Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




08-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het aanzoek om tranen van in de ogen te krijgt

Het aanzoek om tranen van in de ogen te krijgt

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Mannen die een huwelijksaanzoek plannen maar voorlopig niet verder komen dan op de knie gaan met een rode roos, kunnen het filmpje van ex-rugbyspeler Garth Chamberlain maar beter heel aandachtig bekijken. Om zijn vriendin Tess ten huwelijk te vragen, lokte hij haar in de val met een smoesje over een modellenjob om haar vervolgens achterna te vliegen naar Italië. De making-of plaatste de romantische bruidegom zelf op YouTube.

Chamberlain, die geboren werd in Zimbabwe maar nu in Londen woont, was maanden bezig met de voorbereiding op de grote vraag. Met de hulp van het modellenagentschap waar ze werkt, verzon hij een booking in een romantisch hotel op het Italiaanse eiland Favigana, vlakbij Sicilië. Zonder dat Tess, met wie hij al 3 jaar samen is, het wist, vloog hij haar echter achterna om haar te verrassen met het aanzoek waar elke vrouw van droomt.

Voor hij de 'Will you marry me?' over zijn lippen bracht, kreeg Tess via een iPad een zelfgeknutselde fotoreportage te zien met hun beste kiekjes van de vele reizen die ze samen al hadden gemaakt. In het filmpje toont Garth bovendien hoe hij helemaal naar Zweden reisde om Tess' vader om de hand van zijn dochter te vragen.

Met verborgen camera's filmde Garth het hele gebeuren, zodat ook wij nu (met de zakdoek in de hand) kunnen meegenieten van één van 's werelds meest romantische aanzoeken ooit. Kan jij het droog houden? Laat het ons weten via de reacties! (br.hln)



» Reageer (0)
07-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tina Turner - Private Dancer

Tina Turner - Private Dancer

Klik op de foto om haar te beluisteren






Tina Turner (geboren als Anna Mae Bullock, Nutbush, Tennessee, 26 november 1939) is een Amerikaans zangeres en actrice. Ze heeft de bijnaam Queen of Rock. In de jaren '60 en '70 werd ze met haar toenmalige echtgenoot  bekend als het duo Ike & Tina Turner. In de jaren '80 brak ze door met een uiterst succesvolle solocarrière. De zangeres is met ongeveer 200 miljoen verkochte platen de best verkopende vrouwelijke rockartiest en verkocht de meeste concerttickets van alle soloartiesten ter wereld. Tina Turner staat bekend om haar originele en krachtige stemgeluid, energieke optredens op hoge hakken en in minirokjes, vitaliteit, om haar mooie benen en big hair.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer paard in Limburg gruwelijk verminkt

Alweer paard in Limburg gruwelijk verminkt


http://static1.hln.be/static/photo/2013/10/15/1/20130807190227/media_xll_6041611.jpg


In Beverlo is vorige nacht een jong veulen van amper drie maanden oud verminkt met een mes. Het dier werd opengesneden van de schouder tot aan de bil, weet Het Laatste Nieuws. Een misselijkmakende, gapende wonde van liefst 90 centimeter lang, 30 centimeter breed en meer dan 10 centimeter diep.

Twee chirurgen van de paardenkliniek in Lummen hebben het veulen 2,5 uur lang geopereerd. Zij naaiden met liefst 20 meter draad enkele tientallen spieren en pezen weer aan elkaar. Kastelino staat sinds de late namiddag weer in de weide bij zijn moeder. Het zal nog zeker een half jaar nodig hebben om te herstellen.

Het gaat om de tweede aangifte van paardenmishandeling bij de lokale politie Beringen-Ham-Tessenderlo in twee weken tijd. De politie gaat extra patrouilleren en vraagt eigenaars hun paarden veilig te stallen.
               
Vorige week was er aangifte van een paard dat aan het geslachtsorgaan verminkt was. Dat gebeurde in een weide aan de Schomstraat in Koersel, op enkele kilometers van Beverlo. "Er stonden bij het veulen nog drie paarden, maar die bleven ongedeerd. De eigenaar merkte de verminking op, toen die het veulen ging voederen. De weide ligt verscholen achter een haag, waar relatief geen of weinig sociale controle is", aldus de zonechef.

De politie roept eigenaars op om hun paarden veilig in een stalling onder te brengen of op een plaats waar veel sociale controle is. "Anderzijds vraag ik de bewoners die iets verdachts zien de politie via het nr 011-27.95.79 te contacteren", zegt Hamaekers. De politie gaat nu patrouilleren langs de weides, maar dat is niet vanzelfsprekend omdat de weides heel verspreid liggen.


