Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




10-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegen 2050 telt België 17.000 honderdjarigen

Tegen 2050 telt België 17.000 honderdjarigen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/8/13/8/20130810104246/media_xll_6047423.jpg


In 2050 telt dit kleine Belgenlandje zomaar even 17.000 honderdjarigen en worden we met zijn allen gemiddeld 6 à 7 jaar ouder dan we nu al doen. Dat voorspelt Mirko Petrovic, diensthoofd geriatrie van het UZ Gent. Zo schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

Tegen 2050 zal een Belgische man gemiddeld 83,99 jaar worden, tegen zelfs 89,73 voor de vrouw. "Gelukkig betekent die langere levensverwachting niét per se dat we enkele jaren langer zullen sukkelen", reageert een expert inzake levensverwachtingen. "Wie gezond leeft, zal ook meer actieve jaren krijgen."

De berekeningen van professor Petrovic in 'De Gentenaar' doen met de ogen knipperen. Waar België volgens het recentste cijfer 1.792 honderdplussers telt - 1.577 vrouwen en 215 mannen - zullen dat er in 2050 zo'n 17.000 zijn - of zowat een heel voetbalstadion vol. Tegelijk zal ook de rest van de bevolking een pak meer grijze haren tellen. Van de naar schatting 12,6 miljoen Belgische inwoners zal liefst 32,5% ouder zijn dan 60 en zelfs 11% ouder dan 80.

Oud, maar gezond?
Al rijst meteen de vraag of dit nu echt zo'n rooskleurig vooruitzicht is. "Dat we steeds langer zullen leven, staat vast. Of we die extra jaren ook in goede gezondheid doorbrengen, hangt van onszelf af", tempert professor en expert inzake levensverwachting Herman Van Oyen van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid de vreugde. "Onlangs hebben we de berekening gemaakt voor mannen en vrouwen die 50 waren in 2010. Van de 34 levensjaren die vrouwen dan gemiddeld nog te goed hadden, zullen ze slechts 19,5 jaar - of 57% van de tijd - doorbrengen in uitstekende conditie. Nadien dreigen langdurige beperkingen. Lees: kwalen die zes maanden of meer aanslepen."  (br.hln)

Het volledige artikel is vandaag te lezen in de krant Het Laatste Nieuws



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België verkoopt patrimonium

België verkoopt patrimonium


http://static0.hln.be/static/photo/2013/11/6/6/20130810081437/media_xll_6047331.jpg


De Belgische staat zit krap bij kas en verkoopt dezer dagen enkele opmerkelijke gebouwen. Dat schrijven De Standaard en De Tijd.

Wie op zoek is naar een historisch pand, moet naar Fed-net.org surfen, een vastgoedwebsite waarop de overheid haar gebouwen verkoopt. Zo staat de rijkswachtkazerne in Menen te koop. Maar ook historische panden wachten op een nieuwe eigenaar. Zo staat bijvoorbeeld Cour Saint-Georges te koop, een 15de-eeuws pand in Gent, recht tegenover het stadhuis. Het gaat om het oudste hotel van het land. Het stond tien jaar leeg en staat nu te koop voor 2,82 miljoen euro. Nog in Gent wordt een historisch pand in de Hoogpoort verkocht voor iets meer dan 800.000 euro (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babydolfijntje in Chicago na een week overleden

Babydolfijntje in Chicago na een week overleden


http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/6/8/20130810125821/media_xll_6047603.jpg


Dolfijnen staan bekend als zorgzame, slimme dieren en dat wordt nog eens bevestigd door wat er gebeurde in het dolfinarium van de zoo van Chicago. Daar kon op foto worden vastgelegd hoe een pasgeboren dolfijntje door haar moeder geholpen wordt om te zwemmen. Helaas kon de moederzorg niet baten: het dolfijntje is na een week overleden.

