Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




28-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8-jarige kinderen aan het werk in mijnen in Tanzania

8-jarige kinderen aan het werk in mijnen in Tanzania


http://static0.hln.be/static/photo/2013/17/14/7/20130828144244/media_xll_6085147.jpg


De wereldwijde honger naar goud en andere edele metalen is niet te stillen. De gedupeerden zijn vaak kinderen. Ze worden tot de zwaarste arbeid in onveilige mijnen gedwongen. Vooral in Tanzania is de situatie volgens mensenrechtenactivisten schrijnend.

Kinderen van nog maar net acht jaar worden in de Tanzaniaanse goudmijnen als arbeider misbruikt. Ze riskeren daarbij niet alleen zware gezondheidsproblemen, maar ook hun leven, waarschuwt een rapport van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW), dat vandaag in de hoofdstad Dar es Salaam werd voorgesteld.

Vaak worden de in de kleinschalige mijnbouw actieve kinderen in diepgelegen en onveilige putten tot werktijden van 24 uur gedwongen. Tot hun taken behoren naast het graven en boren ook het transport van zware zakken erts uit de onzekere gangen. Bovendien worden meisjes seksueel lastiggevallen en ertoe aangezet zich te prostitueren.

Voor het 96 bladzijden tellende rapport heeft HRW 200 arbeiders in elf mijnen geïnterviewd, onder wie 61 kinderen. Ze zijn in de regio's Geita, Shinyanga en Mbeya actief. "Tanzaniaanse jongens en meisjes worden met de hoop op een beter leven naar kleinschalige mijnen gelokt, maar komen dan terecht in een uitzichtloze kringloop van gevaar en vertwijfeling", zei HRW-experte Janine Morna. Dikwijls gaat het om weeskinderen, die het allernoodzakelijkste ontberen.

De kinderen riskeren niet enkel verwondingen door instortende schachten, maar ook langdurige gevolgen voor hun gezondheid, omdat ze voortdurend stof en giftig kwikzilver inademen en de zwaarste lasten moeten slepen. "Op papier heeft Tanzania strenge wetten, die kinderarbeid verbieden. Maar de regering heeft veel te weinig gedaan om die ook daadwerkelijk om te zetten", verklaarde Morna.

Human Rights Watch roept de bevoegde autoriteiten daarom op om de bedrijvigheden in de kleinschalige mijnbouw zonder ontginingsvergunning te beteugelen. De donorlanden moeten die inspanningen steunen. De kinderen moeten naar school gaan en een opleiding krijgen in plaats van gedwongen arbeid in de mijnbouw.

Het Oost-Afrikaanse Tanzania is de op drie na grootste goudproducent van Afrika. Vorig jaar werd alleen al in de kleinschalige mijnen van het land rond de 1,6 ton goud naar boven gehaald voor een waarde van 85 miljoen dollar (64 miljoen euro), zo blijkt uit een overheidsstatistiek. Het edele metaal wordt vooral naar de Verenigde Arabische Emiraten, Zwitserland, Zuid-Afrika, China en Groot-Brittannië geëxporteerd. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de andere wachtrij altijd sneller lijkt te gaan

Waarom de andere wachtrij altijd sneller lijkt te gaan


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/14/7/20130828103259/media_xll_6084382.jpg


Of je nu in de file staat of aanschuift aan de kassa van een supermarkt, heel vaak lijkt het alsof je de verkeerde wachtrij gekozen hebt. Het universum heeft geen persoonlijke vendetta tegen jou, want dit denkpatroon valt perfect te verklaren.

Soms kan het lijken alsof de hele wereld zich tegen jou heeft gekeerd. In de file beweegt jouw rijstrook trager, de lange rij aan de kassa is een slak tegenover die ernaast, die ene dag dat jij je paraplu vergeet, valt de regen met bakken uit de lucht en tijdens de lunch vallen wespen alleen jouw broodje aan.

Herkenbaar? Dan creëer je net als zovele anderen een krachtig psychologisch vooroordeel dat je doet vermoeden dat jij simpelweg meer pech hebt.

Wat je eigenlijk doet, is een foutief oordeel vormen op basis van oorzakelijkheid (ik vergeet mijn paraplu dus het regent) of associatie (wespen vinden mijn broodje lekkerder dan dat van anderen). Onze mogelijkheid om te denken over oorzaak en associatie speelde een sleutelrol in de evolutie.

Onze voorouders moesten weten welke bessen niet eetbaar waren en welk wolkenpatroon onweer voorspelde. Psychologen stellen dat het niet verrassend is dat we dit soort denkpatroon automatisch blijven volgen. Hiervoor hebben we namelijk sterke intuïties die broodnodig zijn om beslissingen te maken in een wereld met weinig tijd. Helaas komt deze kunst ook met een bijwerking: we maken voorspelbare fouten.

