NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


19-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek: drie zussen samen maar liefst 315 jaar oud

Uniek: drie zussen samen maar liefst 315 jaar oud

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/0/11/20140418162350/media_xll_6671531.jpg

Gezonde eetgewoonten, actief in beweging blijven en geloof zijn dé ingrediënten voor een lang en gelukkig leven, zo beweren drie zussen uit Oklahoma. Bij elkaar opgeteld zijn de dames 315 jaar oud.

De zussen Rubye Cox (110), Ruth Branum (104) en Rose Shloss (101) sloten elkaar op 10 april na jaren weer in de armen. De vrouwen woonden op grote afstand van elkaar en hadden nog één wens: hun zussen na tien jaar weer zien. Een non-profit organisatie die wensen van ouderen in vervulling laat gaan, organiseerde de zo gewenste reünie.

In het Amerikaanse blad People Magazine vertellen de dames op leeftijd hoe zij al meer dan 100 jaar kunnen genieten van het leven.

"Mijn levensmotto is liever roesten dan slijten", vertelt de 104-jarige Branum die 30 jaar een supermarkt runde. Volgens haar is dagelijks bewegen datgene wat iemand op de been houdt.

De 110-jarige Cox die vroeger voor de klas heeft gestaan, denkt dat ze haar hoge leeftijd te danken heeft aan 'een hogere macht'. "Geloof kan heel veel stress in het leven verlichten", zegt de Amerikaanse overtuigd.

Shloss is de 'jongste' van de drie. Haar 101ste levensjaar heeft de vrouw, die werkte op de afdeling salarisadministratie van het ministerie van Financiën, naar eigen zeggen te danken aan gezonde eetgewoonten. "Mijn zussen, en mijn andere broers en zussen die inmiddels zijn overleden, en ik eten allemaal biologische producten van onze boerderij in Muskogee." (br.hln)


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man treft twee uitgehongerde kittens in bestelling aan

Man treft twee uitgehongerde kittens in bestelling aan

http://static0.hln.be/static/photo/2014/3/8/4/20140419093129/media_xll_6673069.jpg

Een medewerker van een kabelmaatschappij wist niet wat hij zag toen hij een verpakking openmaakte en binnenin twee pasgeboren kittens aantrof. De diertjes waren per ongeluk in een bestelling met glasvezel terechtgekomen, die werd getransporteerd van Los Angeles naar Chula Vista nabij San Diego.

De kleine katjes, onder tussen 'Mouse' en Wifi' gedoopt, zijn ondertussen naar een opvangcentrum gebracht waar ze de allerbeste zorgen krijgen.

Dierenverzorgster Jenny Bonomini van Humane Society vertelde aan KGTV dat ze vermoedde dat "een poes na de bevalling haar kittens naar een 'veilige plaats' (een verpakkingsdoos, red.) had gebracht en dan vertrokken even is en zo werden de kleintjes uiteindelijk ook vervoerd."

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/3/3/20140419101332/media_l_6673098.jpg

Eens Mouse en Wifi op krachten gekomen zijn, mogen ze geadopteerd worden. Wedden dat er zich snel kandidaten zullen aandienen voor deze lieverds? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pete Townshend - Face The Face

Pete Townshend - Face The Face

Klik op de foto om hem te beluisteren


Peter Dennis Blandford ('Pete') Townshend (Chiswick, Londen, 19 mei 1945) is een Engelse rockgitarist, -zanger, -songwriter en -componist die vooral bekend is door zijn rol als gitarist en primaire songwriter van de Britse rockband The Who.

De carrière van Pete Townshend met The Who beslaat een periode van meer dan veertig jaar, waarin deze uitgroeide tot een van de grootste en invloedrijkste rock-'n-rollbands ter wereld. Townshend schreef in zijn rol als primaire songwriter meer dan honderd nummers voor de elf studioalbums die The Who maakte, bijvoorbeeld de grootste delen van de rockopera's Tommy en Quadrophenia en tientallen nummers die verschenen op singles, bonusnummers op heruitgaven en nummers van verscheidene rariteitencollecties, zoals Odds and Sods. Hoewel hij het bekendste was als gitarist, heeft Townshend op verschillende albums (zowel solo als met de band) ook instrumenten als de basgitaar, drums en piano bespeeld.

Pete Townshend is een volgeling van de Indiase religieuze goeroe Meher Baba, wiens spirituele leringen hem in het openbaar hebben doen afstappen van zijn drugsgebruik. Tijdens zijn solocarrière, waarin hij slechts sporadisch actief is (geweest), kreeg Townshend de kans om te spelen met zowel een van zijn grote helden, John Lee Hooker, als verschillende muzikanten uit de rockwereld, waaronder David Gilmour, Simon Phillips, Pino Palladino en Ronnie Lane.

