NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


08-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norah Jones - All Your Love

Norah Jones - All Your Love

Om haar te beluisteren druk op de foto
» Reageer (0)
07-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat ons dansen op de klanken
http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/zaterdag.jpgLaat ons dansen op de klanken
De klank die vriendschap heet
Laten we elkaar bedanken
Dat we dat hebben gecreëerd

Laat ons dansen en zingen
Ook al doet je hart eens pijn
Laat ons dansen en zingen
Laat ons samen gelukkig zijn

En als je eens wilt huilen
Huil ik samen met jou
En wil je eens schuilen
Kom dan maar gauw

En ook al zijn de wolken
De wolken wel eens zwart
Kijk naar het mooie lichtje
Het lichtje in je hart

Shadow


Met dank aan Shadow

http://www.shadowv.nl/» Reageer (0)
06-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen-Centraal vierde mooiste station ter wereld


Antwerpen-Centraal vierde mooiste station ter wereld


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/centraal-station-1.jpgHet Amerikaanse tijdschrift Newsweek heeft Antwerpen-Centraal uitgeroepen tot het op drie na mooiste treinstation ter wereld. Antwerpen moet enkel St. Pancras in Londen, Grand Central Terminal in New York en Chhatrapati Shivaji in Mumbai laten voorgaan.

Pantheon
Met de bouw van het stationsgebouw werd in 1899 gestart. Architect Louis de la Censerie liet zich voor het gebouw inspireren door het stationsgebouw van het Zwitserse Luzern en het Pantheon in Rome. Vier jaar eerder, in 1895, was men al aan de stalen perronoverkapping begonnen. Die is 186 meter lang, 66 meter breed en 43 meter hoog (wat toen de hoogte was die nodig was om de stoom van de locomotieven op te vangen). Het hoogste punt van het station is de koepel van het stationsgebouw: 75 meter hoog, waardoor het station een belangrijk herkenningspunt is in de stad. Op 11 augustus 1905 werd het station uiteindelijk geopend.

 

  http://img12.imageshack.us/img12/6582/antwerpencentraalmv6.jpgBeschermd

In 1975 kreeg het station de status van beschermd monument, waardoor het gered werd van de sloophamer. Het gebouw was ondertussen zodanig in verval geraakt, dat de NMBS in 1985 besliste de nodige restauratiewerken uit te voeren. Die sleepten uiteindelijk aan tot 1998, waarna het station opnieuw een hele metamorfose onderging.

Tunnel
De voorbije jaren werd het station immers gemoderniseerd en gevoelig uitgebreid voor de komst van de hst. De zogenaamde noord-zuidverbinding, een 1.200 meter lange tunnel onder de stad en het station, werd in 2006 afgewerkt. Daardoor kunnen hogesnelheidstreinen door rijden zonder in Antwerpen-Centraal te moeten keren. Het hele project kostte zo'n 1,6 miljard euro.

3 niveau's
Sinds 2007 telt het Centraal Station 14 perronsporen verdeeld over 3 niveaus: het oorspronkelijke niveau +1 (6 kopsporen; sporen 1 t/m 6), het niveau -1 (4 kopsporen; sporen 11 t/m 14) en het niveau -2 (4 perronsporen die op 2 doorgaande sporen uitkomen; sporen 21 t/m 24). (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Strakke kont dankzij nieuwe pijnloze ingreep


Strakke kont dankzij nieuwe pijnloze ingreep


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/jeans.jpg


Een nieuwe ingreep geeft je een kontlift dankzij een pijnloze injectie waarbij geen siliconenimplantaten of littekens aan te pas komen. De Britse zangeres Toyah Wilcox onderging als eerste in Groot-Brittannië deze procedure van bijna 7.000 euro en is heel tevreden van het resultaat.

Kneden
VASER Hi Def werkt met een speciale techniek van ultrasone geluiden die via een klein buisje je vet vloeibaar maken. Met een ander minuscuul buisje wordt dit dan weggezogen. Op dezelfde plaats wordt een speciale filler aangebracht die de chirurg zelf kan kneden in een gewenste vorm. Je krijgt het liftende effect van implantaten, maar je kont wordt er niet dikker door.