Dolfijn Allie beviel op 2 augustus van haar jong, een meisje. De hele bevalling duurde twee uur en werd vastgelegd op video, net als de vertederende momenten achteraf. Daarbij is te zien hoe Allie haar jong helpt zwemmen naar de oppervlakte om adem te halen en ze haar een eerste voeding geeft.

Het kalf was gezond, bijna een meter lang en woog een gezonde 18 kilo. Na een persmoment afgelopen woensdag ging het echter mis met het dolfijnenkalf. Haar toestand verslechterde zienderogen en de dierenverzorgers pasten zelfs hartmassage toe. Het mocht niet baten: op donderdag ging het nog slechter met het dolfijntje, en een dag later is het overleden.

Zowel in het wild als in gevangenschap hebben dolfijnen het moeilijk jongen groot te brengen. De eerste 30 dagen zijn enorm kritiek voor een dolfijnenkalf.

De dierentuin had het dolfinarium afgesloten voor het publiek totdat moeder en kind een routine gevonden hadden. Ook het gezelschap van een andere vrouwtjesdolfijn, Tapeko, die al verschillende kalveren heeft grootgebracht, heeft geen soelaas gebracht.

Het dolfijntje is (voorlopig?) naamloos. Een autopsie moet meer duidelijkheid brengen over de doodsoorzaak. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.249 Belgische bedrijfsleiders 'wonen' in Monaco

249 Belgische bedrijfsleiders 'wonen' in Monaco


http://oi43.tinypic.com/2e5r6tl.jpg


249 Belgische bedrijfsleiders, actief in 463 Belgische bedrijven, hebben officieel hun thuisadres in belastingparadijs Monaco. Dat bericht de financiële krant De Tijd vandaag, na opzoekwerk in zakendatabank Graydon.

De Tijd wijst erop dat de inwoners van Monaco geen personenbelasting moeten betalen en hun erfgenamen geen succesierechten. Bovendien doet Monaco niet moeilijk als zakenlui werken met offshorebedrijven.

Er staan ook enkele bekende namen op de lijst van De Tijd. Het gaat onder anderen om Eddy Merckx, Willy Van den Wijngaert (ex-KV Mechelen, Biscuits Bofin), Frank Bamelis (Club Brugge, Senior Assist) en Frans De Cock (Unilin). (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weduwe Steve Jobs vindt nieuw liefdesgeluk

Weduwe Steve Jobs vindt nieuw liefdesgeluk

http://static2.hln.be/static/photo/2013/9/14/1/20130810015146/media_xll_6047101.jpg
Wijlen Steve Jobs en zijn vrouw Laurene Powell


Twee jaar nadat Steve Jobs de strijd verloor tegen pancreaskanker heeft zijn vrouw Laurene Powell opnieuw de liefde gevonden. De gelukkige is voormalig burgemeester van Washington DC, Adrian Fenty, zo meldt The Washington Post.

Fenty was eerder getrouwd met een zekere Michelle, maar in januari kondigden ze na 15 jaar huwelijk hun scheiding aan. Het gewezen koppel heeft twee tienerjongens en een jonge dochter. Er zijn geen aanwijzingen dat Laurene een rol speelde bij de breuk.

Laurene, die in de herfst van 2011 het miljardenvermogen verwierf van haar overleden echtgenoot, was 20 jaar getrouwd met de Apple-stichter. Tot op de dag van vandaag draagt ze nog steeds haar diamanten trouwring. Ze hebben drie kinderen samen.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scorpions - Wind Of Change

Scorpions - Wind Of Change

Klik op de foto om hun te beluisteren






Scorpions is een Duitse hardrockband uit Hannover. Ze dienen niet te worden verward met de band The Scorpions uit de jaren '60 uit Engeland.



» Reageer (0)
09-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apart slapen is gezonder

Apart slapen is gezonder


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/11/13/20130809142521/media_xll_6046078.jpg


Slapen in aparte bedden heeft vaak een negatieve bijklank voor veel koppels, maar onderzoek op basis van hersenscans heeft aangetoond dat dit je relatie kan redden en je persoonlijke gezondheid kan verbeteren.

