Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




16-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van parelhoen en geuze


Stoofpotje van parelhoen en geuze


http://img27.imageshack.us/img27/4259/parelhoenhf3.jpg


Ingrediënten
1 parelhoen
4 stronkjes witloof
2 flesjes geuze
2 pastinaken
20 verse zilveruitjes
½ bosje peterselie
boter
peper en zout

Bereiding
Snijd de parelhoen in stukken, kruid met peper en zout en schroei dicht in hete boter.
Pel de zilveruitjes en halveer ze. Haal het bittere hart uit de stronkjes witloof en snijd ze overlangs door. Doe het witloof en de uitjes bij de parelhoen. Kruid met peper en zout en stoof enkele minuten aan. Blus met het bier. Breng aan de kook en laat 25 minuten rustig sudderen.
Schil intussen de pastinaken en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Kook de pastinaak gaar in gezouten kokend water. Giet de pastinaak af en doe ze in een keukenrobot. Doe er een flinke klont boter bij en mix tot een gladde puree.
Snipper de peterselie en strooi over de parelhoen.

Tip: Deze bereiding is ook heerlijk met een hoevekip.




» Reageer (0)
15-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Titanic


Laatste overlevende Titanic moet souvenirs verkopen


http://img24.imageshack.us/img24/2153/titanicst3.jpg











De laatste overlevende van de schipbreuk van de Titanic moet al haar souvenirs verkopen om voor haar verzorging te kunnen betalen. Millvina Dean is 97 jaar en brengt de laatste dagen van haar leven in een comfortabele kamer door. Daar wil ze blijven, maar de rekeningen lopen op tot 3.000 pond (3.350 euro). Dat geld heeft ze niet, tenzij ze haar souvenirs van het schip dat nooit kon zinken te koop aanbiedt. Dat schrijft The Sun.

Postzak
Millvina heeft weinig geluk gehad in haar leven. Het begon al negen weken na haar geboorte toen ze van haar vader gescheiden werd tijdens de schipbreuk. Hij overleefde de ramp niet, terwijl Millvina gewikkeld in een postzak met haar moeder in een reddingssloep verdween. De postzak is één van de 17 spullen die Millvina tot vandaag bewaard heeft. Verzamelaars zullen in april veel geld bieden voor de souvenirs.

"Enige oplossing"
Zelf herinnert ze zich niets meer van de schipbreuk. Haar moeder vertelde haar het verhaal toen ze acht was. "Ik zou deze spullen liever zelf houden, maar ik zie geen andere oplossing", zegt Millvina. Niet alle items zijn afkomstig van de Titanic zelf. Zo kreeg ze in 1996 een model van het schip met haar naam toen ze de rederij van de Titanic bezocht.

Op weg naar beter leven
Millvina was met haar ouders op weg naar de Verenigde Staten waar haar vader een beter leven beloofd was. Uiteindelijk zou haar moeder er acht jaar later met een dierenarts trouwen. Ze vertelde haar dochter het hele verhaal zodat ze haar echte vader nooit zou vergeten. Haar ouders lagen in bed toen ze plots een luide knal hoorden. Ze vertrokken meteen met hun kinderen naar het dek. Moeder en kinderen mochten de sloepen in, maar haar vader moest wachten.

Millvina zegt dat ze liever nooit bekend was geworden door de Titanic, omdat ze er haar vader kwijt raakte. Nu is haar verleden de enige manier om professionele verzorging te kunnen betalen. (br.hln)




Tags:Titanic
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook apen kennen verschil tussen goed en kwaad


Ook apen kennen verschil tussen goed en kwaad

















Mensen zijn niet de enige levende wezens die een onderscheid kunnen maken tussen goed en kwaad, zo schrijft de Sunday Times. Want de wetenschapper die dat al eerder vaststelde, heeft nieuwe bewijzen gevonden voor zijn stelling dat ook (mens)apen beschikken over een gevoel voor moraliteit.

