NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


24-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe stam ontdekt in Peru

Nieuwe stam ontdekt in Peru


http://img207.imageshack.us/img207/2816/amazoneperu.jpgIn het Amazoneregenwoud in Peru is een onbekende stam ontdekt die volledig geïsoleerd leeft en nog nooit met de buitenwereld in contact kwam.

Opzichters van een natuurreservaat in het zuidoosten van Peru deden de ontdekking toen ze op de loer lagen voor illegale houtkappers. Ze zagen nomaden een rivier oversteken om voedsel te zoeken. Dat gebeurde vorig jaar al, maar de Peruaanse overheid hield de ontdekking tot nu geheim. Om hoeveel nomaden het gaat, is niet duidelijk.

De onbekende stam - mogelijk gaat het zelfs om meerdere stammen - zou geïsoleerd leven en nog nooit met de buitenwereld in contact geweest zijn. De ontdekking is uitermate interessant voor wetenschappers. 'Er waren enkele sporadische ontmoetingen waarbij we foto's maakten. Die interactie verschafte ons bovendien meer kennis over hun dagelijkse leven', zegt antropologe Mayta Capac Alatrista. De eerste resultaten van het onderzoek werden vrijdag voorgesteld in het nationaal museum van Peru. http://img197.imageshack.us/img197/8421/nieuwestamperu.jpgDe nomaden bouwen tijdelijke kampen van riet en palmbladeren. Ze gebruiken speren om te jagen en dragen ringen door hun neus en lippen. Voor de rest zijn ze naakt. 'We konden amper geloven dat er in de 21ste eeuw nog volkeren leven die zo ver van de globale samenleving afstaan', zei Juan Ossio, de Peruaanse minister van Cultuur.


Volgens Survival International, een organisatie die opkomt voor inheemse volkeren, leven er naar schatting vijftien inheemse stammen geïsoleerd in het Amazonewoud. Al is het niet zo dat ze nog nooit met de buitenwereld contact hadden. 'Dat is een 19e-eeuwse mythe', zegt Rik Pinxten, antropoloog en voorzitter van de vakgroep vergelijkende cultuurwetenschappen aan de UGent. 'Stammen kunnen wel geïsoleerd leven, maar om de paar jaar komen ze toch andere stammen tegen. Anders zouden ze al lang uitgestorven zijn door inteelt.'

Volgens professor Pinxten is het erg uitzonderlijk dat een onbekende stam wordt ontdekt, maar hij waarschuwt meteen ook voor mogelijk bedrog. 'Zo'n onontgonnen stam kan voor een land interessant zijn als toeristische attractie. In het verleden werden om die reden nog al eens nieuwe stammen uitgevonden. Daarom moet men altijd voorzichtig omspringen met dit soort ontdekkingen. Een andere mogelijkheid is dat het gaat om een afsplitsing van een bekende stam.'

Volgens Survival International streven die vijftien geïsoleerd levende stammen in het Amazonewoud er naar hun afgezonderde bestaan te behouden. 'Bij zeer zeldzame gelegenheden maken ze duidelijk dat ze met rust gelaten willen worden. Ze hebben geleden onder weerzinwekkend geweld en ziektes die in het verleden door buitenstaanders zijn meegebracht. Daarom komt het voor dat ze agressief reageren om hun gebied te beschermen', staat er op hun website te lezen.

De nomadenstam die nu gevonden is zou de filmploegen toegelaten hebben in ruil voor beter werk- en jaagmateriaal. 'Antropologisch is het interessant om na te gaan of het echt om een nieuwe groep gaat of met welke volkeren ze verwant zijn. Ook hun taalgebruik is boeiend studiemateriaal', zegt Rik Pinxten.  (br.het Nieuwsblad)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe dwergapensoort ontdekt

Nieuwe dwergapensoort ontdektBiologen hebben in de Indonesische jungle een nieuwe apensoort met kogelogen en grote oren ontdekt, zo heeft de Universiteit van Frankfurt bekendgemaakt.

Het betreft een nieuwe soort van de koboldmaki's die een beetje op knuffeldieren gelijken en die de naam Tarsius wallacei meekregen, naar de Britse natuurvorser Alfred Russel Wallace (1823-1913) . De koboldmaki's zijn maar twaalf centimeter groot en behoren tot de kleinste apen van Azië.

Duetgezangen
Koboldmaki's jagen 's nachts op insecten en leven in het kreupelhout van de Zuidoost-Aziatische regenwouden. Stefan Merker en collega's kwamen de nieuwe soort op het spoor tijdens veldwerk op het Indonesische eiland Sulawesi waar zich een grote verscheidenheid van koboldmaki's heeft ontwikkeld. De Sulawesische soorten leven in kleine familiegroepen die 's morgens, wanneer zij zich in hun slaapbomen hebben teruggetrokken, via "duetgezangen" met elkaar communiceren.
 