Paar dagen herstellen
Toyah Wilcox: "Het is een ontzettend eenvoudige ingreep. Toen ik hoorde dat er een nieuwe laserbehandeling naar het Verenigd Koninkrijk kwam die de huid strakker en steviger maakt, was ik meteen enthousiast. Ik hoorde dat deze behandeling hetzelfde effect heeft als wanneer je uren en uren sport en begon meteen meer informatie over de techniek op het internet te zoeken. Je kunt de techniek toepassen op de buik, borst, kont en de bovenste dijen. De behandeling duurt nog geen twee uur en kan onder lokale verdoving uitgevoerd worden. Ook het genezingsproces gaat veel sneller dan bij de traditionele ingrepen, je hebt maar een paar dagen nodig om te herstellen."

Subtiel
"Het vet werd 'weggesmolten' op de juiste plaatsen, en vervolgens werd alles in de juiste vorm gekneed. Mijn huid is heel effen, ik heb geen putten en bobbels meer op mijn dijen. De chirurg gaf mijn kont op een heel subtiele manier een mooie vorm. Zo heb ik een gelift effect, zonder dat mijn kont groter is. Ik vond altijd dat mijn heupen vierkant leken, maar nu zien ze er prachtig uit", besluit Toyah.

Momenteel kun je de behandeling nog niet in België ondergaan. Meer informatie krijg je hier. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen haten strijk- en poetswerk

Mannen haten strijk- en poetswerk


http://img144.imageshack.us/img144/3948/manyw0.jpg


Mannen vinden strijken en poetsen de meest hatelijke huishoudelijke taken. Ze laten deze het liefst over aan hun vrouw, blijkt uit recent onderzoek.

Huishoudelijke taken
73 procent van de mannen doet niet graag de strijk, 67 procent haat het poetsen van de badkamer en wc, 61 procent wil de was niet doen. Ook zegt 59 procent nooit een dweil te nemen om de vloer te poetsen, meldt gva.be. Maar er zijn wel taken die mannen zonder zeuren volbrengen. Ze zetten bijvoorbeeld de vuilnisbakken buiten, doen graag de boodschappen, koken en wassen met plezier af.

Excuses
"Mijn vrouw doet het beter" is het meest gebruikte excuus om huishoudelijke taken af te wimpelen. Maar velen kunnen het gewoonweg niet of beweren er geen tijd voor te hebben. Toch doet 60 procent vaak alsof hij de vraag niet gehoord heeft. Het onderzoek gebeurde in opdracht van poetsmiddelen fabrikant Mapa Spontex. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freek Braeckman Slimste Mens ter wereld

Freek Braeckman Slimste Mens na thriller van formaat


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/freeckbraeckman.jpg
1-1: spannender is een finale nooit geweest.


De Wever moest in extremis buigen voor het VRT-geweld.
De Wever moest in extremis buigen voor het VRT-geweld.


Braeckman pronkt met zijn diploma.
Braeckman pronkt met zijn diploma.


Freek Braeckman is na een thriller van formaat de Slimste Mens ter Wereld geworden. In de finale tegen Bart De Wever hielden beide tenoren nog welgeteld één seconde over. Omdat het nieuwsanker het eerst aan de beurt mocht komen en 'Studio Brussel' uitproestte op een vraag over Thomas De Soete mag hij zich de waardige opvolger van Annelies Rutten noemen.

Droomfinale
Met Braeckman, De Wever en Lieven Verstraete kreeg deze zevende editie van de Slimste Mens zijn droomfinale. De Terzake-coryfee zat na twee rondes op rozen, maar verspeelde te veel seconden in de foto- en filmpjesronde. Uiteindelijk zou hij op veertig seconden van Bart De Wever sneuvelen. Zonde, want tenslotte wist de kampioen van de vorige afleveringen toch drie trefwoorden te geven op restaurant Bulli. En dat was eentje meer dan De Wever en Braeckman bij hun filmpjes over respectievelijk de revolutie op Haïti en de Elfstedentocht.