Eén van deze fouten wordt de 'illusionaire correlatie' genoemd, een fenomeen waarbij twee opvallende dingen geassocieerd worden terwijl ze in feite niets met elkaar te maken hebben. Een mooi voorbeeld hiervan is het verband tussen slecht rijgedrag en etnische minderheden. Omdat zowel het ras van de bestuurder als de slechte rijstijl opvallen, vormt onze intuïtieve, mentale machine een snelle, maar foutieve conclusie.

Hetzelfde mechanisme zorgt ervoor dat jij altijd de pineut lijkt in wachtrijen. De gedachte dat de andere rij sneller lijkt te gaan, is een eerste opvallende factor. Jijzelf bent in deze specifieke omgeving de tweede bepalende factor. Uiteraard spelen ook externe factoren een rol: de snelheid van de kassiers, gepruts met kleingeld, hoe vol de winkelkarren zijn, ... Los van deze elementen blijft het denkpatroon wel gelijkaardig. Wanneer jouw wachtrij vlot beweegt, ben je vooral gefocust op het eindpunt: de kassa. Blijf je echter stilstaan, dan verschuift de focus naar hoeveel pech je wel hebt omdat die anderen precies toch sneller zullen krijgen wat ze willen.

Conclusie: We hangen vast aan een denkpatroon dat ons eigenbelang in bepaalde situaties altijd zal overdrijven. Hierdoor focussen we bij allerlei gebeurtenissen (files, wachtrijen, wolkbreuken, ...) veel meer op onszelf dan we eigenlijk zouden moeten.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armbandje als statement tegen pesten ook in België

Armbandje als statement tegen pesten ook in België


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/8/11/20130828131614/media_xll_6084971.jpg


'You Are Good', een initiatief van twee Nederlandse vrouwen, lanceert in België een armbandje waarmee dragers een zichtbaar statement maken tegen pesten. De missie van Marije Kat en Lindy Robles bestaat erin "pesten uit de taboesfeer te halen en bespreekbaar te maken", luidt het woensdag in een communiqué. De armbandjes waren al te koop in Nederland, maar zijn vanaf nu ook verkrijgbaar in verschillende verkooppunten in België.

Door het armbandje met daarop de tekst "You Are Good" willen de twee vrouwen op een positieve manier aandacht creëren voor het probleem van pesten. Hun initiatief zag het levenslicht na de dood van de Nederlandse jongen Tim Ribberink, die vorig jaar uit het leven stapte na aanhoudende pesterijen. Door pesten uit de taboesfeer te halen, hopen ze dit soort gevallen in toekomst te voorkomen.

De 'You Are Good'-bandjes kosten twee euro en zijn verkrijgbaar bij Zeeman, Brantano, AVA Papierwaren en Casa, of via de website www.youaregood.org. Een deel van de opbrengst gaat naar School Zonder Pesten, een vzw die een preventief aanbod ontwikkelt dat bestaat uit interactieve schoolvoorstellingen en educatief materiaal waarmee kinderen op een speelse manier leren hoe zij over hun gevoel kunnen praten.

In Nederland zijn in de afgelopen maanden al 250.000 armbandjes verkocht. In België hebben al heel wat bekende Vlamingen, onder wie Francesca Vanthielen, Niels Destadsbader en Sean Dhont, hebben hun steun betuigd aan het project en een armbandje gekocht. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Massale dolfijnensterfte VS veroorzaakt door mazelen

Massale dolfijnensterfte VS veroorzaakt door mazelen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/5/5/20130828012728/media_xll_6084050.jpg


Het morbillivirus, dat bij mensen mazelen veroorzaakt, lijkt verantwoordelijk voor de massale dolfijnensterfte aan de Amerikaanse oostkust. Dat heeft de Amerikaanse overheidsdienst NOAA dinsdag bekendgemaakt.

Aan de kust tussen de staten New York en North Carolina spoelden sinds 1 juli 330 dode tuimelaars aan, negen keer zo veel als gebruikelijk. Ruim de helft van de dolfijnen werd aangetroffen in Virginia.

Onderzoek bevestigt het vermoeden dat het morbillivirus de veroorzaker is van de sterfte. In 1987 en 1988 werd de dood van 740 dolfijnen aan de oostkust toegeschreven aan hetzelfde virus.

Gebaseerd op de ervaringen van destijds is de verwachting dat de ziekte zich naar het zuiden uitbreidt en dat ze tot het voorjaar van 2014 veel dolfijnen zal treffen. De overblijvende tuimelaars zullen dan een weerstand tegen het virus hebben opgebouwd, dat in de loop van de jaren weer zal verdwijnen onder de dolfijnenpopulatie.

In het noordelijk deel van de oceaan voor de Amerikaanse oostkust bevinden zich naar schatting 7.000 tot 9.000 tuimelaars. In het zuidelijk deel gaat het om 9.900 tot 12.000 dieren.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Nieuw vanaf 1 september: hoger minimumpensioen

 Nieuw vanaf 1 september: hoger minimumpensioen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/7/3/20130827191317/media_xll_6083763.jpg


Vanaf 1 september gaan de minimumpensioenen voor zowel zelfstandigen als werknemers met 1,25 procent omhoog. De beslissing over de verhoging, die wordt betaald met middelen uit de welvaartsenveloppe, viel in april. Tegelijkertijd gaan ook de pensioenen van vijf jaar oud op 1 september van dit jaar én volgend jaar met 2 procent omhoog.