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/9/6/20130807182150/media_l_6041571.jpg
Het gruwelijk verminkte veulentje

Ook in Haspengouw, in de regio rond Sint-Truiden en Landen, sloeg in het begin van deze zomer een paardenbeul meermaals toe. In 2009 en 2011 werden ook paarden verminkt. "We gaan de feiten in Beringen vergelijken met die in Zuid-Limburg, maar er is nog helemaal geen zekerheid dat het om dezelfde dader of daders zou gaan. Er zijn sommige gelijkenissen, maar verder onderzoek is nodig", besluit de hoofdcommissaris.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rampjaar voor uilen

Rampjaar voor uilen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/6/3/3/20130807151845/media_xll_6041208.jpg


In 2013 zijn er opvallend weinig uilen ter wereld gekomen. De dalende muizenpopulatie is hiervan de grote oorzaak. Dat meldt de Steenuilenwerkgroep van Natuurpunt.

De voedselpiramide is maar zo sterk als haar zwakste schakel en dat heeft de uil geweten. Het dier, dat bovenaan de voedselpiramide staat, is afhankelijk van de muizenpopulatie. Deze liet het in 2013 afweten door de lage vruchtzetting van de bomen en een strenge winter, zegt Philippe Smets van de Steenuilenwerkgroep van Natuurpunt.

"Een uil eet elke nacht vier à vijf muizen. Een uilennest bestaat uit ongeveer vier uilen. Dat betekent twintig muizen per nacht, oftewel 1.000 muizen per maand", zegt Smets. "De uilen beseffen dat dit niet haalbaar is waardoor ze het broedproces uitstellen, met een dramatisch laag aantal broedgevallen tot gevolg."
 
Vooral de Kerkuil, de Bosuil en de Ransuil zijn de grootste slachtoffers. "In sommige nestkasten is er zelfs sprake van een nuljaar." De Steenuilpopulatie, met een meer gevarieerd menu, wist zich daarentegen wel te handhaven.

"Gelukkig rijpen er inmiddels weer heel wat vruchten aan de bomen. Dat geeft alvast veel hoop voor een groeiende muizenpopulatie en een topjaar in 2014." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te sexy om te vliegen

Te sexy om te vliegen

Klik op de foto om de foto's te bekijken





Een Britse studente die haar zinnen had gezet op een reis met vrienden naar Mallorca om haar verjaardag te vieren, kreeg aan de incheckbalie van Monarch Airlines te horen dat haar kledij onvoldoende geschikt was om te vliegen. De 18-jarige blondine, die een denim short droeg, moest zich temidden van de andere reizigers omkleden alvorens het vliegtuig op te stappen.

Volgens een medewerker van de vliegtuigmaatschappij waren de billen van Alix Townsend zichtbaar door het te korte broekje. De rechtenstudente moest zich zo snel mogelijk omkleden op de luchthaven van Manchester maar kreeg geen toestemming om dit op het toilet te doen. Honderden passagiers keken aan de balie toe hoe Townsend zich in een iets langere witte broek probeerde te wurmen.

Monarch Airlines meldde aan de krant Daily Mail dat de kleding van de studente niet voldeed aan de voorschriften en weerlegde dat Townsend zich niet op het toilet mocht omkleden.

De vader van het meisje is er alvast niet over te spreken en overweegt een klacht in te dienen tegen de maatschappij.

Op de site van de Daily Mail kan u foto's van het Alix Townsend in demin short bekijken en zelf oordelen of de kledij van de studente al dan niet 'vliegwaardig' is.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijn herkent 'vriendjes' nog steeds na 20 jaar

Dolfijn herkent 'vriendjes' nog steeds na 20 jaar

http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/16/1/20130724161243/media_xll_6008071.jpg


Dolfijnen zijn in staat om een soortgenoot te herkennen na twintig jaar afwezigheid. Deze zeezoogdieren beschikken over het langste sociale geheugen ooit vastgesteld bij een dier. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek door bioloog Jason Bruck van de universiteit van Chicago.

"Olifanten staan erom gekend om nooit een van hun soortgenoten te vergeten, maar tot vandaag zijn hiervoor enkel anekdotische bevindingen voorhanden", aldus Bruck, die zijn onderzoek baseerde op de langetermijnherkenning door dolfijnen van hun persoonlijke 'handtekening': een specifiek gefluit dat hen onmiddellijk identificeerbaar maakt bij hun soortgenoten.

De bioloog wilde nagaan of dolfijnen zich die 'handtekening' van een soortgenoot herinneren wanneer ze lange tijd gescheiden geweest zijn. Daarvoor onderzocht hij 43 dolfijnen in 6 verschillende dierenparken. Uit de bevindingen van Bruck bleek dat de dolfijnen reageerden op fluitsignalen van andere dolfijnen waarmee ze ooit in contact kwamen, zelfs na jaren.

"De dolfijnen zwommen snel naar de luidspreker waaruit we hen het gefluit van een bekende soortgenoot lieten horen", aldus Bruck. "Vaak zwommen ze rond de luidspreker, floten ze en trachtten ze een antwoord te krijgen."

De bioloog haalt als voorbeeld de dolfijnen Allie en Bailey aan, die toen ze 2 en 4 jaar oud waren samenleefden in Dolphin Connection in Florida. Allie leeft vandaag in de zoo van Brookfield en Bailey in Dolphin Quest op de Bermuda-eilanden. Na twintig jaar en zes maanden herkende Bailey nog steeds het gefluit van Allie.