Townshend is een voorstander en donateur van verschillende liefdadigheids- en andere filantropische doeleinden. Ook omdat zijn luistervermogen gedurende de afgelopen jaren flink verminderd is als gevolg van uitbundige blootstelling aan harde muziek uit koptelefoons en tijdens concerten, heeft Townshend geholpen om de organisatie Hearing Education and Awareness for Rockers op te starten.

In 2003 werd hij door de politie officieel gewaarschuwd, omdat hij op internet een kinderpornosite zou hebben bezocht, maar na een artikel in The Guardian, waarin hij werd vrijgepleit, werd hij vrijgesproken. In 2006 bracht hij met The Who het eerste album met nieuw materiaal sinds 25 jaar uit en begon met hen een lucratieve en succesvolle wereldtournee.» Reageer (4)
18-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingende non wint battle met Girls Just Want To Have Fun

Zingende non wint battle met 'Girls Just Want To Have Fun'

Klik op de foto om de video te bekijken

Herinner je je zuster Cristina Scuccia, die vorige maand de jury van de Italiaanse 'The Voice' met verstomming sloeg toen ze 'No One' van Alicia Keys zong? Wel, de zingende non die een internethit werd, heeft gisteravond de battle gewonnen met 'Girls Just Want To Have Fun' van Cyndi Lauper.

De 25-jarige non gaf alweer een passionele performance, met haar kloostergenoten als hevige supporters. Let op hoe ze naar de hemel wijst wanneer ze 'daddy dear' zingt.

Luna Palumbo, haar battle-tegenstandster, gooide weliswaar een pittig decolleté in de strijd maar moest het toch afleggen tegen de vocaal superieure non.

Voor zuster Cristina staat er overigens meer dan 'fun' op het spel. Na haar blinde auditie verklaarde ze: "Ik doe mee omdat ik een talent heb dat ik wil delen".

Dat delen is alvast uiterst geslaagd: zuster Cristina brak met haar blinde auditie het YouTube-record van Psy's 'Gangnam Style'. Haar zangprestatie werd op amper zeven dagen tijd meer dan 30 miljoen keer bekeken, waarmee ze de snelste YouTube-hit ooit scoorde. De teller staat inmiddels op 45 miljoen. (br.hln)


» Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie toerist laat overnachten riskeert boete

Wie toerist laat overnachten riskeert boete

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/13/13/20140418075500/media_xll_6670558.jpg

De overheid gaat actief op zoek naar mensen die in hun woning een kamer aanbieden aan toeristen via websites als couchsurfing.org en airbnb.be. Ze krijgen een brief waarin ze op hun verplichtingen worden gewezen. Ze riskeren een boete van 250 euro als ze geen gevolg geven aan die brief. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Op websites zoals airbnb.be en couchsurfing.org kunnen mensen hun woning, al dan niet tegen een kleine vergoeding, ter beschikking stellen van toeristen. Volgens Geert Martin van het departement Internationaal Vlaanderen, de overheidsdienst die verantwoordelijk is voor de vergunning en controle van toeristische logies, is iedereen die toeristen ontvangt en daar openlijk over communiceert, verplicht om zich aan te melden bij de dienst Toeristische Vergunningen.

Er worden ook extra eisen gesteld aan de brandveiligheid van een particuliere woning als er toeristen verblijven. Er moet in de woning duidelijke signalisatie van evacuatiewegen aangebracht worden en er moet een brandblusapparaat aanwezig zijn. De kosten om te voldoen aan de eisen kunnen hoog oplopen.

"Wie nog niet geregistreerd is, ontvangt een aanmaningsbrief", zegt Geert Martin. "Mensen krijgen de tijd om alles in orde te brengen op het vlak van brandveiligheid en hygiëne. Als ze niet reageren, gaat het dossier naar de cel Handhaving." Dan riskeren de "verhuurders" een administratieve geldboete. "Voor alle duidelijkheid: het gaat enkel om mensen die vreemden een slaapplaats aanbieden. Wie een vriend onderdak geeft, valt niet in die categorie."

Mensen die al jaren gebruik maken van websites als couchsurfing.org reageren vol ongeloof op dit initiatief van de overheid. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf mythes over honden uit het asiel ontkracht

Vijf mythes over honden uit het asiel ontkracht

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/7/1/20140418070450/media_xll_6670501.jpg

Ze zitten zonder goede thuis en dit vaak omdat ze dagelijks tegen heel wat vooroordelen moeten vechten. En toch kan een achtergelaten hond adopteren zowel voor het dier als het nieuwe baasje een unieke en positieve ervaring zijn. Deze meest voorkomende misvattingen over honden uit het asiel mogen dan ook de wereld uit, want net zoals mensen horen dieren niet in vakjes.