Charles Darwin
Het zijn moeilijke tijden voor de fundamentalistische medemensen die de evolutieleer afwijzen. Niet alleen staat de vader van die leer, Charles Darwin, dit jaar volop in de schijnwerpers omdat hij 200 jaar geleden werd geboren. Op het grote wetenschappelijk congres (AAAS) dat momenteel plaatsvindt in Chicago, werd opnieuw bewijsmateriaal aangevoerd voor de stelling dat de mens niet de enige is die morele keuzes kan maken. Dat bijkt uit een nieuwe studie van Frans de Waal, professor psychologie aan de Amerikaanse Emory universiteit in Georgia, die zich al lang bezig houdt met het vraagstuk van moraliteit bij dieren, met name dan bij apen en daarover al spraakmakende boeken publiceerde.

Mokken
In Chicago bracht de Waal verslag uit van een nieuwe reeks experimenten waarmee hij wilde nagaan of zij ook konden omgaan met de idee van rechtvaardigheid. De dieren moesten een reeks eenvoudige taken verrichten en werden daarvoor beloond met voedsel of knuffels. Die beloningen waren uiteenlopend en ogenschijnlijk willekeurig. Maar de Waal ontdekte dat de dieren wel degelijk aanvoelden wat eerlijk was en wat niet, en veel bezwaar maakten als een ander voor dezelfde taak beter werd beloond. Ze begonnen dan te mokken en weigerden nog andere taken te vervullen.

Gunst
Een ander onderzoek ging na of er bij chimpansees sprake is van altruïsme en daaruit bleek dat zij inderdaad vaak bereid waren elkaar te helpen, ook als ze daarvoor niet werden beloond. Eerder was al aangetoond dat mensapen zich ook heel goed de mensen herinneren die hen een gunst hebben bewezen, en zullen proberen daarvoor iets terug te doen.

Natuurlijke selectie
"Chimpansees helpen, volledig spontaan, zowel soortgenoten als mensen, zo blijkt uit proeven", aldus de Waal. "Wij stellen vast dat apen er de voorkeur aan geven niet alleen zichzelf maar ook anderen te belonen, dat voor apen het geven een beloning op zichzelf is", aldus de professor. "Ik beweer niet dat mensapen morele wezens zijn, maar er is genoeg bewijsmateriaal voor de stelling dat zij sociale regels kennen en naleven, dat de menselijke moraliteit mede kan worden gevonden in andere dieren en dat dit zich heeft ontwikkeld langs een weg die vergelijkbaar is met de manier waarop organen als hart en ogen zich, door natuurlijk selectie, hebben ontwikkeld." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welgestelde ouders


Welgestelde ouders hebben meeste aandacht voor eerste kind


http://img18.imageshack.us/img18/2707/baby2ue0.jpg


Welgestelde ouders maken van hun eerstgeboren kind de spil van hun gezinsambities en besteden aan dat kind duidelijk meer aandacht, tijd en zorg dan aan de kinderen die volgen. Die behouden als gevolg van die mindere aandacht hun leven lang een achterstand. Dat blijkt uit een Britse studie die de Sunday Times kon inkijken.

Adel
De traditie waarbij binnen de Engelse elite vele eeuwen lang de oudste (zoon) werd bevoordeeld had een praktische reden: het stelde de adellijke families in staat om macht en fortuin onverdeeld door te geven aan de volgende generatie, waardoor landgoederen en kastelen intact bleven - terwijl die in andere Europese landen, waar ze werden verdeeld onder alle kinderen, versnipperd geraakten.

Na-apen
Uit het nieuwe onderzoek blijkt nu dat ook gewone, zij het welgestelde hedendaagse koppels die 'upper class' traditie na-apen. Want ook zij hebben meer over voor hun oudste dan voor de andere kinderen. Een groot verschil met armere koppels die hun nageslacht juist evenwichtiger behandelen.

Meer tijd en geld
De onderzoekers hielden bij hoeveel tijd 14.000 Britse ouderparen besteden aan hun kinderen en analyseerden ze het effect daarvan op de kinderen. De conclusie is dat "de impuls om het eerste kind te bevoordelen cultureel bepaald is, want rijkere gezinnen hebben meer tijd en geld om hun kinderen goed te voeden, een verhaaltje te vertellen voor het slapengaan of te helpen met hun huiswerk."

