Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




21-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek: Nieuw-Zeelandse kat gered met hondenbloed

Nieuw-Zeelandse kat gered met hondenbloed


http://static1.hln.be/static/photo/2013/3/11/9/20130821072917/media_xll_6069249.jpg


In Nieuw-Zeeland hebben kat en hond even hun animositeit opzijgeschoven. Een kat werd er gered dankzij een transfusie met hondenbloed. Het gaat om een zeldzaam geval van bloedtransfusie tussen diersoorten, zo rapporteren de Nieuw-Zeelandse media vandaag.

De rosse kat Rory werd vrijdagnacht bij veearts Kate Heller in Tauranga, op het Noordereiland, binnengebracht met interne bloedingen. Het beestje had een vergiftigde rat of lokaas voor ratten gegeten.

Omdat het bloedlaboratorium 's nachts gesloten is, kon het bloedtype van Rory niet bepaald worden. Volgens de veearts zou het verkeerde kattenbloed fataal geweest zijn voor het beestje. Het alternatief was dus een transfusie met hondenbloed. Het immuunsysteem van de kat zou dit bloed minder snel verwerpen. Zo kon de kat in leven gehouden worden, totdat de juiste kattendonor gevonden werd.

"Als we het niet gedaan hadden, zou de kat gestorven zijn. We hadden niets te verliezen, dus hebben we het gedaan", aldus de veearts. De kat was een uur na de bloedtransfusie er al veel beter aan toe. De eigenaar van de kat kende de eigenaar van de hond.

De nobele hond die ter hulp kwam, was overigens een labrador van een kennis van de eigenaar van de kat. "Rory is opnieuw in normale doen en we hebben geen kat die blaft of naar de krant grijpt", besluit veearts Heller. (br.hln)




» Reageer (0)
20-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Hollies - Long Cool Woman in a Black Dress

The Hollies - Long Cool Woman in a Black Dress

Klik op de foto om ze te beluisteren





The Hollies is een Britse band uit de jaren zestig. Ze behoorden tot de succesvolste bands uit de "Britse invasie"-periode. De band wordt vaak geassocieerd met Manchester, omdat enkele leden van de band uit (de omgeving van) deze stad komen. De band zou vernoemd zijn naar Buddy Holly. Bassist Eric Haydock en zanger Allan Clarke hebben echter in interviews met BBC-radio aangegeven dat zij hun band hadden vernoemd naar de hulst (Engels: holly). De hulst werd gebruikt als kerstversiering in de kleedkamer van de club The Oasis, waar de band in december 1962 hun eerste optreden gaf. The Hollies werd ter plaatse bedacht om te kunnen worden aangekondigd. Het feit dat de groep in de jaren 80 om contractuele verplichtingen een lp uitbracht met louter Buddy Holly-covers versterkt het idee dat er een relatie zou zijn tussen Buddy en The Hollies.

The Hollies is te herkennen aan de meerstemmige, harmonieuze zang. De groep was hierin duidelijk geïnspireerd door The Everly Brothers. Veel liedjes uit de begintijd zijn covers van rock-'n-rollhits, maar in de loop der jaren schreven ze vaker hun eigen teksten of werden tekstschrijvers van buitenaf (vooral Graham Gouldman, bekend van 10CC) aangetrokken.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onervaren fietsers: opgepast voor gebruik elektrische fiets

Onervaren fietsers: opgepast voor gebruik elektrische fiets


http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/16/12/20130820180752/media_xll_6068727.jpg


"Mensen met wat minder conditie en kracht die weinig of niet fietsen en dikwijls al een dagje ouder zijn, halen het meeste profijt uit de extra power van de elektrische fiets, maar lopen hierbij tegelijk het grootste risico op een ongeval." Dat laat Bas de Geus, onderzoeker op de dienst Menselijke Fysiologie van de VUB, optekenen in het gezondheidsmagazine Bodytalk dat morgen verschijnt.

Volgens de Geus zijn deze onervaren fietsers doorgaans niet de meest behendige terwijl elektrische fietsen zwaarder en logger zijn dan andere. "Bovendien gaat een topsnelheid van 25 km per uur hard, zeker voor wie deze snelheid niet gewend is." Hij vermoedt bovendien dat mensen vaak onbewust sneller fietsen dan ze in feite willen en raadt daarom aan de elektromotor van de fiets bij aankoop op een bepaalde topsnelheid te laten afstellen.

Er zijn echter geen bewijzen beschikbaar dat de elektrische fietsen meer en bij zwaardere ongevallen betrokken zouden zijn dan andere fietsen. Volgens het onderzoekscentrum Veiligheid Nederland zijn er weinig verschillen. Wel zouden als gevolg van het feit dat de elektrische fiets zwaarder weegt er zich bij deze fietsen meer ongevallen voordoen bij het op- en afstappen.

