueerd zijn. (br.hln, foto photo news )
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoen haaien per jaar gedood in Atlantische Oceaan

Miljoen haaien per jaar gedood in Atlantische Oceaan


http://img152.imageshack.us/img152/8718/haaien.jpg


In 2008 hebben vissers in de Atlantische Oceaan minstens 1,3 miljoen haaien gedood. Dat meldt de internationale natuurbeschermingsorganisatie Oceana in een rapport.

Het gaat echter maar om een schatting op basis van alle geregistreerde vangsten. Vermoedelijk worden nog meer haaien gevangen en ligt het aantal nog hoger. Oceana pleit daarom voor quota, aangezien er duidelijk sprake is van overbevissing.

Er leven 21 haaiensoorten in de Atlantische Oceaan, waarvan drie op vier met uitsterven bedreigd wordt. De populatie witpunthaaien is al met 70 procent gedaald, het aantal hamerhaaien nam zelfs met 99 procent af. De bescherming van haaien is volgens Oceana nauwelijks geregeld op internationaal niveau.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glazen voor kinderen bevatten "tot 1.000 keer" te veel lood

Glazen voor kinderen bevatten "tot 1.000 keer" te veel lood


Deze zomer haalde McDonald's al miljoenen 'Shrek'-glazen uit de rekken, maar het probleem blijkt veel groter te zijn. © epa


Amerikaanse drinkglazen met cartoonfiguurtjes zoals Superman, Wonder Woman of personages uit 'De Tovenaar van Oz' bevatten tot duizend keer méér lood dan wat de overheid toelaat voor kinderproducten. Dat meldt persagentschap AP op basis van labotesten.


De verf die werd gebruikt voor de decoratie van de glazen werd vervaardigd in China en bleek bij onderzoek tussen de 16 en 30,2 procent lood te bevatten, daar waar Volksgezondheid 0,03 procent toelaat. De glazen bleken overigens niet alleen te veel lood te bevatten. Ook de niveaus van cadmium, dat nog gevaarlijker is dan lood, waren erg hoog.


Toen de onderzoekers 'normaal gebruik' van de glazen nabootsten in hun tests, bleken er 'kleine maar significante' stukken van het lood en de cadmium los te komen van de tekeningen. De gevolgen kunnen zeer zwaar zijn, aangezien kinderen zo zware metalen op hun handen krijgen, en die dan mogelijk in hun mond kunnen wrijven.


Een aantal van de merken die de glazen gebruiken, zijn Coca-Cola, Walt Disney, Burger King en McDonald's. Coca-Cola, dat vorige week al op de hoogte werd gebracht van de testresultaten, maakte gisteren bekend dat het 88.000 glazen terugroept. Deze zomer haalde McDonald's al 12 miljoen 'Shrek'-glazen uit de handel.


Na die terugroepacite kocht AP verschillende nieuwere glazensets, en oudere via onder meer online veilingen en een rommelmarkt. Na analyse van de willekeurig gekochte glazen blijkt nu dus dat het probleem veel verder gaat dan de McDonald's-besmetting van deze zomer. Extra zorgelijk is dat de glazen door hun kleurige designs speciaal voor kinderen op de markt worden gebracht.
» Reageer (0)
21-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Everett Millais 1829 - 1896 Was een Brits kunstschilder


John Everett Millais  1829 - 1896  Was een Brits kunstschilder

Klik op de foto om zijn overige werken te bekijken
John Everett Millais (Southampton, 8 juni 1829 - Londen, 13 augustus 1896) was een Britse schilder en tekenaar. Hij was één van de oprichters van de kunstenaarsvereniging Pre-Raphaelite Brotherhood. Millais was tijdens zijn leven een van de meest succesvolle schilders van het Victoriaanse Groot-Brittannië.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John-Everett-Millais.jpg?t=1290348255Millais stamde af van een oude familie uit Jersey. Hij was het derde kind van John William Millais en Mary Emily Hodgkinson. In 1840 werd Millais reeds op elfjarige leeftijd toegelaten op de Royal Academy of Arts Schools. Hij was de jongste leerling ooit op de RA Schools. Aldaar kwam hij in contact met Dante Gabriel Rossetti en William Holman Hunt. Met hen vormde hij in 1848 de Pre-Raphaelite Brotherhood. Andere leden van de PRB waren William Michael Rossetti, Frederic George Stephens, James Collinson en Thomas Woolner.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/john-everet-millais3.jpg?t=1290347479De PRB had in de kunstcriticus John Ruskin (1819-1900) een belangrijke voorvechter. Millais kwam in contact met de vrouw van Ruskin, Effie Gray. Het huwelijk tussen John en Effie Ruskin was notoir slecht. Millais en Effie kregen in 1853 een verhouding. In 1854 verliet Effie haar echtgenoot en vervolgens werd hun huwelijk nietig verklaard. Een jaar later (1855) trouwden Millais en Effie. Zij kregen acht kinderen.
De carrière van Millais was maatschappelijk uiterst succesvol. In 1853 werd hij verkozen als Associate of the Royal Academy of Arts. Millais exposeerde op Wereldtentoonstellingen in Londen en Parijs, ontving het Legion d'honneur (1878), een eredoctoraat in Oxford (1880) en werd in 1885 als eerste Britse kunstenaar tot baronet verheven
 


