Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




22-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oefeningen voor een mooiere kont

Oefeningen voor een mooiere kont


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/kont.jpg





Veel vrouwen dromen van goed gevormde billen, maar velen zijn onzeker over dit lichaamsdeel. We geven je enkele oefeningen zodat je een mooi gevormde kont krijgt waar iedereen jaloers op is. Goed nieuws: ze nemen helemaal niet veel tijd in beslag.

Consequent
Verschillende spieren vormen je kont, maar de belangrijkste is de 'gluteus maximum'. Je kan verschillende types van oefeningen uitvoeren, het belangrijkste is dat je hiermee consequent bent. Je moet ze niet elke dag doen, maar wel minstens drie keer per week. Je kan de oefeningen ook combineren met andere, zodat je ondertussen je hele lichaam traint.

Oefeningen
- Ga op je handen en knieën op de grond zitten, hou je rug recht. Strek één been volledig en hef het met gestrekte tenen naar achter. Ga hierbij een beetje hoger dan je ruggengraat. Wanneer je het hoogste punt bereikte, laat je je been rustig zakken naar je startpositie. Herhaal dit minstens 12 keer, verwissel dan van been.

- Deze oefening lijkt erg op de vorige, maar je voert hem met een gebogen knie uit. Wissel weer na 12 keer van been.

- Vertrek weer van dezelfde houding, met je handen en knieën op de grond. Deze keer hef je je been met gebogen knie langs de zijkant omhoog. Je moet de beweging traag uitvoeren. Herhaal dit minstens 12 keer en wissel dan van been.

- Vertrek vanuit een staande positie, recht je rug en zoek met je handen steun bij een muur of reling. Hou één been recht en span je bilspieren op. Vervolgens doe je je been naar achter terwijl je het gestrekt houdt. Je bovenlichaam mag niet bewegen en je tenen moeten gestrekt zijn. Herhaal dit 12 keer en wissel dan van been.

Voor een meer complexe workout kun je deze oefeningen combineren en telkens twee of drie sets ervan uitvoeren. Na afloop krijg je een brandend gevoel in je bilspieren. Maar dat is niet erg, het is zelfs een bewijs dat je goed bezig bent. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alaaf




http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/carnaval-6.jpg



alaaf

ik knijp de katjes in het donker
want  het is alaaf en carnaval
nu mag ik mijn arm om anderen slaan
het hele jaar niets van dit al

 
Ik huppel en dans de hele avond
draai in ’t café mijn rondje
en knijp zo stiekem zacht
in menig strak mannen kontje

 
verdwaast loer ik dan om me heen
zing hard lang leve de leut
mijn stem wordt langzaam schor
en ik word een klein beetje teut

 
gezelligheid zonder horloge of tijd
de zorgen opzij en even alleen pret
mij zien ze niet voor een uurof zes
dan ga ik pas naar bed




» Reageer (0)
21-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Jackson bereidt terugkeer voor


Michael Jackson bereidt terugkeer voor


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/michael-jackson.jpg


De zelfverklaarde King of Pop Michael Jackson bereidt met een reeks concerten in Londen zijn terugkeer op de muziekbühne voor, meldden zaterdag Britse media.

Voor in totaal een dertigtal optredens in de Londense 02-arena zou Wacko Jacko, wiens financiële toestand niet al te bijster florissant is, zo’n 45 miljoen pond (50 miljoen euro) opstrijken, schrijft The Telegraph.

De kranten The Times, The Sun en de Daily Mail hebben het over anderhalf miljoen pond (1,7 miljoen euro) per concert (en als er dat inderdaad dertig worden, heb je 45 miljoen). Alle kranten geven aan dat de deal het resultaat is van 'maandenlang geheim overleg' met organisatoren.

Geheel in de stijl van de nu 50-jarige zanger van wereldsuccessen als Thriller wordt de concertenreeks, die vermoedelijk in juli wordt afgetrapt, de Greatest Comeback in History genoemd.

Jackson zou voor Groot-Brittannië in plaats van de Amerikaanse heimat kiezen omdat hij in Europa nog steeds zeer populair is.