Succes
Dat dit kan leiden tot groter succes in het latere leven is al eerder aangetoond. Zo is bijvoorbeeld bekend dat eerstgeborenen bijzonder sterk zijn vertegenwoordigd onder belangrijke zakenmensen en chirurgen. (br.hln) (foto Joke Eiziam )




Tags:Welgestelde ouders , eerste kind , baby ,
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik ben de troubadour die dwaalt



http://img131.imageshack.us/img131/6234/cirquedy3.jpg


Als diep in je de woorden ontbreken
en je tranen de kaarsjes doven
als de muziek je hart omklemt
en je snikken de enige echo is

welke sterren schitteren dan in je ziel
welke gedachten spoken dan door je zijn
jij en de spiegel zij weten
want zij zijn een

stap maar binnen en omarm
want spiegelbeeld wij zijn een
jij kent mijn hart
leest mijn ziel

ik ben de troubadour die dwaalt
zonder dat ik mijn woorden zing
ik ben de nar die de wereld schouwt
maar ook degene die er van houd

een voeler in heel zijn ik
een deler met zielen vreugde
als ik schrijf voelt het als een dans
pas dan stroomt door mij de vreugde

ach ben ik een zonderling
ik zou het niet weten
voor niets doe ik mijn best
maar voor alles zet ik mij met liefde in

laat deze nar maar dwalen
hij kent zijn vreugde
natuurlijk ook zijn pijnen
maar hij leeft naar het evenbeeld van de spiegel




Tags:gedicht , toubadour ,
» Reageer (0)
14-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 geheimen van de gynaecoloog



10 geheimen van de gynaecoloog


Er bestaan veel misverstanden rond de vagina en de zorg ervoor, zegt gynaecologe Rebeca Amaru aan WebMD. Deze geheimen van de gynaecoloog zijn ook belangrijk voor jou:



Geheim nummer 1: De pil vermindert de zin in seks

Klopt, zegt Amaru, "en dat zowel voor vruchtbare vrouwen als voor vrouwen in de menopauze. Wat kan je er tegen doen? Een pil met een andere samenstelling proberen, of overschakelen op een ander voorbehoedsmiddel, zoals een spiraaltjes of condooms. Zeker als je in een monogame relatie zit, is dat een veilige gok.

Geheim nummer 2: De pil kan je ook vaginaal innemen
Het werd ontdekt in een Israëlisch onderzoek, maar het schijnt te kloppen. Als je de pil vaginaal inneemt, heb je minder last van de neveneffecten, zoals misselijkheid, hoogtevrees, hoofdpijn, gevoelige borsten, menstruatiepijnen en een verstoorde maag.

Geheim nummer 3: Orgasmes nemen de hoofdpijn weg
Seks terwijl je hoofdpijn hebt is niet evident, maar voor 20 procent van de vrouwen kan seks ervoor zorgen dat ze minder hoofdpijn hebben of dat het een migraineaanval stopt. Het gebeurt ook redelijk vaak dat vrouwen die lijden aan migraine vlak voor een aanval een verhoogde zin in seks hebben.

Een orgasme zou overigens ook menstruatiekrampen verlichten, omdat de chemische stoffen die vrijkomen via het bloed naar de baarmoeder vloeien, wat de pijn vermindert.

Geheim nummer 4: Seks doet meer pijn als je het minder doet
Heb je vaak pijn tijdens seks, dan is een 'rustdag' voor je vagina niet echt behulpzaam. Nochtans is dat wat veel vrouwen doen. "Het gezegd luidt niets voor niets: "Rust roest".

Toch waarschuwt de gynaecologe voor pijn tijdens het vrijen. 'Dat is niet normaal. Of je kan je niet genoeg ontspannen, waardoor de vaginaspieren gespannen blijven, of je partner windt jou niet genoeg op. Ook kan je door een hormonaal onevenwicht altijd een droge vagina hebben. Dat doet zich meestal voor bij vrouwen die borstvoeding geven of vrouwen die in de menopauze zitten. Voor hen doet glijmiddel wonderen.