De toename van het minimumpensioen voor zelfstandigen betekent dat een gezinspensioen voor een volledige loopbaan op 1.403,73 euro per maand komt te liggen, ofwel een toename met 17,33 euro. Het minimumpensioen van een alleenstaande zelfstandige neemt toe met 13,10 euro tot 1.060,94 euro. Bij de werkenden stijgt het minimumpensioen na een volledige loopbaan naar 13.480,03 euro per jaar voor alleenstaanden en 16.844,72 per jaar voor gezinnen.

Nog op 1 september verhoogt het minimumbedrag van de inkomensgarantie voor ouderen (IGO) - een uitkering voor bejaarde personen die niet over voldoende middelen beschikken - met 2 procent. Daardoor zullen de bedragen neerkomen op 1.011,70 euro per maand voor alleenstaanden en 1.348,93 euro per maand voor samenwonenden. Er staat ook een stijging van 1,25 procent van het minimumrecht per loopbaanjaar (een correctiemechanisme in het stelsel van de werknemers) geprogrammeerd. Het bedrag neemt toe van 22.189,36 naar 22.466,73 euro per jaar.

Tot slot stijgen de uitkeringen voor personen met een handicap met 2 procent.  (br.hln)



» Reageer (0)
27-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo traag als een slak? Dieren blijken gevaar voor honden

Zo traag als een slak? Dieren blijken gevaar voor honden


http://static1.hln.be/static/photo/2013/9/15/10/20130827135328/media_xll_6083125.jpg


Slakken zijn sneller dan we aanvankelijk dachten. Wetenschappers bevestigden veelkleurige LED-lichtjes aan de dieren en merkten dat ze een volledige meter per uur kunnen afleggen. Dat betekent dat ze er één nacht over doen om een gemiddelde tuin te doorkruisen. En dat is geen goed nieuws.

De snelle slakken zouden volgens een Britse studie een parasiet verspreiden die dodelijk kan zijn voor honden. De slakken zijn talrijk door een aantal natte zomers en vorig jaar zou hun aantal in Groot-Brittannië met 50 procent toegenomen zijn. Tuiniers zien de dieren niet graag komen door de schade die ze aanrichten. En wanneer een hond per ongeluk een slak in de tuin zou inslikken, kan de parasiet in werking treden.

Onder impuls van Bayer Animal Health bestudeerden wetenschappers op welke schaal de slakken bedreigend zijn. Ze gingen eerst na hoe de dieren zich door de tuin bewegen. Daarvoor rustten ze 450 slakken gedurende 24 uur met LED-lichtjes uit. "Ze zijn zo traag dat mensen denken dat ze niet bewegen, maar dat doen ze wel degelijk", zegt Dr. Dave Hodgson. "Op één nacht tijd kunnen ze een aanzienlijke afstand afleggen."

De studie maakt duidelijk dat slakken een groeiend gevaar voor huisdieren betekenen. "Ze eten niet alleen je sla op, maar dragen ook parasieten die je honden kunnen doden", zegt Hodgson. Vooral in het zuiden van Engeland vormen slakken een groot probleem, maar ze verspreiden zich snel in de richting van Schotland.

De wetenschappers ontdekten voorts dat veel slakken het slijmspoor van hun collega's volgen. "We weten dat ze ongeveer 40 procent van hun energie gebruiken om slijm te produceren. Door een ander spoor te volgen, spelen ze een beetje vals. Ze doen eigenlijk aan slipstreaming."

Wat moeten eigenaars van honden dan doen tegen de slakken? Hodgson raadt aan om regelmatig een kijkje te nemen in de tuin en honden zo weinig mogelijk in de buurt van slakken te laten komen. "Ik ga geen apocalyps voor slakken verkondigen en iedereen vragen om ze uit de weg te ruimen. Bewustzijn is een beter idee: mensen moeten het leven in hun tuin begrijpen en beseffen dat geen enkel organisme helemaal onschuldig is."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden pitbulls gered van hondengevechten

Honderden pitbulls gered van hondengevechten


http://static0.hln.be/static/photo/2013/9/1/11/20130827085912/media_xll_6082346.jpg


In de VS zijn 367 pitbulls gered uit handen van een netwerk dat hondengevechten organiseerde. Veel honden bleken gewond, uitgehongerd of onder de littekens te zitten. De Amerikaanse politie hield 12 mensen aan. Op één plek troffen agenten 114 honden aan die in de hitte waren vastgeketend aan autobanden, zonder voedsel en water, in provisorische hokken.

"Het aantal in beslag genomen honden en de hoeveelheid geld die ermee gemoeid ging, laat zien hoe omvangrijk deze schimmige wereld van de hondengevechten is", aldus een medewerker van justitie. De politie deed 3 jaar onderzoek in meer dan 20 staten.