"Ze zullen er wel voor een goede reden zitten"
Dieren worden om allerhande redenen naar het asiel gebracht, dus denk niet meteen het ergste. Honden worden vaak door de economische crisis naar het asiel gebracht, door werkloosheid of gewoon omdat hun baasjes de zorg en tijd die huisdieren nodig hebben, hadden onderschat. Sommige honden worden achtergelaten vanwege hun ras of zelfs de kleur van hun vacht en vaak ook omdat ze het resultaat zijn van een 'ongeplande zwangerschap'.

"Honden die mishandeld zijn, kunnen niet meer gered worden"
Hoewel er jammer genoeg heel wat mishandelde honden in het asiel terechtkomen, wil dat niet zeggen dat deze dieren helemaal geen toekomst meer hebben. Praat met iemand van het opvangcentrum over de achtergrond en situatie van de hond in kwestie en neem de tijd om het dier te leren kennen. Het kan soms jaren duren voor een hond mogelijke traumatische ervaringen te boven komt, maar scheer de hond en het voormalige baasje niet meteen over dezelfde kam.

"Ze hebben bindingsproblemen"
Hoewel er natuurlijk verwaarloosde honden in het asiel zitten, is dat iets waar jij verandering in kan brengen. Een liefdevolle, stabiele omgeving bieden voor een hond in combinatie met goede begeleiding en contact met andere honden kan wonderen doen.

"Honden uit het asiel zijn medisch niet in orde"
Ze komen dan misschien niet met een hele reeks aanbevelingen zoals een rashond, maar dat betekent niet dat deze honden minder gezond zijn. De meeste asielen zorgen ervoor dat de dieren volledig in orde zijn met de nodige inentingen en medische testen. Een hond uit het asiel vormt dus geen groter risico dan een hond uit de dierenwinkel.  

"Ze zijn niet getraind"
Er is een groot verschil tussen een hond die weggelopen is of een hond die achtergelaten werd en zichzelf grootbracht. Het kan dus goed zijn dat sommige honden al heel wat trucjes onder de knie hebben en puppy's moeten sowieso nog getraind worden. Vaak starten vrijwilligers in het asiel zelfs al heel vroeg met gedragstraining. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekenfondsen laten patiënten voor miljoenen opdraaien

Ziekenfondsen laten patiënten voor miljoenen opdraaien

http://static0.hln.be/static/photo/2014/3/10/4/20140418070718/media_xll_6670504.jpg

Ziekenfondsen en hulpkassen hebben jarenlang onterecht geld teruggevorderd van hun leden. Het totale bedrag loopt in de honderden miljoenen. Dat schrijft De Morgen. Gedupeerden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden.

Duizenden patiënten die te goeder trouw hun papieren voor een ziekte-uitkering hadden ingevuld, kregen de voorbije jaren plots een aangetekende brief in de bus. Met daarin de vraag om een te hoge uitkering terug te betalen. Die som kan oplopen tot 10.000 euro. Een bom geld voor mensen die door hun situatie vaak met moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen.

Patiënten zijn sinds 1997 wettelijk beschermd door het zogenoemde sociaal handvest. Dat bepaalt dat wie een te hoge uitkering kreeg door een vergissing van de mutualiteiten, daar niet verantwoordelijk voor geacht kan worden. Toch sloegen de ziekenfondsen en hulpkassen deze bepaling jarenlang in de wind. Het Riziv gaf vorig jaar tijdens een hoorzitting in de Senaat aan dat in totaal jaarlijks 20 à 30 miljoen euro onterecht is teruggevorderd.

De strijd hiertegen werd in de luwte gevoerd, maar komt nu aan de oppervlakte. Het Rekenhof deed in 2011 een vernietigende audit, die stelde dat "de werkwijze van de ziekenfondsen (...) noch met de letter noch met de geest van het handvest van de sociaal verzekerde in overeenstemming is". Een jaar later veroordeelde het Grondwettelijk Hof tot twee keer toe de gang van zaken. Beide instanties verwijzen er expliciet naar dat door de maatregel net de sociaal zwakkeren worden getroffen.

Intussen zijn de mutualiteiten gestopt met de praktijk sinds eind 2012, maar de lopende dossiers gaan gewoon door. Toch draaien ze voor slechts 20 procent van de kosten op, de rest betaalt het Riziv. (br.hln)


» Reageer (1)
17-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonnie Raitt - Thing Called Love

Bonnie Raitt - Thing Called Love 

Om haar te beluisteren druk op de fotoBonnie Raitt (Burbank (Californië), 8 november 1949) is een Amerikaanse zangeres, liedjesschrijfster en gitaarspeelster.

Ze is de dochter van Broadway musicalster John Raitt. Ze begon gitaar te spelen toen ze twaalf jaar oud was. Na de middelbare school begon ze in Rhythm and Bluesclubs te spelen. In 1983 werd ze geloosd door haar platenlabel, Warner Bros. Records, onder andere vanwege alcohol- en drugsgebruik, maar verdween allerminst uit de muziekscene.