Geheim nummer 5: Seks tijdens de menstruatie levert je makkelijker een SOA op
Een seksueel overdraagbare aandoening (ook bekend als SOA) loop je het gemakkelijkste op als je seks hebt tijdens je menstruatie. Dat komt omdat de zuur/base-balans van je vagina verstoord is, waardoor bacterieën en virussen minder goed afgeweerd worden. Als je dus niet zeker bent van de gezondheidstoestand van je bedpartner, gebruik dan altijd een condoom.

Geheim nummer 6: Katoenen ondergoed gaat vaginitis tegen

Vaginitis is een verzamelnaam voor vaginale infecties. Het dragen van ondergoed uit katoen en je wasmiddel kunnen de kans op infecties echt tegengaan. Wissel ook elke dag je ondergoed, en was het op 60 of 90 graden. Ook schrap je best geparfumeerde zepen en 'intieme' deodorants.

Geheim nummer 7: Gebruik je gewone merk tampons
Bij het gebruik van tampons kan het toxic shock syndroom optreden. Dit is zeldzaam maar wel potentieel dodelijk. Het ontstaat door tampons die té goed absorberen. Ook zou je tampons ook nooit te lang in je lichaam mogen laten zitten. Wissel ze zeker elke 4 à 6 uur.

Geheim nummer 8: Gebruik géén tampons bij incontinentie
Tampons veroorzaken druk op de urinebuis, en kunnen zo het 'lekken' van urine stoppen of verminderen. Af en toe kan het geen kwaad (bijvoorbeeld tijdens het sporten), maar je mag er geen gewoonte kan maken. Een tampon in een droge vagina irriteert immers en kan zelfs scheurtjes in het weefsel veroorzaken. Die kunnen later dan weer dienen als dankbare broedhaard door infecties. Incontinentie-inlegkruisjes blijven je beste gok.

Geheim nummer 9: Orale seks geeft meer kans op schimmelinfecties
Gewone seks vergroot de kans op schimmelinfecties niet, maar orale seks wel. Ook als de partner geen signalen van schimmelinfectie in zijn of haar mond vertoont, stijgt de kans aanzienlijk. Een schimmelinfectie kan ook veroorzaakt worden door een hormonaal onevenwicht, een hoge bloeddruk, antibiotica, de pil en stress. Bijna 8 op tien vrouwen krijgt er minstens een keer in haar leven mee te maken.

Geheim nummer 10: Die urinegeur is waarschijnlijk zweet
Sommige vrouwen vinden dat de streek rond hun vagina naar urine ruikt, maar het is hoogstwaarschijnlijk zweet. Dat komt omdat zweet en urine heel wat componenten delen. Om het te voorkomen, was je best vaker de schaamstreek met een milde zeep en vermijd je het dragen van nylons. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen zijn toleranter dan vrouwen


Mannen zijn toleranter dan vrouwen




Vrouwen worden beschouwd als het tolerante geslacht, maar een recent psychologisch onderzoek toonde aan dat vrouwen veel sneller een negatief beeld vormen van hun vrienden dan mannen.

Betrouwbaar
De onderzoekers vroegen aan mannelijke en vrouwelijke studenten om hun kamergenoten te oordelen bij verschillende omstandigheden. Als hun vriend te laat was met een taak, reageerden vrouwen kritischer dan mannen.

Hogere verwachtingen
Psychologe Joyce Benenson zegt dat vrouwen harder oordelen over andere vrouwen omdat ze meer verwachten van vriendschap dan mannen. "Bij vrouwen weegt negatieve informatie waarschijnlijk zwaarder, omdat deze de intimiteit binnen de vriendschap schaadt. Dat is bij relaties tussen vrouwen belangrjiker dan bij mannen." (br.hln)



Tags:tolerant, mannen, vrouwen,
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joyce De Troch is zwanger


Joyce De Troch is zwanger


Joyce De Troch met haar vriend Gert.
Joyce De Troch met haar vriend Gert.