Gekrassel met Hamilton
Met een beginstand van 351-316 in het voordeel van Braeckman kon de finale nog alle kanten uit. Beide slimmeriken speelden lange tijd haasje-over, tot De Wever enkel 'Brit' wist te stamelen bij dokter Shipman en hij Lewis Hamilton zowaar verwarde met de wielrenner Tyler Hamilton. Braeckman profiteerde met volle teugen, waardoor het spel in een definitieve plooi leek gevallen te zijn.

Stevige comeback
Dat was echter buiten de N-VA-politicus gerekend: met vier correcte antwoorden over Guy Spitaels vocht hij zich terug tot een 22-1 stand. Braeckman had geen andere keuze meer dan zich eveneens te laten zakken tot 1 seconde, waarna het nieuwsanker met een snel uitgesproken 'Studio Brussel' de strijd definitief in zijn voordeel (br.hln)
» Reageer (0)
04-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beeld van Degas voor recordbedrag geveild


Beeld van Degas voor recordbedrag geveild


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Petite-Danseuse.jpg


Een bronzen sculptuur van schilder en beeldhouwer Edgar Degas is in Londen ondanks de financiële crisis voor het recordbedrag van 13,3 miljoen pond (14,7 miljoen euro) geveild. 'La Petite Danseuse de Quatorze Ans' (97 cm) overtrof daarmee de hoogst geschatte prijs van 12 miljoen pond. Dat deelde het veilinghuis Sotheby's mee. Het beeld verbeterde ook het huidige record van 7,5 miljoen pond voor een sculptuur van de Franse impressionist.

Schilderij
Een belangrijk doek van de Duitse expressionist Ernst Ludwig Kirchner wisselde voor 5,4 miljoen pond van eigenaar. 'Straßenszene' (1913) bereikte echter niet de hoogst geschatte prijs van 7 miljoen pond. Toch toont het bedrag de groeiende vraag van de markt naar Duitse expressionisten, deelde Sotheby's mee. Over het algemeen bleef de veiling van impressionistische en moderne kunst met 32,56 miljoen pond onder de verwachtingen van 55 miljoen pond. De kunstmarkt heeft de laatste tijd door de fincanciële crisis erg te lijden gehad.

Teken
Het beeldje van Degas is een bronzen afgietsel van het beroemde wassen model van een 14-jarige danseres. Het origineel, dat rond 1880 werd vervaardigd, is het enige beeld dat tijdens het leven van Degas (1834-1917) werd tentoongesteld. Het afgietsel dateert van 1922, toen het wassen beeld in het atelier van Degas werd teruggevonden. Het is nog een van de zeldzame die in privébezit zijn. Het ging naar een privéverzamelaar uit Azië. Sotheby's ziet in het veilingrecord een teken dat er voor zeldzame stukken van buitengewone kwaliteit een sterke markt blijft bestaan. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egyptisch pronkstuk

Vaas in tuin van Brit is Egyptisch pronkstuk

 
 http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/kerstroos.jpg


Een Brit heeft al twintig jaar een stukje geschiedenis in zijn tuin staan. Op het gras staat een terracottavaas maar wat de eigenaar niet wist, is dat de vaas drieduizend jaar oud is en een Egyptische artefact is.


"Gewoon decoratie"
Volgens deskundigen gaat het om een vaas die gebruikt werd om de lever van een overledene te bewaren. Op het pronkstuk staat een afbeelding van de Egyptische God Imseti, hij moest over het orgaan waken, schrijft de Daily Telegraph. "Ik heb de vaas van een nonkel gekregen. Hij was een verzamelaar en toen hij twintig jaar geleden stierf, kregen we de vaas. We wisten niet precies wat het was en hebben het dan maar in de tuin gezet. Voor ons was het gewoon een stenen decoratie, meer niet",vertelt de eigenaar. Hij gaat de vaas verkopen tijdens een veiling in het Engelse Dorchester. Volgens experts dateert het stuk uit 1550 voor Christus. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Randy Crawford

