NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


30-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuifje spreekt nu ook Hindi

Kuifje spreekt nu ook Hindi


Uitgever Ajya Mago en Belgisch ambassadeur Jean Deboutte. © afp


Honderden miljoenen Indiërs kunnen voortaan de avonturen van Kuifje lezen in het Hindi, de belangrijkste taal in India. De vertaling is van de hand van 'Tintinofiel' Ajay Mago.

Scheldproza kapitein Haddock
Tot dusver zijn twaalf van de ruim twintig albums vertaald. Mago gaf toe gezwoegd te hebben aan het vertalen, in het bijzonder het scheldproza van kapitein Haddock, vooral daar sommige van die maritieme termen geen Hindi-equivalent hebben.
 
De sterreporter van de Petit Vingtième was in India reeds beschikbaar in het Engels en het Bengaals.
 
Geen foute houding
Tekenaar Hergé, die volgens sommigen een rechts-kolonialistische kijk op de wereld had, stuurde Kuifje en Bobby driemaal naar India: in de albums 'De Sigaren van de Farao' (komende van Egypte), 'De blauwe Lotus' (op weg naar China) en 'Kuifje in Tibet' (op weg naar de Chinese regio). Mago is van mening dat Hergé geen foute houding had jegens de niet-blanken.
 
Volgens hem is de manier waarop de tekenaar India en de Indiase bevolking weergaf, accuraat, ook al werd Kuifje ooit haast gelyncht door een woedende massa omdat hij een Heilige Koe had aangeraakt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lam Gods moet gerestaureerd worden

Lam Gods moet gerestaureerd worden

Het Lam Gods heeft op korte termijn een restauratie nodig. Dat blijkt uit een grondig onderzoek van het veelluik door een internationale commissie van experts. De professoren Anne van Grevenstein (Universiteit Amsterdam) en Ron Spronk (Queens University), die het onderzoek leidden, maakten het nieuws bekend op een colloquium in de Koninklijke Academie in Brussel.

"Niet meer kleuren van Van Eyck"

"Het Lam Gods is, zeker als je weet dat het stuk bijna zes eeuwen oud is, in een goede staat", zegt Van Grevenstein. "Toch is een nieuwe behandeling onvermijdelijk, omdat de bezoekers vandaag geen juist idee meer krijgen van het kunstwerk zoals het door Van Eyck geschilderd is. Wij vinden het Lam Gods nog altijd een prachtig werk. Dat is het ook, maar de kleuren die wij zien zijn niet meer de kleuren van Van Eyck. Het verschil is op sommige plaatsen werkelijk groot."
 
Vertekend door dik glas
Ons beeld wordt enerzijds vertekend door het dikke groene glas van de koffer waarin het Lam Gods bewaard wordt en anderzijds door de onregelmatige vernislaag die voor een deel bestaat uit een synthetisch hars dat verkleurd is. Het is nu aan de eigenaar (de kerkfabriek van Sint-Baafs) en de overheid om ervoor te zorgen dat het werk ook effectief gerestaureerd wordt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hagedis met twee koppen

Hagedis met twee koppen

In het dorpje Rong'an, in de Chinese provincie Guangxi, keek Zheng Tuxiu raar op toen haar kat thuiskwam met de vangst van de dag: een hagedis met twee koppen. "Ik was aanvankelijk bang van dit vreemd wezen, maar inmiddels is het hele dorp komen kijken naar het beest", verzucht Zheng.
» Reageer (0)
29-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hou je huid mooi en gezond bij tijdens koude wintermaanden

Hou je huid mooi en gezond bij tijdens koude wintermaanden
De koude treedt dit jaar bijzonder vroeg in het land en deze extreme temperaturen eisen een hoge tol op je huid. Met de juiste maatregelen beperk je de schade.


Bij 33 graden houdt de lucht tien keer meer vocht vast dan wanneer het - 3 graden is, koud weer betekent dus een erg droge huid. Voeg daar nog eens koude wind aan toe, warme huiskamers en kantoren en je hebt een garantie op een schrale huid en droog, kroezelend haar. Zelfs als je maar korte periodes buiten doorbrengt, is het makkelijk om nu gekloofde lippen en een rode, uitgedroogde huid op te lopen. De sleutel om een gezonde, stralende huid te bewaren tijdens de winter is ervoor te zorgen dat je genoeg vloeistoffen opneemt. Koud weer maakt ons minder dorstig, de droge, koele lucht die we inademen wordt bevochtigd door ons lichaam voor we het uitademen, we verliezen dus water door enkel te ademen.