Colleen Carne, professor aan de universiteit van Toronto, bestudeerde het brein koppels die samen sliepen met een hersenscan. Daaruit blijkt dat deze mensen niet in de diepere fasen van de slaap terechtkomen. Dit komt doordat ze elkaar constant wakker maken door te bewegen en geluid te maken. Carney zegt dat koppels moeten overwegen apart te slapen voor een betere nachtrust, maar ook om hun relatie een boost te geven.

Volgens het onderzoek slapen tussen de 30 en de 40 procent van de koppels 's nachts apart, experts zeggen dat deze scheiding de relatie een zetje kan geven in plaats van schade te berokkenen, zoals velen denken. Auteur van de studie Carney vertelt: "Mensen zeggen dat ze samen beter slapen, maar wanneer we hun brein in de gaten houden, blijkt dat ze constant wakker worden door beweging of geluid, wat voor heel wat problemen kan zorgen."

De onderzoekster ontkracht ook het vooroordeel dat koppels die apart slapen niet romantisch zijn of met relatieproblemen kampen. Sommige partners die afstevenen op een scheiding en besluiten van apart te slapen vinden zo een nieuwe manier om de passie weer te doen oplaaien. Voor sommigen volstaan aparte bedden in dezelfde kamer, maar anderen opteren 's nachts voor een volledige afzondering van hun partner. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engste wandelpad ter wereld niet geschikt voor hartlijders

Engste wandelpad ter wereld niet geschikt voor hartlijders

Klik op de foto om het indrukwekkende filmpje te bekijken





Wandelen in de bergen doe je voor de prachtige vergezichten en de gezonde lucht. Terwijl je normaalgezien op goed begaanbare paden langzaam omhoog klimt, moeten wandelaars op de mythische berg Hua Shan in China zich met beide handen krampachtig aan verroeste kettingen vasthouden. Het pad bestaat slechts uit drie smalle houten planken waarlangs de onmetelijke diepe afgrond gaapt. Nee, dit is niet voor hartlijders.

Aan de oostzijde van de Hua Shan in de provincie Shaanxi bevindt zich een gondellift waar toeristen maar al te graag gebruik van maken maar de echte waaghalzen nemen het avontuurlijk pad dat eeuwen geleden alleen door monniken werd gebruikt.

Het wordt door kenners omschreven als de meest enge route ter wereld, zelfs al zijn de wandelaars meestal wel 'gezekerd'. Zonder deze beveiligingskabel is het praktisch onmogelijk om deze tocht volledig af te leggen maar toch wagen sommigen het er op.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond laat meisje met dodelijke allergie normaal bestaan leiden

Hond laat meisje met dodelijke allergie normaal bestaan leiden

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Meghan Weingarth wordt elke dag opnieuw geconfronteerd met een dodelijke allergie. Als het zevenjarige meisje iets met noten of amandelen durft te eten, loert een anafylactische shock om de hoek. Haar trouwe viervoeter zorgt er echter voor dat ze zich geen zorgen hoeft te maken.

LilyBelle kan met haar getraind reukorgaan probleemloos noten in voedsel opsporen. Als er gevaar dreigt, steekt de Goldendoodle -een kruising tussen een Golden Retriever en een poedel- haar pootje omhoog.

Meghan lijdt echter ook aan Tubereuze Sclerose Complex, een zeldzame erfelijke aandoening die tot (meestal goedaardige) tumoren in de hersenen en andere organen kan leiden. Ook autisme, epilepsie en ontwikkelingsachterstand behoren tot de mogelijkheden.

Als het meisje zo'n epilepsieaanval zou krijgen, is ze bij LilyBelle wederom in goede 'handen'. De hond zal dan de aandacht trekken van mensen die in de buurt zijn en haar net zo lang 'knuffelen' tot ze zich weer beter voelt. In de klas, op verjaardagsfeestjes van vrienden, aan het uiteinde van haar bed,... Het schattige dier laat haar 'baasje' geen moment meer alleen.