Toen Merker twee andere soorten onderzocht, viel hem ten zuidwesten van de stad Palu een ander gezang op. Twee jaar later, bij een groter project, werden vijftien van de dieren gevangen en onderzocht. Genanalyse toonde eenduidig aan dat de gevangen dieren in hoge mate verschilden van de reeds bekende soorten.
 
De ontdekking heeft des te meer belang omdat de koboldmaki's qua stamboom dichter tot de mens staan dan de lemuren in Madagascar. De voorvaderen van de koboldmaki's hebben zich vermoedelijk zowat 60 miljoen jaar geleden afgescheiden van alle andere nog levende primatengroepen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael rouwt om giraf Maji

Planckendael rouwt om giraf Maji


http://img190.imageshack.us/img190/7729/girafmaji.jpg


In dierenpark Planckendael is oma-giraf Maji gestorven. "Vanmorgen moesten de verzorgers en onze dierenarts zowat het moeilijkste doen wat er hen in hun loopbaan te doen staat: oma-giraf Maji werd uit haar lijden verlost", klinkt het.

"Na een vermoedelijke valpartij waarbij giraf Maji wellicht een heup uit de kom had, werd Maji nooit meer dezelfde. Ze mankte aanzienlijk en kon haar hele linkerkant niet meer gebruiken. Op die manier kon ze ook niet meer deftig slapen noch eten en werd ze compleet lusteloos en zelfs apathisch. Ze had geen dierenleven meer. Het hele team nam de weloverwogen beslissing om haar te laten inslapen."

Maji werd net geen 26 jaar. Ze schonk het leven aan 6 jongen: Sarah, Vincent, Xsina, Zoë, Barbie en Diamant. Giraffen in dierentuinen ronden meestal de mooie kaap van 20 jaar.
Nieuw leven

Naast het trieste nieuws is Planckendael ook in blijde verwachting. Giraf Barbie is namelijk drachtig van haar tweede jong. Goed nieuws, want deze giraffen zijn bedreigd en gelijken sterk op de zeer bedreigde giraffen in Niger, waarvan er nog slechts een tweehonderdtal in leven zijn.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen vergunning meer nodig voor tuinhuis of zwembad

Geen vergunning meer nodig voor tuinhuis of zwembad


http://img29.imageshack.us/img29/9199/tuinhuizen.jpg


Voor bepaalde kleine constructies, zoals een tuinhuis of een zwembad, is vanaf 1 december geen stedenbouwkundige vergunning meer nodig. Voor sommige constructies geldt nog een meldingsplicht, maar een groot deel kleinere werken hoeft voortaan vergund noch gemeld te worden.

Voor een aanpassing of uitbreiding bij een woning van maximaal 40m2, zoals een garage of een veranda, zal voortaan een melding volstaan. De bouwheer moet de werken twintig dagen voor de aanvang ervan melden bij de gemeente, via een vast formulier.
 
Ook de lijst met werken die vrijgesteld zijn van een vergunning en die evenmin gemeld moeten worden, is uitgebreid. De vrijstelling geldt voortaan voor vrijstaande gebouwen met een maximale oppervlakte van 40m2 (zoals carports, tuinhuisjes...) en niet-overdekte constructies van maximaal 80m2 (terras, zwembad, vijver, ...).
 
Ook voor bedrijven is er een belangrijke vereenvoudiging door de invoering van de zogenaamde "enige vergunning". Dat houdt in dat voor de uitbreiding of verbouwing van bestaande bedrijven in industriegebied een melding zal volstaan als er voor de uitbreiding al een milieuvergunning verleend is.

Meer informatie is te vinden op www.ruimtelijkeordening.be en www.rwo.be. Er is ook een brochure beschikbaar in de kiosken van gemeentehuizen en in postkantoren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mark Lanegan & Isobel Campbell

Mark Lanegan en Isobel Campbell

The circus is leaving town

Klik op de foto om ze te beluisteren

Mark Lanegan


Mark Lanegan (Ellensburg (Washington), 25 november 1964) is een Amerikaanse zanger. Hij begon zijn carrière als voorman van The Screaming Trees.

Lanegan hield zich bezig met solowerk en met samenwerkingen met andere artiesten. De eerste samenwerking uit 1990, The Winding Sheet, was een semi-akoestisch (Tom Waits-achtig) album samen met Nirvana's Kurt Cobain en Krist Novoselic, Jack Endino en Screaming Trees drummer Mark Pickerel. Oorspronkelijk was het de bedoeling om voor dit album bluescovers op te nemen samen met Nirvana's Kurt Cobain.

