NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


03-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Clijsters


Maakt Kim Clijsters haar comeback in Torhout?


http://img17.imageshack.us/img17/8876/kimry4.jpg


De signalen als zou Kim Clijsters het menen met een comeback worden steeds talrijker. Vandaag heeft ze bijvoorbeeld tweemaal een uur training voorzien met sparringpartner Wim Fissette.

De voorbije maanden had ze zich beperkt tot wat sparren met Kirsten Flipkens en enkele jeugdspeelsters op het VTV-centrum in Wilrijk.

Nu gaat het ritme dus de hoogte in. Clijsters klopt overigens niet alleen balletjes, de laatste weken heeft ze ook hard aan de conditie gewerkt bij kinesist Sam Verslegers in Bree. Die stoomde haar ook al klaar voor 2005, het succesrijkste seizoen uit haar carrière.

Exhibitiematch

Officieel gaf de woordvoerder van Clijsters al te kennen dat er deze zomer een exhibitiematch zit aan te komen. Maar in de wandelgangen duiken steeds meer geruchten op dat Clijsters her en der een tornooi zou spelen.

Torhout zou de ideale plek zijn voor een comeback. Op 4 april start daar de Koddaert Open, met 100.000 dollar aan prijzengeld het grootste vrouwentornooi in België. Het hele Belgische Fed Cupteam speelt er en verder meisjes uit de top 150. Perfect als aanloop.

Als manager Bob Verbeeck een wildcard vraagt aan tornooidirectrice Laurence Courtois, kan Clijsters er zo starten. “Zulk aanbod is er nog niet, maar we zouden het natuurlijk niet afslaan”, lacht Courtois. “In dat geval zorgen we zelfs voor een babysitdienst op ons tornooi.”

Davenport

Van een grote comeback kan het publiek alleen maar dromen, die zit er sowieso niet in voor de mama van Jada Elle, die deze maand één jaar wordt. Maar een terugkeer zoals die van moeder Lindsay Davenport, geheel vrijblijvend, is best mogelijk.

Julitornooien als die van Stanford of Los Angeles, waar Clijsters zich altijd opperbest voelde, vallen perfect te combineren met de Amerikaanse vakantie van haar man Brian Lynch. Ook Luxemburg is een mogelijkheid, want Kim is kind aan huis bij de organistor van dat najaarstornooi dat ze vijfmaal won.(br.Gazet van Antwerpen)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shirley Bassey

Shirley Bassey


Om yesterday when I was young te beluisteren
druk op de foto

» Reageer (0)
02-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italië weert kebab en sushi


Italië weert kebab en sushi


De tomaten die in veel Italiaanse gerechten zitten, komen oorspronkelijk uit Peru.

Italië trekt ten strijde tegen buitenlands eten. Het land wil de culinaire traditie en de eigenheid van de eigen gerechten beter promoten, en weigert zo bijvoorbeeld vergunningen aan mensen die een zaak met buitenlands eten willen beginnen. Lucca en Milaan hebben het voortouw genomen.

Berlusconi
De regering van Silvio Berlusconi staat volledig achter de campagne. "Stop met het importeren van containerladingen vlees en vis van wie weet waar", zei de Italiaanse minister van Landbouw, Luca Zaia, die naar eigen zeggen nog nooit een kebab heeft gegeten. Hij geeft de voorkeur aan gerechten uit zijn geboortestreek, en weigert naar eigen zeggen zelfs ananas te eten.

Gastronomisch racisme
Linkse politieke partijen en topkoks hebben de campagne al als gastronomisch racisme bestempeld, weet de Telegraaf. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helmut Lotti - Poljushko Polje

Helmut Lotti - Poljushko Polje

Om hem te beluisteren druk op de foto» Reageer (0)
28-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee glazen appelsap per dag houden Alzheimer tegen


"Twee glazen appelsap per dag houden Alzheimer tegen"


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/alzheimer.jpg


Twee glazen appelsap per dag vormen een manier om de ziekte van Alzheimer tegen te houden, schrijft de 'Sunday Telegraph'. Dat bleek uit proeven die aan de universiteit van Massachusetts werden gedaan met muizen.

De dieren kregen het equivalent van twee glazen appelsap bij een mens en daarbij bleek dat ze, na het sap te hebben gedronken, beter hun weg vonden uit een doolhof. Ook bleken ze in het algemeen beter te presteren bij proeven die de oudere dieren anders te zwaar vielen.