Met 30 concerten in de O2 zou Jackson het record van Prince (ex-Tafkap), 21 concerten, breken. Wacko Jacko zou ook het record voor de toegangsprijzen breken: dat ligt momenteel op 500 pond, bedrag dat mensen bereid waren op te hoesten voor niemand minder/meer dan Barbra Streisand.

De laatste concertenreeks van Jackson in Groot-Brittannië dateert van 1997 - de History Tour.

Voorlopig is deze Grootste Terugkeer Ooit nog officieus. Over enkele weken zou officieel met het voor velen heuglijke nieuws worden uitgepakt. (br.het Nieuwsblad)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Celsius: werkt het echt?


Nieuw vermageringsdrankje Celsius: werkt het echt?



Katie Holmes ontvangt van haar bodyguard een flesje Celsius.
Katie Holmes ontvangt van haar bodyguard een flesje Celsius.


Amerikaanse celebs zijn er dol op: Katie Holmes en Lindsay Lohan werden gespot met een blikje Celsius in hun hand. Dit drankje belooft je lichaam te stimuleren om 100 calorieën extra te verbranden. Maar werkt dit zogenaamde wondermiddeltje ook echt?

Hoe werkt het?
Het nieuwe vermageringsdrankje Celsius is niet meteen goedkoop. Je betaalt ongeveer 40 euro voor een kratje van 24 blikjes. In tegenstelling tot andere vermageringsdrankjes, zou Celsius je metabolisme stimuleren. Celsius bevat groene thee, gember, cafeïne, taurine, guarana en vitamines. Het helpt je in de eerste drie uur nadat je het dronk 100 calorieën extra te verbranden. Als je in combinatie met drankje sport, zou het nog meer effect hebben.

Bijwerkingen
Je moet er wel enkele bijwerkingen bij nemen, aldus de Britse journaliste Charlotte Martin die Celsius uittestte. "Meteen nadat ik het blikje op had, begon ik te beven. Na een uurtje werden mijn benen slap. Mijn handen beefden zo dat ik niet langer kon typen, werken ging dus niet meer. Vervolgens kreeg ik het ontzettend warm en een benauwd gevoel, gevolgd door hartkloppingen en kortademigheid. Ook mijn humeur veranderde, ik had weinig weinig geduld en vond het moeilijk me te concentreren. Zelfs 's avonds voelde ik de effecten nog, slechts om 3 uur 's ochtends raakte ik in slaap. Terwijl ik om 11 uur 's ochtends Celsius had gedronken. Ik vind diëten en minder snoepen minder een kwelling dan dit drankje."

Niet zonder sport
Huisarts Carol Cooper: "Ik had de bijwerkingen niet verwacht die Charlotte voelde. Maar dit kan komen doordat ze gevoeliger is voor cafeïne dan andere mensen. Maar zowel cafeïne en guarana stimuleren je metabolisme en geven je meer energie. Ik vrees wel dat het drankje zijn beloftes niet zal kunnen inlossen. Je zult volgens mij niet vermageren van Celsius als je het niet combineert met sport."

Stimulerende stoffen
Diëtiste Amanda Ursell: "Dit product belooft je meer energie en alertheid te geven. Het bevat 200 mg cafeïne, dat is behoorlijk wat, Red Bull bevat 'slechts' 80 mg. Guarana behoort tot dezelfde familie als cafeïne, wat maakt dat je wel heel veel stimulerende stoffen in één drankje hebt. Het kan je helpen te vermageren omdat je hart er sneller van gaat slaan. Maar Celsius is alles behalve gezond, ik raad het af. Zeker als je meerdere blikjes op één dag drinkt, loop je veel risico's."



  http://img16.imageshack.us/img16/4001/celsius.jpg


Meer informatie over het drankje vind je op www.celsius.com (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.140 jaar oude kreeft mag terug naar oceaan


140 jaar oude kreeft mag terug naar oceaan


http://img25.imageshack.us/img25/3171/kreeftc.jpg



Een 140 jaar oude kreeft die onlangs van de pot werd gered in een New Yorks restaurant, keert terug naar de Atlantische Oceaan.

Craig, zoals de kreeft werd gedoopt, werd tot dusver in een aquarium te kijk gezet voor de klanten van het Halu Japanse Restaurant & Grill in Brooklyn.