Randy Crawford - When I Get Over You

Om haar te beluisteren druk op de foto» Reageer (0)
03-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pruimen beschermen het best tegen kanker


"Pruimen beschermen het best tegen kanker"


http://img443.imageshack.us/img443/9704/pruimeneo6.jpg
Pruimen zijn het nieuwe superfruit nu onderzoekers ontdekten dat ze meer anti-oxidanten bevatten dan de supergezonde blauwe bessen. Deze stoffen beschermen je tegen kanker.Anti-oxidanten
Onderzoeker David Byrne zegt dat tests bewijzen dat één pruim evenveel anti-oxidanten bevat als een handvol blauwe bessen. Dit zijn moleculen die de productie van vrije radicalen kunnen voorkomen of vertragen. Deze laatste beschadigen de lichaamscellen met mogelijk kanker als gevolg. Voor deze ontdekking werden blauwe bessen als superfruit onthaald. Professor Luis Cisneros: "Blauwe bessen hebben serieuze concurrentie gekregen. Mensen eten hier maar een paar stuks van, in hun ontbijtgranen of in een fruitsalade. Van pruimen hebben mensen de neiging meer te eten, daardoor zijn ze nog beter voor je gezondheid dan bessen."

Kleur
Diëtiste Catherine Collins is heel blij met de resultaten: "Pruimen zijn heel gezond en nog goedkoop bovendien. Ze bevatten niet veel calorieën of vet. Het belangrijkste is ze niet te pellen, want in de schil zitten de meeste gezonde stoffen. Als iedereen twee of drie kleine exemplaren per dag zou eten, zou dat schitterend zijn. De meeste gezonde stoffen zitten in de bestanddelen die verantwoordelijk zijn voor de kleur van het fruit. Daarom is het goed om hier zoveel mogelijk variatie in te brengen, je moet eigenlijk een hele regenboog van fruit opeten." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Clijsters


Maakt Kim Clijsters haar comeback in Torhout?


http://img17.imageshack.us/img17/8876/kimry4.jpg


De signalen als zou Kim Clijsters het menen met een comeback worden steeds talrijker. Vandaag heeft ze bijvoorbeeld tweemaal een uur training voorzien met sparringpartner Wim Fissette.

De voorbije maanden had ze zich beperkt tot wat sparren met Kirsten Flipkens en enkele jeugdspeelsters op het VTV-centrum in Wilrijk.

Nu gaat het ritme dus de hoogte in. Clijsters klopt overigens niet alleen balletjes, de laatste weken heeft ze ook hard aan de conditie gewerkt bij kinesist Sam Verslegers in Bree. Die stoomde haar ook al klaar voor 2005, het succesrijkste seizoen uit haar carrière.

Exhibitiematch

Officieel gaf de woordvoerder van Clijsters al te kennen dat er deze zomer een exhibitiematch zit aan te komen. Maar in de wandelgangen duiken steeds meer geruchten op dat Clijsters her en der een tornooi zou spelen.

Torhout zou de ideale plek zijn voor een comeback. Op 4 april start daar de Koddaert Open, met 100.000 dollar aan prijzengeld het grootste vrouwentornooi in België. Het hele Belgische Fed Cupteam speelt er en verder meisjes uit de top 150. Perfect als aanloop.

Als manager Bob Verbeeck een wildcard vraagt aan tornooidirectrice Laurence Courtois, kan Clijsters er zo starten. “Zulk aanbod is er nog niet, maar we zouden het natuurlijk niet afslaan”, lacht Courtois. “In dat geval zorgen we zelfs voor een babysitdienst op ons tornooi.”

Davenport

Van een grote comeback kan het publiek alleen maar dromen, die zit er sowieso niet in voor de mama van Jada Elle, die deze maand één jaar wordt. Maar een terugkeer zoals die van moeder Lindsay Davenport, geheel vrijblijvend, is best mogelijk.