Ook je huid heeft hydratatie nodig. Zorg voor een combinatie van producten met ingrediënten als hyaluronzuur en ureum, die trekken het water dat we drinken naar de huid. Maar gebruik ook stoffen als parafine en lanoline, die houden het vocht gevangen zodat het niet kan ontsnappen. Je lippen zijn een goede indicatie van hoe gehydrateerd je huid is, deze zijn namelijk erg gevoelig voor koud weer. Heb je droge lippen, dan moet je meer aandacht aan je mond en de rest van je lichaam spenderen. Bescherm ze met een lipbalsem op basis van lanoline. Enkele keren per week scrubben doet wonderen om droge huid weg te schrobben. Gebruik een oude tandenborstel voor je lippen, op je gezicht breng je havermout al masserend aan. Dit zorgt voor een zachte scrub maar het is ook een natuurlijk middeltje tegen een droge huid. Als je lippen gekloofd zijn of je huid is rood, doe je dit beter niet. Daarna moet je een goede hydraterende crème aanbrengen.


Als alles wat je smeert, pijn doet, dan moet je producten gebruiken die geen stoffen bevatten die gevoelige huid irriteren. Zoek naar een natuurlijke, hypoallergene crème. Als de problemen verergeren, dan breng je best een bezoekje aan dermatoloog Susan Mayou. Ook heeft de rest van je lichaam wat extra aandacht nodig. Je ruilt je gewone douchegel best voor een product dat de huid hydrateert.


Om te voorkomen dat je droge nagels splitten, moet je handschoenen dragen en regelmatig een handcrème smeren. Als laatste is het belangrijk dat je kapsel onder handen neemt, was het daarom een keer per week met een vochtinbrengende conditioner.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet onze vogeltjes niet met de koude

Vergeet onze vogeltjes niet met de koude


http://img839.imageshack.us/img839/6318/vogeltjesvoederen.jpgWanneer we stellen dat de winter voor vogels het zwaarste jaargetijde is, stampen we een open deur in. 's Winters geraken vogels moeilijk aan voedsel, terwijl ze dan juist extra veel energie nodig hebben om hun lichaamstemperatuur op peil te houden.

Insecten zijn grotendeels verdwenen, bessen vaak al op en regen en sneeuw maken het de zaadeters moeilijk om bij hun voedsel te komen. Het bijvoederen van vogels in de winter is bij veel mensen dan ook een populaire bezigheid.

Niet alleen helpt u de vogels om barre tijden door te komen, u krijgt er een schitterend schouwspel voor terug! Vogels die vaak verscholen blijven of in een flits voorbij vliegen, laten zich nu gemakkelijk bekijken.


Tips voor het voederen


http://img5.imageshack.us/img5/2726/vogels.jpgVoederen mag op bescheiden schaal vanaf november (bijvoorbeeld met zaden), maar het is pas echt nodig als het langdurig vriest en/of sneeuwt.


Voeder niet teveel tegelijk en liefst 's ochtends (na een lange, koude nacht hebben vogels behoefte aan een stevig ontbijt) en tegen het einde van de middag (zo kunnen ze de nacht doorkomen). Overdadig voederen kan muizen en ratten aantrekken.

Geef geen voedsel waarin zout is verwerkt. In de kaas en het brood dat u voedert zit al meer dan genoeg zout.

Voeder zeker geen margarine of boter, die werken als laxeermiddel.

Voedsel dat makkelijk bevriest, zoals appels, voedert u best als geheel en niet in kleine stukjes.

Voeder nooit vet en pinda's in de tijd dat vogels jongen hebben! De jongen van de meeste zangvogels eten insecten.

Water

In de winter is water even belangrijk als voldoende voedsel. Wanneer het gesneeuwd heeft, is het niet nodig voor water te zorgen. De vogels komen dan aan vocht door van de sneeuw te pikken. Bij vorst zet u best een bakje met water buiten (nooit zout in het water doen).


Veel plezier met de vogels in uw tuin!

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden onbekende werken van Picasso ontdekt

Honderden onbekende werken van Picasso ontdekt


http://img228.imageshack.us/img228/5332/picassoic.jpgNiet minder dan 271 werken van Pablo Picasso waar niemand het bestaan van afwist, zijn onlangs opgedoken. Dat meldt de Franse krant Libération. De erfgenamen van de wereldberoemde kunstenaar hebben klacht tegen onbekenden ingediend wegens heling.
 