De politie nam meer dan een half miljoen dollar in beslag. Ook werden wapens en drugs gevonden. Bij hondengevechten zouden enorme bedragen zijn rondgegaan. Op één gevecht werd soms wel 200.000 dollar ingezet, volgens justitie.

De verdachten zijn afkomstig uit de staten Mississippi, Georgia, Alabama en Texas.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fred (96) schrijft dé lovesong voor zijn overleden vrouw

Fred (96) schrijft dé lovesong voor zijn overleden vrouw

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





In plaats van de voorgeschreven YouTube-videolink, stuurde de 96-jarige Fred Stobaugh een grote enveloppe in voor de liedjeswedstrijd van de Green Shoes Studios. Daarin zat de tekst van zijn liefdesliedje, een ode aan zijn onlangs overleden echtgenote Lorraine. De mensen van Green Shoes waren zo gepakt door 'Oh Sweet Lorraine', dat ze de lyrics gratis én professioneel op muziek lieten zetten. Hou die zakdoeken maar binnen handbereik.

orraine was 91 jaar toen ze in april jongstleden overleed. In 1938 had Fred Stoagh, uit Illinois, haar leren kennen. Twee jaar later zetten ze de grote stap: een huwelijk dat 73 jaar zou duren.

Fred goot de liefde voor zijn vrouw in een liedjestekst en stuurde die in voor een singer-songwriterwedstrijd van de Green Shoes Studios. Dat moest normaal via een YouTube-videolink, maar daar had de bejaarde auteur van 'Oh Sweet Lorraine' geen kaas van gegeten. Een doodgewone omslag met zijn liedjestekst zou volstaan. "Ik ben geen muzikant en zingen kan ik ook al niet. Ik zou de mensen alleen maar de stuipen op het lijf jagen", grapt de man. "Maar ik moest en zou de liedjestekst voor de liefde van mijn  leven wereldkundig maken".

Bij Green Shoes Studios waren ze zodanig aangegrepen door de tekst en het verhaal dat er achter schuilgaat, dat ze besloten de lyrics door profs op muziek te laten zetten. Geheel gratis, nog wel. Het resultaat ontroerde de oude man zichtbaar. En we nemen aan dat ook u niet onverschillig zal blijven bij het horen van het liedje. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chronische diëter? Zo eet je als een normale mens

Chronische diëter? Zo eet je als een normale mens


http://static2.hln.be/static/photo/2013/14/9/11/20130827105137/media_xll_6082541.jpg


Wie zich aangesproken voelt, heeft wellicht een buikgevoel over wat bedoeld wordt met 'normale mens'. Iemand die vrij kan omgaan met voeding en zich niet gedwongen voelt om elke calorie te tellen of om schuldgevoelens te koesteren voor dat stukje chocolade en iemand die geen hele dag bewust bezig is met de maaltijd die nog komen moet. Om te ontspannen aan de dieetgekte kan je al eens beginnen met deze vijf strategieën te koesteren.

1. 'Normale eters' hebben een leven tussen maaltijd door. Ze fantaseren geen hele dag over eten, diëten en gewichtsverlies, maar denken aan het ideale geschenkje voor de verjaardag van hun partner of aan een leuke activiteit voor dat dagje samen met vriend(inn)en.

2. Dieetvrije mensen plannen hun maaltijden ook niet gedetailleerd op voorhand. Ze geven hun hongergevoel de kans en eten wanneer het nodig is. Ze verspillen geen kostbare tijd aan het uitstippelen van maandschema's met zoveel gram proteïnes, weinig tot geen koolhydraten, vaste tussendoortjes, shakes, ...

3. Wie gevrijwaard blijft van de dieetgekte zal zichzelf niet willen straffen wanneer hij of zij iets eet dat niet onder de noemer 'gezond' valt. Ze vrezen niet dat de hele wereld hen gaat veroordelen omdat ze een donut eten in het openbaar en hoeven ook niet in het geheim koekjes te eten in het midden van de nacht. Hoewel ze doorgaans gezonde voedingskeuzes maken omdat ze luisteren naar wat hun lichaam nodig heeft, gaan ze achteraf niet in tranen uitbarsten omdat ze genoten hebben van een dessert of een portie frieten.

4. 'Normale eters' eten wanneer ze honger hebben, stoppen wanneer ze voldaan zijn en kiezen voor dingen waar ze op dat moment zin in hebben. Klinkt logisch? Niet voor chronische diëters. Zij zullen stellen dat ze een ton zouden verdikken wanneer ze deze dieetloze aanpak zouden toepassen. Toch is niets minder waar, aangezien je altijd kan terugvallen op de biologische wijsheid van je eigen lichaam. Je hongergevoel is er net om aan te geven wanneer je voedsel nodig hebt, hetzelfde geldt voor dat voldaan gevoel.