"Er bestaat zeker een sterke band tussen Meghan en LilyBelle", vertelt moeder Jennifer. "Ze blijven altijd in elkaars buurt. Als de ene niet meer in de kamer is, gaat de andere naar haar op zoek. Ze willen altijd bij elkaar zijn. Voordat LilyBelle er was, kon ik Meghan geen moment alleen laten. Nu kan ik tenminste poetsen en de was doen zonder me al te veel zorgen te maken."

Het onafscheidelijke duo maakte in maart vorig jaar voor het eerst met elkaar kennis. LilyBelle werd vervolgens nog flink onder handen genomen door een dierentrainer. Pas in april van dit jaar kon de hond definitief naar haar nieuwe thuis verhuizen.

Vorige week slaagde Lilybelle nog met brio in de laatste test: ze kon bij een restaurantbezoek foutloos de gerechten opsnuffelen waar noten in verborgen zaten. "Er bestaat altijd een risico dat Meghan in contact komt met noten, zelfs als LilyBelle in de buurt is", beseft Jennifer. "Meghan is pas zeven, ze snapt nog niet goed waar ze allemaal moet op letten. Al hoop ik wel dat dat risico met de tijd kleiner wordt, dankzij de gouden tandem die ze vormen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische maakt nepbaby's om kinderloze ouders te troosten

Belgische maakt nepbaby's om kinderloze ouders te troosten


http://static0.hln.be/static/photo/2013/17/12/3/20130809163620/media_xll_6046368.jpg


De artieste Beatrice Van Landeghem uit het Waalse La Louvière maakt erg realistische babypoppen die een klein fortuin kosten voor rouwende ouders of grootouders.

Béatrice werkt in haar atelier 'L'Atelier des tis loups' ongeveer 25 uur aan elke pop. Alles wordt met de hand gemaakt voor een zo realistisch mogelijk resultaat, als je niet beter wist, zou je denken dat de poppen echte baby's waren. Ze zijn dan ook niet bestemd om mee te spelen. Aanvankelijk waren de creaties van Béatrice populair bij verzamelaars, maar steeds meer koppels die onvruchtbaar zijn of een kind hebben verloren gebruiken deze als een soort van vervangmiddel om het rouwproces te vergemakkelijken.

De 'Reborn babypoppen' zijn gemaakt uit vinyl en wegen evenveel als een echte baby. Wanneer je de pop vasthebt, voelt het dus net alsof je een echt kind wiegt. Eerst worden de ledematen en romp gemaakt, die dan geschilderd worden om een realistische huidskleur te evenaren, vervolgens krijgen de poppen echte wimpers en haar geïmplanteerd. De kostprijs varieert van enkele honderden tot enkele duizenden euro's, alles hangt af van hoe realistisch de makers de poppen willen hebben.

De rage van dit soort levensechte poppen komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en Duitsland, daar is het al langer een trend.  Béatrice maakte al meer dan 200 poppen en kan de vraag ernaar haast niet bijhouden. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monniksgier uit Planckendael zorgt voor historische geboorte in Frankrijk

Monniksgier uit Planckendael zorgt voor historische geboorte in Frankrijk


http://static2.hln.be/static/photo/2013/11/15/3/20130809131712/media_xll_6045963.jpg
Vader Jean.

In de Franse regio Provence-Alpes-Côte d'Azur is voor het eerst in 157 jaar een pasgeboren monniksgier, een erg bedreigde diersoort, in het wild waargenomen. Dierenpark Planckendael coördineert het Europese kweekprogramma van de soort en leverde ook de vader van het jong, de vijf jaar oude Jean. De geboorte dateert vermoedelijk al van april, wat betekent dat het diertje zeer binnenkort zal uitvliegen.

De monniksgier is de grootste roofvogel van Europa en wordt in zijn voortbestaan bedreigd door onder meer voedseltekort en vergiftiging. In Planckendael staat sinds vorig jaar een ware "datingvolière" voor de soort op poten. Vogels van verschillende dierentuinen worden er samengebracht om tot voortplanting te komen. Planckendael is tevens de Europese stamboekhouder van de monniksgier.