Julitornooien als die van Stanford of Los Angeles, waar Clijsters zich altijd opperbest voelde, vallen perfect te combineren met de Amerikaanse vakantie van haar man Brian Lynch. Ook Luxemburg is een mogelijkheid, want Kim is kind aan huis bij de organistor van dat najaarstornooi dat ze vijfmaal won.(br.Gazet van Antwerpen)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shirley Bassey

Shirley Bassey


Om yesterday when I was young te beluisteren
druk op de foto

» Reageer (0)
02-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italië weert kebab en sushi


Italië weert kebab en sushi


De tomaten die in veel Italiaanse gerechten zitten, komen oorspronkelijk uit Peru.

Italië trekt ten strijde tegen buitenlands eten. Het land wil de culinaire traditie en de eigenheid van de eigen gerechten beter promoten, en weigert zo bijvoorbeeld vergunningen aan mensen die een zaak met buitenlands eten willen beginnen. Lucca en Milaan hebben het voortouw genomen.

Berlusconi
De regering van Silvio Berlusconi staat volledig achter de campagne. "Stop met het importeren van containerladingen vlees en vis van wie weet waar", zei de Italiaanse minister van Landbouw, Luca Zaia, die naar eigen zeggen nog nooit een kebab heeft gegeten. Hij geeft de voorkeur aan gerechten uit zijn geboortestreek, en weigert naar eigen zeggen zelfs ananas te eten.

Gastronomisch racisme
Linkse politieke partijen en topkoks hebben de campagne al als gastronomisch racisme bestempeld, weet de Telegraaf. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helmut Lotti - Poljushko Polje

Helmut Lotti - Poljushko Polje

Om hem te beluisteren druk op de foto» Reageer (0)
28-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee glazen appelsap per dag houden Alzheimer tegen


"Twee glazen appelsap per dag houden Alzheimer tegen"


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/alzheimer.jpg


Twee glazen appelsap per dag vormen een manier om de ziekte van Alzheimer tegen te houden, schrijft de 'Sunday Telegraph'. Dat bleek uit proeven die aan de universiteit van Massachusetts werden gedaan met muizen.

De dieren kregen het equivalent van twee glazen appelsap bij een mens en daarbij bleek dat ze, na het sap te hebben gedronken, beter hun weg vonden uit een doolhof. Ook bleken ze in het algemeen beter te presteren bij proeven die de oudere dieren anders te zwaar vielen.

"Nieuw bewijs"
"Dat komt omdat appelsap de productie van het eiwitfragment beta amyloïde, dat veel wordt aangetroffen in de hersenen van Alzheimer-patiënten, afremt", aldus professor Thomas Shea van het centrum voor neurobiologie van de universiteit. Volgens hem vormen deze conclusies een nieuw bewijs voor het bestaan van een verband tussen voeding en genetische risicofactoren bij leeftijdsgebonden neurodegeneratie.

"Wij hebben namelijk sterk de indruk dat een regelmatig gebruik van appelsap bij mensen niet alleen helpt om de hersenen optimaal te doen functioneren, maar ook een bijdrage kan leveren aan het tegenhouden en vertragen van sleutelaspecten van de ziekte van Alzheimer." Die kwaal teistert in een vergrijzende samenleving steeds meer ouderen. (br.de morgen)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: touwtjespringen zonder touw


Trend: touwtjespringen zonder touw


De JumpSnap is razend populair in Amerika. Met deze hendels in je handen maak je dezelfde bewegingen als bij touwtjespringen, maar heb je geen last van een touw. Uitvinder Brad La Tour zegt dat het toestel veel meer kan dan een springtouw.

Wat?
De JumpSnap bestaat simpelweg uit twee hendels die je in je handen moet houden tijdens het springen. Daarnaast houdt het je springtijd en je verbrande calorieën bij. Het maakt hetzelfde geluid als een springtouw, dit zou je moeten helpen om op een regelmatig ritme te springen. Je kunt ook extra gewichtjes toevoegen aan het toestel.

Waarom?
Dit toestel is bedoeld voor mensen met twee linkervoeten of voor sportievelingen die weinig plaats hebben. Met de JumpSnap zou je ook minder kans hebben om te vallen en kunnen je voeten niet in het trouw verstrikt raken.