De Nederlandse Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) wijst in Bodytalk op de risico's van het snelheidsverschil tussen elektrische en gewone fietsen bij inhaalbewegingen. Ook is de kans op een dodelijke afloop van een fietsongeval groter bij ouderen. Bij 75-plussers zou het risico zelfs 25 keer groter zijn voor 30'ers en 40'ers. Bejaarden hebben brozere botten en minder elastisch weefsel om de impact van een val op te vangen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nepalees (106) maakt vlucht van zijn leven

Nepalees (106) maakt vlucht van zijn leven


http://static0.hln.be/static/photo/2013/9/0/14/20130820172631/media_xll_6068609.jpg


De oude Nepalees Bote Rai heeft eindelijk zijn droom om te vliegen werkelijkheid zien worden. De wens van de 106-jarige man werd vandaag vervuld door luchtvaartmaatschappij Yeti Airlines.

De maatschappij bood de bejaarde een ticket aan, nadat een plaatselijke krant over zijn droom had bericht.

De Nepalees zei na zijn eerste reis door de lucht dat hij er van had genoten. Ook het snoep vond hij lekker. "Nu heb ik er genoeg van gehad, ik wil naar huis", voegde hij eraan toe. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke tête-à-tête in 's werelds kleinste restaurant

Unieke tête-à-tête in 's werelds kleinste restaurant


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/2/7/20130820140719/media_xll_6068152.jpg


Wie op zoek is naar een unieke, uiterst intieme locatie voor een gezellige tête-à-tête moet in het Italiaanse Vacone zijn. 'Solo Per Due' heeft niet meer dan een tafeltje, twee stoelen en twee rode lederen zeteltjes staan. Het kleinste restaurantje op de aardbol lokt romantische zielen van over de hele wereld.

'Solo Per Due' betekent letterlijk 'alleen voor twee'. Het piepkleine restaurant biedt plaats aan slechts twee mensen. Het concept is dat je kan genieten van de ultieme intimiteit, terwijl zowel personeel als chef exclusief voor jou aan het werk zijn.

Ook de locatie draagt bij aan de romantische sfeer. Het gebouw stamt uit de 19de eeuw en ligt vlakbij ruïnes van een antieke villa waar de dichter Horatio ooit leefde. Het interieur is tradtioneel met een gezellige haard, kandelaars en kroonluchters. Op het menu staan verse, lokale producten, waaronder huisgemaakte olijfolie, schapenkaas en pasta. Ook fans van zoet kunnen er terecht voor lokale gebakjes van hoge kwaliteit. Menu's worden bovendien gepersonaliseerd al naargelang de gelegenheid en koppels kunnen zich verlekkeren op een hartvormige taart, gedecoreerd met de eigen namen. De bloemen worden voorzien van een persoonlijke boodschap en ook de muziek is à la carte.

http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/16/8/20130820140742/media_l_6068183.jpg

Voor die unieke ervaring moet je uiteraard wel wat geld neertellen. De prijs draait rond de 185 euro per persoon, zonder wijn en champagne. Op het einde van het etentje krijg je tot slot de kans om je ervaringen neer te pennen in het Sole Per Due herinneringenboek.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auto klem op openstaande Scheepsdalebrug in Brugge

Auto klem op openstaande Scheepsdalebrug in Brugge


http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/3/1/20130820124154/media_xll_6067966.jpg


Twee Franse toeristen hebben op de Scheepsdalebrug in Brugge een hachelijk avontuur beleefd. Ze reden met hun wagen op de brug toen de slagbomen sloten en de brug open ging. Beide inzittenden bleven ongedeerd.

Rond 10.40 uur gingen de slagbomen van de Scheepsdalebrug onverwacht dicht. Op dat moment stonden er nog drie voertuigen op de brug. Een alerte passagier van de eerste wagen stapte uit, en duwde zelf de slagboom omhoog. Zo konden de eerste twee wagens alsnog doorrijden. De inzittenden van de derde wagen, een Frans koppel, hadden minder geluk. Ze stonden nog steeds op de brug toen deze omhoog ging. De voorwielen van de wagen hingen zelfs over de rand van de brug. Beide inzittenden kwamen ongedeerd uit hun hachelijke positie. Ook aan hun wagen en aan de brug is er geen schade.

Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe dit incident is kunnen gebeuren. Volgens getuigen stonden de verkeerslichten gewoon op groen toen de wagens de Scheepsdalebrug opreden. De politie zal met alle betrokken partijen samenzitten om het voorval te bespreken. In het najaar van 2011 deed zich op dezelfde brug al een gelijkaardig incident voor. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op vier Pukkelpoppers laat tent achter

Eén op vier Pukkelpoppers laat tent achter


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/13/14/20130820160014/media_xll_6068384.jpg


Ondanks de oproep van de organisatie om dat niet te doen, liet een kwart van de Pukkelpopbezoekers zijn tent achter op de camping. Het is een trend die we al jaren zien. Op tien van de grootste Europese festival bleven dit jaar 100.000 tenten staan. Die zijn goed voor 400 ton afval, bijna evenveel als in 10 dagen Gentse Feesten, meldt De Morgen.

Na afloop van het festival lag de camping van Pukkelpop erbij als één grote vuilnisbelt. Naast de gebruikelijke rotzooi maakten ook veel achtergelaten tenten deel uit van het strijdtoneel.

Opmerkelijk, aangezien Pukkelpop dit jaar uitpakte met een hele resem gloednieuwe eco-initiatieven. Behalve recyclageacties waarmee je combitickets of een backstagerondleiding kon winnen, was er ook de samenwerking met de internationale 'Love Your Tent'-campagne, die zich inzet voor ecologisch verantwoorde festivals. Ook Rock Werchter verbond zich dit jaar aan de campagne.

De 100.000 niet-recycleerbare tenten die dit jaar al werden achtergelaten op Europa's grootste festivals zijn samen goed voor 400 ton afval, blijkt uit de cijfers van 'Love Your Tent'. Ter vergelijking: dit jaar werd tijdens tien dagen Gentse Feesten 456 ton afval opgehaald.

Op het Roskilde Festival, in Denemarken, worden de achtergelaten tenten en slaapzakken sinds enkele jaren door de festivalorganisator opgeruimd, nagekeken, de slaapzakken gewassen om daarna uit te delen onder de daklozen en noodlijdenden in het land.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kotstudent kost 12.450 euro

Kotstudent kost 12.450 euro


http://static0.hln.be/static/photo/2013/9/3/0/20130820113631/media_xll_6067830.jpg


Ouders met een kind op kot betalen jaarlijks 12.450 euro. Studenten die pendelen, kosten hun ouders gemiddeld 8.128 euro per jaar, berekende het centrum voor budgetadvies- en onderzoek (Cebud).

Het Cebud berekent jaarlijks hoe hoog de kostprijs van een kotstudent werkelijk ligt. Daarvoor nemen ze zowel de directe, als de indirecte kosten en de leefkost van de student in rekening. "De ouders van een kind dat geen beursstudent is en op kot zit, moeten toch 12.450 euro opzij zetten om al de kosten te kunnen betalen", zegt Esther Geboers van Cebud.

De leefkost weegt het zwaarst door in de eindafrekening. "Voor de kleding, verzorging, voedsel en ontspanning van de student betaal je dit jaar gemiddeld 6.963 euro." Opvallend is dat ook de kostprijs van de woonst thuis mee wordt opgenomen in de berekening want "ouders moeten thuis ook nog een kamer voorzien voor hun kind", luidt het.

De kosten van het pendelen en de huur plus al de benodigdheden voor het kot, vormen de indirecte kosten. Die lopen op tot 4.185 euro. "Eigenlijk ligt de directe studiekost (o.a. cursussen, inschrijvingsgeld, laptop) het laagste. Die bedraagt 1.303 euro", zegt Geboers. Daarom blijft pendelen een goedkoper alternatief met 8.128 euro per jaar. Al maakt het wel een groot verschil of de student kiest voor het openbaar vervoer of voor de eigen wagen.

Wie met vragen zit over de financiële begeleiding van een student op kot, wordt doorverwezen naar de studentenvoorziening op de campus. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jupiler pakt uit met 24 Duivelse biertjes

Jupiler pakt uit met 24 Duivelse biertjes


http://static3.hln.be/static/photo/2013/0/10/0/20130820105022/media_xll_6067650.png


Begin september zetten de Rode Duivels hun zoektocht verder naar een ticket voor het WK in Brazilië. Hét sein voor Jupiler om met een Duivelse actie uit te pakken: eind deze maand lanceert de sponsor van de nationale ploeg blikjes bier met de individuele afbeeldingen van 24 Rode Duivels erop.

"Begin september hervatten de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2014 en de spanning stijgt. De supporters gaan dus nog heel wat intense momenten tegemoet. Unieke ervaringen die ze met een frisse Jupiler in de hand kunnen delen met vrienden, thuis voor de buis of in hun supporterscafé. Mannen verzamelen geen postzegels of oude munten. Neen, echte mannen verzamelen limited edition blikken van Jupiler. Want op ieder blik prijkt één van onze Rode Duivels", klinkt het op de website.