Jonge giertjes die het resultaat zijn van het kweekprogramma worden op regelmatige tijdstippen in de natuur uitgezet, om op die manier de soort in het wild in stand te houden. Een van hen, de in 2008 geboren Jean, vormt sinds 2011 een koppel met een vrouwtje in de streek Provence-Alpes-Côte d'Azur. Begin dit jaar bouwde het stel een nest, waarin enkele maanden geleden door onderzoekers een jong gespot werd.

Intussen werd het diertje al geringd en werden er enkele veren afgenomen om het geslacht te kunnen bepalen, net als braakballen en stukjes huid. Ook die onderzoeken zullen in Planckendael gebeuren. Zeker is dat als het jong binnenkort uitvliegt, het om de eerste waargenomen geboorte van een wilde monniksgier in de regio gaat in maar liefst 157 jaar. (br.hln - foto
Marc Pastouret )



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els De Schepper krijgt talkshow op Libelle TV

Els De Schepper krijgt talkshow op Libelle TV


http://static0.hln.be/static/photo/2013/6/16/10/20130809133450/media_xll_6046015.jpg


"Warme verhalen, haalbare recepten en veel tips rond wonen, beauty en doe-het-zelf," zo noemt zenderstem Bieke Illeghems het programma-aanbod voor de nieuwe zender Libelle TV, die vanaf 15 augustus van start gaat. Naast Ilse Van Hoecke zal ook actrice Els De Schepper de talkshow 'De Eerste Show' presenteren.

Volgende week krijgt het bijna zeventig jaar oude weekblad Libelle een tv-variant bij, Libelle TV. De lifestylezender, die enkel via Telenet te zien zal zijn, zet "voor krachtige vrouwen" elf eigengemaakte producties in, waaronder 'Ilse Kookt', 'Zij heeft Stijl', 'De Finishing Touch', 'Vrouw met een Missie' en 'Flapuit'. Buitenlandse programma's omvatten onder meer 'The Edible Garden', 'Leila Bakt', 'Extraordinary Moms', 'Grenzeloos Verliefd' en 'Candie Tells All'.

Het opzetten van de nieuwe tv-zender naast het weekblad past in de strategie van uitgever Sanoma. "Om in te spelen op veranderende gedrag van consumenten en adverteerders zal Sanoma blijven investeren in media-activiteiten, inclusief een portfolio van producten en diensten. Dat gebeurt met grote merken waarvoor we digitale activiteiten zullen ontwikkelen," zegt CEO Aimé Van Hecke. "Dat zal stap voor stap gebeuren."

Op de persconferentie verscheen ook actrice en cabaretière Els De Schepper, die beurtelings met Ilse Van Hoecke de talkshow 'De Eerste Show' zal presenteren. Daarin zal met een weekthema gewerkt worden, met dagelijks een andere invalshoek. De show wordt op weekdagen de eerste keer om 8.30 uur op Libelle TV uitgezonden. Om 15.45 uur volgt een herhaling op de zender Vijf. Mediafiguren Pieter Embrechts, Annelies Rutten en David Galle zullen op de baan reportages maken. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaluw in de watten gelegd in West-Vlaanderen

Zwaluwen in de watten gelegd in West-Vlaanderen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/14/10/20130311110418/media_xll_5635735.jpg


De provincie West-Vlaanderen en dertien Zuid-West-Vlaamse gemeenten gaan samenwerken om de zwaluwen te beschermen. Ze hangen meer dan 100 nestbakken voor gierzwaluwen en meer dan 200 kunstnesten voor huiszwaluwen op. In Anzegem heeft een broedend koppel huiszwaluwen al zijn intrek genomen in een pas opgehangen kunstnest.

De populatie is de voorbije jaren sterk afgenomen; de voorbije dertig jaar met maar liefst 75 procent. Door het gebruik van sproeistoffen verdwijnen insecten, en dus ook het voedsel voor de vogels.