De geschatte waarde van de werken bedraagt zowat 60 miljoen euro. Ze werden aangeboden door een koppel zeventigers van aan de Franse Azurenkust die van Claude Picasso, de zoon van de meester, authenticiteitscertificaten hoopten te krijgen. Onder de werken bevinden zich negen kubistische collages met een waarde van vermoedelijk zo'n 40 miljoen euro, een aquarel uit Picasso's blauwe periode, lithografieën en portretten van zijn eerste echtgenote Olga, weet Libération.
 

De 71-jarige Pierre Le Guennec had tijdens de drie laatste levensjaren van Picasso, die overleed in 1973, voor hem gewerkt als elektricien. Sinds januari had hij verschillende brieven naar Claude Picasso geschreven om een ontmoeting te regelen. Die vond uiteindelijk in september plaats in Parijs. Hij zei dat hij alarmsystemen had geplaatst in verschillende woningen van de artiest, zoals in villa Californië in Cannes.
 

Op 5 oktober namen de bevoegde diensten de werken in beslag in de woning van het echtpaar in Mouans-Sartoux. De gepensioneerde elektricien werd volgens de krant onder toezicht geplaatst. Hij zegt evenwel onschuldig te zijn en beweert dat Picasso, dan wel diens echtgenote, hem de werken heeft gegeven. Claude Picasso acht het echter uitgesloten dat zijn vader zo'n grote hoeveelheid werken zou hebben weggegeven.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we ons laten verleiden door het kwade

Waarom we ons laten verleiden door het kwade'Het vlees is zwak', klinkt het wel eens, maar onze geest is niet veel beter. Hoe gemakkelijker het is om te liegen, bedriegen en vals te spelen, hoe meer kans dat dit ook zal gebeuren. Zeker als 'het kwade' niet veel energie of geen bewuste beslissing vraagt. Dat besloten Canadese onderzoekers na een test waaruit moest blijken hoe bereid mensen waren zich 'slecht' te gedragen.


Uit een wiskundetest bleek dat de groep die werd verteld dat ze het juiste antwoord konden krijgen door gewoon vijf seconden te wachten vaker 'vals speelde' dan de groep die voor het juiste antwoord op de spatiebalk moest duwen.


De reden hiervoor is dat het voor de 'wachtgroep' gemakkelijker was om vals te spelen, ze moesten niet telkens de beslissing nemen om op de spatiebalk te duwen. 


In een ander experiment werd de vrijwilligers gevraagd of ze een student met een leerstoornis wilden helpen studeren. Een groep kreeg een blokje waarin ze ja of nee moesten aanvinken, een andere moest op een link klikken om te helpen of op doorgaan klikken om naar de volgende pagina te gaan.


Resultaat? Personen uit de eerste groep stelden zich vijf keer zoveel kandidaat als personen uit de tweede groep. Die laatsten moesten de kandidaat immers niet letterlijk afwijzen. Alweer bleek hoe gemakkelijker er onderuit te komen valt, hoe meer dat ook gedaan wordt.


"Emotie speelt duidelijk een grote rol als we moeten beslissen tussen goed en kwaad. Wie de expliciete keuze krijgt, is vaker geneigd om toe te geven door emoties zoals schuld en schaamte. Bij een passieve keuze, komen schuld- en schaamtegevoelens niet de kop opsteken en wordt er gemakkelijker voor gekozen om niet te helpen.


"Wie kan liegen zonder betrapt te worden, valsspelen zonder veel moeite te doen of een vraag passeren zonder expliciet te weigeren, die zal dat ook doen", legt studieleidster Rimma Teper van de Universiteit van Toronto uit. 


"Dit gedrag kan enorme invloed hebben op vrijwilligersorganisaties en de vraag om donaties. Mogelijke donors een expliciete vraag stellen, kan de inkomsten de hoogte injagen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit ondergoed bestrijdt geur van windjes

Dit ondergoed bestrijdt geur van windjes

Een nieuwe slip, ontwikkeld door een Australiër, vangt de geur van windjes op en voorkomt dat je je medemensen hiermee opzadelt.


De slips voor mannen van het merk 4SKINS zijn behandeld met nanotechnologie, om te voorkomen dat de geurtjes door de stof gaan. "Hoewel dit storende geuren tegengaat, helpt het niet bij gênante geluiden", aldus de Australische uitvinder Gilbert Huynh. "Ik kwam op het idee, nadat ik leed onder de uitlaatgassen van familieleden. Moest ik iets kunnen ontwikkelen dat niet alleen goed zit, maar ook nog voordelen voor de omgeving van de persoon heeft, dan zou dat geweldig zijn. Ik ben twee jaar met het onderzoek bezig geweest en liet 50 vrijwilligers de slips testten." 