Volgens Bruck, die de resultaten van zijn onderzoek publiceerde in het tijdschrift Proceedings B van de Britse Royal Society, toont de dolfijn een niveau van herkenning "dat zeer vergelijkbaar is met het sociale geheugen van de mens".

In de natuur heeft een dolfijn een levensverwachting van gemiddeld 20 jaar, al kunnen sommige 45 jaar of ouder worden. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 jaar? Dan ruilt Chinese baas je in voor jongere concurrente

30 jaar? Dan ruilt Chinese baas je in voor jongere concurrente

http://static2.hln.be/static/photo/2013/17/11/3/20130807111303/media_xll_6040383.jpg


Steeds meer Chinese carrièrevrouwen ouder dan 30 brengen bezoekje aan de plastische chirurg omdat bazen jeugd en schoonheid er steeds belangrijker vinden, dat blijkt uit een nieuw rapport.

Werkende vrouwen ouder dan 30 in China ondergaan massaal cosmetische ingrepen, omdat ze schrik hebben aan de kant geschoven te worden voor jongere en aantrekkelijke concurrentes. Vrouwen ervaren meer onzekerheid en stress door een dreigend ontslag in vergelijking met mannen, dat beweert antropologe en auteur van het boek 'Cosmetic surgery in China' Wen Hua. En hun angst blijkt niet ongegrond, seksisme en discriminatie op basis van leeftijd blijkt eigen aan de Chinese jobmarkt te zijn. Schoonheid wordt vaak aanzien als de sleutel tot succes op de werkvloer.

Uit een rapport van 2003 blijkt dat 90 procent van de vacatures er enkel uitgeschreven werden voor mensen jonger dan 30, ongetrouwde vrouwen ouder dan 27 jaar worden door de Chinese overheid beschreven als 'restvrouwen'. Hua: "De slechte economie, culturele en politieke veranderingen in China hebben een voor een enorme druk op vrouwen gezorgd, dit heeft het idee doen groeien dat schoonheid er ontzettend belangrijk is." Na de Verenigde Staten en Brazilië staat China op de derde plaats van de grootste markt van cosmetische chirurgie.

Toch ontmoedigt deze vorm van discriminatie oudere vrouwen niet om hoog te mikken. Een rondvraag in 2011 toonde aan dat 76 procent van de Chinese werkende dames een hoge functie wil, slechts 52 procent van de Amerikaanse vrouwen heeft dezelfde ambitie.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pink valt van eeuwenoud standbeeld nadat toerist vingers wilde vergelijken

Pink valt van eeuwenoud standbeeld nadat toerist vingers wilde vergelijken


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/16/7/20130806204303/media_xll_6039487.jpg


Een standbeeld uit de veertiende eeuw moet het met een vinger minder stellen sinds de passage van een Amerikaanse toerist in het Museo dell'Opera del Duomo in Firenze.

Een bewaker van het museum zag hoe een bezoeker de hand van het beeld aanraakte maar toen hij wilde ingrijpen, was het kwaad al geschied. Het werk van Giovanni d'Ambrogio verloor pardoes een pink. Naar verluidt wilde de toerist de vingers van het standbeeld vergelijken met die van zijn eigen hand.

Alhoewel de Amerikaanse man van middelbare leeftijd zich uitputte in excuses, werd hij en plein public de huid volgescholden door museumdirecteur Tim Verdun. Het bordje 'Niet aanraken' hing er dan ook niet zomaar natuurlijk.

Het is nog niet duidelijk hoeveel de reparatiekosten zullen bedragen. Al zou dat nog wel kunnen meevallen aangezien het geen originele vinger betrof maar wel een afdruk die later aan het beeld werd toegevoegd. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marilyn Manson - Tainted Love

Marilyn Manson - Tainted Love

Klik op de foto om hem te beluisteren






Marilyn Manson is een Amerikaanse shockrockband. Brian Warner, de leadzanger van deze band gebruikt ook het pseudoniem Marilyn Manson.

In 1989 werd Brian Hugh Warner bevriend met gitarist en verstoteling van de maatschappij Scott Mitchell, en ze besloten om een band te vormen. Mitchell nam Daisy Berkowitz als nieuwe naam. Brian Warner vond ook een nieuwe naam, Marilyn Manson, een naam die samengesteld was uit Marilyn Monroe, en Charles Manson, twee “iconen” uit de jaren 50, de ene was een beeldschoon fotomodel, de andere was een verkrachter/planner van moorden/diefstallen.