Het negen kilo wegende schaaldier wordt in de Atlantische Oceaan gezet in de staat Maine, in het noordoosten van de VS. (br.hln)



» Reageer (0)
20-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appels bestrijden borstkanker


Appels bestrijden borstkanker


http://img407.imageshack.us/img407/4860/appels1le0.jpg


Eén appeltje per dag houdt niet enkel de dokter weg, maar ook borstkanker. Onderzoek aan de universiteit van New York bewijst dat appels de groei van borsttumoren, doen vertragen.

Onderzoek
De proefdieren die één appel per dag kregen, zagen hun tumor minder snel groeien. Bij de groep die er geen kreeg, nam de groei met 81 % toe. Hoe meer appels er werden toegediend aan de ratten, hoe minder snel tumors doorbraken. Met een dagelijkse inname van 6 appels per dag, ontwikkelden slechts 23 procent een tumor.

Antioxidanten
"Niet alleen treden er minder tumors op", besluit Professor Rui Hai Liu. "De kwaadaardige cellen groeien minder snel, zijn ook kleiner en minder kwaadaardig. Appels bevatten enorme hoeveelheden flavonoïden. Deze antioxidanten zijn uiterst belangrijk, dat toont ook deze studie aan".

Fruit
Naast appels, zitten deze stoffen ook in appelsienen, druiven, aardbeien, pruimen en bananen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemelse chocolademelk

Hemelse chocolademelk




Ingrediënten voor 2 koppen:

180 ml volle melk
40 ml room (40%)
80 g fondantchocolade, in stukjes gesneden

Bereidingswijze:
Kook de melk op met de room. Doe er de chocolade bij en roer tot alle stukjes opgelost zijn.

Schenk de chocolademelk in vanaf een hoogte zodat er lucht in de melk komt. Dat komt de smaak ten goede.

Tip:
Wil je een extra smaakje, dan kun je kaneelstokjes, gember, chili, kardemom of steranijs laten meekoken in de melk. Die moet je wel verwijderen voor je de chocolade toevoegt.  (br.nina)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alles en iedereen schiet ik voorbij






alles en iedereen schiet ik voorbij
op dat stalen ros van mij
rond en rond gaan de pedalen
om alles en iedereen in te halen
auto's, trams of pizzakoerier
ik passeer ze snel en met veel plezier
links voorbij, rechts voorbij, was dat 'n rood ?
ik heb nog nooit in m'n leven zoveel gevaar gesticht
over de stoep... door het plantsoen
ik kan er ook echt niets aan doen
oeps, 'n tram die gaat niet voor me opzij
ach, ik ben er al weer voorbij...
ik voel m'n hart in m'n keel kloppen
want ik kan echt niet meer stoppen
dit is het einde van het lied
want m'n remmen doen het niet!



» Reageer (0)
19-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen lopen gemiddeld 51 jaar op hoge hakken

Vrouwen lopen gemiddeld 51 jaar op hoge hakken


http://img171.imageshack.us/img171/7797/64611533tv6.jpg


Een vrouw wandelt gemiddeld 51 jaar op stiletto's, dat blijkt uit een recent Brits onderzoek. Ze begint ermee op haar 12de en bergt haar hoge hakken pas op wanneer ze 63 is.

Evolutie hakken
De gemiddelde vrouw begint met haar eerste paar hoge hakken op 12 jaar. Wanneer comfort begint te primeren, dit gebeurt meestal op haar 63ste, dan pas bergt ze haar stiletto's voorgoed op. De meeste vrouwen starten met een laag hakje van 2,5 centimeter. Als ze 23 is, stijgt de hoogte van haar stiletto's tot 10 centimeter. Deze daalt wanneer een vrouw tussen de luiers zit, omdat ze dan achter haar jonge kinderen moet hollen, om daarna terug te stijgen. Eens ze bijna de kaap van 50 bereikt, zakt de hoogte van haar hakken voorgoed tot 5 centimeter.