Het geheim achter het ondergoed is de technologie 'Neutraliser', dit werd ontwikkeld door Nano-Tex. De techniek wordt op elk afzonderlijk vezeltje toegepast, zodat de werking van de stof niet verdwijnt na een tijdje. Daarnaast maakt dit dat je huid nog steeds kan ademen. "Ik heb het zelf gedragen en was aangenaam verrast", aldus Huynh. "Mijn vrienden en familieleden die het voor me testten zeggen ook dat het echt werkt."


Je betaalt 17,71 euro per slip, je kunt deze online bestellen en thuis laten leveren. Het ontwerp is nog best trendy met brede elastische band en hippe prints. Dames die met winderigheid kampen, moeten wel op hun kin kloppen. Momenteel zijn er namelijk enkel modellen voor mannen te koop.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziekleraar dompelt naakte meisjes onder water om ze beter te leren ademen

Muziekleraar dompelt naakte meisjes onder water om ze "beter te leren ademen"In Engeland is een muziekleraar veroordeeld voor de seksuele aanranding van ten minste negen minderjarige meisjes. Privéleraar Michael Crombie (73) dwong de meisjes zich uit te kleden en dompelde hun hoofd onder water. Dat meldt Sky News.


Deze bizarre leermethode zou volgens de leraar de ademtechniek van de leerlingen ten goede komen en betere muzikanten van hen maken. Hij troonde de meisjes mee naar z'n badkamer en schafte zich ook een aquarium aan om beter te kunnen zien hoe de meisjes hun 'ademtechniek' onder de knie kregen.


Alsof het nog niet volstond, filmde Crombie de naakte meisjes terwijl ze zich uitkleedden en naakt in zijn bad lagen. Ook raakte hij de meisjes aan en kuste hij hen. De politie vond ten huize van de leraar acht videobanden met de onfrisse taferelen.


Tijdens het proces hebben zich nog eens vijftien andere slachtoffers van de dubieuze muziekleraar gemeld. De jury achtte hem schuldig over de hele lijn. Op 21 december wordt de strafmaat bepaald.
» Reageer (0)
28-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fernando Botero is een Colombiaanse schilder en beeldhouwer

Fernando Botero is een Colombiaanse schilder en beeldhouwer

Klik op de foto om zijn overige werken te bekijken

Fernando Botero (Medellín, 19 april 1932) is een Colombiaanse schilder en beeldhouwer.


Na een opleiding bij de Jezuïeten kreeg hij twee jaar lang een opleiding voor matador, waarvoor hij echter te weinig talent bleek te hebben. In zijn jeugd begon hij met het schilderen van stierengevechten, waar hij regelmatig heen ging. Op een dag merkte hij dat hij geen stier, maar een landschap schilderde. Vanaf dat moment was hij naar eigen zeggen kunstenaar. Hij kreeg zijn professionele opleiding aan de Academia de San Fernando in Madrid. Hij begon beeldhouwwerken te maken in 1971. Botero woont in 2003 in Parijs, maar is door zijn afkomst geïnspireerd door de Zuid-Amerikaanse cultuur, hetgeen tot uitdrukking komt in zijn kleurgebruik, maar ook in de thema's. http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/fernando-botero4.jpg?t=1290950970Botero maakt bronzen beelden, schilderijen en pastels die op het eerste gezicht vooral dikke, opgezwollen mensen afbeelden. Botero zegt hier zelf over dat het geen dikke mensen zijn, maar dat hij door de omvang van de voorwerpen en lichaamsdelen het relatieve belang daarvan wil aanduiden, en dat het ook het plezier aanduidt. De gezwollen mensen lijken vaak enigszins te zweven en doen geenszins zwaar aan. De hoofden zijn meestal relatief groot (tot wel een kwart van het lichaam), de handen en voeten zijn daarentegen meestal zeer klein. De trekken in het gelaat (de mond, ogen etc) zijn kleiner dan in de realiteit. Vaak kijken de geportretteerde personen scheel. De gezichten lijken echter wel "typisch" Zuid-Amerikaans. Vrouwen hebben kleine borsten die niet lijken te passen bij hun dikke billen en dijen, en worden vaak afgebeeld met gekruiste benen en één arm boven het hoofd. De hoofden van paarden zijn echter vaak kleiner afgebeeld dan in werkelijkheid.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/fernando-botero2.jpg?t=1290951372De kunst van Botero is zeer toegankelijk en heeft bij velen soms een komisch, maar ook een ontroerend en soms schokkend effect.