Lanegan wordt wegens zijn unieke, diepe, doorrookte stem een veelgevraagd gastzanger, onder andere op verschillende platen van Queens of the Stone Age (waarmee hij in 2002 ook op tournee gaat, met naast hem Dave Grohl op drums). Lanegan werkt vaak samen met grote namen uit de grunge en stonerrock. Waar hij op zijn eerdere platen werd bijgestaan door onder andere leden van Pearl Jam en Alice In Chains, komt hij op zijn vijfde volwaardige soloalbum Bubblegum opnieuw met een uitzonderlijke gastenlijst: PJ Harvey, Aldo Struyf (toetsenist van Millionaire), Chris Goss, QOTSA-maatjes Josh Homme en Nick Oliveri, Guns 'n' Roses- en Velvet Revolver-leden Duff McKagan en Izzy Stradlin.

Lanegan maakt in 2006 samen met Isobel Campbell, ex-lid van het Schotse Belle & Sebastian, het album Ballad of the Broken Seas. Hij neemt daarop het grootste deel van de zang voor zijn rekening en schrijft ook één nummer voor de plaat.

Hij werkt samen met Greg Dulli (ex-zanger van de Afghan Whigs) op de EP Stitch in Time van the Twilight Singers en in die combinatie traden ze november 2006 ook in Nederland op. Een volledig album verscheen in 2008 onder de naam The Gutter Twins.

In 2007 leent hij zijn stem voor het album "It's Not How Far You Fall, It's the Way You Land" van The Soulsavers, waarop hij ook co-auteur is van vijf nummers.Isobel Campbell

Isobel Campbell (geboren op 27 april, 1976) is een Schotse zangeres, celliste en componiste in het folkgenre. Vroeger speelde ze bij de band Belle & Sebastian, die vaak gezien werd als een "twee pop"-band.

Campbell was lid van Belle & Sebastian van 1996 (toen de groep opgericht werd in Glasgow) tot 2002. Ze verliet de band om persoonlijke redenen. In de band speelde ze cello en verzorgde de achtergrondzang. Ze schreef ook mee aan de single "Legal Man".

Haar groep "The Gentle Waves" bracht zijn eerste album uit bij Jeepster Records, in 1999. Het droeg de titel The Green Fields of Foreverland. Het tweede album van de groep, Swansong For You kwam een jaar later uit. In 2002, ging Isobel samenwerken met de Schotse jazz-muzikant Bill Wells. Ze werkten aan een collectie Billie Holiday-songs, uitgebracht door Creeping Bent.

In 2003 bracht Campbell Amorino uit, haar eerste soloalbum. Bill Wells werkte ook aan dit album mee, samen met andere Jazzmuzikanten.

Haar volgende album Ballad of the broken seas maakte ze in nauwe samenwerking met Mark Lanegan, die we kennen van Screaming Trees en Queens of the Stone Age. Dit album kwam uit in maart 2006 en werd genomineerd voor een Mercury Music prijs. De samenwerking vond een vervolg in Sunday at Devil Dirt, uitgekomen in mei 2008.

Haar nieuwste soloalbum, Milkwhite Sheets, kwam uit in oktober 2006.
» Reageer (0)
23-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse Meir haalt Brusselse Nieuwstraat in

Antwerpse Meir haalt Brusselse Nieuwstraat inDe Meir in Antwerpen is voor het eerst de Nieuwstraat in Brussel voorbijgestoken als belangrijkste winkelstraat. Nergens anders liggen de huurprijzen voor winkels zo hoog, schrijven de Concentrakranten.

Op toplocaties van de Meir kost een vierkante meter winkeloppervlakte 1.700 euro per jaar. In de Nieuwstraat is dat 1.650 euro. Voor een gemiddelde winkel van 300 vierkante meter komt dat neer op 40.000 euro per maand. Het zijn volgens de GvA dan ook alleen de grote ketens die de toplocaties nog kunnen betalen.
 
Twee zelfstandigen over
Er schieten nog maar twee zelfstandigen over op de Meir: schoenenwinkel West-End en kledingzaak Princess. In beide gevallen zijn de uitbaters ook eigenaar van het pand.
 
De Brusselse Nieuwstraat lokt nog altijd meer passanten dan de Meir, maar de gemiddelde koopkracht van de consumenten is groter in Antwerpen. Daardoor is het aanbod er gemiddeld ook iets hoogstaander. "En de Meir is een prettige, brede promenade. Dat is zeker meegenomen", zegt Gino Van Ossel, professor retail marketing.
 