Joyce De Troch (34) verwacht samen met haar partner Gert De Herde (38) een kindje. De baby zal het eerste levenslicht zien in de zomer. De blondine had al langer een kinderwens - "al tien jaar" - en ziet die nu dus in vervulling gaan.

Opium
Na haar deelname aan 'Miss Belgian Beauty' werkte Joyce De Troch aan een mediacarrière. Ze was presentatrice bij VT4 en zelfs even zangeres bij het meidentrio Opium. De Troch was zes jaar getrouwd met de kaalhoofdige radiofiguur Peter Hoogland, van wie ze anderhalf jaar geleden officieel scheidde. Een pijnlijk dieptepunt in haar privéleven.

Piloot
Haar nieuwe liefde heet Gert De Herde en is piloot. De tortelduifjes kennen elkaar al meer dan dertig jaar en hebben dezelfde overgrootvader. Ze zijn inmiddels 2,5 jaar samen. (br.hln)



Tags:Joyce De Troch, zwanger
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cupido




http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/nu-1.jpg


Aan de heldere hemel
stralen sterren
flonkerend in de nacht
kloppen harten vurig
verliefd in de wacht

Om door cupido
te worden omarmd
als een roos zo zacht
geurend om te minnen
blozend met een lach

Door vleugelwieken
meegenomen
op de reis van romantiek
dromend op ’n roze wolk
vlinderend in muziek




Tags:cupido, valentijn
» Reageer (0)
13-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde gaat nog altijd door de maag

Liefde gaat nog altijd door de maag




De Belg viert Valentijn nog steeds het liefst met een heerlijk diner. Ondanks de crisis geeft 1 op 3 zijn geliefde wel een cadeautje, maar velen maken het dit jaar wel zelf.

Eten en lichamelijk genot
75 van de deelnemers viert Valentijn aan tafel, thuis of op restaurant. 15 procent blijft ook de volgende dag nog vieren met een romantisch ontbijt, vaak gebeurt dit op bed met bubbels. Ook gezellig cocoonen voor de tv is een populaire manier om Valentijn door te brengen. Vaak is dit een noodoplossing als de ouders geen oppas vonden. 33 procent van de Belgen kiest voor een passionele Valentijn. 17 procent gaat samen in bad, 22 procent laat zich masseren en 11 procent kiest voor een sauna. Vooral de Limburgers blijken het meest te houden van lichamelijk genot.

Lengte relatie
De lengte van de relatie heeft blijkbaar een grote invloed op de romantiek. Hoe langer een koppel samen is, hoe meer mensen Valentijn gewoon aan zich laat voorbijgaan. 5.368 mensen namen deel aan de enquête die werd georganiseerd door geschenkensite swinggift.com. (br.hln)




Tags:Liefde
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buiten spelen wordt zeldzaamheid

Buiten spelen wordt zeldzaamheid




Er spelen nog maar half zoveel kinderen buiten, op straat of op een pleintje als twintig jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek de vzw Kind en Samenleving, op vraag van de Vlaamse minister van Jeugd, Bert Anciaux, schrijft De Standaard vandaag.

Tuin
De eigen tuin, of die van vriendjes, blijft wel erg populair. Voor negen op de tien kinderen is dit de plaats waar ze het liefst en het vaakst buiten spelen. De tuin is nu zelfs meer in trek dan vroeger. Kinderen spelen nu veel minder in bossen en weiden.

Straat
In het algemeen kan gezegd worden dat kinderen vandaag nog maar half zoveel op straat of andere openbare plekken spelen als in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Dat is het besluit van het onderzoek. Er werden 2.300 kinderen tussen 6 en 14 jaar bevraagd en er werden observaties uitgevoerd in zeven wijken. In die wijken blijkt het aantal kinderen dat buiten speelt, flink gedaald ten opzichte van het aantal kinderen dat er woont. (br.hln)




Tags:kinderen
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naaktfoto jonge Madonna goed voor bijna 30.000 euro

Naaktfoto jonge Madonna goed voor bijna 30.000 euro




Een naaktfoto van zangeres Madonna heeft bij Christie's 37.500 dollar (29.000 euro) opbracht. Dat is meer dan het dubbele van wat voor de verkoop verwacht werd. De foto werd in 1979 gemaakt door fotograaf Lee Friedlander.