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John_Everett_Millais5.jpg?t=1290347565In 1896 volgde Millais Frederic Leighton als President van de Royal Academy op. Een aantal maanden later overleed Millais als gevolg van keelkanker. Hij werd begraven in de St Paul's Cathedral.
Millais begon zijn carrière in de Pre-Raphaelite Brotherhood. Belangrijke werken uit die tijd zijn Christ in the House of His Parents ("Christus in het huis van zijn ouders") uit 1850, bekritiseerd omdat het de Heilige Familie laat zien als hardwerkende mensen onder erbarmelijke omstandigheden, alsmede Ophelia uit 1850, geïnspireerd op Ophelia uit "Hamlet" van William Shakespeare.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John-Everett-Millais6.jpg?t=1290348343Na zijn huwelijk in 1855 hanteerde Millais een toegankelijker stijl, die door sommige critici (en oude voorvechters van de PRB) als Ruskin en Morris slecht werd ontvangen. Zij beschouwden de nieuwe stijl van Millais als een catastrofale uitverkoop van talent. Het publiek van Millais omarmde de nieuwe stijl echter enthousiast en zijn portretten (Disraeli, Gladstone, Tennyson en Lillie Langtry), historie-schilderijen (The Boyhood of Raleigh, The Northwest Passage) en (Schotse) landschappen (October Chill) vonden een brede waardering. Millais was eveneens een succesvol illustrator.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemen scoren meest na een ruzie

Bloemen scoren meest na een ruzie


http://img690.imageshack.us/img690/4436/boeket.jpg


Valt er na een ruzie iets goed te maken, koop dan een ruiker bloemen. Onderzoek geeft aan dat bloemen het meest geschikte cadeau zijn om sorry te zeggen.


De enquête, uitgevoerd door Boeketcadeau.nl, geeft aan dat er tijdens de winter meer ruzie gemaakt wordt. 68 procent stelt dat de donkere dagen aanleiding geven tot meer depressieve gevoelens  en geruzie in het huishouden.


Wanneer een meningsverschil moet bijgelegd worden, vindt 72 procent dat bloemen de ideale verzoeners zijn.  Bloemen worden verkozen boven chocolade (9 procent), sieraden (6 procent) of een fles wijn (5 procent). Tien procent zag liever iets anders, al had de helft geen idee wat dat het best kon zijn.


Bloemen of niet, een voorwerp alleen is niet voldoende. Wie iets wil goedmaken, moet dat vanuit een oprecht gevoel doen. Eerdere studies spreken erover dat dit persoonlijk moet gebeuren, met gevoel en met verantwoordelijkheidsgevoel. Ook komen verontschuldigingen beter over als de fout bij de persoon wordt gezocht en niet bij de omgevingsfactoren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top in Rusland wil bestand wilde tijgers verdubbelen

Top in Rusland wil bestand wilde tijgers verdubbelen


http://img717.imageshack.us/img717/4296/siberischetijgers.jpg


In Sint-Petersburg, in het noordwesten van Rusland, is een vierdaagse top van start gegaan ter bescherming van de tijger. Het doel van de bijeenkomst is het aantal wilde tijgers tegen 2022 te verdubbelen. Er leven nog maar zowat 3.200 tijgers in het wild, terwijl de populatie een eeuw geleden nog uit 100.000 dieren bestond.

"Het gaat om een bijeenkomt van internationale leiders zonder voorgaande om het aantal tijgers te verdubbelen", verklaarde James Adams, de vicevoorzitter van de Wereldbank, die de financiering van het beschermingsprogramma voor tijgers controleert, bij de opening van het forum.
 
"Op honderd jaar tijd werd het aantal tijgers dertig keer kleiner. Drie van de acht subsoorten zijn uitgestorven. De tijger is een van de meest kwetsbare dieren en met uitsterven bedreigd", benadrukte de Russische minister van Natuurlijke Rijkdommen, Joeri Troetnev.
 