Grote impact
De liefde tussen vrouwen en stiletto's komt tot een einde door ouderdom en broosheid van de botten. Onderzoeker Ed Watson: "De beslissing om je hoge hakken voor goed op te bergen, kan een zelfde psychologische impact hebben op vrouwen als het pensioen op mannen heeft. Het is een moment waarop ze moet toegeven dat ze ouder wordt. Vrouwen willen dit zo lang mogelijk uitstellen, dat is vanzelfsprekend. Maar bij iedereen komt een tijd waarop je moet toegeven dat je niet meer zo stevig op je benen staat als vroeger." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celine Dion -Titanic



Celine Dion -Titanic

Om haar te beluisteren druk op de foto







» Reageer (0)
18-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen gruwelen van sokken in sandalen

Vrouwen gruwelen van sokken in sandalen




Sokken in sandalen blijven voor vrouwen nog steeds de grootste modeblunder die een man kan begaan. Dat blijkt uit een enquête van Fashionata.be bij 856 vrouwen.

Koude voeten
30 procent van de vrouwen vindt dat sokken in sandalen de grootste modeblunder is bij mannen. Ze stellen vooral vragen bij de reden: "Hebben mannen last van koude voeten als ze sandalen dragen?"

Gouden ketting
Verder vinden vrouwen mannen met overdreven prints op T-shirts (21 procent) of met string belachelijk. Witte sokken eindigden op de vierde plaats met 20 procent en een te strakke jeans op de vijfde met 8 procent. Blijkbaar moet denim goed zitten, maar mag een broek niet te veel onthullen. Ook blijken mannen met gouden ketting en borsthaar dat uit het hemd komt piepen niet goed te scoren. De mannen reageerden nogal fel op de resultaten: "Wij dragen waar we ons goed in voelen, dat is belangrijker dan wat vrouwen ervan denken". (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slim dekbed doet vrijen

Slim dekbed doet vrijen




Een dekbed als afrodisiacum. Textielbedrijf New Edge brengt als eerste de 'kama-sousdrap' op de markt: een dekbedovertrek, boordevol essentiële oliën die prikkelend werken.

Oliën
Het overtrek bevat duizenden onzichtbare microcapsules waarin essentiële oliën als gember, Ylang Ylang, sandelhout, rozenhout en kaneel, opgeslagen zitten. Doordat deze met de huid in aanraking komen, geven ze hun weldaden af.

Bedenker van het intelligente textiel, ook wel cosmetotextiel genoemd, is Christophe Joly. "Al zes maanden werken we aan het concept", vertelt hij. "We werken samen met één van de grootste labo's in Frankrijk, waar het product ruim werd getest en gecontroleerd".

Succes
Na twintig wasbeurten verliest het dekbed aan kracht. Nadien is het te gebruiken als een gewone overtrek. Het ding is verkrijgbaar in vier kleuren en wordt in Frankrijk gefabriceerd. Reeds 30.000 lakens zijn al via internet verkocht. De Kamasousdrap kost 19 euro, wat niet meteen duur is voor een zinnenprikkelend speeltje.

Hoofdkussen
Wie een nachtje zonder seks wil, kan evengoed opteren voor een andere variant: de Séréni-tai. Deze kussenhoes bevat relaxerende oliën die je een goede nachtrust garanderen.

Sporters
De sector van 'cosmetotextiel' staat nog maar in de beginschoenen. In het geval van de Franse markt voorspelt Joly tegen 2015 een stijging van 25% . Zo zou binnenkort ook aan de sporters worden gedacht met 'verfrissend' textiel op basis van munt. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.L'Oréal lanceert crisismake-up

L'Oréal lanceert 'crisismake-up'




Het cosmeticamerk L'Oréal brengt binnenkort een goedkopere collectie uit om zo de economische crisis de baas te kunnen. Dat maakte topman Jean-Paul Agon bekend bij een toelichting op de jaarcijfers.

Sneller groeien
L'Oréal hoopt op deze manier dit jaar sneller te groeien dan de markt. Het bedrijf deed geen verwachting voor de resultaten in 2009, maar Agon benadrukte dat "de situatie in de eerste helft van het jaar moeilijk zal zijn."