De blikjes, zowel van 33cl als van 50cl, zijn van eind deze maand tot midden oktober verkrijgbaar in de winkel. Helemaal nieuw is het concept evenwel niet. Jaren geleden pronkten de Rode Duivels ook al enkele keren op bierglazen. Primus pakte daarmee uit in de jaren '80, en Jupiler nam het idee over voor het wereldkampioenschap van 1994. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flat van 610 kg zware man gesloopt om hem naar ziekenhuis te vervoeren

Flat van 610 kg zware man gesloopt om hem naar ziekenhuis te vervoeren

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





De flat waarin een Saoedische man van 610 kilogram al 2,5 jaar in zijn bed verbleef, is op last van koning Abdullah deels gesloopt om de kolos naar het ziekenhuis over te brengen.

De 20-jarige Khalid Mohsin Shaeri moest zes maanden wachten op de 'redding' omdat eerst een speciaal gefabriceerd bed uit de VS moest worden overgevlogen. Probleem was dat het appartement van de zwaargewicht, die op de tweede verdieping woonde, deels moest afgebroken worden om hem te kunnen vervoeren naar het hospitaal. Nadat koning Abdullah daarvoor het bevel gaf, kon het uitzonderlijke transport worden uitgevoerd. Een vorklift bracht de man naar een ziekenwagen en vervolgens naar een wachtend vliegtuig, dat hem naar de hoofdstad Riyad overvloog.

Khalid heeft nog een broer en zus, die ook met overgewicht kampen maar wel nog in staat zouden zijn om zich te verplaatsen. (br.hln)



» Reageer (0)
19-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vic Chesnutt - Everything I say

Vic Chesnutt - Everything I say

Klik op de foto om hem te beluisteren






Vic Chesnutt (Jacksonville, 12 november 1964 – Athens, 25 december 2009) was een Amerikaans singer-songwriter.


Chesnutt werd als kind geadopteerd en groeide op in Zebulon in de Amerikaanse staat Georgia, waar hij zijn eerste liedjes schreef toen hij vijf jaar oud was. Op zijn achttiende raakte hij door een verkeersongeval gedeeltelijk verlamd, maar hij bleef gitaar spelen.


Hij ging wonen in Nashville in Tennessee, en vond zijn inspiratie (bij Stevie Smith, Walt Whitman, Wallace Stevens, W.H. Auden, Stephen Crane en Emily Dickinson) om liedjes te schrijven en te componeren. Zijn liedjes werden gecoverd door o.m. Madonna, Smashing Pumpkins en Garbage. Zelf trad hij op in rolstoel.


Chesnutt raakte op 24 december 2009 in coma, nadat hij een overdosis spierverslappers had ingenomen. Hij overleed een dag later op 45-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Athens in de staat Georgia.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duvel-whisky, enkel voor de snelle beslissers

Duvel-whisky, enkel voor de snelle beslissers


http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/16/10/20130819193117/media_xll_6066925.jpg


Brouwerij Duvel Moortgat heeft voor de tweede keer 'Duvel Distilled' voorgesteld: een gedistilleerde, beperkte variant van haar Duvelbier. De drank, met whiskyachtige allures, heeft zes jaar gerijpt op eikenhouten vaten. Geïnteresseerden moeten zich online registreren om kans te maken op 1 van de 5.000 halveliterflessen.

Sinds 2006 wordt bij de Puurse brouwerij gewerkt aan Duvel Distilled, waarbij nagenoeg alle Duvelingrediënten met uitzondering van hop door Filliers werden gedistilleerd tot een sterke drank van 40 procent. Het resultaat liet men vervolgens zes jaar lang in eikenhouten vaten rijpen.

"We denken dat enkel de geoefende drinkers Duvel gaan herkennen. Duvel Distilled wordt gekaraktiseerd door een zachte, niet bittere afdronk met een fruitige neus," stelt brouwmeester Hedwig Neven. Er werd ook gesproken over een bloemig aroma met vanilletoetsen. "We kregen bij de vorige editie uit 2009 al positieve commentaar van whiskyliefhebbers. Nu hopen we dat we dat nog hebben kunnen verbeteren."