Botero gebruikt weinig stofuitdrukking, waardoor elk oppervlak dezelfde, doffe, structuur lijkt te hebben.


Botero maakt in zijn geheel eigen stijl kopieën van beroemde werken van oude meesters, zoals Velazquez en Leonardo da Vinci. Ook ontleent Botero bloederige en gewelddadige thema's aan de burgeroorlog in Colombia. Zo schildert hij afbeeldingen van de president, van een arrestatie, van executies en van huilende weduwes. Maar ook schildert hij feestende en dansende mensen, vaak onder het licht van enkele kale peertjes. Nooit echter is er een glimlach te zien op de gezichten. Botero schildert ook stillevens en landschappen.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/botero3.jpg?t=1290951150Omtrent de pseudonaïeve figuratieve stijl van Botero heeft men het vaak over Gonflette-stijl, zelfs over Boteromorfisme.

Anekdotisch vertelt hij, dat hij bij het willekeurig tekenen van een mandoline het te kleine gaatje van de klankkast tekende en ineens de monumentale plasticiteit van het muziekinstrument zag.

Bij zijn eigen stijl-omschrijving valt herhaald zijn magisch woord het plastische, dat hij in elke figuur of elk beeld betracht, waarbij hij aanduidt dat het puur plastische primeert en opvallend leidt tot het immobilisme van zijn voorstellingen.


 
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/fernando-botero5.jpg?t=1290951067In zijn meest recente creaties gaat Botero de weg op van de ethische aanklacht. Net als Picasso destijds, met zijn Guernica, klaagt hij de macabere schandaalscènes aan uit de jongste oorlogsexcessen. Zo vormen de wreedheden uit de Iraakse Abu Ghraib-gevangenis zijn leidraad, bij zijn eerstkomende expo in het Romeinse Palazzo Venezia, de oud-residentie van Benito Mussolini. Net zoals zijn strijd tegen het geweld in zijn geboorteland Colombia, met zijn voortdurende burgeroorlog, en in tegenstelling tot zijn beminnelijke, vaak komische figuren, neemt hij weer de ernstige taak op zich de komende generaties te herinneren aan het onrecht van zijn tijd. Zijn wereld vol parodie ruilt hij voor een wereld waar het onrecht regeert.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van parelhoen en geuze

Stoofpotje van parelhoen en geuze


De afbeelding “http://img156.imageshack.us/img156/5201/pawy9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Ingrediënten
1 parelhoen
4 stronkjes witloof
2 flesjes geuze
2 pastinaken
20 verse zilveruitjes
½ bosje peterselie
boter
peper en zout

Bereiding
Snijd de parelhoen in stukken, kruid met peper en zout en schroei dicht in hete boter.
Pel de zilveruitjes en halveer ze. Haal het bittere hart uit de stronkjes witloof en snijd ze overlangs door. Doe het witloof en de uitjes bij de parelhoen. Kruid met peper en zout en stoof enkele minuten aan. Blus met het bier. Breng aan de kook en laat 25 minuten rustig sudderen.
Schil intussen de pastinaken en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Kook de pastinaak gaar in gezouten kokend water. Giet de pastinaak af en doe ze in een keukenrobot. Doe er een flinke klont boter bij en mix tot een gladde puree.
Snipper de peterselie en strooi over de parelhoen.

Tip: Deze bereiding is ook heerlijk met een hoevekip.
» Reageer (0)
27-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zweef en zweef op de muziekhttp://img708.imageshack.us/img708/6164/fridadansen.jpg


De nacht is donker en de maan schijnt fel
De straat is verlaten, geen mens is op straat
Dromend loop ik over straat
Te dromen over dansen

Ik sluit mijn ogen en
beweeg op de muziek die ik in mijn hoofd hoor
Ik zweef en zweef op de muziek

Ik ben weg van de echte wereld
Alleen ik en de muziek
Waar ik zo heerlijk op dans
De muziek die wordt harder
Ik dans en ik dans
Mijn voeten voel ik niet meer, ik voel niks

Ik neurie mee op de muziek
Ik dans nog steeds door
Opeens voel ik wat
Ik schrik en ik doe mijn ogen open
ik stop direct met dansen

Mensen kijken naar mij.
Ik kijk om me heen, ik zie iedereen klappen
Ik sta hoger dan wie dan ook
Ik sta te dansen, maar ik heb het niet door

Mijn lichaam heeft zijn eigen wil
Stop met dansen stop!
Mijn lichaam is de baas en mijn gedachte is een onderdaan.
Stop met dansen, stop met neuriën!