Na meer dan 20 jaar opnames en optredens, bereikte Bonnie Raitt succes met haar tiende album. "Nick of Time" kwam in de top te staan in de Verenigde Staten en won drie Grammy Awards. Tegelijk kreeg ze een vierde Grammy voor haar duet "In the Mood" met John Lee Hooker op zijn album "The Healer".

Hierna kreeg ze nog drie Grammy Awards voor haar album uit 1991, "Luck of the Draw", waarna ze in 1994 nog twee Grammy's kreeg met haar album "Longing in Their Hearts".» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingende priester heeft platenfirma's voor het uitkiezen

Zingende priester heeft platenfirma's voor het uitkiezen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/8/9/2/20140417152616/media_xll_6668837.jpg

Vier jaar lang heeft de Ierse priester Ray Kelly bij huwelijksinzegeningen zijn compleet persoonlijke versie van Leonard Cohens 'Halleluja' voorgezongen. Een paar weken geleden plaatste een van de gasten zijn filmpje van de huwelijksmis op YouTube en maakte van de priester uit Ierland een wereldster. De clip werd al meer dan 28 miljoen keer opgeroepen.

Hij moet nu de media uit Nieuw-Zeeland en Azië te woord staan, en dat in de Paasweek, zei Kelly donderdag op de BBC. Maar de stress heeft ook wat goeds. Zijn gepland album, dat Kelly in een amateurstudio wilde opnemen om daar wat geld mee in te zamelen voor zijn parochie in het Ierse Oldcastle, kan nu wat professioneler aangepakt worden. Hij heeft al enkele aanbiedingen van grote platenfirma's gekregen.

De tot nog toe door hem opgenomen cd's, in beperkte oplage geproduceerd, zijn dan weer uitverkocht. De liedjestekst voor de huwelijksversie van Cohens 'Halleluja' werd door de destijds tienjarige Lucy Pitts-O'Connor geschreven. "Ik heb de tekst voor het huwelijk van mijn meter geschreven", zei het vandaag 14-jarige meisje. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat deze haarkwaaltjes écht betekenen

Wat deze haarkwaaltjes écht betekenen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/13/9/20140416185940/media_xll_6666444.jpg

Heb je last van haaruitval, doffe lokken of schilfertjes? Dan probeert je haar misschien wel iets te vertellen over je algemene gezondheid. Sommige aandoeningen en medicijnen hebben zowel een effect op je lichaam als op je haar. In andere gevallen betekent het dan weer dat de hoofdhuid en het haar een beejte extra aandacht nodig hebben. Met deze lijst onderscheiden we fabels van feiten wanneer het gaat over de gezondheid van je haar.

Schilfertjes
Roos is niet besmettelijk, maar hoe je het precies krijgt is niet altijd duidelijk. Volgens sommige dokters wordt het veroorzaakt door een bepaald soort schimmel, terwijl andere risicofactoren een vette huid, stress, obesitas, koud of droog weer en eczeem of psoriasis bedragen. Hoewel het extreem ongemakkelijk en beschamend kan zijn, is roos niet gevaarlijk. Wie af wil van de schilftertjes gebruikt best dagelijks een anti-roosshampoo, hoewel de perfecte shampoo vinden die werkt voor jouw hoofdhuid een helse taak zijn kan. Wanneer het probleem niet weggaat, raadpleeg je best een dokter.

Heb je last van vette of gele schilfertjes? Dan is de kans groot dat je seborroïsche dermatitis of seborroïsch eczeem hebt, een inflammatoire huidaandoening. Hoewel seborroïsche dermatitis veroorzaakt kan worden door hormonen, schimmel en soms zelfs neurologische problemen, wordt het op dezelfde manier aangepakt als roos: met speciale shampoos. In ernstige gevallen heb je een shampoo op voorschrift nodig.

Grijze haren
Grijs haar heeft niet altijd iets te maken met leeftijd. Sommige mensen hebben al heel snel grijs haar en dan is de kans groot dat dit in de familie zit. Grijs haar betekent niet dat je haar ongezond is, hoewel bloedarmoede, problemen met de schildklier, een tekort aan vitamine B-12 en de huidziekte vitiligo of leukoderma het proces wel kunnen versnellen. 

Haarverlies
Gezonde mensen verliezen naar verluidt 100 of meer haren per dag, zonder dat er reden is voor paniek. Ongeveer 90 procent van de 100.000 haarzakjes produceren op elk moment van de dag haar, terwijl te andere 10 procent in de rustfase zitten. Om de 2 à 3 maanden valt het haar uit en wordt het vervangen door nieuw haar, waarna de cyclus opnieuw begint.