Op het ogenblik van de fotoshoot was Madonna een studente in geldnood. Ze kreeg in totaal 25 dollar voor de naaktfoto's. Een anonieme Europeaan was echter bereid duidelijk meer te betalen.

De meeste foto's van de shoot zijn in 1985 al in Playboy verschenen. In 2003 werden de vijf andere plaatjes uit de serie, minder expliciet dan de foto die gisteren werd afgehamerd, samen verkocht voor 5.400 euro. (br.hln)



Tags:Madonna
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleinste man ter wereld is slechts 74 centimeter groot

Kleinste man ter wereld is slechts 74 centimeter groot





Met de grootste man ter wereld op de foto.
Met de grootste man ter wereld op de foto.


Het Guinness World Records Museum in Tokio heeft een speciale gast over de vloer gehad. Het museum mocht de kleinste man ter wereld ontvangen.

De 20-jarige Chinees He Ping Ping lijdt aan Osteogenesis Imperfecta, een erfelijke aangeboren aandoening van het bindweefsel. Door de ziekte kan er bij de kleinste niesbui al een botbreuk ontstaan. Bovendien heeft de ziekte er bij Ping Ping voor gezorgd dat hij niet groter dan 74,61 centimeter werd. Met die grootte is hij al een tijdje officieel de kleinste man ter wereld.

Journalisten waren uit het hele land naar Tokio gekomen om de mini-man in het echt te bewonderen. De jongeman genoot van de aandacht en ging op de foto met een beeld van de grootste man ter wereld. Dat beeld is ook te bewonderen in het museum. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap



http://www.welt.de/multimedia/archive/00212/Kylie_DW_Lifestyle__212632g.jpg



Vriendschap
 
Een vriendschap die is sneller ontbonden
dan een vriend gevonden
een vijand die is zo gemaakt
daar de mens ze zonder zinnen maakt
 
Vriendschap die moet langzaam groeien
over vijandschap zit men niet lang te broeien
dat welt op in een zucht
daarom is de mens ook zo berucht.
 
In de natuur en in de lucht
slaan dieren voor hen op de vlucht
daar zij de mensen vrezen
die waarheid wordt steeds weer bewezen.




» Reageer (0)
12-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is het nut van jaloezie?

Wat is het nut van jaloezie?




Jaloezie is een manier om je te verdedigen tegen overspel omdat je bang bent alleen achter te blijven. De manier waarop zich dat uit is niet voor iedereen hetzelfde, mannen en vrouwen zijn ook vaak om andere redenen jaloers.

Mannen vs. vrouwen
Jaloezie is dus een menselijk verdedigingsmechanisme. Bij mannen zal het sterker optreden als zijn partner een seksuele affaire had, vrouwen zijn vaker jaloers vanwege emotionele ontrouw, als ze ontdekken dat hun man verliefd is op iemand anders, meldt gezondheidsnet.be.

Biologisch
Maar wat is nu de biologische verklaring van jaloezie? Een man is nooit helemaal zeker dat hij echt de biologische vader van zijn kinderen is. De moeder daarentegen heeft hier wel zekerheid over. Het is logisch dat een man instinctmatig alleen zijn eigen kind wil opvoeden, daarom wordt hij jaloers als zijn vrouw met een ander seks had.

Oorzaken
Meestal word je niet zomaar jaloers. Er is altijd wel een aanleiding, hoe klein of onbenullig die soms lijkt.

- Veranderingen in het seksleven kunnen argwaan veroorzaken. Bijvoorbeeld als je partner plots de hele Kama Sutra wil uitproberen terwijl jullie voordien vaak trouw aan het missionarisstandje bleven.