Opeens klappen de mensen niet meer.
Het is doodstil, ik dans weer met mijn gevoel.
En niets of niemand is mij de baas.
Ik doe wat ik wil en ik dans de hele nacht over straat.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanner betaalt recordprijs van 170.000 euro voor duif

Japanner betaalt recordprijs van 170.000 euro voor duifTijdens een veiling is vandaag een recordprijs van 170.000 euro betaald voor een duif, meldt het Belgische internetveilinghuis PiPa.be.De duif, 'Euro-diamond', is van een Duitse duivenmelker. De koper is een Japanse duivenmakelaar, die wellicht als tussenpersoon optreedt voor een Japanse koper.

De duif werd per opbod verkocht. Uiteindelijk werd 170.000 euro betaald, een absoluut record voor een veiling. Volgens Nikolaas Gyselbrecht, eigenaar van het veilinghuis, worden privé nog duurdere prijzen betaald, tot 200.000 euro. Maar dat is hoogst uitzonderlijk.

Zaterdag en zondag worden in totaal 151 duiven geveild. Het gaat om de collectie van Hans-Peter en Peter Brockamp uit Duitsland. De meeste kopers komen uit China en Japan. Momenteel slaat de teller voor de veiling op bijna 700.000 euro.
 
Organisator is PiPa.be, een nieuwssite over duiven en veilinghuis. Ooit begonnen als hobby is het bedrijf uit Knesselare uitgegroeid tot het grootste veilinghuis ter wereld voor duiven.
 
Euro-diamond is een absolute topduif. De duif eindigde vijf keer bij de eerste negen bij grote internationale vluchten en haalde ook de top bij de tweejaarlijkse olympiade. De 8-jarige mannelijke duif doet zelf niet meer mee aan wedstrijden. Hij zal uitsluitend worden gebruikt om mee te kweken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleven met de wolven

Belgische krijgt 15 miljoen niet voor verzonnen verhaal "Overleven met de wolven"De Belgische Monique De Wael (73) ziet door een beslissing van de Amerikaanse rechters 15 miljoen euro aan haar neus voorbij gaan. De rechtbank oordeelde dat haar uitgeefster haar niet moet betalen voor de verzonnen biografie "Overleven met de wolven", schrijven de Coreliokranten.


De zaak draait rond de opbrengst van het boek, dat De Wael in 1997 liet schrijven onder de valse naam Mischa Defonseca. Het is het levensverhaal van een jong joods meisje dat haar ouders ziet verdwijnen naar de concentratiekampen, maar zelf kan ontsnappen aan de nazi's en aan een levensgevaarlijke tocht door Europa begint. Ze overleeft alleen maar omdat ze opgenomen wordt in een roedel wolven.


Het boek, dat in 18 talen vertaald is, werd een wereldwijde bestseller. Maar twee jaar geleden gaf de naar de VS uitgeweken De Wael toe dat ze alles verzonnen had.


Op dat moment had ze er al een zware gerechtelijke strijd opzitten met haar uitgeefster Jane Daniel. In eerste instantie had de Amerikaanse jury, die ervan overtuigd was dat het verhaal waar was, De Wael gelijk gegeven. Haar uitgeefster moest haar zowat 15 miljoen euro betalen.


Maar het hof van beroep van Massachusetts besliste nu dat ze de miljoenen toch niet krijgt. De rechtbank oordeelde dat de verzinsels van de vrouw zo extreem waren dat de jury zich de vorige keer had laten misleiden en de zaak niet correct kon beoordelen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilde otter is officieel uitgestorven in Vlaanderen

Wilde otter is officieel uitgestorven in Vlaanderen
Milieuvereniging Natuurpunt heeft een intensieve speurtocht naar wilde otters in Vlaanderen gehouden. Die zoektocht heeft niets opgeleverd zodat Natuurpunt nu officieel uitgestorven verklaard heeft. Ook in Wallonië zouden er geen meer zitten.

Natuurpunt opende 'de jacht' op de otter in Vlaanderen in juni. De vereniging loofde zelfs een beloning van 500 euro uit voor wie de aanwezigheid van de otter kon aantonen. Maar Natuurpunt kreeg alleen meldingen binnen van bevers, muskusratten en een foto van een otter in een dierentuin.