Vrouwen worden zelden helemaal kaal en verliezen ook minder snel haar dan mannen. Hoewel lang haar of het haar vaak wassen geen oorzaken zijn voor haarverlies, kunnen er wel verschillende aandoeningen voor verantwoordelijk zijn. Zo wordt telogeen haarverlies veroorzaakt door een moment van shock voor het lichaam, zoals een operatie, een bevalling, bepaalde medicatie, een crashdieet, ernstige stress of problemen met de schildklier. Hierdoor kan het haar in de rust- of telogene fase gaan. Het haar begint na twee maanden te verdunnen of uit te vallen en vaak lijkt het alsof het bij bosjes uitvalt. In de meeste gevallen begint meteen nieuw haar te groeien.

Verder kan ook medicatie de oorzaak zijn van je haarverlies. Antidepressiva, ontstekingsremmers, medicijnen voor de menopauze of anticonceptie en antibiotica kunnen er soms voor zorgen dat het haar gaat uitvallen. Normaal gezien groeit het haar weer terug normaal wanneer de behandeling wordt stopgezet, maar dit is niet altijd het geval.

Dof en droog haar
Te veel zon kan voor broos en droog haar zorgen dat gemakkelijk splitst en breekt. Als je al last hebt van dunner haar, kan de hoofdhuid ook gemakkelijker verbranden en kies je beter voor een hoed om de huid te beschermen.

Verder kunnen bepaalde kapsels ook nefast zijn voor de gezondheid van je haar. Een strak kapsel, zoals een paardenstaart of vlecht, kan de haarzakjes schaden en zorgen voor broos haar of haaruitval. Extensions geven het natuurlijke haar dan weer meer gewicht wat hetzelfde effect kan hebben op de haarzakjes.

Daarnaast kunnen de haardroger, stijltang en bepaalde kleurmiddelen de buitenste laag van het haar schaden waardoor je lokken droger en dof lijken. Hoewel het niet zorgt voor permanente gezondheidsproblemen, is de enige oplossing vaak een korte coupe laten knippen en met een schone lei te beginnen.

Stralend haar betekent verder ook gezond haar. Een tekort aan proteïnen, ijzer, omega 3-vetzuren, zink en vitamine A kunnen ook voor dof haar zorgen dat minder snel groeit. Een ernstig voedingstekort kan zelfs leiden tot haaruitval. Dubbel voordeel: alle voeding die wonderen doet voor je haar, is ook goed voor je hart. (br.hln)


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna helft rusthuisbewoners slikt 10 pillen per dag

Bijna helft rusthuisbewoners slikt 10 pillen per dag

http://static1.hln.be/static/photo/2014/1/7/7/20140417065707/media_xll_6667747.jpg

44 procent van de bewoners van de Vlaamse rusthuizen krijgen minstens tien medicijnen op voorschrift. Een even grote groep krijgt tussen de vijf en de negen medicijnen. Dat blijkt uit de kwaliteitsmetingen in 735 Vlaamse woonzorgcentra die De Standaard kon inkijken.

Er bestaan grote verschillen tussen de Vlaamse rusthuizen. In sommige woonzorgcentra krijgt geen enkele bewoner tien of meer verschillende medicijnen op voorschrift, in andere iedereen.

Volgens Majda Azermai, die aan de faculteit geneeskunde van de UGent het gebruik van geneesmiddelen onder ouderen onderzoekt, is het overmatige gebruik niet zonder risico. "Hoe ouder mensen worden, des te groter is de kans op bijwerkingen. Een groot deel van die pillen doet daardoor meer kwaad dan goed."

Achter het hoge geneesmiddelengebruik schuilen verschillende oorzaken: ouderen krijgen soms antidepressiva omdat ze maar moeilijk wennen aan het rusthuis, verpleegkundigen vragen medicatie voor 'moeilijke' ouderen, huisartsen durven medicatie niet stop te zetten die specialisten in het ziekenhuis hebben voorgeschreven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoveel suiker schuilt er in jouw favoriete fruit

Zoveel suiker schuilt er in jouw favoriete fruit

http://static2.hln.be/static/photo/2014/3/5/7/20140416210513/media_xll_6666742.jpg

Vers fruit is een lekkere, gezonde manier om je zoete goesting te bevredigen. Wie gebalanceerd eet en actief leeft, hoeft zich uiteraard weinig of geen zorgen te maken over de fructose in zijn of haar favoriete vruchten. Wie daarentegen risico loopt op diabetes of vastberaden is om te minderen met suiker, is zich beter bewust van de hoeveelheid suiker in een portie fruit.