Kooplustigen hoeven niet bang te zijn voor prijsstijgingen. De grote ketens mikken op de mensenmassa die dagelijks passeert. Hogere huurkosten veranderen niks aan hun prijzenpolitiek, luidt het.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vrouw op vier ontkent overgewicht

Een vrouw op vier ontkent overgewichtEen kwart van alle dikke vrouwen gelooft dat ze geen gewichtsproblemen heeft. Een Amerikaanse studie toont aan dat vooral jonge vrouwen hun overgewicht ontkennen.


Jonge moeders riskeren meer obesitas na een zwangerschap, maar erkennen in veel gevallen hun extra kilo's niet. Meer dan 2000 vrouwen tussen 18 tot 25 jaar werden tijdens een studie aan de universiteit van Texas ondervraagd over hun gewicht en percepties. Ongeveer 25 procent van de vrouwen met overgewicht omschrijft hun lichaamsvorm als normaal gewicht. De studie achterhaalde ook dat één op de zes vrouwen met een normaal gewicht hun lichaamsvorm als dik omschrijven.

Oesitas=normaal
Volgens onderzoeker Dr. Mahbubur Rahman vinden meer vrouwen overgewicht normaal omdat obesitas in het straatbeeld toeneemt. Iedereen wordt dikker, waardoor dikke mensen als 'normaal' worden aanzien, maar dat betekent niet dat je een gezond gewicht hebt.

Problemen
De ontkenning heeft tot gevolg dat ook gezondheidsrelateerde problemen, veroorzaakt door zwaarlijvigheid, niet serieus worden genomen. Denk maar aan diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pleegouders hebben ook recht op ouderschapsverlof

"Pleegouders hebben ook recht op ouderschapsverlof"Ook pleegouders verdienen recht op algemeen ouderschapsverlof, zo laat de vzw Pleegouders Vlaanderen weten. "Kinderen moeten een band krijgen met hun pleegouders en daar is tijd voor nodig", motiveert de organisatie.

Kinderen in een instelling komen uit een ontwrichtte gezinssituatie en hebben nood aan een hechtingsrelatie. Wil een pleegouder hier tijd voor maken, betaalt die een zware prijs. Hij of zij moet tijdskrediet nemen of zijn werk opgeven. Ouderschapsverlof is dan een welkom gegeven.

Wat het kostenplaatje betreft, vindt de organisatie dat pleegzorg pakken goedkoper is dan de opvang in een instelling.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamelenbloed is uitstekend antigif tegen slangenbeet

Kamelenbloed is uitstekend antigif tegen slangenbeet


http://img440.imageshack.us/img440/6083/kameel.jpg


Het bloed van kamelen blijkt heel geschikt om antigif tegen slangenbeten te maken. Meestal wordt paardenbloed gebruikt, maar het bloed van kamelen kan beter tegen temperatuurschommelingen.

Het Oostenrijkse bedrijf Hämosan levert antigif op basis van kamelenbloed. Ze spuiten kamelen in Dubai in met een kleine hoeveelheid slangengif. De dieren maken daarop een antistof aan die de onderzoekers dan uit het bloed kunnen halen. Met het antigif kunnen mensen de beten van giftige slangen overleven.

Tot dusver werd vooral het bloed van paarden gebruikt. Mensen mogen echter slechts één keer behandeld worden met paardenbloed. De tweede keer kan er een allergische reactie optreden. Dus moesten wetenschappers op zoek naar een alternatief en daarvoor blijken kamelen uiterst geschikt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse Grote Markt is mooiste plein van Europa

Brusselse Grote Markt is mooiste plein van EuropaDe Grote Markt in Brussel is het mooiste plein van Europa volgens een peiling van de Nederlandse reiswebsite StedenTripper.com. Het Rode Plein in Moskou en Place Stanislas in het Franse Nancy vervolledigen de top drie, aldus de website. De Grote Markt in Antwerpen staat op de negende plaats.

Gedurende een periode van twee maanden kregen bezoekers van StedenTripper.com steekproefgewijs het verzoek hun mening te geven over twintig Europese pleinen. De twintig pleinen waren vooraf geselecteerd door de redactie van StedenTripper.com. De 1.019 bezoekers die meewerkten aan het onderzoek, kregen zes foto's van ieder plein te zien, met daarbij de vraag deze naar hun eigen smaak te rangschikken.
 
De verschillen tussen de drie populairste pleinen waren niet erg groot. Het stadhuis van Brussel, het Broodhuis en de vele gildehuizen die aan de Grote Markt van Brussel liggen, vielen erg in de smaak bij de ondervraagden. Het Vrijthof in Maastricht viel net buiten de top 10, op een elfde plaats.http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/2/14/8/media_xl_3951698.jpg?20101123110950


 
"De uitslag van het onderzoek is voor ons enigszins verassend", zegt onderzoeker Erik Lammers van StedenTripper.com in de mededeling. "Bekendere pleinen als Trafalgar Square en Piazza San Marco staan een stuk lager dan we verwacht hadden."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walvis na bijna tien jaar herenigd met redders

Walvis na bijna tien jaar herenigd met redders
Een bultrugwalvis is na tien jaar herenigd met de mensen die het dier van de dood gered hebben. Het team merkte in 2008 een walvis op die veel gelijkenissen met het dier vertoonde. Na onderzoek bleek het om dezelfde walvis te gaan.