Nu werden ook Brad Stewart, die zichzelf Gidget Gein noemde (bassist) en Stephen Gregory Bier Jr., alias “Madonna Wayne Gacy” of kortweg “Pogo” (keyboards)in de groep opgenomen. Ze besloten om hun band ‘Marilyn Manson and the spooky kids’ te noemen, en de “missie” van de groep was de grenzen van het censuur te overschrijven. De groep bracht cassettebandjes uit in eigen beheer en verspreiding van de naam gebeurde vooral dankzij de zelfgemaakte flyers die Manson ging uitdelen aan de ingang van concerten. “Marilyn Manson and the spooky kids” traden vaak op en in het begin had Manson last had van nervositeit. Manson deed aan automutilatie op het podium. De groep had op dat moment geen drummer en ze vervingen deze simpelweg door een drummachine. Een manager hoorde over de groep, en hij ging naar een van hun concerten kijken. Hij vond het slecht en dacht dat hij zulke dingen nooit verkocht zou krijgen, maar toch wilde hij het proberen. De enige voorwaarde was dat de jongens een drummer zochten. Zo werd Sara Lee Lucas aangesteld als drummer van de groep. Nu had de groep een manager, maar geen label, en geen enkel label of platenmaatschappij wilde hen een kans geven.

Door toeval startte Trent Reznor, oprichter van Nine Inch Nails en een kennis van Manson, net op dat moment een eigen label, genaamd “Nothing Records”, en hij besloot de band een kans te geven. Dit leidde tot een conflict met Reznors platenmaatschappij, maar Reznor hield voet bij stuk; Manson kwam of hij (Reznor) ging. En de platenmaatschappij kon het zich niet permitteren Nine Inch Nails te verliezen, want deze groep had intussen al een redelijke “sterrenstatus”. Dus nu had Marilyn Manson ook een label, en met de nieuwe bassist Jeordie White, alias Twiggy Ramirez, die Gidget Gein verving (wegens zijn drugsverslaving) kon de band beginnen aan haar grote doorbraak.

En deze kwam er ook, want bijna alle Manson-albums die volgden werden miljoenen keren verkocht.

Er werden nog heel wat aanpassingen binnen de groep gedaan; Daisy werd uit de groep gezet en vervangen door Zim-Zum, en deze op zijn beurt dan weer door John 5. Daarna verdween ook Twiggy uit de groep en werd vervangen door Tim Skold, die ook het producen van het album The Golden Age of Grotesque op zich nam. Nu werd John 5 eruit gezet. Inmiddels is Twiggy weer terug in de band.

De relatie met Reznor heeft enige tijd op een laag pitje gestaan, maar is momenteel weer in orde, getuigen het meespelen van Reznor tijdens een aantal live-optredens en het verschijnen van Manson in de Nine Inch Nails-clip "Starfuckers Inc."

Door zijn imago en teksten, wordt Manson vaak beschuldigd van het aanzetten tot geweld. Toen bleek dat de twee jongens van het Columbine-incident naar Rammstein luisterden, dacht de media dat dit net zoiets was als Marilyn Manson (aangezien ze Rammstein niet kenden), en dat dit de basis zou hebben gevormd voor hun agressie. In de film "Bowling for Columbine" van Michael Moore verschijnt Manson om zijn visie over het geheel te vertellen: Manson ziet zichzelf als boodschapper die laat zien hoe het er in de wereld aan toe gaat en niet als aanzetter tot geweld. De Columbine daders luisterden overigens niet naar Marilyn Manson.

Manson heeft ondertussen al een “best of”-cd in de rekken liggen, en schreef enkele boeken waaronder een biografie. Verder verkoopt hij ook zijn kunstwerken (schilderijen) en is hij voorlopig nog niet van plan ermee te stoppen. In mei verschijnt het nieuwe album The High End of Low.




» Reageer (0)
06-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 5 dingen die je nog niet wist over zweet

5 dingen die je nog niet wist over zweet


http://static3.hln.be/static/photo/2013/2/7/4/20130806161448/media_xll_6039019.jpg


We weten allemaal dat we zweten als we het warm hebben, door te sporten of als we zenuwachtig zijn. Maar er zijn ongetwijfeld ook nog enkele dingen die je nog niet wist over zweet, zoals de volgende 5 weetjes.

1. Je hebt miljoenen zweetklieren
Een lichaam heeft ongeveer twee tot vier miljoen zweetklieren, veel meer dus dan je op het eerste gezicht zou denken.

2. Vrouwen hebben meer zweetklieren
Het aantal zweetklieren is niet hetzelfde bij mannen en vrouwen: die laatste hebben er een stuk meer. Maar dat wil niet zeggen dat mannen minder zweten, want hun zweetklieren produceren meer zweet.

3. Sommige mensen hebben zouter zweet dan anderen
Ook het zoutgehalte van zweet varieert van persoon tot persoon. Als jouw zweet prikt in je ogen of op een wonde, zout smaakt of een zanderig gevoel of witte strepen achterlaat op je huid of kleren na het sporten, dan ben je officieel een zoute zweter. Let er goed op dat je die essentiële stoffen moet aanvullen na het zweten.