Dertien landen
Op de top zijn dertien landen vertegenwoordigd: vijf eerste ministers, onder meer de Russische premier Vladimir Poetin, alsook talrijke hooggeplaatste regeringsfunctionarissen. Tijdens het forum zal een internationaal programma voor de bescherming van de tijger goedgekeurd worden. Zo zal bijvoorbeeld een internationaal consortium voor de bescherming van het dier worden opgericht waarbij Interpol en de douanediensten van de deelnemende landen betrokken worden.
 
Andrej Koesjlin, die bij de Wereldbank verantwoordelijk is voor de bescherming van de tijger, deelde midden november al mee dat er 350 miljoen dollar (256.000 miljoen euro) geblokkeerd zou worden over een periode van vijf jaar voor de financiering van het actieplan dat tijdens de bijeenkomst goedgekeurd zal worden. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolstoelatlete kan plots weer lopen na verkeersongeval

Rolstoelatlete kan plots weer lopen na verkeersongeval


http://img8.imageshack.us/img8/1289/moniquevandervorst.jpg
Monique van der Vorst


In de Nederlandse sportwereld heeft er zich een mirakel voltrokken. De 26-jarige Monique van der Vorst is immers geen paralympisch atlete meer. De mindervalide Nederlandse Sportster van het Jaar 2009, die sinds haar dertiende in een rolstoel zit, kan weer lopen. Na een verkeersongeluk kreeg ze plots opnieuw gevoel in haar benen.


Van der Vorst blonk de afgelopen jaren uit in het wielrennen en triatlon voor gehandicapten. Op de Paralympische Spelen 2008 in Peking veroverde ze twee zilveren medailles op de handbike. Ook is ze meervoudig wereld-en Europees kampioene en won ze vorig jaar in oktober de Ironman van Hawaï.


In maart kreeg Van der Vorst tijdens een trainingskamp een verkeersongeluk. Na dat ongeval begonnen haar verlamde benen weer gevoel te krijgen. "Na een intensieve revalidatie is ze nu klaar om weer tot de valide sporters te behoren", bevestigde André Cats van de paralympische ploeg voor 2012.


 http://img508.imageshack.us/img508/9708/moniquevandervorst1.jpg


Monique verloor het gevoel in beide benen na een mislukte enkeloperatie op haar dertiende. Haar linkerbeen moest volgens artsen zelfs geamputeerd worden, maar ze beet door. In 2007 brak ze bij een verkeersongeval onder meer een borstwervel. Maar na een nieuwe aanrijding in maart van dit jaar kreeg ze plots weer tintelingen in haar benen.


"Het is een wonderlijk verhaal. Na dat ongeval begon er van alles in haar lichaam in beweging te komen en nu is ze in staat om te lopen. Niemand heeft er een verklaring voor. Wij hebben haar de afgelopen maanden in de revalidatie bijgestaan. Aanvankelijk leek dat lopen helemaal nergens naar, maar beetje bij beetje ging het beter. Het is haar ambitie om geen paralympiër meer te zijn", klinkt het.
» Reageer (0)
20-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeddaten voor senioren: nieuwe trend?

Speeddaten voor senioren: nieuwe trend?Omdat veel ouderen eenzaam zijn, organiseerde het OCMW van Turnhout de eerste speeddating voor senioren. Bedoeling is op korte tijd zoveel mogelijk nieuwe senioren te leren kennen.

Speeddating is een datingtrend waarbij je steeds van tafel én partner wisselt voor een korte babbel. Deze manier van daten is een populair gegeven bij jongeren, al komt daar misschien binnenkort verandering in nu ook de eerste speeddating voor senioren plaatsvond.

Eenzaamheid
Volgens OCMW-voorzitter Wouter Fransen zijn veel ouderen eenzaam. In de voorbije 'Vlaamse week van de oudere' werkte de man voor het eerst het initiatief uit.

De senioren werden aan tafeltjes van vier gezet en kregen een gespreksonderwerp voorgeschoteld. Na een kwartier werd van tafel gewisseld. Om de gesprekken vlotjes te laten verlopen, werd een lijst met mogelijke gespreksonderwerpen op tafel gelegd. De senioren wisselden zo'n dertien keer waardoor het merendeel met iedereen kon spreken. Wie dat wenst, kan zijn favoriete gesprekspartner later nog eens opzoeken. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klimaat op drift: roze pelikanen stranden in Siberië

Klimaat op drift: roze pelikanen stranden in Siberië


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/6/8/3/media_xl_3949023.jpg?20101119180849De rare kuren van ons klimaat hebben een horde roze pelikanen de verkeerde richting uitgestuurd. In plaats van in Noord-Afrika terecht te komen, strandden de bleek uitgeslagen beesten in de Altaj, een regio in het zuiden van Siberië.
 