Voor het eerst is een walvis na zo'n lange tijd in zee teruggezien. Het was op een ochtend in november 2000 dat een grote bultrugwalvis op een strand nabij het Braziliaanse Ubatuba voor zijn leven lag te vechten. Vlug werd een team van honderd vissers, brandweerlui, biologen en vrijwilligers samengesteld om de walvis terug naar zee te slepen.


De strijd duurde twaalf uur en het reddingsteam was opgelucht toen de walvis onder de golven verdween. Uit ervaring wisten ze dat de overlevingskansen van het dier nog steeds niet groot waren. Maar intussen weten ze dat de bultrug dankzij hun inspanningen overleefde. Twee jaar geleden merkten biologen een gezonde walvis op die een gelijkaardige kleur vertoonde als de walvis uit 2000.


Na een analyse van de huid van het dier blijkt het met zekerheid om de gestrande walvis te gaan. Dat is goed nieuws voor iedereen die zich ieder jaar inspant om walvissen te redden. Dit jaar alleen al werden 95 walvissen gevonden op stranden in Brazilië. Slechts eentje kon levend wegzwemmen. Een succesverhaal was dus zeer welkom voor de Braziliaanse reddingsteams.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheid Marie-Rose Morel gaat snel achteruit

Gezondheid Marie-Rose Morel gaat snel achteruit


http://img641.imageshack.us/img641/6598/marierosemorel.jpg


Ondanks al haar vechtlust gaat de gezondheidstoestand van Marie-Rose Morel (38) snel achteruit. Volgens haar omgeving is de kanker uitgezaaid naar de hersenen en gaat het snel bergaf met haar.

De dokters hadden Morel deze zomer nog zes maanden gegeven nadat ze ontdekten dat de baarmoederkanker, na een eerste verbetering, terug was. Mogelijk zou ze Kerstmis nog halen. Maar Morel toonde zich strijdlustiger dan ooit. Tot voor kort leek haar vechtlust ook te werken en verklaarde ze dat ze het "relatief goed" stelt.
 
Boekenbeurs en 'Koppen'
Begin deze maand signeerde ze nog op de Boekenbeurs en werkte ze nog mee aan een reportage over alternatieve geneeskunde in 'Koppen'. Nauwelijks twee weken geleden belandde ze in een soort 'malaise'. Sindsdien gaat het volgens de krant steil bergaf. Bij een hersenscan werd duidelijk dat er drie tumoren in haar hersenen zitten, ter hoogte van de hersenschors, het linkeroor en het evenwichtscentrum.
 
Volgens haar directe omgeving stevent ze onmiskenbaar op "het laatste stadium" af.

Morel zelf zou de moed nog niet hebben opgegeven en blijft vechten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbara Dex - Crazy

Barbara Dex - Crazy

Klik op de foto om haar te beluisteren


Barbara Dex (22 januari 1974) is een Belgische zangeres. Haar vader is zanger Marc Dex, die vooral in de jaren zestig in België populair was

Barbara begint in 1991 een muzikale carrière als ze in het radioprogramma de Kempenshow optreedt. Daar brengt ze covers van liedjes van Ann Christy en Axelle Red.

In 1992 neemt ze als studente haar eerste single Een land op.

In 1993 wordt ze geselecteerd om met het liedje Iemand als jij België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Op het festival in Millstreet, Ierland eindigt ze echter met drie puntjes als allerlaatste. Debet hieraan is het door Barbara zelf vervaardigde 'kleedje', dat iedere beschrijving tart. Hiermee wordt ze nog steeds geplaagd, vanwege de 'Barbara Dex Award'. Dit is een prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt door de website House of Eurovision, voor de slechtst geklede artiest op het festival.

Toch is Barbara in haar eigen land gelanceerd. Een eerste full-cd Iemand wordt opgenomen en verkoopt vrij goed. Daarop staat ook een Engelse versie van Iemand als jij. Enkele andere liedjes zijn Nederlandse vertalingen van bekende buitenlandse hits. Vanaf 1995 begint ze definitief in het Engels te zingen.

De tweede cd van Barbara Dex, Tender touch, verschijnt in 1996. Daarop stonden liedjes als Sweet Summernights en het duet met Paul Michiels, Leaving this town. In 1997 mag ze de titelsong van de populaire VRT-serie Windkracht 10 inzingen. De goed verkopende soundtrack is er de oorzaak van dat vele optredens samen met de crew van Windkracht 10 volgen. Begin 1998 verschijnt uiteindelijk de derde Engelstalige cd van Barbara Dex, Strong.