"Nieuw bewijs"
"Dat komt omdat appelsap de productie van het eiwitfragment beta amyloïde, dat veel wordt aangetroffen in de hersenen van Alzheimer-patiënten, afremt", aldus professor Thomas Shea van het centrum voor neurobiologie van de universiteit. Volgens hem vormen deze conclusies een nieuw bewijs voor het bestaan van een verband tussen voeding en genetische risicofactoren bij leeftijdsgebonden neurodegeneratie.

"Wij hebben namelijk sterk de indruk dat een regelmatig gebruik van appelsap bij mensen niet alleen helpt om de hersenen optimaal te doen functioneren, maar ook een bijdrage kan leveren aan het tegenhouden en vertragen van sleutelaspecten van de ziekte van Alzheimer." Die kwaal teistert in een vergrijzende samenleving steeds meer ouderen. (br.de morgen)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: touwtjespringen zonder touw


Trend: touwtjespringen zonder touw


De JumpSnap is razend populair in Amerika. Met deze hendels in je handen maak je dezelfde bewegingen als bij touwtjespringen, maar heb je geen last van een touw. Uitvinder Brad La Tour zegt dat het toestel veel meer kan dan een springtouw.

Wat?
De JumpSnap bestaat simpelweg uit twee hendels die je in je handen moet houden tijdens het springen. Daarnaast houdt het je springtijd en je verbrande calorieën bij. Het maakt hetzelfde geluid als een springtouw, dit zou je moeten helpen om op een regelmatig ritme te springen. Je kunt ook extra gewichtjes toevoegen aan het toestel.

Waarom?
Dit toestel is bedoeld voor mensen met twee linkervoeten of voor sportievelingen die weinig plaats hebben. Met de JumpSnap zou je ook minder kans hebben om te vallen en kunnen je voeten niet in het trouw verstrikt raken.

Calorieën
Touwtjesspringen is de beste manier om calorieën te verbranden. Als je 10 minuten springt, verbrand je 70 tot 100 calorieën, dat komt neer op 600 per uur. Dat is meer dan wanneer je gaat joggen, fietsen of zwemmen. Je kan er zoveel afwisseling in brengen als je zelf wil. Zo kan Je je armen kruisen bij het springen, schaarsprong uitvoeren of je knieën hoog heffen.

Voor ongeveer 40 euro kan je zo'n JumpSnap bestellen. Hier kun je ook dvd's met instructies en extra gewichtjes voor de hendels kopen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andrea Bocelli- Con te Partiro

Andrea Bocelli- Con te Partiro

Om hem te beluisteren druk op de foto» Reageer (0)
27-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sister Act - Oh Happy Day


Sister Act  - Oh Happy Day

Om het nummer te beluisteren druk op de foto
» Reageer (0)
25-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D kan dementie voorkomen


Vitamine D kan dementie voorkomen


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/leven-1.jpg


Vitamine kan helpen mentale achteruitgang bij oudere mensen te voorkomen, dat blijkt uit een recente studie. Je vindt deze vitamine in vis en zonlicht stimuleert de productie in je lichaam.

Twee keer zoveel
De onderzoekers bestudeerden 2.000 mensen ouder dan 60. Eerder bleek al dat mensen die op latere leeftijd minder mentale capaciteiten hebben, meer kans lopen meer om dementia te ontwikkelen. Bij 200 deelnemers verminderden de mentale capaciteiten op latere leeftijd. Ook bleek dat deze mensen het minste vitamine D in hun bloed hadden. Ze lopen twee keer zoveel kans op dementie dan mensen met veel vitamine D in het bloed. Aangezien supplementen met vitamine D een heel goedkope remedie voor dementia zou zijn, is dit een heel interessant resultaat. Maar er moet volgens experts nog meer onderzoek gebeuren.

Supplement of niet?
Vitamine D is een belangrijk bestanddeel omdat het ook je botten gezond houdt en het versterkt je immuunsysteem. Maar de huid van oudere mensen is minder in staat het vitamine uit zonlicht op te nemen. Zij moeten dus meer vis eten of melk verrijkt met vitamine D drinken.