5. Wie niet gevangen zit in een dieetcyclus, zal ook niet grijpen naar comfortvoedsel op moeilijke momenten of mindere dagen, maar zal kiezen voor niet-eetbare strategieën om zich beter te voelen. Het is nu eenmaal bewezen dat jezelf permanent vanalles ontzeggen vreetbuien alleen maar stimuleert. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wendy Van Wanten uit de kleren voor theaterstuk en kalender

Wendy Van Wanten uit de kleren voor theaterstuk en kalender

http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/15/1/20130827063422/media_xll_6082156.jpg
Wendy met haar Franske


Wendy Van Wanten (53) gaat acteren in het theaterstuk 'Calendar Girls', bekend van de gelijknamige film uit 2003. Samen met onder meer Janine Bischops, Karin Jacobs en Ann De Winne brengt ze vanaf mei 2014 in het Fakkeltheater het verhaal van een groep dames op middelbare leeftijd die een naaktkalender uitgeven voor het goede doel. De actrices zullen de kalender ook echt op de markt brengen en de opbrengst ervan wegschenken.

"Ik ben een rijpere dame, hou van prikkelende zaken en ik ben gevoelig voor de diepere betekenis van het verhaal. Bovendien zit er heel veel humor in. Het is me dus op het lijf geschreven", verklaart Van Wanten. "De repetities zijn pas voor later, maar de hilarische fotoshoot was alvast veelbelovend. We hebben ontzettend veel plezier gehad".

Wendy vertolkt Celia, de rol die in de Londense theaterproductie vertolkt werd door Jerry Hall, de ex van Mick Jagger. (br.hln)



» Reageer (0)
26-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paolo Conte - Max

Paolo Conte - Max

Klik op de foto om hem te beluisteren






Paolo Conte (Asti, 6 januari 1937) is een Italiaanse zanger, componist en tekstschrijver van liedjes voor andere zangers en later voor zichzelf. Zijn korrelige, holle stem voegt een speciale charme toe aan zijn treurige, soms melancholische teksten. Hij heeft in 1998 een verzamelalbum uitgebracht onder de naam The best of Paolo Conte. Hij componeerde filmmuziek en een musical, Razmataz. Als beeldend kunstenaar had hij tentoonstellingen in Londen van zijn grafiek en schilderijen. Paolo Conte studeerde rechten en was advocaat.

Hij was de zoon van een notaris en een telg uit een familie van landeigenaars. Voor zijn vierde kreeg hij al pianoles, samen met zijn broer Giorgio, die ook zanger en liedjesschrijver zou worden. Hij leerde daarnaast de vibrafoon en de kazoo bespelen. Van jongs af aan was Paolo Conte al geïnteresseerd in de diverse stromingen binnen de jazzmuziek. In zijn studententijd speelde hij als vibrafonist in het jazzorkest Taxi For Five. Met zijn Paul Conte Quartet maakt hij zonder succes zijn eerste grammofoonplaat in 1962, een ep voor RCA Italiana. Andere jazzplaten volgden. In de jaren zestig zong hij aanvankelijk niet zelf maar was hij (deels samen met zijn broer) liedjesschrijver voor Bruno Lauzi en Adriano Celentano, en verder vertolkten ook Patty Pravo, Johnny Halliday en Shirley Bassey zijn nummers.

Pas in de jaren 70 kwam Paolo Conte ertoe om zelf te zingen en te spelen. Zelf vond hij zijn zang op proefopnames verre van geweldig, maar producer Lilly Greco hoorde echter wel het degelijk talent van de praktiserend advocaat en hielp hem op weg. Het eerste studioalbum verscheen in 1974 heette eenvoudigweg Paolo Conte. In 1979 werd Un Gelato al Limon(Citroenijs) een grote hit maar de wereldwijde doorbraak kwam met Max (1987) waarin hij een pas overleden vriend bezingt.

De teksten vol associaties en impressionisme gezongen met een monotone (brommende en mompelende) stem, soms sober dan weer uitbundig begeleid door zijn muzikanten spreken vele mensen aan. Er volgt een lange reeks van studio- en livealbums. In 2005 komt de dvd 'Arena di Verona' uit, opgenomen in dezelfde stad waarin Paolo Conte op 18 december 1976 voor zo'n tweehonderd geïnteresseerden zijn eerste concert geeft.

In 2008 verscheen een nieuw album, Psiche, wat aanleiding was voor een kleine tournee begin 2009 waarbij hij ook Nederland en België aandeed.