Ondertussen trouwt Barbara Dex op 18 november 2000 en krijgt in begin augustus 2001 een zoon, Wout. En eind 2004 wordt Barbara opnieuw moeder van zoon Kobe.

Barbara Dex staat even later weer in de schijnwerpers met haar album Timeless. In december dat jaar zingt Barbara ook mee op Elke dag een feest, een single van Artiesten zonder grenzen. In 2004 neemt zij opnieuw deel aan de Belgische preselectie voor het Eurovisiesongfestival 2004. Haar kapsel valt op door een opmerkelijke re-styling. Zij zingt haar nummer samen met zanger/componist Alides Hidding. Het liedje 'One life' eindigt derde achter Xandee en Natalia Druyts.

In 2006 neemt ze nogmaals deel aan de preselectie. Haar liedje Crazy wint de tweede voorronde. In de halve finale wordt ze tweede dankzij de steun van het publiek. Maar in de finale speelt ze echter geen rol van betekenis meer. De single komt wel binnen in de top 10 van de Vlaamse Ultra Top 50 en is hiermee haar grootste hit sinds Iemand als jij.

Samen met Bart Herman zingt zij het Gordellied van De Gordel, editie 2008 met als titel Onderweg met jou.
» Reageer (0)
22-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo pak je het pestgedrag van collega's aan

Zo pak je het pestgedrag van collega's aanPesten gebeurt overal, zowel op school als op het werk, zo toont de recente gebeurtenis in het bedrijf MACtac aan. Voordat 'onschuldig' pesten escaleert in een immens probleem, pak je de zaken liefst zo snel mogelijk aan.

-Laat de pester weten dat hij te ver gaat, zo geeft vacaturesite Jobat aan. Geef aan dat de grapjes niet meer leuk zijn.

-Praat erover met iemand die je kan vertrouwen. Zoek steun.

-Noteer alle gebeurtenissen en pesterijen. Op die manier heb je een bewijs als dat nodig blijkt. Het helpt bovendien om je hart te luchten.

-Ziekteverzuim door pestgedrag is een serieuze hap in de rekening van je werkgever. 22 procent van het ziekteverzuim bij gepeste werknemers ligt daaraan. Maak de rekening voor je werkgever en schotel het hem voor.

-Praat met de pester en vraag wat zijn motieven zijn. Probeer hem of haar zelfs te begrijpen.

-Getuigen zijn belangrijk. De meesten zwijgen in alle talen, maar weten wel degelijk wat er aan de hand is. Praat met hen en probeer te mobiliseren.

-Geef je pester van hetzelfde gedrag terug. Negeer hem, snauw hem af en scheld terug. Ga alleen niet te ver, zodat je niet ontslagen wordt.

-Neem niet meteen ontslag, maar  vecht terug. Wil je toch weg, zorg dat je dan wat achter de hand hebt. Zorg dat de werkgever je voldoende gehoord heeft. Tenslotte heeft hij een gezondheidsbeleid op de werkvloer te vervullen.  Confronteer hem daarmee.

-Zorg dat je ondersteuning krijgt van je omgeving thuis, vrienden, kennissen. Stel hun ook op de hoogte.

-Ga naar een dokter want pesten veroorzaakt een continue negatieve stress die je gezondheid kan schaden. Dit kan ook resulteren in een psychische wonde. Stress is niet de schuld van de werknemer die geen te hoge werkdruk aankan, maar een gevolg van het feit dat de werkgever er niet in slaagt een veilige werkplek te creëren en te behouden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Draagt jouw kind de juiste schoen?

Draagt jouw kind de juiste schoen?


http://img32.imageshack.us/img32/7591/kinderschoenen.jpg


Onderzoek bewijst dat heel wat kinderen de verkeerde schoenenmaat dragen. Hoe dat komt? Gebrek aan aandacht, geld, gemakzucht en de modegevoeligheid zijn kwalijke oorzaken met lelijke gevolgen voor de voetjes.


Nieuw onderzoek aan de universiteit van Glasgow geeft aan dat vier miljoen Britse kinderen niet met de juiste schoenenmaat rondhuppelen. Ouders die hun kinderen in de verkeerde schoen steken, bezorgen hen veel ellende, gaande van pijnlijke drukpunten tot ingroeiende teennagels op korte termijn. Op langere termijn kunnen knie- en gewrichtsproblemen opduiken of zelfs vervormde voeten.