Ontdek hoeveel suiker en calorieën er schuilen in jouw favoriete fruit:

Fruit (per 85 gram)      Suiker (in gram)      Kcal

Aardbeien      4,1      27
Papaya      5      37
Watermeloen      5,2      25
Pompelmoes      5,9      36
Cantaloupe      6,7      29
Nectarine      6,7      37
Perzik      7,1      33
Sinaasappel      7,2      42
Abrikoos      7,8      42
Pruim      8,4      39
Peer      8,4      49
Ananas      8,4      42
Blauwe bessen      8,4      49
Appel      8,8      44
Mandarijn      9      45
Kiwi      9,2      56
Banaan      10,1      76
Kersen      10,9      54
Granaatappel      11,6      70
Mango      12,7      60
Druiven      13,8      57
Vijgen      13,8      62


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 5 meisjes overweegt plastische chirurgie (als dat gratis zou zijn)

1 op 5 meisjes overweegt plastische chirurgie (als dat gratis zou zijn)

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/5/13/20140417074020/media_xll_6667813.jpg

Twintig procent van de meisjes zou plastische chirurgie overwegen, moest dat gratis zijn. 1 op 4 zou zelfs bereid zijn meerdere jaren van hun leven in te ruilen voor 'het perfecte lichaam'. Dat blijkt uit een rondvraag van het VRT-programma 'Koppen'.

'Koppen' hield een enquête bij 457 jongeren uit het vijfde middelbaar van zes aso-, tso- en bso-scholen. Daaruit blijkt dat jongeren veel belang hechten aan hun uiterlijk. 76,9 procent van de meisjes vindt dat kledij, kapsel en make-up bepalend zijn voor hun identiteit. Bijna acht procent van de jongens vindt gewicht en borstkas bepalend.

Meisjes zijn eerder geneigd aan hun lichaam te laten werken dan jongens, zo blijkt uit de rondvraag. Slechts 6,8 procent van de jongens zou (gratis) plastische chirurgie overwegen. Jongens zijn dan ook meer tevreden over hun uiterlijk dan meisjes. 1 op 5 meisjes is niet tevreden over hun lichaam; bij de jongens gaat het om zeven procent. Bijna 28 procent van de meisjes schaamt zich over bepaalde lichaamsdelen, tegenover 13,7 procent van de jongens.

Uit het onderzoek blijkt ook dat jongeren zich ervan bewust zijn dat ze via de media geen realistisch beeld krijgen van hoe een normaal lichaam eruit ziet. Tachtig procent van de meisjes en de helft van de jongens zouden graag meer realistische modellen willen zien. (br.hln)


» Reageer (0)
16-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Hiatt - Cry Love

John Hiatt - Cry Love

Klik op de foto om hem te beluisteren


John Hiatt (Indianapolis, 20 augustus 1952) is een Amerikaanse singer-songwriter.

John Hiatt begon zijn solocarrière in 1974. Hij beoefende een groot aantal stijlen, van rock and roll tot New Wave en folk. Hij schreef veel songs voor andere artiesten. In Nederland brak hij door met de plaat Bring the Family (1987). Daarop volgen Slow Turning (1988), Stolen Moments (1990), en Perfectly Good Guitar (1993). In het najaar van 2007 kwam Hiatt naar Nederland voor een viertal solo concerten. In 2008 kwam de plaat Same Old Man uit, in 2010 gevolgd door The Open Road.» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieetboeken maken vlees en brood onpopulair

"Dieetboeken maken vlees en brood onpopulair"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/15/3/12/20140416121450/media_xll_6665652.jpg

Bekende dieetboeken hebben een grote invloed op consumenten. Boeken zoals 'De Broodbuik' of 'De Voedselzandloper' manen aan om bepaalde producten wat minder te consumeren. Een advies dat blijkbaar vaak opgevolgd wordt.

De laatste tijd worden nogal wat negatieve aanbevelingen rond bepaalde voedingsproducten de wereld ingestuurd. Zo raadt het boek 'De Broodbuik' aan om minder brood te eten of het product helemaal uit het menu te schrappen. Een enquête bij 100 Vlaamse diëtisten toont aan dat consumenten veel vaker vragen stellen over zuivel, brood en vlees. "Mensen hebben schrik gekregen en passen hun eetgewoonten ook aan", stelt het onderzoek.

Maar ook diëtisten geven een ander advies dan drie jaar geleden. Zo raadt 50% van de ondervraagde voedselexperts veel minder vlees aan. 30% geeft het advies om brood wat vaker links te laten liggen. Een opmerkelijk resultaat aangezien 75% van de diëtisten zeggen dat boeken geen invloed hebben op hun idee over voeding. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PET-scan checkt of comapatiënt weer wakker kan worden

PET-scan checkt of comapatiënt weer wakker kan worden

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/5/1/20140416024612/media_xll_6664906.jpg

Een PET-scan, een manier om beelden te maken van de hersenen door de injectie van een licht radioactief product, is het meest geschikte middel om uit te maken of er een kans bestaat dat een patiënt die zich in een vegetatieve staat bevindt opnieuw bij bewustzijn zou kunnen komen. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Luik (ULg) die werd gepubliceerd in het gerenommeerde Britse tijdschrift "The Lancet".

"Onze resultaten suggereren dat beelden van een PET-scan cognitieve processen kunnen blootleggen die niet zichtbaar zijn bij traditionele tests", aldus Steven Laureys, neuroloog in het Centre hospitalier universitaire (CHU) in Luik.