De otter had in België lang te lijden van verdelging. De vissers zagen in hem als viseter een concurrent. Bovendien was de otter het slachtoffer van de vervuiling van het water. In het midden van de vorige eeuw was de populatie al uitgedund en de laatste waarneming in Vlaanderen dateert al van begin 2000. In Wallonië werd in 2006 slechts één spoor van een otter gevonden. Er werd gedacht dat Wallonië over een restpopulatie beschikte, maar ook daar bleef geen leefbare populatie meer over.

Otters uitzetten
Maar de otter is niet alleen in ons land aan het verdwijnen, de beestjes doen het ook niet goed in de buurlanden. De dichtsbijzijnde goede populaties zijn nu te vinden in Zuid-Frankrijk en Oost-Duitsland. In Nederland, waar lang nog een populatie overbleef in Zuid-Limburg, is de otter opnieuw uitgezet en die populatie doet het goed. Er zijn daar zelfs wilde, niet uitgezette otters gevonden die op eigen houtje hun uitgezette soortgenoten gevonden hebben.

Natuurpunt is geen voorstander van uitzetten. Het is een optie maar uitzetten blijft wel omstreden. Natuurpunt ziet er meer in ervoor te zorgen dat er geschikte leefgebieden zijn voor de otter met structuurrijke oevers met veel kruiden, met zuiver water en een rijke visstand. Als er dan otters migreren vanuit de buurlanden is de kans groot dat ze zich daar welkom voelen en er ook blijven.

Natuurgebied
Omdat de prijs voor het vinden van de wilde otter niet uitgereikt is, gaat die 500 euro nu naar het natuurgebied dat de beste biotoop biedt voor de otter. Vanmiddag zal bekend gemaakt worden welk natuurgebied dat is. (br.hln  foto ap)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we zo houden van klagen en zagen

Waarom we zo houden van klagen en zagen


http://img51.imageshack.us/img51/7476/klagenenzagen.jpg


Klagen, zagen, zuchten en jammeren: we kunnen er wat van. Soms lijkt het alsof we niets anders doen, ook al zou dat volgens een bevraging van 4.000 mensen amper 8 minuten per dag in beslag nemen.

Een beetje weinig lijkt ons, want wanneer klagen en zagen we eigenlijk niet? Over de files, over de zotten in het verkeer, over de kou, over de sneeuw, over te weinig of te veel strooizout, over de baas en de collega's, over het weekend (of het gebrek eraan). Over de stand van de bankrekening, de idiotie van de buren en de algemene stupiditeit van onze politici. Over zotgedraaide singles die we niet kunnen horen terwijl onze lievelingsmuziek nergens aan bod komt... en ga zo maar door.

Tijd en energie
Wat maakt dat we zoveel klagen en zagen? Het is de uiting van een negatief gevoel, het doet ons verzuurd lijken (en eerlijk: ook een beetje voelen) en het neemt zoveel tijd en energie in beslag!

Positief doel?
Al wil dat net misschien zeggen dat het een positief doel heeft. Zagen en klagen zijn net de manier om frustraties en irritaties te ventileren. Je smijt het in de wereld zodat het niet langer op je maag ligt. Boosheid en frustraties niet opkroppen, doet net langer leven, zo is al herhaaldelijk bewezen. 

Het verlaagt je stressniveau want je kan met een collega/zus/beste vriendin een band smeden door over dezelfde dingen te zagen en te klagen. Je voelt je gesteund in je standpunt, en dat is vaak al genoeg. Zonder dit geklaag en gezaag, zou de druk alleen maar opbouwen tot er een vulkaanuitbarsting van lelijke woorden komt, of erger, een hartaanval of depressie.

Potentiële gevaren
Of dat geloven we toch graag. De waarheid is dat er ook potentiële gevaren zijn verbonden aan klagen en zagen. Zo wordt veel klagerij en frustratie gebaseerd op een 'gepercipieerde oneerlijkheid'. Je voelt je tekort gedaan omdat je veronderstelt dat een ander meer krijgt dan jij en/of dan hij of haar toekomt.

Maar veel van deze veronderstellingen zijn gebaseerd op misverstanden en halve waarheden. Zo ontstaan ruzies, pesterijen en frustraties die niet eens wortels hebben in de realiteit.

Verdrinken in negativiteit
Een tweede potentieel gevaar is dat je altijd dezelfde persoon gebruikt om tegen te zagen of uit te razen, en die persoon uiteindelijk bezwijkt onder jouw stroom van negativiteit. Want eerlijk: we zagen en klagen wel, maar wanneer zijn wij degenen die ernaar luisteren zonder te veroordelen?