Podologen waarschuwen dat ouders even veel aandacht aan kindervoeten zouden moeten schenken dan aan het kindergebit. Volgens de Britse voetexpert Gordon Watt zijn er heel wat redenen die aan de oorzaak liggen van een slechte schoenverzorging bij kinderen. "Mensen realiseren zich onvoldoende wat de gevolgen van slecht zittende schoenen kunnen zijn", stelt de man. "Teveel ouders opteren voor goedkopere schoenen, terwijl ook modetrends de kindervoeten meestal geen deugd doen. Mensen ervaren voeten als een stinkorgaan, waardoor ze er weinig aandacht aan schenken, terwijl ze dat net meer zouden moeten doen".


Kindervoetjes neigen de eerste vier jaren sterk te groeien, maar het kan tot 18 jaar duren vooraleer de botten, spieren en ligamenten hun volwassen vorm bereiken. Daardoor is ook de tienervoet gebaat bij een goede schoen.


Volgens het onderzoek laat 1 op de 10 ouders hun kinderen rondlopen met te kleine schoenen. De helft geeft aan een nieuw paar te kopen als de kinderen over pijnlijke voeten klagen. Slechts 40 procent van de ondervraagden ziet erop toe dat de schoenen van hun kroost degelijk en voldoende ondersteuning biedt.


Ook geld speelt een rol. Een groot aantal geeft toe de schoenen in een grotere maat te kopen in de hoop zo geld te besparen. Het feit dat goedkopere exemplaren in supermarkten staan te blinken, maakt het goedkoper en makkelijker om er snel een paar mee te nemen, zonder dat kinderen deze aanpassen.


Ook modetrends liggen gevoelig, vooral bij pubers en tieners. Trendy en  hippe schoenen bieden vaak weinig tot geen ondersteuning.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Offerblokdief geveld door vallend heiligenbeeld

Offerblokdief geveld door vallend heiligenbeeld


http://img130.imageshack.us/img130/3946/sintantonius.jpgEen dief die in een Münchense kerk aan de haal wilde gaan met een offerblok, is buiten westen geslagen door een vallend heiligenbeeld. De would-be dief hield een gapende hoofdwonde over aan de 'aanval' van de heilige.

Het levensgrote houten beeld van Sint Antonius maakte deel uit van de offerblok die de dief wilde openbreken. Door zijn geklungel ging het beeld aan het wankelen om uiteindelijk op het hoofd van de dief te tuimelen. "Sint Antonius heeft met succes zijn offerblok verdedigd", aldus pastoor Ludwig Sperrer.


De dief is door de ingreep van de heilige evenwel niet tot inkeer gekomen. De man ging aanbellen bij een huis in de buurt om zijn bloedende hoofdwonde te laten verzorgen. In dat huis ging zijn kompane aan de haal met een portefeuille die daar op een kast rondslingerde.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen gebruiken trucs om de weegschaal te misleiden

Vrouwen gebruiken trucs om de weegschaal te misleiden


http://img38.imageshack.us/img38/8027/weegschaal.jpg


Vrouwen kennen een heleboel truckjes opdat de weegschaal enkele kilo's minder aanduidt. De populairste methode is door zich op één been te wegen. De helft van de dames trekt bovendien alle kleren uit voor een kilootje minder, zo blijkt uit een onderzoek van een Britse dieetsite.


90 procent van de vrouwen staat regelmatig op de weegschaal. 85 procent is allesbehalve blij met het resultaat. In de overtuiging dat er heel wat manieren zijn om de weegschaal de slim af te zijn, gebruiken deze vrouwen sluwe manieren.

Vier op de tien gaat eerst naar het toilet, één op de tien houdt haar adem in op de weegschaal. Duizenden dames wegen zich dan weer enkel voor een maaltijd en niet erna. Een opmerkelijke drie procent wacht zelfs op volle maan in de overtuiging dat dit de lichtste periode van de maand is. 


"Het is zeer onrustwekkend dat zoveel mensen na een weegbeurt depressief worden", stellen de onderzoekers. "De trend om zich wekelijks te wegen, vormt het grote probleem. 85 procent verliest er het humeur bij. Niet wat de weegschaal aangeeft, dan wel je BMI-maat telt vanuit gezondheids- en schoonheidsoogpunt".


Verwonderlijk is ook dat bijna de helft van alle dames die zichzelf wegen, in realiteit zwaarder zijn dan ze dachten.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Splitsing België is technisch mogelijk, maar ingewikkeld

"Splitsing België is technisch mogelijk, maar ingewikkeld"
België opsplitsen is technisch mogelijk, maar het wordt een ingewikkelde zaak en het is vooral een politieke keuze. Dat lijkt de conclusie te zijn van de Panaroma-uitzending 'Plan B', waarbij 11 professoren hun licht laten schijnen over de vraag of en hoe ons land kan worden gesplitst.