4. Zweet door stress stinkt het meest
Chemisch gezien zijn zweten door de hitte, zweten door het sporten en zweten door stress allemaal anders. Zo stinkt zweet door stress het meest. Dat komt omdat stinkend zweet enkel geproduceerd wordt door een van de twee types zweetklieren: de apocriene klieren. Die bevinden zich vooral op lichaamsdelen met veel haar, zoals de oksels, lies en de hoofdhuid. De geur is het resultaat van de aanwezige bacteriën, die het zweet afbreken eens het vrijkomt op je huid.

5. Atleten kunnen tot 4 kilo verliezen door te zweten
Door intens te sporten in de hitte kunnen atleten 2 tot 6 procent van hun lichaamsgewicht uitzweten. Voor een persoon die 68 kilogram weegt, kan dat neerkomen op 4 kilo. Voor elke halve kilo die je verliest, zou je 50 centiliter vocht moeten drinken om je voorraad opnieuw aan te vullen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts 1 op 4 grijpt in bij het zien van een diefstal

Slechts 1 op 4 grijpt in bij het zien van een diefstal


http://static0.hln.be/static/photo/2013/11/2/11/20130805150546/media_xll_6036311.jpg


Heel wat mensen geloven én beweren dat ze bij het zien van een diefstal de held zouden zijn, maar in werkelijkheid lopen de meesten ver weg. Slechts 26 procent grijpt in, zo bleek uit een experiment van de Duitse Koblenz-Landau Universiteit. Bovendien zijn het net de stille en zachte mensen die het meest geneigd zijn om te reageren, niet de onbezonnen mensen vol zelfvertrouwen.

Voor het experiment selecteerden de academici 65 studenten, van wie eerst een karakterschets werd gemaakt. Zes maanden later keerden de studenten terug en werd hen gevraagd hoe ze zouden reageren als ze getuige zouden zijn van een diefstal.

De proefpersonen kregen het volgende scenario te horen: zij moesten, als getuige, blijven wachten in een laboratorium op een tweede studente, alvorens de test kon beginnen.

Een van de onderzoekers vertelde dan dat de gsm op een tafeltje in de hoek van iemand anders was en deze avond opgehaald zou worden. Daarna komt de tweede studente aan. Als de onderzoeker de kamer dan even verlaat, steekt zij de telefoon in haar jaszak. De vraag is: wat zou jij dan doen?

Alle studenten/getuigen beweerden dat ze zouden ingrijpen als ze dat zagen gebeuren. De sterkste reacties kwamen van de proefpersonen die van zichzelf zeiden dat ze een sterk karakter hadden, met veel sociaal zelfvertrouwen en onaangedaan door de status van anderen.

Daarna herhaalden de wetenschappers het experiment met 68 andere studenten, maar deze keer werd de diefstal 'echt' uitgevoerd. En wat bleek? Slechts 18 proefpersonen, 26 procent, kwamen tussen en bleven protesteren tot de onderzoeker geïnformeerd was over de diefstal.

Opvallend was dat het vooral de stillere persoonlijkheden waren die tussenkwamen, niet de 'sterkere' personen vol zelfvertrouwen. Eén bepaalde karaktertrek was significant: een gevoeligheid voor de onterechte benadeling van een derde persoon.

De resultaten van het experiment werden gepubliceerd in het 'Personality and Social Psychology Bulletin'.

Wat zou jij doen als je een diefstal zag gebeuren? Ingrijpen of weglopen? Laat het ons weten door de stemmen op de poll en via de reacties. (br.hln)

Zou jij ingrijpen ?



» Reageer (0)
05-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekweekt vlees kan wereld veranderen

"Gekweekt vlees kan wereld veranderen"


http://static2.hln.be/static/photo/2013/11/14/6/20130805203656/media_xll_6037071.jpg


Sergey Brin heeft in een filmpje op de site van The Guardian uitgelegd waarom hij besloot honderdduizenden euro's te investeren in de ontwikkeling van kweekvlees. "Soms komt er een technologie langs die de manier waarop we de wereld zien kan transformeren", zegt de mede-oprichter van Google.

Tot nu toe was de financier van het kweekvleesproject van de Maastrichtse hoogleraar Mark Post anoniem gebleven. Vandaag werd bekend dat Brin in de afgelopen jaren 700.000 euro beschikbaar heeft gesteld. "Ik zie technologieën als kansen. Als een technologie levensvatbaar blijkt, dan kan de wereld er door veranderen", legt de 39-jarige internetmiljardair uit.

Brin investeerde in het project omdat hij begaan is met het milieu en met dierenwelzijn. "We hebben een bepaald beeld bij de productie van vlees. We zien prachtige boerderijen voor ons met wat koeien en wat kippen, maar zo wordt vlees tegenwoordig helemaal niet meer gemaakt", stelt de Amerikaan. "Ik voel me er niet prettig bij hoe we die koeien behandelen."

"Sommige mensen zien dit als sciencefiction. Het is niet echt, niet tastbaar. Dat vind ik positief. Als mensen een technologie niet als sciencefiction zien, dan heeft die technologie vermoedelijk ook niet genoeg impact. Op dit moment willen we bewijzen dat het concept werkt. We willen de eerste gekweekte hamburger maken. Daar kunnen we dan op voortbouwen."