Daarnaast zijn de meeste gebouwen ook niet echt zwaluwvriendelijk. Veel nieuwe gebouwen zijn potdicht, maar ook bij oude gebouwen worden kieren en spleten dichtgemaakt. Daarnaast worden nog al te vaak nesten van de huis- en boerenzwaluw vernietigd of verwijderd.

Begin juni vernietigde de provincie nog een stedenbouwkundige vergunning voor een hoevecomplex in Oostduinkerke, waarmee ze 50 zwaluwnesten beschermde. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kitten gered uit koffer in rivier

Kitten gered uit koffer in rivier


http://static2.hln.be/static/photo/2013/9/3/11/20130809123455/media_xll_6045866.jpg


Luid miauwen kan je leven redden als kat. Omstaanders visten een koffer uit een rivier nadat ze luid gemiauw hadden gehoord. In de koffer zat een kitten opgesloten, wellicht met de bedoeling dat het zou verdrinken.

Het was bijna gelukt ook: toen de grijs-zwarte kat werd gevonden was het doorweekt, het rilde van de kou en van de stress. De binnenkant van de koffer was vuil en zat onder de uitwerpselen.

Een omstaander nam het katje mee naar huis tot de dierenbescherming het is komen halen.

Het kitten wordt geschat op 16 weken en werd gevonden in Whitworth, Lancashire (Verenigd Koninkrijk).

"Het moet beangstigend geweest zijn voor zo'n klein beestje", zegt diereninspecteur Beth Clements. "Waarom iemand zo'n klein prachtbeest opsluit in een koffer en in het water gooit, gaat mijn petje te boven."

Het katje ontsnapte maar nipt aan de dood. "Het heeft op twee vlakken geluk gehad: dat de koffer bleef drijven, want als die was gezonken dan was ze zeker verdronken. Ten tweede dat iemand het gemiauw opmerkte en het redde."

Bij navraag bleek dat iemand een blonde jonge vrouw de koffer in de rivier had zien gooien.

De katje zal volledig herstellen van de moordpoging. Als niemand het komt opeisen, wordt hij binnenkort opgegeven voor adoptie. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vijf voordelen van donkere chocolade voor huid en haar

Vijf voordelen van donkere chocolade voor huid en haar


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/0/13/20130807150347/media_xll_6041188.jpg


Als je nog steeds gelooft dat het eten van chocolade slecht is voor je huid, dan moet je zeker blijven lezen. Uit onderzoek blijkt dat donkere chocolade helemaal geen puistjes veroorzaakt, maar daarentegen zelfs goed kan zijn voor je huid. Daarnaast kan het ook wonderen doen voor je lokken. Wij geven een overzichtje van de voordelen.

1. Chocolade herstelt een droge huid

IJzer, calcium en vitamines A, B1, C, D en E zijn een paar van de vele voedingsstoffen die we uit donkere chocolade kunnen halen. Die zorgen ervoor dat je huid intens gevoed en bevochtigd wordt, waardoor die gaat glanzen.

Je kan ook de dode huidcellen verwijderen door middel van een zelfgemaakte bodyscrub op basis van chocolade, met olijfolie, bruine suiker en vanille erbij.

2. Chocolade beschermt tegen UV-stralen

Het is wetenschappelijk bewezen dat de flavonoïden die gevonden worden in donkere chocolade helpen om je huid te beschermen tegen zonnebrand, roodheid en andere tekenen van UV-schade. Als het direct op de huid aangebracht wordt, kan het ook helpen om de lichaamsdelen die blootgesteld werden aan de zon te herstellen en te hydrateren.

3. Chocolade doet rimpels en lijntjes vervagen

We weten allemaal dat stress een nefaste impact kan hebben op onze huid. Cacao helpt om de stresshormonen te verminderen, wat betekent dat er minder collageen afgebroken wordt in de huid en er minder rimpels opduiken.