Nu de communautaire onderhandelingen vijf maanden na de verkiezingen nog altijd niets hebben opgeleverd en de PS enkele weken geleden openlijk sprak over Plan B, wilde Panorama nagaan of een splitsing wel degelijk mogelijk is en hoe dat technisch kan worden gerealiseerd. Elf professoren maakten voor hun eigen vakgebied de denkoefening.
 
De reportage bewijst dat het thema geen taboe meer is en dat een splitsing ook mogelijk is. Het zal dan echter wel een politieke keuze zijn die leidt tot zeer moeilijke en vooral zeer ingewikkelde onderhandelingen tussen Vlamingen, Brusselaars en Walen. De grootste obstakels zijn zoals verwacht Brussel en de sociale zekerheid.

"Splitsing niet wenselijk"
Uit de reportage blijkt ook dat vooral de Franstaligen het sociaal-economisch moeilijk zullen krijgen. Een splitsing van de sociale zekerheid zal hen voor problemen stellen en ook economisch heeft Wallonië minder overlevingskansen dan Vlaanderen. Beide partijen zullen het in een overgangsfase moeilijk krijgen.
 
De Franstaligen en de traditionele Vlaamse partijen verwerpen het plan B. Tijdens een debat na de uitzending benadrukten CD&V, sp.a, Open Vld en Groen! dat een splitsing nog veel moeilijker is dan de huidige onderhandelingen en dus niet wenselijk. N-VA, Vlaams Belang en LDD stelden met genoegen vast dat de geesten geëvalueerd zijn. (br.hln, foto photo news )
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoen haaien per jaar gedood in Atlantische Oceaan

Miljoen haaien per jaar gedood in Atlantische Oceaan


http://img152.imageshack.us/img152/8718/haaien.jpg


In 2008 hebben vissers in de Atlantische Oceaan minstens 1,3 miljoen haaien gedood. Dat meldt de internationale natuurbeschermingsorganisatie Oceana in een rapport.

Het gaat echter maar om een schatting op basis van alle geregistreerde vangsten. Vermoedelijk worden nog meer haaien gevangen en ligt het aantal nog hoger. Oceana pleit daarom voor quota, aangezien er duidelijk sprake is van overbevissing.

Er leven 21 haaiensoorten in de Atlantische Oceaan, waarvan drie op vier met uitsterven bedreigd wordt. De populatie witpunthaaien is al met 70 procent gedaald, het aantal hamerhaaien nam zelfs met 99 procent af. De bescherming van haaien is volgens Oceana nauwelijks geregeld op internationaal niveau.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glazen voor kinderen bevatten "tot 1.000 keer" te veel lood

Glazen voor kinderen bevatten "tot 1.000 keer" te veel lood


Deze zomer haalde McDonald's al miljoenen 'Shrek'-glazen uit de rekken, maar het probleem blijkt veel groter te zijn. © epa


Amerikaanse drinkglazen met cartoonfiguurtjes zoals Superman, Wonder Woman of personages uit 'De Tovenaar van Oz' bevatten tot duizend keer méér lood dan wat de overheid toelaat voor kinderproducten. Dat meldt persagentschap AP op basis van labotesten.


De verf die werd gebruikt voor de decoratie van de glazen werd vervaardigd in China en bleek bij onderzoek tussen de 16 en 30,2 procent lood te bevatten, daar waar Volksgezondheid 0,03 procent toelaat. De glazen bleken overigens niet alleen te veel lood te bevatten. Ook de niveaus van cadmium, dat nog gevaarlijker is dan lood, waren erg hoog.


Toen de onderzoekers 'normaal gebruik' van de glazen nabootsten in hun tests, bleken er 'kleine maar significante' stukken van het lood en de cadmium los te komen van de tekeningen. De gevolgen kunnen zeer zwaar zijn, aangezien kinderen zo zware metalen op hun handen krijgen, en die dan mogelijk in hun mond kunnen wrijven.


Een aantal van de merken die de glazen gebruiken, zijn Coca-Cola, Walt Disney, Burger King en McDonald's. Coca-Cola, dat vorige week al op de hoogte werd gebracht van de testresultaten, maakte gisteren bekend dat het 88.000 glazen terugroept. Deze zomer haalde McDonald's al 12 miljoen 'Shrek'-glazen uit de handel.


Na die terugroepacite kocht AP verschillende nieuwere glazensets, en oudere via onder meer online veilingen en een rommelmarkt. Na analyse van de willekeurig gekochte glazen blijkt nu dus dat het probleem veel verder gaat dan de McDonald's-besmetting van deze zomer. Extra zorgelijk is dat de glazen door hun kleurige designs speciaal voor kinderen op de markt worden gebracht.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!