De drank met een alcoholpercentage van 40 graden en een strogeel en transparant uitzicht wordt in een beperkte oplage van 5.000 genummerde halveliterflessen op de markt gebracht. "Om lange wachtrijen en verkeersproblemen te vermijden, zoals bij de verkoop van de driejarige versie in 2009, moeten de kopers zich deze keer registreren via de online webshop op duvel.be," stelt hoofd van de brouwerij Michel Moortgat. De eerste 5.000 kopers krijgen hun fles in ruil voor 39 euro in november thuisgestuurd. Hoewel de brouwerij geen vaste traditie wil creëren, sluit het dergelijke acties in de toekomst niet uit. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort haar een must vanaf je 46ste? Niet dankzij deze tips

Kort haar een must vanaf je 46ste? Niet dankzij deze tips


http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/10/6/20130819143759/media_xll_6066426.jpg


Hoewel er heel wat producten bestaan om je gezicht jonger te maken, is het aanbod van shampoos en crèmes die je lokken moeten verjongen eerder klein. Toch schamen vrouwen van middelbare leeftijd zich voor hun kapsel, vandaar dat de meeste Britse dames vanaf hun 46ste hun haren laten kortwieken. We geven daarom enkele tips zodat je je lokken op latere leeftijd toch lang kunt houden.

Een Britse rondvraag bij meer dan 200 vrouwen ouder dan 40 jaar toonde aan dat haar kapsel vaak de echte leeftijd van een vrouw verraadt. Oudere dames maken zich niet alleen zorgen om grijze lokken, maar ook over de glans van hun kapsel. Velen kunnen vanaf hun 36ste niet meer een perfecte coupe creëren. Bijna de helft spendeert meer tijd aan hun lokken bij het verouderen.

Een derde vindt dat grijze lokken mensen ouder doet lijken dan rimpels of lijntjes. Het haar van veertig- en vijftigplussers lijkt vaak ouder dan het is door het vele kleuren en het gebruik van haardrogers en stijltangen. 17 procent zegt dat het gebrek aan glans een natuurlijk gevolg van veroudering is.

Met de juiste voorzorgsmaatregelen kun je de schade aan je lokken beperken. Wees spaarzaam met verzorgingsproducten. In plaats van je lokken stijf te spuiten met haarlak, kun je je haar beter veerkrachtig maken. Hoe stroever je haar, hoe ouder het lijkt. Kies voor lichte producten op basis van crème of lichte mousses.

Kies de juiste snit. Het is niet omdat je al wat ouder bent, dat je sowieso beter staat met een korte coupe. Kijk naar je gelaatstrekken om het juiste te selecteren, dat is meer doorslaggevend dan je leeftijd. Je kunt bijvoorbeeld met de juiste pony de aandacht trekken naar je troeven. Met een rechte pony trek je de aandacht naar je grote ogen. Ga op zoek naar een haarstylist die graag experimenteert om de juiste snit voor jouw gezicht te vinden.

Door de juiste dingen te eten, kun je je haar ook een verjongingskuur geven. Zorg dat je voldoende spinazie, broccoli, zalm en noten opneemt. Mager vlees levert heel wat proteïne, magere zuivelproducten als yoghurt en verse kaas zorgen dat het sneller groeit. Ook eieren voorzien je lokken van voldoende gezonde vitamines.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkende baasjes maken honden depressief

Werkende baasjes maken honden depressief


http://static0.hln.be/static/photo/2013/14/2/13/20130819132646/media_xll_6066163.jpg


Vier op de tien Britse honden kampen volgens documentairemakers met een depressie, dit komt doordat ze stress krijgen wanneer werkende baasjes de dieren thuis alleen achterlaten.

De problemen zijn het grootst bij dieren waarvan de baasjes vaak lange uren kloppen of net terug aan het werk zijn gegaan na lange afwezigheid. Een Britse documentaire voor Channel Four bracht aan het licht hoe de viervoeters zich gedragen wanneer ze alleen thuis achtergelaten worden. Een woordvoerder van Home Alone Dogs: "Voor sommige honden kunnen de gevolgen schokkend zijn, ze gaan ijsberen of hun eigen staart achterna jagen. Andere dieren blaffen en huilen gedurende lange periodes, ze eten hun eigen uitwerpselen op en doen zichzelf pijn." 

Professor John Bradshaw: "Honden hebben een hechte band met mensen. Je kunt het dieren trainen om allerlei trucjes uit te voeren of gebaren te begrijpen. Veel baasjes verwachten dat die band met mensen stopt wanneer ze uit werken gaan. Ze denken dat het dier zich dan ontspant. Eigenaars van honden die met verlatingsangst kampen kunnen best geleidelijk aan de hoeveelheid tijd dat ze hun huisdier alleen laten opbouwen."