4. Chocolade doet doffe lokken weer stralen

Zien je lokken er wat dof en levenloos uit? Dan is het hoog tijd voor een haarmaskertje met ongezoete donkere chocolade. Voeg honing en yoghurt aan het chocolademengsel toe voor je het aanbrengt op je haar. Bedek daarna met een plastieken folie en laat het ongeveer een uur inwerken. Spoel je lokken met koud water en je zal weer glanzend haar hebben.

5. Chocolade bevordert de haargroei

Koper, zink en ijzer zijn mineralen die het celvernieuwingsproces bevorderen, en donkere chocolade zit daar toevallig vol van. Door elke dag chocolade te eten, zal je de zuurstof- en bloedstroom naar je hoofdhuid verhogen, waardoor je gezonder én sterker haar krijgt.

Laat die chocolade maar komen!  (br.hln)



» Reageer (0)
08-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftien procent meer horeca-klanten weg zonder betalen

Vijftien procent meer horeca-klanten weg zonder betalen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/9/5/2/20130808060735/media_xll_6042332.jpg


Steeds meer klanten in de horeca stappen op zonder te betalen. Vorig jaar zijn 629 gevallen gemeld van zo'n 'flessentrekkerij' of 'tafelschuimerij' - 15 procent meer dan in 2011. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag op basis van cijfers van de federale politie.

In werkelijkheid zijn het er volgens de krant nog veel meer, want vaak wordt er geen aangifte gedaan.

Volgens ondernemersorganisatie NSZ moet de oorzaak voor de toename gezocht worden bij de crisis én door het rookverbod. "Een klant kan nu makkelijker naar buiten gaan, zogezegd om een sigaretje te roken, en dan snel verdwijnen", klinkt het.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts 1 op 2 Belgische gezinnen kan sparen

Slechts 1 op 2 Belgische gezinnen kan sparen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/9/5/20130715152716/media_xll_5987120.jpg


Amper 48 procent van de Belgische gezinnen zegt dat ze kunnen sparen. Dat schrijft de financiële krant De Tijd vandaag op basis van een peiling van de Europese Centrale Bank.

In België zijn huiseigenaars de grootste spaarders. Iets meer dan de helft van de gezinnen met een eigen woning zegt dat ze kunnen sparen. Bij de gezinnen die een woning huren, antwoordt slechts een op de drie dat ze geld opzij kunnen zetten.

Het spaarvermogen stijgt naarmate het inkomen toeneemt. Van de gezinnen met een brutojaarinkomen van hoogstens 16.000 euro kan maar 36 procent sparen. Van de gezinnen met een inkomen van minstens 90.000 euro loopt dat percentage op tot 64 procent. Niet alleen het inkomen, maar ook de levensstijl speelt een belangrijke rol.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het aanzoek om tranen van in de ogen te krijgt

Het aanzoek om tranen van in de ogen te krijgt

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Mannen die een huwelijksaanzoek plannen maar voorlopig niet verder komen dan op de knie gaan met een rode roos, kunnen het filmpje van ex-rugbyspeler Garth Chamberlain maar beter heel aandachtig bekijken. Om zijn vriendin Tess ten huwelijk te vragen, lokte hij haar in de val met een smoesje over een modellenjob om haar vervolgens achterna te vliegen naar Italië. De making-of plaatste de romantische bruidegom zelf op YouTube.

Chamberlain, die geboren werd in Zimbabwe maar nu in Londen woont, was maanden bezig met de voorbereiding op de grote vraag. Met de hulp van het modellenagentschap waar ze werkt, verzon hij een booking in een romantisch hotel op het Italiaanse eiland Favigana, vlakbij Sicilië. Zonder dat Tess, met wie hij al 3 jaar samen is, het wist, vloog hij haar echter achterna om haar te verrassen met het aanzoek waar elke vrouw van droomt.