De ontdekking maakt het volgens hem mogelijk om patiënten te identificeren die op lange termijn opnieuw cognitieve processen zouden kunnen ontwikkelen.

Traditioneel gezien voeren artsen een klinisch onderzoek uit op de patiënten om te bepalen of ze zich in een vegetatieve toestand of een minimaal-bewuste toestand bevinden, bijvoorbeeld door te onderzoeken of ze op prikkels reageren. Volgens de auteurs van het onderzoek wordt 40 procent van de patiënten op die manier verkeerd gediagnosticeerd.

Tijdens het onderzoek op 126 patiënten werd bekeken of een PET-scan met een soort van glucose (PET-FDG) en een MR-scan (beeldvorming met magnetische resonantie), het verschil konden aantonen tussen een vegetatieve staat en een staat van minimaal bewustzijn.

Uit de resultaten bleek dat de PET-FDG hiervoor beter geschikt was. De beelden van de PET-scan toonden bij 32 procent van de patiënten die zich volgens diagnoses in een vegetatieve toestand bevonden tekenen van bewustzijn. Negenenzestig procent van hen vertoonde de volgende maanden een positieve evolutie. (br.hln)


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbemande kassa's worden de toekomst

"Onbemande kassa's worden de toekomst"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/13/3/20140416072408/media_xll_6665118.jpg

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn heeft in Nederland een tweede vestiging geopend zonder kassamedewerkers. Ook in ons land zetten de grote warenhuizen in op meer onbemande kassa's en allerlei digitale experimenten.

Dankzij de zogeheten 'Smart Scan' van Carrefour kunnen klanten in een aantal vestigingen nu al een applicatie installeren op hun smartphone, waardoor die dienst doet als scantoestel. "Tijdens dit proces moet geen enkele medewerker van het warenhuis je enige hulp verlenen", zegt retailexpert Gino Van Ossel. "Tenzij je zelf om assistentie hebt gevraagd. Het gaat voor de consument veel sneller, hij moet veel minder lang aanschuiven en op de drukste momenten zijn er meer self-kassa's open dan bemande kassa's."

"Winkelen en afrekenen met je smartphone is meer dan ooit de toekomst", voorspelt ook Jorg Snoeck van RetailDetail. "Bemande kassa's zullen over onafzienbare tijd de uitzondering worden." Volgens Roel Dekelver van Delhaize zullen beide systemen naast elkaar blijven bestaan. "Wie persoonlijk contact wil met een kassierster, zal dat altijd kunnen, maar we ontkennen niet wij voortdurend op zoek zijn naar middelen om het de klant aan de kassa gemakkelijker te maken. Of wij meer self-kassa's of mobiel shoppen invoeren, hangt ook vaak van de locatie af." (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.700 mensen onterecht bang gemaakt voor darmkanker

700 mensen onterecht bang gemaakt voor darmkanker

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/1/0/20140416064809/media_xll_6665055.jpg

Zevenhonderd mensen hebben een brief gekregen van het Centrum voor Kankeropsporing met de melding dat hun stoelgang "afwijkende" waarden zou vertonen. Ze moesten bijkomend onderzoek naar dikkedarmkanker laten verrichten. Achteraf bleek er een fout in het spel. Dat berichten Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.

Volgens Het Nieuwsblad waren de mensen kerngezond en kregen ze de brief in de bus door een "domme fout". "Toen we de fout opmerkten, hebben we meteen de artsen van de betrokken patiënten opgebeld, om mensen die al verder onderzoek gepland hadden op tijd tegen te houden", zegt Patrick Martens, hoofd van het Centrum voor Kankeropsporing. "Voor zover ik weet, is dat ook gelukt."

Het Centrum voor Kankeropsporing voerde een grootschalig onderzoek naar dikkedarmkanker (in opdracht van de Vlaamse overheid). Liefst 43 procent van de 249.000 mensen die uitgenodigd werden om een staal in te leveren, lieten zich effectief testen, merkt de krant op. (br.hln)


» Reageer (0)
15-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steelers Wheel - Stuck in the Middle with you

Steelers Wheel - Stuck in the Middle with you

Klik op de foto om ze te beluisteren


Stealers Wheel was een Britse folkrockband die in 1971 in Paisley (Schotland) werd opgericht door folkzangers/liedjesschrijvers Joe Egan, Gerry Rafferty en Rab Noakes. De band werd in de vroege jaren zeventig beschouwd als de Britse versie van Crosby, Stills, Nash & Young.