Volgens Brin moet de mensheid een keuze maken. "Er zijn grofweg drie dingen die in de toekomst kunnen gebeuren. Optie één is dat we allemaal vegetariër worden, maar dat lijkt me niet erg waarschijnlijk. Een andere mogelijkheid is dat we de problemen negeren, wat tot nog meer schade aan het milieu zal leiden. De derde optie is dat we iets nieuws proberen."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavianen in Emmen weer rustiger

Bavianen in Emmen weer rustiger


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/10/10/20130805100730/media_xll_6035605.jpg


Het is weer rustiger op het eiland van de mantelbavianen in het Dierenpark Emmen in Nederland. Dat heeft een woordvoerder van het park laten weten, meldt de Nederlandse televisiezender RTV Noord op de website.

De apen haalden afgelopen week het nieuws toen verzorgers hadden gemerkt dat de dieren ineens helemaal in paniek waren. De apen zaten in bomen en sliepen en aten nauwelijks. Het is nog onduidelijk wat de massahysterie heeft veroorzaakt. In 1994, 1997 en 2007 was er ook al sprake van vreemd gedrag onder de mantelbavianen in Dierenpark Emmen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genetische Adam en Eva zijn 135.000 jaar oud

"Genetische Adam en Eva zijn 135.000 jaar oud"


http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/0/9/20130805131142/media_xll_6036054.jpg
X-chromosoom en het veel kleinere Y-chromosoom


Bijna elke man die nu op deze planeet rondloopt, stamt af van een kerel die 135.000 jaar geleden geleefd heeft. Ook de moeder van alle vrouwen gaat zo ver in de tijd terug. Dat blijkt uit het recentste onderzoek van het mannelijke geslachtschromosoom. Tot nu toe werd gedacht dat die 'genetische Adam' 50.000 à 60.000 jaar geleden leefde, staat te lezen in het wetenschappelijke blad 'Science'. Hoewel ze in dezelfde periode leefden, zouden die oude Adam en Eva elkaar niet gekend hebben.

Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat de moderne mens tussen 60.000 en 200.000 jaar geleden voor het eerst Afrika verliet én dat de moeder van alle vrouwen uit Oost-Afrika komt. Daarbuiten wordt het al snel koffiedik kijken.

Het Y-chromosoom wordt identiek doorgegeven van vader op zoon, via mutaties kan dus zo de 'gemeenschappelijke voorvader' opgespoord worden. Bij vrouwen wordt gekeken naar het mitochondriaal DNA. "Je kan het het best vergelijken met een puzzel die moet samengelegd worden, zonder dat je vooraf weet waar je naartoe moet", aldus auteur van de studie Carlos Bustamante.

Zijn team maakte de puzzel echter nog wat groter door het volledige genoom van het Y-chromosoom bij 69 mannen te reconstrueren. De 'proefkonijnen' komen uit zeven verschillende bevolkingsgroepen, zoals de Bosjesmannen en de Jakoeten uit Siberië. Reken daar nog de mutatiesnelheid door bijvoorbeeld de migratie via de Beringstraat bij en de klok tikte af op 125.000 tot 156.000 jaar geleden. Stalen van mitochondriaal DNA wezen dan weer uit dat de mitochondriale Eva tussen 99.000 en 148.000 jaar geleden in Afrika moet geleefd hebben. Ongeveer dezelfde periode dus...

Hoe indrukwekkend de resultaten ook mogen klinken, ze moeten wel met een korreltje zout genomen worden. Een gelijkaardige studie wees immers al uit dat zo'n gemeenschappelijke voorouder al 180.000 tot 200.000 jaar leefde. En geneticus Michael Hammer van de universiteit van Arizona deed nog straffer: volgens zijn berekeningen hadden mannen in Afrika unieke Y-chromosomen tot 581.000 jaar terug. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gamma-uil komt het meeste voor bij vlindertelling van Natuurpunt

Gamma-uil komt het meeste voor bij vlindertelling van Natuurpunt


http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/3/2/20130804224436/media_xll_6035207.jpg


De Gamma-uil is tijdens de jaarlijkse vlindertelling van Natuurpunt en de Waalse tegenhanger Natagora dit weekeinde de meest voorkomende vlinder geweest. Dat bleek uit de voorlopige resultaten, die persmedewerker Hendrik Moeremans bekendmaakte. "De Gamma-uil is een onopvallend grijsbruine vlinder, die overwintert in het Middellandsezeegebied en alleen bij aanhoudend warm weer ons land bereikt". Gemiddeld werden 25 vlinderexemplaren per tuin geteld. Vorig jaar waren het er 15. "Het mooie weer maakte van het zevende vlindertelweekend een succes," aldus Moeremans.