Een echte zuurpruim
Tot slot is het niet ondenkbaar dat klagen en zagen in beperkte mate stress verlaagt en ervoor zorgt dat je met stress en frustraties kan omgaan. Maar als je alleen maar  klaagt en zaagt, en nergens nuanceert of het standpunt van de ander bekijkt, kan je erg bekrompen worden en internaliseer je de negativiteit die je net kwijt begint te raken.

En dat is het moment waarop je niet zomaar 'een zaag' bent, maar een echte zuurpruim. Eerlijk: wil je dat echt? Is het leven daar niet een beetje te kort voor?
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alicia Keys - Live

Alicia Keys - Live

Klik op de foto om haar te beluisteren


Alicia Keys (Manhattan, New York, 25 januari 1981) is een Amerikaanse R&B- en soul-liedjesschrijver, componist, recordproducent, pianist en actrice-zangeres.

Alicia is de dochter van een Italiaans-Ierse moeder, Terri Augello, en een Jamaicaanse vader, Craig Cook. Ze is in New York geboren en opgegroeid. Op haar zevende kwam ze voor het eerst in aanraking met een piano. Ze leerde klassieke muziek van Beethoven, Mozart en Chopin (haar favoriet). Zij schreef haar eerste lied Butterflyz toen ze veertien was. Dat nummer staat ook op haar debuutalbum Songs in A minor. Voor een groot deel was het haar moeder die haar ondersteunde bij het ontwikkelen van haar talenten.

Haar inspiratiebronnen waren onder anderen Stevie Wonder, met wie ze inmiddels al een aantal keren heeft opgetreden, Marvin Gaye, Nina Simone, Donny Hathaway, maar ook Notorious B.I.G., 2Pac, Jay-Z en Wu Tang Clan.

» Reageer (0)
26-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstshoppen steeds vaker online

Kerstshoppen steeds vaker onlineDe Belg zet zich steeds vaker achter zijn computer om kerstcadeautjes te kopen. De onlinewinkels verwachten dit jaar bijna de helft meer omzet uit kerstshoppen dan vorig jaar.


Volgens BeCommerce, de sectorvereniging van Belgische e-commercebedrijven, besteden de meeste klanten tussen 50 en 100 euro online. "De Belgische e-shops zijn erg optimistisch en kijken vol vertrouwen en met hoge verwachtingen naar deze eindejaarsperiode", zegt Marc Périn, directeur van BeCommerce. "Sinds een aantal weken is er een duidelijk verhoogde activiteit zichtbaar in de meeste webwinkels en het onlineaanbod van eindejaarsgeschenken is dit jaar opvallend groot."


Volgens de sectorvereniging zijn de geschenken die het vaakst online worden gekocht computerspellen, kleding, multimedia-artikelen, en huisdecoratie. Maar ook computers, gsm's en huishoedtoestellen zouden steeds vaker via internet gekocht worden.


Een derde van de klanten geven tussen 50 en 100 euro uit per aankoop, een vijfde besteedt meer dan 150 euro.
De Belgische webwinkels verwachten dat de onlineverkoop ook in 2011 zal stijgen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiër trouwt met 60 vrouwen en verkoopt ze aan bordelen

Indiër trouwt met 60 vrouwen en verkoopt ze aan bordelenDe Indiase politie heeft vandaag een man opgepakt die 60 vrouwen ten huwelijk zou hebben gevraagd, om ze dan vervolgens te verkopen aan bordelen.


De 27-jarige verdachte werd opgepakt in de deelstaat West-Bengalen waar hij zich voordeed als een goedbetaalde soldaat van het Indiase leger. "Hij had de gewoonte om zich voor te doen als een soldaat die voor vakantie naar huis kwam, en die graag wenste te trouwen voordat hij terugkeerde", aldus politiechef Debendra Prasad Singh.


De man trouwde met minstens 60 vrouwen, alvorens hen te verkopen aan bordelen in Mumbai en Pune, in het zuiden van het land. De vrouwen, waarvoor hij telkens tussen de 1.150 en 1.650 euro kreeg, waren afkomstig uit arme families in het oosten van India, waar ze voornamelijk werkten op theeplantages. Negen van zijn vermoedelijke slachtoffers konden worden teruggevonden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucchero en Luciano Pavarotti - Miserere

Zucchero en Luciano Pavarotti - Miserere

Klik op de foto om ze te beluisteren .

In 1992 nam Luciano Pavarotti het crossoverstuk Miserere op samen met Zucchero.» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!