Onzekerheid
Hoeveel goedkoper de make-up en cosmeticaproducten dan zullen zijn, werd niet medegedeeld. Of dat ook tot een kwaliteitsverlies zal leiden is al evenmin duidelijk. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinead O'Connor - don't cry for me argentina


Sinead O'Connor -

Om het mooie don't cry for me argentina

te beluisteren druk op de foto






.


» Reageer (0)
17-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het waaien van de wind



De afbeelding “http://z.about.com/d/beauty/1/0/o/9/AnnaParis01.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


In het waaien van de wind
klinkt gefluister, een verhaal
dat langzaam zijn weg vindt
tussen gedachten zonder moraal

Bij deze kan ik je vertellen:
het splitst mijn ziel in twee
De ene kant gaat overhellen,
de andere zijde wil niet mee


Gevangen stap ik doelloos
door die eindeloze wind
en mijn ziel kan niet beslissen
welke kant het nu de beste vindt



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf romantische fouten die we steeds maken


Vijf romantische fouten die we steeds maken





Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Als het op hartzaken aankomt, is dat niet het geval en leren we niet altijd uit onze misstappen uit het verleden. Vandaar: de vijf grootste relatiefouten waar we geen lessen uit schijnen te trekken.

1. Hem terug nemen
Stel: je maakt de relatie uit omdat hij een totale smeerlap is. En toch blijft er nog een zwak plekje branden voor hem. Je denkt aan de goede tijden en bovendien is het niet leuk opnieuw single te zijn.

Heel vaak beginnen we opnieuw met dezelfde die ons lelijk heeft gekwetst of met wie het eigenlijk niet zo snor loopt. Kunnen we dan zo moeilijk 'nee' zeggen?

2. Hij of zij is de ware
Je ontmoet iemand en meteen voel je de vlinders fladderen. Je voelt de spanning en denkt 'de enige en de ware' gevonden te hebben. Singles durven zich nogal eens snel te laten meeslepen en ontmoeten hun 'grote liefde' wel enkele malen per jaar. Waarom laten we ons zo snel in absolute vervoering brengen?

3. Bedrogen en belogen worden
Is het niet verschrikkelijk in een relatie te vertoeven waarin je telkens belogen wordt? Het erge is dat meestal iedereen rondom jou op de hoogte is, behalve jij zelf. Vaak denken we dat een leugentje een alleenstaand gegeven is, terwijl we misschien wel vaker belogen worden?

4. Hij zal veranderen
Waarom blijven we bij hen die ons onjuist of smerig behandelen? Omdat we denken hem ooit te veranderen? Vergeet het, waarom beseffen we niet dat het vaak veel beter is om alleen te blijven dan te daten met iemand die het niet waard is?

5. Seks verbindt ons emotioneel
Verwar fysieke intimiteit niet met emotionele verbondenheid. Tussen de lakens en in het heetst van de strijd, durven we al eens te denken dat de ander zich net zo emotioneel verbonden voelt. Hebben we seks, denken we dat de relatie zich sowieso zal verdiepen en ons emotioneel zal verbinden. De pijn is des te groter als die verwachtingen niet ingelost worden. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aliens leven overal rond ons


"Aliens leven overal rond ons"





Misschien moeten we helemaal niet naar UFO's zoeken. Aliens kunnen overal rondom ons leven.


Misschien moeten we helemaal niet naar UFO's zoeken. Aliens kunnen overal rondom ons leven.
Vergeet Marsmannetjes, buitenaards leven kan zich overal rondom ons en zelfs in ons bevinden. Dat zegt de Amerikaanse kosmoloog Paul Davies in de Daily Mail. Hij gelooft dat een vreemde levensvorm, die we helemaal niet kennen, op onze planeet kan leven. Dat kan diep onder de zee zijn, maar zelfs in ons eigen lichaam.

Onopgemerkt
De man droomt ervan om zelf een vreemde levensvorm op Aarde te ontdekken. "Het zou de grootste sensatie sinds Darwin zijn", zegt hij. "Al het leven op Aarde, zoals wij het kennen, heeft eenzelfde voorouder. Maar zou het niet kunnen dat het leven op Aarde verschillende keren begonnen is?" Hij denkt dat deze ongekende levensvormen voor ons onopgemerkt blijven omdat onze technieken vooral op onze levensvorm gericht zijn. Davies, professor aan de universiteit van Arizona, wil daarom specifiek onderzoek verrichten. Het is bovendien veel goedkoper dan allerlei studies op Mars.