Calorieën
Touwtjesspringen is de beste manier om calorieën te verbranden. Als je 10 minuten springt, verbrand je 70 tot 100 calorieën, dat komt neer op 600 per uur. Dat is meer dan wanneer je gaat joggen, fietsen of zwemmen. Je kan er zoveel afwisseling in brengen als je zelf wil. Zo kan Je je armen kruisen bij het springen, schaarsprong uitvoeren of je knieën hoog heffen.

Voor ongeveer 40 euro kan je zo'n JumpSnap bestellen. Hier kun je ook dvd's met instructies en extra gewichtjes voor de hendels kopen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andrea Bocelli- Con te Partiro

Andrea Bocelli- Con te Partiro

Om hem te beluisteren druk op de foto» Reageer (0)
27-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sister Act - Oh Happy Day


Sister Act  - Oh Happy Day

Om het nummer te beluisteren druk op de foto
» Reageer (0)
25-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D kan dementie voorkomen


Vitamine D kan dementie voorkomen


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/leven-1.jpg


Vitamine kan helpen mentale achteruitgang bij oudere mensen te voorkomen, dat blijkt uit een recente studie. Je vindt deze vitamine in vis en zonlicht stimuleert de productie in je lichaam.

Twee keer zoveel
De onderzoekers bestudeerden 2.000 mensen ouder dan 60. Eerder bleek al dat mensen die op latere leeftijd minder mentale capaciteiten hebben, meer kans lopen meer om dementia te ontwikkelen. Bij 200 deelnemers verminderden de mentale capaciteiten op latere leeftijd. Ook bleek dat deze mensen het minste vitamine D in hun bloed hadden. Ze lopen twee keer zoveel kans op dementie dan mensen met veel vitamine D in het bloed. Aangezien supplementen met vitamine D een heel goedkope remedie voor dementia zou zijn, is dit een heel interessant resultaat. Maar er moet volgens experts nog meer onderzoek gebeuren.

Supplement of niet?
Vitamine D is een belangrijk bestanddeel omdat het ook je botten gezond houdt en het versterkt je immuunsysteem. Maar de huid van oudere mensen is minder in staat het vitamine uit zonlicht op te nemen. Zij moeten dus meer vis eten of melk verrijkt met vitamine D drinken.

Professor Iain Lang: "Voor oudere mensen is het in de winter echt een probleem om genoeg vitamine D op te nemen. Je kan dit makkelijk oplossen door een supplement te nemen. Dit werd eerder al aangeraden aan oudere mensen om hun lichamelijke gezondheid op peil te houden, maar uit dit onderzoek blijkt dat het ook andere voordelen heeft." Experte Rebecca Wood: "Vele voedingsmiddelen bevatten vitamine D, zoals vis, eieren, ontbijtgranen. Daarom denk ik niet dat het nodig is om supplementen aan te raden. We moeten wel ouderen er bewust van maken dat je eetgewoonten je risico op dementie kunnen beperken. Ook regelmatig sporten en sociale contacten helpen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medicijnmannen


Medicijnmannen hebben één albino te veel in drankje gedraaid
Genoeg is genoeg, zelfs voor de Tanziaanse regering. Die heeft vergunningen van medicijnmannen ingetrokken. Deze maatregel is genomen om een einde te maken aan de moorden op albino's.

Van albino word je rijk
In Oost-Afrika zijn albino's -vaak met witblond haar, roze ogen en een lichtroze huid- hun leven niet zeker. Medicijnmannen- en vrouwen kopen lichaamsdelen van vermoorde albino's op en gebruiken deze voor magische drankjes die hun patiënten rijk zouden moeten maken.

Veertig moorden in twee jaar
De Tanzaniaanse president Jakaya Kikwete gaf eerder al opdracht om alle albino's in het land te registreren omwille van hun veiligheid. Het staatshoofd instrueerde de politie ook harder op te treden tegen medicijnmannen die betrokken waren bij moorden. Sinds 2007 zijn alleen in Tanzania al zeker veertig albino's vermoord. (br.hln)» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!