Professor Iain Lang: "Voor oudere mensen is het in de winter echt een probleem om genoeg vitamine D op te nemen. Je kan dit makkelijk oplossen door een supplement te nemen. Dit werd eerder al aangeraden aan oudere mensen om hun lichamelijke gezondheid op peil te houden, maar uit dit onderzoek blijkt dat het ook andere voordelen heeft." Experte Rebecca Wood: "Vele voedingsmiddelen bevatten vitamine D, zoals vis, eieren, ontbijtgranen. Daarom denk ik niet dat het nodig is om supplementen aan te raden. We moeten wel ouderen er bewust van maken dat je eetgewoonten je risico op dementie kunnen beperken. Ook regelmatig sporten en sociale contacten helpen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medicijnmannen


Medicijnmannen hebben één albino te veel in drankje gedraaid
Genoeg is genoeg, zelfs voor de Tanziaanse regering. Die heeft vergunningen van medicijnmannen ingetrokken. Deze maatregel is genomen om een einde te maken aan de moorden op albino's.

Van albino word je rijk
In Oost-Afrika zijn albino's -vaak met witblond haar, roze ogen en een lichtroze huid- hun leven niet zeker. Medicijnmannen- en vrouwen kopen lichaamsdelen van vermoorde albino's op en gebruiken deze voor magische drankjes die hun patiënten rijk zouden moeten maken.

Veertig moorden in twee jaar
De Tanzaniaanse president Jakaya Kikwete gaf eerder al opdracht om alle albino's in het land te registreren omwille van hun veiligheid. Het staatshoofd instrueerde de politie ook harder op te treden tegen medicijnmannen die betrokken waren bij moorden. Sinds 2007 zijn alleen in Tanzania al zeker veertig albino's vermoord. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soullegende Isaac Hayes

Soullegende Isaac Hayes

Om Shaft te beluisteren druk op de foto


Isaac Lee Hayes (Covington, 20 augustus 1942 – Memphis, 10 augustus 2008) was een Amerikaans soul- en funkmusicus en acteur. Isaac Hayes kreeg vooral grote bekendheid met de soundtrack Theme from Shaft voor de blaxploitation-film Shaft uit 1971. In latere jaren kreeg hij bekendheid bij een nieuw publiek door zijn stem te verlenen aan het karakter Chef in de animatieserie "South Park".» Reageer (0)
24-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woorden
http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/verdriet.jpgze komen dichterbij
woorden komen over je heen
woorden die je raken
woorden die je voelt
pijn overspoelt je
je probeert je te beschermen
je af te weren
het lukt niet..
je kunt er niet meer tegen
je schreeuwt het uit
van woede
van verdriet
de woorden worden harder
niemand die het ziet
woorden laten immers geen sporen na
» Reageer (0)
21-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whitney Houston


Whitney Houston

Om Saving All My Love For You te beluisteren

druk op de foto
» Reageer (0)
20-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zeehttp://imagecache2.allposters.com/images/pic/73/039_44795~Penelope-Cruz-Posters.jpg


De zee

De zee is als een leven.
De golven gaan en komen,
zo is het ook met ons mensen
er komen mensen en er gaan mensen
de goede momenten komen
de slechte momenten gaan.
De zee is aan ons gegeven,
om er mee te spelen.
Zo kun je schelpen zoeken,
zoals mensen elkaar ook opzoeken.
Dus wees niet bang voor de zee met zijn hoge golven,
en wees ook niet angstig voor het leven» Reageer (0)
19-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 op 10 lacht beleefd met een slechte grap


4 op 10 lacht beleefd met een slechte grap
Grappenmakers weten niet of hun mop daadwerkelijk aanslaat. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat 4 op de 10 mensen nog met een slechte grap lachen. Vooral wanneer we de moppentapper minder goed kennen, lachen we beleefd. Bij vrienden of bekenden reageren we minder beleefd.

Onderzoek
Onderzoekers aan de Washington State University vertelden een grap aan 200 proefpersonen. "Wat zegt de grote schoorsteen tegen de kleine schoorsteen? Niets. Schoorstenen praten niet". 37 % kon er om lachen. Een kleiner aantal reageerde eerder negatief en stamelden dat de mop niet erg grappig was. Anderen reageerden nauwelijks en mompelden een snelle 'okay'. 6% gaf een negatieve of sarcastische opmerking.