Bijna drie keer zoveel deelnemers als vorig jaar telden vlinders in hun tuin. De gegevens op de website vlindermee.be stromen zondagavond nog binnen, maar uit de eerste cijfers blijkt de gamma-uil, een nachtvlinder die ook overdag erg actief is, dit jaar de meeste getelde te zijn. "Je herkent de vlinder doordat hij met zijn vleugels vibreert en hevig rondvliegt. Als hij stilzit, kan je een zilveren Y (gamma) op de achtervleugels zien. Dit jaar is hij in opvallend hoge aantallen te zien," zegt Moeremans.

De dagpauwoog was vorige vlindertelling de topper en ook dit jaar is hij de meeste getelde dagvlinder. "De dagpauwoog is de meest verspreide vlinder in Vlaanderen. Hij werd gesignaleerd in ruim zeventig procent van de tuinen".

Opvallend dit jaar was dat er bijzonder veel meldingen binnenkwamen van oranje luzernevlinders, trekvlinders die vanuit Spanje en Frankrijk komen aanvliegen. Zelfs de zeldzame keizersmantel liet zich veel meer dan gewoonlijk opmerken. Er zijn ook dalers zoals de Atalanta en het Icarusblauwtje, die maar in één tuin op tien gespot werd. "Het is dus een boeiend vlinderjaar", besluit Moeremans.

Zondagavond waren al vierduizend telresultaten verzameld en dat is bijna drie keer zoveel als vorig jaar. De tellingen kunnen nog tot 8 augustus ingevoerd worden, waarna een definitief rapport wordt opgemaakt. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier en wijn vanaf vandaag duurder

Bier en wijn vanaf vandaag duurder


http://static2.hln.be/static/photo/2013/4/12/10/20130805060555/media_xll_6035335.jpg


Vanaf vandaag kunnen de prijzen van bier en wijn in ons land opslaan. De regering heeft bij de meest recente begrotingsopmaak immers beslist om de accijnzen op bier en wijn vanaf 5 augustus te verhogen, zo schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

Uit cijfers van het ministerie van Financiën blijkt dat de accijnzen op een liter pils met 1,64 cent stijgen, of 0,41 cent per pintje van 25 centiliter. Het is nu uitkijken of de cafés en horecazaken die accijnsverhoging zullen doorrekenen aan hun klanten. Die kans is reëel, want veel caféhouders geraken nog nauwelijks uit de kosten door een dalend alcoholgebruik.

Ook de accijnzen voor wijn stijgen: voor een niet-mousserende wijn komt er 4,22 euro per hectoliter bij - dus 3,16 cent voor een fles van 75 centiliter. Het is al de tweede keer dit jaar dat de accijnzen op wijn omhoog gaan.

Voor tabak zijn de taksen al op 1 juli verhoogd. Dat was de vierde accijnsverhoging sinds januari vorig jaar voor tabaksproducten (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hoogleraar presenteert straks gekweekte hamburger

Hoogleraar presenteert straks gekweekte hamburger

http://static3.hln.be/static/photo/2013/2/16/5/20130805071434/media_xll_6035390.jpg
gewone hamburger


De Maastrichtse hoogleraar Mark Post presenteert vanmiddag in Londen een hamburger van rundvlees die hij zelf heeft gekweekt. Het stukje vlees is gemaakt van 20.000 minuscule stukjes weefsel die de hoogleraar vasculaire fysiologie aan de Universiteit Maastricht heeft opgekweekt in zijn laboratorium.

Er hoeft wat Post betreft geen twijfel te bestaan over de echtheid van zijn 'kweekburger'. "Dit is echt vlees, hetzelfde als wat in de supermarkt ligt", zei hij.

De hamburger is gemaakt van stamcellen uit spierweefsel van een koe. In laboratoriumbakjes zijn deze cellen uitgegroeid tot stukken vlees.

Post maakte eerder al bekend dat hij erin geslaagd was op deze manier een hamburger te maken, maar een presentatie liet op zich wachten. Tijdens de bijeenkomst van vandaag wordt de kweekburger ter plaatse klaargemaakt en zullen twee vrijwilligers het stukje rundvlees proeven.

Post hoopt dat gekweekt vlees in de komende decennia zal uitgroeien tot een goed alternatief voor vlees dat afkomstig is van levende dieren. Dat kan zowel het dierenwelzijn als het milieu ten goede komen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archeologen vinden "stuk van Jezus' kruis" in Turkije

Archeologen vinden "stuk van Jezus' kruis" in Turkije

http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/7/6/20130804203608/media_xll_6034956.jpg
De Turkse archeologe Gülgün Köro¿lu met het vermeende stuk van Jezus' kruis


Turkse archeologen zijn ervan overtuigd dat ze bij opgravingen in de 7de-eeuwse Balatlar Kerk in Sinop, aan de oever van de Zwarte Zee, een stuk van het kruis hebben gevonden waaraan Jezus werd gekruisigd. De archeologen vonden een stenen kist met daarin objecten die direct in verband zouden staan met Jezus Christus.