Conte's nummer "Colleghi Trascurati" (Verwaarloosde Collega's) werd gebruikt als indicatief bij het VRT-programma "Confidenties in Toscane". Conte's nummer "Via con me" (Ga met mij mee) werd gebruikt in een reclame voor een bekend biermerk uit het zuiden des lands. In de reclame laat een man twee slakken een snelheidswedstrijd houden, terwijl hij het betreffende bier drinkt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftien procent Vlamingen ontevreden over hygiëne partner

Vijftien procent Vlamingen ontevreden over hygiëne partner


http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/16/8/20130826133205/media_xll_6080678.jpg


Meer dan één op de vier Vlamingen stoort zich vaak aan de lichaamsgeur van anderen. Ook vindt 15 procent dat de persoonlijke hygiëne van de partner beter kan. Nochtans oordeelt 94 procent van de Vlamingen dat het goed is gesteld met zijn hygiëne, wisselt 83 procent elke dag van onderbroek en poetst 40,5 procent de tanden een keer per dag. Dat blijkt uit een onderzoek bij meer dan drieduizend Vlamingen door de Christelijke Mutualiteit (CM) voor het septembernummer van het CM-tijdschrift 'çava?'.

Gemiddeld spenderen we 28 minuten per dag in de badkamer. Dagelijks brengt bovendien 55 procent van de vrouwen meer dan dertig minuten in de badkamer door, tegen 30 procent van de mannen. Ook neemt 38 procent van de Vlamingen minstens elke dag een douche of een bad.

Meer dan de helft van de respondenten beschouwt baden of douchen niet alleen als iets functioneel, aldus çava-woordvoerster Marjolein Cuvelier. "Vaak is het een moment om tot rust te komen en te ontspannen." Na het vrijen is 31 procent eerder geneigd zich te douchen, 19 procent doet dit na elke vrijpartij.

Voorts wast 54 procent de handen na elk toiletbezoek, terwijl 35 procent dit "meestal" doet. Ook gaat één op de drie Vlamingen (35 procent) nooit op de bril van een openbaar toilet zitten. Negentien procent legt eerst een laagje toiletpapier. Acht procent vermijdt zelfs openbare toiletten en wacht tot thuis.

Het onderzoek wijst verder nog uit dat 87 procent van de vrouwen en drie procent van de mannen de benen scheert. Voor de oksels is dat 23 procent van de mannen, tegenover 91 procent van de vrouwen. Vijftien procent van de mannen werkt dan weer de wenkbrauwen bij, tegen 43 procent van de vrouwen.

De foutenmarge van het onderzoek bedraagt 1,65 procent, bij een betrouwbaarheidsinterval van 95 procent. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keniaanse kan niet kiezen en huwt dan maar twee mannen

Keniaanse kan niet kiezen en huwt dan maar twee mannen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/7/9/20130826185656/media_xll_6081519.jpg


Twee Keniaanse mannen zijn gelijktijdig met dezelfde vrouw getrouwd, omdat zij niet tussen hen kon kiezen. De vrouw had al 4 jaar een affaire met de mannen, die nu hebben verklaard dat ze om beurten bij haar zullen wonen en zullen zorgen voor de kinderen, mocht ze die krijgen.

Volgens advocaten zullen de huwelijken worden erkend, omdat polyandrie (de vrouwelijke variant van polygamie) legaal is in Kenia.  De twee mannen ontdekten pas onlangs dat ze de vrouw deelden en raakten in gevecht. Een politieagent haalde hen over dan maar allebei met haar te trouwen.

"We komen overeen dat vanaf vandaag we niet zullen dreigen of jaloerse gevoelens zullen hebben over onze vrouw, die zegt dat ze van geen van ons afscheid wil nemen", citeert de Keniaanse krant Daily Nation uit het huwelijksakkoord.

Polygamie komt geregeld voor in Kenia, maar polyandrie is ook daar zeer uitzonderlijk. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische huizen zijn verouderd

Belgische huizen zijn verouderd


http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/15/5/20130826073855/media_xll_6079385.jpg


Meer dan de helft (53 procent) van de woonhuizen in België is ouder dan 52 jaar, en meer dan de helft van de appartementsgebouwen (52 procent) is ouder dan 43 jaar. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Financiën, zo schrijft Le Soir.

Uit de cijfers blijkt dat meer dan één inwoner op vijf (21,1 procent) in een woonst leeft die kampt met een lekkend dak, of met vochtige muren, vloeren of funderingen. Volgens cijfers van Eurostat doen slechts zes Europese lidstaten het slechter.

Dat onze huizen verouderd zijn, blijkt ook uit het feit dat 0,9 procent van de bevolking niet beschikt over een bad of douche. Geen enkele van de buurlanden doet het slechter. Bovendien vinden 860.000 inwoners hun huis te somber. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staan Prins Andrew en Fergie op punt te hertrouwen ?

Staan Prins Andrew en Fergie op punt te hertrouwen ?


http://static3.hln.be/static/photo/2013/4/3/5/20130826113822/media_xll_6079985.jpg
Prins Andrew en Sarah Feruguson bij het afstuderen van hun dochter Prinses Beatrice


Is er een 'Andy and Fergie Part II' op komst? In het Verenigd Koninkrijk gaan alvast hardnekkige geruchten over een verzoening tussen Prins Andrew en zijn nu nog ex-vrouw Sarah Ferguson. Het stel is volgens vrienden zo hecht dat een nieuw huwelijk niet wordt uitgesloten, zo melden verschillende Britse media vandaag.