Professor Nicola Rooney: "Het niveau van stress bij sommige honden kan erg hoog zijn, ook al lijkt het dier uiterlijk tevreden, maar dat kan opgelost worden. Er zijn honden die rustig blijven, maar wanneer je naar hun bloedwaarden kijkt, blijkt dat ze er wel slecht aan toe zijn. Toch willen we niet dat baasjes die lange uren kloppen nu massaal hun honden in het asiel dumpen. Er zijn wel wat maatregelen die je kunt nemen zodat de dieren makkelijker met de eenzaamheid om kunnen gaan." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Peeters haakt af als presentator Eurosong

Bart Peeters haakt af als presentator Eurosong


http://static0.hln.be/static/photo/2013/3/3/3/20130819115911/media_xll_6065943.jpg


Bart Peeters wordt geen gastheer van de voorrondes voor het Songfestival in Denemarken. De presentator vindt zijn eigen muzikale stijl niet langer passen bij het programma, schrijft Het Laatste Nieuws. Hij wordt mogelijk vervangen door Peter Van de Veire. Al verklapt Peeters wel iets over die voorrondes. "Ik zie een rol als coach wel zitten."

Dat de VRT teruggrijpt naar een Eurosong-format met voorrondes, was eerder al geweten. Maar nu sijpelen ook de eerste details naar buiten. Opvallend daarbij is dat Bart Peeters niet langer als gastheer zal fungeren, maar ook dat er in het nieuwe format met 'coaches' wordt gemerkt. Op de site www.eurosong.be zei Peeters immers dat hij "een rol als coach wel ziet zitten".

Nu blijkt dat de openbare omroep niet in de studio wil blijven met de kandidaten, maar van stad naar stad wil trekken. "Dat moeten we nog uitmaken", aldus adjunct-netmanager Steve De Coninck- De Boeck. "We willen al jaren iets maken zoals 'Melodifestivalen' in Zweden. Daar trekken ze rond en houden ze de voorrondes op verplaatsing.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Plunderaars maken gebruik van chaos in Egypte om museum leeg te roven

Plunderaars maken gebruik van chaos in Egypte om museum leeg te roven


http://static3.hln.be/static/photo/2013/2/7/14/20130818175334/media_xll_6064859.jpg


De internationale kunstwereld is geschokt omwille van de plundering van het beroemde Malawi-museum in Egypte. "Ik heb tranen in mijn ogen en mijn hart bloedt omdat we ons kostbaarste bezit aan het verliezen zijn: ons erfgoed", twitterde Zahi Hawass, een gerenommeerde archeoloog. Het is dan ook een ware tragedie.

Terwijl de politie in hoofdstad Caïro een bloedbad aanrichtte, vond tweehonderd kilometer verder nabij de stad Minya een ander drama plaats. In het Malawi-museum werden zowat alle 1.100 artefacten gestolen: mummies van duizenden jaren oud, kleinere beeldjes, vazen en keramiek. Alleen datgene wat echt te zwaar was, lieten de plunderaars staan.


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/6/13/20130818175436/media_xll_6064858.jpg


Volgens het ministerie van Oudheidkunde verzamelden Mursi-aanhangers eerst in de tuin van het museum om daarna in te breken en het volledig leeg te roven. De foto's tonen met welke brutaliteit de mannen tekeergingen. Vitrines werden kapotgeslagen en standbeelden gebroken. Bovendien sloeg ook een brand over van een nabijgelegen politiekantoor in het heetst van de strijd.

"Deze plundering is een catastrofe, de wereld moet haar ogen openen en het Werelderfgoed beschermen", smeekt Zahi Hawass.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Julian Sas - I Ain't Afraid

Julian Sas - I Ain't Afraid

Klik op de foto om hem te beluisteren






Julian Sas (Beneden-Leeuwen, 29 mei 1970) is een Nederlands bluesrock-gitarist en leider van de Julian Sas Band. Hij laat zich inspireren door Amerikaanse gitaarhelden als Johnny Winter, Walter Trout en Jimi Hendrix en bluesgiganten John Lee Hooker, Freddie King en Willie Dixon.

Sas is tevens een groot fan van de in 1995 overleden Ierse bluesrockgitarist Rory Gallagher. Reeds een aantal malen speelde Julian samen met de ex-bandleden van Rory, te weten Gerry McAvoy en Brendan O'Neill ("Julian plays Rory"). Begin 2006 gebeurde dit nog in een uitverkocht 013 te Tilburg. De Julian Sas Band bestaat naast Julian uit Tenny Tahamata op bas en Rob Heijne op drums. Anno 2006 had Sas 11 albums op zijn naam staan.



» Reageer (0)
18-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwenstemmen doet planten sneller groeien

Vrouwenstemmen doet planten sneller groeien





Planten groeien sneller als je af en toe eens tegen hen praat. Vooral een vrouwenstem lijkt een gunstige invloed te hebben op de ontwikkeling van een plant.

Een Britse wetenschappelijke organisatie, die zich specialiseert in tuinbouw, liet gedurende een maand mannen en vrouwen tegen enkele tomatenplanten praten. Uit het onderzoek bleek dat de planten onder invloed van een vrouwenstem tot vijf centimeter sneller groeiden. En misschien zijn planten nog kieskeuriger, want die van Sarah Darwin, familie van de beroemde Charles Darwin, werd het grootst. Ze had haar plant voorgelezen uit 'On the Origin of Species'.