De directeur van de plaatselijke zoo in Barnaul zei dat de pelikanen uitgeput waren. "Ze konden niet meer op hun poten staan." Maar na een portie vis gekregen te hebben, zijn de dieren weer opgekikkerd.
 
Sowieso kunnen ze in Siberië niet blijven. De strenge winter ligt in het verschiet. De roze pelikanen overwinteren in principe in het noorden van Afrika. (br.hln  foto reuters )
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 7 voordelen van het ouder worden

De 7 voordelen van het ouder wordenOuderdomsverschijnselen niet meegerekend, biedt een jaartje extra vaak een pak voordelen. Veertigers hoeven de verjaardagskalender niet langer te vrezen, lees hieronder waarom.

1.    Minder gepieker over je uiterlijk
Twintigers en ook dertigers twijfelen sterk aan hun looks: de cup is te  klein, de heupen te dik. Met het ouder worden, lijken de grootste twijfels verdwenen omdat vrouwen met de jaren gewoon meer van hun uiterlijk houden. Dat aanvaardingsproces en het vertrouwen dat je daardoor krijgt, maakt meteen aantrekkelijk en geeft een sexy gloed aan je lichaam.

2. Ik kan alles aan
Vanaf een bepaalde leeftijd, kennen vrouwen het leven. Een gebroken huwelijk, een slechte carrièrezet of een groot verlies: het leven kent geen geheimen meer. Door al deze tegenslagen te verwerken, krijg je meer kracht en weet je nieuwe klappen beter op te vangen.

3.    Moeder is geweldig
Als je klein bent, weet moeder alles. Als tiener weet moeder niets. Met het ouder worden, merk je pas hoe briljant, geduldig en geweldig ze eigenlijk altijd geweest is.

4.    Elke dag telt
Hou ouder je wordt, hoe beter je beseft dat elk moment kostbaar is. Niets is zo onvoorspelbaar als het leven en dat besef groeit met de dag. 

5.    Tijd is belangrijker dan geld
Waarom nog een minuut verspillen aan een job of een relatie die verkeerd zit? Zelfs als verdien je rijkelijk, een carrière of huwelijk vraagt meer dan geld. Dat zullen veertigers geweten hebben.

6.    Een bad ontspant meer dan een douche
Een bad is dan wel relaxerender en luxueuzer dan een douche, het gaat erom dat je op rijpere leeftijd makkelijker kleine keuzes maakt om jezelf te verwennen. Denk aan een brandend kaarsje, een chocoladesnack, een warme sweater: genieten doe je van kleine dingen.

7.    Bewegen is noodzakelijk
Waarom zou je te voet gaan of de fiets nemen als de auto voor de deur staat? Met het ouder worden, lijkt beweging aan belang te winnen. Sporten is een manier om je lichaam te verzorgen omdat je het nu eenmaal nodig hebt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermoeide studenten krijgen facelift cadeau in Zuid-Korea

Vermoeide studenten krijgen facelift cadeau in Zuid-Korea

In Zuid-Korea krijgen steeds meer vermoeide studenten een facelift cadeau van hun ouders als ze slagen in de zware toelatingsexamens voor de universiteit. De concurrentie om een plaatsje te verwerven in het hoger onderwijs is er bikkelhard.


De trend heeft ertoe geleid dat enkele klinieken speciale pakketten aanbieden. Zo worden niet alleen de vermoeidheidsrimpeltjes weggewerkt, maar ook krijgen de studenten 25 procent korting als ze ook meteen hun neus en ogen wat meer westers laten maken.


Een ander ziekenhuis steunt ook de moeders die hun kind hebben bijgestaan op de weg naar de universiteit. Bij een facelift voor hun kinderen krijgen de moeders een gratis botoxbehandeling cadeau.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder circussen met wilde dieren in Nederland

Minder circussen met wilde dieren in Nederland

Steeds meer circussen schrappen acts met wilde dieren. In vijf jaar tijd is het aandeel circussen dat in Nederland voorstellingen met wilde dieren gaf, gedaald van 83 procent naar 35 procent. In veel gevallen gaat het om nieuwe circussen.


Dat blijkt vandaag uit onderzoek door vereniging Wilde Dieren de Tent Uit. Met 250 stuks is het aantal wilde dieren in circussen in Nederland op zich niet gedaald. De circussen huren de dieren vaak in uit West- of Oost-Europa. Naast de klassiekers, zoals olifanten, tijgers en leeuwen, gebruiken zij pinguïns, apen en giraffes. In 2010 traden meer dan dertig diersoorten op in circussen.