- Als je partner plots meer zin in seks heeft of vaak over gevoelens wil praten.

- Maar ook totale desinteresse in seks of afwijzing zorgt ervoor dat veel mensen ontrouw vrezen.

- Wanneer één van de partner vaak laat blijken dat hij of zij ongelukkig is in de relatie, kan jaloezie opduiken.

- Veel mensen worden ook jaloers als hun partner plots geen kus of knuffel meer geeft, geen lieve berichtjes meer stuur of andere tekens van liefde geeft. Ze voelen zich dus plot wat verwaarloosd, daardoor duiken achterdochtige gevoelens op.

- Ook als een van de partners plots niets meer samen wil of geen uitstapjes meer wil maken, kan dit voor jaloezie zorgen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besta ik echt?







Besta ik echt,
of ben ik maar een droom.
Een illusie van mijn eigen
gedachtegang.
Zo vaak gedroomd dat het
mij echt lijkt.
Besta ik echt,
of ben ik maar een fluistering
in andermans gedachten.
Een mystiek figuur in een enkel
ogenblik voorbijgevlogen.
Besta ik echt,
of ben ik slechts het verzinsel
van een slechte schrijver.
Een wezen ontsproten uit een
fantasierijk brein.
Besta ik echt,
of ben ik slechts een herinnering
uit een lang vervlogen tijd.
Een minzaam persoontje uit de
geschiedenis.
Besta ik echt,
of is de hele mensheid niets meer
dan een beeld uit een nachtmerrie.
Een verdorven fantasie uit een
verdorven brein.
Besta ik echt,
of is onze hele samenleving gebouwd
in een luchtkasteel.
Slechts een hoopje gedachten in een
vergeten hoekje van iemands overvolle
brein.
Besta ik echt?




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk krijgt Museum voor Impressionisten


Frankrijk krijgt Museum voor Impressionisten

 
http://img3.imageshack.us/img3/1271/claudemonetum9.jpg


Frankrijk krijgt binnenkort een museum exclusief gewijd aan de impressionisten. Het museum met de niet bijster originele naam Musée des Impressionismes opent de deuren op 1 mei en ligt in Giverny, de plaats waar Claude Monet in 1883 zijn beroemde waterlelietuin aanlegde en veelvoudig schilderde. De verzameling wordt ondergebracht in de zalen van het voormalige, 3.000 m2 grote Museum voor Amerikaanse Kunst, dat in 1992 met fondsen van de Terra Foundation for American Art werd gebouwd.

Het museum wordt geopend met de tentoonstelling 'De tuinen van Monet in Giverny: de uitvinding van een landschap'. Het dorp Giverny ligt 30 km ten noorden van Parijs, in het departement Eure, en is dankzij Monet wereldberoemd.

Het Museum voor Amerikaanse Kunst kreeg van mei tot oktober tussen de 75.000 en 100.000 bezoekers over de vloer; over dezelfde periode trok het Monethuis met zijn heerlijke tuinen ongeveer 400.000 kunstliefhebbers.

Het wetenschappelijke begeleidingsprogramma van het nieuwe Musée wordt uitgewerkt in samenwerking met het Parijse Musée d'Orsay, dat over een uitgebreide verzameling impressionisten beschikt, en met de Terra Foundation. Van alle hedendaagse kunststromingen blijkt het op de zintuiglijke waarneming gebaseerde impressionisme nog steeds het meest het grote publiek aan te spreken. (br.hln)




» Reageer (0)
10-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen verzwijgen meer voor vriendin dan partner


Vrouwen verzwijgen meer voor vriendin dan partner


http://img212.imageshack.us/img212/9176/vriendinzf2.jpg


Hoewel de Nederlandse vrouw haar vriendinnen heel belangrijk vindt, verzwijgt ze toch meer voor hen dan voor haar partner. Dat blijkt uit recent Nederlands onderzoek.