Alle planten kregen een hoofdtelefoon rond hun bloempot gebonden en mochten gedurende een maand naar de stemmen luisteren. Intussen werd verzekerd dat ze in optimale omstandigheden konden groeien. Om het experiment eerlijk te laten verlopen, moesten twee planten in stilte groeien. Bij sommige mannelijke proefpersonen groeiden de planten onder invloed van hun stem zelfs minder snel dan de twee 'stille' planten.

De onderzoekers weten niet waarom een vrouwenstem het zoveel beter doet. Mogelijk heeft het met de toonhoogte te maken. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acht (onmisbare) uitvindingen door vrouwen

Acht (onmisbare) uitvindingen door vrouwen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/0/4/20130817232348/media_xll_6063934.jpg


Wie het woord 'uitvinder' hoort, denkt doorgaans vooral aan mannen als Thomas Edison en Alexander Graham Bell. Maar wat met alle vrouwen die geweldige, niet meer weg te denken dingen hebben uitgevonden? Hier volgt een kleine ode aan de vrouwelijke genialiteit.

1. Ruitenwissers
In 1903 bedacht Mary Anderson het concept van de ruitenwisser. Toen ze onderweg was van Alabama naar New York zag ze heel wat chauffeurs stoppen om de sneeuw van hun voorruit te vegen.

Daarom creëerde ze een arm met een rubberen rand die geactiveerd kon worden zonder uit je wagen te komen. Ze vroeg het patent aan in 1904, maar moest ruim 10 jaar wachten op populariteit. Een wagen zonder ruitenwissers? Ondenkbaar!

2. Chocolate chip cookies
Het is absoluut niet verrassend dat een vrouw deze onweerstaanbare koekjes heeft uitgevonden, toch? In 1930 ontstond de populaire chocolate chip cookie eigenlijk per toeval.

Voedingsdeskundige Ruth Wakefield was koekjes aan het bakken voor de herberg van haar man, de Toll House Inn, toen ze besefte dat er geen smeltchocolade meer in huis was. Ze brak een reep Nestle in stukjes en dacht dat het in de oven wel zou smelten, maar niets bleek minder waar. Zo ontstond dit lekkere recept.

3. Verwarming op zonne-energie
De van oorsprong Hongaarse Maria Telkes is verantwoordelijk voor de uitvinding van het eerste huis met verwarming op zonne-energie.

In 1925 trok ze naar de VS, waar ze aan de slag ging aan MIT als deel van het Solar Energy Research Project. In de jaren 40 ontwikkelde ze samen met architecte Eleanor Raymond het eerste huis op zonne-energie.

4. Monopoly
Elizabeth Magie is de uitvindster van een van de meest iconische bordspelletjes: Monopoly. Oorspronkelijk heette het spel wel The Landlord's Game. Je hebt anno 2013 al ontzettend veel variaties, zoals bijvoorbeeld Catopoly.

In 1903 vroeg Magie het patent aan en 1904 was het zover. Ze liet zich inspireren door de 'landruns' (Waanzinnige strijd voor het claimen van land) en wou de tragische effecten ervan verbeelden.

5. Bier
Hoewel er geen echte uitvinder op bier kan worden geplakt, is uit geschiedkundig onderzoek gebleken dat bier brouwen duizenden jaren heel lang een vrouwendomein was.

In de Telegraph stond enkele jaren terug te lezen dat wanneer we de klok 7.000 jaar terug zouden draaien, vrouwen als enigen in staat waren om bier te brouwen en uit te schenken. Het werd in het oude Mesopotamië zelfs gezien als een geschenk van de godin. Bier, vrouwen weten waarom.

6. Rechthoekvormige winkeltas
Hoewel papieren zakken bij ons niet (meer) zo ingeburgerd zijn, zou winkelen een stuk minder vlot verlopen zonder de uitvinding van de rechthoekige bodem in een zak. Margaret Knight ontwikkelde een machine om de bodem te snijden en te bevestigen.

Nog voor ze de ijzeren versie van haar uitvinding kon laten patenteren, ging Charles Annan ermee aan de haal, onder het motto: "Dit is veel te complex om bedacht te zijn door een vrouw". (Seksisme in hart en nieren.) Ze vocht echter terug met een rechtzaak, overwon en kreeg haar patent uiteindelijk in 1871.

7. Brandtrap
De allereerste nooduitgang met een externe brandtrap werd uitgevonden (en gepatenteerd) door Anna Connelly in 1897. In het begin van de twintigste eeuw dook haar model op in heel veel verplichte veiligheidsnormen voor gebouwen in de Verenigde Staten.