Andrew en Sarah zijn volgens vrienden zo close dat een huwelijk niet lang meer op zich zal laten wachten. De hertog en hertogin van York gingen 17 jaar geleden (in 1996) uit elkaar, maar ze bleven altijd vriendschappelijk contact houden.

"Let op mijn woorden, ze gaan hertrouwen. Het is een kwestie van tijd", verzekert een van de vrienden in The Telegraph. "Het zou me niets verbazen. Ze zijn samen een ontzettend leuk stel en, nog belangrijker, geweldige ouders", gaat een ander verder.

Vier jaar geleden liet prins Andrew al doorschemeren dat hij niet uitsloot weer met zijn ex in het huwelijksbootje te stappen. "Moeten we getrouwd zijn? Laat ik het op een andere manier zeggen, ik kan niet bevestigen of ontkennen dat het gebeurt", liet hij weten. "We hebben twee prachtige kinderen. En we zorgen nog steeds voor ze."

'Fergie' kwam in 1992 in opspraak nadat een Britse tabloid foto's had gepubliceerd waarop ze door financieel adviseur John Bryan (inderdaad, 'den John') aan haar tenen werd gezogen. Ironisch genoeg is het huwelijk van deze laatste met onze Vlaamse diva Astrid Bryan intussen op de klippen gelopen.  (br.hln - foto afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moordenaar Aurore Ruyffelaere pleegt zelfmoord

Moordenaar Aurore Ruyffelaere pleegt zelfmoord


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/8/3/20130826144631/media_xll_6081078.jpg


De 29-jarige man die onlangs de moord op Aurore Ruyffelaere bekende, heeft vannacht zelfmoord gepleegd in zijn cel in Gent. Dat meldt VRT-radio. Hij heeft zich opgehangen, zegt Laurent Sempot, woordvoerder van het gevangeniswezen.

"Hij is absoluut doordrongen van spijt", zei zijn advocate Katrien Van der Straeten toen hij begin augustus de moord bekend had. "Hij heeft zijn verantwoordelijkheden genomen. Het was niet evident voor iemand die heel zijn leven een correct mens was om zoiets gruwelijk onder woorden te brengen. Hij heeft wel twintig of dertig keer gezegd hoe erg hij het vindt voor de ouders en de omgeving van Aurore." De man had voordien, kort nadat hij was opgepakt, al eens geprobeerd om zelfmoord te plegen. Hij werd om zeven minuten gecontroleerd, maar zat niet in een isolatiecel. De man heeft zich verhangen met kleding of een laken.

Volgens advocate Christine Mussche reageren de ouders van Aurore opgelucht op de zelfmoord van de moordenaar van hun dochter. Volgens Mussche zijn de ouders in de eerste plaats opgelucht, omdat ze nu zeker zijn dat de man nooit nog dergelijke feiten kan plegen. Daarnaast kunnen ze nu sneller met de verwerking beginnen, omdat ze niet moeten wachten op een rechtszaak.

Aurore Ruyffelaere verdween spoorloos na een avondje stappen op de Gentse Feesten. Haar lichaam werd eind juli aangetroffen in de koffer van de wagen van de verdachte. De 29-jarige man van Russische afkomst werd aangehouden, maar bleef lang ontkennen dat hij de vrouw om het leven bracht.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegmaatschappij Scoot komt met kindvrije zones

Vliegmaatschappij Scoot komt met kindvrije zones


http://static1.hln.be/static/photo/2013/9/6/5/20130826072309/media_xll_6079325.jpg


Huilende kinderen in een vliegtuig, voor menig zakenreiziger is het een grote gruwel. De Singaporese vliegmaatschappij Scoot Airlines gaat daarom 'kindvrije zones' aanbieden in zijn vliegtuigen.

Voor een extra bedrag krijgt de passagier de garantie dat er in de omgeving geen kinderen zitten, meldt de Amerikaanse zakenkrant the Wall Street Journal.

Eerder dit jaar kwam Air Asia X met een soortgelijk initiatief. Op bepaalde bestemmingen zijn gedeelten van het vliegtuig gegarandeerd kindvrij. Vooral zakenmensen geven aan van deze optie gebruik te willen maken. Zij kunnen dan ongestoord werken.

Eerder deze week werd bekend dat steeds meer koppels bewust kiezen voor reizen waarbij geen kinderen aanwezig zijn. Deze 'adults only-reizen' zijn populair bij jonge (zonder kinderen) en bij oudere koppels, waar de kinderen al de deur uit zijn. De reizen garanderen dat er geen gezinnen in het hotel zitten waar de mensen logeren.  (br.hln)



» Reageer (0)
25-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT zoekt kandidaten voor nieuwe Eurosong

VRT zoekt kandidaten voor nieuwe Eurosong


http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/8/6/20130825132557/media_xll_6077916.jpg
Emmelie de Forest won dit jaar voor Denemarken met 'Only Teardrops'


De zoektocht naar een geschikt lied om België te vertegenwoordigen is officieel gestart.