De vereniging vindt dat het welzijn van de wilde dieren, geestelijk en lichamelijk, ernstig wordt aangetast. Hun leefomstandigheden frustreren hen in hoge mate. De dieren verblijven in kleine kooien, zijn onderworpen aan trainingen en het doen van kunstjes en gaan geregeld op transport. De organisatie wil een verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen. Naast het dierenleed, vindt zij het gebruik een verkeerd voorbeeld voor de omgang met dieren en voor hun waarde.


Per jaar reizen gemiddeld zeventig circussen door Nederland, de afgelopen vijf jaar steeds meer. Ook treden zij vaker op buiten het seizoen, dat van half maart tot half oktober duurt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christina Aguilera - Fighter

Christina Aguilera - Fighter

Klik op de foto om haar te beluisteren


Christina María Aguilera (Staten Island (New York City), 18 december 1980) is een Amerikaans popartiest en model. Ze brak definitief door met haar debuutalbum Christina Aguilera (1999). Eveneens goed ontvangen werden Mi Reflejo (2000), een Spaanstalige popalbum, en My Kind of Christmas (2000).

Aguilera's tweede studioalbum Stripped (2002) werd minder goed ontvangen dan haar vorige albums - een punt van kritiek was dat ze haar onschuldige tienerimago had verruild voor een nieuw meer expliciet sexy imago. Haar derde studioalbum Back to Basics (2006) had invloeden van soul-, jazz- en bluesmuziek en werd wel positief ontvangen. Inmiddels heeft ze een Greatest hits-album uitgebracht genaamd Keeps Gettin' Better: A Decade of Hits (2008) . Haar vierde studioalbum zal Bionic heten en de release zou volgens haar website zijn op 8 juni 2010. Wereldwijd heeft ze meer dan 42 miljoen platen verkocht.

In haar carrière heeft Aguilera een groot aantal prijzen gewonnen, waaronder vijf Grammy Awards van de achttien nominaties.

In 1998 mocht ze de soundtrack inzingen voor "Mulan" toen ze bewezen had dat ze een hoge, krachtige stem had waarmee ze een hoge "E" een octaaf boven midden "C" kon zingen in het liedje "Run to You" van Whitney Houston dat ze in haar badkamer had opgenomen. De videoclip die de film moest promoten toonde een jonge Aguilera met kort haar. Reflection werd genomineerd voor een Golden Globe voor "Best Original Song for a Motion Picture" in 1998.

Haar eerste album, "Christina Aguilera", kwam op 24 augustus 1999 uit en verkocht meer dan 8 miljoen kopieën in de VS. Haar cd versloeg P. Diddy's tweede album Forever. De singles "Genie in a Bottle", "What a Girl Wants" en "Come on Over (All I Want is You)" kwamen allemaal in de top van de Billboard Hot 100 binnen in 1999 en 2000. Ook de single "I Turn To You" deed het goed met een derde plek. Maar Aguilera had niet alleen commercieel succes; ze werd in 2000 beloond met een Grammy voor "Best New Artist", waarmee ze Britney Spears versloeg. Ze was ook genomineerd voor "Best Female Pop Vocal Performance" voor "Genie in a Bottle". "Obvious", het laatste liedje op de cd, was een origineel liedje dat ze naar Ron Fair had ingezonden voor ze een contract sloot met RCA Records.

In 2000 benadrukte Aguilera haar Latino-afkomst door een Spaanstalig album, Mi Reflejo, uit te brengen. Deze cd bevatte Spaanstalige versies van de liedjes op haar Engelstalige cd, maar ook nieuwe Spaanse liedjes. De cd leverde haar een "Latin Grammy" op voor "Best Female Pop Vocal Album". De single "Falsas Esperanzas" kwam in de Top 40 in Argentinië in 2001. Ricky Martin vroeg haar om een duet met hem te zingen op "Nobody Wants to Be Lonely" voor zijn cd "Sound Loaded". Het was zijn tweede single van die cd. De single haalde de top 5 in Groot-Brittannië en Duitsland. Om zich een rauwer imago aan te meten veranderde ze in de loop van 2001 haar uiterlijk. Eerst verscheen een nog redelijk beschaafd neusknopje maar niet veel later verscheen er ook een piercing in haar onderlip.


Aguilera trouwde in 2005 met de eveneens Joodse Jordan Bratman, met wie ze sinds 2002 een relatie heeft. Op 12 januari 2008 kreeg zij een zoon. In 2010 maakte Aguilera bekend dat zij en Bratman gaan scheiden
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!