Professor Gülgün Köro¿lu, hoofd van het team archeologen, verklaarde: "We hebben iets heiligs in een kist gevonden. Het is een stuk van een kruis en we denken dat het een deel is van het kruis waaraan Jezus werd gekruisigd. Die stenen kist is heel belangrijk voor ons. Het is het belangrijkste artefact dat we totnogtoe hebben opgegraven".

De kist wordt momenteel in een labo onderzocht. De vorm ervan doet de archeologen vermoeden dat ze werd gemaakt om er relieken van een heilige persoon in op te bergen.

Heel wat kerken beweren relieken te hebben van het zogenaamde 'Ware Kruis', maar de authenticiteit ervan wordt nooit volledig erkend door theologen en wetenschappers.

Volgens de legende vond de moeder van keizer Constantinus, Helena, het kruis van Jezus in Jeruzalem en deelde ze stukken hout van het kruis uit aan religieuze leiders in Jeruzalem, Rome en het toenmalige Constantinopel.

De in 660 na Christus gebouwde Balatlar Kerk is een rijke archeologische site. Köro¿lu en haar team hebben naast de kist ook de overblijfselen van een Romeins bad en meer dan duizend menselijke skeletten gevonden sinds ze er in 2009 aan hun opgravingen begonnen. (br.hln)



» Reageer (0)
04-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor het juist gebruik van zonnecrème

Tips voor het juist gebruik van zonnecrème


http://img412.imageshack.us/img412/5882/topproducten.jpg


Een zonnecrème kan je niet naar behoren beschermen als je hem niet juist gebruikt. Veiligindezon.be geeft tips om de bescherming van de zonnecrème optimaal te maken.

-->    Wees niet gierig of zuinig
Met zonnecrème mag je rijkelijk smeren. Een gemiddeld volwassen lichaam beschermen heb je 35 gram nodig of zes goed gevulde koffielepels. Hoe minder je smeert, hoe minder de bescherming. Als je bijvoorbeeld maar de helft van het aantal benodigde zonnecrème gebruikt, dan halveert ook de bescherming.

--> Schudden voor gebruik
Het is aan te raden vloeibare producten altijd te schudden voor gebruik.

--> Op tijd aanbrengen
De gewoonte bestaat om zich in te smeren op het moment men zich in de zon zet. Dit is te laat. De zonnecrème dient 15 tot 30 minuten voor het zonnen aangebracht te worden voor een optimale bescherming.

-->   Herhaal regelmatig
Smeer je minimum om de twee uur in, en altijd na het zwemmen, sporten, spelen of werken en douchen.

--> Kwetsbare zones
Smeer je grondig en zorgvuldig in. Dus niet enkel wat op de benen, armen en neus, maar ook de oren, schouders, lippen, onderkant van de voeten, de handen, de decolleté, de nek, de schedel (bij kaalhoofdigen), de okselholten en de genitaliën (voor naturisten).  Vrouwen die topless willen zonnen, kunnen beter ook de tepels extra beschermen.

--> Muggen
Wie gelijktijdig zonnecrème en antimuggenmelk met deet gebruikt moet dubbel opletten. De muggenmelk vermindert immers de werking van de zonnecrème. Gebruik in dit geval een crème met een hogere factor om dezelfde bescherming te bekomen.

-->    Houdbaarheid: gebruik geen zonnecrème die al meer dan een jaar open staat (dit geldt ook voor after sun). Vervang je zonnecrème dus regelmatig door een nieuwe voor een optimale bescherming. Op de meeste zonnecrèmes staat hoe lang de crème houdbaar en werkbaar blijft na opening.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeehond maakt 'daguitstap' in Amsterdamse grachten

Zeehond maakt 'daguitstap' in Amsterdamse grachten


http://static2.hln.be/static/photo/2013/11/11/7/20130804142435/media_xll_6034297.jpg


De zeehond die eerder al opdook in het Nederlandse Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Houten, heeft vandaag een 'uitstapje' gemaakt naar Amsterdam. Het dier verscheen in de Amstel, ter hoogte van de Hermitage. Dat meldt een woordvoerder van zeehondencrèche Pieterburen.

"Het gaat nog steeds goed met de zeehond. Het is een jong dier van een jaar oud", zegt André van Gemmert van de zeehondencrèche. "Hij is niet veel boven water, maar dat komt omdat het warm is", denkt de zeehondenkenner. Hij roept mensen in bootjes op op te passen voor het dier.

Van Gemmert denkt dat de zeehond via Amsterdam probeert de weg te vinden naar het IJsselmeer. Op die manier kan het dier terugkomen bij de Wadden- of Noordzee. Zeehonden hebben het zoutgehalte van de zee nodig om te overleven en kunnen dus niet voor altijd in de rivier blijven.

Volgens de expert van Pieterburen is het overigens niet zo bijzonder meer dat zeehonden in rivieren worden gezien. De waterkwaliteit is verbeterd en er zit steeds meer vis, wat voor de zeehonden aantrekkelijk is. Bovendien is het voor een zeehond niet zo ver zwemmen om een rivier op te komen.  (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!