Op de eerste lp bestond Stealers Wheel uit drummer Rod Coombes, bassist Tony Williams, sologitarist Paul Pilnick, Egan en Rafferty. Nadat ze twee singles hadden uitgebracht die niet zo veel succes hadden verliet Rafferty de groep. Ook Williams stapte op en nieuwe leden werden voormalig Spooky Tooth lid Luther Grosvenor en bassist DeLisle Harper. Toen Stuck in the middle with you onverwacht een wereldhit werd haastte Rafferty zich om terug te keren waardoor de band uit zes leden ging bestaan. Van Stuck in the middle with you, een in de traditie van Bob Dylan en The Beatles geschreven nummer, werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Het debuutalbum Stealers Wheel (1972, geproduceerd door Leiber & Stoller) verkocht behoorlijk en bereikte nummer 50 in de Amerikaanse albumcharts. De single Late again (uitgebracht vóór Stuck in the middle with you) werd zelfs in sommige landen alsnog een bescheiden hit. De band nam als zesformatie de single Everything Will Turn Out Fine op, maar Rafferty was ontevreden over het feit, dat Leiber & Stoller probeerden de plaat te laten klinken als Stuck in the middle, part 2. Hij haalde Egan over om als duo verder te gaan en de overige vier leden werden aan de kant gezet. Op het volgende album Ferguslie Park (1973) stond een nieuwe opname van Everything Will Turn Out Fine, die nogal verschilde van de single-versie. Met name Grosvenor's gitaarwerk werd node gemist. Doordat alle heruitgaven de 'duo-versie' bevatten is de originele single van de zesmans Stealers Wheel een collector's item geworden. Met de single Star werd door het duo Rafferty-Egan nog een bescheiden hit gescoord en het nummer is tot op de dag van vandaag nog relatief populair. Maar het succes van het eerste album werd niet geëvenaard.

De uitgave van het derde en laatste album werd door verschil van inzichten tussen Egan en Rafferty meer dan 1,5 jaar vertraagd. Zij konden het niet eens worden of ze als groep of duo door moesten gaan, en hadden verschil van mening op artistiek vlak. Het laatste album Right or Wrong kwam in 1975 uit zonder dat er nog een Stealers Wheel was om de plaat te promoten.

Rod Coombes speelde later in o.a. The Strawbs, Paul Pilnick (een voormalig lid van Merseybeatgroep The Big Three) in Deaf School, Luther Grosvenor o.a. in Mott The Hoople (onder het alias Ariel Bender), DeLisle Harper in Gonzalez en Tony Williams als bassist van Jethro Tull. Rafferty bouwde een succesvolle solo-carrière op, maar Egan verdween langzaam in de vergetelheid. Hij runt al jaren een uitgeverijtje in Schotland.

Het nummer Stuck in the middle with you werd in 1992 gebruikt door Quentin Tarantino als soundtrack voor de film Reservoir Dogs, waarmee de band opnieuw enige tijd belangstelling verwierf. De drie albums van de band werden in 2004/2005 opnieuw uitgebracht door het Britse label Lemon Recordings. In 2008 begon Tony Williams op zijn website concerten van Stealers Wheel aan te kondigen. Het bleek te gaan om een samenwerking met originele bandleden Rod Coombes en Paul Pilnick plus zanger Tony Mitchell, echter zonder de geluidsbepalende stemmen van Rafferty en Egan. Voor zover bekend heeft de band tot nu toe eenmaal opgetreden (in Blackpool, Engeland).


Een reünie zit er niet meer in; Gerry Rafferty overleed begin januari  2011.» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruittelers maken zich op voor heel gevaarlijke nacht

Fruittelers maken zich op voor "heel gevaarlijke nacht"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/0/14/20140415191928/media_xll_6664034.jpg

Er wordt in de komende nacht vorst voorspeld. Dat betekent dat het wel eens een "heel gevaarlijke nacht" kan worden voor de Limburgse fruittelers en hun bloesems. Dat zegt Jef Vercammen van het Proefcentrum Fruitteelt, een Limburgs kenniscentrum.

"Afgelopen nacht daalde de temperatuur al tot -2,9 graden", zegt Vercammen. "Nu worden aan de grond temperaturen tot -5 graden voorspeld, samen met een lage luchtvochtigheid." Fruittelers die over de mogelijkheid beschikken, kunnen de bloesems in hun boomgaarden dus maar beter beschermen.

Fruittelers beschikken over verschillende mogelijkheden om zich enigszins te beschermen tegen de vrieskou. Meestal wordt daarbij gebruikgemaakt van een 'frostbuster', een toestel dat warme lucht uitstoot en waarmee de teler door de plantage rijdt. Daarmee kan een kleine 10 hectare worden beschermd. Het helpt ook als het gras kort is en de grond nat, zegt Vercammen.

Beregenen is een andere manier om bevriezing tegen te gaan. Maar die techniek werkt enkel bij appels en peren, niet bij kersen. Bovendien krijgen weinig Belgische telers er een vergunning voor. Ook parafinetonnen worden maar beperkt ingezet, wegens duur en arbeidsintensief. Tot slot kunnen ook windmolens helpen, die warmte van boven naar beneden halen, maar die worden volgens Vercammen maar erg beperkt gebruikt. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!