Over het format van de vernieuwde 'Eurosong' houdt men nog stevig de lippen op elkaar, maar de VRT heeft wel al het startschot gegeven voor de jacht naar een lied en vertegenwoordiger voor ons land. En die hoeven niet per se samen te gaan.

Cover lied uit Eurovisie-geschiedenis
Enerzijds mogen kandidaat-zangers/zangeressen een filmpje insturen waarin ze een lied uit de Eurovisie-geschiedenis op hun eigen wijze coveren. Er wordt dus geen eigen compositie gevraagd. Kandidaten mogen individueel of in groep van maximum 6 personen deelnemen.

Anderzijds doet de VRT ook een oproep aan tekstschrijvers en componisten om een geschikt nummer in te dienen. De compositie mag nooit eerder zijn uitgebracht.

Deze dubbele manier van kandidaatstelling doet vermoeden dat de VRT een wedstrijd plant met nieuw talent, dat doorheen het parcours gecoacht zal worden door een ervaren artiest. Bart Peeters liet eerder in een interview al vallen dat hij niet meer als presentator wenst betrokken te worden, maar wel als coach.

Inschrijven kan tot 7 oktober 2013.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topzomer aan de kust en toch klachten van handelaars

Topzomer aan de kust en toch klachten van handelaars


http://static3.hln.be/static/photo/2013/4/6/11/20130825074047/media_xll_6077591.jpg


Ondanks het schitterend weer en de massa's toeristen deze zomer, regent het klachten van kusthandelaars. Want al die toeristen
geven aan de kust beduidend minder uit, zo blijkt uit een enquête van ondernemersorganisatie Unizo. Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag.

De mooie zomer na het tegenvallende voorjaar deed bij de kusthandelaars het beste verhopen voor een indrukwekkend inhaalmanoeuvre. Dat kwam er wel wat de aantallen toeristen betreft. Maar wat die uitgeven op en rond de dijk, blijkt heel wat minder te zijn.

Zo klagen restauranthouders dat veel toeristen eerder een broodje gaan kopen dan dat ze op restaurant tafelen. Anderen merken dan weer dat ouders één ijsje kopen dat de kinderen dan moeten delen. Ook zijn de verblijven aan de kust korter geworden. In plaats van de twee weken of zelfs de volledige maand van vroeger is een verblijf aan zee van drie à vier dagen nu schering en inslag. Unizo wijst op de invloed van de crisis. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzameldrift



De afbeelding “http://img238.imageshack.us/img238/1350/simonek6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Verzameldrift



Verzamelen doen we allemaal of hebben we op zijn minst wel eens gedaan. Misschien verzamel je nu muziek, maar hield je je vroeger bezig met mooi gekleurde vogelveertjes, kastanjes, plaatjes van sporthelden of wat dan ook. Verzamelen zit in onze genen.
De oude Egyptenaren legden al verzamelingen aan, en wie weet daarvoor ook al wel. Sinds mensenheugenis zijn we er mee bezig en nog steeds is het verzamelen van spulletjes, snuisterijen of hebbedingetjes een bezigheid waar we ons allemaal wel eens schuldig aan maken.

Wij houden ervan ons te omringen met spullen waar wij een zekere waarde aan toekennen. Voor de één is dat topkunst en voor de ander zijn het dingen die herinneren aan voorbije tijden of het voorgeslacht. Voor de één gaat het om puur genieten, voor de ander is het een hobby. En bij sommigen zit het verzamelen zo in de genen dat het een passie is.

Het resultaat van die eeuwenlange verzamelwoede mag er wezen. In het onderdeel instellingen van de Cultuurwijs vind je alleen al 750 musea die hun verzamelingen laten zien: kachels, schelpen, parfumflesjes, speldjes, fietsen, politiepetten, strijkijzers, tassen, pianola's, tatoeages, scheepjes in flessen, jukeboxen, knipkunst, telefoons. Maar niet alleen objecten worden verzameld, ook dieren, planten en zelfs (delen van) mensen zijn prooi van de verzamelaar.

Toch denk je bij het woord verzamelen misschien vooral aan kunst. Al eeuwen lang wordt kunst verzameld. Vroeger -lang voordat musea bestonden- gebeurde dat voornamelijk door welgestelden, vorsten en de kerk.  Ze beperkten zich vaak niet alleen tot het verzamelen zelf, maar gaven opdrachten voor het maken van kunst. In een enkel geval waren ze zelfs sponsor van een kunstenaar. Door de verzamelwoede ontstond een nieuw beroep, de kunsthandelaar. De verzamelingen die in vroeger eeuwen werden aangelegd, vormen soms de basis voor collecties die nu in musea of bibliotheken zijn terug te vinden. Maar de verzamelwoede is niet alleen voorbehouden aan individuen. Instellingen, overheid en bedrijven dragen ook hun steentje bij. Musea, bibliotheken en archieven hebben verzamelen tot een hoger doel gemaakt.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!