8. Kevlar
Al wie zichzelf beschermt met een kogelvrije vest mag de Pools-Amerikaanse chemicus Stephanie Kwolek bedanken. Deze pientere dame onderzocht chemische stoffen voor de DuPont Company en vond zo Kevlar uit, het hoofdbestanddeel van deze vesten. Ook Fietsbanden zouden zichzelf niet zijn zonder haar ontdekking.

Ze verzegelde haar patent in 1966 en zou op een carrière van 40 jaar nog 27 andere patenten op haar naam zetten. Kwolek werd zelfs opgenomen in de Inventor's Hall of Fame. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermoordde elitesoldaat van Brits leger prinses Diana?

Vermoordde elitesoldaat van Brits leger prinses Diana?

Klik op de foto om de trailer te bekijken over het leven van Diana





De Britse politie neemt nieuwe informatie onder de loep over de dood van prinses Diana en Dodi al Fayed in 1997. De politie zou de info pas onlangs ontvangen hebben, maar Scotland Yard laat officieel niets los over de herkomst van de informatie. Volgens een aantal Britse zondagskranten zou die van het leger afkomstig zijn. Het leger zou betrokken geweest zijn bij de dood van Diana en Dodi. Mogelijk vermoordde een elitesoldaat van het Britse leger de prinses. De betrokkenheid van het Britse leger zou blijken uit een brief van een ex-soldaat. Daarin beschuldigt de gewezen kamergenoot van een sergeant, die terechtstaat voor de krijgsraad, het leger.

Volgens de zondagskranten zit de elite-eenheid SAS (Special Air Service) mogelijk achter de dood van Diana. De nieuwe informatie bereikte Scotland Yard in de marge van een tweede krijgsraad tegen Sergeant Danny Nightingale. Die scherpschutter van de SAS werd betrapt op het illegaal bezit van een wapen en een heel arsenaal munitie.

Via de schoonouders van de gewezen kamergenoot van Nightingale belandde een brief met bezwarende info bij het leger. Zij stuurden de brief naar de bevelhebbers van de elite-eenheid waartoe hun schoonzoon, een scherpschutter die alleen bekend is als 'Soldier N' en een kroongetuige was in het proces van Nightingale, behoorde. In de brief beweert 'Soldier N' dat de SAS achter Diana's dood zou zitten. "Soldier N vertelde zijn vrouw dat de SAS de dood van Diana organiseerde en alle sporen naar het leger liet verdwijnen", zou te lezen staan in de brief.

De brief werd al in september 2011 verstuurd. Het ministerie van Defensie, de militaire politie en het openbare ministerie van het leger wisten van het bestaan van de brief, die zeven pagina's lang is en handgeschreven. De Britse zondagskrant 'Sunday People' kon de hand leggen op een kopie van de brief. De SAS overhandigde de brief aan de gerechtelijke autoriteiten van het leger naar aanleiding van de start van het tweede proces tegen Sergeant Nightingale. Het was een tip van de ex-vrouw van 'Soldier N' die leidde tot de arrestatie van Nightingale.

'Soldier N' zelf werd veroordeeld tot twee jaar cel voor verboden wapenbezit (waaronder ook een granaat en munitie). De 38-jarige Nightingale uit Crewe van zijn kant kreeg twee jaar militaire detentie, waarvan de helft met uitstel, op een proces in beroep vorige maand. Zijn eerdere straf van 18 maanden was vernietigd na de interventie van zijn vrouw Sally.

De politie in Londen onderzoekt de nieuwe gegevens en bekijkt de relevantie en geloofwaardigheid ervan. Scotland Yard laat weten dat het niet een nieuw onderzoek is naar het overlijden van het stel. Diana kwam met haar vriend om het leven door een auto-ongeluk in Parijs. Scotland Yard voegde toe dat het onderzoek niet valt onder Operation Paget, een onderzoek van de politie naar de theorie dat Diana en Dodi werden vermoord. Deze theorie werd gesteund door Dodi's vader, Mohamed al Fayed, de toenmalige eigenaar van het beroemde warenhuis Harrods. In 2006 luidde de conclusie van dit rapport dat het stel niet was vermoord.

In 2008 werd geconcludeerd dat het paar was omgekomen door grove nalatigheid van de chauffeur, die eveneens om het leven kwam. Al Fayeds lijfwacht Trevor Rees-Jones was de enige die het ongeluk in een tunnel bij de Pont de l'Alma overleefde.

Toeval of niet, binnen een dikke maand, op 25 september, komt de biopic 'Diana' in de bioscoopzalen. Bekijk de trailer door bovenaan op de foto te klikken. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!