Voor hij de 'Will you marry me?' over zijn lippen bracht, kreeg Tess via een iPad een zelfgeknutselde fotoreportage te zien met hun beste kiekjes van de vele reizen die ze samen al hadden gemaakt. In het filmpje toont Garth bovendien hoe hij helemaal naar Zweden reisde om Tess' vader om de hand van zijn dochter te vragen.

Met verborgen camera's filmde Garth het hele gebeuren, zodat ook wij nu (met de zakdoek in de hand) kunnen meegenieten van één van 's werelds meest romantische aanzoeken ooit. Kan jij het droog houden? Laat het ons weten via de reacties! (br.hln)



» Reageer (0)
07-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tina Turner - Private Dancer

Tina Turner - Private Dancer

Klik op de foto om haar te beluisteren






Tina Turner (geboren als Anna Mae Bullock, Nutbush, Tennessee, 26 november 1939) is een Amerikaans zangeres en actrice. Ze heeft de bijnaam Queen of Rock. In de jaren '60 en '70 werd ze met haar toenmalige echtgenoot  bekend als het duo Ike & Tina Turner. In de jaren '80 brak ze door met een uiterst succesvolle solocarrière. De zangeres is met ongeveer 200 miljoen verkochte platen de best verkopende vrouwelijke rockartiest en verkocht de meeste concerttickets van alle soloartiesten ter wereld. Tina Turner staat bekend om haar originele en krachtige stemgeluid, energieke optredens op hoge hakken en in minirokjes, vitaliteit, om haar mooie benen en big hair.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer paard in Limburg gruwelijk verminkt

Alweer paard in Limburg gruwelijk verminkt


http://static1.hln.be/static/photo/2013/10/15/1/20130807190227/media_xll_6041611.jpg


In Beverlo is vorige nacht een jong veulen van amper drie maanden oud verminkt met een mes. Het dier werd opengesneden van de schouder tot aan de bil, weet Het Laatste Nieuws. Een misselijkmakende, gapende wonde van liefst 90 centimeter lang, 30 centimeter breed en meer dan 10 centimeter diep.

Twee chirurgen van de paardenkliniek in Lummen hebben het veulen 2,5 uur lang geopereerd. Zij naaiden met liefst 20 meter draad enkele tientallen spieren en pezen weer aan elkaar. Kastelino staat sinds de late namiddag weer in de weide bij zijn moeder. Het zal nog zeker een half jaar nodig hebben om te herstellen.

Het gaat om de tweede aangifte van paardenmishandeling bij de lokale politie Beringen-Ham-Tessenderlo in twee weken tijd. De politie gaat extra patrouilleren en vraagt eigenaars hun paarden veilig te stallen.
               
Vorige week was er aangifte van een paard dat aan het geslachtsorgaan verminkt was. Dat gebeurde in een weide aan de Schomstraat in Koersel, op enkele kilometers van Beverlo. "Er stonden bij het veulen nog drie paarden, maar die bleven ongedeerd. De eigenaar merkte de verminking op, toen die het veulen ging voederen. De weide ligt verscholen achter een haag, waar relatief geen of weinig sociale controle is", aldus de zonechef.

De politie roept eigenaars op om hun paarden veilig in een stalling onder te brengen of op een plaats waar veel sociale controle is. "Anderzijds vraag ik de bewoners die iets verdachts zien de politie via het nr 011-27.95.79 te contacteren", zegt Hamaekers. De politie gaat nu patrouilleren langs de weides, maar dat is niet vanzelfsprekend omdat de weides heel verspreid liggen.


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/9/6/20130807182150/media_l_6041571.jpg
Het gruwelijk verminkte veulentje

Ook in Haspengouw, in de regio rond Sint-Truiden en Landen, sloeg in het begin van deze zomer een paardenbeul meermaals toe. In 2009 en 2011 werden ook paarden verminkt. "We gaan de feiten in Beringen vergelijken met die in Zuid-Limburg, maar er is nog helemaal geen zekerheid dat het om dezelfde dader of daders zou gaan. Er zijn sommige gelijkenissen, maar verder onderzoek is nodig", besluit de hoofdcommissaris.  (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!