Onbekend
Volgens dokter Nancy Bell wordt vaker gelachen als de verteller niet zo goed gekend is. Vrienden of beter bekenden, reageren anders en minder beleefd. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonnie Raitt & Norah Jones~Tennessee Waltz

Bonnie Raitt & Norah Jones~Tennessee Waltz

Om het duo te beluisteren druk op de foto


http://g8.undercoverhd.com/imgsresized/article/070107NorahJones.jpg
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandaggoedemorgen
ja jij daar
die dit leest
ik wens je een
fantastische  maandag toe
begin deze dag
met een lach
zeg iedereen goededag
voel je gelukkig en vrij
fijne maandag» Reageer (0)
18-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne zondagzondagmorgen op de bank
ik hoor de wind vrolijk fluiten
door de kieren van dit  huis
deuren klapperen zachtjes
 
alles om me heen is schoon en fris
katten liggen tevreden op de stoel
en zelf doezel ik langzaam in slaap
op de ritme van vallende druppels
 
met mijn slobbertrui
neem ik het er vandaag weer van
dikke sokken
en een lange luie zondagslaap
 
fijne zondag allemaal
liefs
» Reageer (0)
17-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef om haar bracht 2500 paardenstaarten op


Geef om haar  bracht 2500 paardenstaarten opDe actie 'Geef Om Haar' was een onverhoopt succes, meer dan 2500 mensen schonken hun staart. Tel daar nog eens de aparte gelddonaties van meer dan 11.000 euro bij op. Dankzij de actie kregen 320 vrouwen en enkele mannen financiële steun bij de aankoop van een pruik.

Celebs
Sophie Dewaele gaf op 7 oktober het officiële startschot van de Pantene-actie . Zij deed dit door 20 cm van haar haren te schenken. Op 22 december sloot prinses Lea, vrouw van prins Alexander, af. Zij liet een flink stuk van haar haren knippen ten voordele van het goede doel.

Enkele cijfers en feiten:
- Meer dan 2500 mensen schonken hun haar.

- 320 vrouwen kregen reeds financiële hulp bij de aankoop van een pruik.

- 275 kappers, verspreid over heel België, namen deel aan de actie en organiseerden tal van evenementen.

- Niet alleen vrouwen maar ook mannen doneerden hun haar.

- De langste paardenstaart die werd geschonken had een lengte van 65 cm.

- Opvallend veel kinderen en jongeren schonken hun haar.

Ook in 2009 komt er een actie 'Geef Om Haar'. Alle informatie hierover zal te vinden zijn op www.geefomhaar.be. (br.hln)
» Reageer (0)
16-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boy george - do you really want to hurt me


Boy george  - do you really want to hurt me

Om hem te beluisteren druk op de foto


Boy George (George Alan O'Dowd) (Eltham, 14 juni 1961) is een Brits zanger en diskjockey, beter bekend onder zijn artiestennaam Boy George.

In de jaren tachtig werd hij bekend als leadzanger van de band Culture Club. Met deze band scoorde hij zijn grootste hits met de nummers Do You Really Want to Hurt Me?, Time, Church Of The Poison Mind en Karma Chameleon, een single die in 1983 in o.a. Engeland de best verkochte single werd.

Nadat hij eerst een solocarrière begon, was hij enige tijd leider van de band Jesus Loves You waarna hij weer solo verder ging.

Boy George viel op door zijn openlijke homoseksualiteit en androgyn uiterlijk, getuige zijn extravagante kleding en uitbundige make-up. Zijn drugsverslaving werd hem in 1986 bijna noodlottig, waarna hij afkickte.

Boy George werkt in Amerika als DJ. In 2006 kwam hij weer in het nieuws omdat hij een boete en een taakstraf opgelegd had gekregen wegens drugsbezit. Hij moest vijf dagen werken als straatveger op de openbare weg in New York, maar vanwege de enorme publiciteit mocht hij zijn taakstraf binnen de muren van het terrein van de Gemeentereiniging voldoen. In december 2008 werd hij veroordeeld wegens het mishandelen van een escort.

In de door de BBC in 2002 gehouden nationale opiniepeiling voor de 100 grootste Britten aller tijden eindigde Boy George op de 46e plaats, hoger dan o.a. Francis Drake, Koning Arthur, Florence Nightingale, Jane Austen, James Maxwell en maarschalk Montgomery.

Ook speelde hij een gastrol in één van de afleveringen van The A-Team.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!