Vriendinnen zijn belangrijk
De Nederlandse vrouw hecht veel belang aan haar vriendinnen, tweederde van de vrouwen spendeert regelmatig tijd met hen. Dit doet ze voornamelijk om bij te praten, een kwart vindt echter plezier maken het belangrijkste. Vrouwen praten met 31 procent het vaakst over verdriet en problemen, plezierige en luchtige onderwerpen volgen met 26 procent. Bijna elke vrouw (91 procent) zegt dat ze een sterkere band krijgt met haar vriendinnen als ze haar problemen deelt, meldt De Telegraaf.

Geheimen
Toch hebben vrouwen meer geheimen voor hun vriendinnen dan voor hun partner. 54 procent van hen zegt niets voor haar partner te verzwijgen, terwijl 46 procent geen geheimen voor vriendinnen heeft. De vriendinnen weten het vaakst niets over het seksuele verleden van de Nederlandse vrouw, terwijl de meeste partners hier wel van op de hoogte zijn. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotterdamse zoo verwelkomt baby-olifantje Tonya

Rotterdamse zoo verwelkomt baby-olifantje Tonya







In de Rotterdamse dierentuin Blijdorp is vannacht een olifantje geboren. De 22-jarige moeder Douanita schonk om 1 uur 15 het leven aan een tweede dochter, die de naam Tonya heeft gekregen. Die naam verwijst naar Ton Dorresteijn, de directeur van Blijdorp die de dierentuin op 1 maart verlaat.

Snelle bevalling
De bevalling verliep zonder menselijke hulp en "uiterst snel", laat de dierentuin weten. De eerste wee begon om 00.55 uur en twintig minuten later lag het jong al op de grond. Daarna volgden, met hulp van moeder Douanita en tante Irma, snel de eerste stapjes. De vader van het jong is Alexander, die momenteel verblijft in de dierentuin in Amersfoort.

Herseninfarct na de dekking
Mama Douanita werd in 1988 als eenjarige olifant in bijzonder slechte conditie aangetroffen op een schip in de haven van Rotterdam. Het dier, dat onderweg was van Vietnam naar het toenmalige Tsjechoslowakije, werd door de douane in beslag genomen en ter verzorging ondergebracht in Blijdorp. Trong Nhi, de eerste dochter van Douanita, is een nakomeling van de beroemde olifantstier Ramon, die na de dekking een herseninfarct kreeg en dood neerviel.

In Blijdorp zijn in totaal al twaalf olifanten geboren. De eerste olifant die in een Nederlandse dierentuin ter wereld kwam, was Bernhardine. Zij zag het levenslicht in 1984 in Blijdorp. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Middeleeuws handboek voor liefdesbrieven


Middeleeuws handboek voor liefdesbrieven ontdekt




Wetenschappers hebben het vermoedelijk oudste handboek voor liefdesbrieven ontdekt in het Noord-Italiaanse Verona, de stad die door de liefdesgeschiedenis van Romeo en Julia wereldberoemd werd. Een groep studenten stootte in de 'Biblioteca Capitolare' toevallig op een twaalfde eeuwse Latijnse handleiding voor het schrijven van liefdesbrieven.

Perkament
"Het gaat om het oudste handboek om brieven te schrijven, met een heel hoofdstuk gewijd aan liefdesbrieven", zegt Francesco Stella, professor Middeleeuwse Literatuur en leider van het vorsersteam. De handleiding met de titel 'modi dictaminum' werd op perkament geschreven.

De auteur is een zekere Guido. De middeleeuwse liefdesexpert beveelt de genegen lezer zinnen aan als: "Mijn liefde voor jou is zo diep, dat ik ze met woorden niet uitdrukken kan, al kon elk membraan van mijn lichaam spreken".

Schoonheid
Voor de juiste groet aan zijn geliefde houdt hij aan: "Ik stuur je zoveel groeten als er vissen in de zee zwemmen". Bovendien raadt de auteur aan de schoonheid van de uitverkorene met waardevolle edelstenen te vergelijken. Enkele van de tips zijn volgens professor Stella ook aan vrouwen gericht, wat bewijst dat er reeds in de middeleeuwen ook een vrouwelijke lezerspubliek bestond dat het schrijven machtig was. (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!