Buitenaards leven
Er bestaan een hoop vreemde theorieën die in het kraam van deze uitspraak passen. Zo geloven sommige mensen dat onbekende, minuscule partikels in ons lichaam leven en bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor de productie van nierstenen. Davies gelooft dat de ontdekking van een andere levensvorm op onze planeet ook meteen het bewijs is dat elders in het universum leven mogelijk moet zijn. Dit weekend stelde een andere wetenschapper nog dat het zeer onwaarschijnlijk is dat er geen buitenaards leven zou bestaan. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste levenselixir: zwemmen


Beste levenselixir: zwemmen


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/zwemmen.jpg


Zwemmen helpt om langer te leven en is nog beter dan wandelen of joggen. Uit een vergelijkend Amerikaans onderzoek blijft dat de sterftekans bij zwemmers 53 procent lager ligt dan bij degenen die nooit bewegen. Tegenover wandelaars ligt de kans op overlijden bij zwemmers 50 procent lager, tegenover joggers 49 procent. De resultaten werden gepubliceerd in het 'International Journal of Aquatic Research and Education'.

Hart en longen
Eerder onderzoek maakte al duidelijk dat zwemmen de beste manier is om het hart en de longen in optimale conditie te houden. Zwemmen houdt ook de botten sterk en vermindert het risico op osteoporose. Chloor zou wel kinderastma doen toenemen.



» Reageer (0)
16-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie dichtbij bomen woont leeft langer


Wie dichtbij bomen woont leeft langer





Dat bomen belangrijk zijn, weten we al lang. Nu blijkt volgens Amerikaanse wetenschappers dat mensen die dichtbij bomen wonen, langer leven. Meer nog, ze zijn gelukkiger, gezonder en minder vaak het slachtoffer van criminaliteit.

Langer leven
"Mensen kalmeren in de natuur", zegt professor Frances Kuo van de universiteit van Illinois in de Telegraph. "Ze voelen zich er mentaal jonger door en ze slagen er beter in uitdagingen aan te pakken." Mensen die in een boomrijke omgeving wonen, scoren beduidend beter op tests en ze hebben gelukkigere relaties. Andere studies hebben eerder vastgesteld dat bomen in een straal van anderhalve kilometer ook bepalend zijn voor onze gezondheid. In Japan bleek dat mensen langer leven als ze op wandelafstand van een park of bos wonen.


  http://www.hln.be/static/FOTO/pe/16/5/13/art_large_804343.jpg


Minder criminaliteit

Boomrijke straten zijn ook minder vaak het slachtoffer van criminaliteit. Een Amerikaanse studie stelt zelfs dat criminaliteit met zeven procent afneemt naarmate er meer bomen in je omgeving staan. Mensen met een tuintje, voelen zich thuis ook een stuk veiliger. Kinderen met een mentale handicap reageren ook beter op een omgeving met bomen of een park. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van parelhoen en geuze


Stoofpotje van parelhoen en geuze


http://img27.imageshack.us/img27/4259/parelhoenhf3.jpg


Ingrediënten
1 parelhoen
4 stronkjes witloof
2 flesjes geuze
2 pastinaken
20 verse zilveruitjes
½ bosje peterselie
boter
peper en zout

Bereiding
Snijd de parelhoen in stukken, kruid met peper en zout en schroei dicht in hete boter.
Pel de zilveruitjes en halveer ze. Haal het bittere hart uit de stronkjes witloof en snijd ze overlangs door. Doe het witloof en de uitjes bij de parelhoen. Kruid met peper en zout en stoof enkele minuten aan. Blus met het bier. Breng aan de kook en laat 25 minuten rustig sudderen.
Schil intussen de pastinaken en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Kook de pastinaak gaar in gezouten kokend water. Giet de pastinaak af en doe ze in een keukenrobot. Doe er een flinke klont boter bij en mix tot een gladde puree.
Snipper de peterselie en strooi over de parelhoen.

Tip: Deze bereiding is ook heerlijk met een hoevekip.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!